Wat is de beste 43 inch tv van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede 43 inch tv is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste 43 inch tv van 2023? Na het analyseren van 190 43 inch tvs kwam de Samsung UE43CU7172 43 inch 4K als beste uit onze 43 inch tv-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 43 inch tvs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 43 inch tvs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 43 inch tv-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 43 inch tvs

1Score: 9.8
Samsung UE43CU7172 43 inch 4K
Samsung UE43CU7172 43 inch 4K
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart
Beste 43 inch TV voor gamers
Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Salora 43QLEDTV 43 Inch 4K zwart
Salora 43QLEDTV 43 Inch 4K zwart
Salora
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
CHiQ U43H7C 43 inch UHD zwart
CHiQ U43H7C 43 inch UHD zwart
chiq
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Philips 43PUS7505/12 43 inch 4K zwart
Philips 43PUS7505/12 43 inch 4K zwart
Philips
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart
LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs
LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Salora FOD43FV 43 Inch Smart zwart
Salora FOD43FV 43 Inch Smart zwart
Salora
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart
Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart
Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 43 Inch Tv Koopgids

Je wilt een tv die groot genoeg is, maar je woont klein of hebt simpelweg niet de ruimte voor een 55 inch of 65 inch tv. Overweeg dan een 43 inch tv! Groot genoeg voor je slaapkamer of een studio, en prima om je favoriete series en films op te kijken. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen van een 43 inch tv.

Hoe breed is een 43 inch tv?

Een 43 inch tv is 97 cm breed en 57 cm hoog. Het aantal inches dat je aan de benaming afleest, is het schermdiagonaal: de afstand tussen de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek. Een 43 inch tv heeft een schermdiagonaal van 109 cm.

Er zijn geen kant-en-klare regels wanneer het gaat om de juiste maat tv. Het komt vooral neer op het gebruiken van je gezonde verstand. Woon je klein of heb je een kleinere huiskamer, dan is een 65 inch tv geen goed idee.

Een 43 inch tv is daarentegen een goede middenmaat: niet te groot en niet te klein. Deze maat wordt vaak gekozen als tv voor in de keuken of slaapkamer, maar ook is hij groot genoeg voor de gemiddelde huiskamer. Dan vraag je je misschien af wat de ideale kijkafstand is …

Wat is de ideale kijkafstand voor een 43 inch tv?

Het doel van tv kijken is om van een comfortabele, meeslepende kijkervaring te genieten. Dit lukt je alleen als je niet te ver van je tv vandaan zit, maar te dichtbij zitten is ook geen goed idee. Je wilt de details zien waarvoor je betaald hebt, zonder individuele pixels te kunnen tellen.

Een goede vuistregel om de ideale afstand tot je scherm te berekenen, is de schermdiagonaal met 1,5 à 2 te vermenigvuldigen. Dan kom je uit op een ideale kijkafstand van tussen 1,64 en 2,18 meter.

Welke beeldschermtechnieken zijn er?

Tegenwoordig zijn er eigenlijk maar twee hoofdtypes tv’s op de markt: led-lcd en oled. Het merendeel maakt gebruik van led. Led-tv's gebruiken light emitting diodes (ledjes), terwijl lcd's fluorescerende lampen gebruiken. Led-lcd's gebruiken hetzelfde vloeibare kristaldisplay als traditionele lcd-tv's, maar verlichten dit display met led-lampjes.

Qled maakt ook gebruik van deze techniek, maar hier is een extra laag met quantum dots toegevoegd. Deze quantum dots zorgen voor meer kleurbereik en meer nuances.

Oled heeft deze extra laag niet, want de belichting is ingebouwd in de pixels. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent niets meer dan dat de pixels zichzelf individueel in- en uitschakelen. Zwart wordt niet alsnog een beetje verlicht – zoals bij led-lcd-tv's — en is daardoor ook echt zwart. Dit zorgt voor sterke contrasten.

Oled- vs. qled

De namen van deze beeldtechnieken doen je misschien vermoeden dat de twee tv’s dezelfde techniek gebruiken, maar niets is minder waar. In het kort: qled is een aanpassing van bestaande led-lcd-technologie, terwijl oled een nieuwe technologie is.

Bij oled produceren de pixels zelf de verlichting. Dit betekent dat bij zwarte weergaves, deze pixels volledig uitgeschakeld zijn. Dit zorgt voor realistisch, diep zwart en zogenaamde oneindige contrasten. Daarnaast is een oled-tv ultradun, want er is geen ruimte nodig voor achtergrondverlichting.

Dit wilt niet zeggen dat een qled-tv minder goed is. Hoewel deze tv’s minder sterke contrasten weergeven en zwart minder diep is, zijn kleuren enorm helder en is inbranden – het blijven hangen van een statisch deel van je beeld – geen risico, wat bij oled wél het geval is. Bovendien weerkaatst een qled-scherm minder licht, waardoor je probleemloos overdag tv kijkt.

Oled-tv’s hebben gemiddeld wel een hogere verversingsnelheid, waardoor oled zich uitstekend leent voor videogames en actiefilms.

Wat is beeldverversingssnelheid?

De snelheid van de beeldverversing wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en wordt ook wel de ‘frame rate’ genoemd. Het aantal Hertz vertelt ons hoeveel frames een tv per seconde weergeeft, oftewel hoe vaak het zich per seconde ververst. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe vloeiender het beeld is.

De meeste tv’s hebben een beeldverversingssnelheid van 50 of 100 Hz. Kijk je veel actiefilms of ben je een enthousiaste gamer, dan kies je bij voorkeur voor een tv met een hoog aantal Hertz.

Hoe belangrijk is de resolutie?

De resolutie is hetzelfde als de scherpte van een tv en gaat over het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels het scherm heeft, hoe scherper de weergave is. Er zijn momenteel vier typen resolutie die je tegenkomt in tv’s:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels
 • 4K UHD: 3840 × 2160 pixels
 • 8K UHD: 7680 × 4320 pixels

Het spreekt voor zich dat een 8K-tv een scherper beeld heeft dan een HD Ready-tv. Een resolutie van 8K is echter niet nodig wanneer je een 43 inch tv hebt. Je zit niet enorm ver van de tv vandaan, waardoor een superscherp beeld niet nodig is.

Heb je echter een 65 inch tv, dan is een hoge resolutie zoals 4K of 8K juist welkom. De kijkafstand is groter, waardoor details al snel vervallen bij een lagere resolutie. Een hogere resolutie lost dit probleem op, waardoor je van een scherp beeld geniet.

Smart tv's

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten in huis ‘smart’. Dit betekent dat ze deel uitmaken van een zogenaamd domoticanetwerk (waarin domotica staat voor slimme apparaten in je huishouden), waarmee je al je slimme apparaten bedient.

Zo schakel je bijvoorbeeld je lichten aan en uit via Alexa, je geeft je robotstofzuiger de opdracht te stofzuigen, en zet je apps op je smart tv, en bedien je hem wellicht zelfs met een virtuele assistent.

Amazon Alexa is uiteraard niet het enige beschikbare systeem waarmee je dit soort dingen regelt. Ook Google Home en Apple HomeKit. Deze werken op dezelfde manier. Heb je een smart tv, dan kan je tv deel uitmaken van zo’n systeem.

Niet alle smart tv’s hebben dezelfde mogelijkheden. Zo hebben sommige smart tv’s spraakbesturing, maar niet allemaal. De meeste smart tv’s hebben echter wel een handig overzicht om te wisselen tussen normale tv-zenders, apps, aangesloten apparaten en het internet. Vaak zijn de duurdere tv’s wat efficiënter met hun smart-functies dan de goedkopere modellen.

Daarnaast verschillen de precieze besturingssystemen ook. Zo is WebOS van LG populair voor hoe gebruiksvriendelijk het is, terwijl Android TV bekend staat voor de enorme weelde aan beschikbare apps, mede dankzij het feit dat het een open source-systeem is, waardoor app-ontwikkelaars er allerlei kanten mee op kunnen. Tizen zie je bovendien alleen terug op Samsung-tv's, en wordt ook geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid.

Aansluitingen

Niet iedereen denkt aan de beschikbare aansluitingen wanneer men een tv koopt en dat is logisch. Toch zijn de beschikbare ingangen belangrijk. Denk aan alles dat je wilt aansluiten: je gameconsole, de set-topbox van je provider, misschien maak je gebruik van een home cinema set of heb je een soundbar.

Al deze apparaten moeten verbinding maken met je tv. Hiervoor heb je poorten nodig. Let vooral op het aantal beschikbare HDMI-poorten. Apparaten zoals een Playstation of een Nintendo maken gebruiken van HDMI-poorten, maar ook veel speakers, mogelijk Blu-rayspelers en andere mediaspelers.

Je wilt het liefst een tv met minimaal vier HDMI-poorten. Hierdoor ben je klaar voor de toekomst, mocht je over een tijdje meerdere apparaten aan willen sluiten. Idealiter kies je daarbij ook voor poorten (en kabels) die tenminste HDMI 1.4 ondersteunen.

hero illustration

Hoe testen we 43 inch tvs?

Om de beste 43 inch tv te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 43 inch tv-test hebben we 190 43 inch tvs vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze 43 inch tv-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 43 inch tv-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 43 inch tv-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte 43 inch tv in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 190 43 inch tvs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 43 inch tvs in een handige lijst

1. Samsung UE43CU7172 43 inch 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE43CU7172 43 inch 4K

 • list plusHet 4K beeld van deze tv is indrukwekkend, met levendige kleuren en scherpe details.
 • list plusMet de mogelijkheid om externe HDD's met 4K content af te spelen via USB, is deze tv perfect voor filmliefhebbers.
 • list plusDe prijs van deze 43 inch 4K tv is zeer betaalbaar, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve tv zonder de bank te breken.

Nadelen Samsung UE43CU7172 43 inch 4K

 • list plusHet gebrek aan DTS audio weergave kan een nadeel zijn voor mensen die een home cinema ervaring willen.
 • list plusOm de audio te kunnen afspelen, moet deze worden omgezet naar AC3 of moet er een mediaspeler worden gebruikt, wat extra stappen en apparatuur vereist.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen vermeld in de reviews, wat suggereert dat deze tv over het algemeen een goede keuze is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De Samsung UE43CU7172 - 4K LED TV is een prachtige toevoeging aan elke huiskamer, met een schermdiagonaal van 43 inch en een slank ontwerp waarmee je een stap dichter bij de ervaring van een echte thuisbioscoop komt. Wat deze TV echt bijzonder maakt, is het UHD Crystal Display scherm. Dit zorgt voor levendige beelden in fantastische kleuren, waardoor je films, series en games in nog betere kwaliteit kan bekijken.

Daarnaast beschikt de TV over een Crystal Processor 4K, een krachtige processor die zorgt voor een perfect beeld. Ook is deze TV een Smart TV en heeft het een groot aantal toepassingen. Zo kan je makkelijk verbinding maken met je mobiele telefoon en genieten van al je favoriete content op een groot scherm.

Een andere bijzondere feature van deze TV is Q-Symphony, wat gebruikt wordt bij aansluiting op een soundbar. Alle speakers in de TV en soundbar worden dan gebruikt voor een nog betere geluidservaring. Daarnaast kan je met OTS Lite, wat staat voor Object Tracking Sound Lite, surround sound creëren met de ingebouwde luidsprekers.

Deze TV heeft ook een input lag van slechts 9.8 milliseconden, wat het ideaal maakt voor gamers. Geen vertraging of haperende beelden dus! Het enige nadeel is dat deze TV geen local dimming heeft. Dit kan invloed hebben op de kwaliteit van het contrast en de zwartwaarden, maar dit zal voor de meeste kijkers waarschijnlijk geen probleem zijn.

Al met al is de Samsung UE43CU7172 - 4K LED TV een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een TV met een prachtig beeld en een groot scala aan functies. Of je nu films en series kijkt, games speelt of gewoon TV kijkt, deze TV zal zeker aan al je wensen voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste 43 inch TV voor gamers: Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

 • list plusDe beeldkwaliteit van deze 4k tv is indrukwekkend en zorgt voor een levensechte kijkervaring.
 • list plusDeze 4k tv is voorzien van smart functies waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot streamingdiensten en apps.
 • list plusMet een formaat van 43 inch is deze 4k tv groot genoeg voor een optimale kijkervaring, maar niet te groot voor kleinere ruimtes.

Nadelen Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

 • list plusHet ontbreken van aansluitingen voor oudere apparaten kan een nadeel zijn voor gebruikers die nog gebruik maken van deze apparaten.
 • list plusHet instellingsmenu is niet in het Nederlands, wat voor sommige gebruikers een obstakel kan zijn.
 • list plusBij sommige abonnementen zijn niet alle commerciële zenders beschikbaar, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een 43 inch TV met haarscherp beeld? Dan is de Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart een uitstekende keuze! Met zijn Crystal Display en Crystal Processor 4K zorgt deze TV voor een optimale kleurweergave en levendige beelden met rijke kleuren. Bovendien heeft deze TV een HDR functie die het lichtbereik vergroot, zodat je geniet van een immens spectrum aan kleuren en details, zelfs bij de donkerste scènes.

De UE43AU7172 heeft een maximale resolutie van 4K Ultra HD, wat betekent dat deze TV 4 keer meer pixels heeft dan een gewone FHD TV. Hierdoor krijg je scherpere en heldere beelden die je het gevoel geven dat je er echt bij bent. Ook heeft deze TV een Input Lag van slechts 15 milliseconde, wat betekent dat je geen last hebt van vertraging tijdens het gamen.

Het Boundless Design van deze TV is eveneens een pluspunt. Het is een strak en elegant ontwerp dat het puurste beeld geeft. Het grenzeloze design zorgt ervoor dat je helemaal in het beeld opgaat en de smalle rand legt de nadruk op het beeld.

Al met al is de Samsung UE43AU7172 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een 43 inch TV met haarscherp beeld en levendige kleuren. Het enige nadeel is dat de Local dimming functie niet vermeld is in de product beschrijving, wat voor sommige gebruikers een belangrijk criterium kan zijn.

Persoonlijk vind ik deze TV een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige TV met een mooi design en levendige kleuren. De Input Lag van slechts 15 milliseconde en de HDR functie maken deze TV ook uitermate geschikt voor gamers en filmliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Salora 43QLEDTV 43 Inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Met de Salora 43QLEDTV haal je de beste kijkervaring uit je lievelings Netflix series en je beste tv programma’s. Deze 43QLEDTV heeft een 43inch schermdiagonaal (108cm). Daarnaast is deze smart tv voorzien van 4K beeld, HDR10 en HLG, hierdoor is de weergave van kleuren zeer nauwkeurig. Deze tv is standaard uitgerust met Netflix, Youtube en Amazon Prime. Op zoek naar een stream mogelijkheid? Met de 43QLEDTV is dat geen probleem ,want je kan op deze tv met gemak je eigen content door middel van de ingebouwde Google Chromecast op je tv streamen. Haarscherp beeld De Salora 43QLEDTV Series beschikt over technologie die voor haarscherpe beeldkwaliteit zorgt. De smart tv heeft een prachtig 43 inch QLED beeldscherm dat ULTRA HD technologie beschikt. Met een prettige helderheid en een resolutie van 3840x2160 beschikt deze Android televisie over haarscherpe beelden met de beste contras. De meeste 43 inch tv's beschikken over een resolutie van 1366x768, terwijl deze 43 inch tv een resolutie heeft van 3840x2160. Sluit alle game consoles, DVD spelers en andere apparaten eenvoudig aan via de 3 HDMI die naar uw wensen ingangen en geniet van een moment Stream je favoriete films De Salora tv komt standaard met ingebouwde WiFi waarmee internet verbinding gemaakt kan worden. Dankzij de ingebouwde Google Chromecast kunnen eenvoudig video’s gestreamd worden via je smartphone. Ook heeft deze smart tv standaard de apps van Netflix, YouTube en Amazon Prime geïnstalleerd. Zo kijk je dus eenvoudig naar je favoriete films en series. Via het Android tv platform van Google download je meer apps en games. Gebruik de televisie als draadloze speaker door een smartphone te verbinden via Bluetooth. Bediening De smart tv van Salora wordt geleverd met bijbehorende afstandsbediening en batterijen. Wat deze afstandsbediening extra handig maakt, is dat deze beschikt over een speciale knop waarmee eenvoudig naar Netflix of YouTube geschakeld kan worden. Daarnaast is het ook met de tv mogelijk om spraakopdracht te geven door middel van spraakbesturing. Met Salora 43QLEDTV: beste kijkervaring hoge kleurcontrast eenvoudig in gebruik makkelijk bedienbaar universeel in talen elektronische gids Eigenschappen: 43 inch QLED smart tv 4K ULTRA HD televisie (3840x2160) 3x HDMI aansluiting Wifi en Bluetooth Dolby audio processing Ingebouwde Google Chromecast Standaard streamingdiensten Android tv platform Standaard meegeleverd: Salora Android smart tv 2x voetstukken Afstandsbediening 2x AAA batterijen Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. CHiQ U43H7C 43 inch UHD zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Full-screen 4K UHD Android-tv U43H7C (43 inch), Groot kijkvlak, haarscherp beeld Android TV Duizenden apps, waaronder de Ziggo Go, Kijk, Videoland en meer; Chromecast Built-in Eenvoudig streamen vanaf je smartphone; Netflix Je favoriete films en series met een druk op de afstandsbediening; HDR10 Zeer realistisch beeld; Dolby Audio Zeer realistische geluidssensatie met 3D surround; 64-bits CPU Snelle decodering, korte responstijd; 8 GB eMMC Veel opslagruimte voor meer apps; Spraakbediening Eenvoudig te gebruiken, real-time respons; Ruim 4000 apps, dankzij Android TV Dankzij Android TV heb je een appstore zoals op je telefoon, alleen dan geoptimaliseerd voor de TV. Met meer dan 4000 apps om uit te kiezen, is je tv een slimme alles-in-een-console voor je tv-programma’s en films, entertainment, games, sociale interacties en trainingen. Een groot voordeel is dat alle Nederlandse apps, oa de Ziggo app, Kijk, Videoland en NPO app zijn kostenloos te downloaden, zo kan je ook zonder kabels vrijwel alle Nederlandse content bekijken! Geavanceerde full-screen-technologie Voor het scherm is gebruik gemaakt van de nieuwste generatie hechttechnieken, wat tot nog smallere randen, en dus een groter kijkvlak, heeft geleid dan bij een normale smal-omrande tv. Dankzij het frameloze schermdesign zul je je niet langer storen aan de zwarte omkadering wanneer je naar je favoriete sportwedstrijd kijkt. 4K UHD-tv, 8 MP-display voor hyper-realistische beelden De full-screen 4K-tv biedt niet alleen een nog grotere schermweergave, de beelden zijn ook gedetailleerder en komen dankzij de rijke kleuren echt tot leven. Twee-kanaals Dolby Vision en HDR10, Zie alles in nog meer detail Om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen voor beeldkwaliteit is deze tv voorzien van een stel compleet nieuwe beeldchips die twee-kanaals Dolby Vision en HDR-decodering ondersteunen. Het resultaat is een levensecht HD-display dat je het idee geeft zelf onderdeel te zijn van de actie op het scherm. Speciale EQ-afstemming, Waan je in de bioscoop De audio-prestaties van deze tv zijn dolby-gecertificeerd en door de speciale EQ-afstemming is de audiovisuele sensatie er alleen maar op vooruit gegaan. Quad Core A55 64-bits CPU, Alles overtreffende 4K-tv De 64-bits A55 CPU maakt gebruik van geavanceerde nanoscale-technologie. De tv levert ongekende prestaties en zet videostreams moeiteloos om vanuit diverse formats. Dankzij een geheugen van maar liefst 8 GB installeer je een groot aantal apps en houd je zelfs nog ruimte over. Triple Core Mail 470 GPU, Gamen op een groot scherm alsof je er zelf bij bent De krachtige GPU kan de populaire games van Google Play met gemak aan en levert zeer verfijnde kleurbewerkingen voor nog realistischere beelden. Gamen op een groot scherm geeft je het gevoel er echt bij te zijn Ongeëvenaarde ervaring, Eenvoudig en handig in het gebruik Vertel de spraakassistent welke film je zoekt. Via de sneltoetsen op de afstandsbediening schakel je in een oogwenk naar Netflix of YouTube. Meerdere schermen aansluiten, Gebruik Screencast voor entertainment op het grote scherm Met behulp van de screencast-technologie projecteer je games en video’s handig vanaf een apparaat met een kleiner scherm naar het grote scherm van je tv.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Philips 43PUS7505/12 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

De Philips 43PUS7505/12 7500 series 4K UHD Smart LED-tv biedt rijke kleuren en geweldige details. Philips 4K UHD TV brengt content tot leven met rijke kleuren en levendige contrasten. Geniet van ongelooflijke diepte van beelden en vloeiende bewegingen, maar ook van films, tv-programma's, games en meer die er geweldig uitzien. De televisie beschikt over een beelddiagonaal van 109 cm (43 inch). Philips P5-engine. Altijd perfect, ongeacht de bron. De Philips P5 Perfect Picture Engine zorgt voor een beeld dat net zo fantastisch is als wat u graag kijkt. Details hebben meer diepte. Kleuren zijn levendig en huidtinten zien er natuurlijk uit. Contrast is zo helder dat u elk detail haast kun voelen. En bewegingen zijn zo vloeiend dat u de bal nooit uit het oog verliest, ongeacht hoe snel er wordt gespeeld. Beschikbare apps Het Saphi smart tv platform beschikt over minder apps in vergelijking met een uitgebreid smart tv platform. Hierdoor zijn niet alle apps beschikbaar op deze televisie. Zo kan het zijn dat apps als Disney+ en Spotify ontbreken. Een uitgebreid platform zoals WebOS, Tizen of Android biedt meer apps en instellingen aan. Dolby Vision en Dolby Atmos. Eersteklas ondersteuning voor Dolby-audio en video-indeling betekent dat de HDR-inhoud die u bekijkt er ongelooflijk realistisch uitziet (en klinkt). Of je nu naar de nieuwste series kijkt of naar een Blu-Ray-set schijven, je geniet van het contrast, de helderheid en de kleuren precies zoals de regisseur het bedoeld heeft. Je krijgt ook een brede geluidservaring die duidelijkheid, detail en diepte biedt. HDR10 + compatibel Kijk door de ogen van de regisseur. Uw Philips-TV is ontwikkeld om het meeste uit het HDR10 + -videoformaat te halen. Contrast-, kleur- en helderheidsniveaus worden in elk frame aangepast. De schaduwen worden altijd dieper, of je nu naar een show kijkt die je niet mag missen of naar een nieuwe blockbusterfilm. Glanzende oppervlakken glanzen. Kleuren zien er veel realistischer uit. Besturingssytsteem Toegang tot een duidelijk menu op basis van pictogrammen met één druk op de knop. U geniet van het gebruik van uw Philips Smart TV dankzij SAPHI, een snel en intuïtief besturingssysteem. Geniet van uitstekende beeldkwaliteit en toegang tot een duidelijk menu op basis van pictogrammen met één druk op de knop. Gebruik uw tv eenvoudig en krijg snel toegang tot Philips Smart TV-apps, waaronder YouTube, Netflix en meer. Saphi beschikt niet over de disney-plus app. Garantie Mochten er onverhoopt technische problemen met je televisie ontstaan, dan kan je contact opnemen met de bol.com klantenservice. Bol.com brengt je in contact met de verkoper van de televisie, zodat deze verkoper het probleem met je kan oplossen. Uiteraard kan de bol.com klantenservice helpen als je er met de verkoper niet uitkomt. Door de inkoop van televisies buiten Nederland kan het zijn dat de fabrieksgarantie op die televisies niet geldt. Ook zonder fabrieksgarantie kan je je echter beroepen op je wettelijke garantie. In de wet staat namelijk dat je recht hebt op een goed product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

 • list plusDeze tv heeft een snelle responstijd, wat zorgt voor soepele beelden.
 • list plusHet duidelijke beeld zorgt voor een realistische kijkervaring.
 • list plusDe makkelijke installatie maakt het opzetten van deze tv gemakkelijk.

Nadelen LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

 • list plusEr zijn weinig aansluitingen beschikbaar, wat het aansluiten van meerdere apparaten beperkt maakt.
 • list plusDe kleurenweergave van deze tv zijn slecht, wat kan leiden tot een minder levendige kijkervaring.
 • list plusDe geluidskwaliteit van deze tv is gemiddeld, wat kan resulteren in een mindere meeslepende kijkervaring.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

De LG 43UP77006LB 43 inch 4K Ultra HD TV is een geweldige keuze voor filmliefhebbers en gamers. Met zijn verbluffende 4K Ultra HD-beeldkwaliteit en HDR-ondersteuning zorgt deze TV voor heldere, levendige kleuren en een uitstekend contrast. De Quad Core Processor 4K zorgt ervoor dat zelfs beelden in lage resolutie worden opgeschaald naar een kwaliteit die zeer dicht in de buurt komt van 4K. Met een input lag van slechts 20 ms is deze TV ook zeer geschikt voor gamers die op zoek zijn naar een snelle en responsieve TV.

Wat deze TV echt onderscheidt van andere modellen, is de AI Sound-technologie. Deze technologie identificeert de audiobronnen en past automatisch het geluid aan op het interieur van de kamer. Hierdoor is het geluid altijd uitgebalanceerd en helder. Daarnaast is de gloednieuwe filmmaker modus een echte gamechanger voor filmliefhebbers. Deze modus schakelt effecten zoals motion smoothing en image sharpening uit, zodat je precies kunt zien wat de regisseur bedoeld heeft.

Hoewel deze TV geen local dimming heeft, is het slanke design met dual pole standaard een mooie toevoeging aan elke woonkamer. Het gebruiksgemak is hoog met de Magic Remote en stembesturing. De TV heeft ook een input lag van slechts 20 ms, wat het ideaal maakt voor gaming.

Over het algemeen is de LG 43UP77006LB een uitstekende keuze voor filmliefhebbers en gamers die op zoek zijn naar een 43 inch TV met een goede beeld- en geluidskwaliteit. Het ontbreken van local dimming kan voor sommigen een nadeel zijn, maar de AI Sound en filmmaker modus maken dit zeker goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

 • list plusHet is makkelijk om de lg tv te gebruiken dankzij de Magicwand afstandsbediening.
 • list plusHet beeld is mooi als je er recht voor zit.
 • list plusDe installatie is makkelijk.

Nadelen LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

 • list plusHet beeld is flets als je er niet recht voor zit.
 • list plusHet formaat van de lg tv is niet altijd juist.
 • list plusDe beeldkwaliteit is soms niet goed.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.7

De LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige televisie. De NanoCell-technologie filtert onzuivere kleuren uit RGB-golflengten, waardoor je een pure kleurervaring krijgt. De α5 Gen5 AI Processor 4K optimaliseert de oorspronkelijke inhoud voor een betere kwaliteit. Met ThinQ AI kun je de tv op jouw persoonlijke voorkeuren afstemmen. Bovendien kun je met de NanoCell Cinema films in verbluffende kleuren bekijken. En met de NanoCell Gaming kun je genieten van snel, soepel gamen. Ook ondersteunt de LG NanoCell NVIDIA GeForce Now, waardoor je direct toegang hebt tot duizenden games. Kortom, de LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige televisie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Salora FOD43FV 43 Inch Smart zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Met de Salora FOD43FV haal je de beste kijkervaring uit je lievelings Netflix series en je beste tv programma’s. Deze FOD43FV heeft een 43 inch schermdiagonaal (109,2, cm). Daarnaast is deze smart tv voorzien van HDR10 en HLG, hierdoor is de weergave van kleuren zeer nauwkeurig. Deze tv is standaard uitgerust met Netflix, Youtube , Amazon Prime, Disney +, NPO start, NLZIET, KIJK en Viaplay Haarscherp beeld De Salora Smart Series beschikt over technologie die voor scherpe beeldkwaliteit zorgt. De smart tv heeft een 43 inch LED beeldscherm met zowel HD als HDR technologie. Met een prettige helderheid en een resolutie van 1920x1080 beschikt deze VIDAA televisie over haarscherpe beelden met een goed contrast. Sluit alle game consoles, DVD spelers en andere apparaten eenvoudig aan via de 3 HDMI die naar uw wensen ingangen en geniet van een moment Stream je favoriete films De Salora tv komt standaard met ingebouwde WiFi waarmee internet verbinding gemaakt kan worden. Ook heeft deze smart tv standaard de apps van Netflix, YouTube en Amazon Prime geïnstalleerd. Zo kijk je dus eenvoudig naar je favoriete films en series. Via het VIDAA tv platform download je meer apps en games. Gebruik de televisie als draadloze speaker door een smartphone te verbinden via Bluetooth. Bediening De smart tv van Salora wordt geleverd met bijbehorende afstandsbediening en batterijen. Wat deze afstandsbediening extra handig maakt, is dat deze beschikt over een speciale knop waarmee eenvoudig naar Netflix of YouTube geschakeld kan worden. Daarnaast is het ook met de tv mogelijk om spraakopdracht te geven door middel van spraakbesturing. Met Salora FOD43FV: beste kijkervaring hoge kleurcontrast eenvoudig in gebruik makkelijk bedienbaar universeel in talen elektronische gids Standaard meegeleverd: Salora VIDAA smart tv 2x voetstukken Afstandsbediening 2x AAA batterijen Handleiding Specificaties: 43 inch LED smart tv HD televisie (1920x1080) 3x HDMI aansluiting Wifi en Bluetooth Dolby audio processing Standaard streamingdiensten VIDAA tv platform

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart

 • list plusHet scherpe en heldere beeld van deze 43 inch tv zorgt voor een geweldige kijkervaring tijdens het kijken van films en series.
 • list plusMet de 4K resolutie van deze tv worden details haarscherp weergegeven, wat vooral bij het spelen van games een groot voordeel is.
 • list plusHet mooie en strakke design van deze tv past in vrijwel elk interieur.

Nadelen Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart

 • list plusHet geluid van deze tv is niet van de hoogste kwaliteit, waardoor het aan te raden is om een externe speaker te gebruiken.
 • list plusDe beperkte kijkhoek van deze tv zorgt ervoor dat het beeld minder goed zichtbaar is vanuit schuine hoeken.
 • list plusDeze tv heeft geen ingebouwde smart functies, waardoor het nodig is om een externe mediaspeler aan te sluiten voor het streamen van content.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Ben jij op zoek naar een 43 inch TV die jouw kijkervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Samsung UE43AU7192 echt iets voor jou! Deze TV beschikt over een 4K Ultra HD resolutie en HDR10+ technologie, waardoor elk detail tot leven komt. Ook beschikt deze TV over local dimming, wat zorgt voor diepe zwartwaarden en een prachtig contrast. Het design van deze TV is strak en elegant, waardoor het een aanwinst is voor elk interieur.

Wat deze TV echt uniek maakt, is de Crystal Processor 4K. Deze speciale chip optimaliseert de kleurweergave en contrastverhoudingen, zodat jij kunt genieten van levendige en fonkelende beelden. Het Boundless Design zorgt voor een grenzeloos beeld en een smalle rand die de nadruk legt op het beeld.

Van het streamen van je favoriete content tot het aansluiten van je apparaten via USB of HDMI, deze TV biedt alles wat je nodig hebt voor een geweldige kijkervaring. Met een input lag van slechts 10 milliseconden reageert de TV razendsnel op jouw acties.

Het enige nadeel van deze TV is dat het geluid wat aan de zachte kant is en dat er geen ondersteuning is voor Dolby Vision. Maar dat is makkelijk op te lossen met een soundbar en de HDR10+ technologie zorgt nog steeds voor een geweldige kijkervaring.

Kortom, de Samsung UE43AU7192 is een geweldige keuze voor de echte filmliefhebber die op zoek is naar een 43 inch TV met haarscherp beeld, prachtig contrast en een strak design.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

 • list plusHet design van deze 43 inch tv is aantrekkelijk.
 • list plusDeze 43 inch tv levert een scherp en levendig beeld.
 • list plusDeze 43 inch tv is compatibel voor integratie met een Samsung Soundbar.

Nadelen Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

 • list plusDe handleiding is niet beschikbaar in het Nederlands.
 • list plusSommige apps op deze 43 inch tv zijn niet altijd even intuïtief te bedienen.
 • list plusDe installatie kan traag duren.

Samsung Series 7 UE43AU7022KXXH. Beeldschermdiagonaal: 109,2 cm (43"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Motion interpolation technologie: PQI (Picture Quality Index) 2000, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 43 inch tvs. Er zijn immers 190 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!