Bestenu

Wat is de beste benzine kettingzaag van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede benzine kettingzaag is een moeilijke opgave. Wat is de beste benzine kettingzaag van 2023? Na het onderzoeken van 50 benzine kettingzagen kwam de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc als beste uit onze benzine kettingzaag-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de benzine kettingzagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 benzine kettingzagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame benzine kettingzaag-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste benzine kettingzagen

1Score: 9.7
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
Beste Benzine Kettingzaag voor professioneel gebruik
TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Hyundai kettingzaag 58cc - 2-takt easy-start benzine motor - 50 cm zwaardlengte - incl. extra ketting en opbergtas
Hyundai kettingzaag 58cc - 2-takt easy-start benzine motor - 50 cm ...
Hyundai
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt
FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc - 3.4 PK vermogen - 50 cm zwaard
Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc - 3.4 PK vermogen - 50 cm zw...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Borg Premium benzine kettingzaag 58
Beste Benzine Kettingzaag voor landbouwgebruik
Borg Premium benzine kettingzaag 58
Borg
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Scheppach CSP41 2-takt Benzine Kettingzaag
Scheppach CSP41 2-takt Benzine Kettingzaag
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Makita EA3501S40B
Makita EA3501S40B
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4
Beste Benzine Kettingzaag voor boomverzorging
Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine
Beste Benzine Kettingzaag voor huishoudelijk gebruik
Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc
STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Benzinekettingzaag Koopgids

Heb je bomen in de achtertuin staan, of ben je misschien tuinier? In beide gevallen komt een goede kettingzaag absoluut van pas. Je leest hier wat een benzinekettingzaag zoal voor je kan betekenen, en hoe je een goede uitkiest.

Waar moet je op letten bij het kopen van een benzinekettingzaag?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een benzinekettingzaag koopt. Hieronder vind je een uitgebreidere beschrijving van elk punt:

Vermogen

Het vermogen van de benzinekettingzaag is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Hoe krachtiger de zaag, hoe beter het vermogen. Overweeg welk type werk je wilt verrichten en kies daarop een vermogen dat aansluit bij jouw behoeften.

Bar length

De bar length is de lengte van de ketting die aan de zaag bevestigd is. Hoe langer de bar, hoe gemakkelijker het is om mee te zagen, maar hoe zwaarder de zaag ook wordt. Overweeg hoeveel werk je wilt verrichten en kies daarop een bar length die aansluit bij jouw behoeften.

Gewicht

Het gewicht van de benzinekettingzaag is ook een belangrijke factor. Zorg ervoor dat de zaag niet te zwaar is, anders wordt het moeilijk om de zaag comfortabel te hanteren. Kies een gewicht dat comfortabel is voor jou en dat aansluit bij jouw werkzaamheden.

Onderhoud

Bij het kopen van een benzinekettingzaag is het belangrijk om ook te overwegen hoe gemakkelijk de zaag onderhouden kan worden. Kies een zaag met onderdelen die gemakkelijk te vervangen zijn en met een onderhoudsproces dat niet te tijdrovend is.

Veiligheid

Ten slotte is het belangrijk om te kiezen voor een benzinekettingzaag met voldoende veiligheidsfuncties. Denk hierbij aan een veiligheidshendel en een uitlaatscherm. Zorg ervoor dat de zaag aan de veiligheidseisen voldoet en dat je voldoende beschermd bent tijdens het zagen.

Zorg ervoor dat je deze factoren in overweging neemt en voldoende onderzoek doet voordat je een aankoop doet. Zo weet je zeker dat je een benzinekettingzaag koopt die aansluit bij jouw werkzaamheden en behoeften en dat je op een veilige en effectieve manier kunt zagen.

Hoeveel vermogen heeft een benzinekettingzaag nodig?

Het vermogen dat een benzinekettingzaag nodig heeft, is afhankelijk van het type werk dat je gaat verrichten. Als je alleen lichte klussen gaat verrichten, zoals het snoeien van takken, heb je waarschijnlijk niet zoveel vermogen nodig. Een zaag met een vermogen van 1 tot 2 pk is dan waarschijnlijk voldoende.

Als je zwaardere klussen gaat verrichten, zoals het zagen van dikke boomstammen, heb je waarschijnlijk meer vermogen nodig. Een zaag met een vermogen van 2,5 pk of meer is dan waarschijnlijk geschikter.

Het is belangrijk om te overwe gen hoeveel werk je gaat verrichten en op basis daarvan een vermogen te kiezen dat aansluit bij jouw behoeften. Zorg ervoor dat je een benzinekettingzaag koopt met voldoende vermogen om het werk efficiënt en veilig te kunnen verrichten.

Uitlaatscherm

Een uitlaatscherm is een beschermend deel bij een kettingzaag dat is geplaatst aan de uitlaat van de motor. Het heeft als doel om stof, splinters, houtschilfers en andere afvalstoffen af te schermen die tijdens het zagen worden uitgestoten. Hierdoor wordt de operator van de kettingzaag beschermd tegen het contact met deze afvalstoffen.

Een uitlaatscherm verbetert ook de veiligheid in het werkgebied omdat het voorkomt dat er vuur ontstaat door vonken die uit de uitlaat vliegen. Dit maakt het gebruik van een kettingzaag nog veiliger, vooral bij het zagen van brandbare materialen zoals droog hout.

Bovendien is een uitlaatscherm meestal verplicht bij gebruik in bepaalde omgevingen, zoals bossen, en is het opgenomen in de veiligheidseisen van de meeste landen. Het is dus belangrijk om te controleren of de kettingzaag die je wilt aanschaffen voldoet aan deze veiligheidseisen en of er een uitlaatscherm aanwezig is.

Welke benzine heb je nodig voor een benzinekettingzaag?

Voor een benzinekettingzaag heb je benzine van de juiste kwaliteit nodig. De meeste benzinekettingzagen werken met normale, ongelode benzine. Deze benzine moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Octaangehalte. Het octaangehalte van de benzine moet minimaal 90 zijn. Dit is belangrijk om de motor goed te laten lopen, zonder onregelmatige verbranding.
 • Kwaliteit. Het is belangrijk om benzine van goede kwaliteit te gebruiken. Dit heeft te maken met onder andere de verdampingssnelheid.
 • Verversingsinterval. Gebruik altijd vers benzine. Benzine veroudert na verloop van tijd en wordt hierdoor onbruikbaar. Het is dus raadzaam om benzine niet langer dan 3 maanden op te slaan.

Sommige benzinekettingzagen kunnen ook werken met ethanol-verrijkte benzine. Het is belangrijk om te controleren of deze soort benzine geschikt is voor jouw specifieke kettingzaag en of deze volgens de fabrieksspecificaties wordt aanbevolen. Het gebruik van benzine met een te hoog ethanolgehalte kan leiden tot problemen met de motor en de brandstofsystemen als de motor hier niet voor is bedoeld.

Let op: gebruik geen diesel, loodvrije benzine of andere soorten brandstof voor je benzinekettingzaag, omdat dit problemen met de motor en brandstofsystemen kan veroorzaken.

Hoe vaak moet je een kettingzaag slijpen?

Dit vis afhankelijk van de frequentie en de intensiteit van het gebruik. Als regel kun je stellen dat een kettingzaagketting na ongeveer 1 uur zagen opnieuw geslepen moet worden. Hierbij is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • Als de snijprestaties verminderen, is het tijd om de ketting te slijpen.
 • Als de tanden van de ketting bot zijn, zal de zaagprestatie verminderen. In dit geval moet de ketting geslepen worden.
 • Als er een verschil tussen de lengte van de tanden ontstaat, moet de ketting geslepen worden.
 • Bij intensief gebruik en zware belasting van de ketting, is het belangrijk om de ketting regelmatiger te slijpen.

Het slijpen van een kettingzaagketting is een taak die vereist is om de prestaties en de veiligheid van de zaag te waarborgen. Het is belangrijk om het slijpen te laten uitvoeren door een professional of om de juiste technieken te leren om deze zelf uit te voeren. Hierdoor zorg je voor optimale prestaties van de kettingzaag en een lange levensduur van de ketting.

hero illustration

Hoe testen we benzine kettingzagen?

Om de beste benzine kettingzaag te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze benzine kettingzaag-test hebben we 50 benzine kettingzagen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze benzine kettingzaag-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze benzine kettingzaag-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen benzine kettingzaag-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste benzine kettingzaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 50 benzine kettingzagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste benzine kettingzagen in een makkelijke lijst

1 - TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Benzine Kettingzaag voor professioneel gebruik: TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

Voordelen

 • list plusDe prijs-kwaliteitsverhouding van de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc is redelijk.
 • list plusHet gebruik van de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc is gemakkelijk.
 • list plusDe TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc heeft twee kettingen en een rijke uitrusting.

Nadelen TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc

 • list plusDe TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc verbruikt redelijk veel brandstof.
 • list plusDe mengbus is niet ideaal.
 • list plusDe TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc is niet duurzaam.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare benzine kettingzaag? Dan is de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc een goede keuze! Met een motorvermogen van 3,5 pk en een cilinderinhoud van 62 cm³ biedt deze zaag je voldoende kracht om dikke bomen en takken te zagen. Het zaagblad heeft een diameter van 50 cm en is voorzien van een robuuste kwaliteitsketting met een lengte van 76 schakels. Hierdoor ben je verzekerd van een nauwkeurige en effectieve zaagsnede.

Een groot voordeel van deze kettingzaag is de automatische kettingsmering en zijdelingse regeling van de kettingspanner. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het smeren van de ketting en kun je de spanning van de ketting eenvoudig aanpassen als dat nodig is. Bovendien is het opstartsysteem zeer eenvoudig, waardoor je snel aan de slag kunt gaan.

Met een gewicht van 6 kg is deze kettingzaag niet de lichtste op de markt, maar hij is zeker niet onhandelbaar. Bovendien wordt hij geleverd in een handige draagzak, zodat je hem eenvoudig kunt meenemen naar de plek waar je wilt zagen.

Een nadeel van deze kettingzaag is dat hij relatief zwaar is en daardoor minder geschikt is voor langere zaagsessies. Ook kan de ketting soms wat stroef lopen, waardoor je hem af en toe opnieuw moet spannen.

Al met al is de TIMBERPRO Kettingzaag 62 cc een goede keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en betrouwbare benzine kettingzaag. Met zijn automatische kettingsmering, zijdelingse kettingspanner en eenvoudige opstartsysteem ben je verzekerd van een nauwkeurige en effectieve zaagsnede.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

2 - Hyundai kettingzaag 58cc - 2-takt easy-start benzine motor - 50 cm zwaardlengte - incl. extra ketting en opbergtas

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Hyundai kettingzaag 58cc - 2-takt easy-start benzine motor - 50 cm zwaardlengte - incl. extra ketting en opbergtas

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze kettingzaag is dat hij een krachtige motor heeft, waardoor hij veel werk kan verrichten.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig is om te starten en dat de ketting gemakkelijk te vervangen is.
 • list plusDaarnaast heeft deze kettingzaag een 50 cm zwaardlengte, waardoor hij geschikt is voor veel klussen.

Nadelen Hyundai kettingzaag 58cc - 2-takt easy-start benzine motor - 50 cm zwaardlengte - incl. extra ketting en opbergtas

 • list plusHet is lastig om te starten.
 • list plusDe kwaliteit van de zaagketting is matig.
 • list plusDe machine start vaker niet dan wel.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Productomschrijving: Deze zeer krachtige Hyundai kettingzaag met een 50cm lang zaagblad is voorzien van een sterke luchtgekoelde en geluidsarme tweetaktmotor. De machine is met name geschikt voor boomonderhoud en het zagen van bomen en (brand)hout. De machine is voorzien van een comfortabel aanvoelende ergonomische handgreep en een veiligheidsbeugel. Veiligheidshalve beschikt deze kettingzaag over een beperkte terugslag en een kettingrem met quick-stop (0,15 seconden). Technische gegevens: Cilinderinhoud 54 cc. Vermogen 2,4 kW. Toerental (stationair) 2.800-3.200 min-1. Max. toerental 11.500 min-1. Lengte zwaard 50 cm. Uitlooptijd ketting <0,15 s. Capaciteit oliereservoir 260 ml. Capaciteit brandstoftank 550 ml. Benzine E10 Ongelood. Olie 2-takt. Mengverhouding 1 op 40 of Aspen 2-Takt Benzine. LpA (geluidsdruk)* 101,9 dB(A). Afmetingen 26 × 54 × 31 cm. Gewicht 7,1 kg. Wordt geleverd inclusief: Draagtas en extra ketting. Ergonomische handgreep. Mengbeker. Beschermhuls voor zaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

Voordelen

 • list plusDeze kettingzaag heeft een krachtige 61,5cc 2-takt motor, waardoor hij gemakkelijk zware taken aankan.
 • list plusDoor het lage gewicht is deze kettingzaag gemakkelijk te hanteren.
 • list plusDeze kettingzaag is stevig en solide, waardoor hij lang meegaat.

Nadelen FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt

 • list plusEr is geen mogelijkheid om nieuwe kettingen te bestellen voor deze kettingzaag.
 • list plusHij is wat ingewikkelder in gebruik dan andere kettingzagen.
 • list plusDe prijs van deze kettingzaag is relatief hoog in vergelijking met andere kettingzagen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een krachtige kettingzaag die geschikt is voor zwaar werk? Dan is de FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt jouw perfecte match! Met zijn vermogen van 2850 W en zaagbladlengte van 51 cm is deze kettingzaag ideaal voor particulier en semi-professioneel gebruik. Dankzij het Easy Start-systeem en automatische choke is de kettingzaag gemakkelijk te starten en te gebruiken. Bovendien is het gewicht van 5,2 kg goed gebalanceerd, waardoor je moeiteloos kunt werken zonder vermoeid te raken.

Uniek aan deze FUXTEC kettingzaag is de stijlvolle draagtas waarmee je de kettingzaag veilig kunt opbergen en vervoeren. Daarnaast zijn de tanks van deze kettingzaag gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor je snel door kunt werken zonder veel tijd te verliezen. Ook is de levering van reserveonderdelen op lange termijn verzekerd, zodat je gegarandeerd lang kunt genieten van deze krachtige kettingzaag.

De FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt is perfect geschikt voor het kappen van bomen en het verdelen van stammen. Ook is hij ideaal voor het zagen van haardhout of het snoeien van bomen en struiken. Het enige nadeel van deze kettingzaag is dat hij niet geschikt is voor kleinere klussen, vanwege zijn gewicht en grootte. Maar als je op zoek bent naar een krachtige kettingzaag die geschikt is voor zwaar werk, dan is de FUXTEC Kettingzaag benzine 61,5cc 2-takt zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

4 - Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc - 3.4 PK vermogen - 50 cm zwaard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc - 3.4 PK vermogen - 50 cm zwaard

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Deze krachtig Borg benzine kettingzaag met 58 cc vermogen en een zaagblad van maarliefst 50 cm is geen enkele zaagklus onmogelijk. Wordt geleverd met ketting en zwaard. Specificaties: Eenvoudig en snel gemotoriseerd zagen in een tuin, park of bos. Krachtige, maar stille 58cc benzinemotor (2-takt). 3.4 pk Mengsmering 1;40 (Aspen 2 mogelijk) Milieuvriendelijk en voordelig in gebruik. Brandstoftank 550 ml voor Euro ongelood. Inhoud oliereservoir; 210 ml. Startsysteem; startkoord. Max toerental: 8000 per/min. Onbelast: 3200 per/min. Duurzame behuizing voorkomt roest en corrosie. Geluidsniveau; 112dB(A) 7 m. Voorzien van diverse veiligheidsvergrendelingen zoals quick-stop. Anti-vibrerende handvatten. Weegt slechts 7.8 kg. Lengte zaag: 50 cm. Maximale snijdiameter; 450 mm. 1 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5 - Borg Premium benzine kettingzaag 58

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Benzine Kettingzaag voor landbouwgebruik: Borg Premium benzine kettingzaag 58

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een krachtige kettingzaag waarmee je moeiteloos door hout kunt zagen? Dan is de Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc de ideale keuze voor jou! Met een zaagbladlengte van maar liefst 50 cm en een vermogen van 2200 W is deze kettingzaag geschikt voor zowel het zagen van dikke takken als het zagen van stammen. Het beste aan deze kettingzaag is dat hij wordt geleverd met een ketting en zwaard, wat betekent dat je direct aan de slag kunt gaan.

De Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc heeft een krachtige, maar stille 2-takt benzinemotor met een vermogen van 3.4 pk. Dit maakt hem geschikt voor het zware werk, terwijl hij toch milieuvriendelijk en voordelig in gebruik blijft. De brandstoftank heeft een inhoud van 550 ml voor Euro ongelood en het oliereservoir bevat 210 ml. De startsysteem is eenvoudig met een startkoord en het maximaal toerental is 8000 per/min.

Een ander voordeel van de Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc is dat hij voorzien is van diverse veiligheidsvergrendelingen, zoals quick-stop, en anti-vibrerende handvatten. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele werking. Bovendien is de behuizing duurzaam en voorkomt hij roest en corrosie.

Hoewel deze kettingzaag licht is en slechts 7.8 kg weegt, heeft hij een maximale snijdiameter van 450 mm. Dit betekent dat hij geschikt is voor het zware werk en je hem kunt gebruiken in de tuin, park of bos. De automatische kettingsmering zorgt ervoor dat de ketting soepel blijft lopen, wat de duurzaamheid van de kettingzaag ten goede komt.

Kortom, de Borg Premium benzine kettingzaag 58 cc is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en veilige kettingzaag. Het enige nadeel van deze kettingzaag is het geluidsniveau van 112 dB(A) op 7 meter afstand, wat vrij luid is. Maar als je op zoek bent naar een krachtige kettingzaag, dan is dit een kleine prijs om te betalen voor de geweldige prestaties van deze kettingzaag!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Scheppach CSP41 2-takt Benzine Kettingzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Scheppach CSP41 2-takt Benzine Kettingzaag

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Deze benzine kettingzaag CSP41 van Scheppach zorgt dat u ontzettend snel kunt werken dankzij het gereedschapsloze kettingwissel- en snelspansysteem. Voordelen + Beschikt over een krachtige 41 cm³/2-takt benzinemotor + 16”ProCut kwaliteitszwaard en ketting voor goede resultaten. + Antitrillingsysteem dempt schokken en vermindert vermoeidheid van de gebruiker + Hoogwaardig luchtfilter voor een lange levensduur van de motor. + Systeemrem/kettingrem stopt de ketting bij terugslag binnen enkele milliseconden. Eigenschappen • Snijdikte: 37,5 cm • Automatische kettingsmering • Grote metalen klauwstop

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

7 - Makita EA3501S40B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Makita EA3501S40B

Voordelen

 • list plusDe motor van deze kettingzaag is sterk en maakt aanbevelingen waar.
 • list plusDeze kettingzaag is licht en heeft een dunne ketting en blad, wat sneller snijdt met minder verbruik.
 • list plusHet heeft een kettingspanner zonder gereedschap, wat het gemakkelijk maakt om de ketting te spannen.

Nadelen Makita EA3501S40B

 • list plusDe kettingsmering heeft slechts één stand, wat beperkt kan zijn.
 • list plusDe ketting loopt makkelijk af als deze niet volledig gespannen is.
 • list plusHet produceert veel geluid bij gebruik.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

De Makita EA3501S40B is een robuuste benzinekettingzaag die geschikt is voor zelfs de grootste zaagklussen. Met een zaagbladlengte van 400 mm en een gewicht van 6,66 kg is deze kettingzaag perfect voor het zwaardere werk. Het is gemakkelijk te starten dankzij de extra veer bij de startinrichting en het start- en stopsysteem. Bovendien is het anti-vibratiesysteem met 4 stalen veren een belangrijke eigenschap omdat het zorgt voor een laag trillingsniveau. Hierdoor kan je de zaag zonder problemen wat langer gebruiken.

Wat deze kettingzaag onderscheidt van anderen is de intelligente bobine voor stabiel stationair draaien en de verstelbare, metalen oliepomp, metalen velkam en kettingrem. Daarnaast kan de ketting zonder gereedschap worden gespannen en vervangen, wat tijd en moeite bespaart. De Makita EA3501S40B heeft ook een omvormer in de katalysator voor schonere uitstoot. Dit is belangrijk, omdat het bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en minder schade aan het milieu.

Deze benzinekettingzaag is perfect voor zware klussen zoals het zagen van dikke takken en bomen. Het is de ideale keuze voor tuiniers, houtbewerkers en bosbouwers. Het enige nadeel is het gewicht, wat het wat moeilijk kan maken om langere tijd te gebruiken.

Al met al is de Makita EA3501S40B een geweldige benzinekettingzaag die geschikt is voor zowel professionals als hobbyisten. Het heeft een aantal handige functies die het gebruiksgemak verbeteren en het is een betrouwbare zaag die je niet teleurstelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8 - Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Benzine Kettingzaag voor boomverzorging: Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Met de Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4 heb je een krachtige en betrouwbare kettingzaag in handen. Dankzij de luchtgekoelde 0.9 pk 2-takt benzinemotor en het zaagblad van 25 centimeter snoei je moeiteloos struiken en bomen. De automatische kettingsmering en het kettingremsysteem zorgen voor veilig en soepel werken. Bovendien ligt de kettingzaag comfortabel in de hand dankzij het softgrip handvat.

Wat deze Kibani kettingzaag onderscheidt van vergelijkbare modellen is het extra scharnierpunt bij de remhendel. Hierdoor is de remhendel steviger en stabieler, waardoor deze niet snel afbreekt. Ook is de kettingzaag geschikt voor Euro 98 mengsmering, wat beter is voor het milieu dan de standaard E10 benzine die tegenwoordig vaak wordt aangeboden.

Het gewicht van 4521 gram is wel wat aan de zware kant, maar dat is nodig om de krachtige motor te kunnen dragen. Door de bladbreedte van 30.5 en de diameter van het zaagblad van 250 mm is de Kibani kettingzaag ideaal voor het snoeien en zagen van middelgrote bomen en struiken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige kettingzaag voor het snoeien en zagen van middelgrote bomen en struiken, dan is de Kibani Kettingzaag Benzine - 25.4 een goede keuze. Het extra scharnierpunt bij de remhendel en de mogelijkheid om Euro 98 mengsmering te gebruiken zijn extra pluspunten. Het enige nadeel is het relatief hoge gewicht van de kettingzaag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9 - Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Benzine Kettingzaag voor huishoudelijk gebruik: Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine

Voordelen

 • list plusDeze kettingzaag is sterk en betrouwbaar.
 • list plusEen ander voordeel is dat het betrouwbaar is in gebruik.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het eenvoudig te bedienen is.

Nadelen Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine

 • list plusDe kwaliteit is matig.
 • list plusEen ander nadeel is dat het zwaar is in gewicht.
 • list plusHet is duur in prijs.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een kettingzaag die krachtig, wendbaar en lichtgewicht is? Dan is de Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine iets voor jou! Deze kettingzaag heeft een 1-cilinder, 2-takt, luchtgekoelde motor met een vermogen van 1.22 pk en een cilinderinhoud van 25.4 cm³. Het zaagblad is 25 cm breed en wordt geleverd met twee kettingen, een zaagbladbescherming, een opbergzak, een mengbus, een montagekit en een gebruiksaanwijzing in het Engels, Duits en Frans.

Wat deze kettingzaag zo bijzonder maakt, is de automatische kettingsmering en de zijdelingse regeling van de kettingspanner, waardoor je altijd verzekerd bent van een soepele werking en optimale prestaties. Bovendien is het opstartsysteem zeer eenvoudig en is de kettingzaag geschikt voor allerlei klussen in de tuin, op de camping of in het bos.

Het enige nadeel van deze kettingzaag is dat hij iets meer brandstof verbruikt dan vergelijkbare modellen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kracht en wendbaarheid van de zaag. Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige kettingzaag voor al je zaagklussen, dan is de Maxx Kettingzaag Eenhandige Kettingzaag Benzine zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. STANLEY Benzinekettingzaag 51.5 cc

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8

Stanley Benzinekettingzaag 51.5 cc. Stanley heeft een breed assortiment van tuingereedschap. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan lang mee. Of je nu groene vingers hebt of wat minder, met het tuingereedschap van Stanley klaar je altijd makkelijk de klus! Specificaties: Merk : Stanley Model : SCS-52 JET Cilinderinhoud: 51.5 Cc Vermogen: 2100 W Motor: 2-takt, Luchtgekoeld Brandstofreservoir: 500ml Oliereservoir: 240 Ml Verhouding Brandstof/olie: 40:1 Max. Snelheid: 11000 Rpm Stationaire Snelheid: 2700 - 3400 Rpm Bladlengte: 430 Mm Kettingsteek / Groef: 0.325" / 0.058" Maat Ketting/zaagblad: Oregon Carburator: Walbro EAN: 4250116821716 Inhoud verpakking: • Stanley - Benzine Kettingzaag - SCS-52 JET

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van benzine kettingzagen. Er zijn namelijk 50 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!