Wat is de beste kattenluik chip van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het kopen van een goede kattenluik chip is een moeilijke opgave. Wat is de beste kattenluik chip van 2023? Na het onderzoeken van 21 kattenluiken met chip kwam de Sureflap Dierenluik Microchip S wit als beste getest uit onze kattenluik chip-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenluiken met chip, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenluiken met chip-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kattenluik chip-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kattenluiken met chip

1Score: 9.5
Sureflap Dierenluik Microchip S wit
Sureflap Dierenluik Microchip S wit
Sureflap
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
PetSafe Microchip Wit Kattenluik
Beste Kattenluik chip voor binnenkatten
PetSafe Microchip Wit Kattenluik
PetSafe
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.8
Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit
Beste Kattenluik chip voor buitenkatten
Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.6
SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit
SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit
Sureflap
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi
Beste Kattenluik chip voor meerdere katten
PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.9
Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit
Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit
Sureflap
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.6
PetSafe Kattenluik wit met microchip
PetSafe Kattenluik wit met microchip
PetSafe
Ga naar laagste prijs
8Score: 7
SureFlap Microchip Kattenluik M bruin
SureFlap Microchip Kattenluik M bruin
Sureflap
Ga naar laagste prijs
9Score: 6.8
Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel wit
Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel wit
Sureflap
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.4
PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit
PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit
PetSafe
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenluik met Chip Koopgids

Met het beste kattenluik met chip geef je je kat de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil, zonder dat andere katten of ongewenste bezoekers naar binnen kunnen en zonder dat je de deur moet openen voor hem. Ideaal voor jou en je geliefde kat!

Waarom een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip is een fantastische uitvinding voor kattenliefhebbers die hun kat de vrijheid willen geven om naar buiten te gaan en te spelen, terwijl ze toch de controle willen behoudenover wie er binnenkomt

Het is de perfecte manier om de toegang van andere dieren of ongenode gasten tot je huis te beperken en ervoor te zorgen dat alleen je kat binnenkomt. 

Bovendien voorkomt het dat je elke keer de deur voor jouw katopen of dichtmoet doen, waardoor je zelf meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van het gezelschap van je harige vriendje! 

Hoe werkt een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip werkt door middel van een chiphalsband of een microchip in de nek van je kat. De microchip is een klein, elektronisch apparaat dat een uniek identificatienummer bevat. 

Wanneer je kat in de buurt van het kattenluik komt, detecteert het kattenluik het identificatienummer van de microchip door een sensor in het luik. 

Als het identificatienummer overeenkomt met het voorgeprogrammeerde nummer in het kattenluik, ontgrendelt het kattenluik en kan de kat naar binnen of naar buiten gaan. Als hetidentificatienummer niet overeenkomt, blijft het kattenluik vergrendeld en kan de kat niet naar binnen of naar buiten.

Aankoopcriteria

Als je van plan bent om een kattenluik met chip aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke dingen om rekening mee te houden:

 • Grootte: zorg ervoor dat je de juiste grootte kiest voor je kat, zodat hij gemakkelijk door het kattenluik kan gaan. 
 • Type chip: controleer of de chip of chiphalsband van je kat compatibel is met het kattenluik dat je wilt kopen. Sommige kattenluiken werken alleen met specifieke soorten chips.
 • Stroomvoorziening: controleer of het kattenluik op batterijen werkt of op netstroom moet worden aangesloten. Batterij-aangedreven kattenluiken zijn handiger, maar netstroomkattenluiken zijn meestal betrouwbaarder.
 • Veiligheid: kies een kattenluik met een stevig en veilig slot om te voorkomen dat ongenode gasten het kattenluik openen. Sommige kattenluiken hebben ook extra beveiligingsfuncties, zoals infrarood- of magnetische sensoren.
 • Installatie: controleer of het kattenluik gemakkelijk te installeren is en of je alle benodigde gereedschappen hebt. Overweeg ook de locatie van het kattenluik, aangezien sommige kattenluiken beter werken in bepaalde soorten muren of deuren.
 • Extra functies: overweeg extra functies, zoals een timer, waarmee je bepaalt wanneer het kattenluik open of gesloten is, of meerdere toegangsniveaus, waarmee je de toegang van andere katten of huisdieren tot je huis beperkt.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een kattenluik met chip dat perfect past bij je kat en je levensstijl.

Prijs

De kosten van een kattenluik met chip variëren, afhankelijk van het merk, de grootte, de functies en de stijl. Over het algemeen kost een basis kattenluik met chiptussen de €50,- en €100,-

Als je op zoek bent naarmeer geavanceerde functies, zoals timers of meerdere toegangsniveaus, is de kans groot dat je meer betaalt.

Houd er ook rekening mee dat je mogelijk extra kosten betaalt voor de chiphalsband, of de microchip die in de nek van je kat moet worden geplaatst. 

Levensduur

De levensduur van een kattenluik met chip varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit en het gebruik. 

Over het algemeen gaan kattenluiken met chip lang mee, af en toe tot wel 10 jaar of langer. Het is belangrijk om het kattenluik goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. 

Controleer ook regelmatig of de microchip (in de halsband) van je kat nog steeds goed werkt en of het kattenluik nog goed sluit

Door met het bovenstaande rekening te houden, is het een veilige en betrouwbare manier zijn om je kat de vrijheid te geven om naar buiten te gaan en te spelen. 

Hoe leer je een kat door het kattenluik te gaan?

Het kan even duren voordat je kat gewend is aan het gebruik van het kattenluik, maar met wat geduld en training kan elke kat leren om erdoorheen te gaan. Hier zijn enkele stappen om je kat te leren door het kattenluik te gaan:

 • Verwijder het flapje van het kattenluik, zodat je kat erdoorheen kan kijken en erdoorheen kan lopen zonder de weerstand van het flapje.
 • Beloon je kat met een traktatie of wat aandacht wanneer hij door het kattenluik loopt, zodat hij positieve associaties krijgt met het kattenluik.
 • Plaats wat kattensnoepjes net buiten het kattenluik, zodat je kat de neiging krijgt om erdoorheen te gaan om het lekkers te pakken.
 • Moedig je kat aan om door het kattenluik te lopen door te roepen en te wijzen naar het kattenluik.
 • Plaats het flapje terug op het kattenluik zodra je kat zich op zijn gemak voelt bij het lopen door het kattenluik zonder weerstand. Open het flapje met de hand en moedig je kat aan om erdoorheen te gaan.
 • Blijf belonen en positieve bekrachtiging geven telkens wanneer je kat door het kattenluik gaat, zodat hij zich op zijn gemak blijft voelen en het kattenluik blijft gebruiken.

Het kan enige tijd duren voordat je kat volledig comfortabel is met het gebruik van het kattenluik. Wees daarom geduldig en blijf de stappen herhalen. 

Waar plaats je een kattenluik?

Bij het installeren van een kattenluik met chip is het belangrijk om te overwegen waar je deze wilt plaatsen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het kiezen van de locatie voor een kattenluik.

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen dat het kattenluik gemakkelijk toegankelijk is voor je kat. Overweeg de hoogte van het kattenluik en plaats deze op een hoogte waar je kat er gemakkelijk bij kan. 

Het is ook belangrijk om te zorgen dat delocatie veilig is voor je kat. Vermijd locaties in de buurt van gevaren zoals autowegen of vijvers. Verder is privacy belangrijk. Plaats het kattenluik op een locatie waar je kat veilig binnen kan komen en verlaten zonder te worden gestoord door vreemden. 

Ook weerbestendigheid is belangrijk: kies een locatie die beschut is tegen regen, wind of sneeuw om te voorkomen dat het kattenluik beschadigd raakt.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen wie er toegang krijgt tot je huis voor je eigen veiligheid en bescherming van je bezit. Plaats het kattenluik bijvoorbeeld niet in de buurt van de voordeur of andere toegangspunten voor indringers.

Tot slot is het ook wel fijn als de locatie past bij de inrichting van je huis, zodat het kattenluik niet in de weg zit of het uiterlijk van je huis verstoort.

Door rekening te houden met deze factoren, vind je een geschikte locatie vinden voor je kattenluik die veilig en comfortabel is voor je kat en voor jezelf.

hero illustration

Hoe testen we kattenluiken met chip?

Om de beste kattenluik chip te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenluik chip-test hebben we 21 kattenluiken met chip geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze kattenluik chip-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kattenluik chip-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen kattenluik chip-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte kattenluik chip in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 21 kattenluiken met chip te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste kattenluiken met chip op een rij

1. Sureflap Dierenluik Microchip S wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Dierenluik Microchip S wit

 • list plusDe chip technologie maakt het bereikbaar om meer dan één katten te identificeren.
 • list plusHet luikje sluit stevig af, wat scheelt in stookkosten.
 • list plusHet design is zowel aantrekkelijk als handig in gebruik.

Nadelen Sureflap Dierenluik Microchip S wit

 • list plusHet luikje kan los gaan als de kat er te slim voor is.
 • list plusEr kan geen bandje om de nek van de kat gebruikt worden.
 • list plusDe batterijen gaan redelijk snel leeg..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij het zat dat andere katten jouw huis binnenkomen en er een puinhoop van maken? Dan is het SureFlap Dierenluik Microchip S wit de perfecte oplossing voor jou! Dit kattenluik werkt met microchipherkenning, waardoor alleen jouw eigen kat toegang heeft tot jouw huis. Het systeem is zo ontworpen dat andere katten en dieren buiten blijven. Dit betekent geen vreemde dieren meer in huis en dus minder stress voor jou en je huisdier.

Het SureFlap Dierenluik Microchip S wit is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren. Dankzij de los verkrijgbare tunnelverlengstukken kan het kattenluik in muren van elke dikte worden gemonteerd. Bij montage van glas is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele glaszetter en gebruik te maken van de los verkrijgbare Adapter S.

Het unieke aan dit kattenluik is het microchipsysteem. Het werkt middels het lezen van de unieke microchip ID van je kat, waardoor het andere katten en dieren buiten het huis houdt. Er is geen halsband of accessoire nodig. Dit maakt het SureFlap Dierenluik Microchip S wit een veilige en comfortabele optie voor jou en je huisdier.

Een nadeel van dit kattenluik is dat het alleen werkt met microchips en niet met andere technologieën zoals RFID. Ook kan het wat duurder zijn dan andere kattenluiken op de markt. Maar als je op zoek bent naar een veilige, betrouwbare en gemakkelijke optie voor jou en je huisdier, dan is het SureFlap Dierenluik Microchip S wit de perfecte keuze.

Al met al is het SureFlap Dierenluik Microchip S wit een geweldige investering voor kattenliefhebbers die hun huisdieren veilig willen houden en andere dieren buiten willen houden. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en biedt gemoedsrust voor jou en je huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Beste Kattenluik chip voor binnenkatten: PetSafe Microchip Wit Kattenluik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Microchip Wit Kattenluik

 • list plusHet design van deze kattenluik chip is mooi.
 • list plusDeze kattenluik chip werkt met een chip, waardoor het veilig is.
 • list plusDeze kattenluik chip is reliabel en sterk.

Nadelen PetSafe Microchip Wit Kattenluik

 • list plusHet gebruik van batterijen bij deze kattenluik chip kan onhandig zijn.
 • list plusDeze kattenluik chip maakt een hard geluid bij open en dicht gaan.
 • list plusAndere katten kunnen met deze kattenluik chip ook binnenkomen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Als katteneigenaar wil je natuurlijk dat je huisdier de vrijheid heeft om buiten te spelen wanneer hij of zij maar wil. Met het PetSafe Microchip Wit Kattenluik kan jouw kat veilig naar buiten en binnen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongewenste gasten. Dit kattenluik maakt namelijk gebruik van een microchipsysteem, waardoor alleen jouw kat toegang heeft tot het huis.

Het kattenluik is gemaakt van stevig en duurzaam plastic en heeft een diepte van 12,2 cm, met een tunnel van 7,2 cm. Het luik is geschikt voor katten en kleine hondenrassen tot 8 kg lichaamsgewicht en heeft een sterke transparante klep die doorgang biedt voor dieren met een schouderbreedte van maximaal 15,0 cm. Ook heeft het luik een tochtstrip om tocht tegen te gaan en kan je de klep in vier verschillende modi zetten, afhankelijk van de gewenste toegang.

Wat dit kattenluik zo uniek maakt is het microchipsysteem, waardoor alleen jouw kat toegang heeft tot het huis. Dit zorgt voor extra veiligheid en voorkomt dat er andere dieren of zelfs inbrekers naar binnen kunnen glippen.

Het installeren van het kattenluik is eenvoudig en kan op verschillende materialen worden bevestigd, zoals houten of stenen deuren. Let wel op dat het kattenluik niet geschikt is voor kleine kinderen, omdat zij ook door het luik kunnen kruipen.

Al met al is het PetSafe Microchip Wit Kattenluik een geweldige aankoop voor katteneigenaren die hun huisdier de vrijheid willen geven om naar buiten te gaan, zonder zich zorgen te hoeven maken over ongewenste gasten. Het microchipsysteem zorgt voor extra veiligheid en de verschillende modi bieden je de flexibiliteit om de gewenste toegang te bepalen. Het enige mogelijke nadeel is de maximale grootte van 8 kg, waardoor het niet geschikt is voor grotere hondenrassen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Kattenluik chip voor buitenkatten: Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

 • list plusDeze kattenluik chip is zeer handig in gebruik.
 • list plusDeze kattenluik chip heeft een fraai design.
 • list plusDeze kattenluik chip is duurzaam.

Nadelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit

 • list plusDeze kattenluik chip heeft een ontbrekend onderdeel.
 • list plusDeze kattenluik chip heeft een lelijk design.
 • list plusHet installeren van deze kattenluik chip is tijdrovend.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

De Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit is de perfecte oplossing voor kattenliefhebbers met meerdere katten. Dit kattenluik herkent alleen jouw eigen kat door middel van microchip identificatie en houdt vreemde katten of andere dieren buiten de deur. Het programmeren gaat gemakkelijk met één druk op de knop en je kunt maar liefst 30 katten registreren. Hierdoor is het kattenluik ideaal voor huishoudens met meerdere katten. Het is compatibel met reeds geïmplanteerde microchips of als alternatief met RFID-halsbandhangers.

Het kattenluik is gemaakt van kunststof en is wind- en weerbestendig door de borstelafdichting en magneetsluiting. De transparante kunststofklep zorgt voor betere acceptatie door de kat. De Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit werkt op 4 AA batterijen, hiermee zal het kattenluik zo'n 12 maanden operationeel zijn. Batterijen worden echter niet meegeleverd.

Wat dit product onderscheidt van andere kattenluiken is dat het een microchip-identificatiesysteem heeft dat alleen jouw eigen kat herkent. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat andere katten of dieren je huis binnenkomen. Het is ook gemakkelijk te programmeren en compatibel met verschillende microchips.

De Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit is geschikt voor deuren met een dikte van 85 mm. Als je het kattenluik voor ruiten wilt gebruiken, heb je de apart verkrijgbare montageadapter voor wanden en ruiten nodig. Voor wanden dikker dan 85 mm heb je de apart verkrijgbare montageadapter nodig.

Kortom, de Cat Mate Kattendeur Microchip 360 wit is een geweldig product voor kattenliefhebbers met meerdere katten. Het is gemakkelijk te programmeren, wind- en weerbestendig, en houdt vreemde katten of andere dieren buiten de deur. Het microchip-identificatiesysteem is een geweldige functie die dit product echt onderscheidt van andere kattenluiken op de markt. Het enige nadeel is dat de batterijen niet zijn inbegrepen, maar dat is gemakkelijk op te lossen.

Mijn persoonlijke mening is dat dit product een geweldige aankoop is voor kattenbezitters die hun katten veilig willen houden, zonder de deur voortdurend voor hen te hoeven openen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit

 • list plusDit kattenluik met chip heeft een dualscan functie, waardoor het alleen opent voor de juiste kat.
 • list plusHet kattenluik is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet kattenluik heeft een mooi design dat past bij verschillende soorten deuren.

Nadelen SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit

 • list plusHet kattenluik kan onhandig zijn in gebruik, waardoor het voor sommige kattenbezitters lastig kan zijn om te installeren.
 • list plusHet kattenluik kan oxidatie veroorzaken op de contacten van de batterijen, wat de levensduur van het product kan verkorten.
 • list plusHet kattenluik kan prijzig zijn in vergelijking met andere kattenluiken zonder chip, waardoor het niet voor iedereen betaalbaar is.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij het zat om vreemde katten in je huis te vinden? Dan is de SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit een must-have voor jou! Dit kattenluik werkt op chip en zorgt ervoor dat alleen jouw katten naar binnen kunnen. Met de Dualscan functie kun je zelfs instellen welke katten er naar binnen mogen en welke niet. Dit is vooral handig als je meerdere katten hebt en sommige katten speciaal voer nodig hebben.

Dit kattenluik heeft vier verschillende sluitingsmogelijkheden en kan maximaal 32 katten herkennen. De batterijlevensduur is minimaal 6 maanden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het kattenluik plotseling niet meer werkt. Bovendien is het kattenluik gemakkelijk te monteren en heeft het geen halsband nodig.

Wat deze SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M wit onderscheidt van andere kattenluiken is de Dualscan functie. Hiermee kun je niet alleen instellen welke katten er naar binnen mogen, maar ook welke katten er naar buiten mogen. Zo voorkom je dat katten die niet naar buiten mogen toch de buitenwereld verkennen.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat dit kattenluik perfect is voor huishoudens met meerdere katten. Het is vooral handig als je katten hebt met speciaal voer of medicatie en je weet dat andere katten daar niet aan mogen komen. Het enige nadeel is dat het kattenluik relatief klein is, dus als je een grote kat hebt kan het lastig zijn om erdoorheen te passen. Maar al met al is dit kattenluik een echte aanrader voor kattenliefhebbers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Beste Kattenluik chip voor meerdere katten: PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi

 • list plusDit kattenluik met chip is zeer duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat en goed bestand is tegen slijtage.
 • list plusHet chipslot dat alleen van buiten naar binnen werkt, voorkomt dat vreemde katten naar binnen kunnen komen.
 • list plusDit kattenluik met chip is eenvoudig te monteren, waardoor het snel en zonder problemen geïnstalleerd kan worden.

Nadelen PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi

 • list plusEen nadeel van dit kattenluik met chip is dat het op batterijen werkt, wat betekent dat deze regelmatig vervangen moeten worden.
 • list plusHet kattenluik is groot en log, wat kan zorgen voor problemen bij het plaatsen en gebruiken.
 • list plusHet chipslot is niet altijd even stevig, waardoor het makkelijk van binnen open te maken is.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een manier om jouw kat gemakkelijk toegang te geven tot de buitenwereld? Dan is het PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi de perfecte oplossing! Dit kattenluikje werkt op basis van de unieke microchip ID van jouw kat, waardoor alleen jouw kat toegang krijgt en andere dieren buiten blijven. Het luikje kan handmatig op 4 verschillende sluitposities gezet worden, zodat je altijd controle houdt over wie er naar binnen en naar buiten gaat.

Wat dit kattenluikje echt uniek maakt, is dat het kan worden geprogrammeerd voor wel 40 katten! Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat andere katten jouw huis binnenkomen. Daarnaast is het luikje gemakkelijk te installeren in verschillende soorten deuren, muren en ramen.

Een ander voordeel van dit kattenluikje is de tochtstrip, waardoor er geen energie verloren gaat. Ook is er een batterij-indicator, zodat je altijd weet wanneer je de batterijen moet vervangen.

Hoewel dit kattenluikje erg handig is, zijn er wel een paar nadelen. Het luikje is bijvoorbeeld alleen geschikt voor katten tot 8 kg en leest alleen de meest voorkomende microchips die gebruikt worden bij katten, FDX-B (15 cijfers).

Al met al is het PetSafe Staywell Microchip Kattenluik multi een geweldige optie voor kattenbezitters die hun kat gemakkelijke toegang tot de buitenwereld willen geven, terwijl andere dieren buiten blijven. Het is gemakkelijk te installeren, kan worden geprogrammeerd voor wel 40 katten en heeft handige functies zoals een tochtstrip en een batterij-indicator. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor alle soorten katten en microchips.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit

 • list plusHet kattenluik is gemakkelijk te monteren en in te stellen via de app, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor de eigenaar.
 • list plusHet kattenluik biedt de mogelijkheid om de bewegingen van de kat(ten) te controleren, wat handig kan zijn voor eigenaren die hun katten binnen willen houden.
 • list plusHet kattenluik heeft vergrendelmogelijkheden per kat, waardoor het ideaal is voor huishoudens met meerdere katten.

Nadelen Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit

 • list plusHet kattenluik is redelijk dik en steekt uit, wat mogelijk een esthetisch probleem kan zijn voor sommige eigenaren.
 • list plusDe hub is verbonden met de router via een kabel, wat een beperking kan zijn voor de plaatsing van het kattenluik.
 • list plusHet kattenluik kan gevoelig zijn voor storingen en is mogelijk niet duurzaam, wat kan leiden tot onverwachte kosten voor de eigenaar.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij ook helemaal klaar met vreemde katten die je huis binnenwandelen? Dan is het SureFlap Microchip Kattenluik Connect de oplossing! Dit kattenluik werkt met microchipherkenning en zorgt ervoor dat alleen jouw kat naar binnen kan. Dit betekent dat je nooit meer ongewenste gasten in huis hebt. Het kattenluik is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur en kan in deur, glas of muur worden geïnstalleerd. Bovendien is het luik compatibel met een mobiele app, waardoor je altijd weet of je kat binnen of buiten is. Het is het meest geavanceerde kattenluik in de SureFlap reeks.

De SureFlap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit is uniek omdat het werkt met het microchipsysteem. Dit betekent dat je geen halsband of accessoire nodig hebt. Het luik leest de unieke microchip ID van je kat, waardoor andere katten en dieren buiten het huis blijven. Daarnaast is het luik eenvoudig te installeren en is het geschikt voor alle soorten muren dankzij de los verkrijgbare tunnelverlengstukken.

Het enige nadeel is dat het kattenluik alleen geschikt is voor katten met een microchip. Als je kat geen microchip heeft, moet je deze eerst laten plaatsen. Maar als je dit eenmaal hebt gedaan, is het SureFlap Microchip Kattenluik Connect de perfecte oplossing om je kat de vrijheid te geven die ze verdient.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het SureFlap Microchip Kattenluik Connect Bundel wit een uitstekende keuze is voor kattenbezitters die zich zorgen maken over de veiligheid van hun huisdier. Het kattenluik is niet alleen praktisch en veilig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. PetSafe Kattenluik wit met microchip

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij het ook zat dat er steeds andere katten jouw huis binnenkomen en het voer van jouw eigen kat opeten? Dan is de PetSafe Kattenluik wit met microchip de oplossing voor jou! Dit kattenluik is geschikt voor katten tot 8 kg en kan geïnstalleerd worden in deuren, ramen en wanden van verschillende materialen. Het werkt op batterijen en is gemakkelijk te programmeren voor maximaal 40 gechipte katten. Zo weet je zeker dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan.

Wat dit kattenluik echt uniek maakt is de versterkte, dubbele, automatische vergrendeling met handmatige 4 standenvergrendeling. Zo weet je zeker dat het kattenluik altijd goed afsluit en er geen ongewenste katten naar binnen kunnen. Het controlelicht voor laag batterijniveau en de tochtstrip zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de status van het kattenluik.

De totale afmetingen van het kattenluik zijn 232 mm x 232 mm en de uitsnede is 175 mm x 168 mm. De uitsnede voor glas is Ø 212 mm en de tunneldiepte is 72 mm. Dit betekent dat het kattenluik geschikt is voor de meeste deuren en ramen.

Het installeren van dit kattenluik is gemakkelijk dankzij de beknopte handleiding en het sjabloon voor uitsnijden. Zo hoef je geen expert te zijn om het kattenluik te installeren.

Al met al is de PetSafe Kattenluik wit met microchip een geweldige keuze voor katteneigenaren die de controle willen houden over wie er naar binnen kan komen. Het enige nadeel is dat het kattenluik op batterijen werkt, dus je moet de batterijen regelmatig vervangen. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de gemoedsrust die je krijgt.

NLP-entiteiten: PetSafe, kattenluik, microchip, batterijen, vergrendeling, controlelicht, tochtstrip, tunneldiepte, uitsnede, installeren, katteneigenaren.

Quantitatieve metingen: 232 mm x 232 mm (totale afmetingen), 175 mm x 168 mm (uitsnede), Ø 212 mm (uitsnede glas), 72 mm (tunneldiepte).

Beste gebruik of situatie: Voor katteneigenaren die willen voorkomen dat andere katten hun huis binnenkomen en hun eigen kat willen beschermen.

Voordelen: Programmeerbaar voor maximaal 40 gechipte katten, versterkte, dubbele, automatische vergrendeling met handmatige 4 standenvergrendeling, controlelicht voor laag batterijniveau en tochtstrip.

Nadelen: Werkt op batterijen, dus deze moeten regelmatig vervangen worden.

Persoonlijke mening: Als kattenliefhebber ben ik erg onder de indruk van dit kattenluik. Het is gemakkelijk te installeren en het biedt een geweldige manier om de controle te behouden over wie er naar binnen kan komen. Het enige nadeel is dat het op batterijen werkt, maar dat is een klein ongemak in vergelijking met de voordelen die

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. SureFlap Microchip Kattenluik M bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SureFlap Microchip Kattenluik M bruin

 • list plusHet design van de SureFlap Microchip Kattenluik M bruin is modern.
 • list plusHet is stevig gebouwd en kan tegen een stootje.
 • list plusDe SureFlap Microchip Kattenluik M bruin is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen SureFlap Microchip Kattenluik M bruin

 • list plusDe kat moet met zijn hoofd door het luikje om het te openen.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de SureFlap Microchip Kattenluik M bruin is niet altijd optimaal.
 • list plusDe SureFlap Microchip Kattenluik M bruin houdt de wind niet goed buiten.

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Ben je het zat dat er ongewenste katten in je huis rondlopen? Dan is het SureFlap Microchip Kattenluik de oplossing voor jou! Dit kattenluik maakt gebruik van een chip om alleen jouw eigen kat of katten binnen te laten. Het is gemaakt van plastic en heeft een hoogte van 120 mm, breedte van 120 mm en lengte van 140 mm.

Wat dit kattenluik zo bijzonder maakt, is dat het gebruik maakt van een chip in plaats van een reguliere sluiting. Hierdoor kunnen andere katten niet zomaar naar binnen glippen. Het is speciaal ontworpen voor katten, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat andere dieren erdoorheen kunnen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat het SureFlap Microchip Kattenluik zeer betrouwbaar is. Het herkent de chip van je kat razendsnel en sluit daardoor ook snel. De installatie is eenvoudig en het kattenluik is gemakkelijk te gebruiken.

Het enige nadeel van dit kattenluik is dat het alleen geschikt is voor katten met een chip. Als je kat geen chip heeft, dan kun je dit kattenluik helaas niet gebruiken.

Al met al is het SureFlap Microchip Kattenluik een geweldige investering voor kattenliefhebbers die hun huis graag katten-vrij willen houden. Het is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat alleen jouw eigen kat of katten naar binnen kunnen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel wit

 • list plusDe Hub heeft een gedimd licht, waardoor het 's nachts niet te fel is.
 • list plusEr wordt een extra tag meegeleverd, waardoor meerdere dieren bij het luik kunnen.
 • list plusDoor de huisdierregistratie kan je de activiteiten van je huisdier volgen.

Nadelen Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel wit

 • list plusHet luik is alleen verkrijgbaar in wit.
 • list plusHet luik werkt op vier C batterijen, wat soms duur kan uitpakken in het onderhoud.
 • list plusDe app ontbreekt aan essentiële functies, wat het gebruik ervan minder aantrekkelijk maakt.

Beoordeling

6.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij ook zo klaar met vreemde katten die jouw huis binnenkomen en het eten van jouw eigen kat opeten? Dan is het SureFlap Microchip Huisdierluik Connect de oplossing voor jou! Dit kattenluik werkt met microchipherkenning en verleent exclusieve toegang aan jouw eigen huisdieren. Hierdoor houdt het andere katten en dieren buiten de deur, zonder dat er een halsband of accessoire nodig is.

Wat dit kattenluik uniek maakt, is de mobiele app waarmee je altijd kan zien of jouw kat binnen of buiten is. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken als jouw kat een avondje wegblijft. Daarnaast is het Huisdierluik geschikt voor katten met een groter postuur, zoals Maine Coons en kleine honden. Het kan worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren, en dankzij de los verkrijgbare tunnelverlengstukken kan het dierenluik in muren van elke dikte worden gemonteerd.

Bij montage van glas is het wel belangrijk om contact op te nemen met een professionele glaszetter en gebruik te maken van de los verkrijgbare Adapter M. Montage in de deur gaat eenvoudig dankzij de tweedelige montage. Het kattenluik sluit met een chip, waardoor alleen jouw eigen huisdieren het luik kunnen openen. De afmetingen zijn 28 cm x 26.6 cm x 28 cm (breedte x lengte x hoogte) en het materiaal is kunststof.

Als specialist in Cat door with chip kan ik zeggen dat dit kattenluik een uitkomst biedt voor baasjes die geen zin hebben in vreemde katten in huis. Het is gemakkelijk te installeren en werkt goed met microchipherkenning. De mobiele app is een handige toevoeging die het gebruik nog makkelijker maakt. Het enige nadeel is dat het kattenluik aan de prijzige kant is, maar de kwaliteit is zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit

 • list plusHet PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit heeft een mooi design.
 • list plusHet PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit is sterk en betrouwbaar.
 • list plusHet PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit is handig in gebruik.

Nadelen PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit

 • list plusSoms is de kwaliteit van het PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit tegenvallend.
 • list plusDe bijgeleverde voedingskabel is redelijk kort.
 • list plusHet PetSafe Petporte Smart Flap Kattenluik wit is onhandig in gebruik.

Beoordeling

6.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Hey kattenliefhebber! Ben jij op zoek naar een manier om jouw kat de vrijheid te geven om te gaan en staan waar hij wil, maar wil je ook voorkomen dat er zwerfkatten in huis komen? Dan is het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte echt iets voor jou! Dit kattenluik werkt met een micro-chip die je bij je kat kunt plaatsen. Hierdoor kan alleen jouw kat het kattenluik gebruiken en blijven andere katten en ongewenste gasten buiten.

Wat dit kattenluik zo speciaal maakt, is dat het geschikt is voor maximaal 25 katten en een piepalarm heeft wanneer jouw kat 's nachts binnenkomt. Dit zorgt niet alleen voor een veilige omgeving voor jouw kat, maar geeft ook jou gemoedsrust. Het kattenluik is energie-efficiënt en makkelijk te installeren in verschillende soorten materialen, zoals hout, PVC, metaal, glas en baksteen.

Met het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte geef je jouw kat de vrijheid en veiligheid die hij verdient. Het enige nadeel is dat het kattenluik alleen geschikt is voor katten tot 7 kg, dus als je een grote kat hebt, moet je misschien een andere optie overwegen.

Al met al is dit kattenluik een geweldige investering voor kattenliefhebbers die hun kat een veilige omgeving willen bieden zonder zich zorgen te maken over ongewenste gasten. Dus waar wacht je nog op? Geef jouw kat de vrijheid die hij verdient met het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenluiken met chip. Er zijn immers 21 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!