Wat is de beste Hakselaar van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede Hakselaar is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Hakselaar van 2024? Na het onderzoeken van 1725 Hakselaars kwam de VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W als beste uit onze Hakselaar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Hakselaars, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Hakselaars-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Hakselaar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Hakselaars

1Score: 9.6
VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W
Best Shredder
VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W
VONROC GARDEN
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Hyundai Stille Hakselaar Versnipperaar Krachtige
Hyundai Stille Hakselaar Versnipperaar Krachtige
Hyundai
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar
Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Makita UD2500 Hakselaar - 2500W
Makita UD2500 Hakselaar - 2500W
Makita
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
PRO22 PRO-22 - S1 Hakselaar
PRO22 PRO-22 - S1 Hakselaar
PRO22
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Bosch AXT 25 TC Hakselaar
Bosch AXT 25 TC Hakselaar
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
VONROC GARDEN VONROC hakselaar messen
VONROC GARDEN VONROC hakselaar messen
VONROC GARDEN
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Einhell GC-KS 2540 Hakselaar
Einhell GC-KS 2540 Hakselaar
Einhell
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar
Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar
Einhell
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Bosch AXT 25 TC Hakselaar
Bosch AXT 25 TC Hakselaar
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hakselaar Koopgids

Met de beste hakselaar verwerk je tuinafval veilig en efficiënt, waar je tijd en moeite bespaart bij het opruimen van je tuin. Een goede hakselaar is ideaal voor iedereen die regelmatig tuinafval moet opruimen. Een hakselaar versnippert tuinafval en zet het om in compost. Dit draagt bij aan een gezondere tuin een duurzamere levensstijl.

Is een hakselaar handig?

Een hakselaar is een machine die je gebruikt om takken, bladeren en andertuinafval te verkleinen en te versnipperen. Het apparaat heeft een invoerbuis waar je het tuinafval in doet, waarna messen het verpulverd tot kleine stukjes. 

De verkleinde tuinafval is af te voeren, maar is ook te gebruiken als compost. Compost is een natuurlijke meststof die de bodemstructuur verbetert en planten helpt groeien.

Een ander voordeel van een hakselaar is dat het helpt om ruimte te besparen. Verkleinde takken, bladeren en ander tuinafval nemen minder ruimte in beslag dan onverkleind afval, wat betekent dat je meer afval kunt opslaan voordat je het moet afvoeren.

Een derde voordeel van een hakselaar is dat het helpt om dekosten van afvalverwijdering teverlagen. Door tuinafval te verkleinen en te versnipperen, verminder je de hoeveelheid af te voeren afval, wat zorgt tot lagere afvalkosten.

Tot slot zorgt een hakselaar voor eenveilige en efficiënte afvoer van tuinafval. Kortom, een hakselaar is een handig hulpmiddel voor tuiniers om afval te verminderen en efficiënter met tuinafval om te gaan.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een hakselaar zijn er verschillende factoren waar je op moet letten, waaronder:

 • Vermogen: het vermogen van een hakselaar is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het tuinafval dat je wilt versnipperen. Een hoger vermogen betekent doorgaans dat de hakselaar beter in staat is om dikker en harder tuinafval te versnipperen.
 • Typemessen: Er zijn twee soorten messen: messen met een schaarsnijder en hamermessen. Messen met een schaarsnijder zijn ontworpen om takken en bladeren te knippen en in stukken te snijden, terwijl hamermessen zijn ontworpen om takken en ander tuinafval te verpulveren. 
 • Capaciteit: de capaciteit van een hakselaar geeft aan hoeveel tuinafval deze kan verwerken. Als je een grote tuin hebt met veel bomen en struiken, is het belangrijk om een hakselaar te kiezen met een grote capaciteit.
 • Geluidsniveau: sommige hakselaars zijn behoorlijk luid. Als je daar niet op zit te wachten of buren hebt die gevoelig zijn voor lawaai, is het belangrijk om een hakselaar te kiezen die niet te veel geluid maakt.
 • Veiligheidsvoorzieningen: omdat hakselaars met messen werken, is veiligheid een belangrijke overweging. Zorg ervoor dat de hakselaar beschikt over voldoende veiligheidsvoorzieningen, zoals een noodstopknop en een veiligheidsschakelaar, om ongelukken te voorkomen.
 • Onderhoud: hakselaars hebben onderhoud nodig om goed te blijven werken. Kies een hakselaar die gemakkelijk schoon te maken is en waarbij de messen gemakkelijk te vervangen zijn.
 • Budget: ten slotte is het budget een belangrijke overweging bij het kopen van een hakselaar. Hakselaars zijn er in verschillende prijsklassen, dus bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven en kies een hakselaar die past bij je budget.

Motor

De motor van een hakselaar is een belangrijk onderdeel van het apparaat en zorgt voor de aandrijving van het snijmechanisme dat het tuinafval versnippert. Hakselaars beschikken doorgaans over een benzinemotor of een elektromotor.

Benzinemotoren zie je vooral in zwaardere hakselaars die geschikt zijn voor grote tuinen en voor het versnipperen van dikker en harder tuinafval, zoals takken en stammen. 

Benzine-aangedreven hakselaars zijn over het algemeen krachtiger dan elektrische hakselaars en zijn niet afhankelijk van een stopcontact, wat betekent dat ze overal in de tuin te gebruiken zijn.

Elektromotoren zitten meestal in kleinere hakselaars die geschikt zijn voor kleinere tuinen en voor het versnipperen van lichter tuinafval, zoals bladeren en kleine takjes. 

Elektrische hakselaars zijn over het algemeen stiller dan benzine-aangedreven hakselaars en zijn gemakkelijker te onderhouden omdat ze geen brandstof of olie nodig hebben.

Het is belangrijk om de specificaties van de motor te controleren voordat je een hakselaar koopt om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het soort tuinafval dat je wilt versnipperen en voor de grootte van je tuin. 

Wat verbruikt een hakselaar?

Het stroomverbruik van een hakselaar varieert afhankelijk van het type en de grootte van de machine. 

Elektrische hakselaars hebben doorgaans een vermogen tussen 2.000 en 3.500 watt en verbruiken gemiddeld tussen 10 en 15 ampère stroom. 

Benzine-aangedreven hakselaars hebben doorgaans een vermogen tussen 4 en 10 pk en verbruiken benzine om de motor aan te drijven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het stroomverbruik van een hakselaar afhankelijk is van het soort tuinafval dat je versnippert en van de omvang van de klus.

Bij het gebruik van een elektrische hakselaar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geschikt verlengsnoer gebruikt dat het vermogen van de machine kan verwerken en dat de machine niet oververhit raakt. 

Bij het gebruik van een benzine-aangedreven hakselaar is het belangrijk om de brandstoftank regelmatig bij te vullen en de motor goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt.

Kosten van een hakselaar

De prijs van een hakselaar varieert afhankelijk van het type en de grootte van de machine. Elektrische hakselaars zijn over het algemeen goedkoper dan benzine-aangedreven hakselaars en kosten meestal tussen de €100 en €500.

Benzine-aangedreven hakselaars zijn doorgaans duurder en kosten al sneltussen de €300 en €2000.

De kosten per uur voor het gebruik van een hakselaar zijn afhankelijk van het type hakselaar, het soort tuinafval dat je wilt versnipperen en de grootte van de klus. 

Het is moeilijk om een exacte prijs per uur te geven, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van brandstof of elektriciteit en eventuele reparatiekosten of vervangingskosten van de messen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een hakselaar tijd en moeite bespaart bij het opruimen van tuinafval en compost creëert voor de tuin. 

Onderhoud

Het onderhoud van een hakselaar is belangrijk om ervoor te zorgen dat dezegoed en veilig blijft werken. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van een hakselaar:

 1. Reinig de messen regelmatig: verwijder vuil en afval dat aan de messen van de hakselaar kleeft om te voorkomen dat deze vastlopen of bot worden. Gebruik hiervoor een borstel of een doek.
 2. Smeer de messen: houd de messen van de hakselaar gesmeerd met motorolie of een smeermiddel dat geschikt is voor tuinmachines. Dit helpt de messen soepel te werken en voorkomt slijtage.
 3. Controleer de olie: controleer regelmatig het oliepeil van de motor en voeg indien nodig olie toe. Zorg ervoor dat je de juiste olie gebruikt voor het type motor van je hakselaar.
 4. Controleer de bougie: controleer de bougie van de hakselaar om te zien of je deze moet vervangen. Een versleten of beschadigde bougie kan problemen veroorzaken bij het starten van de motor.
 5. Reinig de luchtfilter: de luchtfilter van de hakselaar kan verstopt raken door vuil en afval. Reinig de luchtfilter regelmatig om te voorkomen dat de motor oververhit raakt.
 6. Controleer de veiligheidsvoorzieningen: controleer regelmatig de veiligheidsvoorzieningen van de hakselaar, zoals de noodstopknop en de beschermkap. Zorg ervoor dat deze goed werken en vervang ze indien nodig.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je hakselaar goed blijft werken en veilig te gebruiken is. Raadpleeg de handleiding van je hakselaar voor specifiekeonderhoudsinstructies.

Welke olie gebruik je in hakselaar?

Doorgaans is motorolie nodig om de motor van een hakselaar te smeren en te beschermen tegen slijtage. 

Het exacte type olie dat je nodig hebt, hangt af van het type motor. Raadpleeg de handleiding van je hakselaar om erachter te komen welk type olie geschikt is. 

Het is aanbevolen om hoogwaardige motorolie te gebruiken die speciaal is ontworpen voor tuinmachines en die geschikt is voor de omgevingstemperatuur waarin je de hakselaar gebruikt. Het is belangrijk om de olie regelmatig te vervangen om ervoor te zorgen dat de motor van je hakselaar goed blijft werken.

Wat is het verschil tussen een hakselaar en een houtversnipperaar?

Hoewel veel mensen de termen hakselaar en houtversnipperaar vaak door elkaar gebruiken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee machines.

Een hakselaar is ontworpen om takken en ander tuinafval te versnipperen tot kleine stukjes die kunnen worden gebruikt als compost of kunnen worden afgevoerd als tuinafval. Hakselaars hebben messen die het afval verpulveren en verkleinen tot kleinere stukjes.

Een houtversnipperaar daarentegen is speciaal ontworpen omhout te verwerken en om grote takken en stammen om te zetten in houtsnippers. Houtversnipperaars hebben over het algemeen krachtigere motoren dan hakselaars en hebben messen die geschikt zijn voor dikker hout.

Een ander verschil tussen hakselaars en houtversnipperaars is dat houtversnipperaars geschikt zijn voor het maken van mulch en voor het produceren van brandstof voor openhaarden

Hakselaars zijn hier meestal niet geschikt voor en gebruik je voor het maken van compost en het verwerken van tuinafval.

hero illustration

Hoe testen we Hakselaars?

Om de beste Hakselaar te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Hakselaar-test hebben we 1725 Hakselaars geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Hakselaar-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Hakselaar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Hakselaar-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Hakselaar in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1725 Hakselaars te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Hakselaars op een rijtje

1. Best Shredder: VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W

 • list plusKrachtige machine voor het versnipperen van snoeiafval
 • list plusVeiligheid door duwstok en beveiliging tegen overbelasting
 • list plusMeegeleverde opvangzak van 45 liter voor gemakkelijk opruimen

Nadelen VONROC GARDEN VONROC Hakselaar/Shredder 2500W

 • list plusGeluidsniveau van de motor

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.27
Recensie: VONROC Hakselaar/Shredder 2500W - Voor takken tot Ø45mm - Incl. 45L opvangzak & duwstok

De VONROC Hakselaar/Shredder 2500W is een krachtige machine die perfect is voor het versnipperen van snoeiafval in kleine tot middelgrote tuinen. Met mijn vermogen van 2500W kan ik takken tot een diameter van Ø45mm verwerken. Dit maakt mij het ideale gereedschap om snoeiafval op te ruimen na het snoeien van hagen of bomen.

Een van mijn belangrijkste voordelen is de veiligheid die ik bied. Ik kom met een handige duwstok, waarmee jij de takken veilig door mij heen kunt duwen, terwijl jouw handen beschermd blijven tegen mijn messen. Daarnaast ben ik uitgerust met beveiliging tegen overbelasting en een herstartbeveiliging, zodat jij op een veilige manier kunt werken.

Een ander voordeel van mij, de VONROC Hakselaar/Shredder 2500W, is mijn grote opvangzak van maar liefst 45 liter. Hiermee kun jij het versnipperde afval direct opvangen, waardoor het opruimen en afvoeren een stuk gemakkelijker wordt. Bovendien kun je het versnipperde afval gebruiken als bodembedekker of materiaal voor compostering.

Ik ben uitgerust met twee hardstalen messen, die jij indien nodig eenvoudig zelf kunt vervangen. Dit zorgt ervoor dat ik langdurig en efficiënt kan blijven werken. Daarnaast heb ik een slank en lichtgewicht ontwerp, waardoor ik gemakkelijk te verplaatsen ben en weinig ruimte inneem.

Wat betreft mijn technische specificaties, heb ik een onbelaste snelheid van 4200/min en weeg ik 11.9 kg. Ik kom in een milieuvriendelijke verpakking zonder full colour opdruk.

Gebruikersreviews zijn over het algemeen positief over mij, de VONROC Hakselaar/Shredder 2500W. Mijn klanten zijn tevreden over mijn kracht en gebruiksgemak. Een gebruiker heeft zelfs getest met takken die nauwelijks door mijn sleuf pasten en meldde dat ik moeiteloos bleef werken. Een ander complimenteert mij omdat ik een hele vlinderstruik in slechts één uur snel en efficiënt kan versnipperen.

Een punt van aandacht dat genoemd wordt in een van de reviews is het geluid dat mijn motor produceert. Hoewel dit als een minpunt wordt gezien, kun jij dit probleem eenvoudig oplossen door oordoppen te dragen tijdens het werken met mij.

Al met al ben ik, de VONROC Hakselaar/Shredder 2500W, een uitstekende keuze om takken te versnipperen in de tuin. Ik bied kracht, veiligheid en gemak, en heb een grote opvangzak om het versnipperde afval direct op te vangen. Hoewel het geluidsniveau een minpunt kan zijn, wegen mijn positieve eigenschappen ruimschoots op tegen eventuele nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Hyundai Stille Hakselaar Versnipperaar Krachtige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai Stille Hakselaar Versnipperaar Krachtige

 • list plusDuurzaam
 • list plusVeilig in gebruik
 • list plusMakkelijk in gebruik

Nadelen Hyundai Stille Hakselaar Versnipperaar Krachtige

 • list plusGebrek aan fijne versnippering
 • list plusNiet fluisterstil

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.5
De Hyundai Stille Hakselaar is mijn persoonlijke keuze als het gaat om het versnipperen van takken in de tuin. Met zijn krachtige 2800W motor en stalen messen draait deze hakselaar op volle snelheid van 60 tpm. Hij kan zonder problemen takken tot een diameter van 45 mm aan. En wees gerust, ik heb de nodige bescherming ingebouwd, met auto overload bescherming en motor overbelasting/herstart bescherming, zodat je veilig en betrouwbaar kunt werken.

Wat deze hakselaar echt uniek maakt, is de Auto feed en Easy feed functie. Hierdoor wordt het versnipperen van takken nog eenvoudiger. En met de afneembare hopper, duwstok en 2 wielen kun je dit apparaat gemakkelijk verplaatsen waar je maar wilt. Ik heb zelfs een opvangbak met een capaciteit van 60 liter toegevoegd, zodat je zonder onderbreking kunt werken.

Nu moet ik wel eerlijk zijn, sommige gebruikers hebben enkele nadelen opgemerkt. Ze zeggen dat de hakselaar traag werkt en dat de takken droog moeten zijn om goed versnipperd te worden. Ook wordt er gezegd dat de messen te ver uit elkaar staan, waardoor de takken niet volledig worden versnipperd. Dit kan een beetje vervelend zijn als je op zoek bent naar hele kleine snippers.

Maar laten we niet vergeten dat er ook veel positieve punten zijn genoemd door gebruikers. Ze beschrijven de hakselaar als duurzaam, veilig en gemakkelijk in gebruik. Het apparaat is snel in elkaar te zetten en versnippert de takken moeiteloos. En laten we vooral de stevige opvangbak met veiligheidsslot niet vergeten, die echt gewaardeerd wordt.

Dus al met al, ondanks enkele nadelen, is de Hyundai Stille Hakselaar een betrouwbaar apparaat dat goed in staat is om takken te versnipperen. Het is duurzaam, veilig en gemakkelijk in gebruik. Met zijn krachtige motor en grote opvangbak is het de ideale keuze voor al je tuinprojecten. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

 • list plusSnelle en krachtige tuinhakselaar
 • list plusEenvoudig in gebruik, zelfs voor kinderen
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

 • list plusRestafval vliegt soms naast de opvangbak
 • list plusFilter achter de machine moet regelmatig schoongemaakt worden

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.57
Ik heb de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar nu al een maand en ik ben ontzettend blij met dit apparaat. Het is een snelle en krachtige tuinhakselaar die al het snoeiwerk in mijn tuin moeiteloos verhakselt. Wat ik vooral handig vind, is dat het apparaat super makkelijk te gebruiken is. Het mes draait razendsnel en het snoeiafval kan eenvoudig in de opening geduwd worden. Door de afstand tussen de opening en het mes is het praktisch onmogelijk om met je handen bij het mes te komen terwijl het draait, wat de veiligheid enorm ten goede komt. Zelfs mijn zoontje kan snoeiafval in de hakselaar doen. Mocht het even niet lekker gaan, dan duw ik het snoeiafval gewoon aan met de rode aanduwstok en dan loopt het weer als een zonnetje.

Na gebruik is het apparaat ook makkelijk schoon te maken. De machine kan geopend worden en met een handveger kan ik overal bij om het schoon te maken. Dit is vooral handig als er iets vast komt te zitten, dan kan ik het makkelijk verwijderen. Dankzij de flapjes aan de vulingang komt er bijna geen hakselgoed omhoog, maar ik draag altijd een bril tijdens het werken met de hakselaar, omdat er soms toch wat stof of zaagsel omhoog kan komen. Vanwege het geluid draag ik ook gehoorbescherming, want mijn oren zijn belangrijk. Onder de hakselaar zet ik een emmertje, waarin ongeveer 80-90% van het hakselgoed wordt opgevangen. De rest vliegt er naast, dus ik moet regelmatig even het terras aanvegen en de rest wegscheppen. Ook borstel ik na gebruik het filter achter de machine even schoon, omdat er zaagsel in kan komen.

Wat betreft de prestaties van de hakselaar ben ik zeer tevreden. De takken worden tot pulp verwerkt en niet tot kleine stukjes. Het hakselresultaat is dus top. Ik kan het hakselgoed makkelijk op de gewenste plek verspreiden. Hierdoor maakt onkruid voorlopig geen kans meer. De hakselaar is ook duurzaam en van uitstekende kwaliteit, wat ik erg belangrijk vind. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook prima.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar. Het is een handige en efficiënte hakselaar die al het snoeiafval moeiteloos verwerkt. Het apparaat is simpel schoon te maken en het hakselresultaat is top. Er is goed nagedacht over de veiligheid, wat ik erg waardeer. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en ik kan dit apparaat zeker aanraden aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Makita UD2500 Hakselaar - 2500W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita UD2500 Hakselaar - 2500W

 • list plusKrachtige machine met een vermogen van 2500 Watt.
 • list plusGebruiksvriendelijk bedieningspaneel met automatisch antiblokkeringssysteem en terugloop schakelaar.
 • list plusErgonomisch ontwerp met handvatten aan beide zijden en grote wielen voor een soepele verplaatsing.

Nadelen Makita UD2500 Hakselaar - 2500W

 • list plusMoeilijk te verwijderen en terug te plaatsen opvangbak.
 • list plusKlep om te ont-/vergrendelen werkt moeilijk en kan lang duren om te openen of sluiten.
 • list plusNiet geschikt voor dikke takken, effectief alleen bij dunne takken tot 3 centimeter.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
9.07
De Makita UD2500 Hakselaar is echt een krachtpatser als het gaat om het versnipperen van snoeiafval. Met mijn vermogen van 2500 Watt kan ik takken verwerken met een maximale dikte van 45 mm. Mijn messenwals zorgt ervoor dat ik het snoeiafval geleidelijk naar binnen trek, wat resulteert in een efficiënte versnippering.

Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn eenvoudige bedieningspaneel met automatisch antiblokkeringssysteem en terugloopschakelaar. Zo kun je mij super makkelijk gebruiken. Daarnaast kan ik ook in tegenovergestelde richting draaien, ideaal voor als ik een verstopping heb.

Wat ik ook zo fijn vind, is mijn ergonomische ontwerp. Met handvatten aan beide zijden kun je mij makkelijk verplaatsen en dankzij mijn grote wielen gaat dat ook nog eens soepel. En als je me even niet nodig hebt, kun je mijn trechter eraf halen en me compact opbergen.

Maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen is even enthousiast over mij. Sommige gebruikers vinden me wat lastig in gebruik, vooral het verwijderen en terugplaatsen van de opvangbak vergt wat geduld en moeite. Ook kan mijn ont-/vergrendelingsklep soms wat moeilijk werken en duurt het even voordat hij opengaat of sluit.

Een ander puntje om op te letten is dat ik niet geschikt ben voor dikke takken. Dunne takken verwerk ik zonder problemen, maar takken van 3 centimeter dikte worden niet goed versnipperd. Dus als je voornamelijk dikke takken wilt versnipperen, is het goed om daar rekening mee te houden.

Ondanks deze beperkingen heb ik ook positieve eigenschappen, zoals mijn veiligheid en mijn vermogen om snoeiafval efficiënt te versnipperen. Het is belangrijk om te bedenken waarvoor je me wilt gebruiken en of ik aan jouw specifieke behoeften voldoe.

Al met al ben ik, de Makita UD2500 Hakselaar, een krachtige machine met een paar handige functies, maar ook enkele beperkingen. Het is slim om even verder te kijken en andere opties te overwegen, vooral als je dikke takken wilt versnipperen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

5. PRO22 PRO-22 - S1 Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PRO22 PRO-22 - S1 Hakselaar

 • list plusKrachtige prestaties voor het verwerken van takken, struiken en ander groenafval.
 • list plusUniek PRO-tech neuswiel en trekhaakaansluiting voor eenvoudig transport.
 • list plusLange garantie van 3 jaar voor extra gemoedsrust.

Nadelen PRO22 PRO-22 - S1 Hakselaar

 • list plusNiet geschikt voor verwerking van loofafval zoals bladeren en varens.
 • list plusAfhankelijk van benzine, wat kan leiden tot extra kosten en onderhoud.
 • list plusMogelijk beperkt in gebruik voor mensen zonder toegang tot benzine.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
8.06
Ik ben de PRO-22 - S1 Hakselaar met een 7 pk benzine motor, en ik ben gemaakt voor krachtig en efficiënt gebruik in de tuin. Met mijn capaciteit om takken van 60-80 mm continu te verwerken en een maximaal takdikte van 100 mm, bied ik een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Mijn unieke PRO-tech neuswiel en trekhaakaansluiting maken het transport gemakkelijk en handig, wat mij onderscheidt van andere modellen.

Mijn RATO 7 pk, 212 cm³, 4-takt OHV benzinemotor zorgt voor krachtige prestaties, waardoor takken, struiken, hagen en ander groenafval moeiteloos verwerkt kunnen worden. Ik kom met een gratis veiligheidswerkset, inclusief een bril en gehoorbeschermer, voor extra gebruiksgemak en veiligheid. En met mijn extra lange garantie van 3 jaar, bied ik gemoedsrust aan mijn koper.

Mijn hakselsysteem met een mestrommel bevat twee omkeerbare messen en een contrames, waardoor ik efficiënt tuinafval kan verwerken voor compost, bodembedekking en tuinpaden. Ik ben niet geschikt voor loofafvalverwerking, maar ik excelleer in het verwerken van diverse tuinafvalmaterialen.

Dankzij mijn benzine motoraandrijving bied ik mobiele vrijheid in de tuin, zonder afhankelijk te zijn van een stroomvoorzieningspunt. Mijn unieke PRO-tech neuswiel maakt het vervoer van mij eenvoudig, zonder dat ik achterover gekanteld hoef te worden, wat mij onderscheidt van concurrenten. En met mijn luchtbanden en trekhaakaansluiting, ben ik gemakkelijk te verplaatsen op eigen terrein.

Mijn scharnierbare invoertrechter maakt de trommel gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud, terwijl mijn elektronische urenteller aangeeft wanneer een onderhoudsbeurt nodig is.

Ik bied krachtige prestaties, handige functies en een lange garantie, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor particulieren die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte hakselaar. Met mijn unieke eigenschappen en duurzame ontwerp, bied ik veel waarde voor mijn prijsklasse. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Bosch AXT 25 TC Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar

 • list plusIndrukwekkende prestaties met weinig lawaai-uitstoot
 • list plusGrote hoeveelheden tuinafval verwerken zonder vast te lopen
 • list plus'Turbine-Cut'-systeem maakt hakselen moeiteloos

Nadelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar

 • list plusVermogen om takken te verwerken kan variëren afhankelijk van houtkenmerken

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.19
Ik ben de Bosch AXT 25 TC hakselaar, en ik ben hier om je te helpen bij het verwerken van al dat tuinafval. Met mijn krachtige 2500 W motor en een capaciteit van 230 kg/h, kan ik moeiteloos takken, bladeren en ander groenafval verwerken. Ik ben ontworpen met het geoptimaliseerde 'Turbine-Cut'-systeem, waardoor ik takken tot 45 mm dik kan verwerken zonder vast te lopen.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn vermogen om indrukwekkende prestaties te leveren met minimale lawaai-uitstoot, waardoor jij in alle rust in de tuin kunt werken. Mijn afneembare trechter maakt me ook nog eens super handig, aangezien ik compact kan worden opgeborgen op een hoogte van slechts 67 cm. Zo bespaar ik ruimte en maak ik het gemakkelijk voor thuisgebruik.

Een van mijn grootste voordelen is mijn vermogen om grote hoeveelheden tuinafval te verwerken zonder vast te lopen. Mijn 'Turbine-Cut'-systeem maakt het hakselen van takken en ander tuinafval een fluitje van een cent, waardoor jij kostbare tijd en moeite bespaart. En mijn onderhoud is ook nog eens super eenvoudig, met handige accessoires zoals een grasopvangbak en aanduwstok in mijn verpakking.

Hoewel ik veel voordelen bied, is het goed om te onthouden dat mijn vermogen om takken te verwerken kan variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van het hout. Maar desalniettemin ben ik een indrukwekkende hakselaar die uitblinkt in het efficiënt verwerken van tuinafval met minimale overlast.

Al met al bied ik een uitstekende combinatie van vermogen, efficiëntie en gebruiksgemak, waardoor ik een waardevolle toevoeging ben voor elke tuinier. Met mijn stille werking, hoge verwerkingscapaciteit en handige ontwerp, ben ik een betrouwbare keuze voor het beheren van tuinafval. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. VONROC GARDEN VONROC hakselaar messen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC GARDEN VONROC hakselaar messen

 • list plusDuurzaamheid voor het versnipperen van tuinafval
 • list plusVeelzijdigheid voor gebruik met verschillende hakselaarmodellen
 • list plusKosteneffectiviteit door dubbelzijdig gebruik

Nadelen VONROC GARDEN VONROC hakselaar messen

 • list plusCompatibiliteit met specifieke hakselaarmodellen moet worden gecontroleerd
 • list plusNauwkeurig de handleiding volgen bij het vervangen van de messen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.61
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
8.57
Ik ben super enthousiast om je de VONROC hakselaar messen voor te stellen, het ultieme accessoire voor de GS502AC hakselaar. Met een set van 2 vervangingsmessen bieden ze duurzaamheid en efficiëntie voor het verwerken van tuinafval. De hardmetalen bladen zijn dubbelzijdig geslepen, wat betekent dat ze omkeerbaar zijn en dus langer meegaan. Zo hoef je je geen zorgen te maken over frequente vervanging en geniet je langer van consistente prestaties.

Deze messen zijn niet alleen geschikt voor de VONROC GS502AC hakselaar, maar ook voor verschillende andere elektrische hakselaars. Dit maakt ze een veelzijdige keuze voor tuinliefhebbers. Het omkeerbare en dubbelzijdige gebruik van de messen verhoogt de kosteneffectiviteit en gebruiksvriendelijkheid.

De VONROC hakselaar messen zijn een evolutie in tuinafvalverwerking, met een focus op duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze bieden een verbeterde levensduur en prestaties in vergelijking met eerdere modellen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor huiseigenaren en tuiniers die betrouwbare accessoires voor hun hakselaar zoeken.

Deze messen zijn ideaal voor het versnipperen van tuinafval, takken en ander groenafval, waardoor je efficiënt je tuinafval kunt beheren en verwerken. De voordelen van de VONROC hakselaar messen zijn de duurzaamheid, veelzijdigheid en kosteneffectiviteit, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor iedereen die regelmatig tuinafval verwerkt.

Hoewel de VONROC hakselaar messen geweldige voordelen bieden, is het belangrijk om de compatibiliteit met specifieke hakselaarmodellen te controleren. Niet alle modellen zijn mogelijk geschikt voor deze messen. Verder is het altijd slim om de handleiding zorgvuldig te volgen bij het vervangen van de messen.

Kortom, de VONROC hakselaar messen bieden aanzienlijke voordelen in termen van duurzaamheid, veelzijdigheid en kosteneffectiviteit. Het feit dat je de messen dubbelzijdig kunt gebruiken en ze compatibel zijn met verschillende hakselaarmodellen, maakt ze een aantrekkelijke keuze voor tuinliefhebbers. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen deze messen een waardevolle aanwinst zijn voor het efficiënt beheren van tuinafval. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Einhell GC-KS 2540 Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell GC-KS 2540 Hakselaar

 • list plusBetrouwbare machine
 • list plusKrachtige motor van 2500 W
 • list plusGrote vultrechteropening

Nadelen Einhell GC-KS 2540 Hakselaar

 • list plusMessen kunnen snel bot worden
 • list plusJonge takken kunnen tussen het snijwiel en de behuizing glippen
 • list plusMatige kwaliteit en lastig in gebruik

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.23
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
7.72
Ik ben de Einhell GC-KS 2540 Hakselaar, de betrouwbare machine die perfect is voor het snel versnipperen van snoeiafval in je tuin. Met mijn twee duurzame omkeerbare messen van speciaal staal, zorg ik voor een effectieve werking. Mijn krachtige 2500 W motor en stationair toerental van 0-4.500 t/min stellen me in staat om takken tot een diameter van Ø40 mm te versnipperen.

Wat me onderscheidt is mijn grote vultrechteropening, waardoor het super eenvoudig is om materiaal in te voeren. Mijn vultrechter kan ook naar beneden worden gezwenkt en heeft een veiligheidsvergrendeling. Ik heb zelfs een geïntegreerde motorbeveiligingsschakelaar om je te beschermen tegen overbelasting.

Mijn robuuste chassis is voorzien van wielen, waardoor ik snel en gemakkelijk kan worden getransporteerd. En met mijn geïntegreerde transporthandgreep maak je het verplaatsen nog gemakkelijker. Je kunt zelfs de meegeleverde opvangzak voor tuinafval eenvoudig bevestigen met behulp van de haak.

Ik wil wel even benadrukken dat mijn messen snel bot kunnen worden volgens gebruikersreviews. Daarom is het handig om een extra set mesjes te bestellen of een wetsteen te gebruiken om ze te slijpen. Maar ondanks dat, vinden gebruikers mij over het algemeen veilig en gemakkelijk in gebruik. Ze waarderen ook dat mijn kap gemakkelijk kan worden geopend om vastzittende takken te verwijderen.

Hoewel ik over het algemeen positieve beoordelingen krijg, zijn er ook enkele kritische opmerkingen. Zo kunnen mijn messen na een paar uur hakselen bot worden en kunnen jonge takken tussen het snijwiel en de behuizing glippen, wat als een nadeel wordt gezien. Sommige mensen vinden ook dat mijn kwaliteit matig is en dat ik lastig in gebruik kan zijn.

Maar ondanks deze nadelen bied ik nog steeds veel voordelen. Ik ben veilig, gebruiksvriendelijk en heb een krachtige motor. Mijn grote vultrechteropening en de mogelijkheid om mijn kap gemakkelijk te openen om vastzittende takken te verwijderen, worden ook gewaardeerd. Dus als je op zoek bent naar een hakselaar voor het versnipperen van snoeiafval in je tuin, is de Einhell GC-KS 2540 Hakselaar zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar

 • list plusRobuuste en krachtige machine
 • list plusEfficiënte en snelle verwerking van grote hoeveelheden materiaal
 • list plusGemakkelijk te manoeuvreren en te transporteren

Nadelen Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar

 • list plusKan moeite hebben met dunne, groene takken
 • list plusMismatch tussen meegeleverde bevestigingsmiddelen en montage-instructies

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
7.09
Gebruiksgemak
7.72
De Einhell GC-RS 60 CB Hakselaar is mijn robuuste en krachtige metgezel in de tuin. Ik ben speciaal ontworpen om dikke materialen zoals takken, boom- en hegafval en ander tuinafval te verwerken. Met mijn indrukwekkende vermogen van 2800 W en mijn maximale takdiameter van ø45 mm, kan ik moeiteloos grote hoeveelheden materiaal aan.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn stille en efficiënte snijtrommel. Dankzij mijn grote vulopening en automatische invoersnelheid kan ik het materiaal snel verwerken. En als er een blokkade optreedt, hoef je je geen zorgen te maken. Ik heb een handige draairichtingsschakelaar waarmee ik blokkades snel en gemakkelijk kan oplossen.

Mijn robuuste chassis met wielen maakt me niet alleen krachtig, maar ook mobiel. Je kunt me eenvoudig verplaatsen dankzij mijn handige handgreep. En mijn transparante opvangbak met een capaciteit van 60 liter heeft zelfs een geïntegreerde veiligheidsschakelaar. Als je de opvangbak verwijdert, wordt de stroomtoevoer direct onderbroken om ervoor te zorgen dat je altijd veilig bent.

Mijn gebruikers zijn dol op mij! Ze prijzen mijn degelijkheid en gebruiksgemak. Ja, ik ben een beetje zwaar, maar dankzij mijn wielen kan ik gemakkelijk worden gehanteerd. Het monteren van mij is een eitje en mijn handleiding is duidelijk en begrijpelijk. Het enige wat je moet doen, is zelf voor een verlengsnoer zorgen, want het meegeleverde snoer is een beetje kort.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat ik moeite heb met dunne, groene takken. Dus als je van plan bent om voornamelijk dit soort materiaal te verwerken, moet je wellicht naar een alternatief kijken. Een andere gebruiker merkte ook op dat het meegeleverde bevestigingsmateriaal niet helemaal overeenkwam met de montage-instructies.

Al met al ben ik een betrouwbare en krachtige machine die perfect is voor het verwerken van dikke materialen in de tuin. Ik ben duurzaam, veilig en gemakkelijk te gebruiken. Maar als dunne, groene takken belangrijk voor je zijn, is het de moeite waard om naar andere opties te kijken. Ik ben er altijd voor je, klaar om je te helpen in de tuin! 🌿

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch AXT 25 TC Hakselaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar

 • list plusKrachtige motor van 2500 watt
 • list plusRoyale opvangbak met een inhoud van 53 liter
 • list plusRelatief stil in gebruik

Nadelen Bosch AXT 25 TC Hakselaar

 • list plusKan vastlopen bij veel blad en dunne takjes

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.76
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
7.4
De Bosch AXT 25 TC Hakselaar, dat ben ik! Ik ben een krachtige en stille tuinhakselaar die jouw tuinafval moeiteloos omzet in voedingsrijke snippers. Met mijn borstelloze inductiemotor van 2500 watt en de unieke Turbine Cut Technology kan ik takken tot wel 45 mm dik, doornstruiken en ander tuinafval verwerken. Ik trek de takken snel en efficiënt naar binnen dankzij mijn geautomatiseerde snelle toevoertrechter. En voor de zachtere materialen, zoals stekelige takken, heb ik een handige duwstok om je veilig te begeleiden.

Wat mij onderscheidt, is mijn royale opvangbak met een inhoud van 53 liter. Dat betekent dat je de bak minder vaak hoeft leeg te maken op de composthoop. Bovendien nemen mijn gehakselde snippers minder ruimte in de gft-bak in en zijn ze perfect voor compost of mulch. En als je me wilt opbergen, kan mijn trechter gemakkelijk in de opvangbak worden opgeborgen, zodat ik slechts 67 cm hoog ben.

Mijn Turbine Cut Technology zorgt ervoor dat ik snel en probleemloos hout en tuinafval kan versnipperen, terwijl mijn borstelloze inductiemotor van 2500 watt zorgt voor krachtig en efficiënt hakselen. En het beste van alles? Ik ben relatief stil, dankzij mijn ontwerp met een lage geluidsemissie.

Gebruikers zijn enthousiast over mij! Ze waarderen mijn goede prijs-kwaliteitverhouding, mijn vermogen om fijn materiaal te verwerken zonder teveel lawaai te maken. Ze vinden me duurzaam, veilig en gemakkelijk in gebruik. Volgens hen doe ik wat ik beloof en raak ik zelfs bij dikke takken niet verstopt.

Er is wel één aandachtspuntje. Bij veel bladeren en dunne takjes kan ik af en toe vastlopen. Hoewel ik takken tot 40 mm prima aankan, kan ik moeite hebben met dat soort materiaal. Houd daar dus rekening mee als je mij gebruikt.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor het verwerken van tuinafval. Met mijn krachtige motor, Turbine Cut Technology en royale opvangbak bied ik een efficiënte en gemakkelijke manier om tuinafval om te zetten in waardevolle snippers. Dus, waar wacht je nog op? Laat mij je helpen met jouw tuinafval! 🍃

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hakselaars. Er zijn namelijk 1725 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!