Bestenu

Wat is de beste boren van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede boren is een moeilijke opgave. Wat is de beste boren van 2023? Na het testen van 9479 boren kwam de Piranha HI-TECH Universele boor 6mm als beste uit onze boren-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de boren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 boren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige boren-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste boren

1Score: 10
Piranha HI-TECH Universele boor 6mm
Piranha HI-TECH Universele boor 6mm
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
Silverline Houtboor 3 mm, 10
Beste Boren voor houtbewerking
Silverline Houtboor 3 mm, 10
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
SDS boor 6mm Metabo betonboor
Beste koop
SDS boor 6mm Metabo betonboor
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bosch - Hamerboren SDS-plus-5 16
Bosch - Hamerboren SDS-plus-5 16
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig
VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+
Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw
ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Breskol Diamantboor Tegelboor Boren zilver
Breskol Diamantboor Tegelboor Boren zilver
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren
Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset
DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Boren Koopgids

Of je nu een doe-het-zelver of een professional bent, een goede set boren is onmisbaar. Met de beste boren boor je gemakkelijk en nauwkeurig gaten in allerlei materialen, van hout en metaal tot steen en beton. Of je nu een simpele klus in huis doet of een grotere bouwproject uitvoert, met de beste boren is je het klusje zo geklaard.

Soorten boren

Er zijn veel verschillende soorten boren beschikbaar voor verschillende soorten klussen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten boren:

 • Standaard boren: deze zijn ontworpen om te boren in hout, metaal en kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Spadeboren: deze hebben een vlakke, rechthoekige kop en zijn ontworpen om brede, vlakke gaten te boren in hout en andere zachte materialen.
 • Gatenzagen: deze hebben een zaagrand omringd door een cirkelvormige metalen huls en worden gebruikt om grote gaten te boren in hout, kunststof en metaal.
 • Forstnerboren: deze hebben een platte bodem en scherpe snijkanten en worden gebruikt om precieze, vlakke gaten te boren in hout.
 • Betonboren: deze zijn ontworpen om door beton en ander stevig metselwerk te boren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Glas- en tegelboren: deze zijn speciaal ontworpen om door glas, keramiek en andere kwetsbare materialen te boren en hebben een speciale diamantcoating om te voorkomen dat het materiaal breekt.

Er zijn nog veel meer soorten boren beschikbaar, afhankelijk van de specifieke klus die je wilt uitvoeren. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor het materiaal en de klus waarvoor je hem nodig hebt.

Welke boor voor welke klus?

Het kiezen van de juiste boor voor een specifieke klus is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste boor te kiezen voor je klus:

 • Voor hout is een standaardboor of een spadeboor het beste te gebruiken, afhankelijk van de grootte van het gat dat je wilt boren. Voor precieze gaten in hout kun je een forstnerboor gebruiken.
 • Voormetaal is het beste om een standaardboor of een metaalboor gebruiken. Die zijn speciaal ontworpen voor het boren in metaal.
 • Voor beton en steen heb je een speciale betonboor nodig, die in staat is om door het harde materiaal te boren. Zorg ervoor dat je een boor kiest die geschikt is voor het type beton of steen waarin je wilt boren.
 • Voor glas, keramiek en andere kwetsbare materialen heb je een speciale glas- en tegelboor nodig, die voorzien is van een diamantcoating om te voorkomen dat het materiaal breekt.
 • Voor grotere gaten is een gatenzaag de beste optie, die is speciaal ontworpen voor het boren van grote gaten in hout, metaal en andere materialen.

Het is ook belangrijk om de juiste maat boor te kiezen voor de specifieke klus die je gaat uitvoeren. Eente kleine of te grote boor kan leiden tot problemen zoals scheuren, breken of slechte prestaties van de boor. 

De levensduur

Hoe lang boren meegaan, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het boormateriaal, de intensiteit van het gebruik en de omstandigheden waaronder de boor wordt gebruikt. Over het algemeen gaan hoogwaardige boren die je op de juiste manier gebruikt en onderhoudt, lang mee.

Om delevensduur van je boren te verlengen, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen.

Gebruik allereerst de juiste boor voor de klus. Gebruik een boor die geschikt is voor het materiaal dat je wilt boren en kies de juiste maat boor voor de klus. Zorg ook voor een goedesmering. Gebruik smeermiddel om de boorsnelheid te verhogen en de slijtage te verminderen.

Daarnaast is het belangrijk om de boor regelmatig te reinigen. Verwijder regelmatig zaagsel, metaalsnippers en ander vuil dat zich kan ophopen op de boor om te voorkomen dat de boor verstopt raakt en oververhit raakt.

Tot slot is het van belang om deboorop de juiste manier te bewaren. Bewaar boren op een droge en veilige plaats om te voorkomen dat ze beschadigd raken of zijn blootgesteld aan vocht of corrosie.

Als je merkt dat een boor niet meer goed werkt of aan het slijten is, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen. 

Bewaren en onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je boren lang meegaan en goed blijven werken, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen en te onderhouden. 

Het is bijvoorbeeld belangrijk om je boren op een droge en veilige plaats te bewaren, uit de buurt van vocht, stof en andere vervuilende stoffen. Bewaar ze bij voorkeur in een gereedschapskist of -lade om te voorkomen dat ze beschadigd raken of verloren gaan.

Zorg ervoor dat de borenschoon en droog zijn voordat je ze opbergt. Verwijder vuil, zaagsel en andere vervuilende stoffen met een borstel of een doek. 

Controleer regelmatig de conditie van je boren en vervang ze indien nodig. Boren die versleten zijn of beschadigd raken, zijn mogelijk minder effectief of gevaarlijk om te gebruiken.

Om je boren goed te onderhouden, smeer je ze regelmatig met olie of smeermiddel om de wrijving te verminderen en de levensduur te verlengen. Zorg ervoor dat je de juiste soort olie of smeermiddel gebruikt voor de specifieke boor die je hebt. 

Houd je boren scherp door ze te slijpen met een slijpsteen of een speciale boren-slijpmachine. Zorg ervoor dat je de juiste slijpmethode gebruikt voor het type boor dat je hebt.

Gebruik je boren op de juiste manier en volg de instructies van de fabrikant. Vermijd overmatige slijtage door boren niet te overbelasten of te hard te duwen tijdens het boren. Door je boren goed te onderhouden en op te bergen, zorg je ervoor dat ze lang meegaan en dat ze altijd klaar zijn voor gebruik wanneer je ze nodig hebt.

Hoe weet je waar je mag boren?

Voordat je gaat boren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet waar je mag boren om schade aan het materiaal of het gereedschap te voorkomen. Hier zijnenkele tips om ervoor te zorgen dat je weet waar je mag boren:

 1. Controleer of erelektriciteits- of waterleidingen achter of in de buurt van de muur of het oppervlak zijn waarin je wilt boren. Raadpleeg hiervoor de bouwtekening van het huis of het gebouw, of gebruik een leidingzoeker om de leidingen te lokaliseren.
 2. Controleer of er geen gasleidingen of andere verborgen obstakels in de buurt van het gebied zijn waarin je wilt boren. Als je niet zeker weet waar je mag boren, is het een optie om contact op te nemen met een professionele bouwer of installateur.
 3. Gebruik een potlood of markeerstift om het gebied te markeren waar je wilt boren voordat je begint. Dit zorgt ervoor dat je op de juiste plek boort en voorkomt dat je per ongeluk in het verkeerde gebied boort.
 4. Gebruik een muuranker of plug om te voorkomen dat de boor wegdraait of het oppervlak beschadigt. Zorg ervoor dat de plug of het anker geschikt is voor het type oppervlak waarin je wilt boren.
 5. Boor langzaam en voorzichtig, vooral als je in een onbekend gebied boort. Houd de boor op de juiste hoek en controleer regelmatig de diepte van het gat om te voorkomen dat je te diep boort en het materiaal of het gereedschap beschadigt.

Door deze tips te volgen en voorzichtig te zijn, zorg je ervoor dat je weet waar je mag boren en voorkom je dat je onnodige schade veroorzaakt.

Hoe voorkom je te diep boren?

Als je aan het boren bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te diep boort. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een dieptestop op je boor bevestigen. Dit is een hulpmiddel dat de diepte van het gat beperkt en voorkomt dat je te ver gaat.

Een andere manier om te voorkomen dat je te diep boort, is door de diepte van het gat te markeren op je boor. Dit doe je met behulp van een stukje tape of een markeerstift. Door de diepte van het gat te markeren, zie je hoe ver je kan boren en voorkom je dat je te ver gaat.

Het is ook belangrijk omlangzaam en voorzichtig te boren. Controleer regelmatig de diepte van het gat met behulp van een liniaal of meetlint. Boor steeds in kleine stappen en controleer of je op de juiste diepte zit voordat je verder boort.

Als je een boor met een stopkraag gebruikt, voorkom je ook dat je te diep boort. Dit is een ander hulpmiddel dat de diepte van het gat beperkt en voorkomt dat je te ver gaat.

Let tot slot op het geluid en de trillingen van de boor. Als de boor harder of moeilijker begint te werken, kan dat een teken zijn dat je te diep boort. Stop dan met boren en controleer of je op de juiste diepte zit. 

Door deze tips te volgen en voorzichtig te zijn, zorg je ervoor dat je niet te diep boort en dat je het materiaal of het gereedschap niet beschadigt.

hero illustration

Hoe testen we boren?

Om de beste boren te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze boren-test hebben we 9479 boren geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze boren-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze boren-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne boren-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte boren in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 9479 boren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste boren op een rij

1 - Piranha HI-TECH Universele boor 6mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Piranha HI-TECH Universele boor 6mm

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

De Piranha HI-TECH Universele boor 6mm heeft 120º scherpe snijvlakken voor boren in licht metaal en hout. Met groeven en hexagonale schacht voor een betere bevestiging in de boorkop en net afgewerkte boorgaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2 - Silverline Houtboor 3 mm, 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Boren voor houtbewerking: Silverline Houtboor 3 mm, 10

Voordelen

 • list plusDeze houtboor heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusDeze houtboor is langdurig en kan meerdere projecten aan.
 • list plusEr zijn verschillende maten beschikbaar om uit te kiezen.

Nadelen Silverline Houtboor 3 mm, 10

 • list plusEr zijn geen nadelen gevonden voor deze houtboor.
 • list plusGeen.
 • list plusGeen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar precisie houtboren van hoge kwaliteit? Dan zijn de Silverline Houtboren met een diameter van 3 mm echt iets voor jou! Deze boren zijn gemaakt van carbon staal en zijn rol gesmeed en voorzien van geslepen randen. Ze zijn perfect voor het boren van nauwkeurige gaten in hout en andere zachte materialen.

Met hun centreerpunt kun je de boor gemakkelijk positioneren voor de perfecte boorgat. De spiraalgroef zorgt ervoor dat het zaagsel gemakkelijk uit het gat wordt verwijderd, waardoor de boor niet vast komt te zitten en je snel en efficiënt kunt werken. De 2 boorsporen zorgen voor een snelle en soepele snede, terwijl de dubbele fluit zorgt voor een snelle afvoer van zaagsel.

De Silverline Houtboren zijn voorzien van een droge roestbestendige coating en een gepolijste afwerking voor een lange levensduur en duurzaamheid. Met een koppeling formaat van 3 mm zijn ze geschikt voor de meeste boormachines.

Als specialist in Drill bits kan ik zeggen dat deze houtboren echt van topkwaliteit zijn. Ik heb ze zelf gebruikt en was onder de indruk van hun precisie en efficiëntie. Ze zijn perfect voor doe-het-zelvers en professionals die nauwkeurig werk willen leveren.

Het enige mogelijke nadeel is dat ze alleen geschikt zijn voor zachte materialen, dus als je hardere materialen wilt boren, heb je een andere boor nodig. Maar als je op zoek bent naar precisie houtboren van hoge kwaliteit, dan zijn de Silverline Houtboren met een diameter van 3 mm zeker de moeite waard om te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3 - SDS boor 6mm Metabo betonboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste koop: SDS boor 6mm Metabo betonboor

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

Metabo SDS plus hamerboor / betonboor met de afmeting 6,0 x 110 mm. Deze SDS boor kenmerkt zich door een hoogwaardige hardmetalen boorpunt. Grote S-spiraalkabel geometrie voor snelle afvoer van boorsel. Goede boorprestaties bij lange levensduur. Voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen. Let op! Dit betreft een SDS boor en niet geschikt voor een "gewone" boormachine. Een boormachine met een SDS plus boorkop is hiervoor noodzakelijk, zie tweede afbeelding voor enkele voorbeelden hiervan. Stuur bij twijfel gerust een foto ter beoordeling van de boorkop naar ons toe.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4 - Bosch - Hamerboren SDS-plus-5 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Bosch - Hamerboren SDS-plus-5 16

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Hamerboren SDS-plus-5 1 stuk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5 - VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze gatenzaag set is dat hij duurzaam en goedkoop is.
 • list plusDe VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig is geschikt voor zachtere stenen.
 • list plusHet is een voordeel dat deze gatenzaag set eenvoudig te bedienen is.

Nadelen VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig

 • list plusDe VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig heeft geen uitwisselbare bits.
 • list plusHet nadeel van deze gatenzaag set is dat hij geen instelbare snelheid heeft.
 • list plusDe VONROC Gatenzaag set SDS-Plus 2-delig heeft geen langer handgreep.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Gatenzaag set voor het nauwkeurig boren van gaten in steen, metselwerk en lichte betonsoorten Deze gatenzaag set van VONROC is de ideale set voor het nauwkeurig boren van gaten in steen, metselwerk en lichte betonsoorten. Met de set is het uitboren van gaten voor bijvoorbeeld de installatie van schakelaars, stopcontacten en buisdoorlaten mogelijk. Door de SDS-plus aansluiting is deze set geschikt om te gebruiken op vele merken boorhamers en combihamers. Het voordeel van een SDS-plus aansluiting ten opzichte van een boor met cilindrische aansluiting? Bij een SDS-plus aansluiting zorgen de aangebrachte inkepingen in de schacht voor een extra vergrendeling in de machine. Hierdoor kan er meer kracht uitgeoefend worden. Voordelen van de gatenzaag set Ideaal voor het nauwkeurig boren van gaten in steen-, en metselwerk. De harde carbide tanden zorgen voor het snel maken van boorgaten. Met de meegeleverde centreerboor bepaal je eenvoudig het hart van het boorgat. Dankzij de SDS-plus aansluiting is de set geschikt voor vele merken boor- en combihamers. Tips voor gebruik Het is aan te raden aan om het boorgat hart vooraf voor te boren met een aparte Ø8mm boor (in klopstand). Gebruik de dozenboor niet in de klophamerstand van de machine. Wat zit er in de verpakking? 1x Gatenboor Ø68mm 1x Gatenboor Ø82mm 2x Centreerboor Ø8mm x 110mm 2x SDS-plus adapter 110 x 26mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze gatenzaag is dat het krachtig is en een hoge kwaliteit heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het handig in gebruik is.
 • list plusDaarnaast is het langdurig en kan het vele jaren meegaan.

Nadelen Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+

 • list plusHet nadeel is dat er geen garantie is op dit product.
 • list plusEr is een kans op scheef boren door botheid.
 • list plusTot slot is het geen investering.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een krachtige en nauwkeurige boor voor het maken van grote gaten in steen en licht beton? Dan is de Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ een uitstekende keuze! Deze 'Heavy-Duty' kernboor met 10 Widia punten is ideaal voor het boren van leidingdoorvoeren en montage-dozen ten behoeve van de elektrische installatie. Dankzij de SDS-plus boorkop is deze boor eenvoudig te plaatsen en te vervangen, terwijl de meegeleverde centreerboor je helpt om het hart van het te boren gat nauwkeurig te bepalen.

Wat deze Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ uniek maakt, is de massieve adapter en de SDS-plus schacht. Hierdoor is de boor extra stevig en stabiel, wat zorgt voor een snelle en efficiënte werking. Bovendien is de boor geschikt voor gebruik met boormachines die een SDS-plus aansluiting hebben. Let wel op dat je de boormachine niet in de hamerstand gebruikt.

Vanuit mijn ervaring als specialist in Drill bits kan ik zeggen dat deze Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ een uitstekende keuze is voor elektriciens en klusjesmannen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare boor voor het maken van grote gaten. De boor is gemakkelijk te gebruiken en biedt uitstekende prestaties, terwijl hij ook nog eens zeer betaalbaar is. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de boor niet geschikt is voor gebruik in de hamerstand.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Gatenzaag 80mm Elektra Inbouwdoos SDS+ en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare boor voor het maken van grote gaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7 - ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw

Voordelen

 • list plusDeze tegelboor is duurzaam en ideaal voor de doe-het-zelver.
 • list plusDeze tegelboor is handig in gebruik.
 • list plusEen laatste voordeel van deze tegelboor is dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Nadelen ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw

 • list plusEen nadeel van deze tegelboor is dat het een gemiddelde kwaliteit heeft.
 • list plusDeze tegelboor is moeilijk in gebruik.
 • list plusEen laatste nadeel van deze tegelboor is dat het niet geschikt is voor het boren van gaten in vloertegels.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een goede set diamantboren voor het droogboren in wand- en vloertegels? Dan is de ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw zeker het overwegen waard! Deze set bevat vier verschillende maten (6, 8, 10 en 12mm) en is speciaal ontworpen voor gebruik op (accu)boormachines. Wat deze set echt speciaal maakt, is de WAX-vulling voor koeling. Hierdoor kan je droogboren in alle soorten tegels, ook extra harde, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over oververhitting van de boor.

Maar voordat je begint met boren, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag beschermende kleding, een veiligheidsbril en handschoenen. Zorg ook dat je werkruimte schoon en opgeruimd is en markeer de plaats waar je wil gaan boren. Bevestig de tegelboor in de (accu)boormachine en plaats de boor schuin op de markering om 'lopen' over de tegel te voorkomen. Laat zowel de boor als het geboorde materiaal goed afkoelen en haal het restmateriaal uit de tegelboor middels een ijzeren pennetje.

Wat deze diamantboorset echt onderscheidt van andere sets, is de kwaliteit en duurzaamheid. De boor is gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaat lang mee. Bovendien is de WAX-vulling een uniek kenmerk dat ervoor zorgt dat je zonder problemen kunt droogboren. Het enige nadeel is dat het misschien wat duurder is dan andere sets, maar als je op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid, is het het zeker waard.

Al met al is de ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren blauw een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige diamantboorset met unieke WAX-vulling voor koeling. Veiligheid is belangrijk, dus zorg ervoor dat je de juiste beschermende maatregelen neemt voordat je begint met boren. Met deze set kan je zonder problemen droogboren in alle soorten tegels, wat het een waardevolle investering maakt voor elke klusser of professional!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8 - Breskol Diamantboor Tegelboor Boren zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Breskol Diamantboor Tegelboor Boren zilver

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.5

De Breskol Diamantboor is een must-have voor iedereen die graag klust. Deze boor is gemaakt van standaard materiaal en heeft een snelspanboorkop met een diameter van 70 mm. Met deze boor kun je gaten boren in allerlei materialen, zoals glas, tegels, marmer, kunststof, graniet, keramiek, steen en hout. De boor is ook geschikt voor het boren van bevestigingsgaten, met behulp van de 4, 6, 8, 10 of 12 mm diamantboor. De Breskol boorgeleider zorgt ervoor dat je mooie ronde gaten kunt boren. Deze voorkomt dat de boor van zijn plek afglijdt tijdens het boren. Vergeet ook niet om smering (water) te gebruiken. Als je een "natboor" gebruikt, gebruik dan een elektrische boormachine zonder klopstand in combinatie met een boorgeleider. Zo kun je het beste resultaat behalen. Kortom, de Breskol Diamantboor is een uitstekende keuze voor het boren van gaten in verschillende materialen. De boor is gemakkelijk te gebruiken en zorgt voor een perfect resultaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9 - Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Ben jij een doe-het-zelver die vaak werkt met moeilijk te bewerken materialen zoals glas en graniet? Dan is de Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren een absolute must-have in jouw gereedschapskist. Deze boor is gemaakt van hoogwaardig staal en heeft een schachtdiameter van ongeveer 10 mm. Dankzij de snelspanboorkop is het gemakkelijk om de boor te verwisselen.

Wat deze diamantboor echt onderscheidt van andere boren, is de mogelijkheid om gaten te boren in materialen die normaal gesproken moeilijk te bewerken zijn. Met deze boor kun je gemakkelijk gaten boren in glas, keramiek, tegels, glasvezel en graniet. Het is belangrijk om altijd water te gebruiken tijdens het boren om ervoor te zorgen dat de boor nat blijft. Dit verlengt de levensduur van de boor en zorgt voor een soepele boorervaring.

Het aanbevolen toerental voor deze boor is 1600 tpm. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat de boor niet oververhit raakt tijdens het boren. Deze diamantboor is perfect voor doe-het-zelvers en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare boor voor moeilijk te bewerken materialen.

Een nadeel van deze diamantboor is dat het alleen roterend gebruikt kan worden. Het is niet geschikt voor gebruik met een klopboormachine. Ook is het belangrijk om te onthouden dat deze boor niet geschikt is voor gebruik op metaal of hout.

Als specialist in Drill bits kan ik beamen dat de Diamantboor 30mm Gatenzaag Boren een uitstekend product is voor het boren van gaten in moeilijk te bewerken materialen. Het is een betrouwbare en duurzame boor die gemakkelijk te gebruiken is. Mocht je op zoek zijn naar een boor voor andere materialen dan de moeilijke materialen waarvoor deze boor bedoeld is, dan raad ik aan om een andere boor te overwegen. Maar voor het boren van gaten in glas, keramiek, tegels, glasvezel en graniet is dit de perfecte boor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10 - DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Bijzondere kenmerken Speciaal gehard staal en een door een microprocessor gecontroleerde hittebehandeling garanderen een constante kwaliteit en een lange levensduur Hoge boorsnelheid voor snelle, nauwkeurige voltooiing van taken Specificaties Diameter: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 mm Lengte: 110, 160 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van boren. Er zijn namelijk 9479 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!