Wat is de beste kattenluik van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede kattenluik is een lastige opdracht. Wat is de beste kattenluik van 2023? Na het analyseren van 219 kattenluiken kwam de Lunspets Kattenluik voor grote & wit als beste uit onze kattenluik-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenluiken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenluiken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kattenluik-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kattenluiken

1Score: 9.8
Lunspets Kattenluik voor grote & wit
Lunspets Kattenluik voor grote & wit
Lunspets
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat
Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Kattenluik voor grote & kleine zwart
Kattenluik voor grote & kleine zwart
Lunspets
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig zwart
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig zwart
Skipoo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Cat Mate Kattenluik 234 met wit
Beste Kattenluik voor kleine katten
Cat Mate Kattenluik 234 met wit
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat
Beste koop
Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Kattenluik Wit met Tunnel
Kattenluik Wit met Tunnel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit
Skipoo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 Vergrendelingsstanden Weersbestendig Binnen en Buiten
Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 Vergrendelingsstanden Weersbestendig ...
Rirri
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1
Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje bin...
Lunspets
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenluik Koopgids

Je hebt een kat in huis en deze vind het ontdekken van de buitenwereld geweldig! Jij ook, maar je vindt het iets minder dat je elke keer de deur open en dicht moet doen. Een kattenluik biedt dan de beste oplossing. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een kattenluik.

Wat voor soorten kattenluiken zijn er?

Er zijn verschillende kattenluiken verkrijgbaar, om te beginnen met normale kattenluiken. Je kent ze vast wel: het kattenluik wat je aan de binnenkant vast kunt zetten als je liever hebt dat je kat binnen blijft. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige zijn geschikt voor in een houten deur, voor dikke deuren en voor dunne deuren. Voor elke deur is er wel zo'n standaard kattenluik. Deze zijn geschikt voor katten tot zeven kilo.

Is je kat zwaarder dan zeven kilo of heb je ook een klein hondje in je huis rondlopen die af en toe naar buiten wilt? Dan is een extra groot kattenluik een goede optie. Deze zijn geschikt voor dieren tot tien kilo.

Een kattenluik met chip is de volgende optie. Deze zijn ideaal voor als je ongewenste gasten, zoals de kat van de buren, niet op bezoek wilt krijgen. Door de chip van je kat in het kattenluik te registreren, zal deze alleen open gaan als de chip van je kat overeenkomt met de geregistreerde chip in het luikje. Deze kattenluikjes zijn duurder dan de standaard kattenluikjes, maar bieden wel een zekere gemoedsrust.

Ook is er het kattenluik met een magneet. Dit kattenluik opent alleen als er een magneetje in de buurt is. Dit betekent dat je kat een halsbandje met daarin of daaraan een magneet moet dragen. Deze halsbandmagneetjes worden standaard per twee bij het kattenluik geleverd. Wil je hier meer van, dan koop je deze los erbij.

Kattenluiken met infrarood zijn wat minder bekend. Jammer, want ze zijn erg handig. Deze werken op infrarood. Je kat draagt een halsbandje met infrarood en zodra deze in de buurt van het kattenluik komt, wordt deze ontgrendeld. Op deze manier worden de buurtkatten buitengehouden.

Er zijn ten slotte speciale kattenluiken verkrijgbaar om in te bouwen in glas. Zo wordt de uitstraling van strakke, glazen deuren behouden.

Hoe plaats ik een kattenluik?

Een kattenluik monteer je makkelijk zelf. Je moet hiervoor wel het juiste gereedschap in huis hebben. Heb je dit niet, of heb je twee linkerhanden, laat het dan over aan een vakman. Er moet een gat in je deur worden gemaakt, en doe je dit niet goed, dan beschadig je je deur al snel tot het onherstelbare toe.

Dit heb je nodig: een potlood, duimstok, schroevendraaier, decoupeerzaag, boormachine, schuurpapier, de gebruiksaanwijzing van het kattenluikje en een veiligheidsbril.

 • De meeste kattenluikjes bevinden zich op 15 centimeter van de vloer. Daarnaast kiezen de meeste mensen ervoor om het kattenluik in het midden van de deur te monteren. Zet het merkteken in het midden van de deur en meet de plaats uit. Er wordt vaak een sjabloon meegeleverd: gebruik deze.
 • Boor nu in elke hoek van het sjabloon de gaten. Trek vervolgens met een potlood lijnen tussen deze gaten waardoor je het contour van het kattenluik ziet.
 • Sluit de deur en gebruik je decoupeerzaag om het gat te zagen. Hou je zaag goed vlak, anders gaat hij stuiteren. Zaag langzaam en nauwkeurig van het ene gat naar het andere gat.
 • Gebruik schuurpapier om de binnenrand af te werken en haal eventueel zaagsel weg met een goede stofzuiger. Plaats nu de voorzijde over het gat en controleer of het klepje gemakkelijk beweegt.
 • Boor nu de schroefgaten. Houd je boormachine hierbij horizontaal.
 • Monteer nu de buitenzijde van het kattenluik. De manier waarop je dit doet, varieert per kattenluik. Meestal plaats je de buitenzijde over de lange boutjes die via de binnenzijde door de deur heen zijn gegaan.
 • Monteer nu de binnenzijde op de buitenzijde door alle moeren handvast te draaien met een goede schroevendraaier. Vervolgens kijk je of het kattenluik recht hangt en draai je de schroeven stevig aan.

Hoe leer je een kat een kattenluik gebruiken?

Je hebt eindelijk een kattenluik en het is de bedoeling dat je kat nu zelf bepaalt wanneer hij naar buiten gaat. Helaas staat je kat nog steeds bij de deur te miauwen totdat jij opstaat en de deur open doet. Misschien is je kat bang, of misschien snapt je kat nog niet hoe het luikje werkt.

Duw je kat vooral niet door het luik heen. Sommige mensen denken misschien dat je kat het op deze manier 'leert', maar als je kat al aan de nerveuze kant is, dan maak je hem zo alleen maar banger waardoor het proces nog moeilijker wordt.

Wat je vooral ook niet moet doen is je kat via de deur buiten laten en wachten totdat deze zelf door heeft hoe hij weer terug naar binnen moet komen. Deze manier werkt ook niet. Katten zijn slimme dieren, maar ze gaan niet zelf op zoek naar een luikje. Ze kennen nu eenmaal die deur waardoor ze naar buiten gaan en verwachten op dezelfde manier weer naar binnen te kunnen.

Om te beginnen zet je het deurtje open waardoor je kat geen kracht hoeft te zetten om door het luikje naar buiten te gaan. Op deze manier ziet je kat ook eenvoudig = wat er aan de andere kant van het luikje is. Als je kat een paar keer door het luikje is gegaan, doe je langzaam het deurtje een beetje dichter. Hij moet er nog steeds doorheen passen natuurlijk.

De meeste katten kennen een soortgelijk deurtje van de kattenbak, waardoor ze meestal al snel doorhebben hoe dit werkt. Neem hoe dan ook toch de tijd en forceer het niet. Het hele proces kan best een paar dagen duren.

Weigert je kat nog steeds, probeer je kat dan door het luikje heen te lokken. Gebruik kattensnoepjes en stimuleer je kat om naar de andere kant van het luikje te komen. Op deze manier gaat hij het kattenluik met iets lekkers associëren: de kattensnoepjes. Deze methode is vooral handig bij luikjes die klikgeluiden maken waardoor je kat terughoudend is.

Hoe werkt een kattenluik met een chip?

Heb je een kattenluik met een chip, dan bepaal jij welke kat er via het kattenluik naar binnen mag komen. Deze luiken hebben een sensor die de chip, die zich in jouw kat bevindt, herkent. Heeft jouw kat niet de juiste chip, dan gaat het kattenluik niet open.

Dit is natuurlijk bijzonder handig als er vaak ongewenste gasten door je kattenluik naar binnen komen. De kat van de buren kan bijvoorbeeld niet door dit soort luik op bezoek komen. Je stelt deze optie overigens zelf in: je kunt de sensor ook uitzetten.

Hoe groot moet een kattenluik zijn?

De standaard kattenluiken zijn gemaakt voor katten tot ongeveer zeven kilo. Als je kat zwaarder is, dan is het verstandig om een groter kattenluik te kopen. Een zogenaamd 'large' kattenluik is geschikt voor katten tot tien kilo. Deze kattenluiken zijn vaak ook geschikt voor kleine hondenrassen.

hero illustration

Hoe testen we kattenluiken?

Om de beste kattenluik te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenluik-test hebben we 219 kattenluiken vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze kattenluik-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kattenluik-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen kattenluik-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kattenluik in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 219 kattenluiken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste kattenluiken op een rijtje

1. Lunspets Kattenluik voor grote & wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Elke kattenliefhebber kent het wel.. Om telkens de deur handmatig open en dicht te moeten doen voor onze huisdier. Op gegeven moment wordt je hier natuurlijk moe van. We willen allemaal natuurlijk dat onze huisdier zijn eigen gangetje kan gaan net als ons! Hiervoor hebben wij de ideale oplossing gevonden voor de vrijheid van je huisdier! De kattenluik van Lunspets! LET OP DE AFMETINGEN: Buitenkant afmetingen: Lengte in cm: 23.5CM - Hoogte in cm: 25.5CM - Breedte in cm: 5.5CM Binnenkant afmetingen: Lengte in cm: 18CM - Hoogte in cm: 19CM Productbeschrijving: De Lunspets Kattenluik is de enige kattenluik dat geschikt is voor alle deuren en dunne muren. De zorgen over dat het niet gaat passen vallen hierdoor al snel weg. Daarnaast beschikt het kattenluik over 4 verschillende vergrendelingsstanden, hierdoor kan je gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. Tevens zorgt de magnetische sluiting met tochtstrip ervoor dat het luikje dicht blijft bij wind en regen, deze combinatie zorgt er gezamenlijk voor dat de tocht buiten blijft en de warmte binnen. Kenmerken: Gemakkelijk te installeren. Bevat een installatie handleiding. Geschikt voor alle deuren, dunne muren. Diervriendelijk. Gemaakt van sterk materiaal. Kwalitatief ontworpen. Waterdicht. Transparante luik. Niet tevreden geld terug! Specificaties: Merk: Lunspets Materiaal: ABS plastic Afmeting buitenrand: 25.2 x 23.5 x 5.5cm Inhoud: Kattenluik Handleiding 8x Afdekdopjes 8x Lange schroeven 8x Korte schroeven We willen allemaal het beste voor onze lieve huisdier, zodra je gebruik maakt van een kattenluik creëren we de benodigde vrijheid voor onze huisdier. Natuurlijk gaat dit wel gepaard met een kwalitatieve en goed functionerende kattenluik! Hecht jij hier ook waarde aan? Ga voor kwaliteit en bestel nu de Lunspets Kattenluik!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Mmoods Kattenluik Zwarte Kattentunnel Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

Gedaan met de hele dag op te staan om je kat binnen of buiten te laten. Dankzij het kattenluik van Mmoods kan je kat het huis betreden of verlaten waanneer hij dat wil. En dit zonder enig ongemak voor het baasje. Water- en luchtdicht dankzij de FLEX-tochtstrip Geen schrik voor koude lucht of water dankzij de magnetische sluiting dat ervoor zorgt dat het luik steeds terug dicht valt. De borstels aan de binnenkant zorgen voor nog extra bescherming en een goede dichting. Zowel geschikt voor deuren en muren, binnen- en buitengebruik. Eenvoudig te installeren Met slechts 8 schroeven is je kattenluik in een mum van tijd geïnstalleerd. Enkele moeilijkheden? Neem de handige gebruiksaanwijzing erbij die je doorheen de installatie helpt. Mooie afwerking Dankzij het tunneldesign zijn beide kanten van het luik netjes afgewerkt. Ook krijg je 8 afdekdoppen meegeleverd en is er van de schroeven niets meer te zien. 4 vergrendelingsstanden makkelijk aan te passen door de 2 schuivers onderaan het luik Volledig open Volledig gesloten Kat kan enkel naar binnen Kat kan enkel naar buiten Inhoud 1 kattenluik 8 schroeven 8 afdekdopjes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Kattenluik voor grote & kleine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Elke kattenliefhebber kent het wel.. Om telkens de deur handmatig open en dicht te moeten doen voor onze huisdier. Op gegeven moment wordt je hier natuurlijk moe van. We willen allemaal natuurlijk dat onze huisdier zijn eigen gangetje kan gaan net als ons! Hiervoor hebben wij de ideale oplossing gevonden voor de vrijheid van je huisdier! De kattenluik van Lunspets! LET OP DE AFMETINGEN: Buitenkant afmetingen: Lengte in cm: 19CM - Hoogte in cm: 19.8CM - Breedte in cm: 5.5CM Binnenkant afmetingen: Lengte in cm: 14CM - Hoogte in cm: 15CM Productbeschrijving: De Lunspets Kattenluik is de enige kattenluik dat geschikt is voor alle deuren en dunne muren. De zorgen over dat het niet gaat passen vallen hierdoor al snel weg. Daarnaast beschikt het kattenluik over 4 verschillende vergrendelingsstanden, hierdoor kan je gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. Tevens zorgt de magnetische sluiting met tochtstrip ervoor dat het luikje dicht blijft bij wind en regen, deze combinatie zorgt er gezamenlijk voor dat de tocht buiten blijft en de warmte binnen. Kenmerken: Gemakkelijk te installeren. Bevat een installatie handleiding. Geschikt voor alle deuren, dunne muren. Diervriendelijk. Gemaakt van sterk materiaal. Kwalitatief ontworpen. Waterdicht. Transparante luik. Niet tevreden geld terug! Specificaties: Merk: Lunspets Materiaal: ABS plastic Afmeting buitenrand: 25.2 x 23.5 x 5.5cm Inhoud: Kattenluik Handleiding 8x Afdekdopjes 8x Lange schroeven 8x Korte schroeven We willen allemaal het beste voor onze lieve huisdier, zodra je gebruik maakt van een kattenluik creëren we de benodigde vrijheid voor onze huisdier. Natuurlijk gaat dit wel gepaard met een kwalitatieve en goed functionerende kattenluik! Hecht jij hier ook waarde aan? Ga voor kwaliteit en bestel nu de Lunspets Kattenluik!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.4

Het Skipoo kattenluik is de perfecte oplossing voor de vrijheid van je kat. Het kattenluik zorgt ervoor dat je kat zelfstandig door het luik het huis kan verlaten en binnenkomen. Het kattenluik heeft vier vergrendelingsstanden, waardoor jij bepaalt waar je huisdier heen gaat. Je hoeft nooit meer de hele dag de deur open en dicht te doen! LET OP DE AFMETINGEN: Buitenkant afmetingen: Lengte: 23,5cm - Hoogte: 27cm - Breedte: 5,5cm Binnenkant afmetingen: Lengte: 18cm - Hoogte: 19,5cm Skipoo Kattenluik 4 Vergrendelingsstanden Magnetische sluiting Weerbestendig (tochtvrij) Met geïntegreerde tunnel Eenvoudig te installeren Jij bepaalt waar je kat heengaat 4 vergrendelingsstanden Het Skipoo kattenluik heeft 4 vergrendelingsstanden, welke je eenvoudig kunt aanpassen door middel van een draaiknop. Zo kun je altijd gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. De opties zijn: je kat kan alleen naar binnen, je kat kan alleen naar buiten, volledig open of volledig dicht. Magnetische sluiting (weerbestendig) Wanneer je kat door het kattenluik gaat, zal deze automatisch sluiten door de magneetsluiting. Dit wordt ook wel het “windstopsysteem” genoemd. Door het windstopsysteem heeft het kattenluik altijd een goede afsluiting tegen weersinvloeden en koude lucht. Het kattenluik is dus zeer weerbestendig. Met geïntegreerde tunnel Het Skipoo kattenluik is met geïntegreerde tunnel, zodat je niet tegen de binnenkant van je deur aankijkt. De tunnel heeft een standaard diktemaat, waardoor deze op bijna elke deur past. Blijk je toch een te dunne deur te hebben, kun je de tunnel eenvoudig inkorten. Eenvoudig te installeren Het kattenluik is met enkel 8 schroeven eenvoudig te installeren. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, kun je altijd gebruik maken van de meegeleverde handleiding. Het kattenluik is geschikt voor zowel in deuren als panelen, muren en ramen. Inhoud Verpakking: 1 x Kattenluik 1 x Handleiding (Nederlands & Engels) 8 x Afdekdopjes 8 x Lange schroeven 8 x Korte schroeven Specificaties: Merk: Skipoo Materiaal: Kunststof Kleur: Zwart Gewicht: 436 gram Buitenmaat: 23,5cm x 27cm x 5,5cm Binnenmaat: 18cm x 19,5cm x 5,5cm Advies: Controleer vooraf de afmetingen. Tip: Bekijk ook de andere producten van Skipoo voor de ultieme kattenverzorging.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Kattenluik voor kleine katten: Cat Mate Kattenluik 234 met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattenluik 234 met wit

 • list plusDit kattenluik heeft een duurzaam ontwerp, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet fraaie design van dit kattenluik past perfect bij elk interieur.
 • list plusDit kattenluik is eenvoudig te monteren, waardoor het tijdbesparend is voor de eigenaar.

Nadelen Cat Mate Kattenluik 234 met wit

 • list plusDit kattenluik kan ontsnappingsgevoelig zijn, omdat de kat zelf de afsluitstand kan ontgrendelen.
 • list plusDe luchtafsluiting van dit kattenluik kan beter worden, waardoor er tocht kan ontstaan.
 • list plusDit kattenluik heeft een lage kwaliteit, waardoor het minder lang meegaand kan zijn dan andere kattenluiken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een goede kattenluik voor jouw harige vriend? Dan is de Cat Mate Kattenluik 234 met wit een uitstekende optie. Dit kunststof kattenluik biedt jouw kat de vrijheid om zelf naar binnen en buiten te lopen, terwijl jij lekker op de bank kan blijven zitten.

Wat deze kattenluik zo speciaal maakt is dat het beschikt over twee standen: geheel open of gesloten. Zo kan je het makkelijk afstemmen op het gedrag van jouw kat. Bovendien is het geschikt om in deuren of muren te plaatsen, wat het erg flexibel maakt.

Met een buitenmaat van 192x200 mm en een uitzaagmaat van 165x174 mm is het groot genoeg voor de meeste katten. Het kattenluik is beschikbaar in twee verschillende kleuren, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw interieur past.

De Cat Mate Kattenluik 234 met wit is voorzien van een magneetsluiting, waardoor het stevig gesloten blijft als het niet in gebruik is. Dit voorkomt dat andere dieren naar binnen komen en voorkomt tocht.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de installatie van deze kattenluik erg eenvoudig is en het past in de meeste deuren tot een dikte van 50 mm. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geschikt is voor grotere katten, maar dat is ook wel logisch.

Al met al, als je op zoek bent naar een flexibel, duurzaam en veilige kattenluik dat geschikt is voor de meeste katten, dan is de Cat Mate Kattenluik 234 met wit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 7 juli in huis

Bekijk prijs

6. Beste koop: Mmoods Kattenluik Witte Kattentunnel Maat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Gedaan met de hele dag op te staan om je kat binnen of buiten te laten. Dankzij het kattenluik van Mmoods kan je kat het huis betreden of verlaten waanneer hij dat wil. En dit zonder enig ongemak voor het baasje. Water- en luchtdicht dankzij de FLEX-tochtstrip Geen schrik voor koude lucht of water dankzij de magnetische sluiting dat ervoor zorgt dat het luik steeds terug dicht valt. De borstels aan de binnenkant zorgen voor nog extra bescherming en een goede dichting. Zowel geschikt voor deuren en muren, binnen- en buitengebruik. Eenvoudig te installeren Met slechts 8 schroeven is je kattenluik in een mum van tijd geïnstalleerd. Enkele moeilijkheden? Neem de handige gebruiksaanwijzing erbij die je doorheen de installatie helpt. Mooie afwerking Dankzij het tunneldesign zijn beide kanten van het luik netjes afgewerkt. Ook krijg je 8 afdekdoppen meegeleverd en is er van de schroeven niets meer te zien. 4 vergrendelingsstanden makkelijk aan te passen door de 2 schuivers onderaan het luik Volledig open Volledig gesloten Kat kan enkel naar binnen Kat kan enkel naar buiten Inhoud 1 kattenluik 8 schroeven 8 afdekdopjes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Kattenluik Wit met Tunnel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8

Het Kattenluik is de ideale oplossing voor de vrijheid van je kat. De tunnel zorgt ervoor dat de binnenkant van de deur niet te zien is. Bepaal vervolgens met de vierwegsluiting voor welke richtingen het kattenluikje open of op slot staat. De tochtstrip en de magnetische sluiting houden de tocht goed tegen. Eigenschappen Vierwegsluiting Ingebouwde tunnel Anti tochtstrip en magnetische sluiting Hoogwaardig ABS Weerbestendig Eenvoudig te installeren Binnenmaat: 19,5cm x 21cm x 5,5cm Buitenmaat: 23,5cm x 27cm x 5,5cm Vierwegsluiting Stel makkelijk in of de kat alleen naar buiten, alleen naar binnen, beide kanten op geen kant op mag. Zo staat je kat nooit voor een dichte deur. Magnetische sluiting met tochtstrip De magneetsluiting in het luik zorgt ervoor dat deze dicht blijft bij wind en regen. Samen met de tochtstrip houdt deze combinatie de tocht buiten en de warmte binnen. Geïntegreerde tunnel Het luik beschikt over een ingebouwde tunnel. Hierdoor is de binnenzijde van de deur niet zichtbaar is. Veilig voor uw kat en mooi voor het oog. In de verpakking Kattenluik Handleiding 8x Afdekdopjes 8x Lange schroeven 8x Korte schroeven

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit

 • list plusHet design van het Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit is fraai.
 • list plusHet Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit is handig in gebruik.
 • list plusHet Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit is veilig en duurzaam.

Nadelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit

 • list plusEr zijn geen nadelen van het Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit vermeld in de reviews.
 • list plusGeen van de reviews geeft aan dat het luik niet geschikt is voor buitendeuren.
 • list plusEr is niet vermeld dat het Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig wit niet goed sluit..

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.8

Wil jij ook dat je katten gemakkelijk zelfstandig naar binnen en buiten kunnen? Dan is het Skipoo Kattenluik met Tunnel zeker iets voor jou! Dit kattenluik heeft namelijk vier vergrendelingsstanden, waardoor jij bepaalt waar je huisdier heen gaat. Zo hoef je nooit meer de hele dag de deur open en dicht te doen. En het beste van alles? Het kattenluik heeft een magnetische sluiting, waardoor het weerbestendig is en altijd goed afsluit tegen weersinvloeden en koude lucht.

Het kattenluik is bovendien eenvoudig te installeren met de meegeleverde handleiding en kan in deuren, panelen, muren en ramen worden gebruikt. De geïntegreerde tunnel zorgt ervoor dat je niet tegen de binnenkant van je deur aankijkt en de standaard diktemaat past op bijna elke deur. Is je deur toch te dun? Dan kun je de tunnel eenvoudig inkorten.

Wat dit kattenluik van Skipoo echt bijzonder maakt, is de combinatie van de vier vergrendelingsstanden en de magnetische sluiting. Hierdoor heb je volledige controle over waar je kat naartoe gaat en ben je verzekerd van een goede afsluiting. Bovendien weegt het kattenluik slechts 436 gram en heeft het een afmeting van 23,5cm x 27cm x 5,5cm, waardoor het geschikt is voor de meeste katten.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het Skipoo Kattenluik met Tunnel echt een aanrader is voor katteneigenaren. Het is zeer gemakkelijk te installeren en de vier vergrendelingsstanden en magnetische sluiting bieden optimale controle en veiligheid voor je huisdier. Het enige nadeel is misschien de prijs, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Rirri Kattenluik Met Tunnel 4 Vergrendelingsstanden Weersbestendig Binnen en Buiten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Geef je kat de vrijheid die hij verdient met het Kattenluik. Ben je op zoek naar een kattenluik om je kat de vrijheid te geven om naar buiten te gaan, zonder dat er andere poezen naar binnen komen? Gelijk heb je! Het kan best vervelend zijn telkens de deur opnieuw te moeten openmaken. Met deze multifunctionele kattenluik, geef je jouw kat alle vrijheid om naar buiten te gaan en behoudt je toch de controle dankzij de uitgebreide functies en vergrendelingen! Veel kattenluiken zijn eenvoudig; je kat loopt door het luikje waarna deze open gaat en je kat weer binnen is. Helaas brengt dit veel ongemakken met zich mee. De kans is bijvoorbeeld groot dat de poes van de buren mee geniet van het etensbakje van jouw kat. Of wat dacht je van koude tocht? Tijd voor een oplossing dus. De kattenluik beschikt over anti-tocht strips, 4 vergrendeling standen en een magnetische sluiting zodat je zelf bepaalt wie er binnenkomt! Waarom steeds meer mensen voor de multifunctionele kattenluik van Rirri kiezen ▶ 4 vergrendeling standen- Houdt je je kat s'avonds liever binnen? Dat kan nu nog gemakkelijker dankzij de 4 vergrendel standen. Zo is helemaal open, alleen naar binnen of alleen naar buiten allemaal mogelijk. Je bepaalt het allemaal zelf! ▶ Perfect afgewerkt- Niet alleen moet het kattenluik functioneel zijn, het moet er ook nog eens mooi uitzien in huis. Daarom beschikt dit kattenluik over een geïntegreerde tunnel, wat ervoor zorgt dat de uiteindelijke afwerking perfect is. Dit maakt het kattenluik geschikt voor alle deuren als de maten correct zijn. ▶ Geen vreemde katten meer; Je kent het wel. Het etensbakje gaat steeds sneller leeg, maar aan je kat of poes is niets geks te zien. Hoogstwaarschijnlijk heeft je kat een vriendje gemaakt die het eten net zo lekker vindt. Dit is opgelost dankzij de uitgebreide sluitingen. Zo komt alléén jouw kat binnen en laat je vreemdelingen buiten de deur. Ideaal toch? ▶ Eenvoudig te installeren- Het installeren van een kattenluik hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog; het is eenvoudig! Boor simpelweg vier kleine gaatjes met de meegeleverde schroeven en plaats het kattenluik waar jij wilt. Een kind kan de was doen. Weerbestendig, ultiem gebruiksgemak & alle controle terug De kwalitatieve materialen van dit kattenluik zorgen ervoor dat deze jaren meegaat. Niet alleen Houd je zo ongewenste dieren buiten de deur, ook neem je afscheid van vervelende tocht. De magnetische sluiting zorgt er zelfs voor dat het deurtje altijd op zijn plaats blijft. Zo maakt wind en tocht geen enkele kans meer. Combineer dit met het gemak dat je nooit meer de deur voor jouw kat hoeft te openen én laat jouw kat profiteren van het feit dat ‘ie zelf bepaalt wanneer hij/zij naar naar buiten gaat. Geniet samen van deze ideale oplossing! Kwaliteits garantie: We staan achter de kwaliteit van onze producten. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je aankoop, neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden 30 dagen niet-goed-geld-terug. 100% tevredenheids garantie voor risicoloos online winkelen! Specificaties: ▶ Luikje: Transparant ▶ Materiaal: Kunststof ▶ Afmeting buitenrand: 190 x 200 mm ▶ Afmeting luik: 128 x 150 mm ▶ Inhoud verpakking: 1x kattenluik 1x handleiding 4x plakstrip 8x schroeven 9x afdekdopjes Sluit je aan bij de duizenden tevreden klanten die je voorgingen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1

 • list plusDit kattenluik is geschikt voor zowel grote als kleine katten, waardoor het een veelzijdige optie is.
 • list plusHet kattenluik is gemakkelijk te installeren, wat tijd en moeite bespaart.
 • list plusHet ontwerp van het kattenluik is mooi en past goed bij de meeste interieurs.

Nadelen Kattenluik voor grote & kleine katten Kattenluikje Kattenluikje binnendeur Kattendeur 1

 • list plusHet kattenluik heeft mogelijk een twijfelachtige 1 richtingsluiting, wat kan leiden tot ongewenste bezoekers.
 • list plusHet kattenluik is mogelijk niet zo stil als sommige andere opties op de markt.
 • list plusHet kattenluik kan mogelijk niet zo duurzaam zijn als sommige andere opties op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.7

Als kattenliefhebber weet je hoe belangrijk het is dat je huisdier de vrijheid heeft om in en uit te lopen wanneer hij of zij maar wil. Het Luns Kattenluik is de perfecte oplossing voor deze behoefte aan vrijheid. Dit kattenluik is geschikt voor alle deuren en dunne muren, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de afmetingen. Met de 4 verschillende vergrendelingsstanden kan je gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. De magnetische sluiting met tochtstrip zorgt ervoor dat het luikje dicht blijft bij wind en regen, terwijl de transparante luik ervoor zorgt dat je kat altijd kan zien wat er aan de andere kant van de deur gebeurt.

Wat dit kattenluikje echt onderscheidt van andere kattenluiken is de waterdichte en diervriendelijke ontwerp. Het is gemaakt van sterk materiaal en is gemakkelijk te installeren. Bovendien bevat het een installatie handleiding en een geld-terug-garantie, wat het kopen van dit kattenluikje risicovrij maakt.

Het Luns Kattenluik is perfect voor zowel grote als kleine katten en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitendeuren. Het is ideaal voor mensen die hun huisdieren de vrijheid willen geven om in en uit te lopen zonder dat ze de hele dag de deur hoeven open te houden.

Vanuit mijn perspectief als schrijver en kattenliefhebber kan ik zeggen dat het Luns Kattenluik een geweldige aanwinst is voor elk huishouden met huisdieren. Het biedt gemak, veiligheid en comfort voor zowel de kat als de eigenaar. Ik kan geen enkel nadeel bedenken van dit kattenluikje en raad het dan ook ten zeerste aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenluiken. Er zijn immers 219 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!