Wat is de beste Metaalboor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het kopen van een goede Metaalboor is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Metaalboor van 2024? Na het testen van 583 Metaalboren kwam de Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig| als beste uit onze Metaalboor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Metaalboren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Metaalboren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Metaalboor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Metaalboren

1Score: 9.7
Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig|
Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig|
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
DeWalt DT5911 10 delige HSS-R
DeWalt DT5911 10 delige HSS-R
DeWalt
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Best Metal drill
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Metabo
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
BGS HSS Boor set
BGS HSS Boor set
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Bosch - Metaalboren HSS-Co, Standard
Bosch - Metaalboren HSS-Co, Standard
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in
Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in
DeWalt
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG
COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset
Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset
Bosch
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Conische plaatfrezen trappenboor set van
Conische plaatfrezen trappenboor set van
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor
Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Metaalboor Koopgids

Wil je in metaal boren, dan heb je een metaalboor nodig. Lees hier alles over de beste metaalboren.

Hoe herken je een metaalboortje?

Een metaalboortje heeft over het algemeen een glad oppervlak en is gemaakt van hard en duurzaam staal. Het boortje is ontworpen om door metalen materialen te boren en heeft daarom een puntige kop die scherp en hard is. Het is belangrijk om te weten hoe je een metaalboortje herkent om ervoor te zorgen dat je het juiste boortje voor de klus gebruikt.

Hier zijn een paar manieren om een metaalboortje te herkennen:

Kijk naar de kleur: Metaalboortjes zijn over het algemeen zilverkleurig of grijs, hoewel sommige boortjes een gouden coating of andere kleuraccenten kunnen hebben.

Controleer de maat: Metaalboortjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. De maten zijn meestal in inches of millimeters aangegeven op de schacht van het boortje.

Voel het gewicht: Metaalboortjes zijn meestal gemaakt van hard en duurzaam staal, waardoor ze zwaarder zijn dan boortjes die bedoeld zijn voor het boren in andere materialen, zoals hout of kunststof.

Controleer de punt: Metaalboortjes hebben meestal een puntige kop die scherp en hard is om door metaal te kunnen boren. De punt moet vrij zijn van braam of beschadigingen om een schoon en nauwkeurig gat te kunnen boren.

Lees de verpakking: De meeste metaalboortjes worden verkocht in een set of verpakking waarop duidelijk staat aangegeven dat het boortjes zijn voor het boren in metaal. De verpakking kan ook de grootte en andere specificaties van de boortjes vermelden.

Met deze tips kun je een metaalboortje herkennen en ervoor zorgen dat je het juiste boortje voor de klus gebruikt.

Welke boor gebruik je voor staal?

Voor het boren in staal kun je het beste een HSS (High-Speed Steel) boor gebruiken. HSS-boren zijn gemaakt van een legering van staal en kobalt, waardoor ze harder en duurzamer zijn dan gewone staalboren. Hierdoor zijn ze geschikt voor het boren in harde materialen zoals staal, roestvrij staal en gietijzer.

HSS-boren hebben een puntige kop die is ontworpen om door metaal te snijden, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. 

Het is belangrijk om een HSS-boor te kiezen die geschikt is voor de dikte en de hardheid van het staal dat je wilt boren.

Het is ook belangrijk om de boorsnelheid en de boordruk te regelen wanneer je in staal boort. Te hoge snelheden of te veel druk kunnen ervoor zorgen dat de boor oververhit raakt en breekt of de punt beschadigt. Te weinig druk kan leiden tot een trage of ongelijkmatige boorvoortgang.

Een goede manier om te beginnen met boren in staal is om te beginnen met een lage snelheid en druk, en vervolgens geleidelijk de snelheid en druk te verhogen totdat je de gewenste boorvoortgang bereikt. 

Gebruik altijd oogbescherming tijdens het boren in staal om letsel door rondvliegende splinters te voorkomen.

Kortom, voor het boren in staal gebruik je het beste een HSS-boor die geschikt is voor de dikte en de hardheid van het staal, en regel je de boorsnelheid en druk om de boorvoortgang te optimaliseren.

Hoe boor je in gehard staal?

Het boren in gehard staal is over het algemeen lastiger dan het boren in ongehard staal. Gehard staal is zeer hard en duurzaam, waardoor het moeilijk te bewerken is en speciale boortechnieken vereist. Hieronder vind je een aantal tips voor het boren in gehard staal:

Gebruik een speciale boor: Voor het boren in gehard staal kun je het beste een HSS Cobalt of carbide boor gebruiken. Deze boren zijn harder dan reguliere HSS-boren en hebben betere prestaties bij hoge temperaturen en hoge snelheden.

Gebruik een laag toerental: Het boren in gehard staal vereist een lagere toerental dan bij het boren in zacht staal. Dit komt doordat het boren in gehard staal een hoge boordruk en -temperatuur kan veroorzaken, waardoor de boor sneller slijt. Gebruik daarom een toerental dat langzaam genoeg is om de warmte-ontwikkeling te beperken.

Boor met koelemulsie: Bij het boren in gehard staal kan er veel warmte vrijkomen. Om te voorkomen dat de boor oververhit raakt en snel slijt, kun je koelemulsie gebruiken. Koelemulsie is een speciale boorvloeistof die de warmte afvoert en tegelijkertijd smeert om de wrijving te verminderen.

Gebruik een centreerpunt: Een centreerpunt zorgt ervoor dat de boor niet wegglijdt tijdens het boren en helpt bij het nauwkeurig boren van een gat. Bij het boren in gehard staal is het belangrijk om eerst een klein gaatje met een centreerpunt te boren voordat je de boor met de gewenste diameter gebruikt.

Oefen geen druk uit: Bij het boren in gehard staal is het belangrijk om geen extra druk uit te oefenen op de boor. Laat de boor zijn werk doen en oefen geen extra druk uit, omdat dit de boor kan beschadigen of breken.

Kortom, het boren in gehard staal vereist speciale boren, een laag toerental, koelemulsie en het gebruik van een centreerpunt om het boren gemakkelijker te maken en de levensduur van de boor te verlengen. 

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de boor zijn werk te laten doen om beschadiging van de boor of het werkstuk te voorkomen.

Wat is een kobaltboor?

Een kobaltboor is een type boor dat is ontworpen om te boren in harde materialen zoals roestvrij staal, gietijzer, gehard staal en andere harde metalen. De boor is vervaardigd uit een legering van kobalt en staal, waarbij het kobalt een belangrijk onderdeel is. 

Het kobalt zorgt voor extra hardheid, slijtvastheid en warmtebestendigheid van de boor.

De kobaltboor heeft een scherpe, puntige kop die ervoor zorgt dat de boor gemakkelijk door het harde materiaal snijdt. Daarnaast heeft de boor een spiraalvormige groef die ervoor zorgt dat het boorsel uit het gat wordt verwijderd tijdens het boren.

Kobaltboren hebben een hogere hardheid en slijtvastheid dan de traditionele HSS (High-Speed Steel) boren, waardoor ze langer meegaan en minder snel bot worden. 

Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij veel gaten in harde metalen moeten worden geboord, zoals bijvoorbeeld bij de productie van machines en apparatuur.

Een kobaltboor kan worden gebruikt met een boormachine of een kolomboormachine en is verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes, afhankelijk van de toepassing. 

Het is belangrijk om de juiste grootte boor te kiezen voor de klus en om de boor op de juiste manier te gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Kortom, een kobaltboor is een type boor dat is ontworpen om te boren in harde materialen, zoals roestvrij staal, gehard staal en gietijzer. De boor is gemaakt van een legering van kobalt en staal en heeft een scherpe, puntige kop en spiraalvormige groeven. 

De boor is duurzamer en slijtvaster dan traditionele HSS-boren en is daarom ideaal voor toepassingen waarbij veel gaten in harde metalen moeten worden geboord.

Kun je in rvs boren?

Ja, het is mogelijk om in roestvrij staal (RVS) te boren. RVS is echter een harde en taaie metaalsoort en vereist daarom speciale boortechnieken en gereedschappen. 

Hieronder vind je enkele tips voor het boren in RVS:

Gebruik een HSS Cobalt boor: HSS Cobalt boren zijn speciaal ontworpen voor het boren in harde materialen zoals RVS. Ze zijn harder en duurzamer dan gewone HSS-boren en hebben betere prestaties bij hoge temperaturen en hoge snelheden.

Gebruik een laag toerental: Het boren in RVS vereist een lagere snelheid dan bij het boren in zacht staal. Dit komt doordat het boren in RVS een hoge boordruk en -temperatuur kan veroorzaken, waardoor de boor snel slijt. Gebruik daarom een toerental dat langzaam genoeg is om de warmteontwikkeling te beperken.

Boor met koelemulsie: Bij het boren in RVS kan veel warmte vrijkomen. Om te voorkomen dat de boor oververhit raakt en snel slijt, kun je koelemulsie gebruiken. Koelemulsie is een speciale boorvloeistof die de warmte afvoert en tegelijkertijd smeert om de wrijving te verminderen.

Gebruik een centreerpunt: Een centreerpunt zorgt ervoor dat de boor niet wegglijdt tijdens het boren en helpt bij het nauwkeurig boren van een gat. Bij het boren in RVS is het belangrijk om eerst een klein gaatje met een centreerpunt te boren voordat je de boor met de gewenste diameter gebruikt.

Gebruik de juiste druk: Het boren in RVS vereist minder druk dan bij het boren in zacht staal. Oefen geen extra druk uit op de boor en laat de boor zijn werk doen. Dit kan de levensduur van de boor verlengen en het risico op beschadiging van het werkstuk verminderen.

Met deze tips kun je succesvol boren in RVS. Houd er wel rekening mee dat RVS een harde metaalsoort is, en dat het boren in RVS meer tijd en moeite kan kosten dan het boren in zachtere materialen.

hero illustration

Hoe testen we Metaalboren?

Om de beste Metaalboor te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Metaalboor-test hebben we 583 Metaalboren vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Metaalboor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Metaalboor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Metaalboor-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Metaalboor in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 583 Metaalboren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Metaalboren op een rij

1. Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig|

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig|

 • list plusSpecifiek ontworpen voor metaalboren

Nadelen Metaalboren | Metaalborenset | 8-delig|

 • list plusSlijtage neemt toe bij extreem zware toepassingen of langdurig gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.15
Ik ben enthousiast om de Metaalborenset met 8 verschillende formaten te introduceren! 🛠️ Deze set is een essentiële toevoeging aan elke gereedschapsset, of je nu een professional bent of een doe-het-zelver. De set is speciaal ontworpen voor metaalboren en wordt geleverd in een compact opbergdoosje, waardoor het gemakkelijk te organiseren en op te bergen is.

Met maten variërend van 2 mm tot 10 mm, biedt deze 8-delige borenset een scala aan mogelijkheden voor verschillende projecten en materialen. De focus op metaalboren benadrukt de precisie en duurzaamheid die nodig is bij het werken met metaal.

In vergelijking met andere borensets op de markt, onderscheidt deze set zich door zijn superieure prestatie bij het boren in metalen oppervlakken. De set biedt een uitgebalanceerde combinatie van scherpte, slijtvastheid en boorsnelheid, waardoor het een betrouwbare keuze is voor projecten waarbij precisie cruciaal is.

Of je nu kleine gaatjes voor bevestigingsmiddelen boort of grotere openingen voor leidingen of kabels maakt, deze set is ideaal voor verschillende toepassingen. Het compacte opbergdoosje zorgt voor een efficiënte organisatie in elke werkruimte of gereedschapskist, waardoor je snel de juiste maat kunt vinden wanneer dat nodig is.

Hoewel de Metaalborenset uitblinkt in precisie en duurzaamheid, kan slijtage toenemen bij extreem zware toepassingen of langdurig gebruik. Met het juiste gebruik en onderhoud kan de set echter een langdurige en waardevolle investering blijken te zijn.

Al met al biedt de Metaalborenset een uitstekende combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en prestaties, waardoor het een must-have is voor elke professional of doe-het-zelver die regelmatig met metalen materialen werkt. Met zijn focus op metaalboren, gevarieerde maten en handige opbergdoosje, voldoet deze set aan de eisen van veeleisende gebruikers en biedt het een betrouwbare oplossing voor een breed scala aan boortoepassingen in metaal.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. DeWalt DT5911 10 delige HSS-R

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DT5911 10 delige HSS-R

 • list plusHSS-R constructie voor extra duurzaamheid en sterkte
 • list plusTitanium coating vermindert wrijving en verhoogt boorsnelheid
 • list plusPositieve feedback over scherpte, duurzaamheid, precisie en nauwkeurigheid

Nadelen DeWalt DT5911 10 delige HSS-R

 • list plusSpecifiek ontworpen voor metaalbewerkingstoepassingen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.6
Ik presenteer je de DeWalt DT5911 10-delige HSS-R borenset! Met deze set van 10 boren, variërend in diameter van 1 mm tot 10 mm, ben je klaar voor elke klus. 🛠️

Wat deze boren echt bijzonder maakt, is hun HSS-R constructie. HSS-R staat voor High-Speed Steel Rollforged, wat betekent dat deze boren gemaakt zijn van hoogwaardig staal dat gerold en gesmeed is voor extra duurzaamheid en kracht. Dit maakt ze perfect voor het boren in harde materialen zoals metaal.

En dat is niet alles! Deze boren zijn ook voorzien van een titanium coating, wat de wrijving vermindert en de boorsnelheid verhoogt. Dit betekent dat je sneller en efficiënter kunt boren, waardoor je tijd en moeite bespaart.️

Gebruikers zijn laaiend enthousiast over de prestaties van de DeWalt DT5911 10-delige HSS-R. Ze zijn onder de indruk van de scherpte en duurzaamheid van de boren, evenals de precisie en nauwkeurigheid waarmee ze boren. Sommige gebruikers merken zelfs op dat deze boren minder snel slijten dan andere merken. Dat is toch geweldig?!

Deze boren zijn perfect voor allerlei toepassingen, zoals het boren van gaten in metalen platen, buizen of profielen. Of je nu een doe-het-zelfproject hebt of een professional bent in de metaalbewerking, deze boren zijn jouw nieuwe beste vrienden.

Een klein minpuntje is dat deze boren specifiek zijn ontworpen voor metaalbewerking en mogelijk minder geschikt zijn voor andere materialen. Daarnaast kan het gebrek aan gebruikersrecensies en gedetailleerde productbeschrijvingen bij sommige online winkels een uitdaging vormen bij het maken van een aankoopbeslissing. Maar wees gerust, mijn vriend, je kunt vertrouwen op het merk DeWalt en de positieve feedback van gebruikers om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze boren te beoordelen.

Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de DeWalt DT5911 10-delige HSS-R borenset in huis en laat je klusdromen uitkomen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Best Metal drill: Metabo 627151000 19 delige metaalboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo 627151000 19 delige metaalboren

 • list plusHoge kwaliteit en duurzaamheid
 • list plusStevige boren die lang meegaan
 • list plusNauwkeurig resultaat bij het boren in metaal

Nadelen Metabo 627151000 19 delige metaalboren

 • list plusNiet geschikt voor boren in andere materialen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.53
Ik presenteer de Metabo 627151000 19-delige metaalborenset, een gereedschap van topkwaliteit dat perfect is voor het boren in metaal. Met deze set heb je HSS-R metaalboren tot je beschikking, die speciaal geslepen zijn voor duurzaamheid en precisie. Deze boren hebben een standaard cilindrische schacht en zijn verkrijgbaar in maten van 1 tot 10 mm, met een interval van 0.5 mm. En het beste van alles? Ze komen in een handige industrie cassette.

Laat me je vertellen, gebruikers zijn razend enthousiast over deze metaalboren. Ze zeggen dat de kwaliteit gewoonweg super is en dat de gaatjes die ze ermee boren perfect rond zijn. Dat betekent een nauwkeurig resultaat, mijn vriend. Daarnaast zijn de boren ook nog eens lekker stevig, dus gaan ze lekker lang mee. Geen enkel minpuntje te vinden, echt waar.

Maar weet je waarom deze metaalborenset echt uitblinkt? Het is de combinatie van hoge kwaliteit, sterkte en duurzaamheid. Deze boren zijn gemaakt van top-notch materiaal en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Daar kun je op vertrouwen, zelfs bij intensief gebruik. En die geslepen boren? Die zorgen ervoor dat er geen onnodige trillingen of afwijkingen optreden tijdens het boren in metaal. Gewoon lekker precies.

Deze metaalboren zijn perfect voor allerlei toepassingen, zoals het boren van gaten in metalen platen, buizen of profielen. Of je nou een professional bent of een doe-het-zelver, deze boren passen bij jou. En met de verschillende maten in de set heb je altijd wel een geschikte boor voor de klus. Gebruik 'm met een gewone boormachine of een klopboormachine, wat jij wilt.

Nu moet ik wel even iets kwijt, hoewel er geen minpunten genoemd worden in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat deze boren specifiek ontworpen zijn voor metaal. Als je ze gaat gebruiken voor andere materialen, kan dat misschien minder goede prestaties opleveren of zelfs schade aan de boren veroorzaken. Dus gebruik de juiste boren voor het juiste materiaal, oké?

Al met al is de Metabo 627151000 19-delige metaalborenset gewoonweg fantastisch. Ben je vaak bezig met boren in metaal? Dan is dit de set voor jou. De kwaliteit, sterkte en duurzaamheid maken deze boren betrouwbaar en geschikt voor intensief gebruik. Met de precisie van de geslepen boren krijg je altijd een nauwkeurig resultaat. En hoewel ze specifiek ontworpen zijn voor metaal, zijn ze daar gewoonweg perfect in.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

4. BGS HSS Boor set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BGS HSS Boor set

 • list plusUitgebreid assortiment HSS-spiraalboren van 1 mm tot 10 mm diameter.
 • list plusDuitse kwaliteit van BGS staat garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie.
 • list plusAantrekkelijke combinatie van kwaliteit, variatie en betaalbaarheid.

Nadelen BGS HSS Boor set

 • list plusSpecifiek ontworpen voor metaalboren, mogelijk minder effectief voor andere materialen zoals hout of kunststof.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.28
Ik kan niet zonder mijn BGS - HSS - Boorset - Metaal borenset - 1mm - 10mm - 19 delig - BGS2010. Deze set is perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met een assortiment HSS-spiraalboren van 1 mm tot 10 mm, gemaakt van duurzaam High-Speed Steel (HSS), zijn deze boren hittebestendig en ideaal voor metaalbewerking.

Wat deze set echt geweldig maakt, is de nauwkeurigheid en veelzijdigheid ervan. Met boren in verschillende maten, kan ik alles aan, van precisiewerk tot grotere klussen. De Duitse kwaliteit van BGS zorgt voor betrouwbaarheid en efficiëntie, en de prijs is ook nog eens betaalbaar.

Deze set biedt kwaliteit, variatie en betaalbaarheid in één. Ik kan met gemak door verschillende soorten metaal boren, wat me tijd en moeite bespaart. De boren presteren geweldig en bieden een consistente boorervaring.

Voor professionals in de metaalbewerking of doe-het-zelvers zoals ik, is deze set een complete oplossing voor allerlei boorklussen. Met zoveel maten hoef ik minder vaak naar afzonderlijke boren te grijpen, wat mijn efficiëntie verhoogt en mijn productiviteit verbetert.

Een mogelijke beperking van deze set is dat deze specifiek is ontworpen voor metaalboren, dus ze zijn mogelijk minder effectief voor andere materialen. Voor wie een veelzijdigere set nodig heeft, kan het nodig zijn om aanvullende boren aan te schaffen.

Al met al biedt de BGS - HSS - Boorset - Metaal borenset - 1mm - 10mm - 19 delig - BGS2010 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en levert het opmerkelijke prestaties op het gebied van precisie en duurzaamheid. Het is een essentieel gereedschap voor iedereen die regelmatig metaalbewerking uitvoert en voldoet aan de hoge normen die worden verwacht van kwaliteitsgereedschap. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch - Metaalboren HSS-Co, Standard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch - Metaalboren HSS-Co, Standard

 • list plusDuurzaamheid en hittebestendigheid dankzij HSS-Co constructie
 • list plusSnelheid, precisie en duurzaamheid in combinatie
 • list plusGeschikt voor intensieve toepassingen en hoogwaardige boorresultaten

Nadelen Bosch - Metaalboren HSS-Co, Standard

 • list plusMinder geschikt voor algemeen gebruik in houtbewerking of klusjes rondom het huis

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.05
Ik ben dol op de Bosch Metaalboren HSS-Co, Standard 3 x 33 x 61 mm! Deze boren zijn een must-have voor elke professional die regelmatig met metaal werkt. Met hun diameter van 3,00 mm, nuttige lengte van 33 mm en totale lengte van 61 mm, voldoen ze aan de DIN 338 standaard. Dankzij de HSS-Co constructie zijn ze super duurzaam en hittebestendig, perfect voor het boren in harde metalen zoals roestvrij staal, gietijzer en gelegeerd staal.

Wat deze boren echt speciaal maakt, is hun combinatie van snelheid, precisie en duurzaamheid. De HSS-Co (High-Speed Steel Cobalt) legering biedt een hogere hittebestendigheid en slijtvastheid dan standaard HSS-boren, waardoor ze perfect zijn voor intensieve toepassingen. Dit maakt ze ideaal voor professionals die altijd topkwaliteit willen leveren. En dankzij de scherpe snijranden krijg je super nauwkeurige boorgaten, wat zorgt voor minder nabewerking en een hogere productiviteit.

Je kunt deze boren gebruiken voor allerlei toepassingen, zoals het boren van pilotgaten voor schroeven, het installeren van bouten en het bevestigen van onderdelen in metaalconstructies. Ze zijn ook perfect voor algemene metaalbewerkingstaken in werkplaatsen en fabrieken. Maar omdat ze speciaal ontworpen zijn voor metaal, zijn ze misschien minder geschikt voor algemeen gebruik in houtbewerking of klusjes rondom het huis.

In vergelijking met standaard HSS-boren bieden de Bosch Metaalboren HSS-Co aanzienlijke verbeteringen in prestaties en duurzaamheid. En hoewel ze iets duurder zijn, is de investering de moeite waard voor professionals die altijd topkwaliteit willen en een langere levensduur nodig hebben. De Bosch Metaalboren HSS-Co zijn echt de beste keuze voor vakmensen die betrouwbaarheid, precisie en efficiëntie willen bij het bewerken van metalen. 👌

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in

 • list plusHoge kwaliteit en duurzaamheid
 • list plusGeschikt voor verschillende toepassingen
 • list plusInclusief kleinste maten boren voor fijnere werkzaamheden

Nadelen Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in

 • list plusBeperkt aantal boren (19)

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
8.88
Ik presenteer met trots de Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in cassette - 1-10mm, de perfecte metgezel voor al jouw klussen. Deze uitgebreide set boren biedt de flexibiliteit die je nodig hebt, met schachtafmetingen variërend van 1 tot 10 mm. Of je nu een professional of een doe-het-zelver bent, deze set heeft alles wat je nodig hebt.

Wat deze borenset echt onderscheidt, is de ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid die je van Dewalt kunt verwachten. Deze boren zijn gemaakt om lang mee te gaan en bieden consistente prestaties, zelfs bij intensief gebruik. En laten we de kleinste maten boren niet vergeten, perfect voor fijnere klussen waar precisie vereist is.

Ik kan je verzekeren dat gebruikers dol zijn op deze borenset. Ze zijn vol lof over de kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid. Deze boren gaan lang mee en blijven presteren, ongeacht de uitdagingen die je ze geeft. En het feit dat de set ook de kleinste maten boren bevat, maakt het nog beter.

Of je nu gaten wilt boren in hout, metaal of kunststof, deze borenset heeft voor elke klus de juiste maat. Het maakt niet uit of je een professionele klus hebt of gewoon iets wilt repareren in huis, deze set is perfect geschikt voor alle situaties waar precisie en betrouwbaarheid vereist zijn.

Nu moet ik eerlijk zijn en zeggen dat deze borenset 19 boren bevat, wat misschien niet genoeg is voor sommige veeleisende klussen. Maar geen zorgen, je kunt altijd aanvullende boren kopen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Zo kun je altijd de klus klaren, hoe groot of klein ook.

Dus, als je op zoek bent naar een borenset van topkwaliteit die lang meegaat en betrouwbare prestaties levert, dan is de Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in cassette - 1-10mm de juiste keuze voor jou. Deze set biedt veelzijdigheid en kwaliteit, precies wat je nodig hebt om elke klus te klaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG

 • list plusNauwkeurige productie met warm-wals smeedbewerking
 • list plusGebruik van hoogwaardige Cobalt staal legering met 5% Kobalt
 • list plusGeschikt voor een breed scala aan toepassingen

Nadelen COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG

 • list plusBoren slijten mogelijk sneller bij intensief gebruik

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
8.28
Ik ben enthousiast om de COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG te introduceren, een must-have voor precisieboorwerk in metaal. Deze set bevat metalen boren in verschillende maten (Ø 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 mm), geleverd in een handige kunststof cassette. Wat deze metaalboren onderscheidt, is hun nauwkeurige productie met warm-wals smeedbewerking en het gebruik van een kwalitatieve Cobalt staal legering met 5% Kobalt, wat zorgt voor duurzaamheid bij hoge temperaturen. 💪

De 130º hoek van de boorpunt zorgt voor betere boorpenetratie, waardoor deze metaalboren perfect zijn voor algemeen boorwerk in metaal, inclusief roestvast staal. Deze set is veelzijdig en duurzaam, geschikt voor een breed scala aan toepassingen in zowel professionele als doe-het-zelf projecten.️

Deze metaalboren vallen op door hun vermogen om nauwkeurig en efficiënt te boren in verschillende metalen, met name roestvast staal. Dit maakt ze een waardevol instrument voor constructie, installatie, ambachtelijke projecten en meer. Bovendien, de warm-wals smeedbewerking en het gebruik van een hoogwaardige Cobalt staal legering met 5% Kobalt zorgen voor duurzaamheid bij hoge temperaturen, wat de levensduur van de boren verlengt en de efficiëntie van het boorproces verbetert.️

Hoewel deze set uitblinkt in precisie en duurzaamheid, kan het zijn dat bij intensief gebruik de boren sneller slijten dan verwacht, vooral bij het boren in zeer harde metalen. Het is daarom belangrijk om de juiste boorsnelheid en -druk toe te passen om de levensduur van de boren te maximaliseren.

Al met al biedt de COBALT METAALBOREN SET 6-DELIG een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en voldoet het aan de eisen van precisie en duurzaamheid die worden gesteld aan hoogwaardige metaalboren. Het is een essentieel instrument voor professionals en doe-het-zelvers die streven naar nauwkeurigheid en efficiëntie bij het boren in metaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset

 • list plusUniek PointTeQ-puntontwerp voorkomt dat de boor gaat lopen en zorgt voor een snelle start van het boren.
 • list plusBoorsnelheid is 35% tot 100% hoger dan conventionele HSS metaalboren.
 • list plusLevensduur is 7 keer langer dan die van conventionele boren.

Nadelen Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset

 • list plusSpecifiek ontworpen voor het boren in metaal en mogelijk minder geschikt voor andere materialen.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.16
Ik ben dolenthousiast om je kennis te laten maken met de Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset HSS! Deze set is speciaal ontworpen voor al je metaalboorbehoeften en heeft een uniek PointTeQ-puntontwerp. Dankzij dit puntontwerp hoef je je geen zorgen te maken dat de boor gaat lopen en kun je direct aan de slag met boren. Je zult versteld staan van de boorsnelheid, die maar liefst 35% tot 100% hoger is dan die van gewone HSS metaalboren.

Maar wat deze borenset echt bijzonder maakt, is de ongelooflijke levensduur. Dankzij de snelle boorsnelheid gaan de boren tot wel 7 keer langer mee dan gewone boren. Je kunt dus veel efficiënter en langer boren voordat je ze moet vervangen. Minder slijtage betekent meer gaten per boor!

De Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset HSS bevat boren met diameters variërend van 1 mm tot 13 mm en nuttige lengtes variërend van 12 mm tot 101 mm. Met deze set kun je dus een breed scala aan boorgaten maken, van kleine gaten tot grotere gaten. Geen klus is te groot of te klein voor deze borenset!

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, deze boren zullen je zeker van dienst zijn. De snelle boorsnelheid stelt je in staat om snel en efficiënt te werken, terwijl de lange levensduur ervoor zorgt dat je minder vaak boren hoeft te vervangen. Dat is toch geweldig?

Ik wil je er wel even op wijzen dat deze borenset specifiek is ontworpen voor het boren in metaal. Als je van plan bent om in andere materialen te boren, zoals hout of beton, zijn er misschien andere boren die beter geschikt zijn.

Kortom, de Bosch 2608577352 25-delige PointTeQ Metaalborenset HSS is een absolute must-have voor iedereen die regelmatig in metaal boort. Met het unieke PointTeQ-puntontwerp kun je direct aan de slag zonder dat de boor gaat lopen. De hoge boorsnelheid en lange levensduur maken deze borenset echt onderscheidend. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ervaar de ongeëvenaarde prestaties van deze borenset! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Conische plaatfrezen trappenboor set van

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Conische plaatfrezen trappenboor set van

 • list plusSterk materiaal en goede prestaties
 • list plusGemakkelijk te hanteren en te gebruiken
 • list plusGoede variatie aan maten

Nadelen Conische plaatfrezen trappenboor set van

 • list plusBeperkt aantal stappen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.51
Hey daar! Ik wil je graag voorstellen aan de Conische plaatfrezen trappenboor set van 4mm t/m 32mm 3 stuks stappenboor HSS staal. Met deze set kan je moeiteloos door metaal en kunststof heen boren. 🛠️

Wat deze set echt uniek maakt, is het ontwerp van de asjes. Ze zijn rond en hebben platte kanten, waardoor de boor stevig in de boorkop blijft zitten. Zo kan je veilig en stabiel boren. Geen gedoe met een glibberige boor, dat beloof ik je!

De set bestaat uit drie maten: groot, middel en klein. De grote maat heeft 15 stappen van 4-32 MM, met stappen van 2mm. De middelmaat heeft 9 stappen van 4-20 MM en de kleine maat heeft 5 stappen van 4-12 MM. Met deze verschillende maten heb je altijd de juiste boor bij de hand, wat voor klus je ook hebt.

Ik kan je vertellen dat mensen echt enthousiast zijn over deze stappenboor set. Ze zeggen dat het materiaal van hoge kwaliteit is en geweldig presteert. En dat is super belangrijk, vooral als je in hardere materialen zoals metaal wilt boren. Deze set kan dat gemakkelijk aan!️

Wat ook geweldig is aan deze set, is het gebruiksgemak. Zelfs als je niet veel ervaring hebt, kan je deze boor gemakkelijk hanteren en gebruiken. Dat maakt het een topkeuze, zowel voor professionals als doe-het-zelvers. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek zelf hoe geweldig deze stappenboor is!‍️‍️

Nu, ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat er één klein minpuntje is. Het aantal stappen is misschien iets beperkt voor sommige klussen. Soms wil je misschien meer stappen hebben voor een nauwkeurigere boordiameter. Maar weet je, over het algemeen zijn de beschikbare stappen in deze set voldoende voor de meeste toepassingen. Dus maak je geen zorgen, je kan nog steeds geweldige resultaten behalen!

Al met al is de Conische plaatfrezen trappenboor set van 4mm t/m 32mm 3 stuks stappenboor HSS staal een topkeuze als je wilt boren in plaatmateriaal. Het levert sterke prestaties, is super gebruiksvriendelijk en heeft een goede variatie aan maten. Dus, waar wacht je nog op? Haal deze set vandaag nog in huis en boor je weg naar succes!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

10. Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor

 • list plusUitgebreid maatbereik van 4 mm tot 32 mm voor diverse boordiameters
 • list plusVerbeterde duurzaamheid en warmtebestendigheid dankzij de toevoeging van een titanium coating
 • list plusEfficiënt en nauwkeurig boren zonder voorboren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd

Nadelen Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor

 • list plusBij zeer specifieke toepassingen mogelijk een meer gespecialiseerde boor vereist

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.96
Functionaliteit
7.23
Gebruiksgemak
7.68
Ik wil je voorstellen aan de Stappenboor 4-32mm met HSS en titanium coating. Dit is hét gereedschap dat je nodig hebt voor het trapsgewijs boren van gaten in verschillende materialen, zoals roestvast staal, staal en kunststoffen. Met dit gereedschap hoef je niet voor te boren, wat zorgt voor efficiëntie en precisie bij al je boorklussen.

Wat deze stappenboor echt onderscheidt, is het uitgebreide maatbereik van 4 mm tot 32 mm. Hiermee kun je een breed scala aan boordiameters aanpakken. De toevoeging van een titanium coating zorgt voor extra duurzaamheid en warmtebestendigheid, waardoor de boor bestand is tegen de hitte die vrijkomt bij het boren in harde materialen. Dit verlengt de levensduur van de boor en zorgt voor consistente prestaties, zelfs bij intensief gebruik.

Wat deze stappenboor echt onderscheidt is de combinatie van HSS-materiaal, het trapsgewijze ontwerp en de titanium coating, die samen zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige boorervaring. Met zijn brede maatbereik en duurzaamheid dankzij de titanium coating, is deze stappenboor een waardevolle investering voor iedereen die regelmatig boort in verschillende materialen.

Of je nu gaten boort voor leidingen, kabels, bevestigingsmiddelen of andere toepassingen, deze stappenboor maakt het allemaal mogelijk. Het verhoogt de productiviteit doordat je niet meer hoeft voor te boren. Het is wel belangrijk om op te merken dat voor zeer specifieke toepassingen mogelijk een meer gespecialiseerde boor nodig is.

Al met al biedt de Stappenboor 4-32mm met HSS en titanium coating een uitstekende combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en efficiëntie. Met zijn brede maatbereik en verbeterde prestaties is deze stappenboor de betrouwbare keuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar hoogwaardig gereedschap voor diverse boortoepassingen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Metaalboren. Er zijn immers 583 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!