Bestenu

Wat is de beste kattenluik van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede kattenluik is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste kattenluik van 2023? Na het testen van 213 kattenluiken kwam de Cat Mate Kattenluik 234 met wit als beste getest uit onze kattenluik-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenluiken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenluiken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kattenluik-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kattenluiken

1Score: 9.8
Cat Mate Kattenluik 234 met wit
Beste Kattenluik voor kleine katten
Cat Mate Kattenluik 234 met wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat
Beste koop
Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat
Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Kattenluik Zwart met Tunnel
Kattenluik Zwart met Tunnel
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 zwart
Beste Kattenluik voor grote katten
Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
PetSafe Microchip Wit Kattenluik
Beste Kattenluik met microchip
PetSafe Microchip Wit Kattenluik
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit
Beste Kattenluik voor meerdere katten
Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Kattenluik voor grote & kleine wit
Kattenluik voor grote & kleine wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1
Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje bin...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
JC Pets Premium Kattenluik Inclusief zwart
JC Pets Premium Kattenluik Inclusief zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenluik Koopgids

Je hebt een kat in huis en deze vind het ontdekken van de buitenwereld geweldig! Jij ook, maar je vindt het iets minder dat je elke keer de deur open en dicht moet doen. Een kattenluik biedt dan de beste oplossing. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een kattenluik.

Wat voor soorten kattenluiken zijn er?

Er zijn verschillende kattenluiken verkrijgbaar, om te beginnen met normale kattenluiken. Je kent ze vast wel: het kattenluik wat je aan de binnenkant vast kunt zetten als je liever hebt dat je kat binnen blijft. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige zijn geschikt voor in een houten deur, voor dikke deuren en voor dunne deuren. Voor elke deur is er wel zo'n standaard kattenluik. Deze zijn geschikt voor katten tot zeven kilo.

Is je kat zwaarder dan zeven kilo of heb je ook een klein hondje in je huis rondlopen die af en toe naar buiten wilt? Dan is een extra groot kattenluik een goede optie. Deze zijn geschikt voor dieren tot tien kilo.

Een kattenluik met chip is de volgende optie. Deze zijn ideaal voor als je ongewenste gasten, zoals de kat van de buren, niet op bezoek wilt krijgen. Door de chip van je kat in het kattenluik te registreren, zal deze alleen open gaan als de chip van je kat overeenkomt met de geregistreerde chip in het luikje. Deze kattenluikjes zijn duurder dan de standaard kattenluikjes, maar bieden wel een zekere gemoedsrust.

Ook is er het kattenluik met een magneet. Dit kattenluik opent alleen als er een magneetje in de buurt is. Dit betekent dat je kat een halsbandje met daarin of daaraan een magneet moet dragen. Deze halsbandmagneetjes worden standaard per twee bij het kattenluik geleverd. Wil je hier meer van, dan koop je deze los erbij.

Kattenluiken met infrarood zijn wat minder bekend. Jammer, want ze zijn erg handig. Deze werken op infrarood. Je kat draagt een halsbandje met infrarood en zodra deze in de buurt van het kattenluik komt, wordt deze ontgrendeld. Op deze manier worden de buurtkatten buitengehouden.

Er zijn ten slotte speciale kattenluiken verkrijgbaar om in te bouwen in glas. Zo wordt de uitstraling van strakke, glazen deuren behouden.

Hoe plaats ik een kattenluik?

Een kattenluik monteer je makkelijk zelf. Je moet hiervoor wel het juiste gereedschap in huis hebben. Heb je dit niet, of heb je twee linkerhanden, laat het dan over aan een vakman. Er moet een gat in je deur worden gemaakt, en doe je dit niet goed, dan beschadig je je deur al snel tot het onherstelbare toe.

Dit heb je nodig: een potlood, duimstok, schroevendraaier, decoupeerzaag, boormachine, schuurpapier, de gebruiksaanwijzing van het kattenluikje en een veiligheidsbril.

 • De meeste kattenluikjes bevinden zich op 15 centimeter van de vloer. Daarnaast kiezen de meeste mensen ervoor om het kattenluik in het midden van de deur te monteren. Zet het merkteken in het midden van de deur en meet de plaats uit. Er wordt vaak een sjabloon meegeleverd: gebruik deze.
 • Boor nu in elke hoek van het sjabloon de gaten. Trek vervolgens met een potlood lijnen tussen deze gaten waardoor je het contour van het kattenluik ziet.
 • Sluit de deur en gebruik je decoupeerzaag om het gat te zagen. Hou je zaag goed vlak, anders gaat hij stuiteren. Zaag langzaam en nauwkeurig van het ene gat naar het andere gat.
 • Gebruik schuurpapier om de binnenrand af te werken en haal eventueel zaagsel weg met een goede stofzuiger. Plaats nu de voorzijde over het gat en controleer of het klepje gemakkelijk beweegt.
 • Boor nu de schroefgaten. Houd je boormachine hierbij horizontaal.
 • Monteer nu de buitenzijde van het kattenluik. De manier waarop je dit doet, varieert per kattenluik. Meestal plaats je de buitenzijde over de lange boutjes die via de binnenzijde door de deur heen zijn gegaan.
 • Monteer nu de binnenzijde op de buitenzijde door alle moeren handvast te draaien met een goede schroevendraaier. Vervolgens kijk je of het kattenluik recht hangt en draai je de schroeven stevig aan.

Hoe leer je een kat een kattenluik gebruiken?

Je hebt eindelijk een kattenluik en het is de bedoeling dat je kat nu zelf bepaalt wanneer hij naar buiten gaat. Helaas staat je kat nog steeds bij de deur te miauwen totdat jij opstaat en de deur open doet. Misschien is je kat bang, of misschien snapt je kat nog niet hoe het luikje werkt.

Duw je kat vooral niet door het luik heen. Sommige mensen denken misschien dat je kat het op deze manier 'leert', maar als je kat al aan de nerveuze kant is, dan maak je hem zo alleen maar banger waardoor het proces nog moeilijker wordt.

Wat je vooral ook niet moet doen is je kat via de deur buiten laten en wachten totdat deze zelf door heeft hoe hij weer terug naar binnen moet komen. Deze manier werkt ook niet. Katten zijn slimme dieren, maar ze gaan niet zelf op zoek naar een luikje. Ze kennen nu eenmaal die deur waardoor ze naar buiten gaan en verwachten op dezelfde manier weer naar binnen te kunnen.

Om te beginnen zet je het deurtje open waardoor je kat geen kracht hoeft te zetten om door het luikje naar buiten te gaan. Op deze manier ziet je kat ook eenvoudig = wat er aan de andere kant van het luikje is. Als je kat een paar keer door het luikje is gegaan, doe je langzaam het deurtje een beetje dichter. Hij moet er nog steeds doorheen passen natuurlijk.

De meeste katten kennen een soortgelijk deurtje van de kattenbak, waardoor ze meestal al snel doorhebben hoe dit werkt. Neem hoe dan ook toch de tijd en forceer het niet. Het hele proces kan best een paar dagen duren.

Weigert je kat nog steeds, probeer je kat dan door het luikje heen te lokken. Gebruik kattensnoepjes en stimuleer je kat om naar de andere kant van het luikje te komen. Op deze manier gaat hij het kattenluik met iets lekkers associëren: de kattensnoepjes. Deze methode is vooral handig bij luikjes die klikgeluiden maken waardoor je kat terughoudend is.

Hoe werkt een kattenluik met een chip?

Heb je een kattenluik met een chip, dan bepaal jij welke kat er via het kattenluik naar binnen mag komen. Deze luiken hebben een sensor die de chip, die zich in jouw kat bevindt, herkent. Heeft jouw kat niet de juiste chip, dan gaat het kattenluik niet open.

Dit is natuurlijk bijzonder handig als er vaak ongewenste gasten door je kattenluik naar binnen komen. De kat van de buren kan bijvoorbeeld niet door dit soort luik op bezoek komen. Je stelt deze optie overigens zelf in: je kunt de sensor ook uitzetten.

Hoe groot moet een kattenluik zijn?

De standaard kattenluiken zijn gemaakt voor katten tot ongeveer zeven kilo. Als je kat zwaarder is, dan is het verstandig om een groter kattenluik te kopen. Een zogenaamd 'large' kattenluik is geschikt voor katten tot tien kilo. Deze kattenluiken zijn vaak ook geschikt voor kleine hondenrassen.

hero illustration

Hoe testen we kattenluiken?

Om de beste kattenluik te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenluik-test hebben we 213 kattenluiken vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze kattenluik-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kattenluik-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen kattenluik-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte kattenluik in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 213 kattenluiken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kattenluiken in een handige lijst

1. Beste Kattenluik voor kleine katten: Cat Mate Kattenluik 234 met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattenluik 234 met wit

 • list plusDeze kattenluik heeft een mooi design.
 • list plusDe kattenluik is praktisch in gebruik.
 • list plusDe kattenluik is duurzaam.

Nadelen Cat Mate Kattenluik 234 met wit

 • list plusDe kat kan zichzelf ontgrendelen van de afsluitstand.
 • list plusDe luchtafsluiting is niet optimaal.
 • list plusDe prijs van deze kattenluik is niet laag.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een goede kattenluik voor jouw harige vriend? Dan is de Cat Mate Kattenluik 234 met wit een uitstekende optie. Dit kunststof kattenluik biedt jouw kat de vrijheid om zelf naar binnen en buiten te lopen, terwijl jij lekker op de bank kan blijven zitten.

Wat deze kattenluik zo speciaal maakt is dat het beschikt over twee standen: geheel open of gesloten. Zo kan je het makkelijk afstemmen op het gedrag van jouw kat. Bovendien is het geschikt om in deuren of muren te plaatsen, wat het erg flexibel maakt.

Met een buitenmaat van 192x200 mm en een uitzaagmaat van 165x174 mm is het groot genoeg voor de meeste katten. Het kattenluik is beschikbaar in twee verschillende kleuren, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw interieur past.

De Cat Mate Kattenluik 234 met wit is voorzien van een magneetsluiting, waardoor het stevig gesloten blijft als het niet in gebruik is. Dit voorkomt dat andere dieren naar binnen komen en voorkomt tocht.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de installatie van deze kattenluik erg eenvoudig is en het past in de meeste deuren tot een dikte van 50 mm. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geschikt is voor grotere katten, maar dat is ook wel logisch.

Al met al, als je op zoek bent naar een flexibel, duurzaam en veilige kattenluik dat geschikt is voor de meeste katten, dan is de Cat Mate Kattenluik 234 met wit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Beste koop: Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Gedaan met de hele dag op te staan om je kat binnen of buiten te laten. Dankzij het kattenluik van Mmoods kan je kat het huis betreden of verlaten waanneer hij dat wil. En dit zonder enig ongemak voor het baasje. Water- en luchtdicht dankzij de FLEX-tochtstrip Geen schrik voor koude lucht of water dankzij de magnetische sluiting dat ervoor zorgt dat het luik steeds terug dicht valt. De borstels aan de binnenkant zorgen voor nog extra bescherming en een goede dichting. Zowel geschikt voor deuren en muren, binnen- en buitengebruik. Eenvoudig te installeren Met slechts 8 schroeven is je kattenluik in een mum van tijd geïnstalleerd. Enkele moeilijkheden? Neem de handige gebruiksaanwijzing erbij die je doorheen de installatie helpt. Mooie afwerking Dankzij het tunneldesign zijn beide kanten van het luik netjes afgewerkt. Ook krijg je 8 afdekdoppen meegeleverd en is er van de schroeven niets meer te zien. 4 vergrendelingsstanden makkelijk aan te passen door de 2 schuivers onderaan het luik Volledig open Volledig gesloten Kat kan enkel naar binnen Kat kan enkel naar buiten Inhoud 1 kattenluik 8 schroeven 8 afdekdopjes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Gedaan met de hele dag op te staan om je kat binnen of buiten te laten. Dankzij het kattenluik van Mmoods kan je kat het huis betreden of verlaten waanneer hij dat wil. En dit zonder enig ongemak voor het baasje. Water- en luchtdicht dankzij de FLEX-tochtstrip Geen schrik voor koude lucht of water dankzij de magnetische sluiting dat ervoor zorgt dat het luik steeds terug dicht valt. De borstels aan de binnenkant zorgen voor nog extra bescherming en een goede dichting. Zowel geschikt voor deuren en muren, binnen- en buitengebruik. Eenvoudig te installeren Met slechts 8 schroeven is je kattenluik in een mum van tijd geïnstalleerd. Enkele moeilijkheden? Neem de handige gebruiksaanwijzing erbij die je doorheen de installatie helpt. Mooie afwerking Dankzij het tunneldesign zijn beide kanten van het luik netjes afgewerkt. Ook krijg je 8 afdekdoppen meegeleverd en is er van de schroeven niets meer te zien. 4 vergrendelingsstanden makkelijk aan te passen door de 2 schuivers onderaan het luik Volledig open Volledig gesloten Kat kan enkel naar binnen Kat kan enkel naar buiten Inhoud 1 kattenluik 8 schroeven 8 afdekdopjes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Kattenluik Zwart met Tunnel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kattenluik Zwart met Tunnel

 • list plusDeze kattenluik is duurzaam gemaakt van premium materiaal.
 • list plusHet design is modern, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan je huis.
 • list plusJe kat is veilig met deze kattenluik.

Nadelen Kattenluik Zwart met Tunnel

 • list plusDeze kattenluik is niet kattenproof.
 • list plusHet kan snel kapot gaan.
 • list plusDe kwaliteit is helaas niet uitstekend.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Het Kattenluik Zwart met Tunnel is de perfecte oplossing voor zowel jou als jouw kat! Dit kattenluik wordt geleverd met een ingebouwde tunnel, waardoor de binnenzijde van de deur niet zichtbaar is en jouw kat veilig naar binnen of naar buiten kan. De vierwegsluiting geeft jou de mogelijkheid om te bepalen in welke richtingen het kattenluikje open of op slot staat. Bovendien is het luik voorzien van een magneetsluiting en een tochtstrip die de warmte binnenhouden en de tocht en regen buiten. Het product is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal en is weerbestendig.

Wat dit kattenluik anders maakt dan andere kattenluiken is dat het is uitgerust met een ingebouwde tunnel, die niet alleen de veiligheid van jouw kat garandeert, maar ook zorgt voor een mooie en strakke afwerking van de deur. Bovendien is het luik zeer eenvoudig te installeren en wordt het geleverd met alle benodigde materialen.

Het Kattenluik Zwart met Tunnel is geschikt voor katten van alle maten en is perfect voor huishoudens met zowel binnen- als buitenkatten. Het draaisysteem en de magneetsluiting maken het eenvoudig in gebruik en de vierwegsluiting biedt jou de flexibiliteit om te bepalen wanneer jouw kat naar binnen of naar buiten kan.

Als specialist in kattenluiken kan ik met zekerheid zeggen dat dit product een uitstekende keuze is voor elke kattenliefhebber. Het is duurzaam, eenvoudig te installeren en biedt de perfecte balans tussen veiligheid en flexibiliteit. Een potentiële drawback zou kunnen zijn dat het product alleen geschikt is voor katten en niet voor andere huisdieren.

Al met al, als je op zoek bent naar een kattenluik dat zowel functioneel als stijlvol is, dan is het Kattenluik Zwart met Tunnel zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Kattenluik voor grote katten: Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Geef jouw kat alle vrijheid die hij verdient met het Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 zwart! Dit multifunctionele kattenluik is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens mooi uit in huis. Wat dit kattenluik zo bijzonder maakt, zijn de anti-tocht strips, 4 vergrendeling standen en magnetische sluiting. Zo bepaal jij zelf wie er binnenkomt en voorkom je dat de poes van de buren mee snoept van het etensbakje van jouw kat.

Maar dat is nog niet alles. Het kattenluik beschikt namelijk ook over een geïntegreerde tunnel, waardoor het perfect is afgewerkt. En dankzij de 4 vergrendeling standen, kun je jouw kat 's avonds gemakkelijk binnenhouden.

Met een hoogte van 25 cm, breedte van 23,50 cm en lengte van 5,5 cm is dit kattenluik geschikt voor katten van verschillende groottes. Het materiaal is bovendien gemaakt van kunststof, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is.

Het Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 zwart is een uitstekende keuze voor kattenbezitters die hun kat wat extra vrijheid willen geven, zonder dat andere katten naar binnen kunnen komen. Het is gemakkelijk te installeren en zorgt voor een veilige omgeving voor jouw kat.

Mijn persoonlijke mening is dat dit kattenluik echt een aanrader is. Het is kwalitatief hoogwaardig, mooi afgewerkt en biedt veel opties om jouw kat veilig te houden. Het enige nadeel is dat het misschien niet geschikt is voor hele grote honden, maar voor katten is het perfect!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Beste Kattenluik met microchip: PetSafe Microchip Wit Kattenluik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Microchip Wit Kattenluik

 • list plusHet design van deze kattenluik chip is mooi.
 • list plusDoor de chip-technologie is deze kattenluik chip veilig.
 • list plusDeze kattenluik chip is duurzaam en betrouwbaar.

Nadelen PetSafe Microchip Wit Kattenluik

 • list plusDeze kattenluik chip werkt op batterijen, wat inconvenient kan zijn.
 • list plusHet open en dicht gaan van deze kattenluik chip maakt een loud geluid.
 • list plusDeze kattenluik chip laat andere katten ook binnen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Geef jouw kat de vrijheid om zelf te bepalen wanneer hij naar binnen en buiten gaat met het Dierenluik Microchip van Petsafe. Het unieke microchipsysteem zorgt ervoor dat alleen jouw huisdier toegang heeft tot het luik, wat het luik extra veilig maakt. Let wel op, het luik is alleen geschikt voor katten en kleine honden tot 8 kg met een maximale schouderbreedte van 15,0 cm.

Het kattenluik is gemaakt van stevig en duurzaam plastic en heeft een diepte van 12,2 cm. De sterke transparante klep biedt doorgang voor dieren met een schouderbreedte van maximaal 15,0 cm en heeft een tochtstrip om tocht tegen te gaan. Met vier verschillende modi kan jouw kat alleen naar binnen, alleen naar buiten, kan het luik helemaal openstaan of juist helemaal dicht.

Dit dierenluik is een echte aanrader voor kattenbezitters die hun kat meer vrijheid willen geven en zich geen zorgen willen maken over ongewenste gasten. Het microchipsysteem zorgt ervoor dat alleen jouw kat het luik kan openen en dat geeft een gerust gevoel.

Een klein nadeel is dat het luik niet geschikt is voor grote katten of honden. Ook is het belangrijk om te letten op de plaatsing van het luik, zodat er geen gevaarlijke zones aan de andere kant bevinden.

Al met al is het Dierenluik Microchip van Petsafe een top product voor kattenbezitters die hun kat meer vrijheid willen geven en zich geen zorgen willen maken over ongewenste gasten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Kattenluik voor meerdere katten: Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

 • list plusDeze kattenluik chip is zeer handig in gebruik.
 • list plusDeze kattenluik chip heeft een fraai design.
 • list plusDeze kattenluik chip is sterk.

Nadelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

 • list plusEr zijn schroeven nodig die niet bij deze kattenluik chip worden geleverd.
 • list plusHet design van deze kattenluik chip is niet aantrekkelijk.
 • list plusHet installeren van deze kattenluik chip is tijdrovend.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Als je een kattenliefhebber bent, dan is de Cat Mate Kattenluik met Microchip - 360 Wit zeker iets voor jou! Dit kattenluik heeft een microchip herkenningssysteem, waardoor het alleen voor jouw eigen kat opent. Het is compatibel met verschillende soorten microchips en kan tot maar liefst 30 katten registreren. Programmeren is heel eenvoudig met slechts één druk op de knop.

Een ander groot voordeel van dit kattenluik is de wind- en weerbestendigheid door de borstelafdichting en magneetsluiting. Hierdoor blijft het binnen lekker warm en droog, en blijven vervelende indringers buiten. De transparante kunststofklep zorgt voor een betere acceptatie door de kat en tot 30 katten kunnen geregistreerd worden, ideaal voor huishoudens met meerdere katten.

Een belangrijk detail om te weten is dat het kattenluik werkt op 4 AA-batterijen, die niet bij de levering zijn inbegrepen. Ze zijn wel gemakkelijk te vervangen wanneer ze leeg zijn en gaan tot wel 12 maanden mee.

Dit kattenluik is niet alleen geschikt voor deuren met een dikte van 85 mm, maar ook voor ruiten met behulp van de apart verkrijgbare montageadapter voor wanden en ruiten (361 W). Voor wanden dikker dan 85 mm heb je de apart verkrijgbare montageadapter voor wanden en ruiten nodig.

Als specialist in kattenluiken kan ik zeggen dat dit product zich onderscheidt van andere kattenluiken door het efficiënte microchip herkenningssysteem en de mogelijkheid om meerdere katten te registreren. De cat mate microchip kattenklep 360W is gemakkelijk te programmeren en ideaal voor huishoudens met meerdere katten. Het enige nadeel is dat de batterijen niet bij de levering zijn inbegrepen en dat het niet geschikt is voor wanden dikker dan 85 mm. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zo'n geweldig kattenluik!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kattenluik voor grote & kleine wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kattenluik voor grote & kleine wit

 • list plusHet design van deze kattenluik is stijlvol.
 • list plusDe montage van deze kattenluik is eenvoudig.
 • list plusDe bouwkwaliteit van deze kattenluik is degelijk.

Nadelen Kattenluik voor grote & kleine wit

 • list plusDe kat kan de knop zelf verzetten.
 • list plusDe rode en groene knoppen zijn niet zo subtiel als gewenst.
 • list plusHet rookglas is niet aanwezig..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

Elke kattenliefhebber kent het wel.. Om telkens de deur handmatig open en dicht te moeten doen voor onze huisdier. Op gegeven moment wordt je hier natuurlijk moe van. We willen allemaal natuurlijk dat onze huisdier zijn eigen gangetje kan gaan net als ons! Hiervoor hebben wij de ideale oplossing gevonden voor de vrijheid van je huisdier! De kattenluik van Luns! LET OP DE AFMETINGEN: Buitenkant afmetingen: Lengte in cm: 23.5CM - Hoogte in cm: 25.5CM - Breedte in cm: 5.5CM Binnenkant afmetingen: Lengte in cm: 18CM - Hoogte in cm: 19CM Productbeschrijving: De Luns Kattenluik is de enige kattenluik dat geschikt is voor alle deuren en dunne muren. De zorgen over dat het niet gaat passen vallen hierdoor al snel weg. Daarnaast beschikt het kattenluik over 4 verschillende vergrendelingsstanden, hierdoor kan je gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. Tevens zorgt de magnetische sluiting met tochtstrip ervoor dat het luikje dicht blijft bij wind en regen, deze combinatie zorgt er gezamenlijk voor dat de tocht buiten blijft en de warmte binnen. Kenmerken: Gemakkelijk te installeren. Bevat een installatie handleiding. Geschikt voor alle deuren, dunne muren. Diervriendelijk. Gemaakt van sterk materiaal. Kwalitatief ontworpen. Waterdicht. Transparante luik. Niet tevreden geld terug! Specificaties: Merk: Luns Materiaal: ABS plastic Afmeting buitenrand: 25.2 x 23.5 x 5.5cm Inhoud: Kattenluik Handleiding 8x Afdekdopjes 8x Lange schroeven 8x Korte schroeven We willen allemaal het beste voor onze lieve huisdier, zodra je gebruik maakt van een kattenluik creëren we de benodigde vrijheid voor onze huisdier. Natuurlijk gaat dit wel gepaard met een kwalitatieve en goed functionerende kattenluik! Hecht jij hier ook waarde aan? Ga voor kwaliteit en bestel nu de Luns Kattenluik!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.5

Als kattenliefhebber weet je hoe belangrijk het is dat je huisdier de vrijheid heeft om in en uit te lopen wanneer hij of zij maar wil. Het Luns Kattenluik is de perfecte oplossing voor deze behoefte aan vrijheid. Dit kattenluik is geschikt voor alle deuren en dunne muren, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de afmetingen. Met de 4 verschillende vergrendelingsstanden kan je gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. De magnetische sluiting met tochtstrip zorgt ervoor dat het luikje dicht blijft bij wind en regen, terwijl de transparante luik ervoor zorgt dat je kat altijd kan zien wat er aan de andere kant van de deur gebeurt.

Wat dit kattenluikje echt onderscheidt van andere kattenluiken is de waterdichte en diervriendelijke ontwerp. Het is gemaakt van sterk materiaal en is gemakkelijk te installeren. Bovendien bevat het een installatie handleiding en een geld-terug-garantie, wat het kopen van dit kattenluikje risicovrij maakt.

Het Luns Kattenluik is perfect voor zowel grote als kleine katten en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitendeuren. Het is ideaal voor mensen die hun huisdieren de vrijheid willen geven om in en uit te lopen zonder dat ze de hele dag de deur hoeven open te houden.

Vanuit mijn perspectief als schrijver en kattenliefhebber kan ik zeggen dat het Luns Kattenluik een geweldige aanwinst is voor elk huishouden met huisdieren. Het biedt gemak, veiligheid en comfort voor zowel de kat als de eigenaar. Ik kan geen enkel nadeel bedenken van dit kattenluikje en raad het dan ook ten zeerste aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. JC Pets Premium Kattenluik Inclusief zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Elke katteneigenaar kent het wel.. De hele dag die deur open en dicht moeten doen voor je huisdier. Je bent er een beetje klaar mee. Je hebt gewoon geen zin meer om dit elke keer te moeten doen. En dit begrijpen wij helemaal! Je gaat dus op zoek naar een kattenluik, maar dit blijkt best lastig te zijn.. Je weet niet zeker of het gaat passen, je vindt het design niet mooi, het luik blijkt niet waterdicht te zijn of het is gewoon troep.. Dan is de premium kattenluik van JC Pets voor jou 100% zeker de oplossing! Het JC Pets kattenluik is het enige kattenluik die geschikt is voor alle deuren, dunne muren en ramen. Hier hoef jij je dus al geen zorgen meer over te maken. Het kattenluik beschikt ook over 4 verschillende vergrendelingsstanden waardoor jij makkelijk kan bepalen wanneer je kat naar binnen en buiten mag. Ook bestaat de rand van het luik uit een zachte borstel, waardoor het luik minder hard dicht gaat en er geen water en kou naar binnen komt. Premium kattenluik Het kattenluik is gemaakt van premium ABS materiaal, waardoor je kat er lekker hard doorheen kan rennen. Ook heeft het luik een zachte binnenrand waardoor het extra veilig is voor jouw huisdier. Aan het luikje zit een magneet waardoor het weer makkelijk dicht gaat. Ook heeft het luik aan de randen zachte borstels, zodat het minder hard dichtklapt en er geen water en kou naar binnen komt. 4 vergrendelingsstanden Het kattenluik beschikt over 4 vergendelingsstanden. Zo kun jij altijd makkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of naar buiten mag. En weet je dus zeker wanneer je kat binnen is en hoef je niet te gaan zoeken naar je kat voordat je naar bed gaat. Je kunt kiezen tussen:alleen naar binnen, alleen naar buiten, volledig dicht of volledig open. Makkelijk te monteren Dit kattenluik is enorm makkelijk om te monteren! Met maar 8 schroeven zou iedereen het moeten lukken. Mocht het toch nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je altijd gebruik maken van de duidelijke gebruiksaanwijzing die aanwezig is in de verpakking. Gebruiksaanwijzing 1. Bepaal de positie van het kattenluik 2. Teken de plek af met een potlood 3. Boor gaten in de hoeken 4. Plaats de zaag van een decoupeerzaag in een gat en begin met zagen 5. Werk het af met schuurpapier 6. Plaats het kattenluik Samenvatting Premium kattenluik Inclusief tunnelstuk Gemaakt van sterk ABS materiaal Geschikt voor alle deuren, dunne muren en ramen Makkelijk te installeren Diervriendelijk 4 vergrendelingsstanden Zachte binnenrand Zachte borstels Gaat zacht dicht Valt makkelijk dicht door magneet Waterdicht Transparant luikje Merk: JC Pets Materiaal: ABS plastic Afmeting buitenrand: 20 x 19 x 5.5cm Afmeting luik: 15.5 x 15cm Inhoud verpakking: 1x kattenluik met tunnel + 8x schroeven + gebruiksaanwijzing We zorgen dat jij tevreden bent Wij staan 100% achter ons product. Je bestelt bij ons altijd zonder enig risico. Toch niet helemaal tevreden met jouw aankoop? Retourneer je product dan eenvoudig binnen 30 dagen. Stop het kattenluik nu in je winkelwagen en dan zorgen wij ervoor dat je nooit meer de portier van je kat hoeft te spelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenluiken. Er zijn immers 213 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!