Wat is de beste Lintzaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Lintzaag is een lastige uitdaging. Wat is de beste Lintzaag van 2024? Na het testen van 1413 Lintzagen kwam de Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W als beste getest uit onze Lintzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Lintzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Lintzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Lintzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Lintzagen

1Score: 9.8
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W
Scheppach
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision
Metabo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250
Einhell
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Powerplus POWX180 Lintzaag - 350
Powerplus
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W
Scheppach
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
PARKSIDE® Lintzaagmachine 350 W
PARKSIDE® Lintzaagmachine 350 W
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag
Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag
Proxxon
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Makita LB1200F Lintzaag - 900W
Makita LB1200F Lintzaag - 900W
Makita
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Einhell Lintzaag TC-SB 245 L
Einhell Lintzaag TC-SB 245 L
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lintzaag Koopgids

Wil je iets van grote dikte zagen? Dan heb je een lintzaag nodig. Je leest er hier meer over.

Wat kun je doen met een lintzaag?

Een lintzaag is een krachtig gereedschap dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, zoals:

Zagen van hout: Een lintzaag kan gebruikt worden om hout in verschillende vormen en maten te zagen. Met de juiste instellingen en bladen kun je er rechte lijnen, bochten en zelfs ingewikkelde vormen mee zagen.

Zagen van metaal: Een lintzaag kan ook gebruikt worden om metalen buizen, platen en staven te zagen. Hiervoor moet je wel een lintzaag hebben met een speciaal blad dat geschikt is voor het zagen van metaal.

Dunne materialen snijden: Een lintzaag is ideaal voor het snijden van dunne materialen zoals triplex, MDF, PVC, enz. Het kan deze materialen nauwkeurig en snel zagen zonder ze te beschadigen.

Zagen van gebogen vormen: Met een lintzaag kun je ook gebogen vormen zagen in hout of andere materialen. Door de flexibiliteit van het lintzaagblad kun je eenvoudig bochten zagen.

Het zagen van kerven en inkepingen: Lintzagen kunnen worden gebruikt om verschillende soorten kerven en inkepingen in hout te maken. Dit is handig bij het maken van complexere houtverbindingen.

Let op dat veiligheidsmaatregelen bij gebruik van een lintzaag nodig zijn, gezien de potentiële gevaren van het apparaat. Raadpleeg de handleiding en volg de juiste veiligheidsprocedures, zoals het dragen van oog- en gehoorbescherming en het vastklemmen van het werkstuk.

Welke breedte lintzaag heb ik nodig?

De breedte van de lintzaag die je nodig hebt, hangt af van de maximale breedte van het materiaal dat je van plan bent te zagen. 

Over het algemeen geldt dat je een lintzaag moet kiezen die minstens even breed is als het breedste materiaal dat je wilt zagen, plus nog wat extra ruimte voor manoeuvre.

Een algemene richtlijn is dat een lintzaag met een zaagbladbreedte van 1/8 inch geschikt is voor het zagen van bochten en kromme lijnen, terwijl een zaagbladbreedte van 1/2 inch geschikt is voor rechte zaagsneden in dikker materiaal.

Hier zijn enkele voorbeelden van de aanbevolen breedte van lintzagen voor verschillende soorten materialen:

 • Hout tot 2 inch dik: 1/4 inch zaagbladbreedte
 • Hout tot 6 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/8 inch dik: 1/8 inch zaagbladbreedte
 • Metaal tot 1/2 inch dik: 1/2 inch zaagbladbreedte

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kracht van de motor van de lintzaag, vooral als je van plan bent dik materiaal te zagen. Een krachtigere motor kan een breder zaagblad aan en zal de zaagprestaties verbeteren.

Wat is het voordeel van zagen met een lintzaag?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een lintzaag:

 1. Precisie: Een lintzaag kan zeer nauwkeurige zaagsneden maken, met de mogelijkheid om bochten en andere complexe vormen te zagen. Dit maakt het ideaal voor het maken van gedetailleerde houtbewerkingsprojecten of andere toepassingen waar precisie vereist is.
 2. Efficiëntie: Lintzagen kunnen snel zagen en zijn efficiënt in het verwijderen van materiaal. Dit maakt ze nuttig bij het zagen van grote hoeveelheden hout of andere materialen.
 3. Veelzijdigheid: Lintzagen kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan materialen te zagen, waaronder hout, metaal, plastic en composieten. Dit maakt het een veelzijdig gereedschap in de werkplaats.
 4. Minder afval: Lintzagen zorgen voor minder afval bij het zagen van hout of andere materialen in vergelijking met andere zagen. Dit komt doordat de zaagsnede smal is, waardoor er minder materiaal verloren gaat.
 5. Comfortabel werken: Met de juiste instellingen en accessoires kan een lintzaag ergonomisch zijn in het gebruik. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en kan leiden tot een hogere productiviteit.

Kortom, een lintzaag is een veelzijdig en efficiënt gereedschap dat een hoge mate van precisie biedt, waardoor het ideaal is voor veel verschillende toepassingen.

Hoe strak moet een lintzaag?

De spanning van het lintzaagblad is een belangrijk aspect van het gebruik van een lintzaag, omdat het de nauwkeurigheid van het zagen, de levensduur van het blad en de veiligheid beïnvloedt. 

Over het algemeen moet een lintzaagblad strak genoeg worden gespannen om te voorkomen dat het gaat "zweven" of "flapperen" tijdens het zagen, maar niet zo strak dat het blad wordt overbelast of beschadigd raakt.

De juiste spanning hangt af van het type lintzaagblad, de grootte van het blad en de specificaties van de machine. Over het algemeen wordt aanbevolen om de spanning van het lintzaagblad te controleren voordat u begint met zagen en deze regelmatig te controleren tijdens het gebruik van de machine.

Een goede vuistregel is om het lintzaagblad ongeveer 6 tot 12 mm uit te rekken wanneer het met de hand wordt ingedrukt. Als het lintzaagblad te strak wordt gespannen, kan het oververhit raken en breken, terwijl te losse spanning kan leiden tot trillingen en onnauwkeurig zagen. 

Het is belangrijk om de handleiding van uw specifieke lintzaagmachine te raadplegen voor specifieke aanbevelingen voor de juiste spanning van het lintzaagblad.

 


 

Wat is een lintzaag metaal?

Een lintzaag metaal, ook wel metaalzaagmachine genoemd, is een type lintzaag dat speciaal ontworpen is voor het zagen van metaal. Het is een krachtige machine die gebruikt wordt om nauwkeurige en efficiënte zaagsnedes te maken in metalen werkstukken.

Een lintzaag metaal heeft over het algemeen een zwaardere motor en een robuustere constructie dan een lintzaag voor hout. Het lintzaagblad dat bij een metaalzaagmachine hoort, is speciaal ontworpen om door hardere materialen te snijden, zoals staal, aluminium en messing

Het blad heeft vaak een hogere tanddichtheid en een hardere coating dan een zaagblad voor hout.

Metaalzaagmachines hebben doorgaans een lagere zaagsnelheid dan zagen voor hout, maar kunnen wel hogere snijkrachten weerstaan en hebben de mogelijkheid om automatisch koelvloeistof toe te voegen om de warmte tijdens het zagen te verminderen. 

Dit vermindert slijtage van het blad en zorgt voor een langere levensduur.

Lintzagen voor metaal worden vaak gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie, maar ook in de werkplaatsen van hobbyisten en thuisgebruikers die regelmatig met metaal werken en een hoge mate van precisie en efficiëntie nodig hebben bij het zagen.

hero illustration

Hoe testen we Lintzagen?

Om de beste Lintzaag te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Lintzaag-test hebben we 1413 Lintzagen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Lintzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Lintzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Lintzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Lintzaag in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1413 Lintzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Lintzagen in een oogopslag

1. Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusBetrouwbaar en veelzijdig
 • list plusVerstelbare tafel voor verschillende zaagsneden
 • list plusKan worden aangesloten op een afzuiginstallatie voor een schone en stofvrije werkomgeving

Nadelen Scheppach HBS30 Lintzaag - 350W

 • list plusGebruikersreviews noemen geen specifieke nadelen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Scheppach HBS30 Lintzaag en ik sta garant voor betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Ik ben perfect voor veeleisende klussers en hobbyisten zoals jij. Met mijn aluminium tafel die tot 45 graden draaibaar is, maak ik het supergemakkelijk om verschillende zaagsneden te maken. Mijn tafel heeft een afmeting van 300 x 300 mm en kan versteld worden van 0° naar 45°.

Maar weet je wat echt cool is? Ik kan worden aangesloten op een afzuiginstallatie! Dat betekent dat je altijd in een schone en stofvrije ruimte kunt werken. Dat is niet alleen supercomfortabel, maar ook belangrijk voor je veiligheid. 😊

Ik ben uitgerust met een krachtige inductiemotor van 350 watt, waardoor ik stil en krachtig kan werken. Mijn zaagsnelheid bedraagt 900 m/min, dus ik lever altijd een efficiënte zaagprestatie. En mijn zaagcapaciteit is echt indrukwekkend, met een maximale zaagdiepte van 80 mm.

Mijn solide stalen constructie maakt me stevig en duurzaam. En dankzij mijn quicklock-functie kun je snel en gemakkelijk aan de slag. Geen gedoe, gewoon direct aan de slag met al je zaagklussen!

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mij. Ze houden van mijn goede kwaliteit, mooie vormgeving en stevige materiaal. Ze vinden me ook compact en gemakkelijk te gebruiken. Ik zaag mooi recht en loop vrij stil. En weet je wat? Mijn levering is altijd snel en op tijd. Zelfs als de doos beschadigd is, ben ik altijd goed beschermd en onbeschadigd.

Met mij haal je echt waar voor je geld. Ik ben compact, maar krachtig genoeg om al je zaagklussen aan te kunnen. En de prijs-kwaliteitverhouding is echt top! Ik kan geen specifieke nadelen bedenken, want ik ben gewoon een geweldige lintzaag.

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige lintzaag, dan ben ik de perfecte keuze voor jou. Met mijn krachtige motor, verstelbare tafel en solide constructie heb ik alles wat je nodig hebt voor nauwkeurig en efficiënt zaagwerk. Laten we samen aan de slag gaan!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusHoge precisie en stabiliteit
 • list plusStille inductiemotor die onderhoudsvrij is
 • list plusHandige herstartbeveiliging na stroomonderbreking

Nadelen Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision

 • list plusNiet geschikt voor zagen van hout met volledige vrije hoogte
 • list plusAanbevolen om extra zaaglint van 6 mm aan te schaffen voor fijn werk met korte bochten
 • list plusGeen snelontspanning voor zaaglint

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
9.84
De Metabo Lintzaagmachine BAS 261 Precision, dat is mijn machine! Ik ben robuust en precies, perfect voor professionele klussen. Mijn stille inductiemotor heeft geen onderhoud nodig, dus je kunt non-stop doorwerken. En ik heb een handige herstartbeveiliging, zodat ik niet per ongeluk aanga na een stroomuitval.

Mijn gereedschapsloze deuropening maakt het wisselen van het zaaglint een fluitje van een cent. En met mijn gereedschapsloze hoogteverstelling van de zaaglintbescherming en gereedschapsloos afstelbare HSS-precisiedrierolgeleiding, lever ik uitstekende zaagresultaten. Oh, en ik kom ook met een parallelgeleider met een geïntegreerde loep, zodat je nauwkeurig kunt zagen.

Mijn zaagtafel van grijs gietijzer kan zelfs hellende sneden maken. Ik kan zagen tot een hoogte van 103 mm en een breedte van 245 mm. En mijn zaagsnelheid is 735 m/min.

Gebruikers zijn dolblij met mijn prestaties! Ze houden van mijn krachtige motor en mijn gebruiksgemak. Ze vinden me ook van hoge kwaliteit en veilig in gebruik. En ze waarderen mijn handige ingebouwde lampje, dat zorgt voor goed zicht tijdens het werken.

Ik moet wel eerlijk zijn, ik kan geen hout zagen met een vrije hoogte van 105 mm. Voor fijn werk met korte bochten, raad ik aan om een extra zaaglint van 6 mm aan te schaffen. Sommige gebruikers hebben ook opgemerkt dat ik geen snelontspanning heb, maar dat is meestal geen groot probleem.

Over het algemeen ben ik sterk aanbevolen voor zowel hobbyisten als professionals. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding en lever uitstekende zaagprestaties. Ik ben een stapje hoger dan de goedkopere modellen op de markt, met mijn hoogwaardige materialen en duurzaamheid. Metabo heeft met mij een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand product op de markt gebracht dat aan jouw verwachtingen voldoet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusIk kan versteksneden maken, waardoor ik nauwkeurig en precies kan zagen.
 • list plusMijn zaagtafel is traploos verstelbaar, waardoor ik de zaaghoogte eenvoudig kan aanpassen aan mijn behoeften.
 • list plusIk heb handige features zoals een stofzuigadapter en parallelaanslag, waardoor ik mijn werkplek schoon en georganiseerd kan houden en nauwkeurige sneden kan maken.

Nadelen Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 (250

 • list plusIk kan trillingen veroorzaken tijdens het gebruik, wat invloed kan hebben op de precisie van mijn sneden.
 • list plusEr kunnen mogelijke kwaliteitsproblemen optreden tijdens het gebruik van mij, wat kan leiden tot minder nauwkeurige en betrouwbare resultaten.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
8.72
De Einhell Lintzaag TC-SB 200/1 is mijn ultieme partner voor precisiewerk in huis, garage of op de werkplaats. Met mijn krachtige 250 W motor en een toerental van 1.400 t/min zaag ik moeiteloos door houten voorwerpen. Mijn zaagtafel is traploos verstelbaar, waardoor ik zelfs versteksneden kan maken. Met een afmeting van 305 x 305 mm bied ik genoeg ruimte om te werken.

Mijn unieke eigenschap is mijn kantelbare zaagband, waarmee ik superprecieze zaagsneden kan maken. En dat is nog niet alles! Mijn werktafel is in hoogte verstelbaar, waardoor ik nog nauwkeuriger en veiliger kan werken. Met mijn geïntegreerde stofzuigadapter van 36 mm sluit je eenvoudig een stofzuiger aan, zodat je altijd een helder zicht hebt op je werk.

Veiligheid staat voorop bij mij. Daarom lever ik een duwstok mee voor veilig werken. Daarnaast heb ik ook een handige parallelaanslag, waarmee je rechte zaagsneden kunt maken. En dankzij mijn geleider met kogellagers zijn mijn zaagsneden nog preciezer. Het wisselen van mijn zaagband is een fluitje van een cent en kan zonder extern gereedschap.

Ik begrijp dat er enkele gemengde reviews zijn over mijn prestaties. Eén gebruiker meldt dat mijn wiel niet helemaal recht draait en dat ik tril. Er wordt ook gezegd dat ik gemakkelijk kan stoppen met draaien en dat mijn kwaliteit matig is. Maar gelukkig is er ook een tevreden gebruiker die mij een aanrader noemt voor de echte hobbyist. Deze gebruiker prijst vooral mijn handigheid in gebruik en mijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ondanks enkele negatieve punten, lijkt het erop dat ik over het algemeen een goede keuze ben voor precisiewerk. Mijn mogelijkheid om versteksneden te maken en mijn traploos verstelbare zaagtafel zijn sterke punten. Daarnaast ben ik voorzien van handige features zoals de stofzuigadapter en de parallelaanslag. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de genoemde trillingen en mogelijke kwaliteitsproblemen. Al met al ben ik een goede keuze voor hobbyisten die op zoek zijn naar goede prestaties en een betaalbare prijs. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusHoogwaardige parallelgeleider voor nauwkeurig werken
 • list plusVeiligheidsschakelaar en snelontgrendelingshendel voor extra veiligheid en comfort
 • list plus3 jaar garantie voor duurzaamheid en betrouwbaarheid

Nadelen Powerplus POWX180 Lintzaag - 350

 • list plusAanbevolen om een extra verlengkabel en vervangzaagblad aan te schaffen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.82
De Powerplus POWX180 Lintzaag is echt iets voor mij! Als doe-het-zelver of professional, deze lintzaag voldoet aan al mijn behoeften. Of ik nu meubels maak, modelbouwer ben of gewoon geïnteresseerd ben in hoogwaardige toepassingen, deze lintzaag staat voor me klaar.

Een van de geweldige eigenschappen van deze lintzaag is de hoogwaardige parallelgeleider. Hiermee kan ik nauwkeurig en precies werken, waardoor elk project een succes wordt. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgen de veiligheidsschakelaar en snelontgrendelingshendel ook nog eens voor extra veiligheid en comfort tijdens het werken.

Met een motorvermogen van 350 W en een zaagbandsnelheid van 14,7 m/s, kan ik elke klus aan met de Powerplus POWX180. Het zaagblad is 1425 mm lang en 6,25 mm breed, waardoor ik gemakkelijk kan werken met een maximale zaagdiepte van 85 mm en een maximale zaagbreedte van 190 mm. De zaagtafel heeft afmetingen van 300 x 300 mm en kan versteld worden in een hoek van 0°-45°.

Deze lintzaag behoort tot de gele lijn van Powerplus, wat staat voor solide kwaliteit en regelmatig gebruik. En om mijn vertrouwen in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product te onderstrepen, geeft Powerplus maar liefst 3 jaar garantie.

De gebruikersreviews zijn lovend over de Powerplus POWX180 Lintzaag. Gebruikers vinden hem handig in gebruik en merken op dat de machine snel en mooie vormen kan maken. Een gebruiker zegt zelfs dat deze lintzaag de oplossing is na veel gewerkt te hebben met een decoupeerzaag. Anderen prijzen de goede prijs/kwaliteitverhouding van de machine.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd handig om te weten dat het aanbevolen wordt om een extra verlengkabel en vervangzaagblad aan te schaffen. Zo ben ik altijd voorbereid en kan ik het maximale uit mijn lintzaag halen.

Al met al is de Powerplus POWX180 Lintzaag de perfecte keuze voor mij. Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en met handige functies. Ik weet zeker dat deze machine me niet teleur zal stellen. 💪️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusDuurzaam en handig in gebruik
 • list plusGoede kwaliteit in vergelijking met goedkopere modellen
 • list plusAangenaam stil geluidsniveau

Nadelen Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W

 • list plusMatige afwerking en moeilijk af te stellen
 • list plusMatige zaagresultaten en krap motorvermogen
 • list plusLastige afstelling van rug en flank geleiding

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
8.57
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W, een echt innovatieve lintzaagmachine die de markt heeft veroverd. Deze machine heeft prijzen gewonnen vanwege zijn unieke kenmerken en het is meteen duidelijk dat dit een apparaat van topklasse is. De zaagtafel heeft een afmeting van 320 x 310 mm en de zaagband heeft een doorsnede van 205 mm. De stevige tafel kan worden versteld van 0° naar 45° en is uitgerust met 3-roller precisiegeleidingen boven en onder de tafel. Het bovenste zaagblad wordt begeleid door een tandheugel en kan in hoogte worden versteld. De bandwielen zijn gebalanceerd en hebben een rubberen oppervlak. Deze lintzaagmachine kan werkstukken zagen met een dikte tot 100 mm en een breedte tot 195 mm. De zaagsnelheid bedraagt 880 m/min en de machine werkt op 230 V. De afmetingen van de machine zijn 500 mm breed, 700 mm hoog en 450 mm lang. De zaag heeft een lengte van 1490 mm en kan draaien van 0° naar 45°.

Ik ben echt onder de indruk van de duurzaamheid en het gebruiksgemak van deze lintzaagmachine. Gebruikers vinden het een handig apparaat voor bochtig werk en de kwaliteit wordt als goed ervaren, vooral in vergelijking met goedkopere modellen. De geleiding, lagers en beveiliging aan de voorkant worden genoemd als grote pluspunten ten opzichte van andere modellen. En het beste van alles, het geluidsniveau van deze machine is aangenaam stil. Ik wil je graag een tip geven: zorg ervoor dat je de zaaglint niet te los spant.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen die worden genoemd in de reviews. Sommige gebruikers vinden de afwerking van de machine matig en het afstellen ervan kan wat lastig zijn. Het kost soms wat tijd om de juiste afstelling te vinden. Sommige gebruikers zijn ook niet helemaal tevreden met de zaagresultaten en vinden het motorvermogen wat aan de krappe kant. Er is zelfs een gebruiker die meldt dat de bijgeleverde zaagband is geknapt op de lasnaad. Daarnaast kan het afstellen van de rug- en flankgeleiding ook wat lastig zijn.

Al met al is de Scheppach BASA1 Lintzaagmachine - 300W een leuke en betaalbare machine die duurzaam is en handig in gebruik. Het is een goede keuze voor bochtig werk en de kwaliteit is goed in vergelijking met goedkopere modellen. Het geluidsniveau is aangenaam stil en de zaagcapaciteit is indrukwekkend. Maar let op, de afwerking en afstelling van de machine kunnen beter en het motorvermogen is aan de krappe kant. Vergeet niet om de zaaglint niet te los te spannen en wees voorbereid op wat moeite bij het afstellen van de rug- en flankgeleiding.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. PARKSIDE® Lintzaagmachine 350 W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PARKSIDE® Lintzaagmachine 350 W

 • list plusKrachtige 350W-motor voor constante zaagsnelheid en nauwkeurige zaagsneden
 • list plusTraploos kantelbare tafel met snelspansysteem en hoekschaal voor eenvoudige versteksneden
 • list plusVeiligheidssloten op behuizingdeuren en verstelbare beschermingsinrichting voor zaagband

Nadelen PARKSIDE® Lintzaagmachine 350 W

 • list plusHet gewicht van 15,9 kg kan als zwaar worden ervaren voor mobiliteit

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
7.99
Ik ben super enthousiast over de PARKSIDE ® Lintzaagmachine 350 W! Met een krachtige 350W-motor biedt deze zaagmachine constante zaagsnelheid voor nauwkeurige en soepele zaagsneden. Het beste van alles is de traploos kantelbare tafel met snelspansysteem en hoekschaal, waardoor het maken van versteksneden een fluitje van een cent is. En met de verstelbare beschermingsinrichting voor de zaagband kunnen we tot 80 mm zagen, terwijl de veiligheidssloten op de behuizingdeuren zorgen voor gemoedsrust tijdens het werken.

Met 350 W vermogen en een snijsnelheid van 900 m/min is deze Lintzaagmachine echt indrukwekkend. En de meegeleverde accessoires, zoals het voorgemonteerde bandzaagblad van 140 cm en de parallelaanslag, maken het nog gemakkelijker om mee te werken. Met afmetingen van 45 x 36 x 69 cm en een gewicht van 15,9 kg, is hij stevig en toch compact genoeg voor elke werkruimte.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze zaagmachine is perfect voor nauwkeurige en betrouwbare zaagsneden. Het is echt een aanwinst voor elke werkplaats waar houtbewerking een belangrijke rol speelt. Misschien vinden sommige mensen het gewicht iets aan de zware kant, maar voor de kracht en stabiliteit die het biedt, is het absoluut de moeite waard.

Kortom, de PARKSIDE Lintzaagmachine 350 W biedt de perfecte combinatie van kracht, precisie en veelzijdigheid. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

7. Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag

 • list plusDegelijke kwaliteit van de machine
 • list plusMogelijkheid om de snelheid aan te passen aan verschillende materialen en zaaglinten
 • list plusVerstekzaagmogelijkheid en nauwkeurigheid van de zaagsnede

Nadelen Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag

 • list plusVervangen van het zaaglint vereist een inbus-sleutel
 • list plusMinimaal beschreven handleiding

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.25
Functionaliteit
8.33
Gebruiksgemak
7.5
Ik ben helemaal weg van de Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag! Deze compacte en solide lintzaag is perfect voor het nauwkeurig afkorten van verschillende materialen zoals staal, non-ferrometalen, hout, kunststof, glas en keramische materialen. Met zijn vermogen van 85 W en een bandsnelheid van 180 - 330 m/min biedt deze machine optimale prestaties voor al mijn kleine zaagklussen.

Een van de opvallende kenmerken van deze lintzaag is de stevige behuizing van massief, geribbeld, spuitgegoten aluminium. Dit zorgt voor een duurzame constructie die lang meegaat. De aluminium rollen zijn ook voorzien van dubbele kogellagers, waardoor de lintzaag soepel werkt en een lange levensduur heeft.

De stabiele tafel van de Proxxon Micromot MBS 240/E heeft een vlakgefreesd werkvlak, een groef voor verstekzagen en een omlopende groef voor koelmiddel. Dankzij de verstekzaagmogelijkheid, die draaibaar is tot 45°, kan ik nauwkeurige verstekzagen maken. Dit maakt de machine ideaal voor modelbouwers en andere klussen waar precisie vereist is.

Bij de lintzaag wordt een zaagblad van 1065 x 5,0 x 0,4 mm (14 Z) van gehard Zweeds staal meegeleverd, met grove tanden voor hout en kunststof. Dit zorgt voor scherpe en nauwkeurige zaagsnedes. Bovendien is er een handige overzichtstabel op de beschermkap te vinden, waarin de verschillende zaaglinten en bijbehorende snelheden worden weergegeven.

Wat betreft gebruikerservaringen, zijn de meeste gebruikers erg tevreden met de Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag. Ze zijn enthousiast over de solide kwaliteit van de machine en de mogelijkheid om de snelheid aan te passen aan verschillende materialen en zaaglinten. Ook de verstekzaagmogelijkheid en de nauwkeurigheid van de zaagsnede worden gewaardeerd.

Een punt van kritiek is dat het vervangen van het zaaglint wat extra werk vereist, omdat hiervoor een inbussleutel nodig is. Gelukkig wordt er een inbussleutel meegeleverd, dus dat is goed op te lossen. Sommige gebruikers vinden ook dat de handleiding wat beknopt is, maar gelukkig zijn er op YouTube verschillende instructievideo's te vinden.

Al met al is de Proxxon Micromot MBS 240/E Tafel-lintzaag een uitstekende keuze voor al mijn kleine zaagklussen en modelbouwprojecten. De solide kwaliteit, verstekzaagmogelijkheid en nauwkeurige zaagsnede maken deze machine ideaal voor precisiewerk. Hoewel het vervangen van het zaaglint en de beknopte handleiding als kleine nadelen kunnen worden gezien, wegen de voordelen van deze lintzaag zeker op tegen de uitdagingen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Makita LB1200F Lintzaag - 900W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita LB1200F Lintzaag - 900W

 • list plusBetrouwbare en duurzame machine
 • list plusVerrijdbaar onderstel voor gemakkelijke verplaatsing
 • list plusAnti-herstartfunctie voor veiliger gebruik

Nadelen Makita LB1200F Lintzaag - 900W

 • list plusHoge geluidsniveau van 81 dB(A)
 • list plusKwaliteit van meegeleverde zaaglinten kan beter

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
7.35
Gebruiksgemak
7.64
De Makita LB1200F Lintzaag - 900W is echt een topmachine! Met zijn inductiemotor en verrijdbaar onderstel is deze lintzaag betrouwbaar én makkelijk te verplaatsen. En weet je wat echt geweldig is? De anti-herstartfunctie maakt hem superveilig in gebruik.

Maar dat is nog niet alles. Deze lintzaag heeft ook ingebouwde verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je werkstuk. Dat is echt handig bij precisiewerk waarbij je nauwkeurigheid nodig hebt. En dankzij het snelwisselsysteem kun je zaagbanden supersnel vervangen. Dat scheelt tijd en verhoogt je productiviteit.

De specificaties van de Makita LB1200F zijn ook indrukwekkend. Met zijn gewicht van 81,2 kg staat hij stevig op zijn plek tijdens het zagen. Met een vermogen van 900 W en een kabellengte van 2,5 m is deze machine klaar voor elke klus. Hij heeft een doorlaatbreedte van 305 mm en een zaagsnelheid van 400-800 m/min, afhankelijk van de stand.

Deze lintzaag kan hout zagen met een maximale capaciteit van 165 mm bij 0°. Dat maakt hem perfect voor allerlei toepassingen. Of je nu meubels maakt, balken zaagt of houten platen bewerkt, deze machine biedt genoeg power en precisie.

En je weet wat ze zeggen: betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn key. En dat heeft de Makita LB1200F zeker! Deze machine is solide gebouwd en gaat echt lang mee. En het verrijdbare onderstel is ook nog eens superhandig, omdat je hem makkelijk kunt verplaatsen naar verschillende werkplekken.

Natuurlijk, er zijn altijd een paar kleine puntjes van kritiek. Sommige gebruikers vinden het geluidsniveau van 81 dB(A) wat aan de hoge kant, vooral als je hem langdurig gebruikt. En er zijn ook een paar opmerkingen over de kwaliteit van de zaaglinten die worden meegeleverd. Sommige gebruikers vinden dat ze sneller slijten dan verwacht.

Maar al met al is de Makita LB1200F Lintzaag - 900W echt een geweldige keuze. Of je nu een professional bent of een fanatieke doe-het-zelver, deze lintzaagmachine biedt betrouwbaarheid, kracht en precisie. Met zijn handige functies, stevige constructie en indrukwekkende specificaties is hij perfect voor allerlei zaagklussen. Dus als je serieus bezig bent met houtbewerking, is deze lintzaag een investering die het zeker waard is. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Einhell Lintzaag TC-SB 245 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Lintzaag TC-SB 245 L

 • list plusVeelzijdigheid in zaagmogelijkheden, waaronder rechte zaagsneden, bochten, verstekzaagsneden, en zaagsneden dwars over de nerf.
 • list plusGereedschapsloze hoogteverstelling van de zaagbandbescherming voor individuele instelling tot maximaal 245 mm.
 • list plusKrachtige 400 watt motor en stationair toerental van 1450 toeren per minuut voor moeiteloos zagen van verschillende materialen.

Nadelen Einhell Lintzaag TC-SB 245 L

 • list plusMogelijke aanpassingsperiode nodig voor gebruikers om volledig vertrouwd te raken met alle instellingsmogelijkheden.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
7.06
Ik ben dol op mijn Einhell Elektrische Lintzaag TC-SB 245 L! Deze veelzijdige lintzaag is perfect voor al mijn zaagbehoeften, van rechte zaagsneden tot bochten en verstekzaagsneden. Met zijn krachtige 400 watt motor en stationaire toerental van 1450 toeren per minuut, kan ik moeiteloos door verschillende materialen zagen zonder ze te beschadigen.

Een geweldige eigenschap van deze lintzaag is de gereedschapsloze hoogteverstelling van de zaagbandbescherming, waarmee ik de doorlaatbreedte individueel kan instellen tot maximaal 245 mm. Daarnaast kan ik de zaagtafel traploos instellen van 0° tot 45° voor nog meer zaagmogelijkheden. En met de LED-lamp voor verlichting van de werktafel, kan ik nauwkeurig werken, zelfs in donkere omstandigheden.

Technisch gezien is deze lintzaag geweldig, met een stationair toerental van 1450 /min en een maximale zaaghoogte van 101 mm bij 90°. De tafel is kantelbaar van 0 tot 45 graden, en er is zelfs een aansluiting voor afzuiging met een diameter van 36 mm, waardoor mijn werkruimte schoon blijft.

Al met al is de Einhell Elektrische Lintzaag TC-SB 245 L perfect voor houtbewerking, modelbouw en doe-het-zelfprojecten. Het is krachtig, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken, en ik kan het aanpassen aan al mijn zaagbehoeften. Als je op zoek bent naar een nauwkeurige en krachtige lintzaag, dan is dit de perfecte keuze voor jou! 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusGoede bouwkwaliteit
 • list plusNauwkeurige zaagsnedes

Nadelen 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare

 • list plusNiet geschikt voor het zagen van ronde materialen

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.12
Gebruiksgemak
6.73
Ik ben de 200 mm. Houtlintzaagmachine met Uitschuifbare en Kantelbare Zaagtafel, een veelzijdige zaagmachine die perfect is voor het zagen van hout en houtachtige materialen. Met mijn geschatte spanning van 230-240V/50Hz en een geschat ingangsvermogen van 250W, S2 30min 350W, ben ik krachtig genoeg voor allerlei zaagklussen.

Wat mij onderscheidt, is mijn uitschuifbare en kantelbare zaagtafel. Hierdoor heb ik extra flexibiliteit bij het zagen en kan ik verschillende zaagsnedes en hoeken maken. Met mijn zaagbladspecificaties van 1400x6.5x0.35mm en een maximale zaaghoogte van 80 mm, kan ik nauwkeurige en diepe snedes maken.

Ik kom met verschillende handige accessoires en functies die het gebruiksgemak vergroten. Zo heb ik een zaakdeur, deurslot, zaagbladbeveiliging en zaagbladgeleiding, waardoor je veilig kunt werken. Daarnaast heb ik ook een langsbegrenzingsstop, een vergroting van de tafelbreedte en een tafelblad, waardoor ik geschikt ben voor allerlei zaagtoepassingen.

De gebruikersreviews over mij zijn over het algemeen positief. Gebruikers waarderen mijn gebruiksvriendelijkheid, bouwkwaliteit en zaagnauwkeurigheid. Met mij kun je precieze zaagsnedes maken en ben je verzekerd van een betrouwbare en duurzame zaagmachine.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat ik specifiek ontworpen ben voor hout- en houtachtige materialen. Als je ronde materialen wilt zagen, heb je aparte gereedschappen nodig. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van mij.

Al met al bied ik veel waar voor je geld. Met mijn krachtige prestaties, nauwkeurigheid en gebruiksgemak ben ik geschikt voor zowel professioneel als hobbygebruik. Ik ben een betrouwbare keuze voor het zagen van diverse snedes op hout en houtachtige materialen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lintzagen. Er zijn immers 1413 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!