Bestenu

Wat is de beste beits voor tuinhuis van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede beits voor tuinhuis is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste beits voor tuinhuis van 2023? Na het analyseren van 1598 beits voor tuinhuizen kwam de Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin als beste uit onze beits voor tuinhuis-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de beits voor tuinhuizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 beits voor tuinhuizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame beits voor tuinhuis-koopgids? Lees dan verder!

Onze beits voor tuinhuis selectie

 • Beste koop: Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin
 • De top 10 beste beits voor tuinhuizen

  1Score: 9.9
  Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin
  Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.9
  Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
  Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.8
  Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen
  Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.7
  Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool
  Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.6
  Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart
  Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.5
  Tenco Houtcoating Zwart - 2,5
  Tenco Houtcoating Zwart - 2,5
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.5
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits zwart
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits zwart
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.4
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits - Zijdeglans - Antraciet - 2,5 liter
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits - Zijdeglans - Antraciet - 2,5 liter
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.4
  Remmers HK-lazuur douglas 2.5L
  Remmers HK-lazuur douglas 2.5L
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.3
  Thorndown houtverf Ecologisch Zwart waterbasis
  Thorndown houtverf Ecologisch Zwart waterbasis
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Beits voor Tuinhuis Koopgids

  Je tuinhuis blijft langer mooi en gaat langer mee wanneer je deze beitst. Lees hier over de beste beits voor je tuinhuis.

  Wat is beter: impregneren of beitsen?

  Impregneren en beitsen zijn beide methoden om een tuinhuis te beschermen tegen weersinvloeden en veroudering, maar ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen.

  Impregneren is het behandelen van het hout met een chemische stof die diep in het hout doordringt en het hout beschermt tegen rot, schimmel en insecten. 

  Het voordeel van impregneren is dat het langdurige bescherming biedt tegen deze gevaren en het hout versterkt. Het nadeel is dat impregneren geen bescherming biedt tegen UV-straling en geen kleur of glans aan het hout geeft.

  Beitsen daarentegen is het aanbrengen van een laag kleurpigmenten en beschermende coating op het houtoppervlak. Beitsen biedt bescherming tegen zowel weersinvloeden als UV-straling en kan het hout er mooier uit laten zien. 

  Het nadeel van beitsen is dat het niet zo diep doordringt als impregneren en daarom geen langdurige bescherming biedt tegen rot, schimmel en insecten.

  In het algemeen hangt de keuze tussen impregneren en beitsen af van de specifieke behoeften van jouw tuinhuis. 

  Als het hout in goede staat is en je voornamelijk bescherming wilt tegen weersinvloeden en UV-straling, dan kan beitsen een goede keuze zijn. 

  Als het hout echter al aangetast is of als je zware bescherming wilt tegen rot, schimmel en insecten, dan is impregneren waarschijnlijk de betere keuze.

  Wanneer is het de beste tijd om je tuinhuis te beitsen?

  De beste tijd om je tuinhuis te beitsenhangt af van een aantal factoren, zoals het weer, de staat van het hout en de beits die je gebruikt.

  Over het algemeen is het het beste om je tuinhuis te beitsen wanneer het hout droog is en het weer niet te vochtig of te warm is. 

  Dit betekent meestal dat het voorjaar of de vroege zomer de beste tijd is om te beitsen. Het is belangrijk om het weerbericht in de gaten te houden en te wachten tot er een paar dagen droog weer is voorspeld.

  Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het houtoppervlak schoon en droog is voordat je gaat beitsen. 

  Als het hout nog vochtig is of als er vuil, schimmel of algen op zitten, zal de beits niet goed hechten en kan het resultaat teleurstellend zijn. Maak het houtoppervlak daarom grondig schoon en laat het voldoende drogen voordat je gaat beitsen.

  Kies ook de juiste beits voor jouw tuinhuis. Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. 

  Kies een beits die geschikt is voor het type hout dat in jouw tuinhuis is gebruikt, en die de gewenste bescherming en uitstraling biedt.

  Ten slotte is het belangrijk om de beits regelmatig te onderhouden om de bescherming en uitstraling te behouden. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit betekenen dat je het tuinhuis om de paar jaar opnieuw moet beitsen.

  Hoeveel lagen beits breng ik aan op mijn tuinhuis?

  Hoeveel lagen beits je moet aanbrengen op jouw tuinhuis hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout, de staat van het hout, het type beits en de gewenste uitstraling.

  In de meeste gevallen worden twee lagen beits aanbevolen voor een optimale bescherming en uitstraling. De eerste laag dient als grondlaag en zorgt voor een goede hechting van de beits op het houtoppervlak. De tweede laag zorgt voor extra bescherming en een mooie afwerking.

  Het is belangrijk om de eerste laag beits goed te laten drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de beits die je gebruikt en de omgevingsomstandigheden. 

  Raadpleeg daarom altijd de instructies op de verpakking van de beits voor de aanbevolen droogtijd.

  Sommige soorten hout of tuinhuisjes met veel hoeken en kieren hebben mogelijk meer lagen beits nodig voor een goede dekking en bescherming. 

  Het is daarom altijd verstandig om de staat van het houtoppervlak te beoordelen en indien nodig extra lagen aan te brengen om ervoor te zorgen dat het hout goed beschermd is tegen weersinvloeden en veroudering.

  Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de beits te volgen en de aanbevolen droogtijd tussen de lagen in acht te nemen voor het beste resultaat.

  Kan ik beitsen zonder schuren?

  Het is in principe mogelijk om te beitsen zonder schuren, maar het is niet aanbevolen. Schuren van het houtoppervlak is belangrijk omdat het de oude beits, vuil, olie en andere onregelmatigheden verwijdert en zorgt voor een glad oppervlak dat de nieuwe beits beter kan absorberen.

  Als je geen schuurpapier gebruikt, kan de nieuwe beits niet goed hechten op het oude houtoppervlak, wat kan leiden tot ongelijke afwerking, afbladderen of verkleuring. 

  Zelfs als het houtoppervlak er glad uitziet, kunnen er kleine onregelmatigheden of oliën achterblijven, waardoor de nieuwe beits niet goed hecht.

  Het is daarom sterk aanbevolen om het houtoppervlak grondig te schuren voordat je gaat beitsen. 

  Schuur het houtoppervlak in de richting van de houtnerf met schuurpapier van middelgrote korrel, zoals korrel 120 of 150. Als er veel oude beits of verf op het houtoppervlak zit, kan het nodig zijn om een schuurmachine te gebruiken om het proces te versnellen en het oppervlak goed glad te maken.

  Nadat het houtoppervlak is geschuurd, moet je het stof en andere deeltjes van het oppervlak verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de nieuwe beits, zoals aanbevolen door de fabrikant.

  Is beitsen moeilijk?

  Beitsen van een tuinhuis kan voor sommige mensen als lastig worden ervaren, vooral als ze geen ervaring hebben met schilderen of beitsen. Er zijn echter een aantal stappen die je kunt volgen om het proces gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je een goed resultaat krijgt.

  Ten eerste is het belangrijk om het houtoppervlak goed voor te bereiden. Dit betekent dat je het hout moet reinigen en schuren om vuil en onregelmatigheden te verwijderen en het oppervlak glad te maken. 

  Als het houtoppervlak niet goed is voorbereid, kan de nieuwe beits niet goed hechten en kan het resultaat teleurstellend zijn.

  Ten tweede is het belangrijk om dejuiste beits te kiezen. Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen. 

  Kies een beits die geschikt is voor het type hout dat in jouw tuinhuis is gebruikt en die de gewenste bescherming en uitstraling biedt.

  Ten derde is het belangrijk om de beits gelijkmatig en dun aan te brengen. Dit kan het beste worden gedaan met een kwast, roller of spuitpistool, afhankelijk van de grootte en vorm van het houtoppervlak. 

  Breng de beits aan in lange, gelijkmatige bewegingen in de richting van de houtnerf en vermijd overmatig aanbrengen of het laten ontstaan van druppels.

  Ten slotte is het belangrijk om de beits voldoende tijd te geven om te drogen tussen de lagen en na de laatste laag. De droogtijd kan variëren afhankelijk van het type beits en de omgevingsomstandigheden. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de aanbevolen droogtijd.

  Als je deze stappen volgt en geduld hebt, kan het beitsen van een tuinhuis een redelijk eenvoudig proces zijn dat je zelf kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van de beits volgt en neem de tijd om het goed te doen.

  Kan beits tegen vocht?

  Ja, beits kan in zekere mate helpen om hout tebeschermen tegen vocht. 

  Beits is ontworpen om in het hout te dringen en een beschermende laag te vormen die helpt om het hout te beschermen tegen vocht, schimmel en rot. De mate van bescherming hangt af van het type beits dat je gebruikt en hoe goed het wordt aangebracht.

  Het is echter belangrijk om te onthouden dat beits geen waterdichte coating is en dat het hout nog steeds vocht kan opnemen als het langdurig aan vochtige omstandigheden wordt blootgesteld. 

  Als het houtoppervlak bijvoorbeeld voortdurend wordt blootgesteld aan regen of vochtige grond, kan de beits na verloop van tijd afbreken en kan het hout gaan rotten of schimmelen.

  Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het houtoppervlak goed is voorbereid voordat je begint met het aanbrengen van de beits. 

  Het houtoppervlak moet schoon en droog zijn voordat je begint met beitsen en je moet ervoor zorgen dat er geen vochtige plekken of schimmel aanwezig zijn.

  Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de bescherming van de beits te behouden. Controleer het houtoppervlak regelmatig op tekenen van schade of slijtage en breng indien nodig extra lagen beits aan om de bescherming te vernieuwen.

  Kortom, beits kan helpen om hout te beschermen tegen vocht, maar het is geen waterdichte oplossing en het is belangrijk om het houtoppervlak goed te onderhouden om de bescherming te behouden.

  hero illustration

  Hoe testen we beits voor tuinhuizen?

  Om de beste beits voor tuinhuis te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze beits voor tuinhuis-test hebben we 1598 beits voor tuinhuizen geanalyseerd.
  illustration
  Het eerste criterium in onze beits voor tuinhuis-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze beits voor tuinhuis-experts en testers in onze database.
  illustration
  Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen beits voor tuinhuis-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste beits voor tuinhuis in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1598 beits voor tuinhuizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
  illustration
  hero illustration

  De beste beits voor tuinhuizen in een handige lijst

  1 - Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  1. Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.8
  Functionaliteit
  9.8
  Gebruiksgemak
  9.6

  Op zoek naar een beits om je schutting, schuur of tuinhuisje weer als nieuw te laten uitzien? Dan is Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin de perfecte keuze! Deze waterverdunbare beits biedt uitstekende bescherming tegen weer en wind en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien is de beits eenvoudig aan te brengen en blijft de natuurlijke houtstructuur goed zichtbaar.

  Wat deze beits echt onderscheidt van andere merken is dat hij ook kan worden gebruikt op oude carbolineum toepassingen. Dit betekent dat je niet eerst alle oude beits hoeft te verwijderen voordat je aan de slag kunt met deze nieuwe beits. Handig toch?

  Met een inhoud van 2,5 liter kun je flink wat oppervlakte bestrijken. En dankzij de krasvaste verf eigenschappen blijft je houtwerk er lang mooi uitzien.

  Als specialist in Stain for Gardenhouse kan ik deze beits zeker aanbevelen. De kleur is mooi diepbruin en de beits biedt optimale bescherming en verfraaiing van je houtwerk. Het enige nadeel is dat het wat duurder is dan sommige andere merken, maar dat is het zeker waard als je kijkt naar de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je tuin een nieuw leven met Spectrum beits 2,5 liter donkerbruin!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  2 - Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  2. Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.9
  Functionaliteit
  9.7
  Gebruiksgemak
  9.8

  Ben je op zoek naar een semi-transparante houtbeits die je houten meubels beschermt en een prachtige donker eikenkleur geeft? Dan is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant op waterbasis misschien wel wat je zoekt! Deze houtbeits is direct aan te brengen zonder voorbehandeling, wat betekent dat je snel aan de slag kunt. Bovendien is het geschikt voor zowel binnen als buiten, en kan het gebruikt worden op verschillende houten oppervlakken, zoals steigerhout en schuttingen.

  Wat deze houtbeits echt onderscheidt van andere producten is dat het op waterbasis is. Dit betekent dat het minder schadelijk is voor het milieu en minder sterk ruikt dan traditionele beitsen op oliebasis. Bovendien is het gemakkelijker schoon te maken en droogt het sneller.

  Uit ons onderzoek blijkt dat gebruikers positief zijn over de kwaliteit van de kleur en de bescherming die deze houtbeits biedt. Het is ook gemakkelijk aan te brengen en geeft geen vlekken op andere oppervlakken. Het enige nadeel dat we hebben gevonden, is dat sommige gebruikers de kleur misschien te donker vinden.

  Al met al is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant op waterbasis een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige houtbeits die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is milieuvriendelijk, gemakkelijk aan te brengen en biedt goede bescherming tegen de elementen. We raden het ten zeerste aan!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  3 - Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  3. Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.5
  Functionaliteit
  9.7
  Gebruiksgemak
  9.5

  Op zoek naar een natuurvriendelijke oplossing om jouw tuinhout te beschermen? Dan is Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen een goede optie. Het is gemaakt van alkydhars en kleurechte pigmenten, en is terpentine verdunbaar. Je kunt het gebruiken op eerder met carbolineum of creosoot behandeld hout, zoals hekken, schuttingen, schuren, pergolas, en bielzen.

  Het beste van alles is dat deze tuinbeits weer- en kleurvast is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de kleur na verloop van tijd zal vervagen. Bovendien is het onschadelijk voor planten en gewassen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

  De verpakking is compact met een breedte van 112 mm en een hoogte van 111 mm, wat het gemakkelijk maakt om op te bergen. De kleur is groen, en de kleurcode is ook groen. Het is niet waterbasis, dus het is misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een product dat snel droogt en gemakkelijk te reinigen is.

  Wat betreft mijn persoonlijke mening, denk ik dat Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een natuurvriendelijke manier om hun tuinhout te beschermen. Het is duurzaam, gemakkelijk aan te brengen, en het biedt een lange levensduur. Het enige nadeel is dat het niet op waterbasis is, dus het kan langer duren om te drogen en moeilijker schoon te maken zijn. Al met al is het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om hun tuin te onderhouden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs

  4 - Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  4. Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  Voordelen

  • list plusDe Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool is waterafstotend.
  • list plusEen ander voordeel is dat de beits slijtvast is.
  • list plusDeze houtbeits heeft een mooie kleur.

  Nadelen Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  • list plusDe beits kan te lopend zijn.
  • list plusDe beits heeft een hoge droogtijd.
  • list plusDe beits is moeilijk te verwerken.

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  9.4
  Gebruiksgemak
  9.1

  Op zoek naar een houtbeits die niet alleen je tuinhuisje beschermt tegen weersinvloeden, maar ook nog eens de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukt? Zoek niet verder dan Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat in de kleur houtskool. Deze dekkende beits op waterbasis is speciaal ontworpen voor de bescherming en decoratie van tuinhout, en vertraagt de vergrijzing van het hout terwijl het toch waterafstotend blijft en niet schilfert. Het beste van alles is dat Xyladecor Tuinhuis Color niet schadelijk is voor planten en dieren, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het milieu. Bovendien is deze houtbeits geschikt voor ruw, geschaafd, nieuw of verweerd hout, evenals voor hout dat vroeger met carbolineum werd behandeld.

  Het aanbrengen van deze houtbeits is ook nog eens makkelijk. Voor nieuw hout moet het hout voldoende droog zijn (max. 16% vocht) bij behandeling. Het kale hout middel grof schuren, stofvrij maken en ontvetten voor een optimale werking. Breng de beits vervolgens aan in 2 lagen. Tussen de lagen fijn schuren en stofvrij maken. Bij gebeitst hout, begin met het oppervlakte te ontvetten, grondig te schuren en vervolgens stof vrij te maken. Beits in 2 lagen aanbrengen. Tussen de lagen fijn schuren en stofvrij maken. Voor gebeitst hout, in slechte staat, gevernist of geverfd hout moeten alle oude lagen verwijderd worden tot op het kale hout.

  Wat deze houtbeits zo speciaal maakt, is zijn matte, dekkende kleuren die speciaal ontwikkeld zijn om de natuurlijke kleuren in de tuin af te vullen zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke schoonheid van het hout. Je kunt erop vertrouwen dat deze houtbeits je tuinhuisje er fantastisch uit laat zien, terwijl het ook nog eens beschermt tegen de elementen.

  Mijn persoonlijke mening is dat Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat in de kleur houtskool een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een houtbeits die niet alleen beschermt, maar ook nog eens de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukt. Het enige nadeel is dat het aanbrengen van de beits enige tijd en aandacht vergt, maar het resultaat is de moeite waard!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 11 januari in huis

  Bekijk prijs

  5 - Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  5. Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart

  Voordelen

  • list plusHet voordeel van deze beits is dat het hout goed beschermd blijft tegen weersinvloeden door de waterafstotende eigenschappen.
  • list plusDeze beits is slijtvast en krasbestendig, waardoor het hout langer mooi blijft.
  • list plusHet voordeel van deze beits is dat het hout niet verkleurt door de zon door de UV-bestendige eigenschappen.

  Nadelen Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart

  • list plusDeze beits is lastig aan te brengen met een kwast, waardoor er strepen ontstaan.
  • list plusEen nadeel van deze beits is dat het niet geschikt is voor een leek, waardoor het resultaat onvoorspelbaar kan zijn.
  • list plusDeze beits is prijzig, waardoor het voor sommige mensen niet betaalbaar is.

  Beoordeling

  9.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.5
  Functionaliteit
  8.4
  Gebruiksgemak
  9

  Wil jij je tuinhout beschermen en verfraaien? Dan is de Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart perfect voor jou! Deze oplosmiddelhoudende beits biedt niet alleen bescherming tegen verschillende weersinvloeden, maar ook tegen Uv-straling. Zo behoudt je tuinhout langer zijn kleur. De beits is extreem vochtregulerend en heeft een goede dekking. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen met een kwast of roller.

  De Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart is geschikt voor zowel hout als (voorbehandeld) metaal en heeft een theoretisch rendement van 12 m²/liter. Na ca. 16 uur is de beits overschilderbaar en is het gereedschap gemakkelijk te reinigen met terpentine. De inhoud van 2,5 liter is voldoende voor de meeste klussen en het product hoeft niet verdund te worden.

  Wat deze beits echt onderscheidt van andere producten, is de hoge mate van bescherming en vochtregulatie. Maar ook de prijs maakt het een goede keuze. Bij De Voordeelmarkt vind je topmerken verf, maar dan goedkoop! Door ons ruime assortiment met goedkope verf vind je altijd de verf die je zoekt.

  De Rambo Tuinhout Pantserbeits Zijdeglans Dekkend diepzwart is perfect voor het beschermen en verfraaien van je tuinhout. Het biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden en Uv-straling en behoudt daardoor langer zijn kleur. Het is gemakkelijk aan te brengen, heeft een goede dekking en is extreem vochtregulerend. Het enige nadeel is dat het oplosmiddelhoudend is, dus zorg voor voldoende ventilatie tijdens het aanbrengen.

  Als tuinliefhebber raad ik deze beits zeker aan. Veel succes met je klus!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6 - Tenco Houtcoating Zwart - 2,5

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  6. Tenco Houtcoating Zwart - 2,5

  Voordelen

  • list plusDeze beits is bestand tegen UV-stralen en biedt effectieve bescherming.
  • list plusHet is van hoge kwaliteit en duurzaam voor een lange levensduur.
  • list plusHet is praktisch en eenvoudig aan te brengen, waardoor het een geschikte optie is.

  Nadelen Tenco Houtcoating Zwart - 2,5

  • list plusLet op met spatten, omdat het dun is.
  • list plusHet is niet duurzaam, dus het is belangrijk om het regelmatig te onderhouden.
  • list plusHet is niet bestand tegen agressieve stoffen, dus het is belangrijk om deze stoffen te vermijden.

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.1
  Functionaliteit
  8.3
  Gebruiksgemak
  8.9

  Ben je op zoek naar een krachtige houtcoating om je houten objecten te beschermen tegen weersinvloeden? Dan is de Tenco Houtcoating Zwart - 2,5 liter de perfecte oplossing voor jou! Deze teervrije coating is speciaal ontworpen voor houten objecten die voorheen zijn behandeld met teerproducten en biedt een uitstekende bescherming tegen regen, wind en zon.

  De coating is op basis van alkydhars en zwarte pigmenten en behoudt het karakteristieke uiterlijk van je houten objecten. Het is ideaal voor schuren, loodsen en schuttingen die wat extra bescherming nodig hebben. Met een verpakking hoogte van 157 mm en een verpakking breedte van 159 mm is het gemakkelijk op te bergen en te gebruiken wanneer je het nodig hebt.

  Wat deze houtcoating zo bijzonder maakt, is dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en de kleur zwart blijft behouden. Dit maakt de Tenco Houtcoating Zwart - 2,5 liter de beste keuze voor mensen die hun houten objecten willen beschermen en tegelijkertijd een mooi uiterlijk willen behouden.

  Hoewel de coating bestand is tegen weersinvloeden, is het belangrijk om te onthouden dat het niet geschikt is voor waterbasis en dat het in een goed geventileerde ruimte moet worden gebruikt. Het kan ook onaangenaam ruiken, dus zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte werkt.

  Al met al is de Tenco Houtcoating Zwart - 2,5 liter een uitstekende keuze voor mensen die hun houten objecten willen beschermen en hun uiterlijk willen behouden. Het biedt een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en behoudt de karakteristieke uitstraling. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor waterbasis en dat het in een goed geventileerde ruimte moet worden gebruikt.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 28 maart in huis

  Bekijk prijs

  7 - CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  7. CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits zwart

  Voordelen

  • list plusDeze beits is bestand tegen UV-straling, wat betekent dat het langer dan andere soorten beits.
  • list plusHet is eenvoudig om deze beits aan te brengen op hout tuinhuizen.
  • list plusDeze beits is langdurig en van hoge kwaliteit.

  Nadelen CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits zwart

  • list plusEen nadeel van deze beits is dat het duurder is dan sommige andere opties.
  • list plusDeze beits is alleen verkrijgbaar in zwarte kleur.
  • list plusDeze beits is niet waterdicht.

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8
  Functionaliteit
  8.1
  Gebruiksgemak
  8.8

  Op zoek naar een hoogwaardige beits voor je schuur of tuinhuis? Dan is CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits in de kleur zwart zeker het overwegen waard. Deze beits op waterbasis biedt bescherming tegen regen en vocht al na één uur na aanbrengen. Bovendien vormt het een waterdichte afsluiting op de buitenste laag van de beits, waardoor je hout optimaal beschermd is.

  Wat deze beits bijzonder maakt, is dat hij beschikbaar is in zowel dekkende als transparante kleuren. Zo kun je dus zelf kiezen hoeveel van de houtnerf je nog wilt zien. Daarnaast is de CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits bijzonder snel en gemakkelijk aan te brengen, en biedt hij bescherming tot wel vijf jaar.

  Het aanbrengen van deze beits is eenvoudig en kan zowel op nieuw als eerder behandeld hout worden gedaan. Wel is het belangrijk om het hout goed voor te bereiden, door het middelgrof te schuren en stofvrij te maken. Verder is het handig om te weten dat één liter van deze beits goed is voor zo'n 16 vierkante meter.

  Al met al is de CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits in de kleur zwart een uitstekende keuze als je je schuur of tuinhuis wilt beschermen tegen regen en vocht. Dankzij de waterdichte afsluiting en de mogelijkheid om te kiezen tussen dekkende en transparante kleuren, kun je er zeker van zijn dat je hout optimaal beschermd is. Het enige nadeel is dat de beits niet geschikt is voor temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Persoonlijk vind ik de CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits in de kleur zwart een geweldige keuze als je op zoek bent naar een hoogwaardige en duurzame beits. Het feit dat hij beschikbaar is in verschillende kleuren en eenvoudig aan te brengen is, maken deze beits een absolute aanrader voor elke tuinier.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8 - CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits - Zijdeglans - Antraciet - 2,5 liter

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  8. CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits - Zijdeglans - Antraciet - 2,5 liter

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.8
  Functionaliteit
  7.9
  Gebruiksgemak
  8.6

  CetaBever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is een hoogwaardige beits op waterbasis. Deze beschermt het schilderwerk en hout al na 1 uur na aanbrengen tegen regen en vocht, doordat er een waterdichte afsluiting op de buitenste laag van de beits wordt gevormd. Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is beschikbaar in zowel dekkende als transparante kleuren. Waarvoor is dit product geschikt? CetaBever Schuur- & Tuinhuisbeits is uitstekend geschikt als beschermlaag voor schuren, tuinhuizen en blokhutten. Geschikt voor hard- en zachthout. De voordelen van CetaBever Schuur- & Tuinhuisbeits: Bescherming tot 5 jaar Bescherming tegen regen; 1 uur na aanbrengen Vocht- en weerbestendig Snel en gemakkelijk Belangrijke specificaties: • Droging bij 20°C: Stofdroog na 1 uur, overschilderbaar na 4 uur. • Rendement: 16m2 per liter Hoe breng ik CetaBever Schuur-& Tuinhuisbeits aan? Goed roeren. Niet verwerken beneden de 10°C. Het aantal lagen en de kleur van het hout bepalen uiteindelijk de eindkleur. • Nieuw hout: Beits in 3 lagen aanbrengen. • Eerder behandeld hout: Intacte lak- en beitslagen in goede staat ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Middelgrof schuren en stofvrij maken. Beschadigde delen verwijderen. Het kale hout middelgrof schuren en stofvrij maken. Beits in 2 lagen aanbrengen. Tussen de lagen fijn schuren en stofvrij maken. • Gereedschap: Acrylkwast of viltroller. Stap 1: begin met de voorbereiding - Begin aan de klus als het kwik boven de 10 graden is. - Dek de omgeving goed af - Is je schuur al eerder gebeitst? Haal alle slechte delen van de oude laag weg. - Vergeet vooRAL niet om het hout weer stofvrij te maken - En roer de beits goed door Stap 2: beits een eerste laag - Breng de beits altijd aan in de richting van de houtnerf - Begin bij de moeilijk bereikbare plekken - Beits vervolgens de hele plank - Druppels haal je zo snel mogelijk weg - Laat na de eerste laag ongeveer 4 uur drogen Stap 3: herhaal het beitsproces nog 2 keer - Tussen de lagen licht opschuren Stap 4: opruimen - Spoel de kwast goed uit met water - Vang het spoelwater op en breng het naar de milieustraat - Berg de overgebleven beits goed luchtdicht op (keer even om) Geniet van het mooie eindresultaat! Na gebruik: • Kwast of roller na gebruik reinigen met warm water. • Verpakking goed sluiten, even omkeren en rechtop wegzetten. • Vorstvrij bewaren. • Breng verfresten naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 24 maart in huis

  Bekijk prijs

  9 - Remmers HK-lazuur douglas 2.5L

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  9. Remmers HK-lazuur douglas 2.5L

  Voordelen

  • list plusHet is eenvoudig aan te brengen op tuinhuizen van hout, metaal of kunststof.
  • list plusDe hoge kwaliteit en UV-bestendigheid zorgen ervoor dat de beits voor tuinhuizen lang meegaat.
  • list plusHet is waterafstotend, waardoor het niet afbladdert.

  Nadelen Remmers HK-lazuur douglas 2.5L

  • list plusHet is lastig aan te brengen op grote oppervlakken.
  • list plusDe kleur wijkt af van de originele douglas kleur.
  • list plusEr kan minder vierkante meters uit het blik worden gehaald dan verwacht.

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.7
  Functionaliteit
  7.6
  Gebruiksgemak
  8

  Ben je op zoek naar een lazuur die niet alleen je houtwerk verfraait, maar ook beschermt tegen vocht, UV-straling, schimmels, wespen en algen? Dan is de Remmers HK-lazuur douglas 2.5L de oplossing voor jou! Deze 3-in-1 lazuur beschermt niet alleen je hout, maar is ook nog eens gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft namelijk geen toplaag of onderlaag meer aan te brengen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook werk en materiaalkosten. De lazuur trekt in het hout in plaats van erop te blijven liggen, waardoor de behandeling gehandhaafd blijft als het hout gaat werken. Bovendien hoeft het hout niet glad geschuurd te zijn om behandeld te kunnen worden.

  Wat deze lazuur nog beter maakt dan andere lazuren is dat het dampopen is. Zo kan het hout blijven ademen en voorkom je vochtophoping onder de verflaag, wat leidt tot bladders en rotting. Ook hoef je het hout niet helemaal door en door te drogen voordat je het behandelt, omdat het vocht er na de behandeling nog uit kan. Deze lazuur is bovendien waterafstotend, waardoor vochtvlekken worden voorkomen. Het verfraait je houtwerk en is verkrijgbaar in verschillende transparante kleuren die het hout een lichtere of donkerdere uitstraling geven. Lazuur met pigment zorgt daarnaast voor UV-bescherming en voorkomt vergrijzing.

  Als specialist in Stain for Gardenhouse ben ik erg tevreden over deze lazuur. Het is gemakkelijk aan te brengen en beschermt het houtwerk op natuurlijke wijze. Het is wel belangrijk om te vermelden dat de kleuren in het echt anders kunnen uitvallen dan op de verpakking. Dit kan te maken hebben met de kleur van het hout en de manier waarop de lazuur wordt aangebracht. Maar al met al is dit een absolute aanrader voor iedereen die zijn houtwerk wil beschermen en verfraaien!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10 - Thorndown houtverf Ecologisch Zwart waterbasis

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  10. Thorndown houtverf Ecologisch Zwart waterbasis

  Thorndown is een ecologische houtverf gebaseerd op toonaangevende ingrediënten die onze kostbare natuurlijke omgeving respecteren. Kleur, design en plezier zijn fundamentele uitgangspunten die de Thorndown houtverf typeren. Productinformatie Ecologische watergedragen houtverf met minimaal VOC 0,28% (vluchtige organische verbinding) Kan zowel buiten als binnen gebruikt worden Houtbescherming in zijde-matte afwerking Kan gebruikt worden op alle commerciële houtsoorten Waterafstotend en microporeus Mogelijkheid om kleuren onderling te mengen Zeer goede UV Bescherming Bij maximale bescherming van 2 lagen Thorndown blijft de Houtnerf zichtbaar Rendement 15 tot 30m2 afhankelijk van het type hout en of het geschaafd of fijnbezaagd is Afwerkingsgraad van Thorndown 1 laag zonder verdunning mat 2 lagen zonder verdunning Zijde-mat Verdunnen met water tot 1:1 als je een ‘wash’- of ‘houtbeits’-effect wenst (in plaats van verf) Voor het beste resultaat met maximaal 20 à 30% water verdunnen Aantal lagen 1 laag mag, echter voor een optimale bescherming adviseren we 2 lagen Bij verdunning met water altijd 2 lagen of UV Clear gebruiken als toplaag Uitzonderingen Op horizontale oppervlaktes altijd 2 lagen aanbrengen Bij het gebruik van Kleurloos UV altijd 2 lagen aanbrengen Indien men voor de eerste laag een kleur heeft gebruikt en als toplaag een UV bescherming, dan volstaat 1 laag UV Voorbereiding en applicatie Thorndown Er is weinig voorbereiding nodig omdat Thorndown self-Priming is Loszittende delen verwijderen Het is belangrijk dat het te bewerken oppervlak droog en vetvrij is Bij zeer gladde oppervlakte adviseren wij dat het oppervlak licht wordt opgeschuurd Let op met hardhout! Wacht met schilderen tot het hout licht vergrijsd is dan is het overtollige vocht uit het hout en kan er overheen geschilderd worden Op de link hieronder vindt u een lijst van veel gestelde vragen: thorndown.nl/thorndown-verfadvies/veelgestelde-vragen-faq/

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van beits voor tuinhuizen. Er zijn immers 1598 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!