Wat is de beste 65 inch TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede 65 inch TV is een moeilijke opgave. Wat is de beste 65 inch TV van 2024? Na het onderzoeken van 1610 65 inch TVs kwam de LG 65" G3 OLED 4K als beste uit onze 65 inch TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 65 inch TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 65 inch TVs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 65 inch TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 65 inch TVs

1Score: 9.7
LG 65" G3 OLED 4K
Ultraheldere OLED met uitzonderlijke beeldkwaliteit
LG 65" G3 OLED 4K
LG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Sony XR-65A95K
Superieure helderheid, diep zwart en eersteklas smart TV-ervaring
Sony XR-65A95K
Sony
4Score: 9.3
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
5Score: 9.4
Amazon Fire TV Omni QLED
Betaalbare optie voor groot scherm
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Hisense U6K Series Google TV
Kosteneffectieve LCD TV
Hisense U6K Series Google TV
Hisense
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.5
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.5
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.2
Panasonic TX-65LZ2000B
Panasonic TX-65LZ2000B
Panasonic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 65 Inch Tv Koopgids

Wil je voor het wow-effect gaan en heb je de ruimte, kies dan voor een 65 inch tv! Een film op een 65 inch tv sleept je mee in het verhaal en geeft je de ultieme bioscoopervaring, maar dan thuis. Hieronder lees je meer over de eigenschappen van 65 inch tv’s en waar je op let wanneer je op zoek gaat naar zo’n tv die je de ultieme kijkervaring geeft.

Wat is de ideale kijkafstand voor een 65 inch tv?

Voordat je de achterbank van je auto naar beneden vouwt, zijn er wat zaken die je moet overwegen. Heb je namelijk ook thuis genoeg ruimte om een 65 inch tv te plaatsen? Zo ja, hang je deze dan op of zet je hem weg, heb je het juiste meubilair?

En nog belangrijker: heb je de ruimte om de ideale kijkafstand te behalen? Te dicht bij de tv zitten is niet alleen oncomfortabel, maar kan hoofdpijn en andere pijnklachten veroorzaken. Het is bovendien niet goed voor je ogen.

Het is daarom belangrijk om na te gaan dat je deze kunt halen. Een goede vuistregel is een afstand van 1,5 à 2 keer het schermdiagonaal in centimeter als minimale kijkafstand te beschouwen. 65 inch staat gelijk aan 165 centimeter (en is daarnaast ruim 145 cm breed en 84 cm hoog). Bij een 65 inch tv betekent dat je minstens 165 × 1,5 = 250 centimeter van de tv moet zitten, maar bij voorkeur 165 × 2 = 330 centimeter.

Bovendien is het belangrijk dat de tv op ooghoogte hangt of staat. Boven de open haard staat misschien mooi, maar tenzij je op een barkruk zit terwijl je tv kijkt, is het niet de ideale plaats voor zo’n grote tv.

Denk daarom goed na voordat je een 65 inch tv koopt. Het zijn dure apparaten en hoewel je de meeste tv’s kunt terugsturen, scheelt het een hoop frustratie wanneer je meteen de juiste tv voor jouw huiskamer koopt.

Welke soorten beeldschermtechnieken zijn er?

De meeste tv’s gebruiken tegenwoordig led-technologie, wat een ontwikkeling van lcd is. Led-tv’s gebruiken lichtgevende diodes (leds) en verlichten hiermee de laag vloeibare kristallen (de lcd-laag).

Qled-tv’s maken ook gebruik van de lcd-techniek. Een qled-scherm heeft echter een extra laag met quantum dots, oftewel nanokristallen. Dit leidt tot een breder kleurenspectrum en een helderder beeld.

Oled-tv’s gaan nog een stapje verder dan de standaard led-tv’s. De pixels – lichtpuntjes op het scherm – van een oled-scherm lichten individueel op. Hierdoor krijg je diepe zwarttinten en verbluffende contrastniveaus. Hou er echter rekening mee dat de prijzen van oled-tv’s juist daarom gemiddeld ook hoger liggen dan de prijzen van qled-tv’s.

Waar staat schermresolutie voor?

De schermresolutie vertelt je uit hoeveel pixels het beeld bestaat. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is. Meer pixels zorgen voor een scherper beeld en fijnere details.

De resolutie moet daarom ook in verhouding staan tot het schermdiagonaal. Full HD is jarenlang de norm geweest, maar tegenwoordig schakelen steeds meer fabrikanten over naar Ultra HD (ook wel 4K genoemd). Dit komt omdat de gemiddelde tv ook een stuk groter is dan voorheen. Als je op een groot scherm een lage resolutie blijft gebruiken, verliest het aan detailweergave en kun je de individuele pixels haast tellen.

Het stopt echter niet bij 4K: hoewel je ze nog niet veel ziet, zijn er nu ook 8K-modellen. Deze verviervoudigen de resolutie van 4K-tv’s nog eens en bieden een enorme sprong voorwaarts in beeldkwaliteit. Het aanbod van films in 8K is momenteel nog beperkt, maar wanneer je in een 65 inch tv investeert, is 8K zeker het overwegen waard.

Hieronder nog een handig overzicht van de verkrijgbare resoluties van dit moment:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels;
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels;
 • 4K UHD: 3840 × 2160 pixels;
 • 8K UHD: 7680 × 4320 pixels.

Beeldverversing

De beeldverversing (ook wel vernieuwingsfrequentie) wordt uitgedrukt in Hertz. Het aantal Hertz geeft aan hoeveel keer per seconde een beeld op het scherm wordt vernieuwd. De standaard vernieuwingsfrequentie is 60 Hertz.

Kijk je echter een actiefilm of andere scenes met snel bewegende objecten, dan is 60 Hertz niet genoeg en zien de beelden er wat minder vloeiend uit. Om vloeiendere beelden te behalen, verdubbelen veel fabrikanten het aantal Hertz tot 120 Hz. Soms gaan ze zelfs tot 240 Hz.

Speel je veel videogames? Ook dan is een tv met minimaal 120 Hz aan te raden, vooral als het om actiegames gaat of FPS (first person shooters). Hetzelfde geldt voor sportwedstrijden.

Smart tv’s en hun besturingssystemen

Steeds meer tv’s hebben ingebouwde wifi, waardoor deze verbinding kan maken met verschillende internetdiensten en apps. Denk hierbij aan Netflix, YouTube en andere apps. Hierdoor speel je spelletjes, kijk je films of post je zelfs op Facebook. Sterker nog, het merendeel van de moderne tv's is meteen een smart tv.

Ook koppel je de meeste smart tv’s aan smart speakers als Amazon Alexa of Google Home. Maak je gebruik van zo’n smart speaker, dan is het de moeite waard om te kijken of je potentiële nieuwe tv gekoppeld kan worden aan je smartspeaker.

Hoewel deze slimme functies leuk en handig zijn, betaal je hier wel voor. Hoe meer functies, hoe hoger de prijs ligt. Het loont de moeite hier goed naar te kijken, zeker wanneer je niet van plan bent om hier veel gebruik van te maken.

Er zijn allerlei besturingssystemen die je tegenkomt in je zoektocht naar een nieuwe tv, maar dit zijn de drie populairste: WebOS, Android en Tizen.

LG gebruikt als enige exclusief zijn eigen besturingssysteem: WebOS. Dit systeem wordt erg hoog aangeschreven en biedt een ruim aanbod aan apps. Het systeem is bovendien gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren.

Android TV vind je op tv’s van Philips, Samsung en andere merken. Dit systeem heeft het grootste aanbod van apps en het menu is eenvoudig te bedienen.

Tizen is van Samsung en zie je dan ook terug op hun tv’s. Het aanbod aan apps is beperkt, maar de bekendste apps als Netflix, Youtube en Spotify zijn alsnog te vinden.

HDMI en overige aansluitingen

Misschien is het niet direct iets waar je aan denkt wanneer je een nieuwe tv koopt, maar daarom niet minder belangrijk. Om externe apparaten zoals gameconsoles aan te sluiten, heb je een HMDI-poort nodig. Tegenwoordig hebben gezinnen al snel meer dan één gameconsole als ook digitale tv en een soundbar, welke ook elk een HDMI-aansluiting vergen.

Bij voorkeur heeft je tv dan ook meer dan drie HDMI-ingangen. Met voldoende HDMI-ingangen ben je altijd klaar voor de toekomst, mocht je meerdere apparaten aan willen sluiten. Probeer hierbij vooral minstens voor HDMI 1.4 te gaan, en liever nog van HDMI 2.0 of 2.1. In het kort gezegd verbetert deze technologie met elke nieuwe standaard, waardoor de bandbreedte toeneemt (en zo ook de snelheid waarop beeld wordt overgedragen, de beeldkwaliteit én de audiokwaliteit, indien van toepassing).

hero illustration

Hoe testen we 65 inch TVs?

Om de beste 65 inch TV te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 65 inch TV-test hebben we 1610 65 inch TVs vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze 65 inch TV-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 65 inch TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 65 inch TV-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte 65 inch TV in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1610 65 inch TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste 65 inch TVs op een rijtje

1. Ultraheldere OLED met uitzonderlijke beeldkwaliteit: LG 65" G3 OLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.89
Ik ben fan van de LG 65" G3 OLED 4K TV! Met zijn slanke ontwerp en ultra-heldere beeldkwaliteit is dit dé perfecte keuze voor een muurbevestiging. 💪 De ongelooflijke contrastverhouding zorgt voor perfecte zwarttinten en het brede kijkhoek zorgt voor een geweldige visuele ervaring vanuit elke positie in de kamer.

Wat deze TV echt onderscheidt, is de uitzonderlijke helderheid in SDR, waardoor het ideaal is voor tv-programma's, sport en zelfs gamen. De lage invoervertraging en snelle responstijd zorgen voor heldere en scherpe beelden, zelfs bij snelle bewegingen. En hoewel sommige gebruikers de automatische helderheidsbeperker storend kunnen vinden, staat de LG G3 OLED TV bekend om zijn veelzijdigheid en hoge prestaties voor verschillende entertainmentbehoeften.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Samsung QN65S90CAFXZA en de Sony XR-65A95L, onderscheidt de LG G3 OLED TV zich door zijn ultra-heldere scherm en uitzonderlijke helderheid in SDR, waardoor het meer geschikt is voor heldere ruimtes. En hoewel de Sony XR-65A95L wordt aanbevolen voor de beste thuisbioscoopervaring, blinkt de LG G3 OLED uit in zijn veelzijdigheid voor verschillende toepassingen, zoals gamen en tv-programma's.

Natuurlijk heeft de LG G3 OLED TV ook zijn beperkingen. De hoge prijs kan voor de meeste kopers een struikelblok zijn, vooral als je kijkt naar alternatieven zoals de Samsung S95C. Daarnaast kan de complexe afstandsbediening en het onoverzichtelijke menu met promotie-inhoud afleidend zijn, terwijl de slimme tv-functies als minder bruikbaar worden beschouwd in vergelijking met externe streamingapparaten zoals Roku of Apple TV.

Al met al is de LG 65" G3 OLED 4K TV een topkeuze voor wie op zoek is naar een ultra-heldere OLED TV met buitengewone beeldkwaliteit. Misschien niet de meest budgetvriendelijke optie, maar wel een krachtige en veelzijdige keuze voor de echte tv-liefhebber!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.99
De Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF) in de 65-inch klasse biedt een mix van functies die het een veelzijdige optie maken voor verschillende gebruiksdoeleinden. De uitzonderlijke kleurkwaliteit maakt het echt bijzonder, met "ongelooflijke zwarte uniformiteit en goede upscaling van content met lagere resolutie" die de kijkervaring verbeteren. De TV heeft een strak ontwerp en een uitgebreid smart systeem, waardoor het een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke toevoeging is aan elke leefruimte. Het heeft echter ook beperkingen, zoals een smalle kijkhoek en merkbare bewegingsonscherpte, die de kijkervaring in bepaalde situaties kunnen beïnvloeden.

De sterke punten van de Q60B liggen in zijn prestaties bij het kijken van films in donkere kamers, dankzij de diepe zwarten en hoge native contrast. De SDR piekhelderheid maakt het geschikt voor tv-programma's en sport in goed verlichte kamers, maar het schiet tekort in het omgaan met donkere scènes met felle hoogtepunten en HDR-content vanwege zijn beperkte HDR piekhelderheid en gebrek aan lokale dimming. Bovendien, terwijl het lage invoervertraging biedt voor gaming, mist het VRR-ondersteuning en HDMI 2.1 bandbreedte, wat mogelijk niet voldoet aan de behoeften van fanatieke gamers die de nieuwste technologische ontwikkelingen zoeken.

In vergelijking met zijn concurrenten houdt de Samsung Q60B QLED TV stand als een van de beste opties onder een bepaald prijspunt, met "geweldige helderheid en Quantum Dot kleuren tegen een concurrerende prijs." Het staat echter wel tegenover zware concurrentie van modellen zoals de TCL 6-Series Roku TV in de VS. De positie van de Q60B op de markt wordt verder gedefinieerd door zijn positie als de goedkoopste Samsung QLED TV-serie, waardoor het een potentiële toegangspoort biedt tot de wereld van QLED-technologie.

Het uitgebreide assortiment aan formaten van de TV, variërend van 43 inch tot 82 inch, zorgt ervoor dat er een geschikte optie is voor verschillende leefruimtes. Het 65-inch model, met een resolutie van 3840 x 2160 en een verversingssnelheid van 120 Hz, biedt een visueel meeslepende ervaring. De degelijke selectie van poorten, waaronder HDMI- en USB-poorten, voldoet aan diverse connectiviteitsbehoeften, en de Samsung Smart TV-software met Bixby Voice voegt een laag gemak toe aan de algehele gebruikerservaring.

Samenvattend biedt de Samsung Q60B QLED TV in de 65-inch klasse een aantrekkelijke optie voor gebruikers die uitzonderlijke kleurkwaliteit zoeken in hun kijkervaring. Zijn sterke punten in contrast en upscaling worden in balans gebracht door beperkingen in kijkhoeken en HDR-prestaties. De betaalbaarheid en het uitgebreide smart systeem maken het tot een aantrekkelijke keuze voor degenen die een balans zoeken tussen prestaties en budget. Gebruikers moeten echter zorgvuldig hun specifieke gebruiksscenario's en voorkeuren overwegen om ervoor te zorgen dat de Q60B aansluit bij hun verwachtingen en eisen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Superieure helderheid, diep zwart en eersteklas smart TV-ervaring: Sony XR-65A95K

Loading ...

Voordelen Sony XR-65A95K

 • list plusPionierende QD-OLED-displaytechnologie voor superieure beeldkwaliteit
 • list plusSuperieure helderheid en diepe zwarttinten voor een meeslepende kijkervaring
 • list plusExclusieve functies zoals ondersteuning voor Dolby Vision Gaming en 4K/120-ondersteuning

Nadelen Sony XR-65A95K

 • list plusPremium prijskaartje kan de betaalbaarheid beperken voor budgetbewuste consumenten
 • list plusDe 55-inch optie biedt een meer budgetvriendelijk alternatief, maar met een kleinere schaal

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.48
Als ik kijk naar de Sony XR-65A95K 65-inch TV, dan zie ik een baanbrekende toevoeging aan de markt, met als primeur het gebruik van QD-OLED beeldschermtechnologie. Deze innovatie belooft "helderdere beeldniveaus met behoud van perfecte zwartniveaus en superieure kleurverzadiging en contrast bij een schuine kijkhoek" (Digital Trends). Met een prijskaartje van ongeveer $4.000 biedt dit vlaggenschipmodel van Sony's TV-lineup voor 2023 een eersteklas smart TV-ervaring, met exclusieve functies zoals Dolby Vision Gaming-ondersteuning, 4K/120-ondersteuning en PlayStation 5-functies. Het ontwerp kenmerkt zich door een nieuwe standaard met bladvoeten, een minimalistische aluminium rand en het gebruik van Sorplas materiaal om het gebruik van plastic te verminderen.

Het onderscheidende vermogen van de TV ligt in zijn superieure helderheid en diepe zwarttinten, waardoor een meeslepende kijkervaring gegarandeerd is. Zoals Trusted Reviews opmerkt, wordt verwacht dat het "een verbeterde kijkervaring en verbeterd energiebeheer" zal bieden vanwege zijn innovatieve functies. De A95K wordt geleverd met een omkeerbare standaard, die esthetische veelzijdigheid biedt en een slank profiel wanneer hij aan de muur wordt gemonteerd. Het beschikt ook over vier HDMI-poorten, waarvan er twee 4K/120Hz en VRR ondersteunen, waardoor het tegemoetkomt aan de behoeften van gamers en thuisbioscoopliefhebbers. Bovendien werkt de opnieuw ontworpen verlichte afstandsbediening met een kleine luidspreker aan de achterkant samen met de nieuwe "afstandsbedieningzoeker" van Sony, wat het gebruiksgemak vergroot.

In vergelijking met andere modellen springt de Sony XR-65A95K eruit vanwege zijn baanbrekende QD-OLED beeldschermtechnologie, die een nieuwe standaard zet voor beeldkwaliteit. Zijn diepe zwarttinten en superieure helderheid maken het tot een koploper in het bieden van een meeslepende kijkervaring. De premium prijs kan echter een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten. In tegenstelling tot dit, biedt de 55-inch optie een meer budgetvriendelijk alternatief, waardoor het een mogelijke keuze is voor degenen die een vergelijkbare eersteklas kijkervaring willen op een kleiner formaat.

Samengevat blinkt de Sony XR-65A95K 65-inch TV uit in het bieden van een ongeëvenaarde smart TV-ervaring, superieure helderheid en diepe zwarttinten, waarmee het een nieuwe norm stelt voor beeldkwaliteit. Hoewel de premium prijs voor sommigen een beperkende factor kan zijn, maken zijn innovatieve functies en uitzonderlijke beeldweergavetechnologie het tot een opvallende keuze voor degenen die het ultieme willen op het gebied van home entertainment.

Verkrijgbaar bij:

4. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.46
Ik ben enthousiast over de Amazon Fire TV Omni QLED 65-inch TV, die een overtuigend pakket aan functies en functionaliteit biedt tegen een concurrerende prijs. Met een ingebouwde Fire TV Stick, naadloze integratie van grote streaming-apps en Alexa-stembediening, biedt deze TV een indrukwekkende gebruikerservaring. De QLED-technologie zorgt voor verbeterde helderheid en levendige kleuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor het bekijken van HDR-content en gaming. Volgens What Hi-Fi? heeft het 50-inch model uit deze serie lof ontvangen voor zijn functies, beeldkwaliteit en geluidsprestaties, en heeft het een 2023 What Hi-Fi? Award gewonnen. Ondanks dit wordt het 65-inch model licht bekritiseerd vanwege kleine beeldproblemen, zoals achtergrondverlichting en beperkte zwartniveaus, zoals opgemerkt door TechRadar. Niettemin bieden beide modellen tegen gereduceerde prijzen een aantrekkelijke waarde, met het 50-inch model zelfs voor slechts £400 / $350 en het 65-inch model voor £680 / $590.

De Amazon Fire TV Omni QLED-serie 2022 valt vooral op door zijn uitstekende contrastverhouding en uitstekende zwarte uniformiteit, waardoor het uitstekend is voor het bekijken van films in een donkere kamer en geschikt is voor gaming, zoals benadrukt door rtings.com. De TV vertoont ook een lage inputvertraging en een goede selectie van gamingfuncties. Het heeft echter beperkingen, zoals slechte kijkhoeken en problemen met het upscalen van lagere resolutiecontent. Het presteert goed voor het bekijken van shows overdag en sporten in een lichte kamer, dankzij de fatsoenlijke piekhelderheid en reflectiebehandeling. Ondanks de beperkingen maken de sterke punten het een veelzijdige optie voor gemengd gebruik, tv-programma's, sport, videogames en HDR-films.

In vergelijking met Samsung The Frame TV door CNET, valt de Amazon Fire TV Omni QLED 65-inch TV op door zijn volledige matrix lokale dimming en een aanwezigheidssensor, waardoor het een overtuigende beeldkwaliteit en functies biedt. The Frame TV biedt echter meer formaatopties en aangepaste frames, waardoor er een breder scala aan keuzes is voor consumenten. Beide TV's hebben kunstmodi, maar de Omni QLED bevat 1.500 gratis kunstwerken, terwijl The Frame 2.000 kunstwerken biedt via een abonnement.

Ondanks enkele kleine nadelen zoals beperkte zwartniveaus en achtergrondverlichting, biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 65-inch TV een solide waardepropositie, met name voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige TV voor verschillende toepassingen, zoals het bekijken van films, gamen en het bekijken van HDR-content. De ingebouwde Fire TV Stick, grote streaming-apps en Alexa-stembediening versterken verder de aantrekkingskracht. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals slechte kijkhoeken en problemen met het upscalen van lagere resolutiecontent, voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

5. Betaalbare optie voor groot scherm: Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.5
De Amazon Fire TV Omni QLED (2023) 65-inch TV is een opmerkelijke budgetvriendelijke optie met geavanceerde slimme functies, waardoor het indrukwekkende waarde biedt voor zijn prijs. Volgens TechRadar beschikt het over QLED-technologie, wat zorgt voor levendige kleuren, degelijk contrast en bewonderenswaardige gamingprestaties. De geluidskwaliteit van de TV is prima en het wordt geleverd met een solide smart platform, waardoor het "één van de beste goedkope 4K TV's beschikbaar" is. Zijn concurrerende prijs en robuuste functies maken het een kosteneffectieve keuze. Het ontwerp is aantrekkelijk, hoewel de bijgeleverde voeten mogelijk specifieke stands of meubels vereisen.

In vergelijking met de Samsung The Frame TV onderscheidt de Amazon Fire TV Omni QLED zich door zijn 65-inch en 75-inch varianten, volledige array lokale dimming, een aanwezigheidssensor en een microfoon voor spraakopdrachten op afstand. Daarnaast biedt het 1.500 gratis kunstwerken, wat aantrekkelijk is voor liefhebbers van de kunstmodus functie. Echter, de Samsung The Frame TV biedt meer maatopties, aangepaste frames, een matte, anti-reflecterend scherm en een bewegingssensor, samen met een slanke wandmontage inbegrepen, wat een ander set voordelen biedt.

De Amazon Fire TV Omni QLED (2023) blinkt uit bij het kijken van films en shows in een donkere kamer, met een uitstekende contrastverhouding en uniformiteit van zwart, zoals opgemerkt door RTINGS. Het biedt ook een goede game-ervaring met lage input lag en een sterke selectie van gaming functies. Echter, het heeft beperkingen zoals slechte kijkhoeken voor sport, beelddegradatie vanaf de zijkant en moeite met upscaling van 480p en 720p inhoud. De relatief trage responstijd van de TV en de beperkte 60Hz verversingssnelheid voor gaming zijn extra overwegingen. Hoewel het een geweldige selectie van streaming apps biedt en redelijke weerspiegelingbehandeling, ontbreekt het helderheid voor opvallende hoogtepunten in HDR-films.

In het evoluerende landschap van slimme TV's, stelt de Amazon Fire TV Omni QLED (2023) 65-inch TV een sterke zaak voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen kosteneffectiviteit en geavanceerde functies. Zijn concurrerende prijs, QLED-technologie en solide smart platform maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan belangrijke functies. Echter, de beperkingen in kijkhoeken voor sport en upscaling van lagere resolutie inhoud moeten in overweging worden genomen.

Kortom, de Amazon Fire TV Omni QLED (2023) 65-inch TV biedt een overtuigend pakket voor prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar geavanceerde slimme functies. Zijn sterke punten op het gebied van beeldkwaliteit, gaming prestaties en een robuust smart platform maken het een opmerkelijke optie in zijn prijsklasse, ondanks zijn beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve TV met geavanceerde slimme functies, is de Amazon Fire TV Omni QLED (2023) 65-inch TV een waardige concurrent.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Samsung QN95B Neo QLED TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.51

Geniet van de meest geavanceerde 4K-ervaring tot nu toe met de Samsung QE55QN95B. Dit beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en combineert Neo QLED met Quantum Mini LEDs voor haarscherpe details, kleurrijke beelden en zeer nauwkeurige lichtbediening.

Infinity One Design

Doe geen concessies aan elegantie voor een meeslepende kijkervaring. Dit prachtige Infinity One Design heeft een buitengewoon slank profiel.

Neural Quantum Processor 4K

De geavanceerde, multi-intelligente processor van Neo QLED levert te mooiste 4K-kijkervaring. In plaats van één neuraal netwerk om visuele data te analyseren, gebruikt de Neo Quantum Processor 4K data van 20 neurale netwerken om ieder visueel detail van eender welke bron te verbeteren.

Dolby Atmos®

De nieuwe top channel speakers van Samsung maken de Dolby Atmos-ervaring nog intenser, zodat je bij het bekijken van een film of tijdens het gamen helemaal kunt opgaan in de actie met multidimensionaal geluid.

Quantum HDR 32x

Iedere nuance en ieder detail wordt tot leven gewekt met rijke, levensechte kleuren en een dieper contrast. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ verschuift kleur en contrast per scène. Hierdoor merk je zelfs de kleinste details op.

Anti Reflection

Laat je niet hinderen door de zon tijdens die spannende middagwedstrijd of door reflecties van de lamp als je 's avonds een film kijkt, met de alom geprezen Anti Reflection. Het maakt niet uit waar je zit: je wordt niet afgeleid door weerkaatsend licht en kunt jezelf helemaal verliezen in de nieuwste kaskrakers.

EyeComfort Mode

Samsungs EyeComfort Mode laadt vooraf de tijden van zonsondergang en zonsopgang en past helderheid en kleuren automatisch op de lichtsterkte aan. Je ogen hoeven zich hierdoor minder in te spannen als je TV kijkt en dus kun je gemakkelijker ontspannen en uitrusten.

Real Depth Enhancer

Het menselijk oog neemt diepte waar door het vergroten van het contrast tussen voor- en achtergrond. Real Depth Enhancer doet precies hetzelfde. Wanneer je bijvoorbeeld naar een natuurdocumentaire kijkt, komen de rimpels van een olifant extra scherp in beeld en blijft de achtergrond hetzelfde. Net alsof je oog in oog met de olifant zou staan.

Motion Xcelerator Turbo Pro

Motion Xcelerator Turbo Pro met een 4K 144Hz zorgt voor de allerbeste prestaties met ongekend scherpe visuals en hoge snelheden.

FreeSync Premium Pro

Met de Certified AMD FreeSync Premium Pro™ core technologie, profiteer je van minder schokken en scheuren op het scherm. Bovendien heb je met de combinatie van soepel gamen met de allerbeste prestaties, visuals met een uitzonderlijk hoge dynamische range en een lage latentie optimale winkansen.

Q-Symphony

Omring jezelf met geluid van de tv en soundbar in perfecte harmonie. Dankzij Q-Symphony kunnen de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

Object Tracking Sound+ (OTS+)

De ingebouwde speakers zorgen voor een levendig, realistisch 3D-geluid en geeft je het gevoel dat je omringd wordt door de actie.

Smart Hub

In de nieuwe Samsung Smart Hub is de navigeerfunctie geoptimaliseerd: je favoriete content heb je nu nog sneller gevonden en dus kun je langer genieten van films en veel meer.

SmartThings

Ontspan en laat alles over aan je slimme butler. Via SmartThings maak je naadloos verbinding met al je slimme apparaten in huis en bedien je alles met je afstandsbediening of via spraakbesturing terwijl je TV kijkt.

Video Call Application

Met Google Duo praat je op het grote scherm gezellig bij met vrienden en familie. Met de Samsung SlimFit Cam of de camera van je smartphone is videobellen gemakkelijker dan ooit.

Samsung TV Plus

Geniet van gratis live streaming-content op je TV met Samsung TV Plus. Kies uit diverse kanalen met actuele content: er is voor ieder wat wils.

Multi View

Kijk wat er op TV is en houd tegelijkertijd je mobiel in de gaten op hetzelfde scherm. Of het nu live sportuitslagen zijn of video-instructies voor games: je hoeft alleen je telefoon maar te verbinden om naar meerdere schermen tegelijk te kijken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

7. Kosteneffectieve LCD TV: Hisense U6K Series Google TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.35

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Roku Select Series HD (32R2A5R)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
8.38

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Sony 65-inch Bravia XR A80L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.52
Ik ben dol op de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV! Met zijn adembenemende beeldkwaliteit en premium geluid biedt het een meeslepende kijkervaring. Vanaf € 1.699,99 tot € 5.499,99 is deze TV dun, heeft het minimale randen en meerdere montagemogelijkheden. Met een Cognitive Processor XR, XR Triluminos Pro en OLED Contrast Pro levert hij levendige kleuren en diepe zwarttinten, perfect voor allerlei soorten content. Zoals Tom's Guide opmerkt, "De TV levert levendige en realistische kleuren, zoals te zien is in verschillende filmscènes," en blinkt uit in het tonen van gedetailleerde details en levendige beelden. Het is wel vermeldenswaard dat slechts twee HDMI-poorten de HDMI 2.1-standaard ondersteunen, wat in de toekomst een punt van zorg kan zijn.

De A80L OLED TV van Sony is sterk aanbevolen vanwege zijn gamingmogelijkheden, aangedreven door de Cognitive Processor XR™, die miljarden accurate kleuren en puur OLED-zwart levert voor een levensechte kijkervaring. Hij wordt geprezen om zijn perfecte zwarte uniformiteit, bijna oneindige contrastverhouding en fantastische kijkhoeken, zoals benadrukt door RTINGS. Bovendien maken zijn uitzonderlijke gamingfuncties, lage inputvertraging en HDMI 2.1-bandbreedte hem geschikt als gamingmonitor. Hij mist echter FreeSync VRR-ondersteuning en heeft een beperkt aantal HDMI 2.1-poorten, zoals vermeld door RTINGS.

De TV biedt uitstekende beeldkwaliteit en bevat unieke 3.2 Acoustic Surface Audio+ technologie, zoals benadrukt door AVForums. Hij ondersteunt Dolby Vision, HLG, HDR10, Dolby Atmos en DTS digitaal, waardoor het een veelzijdige keuze is. Met twee HDMI 2.1-ingangen die 4K/120, VRR en ALLM ondersteunen, is hij ideaal voor gamers. Hij mist echter een heatsink voor extra helderheid of MLA-technologie, en heeft geen Filmmaker Mode. Ondanks de concurrentie van modellen zoals de LG C3, wordt de Sony A80L aanbevolen vanwege zijn uitstekende videobewerking, nauwkeurig gekalibreerde beelden en natuurlijke kleuren, waardoor hij een sterke concurrent is in het mid-range OLED TV-segment.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV op door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, gamingcapaciteiten en meeslepende geluid. Zijn beperkingen, zoals een beperkt aantal HDMI 2.1-poorten en toekomstbestendigheidszorgen, zijn het vermelden waard. Zijn sterke punten in het leveren van levendige kleuren, diepe zwarttinten en lage inputvertraging maken het echter een overtuigende keuze voor thuisentertainment en gaming. Als je op zoek bent naar een TV die uitblinkt in zowel beeldkwaliteit als gamingprestaties, is de Sony A80L OLED TV een topkeuze.

Tot slot is de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV een premium aanbod met eersteklas beeldkwaliteit en gamingfuncties. Zijn opmerkelijke prestaties in verschillende gebruikssituaties, in combinatie met de meeslepende Acoustic Surface Audio+ technologie, maken het een veelzijdige keuze voor thuisentertainment. Hoewel het misschien beperkingen heeft op het gebied van toekomstbestendigheid en HDMI 2.1-poorten, maken zijn algehele sterke punten het een opvallende optie voor degenen die uitzonderlijke beeldkwaliteit en een game-ervaring prioriteren in een 65-inch TV.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Panasonic TX-65LZ2000B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic TX-65LZ2000B

 • list plusLevert een bioscoopervaring met geavanceerd geluidssysteem
 • list plusOndersteunt Dolby Vision gaming en beschikt over een warmtebeheersingssysteem
 • list plusBiedt een complete thuisbioscoopervaring met uitstekende beeldkwaliteit en geluidsprestaties

Nadelen Panasonic TX-65LZ2000B

 • list plusUtilitair ontwerp geeft prioriteit aan functie boven vorm

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
8.69
De Panasonic TX-65LZ2000B 65-inch TV is een eersteklas optie die een filmische ervaring biedt met een geavanceerd geluidssysteem. Met een prijs van £2899, concurreert het met de Sony A95KQD-OLED, de alleen-in-Europa verkrijgbare Philips OLED937 en de LG G2. De TV heeft een functioneel voetstuk en een zichtbare luidsprekerbalk, met speciale zij- en omhoog gerichte speakers in een stevige behuizing. Het heeft fysieke aansluitingen voor antenne- en satellietsignalen, USB, ethernet en HDMI 2.1-aansluitingen voor gaming. Het ondersteunt Dolby Vision gaming en heeft een warmtemanagementsysteem met extra afstemming. De alternatieve TX-65LZ1500B is geschikt voor degenen die op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit van Panasonic zonder het geïntegreerde geluidssysteem.

De Panasonic LZ1500 (TX-65LZ1500B) 4K OLED TV is een incrementele upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de JZ1500, met het topklasse paneel van de LZ2000. Het biedt uitstekende beeldnauwkeurigheid en helderheid van het Master OLED Pro-paneel, maar mist Dolby Atmos omhoog gerichte speakers en een soundbar. De TV ondersteunt verschillende HDR-formaten en heeft twee HDMI 2.1-ingangen voor hoge framerates, variabele verversingssnelheid en AMD FreeSync Premium. Het heeft de Home Screen 7.0 Smart TV en OS-systeem met toegang tot populaire apps, geschikt voor filmliefhebbers in ideale donkere omgevingen met een extern Dolby Atmos-geluidssysteem.

De Panasonic LZ2000 (TX-55LZ2000B) 4K OLED TV, een vlaggenschipmodel, heeft een Master OLED Pro-paneel met warmteafvoertechnologie en een uitgebreide kleurweergave, met bijna 1000 nits piekhelderheid. Het wordt geleverd met een door Technics afgestemde soundbar, zijluidsprekers en omhoog gerichte Atmos-drivers voor een complete thuisbioscoopervaring. De beeldnauwkeurigheid is uitstekend, met ondersteuning voor diverse HDR-formaten en voorinstellingen. Het heeft ook twee HDMI 2.1-ingangen voor hoge framerates, variabele verversingssnelheid en AMD FreeSync Premium, met een lage input lag van 9,2 ms. Het wordt aanbevolen voor filmliefhebbers en degenen die een complete thuisbioscoop willen.

De Panasonic JZ2000 valt op door zijn prachtige ontwerp, topklasse beeldkwaliteit en verbluffende geluidsprestaties. Het geïntegreerde 7.1-kanaals geluidssysteem met Dolby Atmos-certificering is zijn opvallende kenmerk, en de Luminance Booster Technology van het OLED-paneel zorgt voor ultraheldere pieken voor content met een hoog dynamisch bereik. Enkele nadelen zijn echter geluidsproblemen en inefficiënties met echte overhead Dolby Atmos. De TV, aangedreven door de HCX Pro AI-processor en het 4K Master HDR OLED Professional Edition-paneel, is een topkeuze voor degenen die in 2021 een alles-in-één oplossing zoeken voor superieure geluids- en beeldkwaliteit.

In vergelijking daarmee blinkt de Panasonic TX-65LZ2000B uit door een complete thuisbioscoopervaring te bieden met de nadruk op geavanceerd geluid en beeldkwaliteit. Het gaat de strijd aan met de Sony A95KQD-OLED, de alleen-in-Europa verkrijgbare Philips OLED937 en de LG G2, en biedt unieke kenmerken zoals zijn functionele ontwerp en geïntegreerde geluidssysteem. Hoewel het concurrentie kan ondervinden van modellen zoals de JZ2000, die zich richt op degenen die een alles-in-één oplossing zoeken voor geluids- en beeldkwaliteit, excelleert de TX-65LZ2000B in het bieden van een uitgebreide thuisbioscoopervaring.

De Panasonic TX-65LZ2000B 65-inch TV excelleert in het bieden van een filmische ervaring met geavanceerd geluid, maar kan beperkingen ondervinden in zijn functionele ontwerp. Het is een eersteklas optie voor filmliefhebbers en degenen die een complete thuisbioscoop willen, met prioriteit voor functie boven vorm en uitstekende beeld- en geluidsprestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 65 inch TVs. Er zijn namelijk 1610 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!