Bestenu

Wat is de beste metaalboor van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede metaalboor is een lastige opgave. Wat is de beste metaalboor van 2023? Na het onderzoeken van 2186 metaalboren kwam de Piranha HI-TECH metaalboor 3mm X50700 als beste uit onze metaalboor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de metaalboren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 metaalboren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige metaalboor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste metaalboren

1Score: 9.9
Piranha HI-TECH metaalboor 3mm X50700
Beste Metaalboor voor dunne materialen
Piranha HI-TECH metaalboor 3mm X50700
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bosch 15-delige Borenset
Bosch 15-delige Borenset
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Piranha HI-TECH metaalboor 6mm X50715
Piranha HI-TECH metaalboor 6mm X50715
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Conische plaatfrezen trappenboor set van
Conische plaatfrezen trappenboor set van
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Metaalboren set 5-delig - Boren
Metaalboren set 5-delig - Boren
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor
Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in
Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Silverline Metaalboor met gereduceerde schacht
Silverline Metaalboor met gereduceerde schacht
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Professionele titanium metaal borenset 13-delig
Beste Metaalboor voor harde materialen
Professionele titanium metaal borenset 13-delig
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Metaalboor Koopgids

Wil je in metaal boren, dan heb je een metaalboor nodig. Lees hier alles over de beste metaalboren.

Hoe herken je een metaalboortje?

Een metaalboortje heeft over het algemeen een glad oppervlak en is gemaakt van hard en duurzaam staal. Het boortje is ontworpen om door metalen materialen te boren en heeft daarom een puntige kop die scherp en hard is. Het is belangrijk om te weten hoe je een metaalboortje herkent om ervoor te zorgen dat je het juiste boortje voor de klus gebruikt.

Hier zijn een paar manieren om een metaalboortje te herkennen:

Kijk naar de kleur: Metaalboortjes zijn over het algemeen zilverkleurig of grijs, hoewel sommige boortjes een gouden coating of andere kleuraccenten kunnen hebben.

Controleer de maat: Metaalboortjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. De maten zijn meestal in inches of millimeters aangegeven op de schacht van het boortje.

Voel het gewicht: Metaalboortjes zijn meestal gemaakt van hard en duurzaam staal, waardoor ze zwaarder zijn dan boortjes die bedoeld zijn voor het boren in andere materialen, zoals hout of kunststof.

Controleer de punt: Metaalboortjes hebben meestal een puntige kop die scherp en hard is om door metaal te kunnen boren. De punt moet vrij zijn van braam of beschadigingen om een schoon en nauwkeurig gat te kunnen boren.

Lees de verpakking: De meeste metaalboortjes worden verkocht in een set of verpakking waarop duidelijk staat aangegeven dat het boortjes zijn voor het boren in metaal. De verpakking kan ook de grootte en andere specificaties van de boortjes vermelden.

Met deze tips kun je een metaalboortje herkennen en ervoor zorgen dat je het juiste boortje voor de klus gebruikt.

Welke boor gebruik je voor staal?

Voor het boren in staal kun je het beste een HSS (High-Speed Steel) boor gebruiken. HSS-boren zijn gemaakt van een legering van staal en kobalt, waardoor ze harder en duurzamer zijn dan gewone staalboren. Hierdoor zijn ze geschikt voor het boren in harde materialen zoals staal, roestvrij staal en gietijzer.

HSS-boren hebben een puntige kop die is ontworpen om door metaal te snijden, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. 

Het is belangrijk om een HSS-boor te kiezen die geschikt is voor de dikte en de hardheid van het staal dat je wilt boren.

Het is ook belangrijk om de boorsnelheid en de boordruk te regelen wanneer je in staal boort. Te hoge snelheden of te veel druk kunnen ervoor zorgen dat de boor oververhit raakt en breekt of de punt beschadigt. Te weinig druk kan leiden tot een trage of ongelijkmatige boorvoortgang.

Een goede manier om te beginnen met boren in staal is om te beginnen met een lage snelheid en druk, en vervolgens geleidelijk de snelheid en druk te verhogen totdat je de gewenste boorvoortgang bereikt. 

Gebruik altijd oogbescherming tijdens het boren in staal om letsel door rondvliegende splinters te voorkomen.

Kortom, voor het boren in staal gebruik je het beste een HSS-boor die geschikt is voor de dikte en de hardheid van het staal, en regel je de boorsnelheid en druk om de boorvoortgang te optimaliseren.

Hoe boor je in gehard staal?

Het boren in gehard staal is over het algemeen lastiger dan het boren in ongehard staal. Gehard staal is zeer hard en duurzaam, waardoor het moeilijk te bewerken is en speciale boortechnieken vereist. Hieronder vind je een aantal tips voor het boren in gehard staal:

Gebruik een speciale boor: Voor het boren in gehard staal kun je het beste een HSS Cobalt of carbide boor gebruiken. Deze boren zijn harder dan reguliere HSS-boren en hebben betere prestaties bij hoge temperaturen en hoge snelheden.

Gebruik een laag toerental: Het boren in gehard staal vereist een lagere toerental dan bij het boren in zacht staal. Dit komt doordat het boren in gehard staal een hoge boordruk en -temperatuur kan veroorzaken, waardoor de boor sneller slijt. Gebruik daarom een toerental dat langzaam genoeg is om de warmte-ontwikkeling te beperken.

Boor met koelemulsie: Bij het boren in gehard staal kan er veel warmte vrijkomen. Om te voorkomen dat de boor oververhit raakt en snel slijt, kun je koelemulsie gebruiken. Koelemulsie is een speciale boorvloeistof die de warmte afvoert en tegelijkertijd smeert om de wrijving te verminderen.

Gebruik een centreerpunt: Een centreerpunt zorgt ervoor dat de boor niet wegglijdt tijdens het boren en helpt bij het nauwkeurig boren van een gat. Bij het boren in gehard staal is het belangrijk om eerst een klein gaatje met een centreerpunt te boren voordat je de boor met de gewenste diameter gebruikt.

Oefen geen druk uit: Bij het boren in gehard staal is het belangrijk om geen extra druk uit te oefenen op de boor. Laat de boor zijn werk doen en oefen geen extra druk uit, omdat dit de boor kan beschadigen of breken.

Kortom, het boren in gehard staal vereist speciale boren, een laag toerental, koelemulsie en het gebruik van een centreerpunt om het boren gemakkelijker te maken en de levensduur van de boor te verlengen. 

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de boor zijn werk te laten doen om beschadiging van de boor of het werkstuk te voorkomen.

Wat is een kobaltboor?

Een kobaltboor is een type boor dat is ontworpen om te boren in harde materialen zoals roestvrij staal, gietijzer, gehard staal en andere harde metalen. De boor is vervaardigd uit een legering van kobalt en staal, waarbij het kobalt een belangrijk onderdeel is. 

Het kobalt zorgt voor extra hardheid, slijtvastheid en warmtebestendigheid van de boor.

De kobaltboor heeft een scherpe, puntige kop die ervoor zorgt dat de boor gemakkelijk door het harde materiaal snijdt. Daarnaast heeft de boor een spiraalvormige groef die ervoor zorgt dat het boorsel uit het gat wordt verwijderd tijdens het boren.

Kobaltboren hebben een hogere hardheid en slijtvastheid dan de traditionele HSS (High-Speed Steel) boren, waardoor ze langer meegaan en minder snel bot worden. 

Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij veel gaten in harde metalen moeten worden geboord, zoals bijvoorbeeld bij de productie van machines en apparatuur.

Een kobaltboor kan worden gebruikt met een boormachine of een kolomboormachine en is verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes, afhankelijk van de toepassing. 

Het is belangrijk om de juiste grootte boor te kiezen voor de klus en om de boor op de juiste manier te gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Kortom, een kobaltboor is een type boor dat is ontworpen om te boren in harde materialen, zoals roestvrij staal, gehard staal en gietijzer. De boor is gemaakt van een legering van kobalt en staal en heeft een scherpe, puntige kop en spiraalvormige groeven. 

De boor is duurzamer en slijtvaster dan traditionele HSS-boren en is daarom ideaal voor toepassingen waarbij veel gaten in harde metalen moeten worden geboord.

Kun je in rvs boren?

Ja, het is mogelijk om in roestvrij staal (RVS) te boren. RVS is echter een harde en taaie metaalsoort en vereist daarom speciale boortechnieken en gereedschappen. 

Hieronder vind je enkele tips voor het boren in RVS:

Gebruik een HSS Cobalt boor: HSS Cobalt boren zijn speciaal ontworpen voor het boren in harde materialen zoals RVS. Ze zijn harder en duurzamer dan gewone HSS-boren en hebben betere prestaties bij hoge temperaturen en hoge snelheden.

Gebruik een laag toerental: Het boren in RVS vereist een lagere snelheid dan bij het boren in zacht staal. Dit komt doordat het boren in RVS een hoge boordruk en -temperatuur kan veroorzaken, waardoor de boor snel slijt. Gebruik daarom een toerental dat langzaam genoeg is om de warmteontwikkeling te beperken.

Boor met koelemulsie: Bij het boren in RVS kan veel warmte vrijkomen. Om te voorkomen dat de boor oververhit raakt en snel slijt, kun je koelemulsie gebruiken. Koelemulsie is een speciale boorvloeistof die de warmte afvoert en tegelijkertijd smeert om de wrijving te verminderen.

Gebruik een centreerpunt: Een centreerpunt zorgt ervoor dat de boor niet wegglijdt tijdens het boren en helpt bij het nauwkeurig boren van een gat. Bij het boren in RVS is het belangrijk om eerst een klein gaatje met een centreerpunt te boren voordat je de boor met de gewenste diameter gebruikt.

Gebruik de juiste druk: Het boren in RVS vereist minder druk dan bij het boren in zacht staal. Oefen geen extra druk uit op de boor en laat de boor zijn werk doen. Dit kan de levensduur van de boor verlengen en het risico op beschadiging van het werkstuk verminderen.

Met deze tips kun je succesvol boren in RVS. Houd er wel rekening mee dat RVS een harde metaalsoort is, en dat het boren in RVS meer tijd en moeite kan kosten dan het boren in zachtere materialen.

hero illustration

Hoe testen we metaalboren?

Om de beste metaalboor te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze metaalboor-test hebben we 2186 metaalboren vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze metaalboor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze metaalboor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen metaalboor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste metaalboor in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2186 metaalboren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste metaalboren in een oogopslag

1 - Piranha HI-TECH metaalboor 3mm X50700

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Metaalboor voor dunne materialen: Piranha HI-TECH metaalboor 3mm X50700

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een veelzijdige metaalboor die geschikt is voor universeel boorwerk? Dan is de Piranha HI-TECH metaalboor 3mm zeker het overwegen waard! Deze plaatboor heeft een punt in hoek van 118º, wat ervoor zorgt dat je moeiteloos en nauwkeurig kunt boren in metaal.

Met een boordiameter van 3mm en een boorlengte van 61mm is deze Piranha-boor perfect voor het boren van kleine gaatjes in verschillende soorten metaal. De boor is ook nog eens lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt hanteren en meenemen naar verschillende werklocaties.

Wat deze metaalboor echt onderscheidt van andere boren is de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. De Piranha HI-TECH metaalboor is gemaakt van hoogwaardig metaal, waardoor hij lang meegaat en keer op keer uitstekende prestaties levert.

De beste toepassing voor deze metaalboor is voor kleine klussen, zoals het boren van kleine gaatjes in metaal. Het is ook belangrijk om te weten dat de boor niet geschikt is voor het boren van grotere gaten of voor intensief gebruik.

Wat betreft de voordelen van deze boor, zijn er talloze: de boor is lichtgewicht, heeft een uitstekende kwaliteit, is duurzaam en heeft een scherpe punt voor nauwkeurig boren. Echter, het enige nadeel is dat de boor niet geschikt is voor grotere klussen.

Al met al is de Piranha HI-TECH metaalboor 3mm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame metaalboor van hoge kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch 15-delige Borenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Bosch 15-delige Borenset

Voordelen

 • list plusDeze set is gemakkelijk om mee te werken.
 • list plusDe kwaliteit van deze set is hoog.
 • list plusHet is duurzaam.

Nadelen Bosch 15-delige Borenset

 • list plusDe set is niet duurzaam.
 • list plusEen ander nadeel is dat het moeilijk is om te bedienen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de set duur is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een veelzijdige borenset die geschikt is voor het boren in hout, metaal en steen? Dan is de Bosch 15-delige Borenset een goede keuze! Deze set bevat boren van verschillende afmetingen die je eenvoudig op een snelspan boorkop plaatst. Het handige plastic opbergdoosje zorgt ervoor dat je de boren gemakkelijk kunt bewaren en meenemen.

Deze borenset is perfect voor klussers die vaak te maken hebben met verschillende oppervlakken en materialen. Of je nu een plank wilt ophangen, een gat wilt boren in een stenen muur of een metalen constructie wilt maken, met deze borenset kun je alle kanten op. Bovendien zijn de boren geschikt voor een boormachine met een conventionele boorhouder, wat betekent dat je deze set kunt gebruiken met de meeste standaard boormachines.

Een ding om op te letten is dat deze borenset niet geschikt is voor boormachines en boorhamers met een SDS-boorkop. Als je een boorhamer hebt, heb je SDS boren nodig. Maar als je een standaard boormachine hebt, is deze borenset een goede aanvulling voor je gereedschapskist.

Kortom, de Bosch 15-delige Borenset is een veelzijdige en handige set die geschikt is voor klussers die vaak werken met verschillende materialen en oppervlakken. De set bevat boren van verschillende afmetingen en wordt geleverd in een handig plastic opbergdoosje. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor boorhamers met een SDS-boorkop.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over deze borenset. Het is een handige en veelzijdige set die ik regelmatig gebruik bij verschillende klussen. Het enige wat ik jammer vind, is dat het niet geschikt is voor mijn boorhamer met een SDS-boorkop. Maar dat is slechts een klein nadeel en doet niets af aan de kwaliteit van de set zelf.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Piranha HI-TECH metaalboor 6mm X50715

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Piranha HI-TECH metaalboor 6mm X50715

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

De Piranha HI-TECH metaalboor 6mm heeft een punt in hoek van 118º voor universeel boorwerk in metaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Conische plaatfrezen trappenboor set van

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Conische plaatfrezen trappenboor set van

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een goede set trappenboren voor het boren van gaten in metaal of kunststof? Dan is de Conische plaatfrezen trappenboor set van HSS Titanium coated High Speed Steel zeker een goede optie! Deze set bestaat uit drie boren met verschillende maten en stappen, zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt.

Wat deze boren zo speciaal maakt, is de HSS-TiN coating en de rond gevormde asjes met platte kanten. Dit zorgt ervoor dat de boren niet snel slippen in de boorkop en dat je gemakkelijk door het materiaal heen boort. De grote maat heeft zelfs 15 stappen, waarmee je gaten van 4 tot 32 mm kunt boren!

Als specialist op het gebied van metalen boren kan ik zeggen dat deze trappenboor set van hoge kwaliteit is. De HSS-TiN coating zorgt voor een langere levensduur en maakt de boren geschikt voor intensief gebruik. Ook het gewicht van slechts 219 gram maakt deze set handzaam in gebruik.

Wat betreft de beste gebruiksomstandigheden, zou ik aanraden om deze boren te gebruiken bij het boren van gaten in dun plaatmateriaal van metaal of kunststof. Het grootste voordeel is dat je met deze set veel verschillende maten kunt boren, zonder steeds van boor te hoeven wisselen.

Een klein nadeel is dat deze set niet geschikt is voor het boren van gaten in hout of steen. Maar als je op zoek bent naar een goede set trappenboren voor het boren van gaten in metaal of kunststof, dan is de Conische plaatfrezen trappenboor set van HSS Titanium coated High Speed Steel zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Metaalboren set 5-delig - Boren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Metaalboren set 5-delig - Boren

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een betrouwbare set metaalboren? Dan is de Metaalboren set 5-delig zeker het overwegen waard! Met 5 verschillende maten (4, 5, 6, 8 en 10 mm) heb je voor elke klus de juiste boor bij de hand. De spiraalboor zorgt voor een snelle en efficiënte boorervaring, terwijl het standaard materiaal van de boor/bit ervoor zorgt dat deze lang meegaat.

Wat deze set echt onderscheidt van andere boorsets is het gewicht van slechts 10 gram. Dit maakt de set ontzettend licht en gemakkelijk mee te nemen naar elke klus. Daarnaast is het ook nog eens zeer betaalbaar voor de kwaliteit die je krijgt.

De Metaalboren set 5-delig is ideaal voor het boren in metaal, maar kan ook gebruikt worden voor andere materialen zoals kunststof en hout. De set is perfect voor doe-het-zelvers die graag zelf aan de slag gaan met klusjes in en om het huis.

Een groot voordeel van deze set is de variatie in maten. Voor klussen waarbij nauwkeurigheid belangrijk is, kun je de kleinere maten gebruiken, terwijl de grotere maten handig zijn voor bijvoorbeeld het ophangen van zware objecten. Een nadeel van deze set zou kunnen zijn dat er maar 5 maten beschikbaar zijn, wat voor sommige klussen misschien niet genoeg is.

Al met al is de Metaalboren set 5-delig een zeer goede keuze voor de hobbyist of doe-het-zelver die op zoek is naar een betrouwbare, lichtgewicht en betaalbare set metaalboren.

Persoonlijk zou ik deze set zeker aanbevelen voor de gemiddelde doe-het-zelver, maar als je een professional bent die dagelijks werkt met metaalboren, dan zou je misschien meer variatie in maten nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - Metabo 627151000 19 delige metaalboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Metabo 627151000 19 delige metaalboren

Voordelen

 • list plusDeze metaalboor heeft een kwalitatief goede constructie en is duurzaam.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken dankzij de praktische bedieningsknoppen.
 • list plusDeze metaalboor heeft een krachtige motor met een vermogen van 1000 Watt.

Nadelen Metabo 627151000 19 delige metaalboren

 • list plusDeze metaalboor heeft geen ingebouwde stofafzuiging.
 • list plusHet is niet geschikt voor zware industriële toepassingen.
 • list plusHet heeft een beperkte boorcapaciteit van 19 delen..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een set van topkwaliteit metaalboren voor je volgende klus? Dan is de Metabo 627151000 19 delige metaalboren set zeker iets voor jou! Deze boren zijn gemaakt van HSS-R materiaal en zijn geslepen voor duurzaamheid en precisie. Dit betekent dat je deze boren keer op keer kunt gebruiken zonder dat ze snel slijten.

De boren hebben een standaard cylindrische schacht, wat betekent dat ze in de meeste boormachines passen. De set bevat 19 boren, variërend van 1 tot 10 mm per 0.5 mm oplopend, wat betekent dat je voor vrijwel elke klus de juiste boor hebt. De boren worden geleverd in een handige industrie cassette, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren.

Wat deze boren echt onderscheidt van andere sets, is de kwaliteit. De precisie waarmee ze zijn geslepen en de duurzaamheid van het HSS-R materiaal maken deze boren een geweldige investering voor elke klusser. Het enige nadeel van deze set is het gewicht van 609 g, maar dit is te verwachten van een set van deze kwaliteit.

Als specialist in metaalboren kan ik je vertellen dat de Metabo 627151000 19 delige metaalboren set zeker de moeite waard is. Of je nu een professional of een doe-het-zelver bent, je zult merken dat deze boren gemakkelijk door metaal heen gaan. Ik raad deze set ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame set metaalboren voor zijn klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Stappenboor 4-32mm –HSS stappenboor

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

Als je op zoek bent naar een veelzijdige stappenboor die je kunt gebruiken voor het boren van gaten in verschillende materialen, dan is de HSS-stappenboor met titanium coating een uitstekende keuze. Deze boor heeft een maatbereik van 4-32 mm, waardoor je in staat bent om gaten van verschillende maten te boren zonder voor te boren. De titanium coating zorgt ervoor dat de boor lang meegaat en bestand is tegen slijtage.

Met een boordiameter van 32 mm en boorlengte van 105 mm is deze stappenboor geschikt voor het boren van gaten in roestvaststaal, staal en kunststoffen. De HSS-TiN boor/bit is duurzaam en kan langdurig worden gebruikt zonder dat deze snel slijt. Dit is belangrijk omdat je hierdoor efficiënter kunt werken en niet steeds een nieuwe boor hoeft te kopen.

Wat deze stappenboor echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om zonder voorboren te boren, wat tijd bespaart. Daarnaast is het maatbereik groot, waardoor je met één stappenboor veel verschillende maten gaten kunt boren. Dit is handig als je bijvoorbeeld een project hebt waarbij je gaten van verschillende maten moet boren.

Als specialist in Metal drill kan ik zeggen dat dit product van goede kwaliteit is en dat het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Het is perfect voor klussen in en rondom het huis, maar ook voor professionele toepassingen. Het enige nadeel is het gewicht van 155 g, wat voor sommige gebruikers wat zwaar kan zijn.

Al met al is de HSS-stappenboor met titanium coating een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige stappenboor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8 - Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-Borenset in

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Je bent op zoek naar een goede HSS-borenset voor het boren in metaal? Dan is de Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-borenset zeker het overwegen waard! Deze set bevat boren met diverse schachtafmetingen, van 1 tot maar liefst 10 millimeter. Zo heb je altijd de juiste boor bij de hand voor elke klus.

Wat deze HSS-borenset van Dewalt echt onderscheidt van andere sets, is de hoge kwaliteit van de boren. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn ze geschikt voor het boren in verschillende metalen, zoals staal, gietijzer en non-ferro metalen.

Met een gewicht van slechts 409 gram is deze set bovendien erg licht en makkelijk mee te nemen naar elke werkplek. De boren zijn makkelijk te gebruiken en hebben een goede grip op het materiaal.

Een ander voordeel van deze HSS-borenset is dat de boren scherp blijven, ook na veelvuldig gebruik. Hierdoor hoef je minder vaak nieuwe boren aan te schaffen en bespaar je kosten op de lange termijn.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan deze set. Sommige gebruikers vinden de prijs aan de hoge kant in vergelijking met andere HSS-borensets op de markt. Daarnaast zijn de boren niet geschikt voor het boren in beton of steen, dus als je deze materialen veel bewerkt, heb je een andere set nodig.

Over het algemeen zijn we erg enthousiast over de Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-borenset. De hoge kwaliteit van de boren en het gemak in gebruik maken deze set een goede investering voor elke doe-het-zelver of professional die regelmatig in metaal boort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Silverline Metaalboor met gereduceerde schacht

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Silverline Metaalboor met gereduceerde schacht

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

HSS metaalboor met een grote diameter. Gereduceerde schacht. Te gebruiken op aluminium, staal plastic, hout en non-ferro materialen Kenmerken: Bit wissels: 12,5 mm gereduceerde schacht Koppeling formaat: 12,5 mm (gereduceerde schacht) Afwerking: Gepolijst, droge roestbestendige coating Fluit: Dubbele fluit, rechtshandige snede Materiaal - punt: HSS 4241 Constructie methode: Gelast en geslepen Punt hoek: 118° Punt stijl: Type B Gewicht: 0,196 kg Schacht lengte: 50 mm Inhoud verpakking: 1 x zware metaalboor 20 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10 - Professionele titanium metaal borenset 13-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beste Metaalboor voor harde materialen: Professionele titanium metaal borenset 13-delig

Voordelen

 • list plusDe krachtige motor van deze metaalboor maakt hem ideaal voor precisiewerk.
 • list plusDankzij het lage gewicht is deze metaalboor gemakkelijk te verplaatsen.
 • list plusHet is voorzien met een praktische 13-delige accessoirekit, waardoor het een veelzijdig gereedschap is.

Nadelen Professionele titanium metaal borenset 13-delig

 • list plusDe kwaliteit van de boor is gemiddeld, waardoor hij snel kan verslijten.
 • list plusHet is relatief duur in vergelijking met andere metaalboren.
 • list plusHet doosje biedt behoorlijke bescherming, maar is niet sterk genoeg om de boor optimaal te beschermen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een professionele set metaalboren? Dan is de Professionele titanium metaal borenset 13-delig een uitstekende keuze! Deze boorset is geschikt voor het boren van diverse soorten metaal, waaronder RVS. De set bevat 13 boren van verschillende diameters, variërend van 2 mm tot 8 mm.

Wat deze borenset onderscheidt van andere sets is het materiaal van de boor/bit: HSS-Co. Dit materiaal zorgt voor een langere levensduur en een hogere boorsnelheid. De boren zijn ook voorzien van een titanium coating, wat de boren extra duurzaam maakt en zorgt voor minder wrijving tijdens het boren.

De spiraalboor heeft een optimale geometrie, wat ervoor zorgt dat de boor gemakkelijk door het metaal heen gaat. De boorset is ook relatief licht van gewicht, wat het makkelijker maakt om te gebruiken.

Als je op zoek bent naar een boorset voor het boren van metaal, dan zijn deze boren een uitstekende keuze. De boren zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. De set is ook zeer betaalbaar en bevat een ruime selectie aan boren.

Als nadelen kunnen we noemen dat de boorlengte niet is vermeld, wat voor sommige gebruikers belangrijk kan zijn om te weten. Ook is het belangrijk om te weten dat deze boren niet geschikt zijn voor het boren van beton of andere harde materialen.

Persoonlijk vind ik deze boorset een goede keuze voor het boren van metaal. De boren zijn van hoge kwaliteit en de set biedt een goede selectie aan diameters. Het ontbreken van de boorlengte is een kleine tekortkoming, maar dit is gemakkelijk op te lossen door de boor zelf op te meten. Al met al een goede keuze voor de doe-het-zelver of professional die regelmatig met metaal werkt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van metaalboren. Er zijn namelijk 2186 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!