Bestenu

Wat is de beste accuboormachine 18v van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede accuboormachine 18v is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste accuboormachine 18v van 2023? Na het analyseren van 493 accuboormachines 18v kwam de Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V als beste getest uit onze accuboormachine 18v-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de accuboormachines 18v, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 accuboormachines 18v-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige accuboormachine 18v-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste accuboormachines 18v

1Score: 9.9
Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V
Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bosch EasyImpact 18V-40 (zonder accu)
Bosch EasyImpact 18V-40 (zonder accu)
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Einhell TE-HD 18/12 Li Solo
Einhell TE-HD 18/12 Li Solo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Bosch UniversalDrill 18V-60 (zonder accu)
Bosch UniversalDrill 18V-60 (zonder accu)
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Bosch EasyImpact 18V-38 Accuklopboorschroevendraaier
Bosch EasyImpact 18V-38 Accuklopboorschroevendraaier
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW
BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine - 18V
BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine - 18V
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Lemato Professionele Accu Boorhamer 18
Beste Accuboormachine 18V voor doe-het-zelvers
Lemato Professionele Accu Boorhamer 18
Lemato
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V
Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
Bosch Zonder accu en lader 2
Bosch Zonder accu en lader 2
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Accuboormachine 18V Koopgids

Ontdek de kracht van vrijheid met een 18V accuboormachine. Of je nu een doe-het-zelver of professional bent, deze veelzijdige machine biedt de draadloze vrijheid om elke klus aan te pakken zonder te worden beperkt door een stopcontact of snoer.

Waar moet ik op letten bij een accuboormachine 18V?

Bij de aanschaf van een 18V accuboormachine zijn er verschillende zaken waar je op let om ervoor te zorgen dat je de beste machine kiest voor jouw behoeften. 

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Kracht: Een belangrijk aspect is de kracht van de accuboormachine. Dit wordt bepaald door de grootte van de accu en de motor. Hoe groter de accu en de motor, hoe krachtiger de machine. Het is belangrijk om te bedenken waar je de machine voor gaat gebruiken en welke kracht je nodig hebt.
 • Accuduur: Een andere belangrijke factor is de accuduur. Hoe lang kun je de machine gebruiken voordat de accu leeg is? Dit hangt af van de grootte van de accu en de belasting van de machine. Let hierbij op de Ampère-uur (Ah) waarde van de accu. Een hogere waarde betekent meestal een langere accuduur.
 • Oplaadtijd: Het is ook belangrijk om te weten hoe lang het duurt om de accu op te laden. Dit varieert van enkele uren tot een hele dag. Hoe sneller de accu oplaadt, hoe sneller je weer aan de slag kunt.
 • Ergonomie: Het is essentieel dat de accuboormachine comfortabel en veilig in gebruik is. Let op het gewicht, de grip en de plaatsing van de bedieningsknoppen. Een ergonomisch ontwerp verminderd vermoeidheid en verhoogt de nauwkeurigheid.
 • Accessoires: Veel accuboormachines worden geleverd met accessoires zoals boorbits en schroefbits. Controleer welke accessoires bij de machine worden geleverd en of deze voldoen aan jouw behoeften.

Door deze factoren te overwegen en de specificaties van verschillende accuboormachines te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken en de beste accuboormachine voor jouw behoeften kiezen.

Wat is belangrijker: volt of Ah?

Beide specificaties, volt en Ah, zijn belangrijk bij het kiezen van een accuboormachine, maar ze hebben verschillende functies en doelen.

Voltage

Voltage (V) is de maat voor de elektrische spanning die de accu levert aan de motor van de boormachine. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de boormachine zal zijn.

Een 18V accuboormachine is bijvoorbeeld krachtiger dan een 12V accuboormachine. Een hoger voltage is vooral belangrijk als je van plan bent om de boormachine voor zwaardere klussen te gebruiken, zoals boren in beton of metaal.

Ampère-uur

Ampère-uur (Ah) is de maat voor de hoeveelheid energie die de accu kan opslaan. Hoe hoger de Ah-waarde, hoe langer je werkt met de boormachine voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen. 

Als je van plan bent om de boormachine voor langere tijd te gebruiken zonder deze opnieuw op te laden, is een hogere Ah-waarde belangrijk.

Toepassing

Over het algemeen kun je zeggen dat de keuze tussen volt en Ah afhangt van de klussen die je uitvoert en hoe lang je de accuboormachine wilt gebruiken zonder deze opnieuw op te laden. 

Als je van plan bent om de boormachine vooral voor lichte klussen te gebruiken, zoals het boren in hout, is een lagere voltage met een hogere Ah-waarde vaak voldoende. 

Als je van plan bent om de boormachine voor zwaardere klussen te gebruiken, zoals boren in metaal of beton, dan is een hoger voltage belangrijk om voldoende kracht te leveren.

Kan een 14.4 volt accu in 18 volt machine?

Nee, het is niet mogelijk om een 14.4 volt accu in een 18 volt accuboormachine te gebruiken. 

Dit komt doordat het voltage van de accu moet overeenkomen met het voltage van de boormachine. 

Als je een accu met een lager voltage in een boormachine met een hoger voltage plaatst, zal de machine niet goed werken, omdat de accu niet genoeg stroom levert om de motor van de machine te laten draaien. 

Het is belangrijk om de juiste accu voor de juiste boormachine te gebruiken om ervoor te zorgen dat de machine goed werkt en veilig is om te gebruiken.

Wat is het verschil tussen 18V en 36V?

Het belangrijkste verschil tussen een 18V en 36V accuboormachine is de hoeveelheid vermogen die ze leveren.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de machine is. Dit heeft invloed op de capaciteit van de boormachine om zware en veeleisende taken aan te kunnen.

 • Een 18V accuboormachine is geschikt voor algemeen gebruik, zoals het boren van gaten in hout en metaal en het vastzetten van schroeven en bouten. Ze hebben meestal een batterijduur van enkele uren en zijn lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.
 • Een 36V accuboormachine daarentegen is veel krachtiger en geschikt voor het uitvoeren van zware taken, zoals het boren van grote gaten in hardhout en metselwerk, en het bevestigen van grote en zware constructies. De hogere spanning van de batterij levert meer kracht aan de motor van de boormachine, wat resulteert in een hogere snelheid en meer koppel. 

Hoewel 36V accuboormachines meer vermogen hebben, zijn ze meestal zwaarder en duurder dan 18V machines. Ze hebben ook vaak grotere batterijen nodig om het extra vermogen te kunnen leveren, waardoor ze minder draagbaar en daardoor minder geschikt voor werk op locatie.

Kortom, als je lichtere klussen hebt, is een 18V accuboormachine waarschijnlijk voldoende. Als je echter zwaardere taken moet uitvoeren of als je een professional bent die vaak zwaar werk doet, is een 36V accuboormachine een betere keuze.

Hoe lang gaat een accu van een boormachine mee?

De levensduur van de accu van een boormachine is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het type gebruik en de omgevingsomstandigheden. 

Over het algemeen gaan de accu's van accuboormachines enkele uren mee bij gemiddeld gebruik voordat je ze weer moet opladen. 

Het is belangrijk om de accu goed te onderhouden en op te laden volgens de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat.

hero illustration

Hoe testen we accuboormachines 18v?

Om de beste accuboormachine 18v te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze accuboormachine 18v-test hebben we 493 accuboormachines 18v geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze accuboormachine 18v-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze accuboormachine 18v-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne accuboormachine 18v-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte accuboormachine 18v in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 493 accuboormachines 18v te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste accuboormachines 18v op een rijtje

1. Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V

 • list plusDeze boormachine is handig in gebruik en wordt geleverd met een compleet setje, waardoor het geschikt is voor simpele klusjes in en rond het huis.
 • list plusDe extra accu zorgt ervoor dat je langer door kunt werken zonder onderbrekingen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze boormachine is goed.

Nadelen Powerplus POWESET1 Accu boormachine 18V

 • list plusDeze boormachine heeft weinig kracht, waardoor het minder geschikt is voor zwaardere klussen.
 • list plusHet lichtje op de boormachine brandt niet lang genoeg, wat het lastiger kan maken om in donkere ruimtes te werken.
 • list plusDeze boormachine is niet geschikt voor professioneel gebruik in de bouw.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

Accu platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. In deze stevige koffer vind je de snoerloze 18V-schroefboormachine uit het 'POWEB'-assortiment. Hij is een handige partner bij lichte klussen in en om het huis. Dit instapmodel is ideaal voor de jonge starter die alleen gaat wonen. In de koffer zitten naast 2 batterijen en de lader ook 9 boren, 43 bits, de bithouder en pluggen. Zo kan je onmiddellijk aan het werk met deze koffer en de schroefboormachine. De draaisnelheid stem je af op je klus, hoge snelheid gebruik je voor boren, de krachtige lage snelheid is ideaal voor schroeven. Met het LED-werklampje heb je een goed zicht op je werkplek. De schroefboormachine werkt met de ‘POWEB’-batterij van de grijze POWEB-lijn. Deze accu past op het hele ‘POWEB’ assortiment powertools en tuingereedschap. Waar is deze accuboormachine voor geschikt? Voor af en toe een klus. Voor boor- en schroefwerkzaamheden in gips, pleisterwerk, hout, metaal, kunststof en zacht steen. Niet geschikt voor baksteen en beton. De voordelen van de schroefboormachineset: Je hebt met deze koffer alles bij de hand om je boor- of schroefklus te beginnen. In de stevige koffer zitten zowel de accuboormachine als de accessoires netjes opgeborgen. De accuboormachine werkt op een 18V accu en is dus overal inzetbaar. Je geniet dan ook van ultieme bewegingsvrijheid bij elke klus. In de set vind je 2 accu's, zodat je nooit stroom te kort komt. De boormachine behoort tot het ‘POWEB’-accuplatform, waarbij je eenzelfde accu kan gebruiken voor een hele reeks powertools & tuingereedschap. Je bevestigt letterlijk in een handomdraai je boor tot 10 mm in de automatische Sanou boorkop. In hout boor je tot 18 mm, in staal tot 8 mm. Het praktische LED-werklampje geeft je een goed zicht op een slecht verlichte werkplek. De accuboormachine uit de set ligt erg comfortabel in de hand dankzij het soft grip-handvat. De accuboormachine biedt keuze tussen 2 snelheden. Zo stem je de draaisnelheid af op je klus. Voor boren kies je de hoogste snelheid (0-1500 min-1), voor schroeven gebruik je de lage snelheid (0-400 min-1). De handige links/rechts-schakelaar bepaalt of je een schroef vast zet of juist los draait. Je schroeft nooit te diep door de 20+1 torque-instellingen. Je beschikt over een maximum koppel van 35 Nm. Dankzij het quick stop systeem staat de boorkop heel snel terug stil. Wat zijn de technische kenmerken? Spanning: 18 V Li-Ion (1,3Ah) Toerental: 0-400 min-1 / 0-1500 min-1 Aantal snelheden: 2 Max. koppel: 35 Nm Aantal koppelstanden: 20+1 Max. boordiameter metaal: 8 mm Max. boordiameter hout: 18 mm Accu: 18 V Li-ion (2x) Wat zit er in de koffer? 1 x Accuboormachine 1 x Oplader (alleen geschikt voor de accu's uit deze set) 2 x Accu 5 x 10 bits (50x25 mm): plat, philips, pozidriv, torx en hex 3 x Bits (50 mm) 1 x Magnetische bithouder 6 x metaalboren 3 x Steenboren 3 x 30 pluggen 1 x Handleiding Over 'POWEB': Één 18V accu - van 1500 mAh of 3000 mAh - die past op een hele reeks powertools en tuingereedschap. Dat is ‘POWEB’, het grijze batterijplatform van Powerplus. De compacte ‘POWEB’-tools geven je een totale bewegingsvrijheid en zijn eenvoudig te bedienen. Bovendien spaar je ook heel wat geld uit, want je hoeft niet voor elk gereedschap een nieuwe accu te kopen. Welke batterij past hierop? Op dit handige toestel past de 18V ‘POWEB’ batterij van Powerplus. Je hebt de keuze tussen twee modellen: de 1500mAh accu (POWEB9010) of de 3000mAh accu (POWEB9013) voor een langere werktijd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bosch EasyImpact 18V-40 (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch EasyImpact 18V-40 (zonder accu)

 • list plusDeze accuboormachine is krachtig genoeg om door harde materialen te boren.
 • list plusHet lichte gewicht van deze accuboormachine maakt het gemakkelijk om langdurig te gebruiken zonder vermoeidheid.
 • list plusDe klopboorfunctie maakt het mogelijk om in beton te boren.

Nadelen Bosch EasyImpact 18V-40 (zonder accu)

 • list plusDe accu heeft een beperkte levensduur en moet regelmatig worden opgeladen.
 • list plusEr is geen accu-indicator om de gebruiker te waarschuwen wanneer de accu bijna leeg is.
 • list plusDeze accuboormachine wordt geleverd zonder accu, wat extra kosten met zich meebrengt voor de gebruiker.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Met de Bosch EasyImpact 18V-40 voer je lichte schroef- en boorklussen uit in hout, metaal, steen en tegels. De klopboormachine is compact en weegt slechts 1,4 kilogram, waardoor hij ook voor beginnende klussers makkelijk te hanteren is. Je boort gaten tot maar liefst 35 millimeter in hout. Ga je aan de slag met steen, metaal of tegels dan boor je tot 13 millimeter. Dankzij de ingebouwde ledverlichting zie je ook in slecht verlichte ruimtes precies wat je aan het doen bent. Heb je thuis al een Bosch Power For All 18 V accu? Dan gebruik je die ook voor de EasyImpact 18V-40 en hoef je geen extra accu te kopen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Einhell TE-HD 18/12 Li Solo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

De Einhell TE-HD 18/12 Li Solo is een veelzijdige boorhamer die perfect is voor zowel beginners als ervaren vakmensen. Deze boorhamer is onderdeel van het Power-X-Change accuplatform van Einhell, wat betekent dat je de accu die je al thuis hebt, ook op deze boorhamer kunt gebruiken. Met een gewicht van slechts 1753 gram is deze boorhamer licht en compact, wat hem perfect maakt voor klussen op moeilijk bereikbare plaatsen. Het ergonomische ontwerp van de handgreep zorgt ervoor dat je een stevige, veilige grip hebt, zelfs als er weerstand is.

Met de pneumatische hamerfunctie boor je gemakkelijk door beton en andere harde materialen heen. Het toerental is handmatig aan te passen, zodat je gecontroleerd verschillende klussen kunt uitvoeren. De boorhamer wordt geleverd met een magnetische bithouder, waardoor je zelfs schroefklussen uit kunt voeren met deze boorhamer.

Een ander groot voordeel van deze boorhamer is dat hij zonder accu en acculader geleverd wordt. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de machine en niet voor de accu en acculader als je deze al thuis hebt liggen.

Wat betreft de prestaties: de machine heeft een maximaal koppel van 14 Nm en kan gaten tot 12 millimeter groot in beton boren. In zachtere steensoorten kun je gaten tot 30 millimeter boren.

Al met al is de Einhell TE-HD 18/12 Li Solo een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige boorhamer die gemakkelijk te gebruiken is en topprestaties levert. Of je nu een beginner bent of een ervaren vakman, deze boorhamer is een geweldige aanvulling op je gereedschapscollectie.

Persoonlijk vind ik het jammer dat de boorhamer zonder accu en acculader geleverd wordt, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Verder ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze boorhamer.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bosch UniversalDrill 18V-60 (zonder accu)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch UniversalDrill 18V-60 (zonder accu)

 • list plusDe borstelloze motor zorgt voor een lange levensduur en minder onderhoud.
 • list plusDe snelheid is goed traploos regelbaar en heeft 2 versnellingen, wat zorgt voor meer precisie en controle.
 • list plusMet een koppel van 60Nm is deze boormachine zeer krachtig en geschikt voor zwaardere klussen.

Nadelen Bosch UniversalDrill 18V-60 (zonder accu)

 • list plusDe boorkop kan bij zwaar werk wat makkelijk loslaten, wat kan leiden tot frustratie en tijdverlies.
 • list plusDe boormachine is behoorlijk luid, wat wellicht te wijten is aan de krachtige motor, maar kan storend zijn voor de gebruiker en omgeving.
 • list plusDe slipkoppeling slipt iets te makkelijk op maximale instelling, wat kan leiden tot onnauwkeurigheid en beschadiging van het materiaal.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

De Bosch UniversalDrill 18V-60 is net wat krachtiger dan de EasyDrill. Zo heeft deze schroefboormachine een hoger toerental en een maximale koppel van 60 Nm. Hierdoor is hij geschikt voor zwaardere boor- en schroefklussen, waardoor je er verschillende projecten mee oppakt. Daarnaast maak je met de UniversalDrill nét iets grotere boorgaten. Zo is de boorcapaciteit in hout maar liefst 35 millimeter, wat 5 millimeter meer is dan zijn kleinere broer. Je boort er ook mee in metaal en kunststof. Voor wat extra zicht op je werk schakel je de geïntegreerde ledverlichting aan. Hierdoor heb je ook in donkere ruimtes altijd het overzicht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch EasyImpact 18V-38 Accuklopboorschroevendraaier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.2

Deze Bosch EasyImpact 18V-38 accuklopboorschroevendraaier is de flexibele allrounder voor een hele reeks boor- en bevestigingsklussen. De machine heeft een aandrijving met twee standen voor snel boren en krachtig schroeven, terwijl de 20 draaimomentstanden zorgen voor maximale precisie bij het schroeven. De eenhulzige boorhouder van 10 mm maakt het wisselen van boren en bits gemakkelijk. Dankzij het ergonomische ontwerp en geïntegreerde LED-licht wordt de klus effectief en comfortabel geklaard, zelfs op slecht verlichte plekken. Deze machine is de juiste keus bij het werken met hout, metaal, kunststof of metselwerk. Het gereedschap maakt deel uit van de POWER FOR ALL ALLIANCE. Eén accu kan een groot aantal machines/apparaten van verschillende merken laten werken. Alle voordelen op een rij: Veelzijdige eenhulzige boorhouder van 10 mm voor gemakkelijk wisselen van schroefbits en boren. De aandrijving met twee standen en 20 draaimomentstanden leveren het juiste vermogen en toerental voor elke toepassing. Voor schroeven, boren in hout, metaal en kunststof evenals klopboren in metselwerk. Comfortabel hanteren dankzij een slank en ergonomisch ontwerp. LED-licht voor werken op slecht verlichte plekken. POWER FOR ALL: één accu en oplader voor een compleet Home & Garden gereedschapssysteem. Wat zit er in de verpakking? Bosch EasyImpact 18V-38 Accuklopboorschorevendraaier 1-uurslader (AL 18v-20) 18 V Li-Ion accu (2,0AH) Wordt geleverd in een koffer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW

 • list plusDeze accuboormachine is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen boren.
 • list plusHet compacte formaat van deze accuboormachine maakt het gemakkelijk om te gebruiken in kleine ruimtes.
 • list plusDeze accuboormachine wordt geleverd met twee accu's, waardoor je altijd een reserve hebt.

Nadelen BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW

 • list plusDe koffer heeft geen opbergsysteem voor accessoires, waardoor deze los door elkaar kunnen raken.
 • list plusDeze accuboormachine is niet geschikt voor zwaar werk en kan beter gebruikt worden voor lichtere klussen.
 • list plusDe kwaliteit van deze accuboormachine is matig en kan minder lang meegaan dan andere modellen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Ga je voor de BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW, dan kies je voor een complete accuboormachine waarmee je elke klus in en om het huis tot een goed einde brengt. De rubberen antislip handgreep zorgt ervoor dat je comfortabel aan het klussen bent en dankzij de ingebouwde led-verlichting heb je altijd goed zicht tijdens het schroeven en boren. Naast 2 18 volt accu's, wordt de BDCDC18BAFC-QW standaard geleverd met een goed gevulde accessoirekoffer (80-delig), zodat je meteen alles bij de hand hebt voor het ophangen van een keukenrekje of het in elkaar schroeven van een nieuwe boekenkast.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine - 18V

 • list plusMet een krachtige motor boort deze accuboormachine gemakkelijk door verschillende materialen heen.
 • list plusDe lange levensduur van de accu en de snelle oplaadtijd zorgen ervoor dat je langdurig kunt werken zonder onderbrekingen.
 • list plusDe LED-lamp op de boormachine zorgt voor goed zicht op het werkoppervlak.

Nadelen BLACK+DECKER BDCDC18B-QW Accuboormachine - 18V

 • list plusDe boormachine wordt geleverd zonder koffer, waardoor het lastiger is om de machine op te bergen en te vervoeren.
 • list plusDe boormachine is vrij zwaar in vergelijking met andere accuboormachines.
 • list plusHet ontbreken van een instelbare koppel maakt het lastiger om de kracht van de boormachine te regelen.

Bij deze BLACK+DECKER BDCDC18B-QW boormachine krijg je 2 accu's meegeleverd. Je boort met gemak tot 25 millimeter in hout en tot 10 millimeter in metaal of zacht metselwerk. Dit is genoeg voor de meest gangbare boorklussen in en om het huis. Maar de 18 volt accuboormachine gebruik je dankzij de maximale koppel van 30 Nm ook voor allerlei schroefklussen, zoals het in elkaar zetten van een nieuwe boekenkast. Dit alles is goed te zien, omdat de BDCDC18B-QW is voorzien van ingebouwde led-verlichting. De boormachine is bovendien compact en licht gewicht, wat klussen op hoge plekken goed mogelijk maakt. Tot slot horen de meegeleverde accu's bij het BLACK+DECKER 18 volt POWERCONNECT accuplatform, wat de accu's inwisselbaar maakt met ander gereedschap uit dezelfde lijn.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Accuboormachine 18V voor doe-het-zelvers: Lemato Professionele Accu Boorhamer 18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.7

De Lemato Professionele Accu Boorhamer 18 is een draadloze krachtpatser die perfect is voor elke klus. Met zijn traploze snelheidsregeling en keuzeschakelaar voor drie functies, kan je met gemak boren in baksteen, gips en beton, hameren en zelfs muren slopen. De SDS opname zorgt voor een stevige grip op de boorkop en de borstelloze motor zorgt voor een lange levensduur en het ontbreken van koolborstels maakt het onderhoudsvrij. De krachtige 18V 4Ah Lithium-Ion accu, waarvan er twee worden meegeleverd, zorgt voor een lange gebruiksduur en een maximaal toerental van 1400 omw/min. De LED indicator aan de achterzijde geeft het niveau van de accu aan en met de meegeleverde snellader kan de accu binnen 3 kwartier worden opgeladen.

Wat deze boorhamer zo bijzonder maakt, zijn de fraai geanodiseerde aluminium koelribben aan de voorzijde van het handvat, die getuigen van de grote stroomsterkte die de accu, de frequentieomvormer en de motor kunnen verwerken. Hierdoor kan je met gemak zware belastingen aan. Het gewicht van 5 kg is wel iets aan de zware kant, maar de ergonomische vormgeving maakt het toch comfortabel om mee te werken.

De Lemato Professionele Accu Boorhamer 18 is perfect voor de serieuze doe-het-zelver en de professional. Het is zeer geschikt voor het boren in harde steensoorten en het slopen van muren. De voordelen van deze boorhamer zijn de krachtige accu, de lange levensduur van de borstelloze motor, de keuzeschakelaar voor drie functies en de LED indicator voor het accuniveau. Het enige nadeel is het iets zwaardere gewicht, maar dit wordt gecompenseerd door de ergonomische vormgeving en de kracht van de boorhamer. Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare boorhamer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

 • list plusDe bouwkwaliteit van deze boor-/schroefmachine is hoog, waardoor het lang meegaat.
 • list plusEr worden twee batterijen meegeleverd, wat handig is voor langere klussen.
 • list plusDe boor-/schroefmachine is gemakkelijk in gebruik, zelfs voor beginners.

Nadelen Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine - 18V

 • list plusDe kracht van de boor-/schroefmachine is beperkt, waardoor het minder geschikt is voor zware klussen.
 • list plusDe accu kan snel leeg raken, maar gelukkig wordt er een tweede accu meegeleverd.
 • list plusHet koffer is groot en kan onhandig zijn om mee te nemen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Hou je van klussen, maar word je gek van die vervelende snoeren die altijd in de weg zitten? Dan is de Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine met 18V accu dé oplossing voor jou! Dankzij het accu platform kun je deze machine gemakkelijk uitwisselen met andere apparaten van hetzelfde platform. Dit is niet alleen voordelig en duurzaam, maar ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Deze klopboor/schroef machine is perfect voor middelzware werkzaamheden en geschikt voor zowel de professional als de hobby klusser.

Met twee 18V accu’s heb je altijd genoeg stroom om te klussen. Ook heeft deze machine twee functies, schroeven en boren, en is hij instelbaar dankzij de variabele elektrische toerenregeling. De duurzaamheid van deze machine is te danken aan de geharde stalen tandwielaandrijving. Bovendien wordt de Makita HP457DWE geleverd met een handige koffer en 2x Ah accu’s.

Met een capaciteit van 13 mm boren in steen, 36 mm boren in hout, en 13 mm boren in metaal kun je vrijwel elke klus aan. Het gewicht van 1,7 kg en de softgrip zorgen ervoor dat je langdurig comfortabel kunt werken. De geluidsdrukniveau van 81 dB(A) en de vibratie ah boren in metaal van 2,5 m/s² zorgen ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens het klussen.

De Makita HP457DWE Boor-/schroefmachine is een betrouwbare allround machine die je overal kunt gebruiken zonder dat snoeren in de weg zitten. Het enige nadeel is het gewicht van 4513 g, wat voor sommige mensen misschien te zwaar kan zijn. Maar al met al is deze klopboor/schroef machine een geweldige investering voor elke klusser!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Bosch Zonder accu en lader 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Zonder accu en lader 2

 • list plusDeze boormachine is zeer krachtig en kan gemakkelijk door verschillende materialen boren, zoals beton en hout.
 • list plusHet compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te boren.
 • list plusDe boor heeft een snelspanboorkop waardoor het gemakkelijk is om boren te verwisselen.

Nadelen Bosch Zonder accu en lader 2

 • list plusDeze boormachine wordt geleverd zonder accu en lader, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • list plusDe boor heeft geen ingebouwde LED-verlichting, wat het lastiger kan maken om in donkere ruimtes te boren.
 • list plusDe boor heeft geen SDS-functie, wat het lastiger kan maken om in hardere materialen te boren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

De Bosch Uneo Maxx (zonder accu) is een complete set voor allerlei schroef- en boorklussen in en om het huis. De 18 volt accuboorhamer wordt namelijk geleverd met snelspanboorhouder zodat 'normale' bits en houtboren ook in een handomdraai op de boorkop bevestigd zijn. Maar zet je de hamerfunctie aan, dan maak je met een slagkracht van 0,6 joule ook (kleine) gaten in beton. De bijzondere vormgeving van de Uneo Maxx en lichte gewicht van slechts 1,4 kilogram maken het mogelijk klussen die net wat langer duren uit te voeren. Om deze accuboorhamer helemaal af te maken, is hij voorzien van een handige led-verlichting. De boorhamer werkt op een Bosch POWER FOR ALL accu van 18 volt (niet meegeleverd).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van accuboormachines 18v. Er zijn immers 493 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!