Bestenu

Wat is de beste hakselaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede hakselaar is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste hakselaar van 2023? Na het testen van 85 hakselaars kwam de Rexel Alpha Cross Cut Papierversnipperaar zwart
als beste getest uit onze hakselaar-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hakselaars, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hakselaars-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige hakselaar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste hakselaars

1Score: 10
Rexel Alpha Cross Cut Papierversnipperaar zwart
Rexel Alpha Cross Cut Papierversnipperaar zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W
Beste Hakselaar voor professioneel gebruik
Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Leitz IQ Office Papierversnipperaar met wit
Leitz IQ Office Papierversnipperaar met wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Leitz IQ Office Papierversnipperaar P-5 wit
Leitz IQ Office Papierversnipperaar P-5 wit
Leitz
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok
Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduw...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
VONROC Hakselaar/Shredder 2500W – Voor
VONROC Hakselaar/Shredder 2500W – Voor
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Einhell GC-KS 2540 Hakselaar
Einhell GC-KS 2540 Hakselaar
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bosch AXT Rapid 2200
Bosch AXT Rapid 2200
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Bosch AXT 25 D Hakselaar
Bosch AXT 25 D Hakselaar
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Leitz IQ Home Office P4 wit
Leitz IQ Home Office P4 wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hakselaar Koopgids

Met de beste hakselaar verwerk je tuinafval veilig en efficiënt, waar je tijd en moeite bespaart bij het opruimen van je tuin. Een goede hakselaar is ideaal voor iedereen die regelmatig tuinafval moet opruimen. Een hakselaar versnippert tuinafval en zet het om in compost. Dit draagt bij aan een gezondere tuin een duurzamere levensstijl.

Is een hakselaar handig?

Een hakselaar is een machine die je gebruikt om takken, bladeren en andertuinafval te verkleinen en te versnipperen. Het apparaat heeft een invoerbuis waar je het tuinafval in doet, waarna messen het verpulverd tot kleine stukjes. 

De verkleinde tuinafval is af te voeren, maar is ook te gebruiken als compost. Compost is een natuurlijke meststof die de bodemstructuur verbetert en planten helpt groeien.

Een ander voordeel van een hakselaar is dat het helpt om ruimte te besparen. Verkleinde takken, bladeren en ander tuinafval nemen minder ruimte in beslag dan onverkleind afval, wat betekent dat je meer afval kunt opslaan voordat je het moet afvoeren.

Een derde voordeel van een hakselaar is dat het helpt om dekosten van afvalverwijdering teverlagen. Door tuinafval te verkleinen en te versnipperen, verminder je de hoeveelheid af te voeren afval, wat zorgt tot lagere afvalkosten.

Tot slot zorgt een hakselaar voor eenveilige en efficiënte afvoer van tuinafval. Kortom, een hakselaar is een handig hulpmiddel voor tuiniers om afval te verminderen en efficiënter met tuinafval om te gaan.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een hakselaar zijn er verschillende factoren waar je op moet letten, waaronder:

 • Vermogen: het vermogen van een hakselaar is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het tuinafval dat je wilt versnipperen. Een hoger vermogen betekent doorgaans dat de hakselaar beter in staat is om dikker en harder tuinafval te versnipperen.
 • Typemessen: Er zijn twee soorten messen: messen met een schaarsnijder en hamermessen. Messen met een schaarsnijder zijn ontworpen om takken en bladeren te knippen en in stukken te snijden, terwijl hamermessen zijn ontworpen om takken en ander tuinafval te verpulveren. 
 • Capaciteit: de capaciteit van een hakselaar geeft aan hoeveel tuinafval deze kan verwerken. Als je een grote tuin hebt met veel bomen en struiken, is het belangrijk om een hakselaar te kiezen met een grote capaciteit.
 • Geluidsniveau: sommige hakselaars zijn behoorlijk luid. Als je daar niet op zit te wachten of buren hebt die gevoelig zijn voor lawaai, is het belangrijk om een hakselaar te kiezen die niet te veel geluid maakt.
 • Veiligheidsvoorzieningen: omdat hakselaars met messen werken, is veiligheid een belangrijke overweging. Zorg ervoor dat de hakselaar beschikt over voldoende veiligheidsvoorzieningen, zoals een noodstopknop en een veiligheidsschakelaar, om ongelukken te voorkomen.
 • Onderhoud: hakselaars hebben onderhoud nodig om goed te blijven werken. Kies een hakselaar die gemakkelijk schoon te maken is en waarbij de messen gemakkelijk te vervangen zijn.
 • Budget: ten slotte is het budget een belangrijke overweging bij het kopen van een hakselaar. Hakselaars zijn er in verschillende prijsklassen, dus bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven en kies een hakselaar die past bij je budget.

Motor

De motor van een hakselaar is een belangrijk onderdeel van het apparaat en zorgt voor de aandrijving van het snijmechanisme dat het tuinafval versnippert. Hakselaars beschikken doorgaans over een benzinemotor of een elektromotor.

Benzinemotoren zie je vooral in zwaardere hakselaars die geschikt zijn voor grote tuinen en voor het versnipperen van dikker en harder tuinafval, zoals takken en stammen. 

Benzine-aangedreven hakselaars zijn over het algemeen krachtiger dan elektrische hakselaars en zijn niet afhankelijk van een stopcontact, wat betekent dat ze overal in de tuin te gebruiken zijn.

Elektromotoren zitten meestal in kleinere hakselaars die geschikt zijn voor kleinere tuinen en voor het versnipperen van lichter tuinafval, zoals bladeren en kleine takjes. 

Elektrische hakselaars zijn over het algemeen stiller dan benzine-aangedreven hakselaars en zijn gemakkelijker te onderhouden omdat ze geen brandstof of olie nodig hebben.

Het is belangrijk om de specificaties van de motor te controleren voordat je een hakselaar koopt om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het soort tuinafval dat je wilt versnipperen en voor de grootte van je tuin. 

Wat verbruikt een hakselaar?

Het stroomverbruik van een hakselaar varieert afhankelijk van het type en de grootte van de machine. 

Elektrische hakselaars hebben doorgaans een vermogen tussen 2.000 en 3.500 watt en verbruiken gemiddeld tussen 10 en 15 ampère stroom. 

Benzine-aangedreven hakselaars hebben doorgaans een vermogen tussen 4 en 10 pk en verbruiken benzine om de motor aan te drijven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het stroomverbruik van een hakselaar afhankelijk is van het soort tuinafval dat je versnippert en van de omvang van de klus.

Bij het gebruik van een elektrische hakselaar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geschikt verlengsnoer gebruikt dat het vermogen van de machine kan verwerken en dat de machine niet oververhit raakt. 

Bij het gebruik van een benzine-aangedreven hakselaar is het belangrijk om de brandstoftank regelmatig bij te vullen en de motor goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt.

Kosten van een hakselaar

De prijs van een hakselaar varieert afhankelijk van het type en de grootte van de machine. Elektrische hakselaars zijn over het algemeen goedkoper dan benzine-aangedreven hakselaars en kosten meestal tussen de €100 en €500.

Benzine-aangedreven hakselaars zijn doorgaans duurder en kosten al sneltussen de €300 en €2000.

De kosten per uur voor het gebruik van een hakselaar zijn afhankelijk van het type hakselaar, het soort tuinafval dat je wilt versnipperen en de grootte van de klus. 

Het is moeilijk om een exacte prijs per uur te geven, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van brandstof of elektriciteit en eventuele reparatiekosten of vervangingskosten van de messen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een hakselaar tijd en moeite bespaart bij het opruimen van tuinafval en compost creëert voor de tuin. 

Onderhoud

Het onderhoud van een hakselaar is belangrijk om ervoor te zorgen dat dezegoed en veilig blijft werken. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van een hakselaar:

 1. Reinig de messen regelmatig: verwijder vuil en afval dat aan de messen van de hakselaar kleeft om te voorkomen dat deze vastlopen of bot worden. Gebruik hiervoor een borstel of een doek.
 2. Smeer de messen: houd de messen van de hakselaar gesmeerd met motorolie of een smeermiddel dat geschikt is voor tuinmachines. Dit helpt de messen soepel te werken en voorkomt slijtage.
 3. Controleer de olie: controleer regelmatig het oliepeil van de motor en voeg indien nodig olie toe. Zorg ervoor dat je de juiste olie gebruikt voor het type motor van je hakselaar.
 4. Controleer de bougie: controleer de bougie van de hakselaar om te zien of je deze moet vervangen. Een versleten of beschadigde bougie kan problemen veroorzaken bij het starten van de motor.
 5. Reinig de luchtfilter: de luchtfilter van de hakselaar kan verstopt raken door vuil en afval. Reinig de luchtfilter regelmatig om te voorkomen dat de motor oververhit raakt.
 6. Controleer de veiligheidsvoorzieningen: controleer regelmatig de veiligheidsvoorzieningen van de hakselaar, zoals de noodstopknop en de beschermkap. Zorg ervoor dat deze goed werken en vervang ze indien nodig.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je hakselaar goed blijft werken en veilig te gebruiken is. Raadpleeg de handleiding van je hakselaar voor specifiekeonderhoudsinstructies.

Welke olie gebruik je in hakselaar?

Doorgaans is motorolie nodig om de motor van een hakselaar te smeren en te beschermen tegen slijtage. 

Het exacte type olie dat je nodig hebt, hangt af van het type motor. Raadpleeg de handleiding van je hakselaar om erachter te komen welk type olie geschikt is. 

Het is aanbevolen om hoogwaardige motorolie te gebruiken die speciaal is ontworpen voor tuinmachines en die geschikt is voor de omgevingstemperatuur waarin je de hakselaar gebruikt. Het is belangrijk om de olie regelmatig te vervangen om ervoor te zorgen dat de motor van je hakselaar goed blijft werken.

Wat is het verschil tussen een hakselaar en een houtversnipperaar?

Hoewel veel mensen de termen hakselaar en houtversnipperaar vaak door elkaar gebruiken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee machines.

Een hakselaar is ontworpen om takken en ander tuinafval te versnipperen tot kleine stukjes die kunnen worden gebruikt als compost of kunnen worden afgevoerd als tuinafval. Hakselaars hebben messen die het afval verpulveren en verkleinen tot kleinere stukjes.

Een houtversnipperaar daarentegen is speciaal ontworpen omhout te verwerken en om grote takken en stammen om te zetten in houtsnippers. Houtversnipperaars hebben over het algemeen krachtigere motoren dan hakselaars en hebben messen die geschikt zijn voor dikker hout.

Een ander verschil tussen hakselaars en houtversnipperaars is dat houtversnipperaars geschikt zijn voor het maken van mulch en voor het produceren van brandstof voor openhaarden

Hakselaars zijn hier meestal niet geschikt voor en gebruik je voor het maken van compost en het verwerken van tuinafval.

hero illustration

Hoe testen we hakselaars?

Om de beste hakselaar te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hakselaar-test hebben we 85 hakselaars vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze hakselaar-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hakselaar-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen hakselaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste hakselaar in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 85 hakselaars te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste hakselaars in een handige lijst

1. Rexel Alpha Cross Cut Papierversnipperaar zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Rexel heeft met de Alpha CC een echte instap papierversnipperaar in de markt gezet, die voldoet aan de DIN P-4 veiligheidsnorm. In de opvangbak is met 14 liter voldoende ruimte om de papiersnippers op te vangen. Qua snelheid en capaciteit moet de Alpha CC uiteraard zijn meerdere erkennen in grotere en duurdere machines, maar qua veiligheidsniveau doet hij daar niet voor onder. De Alpha CC is zeer geschikt om gevoelige documenten te vernietigen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze door kwaadwillenden weer hersteld kunnen worden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Hakselaar voor professioneel gebruik: Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W

 • list plusMet een krachtige motor van 2000W kan deze hakselaar gemakkelijk takken en ander tuinafval verwerken.
 • list plusDe veiligheidsschakelaar van deze hakselaar voorkomt dat het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld, wat de veiligheid van de gebruiker verhoogt.
 • list plusDe hakselaar heeft een grote opvangbak, waardoor het niet vaak geleegd hoeft te worden.

Nadelen Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W

 • list plusBij het verwerken van dikker tuinafval kan deze hakselaar soms verstopt raken, wat het gebruik ervan kan vertragen.
 • list plusDoordat deze hakselaar vrij zwaar is, kan het minder gemakkelijk verplaatst worden, wat het gebruik ervan minder flexibel maakt.
 • list plusHet ontbreken van wielen bij deze hakselaar maakt het minder gemakkelijk te verplaatsen, wat het gebruik ervan minder flexibel maakt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een krachtige, maar stille tuinhakselaar? Dan is de Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W een uitstekende keuze! Met deze fluisterhakselaar versnipper je moeiteloos allerhande tuin- en snoeiafval tot compacte snippers. Het apparaat is voorzien van een sterke 2000W motor en is geschikt voor het versnipperen van bijvoorbeeld bladeren, takken, planten, onkruid en kleine boomdelen. Wat deze hakselaar echt bijzonder maakt, is de volledige veiligheid. Dankzij de meegeleverde duwstok duw je het afval veilig de machine in en de contactbeveiliging zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat bij overbelasting. Daarnaast is deze hakselaar ook nog eens zeer stil. Met slechts 99 dB (á 7m) produceert de hakselaar minder geluid dan vergelijkbare modellen. Het wordt wel aangeraden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

De Profeco tuinhakselaar wordt geleverd inclusief een handige 50 liter opvangzak. Deze is onderaan de hakselaar te bevestigen om zo de snippers in op te vangen. De opvangzak is vervolgens eenvoudig te legen in een compostbak of daarvoor bestemde afvalcontainer. Dit maakt het opruimen van tuinafval een fluitje van een cent!

Het enige nadeel van deze tuinhakselaar is dat de hoogte niet instelbaar is. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn, maar over het algemeen is dit geen groot issue.

Kortom, de Profeco elektrische tuinhakselaar 2000W is een veilige, stille en krachtige hakselaar die het versnipperen van tuinafval een stuk gemakkelijker maakt. Ideaal voor de gemiddelde tuinier die veel tuinafval heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

3. Leitz IQ Office Papierversnipperaar met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Vernietig vertrouwelijke documenten met de Leitz IQ Office P4. Deze papierversnipperaar vernietigt documenten tot 2 uur lang aan één stuk door, hierdoor is deze zeer geschikt voor klein kantoor. Na 2 uur versnipperen moet de papiervernietiger ongeveer een uur afkoelen. Vernietig tot 15 documenten tegelijk, zelfs met nietjes en paperclips erbij. Voer je per ongeluk teveel vellen in? Dan duwt de anti-vastloop functie het papier automatisch weer terug omhoog. De IQ Office P4 voldoet aan het DIN P-4 veiligheidsniveau, waardoor hij één A4'tje in 421 onherstelbare snippers scheurt. De opvangbak heeft een papiercapaciteit van 225 vellen en dit model produceert 55 db aan geluid, wat vergelijkbaar is met een draaiende wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Leitz IQ Office Papierversnipperaar P-5 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

De Leitz IQ Office P5 is een papierversnipperaar die geschikt is voor kleine kantoren. Door het DIN P-5 veiligheidsniveau vernietig je één vel A4 papier handmatig tot wel 2.000 snippers. Deze papierversnipperaar versnippert naast papier ook nietjes en paperclips. Je gebruikt de papiervernietiger 2 uur, hierna koelt hij één uur af. De IQ Office P5 produceert 55 decibel aan geluid, dit maakt de papiervernietiger erg stil. Versnipper tot 10 vellen tegelijk. Voer je per ongeluk teveel vellen in? Dan duwt de anti-vastloop functie het papier automatisch weer terug omhoog, dit scheelt een hoop gepeuter in je papierversnipperaar. Je leegt de opvangbak niet vaak door de papiercapaciteit van 23 liter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok

 • list plusDeze hakselaar heeft een krachtige motor waardoor het takken tot wel 45 mm kan versnipperen.
 • list plusDe opvangbak van 53L zorgt ervoor dat je niet constant hoeft te stoppen om het afval weg te gooien.
 • list plusDe aanduwstok zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de hakselaar.

Nadelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok

 • list plusDe hakselaar is relatief zwaar en daardoor lastig te verplaatsen.
 • list plusDe prijs van deze hakselaar is aan de hoge kant.
 • list plusDe handleiding voor het installeren van de hakselaar is onvoldoende.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een krachtige en stille tuinhakselaar om je tuinafval snel te veranderen in voedingsrijke snippers? Dan is de Bosch AXT 25 TC hakselaar een uitstekende keuze. Met zijn borstelloze inductiemotor van 2500 watt en unieke Turbine Cut Technology kan hij takken tot maximaal 45 mm dik, taaie doornstruiken en tuinafval moeiteloos hakselen.

Met de geautomatiseerde snelle toevoertrechter worden takken snel en veilig in het snijsysteem getrokken, terwijl de praktische duwstok een veilige geleiding van zachtere materialen mogelijk maakt. De grote opvangbak van 53 liter zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te stoppen om de composthoop te legen.

Wat deze hakselaar echt onderscheidt van andere modellen is de Turbine Cut Technology, waarmee je snel en probleemloos hout en tuinafval kunt hakselen. Bovendien is hij ontworpen om een lage geluidsemissie te produceren, wat betekent dat je zonder de buren te storen kunt werken.

Het enige nadeel is dat hij vrij groot is, maar dit wordt opgelost door de trechter op te bergen in de opvangbak, waardoor de hakselaar slechts 67 cm hoog is. Al met al is de Bosch AXT 25 TC hakselaar een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en stille manier om hun tuinafval te verwerken.

Persoonlijk vind ik deze hakselaar geweldig. Hij is krachtig en stil, en ik ben vooral blij met de grote opvangbak en de Turbine Cut Technology. Het enige nadeel is dat hij niet zo gemakkelijk op te bergen is, maar ik vind dat een kleine prijs om te betalen voor zo'n geweldige machine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. VONROC Hakselaar/Shredder 2500W – Voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Hakselaar/Shredder 2500W – Voor

 • list plusMet zijn krachtige motor kan deze shredder gemakkelijk takken en ander tuinafval verwerken.
 • list plusDe shredder is duurzaam en gaat lang mee, wat zorgt voor een goede investering op de lange termijn.
 • list plusMet verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een overbelastingsbeveiliging en een noodstop, is deze shredder veilig in gebruik.

Nadelen VONROC Hakselaar/Shredder 2500W – Voor

 • list plusHet geluidsniveau van deze shredder tijdens het gebruik kan zorgen voor overlast in de omgeving.
 • list plusDe shredder heeft een opvangzak die windgevoelig is, wat kan zorgen voor verspreiding van het verwerkte tuinafval.
 • list plusDoor zijn grootte en gewicht kan het lastig zijn om deze shredder te verplaatsen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.8

Zeg maar dag tegen je oude, vermoeiende snoeischaar en maak kennis met de VONROC Hakselaar/Shredder 2500W! Deze krachtige hakselaar van VONROC is ontworpen om snel en efficiënt takken tot Ø45mm te verkleinen, waardoor je na het snoeien van je tuin in een mum van tijd van je tuinafval af bent. Met een geluidsniveau van 106 dB is deze hakselaar weliswaar niet de stilste in zijn soort, maar de hoge prestaties maken dit meer dan goed.

Veiligheid is altijd belangrijk, en daarom is deze hakselaar voorzien van een beveiliging voor overbelasting en een herstartbeveiliging. Hierdoor kun je veilig werken zonder je zorgen te maken over eventuele ongelukken. De meegeleverde duwstok zorgt ervoor dat je de takken veilig door de hakselaar kunt duwen, terwijl je handen beschermd blijven tegen de messen.

Dankzij de grote opvangzak van 45 liter kun je het versnipperde afval direct opvangen en gebruiken als bodembedekker of makkelijk te composteren materiaal. Bovendien zijn de messen eenvoudig te vervangen, wat het onderhoud van de hakselaar makkelijk maakt.

Wat deze hakselaar echt onderscheidt van andere producten is de slanke vorm en het lichte gewicht. Hierdoor is de hakselaar gemakkelijk te verplaatsen en neemt deze weinig ruimte in. Dit maakt het apparaat ideaal voor kleine tot middelgrote particuliere tuinen.

Als je op zoek bent naar een krachtige, veilige en gemakkelijk te gebruiken hakselaar, dan is de VONROC Hakselaar/Shredder 2500W zeker een goede keuze. Het enige nadeel is dat deze hakselaar niet geschikt is voor takken groter dan Ø45mm. Maar als je alleen kleinere takken hoeft te verwerken, dan is deze hakselaar een absolute aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

7. Einhell GC-KS 2540 Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een betrouwbare hakselaar om snel en effectief snoeiafval te versnipperen? Dan is de Einhell GC-KS 2540 hakselaar zeker de moeite waard om te overwegen. Deze machine beschikt over twee duurzame omkeerbare messen van speciaal staal, waardoor hij in staat is om takken tot een diameter van 40 mm te verwerken. De motor van de hakselaar heeft een vermogen van 2500 W en een stationair toerental van 0-4.500 t/min, waardoor hij snel en efficiënt werkt.

Een ander voordeel van de Einhell GC-KS 2540 is de grote vultrechteropening, die het gemakkelijk maakt om het materiaal in te voeren. De trechter kan naar beneden worden gezwenkt en heeft een veiligheidsvergrendeling, waardoor je veilig en comfortabel kunt werken. Bovendien is de hakselaar gemakkelijk te transporteren dankzij het robuuste chassis en de wielen.

Een nadeel van deze hakselaar is het hoge geluidsniveau van 106 dB, dus het dragen van gehoorbescherming is aanbevolen. Maar over het algemeen is de Einhell GC-KS 2540 een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige, betrouwbare hakselaar voor thuisgebruik. De machine wordt geleverd met een opvangzak voor tuinafval en een aanduwstok om vastzittend materiaal veilig los te maken.

Al met al is de Einhell GC-KS 2540 hakselaar een geweldige investering voor iedereen die regelmatig snoeiafval moet verwerken. Hij is krachtig, gemakkelijk te gebruiken en heeft een aantal handige functies die het werk gemakkelijker maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bosch AXT Rapid 2200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT Rapid 2200

 • list plusDeze hakselaar is zeer krachtig en kan takken tot wel 40 mm dikte aan.
 • list plusHet apparaat is compact en daardoor makkelijk op te bergen.
 • list plusDe hakselaar is veilig in gebruik dankzij de automatische terugloopfunctie.

Nadelen Bosch AXT Rapid 2200

 • list plusHet geluidsniveau van de hakselaar is aan de hoge kant.
 • list plusHet apparaat kan verstopt raken bij het versnipperen van vochtig materiaal.
 • list plusDe hakselaar heeft geen opvangbak, waardoor het versnipperde materiaal op de grond terechtkomt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een krachtige en efficiënte tuinhakselaar? Dan is de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar iets voor jou. Met zijn 2.200 watt Highspeed Bosch Powerdrive-motor en de omwentelsnelheid van 3.650 omwentelingen per minuut kan hij takken tot 40 millimeter moeiteloos versnipperen. De duurzame, lasergesneden precisiemessen zorgen voor een hoog snijvermogen en een langere gebruiksduur. Bovendien is de hakselaar gemakkelijk te verplaatsen dankzij het lichte gewicht en de robuuste wielen.

Wat de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar echt onderscheidt van andere hakselaars is de snelle vultrechter en de praktische aanduwstok. Hierdoor kan je tuinafval snel en efficiënt worden verwerkt met een doorvoercapaciteit van maximaal 90 kg per uur. Daarnaast heeft de Shredder een veiligheidsfunctie, zodat je veilig kunt werken. Het geluidsniveau van 103 dB is wel iets om rekening mee te houden, dus gebruik gehoorbescherming.

De Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar is ideaal voor mensen die een grote tuin hebben met veel takken en groenafval. Het is ook perfect voor mensen die graag hun eigen compost willen maken. Het is een krachtige machine die snel en efficiënt werkt. Het enige nadeel is dat het geluidsniveau hoog kan zijn, maar met gehoorbescherming heb je daar geen last van.

Al met al is de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte tuinhakselaar. Met zijn snelle vultrechter, praktische aanduwstok en veiligheidsfunctie is het een uitstekende keuze voor iedereen die graag tuinafval snel en gemakkelijk wil verwerken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Bosch AXT 25 D Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT 25 D Hakselaar

 • list plusDeze hakselaar is zeer krachtig en kan grotere takken aan, wat handig is voor het grovere werk.
 • list plusDe hakselaar is veilig in gebruik, wat belangrijk is om ongelukken te voorkomen.
 • list plusDe hakselaar is duurzaam en van hoge kwaliteit, wat betekent dat het lang meegaat en goed presteert.

Nadelen Bosch AXT 25 D Hakselaar

 • list plusDe hakselaar kan problemen hebben met dunner snoeiwerk, wat een nadeel kan zijn voor mensen die voornamelijk kleinere takken willen versnipperen.
 • list plusDe hakselaar maalt twijgjes niet klein, wat een nadeel kan zijn voor mensen die ook kleine takken willen versnipperen.
 • list plusEr wordt geen verlengsnoer meegeleverd, wat een nadeel kan zijn voor mensen die geen verlengsnoer hebben en de hakselaar op een grotere afstand van een stopcontact willen gebruiken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een krachtige en stille hakselaar? Dan is de Bosch AXT 25 D Hakselaar de perfecte keuze! Met een motorvermogen van 2500 W en een hakselprestatie van 175 kg per uur kan deze hakselaar moeiteloos door takken met een dikte van maximaal 40 mm hakselen. Ook zacht tuinafval is geen probleem dankzij het geoptimaliseerde freeswalssysteem.

Een ander voordeel van deze hakselaar is de afneembare trechter, waardoor je hem economisch kunt opbergen bij een hoogte van slechts 67 cm. Bovendien is de opvangbak van 53 liter ruim genoeg voor grote hoeveelheden tuinafval.

En last but not least: de Bosch AXT 25 D Hakselaar is voorzien van een veiligheidsfunctie. Zo kun je veilig en efficiënt werken in je tuin.

Heb je hout dat moeilijk te hakselen is? Dan is het handig om te weten dat je optimale resultaten bereikt door takken kort na het snoeien te hakselen. Zacht tuinafval moet in kleine hoeveelheden worden gehakseld, vooral als het hakselmateriaal nat is.

Al met al is de Bosch AXT 25 D Hakselaar een krachtige, stille en veilige keuze voor iedereen die efficiënt wil werken in de tuin.

Mijn persoonlijke mening over deze hakselaar is erg positief. Het is een kwalitatief hoogwaardig product dat doet wat het belooft. Het enige nadeel is dat de hakselaar vrij groot en zwaar is, waardoor hij niet erg makkelijk te verplaatsen is. Maar als je hem eenmaal op zijn plek hebt staan, is het een geweldige hulp in de tuin!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

10. Leitz IQ Home Office P4 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leitz IQ Home Office P4 wit

 • list plusDeze shredder heeft een grote opvangbak, waardoor je niet vaak hoeft te legen.
 • list plus Anti-jam technologie voorkomt vastlopen van papier, wat tijd en frustratie bespaart.
 • list plus Met een hoge veiligheidsklasse kan deze shredder vertrouwelijke documenten veilig vernietigen.

Nadelen Leitz IQ Home Office P4 wit

 • list plus Het geluidsniveau van deze shredder is hoger dan sommige andere modellen, wat storend kan zijn voor anderen in de omgeving.
 • list plusDe shredder kan slechts een beperkt aantal vellen papier tegelijk aan, wat het vernietigingsproces vertraagt.
 • list plus Het ontbreken van een aparte sleuf voor het vernietigen van cd's of creditcards kan een nadeel zijn voor gebruikers die deze functie nodig hebben.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

De Leitz IQ Home Office P4 is de perfecte shredder voor thuisgebruik. Hij kan tot wel 10 A4-vellen tegelijk versnipperen, inclusief nietjes en paperclips. Maar wat deze shredder echt onderscheidt van de rest, is zijn anti-vastloop functie. Als je per ongeluk teveel papier invoert, wordt het automatisch teruggeduwd. Dit voorkomt niet alleen frustratie, maar beschermt ook de shredder tegen beschadiging.

Het veiligheidsniveau DIN P4 zorgt ervoor dat al je vertrouwelijke documenten veilig versnipperd worden. Je kunt erop vertrouwen dat je persoonlijke gegevens goed beschermd zijn met deze shredder. Bovendien heeft hij een capaciteit van 225 vellen in de opvangbak, dus je hoeft hem niet vaak te legen.

De Leitz IQ Home Office P4 heeft een stijlvolle uitstraling en past perfect in elk thuiskantoor. Met eenvoudige tiptoetsbediening en een stillere werking is deze shredder ideaal voor een rustige werkomgeving. Het feit dat hij ook nog eens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ondersteunt, maakt hem een must-have voor iedereen die waarde hecht aan privacy.

Hoewel deze shredder misschien niet geschikt is voor grotere kantoren vanwege de 6 minuten onafgebroken gebruik en de afkoeltijd van 60 minuten, is hij perfect voor thuisgebruik. Hij is compact, stil en veilig, en biedt een geweldige shredderervaring.

Mijn persoonlijke mening is dat de Leitz IQ Home Office P4 een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een veilige shredder voor thuisgebruik. Het is een geweldige combinatie van stijl en functionaliteit, met een anti-vastloop functie die zorgt voor een moeiteloze ervaring. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grotere kantoren, maar dat is geen probleem voor de meeste thuisgebruikers. Al met al een geweldige shredder!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hakselaars. Er zijn immers 85 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!