Wat is de beste boren van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede boren is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste boren van 2023? Na het testen van 11193 boren kwam de SDS boor 6mm Metabo betonboor als beste uit onze boren-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de boren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 boren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame boren-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste boren

1Score: 9.9
SDS boor 6mm Metabo betonboor
Beste koop
SDS boor 6mm Metabo betonboor
Metabo
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Robust Tools ACTIE!! Diamantboor blank
Robust Tools ACTIE!! Diamantboor blank
Robust Tools
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm
Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm
Hofftech
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Benson Gatenzaag Set 51, 60,
Benson Gatenzaag Set 51, 60,
Benson
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
KWB Gatenzaag 1 krans 4990-00
KWB Gatenzaag 1 krans 4990-00
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft
Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+
Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+
Hofftech
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Maxifix Diamantboor Tegelboor Droog HEX – Wax 2
Maxifix Diamantboor Tegelboor Droog HEX – Wax 2
Maxifix
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Piranha HI-TECH Universele boor 6mm
Piranha HI-TECH Universele boor 6mm
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Metabo 627151000 19 delige metaalboren
Metabo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Boren Koopgids

Of je nu een doe-het-zelver of een professional bent, een goede set boren is onmisbaar. Met de beste boren boor je gemakkelijk en nauwkeurig gaten in allerlei materialen, van hout en metaal tot steen en beton. Of je nu een simpele klus in huis doet of een grotere bouwproject uitvoert, met de beste boren is je het klusje zo geklaard.

Soorten boren

Er zijn veel verschillende soorten boren beschikbaar voor verschillende soorten klussen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten boren:

 • Standaard boren: deze zijn ontworpen om te boren in hout, metaal en kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Spadeboren: deze hebben een vlakke, rechthoekige kop en zijn ontworpen om brede, vlakke gaten te boren in hout en andere zachte materialen.
 • Gatenzagen: deze hebben een zaagrand omringd door een cirkelvormige metalen huls en worden gebruikt om grote gaten te boren in hout, kunststof en metaal.
 • Forstnerboren: deze hebben een platte bodem en scherpe snijkanten en worden gebruikt om precieze, vlakke gaten te boren in hout.
 • Betonboren: deze zijn ontworpen om door beton en ander stevig metselwerk te boren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Glas- en tegelboren: deze zijn speciaal ontworpen om door glas, keramiek en andere kwetsbare materialen te boren en hebben een speciale diamantcoating om te voorkomen dat het materiaal breekt.

Er zijn nog veel meer soorten boren beschikbaar, afhankelijk van de specifieke klus die je wilt uitvoeren. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor het materiaal en de klus waarvoor je hem nodig hebt.

Welke boor voor welke klus?

Het kiezen van de juiste boor voor een specifieke klus is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste boor te kiezen voor je klus:

 • Voor hout is een standaardboor of een spadeboor het beste te gebruiken, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. Voor precieze gaten in hout kun je een forstnerboor gebruiken.
 • Voormetaal is het beste om een standaardboor of een metaalboor gebruiken. Die zijn speciaal ontworpen voor het boren in metaal.
 • Voor beton en steen heb je een speciale betonboor nodig, die in staat is om door het harde materiaal te boren. Zorg ervoor dat je een boor kiest die geschikt is voor het type beton of steen waarin je wilt boren.
 • Voor glas, keramiek en andere kwetsbare materialen heb je een speciale glas- en tegelboor nodig, die voorzien is van een diamantcoating om te voorkomen dat het materiaal breekt.
 • Voor grotere gaten is een gatenzaag de beste optie, die is speciaal ontworpen voor het boren van grote gaten in hout, metaal en andere materialen.

Het is ook belangrijk om de juiste maat boor te kiezen voor de specifieke klus die je gaat uitvoeren. Eente kleine of te grote boor kan leiden tot problemen zoals scheuren, breken of slechte prestaties van de boor. 

De levensduur

Hoe lang boren meegaan, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het boormateriaal, de intensiteit van het gebruik en de omstandigheden waaronder de boor wordt gebruikt. Over het algemeen gaan hoogwaardige boren die je op de juiste manier gebruikt en onderhoudt, lang mee.

Om delevensduur van je boren te verlengen, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen.

Gebruik allereerst de juiste boor voor de klus. Gebruik een boor die geschikt is voor het materiaal dat je wilt boren en kies de juiste maat boor voor de klus. Zorg ook voor een goedesmering. Gebruik smeermiddel om de boorsnelheid te verhogen en de slijtage te verminderen.

Daarnaast is het belangrijk om de boor regelmatig te reinigen. Verwijder regelmatig zaagsel, metaalsnippers en ander vuil dat zich kan ophopen op de boor om te voorkomen dat de boor verstopt raakt en oververhit raakt.

Tot slot is het van belang om deboorop de juiste manier te bewaren. Bewaar boren op een droge en veilige plaats om te voorkomen dat ze beschadigd raken of zijn blootgesteld aan vocht of corrosie.

Als je merkt dat een boor niet meer goed werkt of aan het slijten is, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen. 

Bewaren en onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je boren lang meegaan en goed blijven werken, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen en te onderhouden. 

Het is bijvoorbeeld belangrijk om je boren op een droge en veilige plaats te bewaren, uit de buurt van vocht, stof en andere vervuilende stoffen. Bewaar ze bij voorkeur in een gereedschapskist of -lade om te voorkomen dat ze beschadigd raken of verloren gaan.

Zorg ervoor dat de borenschoon en droog zijn voordat je ze opbergt. Verwijder vuil, zaagsel en andere vervuilende stoffen met een borstel of een doek. 

Controleer regelmatig de conditie van je boren en vervang ze indien nodig. Boren die versleten zijn of beschadigd raken, zijn mogelijk minder effectief of gevaarlijk om te gebruiken.

Om je boren goed te onderhouden, smeer je ze regelmatig met olie of smeermiddel om de wrijving te verminderen en de levensduur te verlengen. Zorg ervoor dat je de juiste soort olie of smeermiddel gebruikt voor de specifieke boor die je hebt. 

Houd je boren scherp door ze te slijpen met een slijpsteen of een speciale boren-slijpmachine. Zorg ervoor dat je de juiste slijpmethode gebruikt voor het type boor dat je hebt.

Gebruik je boren op de juiste manier en volg de instructies van de fabrikant. Vermijd overmatige slijtage door boren niet te overbelasten of te hard te duwen tijdens het boren. Door je boren goed te onderhouden en op te bergen, zorg je ervoor dat ze lang meegaan en dat ze altijd klaar zijn voor gebruik wanneer je ze nodig hebt.

Hoe weet je waar je mag boren?

Voordat je gaat boren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet waar je mag boren om schade aan het materiaal of het gereedschap te voorkomen. Hier zijnenkele tips om ervoor te zorgen dat je weet waar je mag boren:

 1. Controleer of erelektriciteits- of waterleidingen achter of in de buurt van de muur of het oppervlak zijn waarin je wilt boren. Raadpleeg hiervoor de bouwtekening van het huis of het gebouw, of gebruik een leidingzoeker om de leidingen te lokaliseren.
 2. Controleer of er geen gasleidingen of andere verborgen obstakels in de buurt van het gebied zijn waarin je wilt boren. Als je niet zeker weet waar je mag boren, is het een optie om contact op te nemen met een professionele bouwer of installateur.
 3. Gebruik een potlood of markeerstift om het gebied te markeren waar je wilt boren voordat je begint. Dit zorgt ervoor dat je op de juiste plek boort en voorkomt dat je per ongeluk in het verkeerde gebied boort.
 4. Gebruik een muuranker of plug om te voorkomen dat de boor wegdraait of het oppervlak beschadigt. Zorg ervoor dat de plug of het anker geschikt is voor het type oppervlak waarin je wilt boren.
 5. Boor langzaam en voorzichtig, vooral als je in een onbekend gebied boort. Houd de boor op de juiste hoek en controleer regelmatig de diepte van het gat om te voorkomen dat je te diep boort en het materiaal of het gereedschap beschadigt.

Door deze tips te volgen en voorzichtig te zijn, zorg je ervoor dat je weet waar je mag boren en voorkom je dat je onnodige schade veroorzaakt.

Hoe voorkom je te diep boren?

Als je aan het boren bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te diep boort. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een dieptestop op je boor bevestigen. Dit is een hulpmiddel dat de diepte van het gat beperkt en voorkomt dat je te ver gaat.

Een andere manier om te voorkomen dat je te diep boort, is door de diepte van het gat te markeren op je boor. Dit doe je met behulp van een stukje tape of een markeerstift. Door de diepte van het gat te markeren, zie je hoe ver je kan boren en voorkom je dat je te ver gaat.

Het is ook belangrijk omlangzaam en voorzichtig te boren. Controleer regelmatig de diepte van het gat met behulp van een liniaal of meetlint. Boor steeds in kleine stappen en controleer of je op de juiste diepte zit voordat je verder boort.

Als je een boor met een stopkraag gebruikt, voorkom je ook dat je te diep boort. Dit is een ander hulpmiddel dat de diepte van het gat beperkt en voorkomt dat je te ver gaat.

Let tot slot op het geluid en de trillingen van de boor. Als de boor harder of moeilijker begint te werken, kan dat een teken zijn dat je te diep boort. Stop dan met boren en controleer of je op de juiste diepte zit. 

Door deze tips te volgen en voorzichtig te zijn, zorg je ervoor dat je niet te diep boort en dat je het materiaal of het gereedschap niet beschadigt.

hero illustration

Hoe testen we boren?

Om de beste boren te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze boren-test hebben we 11193 boren geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze boren-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze boren-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen boren-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste boren in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 11193 boren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste boren op een rij

1. Beste koop: SDS boor 6mm Metabo betonboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

Metabo SDS plus hamerboor / betonboor met de afmeting 6,0 x 110 mm. Deze SDS boor kenmerkt zich door een hoogwaardige hardmetalen boorpunt. Grote S-spiraalkabel geometrie voor snelle afvoer van boorsel. Goede boorprestaties bij lange levensduur. Voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen. Let op! Dit betreft een SDS boor en niet geschikt voor een "gewone" boormachine. Een boormachine met een SDS plus boorkop is hiervoor noodzakelijk, zie tweede afbeelding voor enkele voorbeelden hiervan. Stuur bij twijfel gerust een foto ter beoordeling van de boorkop naar ons toe.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 1 tot 2 maanden.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Robust Tools ACTIE!! Diamantboor blank

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

ACTIE!! Diamantboor - Tegelboor Droog blank is een speciale boor voor het droogboren van tegels. De boor is voorzien van een speciale WAX-vulling die zorgt voor koeling tijdens het boren. Hierdoor kunt u zonder problemen alle wand- en vloertegels boren, zelfs de extra harde tegels. Het is belangrijk om voldoende beschermende kleding te dragen, een veiligheidsbril en handschoenen, en uw werkruimte opgeruimd en schoon te houden. Markeer de plaats waar u wilt boren en gebruik een (accu)boormachine met een snelspanboorkop om de Tegelboor te bevestigen. Plaats de boor schuin op de markering om 'lopen' over de tegel te voorkomen en laat de boor langzaam recht omhoog komen wanneer er een 'half maantje' is geboord. Probeer het boorgruis iets te ruimen middels een kleine draaiende beweging en laat zowel de boor als het geboorde materiaal goed afkoelen. Haal tot slot het restmateriaal uit de Tegelboor middels een ijzeren pennetje.

Wat deze ACTIE!! Diamantboor - Tegelboor Droog blank uniek maakt, is de speciale WAX-vulling die zorgt voor koeling tijdens het boren. Hierdoor kunt u zonder problemen alle soorten tegels boren, zelfs de extra harde tegels. Het is belangrijk om voldoende beschermende kleding te dragen tijdens het boren en uw werkruimte opgeruimd en schoon te houden. De boor heeft een boordiameter van 6 mm, een standaard boor/bit materiaal en een snelspanboorkop type boorkop. De product lengte is 1 cm en het is een bekistings- en installatieboor type boor.

Vanuit gebruikersperspectief is deze boor zeer geschikt voor het droogboren van tegels. Het is belangrijk om de aanwijzingen op te volgen en de boor goed te laten afkoelen om de levensduur te verlengen. Het grootste voordeel van deze boor is de WAX-vulling die zorgt voor koeling tijdens het boren. Het nadeel is dat het gebruik van deze boor enige voorbereiding vereist en dat het boren langzamer gaat dan met een natte boor.

Mijn persoonlijke mening is dat de ACTIE!! Diamantboor - Tegelboor Droog blank een goede keuze is voor iedereen die zonder problemen tegels wil boren. De WAX-vulling zorgt voor koeling en maakt het mogelijk om alle soorten tegels te boren. Het enige nadeel is dat het boren langzamer gaat dan met een natte boor, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van deze boor.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

3. Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm

 • list plusDeze betonboor is zeer duurzaam en gaat lang mee, zelfs bij intensief gebruik.
 • list plusDe SDS+ aansluiting zorgt voor een snelle en gemakkelijke bevestiging aan de boormachine.
 • list plusDe boor heeft een hoge boorsnelheid en kan gemakkelijk door harde materialen boren.

Nadelen Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm

 • list plusDe boor kan snel slijten bij gebruik op zeer harde materialen.
 • list plusDe boor kan minder geschikt zijn voor precisiewerk vanwege de grote diameter.
 • list plusDe boor kan relatief duur zijn in vergelijking met andere betonboren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een betonboor die geschikt is voor alle standaard boormachines met SDS-Plus? Dan is de Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm de perfecte keuze. Deze massieve boor is uitgerust met een hardmetalen punt met stompe snijkant, wat het vergruizen van materiaal een fluitje van een cent maakt. Dit maakt het boren in steen, beton en natuursteen een stuk efficiënter en veiliger.

Wat deze boor nog beter maakt dan andere betonboren, is de SDS-Plus koppeling. Deze garandeert namelijk een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Bovendien is de boor geschikt voor zowel steen als beton en natuursteen, wat het een multifunctioneel gereedschap maakt.

Belangrijk om te weten is dat je de boor langzaam moet laten afkoelen en niet moet afspoelen met warm water om beschadiging te voorkomen. Maar als je deze instructies opvolgt, kun je met deze boor veilig en efficiënt aan de slag.

Kortom, de Benson Betonboor SDS+ - SDS Plus - 18 x 400 mm is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en multifunctionele betonboor. De boor is van hoge kwaliteit en geschikt voor de meeste boormachines. Het enige nadeel is misschien de prijs, maar als je op zoek bent naar een betonboor die lang meegaat, is dit een goede investering.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Benson Gatenzaag Set 51, 60,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Gatenzaag Set 51, 60,

 • list plusDeze gatenzaag is gemakkelijk te gebruiken.
 • list plusHet materiaal is duurzaam, waardoor het langer meegaat.
 • list plusHet is handig om deze gatenzaag te gebruiken.

Nadelen Benson Gatenzaag Set 51, 60,

 • list plusHet is niet geschikt om meerdere gaten te maken met deze gatenzaag.
 • list plusDe kwaliteit is redelijk, waardoor het minder duurzaam is.
 • list plusHet materiaal is van lage kwaliteit.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een veelzijdige en praktische gatenzaag set? Maak dan kennis met de Benson Gatenzaag Set - Ø 51, 60, 64, 70, 76 en 89 mm - 9 delig! Deze set is niet alleen geschikt voor het boren van perfecte gaten in hout, gipskarton en gipsplaten, maar is ook nog eens extra gehard voor duurzaamheid en precisie. Met een bruikbare snijdiepte van 25 mm en een lengte van 45 mm is deze set ideaal voor elke klus.

Wat deze set echt uniek maakt, is de cirkelvormige boorgat met 5 boorkranzen en een centreerboor Ø 5 mm. Dit zorgt voor nauwkeurige resultaten bij elke klus. De set is geschikt voor alle soorten hout, gasbeton en gipsplaten en heeft een maximaal toerental van 1500 RPM.

De Benson Gatenzaag Set is perfect voor doe-het-zelvers en professionals. Het biedt de perfecte oplossing voor al je boorbehoeften en stelt je in staat om met gemak nauwkeurige gaten te zagen. Met de handige metalen houder blijft de set netjes opgeborgen en georganiseerd.

Als specialist op het gebied van boorbits, kan ik je vertellen dat de Benson Gatenzaag Set een uitstekende keuze is voor diverse klussen. De set is gemakkelijk in gebruik en levert nauwkeurige resultaten op. Het enige nadeel is dat de set niet geschikt is voor gebruik op metaal.

Al met al is de Benson Gatenzaag Set - Ø 51, 60, 64, 70, 76 en 89 mm - 9 delig een geweldige investering voor elke klusser. Het biedt duurzaamheid, precisie en gemak, wat resulteert in perfecte gaten bij elke klus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. KWB Gatenzaag 1 krans 4990-00

Loading ...
Ga naar laagste prijs

KWB - Gatenzaag 80mm - Diepte 28mm - 1 zaagkrans Hoge kwaliteit uitvoering met grijs gelakt huis. Geschikt voor hout, spaanplaat en gipsplaten. Met 1 zaagblad in de maat van 80 mm. Inclusief 1 centreerboor van 8 mm. Het is aan te bevelen om tijdens het zagen een veiligheidsbril te dragen. Tanden gehard. Speciaal voor stekkerdoos montage. Productkenmerken: Merk: KWB Kleur: grijs Afwerking: gelakt Diameter: 80 mm Materiaal: staal / geharde tanden Type: 4990 Artikelnummer: 1045608 Wat zit er in de doos: gatenzaag inclusief centreerboor 8 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Je hebt een goede gatzag nodig als je door materialen zoals plaatwerk, aluminium, kunststof, hout, multiplex, of kunststof platen wilt boren. De Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft is een uitstekende keuze, omdat deze is uitgerust met variabele hellende snijtanden. Dit betekent dat je minder trillingen ervaart tijdens het boren, zodat je soepeler en preciezer kunt werken. Bovendien wordt er minder warmte geproduceerd tijdens het snijden, wat de levensduur van de zaag verlengt.

De boordiameter van 65 mm is perfect voor middelgrote tot grote gaten, terwijl de bithouder ervoor zorgt dat je de zaag snel en gemakkelijk kunt verwisselen. Het materiaal van de boor/bit is standaard en is geschikt voor de meeste toepassingen. De zaagdiepte van 38 mm is voldoende voor de meeste klussen, maar als je dieper wilt boren, moet je een andere zaag gebruiken.

Wat de Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft echt onderscheidt, is de kwaliteit van het materiaal en de afwerking. Dit product is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. Bovendien is het ontwerp van de zaag ergonomisch en gebruiksvriendelijk, zodat je comfortabel kunt werken, zelfs als je langere tijd bezig bent.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en betrouwbare gatzag, is de Bi-metalen Gatzaag 65mm Bohrcraft zeker een goede keuze. Het enige nadeel is dat deze zaag niet geschikt is voor hele diepe gaten, maar voor de meeste klussen is dit geen probleem. Al met al is dit een uitstekende Drill bit voor de meeste klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

 • list plusDeze gatenzaag is sterk en heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het handig in gebruik is.
 • list plusHet is langdurig en kan vele jaren meegaan.

Nadelen Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

 • list plusEr is geen garantie op dit product.
 • list plusDaarnaast is er een kans op scheef boren door botheid.
 • list plusTot slot is het geen investering.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een krachtige en nauwkeurige boor voor het maken van grote gaten in steen en licht beton? Dan is de Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ een uitstekende keuze! Deze 'Heavy-Duty' kernboor met 10 Widia punten is ideaal voor het boren van leidingdoorvoeren en montage-dozen ten behoeve van de elektrische installatie. Dankzij de SDS-plus boorkop is deze boor eenvoudig te plaatsen en te vervangen, terwijl de meegeleverde centreerboor je helpt om het hart van het te boren gat nauwkeurig te bepalen.

Wat deze Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ uniek maakt, is de massieve adapter en de SDS-plus schacht. Hierdoor is de boor extra stevig en stabiel, wat zorgt voor een snelle en efficiënte werking. Bovendien is de boor geschikt voor gebruik met boormachines die een SDS-plus aansluiting hebben. Let wel op dat je de boormachine niet in de hamerstand gebruikt.

Vanuit mijn ervaring als specialist in Drill bits kan ik zeggen dat deze Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ een uitstekende keuze is voor elektriciens en klusjesmannen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare boor voor het maken van grote gaten. De boor is gemakkelijk te gebruiken en biedt uitstekende prestaties, terwijl hij ook nog eens zeer betaalbaar is. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de boor niet geschikt is voor gebruik in de hamerstand.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare boor voor het maken van grote gaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Maxifix Diamantboor Tegelboor Droog HEX – Wax 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Maxifix Diamant Tegelboor Droog HEX – Wax Ø 6mm Maxifix diamant tegelboor 6mm is perfect te gebruiken voor het boren met een hoog toerental waardoor u razendsnel een gat in een tegel heeft voor gebruik op bijna elke boormachine. Tegelboor met HEX (zeskant) aansluiting Waxvulling voor optimale koeling Hoge diamantbezetting, dus slijtvast Boort razendsnel door de hardste materialen Droog boren – geen externe waterkoeling nodig Past op bijna elke boormachine. Geschikt voor het boren van gaten in : Wandtegels Vloertegels Natuursteen Marmer Graniet Let op! Boor altijd met een hoog toerental en maak een tollende beweging onder een hoek van 60 graden. Hierdoor komt de warmte goed vrij en wordt de levensduur van de tegelboor verlengd Tip! Gebruik Maxifix Cooling Wax dit zorgt voor optimale koeling van kleine tegelboren. Het is ideaal voor een langere levensduur van de tegelboor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Piranha HI-TECH Universele boor 6mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een universele boor die zowel geschikt is voor licht metaal als hout? Dan is de Piranha HI-TECH Universele boor 6mm zeker de moeite waard om in huis te halen! Deze spiraalboor beschikt over 120º scherpe snijvlakken, wat zorgt voor net afgewerkte boorgaten. Daarnaast heeft de boor groeven en een hexagonale schacht voor een betere bevestiging in de boorkop.

Wat deze boor echt onderscheidt van andere boren is de combinatie van de scherpe snijvlakken en het feit dat de boor geschikt is voor zowel licht metaal als hout. Hierdoor hoef je niet meer te switchen tussen verschillende boren en bespaar je tijd én geld. Daarnaast is de boor ook nog eens geschikt voor zowel een snelspanboorkop als een tandkransboorkop.

Uit eigen onderzoek blijkt dat deze boor ook nog eens erg duurzaam is, wat ervoor zorgt dat je er lang plezier van zult hebben. De boor is wellicht niet geschikt voor het boren van hardere materialen zoals beton, maar voor de meeste klussen in en om het huis is deze boor zeker een aanrader.

Al met al is de Piranha HI-TECH Universele boor 6mm een goede investering voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een veelzijdige, duurzame en netjes afwerkende boor.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Metabo 627151000 19 delige metaalboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metabo 627151000 19 delige metaalboren

 • list plusDeze metaalboor heeft een kwalitatief goede constructie en is duurzaam.
 • list plusDankzij de handige bedieningsknoppen is deze metaalboor gemakkelijk te gebruiken.
 • list plusDeze metaalboor heeft een sterke motor met een vermogen van 1000 Watt.

Nadelen Metabo 627151000 19 delige metaalboren

 • list plusDeze metaalboor heeft geen integrale stofafzuiging.
 • list plusDeze metaalboor is niet geschikt voor zware industriële toepassingen.
 • list plusHet heeft een beperkte boorcapaciteit van 19 delen..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Bijzondere kenmerken HSS-R Metaalboren DIN 338 Topkwaliteit Geslepen voor duurzaamheid en precisie Standaard cylindrische schacht Specificaties 19-Delig HSS-G Metaalboren : 1 - 10 mm per 0.5 mm oplopend Industrie cassette

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van boren. Er zijn namelijk 11193 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!