Wat is de beste Benzine Kettingzaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede Benzine Kettingzaag is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Benzine Kettingzaag van 2024? Na het onderzoeken van 912 Benzine kettingzagen kwam de STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 als beste getest uit onze Benzine Kettingzaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Benzine kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Benzine kettingzagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Benzine Kettingzaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Benzine kettingzagen

1Score: 9.7
STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1
Beste benzinekettingzaag
STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1
STANLEY
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc
Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc
Kibani
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt
FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt
FUXTEC
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag – Benzine
TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag – Benzine
Timberpro
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
Timberpro
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62
TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62
Timberpro
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
PARKSIDE® Benzine kettingzaag 2,72 pk
PARKSIDE® Benzine kettingzaag 2,72 pk
PARKSIDE
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc
STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc
STANLEY
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt
FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt
FUXTEC
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Hofftech Benzine Kettingzaag Boomzaag 50
Hofftech Benzine Kettingzaag Boomzaag 50
Hofftech
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Benzinekettingzaag Koopgids

Heb je bomen in de achtertuin staan, of ben je misschien tuinier? In beide gevallen komt een goede kettingzaag absoluut van pas. Je leest hier wat een benzinekettingzaag zoal voor je kan betekenen, en hoe je een goede uitkiest.

Waar moet je op letten bij het kopen van een benzinekettingzaag?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een benzinekettingzaag koopt. Hieronder vind je een uitgebreidere beschrijving van elk punt:

Vermogen

Het vermogen van de benzinekettingzaag is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Hoe krachtiger de zaag, hoe beter het vermogen. Overweeg welk type werk je wilt verrichten en kies daarop een vermogen dat aansluit bij jouw behoeften.

Bar length

De bar length is de lengte van de ketting die aan de zaag bevestigd is. Hoe langer de bar, hoe gemakkelijker het is om mee te zagen, maar hoe zwaarder de zaag ook wordt. Overweeg hoeveel werk je wilt verrichten en kies daarop een bar length die aansluit bij jouw behoeften.

Gewicht

Het gewicht van de benzinekettingzaag is ook een belangrijke factor. Zorg ervoor dat de zaag niet te zwaar is, anders wordt het moeilijk om de zaag comfortabel te hanteren. Kies een gewicht dat comfortabel is voor jou en dat aansluit bij jouw werkzaamheden.

Onderhoud

Bij het kopen van een benzinekettingzaag is het belangrijk om ook te overwegen hoe gemakkelijk de zaag onderhouden kan worden. Kies een zaag met onderdelen die gemakkelijk te vervangen zijn en met een onderhoudsproces dat niet te tijdrovend is.

Veiligheid

Ten slotte is het belangrijk om te kiezen voor een benzinekettingzaag met voldoende veiligheidsfuncties. Denk hierbij aan een veiligheidshendel en een uitlaatscherm. Zorg ervoor dat de zaag aan de veiligheidseisen voldoet en dat je voldoende beschermd bent tijdens het zagen.

Zorg ervoor dat je deze factoren in overweging neemt en voldoende onderzoek doet voordat je een aankoop doet. Zo weet je zeker dat je een benzinekettingzaag koopt die aansluit bij jouw werkzaamheden en behoeften en dat je op een veilige en effectieve manier kunt zagen.

Hoeveel vermogen heeft een benzinekettingzaag nodig?

Het vermogen dat een benzinekettingzaag nodig heeft, is afhankelijk van het type werk dat je gaat verrichten. Als je alleen lichte klussen gaat verrichten, zoals het snoeien van takken, heb je waarschijnlijk niet zoveel vermogen nodig. Een zaag met een vermogen van 1 tot 2 pk is dan waarschijnlijk voldoende.

Als je zwaardere klussen gaat verrichten, zoals het zagen van dikke boomstammen, heb je waarschijnlijk meer vermogen nodig. Een zaag met een vermogen van 2,5 pk of meer is dan waarschijnlijk geschikter.

Het is belangrijk om te overwe gen hoeveel werk je gaat verrichten en op basis daarvan een vermogen te kiezen dat aansluit bij jouw behoeften. Zorg ervoor dat je een benzinekettingzaag koopt met voldoende vermogen om het werk efficiënt en veilig te kunnen verrichten.

Uitlaatscherm

Een uitlaatscherm is een beschermend deel bij een kettingzaag dat is geplaatst aan de uitlaat van de motor. Het heeft als doel om stof, splinters, houtschilfers en andere afvalstoffen af te schermen die tijdens het zagen worden uitgestoten. Hierdoor wordt de operator van de kettingzaag beschermd tegen het contact met deze afvalstoffen.

Een uitlaatscherm verbetert ook de veiligheid in het werkgebied omdat het voorkomt dat er vuur ontstaat door vonken die uit de uitlaat vliegen. Dit maakt het gebruik van een kettingzaag nog veiliger, vooral bij het zagen van brandbare materialen zoals droog hout.

Bovendien is een uitlaatscherm meestal verplicht bij gebruik in bepaalde omgevingen, zoals bossen, en is het opgenomen in de veiligheidseisen van de meeste landen. Het is dus belangrijk om te controleren of de kettingzaag die je wilt aanschaffen voldoet aan deze veiligheidseisen en of er een uitlaatscherm aanwezig is.

Welke benzine heb je nodig voor een benzinekettingzaag?

Voor een benzinekettingzaag heb je benzine van de juiste kwaliteit nodig. De meeste benzinekettingzagen werken met normale, ongelode benzine. Deze benzine moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Octaangehalte. Het octaangehalte van de benzine moet minimaal 90 zijn. Dit is belangrijk om de motor goed te laten lopen, zonder onregelmatige verbranding.
 • Kwaliteit. Het is belangrijk om benzine van goede kwaliteit te gebruiken. Dit heeft te maken met onder andere de verdampingssnelheid.
 • Verversingsinterval. Gebruik altijd vers benzine. Benzine veroudert na verloop van tijd en wordt hierdoor onbruikbaar. Het is dus raadzaam om benzine niet langer dan 3 maanden op te slaan.

Sommige benzinekettingzagen kunnen ook werken met ethanol-verrijkte benzine. Het is belangrijk om te controleren of deze soort benzine geschikt is voor jouw specifieke kettingzaag en of deze volgens de fabrieksspecificaties wordt aanbevolen. Het gebruik van benzine met een te hoog ethanolgehalte kan leiden tot problemen met de motor en de brandstofsystemen als de motor hier niet voor is bedoeld.

Let op: gebruik geen diesel, loodvrije benzine of andere soorten brandstof voor je benzinekettingzaag, omdat dit problemen met de motor en brandstofsystemen kan veroorzaken.

Hoe vaak moet je een kettingzaag slijpen?

Dit vis afhankelijk van de frequentie en de intensiteit van het gebruik. Als regel kun je stellen dat een kettingzaagketting na ongeveer 1 uur zagen opnieuw geslepen moet worden. Hierbij is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • Als de snijprestaties verminderen, is het tijd om de ketting te slijpen.
 • Als de tanden van de ketting bot zijn, zal de zaagprestatie verminderen. In dit geval moet de ketting geslepen worden.
 • Als er een verschil tussen de lengte van de tanden ontstaat, moet de ketting geslepen worden.
 • Bij intensief gebruik en zware belasting van de ketting, is het belangrijk om de ketting regelmatiger te slijpen.

Het slijpen van een kettingzaagketting is een taak die vereist is om de prestaties en de veiligheid van de zaag te waarborgen. Het is belangrijk om het slijpen te laten uitvoeren door een professional of om de juiste technieken te leren om deze zelf uit te voeren. Hierdoor zorg je voor optimale prestaties van de kettingzaag en een lange levensduur van de ketting.

hero illustration

Hoe testen we Benzine kettingzagen?

Om de beste Benzine Kettingzaag te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Benzine Kettingzaag-test hebben we 912 Benzine kettingzagen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Benzine Kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Benzine Kettingzaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Benzine Kettingzaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Benzine Kettingzaag in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 912 Benzine kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Benzine kettingzagen in een handige lijst

1. Beste benzinekettingzaag: STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

 • list plusKrachtige motor van 45.1 cc voor zware snoei- en zaagklussen.
 • list plusGemakkelijke start met de easy start-functie.
 • list plusComfortabel handvat voor langdurig gebruik.

Nadelen STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1

 • list plusMogelijke beperkingen met betrekking tot de kwaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
9.59
Ik presenteer je de STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc, een krachtige zaag die ideaal is voor al je zware snoei- en zaagwerk. Met zijn indrukwekkende cilinderinhoud van 45.1 cc, is deze zaag een echt krachtpatser en perfect geschikt voor het omhakken van kleine bomen, het zagen van grote takken en het doorzagen van dikke boomstammen. Het zaagblad heeft een lengte van 40,64 centimeter, wat ruim voldoende is voor al je klussen.

Een van de opvallende kenmerken van deze kettingzaag is de JetForce3-motor. Deze 2-takt motor zorgt voor een gelijkmatige en krachtige bedrijfssnelheid van minimaal 4.300 toeren per minuut. Hierdoor glijdt de zaag moeiteloos door het hout en werkt hij uiterst efficiënt. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de zaag ook een stationair toerental van 2.700 - 3.400 toeren per minuut, zodat hij zonder problemen in stationaire stand gebruikt kan worden.

De STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc is uitgerust met een Walbro carburateur en heeft een handige easy start-functie. Hierdoor is het starten van de zaag een fluitje van een cent, met slechts één of twee keer trekken aan het touw. Dit is vooral handig voor mensen die niet veel ervaring hebben met het starten van een kettingzaag. En dankzij het ergonomische handvat ligt de zaag altijd comfortabel in je hand, zelfs wanneer je handschoenen draagt.

Deze kettingzaag werkt op benzine en heeft een brandstoftank van 0,5 liter. Voor de olie is er een aparte olietank met een inhoud van 0,24 liter. De brandstof/olieverhouding is 40:1, wat betekent dat je 40 delen brandstof nodig hebt voor elke 1 deel olie. Dit is een standaardverhouding voor kettingzagen.

Volgens gebruikersreviews is deze kettingzaag niet alleen krachtig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Gebruikers hebben moeiteloos bomen met een diameter van 50-60 cm kunnen omzagen en in stukken kunnen zagen. Het starten van de zaag vergt in het begin wat oefening, maar eenmaal onder de knie is het een fluitje van een cent. De kracht en soepelheid van de zaag worden geprezen en de prijs-kwaliteitverhouding wordt als uitstekend ervaren.

Een mogelijke beperking van deze kettingzaag is volgens een van de gebruikersreviews de matige kwaliteit. Hoewel hier verder niet op wordt ingegaan, is het belangrijk om dit in gedachten te houden bij het maken van je beslissing.

Al met al is de STANLEY - BENZINEKETTINGZAAG - 45.1 cc een krachtige en gebruiksvriendelijke zaag die perfect is voor al je zware snoei- en zaagwerk. Met zijn sterke motor, gemakkelijke start en comfortabele handvat is deze zaag een geweldige keuze, of je nu een professional bent of gewoon een klusjesman. Maar let wel op de mogelijke beperkingen met betrekking tot de kwaliteit. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

 • list plusKrachtige snoeizaag die moeiteloos struiken en bomen kan snoeien.
 • list plusEasy-startsysteem voor gemakkelijk starten van de motor.
 • list plusAutomatische kettingsmering voor goede werking van de zaag.

Nadelen Kibani Kettingzaag Benzine 25.4 cc

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om volledig beeld van prestaties en duurzaamheid te krijgen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.66
De Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4 cc / 1 pk 2-takt Motor is mijn krachtige snoeimaatje. Met deze zaag kan ik moeiteloos struiken en bomen snoeien. Dankzij de luchtgekoelde 0.9 pk 2-takt benzinemotor en het 25 centimeter lange zaagblad is deze kettingzaag perfect voor het zwaardere werk.

Een van mijn favoriete kenmerken van deze zaag is het easy-startsysteem, waardoor ik de motor gemakkelijk kan starten. Dit is vooral handig voor mensen zonder veel ervaring. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de kettingzaag ook automatische kettingsmering, waardoor mijn zaag altijd soepel blijft werken. De olietoevoer kan ik eenvoudig regelen met een stelschroef.

Veiligheid is natuurlijk superbelangrijk. Daarom heeft deze kettingzaag een kettingremsysteem dat ervoor zorgt dat de motor stopt bij terugslag. Zo ben ik beschermd tegen mogelijke verwondingen. En het softgrip handvat zorgt ervoor dat de zaag comfortabel en stevig in mijn hand ligt tijdens het gebruik.

En weet je wat? Ik krijg zelfs een extra ketting bij deze kettingzaag. De ketting is een verbruiksartikel en moet na verloop van tijd worden vervangen. Maar omdat ik een extra ketting krijg, hoef ik minder vaak een nieuwe ketting te bestellen en bespaar ik geld.

Wat deze kettingzaag echt onderscheidt van andere modellen is de verstevigde remhendel. Die is supersterk en stabiel, waardoor de kans op afbreken kleiner is.

Het beste van alles is dat deze kettingzaag op benzine werkt, dus ik heb volledige vrijheid om te werken waar ik maar wil. De motor draait op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine). Het is belangrijk dat ik de juiste brandstof gebruik, anders valt eventuele schade niet onder de garantie.

De Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4 cc / 1 pk 2-takt Motor heeft een vermogen van 25.4 cc/1 pk/0.8 kW en een zaagbladoppervlak van 25 cm/10 inch. Met een zaagsnelheid van 20 m/s kan ik snel en efficiënt snoeien. Het geluidsniveau van de kettingzaag is 113 dB, dus ik raad aan om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

Deze kettingzaag is ideaal voor professionals of mensen die regelmatig groter snoeiwerk doen. Met zijn krachtige motor en handige functies is deze kettingzaag een betrouwbare keuze. Het enige nadeel is dat er op dit moment geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, dus ik kan geen volledig beeld krijgen van de prestaties en duurzaamheid van het product. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze kettingzaag mij niet in de steek zal laten! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

 • list plusDuurzaamheid
 • list plusVeiligheid
 • list plusGebruiksgemak

Nadelen FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

 • list plusBeperkte beschikbaarheid van reserveonderdelen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
8.65
De FUXTEC Kettingzaag benzine - 61,5cc 2-takt - 51cm / 20 inch Zwaardlengte - Incl. Zaagblad & Ketting - FX-KS262 - Black Edition is mijn ultieme keuze, of je nu een particulier bent of een semi-professional. Dit model heeft een compleet nieuw design en is tot in de puntjes geperfectioneerd. Met een indrukwekkende cilinderinhoud van 61,5cc en een krachtige motor is deze kettingzaag perfect voor al je houtwerk, of je nu bomen wilt kappen of stammen wilt verdelen.

Wat deze kettingzaag echt op laat vallen, is het "Easy-Start"-systeem, waardoor het starten een fluitje van een cent wordt. De carburateur heeft een opvoerpomp en voor extra veiligheid is er een noodstop-tuimelschakelaar aanwezig. Bij deze kettingzaag krijg je een 20 inch zwaard en een bijpassende ketting.

Gebruikers zijn lovend over de duurzaamheid, veiligheid en het gebruiksgemak van deze kettingzaag. Het is een betrouwbaar en probleemloos apparaat dat makkelijk te hanteren is. En laten we de stijlvolle draagtas niet vergeten, waarin je de kettingzaag veilig kunt opbergen en vervoeren.

Er wordt echter wel een puntje van kritiek genoemd in een van de reviews, namelijk dat het niet mogelijk is om nieuwe kettingen te bestellen. Dit kan vervelend zijn als je ketting versleten is en vervangen moet worden. Het is echter niet duidelijk of dit een veelvoorkomend probleem is of slechts een incidentele situatie.

Over het algemeen is de FUXTEC Kettingzaag benzine - 61,5cc 2-takt - 51cm / 20 inch Zwaardlengte - Incl. Zaagblad & Ketting - FX-KS262 - Black Edition een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke kettingzaag. Dit krachtige apparaat is ideaal voor al je houtwerk. Het "Easy-Start"-systeem en de automatische choke zorgen voor een betrouwbare en probleemloze start. En dankzij de stijlvolle draagtas kun je de kettingzaag gemakkelijk en veilig opbergen en vervoeren. Het enige mogelijke nadeel is dat reserveonderdelen, zoals nieuwe kettingen, mogelijk beperkt beschikbaar zijn.

Al met al biedt de FUXTEC Kettingzaag benzine - 61,5cc 2-takt - 51cm / 20 inch Zwaardlengte - Incl. Zaagblad & Ketting - FX-KS262 - Black Edition een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en presteert het uitstekend op alle essentiële aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een kettingzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag – Benzine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag – Benzine

 • list plusKrachtige motor voor effici\u00ebnt zagen
 • list plusLichtgewicht en wendbaar voor gemakkelijk gebruik
 • list plusMeegeleverde accessoires voor handigheid en veelzijdigheid

Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag – Benzine

 • list plusKan zwaar aanvoelen bij langdurig gebruik

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.68
Ik ben de TIMBERPRO Kettingzaag Snoeizaag Benzine, een krachtige en wendbare kettingzaag die ideaal is voor allerlei zaagklussen. Met mijn cilinderinhoud van 25,4 cm³ en een vermogen van 1,22 pk, bied ik genoeg kracht om efficiënt te zagen. Mijn zaagblad van 25 cm en de 2 meegeleverde kettingen zorgen voor uitstekende zaagprestaties.

Mijn technische gegevens, met een afmeting van 3/8" en 1,3 mm en 40 schakels, benadrukken mijn precisie en kracht. Mijn automatische kettingsmering zorgt voor soepele werking en verlengt de levensduur van de ketting. Mijn zijdelingse regelsysteem van de kettingspanner biedt gemak en flexibiliteit tijdens het gebruik, terwijl mijn eenvoudige opstartsysteem de inspanning voor het starten van de kettingzaag minimaliseert.

Met mijn gewicht van 2,9 kg (zonder zaagblad en ketting) ben ik licht en gemakkelijk te hanteren, ideaal voor langdurig gebruik zonder vermoeidheid te veroorzaken. Ik kom met handige accessoires, waaronder een zaagbladbescherming, opbergzak, mengbus, montagekit en een gebruiksaanwijzing in verschillende talen, wat mijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid benadrukt.

Ik ben perfect geschikt voor het zagen van brandhout, het snoeien van bomen en algemeen tuinonderhoud. Mijn krachtige motor en wendbaarheid maken mij een betrouwbare partner voor zowel professionele als particuliere gebruikers. Mijn meegeleverde transportzak biedt handige opslagmogelijkheden en draagbaarheid, waardoor het gemakkelijk is om mij te vervoeren en te beschermen.

Hoewel mijn gewicht voor sommige gebruikers als een nadeel kan worden ervaren bij langdurig gebruik, overstijgen mijn prestaties en meegeleverde accessoires ruimschoots de mogelijke nadelen. Ik onderscheid mij als een krachtig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk gereedschap dat aan de verwachtingen voldoet en zelfs overtreft. 🌳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

 • list plusKrachtige machine met een grote cilinderinhoud en een lange bladlengte, wat resulteert in meer kracht en efficiëntie.
 • list plusWordt geleverd met 2 kettingen, een draagtas en een bladbescherming, alles wat nodig is voor bediening en opslag.
 • list plusPositieve recensies van gebruikers over prestaties en prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

 • list plusBrandstofverbruik wordt genoemd als mogelijk nadeel.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.14
De TIMBERPRO Kettingzaag, dat ben ik! Ik ben geen gewone kettingzaag, ik ben een krachtige machine met een cilinderinhoud van 62 cc en een zwaardlengte van 50 cm. Daarmee zaag ik moeiteloos dikke bomen en zaag ik takken weg alsof het niets is. En het beste is dat ik compleet geleverd word met 2 kettingen, een draagtas en een zaagbladbescherming. 🌳

Ik moet zeggen, een gebruiker heeft mij vergeleken met zijn vorige Jonsered kettingzaag en ik kom er goed uit! Met mijn grotere cilinderinhoud en langere zwaardlengte bied ik meer kracht en efficiëntie. Mijn mengverhouding is 40:1, ietsje minder dan mijn voorganger, maar nog steeds prima. Het kost misschien even wat moeite om mij op te starten, maar eenmaal gestart, laat ik echt zien wat ik kan!

Ik kom ook met een handige draagtas, maar er zit een zwarte beugel op mij die iets uitsteekt. Geen zorgen, leg gewoon iets onder de beugel voordat je mij in de tas stopt, anders krijgt de tas een gat. Maar maak je geen zorgen, ik kom met alles wat je nodig hebt. Twee kettingen van 50 cm, een zwaardblad, een potje mengverhouding, een zaagbladbescherming en zelfs een toolkit met gereedschap.️

Over het algemeen zijn mijn gebruikers erg tevreden met mij, vooral met mijn kracht en prestaties. Ze benadrukken wel het belang van de juiste mengverhouding (25:1) om mij in goede staat te houden. Dat is wel belangrijk, hè! We willen geen schade aan mijn prachtige machine.

Er is nog een andere gebruiker die erg blij met mij is en mijn prijs-kwaliteitverhouding prijst. Hij heeft mij gebruikt om bomen tot 30 cm in diameter te zagen en takken af te zagen, en hij had geen enkel probleem. Hij raadt mij aan als een betaalbare optie voor mensen die een degelijke kettingzaag willen zonder veel geld uit te geven.

Er is wel een kleine opmerking over mijn aantrekmechanisme. Blijkbaar was de veer van het aantrekmechanisme gesmeerd met een stroperig blauw vet, maar nadat dit was vervangen door Isoflex Topas vet, rolde het koord weer soepel op. Probleem opgelost!️

Over het algemeen ben ik een betrouwbare en krachtige machine, met positieve beoordelingen van mijn gebruikers over mijn prestaties en prijs-kwaliteitverhouding. Het enige kleine minpuntje dat genoemd wordt, is mijn brandstofverbruik. Maar hé, ik heb nou eenmaal wat brandstof nodig om al die klussen te klaren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

 • list plusBetrouwbaar en krachtig
 • list plusEasy-start systeem voor eenvoudig starten
 • list plusAutomatische kettingsmering voor soepele werking en verlengde levensduur van de ketting

Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag – Benzine 62

 • list plusMachine kan behoorlijk luidruchtig zijn

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
7.73
De TIMBERPRO - Kettingzaag - Benzine - 62 cc - Zwaardlengte 50 cm is echt mijn go-to kettingzaag als ik aan het werk ben. Met zijn betrouwbare vermogen van 3,5 pk en een cilinderinhoud van 61,5 cm³, kan deze krachtpatser moeiteloos door hout zagen en mijn houtvoorraad aanvullen.

Wat deze kettingzaag echt onderscheidt, is het easy-start systeem. Ik kan de machine starten zonder me suf te hoeven trekken. Dat is echt geweldig, vooral voor mensen zoals ik die altijd moeite hebben met het starten van traditionele kettingzagen.

Een ander groot voordeel is de automatische kettingsmering. Ik hoef me nooit meer zorgen te maken over het handmatig smeren van de ketting tijdens het gebruik. Dit zorgt voor een soepele werking en verlengt de levensduur van de ketting. Dat is echt een gamechanger voor mij.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de TIMBERPRO kettingzaag geleverd met een handige draagtas, 2 extra kettingen en een zaagblad van 50 cm. Ik heb alles wat ik nodig heb om meteen aan de slag te gaan. De kettingzaag wordt ook geleverd met een zaagbladbescherming, mengbus, montagekit en een gebruiksaanwijzing in het Engels, Duits en Frans. Ze hebben echt aan alles gedacht!

Ik ben niet de enige die dol is op deze kettingzaag. Andere gebruikers zijn ook zeer tevreden. Ze waarderen de krachtige prestaties en het gebruiksgemak. De machine start altijd zonder problemen en is super betrouwbaar. Ook de ondersteuning van de importeur wordt zeer gewaardeerd.

Er is echter één puntje waar ik eerlijk over moet zijn: het geluid. Sommige gebruikers vinden dat de machine behoorlijk luidruchtig is. Dat kan vervelend zijn als je in een omgeving werkt waar geluidsoverlast een probleem is. Maar eerlijk gezegd, voor mij wegen de voordelen veel zwaarder dan dat kleine minpuntje.

Al met al is de TIMBERPRO - Kettingzaag - Benzine - 62 cc - Zwaardlengte 50 cm de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige kettingzaag. Hij is super makkelijk in gebruik, heeft handige functies zoals automatische kettingsmering en wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt. Ja, hij maakt wat geluid, maar dat neem ik graag voor lief.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. PARKSIDE® Benzine kettingzaag 2,72 pk

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PARKSIDE® Benzine kettingzaag 2,72 pk

 • list plusKrachtige 2,72 pk motor voor indrukwekkende prestaties
 • list plusInclusief persoonlijke beschermingsmiddelen voor veilig gebruik
 • list plusRobuust en handzaam ontwerp voor diverse omgevingen

Nadelen PARKSIDE® Benzine kettingzaag 2,72 pk

 • list plusHet gewicht van circa 6,65 kg kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn bij langdurig gebruik

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
8.61
Ik ben de PARKSIDE ® Benzine kettingzaag met 2,72 pk, en ik ben klaar om elke zaagklus aan te pakken! Mijn onderhoudsvrije elektronische ontsteking zorgt voor een betrouwbare start, en met mijn 2-takt benzinemotor met 2 kW (2,72 pk) kan ik elke klus klaren. Mijn anti-vibratie-uitrusting en terugslagrem "Anti-kickback" zorgen voor een veilige en comfortabele bediening, terwijl mijn automatische kettingoliesysteem zorgt voor een soepele werking.

Ik kom met een hele reeks persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder een instelbare oorkap en veiligheidsbril met in lengte verstelbare poten, een beschermhoes, combigereedschap, brandstofmengfles, en 500 ml biologische zaagkettingolie. Met deze accessoires kun je veilig en efficiënt aan de slag.

Mijn motor heeft een maximaal vermogen van 2 kW (2,72 pk) en een motortoerental van maximaal 11500 min-¹ met zwaard en ketting, waardoor ik indrukwekkende prestaties lever. Mijn snijlengte van ongeveer 44 cm en kettingsnelheid van maximaal 22,1 m/s maken mij geschikt voor een breed scala aan zaagtoepassingen. Mijn duurzame en krachtige volledige beiteltand zaagketting is geschikt voor intensief gebruik.

Ik ben gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals kunststof en aluminium, en mijn afmetingen zijn ongeveer 86 x 25 x 29 cm, met een kettingzaagzwaard van ongeveer 52 x 6,2 x 0,46 cm. Met een gewicht van circa 6,65 kg ben ik robuust, maar toch handzaam genoeg voor gebruik in diverse omgevingen.

Of je nu bomen wilt kappen, brandhout wilt zagen of struikgewas wilt uitdunnen, ik ben de ideale keuze voor zwaarder zaagwerk. Zowel professionele gebruikers als enthousiaste doe-het-zelvers zullen blij zijn met mijn kracht en betrouwbaarheid.

Mijn indrukwekkende vermogen, robuuste ontwerp en meegeleverde accessoires maken mij uniek. Het kan zijn dat mijn gewicht voor sommige gebruikers een nadeel is bij langdurig gebruik, maar over het algemeen bied ik een uitstekende balans tussen prestaties, veiligheid en gebruiksgemak. Ik ben een waardevolle aanwinst voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare zaagoplossing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

8. STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc

 • list plusRobuust en krachtig

Nadelen STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc

 • list plusMogelijk te krachtig voor licht zaagwerk
 • list plusMogelijk te zwaar voor sommige gebruikers

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.54
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
7.77
Ik ben de STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc, en ik ben hier om tuinonderhoud een fluitje van een cent te maken. Met mijn indrukwekkende cilinderinhoud van 51.5 cc en een vermogen van 2100 W, zaag ik moeiteloos door diverse houtsoorten. Mijn 2-takt luchtgekoelde motor, brandstofreservoir van 500 ml en oliereservoir van 240 ml zorgen voor een optimale verhouding van brandstof tot olie (40:1) en een langere gebruiksduur zonder frequente bijvulling.

Met mijn bladlengte van 430 mm en Oregon zaagblad lever ik efficiënte zaagsnedes. Mijn kettingsteek van 0.325" en groef van 0.058" zorgen voor nauwkeurige en soepele zaagprestaties, terwijl mijn Walbro carburateur bijdraagt aan betrouwbare prestaties.

Met mijn maximale snelheid van 11000 Rpm en instelbare stationaire snelheid van 2700 - 3400 Rpm, ben ik geschikt voor diverse zaagtoepassingen, van brandhout tot het vellen van bomen. Ik kom met een hoogwaardig zaagblad en voldoe aan de verwachtingen van zowel professionele gebruikers als enthousiaste tuiniers.

Ik onderscheid me met mijn krachtige prestaties en betrouwbare constructie, en ik ben een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte kettingzaag voor uiteenlopende zaagklussen in de tuin of op het terrein. Het kan zijn dat ik voor sommige lichtere taken iets te krachtig ben en mogelijk te zwaar aanvoel. Dit is een overweging voor gebruikers die voornamelijk licht zaagwerk verrichten. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt

 • list plusUitstekende keuze voor zowel privé- als semi-professioneel gebruik
 • list plusIdeaal voor het zagen en kloven van brandhout
 • list plusEasy-Start systeem maakt het starten van de kettingzaag gemakkelijker

Nadelen FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt

 • list plusGeen specifieke nadelen genoemd in de reviews

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.25
Functionaliteit
6.97
Gebruiksgemak
7.94
De FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt 45cm / 18 inch Zwaardlengte is echt mijn favoriete keuze voor zowel privé- als semi-professioneel gebruik. Met een capaciteit van 54 cc is deze kettingzaag perfect voor het zagen en kloven van brandhout. Het vernieuwde ontwerp met een iets korter zaagblad maakt het werken met de kettingzaag supergemakkelijk, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt.

Een van de beste kenmerken van deze kettingzaag is het "Easy-Start" systeem, waardoor het starten van de kettingzaag echt een fluitje van een cent is. De carburateur heeft een primerpomp, waardoor het startproces nog makkelijker wordt. En de automatische choke zorgt ervoor dat de kettingzaag altijd betrouwbaar en probleemloos start. Dat is echt geweldig, want zo kun je snel aan de slag zonder gedoe.

Veiligheid is natuurlijk ook superbelangrijk bij een kettingzaag. Het mes van 18 inch en de ketting hebben bescherming om ongelukken te voorkomen. En de kettingzaag heeft ook een directe STOP kettingrem, waardoor je in noodgevallen supersnel kunt stoppen.

Een ander voordeel van de FUXTEC Kettingzaag is de stoere draagtas die erbij zit. Daarin kun je de kettingzaag veilig opbergen en overal mee naartoe nemen. Dat is echt handig als je de kettingzaag vaak op verschillende plekken gebruikt.

De FUXTEC Kettingzaag heeft ook speciale doppen voor de brandstof- en olietank die je zonder gereedschap kunt openen en sluiten. Dat scheelt echt tijd en gedoe. Zo kun je superefficiënt werken zonder dat je steeds gereedschap nodig hebt.

In de reviews wordt deze kettingzaag heel positief beoordeeld. Gebruikers zijn echt tevreden over de prestaties en betrouwbaarheid. Het doet gewoon wat het moet doen. Er zijn geen specifieke positieve of negatieve punten genoemd in de reviews.

Al met al is de FUXTEC Kettingzaag benzine 54cc 2-takt 45cm / 18 inch Zwaardlengte een betrouwbare en handige kettingzaag voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Het heeft allerlei handige functies, zoals het Easy-Start systeem en de stoere draagtas. Hoewel er geen specifieke nadelen zijn genoemd, is het altijd belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een kettingzaag. Kortom, deze kettingzaag levert top prestaties en is een goede investering voor het zagen van brandhout.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

10. Hofftech Benzine Kettingzaag Boomzaag 50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hofftech Benzine Kettingzaag Boomzaag 50

 • list plusKrachtige motor voor zware zaagklussen
 • list plusGroot zaagblad van 50 cm
 • list plusUitgebreid accessoirepakket inclusief ketting, bougiesleutel, kettingspannergereedschap, schroevendraaier, inbussleuteltjes en Nederlandse handleiding

Nadelen Hofftech Benzine Kettingzaag Boomzaag 50

 • list plusGeluidsniveau van 110 dB vereist gehoorbescherming
 • list plusGewicht van 8 kilo kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.97
Functionaliteit
7.53
Gebruiksgemak
6.86
Ik ben trots om de Hofftech Benzine Kettingzaag - Boomzaag - 50 cm - 58 cc - 2 Takt aan te bieden, een krachtige oplossing voor zware zaagklussen. Met een groot zaagblad van 50 cm en een noodrembeugel, is deze motorzaag compleet met diverse accessoires, waaronder een ketting, bougiesleutel, kettingspannergereedschap, schroevendraaier, inbussleuteltjes en een Nederlandse handleiding. Bovendien wordt het geleverd met een flesje voor het mengen van tweetaktolie en benzine in de juiste verhouding. De 58 cc luchtgekoelde 1-cilinder tweetaktmotor levert een vermogen van 3.5 pk, terwijl de benzinetank een capaciteit heeft van 550 ml en de kettingolietank 260 ml. De afstelbare zaagoliepomp en maximale kettingsnelheid van 1000 RPM optimaliseren de zaagprestaties, terwijl het geluidsniveau van 110 dB aandacht vestigt op het belang van gehoorbescherming tijdens gebruik.

Deze kettingzaag weegt 8 kilo en is ontworpen voor diverse tuinklussen. Het biedt een uitstekende combinatie van vermogen, zaagprestaties en accessoires, wat het ideaal maakt voor het zagen van bomen en ander tuinwerk. Met de toegevoegde accessoires is het ook handig voor onderhoudstaken. De motorzaag onderscheidt zich door zijn vermogen, zaagbladlengte en diversiteit aan accessoires, waardoor het een uitgebreide oplossing is voor zowel professionele gebruikers als enthousiaste tuiniers.

De Hofftech Benzine Kettingzaag overtreft zijn concurrenten door zijn indrukwekkende vermogen, grote zaagbladlengte en uitgebreide accessoirepakket. Het is een krachtige zaag die geschikt is voor verschillende toepassingen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Het geluidsniveau van 110 dB benadrukt echter het belang van gehoorbescherming, wat een punt van aandacht is voor potentiële gebruikers.

Al met al biedt de Hofftech Benzine Kettingzaag een uitstekende combinatie van kracht, zaagprestaties en accessoires. Met zijn 50 cm zaagblad, 58 cc motor en diverse extra's is het een krachtige tool voor tuinwerkzaamheden en andere zaagklussen. Hoewel het geluidsniveau en het gewicht aandachtspunten zijn, is de algehele prestatie van deze kettingzaag indrukwekkend.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Benzine kettingzagen. Er zijn namelijk 912 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!