Wat is de beste Kattenluik chip van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Kattenluik chip is een lastige opdracht. Wat is de beste Kattenluik chip van 2024? Na het onderzoeken van 1455 Kattenluiken met chip kwam de Cat Mate Kattendeur Microchip 360 als beste uit onze Kattenluik chip-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kattenluiken met chip, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kattenluiken met chip-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kattenluik chip-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kattenluiken met chip

1Score: 9.9
Cat Mate Kattendeur Microchip 360
Beste kattenluik met chip
Cat Mate Kattendeur Microchip 360
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Sureflap Dierenluik Microchip S
Sureflap Dierenluik Microchip S
Sureflap
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde
Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde
Closer Pets
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M
SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M
Sureflap
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
PetSafe Kattenluik wit met microchip
PetSafe Kattenluik wit met microchip
PetSafe
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel
Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel
Sureflap
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel
Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel
Sureflap
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
SureFlap Microchip S Kattenluik Kattendeur
SureFlap Microchip S Kattenluik Kattendeur
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Cat Mate 355 Super Selective
Cat Mate 355 Super Selective
Cat Mate
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
PetSafe Kattenluik met microchip Kattenluik
PetSafe Kattenluik met microchip Kattenluik
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenluik met Chip Koopgids

Met het beste kattenluik met chip geef je je kat de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil, zonder dat andere katten of ongewenste bezoekers naar binnen kunnen en zonder dat je de deur moet openen voor hem. Ideaal voor jou en je geliefde kat!

Waarom een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip is een fantastische uitvinding voor kattenliefhebbers die hun kat de vrijheid willen geven om naar buiten te gaan en te spelen, terwijl ze toch de controle willen behoudenover wie er binnenkomt

Het is de perfecte manier om de toegang van andere dieren of ongenode gasten tot je huis te beperken en ervoor te zorgen dat alleen je kat binnenkomt. 

Bovendien voorkomt het dat je elke keer de deur voor jouw katopen of dichtmoet doen, waardoor je zelf meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van het gezelschap van je harige vriendje! 

Hoe werkt een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip werkt door middel van een chiphalsband of een microchip in de nek van je kat. De microchip is een klein, elektronisch apparaat dat een uniek identificatienummer bevat. 

Wanneer je kat in de buurt van het kattenluik komt, detecteert het kattenluik het identificatienummer van de microchip door een sensor in het luik. 

Als het identificatienummer overeenkomt met het voorgeprogrammeerde nummer in het kattenluik, ontgrendelt het kattenluik en kan de kat naar binnen of naar buiten gaan. Als hetidentificatienummer niet overeenkomt, blijft het kattenluik vergrendeld en kan de kat niet naar binnen of naar buiten.

Aankoopcriteria

Als je van plan bent om een kattenluik met chip aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke dingen om rekening mee te houden:

 • Grootte: zorg ervoor dat je de juiste grootte kiest voor je kat, zodat hij gemakkelijk door het kattenluik kan gaan. 
 • Type chip: controleer of de chip of chiphalsband van je kat compatibel is met het kattenluik dat je wilt kopen. Sommige kattenluiken werken alleen met specifieke soorten chips.
 • Stroomvoorziening: controleer of het kattenluik op batterijen werkt of op netstroom moet worden aangesloten. Batterij-aangedreven kattenluiken zijn handiger, maar netstroomkattenluiken zijn meestal betrouwbaarder.
 • Veiligheid: kies een kattenluik met een stevig en veilig slot om te voorkomen dat ongenode gasten het kattenluik openen. Sommige kattenluiken hebben ook extra beveiligingsfuncties, zoals infrarood- of magnetische sensoren.
 • Installatie: controleer of het kattenluik gemakkelijk te installeren is en of je alle benodigde gereedschappen hebt. Overweeg ook de locatie van het kattenluik, aangezien sommige kattenluiken beter werken in bepaalde soorten muren of deuren.
 • Extra functies: overweeg extra functies, zoals een timer, waarmee je bepaalt wanneer het kattenluik open of gesloten is, of meerdere toegangsniveaus, waarmee je de toegang van andere katten of huisdieren tot je huis beperkt.

Door rekening te houden met deze factoren, kies je een kattenluik met chip dat perfect past bij je kat en je levensstijl.

Prijs

De kosten van een kattenluik met chip variëren, afhankelijk van het merk, de grootte, de functies en de stijl. Over het algemeen kost een basis kattenluik met chiptussen de €50,- en €100,-

Als je op zoek bent naarmeer geavanceerde functies, zoals timers of meerdere toegangsniveaus, is de kans groot dat je meer betaalt.

Houd er ook rekening mee dat je mogelijk extra kosten betaalt voor de chiphalsband, of de microchip die in de nek van je kat moet worden geplaatst. 

Levensduur

De levensduur van een kattenluik met chip varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit en het gebruik. 

Over het algemeen gaan kattenluiken met chip lang mee, af en toe tot wel 10 jaar of langer. Het is belangrijk om het kattenluik goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. 

Controleer ook regelmatig of de microchip (in de halsband) van je kat nog steeds goed werkt en of het kattenluik nog goed sluit

Door met het bovenstaande rekening te houden, is het een veilige en betrouwbare manier zijn om je kat de vrijheid te geven om naar buiten te gaan en te spelen. 

Hoe leer je een kat door het kattenluik te gaan?

Het kan even duren voordat je kat gewend is aan het gebruik van het kattenluik, maar met wat geduld en training kan elke kat leren om erdoorheen te gaan. Hier zijn enkele stappen om je kat te leren door het kattenluik te gaan:

 • Verwijder het flapje van het kattenluik, zodat je kat erdoorheen kan kijken en erdoorheen kan lopen zonder de weerstand van het flapje.
 • Beloon je kat met een traktatie of wat aandacht wanneer hij door het kattenluik loopt, zodat hij positieve associaties krijgt met het kattenluik.
 • Plaats wat kattensnoepjes net buiten het kattenluik, zodat je kat de neiging krijgt om erdoorheen te gaan om het lekkers te pakken.
 • Moedig je kat aan om door het kattenluik te lopen door te roepen en te wijzen naar het kattenluik.
 • Plaats het flapje terug op het kattenluik zodra je kat zich op zijn gemak voelt bij het lopen door het kattenluik zonder weerstand. Open het flapje met de hand en moedig je kat aan om erdoorheen te gaan.
 • Blijf belonen en positieve bekrachtiging geven telkens wanneer je kat door het kattenluik gaat, zodat hij zich op zijn gemak blijft voelen en het kattenluik blijft gebruiken.

Het kan enige tijd duren voordat je kat volledig comfortabel is met het gebruik van het kattenluik. Wees daarom geduldig en blijf de stappen herhalen. 

Waar plaats je een kattenluik?

Bij het installeren van een kattenluik met chip is het belangrijk om te overwegen waar je deze wilt plaatsen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het kiezen van de locatie voor een kattenluik.

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen dat het kattenluik gemakkelijk toegankelijk is voor je kat. Overweeg de hoogte van het kattenluik en plaats deze op een hoogte waar je kat er gemakkelijk bij kan. 

Het is ook belangrijk om te zorgen dat delocatie veilig is voor je kat. Vermijd locaties in de buurt van gevaren zoals autowegen of vijvers. Verder is privacy belangrijk. Plaats het kattenluik op een locatie waar je kat veilig binnen kan komen en verlaten zonder te worden gestoord door vreemden. 

Ook weerbestendigheid is belangrijk: kies een locatie die beschut is tegen regen, wind of sneeuw om te voorkomen dat het kattenluik beschadigd raakt.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen wie er toegang krijgt tot je huis voor je eigen veiligheid en bescherming van je bezit. Plaats het kattenluik bijvoorbeeld niet in de buurt van de voordeur of andere toegangspunten voor indringers.

Tot slot is het ook wel fijn als de locatie past bij de inrichting van je huis, zodat het kattenluik niet in de weg zit of het uiterlijk van je huis verstoort.

Door rekening te houden met deze factoren, vind je een geschikte locatie vinden voor je kattenluik die veilig en comfortabel is voor je kat en voor jezelf.

hero illustration

Hoe testen we Kattenluiken met chip?

Om de beste Kattenluik chip te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kattenluik chip-test hebben we 1455 Kattenluiken met chip geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Kattenluik chip-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kattenluik chip-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kattenluik chip-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Kattenluik chip in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1455 Kattenluiken met chip te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kattenluiken met chip in een oogopslag

1. Beste kattenluik met chip: Cat Mate Kattendeur Microchip 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360

 • list plusGemakkelijk te programmeren
 • list plusDuurzaam en van hoge kwaliteit
 • list plusBeschermt tegen vreemde katten

Nadelen Cat Mate Kattendeur Microchip 360

 • list plusBatterijen niet meegeleverd
 • list plusAlleen geschikt voor katten met microchip of RFID-halsbandhanger

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.93
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
10
Ik ben dolenthousiast om je voor te stellen aan het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Wit! Dit geweldige kattenluik is speciaal ontworpen om alleen jouw eigen kat binnen te laten. Geen gedoe meer met ongewenste gasten in huis!

Met de microchip herkenningstechnologie opent dit kattenluik alleen voor jouw geliefde viervoeter. Je kunt tot wel 30 katten registreren, ideaal voor huishoudens met meerdere harige vriendjes. Het programmeren van het luik is supergemakkelijk, gewoon met één druk op de knop.

Wat ik echt fantastisch vind aan dit kattenluik is de wind- en weerbestendigheid. Dankzij de borstelafdichting en magneetsluiting blijft het luik goed afgesloten en houdt het de tocht buiten. Geen koude rillingen meer voor jouw kat! En de transparante kunststofklep zorgt ervoor dat je kat snel gewend raakt aan het luik.

En laten we het hebben over de kwaliteit van dit luik! Gemaakt van duurzaam kunststof en transparant polymeer, is het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Wit een echte topper. Je kunt erop vertrouwen dat het lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Wat betreft de batterijen, dit luik werkt op 4 AA-batterijen en kan zo'n 12 maanden meegaan. Maar let op, de batterijen worden niet meegeleverd, dus zorg ervoor dat je die apart aanschaft. De afmetingen van het luik zijn 19,7 cm x 24,6 cm x 11 cm, met een doorgangsafmeting van 14,5 cm x 14,5 cm en een tunneldiepte van 11 cm. Perfect voor deuren met een dikte van 85 mm, maar voor ruiten en wanden heb je apart verkrijgbare montageadapters nodig.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit kattenluik. Gebruikers zijn dol op het handige gebruik, het mooie design en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk moeten de katten even wennen aan het luik, het vergt iets meer kracht om erdoorheen te gaan. Maar zodra ze eraan gewend zijn, gaat het soepel. En het beste van alles? Geen zorgen meer over vreemde katten die naar binnen sluipen. Dit luik houdt ze buiten en zorgt voor gemoedsrust.

Een gebruiker merkte op dat het luik stevig is en er mooi uitziet. De tochtstrip en magneetsluiting houden de tocht buiten, wat echt geweldig is. Om je kat te laten wennen, raden gebruikers aan om het luik tijdelijk open te zetten met een wasknijper en het slot af te plakken met tape. Zodra je kat gewend is, kun je het luik programmeren en is het klaar voor gebruik.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, wil ik erop wijzen dat je zelf 4 AA-batterijen moet aanschaffen om het luik te laten werken. En het luik kan alleen worden gebruikt voor katten met een microchip of RFID-halsbandhanger, dus controleer even of jouw kat hiermee is uitgerust.

Al met al, het Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Wit is een fantastisch kattenluik dat ervoor zorgt dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan. Het is gemakkelijk te programmeren, duurzaam en biedt bescherming tegen ongewenste indringers. Met zijn mooie design en geweldige prijs-kwaliteitverhouding is dit luik een absolute aanrader voor kattenliefhebbers zoals ik. 🐱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Sureflap Dierenluik Microchip S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Dierenluik Microchip S

 • list plusGemakkelijk te programmeren en installeren
 • list plusBiedt de kat vrijheid en houdt ongewenste dieren buiten
 • list plusGoede afsluiting helpt energiekosten te besparen

Nadelen Sureflap Dierenluik Microchip S

 • list plusSommige katten kunnen het luik zelf openen
 • list plusHet luik maakt een stevig klappergeluid
 • list plusVoor installatie in glas is professionele hulp nodig

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Sureflap Dierenluik Microchip S en ik ben perfect voor katten met een klein tot normaal postuur. Je kunt me gemakkelijk installeren in deuren, glas en muren. Zelfs dikke muren zijn geen probleem dankzij de apart verkrijgbare tunnelverlengstukken. Als je me in glas wilt installeren, is het slim om een professionele glaszetter te raadplegen en de apart verkrijgbare Adapter S te gebruiken. En het beste van alles? Mijn tweedelige montage maakt de installatie in de deur super eenvoudig.

Wat mij echt uniek maakt, is mijn microchipsysteem. Ik ben ontworpen om alleen jouw huisdieren toegang te geven. Ik lees de unieke microchip-ID van jouw kat, zodat andere katten en dieren buiten blijven. Geen halsband of accessoire nodig. Ik kan tot wel 32 verschillende katten programmeren en werken met alle gangbare typen microchips.

Mijn gebruikers zijn dolblij met mij. Ze vinden me makkelijk te programmeren en te installeren. Ik geef hun kat de vrijheid om in en uit te gaan, terwijl ongewenste dieren buiten blijven. Dit zorgt voor een goede nachtrust en voorkomt nachtelijke gevechten. En wat ook mooi meegenomen is, is dat ik goed afsluit en je zo stookkosten kunt besparen.

Eén gebruiker merkte wel op dat zijn kat het luik zelf kon openen door het draaiknopje met haar tanden los te draaien. Dat kan een nadeel zijn als je jouw kat liever binnen wilt houden. Over het algemeen vinden gebruikers me echter een goed product, met een mooi design en duurzaamheid.

Een andere gebruiker was in eerste instantie wat terughoudend om een kattenluik te installeren, maar is uiteindelijk erg tevreden met mij. De installatie bleek simpel en de katten hebben snel geleerd om door mij heen te gaan. Ze kunnen nu vrij in en uit gaan, terwijl de eigenaar mij 's avonds kan sluiten. Het enige kleine nadeel is dat ik een stevig klappergeluid maak wanneer een kat door me heen gaat.

Al met al heb ik, de Sureflap Dierenluik Microchip S, veel te bieden. Mijn microchipsysteem zorgt ervoor dat jouw kat exclusieve toegang heeft, terwijl mijn installatie eenvoudig is en ik geschikt ben voor verschillende installatiemogelijkheden. Het enige waar je op moet letten is het draaiknopje dat sommige katten kunnen openen. Ondanks dit kleine minpuntje blijf ik een uitstekende keuze voor kattenbezitters die hun kat vrijheid willen geven zonder dat andere dieren binnenkomen. 😺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde

 • list plusMicrochipherkenning zorgt ervoor dat alleen uw eigen kat toegang heeft tot het luik
 • list plusMogelijkheid om maximaal 30 katten te registreren
 • list plusEenvoudige programmering met 4-weg bedieningshendel

Nadelen Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde

 • list plusBijgeleverd bevestigingsmateriaal van lage kwaliteit kan schade veroorzaken
 • list plusBeperkte kleuropties
 • list plusExtra accessoires nodig voor dikkere muren en langere tunnel

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
8.81
De Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde weerbestendige klep/deur met handmatig slot) 360 Grijs is echt iets voor jou als kattenbezitter die de controle wil houden over wie er naar binnen komt. Met deze kattendeur opent alleen mijn eigen kat het luik, wat betekent dat ongewenste bezoekers buiten blijven.

Een geweldige eigenschap van dit product is dat het maar liefst 30 katten kan registreren. Dat is perfect voor huishoudens met meerdere katten, zodat elk dier zijn eigen toegang kan hebben. Deze kattendeur is compatibel met 9-, 10- en 15-cijferige microchips, evenals RFID-halsbandtags van andere merken zoals Sureflap.

Het programmeren van de kattendeur is super makkelijk met de 4-weg bedieningshendel. Ik kan kiezen tussen volledig gesloten, toegang naar binnen, toegang naar buiten en volledig open. Zo heb ik volledige controle over de bewegingsvrijheid van mijn huisdier.

De Closer Pets Kattendeur Microchip is ook wind- en weerbestendig, dankzij de borstelafdichting en magneetsluiting. Hierdoor sluit het luik goed af en blijft tocht en regen buiten. De transparante kunststof flap zorgt ervoor dat mijn kat het luik gemakkelijk kan accepteren en erdoorheen kan gaan.

Wat installatie betreft, kan ik deze kattendeur in deuren, muren en zelfs glas plaatsen. Voor ramen en glas heb ik wel de apart verkrijgbare montageadapter nodig. Deze kattendeur past op deuren met een dikte van 85 mm, maar voor dikkere muren zijn er extra accessoires nodig, zoals de Montageadapter voor muren en ramen en de Cat Mate Elite Wall Liner.

Deze kattendeur werkt super efficiënt, met een batterijduur van ongeveer 12 maanden bij normaal gebruik. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over gedoe met elektrische aansluitingen, want het luik werkt gewoon op 4 AA-batterijen (niet inbegrepen).

Gebruikersreviews zijn over het algemeen positief over de Closer Pets Kattendeur Microchip. Eén gebruiker merkte op dat zijn kat in het begin bang was voor het klikgeluid van het palletje, maar na wat training en het verwijderen van de ducttape ging het gebruik van het luik probleemloos. Een andere gebruiker was tevreden met het degelijke ontwerp van het luik, maar vond het bijgeleverde bevestigingsmateriaal van lage kwaliteit en veroorzaakte schade aan het luik. Een derde gebruiker was teleurgesteld over de noodzaak om extra accessoires te kopen voor een langere tunnel en de beperkte kleuropties.

Al met al biedt de Closer Pets Kattendeur Microchip (Microchip-geactiveerde weerbestendige klep/deur met handmatig slot) 360 Grijs veel voordelen voor kattenbezitters die de toegang tot hun huis willen beheren. Met zijn microchipherkenning, eenvoudige programmering en weerbestendigheid is dit kattenluik een betrouwbare keuze. Het product kan echter worden verbeterd door de kwaliteit van het bijgeleverde bevestigingsmateriaal te verbeteren en meer kleuropties aan te bieden. Ondanks deze kleine nadelen is de Closer Pets Kattendeur Microchip een uitstekende investering voor kattenbezitters die gemoedsrust willen hebben over de veiligheid en bewegingsvrijheid van hun huisdieren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M

 • list plusControle in twee richtingen op basis van de chip.
 • list plusGeschikt voor katten van verschillende groottes en kan maximaal 32 katten herkennen.
 • list plusGemakkelijk te monteren en heeft een lange batterijlevensduur van minimaal 6 maanden.

Nadelen SureFlap Microchip Dualscan Kattenluik M

 • list plusKatten moeten echt met hun snuit tegen het luik staan voordat het opengaat.
 • list plusHet bereik van de sensor lijkt soms niet ver genoeg te reiken.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
8.71
Ik ben dolenthousiast om jullie kennis te laten maken met de SureFlap Microchip Dualscan! Dit geweldige kattenluik maakt gebruik van een chip, zodat je nooit meer last hebt van ongewenste indringers in je huis. En wat dit kattenluik echt bijzonder maakt, is dat het controle biedt in twee richtingen op basis van de chip. Hoe cool is dat?

Met een doorgang van 14 x 12 cm is dit kattenluik geschikt voor katten van verschillende groottes. Het kan zelfs maximaal 32 katten herkennen, waardoor het perfect is voor huishoudens met meerdere harige vriendjes. En maak je geen zorgen, het houdt vreemde katten netjes buiten de deur.

Wat dit kattenluik echt onderscheidt van andere modellen, is de mogelijkheid om de chip in beide richtingen te controleren. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen welke katten naar binnen en naar buiten mogen. Superhandig als je bijvoorbeeld een ondeugend kitten binnen wilt houden, terwijl de volwassen kat lekker naar buiten mag. En geloof me, de gebruikersrecensies bevestigen dat dit concept echt werkt, ook al moeten sommige katten even wennen aan het systeem.

Maar er is meer! De SureFlap Microchip Dualscan is niet alleen functioneel, maar ook van hoge kwaliteit. Gebruikers prijzen het stevige ontwerp en de duurzaamheid van dit product. En laten we niet vergeten hoe mooi en esthetisch aantrekkelijk het design is. Het voegt echt een vleugje stijl toe aan je huis.

Natuurlijk zijn er altijd een paar puntjes van kritiek. Sommige gebruikers merken op dat hun katten echt hun snuit tegen het luik moeten drukken voordat het opengaat, wat ze als een beetje onhandig ervaren. En er is ook een opmerking over het bereik van de sensor, die soms niet ver genoeg lijkt te reiken. Dit kan frustrerend zijn voor katten die meerdere pogingen moeten doen voordat de chip wordt herkend.

Maar laten we eerlijk zijn, over het algemeen zijn de gebruikers dolenthousiast! Het concept van selectieve toegang voor katten wordt enorm gewaardeerd en de kwaliteit van dit product wordt geprezen. Dit kattenluik is echt ideaal voor eigenaren die volledige controle willen hebben over welke katten naar binnen en naar buiten mogen. Het biedt je gemoedsrust en gemak, terwijl het tegelijkertijd ongewenste katten buiten de deur houdt. 🐱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. PetSafe Kattenluik wit met microchip

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Kattenluik wit met microchip

 • list plusHandig en betrouwbaar kattenluik dat voorkomt dat ongewenste katten binnenkomen
 • list plusMooi design en hoge kwaliteit
 • list plusGemakkelijk te installeren en te programmeren

Nadelen PetSafe Kattenluik wit met microchip

 • list plusSommige gebruikers hebben problemen ervaren met de batterijduur

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.92
Ik ben dol op het PetSafe Kattenluik! Het is echt een handig en innovatief product voor katteneigenaren zoals ik. Met een afmeting van 23.2 x 23.2 cm is het perfect geschikt voor katten tot 8 kg. En het beste is dat je het kunt installeren in deuren, ramen en wanden van verschillende materialen zoals glas, steen, hout, metaal en PVC.

Wat dit kattenluik echt onderscheidt, is de mogelijkheid om het te programmeren voor maximaal 40 gechipte katten. Zo zorg ik ervoor dat alleen mijn geregistreerde katten toegang hebben. Geen ongewenste bezoekers meer! En met de versterkte, dubbele automatische vergrendeling en de handmatige 4-standenvergrendeling kan ik er zeker van zijn dat mijn katten altijd veilig zijn.

Een ander geweldig voordeel van het PetSafe Kattenluik is het controlelicht voor een laag batterijniveau. Zo weet ik altijd precies wanneer ik de batterijen (4x AA batterij) moet vervangen. Sommige mensen klagen wel over de batterijduur, maar ik heb ook positieve ervaringen gehoord waarbij de batterijen wel een jaar meegaan. Dus dat is iets om in gedachten te houden.

De installatie van dit kattenluik is super eenvoudig dankzij de beknopte handleiding en het sjabloon voor het uitsnijden. De totale afmetingen zijn 232 mm x 232 mm, met een uitsnede van 175 mm x 168 mm en een uitsnede voor glas van Ø 212 mm. En de tunneldiepte is 72 mm.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met het PetSafe Kattenluik. Het wordt beschreven als een goedwerkend product dat doet wat het belooft. Ik vind het design ook erg mooi en de kwaliteit is top. Sommige mensen klagen wel over de batterijduur, maar dat kan een persoonlijke ervaring zijn.

Dus, als je op zoek bent naar een handig en betrouwbaar kattenluik dat voorkomt dat ongewenste katten binnenkomen, dan is het PetSafe Kattenluik wit met microchip 23.2 x 23.2 cm echt iets voor jou. Het heeft een mooi design, is van hoge kwaliteit en biedt een veilige en handige oplossing voor katteneigenaren zoals ik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel

 • list plusGeavanceerd kattenluik met microchipherkenning
 • list plusMobiele app waarmee je de bewegingen van je kat kunt volgen
 • list plusDualScan-functie om de toegang per dier te regelen

Nadelen Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel

 • list plusBatterijprobleem wanneer de batterij bijna leeg is

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
8.19
De Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel is echt iets voor jou als katteneigenaar die zijn pluizige vrienden de vrijheid wil geven, terwijl ongewenste gasten buiten blijven. Met dit geavanceerde kattenluik, dat gebruikmaakt van microchipherkenning en een handige mobiele app heeft, ben je altijd op de hoogte van de locatie van je kat. Het luik past perfect bij katten van klein tot normaal formaat en kan worden geïnstalleerd in deuren, glas en zelfs muren.

Wat dit kattenluik echt bijzonder maakt, is het microchipsysteem. Hierdoor hebben alleen jouw huisdieren toegang tot het luik, zonder dat ze een halsband of accessoire hoeven te dragen. Je kunt maar liefst 32 verschillende katten programmeren en het luik werkt met alle gangbare typen microchips. Zo kunnen alleen jouw katten naar binnen en worden andere katten en dieren buitengesloten.

Maar dat is nog niet alles! De bijbehorende app en de DualScan-functie maken dit kattenluik echt uniek. Met de app kun je de bewegingen van je kat volgen en ontvang je meldingen wanneer je kat naar binnen of naar buiten gaat. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je met je mobiele telefoon het luik vergrendelen of ontgrendelen. Met de DualScan-functie kun je per dier bepalen wie wel en niet naar binnen mag. Mocht een kat die eigenlijk niet naar buiten mag toch ontsnappen, dan kan hij altijd weer naar binnen via het luik. Zo worden je katten nooit buiten opgesloten.

De installatie van dit kattenluik is super makkelijk en de bijgeleverde instructies zijn duidelijk en overzichtelijk. Het luik werkt op vier AA-batterijen (niet inbegrepen) en heeft een strak wit design. De afmetingen zijn duidelijk aangegeven op de website, maar het is wel belangrijk om te weten dat het luik behoorlijk diep is en wat ruimte inneemt.

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over dit kattenluik. Ze zijn blij met de eenvoudige installatie, de handige app en de mogelijkheid om per dier de toegang tot het luik te regelen. De katten wennen snel aan het luik en de eigenaren hebben een gerust gevoel doordat ze altijd weten waar hun katten zijn. Eén gebruiker merkte wel op dat wanneer de batterij bijna leeg is, het luikje soms per ongeluk opengaat. Dit kan natuurlijk wat onhandig zijn, maar het is belangrijk om te weten dat andere gebruikers dit probleem niet hebben ervaren.

Al met al is de Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel een fantastische keuze voor katteneigenaren die de controle willen behouden over wie hun huis binnenkomt. Met de app en de DualScan-functie heb je altijd de volledige controle en kun je de bewegingen van je kat nauwlettend volgen. Dit kattenluik is van topkwaliteit, makkelijk te installeren en zorgt voor gemoedsrust voor zowel jou als je katten. 😺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel

 • list plusMet het gebruik van microchipherkenningstechnologie krijgen alleen geregistreerde katten exclusieve toegang.
 • list plusDe toevoeging van een mobiele app biedt controle en flexibiliteit.
 • list plusDe installatie is eenvoudig en het luik is geschikt voor verschillende soorten installaties.

Nadelen Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel

 • list plusHet is niet mogelijk om het luik afzonderlijk te sluiten voor één kat en open te laten voor de andere.
 • list plusHet batterijverbruik wordt als negatief punt genoemd.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.6
Ik ben echt dol op de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel! Als kattenbezitter wil ik mijn harige vriendjes de vrijheid geven om in en uit te gaan, maar ik wil ook vreemde katten buiten houden. Gelukkig maakt dit kattenluik gebruik van microchipherkenningstechnologie, zodat alleen mijn geregistreerde katten toegang hebben tot mijn huis.

Een geweldige functie van dit luik is de bijbehorende mobiele app. Hiermee kan ik altijd zien of mijn kat binnen of buiten is. Dit geeft me een geruststellend gevoel, vooral als ik op reis ben. Met de app kan ik ook het luik vergrendelen of ontgrendelen en een tijdslot instellen voor wanneer het luik open of dicht gaat. Zo heb ik veel controle en flexibiliteit.

De installatie van dit kattenluik is super eenvoudig en het kan worden gemonteerd in deuren, glas en muren. Met de optionele tunnelverlengstukken is het luik geschikt voor muren van elke dikte. Als je het in glas wilt installeren, moet je contact opnemen met een professionele glaszetter en de apart verkrijgbare Adapter M gebruiken.

Het microchipsysteem van de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel is ontworpen om alleen mijn huisdieren toegang te verlenen. Het luik leest de unieke microchip-ID van mijn kat, zodat andere katten en dieren buiten blijven. Ik hoef geen halsband of accessoire te gebruiken. Met dit luik kan ik tot 32 verschillende katten programmeren en het werkt met alle gangbare typen microchips.

De bijgeleverde app is handig om het luik te bedienen en de activiteiten van mijn kat in de gaten te houden. Ik ontvang meldingen wanneer mijn kat naar binnen of naar buiten gaat en ik kan het luik op afstand vergrendelen of ontgrendelen. Het display op het luik zelf maakt het mogelijk om een tijdslot in te stellen voor wanneer het luik open of dicht gaat.

De meeste gebruikers zijn zeer tevreden met de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel. Ze prijzen de hoge kwaliteit, het gebruiksgemak en de veiligheid van het luik. Het aanleren van mijn kat om het luik te gebruiken ging snel en gemakkelijk. Het enige nadeel dat wordt genoemd, is dat je het luik niet afzonderlijk kunt sluiten voor één kat en open kunt laten voor de andere. Ook het batterijverbruik wordt genoemd als een negatief punt.

Ondanks deze nadelen wegen de voordelen van de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel zwaarder. Het biedt uitstekende kwaliteit, gemak en veiligheid voor mijn kat. Met de toevoeging van de app en het display is het een geavanceerd en gebruiksvriendelijk kattenluik. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig kattenluik dat aan al je eisen voldoet, kan ik de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect Bundel zeker aanbevelen. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. SureFlap Microchip S Kattenluik Kattendeur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SureFlap Microchip S Kattenluik Kattendeur

 • list plusGebruik van microchip als toegangssleutel voor geregistreerde katten

Nadelen SureFlap Microchip S Kattenluik Kattendeur

 • list plusAfhankelijk van goed functionerende microchip bij de katten
 • list plusVereist batterijen voor werking

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
7.28
Gebruiksgemak
8.25
Als katteneigenaar weet ik hoe vervelend het kan zijn als er ongewenste bezoekers in huis komen. Maar met het SureFlap Microchip S kattenluik is dat verleden tijd! Dit slimme kattenluik maakt gebruik van de microchip van mijn kat als toegangssleutel, waardoor ik volledige controle heb over wie er in en uit kan. Met de eenvoudige programmeerknop kan ik tot wel 32 unieke katten registreren, waardoor mijn huis veilig blijft voor mijn kat en zijn voer.

Het kattenluik werkt op 4 AA-batterijen en heeft een fabrieksgarantie van 3 jaar. Gemaakt van hoogwaardig kunststof en met afmetingen van 210 x 210mm (buitenmaat) en 171 x 165mm (uitzaagmaat), is het geschikt voor de meeste kattenrassen en biedt het ruime toegang.

Het unieke kenmerk van de SureFlap Microchip S is de exclusieve toegang voor geregistreerde katten, waardoor gevechten en stress van onbekende bezoekers tot het verleden behoren. Dit kattenluik is een geweldige investering voor elke katteneigenaar die de veiligheid en het welzijn van zijn huisdieren hoog in het vaandel heeft staan.

Het SureFlap Microchip S kattenluik biedt een effectieve oplossing voor katteneigenaren die hun huisdieren willen beschermen tegen onbekende katten en tegelijkertijd een vredige omgeving willen creëren. Hoewel het kattenluik afhankelijk is van goed functionerende microchips bij de katten en batterijen gebruikt, onderscheidt het zich door zijn betrouwbare werking en focus op veiligheid.

Met zijn kwaliteit, functionaliteit en gemoedsrust die het biedt, is dit kattenluik een aanwinst voor elke katteneigenaar die het beste voor heeft met zijn huisdieren. 🐱

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Cat Mate 355 Super Selective

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat Mate 355 Super Selective

 • list plusGeeft katten de vrijheid om in en uit te lopen, terwijl ongewenste dieren buiten worden gehouden.
 • list plusVierwegvergrendelingssysteem geeft volledige controle over het bewegingsbereik van uw katten.
 • list plusTimerfunctie stelt u in staat om te bepalen wanneer uw katten naar buiten kunnen en wanneer ze binnen moeten blijven.

Nadelen Cat Mate 355 Super Selective

 • list plusNaden moeten mogelijk worden afgedicht om lekkage te voorkomen.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.38
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
7.29
Ik ben super enthousiast om je kennis te laten maken met het Cat Mate 355 Super Selective Chip met disc Kattenluik! 🐱 Dit is echt een must-have voor alle katteneigenaren die hun harige vriendjes de vrijheid willen geven om in en uit te lopen, terwijl ze de controle behouden over wie er binnenkomt. Met dit geweldige kattenluik hoef je je nooit meer zorgen te maken dat andere dieren je huis binnendringen.

Een van de geweldige functies van de Cat Mate 355 Super Selective Chip met disc is het vierwegvergrendelingssysteem. Hiermee kan je bepalen of je katten zowel naar binnen als naar buiten kunnen, alleen naar binnen kunnen, alleen naar buiten kunnen, of dat het kattenluik helemaal vergrendeld is. Hoe cool is dat? Je hebt dus de volledige controle over de bewegingsvrijheid van je katten, vooral handig als je wilt voorkomen dat ze 's nachts naar buiten gaan.

Maar dat is nog niet alles! Dit kattenluik heeft ook een handige timerfunctie. Hiermee kan je een avondklok instellen, zodat je kunt bepalen wanneer je katten naar buiten mogen en wanneer ze binnen moeten blijven. Dit is vooral handig als je wilt voorkomen dat je katten 's nachts op avontuur gaan, of als je ze binnen wilt houden wanneer je niet thuis bent.

Het Cat Mate 355 Super Selective Chip met disc Kattenluik is geschikt voor katten van kleine tot gemiddelde grootte en kan maximaal 9 katten registreren. Het heeft ook een super duurzame en weerbestendige klep die volledig borstelverzegeld is. Dat betekent dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en je huis veilig houdt.

Een gebruiker heeft opgemerkt dat het kattenluik goed werkt en vreemde katten buiten houdt. Ze hebben echter wel de naden dichtgekit om te voorkomen dat regenwater doorsijpelt en schade veroorzaakt aan de bedrading. Maar maak je geen zorgen, met een paar extra maatregelen, zoals het afdichten van de naden, kun je dit probleem eenvoudig oplossen.

Over het algemeen is het Cat Mate 355 Super Selective Chip met disc Kattenluik de perfecte oplossing voor katteneigenaren die hun harige vriendjes de vrijheid willen geven, terwijl ze ongewenste gasten buiten houden. Met zijn microchip-technologie, vierwegvergrendelingssysteem en timerfunctie biedt dit kattenluik de ideale balans tussen veiligheid en vrijheid voor je katten. Dus waar wacht je nog op? Geef je katten de vrijheid die ze verdienen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. PetSafe Kattenluik met microchip Kattenluik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetSafe Kattenluik met microchip Kattenluik

 • list plusGeavanceerd microchipsysteem voor exclusieve toegang voor geregistreerde huisdieren
 • list plusGeschikt voor tot 40 verschillende katten en kleine hondenrassen tot 8 kg
 • list plusVersterkte, dubbele, automatische vergrendeling met handmatige 4-standenvergrendeling

Nadelen PetSafe Kattenluik met microchip Kattenluik

 • list plusKan storen op metaal, maar kan worden opgelost met een montage-adapter
 • list plusEffectiviteit van het microchipsysteem kan variëren afhankelijk van de microchip van je huisdier
 • list plusRaadzaam om het microchipsysteem te testen voordat het luik in gebruik wordt genomen

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.66
Functionaliteit
6.71
Gebruiksgemak
7.61
Ik ben dol op het PetSafe kattenluik met microchip! Dit slimme luik geeft mijn kat de vrijheid om naar buiten te gaan en houdt tegelijkertijd ongewenste gasten buiten. Het geavanceerde microchipsysteem zorgt ervoor dat alleen mijn geregistreerde huisdieren toegang hebben, zonder dat ze een halsband of accessoire nodig hebben. Zo voel ik me gerust dat mijn kat veilig is.

Met ruimte voor wel 40 verschillende katten, is dit luik perfect voor huishoudens met meerdere huisdieren. Het is ook geschikt voor kleine honden tot 8 kg, wat het super veelzijdig maakt. Het sterke plastic materiaal en de transparante klep zorgen voor duurzaamheid en bescherming tegen weer en wind.

Wat ik echt handig vind, is de dubbele automatische vergrendeling met handmatige 4-standenvergrendeling. Zo heb ik altijd de controle over wie er naar binnen en naar buiten kan. Het controlelicht voor laag batterijniveau maakt het gebruiksgemak compleet. En niet te vergeten, de eenvoudige installatie en meegeleverde batterijen maken het super makkelijk om meteen te gebruiken.

Een klein minpuntje is dat het luik kan storen op metaal, maar dit is makkelijk op te lossen met een montage-adapter. En let op, de effectiviteit van het microchipsysteem kan variëren afhankelijk van de microchip van je huisdier. Het is slim om dit te testen voordat je het luik in gebruik neemt.

In vergelijking met andere kattenluiken op de markt onderscheidt dit model zich door zijn geavanceerde microchipsysteem, de mogelijkheid om meerdere dieren te programmeren en de handige 4-standenvergrendeling. Het biedt een combinatie van veiligheid, veelzijdigheid en gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om de toegang van hun huisdieren te beheren. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kattenluiken met chip. Er zijn immers 1455 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!