Wat is de beste Kattenluik van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Kattenluik is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Kattenluik van 2024? Na het analyseren van 786 Kattenluiken kwam de Cat Mate Kattenluik 234 met als beste uit onze Kattenluik-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kattenluiken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kattenluiken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kattenluik-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kattenluiken

1Score: 9.6
Cat Mate Kattenluik 234 met
Cat Mate Kattenluik 234 met
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig
Skipoo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Cat Mate Kattendeur Microchip 360
Best Cat door
Cat Mate Kattendeur Microchip 360
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig
Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Cat Mate Kattendeur 304 Met
Cat Mate Kattendeur 304 Met
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Sureflap Dierenluik Microchip S
Sureflap Dierenluik Microchip S
Sureflap
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Staywell Petsafe 917 Classic Incl.
Staywell Petsafe 917 Classic Incl.
Staywell
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Kattenluik Zwart met Tunnel
Kattenluik Zwart met Tunnel
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Cat Mate Kattendeur Groot Met
Cat Mate Kattendeur Groot Met
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Lunspets Kattenluik voor grote &
Lunspets Kattenluik voor grote &
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenluik Koopgids

Je hebt een kat in huis en deze vind het ontdekken van de buitenwereld geweldig! Jij ook, maar je vindt het iets minder dat je elke keer de deur open en dicht moet doen. Een kattenluik biedt dan de beste oplossing. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een kattenluik.

Wat voor soorten kattenluiken zijn er?

Er zijn verschillende kattenluiken verkrijgbaar, om te beginnen met normale kattenluiken. Je kent ze vast wel: het kattenluik wat je aan de binnenkant vast kunt zetten als je liever hebt dat je kat binnen blijft. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige zijn geschikt voor in een houten deur, voor dikke deuren en voor dunne deuren. Voor elke deur is er wel zo'n standaard kattenluik. Deze zijn geschikt voor katten tot zeven kilo.

Is je kat zwaarder dan zeven kilo of heb je ook een klein hondje in je huis rondlopen die af en toe naar buiten wilt? Dan is een extra groot kattenluik een goede optie. Deze zijn geschikt voor dieren tot tien kilo.

Een kattenluik met chip is de volgende optie. Deze zijn ideaal voor als je ongewenste gasten, zoals de kat van de buren, niet op bezoek wilt krijgen. Door de chip van je kat in het kattenluik te registreren, zal deze alleen open gaan als de chip van je kat overeenkomt met de geregistreerde chip in het luikje. Deze kattenluikjes zijn duurder dan de standaard kattenluikjes, maar bieden wel een zekere gemoedsrust.

Ook is er het kattenluik met een magneet. Dit kattenluik opent alleen als er een magneetje in de buurt is. Dit betekent dat je kat een halsbandje met daarin of daaraan een magneet moet dragen. Deze halsbandmagneetjes worden standaard per twee bij het kattenluik geleverd. Wil je hier meer van, dan koop je deze los erbij.

Kattenluiken met infrarood zijn wat minder bekend. Jammer, want ze zijn erg handig. Deze werken op infrarood. Je kat draagt een halsbandje met infrarood en zodra deze in de buurt van het kattenluik komt, wordt deze ontgrendeld. Op deze manier worden de buurtkatten buitengehouden.

Er zijn ten slotte speciale kattenluiken verkrijgbaar om in te bouwen in glas. Zo wordt de uitstraling van strakke, glazen deuren behouden.

Hoe plaats ik een kattenluik?

Een kattenluik monteer je makkelijk zelf. Je moet hiervoor wel het juiste gereedschap in huis hebben. Heb je dit niet, of heb je twee linkerhanden, laat het dan over aan een vakman. Er moet een gat in je deur worden gemaakt, en doe je dit niet goed, dan beschadig je je deur al snel tot het onherstelbare toe.

Dit heb je nodig: een potlood, duimstok, schroevendraaier, decoupeerzaag, boormachine, schuurpapier, de gebruiksaanwijzing van het kattenluikje en een veiligheidsbril.

 • De meeste kattenluikjes bevinden zich op 15 centimeter van de vloer. Daarnaast kiezen de meeste mensen ervoor om het kattenluik in het midden van de deur te monteren. Zet het merkteken in het midden van de deur en meet de plaats uit. Er wordt vaak een sjabloon meegeleverd: gebruik deze.
 • Boor nu in elke hoek van het sjabloon de gaten. Trek vervolgens met een potlood lijnen tussen deze gaten waardoor je het contour van het kattenluik ziet.
 • Sluit de deur en gebruik je decoupeerzaag om het gat te zagen. Hou je zaag goed vlak, anders gaat hij stuiteren. Zaag langzaam en nauwkeurig van het ene gat naar het andere gat.
 • Gebruik schuurpapier om de binnenrand af te werken en haal eventueel zaagsel weg met een goede stofzuiger. Plaats nu de voorzijde over het gat en controleer of het klepje gemakkelijk beweegt.
 • Boor nu de schroefgaten. Houd je boormachine hierbij horizontaal.
 • Monteer nu de buitenzijde van het kattenluik. De manier waarop je dit doet, varieert per kattenluik. Meestal plaats je de buitenzijde over de lange boutjes die via de binnenzijde door de deur heen zijn gegaan.
 • Monteer nu de binnenzijde op de buitenzijde door alle moeren handvast te draaien met een goede schroevendraaier. Vervolgens kijk je of het kattenluik recht hangt en draai je de schroeven stevig aan.

Hoe leer je een kat een kattenluik gebruiken?

Je hebt eindelijk een kattenluik en het is de bedoeling dat je kat nu zelf bepaalt wanneer hij naar buiten gaat. Helaas staat je kat nog steeds bij de deur te miauwen totdat jij opstaat en de deur open doet. Misschien is je kat bang, of misschien snapt je kat nog niet hoe het luikje werkt.

Duw je kat vooral niet door het luik heen. Sommige mensen denken misschien dat je kat het op deze manier 'leert', maar als je kat al aan de nerveuze kant is, dan maak je hem zo alleen maar banger waardoor het proces nog moeilijker wordt.

Wat je vooral ook niet moet doen is je kat via de deur buiten laten en wachten totdat deze zelf door heeft hoe hij weer terug naar binnen moet komen. Deze manier werkt ook niet. Katten zijn slimme dieren, maar ze gaan niet zelf op zoek naar een luikje. Ze kennen nu eenmaal die deur waardoor ze naar buiten gaan en verwachten op dezelfde manier weer naar binnen te kunnen.

Om te beginnen zet je het deurtje open waardoor je kat geen kracht hoeft te zetten om door het luikje naar buiten te gaan. Op deze manier ziet je kat ook eenvoudig = wat er aan de andere kant van het luikje is. Als je kat een paar keer door het luikje is gegaan, doe je langzaam het deurtje een beetje dichter. Hij moet er nog steeds doorheen passen natuurlijk.

De meeste katten kennen een soortgelijk deurtje van de kattenbak, waardoor ze meestal al snel doorhebben hoe dit werkt. Neem hoe dan ook toch de tijd en forceer het niet. Het hele proces kan best een paar dagen duren.

Weigert je kat nog steeds, probeer je kat dan door het luikje heen te lokken. Gebruik kattensnoepjes en stimuleer je kat om naar de andere kant van het luikje te komen. Op deze manier gaat hij het kattenluik met iets lekkers associëren: de kattensnoepjes. Deze methode is vooral handig bij luikjes die klikgeluiden maken waardoor je kat terughoudend is.

Hoe werkt een kattenluik met een chip?

Heb je een kattenluik met een chip, dan bepaal jij welke kat er via het kattenluik naar binnen mag komen. Deze luiken hebben een sensor die de chip, die zich in jouw kat bevindt, herkent. Heeft jouw kat niet de juiste chip, dan gaat het kattenluik niet open.

Dit is natuurlijk bijzonder handig als er vaak ongewenste gasten door je kattenluik naar binnen komen. De kat van de buren kan bijvoorbeeld niet door dit soort luik op bezoek komen. Je stelt deze optie overigens zelf in: je kunt de sensor ook uitzetten.

Hoe groot moet een kattenluik zijn?

De standaard kattenluiken zijn gemaakt voor katten tot ongeveer zeven kilo. Als je kat zwaarder is, dan is het verstandig om een groter kattenluik te kopen. Een zogenaamd 'large' kattenluik is geschikt voor katten tot tien kilo. Deze kattenluiken zijn vaak ook geschikt voor kleine hondenrassen.

hero illustration

Hoe testen we Kattenluiken?

Om de beste Kattenluik te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kattenluik-test hebben we 786 Kattenluiken geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Kattenluik-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kattenluik-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Kattenluik-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Kattenluik in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 786 Kattenluiken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kattenluiken op een rijtje

1. Cat Mate Kattenluik 234 met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattenluik 234 met

 • list plusHoogwaardige constructie en duurzaamheid
 • list plusWater- en winddicht, beschermt het interieur tegen slecht weer en tocht
 • list plusTweewegsluiting geeft controle over de toegang van de kat naar buiten

Nadelen Cat Mate Kattenluik 234 met

 • list plusMogelijk niet geschikt voor deuren of muren met een dikte van meer dan 50 mm

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
10
Het Cat Mate Kattenluik 234 met Tweewegsluiting is echt iets voor mij! Dit geweldige kattenluik geeft mijn harige vriend de vrijheid om zelf naar binnen en naar buiten te gaan. Gemaakt van hoogwaardig kunststof, is dit luik super stevig en gaat het lang mee. En het beste is dat vlekken en afdrukken nauwelijks zichtbaar zijn op het licht getinte luikje. Geen zorgen meer over scherpe nageltjes, want dit kattenluik is krasbestendig.

Wat dit kattenluik echt onderscheidt, is de tweewegsluiting. Ik kan kiezen tussen een volledig open of gesloten stand, afhankelijk van wat mijn kat nodig heeft. En het past op deuren tot maar liefst 50 mm dikte, maar ik kan het zelfs in een muur plaatsen als dat nodig is.

Het beste van dit kattenluik is dat het water- en winddicht is. Geen gedoe met slecht weer of tocht die naar binnen komt. En het sluit geruisloos dankzij het magneetje, zodat ik 's nachts niet gestoord word door het geluid van mijn kat die naar binnen of naar buiten gaat.

De installatie van het Cat Mate Kattenluik 234 is een fluitje van een cent. De tunnel sluit perfect aan en de schroefjes zijn mooi weggewerkt. En het belangrijkste is dat dit luikje veilig is voor mijn kat en tegelijkertijd gemak en gebruiksgemak biedt voor ons allebei.

En er is nog een geweldige functie: het kattenluik heeft een chipfunctie, wat betekent dat het alleen opent voor katten met de juiste chip. Geen zorgen meer over ongewenste bezoekers in mijn huis. Het biedt mijn kat een veilige omgeving en dat is precies wat ik wil.

De gebruikersrecensies van het Cat Mate Kattenluik 234 zijn over het algemeen zeer positief. Mensen prijzen de hoge kwaliteit, duurzaamheid en het mooie design. Het is ook handig in gebruik en biedt een gevoel van veiligheid. En het feit dat het luik water- en winddicht is, wordt als een groot pluspunt gezien.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de beoordelingen, is het belangrijk om te controleren of dit kattenluik geschikt is voor de dikte van mijn deur of muur. Het is dus slim om de afmetingen te controleren voordat ik het kattenluik aanschaf.

Al met al is het Cat Mate Kattenluik 234 met Tweewegsluiting een geweldige keuze voor katteneigenaren zoals ik die op zoek zijn naar een hoogwaardig kattenluik met handige functies. Met zijn duurzaamheid, water- en winddichtheid en veiligheidsvoordelen, is dit kattenluik een echte investering voor zowel mij als mijn kat. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

 • list plusVier vergrendelingsstanden voor volledige controle over waar de kat naartoe kan gaan
 • list plusMagnetische sluiting zorgt voor weerbestendigheid en houdt koude lucht buiten
 • list plusGeïntegreerde tunnel zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke installatie

Nadelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

 • list plusAfmetingen moeten goed gecontroleerd worden om ervoor te zorgen dat het luik past bij de deur of het raam

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.09
Ik heb het Skipoo kattenluik gekocht en ik ben er echt blij mee! Het is de perfecte oplossing voor kattenliefhebbers zoals ik, die hun harige vriendjes de vrijheid willen geven om zelfstandig in en uit te gaan. Met dit kattenluik hoef ik nooit meer de hele dag de deur open en dicht te doen. Het heeft vier vergrendelingsstanden, waardoor ik volledige controle heb over waar mijn kat naartoe gaat. Of ik nu wil dat mijn kat alleen naar binnen of naar buiten kan, of het luik helemaal open of gesloten wil hebben, het Skipoo kattenluik biedt me de flexibiliteit die ik nodig heb.

Een van de beste kenmerken van dit kattenluik is de magnetische sluiting. Als mijn kat door het luik gaat, sluit het automatisch dankzij de magneetsluiting. Zo blijft het luik altijd goed afgesloten tegen de weersomstandigheden en koude lucht. Het Skipoo kattenluik is dus weerbestendig en biedt mijn kat een comfortabele doorgang naar binnen en buiten, ongeacht het weer.

Wat ik ook handig vind aan dit kattenluik is de geïntegreerde tunnel. Hierdoor hoef ik niet tegen de binnenkant van mijn deur aan te kijken. De tunnel heeft een standaard dikte, dus hij past op bijna elke deur. En als mijn deur toch te dun is, kan ik de tunnel eenvoudig inkorten. Het Skipoo kattenluik is ook super makkelijk te installeren met slechts 8 schroeven. En als ik hulp nodig heb, zit er een handleiding bij.

Het Skipoo kattenluik is geschikt voor zowel deuren als panelen, muren en ramen. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een stijlvol zwart design dat perfect bij elk interieur past. En met een gewicht van 436 gram is het kattenluik stevig en duurzaam.

Ik heb de reviews van andere gebruikers gelezen en zij zijn ook erg tevreden over het Skipoo kattenluik. Ze vinden het design mooi en het luik is super makkelijk in gebruik. Ze voelen zich ook veilig, omdat het luik goed sluit en de vergrendelingsstanden betrouwbaar zijn. En zelfs bij winderig weer is het kattenluik stil, wat echt fijn is, want het lawaai kan de rust in huis verstoren.

Ik heb ook gemerkt dat veel mensen zeggen dat het Skipoo kattenluik geschikt is voor grote katten. Zelfs reuzenkatten kunnen er makkelijk doorheen. Het luik sluit ook netjes en is gewoon praktisch en functioneel, zonder overbodige toeters en bellen.

Ik moet wel zeggen dat het belangrijk is om de afmetingen van het kattenluik goed te controleren voordat je het koopt. Zo weet je zeker dat het luik goed past bij je deur of raam.

Al met al vind ik het Skipoo Kattenluik met Tunnel een geweldige keuze voor kattenbezitters die hun huisdieren de vrijheid willen geven om zelfstandig in en uit te gaan. Met zijn vergrendelingsstanden, magnetische sluiting, weerbestendigheid en eenvoudige installatie is dit kattenluik een betrouwbare en praktische oplossing. Het Skipoo kattenluik heeft ook nog eens een mooi design en is van hoge kwaliteit, dus het is een goede keuze voor zowel kleine als grote katten. 😺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Best Cat door: Cat Mate Kattendeur Microchip 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360

 • list plusGemakkelijk te programmeren
 • list plusDuurzaam en van hoge kwaliteit
 • list plusBeschermt tegen vreemde katten

Nadelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360

 • list plusBatterijen niet meegeleverd
 • list plusAlleen geschikt voor katten met microchip of RFID-halsbandhanger

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
8.62
Gebruiksgemak
9.26
Ik wil je graag voorstellen aan het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 in het wit! Dit kattenluik is een geweldige toevoeging aan jouw huis, omdat het alleen opent voor jouw eigen kat. Dankzij de microchip herkenningstechnologie hoef je je geen zorgen meer te maken over vreemde katten die naar binnen glippen. Sterker nog, je kunt tot wel 30 katten registreren! 🐱

Het programmeren van dit luik is echt een eitje. Met slechts één druk op de knop is het zo gepiept! En het beste is nog wel dat het luik compatibel is met 9, 10 en 15 cijferige microchips. Maar dat is nog niet alles, je kunt dit luik ook gebruiken met RFID-halsbandhangers. Is dat niet geweldig?

Een van de geweldige kenmerken van dit kattenluik is de wind- en weerbestendigheid. Dankzij de borstelafdichting en magneetsluiting blijft het luik perfect afgesloten en houdt het tocht buiten. En maak je geen zorgen, katten accepteren dit luik snel dankzij de transparante kunststofklep. Pluspunt: het luik is gemaakt van duurzaam kunststof en transparant polymeer, wat zorgt voor een hoge kwaliteit.️

Het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 werkt op 4 AA-batterijen en kan zo'n 12 maanden meegaan. Let op, de batterijen worden niet meegeleverd, dus zorg ervoor dat je die apart aanschaft. De afmetingen van het luik zijn 19,7 cm x 24,6 cm x 11 cm, met een doorgangsafmeting van 14,5 cm x 14,5 cm en een tunneldiepte van 11 cm. Het luik past perfect in deuren met een dikte van 85 mm. Voor ruiten en wanden heb je apart verkrijgbare montageadapters nodig.

Ik kan je garanderen dat het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Wit zeer geliefd is onder gebruikers. Ze vinden het luik handig in gebruik, met een prachtig design en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk hebben katten wat tijd nodig om eraan te wennen, omdat het luik iets meer kracht vereist om er doorheen te gaan. Maar zodra ze gewend zijn, gaat het als een zonnetje. Het luik houdt vreemde katten buiten en zorgt voor gemoedsrust bij de gebruikers.

Een van onze gebruikers merkte op dat het luik stevig is en er mooi uitziet. Dankzij de tochtstrip en magneetsluiting blijft tocht buiten, wat echt geweldig is. Om de kat te laten wennen aan het luik, raden gebruikers aan om het tijdelijk open te zetten met een wasknijper en het slot af te plakken met tape. Zodra de kat gewend is, kan het luik geprogrammeerd worden en is het helemaal klaar voor gebruik.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel benadrukken dat het luik batterijen nodig heeft om te kunnen functioneren en dat deze niet worden meegeleverd. Dus zorg ervoor dat je zelf 4 AA-batterijen aanschaft. Daarnaast kan het luik alleen worden gebruikt voor katten met een microchip of RFID-halsbandhanger, dus controleer goed of jouw kat hiermee is uitgerust.

Al met al is het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Wit een uitstekend kattenluik dat ervoor zorgt dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan. Het is gemakkelijk te programmeren, duurzaam en biedt bescherming tegen vreemde katten. Met zijn prachtige design en geweldige prijs-kwaliteitverhouding is dit luik een absolute aanrader voor kattenliefhebbers zoals ik. Dus waar wacht je nog op? Geef jouw kat de vrijheid die hij verdient!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

 • list plusVier vergrendelingsstanden voor beheer van kattenbewegingen
 • list plusWeerbestendig en geschikt voor diverse weersomstandigheden
 • list plusEenvoudige installatie met geïntegreerde tunnel voor nette afwerking

Nadelen Skipoo Kattenluik met Tunnel Weerbestendig

 • list plusBelangrijk om afmetingen vooraf te controleren
 • list plusVergrendelingsknop kan soms wat stroef zijn

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
9.24
Ik ben dol op mijn katten, en met het Skipoo kattenluik met tunnel kunnen ze genieten van wat frisse lucht terwijl ik de controle behoud. Met vier vergrendelingsstanden kan ik bepalen wanneer ze naar binnen of buiten mogen, en het windstopsysteem zorgt ervoor dat het luik goed afsluit tegen weer en kou. De geïntegreerde tunnel zorgt voor een nette afwerking, en met slechts 8 schroeven is de installatie een eitje.

Dit kattenluik is geschikt voor deuren, panelen, muren en ramen, en is speciaal ontworpen voor grote katten. Het is verbeterd ten opzichte van eerdere modellen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel sommige gebruikers opmerken dat de vergrendelingsknop soms wat stroef kan zijn, ben ik over het algemeen zeer tevreden over de functionaliteit en duurzaamheid van dit kattenluik.

Kortom, het Skipoo kattenluik met tunnel is een geweldige keuze voor eigenaren van grote katten die op zoek zijn naar een weerbestendig, duurzaam en functioneel kattenluik met geavanceerde vergrendelingsmogelijkheden. Met zijn weerbestendigheid, geïntegreerde tunnel en eenvoudige installatie, is dit kattenluik een geweldige toevoeging aan mijn huis. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Cat Mate Kattendeur 304 Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur 304 Met

 • list plusEenvoudige installatie
 • list plusTweewegsluiting voor controle over katten toegang
 • list plusCompact ontwerp

Nadelen Cat Mate Kattendeur 304 Met

 • list plusAlleen geschikt voor dunne paneeldeuren

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
8.94
Ik ben dol op mijn Cat Mate Kattendeur 304 Met Tweewegsluiting in het wit van Flamingo! Met deze handige toevoeging aan mijn huis heb ik eindelijk de controle over wanneer mijn kat naar binnen of naar buiten kan. Dit betekent dat ik 's nachts niet meer hoef te stressen over waar mijn kat is. Met een opbouw van slechts 13 mm, past dit kattenluik perfect in mijn dunne paneeldeur. Het heeft twee standen, open en dicht, en biedt afmetingen van 192 x 200 mm aan de binnenkant en 165 x 174 mm aan de buitenkant.

Wat dit kattenluik echt onderscheidt, is zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Het is super eenvoudig te installeren en biedt mij de mogelijkheid om de toegang van mijn kat te regelen. Dit is vooral handig voor mij, omdat ik in een drukke buurt woon en me zorgen maak over de veiligheid van mijn kat.

Vergeleken met andere kattenluiken op de markt, heeft de Cat Mate Kattendeur 304 een eenvoudig maar effectief ontwerp. De tweewegsluiting maakt het onderscheidend en aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar meer controle over de bewegingen van hun kat.

Dit kattenluik is perfect voor kattenbezitters die hun huisdieren wat vrijheid willen geven, terwijl ze toch de controle willen behouden. Houd er wel rekening mee dat het specifiek is ontworpen voor dunne paneeldeuren, dus het kan beperkt zijn voor mensen met dikkere deuren. Maar al met al biedt de Cat Mate Kattendeur 304 Met Tweewegsluiting - Wit 20 cm een handige en betrouwbare manier om de toegang van mijn kat te beheren. Ik ben er dol op! 🐱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Sureflap Dierenluik Microchip S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Dierenluik Microchip S

 • list plusGemakkelijk te programmeren en installeren
 • list plusBiedt exclusieve toegang voor huisdieren met microchips
 • list plusGoede afsluiting helpt energiekosten te besparen

Nadelen Sureflap Dierenluik Microchip S

 • list plusSommige katten kunnen het luik zelf openen
 • list plusMaakt een stevig klappergeluid wanneer een kat erdoorheen gaat

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.27
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Sureflap Dierenluik Microchip S, een geweldig kattenluik voor jouw kleine tot normale postuur kat. Dit luik is super veelzijdig en kan moeiteloos worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren. Zelfs muren van elke dikte zijn geen probleem dankzij de apart verkrijgbare tunnelverlengstukken. Bij glasinstallatie raad ik aan om een professionele glaszetter te raadplegen en gebruik te maken van de apart verkrijgbare Adapter S. De tweedelige montage maakt het installeren in de deur een fluitje van een cent.

Wat dit kattenluik echt uniek maakt, is het microchipsysteem. Hiermee geef je exclusieve toegang aan jouw geliefde huisdieren. Het leest de unieke microchip-ID van jouw kat, waardoor andere katten en dieren buiten blijven. Geen gedoe met halsbanden of accessoires. En het beste van alles? Dit luik kan tot wel 32 verschillende katten programmeren en werkt met alle gangbare typen microchips.

Onze gebruikers zijn dolenthousiast over de Sureflap Dierenluik Microchip S. Ze vinden het super eenvoudig om te programmeren en te installeren. Het biedt hun katten de vrijheid om zelf in en uit te lopen, terwijl ongewenste gasten buiten blijven. Dit zorgt voor een betere nachtrust en voorkomt nachtelijke vechtpartijen. Daarnaast hebben gebruikers opgemerkt dat het luik goed afsluit, wat kan helpen om energiekosten te besparen.

Nu, ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat er één gebruiker was die opmerkte dat zijn kat het luik zelf kon openen door het draaiknopje met haar tanden los te draaien. Dit kan een nadeel zijn voor eigenaren die hun kat liever binnen willen houden. Maar over het algemeen wordt het luik als een top product ervaren, met een stijlvol design en duurzaamheid.

Een andere gebruiker was in het begin een beetje terughoudend om een kattenluik te installeren, maar is uiteindelijk ontzettend blij met de Sureflap Dierenluik Microchip S. De installatie bleek een fluitje van een cent en de katten hebben snel geleerd om door het luik te gaan. Ze kunnen nu vrij in en uit lopen wanneer ze willen, terwijl de eigenaar het luik 's avonds kan sluiten. Het enige kleine nadeel is dat het luik een stevig klappergeluid maakt wanneer een kat erdoorheen gaat.

Kortom, de Sureflap Dierenluik Microchip S heeft heel wat te bieden. Met het microchipsysteem geef je jouw kat exclusieve toegang, terwijl de installatie een fluitje van een cent is en het luik geschikt is voor verschillende installatiemogelijkheden. Het enige waar je op moet letten is het draaiknopje dat sommige katten kunnen openen. Maar ondanks dit kleine minpuntje blijft de Sureflap Dierenluik Microchip S een uitstekende keuze voor kattenbezitters die hun kat de vrijheid willen geven zonder dat andere dieren naar binnen komen. 🐈

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Staywell Petsafe 917 Classic Incl.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Staywell Petsafe 917 Classic Incl.

 • list plusEenvoudig te monteren
 • list plusFlexibele vergrendelingsstanden
 • list plusGeschikt voor verschillende installatiescenario's

Nadelen Staywell Petsafe 917 Classic Incl.

 • list plusGeen passende schroeven meegeleverd voor standaard achterdeuren
 • list plusMoet aan de buitenkant afgekit worden om waterlekkage te voorkomen

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.69
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.44
Ik ben dol op de Petsafe 917 Classic! Dit geweldige kattenluik is perfect voor mijn harige vrienden tot 7 kg. Met een diameter van 22,4 cm en vier vergrendelingsstanden - IN, UIT, OPEN en DICHT - heb ik volledige controle over hun bewegingsvrijheid. Het luik wordt geleverd met een tunnel en kan worden geïnstalleerd op muren, deuren en zelfs glas.

De installatie is een eitje, zoals veel gebruikers hebben bevestigd. Het past op de meeste standaard ramen en deuren tot 5,7 cm dik. De montagehandleiding is super gedetailleerd, dus geen gedoe tijdens de installatie. En laten we het gemak in gebruik niet vergeten, zoals verschillende gebruikers hebben opgemerkt.

Er is echter één ding om rekening mee te houden. Bij de standaard achterdeur van 4 cm dik worden er geen passende schroeven meegeleverd. Dit kan een uitdaging zijn, maar je kunt zelf de juiste schroeven kopen. Houd hier dus rekening mee.

Oh, en vergeet niet om het luik aan de buitenkant af te kitten om te voorkomen dat er water naar binnen stroomt tijdens die vervelende regenbuien. Het staat niet duidelijk vermeld, maar ik wil niet dat je voor verrassingen komt te staan na de installatie.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met de Petsafe 917 Classic. Het is een handig kattenluik dat gemakkelijk te installeren is en de flexibele vergrendelingsstanden bieden volledige controle. En de katten zijn er ook blij mee, dus dat is altijd een pluspunt!

De Petsafe 917 Classic blinkt uit in gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt de bewegingsvrijheid van je huisdier perfect beheren en het past op verschillende soorten deuren en ramen. Maar er zijn een paar beperkingen, zoals het ontbreken van passende schroeven voor standaard achterdeuren en het afkitten aan de buitenkant om waterlekkage te voorkomen.

Al met al is de Petsafe 917 Classic een geweldig kattenluik met handige functies. Perfect voor eigenaren van katten en kleine honden die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor toegangsbeheer voor hun huisdieren. 😺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Kattenluik Zwart met Tunnel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kattenluik Zwart met Tunnel

 • list plusVierwegsluiting zorgt voor flexibiliteit in het gebruik
 • list plusMagnetische sluiting met tochtstrip houdt wind en regen buiten
 • list plusMooi design met ingebouwde tunnel voor veiligheid en esthetiek

Nadelen Kattenluik Zwart met Tunnel

 • list plusKan mogelijk niet volledig cat-proof zijn
 • list plusNiet volledig winddicht bij slecht weer

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.62
Functionaliteit
7.58
Gebruiksgemak
7.96
Ik heb hier het perfecte kattenluik voor jou en je harige vrienden: het Kattenluik Zwart met Tunnel – 4 Vergrendelingsstanden – Weerbestendig - Maat L. Met dit luikje geef je je kat de vrijheid die hij verdient, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor veiligheid en stijl.

Een van de geweldige kenmerken van dit kattenluik is de vierwegsluiting. Hiermee bepaal jij in welke richtingen het luikje open of op slot staat. Of je kat nu naar binnen wil, naar buiten wil, beide kanten op wil of helemaal nergens naartoe wil, jij hebt de controle. Geen gedoe meer met een dichte deur, je kat kan gaan en staan waar hij wil!

Maar dat is niet alles. Dit kattenluik heeft ook een magnetische sluiting met tochtstrip. Dit betekent dat het luikje dicht blijft bij slecht weer. Geen wind en regen die naar binnen glippen. En die tochtstrip houdt de warmte binnen, wat vooral in de wintermaanden extra fijn is. Je kat zal zich comfortabel voelen, ongeacht het weer buiten.

En laten we de ingebouwde tunnel niet vergeten. Deze zorgt ervoor dat de binnenkant van de deur niet zichtbaar is. Een nette uitstraling en extra veiligheid voor je kat. Hij kan naar binnen en naar buiten gaan zonder dat iemand hem kan zien.

Het installeren van dit kattenluik is een fluitje van een cent. Je krijgt alle benodigde accessoires, zoals afdekdopjes, schroeven en een instructieboekje, bij je bestelling. Dus je kunt meteen aan de slag!

De meeste gebruikers zijn erg tevreden over dit kattenluik. Ze waarderen het praktische ontwerp en de hoge kwaliteit. Hun katten kunnen nu gemakkelijk in en uit lopen. Geweldig, toch?

Maar er zijn ook een paar opmerkingen om rekening mee te houden. Een gebruiker meldt dat zijn kat het luikje al na een dag wist open te krijgen, zelfs als het op de "alleen naar binnen" stand staat. Dus als je je kat binnen wilt houden, moet je dit in gedachten houden. Een andere gebruiker merkt op dat het luikje niet helemaal winddicht is, wat vervelend kan zijn bij slecht weer.

Over het algemeen is het Kattenluik Zwart met Tunnel – 4 Vergrendelingsstanden – Weerbestendig - Maat L een geweldige keuze voor kattenbezitters die hun kat wat meer vrijheid willen geven. Met handige functies zoals de vierwegsluiting en de magnetische sluiting met tochtstrip. Het ziet er ook nog eens mooi uit en de kwaliteit is top. Houd alleen rekening met de mogelijkheid dat het luikje niet helemaal cat-proof is en niet volledig winddicht.

Verkrijgbaar bij:

9. Cat Mate Kattendeur Groot Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur Groot Met

 • list plusDegelijke kwaliteit en goed afgewerkt design
 • list plusGrootte van het luik is geschikt voor grotere kattenrassen
 • list plusGemakkelijk te monteren

Nadelen Cat Mate Kattendeur Groot Met

 • list plusNiet geschikt voor kunststof buitendeuren zonder speciale boutjes en moertjes
 • list plusSoms kan het luikje per ongeluk vergrendelen door krabben van de hond
 • list plusInstallatie kan enige handigheid vereisen

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.41
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
7.15
Recensie: Cat Mate Kattendeur Groot Met Vierwegsluiting En Extra Vergrendeling - Wit

Ik ben dol op de Cat Mate Kattendeur, een kunststof kattenluik dat mijn kat de vrijheid geeft om zelf naar binnen en buiten te gaan. Met zijn vier standen - alleen binnen, alleen buiten, gesloten en vrije doorgang - biedt dit kattenluik de nodige flexibiliteit. Het is speciaal ontworpen voor deuren tot 50 mm dik en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. De buitenmaat van het luik is 235x252 mm, terwijl de uitzaagmaat 210x227 mm is.

Wat meteen opvalt aan de Cat Mate Kattendeur is de stevige kwaliteit en het prachtig afgewerkte design. Ik ben enthousiast over de grootte van het luik, waardoor het ook geschikt is voor grotere kattenrassen. De vergrendeling van het luik is uitstekend, dus ik kan erop vertrouwen dat het luik goed gesloten blijft. Bovendien is het luik gemakkelijk te monteren, wat een groot pluspunt is.

Ik merk op dat zelfs mijn hond door het luik kan, maar soms per ongeluk het luikje vergrendelt door er tegenaan te krabben. Desondanks vind ik het luik over het algemeen handig in gebruik en heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een opvallend kenmerk van de Cat Mate Kattendeur is de geruisloze klep en de krachtige magneet waarmee het luik sluit. Ik ben positief verrast door de effectieve tochtstrip langs de rand van het luikje, die ervoor zorgt dat er geen luchtstroom is wanneer het luikje gesloten is. Dit is vooral merkbaar bij winderig weer, waarbij het luikje de tocht volledig buitenhoudt. Het luik is dus ideaal voor het isoleren van de binnenruimte.

Qua installatie is het luik niet moeilijker dan andere kattenluiken. Het wordt geleverd met schroeven, maar voor kunststof deuren zijn boutjes met moertjes nodig. Het is belangrijk op te merken dat het luik niet specifiek is ontworpen voor moeren en bouten, dus je moet misschien een beetje handigheid tonen tijdens de installatie.

Al met al is de Cat Mate Kattendeur een fantastisch product voor houten deuren. Het heeft een prachtig design, biedt goede kwaliteit voor een betaalbare prijs en is geruisloos in gebruik. Houd er echter rekening mee dat het luik niet geschikt is voor kunststof buitendeuren, tenzij je bereid bent om speciale boutjes en moertjes aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Lunspets Kattenluik voor grote &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lunspets Kattenluik voor grote &

 • list plusGeschikt voor alle deuren en dunne muren
 • list plusVier vergrendelingsstanden voor controle over in- en uitgang van katten
 • list plusMagnetische sluiting met tochtstrip voor weerbestendigheid

Nadelen Lunspets Kattenluik voor grote &

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
6.77
Gebruiksgemak
7.74
Als kattenliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om mijn harige vrienden de vrijheid te geven om in en uit te lopen wanneer ze maar willen. Daarom ben ik zo enthousiast over het Lunspets Kattenluik voor grote & kleine katten! Met afmetingen van 23,5 x 25,5 x 5,5 cm en binnenafmetingen van 18 x 19 cm, past dit kattenluik perfect in elke deur of dunne muur.

Dit kattenluik heeft vier vergrendelingsstanden, zodat ik de controle heb over wanneer mijn kat naar binnen of buiten mag. En de magnetische sluiting met tochtstrip zorgt ervoor dat het luikje dicht blijft bij winderig weer en de warmte binnenhoudt. De installatie is super eenvoudig en het wordt geleverd met een handige installatiehandleiding, dus iedereen kan het doen!

Gemaakt van sterk en kwalitatief ontworpen ABS plastic, biedt dit kattenluik duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het is waterdicht en heeft een transparant luik, zodat mijn huisdieren gemakkelijk kunnen zien wat er aan de andere kant is. En met de afdekdopjes, lange schroeven en korte schroeven die worden meegeleverd, heb ik alles wat ik nodig heb voor de installatie.

Het Lunspets Kattenluik is de perfecte toevoeging aan elk huishouden met katten. Het vergroot de vrijheid van mijn huisdieren zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. Dit kattenluik is onderscheidend vanwege de combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden. Als kattenbezitter kan ik met vertrouwen zeggen dat dit kattenluik mijn harige vrienden de vrijheid geeft die ze verdienen. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kattenluiken. Er zijn immers 786 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!