Bestenu

Wat is de beste lintzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede lintzaag is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste lintzaag van 2023? Na het onderzoeken van 258 lintzagen kwam de Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W als beste uit onze lintzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de lintzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lintzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige lintzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lintzagen

1Score: 9.9
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Beste Lintzaag voor hobbyisten
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Beste Lintzaag voor professionals
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Güde Lintzaag GBS200 - 250W
Beste Lintzaag voor houtbewerking
Güde Lintzaag GBS200 - 250W
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Hecht lintzaag, 250w - hecht
Hecht lintzaag, 250w - hecht
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Beste Lintzaag voor metaalbewerking
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Scheppach Lintzaagblad 3x0,45x1490mm 14TPI
Scheppach Lintzaagblad 3x0,45x1490mm 14TPI
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Makita Dpb180z 18 V Bandzaag
Makita Dpb180z 18 V Bandzaag
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lintzaag Koopgids

Wil je iets van grote dikte zagen? Dan heb je een lintzaag nodig. Je leest er hier meer over.

Wat kun je doen met een lintzaag?

Een lintzaag is een krachtig gereedschap dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, zoals:

Zagen van hout: Een lintzaag kan gebruikt worden om hout in verschillende vormen en maten te zagen. Met de juiste instellingen en bladen kun je er rechte lijnen, bochten en zelfs ingewikkelde vormen mee zagen.

Zagen van metaal: Een lintzaag kan ook gebruikt worden om metalen buizen, platen en staven te zagen. Hiervoor moet je wel een lintzaag hebben met een speciaal blad dat geschikt is voor het zagen van metaal.

Dunne materialen snijden: Een lintzaag is ideaal voor het snijden van dunne materialen zoals triplex, MDF, PVC, enz. Het kan deze materialen nauwkeurig en snel zagen zonder ze te beschadigen.

Zagen van gebogen vormen: Met een lintzaag kun je ook gebogen vormen zagen in hout of andere materialen. Door de flexibiliteit van het lintzaagblad kun je eenvoudig bochten zagen.

Het zagen van kerven en inkepingen: Lintzagen kunnen worden gebruikt om verschillende soorten kerven en inkepingen in hout te maken. Dit is handig bij het maken van complexere houtverbindingen.

Let op dat veiligheidsmaatregelen bij gebruik van een lintzaag nodig zijn, gezien de potentiële gevaren van het apparaat. Raadpleeg de handleiding en volg de juiste veiligheidsprocedures, zoals het dragen van oog- en gehoorbescherming en het vastklemmen van het werkstuk.

Welke breedte lintzaag heb ik nodig?

De breedte van de lintzaag die je nodig hebt, hangt af van de maximale breedte van het materiaal dat je van plan bent te zagen. 

Over het algemeen geldt dat je een lintzaag moet kiezen die minstens even breed is als het breedste materiaal dat je wilt zagen, plus nog wat extra ruimte voor manoeuvre.

Een algemene richtlijn is dat een lintzaag met een zaagbladbreedte van 1/8 inch geschikt is voor het zagen van bochten en kromme lijnen, terwijl een zaagbladbreedte van 1/2 inch geschikt is voor rechte zaagsneden in dikker materiaal.

Hier zijn enkele voorbeelden van de aanbevolen breedte van lintzagen voor verschillende soorten materialen:

 • Hout tot 2 inch dik: 1/4 inch zaagbladbreedte
 • Hout tot 6 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/8 inch dik: 1/8 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/2 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kracht van de motor van de lintzaag, vooral als je van plan bent dik materiaal te zagen. Een krachtigere motor kan een breder zaagblad aan en zal de zaagprestaties verbeteren.

Wat is het voordeel van zagen met een lintzaag?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een lintzaag:

 1. Precisie: Een lintzaag kan zeer nauwkeurige zaagsneden maken, met de mogelijkheid om bochten en andere complexe vormen te zagen. Dit maakt het ideaal voor het maken van gedetailleerde houtbewerkingsprojecten of andere toepassingen waar precisie vereist is.
 2. Efficiëntie: Lintzagen kunnen snel zagen en zijn efficiënt in het verwijderen van materiaal. Dit maakt ze nuttig bij het zagen van grote hoeveelheden hout of andere materialen.
 3. Veelzijdigheid: Lintzagen kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan materialen te zagen, waaronder hout, metaal, plastic en composieten. Dit maakt het een veelzijdig gereedschap in de werkplaats.
 4. Minder afval: Lintzagen zorgen voor minder afval bij het zagen van hout of andere materialen in vergelijking met andere zagen. Dit komt doordat de zaagsnede smal is, waardoor er minder materiaal verloren gaat.
 5. Comfortabel werken: Met de juiste instellingen en accessoires kan een lintzaag ergonomisch zijn in het gebruik. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en kan leiden tot een hogere productiviteit.

Kortom, een lintzaag is een veelzijdig en efficiënt gereedschap dat een hoge mate van precisie biedt, waardoor het ideaal is voor veel verschillende toepassingen.

Hoe strak moet een lintzaag?

De spanning van het lintzaagblad is een belangrijk aspect van het gebruik van een lintzaag, omdat het de nauwkeurigheid van het zagen, de levensduur van het blad en de veiligheid beïnvloedt. 

Over het algemeen moet een lintzaagblad strak genoeg worden gespannen om te voorkomen dat het gaat "zweven" of "flapperen" tijdens het zagen, maar niet zo strak dat het blad wordt overbelast of beschadigd raakt.

De juiste spanning hangt af van het type lintzaagblad, de grootte van het blad en de specificaties van de machine. Over het algemeen wordt aanbevolen om de spanning van het lintzaagblad te controleren voordat u begint met zagen en deze regelmatig te controleren tijdens het gebruik van de machine.

Een goede vuistregel is om het lintzaagblad ongeveer 6 tot 12 mm uit te rekken wanneer het met de hand wordt ingedrukt. Als het lintzaagblad te strak wordt gespannen, kan het oververhit raken en breken, terwijl te losse spanning kan leiden tot trillingen en onnauwkeurig zagen. 

Het is belangrijk om de handleiding van uw specifieke lintzaagmachine te raadplegen voor specifieke aanbevelingen voor de juiste spanning van het lintzaagblad.

 


 

Wat is een lintzaag metaal?

Een lintzaag metaal, ook wel metaalzaagmachine genoemd, is een type lintzaag dat speciaal ontworpen is voor het zagen van metaal. Het is een krachtige machine die gebruikt wordt om nauwkeurige en efficiënte zaagsnedes te maken in metalen werkstukken.

Een lintzaag metaal heeft over het algemeen een zwaardere motor en een robuustere constructie dan een lintzaag voor hout. Het lintzaagblad dat bij een metaalzaagmachine hoort, is speciaal ontworpen om door hardere materialen te snijden, zoals staal, aluminium en messing

Het blad heeft vaak een hogere tanddichtheid en een hardere coating dan een zaagblad voor hout.

Metaalzaagmachines hebben doorgaans een lagere zaagsnelheid dan zagen voor hout, maar kunnen wel hogere snijkrachten weerstaan en hebben de mogelijkheid om automatisch koelvloeistof toe te voegen om de warmte tijdens het zagen te verminderen. 

Dit vermindert slijtage van het blad en zorgt voor een langere levensduur.

Lintzagen voor metaal worden vaak gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie, maar ook in de werkplaatsen van hobbyisten en thuisgebruikers die regelmatig met metaal werken en een hoge mate van precisie en efficiëntie nodig hebben bij het zagen.

hero illustration

Hoe testen we lintzagen?

Om de beste lintzaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lintzaag-test hebben we 258 lintzagen vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze lintzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze lintzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne lintzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte lintzaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 258 lintzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste lintzagen in een handige lijst

1. Beste Lintzaag voor hobbyisten: Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusDeze lintzaag heeft een praktisch ontwerp, waardoor hij makkelijk te gebruiken is.
 • list plusDoor het stevige materiaal waarvan deze lintzaag is gemaakt, garandeert dit een goede kwaliteit.
 • list plusDoor de reserve zaaglinten die bij deze lintzaag worden geleverd, kan de levensduur van de machine verlengd worden.

Nadelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusHelaas worden er geen zaagbladen bijgeleverd bij deze lintzaag, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusHoewel de handleiding die bij deze lintzaag wordt geleverd, vrijstil is, kan deze soms wat onduidelijk zijn.
 • list plusDeze lintzaag heeft een relatief lage wattage van 350W, wat betekent dat hij minder krachtig is dan andere lintzagen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een betrouwbare lintzaag voor je kluswerk? Dan is de Scheppach HBS30 Lintzaag zeker het overwegen waard. Deze zaagmachine is speciaal ontworpen voor veeleisende klussers en hobbyisten die op zoek zijn naar een krachtige en stille zaag. Met een motorvermogen van 350 watt en een zaagsnelheid van 900 m/min kan deze zaagmachine zonder problemen door werkstukken van 80 mm dik zagen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de HBS30 is de solide tafel die is te verstellen van 0° naar 45°. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurige zaagsneden te maken in verschillende hoeken. Daarnaast is de zaagmachine compleet gemaakt van solide staal, wat zorgt voor een lange levensduur.

Een ander groot voordeel van de HBS30 is dat deze kan worden aangesloten op een afzuiginstallatie. Dit zorgt ervoor dat je altijd in een schone en stofvrije ruimte werkt, wat de veiligheid en gezondheid ten goede komt. Ook beschikt de zaag over een veiligheidsslipkoppeling, waardoor je veilig en zonder risico op letsel kunt werken.

Al met al is de Scheppach HBS30 Lintzaag een uitstekende keuze voor klussers en hobbyisten die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare zaagmachine. Of je nu hout, kunststof of metaal wilt zagen, deze zaagmachine kan het allemaal aan. Het enige nadeel is misschien het gewicht van 17 kg, wat de machine wat minder makkelijk verplaatsbaar maakt. Maar als je op zoek bent naar een zaagmachine voor in je werkplaats, dan is de HBS30 zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusDe lintzaag heeft een krachtige motor, waardoor hij snel kan werken.
 • list plusEen ander voordeel van deze lintzaag is dat hij een nauwkeurige instelling heeft, waardoor hij exact kan snijden.
 • list plusDaarnaast heeft deze lintzaag een sterke constructie, waardoor hij lang meegaat.

Nadelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusDe lintzaag heeft weinig specificaties, waardoor het moeilijk is om te bepalen welke lintzaag het beste bij uw behoeften past.
 • list plusDaarnaast is de lintzaag moeilijk in gebruik, waardoor het voor beginners lastig kan zijn om de juiste instellingen te kiezen.
 • list plusTenslotte heeft de lintzaag weinig kracht, waardoor hij niet geschikt is voor het snijden van dikkere materialen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een krachtige lintzaag voor het maken van zeer precieze zaagsneden in houten voorwerpen? Dan is de Einhell TC-SB 200/1 Lintzaag zeker het overwegen waard! Met een krachtige 250 W motor en een onbelast toerental van 1.400 t/min is deze lintzaag in staat om optimale zaagresultaten te behalen. Maar wat deze lintzaag echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de zaagtafel traploos te verstellen en versteksneden te maken. De zaagtafel is 305 x 305 mm en kan van -2° tot +45° naar rechts gekanteld worden. Hierdoor kun je zeer precieze zaagsneden maken en het materiaal op de juiste manier positioneren. Bovendien is er een geïntegreerde stofzuigadapter aanwezig, waardoor je een stofzuiger op de machine kunt aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je een goed zicht op het materiaal houdt en dat er geen stof vrijkomt tijdens het maken van zaagsneden.

Wat deze lintzaag echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van kracht en precisie. De zaagtafel is traploos verstelbaar en de geïntegreerde stofzuigadapter zorgt voor een schone werkomgeving. Daarnaast is het snoer 1 meter lang en is er een veiligheidsslipkoppeling aanwezig. Het enige nadeel van deze lintzaag is dat de zaagbladlengte slechts 1400 mm is. Dit kan problemen opleveren bij het zagen van grotere stukken hout.

Al met al is de Einhell TC-SB 200/1 Lintzaag een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige lintzaag met precisie. Of je nu klust in huis, garage of op een werkplaats, deze lintzaag zal je niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Lintzaag voor professionals: Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusMet deze lintzaagmachine kunnen dunne materialen verwerkt worden.
 • list plusDeze lintzaagmachine heeft een hoge kwaliteit en is duurzaam.
 • list plusDoor zijn praktische gebruik is hij gemakkelijk te bedienen.

Nadelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusDeze lintzaagmachine heeft helaas geen noodstop.
 • list plusHet is niet zo veiligheid als andere machines.
 • list plusHet is niet mogelijk om met deze lintzaagmachine speciale snijpatronen te maken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een lintzaagmachine voor professioneel gebruik? De Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision biedt hoge precisie en stabiliteit voor de meest veeleisende toepassingen. Met een zaagbladlengte van 1712 mm en een vermogen van 400 W is deze machine krachtig en veelzijdig.

Een stille inductiemotor zorgt voor een onderhoudsvrije en robuuste werking. De herstartbeveiliging voorkomt dat de machine per ongeluk start na een stroomonderbreking. Het gereedschapsloze ontwerp maakt het gemakkelijk om het zaaglint te wisselen en de zaaglintbescherming aan te passen.

De HSS-precisiedrierolgeleiding van het zaaglint boven en onder zorgt voor zeer goede zaagresultaten. De parallelgeleider met geïntegreerde loep en de mogelijkheid voor externe afzuiging maken deze machine nog veelzijdiger in gebruik.

Met een snijhoogte van 103 mm en een doorlaatbreedte van 245 mm, is deze lintzaagmachine geschikt voor het zagen van verschillende materialen. De kantelbare zaagtafel van grijs gietijzer maakt het mogelijk om hellende sneden te maken.

Over het algemeen is de Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision een geweldige keuze voor professionals die op zoek zijn naar precisie en stabiliteit in hun werk. Het enige nadeel is het gewicht van 32,5 kg, wat het minder draagbaar maakt dan sommige andere machines op de markt. Maar als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare lintzaagmachine voor professioneel gebruik, dan is dit zeker een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Lintzaag voor houtbewerking: Güde Lintzaag GBS200 - 250W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Güde Lintzaag GBS200 - 250W

 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W is sterk genoeg om hevige taken aan te kunnen.
 • list plusHet heeft een sterke snelheid voor precieze zaagsneden.
 • list plusHet is makkelijk en licht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen Güde Lintzaag GBS200 - 250W

 • list plusHet heeft geen instelbare toerental, wat betekent dat je de lintzaag niet op verschillende snelheden kunt instellen.
 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W heeft geen zwaar vermogen, wat betekent dat het niet geschikt is voor hevige taken.
 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W heeft geen instelbare hoogte, wat betekent dat je de lintzaag niet op verschillende dieptes kunt instellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een veelzijdige lintzaag die alles aankan? Dan is de Güde GBS200 echt iets voor jou! Met zijn krachtige motor van 250W zaagt hij moeiteloos door dik en dun hout, maakt hij bochten en zaagt hij in een hoek. Hierdoor is geen klus meer te veel voor jou. Bovendien is de zaag tot 45° draaibaar en is het tafelblad gemaakt van aluminium, waardoor het sterk genoeg is om de meest uitdagende projecten aan te kunnen. Dankzij de ingebouwde schakelaar kun je de zaag gemakkelijk aan en uit zetten. En als je een afzuiginstallatie hebt, kun je deze aansluiten op de zaag, waardoor je nooit last hebt van stof.

Met een lengte van 142,5 cm en een bandsnelheid van 900 m/min kun je snel en efficiënt zagen. De max. snijhoogte van 8 cm en de max. snijlengte van 19 cm maken deze zaag perfect voor zowel kleine als grote projecten. Het tafelblad is voorzien van een langs- en vertekbalk, waardoor je in een rechte lijn kunt zagen. De lade diepte van 30 cm is perfect voor het zagen van grotere stukken hout.

Over het algemeen is de Güde GBS200 een geweldige lintzaag die aan al je behoeften voldoet. Het enige nadeel is dat het tafelmodel is, dus het moet geplaatst worden op een werkbank. Maar als je op zoek bent naar een krachtige lintzaag die veelzijdig is en die vele soorten hout kan zagen, dan is de Güde GBS200 de beste keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 is handig in gebruik.
 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 is van goede kwaliteit.
 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 heeft een lange levensduur.

Nadelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusDe zaagnauwkeurigheid van de Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 is gemiddeld.
 • list plusHet is moeilijk om de Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 te gebruiken.
 • list plusHet zaaglint van de Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 is klein.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een lintzaag van hoge kwaliteit? Dan zit je met de Powerplus POWX180 helemaal goed! Met deze zaag kun je moeiteloos meubels maken, modelbouwen of andere projecten uitvoeren. De parallelgeleiders van hoogwaardige kwaliteit zorgen voor extra precisie en zuiverheid tijdens het zagen. Bovendien is de zaag voorzien van een veiligheidsschakelaar en snelontgrendelingshendel, waardoor je veilig en comfortabel kunt werken.

De zaag heeft een vermogen van 350 W en een snoerlengte van 2.05 m. Daarnaast heeft de zaag een zaagbandsnelheid van 14.7 m/s en een zaagbladlengte van 1425 mm. De zaagdiepte bedraagt maximaal 85 mm en de zaagbreedte maximaal 190 mm. Ook de zaagtafel is van goede kwaliteit en heeft afmetingen van 300 x 300 mm. De verstekhoek is instelbaar van 0° tot 45°.

Wat deze lintzaag echt uniek maakt, is dat het behoort tot de gele lijn van Powerplus, wat betekent dat het van solide kwaliteit is en geschikt is voor regelmatig gebruik. Bovendien biedt Powerplus maar liefst 3 jaar garantie op dit product.

Het is wel aan te raden om een extra verlengkabel en vervangzaagblad bij dit product aan te schaffen, om het meeste uit je zaag te halen.

Al met al is de Powerplus POWX180 Lintzaag een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige zaag van goede kwaliteit. Of je nu een ervaren klusser bent of pas net begint, deze zaag zal je niet teleurstellen. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor intensief gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Hecht lintzaag, 250w - hecht

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

De Hecht 8925 Lintzaag is een uitstekende keuze voor modelbouwers die op zoek zijn naar nauwkeurigheid en kwaliteit. Met een krachtige motor van 250 W en een zaagbladsnelheid van maximaal 950 m per minuut, is deze lintzaag in staat om zowel zachte als harde houtsoorten met gemak te zagen. De zaagbladen hebben een stabiele breedte van 3,5 mm tot 12 mm, waardoor je een maximale zaaghoogte van 85 mm kunt bereiken en een maximale zaagbreedte van 195 mm (afstand tussen zaagblad en steunpilaar). Bovendien is het wisselen van het zaagblad snel en eenvoudig zonder extra gereedschap.

De Hecht 8925 Lintzaag is robuust en duurzaam, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als professionals. Het heeft een hoekinstelling van de snijtafel van 0° - 45°, wat betekent dat je eenvoudig hoeken kunt maken en het werkstuk in de gewenste positie kunt plaatsen. Het geluidsvermogensniveau is LWA = 93,6 dB (A), wat betekent dat het niet te luid is en je geen gehoorbescherming nodig hebt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Hecht 8925 Lintzaag is de duwstok die bij de levering is inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat je veilig en efficiënt kunt werken zonder bang te zijn voor letsel. Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt het zagen van kleine stukjes hout eenvoudig en veilig.

Over het algemeen is de Hecht 8925 Lintzaag een uitstekende keuze voor modelbouwers die op zoek zijn naar een duurzame, betrouwbare en nauwkeurige lintzaag. Het heeft een aantal handige functies die het gebruiksgemak vergroten, zoals de duwstok en het eenvoudig te vervangen zaagblad. Het enige nadeel is het gewicht van 16,9 kg, wat het moeilijk maakt om te verplaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Lintzaag voor metaalbewerking: Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusDe Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W heeft een compact formaat en is eenvoudig te verplaatsen.
 • list plusDe lintzaag heeft een krachtige motor van 300 watt voor efficiënt werken.
 • list plusHet laatste voordeel is dat de lintzaag een betrouwbaar ontwerp heeft dat veel gebruik kan weerstaan.

Nadelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusEen nadeel van de lintzaag is dat de zaagnauwkeurigheid redelijk is.
 • list plusEen ander nadeel is dat het lastig is om de lintzaag te gebruiken.
 • list plusHet laatste nadeel is dat de kwaliteit van de lintzaag redelijk is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande lintzaagmachine, dan is de Scheppach BASA1 een uitstekende keuze. Deze machine heeft een vermogen van 300 W en een zaagsnelheid van 880 m/min, wat betekent dat je moeiteloos door materialen tot 100 mm dik en 195 mm breed kunt zagen. De zaagtafel is solide en kan worden versteld van 0° naar 45°, waardoor je de flexibiliteit hebt om verschillende zaaghoeken te creëren. De BASA1 heeft 3-roller precisiegeleidingen boven en onder de tafel, wat zorgt voor een soepele en nauwkeurige zaagsnede.

Wat deze lintzaagmachine echt onderscheidt van andere modellen is de tandheugel die het bovenste zaagblad begeleidt en de verstelbare hoogte van het zaagblad. Dit zorgt voor nog meer precisie en controle tijdens het zagen. Bovendien zijn de gebalanceerde bandwielen voorzien van een rubberen oppervlak, wat het geluid en de trillingen vermindert en het zaagproces comfortabeler maakt.

De Scheppach BASA1 is ideaal voor zowel doe-het-zelvers als professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardige machine die betrouwbaar en duurzaam is. Het enige nadeel is dat de snoerlengte niet is opgegeven, dus het kan zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt om de machine te gebruiken.

Al met al is de Scheppach BASA1 Lintzaagmachine een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en precisie in hun zaagwerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

De 200mm Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare en Kantelbare Zaagtafel is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige zaag. Met een geschat ingangsvermogen van 250W, S2 30min 350W en een zaagsnelheid van 15m/s, is dit een zeer efficiënte en effectieve zaagmachine. Het zaagblad heeft een breedte van 6,5 mm en een lengte van 1400 mm, waardoor het geschikt is voor het zagen van hout en houtachtige materialen. Het maximale zaagvermogen is 80mm, wat genoeg is voor de meeste klussen.

Wat deze zaagmachine zo bijzonder maakt, is de uitschuifbare en kantelbare zaagtafel. Hierdoor kun je het werkstuk eenvoudig vastzetten en nauwkeurige zaagsneden maken. De zaagmachine wordt ook geleverd met een zaagbladbeveiliging, zaagbladgeleiding, langsbegrenzingsstop en een vergroting van de tafelbreedte. Dit alles zorgt voor extra veiligheid en gemak tijdens het gebruik.

Een nadeel van deze zaagmachine is dat deze niet voorzien is van een veiligheidsslipkoppeling. Dit kan gevaarlijk zijn in sommige situaties. Het snoer is echter 3 meter lang, wat genoeg ruimte biedt om de zaagmachine op een veilige afstand van het stopcontact te gebruiken.

Al met al is de 200mm Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare en Kantelbare Zaagtafel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige zaagmachine. Het is ideaal voor het maken van langs- en dwarssnedes op hout of houtachtige materialen. Het ontbreken van een veiligheidsslipkoppeling is een nadeel, maar de uitschuifbare en kantelbare zaagtafel maakt dit weer goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Scheppach Lintzaagblad 3x0,45x1490mm 14TPI

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Presentatie: Een SCHEPPACH lintzaagblad - 14 tanden - 3 x 0,45 x 1490 mm - 73220705. Klaar voor gebruik, dit blad is 1490 mm lang. Speciaal aangepast voor hout, zoals de BASA1 lintzaag. Hiermee kunt u hout snijden met precisie. De slogan "GOED WERKEND" weerspiegelt de wens van SCHEPPACH om goede producten te verkopen met moderne apparatuur en praktische functies waarmee de beste resultaten worden bereikt. Voordelen : Uitstekende kwaliteit Lintzaagblad voor hout Nauwkeurig snijden Kenmerken: Producttype: zaagblad Aantal tanden: 14 Breedte: 0,45 mm Hoogte: 3 mm Lengte: 1490 mm Geschikt voor de BASA1 lintzaag Verpakking: Een SCHEPPACH lintzaagblad - 14 tanden - 3 x 0,45 x 1490 mm - 73220705,Geleverd in de originele verpakking

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. Makita Dpb180z 18 V Bandzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

De Makita DPB180Z 18 V Bandzaag is een geweldige machine voor installatiewerkzaamheden. Met de toerenregeling (draaiknop) kun je de machine perfect afstellen voor verschillende materialen. Je kunt de bandloop ook eenvoudig instellen met de bandloopcorrectie. Bovendien is deze machine uitgerust met een accubeveiliging tegen overbelasting. En met het vermogen van 18 W kun je er zeker van zijn dat je de klus snel en efficiënt klaart. Kortom, de Makita DPB180Z 18 V Bandzaag is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige machine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lintzagen. Er zijn namelijk 258 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!