Wat is de beste beits voor tuinhuis van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede beits voor tuinhuis is een moeilijke opgave. Wat is de beste beits voor tuinhuis van 2023? Na het testen van 1592 beits voor tuinhuizen kwam de Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant als beste getest uit onze beits voor tuinhuis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de beits voor tuinhuizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 beits voor tuinhuizen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame beits voor tuinhuis-koopgids? Lees dan verder!

Onze beits voor tuinhuis selectie

 • Beste koop: Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant

 • De top 10 beste beits voor tuinhuizen

  1Score: 9.9
  Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
  Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.8
  Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen
  Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.8
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet
  CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.7
  Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool
  Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.7
  Finess douglas beits transparant kleurloos
  Finess douglas beits transparant kleurloos
  Finess
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.7
  Tenco Houtcoating Zwart - 2,5
  Tenco Houtcoating Zwart - 2,5
  Tenco
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.7
  Remmers HK Lazuur Kleurloos 0,75
  Remmers HK Lazuur Kleurloos 0,75
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.7
  Decoverf tuin beits dekkend zijdeglans,
  Decoverf tuin beits dekkend zijdeglans,
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.7
  Koopmans Impra Transparant 2,5 liter zwart
  Koopmans Impra Transparant 2,5 liter zwart
  Koopmans
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.6
  van Schildt Watergedragen Dekkende UV wit
  van Schildt Watergedragen Dekkende UV wit
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Beits voor Tuinhuis Koopgids

  Je tuinhuis blijft langer mooi en gaat langer mee wanneer je deze beitst. Lees hier over de beste beits voor je tuinhuis.

  Wat is beter: impregneren of beitsen?

  Impregneren en beitsen zijn beide methoden om een tuinhuis te beschermen tegen weersinvloeden en veroudering, maar ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen.

  Impregneren is het behandelen van het hout met een chemische stof die diep in het hout doordringt en het hout beschermt tegen rot, schimmel en insecten. 

  Het voordeel van impregneren is dat het langdurige bescherming biedt tegen deze gevaren en het hout versterkt. Het nadeel is dat impregneren geen bescherming biedt tegen UV-straling en geen kleur of glans aan het hout geeft.

  Beitsen daarentegen is het aanbrengen van een laag kleurpigmenten en beschermende coating op het houtoppervlak. Beitsen biedt bescherming tegen zowel weersinvloeden als UV-straling en kan het hout er mooier uit laten zien. 

  Het nadeel van beitsen is dat het niet zo diep doordringt als impregneren en daarom geen langdurige bescherming biedt tegen rot, schimmel en insecten.

  In het algemeen hangt de keuze tussen impregneren en beitsen af van de specifieke behoeften van jouw tuinhuis. 

  Als het hout in goede staat is en je voornamelijk bescherming wilt tegen weersinvloeden en UV-straling, dan kan beitsen een goede keuze zijn. 

  Als het hout echter al aangetast is of als je zware bescherming wilt tegen rot, schimmel en insecten, dan is impregneren waarschijnlijk de betere keuze.

  Wanneer is het de beste tijd om je tuinhuis te beitsen?

  De beste tijd om je tuinhuis te beitsenhangt af van een aantal factoren, zoals het weer, de staat van het hout en de beits die je gebruikt.

  Over het algemeen is het het beste om je tuinhuis te beitsen wanneer het hout droog is en het weer niet te vochtig of te warm is. 

  Dit betekent meestal dat het voorjaar of de vroege zomer de beste tijd is om te beitsen. Het is belangrijk om het weerbericht in de gaten te houden en te wachten tot er een paar dagen droog weer is voorspeld.

  Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het houtoppervlak schoon en droog is voordat je gaat beitsen. 

  Als het hout nog vochtig is of als er vuil, schimmel of algen op zitten, zal de beits niet goed hechten en kan het resultaat teleurstellend zijn. Maak het houtoppervlak daarom grondig schoon en laat het voldoende drogen voordat je gaat beitsen.

  Kies ook de juiste beits voor jouw tuinhuis. Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. 

  Kies een beits die geschikt is voor het type hout dat in jouw tuinhuis is gebruikt, en die de gewenste bescherming en uitstraling biedt.

  Ten slotte is het belangrijk om de beits regelmatig te onderhouden om de bescherming en uitstraling te behouden. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit betekenen dat je het tuinhuis om de paar jaar opnieuw moet beitsen.

  Hoeveel lagen beits breng ik aan op mijn tuinhuis?

  Hoeveel lagen beits je moet aanbrengen op jouw tuinhuis hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout, de staat van het hout, het type beits en de gewenste uitstraling.

  In de meeste gevallen worden twee lagen beits aanbevolen voor een optimale bescherming en uitstraling. De eerste laag dient als grondlaag en zorgt voor een goede hechting van de beits op het houtoppervlak. De tweede laag zorgt voor extra bescherming en een mooie afwerking.

  Het is belangrijk om de eerste laag beits goed te laten drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de beits die je gebruikt en de omgevingsomstandigheden. 

  Raadpleeg daarom altijd de instructies op de verpakking van de beits voor de aanbevolen droogtijd.

  Sommige soorten hout of tuinhuisjes met veel hoeken en kieren hebben mogelijk meer lagen beits nodig voor een goede dekking en bescherming. 

  Het is daarom altijd verstandig om de staat van het houtoppervlak te beoordelen en indien nodig extra lagen aan te brengen om ervoor te zorgen dat het hout goed beschermd is tegen weersinvloeden en veroudering.

  Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de beits te volgen en de aanbevolen droogtijd tussen de lagen in acht te nemen voor het beste resultaat.

  Kan ik beitsen zonder schuren?

  Het is in principe mogelijk om te beitsen zonder schuren, maar het is niet aanbevolen. Schuren van het houtoppervlak is belangrijk omdat het de oude beits, vuil, olie en andere onregelmatigheden verwijdert en zorgt voor een glad oppervlak dat de nieuwe beits beter kan absorberen.

  Als je geen schuurpapier gebruikt, kan de nieuwe beits niet goed hechten op het oude houtoppervlak, wat kan leiden tot ongelijke afwerking, afbladderen of verkleuring. 

  Zelfs als het houtoppervlak er glad uitziet, kunnen er kleine onregelmatigheden of oliën achterblijven, waardoor de nieuwe beits niet goed hecht.

  Het is daarom sterk aanbevolen om het houtoppervlak grondig te schuren voordat je gaat beitsen. 

  Schuur het houtoppervlak in de richting van de houtnerf met schuurpapier van middelgrote korrel, zoals korrel 120 of 150. Als er veel oude beits of verf op het houtoppervlak zit, kan het nodig zijn om een schuurmachine te gebruiken om het proces te versnellen en het oppervlak goed glad te maken.

  Nadat het houtoppervlak is geschuurd, moet je het stof en andere deeltjes van het oppervlak verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de nieuwe beits, zoals aanbevolen door de fabrikant.

  Is beitsen moeilijk?

  Beitsen van een tuinhuis kan voor sommige mensen als lastig worden ervaren, vooral als ze geen ervaring hebben met schilderen of beitsen. Er zijn echter een aantal stappen die je kunt volgen om het proces gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je een goed resultaat krijgt.

  Ten eerste is het belangrijk om het houtoppervlak goed voor te bereiden. Dit betekent dat je het hout moet reinigen en schuren om vuil en onregelmatigheden te verwijderen en het oppervlak glad te maken. 

  Als het houtoppervlak niet goed is voorbereid, kan de nieuwe beits niet goed hechten en kan het resultaat teleurstellend zijn.

  Ten tweede is het belangrijk om dejuiste beits te kiezen. Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen. 

  Kies een beits die geschikt is voor het type hout dat in jouw tuinhuis is gebruikt en die de gewenste bescherming en uitstraling biedt.

  Ten derde is het belangrijk om de beits gelijkmatig en dun aan te brengen. Dit kan het beste worden gedaan met een kwast, roller of spuitpistool, afhankelijk van de grootte en vorm van het houtoppervlak. 

  Breng de beits aan in lange, gelijkmatige bewegingen in de richting van de houtnerf en vermijd overmatig aanbrengen of het laten ontstaan van druppels.

  Ten slotte is het belangrijk om de beits voldoende tijd te geven om te drogen tussen de lagen en na de laatste laag. De droogtijd kan variëren afhankelijk van het type beits en de omgevingsomstandigheden. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de aanbevolen droogtijd.

  Als je deze stappen volgt en geduld hebt, kan het beitsen van een tuinhuis een redelijk eenvoudig proces zijn dat je zelf kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van de beits volgt en neem de tijd om het goed te doen.

  Kan beits tegen vocht?

  Ja, beits kan in zekere mate helpen om hout tebeschermen tegen vocht. 

  Beits is ontworpen om in het hout te dringen en een beschermende laag te vormen die helpt om het hout te beschermen tegen vocht, schimmel en rot. De mate van bescherming hangt af van het type beits dat je gebruikt en hoe goed het wordt aangebracht.

  Het is echter belangrijk om te onthouden dat beits geen waterdichte coating is en dat het hout nog steeds vocht kan opnemen als het langdurig aan vochtige omstandigheden wordt blootgesteld. 

  Als het houtoppervlak bijvoorbeeld voortdurend wordt blootgesteld aan regen of vochtige grond, kan de beits na verloop van tijd afbreken en kan het hout gaan rotten of schimmelen.

  Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het houtoppervlak goed is voorbereid voordat je begint met het aanbrengen van de beits. 

  Het houtoppervlak moet schoon en droog zijn voordat je begint met beitsen en je moet ervoor zorgen dat er geen vochtige plekken of schimmel aanwezig zijn.

  Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de bescherming van de beits te behouden. Controleer het houtoppervlak regelmatig op tekenen van schade of slijtage en breng indien nodig extra lagen beits aan om de bescherming te vernieuwen.

  Kortom, beits kan helpen om hout te beschermen tegen vocht, maar het is geen waterdichte oplossing en het is belangrijk om het houtoppervlak goed te onderhouden om de bescherming te behouden.

  hero illustration

  Hoe testen we beits voor tuinhuizen?

  Om de beste beits voor tuinhuis te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze beits voor tuinhuis-test hebben we 1592 beits voor tuinhuizen vergeleken.

  illustration

  De eerste parameter in onze beits voor tuinhuis-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze beits voor tuinhuis-experts en testers in onze database.

  illustration

  Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen beits voor tuinhuis-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste beits voor tuinhuis in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1592 beits voor tuinhuizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

  illustration
  hero illustration

  De beste beits voor tuinhuizen op een rij

  1. Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.9
  Functionaliteit
  9.7
  Gebruiksgemak
  9.8

  Ben je op zoek naar een semi-transparante houtbeits die je houten meubels beschermt en een prachtige donker eikenkleur geeft? Dan is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant op waterbasis misschien wel wat je zoekt! Deze houtbeits is direct aan te brengen zonder voorbehandeling, wat betekent dat je snel aan de slag kunt. Bovendien is het geschikt voor zowel binnen als buiten, en kan het gebruikt worden op verschillende houten oppervlakken, zoals steigerhout en schuttingen.

  Wat deze houtbeits echt onderscheidt van andere producten is dat het op waterbasis is. Dit betekent dat het minder schadelijk is voor het milieu en minder sterk ruikt dan traditionele beitsen op oliebasis. Bovendien is het gemakkelijker schoon te maken en droogt het sneller.

  Uit ons onderzoek blijkt dat gebruikers positief zijn over de kwaliteit van de kleur en de bescherming die deze houtbeits biedt. Het is ook gemakkelijk aan te brengen en geeft geen vlekken op andere oppervlakken. Het enige nadeel dat we hebben gevonden, is dat sommige gebruikers de kleur misschien te donker vinden.

  Al met al is Houtbeits Donker Eiken Semi-transparant op waterbasis een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige houtbeits die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is milieuvriendelijk, gemakkelijk aan te brengen en biedt goede bescherming tegen de elementen. We raden het ten zeerste aan!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 5 april in huis

  Bekijk prijs

  2. Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen

  • list plusDe kleur van deze beits is prachtig en blijft lang mooi en dekkend.
  • list plusHet is een duurzame beits die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en houtrot.
  • list plusDeze beits is praktisch in gebruik en van hoge kwaliteit, waardoor het hout er mooi en verzorgd uitziet en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

  Nadelen Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen

  • list plusEr zijn geen nadelen aan deze beits.
  • list plusEr zijn geen nadelen te ontdekken bij deze beits.
  • list plusEr zijn geen negatieve eigenschappen te benoemen bij deze beits.

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.4
  Functionaliteit
  7.7
  Gebruiksgemak
  8.3

  Op zoek naar een natuurvriendelijke oplossing om jouw tuinhout te beschermen? Dan is Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen een goede optie. Het is gemaakt van alkydhars en kleurechte pigmenten, en is terpentine verdunbaar. Je kunt het gebruiken op eerder met carbolineum of creosoot behandeld hout, zoals hekken, schuttingen, schuren, pergolas, en bielzen.

  Het beste van alles is dat deze tuinbeits weer- en kleurvast is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de kleur na verloop van tijd zal vervagen. Bovendien is het onschadelijk voor planten en gewassen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

  De verpakking is compact met een breedte van 112 mm en een hoogte van 111 mm, wat het gemakkelijk maakt om op te bergen. De kleur is groen, en de kleurcode is ook groen. Het is niet waterbasis, dus het is misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een product dat snel droogt en gemakkelijk te reinigen is.

  Wat betreft mijn persoonlijke mening, denk ik dat Tenco Tencomild Dekkend Tuinbeits Midden groen een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een natuurvriendelijke manier om hun tuinhout te beschermen. Het is duurzaam, gemakkelijk aan te brengen, en het biedt een lange levensduur. Het enige nadeel is dat het niet op waterbasis is, dus het kan langer duren om te drogen en moeilijker schoon te maken zijn. Al met al is het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om hun tuin te onderhouden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs

  3. CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits antraciet

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  CetaBever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is een hoogwaardige watergedragen beits. Deze beschermt het schilderwerk en hout al na 1 uur na aanbrengen tegen regen en vocht, doordat er een waterdichte afsluiting op de buitenste laag van de beits wordt gevormd. Tuinbeits Schuur & Tuinhuis is beschikbaar in zowel dekkende als transparante kleuren. Productkenmerken: • Bescherming tot 5 jaar • Bescherming tegen regen; 1 uur na aanbrengen • Vocht- en weerbestendig • Snel en gemakkelijk Technische informatie: • Glans: zijdeglans • Droogtijd: 4 uur • Overschilderen: Bij 20°C overschilderbaar na 4 uur PDF productinformatie Cetabever deur & kozijn schuur & tuinhuis beits dekkend () (klik om te openen)

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  • list plusDe matte afwerking van deze beits geeft een natuurlijke uitstraling.
  • list plusDeze beits is gemakkelijk aan te brengen en druipt niet, wat het een efficiënte keuze maakt.
  • list plusDeze beits biedt bescherming tegen UV-stralen en is waterafstotend, wat de levensduur van het hout verlengt.

  Nadelen Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat houtskool

  • list plusSoms kan de verf te lopend zijn, wat het lastig kan maken om een gelijkmatige laag aan te brengen.
  • list plusHet kan een sterke geur hebben, wat onaangenaam kan zijn tijdens het aanbrengen.
  • list plusDeze beits kan duurder zijn dan andere opties op de markt.

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.2
  Functionaliteit
  7.5
  Gebruiksgemak
  8.2

  Op zoek naar een houtbeits die niet alleen je tuinhuisje beschermt tegen weersinvloeden, maar ook nog eens de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukt? Zoek niet verder dan Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat in de kleur houtskool. Deze dekkende beits op waterbasis is speciaal ontworpen voor de bescherming en decoratie van tuinhout, en vertraagt de vergrijzing van het hout terwijl het toch waterafstotend blijft en niet schilfert. Het beste van alles is dat Xyladecor Tuinhuis Color niet schadelijk is voor planten en dieren, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het milieu. Bovendien is deze houtbeits geschikt voor ruw, geschaafd, nieuw of verweerd hout, evenals voor hout dat vroeger met carbolineum werd behandeld.

  Het aanbrengen van deze houtbeits is ook nog eens makkelijk. Voor nieuw hout moet het hout voldoende droog zijn (max. 16% vocht) bij behandeling. Het kale hout middel grof schuren, stofvrij maken en ontvetten voor een optimale werking. Breng de beits vervolgens aan in 2 lagen. Tussen de lagen fijn schuren en stofvrij maken. Bij gebeitst hout, begin met het oppervlakte te ontvetten, grondig te schuren en vervolgens stof vrij te maken. Beits in 2 lagen aanbrengen. Tussen de lagen fijn schuren en stofvrij maken. Voor gebeitst hout, in slechte staat, gevernist of geverfd hout moeten alle oude lagen verwijderd worden tot op het kale hout.

  Wat deze houtbeits zo speciaal maakt, is zijn matte, dekkende kleuren die speciaal ontwikkeld zijn om de natuurlijke kleuren in de tuin af te vullen zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke schoonheid van het hout. Je kunt erop vertrouwen dat deze houtbeits je tuinhuisje er fantastisch uit laat zien, terwijl het ook nog eens beschermt tegen de elementen.

  Mijn persoonlijke mening is dat Xyladecor Tuinhuis Color Houtbeits Mat in de kleur houtskool een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een houtbeits die niet alleen beschermt, maar ook nog eens de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukt. Het enige nadeel is dat het aanbrengen van de beits enige tijd en aandacht vergt, maar het resultaat is de moeite waard!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 11 januari in huis

  Bekijk prijs

  5. Finess douglas beits transparant kleurloos

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.4
  Functionaliteit
  9.8
  Gebruiksgemak
  9.9

  Omschrijving Vochtregulerende, waterafstotende en transparante beits voor douglas, lariks en alle andere soorten tuinhout. Dringt goed in het hout en hecht uitstekend. Ook geschikt voor geïmpregneerd hout. Goed bestand tegen weersinvloeden. Voor buiten. Toepassing Geschikt voor tuinhout zoals pergola’s, tuinhuisjes, schuttingen etc. De kleur van het hout en van eventueel al aanwezige transparante houtbeschermingslagen, beïnvloeden de kleur van het eindresultaat. Door het ontbreken van kleurpigmenten is kleurloze transparante beits minder bestand tegen UV stralen en heeft daardoor vaker onderhoud nodig. Kenmerken • Verbruik: ca. 14 m²/liter per laag. • Droogtijd bij 23°C en rel. vochtigheid 65%: • Stofdroog na ca. 4 uur. • Overschilderbaar na ca. 18 uur. • Glansgraad: glanzend, 70-85% met glansmeter Gardner 60°. • Kleurloos. • Minder oplosmiddelen. • Vochtregulerend. • Weerbestendig. • Economisch in gebruik. • Zeer eenvoudig te verwerken. • De houtnerf blijft zichtbaar. Verwerking Goed roeren voor gebruik. Aanbrengen met een platte kwast in de nerfrichting. De eerste laag op onbehandeld hout, verdunnen met maximaal 5 % white spirit om een betere indringing te krijgen. De volgende lagen niet verdunnen. Op onbehandeld hout 3 gekleurde lagen aanbrengen. Om aanzetten te vermijden altijd nat-innat werken. Tussen de lagen licht schuren en ontstoffen. Bij voorkeur verwerken tussen +8°C en +30°C en niet in de felle zon of bij kans op regen. Voorbehandeling Ondergrond Moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Gaatjes of kieren dichten met een houtvulmiddel. Onbehandeld hout Ontvetten, licht schuren in de nerfrichting, de scherpe kanten afronden en openstaande houtverbindingen, kitvoegen e.d. herstellen met een daarvoor geschikt product. Na verharding, het geheel in de nerfrichting schuren en stofvrij maken. Vervolgens 2 tot 3 gekleurde lagen aanbrengen. Behandeld hout in slechte staat Verwijderen met afbijtmiddel, door afbranden of afkrabben en behandelen als ’Onbehandeld hout’. Behandeld hout in goede staat Ontvetten met een ontvettingsmiddel en laten drogen. Daarna licht schuren en vervolgens 1 of 2 gekleurde lagen aanbrengen. Opslag Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats. Na gebruik de verpakking goed sluiten, even omkeren om velvorming tevoorkomen en rechtop wegzetten. Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 16 augustus in huis

  Bekijk prijs

  6. Tenco Houtcoating Zwart - 2,5

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.8
  Functionaliteit
  9.7
  Gebruiksgemak
  9.9

  Tenco Houtcoating is een speciale, teervrije, coating voor houten objecten welke voorheen zijn behandeld met teerproducten. Op basis van alkydhars en zwarte pigmenten. Verfraait en behoudt het karakteristieke uiterlijk. Voor onder andere schuren, loodsen en schuttingen. Bestand tegen weersinvloeden.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Remmers HK Lazuur Kleurloos 0,75

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.1
  Functionaliteit
  8.7
  Gebruiksgemak
  9

  De HK Lazuur is een 3 in 1 lazuur: Houtbeschermende impregnering, grondering en lazuur. Er is dus geen toplaag of onderlaag meer nodig. Zo bespaart u tijd, werk en materiaalkosten! Remmers HK Lazuur beschermt het hout op natuurlijke wijze tegen vocht, UV, schimmelaantasting, wespenaantasting, schimmels en algen. Wat doet Remmers HK-Lazuur? De Remmers HK Lazuur trekt in het hout in plaats van meeste lazuren die op het hout blijven liggen. Zo blijft de behandeling gehandhaafd als het hout gaat werken. Het hout hoeft daarnaast niet glad geschuurd te zijn om het te kunnen behandelen. Ook is de lazuur dampopen, zodat het hout kan blijven ademen. Dit voorkomt vochtophoping onder de verflaag waardoor de lazuur niet gaat bladderen, er geen blaasjes worden gevormd en het hout niet gaat rotten. Het hout hoeft daarnaast bij behandeling niet door en door gedroogd te zijn, omdat het vocht er na behandeling nog uit kan. Behandeling met HK Lazuur beschermt uw hout tegen schimmels, wespen en andere insecten en algen. De beits is daarnaast waterafstotend, wat vochtvlekken voorkomt. HK-Lazuur verfraait bovendien uw houtwerk. Zo kunt u uw tuinhuis in de gewenste kleur beitsen. De transparante kleuren geven het hout een lichtere of donkerdere uitstraling. Lazuur met pigment zorgt naast de kleur ook voor UV-bescherming, wat vergrijzing voorkomt. Wilt u de kleur behouden, dan kan de pigmentkleur gelijk aan de houtkleur gebruikt worden. Enkele eigenschappen van Remmers HK-Lazuur: Remmers HK-Lazuur is een decoratieve, oplosmiddelhoudende en houtbeschermende lazuur, een 3 in 1 lazuur. Waar kunt u Remmers HK-Lazuur op toepassen: U kunt Remmers HK-Lazuur op al het hout toepassen want niet in contact staat met grond- en oppervlaktewater. Zorg dat de ondergrond vrij, schoon, droog en stofvrij is Test eerst het effect van de kleur op verschillende houtsoorten Breng de Remmers HK-Lazuur aan met een platte kwast, roller of verfspuit. Doe dit in de lengterichting van het hout Voor geïmpregneerd hout is 2 lagen voldoende. Bij ander soort hout kunt u het beste 3 lagen aanbrengen. Remmers HK-Lazuur is niet geschikt voor: Mechanische belasting (lopen etc.) Hout dat in contact komt met grond of oppervlaktewater Ramen en deuren

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Decoverf tuin beits dekkend zijdeglans,

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.9
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.3

  Decoverf tuinbeits is een zijdeglans beits op waterbasis. Tuinbeits dekkend is een duurzame tuinbeits voor bescherming en verfraaiing van tuinhout zoals hekken, schuttingen, pergola’s, zand- en bloembakken en klimrekken. Decoverf tuinbeits is geurarm, UV-bestendig en beschermt het hout tegen weersinvloeden Zorg dat wanneer je tuinbeits aanbrengt op nieuw hout dat het hout droog is, bij vergrijsd hout het hout licht opschuren totdat houtkleur weer zichtbaar is. Is het hout eerder behandeld met beits of lak dan het hout goed kaal schuren. Zorg dat het oppervlak goed schoon is voordat je begint met je klus. Verwijder vuil en vet. De tuinbeits voor gebruik goed oproeren en onverdund aanbrengen met en langharige kwast in 1 of 2 lagen. Bij 20 graden na 6 uur stofdroog en overschilderbaar na 24 uur. Een 1 liter verpakking tuinbeits is goed voor 12m2. Decoverf zijdeglans tuinbeits dekkend is verkrijgbaar in 4 kleuren; wit, antraciet, groen en bruin. De kleurweergave op je beeldscherm is ter inspiratie en kan afwijken van de daadwerkelijke kleur.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

  Bekijk prijs

  9. Koopmans Impra Transparant 2,5 liter zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.5
  Functionaliteit
  9.3
  Gebruiksgemak
  9.6

  Koopmans Impra is een sterk impregnerende oliehoudende semi-transparante kleurbeits voor bescherming en verfraaiing van grenen en vurenhouten tuinhout zoals schuttingen, pergola's en blokhutten. Impra is te gebruiken op: - onbehandeld hout - geïmpregneerd tuinhout - verouderde/ verpoederde carbolineum lagen - (ongeschuurd) verweerd hout - reeds eerder met Impra behandelde delen - steenachtige ondergronden als traditionele muurolie Het te behandelen oppervlak moet schoon en droog zijn (alg en mos vrij). Nieuw hout moet 2 of 3 keer behandeld worden, of al naar gelang de gewenste kleursterkte. Reeds met Impra behandelde en in goede staat verkerende ondergronden zijn na (hogedruk) reiniging opnieuw met 1 laag in een optimale staat te brengen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. van Schildt Watergedragen Dekkende UV wit

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.9
  Functionaliteit
  9.1
  Gebruiksgemak
  8.8

  Zijdeglanzende, vochtregulerende dekkende uv beits op waterbasis voor het afwerken van hout. Voor buiten en binnen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 11 april in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van beits voor tuinhuizen. Er zijn namelijk 1592 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!