Wat is de beste lintzaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede lintzaag is een lastige uitdaging. Wat is de beste lintzaag van 2023? Na het onderzoeken van 236 lintzagen kwam de Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W als beste uit onze lintzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de lintzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lintzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame lintzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lintzagen

1Score: 9.9
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Beste Lintzaag voor hobbyisten
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Scheppach
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Einhell
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Beste Lintzaag voor professionals
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Metabo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Huvema - Bi-metaal bandzaag voor buizen, kokers profilen enz. - UN 1638x13x0,65 6/10
Huvema - Bi-metaal bandzaag voor buizen, kokers profilen enz. - UN ...
Huvema
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Güde Lintzaag GBS200 - 250W
Beste Lintzaag voor houtbewerking
Güde Lintzaag GBS200 - 250W
Güde
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Proxxon - Microlintzaag Mbs 240/e
Proxxon - Microlintzaag Mbs 240/e
Proxxon
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bosch AdvancedTableCut 52 Stationaire NanoBlade-zaag
Bosch AdvancedTableCut 52 Stationaire NanoBlade-zaag
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Beste Lintzaag voor metaalbewerking
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Scheppach
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Powerplus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lintzaag Koopgids

Wil je iets van grote dikte zagen? Dan heb je een lintzaag nodig. Je leest er hier meer over.

Wat kun je doen met een lintzaag?

Een lintzaag is een krachtig gereedschap dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, zoals:

Zagen van hout: Een lintzaag kan gebruikt worden om hout in verschillende vormen en maten te zagen. Met de juiste instellingen en bladen kun je er rechte lijnen, bochten en zelfs ingewikkelde vormen mee zagen.

Zagen van metaal: Een lintzaag kan ook gebruikt worden om metalen buizen, platen en staven te zagen. Hiervoor moet je wel een lintzaag hebben met een speciaal blad dat geschikt is voor het zagen van metaal.

Dunne materialen snijden: Een lintzaag is ideaal voor het snijden van dunne materialen zoals triplex, MDF, PVC, enz. Het kan deze materialen nauwkeurig en snel zagen zonder ze te beschadigen.

Zagen van gebogen vormen: Met een lintzaag kun je ook gebogen vormen zagen in hout of andere materialen. Door de flexibiliteit van het lintzaagblad kun je eenvoudig bochten zagen.

Het zagen van kerven en inkepingen: Lintzagen kunnen worden gebruikt om verschillende soorten kerven en inkepingen in hout te maken. Dit is handig bij het maken van complexere houtverbindingen.

Let op dat veiligheidsmaatregelen bij gebruik van een lintzaag nodig zijn, gezien de potentiële gevaren van het apparaat. Raadpleeg de handleiding en volg de juiste veiligheidsprocedures, zoals het dragen van oog- en gehoorbescherming en het vastklemmen van het werkstuk.

Welke breedte lintzaag heb ik nodig?

De breedte van de lintzaag die je nodig hebt, hangt af van de maximale breedte van het materiaal dat je van plan bent te zagen. 

Over het algemeen geldt dat je een lintzaag moet kiezen die minstens even breed is als het breedste materiaal dat je wilt zagen, plus nog wat extra ruimte voor manoeuvre.

Een algemene richtlijn is dat een lintzaag met een zaagbladbreedte van 1/8 inch geschikt is voor het zagen van bochten en kromme lijnen, terwijl een zaagbladbreedte van 1/2 inch geschikt is voor rechte zaagsneden in dikker materiaal.

Hier zijn enkele voorbeelden van de aanbevolen breedte van lintzagen voor verschillende soorten materialen:

 • Hout tot 2 inch dik: 1/4 inch zaagbladbreedte
 • Hout tot 6 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/8 inch dik: 1/8 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/2 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kracht van de motor van de lintzaag, vooral als je van plan bent dik materiaal te zagen. Een krachtigere motor kan een breder zaagblad aan en zal de zaagprestaties verbeteren.

Wat is het voordeel van zagen met een lintzaag?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een lintzaag:

 1. Precisie: Een lintzaag kan zeer nauwkeurige zaagsneden maken, met de mogelijkheid om bochten en andere complexe vormen te zagen. Dit maakt het ideaal voor het maken van gedetailleerde houtbewerkingsprojecten of andere toepassingen waar precisie vereist is.
 2. Efficiëntie: Lintzagen kunnen snel zagen en zijn efficiënt in het verwijderen van materiaal. Dit maakt ze nuttig bij het zagen van grote hoeveelheden hout of andere materialen.
 3. Veelzijdigheid: Lintzagen kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan materialen te zagen, waaronder hout, metaal, plastic en composieten. Dit maakt het een veelzijdig gereedschap in de werkplaats.
 4. Minder afval: Lintzagen zorgen voor minder afval bij het zagen van hout of andere materialen in vergelijking met andere zagen. Dit komt doordat de zaagsnede smal is, waardoor er minder materiaal verloren gaat.
 5. Comfortabel werken: Met de juiste instellingen en accessoires kan een lintzaag ergonomisch zijn in het gebruik. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en kan leiden tot een hogere productiviteit.

Kortom, een lintzaag is een veelzijdig en efficiënt gereedschap dat een hoge mate van precisie biedt, waardoor het ideaal is voor veel verschillende toepassingen.

Hoe strak moet een lintzaag?

De spanning van het lintzaagblad is een belangrijk aspect van het gebruik van een lintzaag, omdat het de nauwkeurigheid van het zagen, de levensduur van het blad en de veiligheid beïnvloedt. 

Over het algemeen moet een lintzaagblad strak genoeg worden gespannen om te voorkomen dat het gaat "zweven" of "flapperen" tijdens het zagen, maar niet zo strak dat het blad wordt overbelast of beschadigd raakt.

De juiste spanning hangt af van het type lintzaagblad, de grootte van het blad en de specificaties van de machine. Over het algemeen wordt aanbevolen om de spanning van het lintzaagblad te controleren voordat u begint met zagen en deze regelmatig te controleren tijdens het gebruik van de machine.

Een goede vuistregel is om het lintzaagblad ongeveer 6 tot 12 mm uit te rekken wanneer het met de hand wordt ingedrukt. Als het lintzaagblad te strak wordt gespannen, kan het oververhit raken en breken, terwijl te losse spanning kan leiden tot trillingen en onnauwkeurig zagen. 

Het is belangrijk om de handleiding van uw specifieke lintzaagmachine te raadplegen voor specifieke aanbevelingen voor de juiste spanning van het lintzaagblad.

 


 

Wat is een lintzaag metaal?

Een lintzaag metaal, ook wel metaalzaagmachine genoemd, is een type lintzaag dat speciaal ontworpen is voor het zagen van metaal. Het is een krachtige machine die gebruikt wordt om nauwkeurige en efficiënte zaagsnedes te maken in metalen werkstukken.

Een lintzaag metaal heeft over het algemeen een zwaardere motor en een robuustere constructie dan een lintzaag voor hout. Het lintzaagblad dat bij een metaalzaagmachine hoort, is speciaal ontworpen om door hardere materialen te snijden, zoals staal, aluminium en messing

Het blad heeft vaak een hogere tanddichtheid en een hardere coating dan een zaagblad voor hout.

Metaalzaagmachines hebben doorgaans een lagere zaagsnelheid dan zagen voor hout, maar kunnen wel hogere snijkrachten weerstaan en hebben de mogelijkheid om automatisch koelvloeistof toe te voegen om de warmte tijdens het zagen te verminderen. 

Dit vermindert slijtage van het blad en zorgt voor een langere levensduur.

Lintzagen voor metaal worden vaak gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie, maar ook in de werkplaatsen van hobbyisten en thuisgebruikers die regelmatig met metaal werken en een hoge mate van precisie en efficiëntie nodig hebben bij het zagen.

hero illustration

Hoe testen we lintzagen?

Om de beste lintzaag te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lintzaag-test hebben we 236 lintzagen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze lintzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze lintzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen lintzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste lintzaag in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 236 lintzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste lintzagen in een makkelijke lijst

1. Beste Lintzaag voor hobbyisten: Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusHet ontwerp van deze lintzaag is handig, waardoor hij eenvoudig te bedienen is.
 • list plusDeze lintzaag is gemaakt van stevig materiaal, wat een hoge kwaliteit garandeert.
 • list plusDoor de reserve zaaglinten die bij deze lintzaag worden geleverd, kan de levensduur van de machine verlengd worden.

Nadelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusHelaas worden er geen zaagbladen bijgeleverd bij deze lintzaag, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusHoewel de handleiding die bij deze lintzaag wordt geleverd, vrijstil is, kan deze soms wat onduidelijk zijn.
 • list plusDeze lintzaag heeft een relatief lage wattage van 350W, wat betekent dat hij minder krachtig is dan andere lintzagen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een betrouwbare lintzaag voor je kluswerk? Dan is de Scheppach HBS30 Lintzaag zeker het overwegen waard. Deze zaagmachine is speciaal ontworpen voor veeleisende klussers en hobbyisten die op zoek zijn naar een krachtige en stille zaag. Met een motorvermogen van 350 watt en een zaagsnelheid van 900 m/min kan deze zaagmachine zonder problemen door werkstukken van 80 mm dik zagen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de HBS30 is de solide tafel die is te verstellen van 0° naar 45°. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurige zaagsneden te maken in verschillende hoeken. Daarnaast is de zaagmachine compleet gemaakt van solide staal, wat zorgt voor een lange levensduur.

Een ander groot voordeel van de HBS30 is dat deze kan worden aangesloten op een afzuiginstallatie. Dit zorgt ervoor dat je altijd in een schone en stofvrije ruimte werkt, wat de veiligheid en gezondheid ten goede komt. Ook beschikt de zaag over een veiligheidsslipkoppeling, waardoor je veilig en zonder risico op letsel kunt werken.

Al met al is de Scheppach HBS30 Lintzaag een uitstekende keuze voor klussers en hobbyisten die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare zaagmachine. Of je nu hout, kunststof of metaal wilt zagen, deze zaagmachine kan het allemaal aan. Het enige nadeel is misschien het gewicht van 17 kg, wat de machine wat minder makkelijk verplaatsbaar maakt. Maar als je op zoek bent naar een zaagmachine voor in je werkplaats, dan is de HBS30 zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden.

Bekijk prijs

2. Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusDe lintzaag heeft een krachtige motor, waardoor hij efficiënt kan werken.
 • list plusEen ander voordeel van deze lintzaag is dat hij een nauwkeurige instelling heeft, waardoor hij exact kan snijden.
 • list plusDe lintzaag heeft een sterke constructie, waardoor hij lang meegaat.

Nadelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusDe lintzaag heeft weinig specificaties, waardoor het moeilijk is om te bepalen welke lintzaag het beste bij uw behoeften past.
 • list plusDe lintzaag is moeilijk in gebruik, waardoor het voor beginners lastig kan zijn om de juiste instellingen te kiezen.
 • list plusDe lintzaag heeft weinig kracht, waardoor hij niet geschikt is voor het snijden van dikkere materialen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een krachtige lintzaag voor het maken van zeer precieze zaagsneden in houten voorwerpen? Dan is de Einhell TC-SB 200/1 Lintzaag zeker het overwegen waard! Met een krachtige 250 W motor en een onbelast toerental van 1.400 t/min is deze lintzaag in staat om optimale zaagresultaten te behalen. Maar wat deze lintzaag echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de zaagtafel traploos te verstellen en versteksneden te maken. De zaagtafel is 305 x 305 mm en kan van -2° tot +45° naar rechts gekanteld worden. Hierdoor kun je zeer precieze zaagsneden maken en het materiaal op de juiste manier positioneren. Bovendien is er een geïntegreerde stofzuigadapter aanwezig, waardoor je een stofzuiger op de machine kunt aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je een goed zicht op het materiaal houdt en dat er geen stof vrijkomt tijdens het maken van zaagsneden.

Wat deze lintzaag echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van kracht en precisie. De zaagtafel is traploos verstelbaar en de geïntegreerde stofzuigadapter zorgt voor een schone werkomgeving. Daarnaast is het snoer 1 meter lang en is er een veiligheidsslipkoppeling aanwezig. Het enige nadeel van deze lintzaag is dat de zaagbladlengte slechts 1400 mm is. Dit kan problemen opleveren bij het zagen van grotere stukken hout.

Al met al is de Einhell TC-SB 200/1 Lintzaag een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige lintzaag met precisie. Of je nu klust in huis, garage of op een werkplaats, deze lintzaag zal je niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Lintzaag voor professionals: Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusDeze lintzaagmachine is krachtig genoeg om dunne materialen te verwerken.
 • list plusHet heeft een hoge bouwkwaliteit en is stevig.
 • list plusDoor zijn handige gebruik is hij gemakkelijk te bedienen.

Nadelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusHelaas heeft deze lintzaagmachine geen noodstop.
 • list plusHet is niet zo veiligheid als andere machines.
 • list plusHet is niet mogelijk om met deze lintzaagmachine verschillende snijpatronen te maken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een lintzaagmachine voor professioneel gebruik? De Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision biedt hoge precisie en stabiliteit voor de meest veeleisende toepassingen. Met een zaagbladlengte van 1712 mm en een vermogen van 400 W is deze machine krachtig en veelzijdig.

Een stille inductiemotor zorgt voor een onderhoudsvrije en robuuste werking. De herstartbeveiliging voorkomt dat de machine per ongeluk start na een stroomonderbreking. Het gereedschapsloze ontwerp maakt het gemakkelijk om het zaaglint te wisselen en de zaaglintbescherming aan te passen.

De HSS-precisiedrierolgeleiding van het zaaglint boven en onder zorgt voor zeer goede zaagresultaten. De parallelgeleider met geïntegreerde loep en de mogelijkheid voor externe afzuiging maken deze machine nog veelzijdiger in gebruik.

Met een snijhoogte van 103 mm en een doorlaatbreedte van 245 mm, is deze lintzaagmachine geschikt voor het zagen van verschillende materialen. De kantelbare zaagtafel van grijs gietijzer maakt het mogelijk om hellende sneden te maken.

Over het algemeen is de Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision een geweldige keuze voor professionals die op zoek zijn naar precisie en stabiliteit in hun werk. Het enige nadeel is het gewicht van 32,5 kg, wat het minder draagbaar maakt dan sommige andere machines op de markt. Maar als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare lintzaagmachine voor professioneel gebruik, dan is dit zeker een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

4. Huvema - Bi-metaal bandzaag voor buizen, kokers profilen enz. - UN 1638x13x0,65 6/10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

M42 Bi-metaal bandzaag, 0° spaanhoek voor de kleinere vertandingen. Voor buizen, profielen, kokers etc. Non ferro. Staal soorten tot 1400 N/mm2 treksterkte. • L: 1638 mm • H: 13 mm • B: 0,65 mm • Z: 6/10 • geometrie zaag: 1638x13x0,65 6/10

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 augustus in huis

Bekijk prijs

5. Beste Lintzaag voor houtbewerking: Güde Lintzaag GBS200 - 250W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Güde Lintzaag GBS200 - 250W

 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W is sterk genoeg om hevige taken aan te kunnen.
 • list plusHet heeft een hoge precisie voor precieze zaagsneden.
 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W is makkelijk en licht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen Güde Lintzaag GBS200 - 250W

 • list plusDe Güde Lintzaag GBS200 - 250W heeft geen verstelbare snelheid, wat betekent dat je de lintzaag niet op verschillende snelheden kunt instellen.
 • list plusHet heeft geen zwaar vermogen, wat betekent dat het niet geschikt is voor zware taken.
 • list plusHet heeft geen verstelbare hoogte, wat betekent dat je de lintzaag niet op verschillende dieptes kunt instellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een veelzijdige lintzaag die alles aankan? Dan is de Güde GBS200 echt iets voor jou! Met zijn krachtige motor van 250W zaagt hij moeiteloos door dik en dun hout, maakt hij bochten en zaagt hij in een hoek. Hierdoor is geen klus meer te veel voor jou. Bovendien is de zaag tot 45° draaibaar en is het tafelblad gemaakt van aluminium, waardoor het sterk genoeg is om de meest uitdagende projecten aan te kunnen. Dankzij de ingebouwde schakelaar kun je de zaag gemakkelijk aan en uit zetten. En als je een afzuiginstallatie hebt, kun je deze aansluiten op de zaag, waardoor je nooit last hebt van stof.

Met een lengte van 142,5 cm en een bandsnelheid van 900 m/min kun je snel en efficiënt zagen. De max. snijhoogte van 8 cm en de max. snijlengte van 19 cm maken deze zaag perfect voor zowel kleine als grote projecten. Het tafelblad is voorzien van een langs- en vertekbalk, waardoor je in een rechte lijn kunt zagen. De lade diepte van 30 cm is perfect voor het zagen van grotere stukken hout.

Over het algemeen is de Güde GBS200 een geweldige lintzaag die aan al je behoeften voldoet. Het enige nadeel is dat het tafelmodel is, dus het moet geplaatst worden op een werkbank. Maar als je op zoek bent naar een krachtige lintzaag die veelzijdig is en die vele soorten hout kan zagen, dan is de Güde GBS200 de beste keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

De 200mm Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare en Kantelbare Zaagtafel is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige zaag. Met een geschat ingangsvermogen van 250W, S2 30min 350W en een zaagsnelheid van 15m/s, is dit een zeer efficiënte en effectieve zaagmachine. Het zaagblad heeft een breedte van 6,5 mm en een lengte van 1400 mm, waardoor het geschikt is voor het zagen van hout en houtachtige materialen. Het maximale zaagvermogen is 80mm, wat genoeg is voor de meeste klussen.

Wat deze zaagmachine zo bijzonder maakt, is de uitschuifbare en kantelbare zaagtafel. Hierdoor kun je het werkstuk eenvoudig vastzetten en nauwkeurige zaagsneden maken. De zaagmachine wordt ook geleverd met een zaagbladbeveiliging, zaagbladgeleiding, langsbegrenzingsstop en een vergroting van de tafelbreedte. Dit alles zorgt voor extra veiligheid en gemak tijdens het gebruik.

Een nadeel van deze zaagmachine is dat deze niet voorzien is van een veiligheidsslipkoppeling. Dit kan gevaarlijk zijn in sommige situaties. Het snoer is echter 3 meter lang, wat genoeg ruimte biedt om de zaagmachine op een veilige afstand van het stopcontact te gebruiken.

Al met al is de 200mm Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare en Kantelbare Zaagtafel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige zaagmachine. Het is ideaal voor het maken van langs- en dwarssnedes op hout of houtachtige materialen. Het ontbreken van een veiligheidsslipkoppeling is een nadeel, maar de uitschuifbare en kantelbare zaagtafel maakt dit weer goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Proxxon - Microlintzaag Mbs 240/e

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een compacte en krachtige lintzaag? Dan is de Proxxon Microlintzaag Mbs 240/e wellicht iets voor jou! Met een vermogen van 85 W en een zaagbladlengte van 1065 mm kan deze lintzaag zonder problemen door verschillende materialen zagen. De zaagbladbreedte van 5 mm zorgt ervoor dat je nauwkeurig te werk kunt gaan en bochten kunt maken. En met een snoerlengte van 1.50 m heb je genoeg bewegingsvrijheid.

Wat deze lintzaag uniek maakt is dat het een slipkoppeling heeft. Dit betekent dat de zaag automatisch stopt als er teveel druk op komt te staan, waardoor je veilig kunt werken. Daarnaast is het compacte formaat van deze lintzaag ideaal als je weinig ruimte hebt in de werkplaats of als je de lintzaag wilt meenemen naar verschillende locaties.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze lintzaag zeer geschikt is voor het zagen van dunne platen en profielen van verschillende materialen, zoals hout, kunststof en metaal. De Proxxon Microlintzaag Mbs 240/e is dan ook ideaal voor hobbyisten en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige lintzaag.

Een nadeel van deze lintzaag is dat het zaagblad vrij snel slijt en af en toe vervangen moet worden. Daarnaast is het prijskaartje van €344.99 aan de hoge kant, maar gezien de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze lintzaag vind ik het de investering zeker waard. Al met al is de Proxxon Microlintzaag Mbs 240/e een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, compacte en veilige lintzaag.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

8. Bosch AdvancedTableCut 52 Stationaire NanoBlade-zaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

De Bosch AdvancedTableCut 52 Stationaire NanoBlade-zaag is een krachtige en compacte zaagtafel die perfect is voor het zagen van hout tot een diepte van 52 mm. De NanoBlade-technologie zorgt voor trillingsvrij zagen en het SDS-systeem maakt het wisselen van zaagbladen heel eenvoudig. Met een gewicht van slechts 9 kilogram is deze zaagtafel ook nog eens heel gemakkelijk te transporteren. De zaagtafel is naar één kant kantelbaar, waardoor je ook in verstek kunt zagen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld hoeken of schuine randen moet zagen.

Wat deze zaagtafel echt onderscheidt van andere zaagtafels is het Nanoblade zaagblad. Dit zaagblad is heel fijn en zorgt voor een zeer precieze zaagsnede. Bovendien is het onderhoudsvrij, wat betekent dat je het niet hoeft te smeren, slijpen of spannen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de zaagsnede altijd perfect is. Een ander voordeel van deze zaagtafel is de veiligheidsslipkoppeling. Dit zorgt ervoor dat de zaagtafel stopt zodra er iets misgaat, waardoor je je handen niet kunt verwonden.

De Bosch AdvancedTableCut 52 Stationaire NanoBlade-zaag is perfect voor klussen in en om het huis. Of je nu een meubelstuk in elkaar wilt zetten of een houten vloer wilt leggen, deze zaagtafel helpt je bij het maken van precieze zaagsneden. Het enige nadeel is dat je het materiaal moet draaien als je alle mogelijke versteksneden wilt maken. Dit kan soms wat onhandig zijn, maar het is zeker geen dealbreaker. Al met al is dit een uitstekende zaagtafel waar je jarenlang plezier van zult hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Beste Lintzaag voor metaalbewerking: Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusHet voordeel van deze lintzaag is dat hij klein is en makkelijk te verplaatsen.
 • list plusDe lintzaag heeft een sterke motor van 300 watt voor efficiënt werken.
 • list plusDe lintzaag heeft een betrouwbaar ontwerp dat veel gebruik kan weerstaan.

Nadelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusDe zaagnauwkeurigheid is redelijk.
 • list plusHet is lastig om de lintzaag te bedienen.
 • list plusDe kwaliteit van de lintzaag is matig.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande lintzaagmachine, dan is de Scheppach BASA1 een uitstekende keuze. Deze machine heeft een vermogen van 300 W en een zaagsnelheid van 880 m/min, wat betekent dat je moeiteloos door materialen tot 100 mm dik en 195 mm breed kunt zagen. De zaagtafel is solide en kan worden versteld van 0° naar 45°, waardoor je de flexibiliteit hebt om verschillende zaaghoeken te creëren. De BASA1 heeft 3-roller precisiegeleidingen boven en onder de tafel, wat zorgt voor een soepele en nauwkeurige zaagsnede.

Wat deze lintzaagmachine echt onderscheidt van andere modellen is de tandheugel die het bovenste zaagblad begeleidt en de verstelbare hoogte van het zaagblad. Dit zorgt voor nog meer precisie en controle tijdens het zagen. Bovendien zijn de gebalanceerde bandwielen voorzien van een rubberen oppervlak, wat het geluid en de trillingen vermindert en het zaagproces comfortabeler maakt.

De Scheppach BASA1 is ideaal voor zowel doe-het-zelvers als professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardige machine die betrouwbaar en duurzaam is. Het enige nadeel is dat de snoerlengte niet is opgegeven, dus het kan zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt om de machine te gebruiken.

Al met al is de Scheppach BASA1 Lintzaagmachine een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en precisie in hun zaagwerk.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 is handig in gebruik.
 • list plusDe kwaliteit van deze lintzaag is uitstekend.
 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 heeft een hoge levensduur.

Nadelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 heeft een gemiddelde zaagnauwkeurigheid.
 • list plusHet is moeilijk om de Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 te gebruiken.
 • list plusDe Powerplus POWX180 Lintzaag - 350 heeft een smal zaaglint.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een lintzaag van hoge kwaliteit? Dan zit je met de Powerplus POWX180 helemaal goed! Met deze zaag kun je moeiteloos meubels maken, modelbouwen of andere projecten uitvoeren. De parallelgeleiders van hoogwaardige kwaliteit zorgen voor extra precisie en zuiverheid tijdens het zagen. Bovendien is de zaag voorzien van een veiligheidsschakelaar en snelontgrendelingshendel, waardoor je veilig en comfortabel kunt werken.

De zaag heeft een vermogen van 350 W en een snoerlengte van 2.05 m. Daarnaast heeft de zaag een zaagbandsnelheid van 14.7 m/s en een zaagbladlengte van 1425 mm. De zaagdiepte bedraagt maximaal 85 mm en de zaagbreedte maximaal 190 mm. Ook de zaagtafel is van goede kwaliteit en heeft afmetingen van 300 x 300 mm. De verstekhoek is instelbaar van 0° tot 45°.

Wat deze lintzaag echt uniek maakt, is dat het behoort tot de gele lijn van Powerplus, wat betekent dat het van solide kwaliteit is en geschikt is voor regelmatig gebruik. Bovendien biedt Powerplus maar liefst 3 jaar garantie op dit product.

Het is wel aan te raden om een extra verlengkabel en vervangzaagblad bij dit product aan te schaffen, om het meeste uit je zaag te halen.

Al met al is de Powerplus POWX180 Lintzaag een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige zaag van goede kwaliteit. Of je nu een ervaren klusser bent of pas net begint, deze zaag zal je niet teleurstellen. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor intensief gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lintzagen. Er zijn namelijk 236 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!