Wat is de beste 43 inch TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 februari, 2024

Het kopen van een goede 43 inch TV is een lastige uitdaging. Wat is de beste 43 inch TV van 2024? Na het analyseren van 2050 43 inch TVs kwam de Samsung 55QN90C als beste getest uit onze 43 inch TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 43 inch TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 43 inch TVs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 43 inch TV-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 43 inch TVs

1Score: 9.6
Samsung 55QN90C
Geoptimaliseerd voor liefhebbers van games en films
Samsung 55QN90C
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Amazon Fire TV Omni QLED
Verbeterde gebruikerservaring met Fire TV-integratie
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
LG UR91
LG UR91
LG
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Samsung AU7100
Samsung AU7100
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Samsung CU7100
Samsung CU7100
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Vizio V435M-K
Superieure beeldkwaliteit voor een budget
Vizio V435M-K
Vizio
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.1
Sony XR-42A90K
Sony XR-42A90K
Sony
Ga naar laagste prijs
10Score: 8
Hisense 43A6H
Hisense 43A6H
Hisense
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 43 Inch Tv Koopgids

Je wilt een tv die groot genoeg is, maar je woont klein of hebt simpelweg niet de ruimte voor een 55 inch of 65 inch tv. Overweeg dan een 43 inch tv! Groot genoeg voor je slaapkamer of een studio, en prima om je favoriete series en films op te kijken. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen van een 43 inch tv.

Hoe breed is een 43 inch tv?

Een 43 inch tv is 97 cm breed en 57 cm hoog. Het aantal inches dat je aan de benaming afleest, is het schermdiagonaal: de afstand tussen de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek. Een 43 inch tv heeft een schermdiagonaal van 109 cm.

Er zijn geen kant-en-klare regels wanneer het gaat om de juiste maat tv. Het komt vooral neer op het gebruiken van je gezonde verstand. Woon je klein of heb je een kleinere huiskamer, dan is een 65 inch tv geen goed idee.

Een 43 inch tv is daarentegen een goede middenmaat: niet te groot en niet te klein. Deze maat wordt vaak gekozen als tv voor in de keuken of slaapkamer, maar ook is hij groot genoeg voor de gemiddelde huiskamer. Dan vraag je je misschien af wat de ideale kijkafstand is …

Wat is de ideale kijkafstand voor een 43 inch tv?

Het doel van tv kijken is om van een comfortabele, meeslepende kijkervaring te genieten. Dit lukt je alleen als je niet te ver van je tv vandaan zit, maar te dichtbij zitten is ook geen goed idee. Je wilt de details zien waarvoor je betaald hebt, zonder individuele pixels te kunnen tellen.

Een goede vuistregel om de ideale afstand tot je scherm te berekenen, is de schermdiagonaal met 1,5 à 2 te vermenigvuldigen. Dan kom je uit op een ideale kijkafstand van tussen 1,64 en 2,18 meter.

Welke beeldschermtechnieken zijn er?

Tegenwoordig zijn er eigenlijk maar twee hoofdtypes tv’s op de markt: led-lcd en oled. Het merendeel maakt gebruik van led. Led-tv's gebruiken light emitting diodes (ledjes), terwijl lcd's fluorescerende lampen gebruiken. Led-lcd's gebruiken hetzelfde vloeibare kristaldisplay als traditionele lcd-tv's, maar verlichten dit display met led-lampjes.

Qled maakt ook gebruik van deze techniek, maar hier is een extra laag met quantum dots toegevoegd. Deze quantum dots zorgen voor meer kleurbereik en meer nuances.

Oled heeft deze extra laag niet, want de belichting is ingebouwd in de pixels. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent niets meer dan dat de pixels zichzelf individueel in- en uitschakelen. Zwart wordt niet alsnog een beetje verlicht – zoals bij led-lcd-tv's — en is daardoor ook echt zwart. Dit zorgt voor sterke contrasten.

Oled- vs. qled

De namen van deze beeldtechnieken doen je misschien vermoeden dat de twee tv’s dezelfde techniek gebruiken, maar niets is minder waar. In het kort: qled is een aanpassing van bestaande led-lcd-technologie, terwijl oled een nieuwe technologie is.

Bij oled produceren de pixels zelf de verlichting. Dit betekent dat bij zwarte weergaves, deze pixels volledig uitgeschakeld zijn. Dit zorgt voor realistisch, diep zwart en zogenaamde oneindige contrasten. Daarnaast is een oled-tv ultradun, want er is geen ruimte nodig voor achtergrondverlichting.

Dit wilt niet zeggen dat een qled-tv minder goed is. Hoewel deze tv’s minder sterke contrasten weergeven en zwart minder diep is, zijn kleuren enorm helder en is inbranden – het blijven hangen van een statisch deel van je beeld – geen risico, wat bij oled wél het geval is. Bovendien weerkaatst een qled-scherm minder licht, waardoor je probleemloos overdag tv kijkt.

Oled-tv’s hebben gemiddeld wel een hogere verversingsnelheid, waardoor oled zich uitstekend leent voor videogames en actiefilms.

Wat is beeldverversingssnelheid?

De snelheid van de beeldverversing wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en wordt ook wel de ‘frame rate’ genoemd. Het aantal Hertz vertelt ons hoeveel frames een tv per seconde weergeeft, oftewel hoe vaak het zich per seconde ververst. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe vloeiender het beeld is.

De meeste tv’s hebben een beeldverversingssnelheid van 50 of 100 Hz. Kijk je veel actiefilms of ben je een enthousiaste gamer, dan kies je bij voorkeur voor een tv met een hoog aantal Hertz.

Hoe belangrijk is de resolutie?

De resolutie is hetzelfde als de scherpte van een tv en gaat over het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels het scherm heeft, hoe scherper de weergave is. Er zijn momenteel vier typen resolutie die je tegenkomt in tv’s:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels
 • 4K UHD: 3840 × 2160 pixels
 • 8K UHD: 7680 × 4320 pixels

Het spreekt voor zich dat een 8K-tv een scherper beeld heeft dan een HD Ready-tv. Een resolutie van 8K is echter niet nodig wanneer je een 43 inch tv hebt. Je zit niet enorm ver van de tv vandaan, waardoor een superscherp beeld niet nodig is.

Heb je echter een 65 inch tv, dan is een hoge resolutie zoals 4K of 8K juist welkom. De kijkafstand is groter, waardoor details al snel vervallen bij een lagere resolutie. Een hogere resolutie lost dit probleem op, waardoor je van een scherp beeld geniet.

Smart tv's

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten in huis ‘smart’. Dit betekent dat ze deel uitmaken van een zogenaamd domoticanetwerk (waarin domotica staat voor slimme apparaten in je huishouden), waarmee je al je slimme apparaten bedient.

Zo schakel je bijvoorbeeld je lichten aan en uit via Alexa, je geeft je robotstofzuiger de opdracht te stofzuigen, en zet je apps op je smart tv, en bedien je hem wellicht zelfs met een virtuele assistent.

Amazon Alexa is uiteraard niet het enige beschikbare systeem waarmee je dit soort dingen regelt. Ook Google Home en Apple HomeKit. Deze werken op dezelfde manier. Heb je een smart tv, dan kan je tv deel uitmaken van zo’n systeem.

Niet alle smart tv’s hebben dezelfde mogelijkheden. Zo hebben sommige smart tv’s spraakbesturing, maar niet allemaal. De meeste smart tv’s hebben echter wel een handig overzicht om te wisselen tussen normale tv-zenders, apps, aangesloten apparaten en het internet. Vaak zijn de duurdere tv’s wat efficiënter met hun smart-functies dan de goedkopere modellen.

Daarnaast verschillen de precieze besturingssystemen ook. Zo is WebOS van LG populair voor hoe gebruiksvriendelijk het is, terwijl Android TV bekend staat voor de enorme weelde aan beschikbare apps, mede dankzij het feit dat het een open source-systeem is, waardoor app-ontwikkelaars er allerlei kanten mee op kunnen. Tizen zie je bovendien alleen terug op Samsung-tv's, en wordt ook geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid.

Aansluitingen

Niet iedereen denkt aan de beschikbare aansluitingen wanneer men een tv koopt en dat is logisch. Toch zijn de beschikbare ingangen belangrijk. Denk aan alles dat je wilt aansluiten: je gameconsole, de set-topbox van je provider, misschien maak je gebruik van een home cinema set of heb je een soundbar.

Al deze apparaten moeten verbinding maken met je tv. Hiervoor heb je poorten nodig. Let vooral op het aantal beschikbare HDMI-poorten. Apparaten zoals een Playstation of een Nintendo maken gebruiken van HDMI-poorten, maar ook veel speakers, mogelijk Blu-rayspelers en andere mediaspelers.

Je wilt het liefst een tv met minimaal vier HDMI-poorten. Hierdoor ben je klaar voor de toekomst, mocht je over een tijdje meerdere apparaten aan willen sluiten. Idealiter kies je daarbij ook voor poorten (en kabels) die tenminste HDMI 1.4 ondersteunen.

hero illustration

Hoe testen we 43 inch TVs?

Om de beste 43 inch TV te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 43 inch TV-test hebben we 2050 43 inch TVs vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze 43 inch TV-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 43 inch TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 43 inch TV-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste 43 inch TV in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2050 43 inch TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 43 inch TVs op een rij

1. Geoptimaliseerd voor liefhebbers van games en films: Samsung 55QN90C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.76
Ik ben enthousiast over de Samsung 43-inch QN90C Neo QLED TV, die zowel voor gaming als films een uitstekende prestatie levert tegen een betaalbare prijs van $1,199.99. Met een strak en minimalistisch ontwerp, een minder stabiele centrale standaard en vier HDMI 2.1-poorten, biedt deze TV geavanceerde functies zoals eARC en Variable Refresh Rate. Met een helderheid van 1987.34 nits in een 10% venster en een kleurnauwkeurigheid van 99.77% van de Rec 709 kleurruimte, levert de QN90C indrukwekkende prestaties die ideaal zijn voor het kijken naar films en gamen.

De TV presteert uitstekend in verschillende scenario's, van het kijken naar films tot gamen in zowel donkere als heldere kamers. Het biedt een hoge piekhelderheid, uitstekende reflectiebehandeling en een redelijke kijkhoek, waardoor het geschikt is voor groepsweergaven en gaming. Bovendien verbetert de lage invoervertraging de game-ervaring. De QN90C biedt ook een gebruiksvriendelijke slimme interface met een brede selectie van apps voor diverse entertainmentbehoeften. En hoewel er enkele kleine nadelen worden genoemd, zoals merkbare haperingen in langzame panning shots en beperkingen bij het gladstrijken van macro-blokken in lage kwaliteit content, maken de indrukwekkende kenmerken het tot een uitstekende keuze voor tv-programma's, sport, videogames en HDR-films.

In vergelijking met andere 43-inch TV's onderscheidt de Samsung QN90C zich door zijn uitstekende HDR-helderheid, uitstekende kijkhoek en opmerkelijke helderheid. De mini-LED-achtergrondverlichting, hoge pieklichtoutput en verfijnde lokale dimming dragen bij aan diepe zwarttinten en indrukwekkende HDR-ondersteuning. De gamingmogelijkheden van de TV zijn een sterk punt, met vier HDMI 2.1-poorten die geschikt zijn voor 4K120Hz en een speciale Gaming Hub die tegemoetkomt aan de behoeften van gamingliefhebbers. Bovendien levert de TV betere dan gemiddelde audioprestaties, met ondersteuning voor Object Tracking Sound Plus en Q-Symphony functies. Met een aantrekkelijke balans tussen functies en prijs is de QN90C een aantrekkelijke keuze voor degenen die premium prestaties willen zonder het premium prijskaartje.

Ondanks de uitstekende prestaties, moet de Samsung QN90C concurreren met andere 43-inch TV's zoals de LG C3 OLED en de Sony Bravia XR A90K OLED. De LG C3 OLED biedt uitstekende beeldkwaliteit en eersteklas gamingfuncties, terwijl de Sony Bravia XR A90K OLED een goede HDR-prestatie en bovengemiddelde geluidskwaliteit biedt. Elk van deze TV's heeft echter zijn eigen compromissen, zoals het gemiddelde geluid van de LG C3 OLED en de hoge invoervertraging van de Sony Bravia XR A90K OLED. In vergelijking daarmee onderscheidt de Samsung QN90C zich door zijn uitzonderlijke HDR-helderheid, gamingmogelijkheden en algehele prestaties, waardoor het een topkeuze is voor gaming- en filmliefhebbers.

Al met al is de Samsung QN90C 43-inch TV een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een premium kijk- en game-ervaring zonder de bank te breken. Met zijn indrukwekkende helderheid, kleurnauwkeurigheid, gamingfuncties en opwaarts presterende vermogen, is het een overtuigende optie voor consumenten die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoog presterende TV. Ondanks enkele kleine beperkingen positioneren de algehele prestaties en kenmerken het als een opvallend product in de categorie 43-inch TV's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plusIndrukwekkende helderheid en kleurweergave

Nadelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plusBeperkte HDMI-bandbreedte en geen VRR-ondersteuning
 • list plusNauwe kijkhoek en merkbare bewegingsonscherpte
 • list plusGebrek aan Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.96
Ik zou graag de Samsung Q60B QLED TV met je willen bespreken. Deze TV is beschikbaar in verschillende formaten, waaronder een 43-inch optie, en is een budgetvriendelijke keuze die niet inlevert op helderheid. Met Quantum Dot-kleuren, een uitgebreid smart-systeem en Object Tracking Sound-technologie, is deze TV aantrekkelijk voor mensen die kwaliteit willen zonder de hoofdprijs te betalen. Het heeft een slank ontwerp, goede bouwkwaliteit en een breed scala aan streaming-apps. Volgens TechRadar maakt de helderheid en kleurkracht van het beeld het een potentiële hit, maar donkere scènes kunnen relatief vlak lijken en de bewegingsverwerking is niet zo natuurlijk. Ook kan het audiosysteem tekortschieten voor actiefilms.

Voor het kijken van films in donkere kamers presteert de Samsung Q60B QLED TV goed dankzij diepe zwarttinten en uniformiteit, aldus Rtings. Ook biedt het lage input lag en goed contrast voor gaming, maar het heeft beperkte HDMI-bandbreedte en geen VRR-ondersteuning. De prestaties voor tv-programma's en sport in heldere kamers zijn opvallend, hoewel het te maken heeft met een beperkte kijkhoek en merkbare bewegingsonscherpte. De TV schaalt lageresolutie-inhoud goed op en heeft een geweldige SDR-helderheid, maar heeft last van een beperkte kijkhoek en slechte verwerking van lage kwaliteit inhoud.

Volgens Tom's Guide is de Samsung Q60B QLED TV aan te raden voor gamers en logeerkamers. Het excelleert in kleurnauwkeurigheid en dekt een hoog percentage van het kleurengamma, waardoor het geschikt is voor verschillende kijksituaties. Het ontbreekt echter aan ondersteuning voor nieuwere HDMI 2.1-functies en gebruikt de oudere HDMI 2.0-standaard, wat de compatibiliteit met de nieuwste apparaten kan beïnvloeden.

In vergelijking met de Q60A biedt de Q60B een breder scala aan formaten, waardoor het toegankelijker is in vergelijking met duurdere modellen. Het heeft een 4K-resolutie, HDR-ondersteuning met dynamisch HDR10+, en een quantum dot-filter voor verbeterd contrast. Het ontbreekt echter aan Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio, met een vereenvoudigde versie van Object Tracking Sound. De TV draait op het Tizen-besturingssysteem met brede app-ondersteuning en werkt met Alexa, Google Assistant en Bixby. Opmerkelijk is dat het geen ondersteuning biedt voor 8K-resolutie, brede kijkhoeken, HDMI 2.1, en het stopt bij 60fps voor 4K-resolutie op zijn 60Hz-paneel.

In de markt concurreert de Samsung Q60B met de TCL 6-Series Roku TV in de VS en wordt het beschouwd als een van de beste TV's onder £1000 in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere modellen binnen Samsung's QLED-assortiment, zoals de Q70B en Q80B, die meer geavanceerde functies bieden, valt de Q60B op door zijn betaalbaarheid en levert het superieure helderheid. Zijn evolutie van eerdere modellen ligt in zijn toegankelijkheid en budgetvriendelijke benadering, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die een balans zoeken tussen prijs en prestatie.

Kortom, de Samsung Q60B QLED TV, met name het 43-inch model, is een sterke concurrent in de categorie van middelgrote TV's, en biedt indrukwekkende helderheid en kleurkracht tegen een betaalbare prijs. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van bewegingsverwerking en audiokracht, blinkt het uit in het bieden van een hoogwaardige kijkervaring, vooral voor films en gaming. Zijn betaalbaarheid en superieure helderheid maken het een topkeuze voor mensen die een budgetvriendelijke TV zoeken zonder in te leveren op beeldkwaliteit. 📺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Verbeterde gebruikerservaring met Fire TV-integratie: Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.26
Ik ben enthousiast over de 43-inch Amazon Fire TV Omni QLED, die een verbeterde gebruikerservaring biedt met zijn geïntegreerde Fire TV-platform en daarmee een sterke speler is op de tv-markt. Deze QLED TV levert levendige kleuren, degelijk contrast en gedetailleerde beelden, en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Zoals TechRadar opmerkt: "De waarde van de Amazon Omni QLED overstijgt zijn budgetprijs, met functies die concurreren met tv's van andere merken." De gamingprestaties van de TV zijn indrukwekkend, met 4K Dolby Vision gaming, VRR en ALLM op de HDMI 2.1-poort, wat het aantrekkelijk maakt voor gamers die een betaalbare optie zoeken. Dit model uit 2023 biedt ook een solide Fire TV-platform, met gepersonaliseerde aanbevelingen en voldoende beeldinstellingen voor een meeslepende kijkervaring.

De Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV excelleert in het kijken van films in een donkere kamer, dankzij zijn uitstekende contrastverhouding en zwarte uniformiteit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor filmliefhebbers. Het heeft echter beperkingen voor sport en als desktopmonitor vanwege slechte kijkhoeken en upscaling problemen, zoals benadrukt door Rtings. De HDR-prestaties van de TV in een donkere kamer zijn opmerkelijk, met een uitstekende contrastverhouding en kleurengamma, hoewel het aan helderheid ontbreekt voor opvallende hoogtepunten. Hoewel het een beperkte verversingssnelheid van 60Hz heeft en merkbare vervaging achter snelle bewegende objecten bij het gamen, maken de algehele gamingfuncties en lage inputvertraging het geschikt voor gaming, waardoor de veelzijdigheid van de TV wordt verbeterd.

De integratie van de Fire TV Stick met grote streaming-apps en Alexa-stembediening voegt functionaliteit toe, zoals opgemerkt door What Hi-Fi?, waardoor gebruikers naadloos toegang hebben tot hun favoriete content. De QLED-paneeltechnologie, ondersteuning voor huidige HDR-standaarden en sterke prestaties van de TV, met name het 50-inch model, leverden het een 2023 What Hi-Fi? Award op, waarbij de indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit werd benadrukt. Ondanks kleine beeldproblemen in scènes met weinig licht, biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV concurrerende prijzen en aanzienlijke kortingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten, vooral tijdens de uitverkoop.

In vergelijking met Samsung's The Frame TV, biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV een overtuigend alternatief met zijn geïntegreerde Fire TV-platform, gamingfuncties en QLED-technologie. Hoewel The Frame TV meer maatopties en aanpasbare frames biedt, heeft de Amazon Fire TV Omni QLED een solide beeldkwaliteit met zijn QLED-technologie en gaminggerichte functies, waardoor het een sterke concurrent is op de markt.

Samengevat biedt de 43-inch Amazon Fire TV Omni QLED een verbeterde gebruikerservaring, solide gamingfuncties en concurrerende prijzen, waardoor het een sterke speler is op de tv-markt. Ondanks enkele beperkingen in kijkhoeken en helderheid voor HDR-hoogtepunten, maken de algehele waardepropositie en geïntegreerde Fire TV-platform het een opmerkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten die een functierijke TV zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. LG UR91

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG UR91

 • list plusGaming-vriendelijke functies met lage invoervertraging en snelle responstijd
 • list plusBrede kijkhoek voor veelzijdig gebruiksscenario's
 • list plusGoede kleurreproductie en bewegingsweergave

Nadelen LG UR91

 • list plusMoeite met schittering van sterke lichtbronnen en slecht contrast voor donkere kamerinstellingen en HDR-inhoud
 • list plusBeperkte piekhelderheid voor SDR- en HDR-modi, niet ideaal voor heldere kamers
 • list plusGebrek aan diepe zwarttinten en HDR-mogelijkheden, wat de meeslepende kijkervaring beïnvloedt

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.47
De LG UR91 43-inch TV, onderdeel van de UR9000-serie, biedt een veelzijdige prestatie voor gemengd gebruik, tv-programma's, sport en gaming. Het excelleert in matig verlichte kamers, dankzij zijn acceptabele SDR-helderheid en uitstekende reflectiebehandeling, maar worstelt met schittering van sterke lichtbronnen en heeft een slecht contrast, waardoor het prestaties in donkere kamers en met HDR-content beperkt. De tv beschikt over een brede kijkhoek, een goede selectie van streaming-apps en een lage kwaliteit content smoothing, die geprezen functies zijn. Het schiet echter tekort in het upscalen van lage-resolutie content, wat een opvallend nadeel is voor sommige gebruikers. "Fatsoenlijke responstijd en fantastische input lag voor gaming" maken het een gunstige keuze voor gamers, hoewel de beperkingen in contrast en helderheid de algehele game-ervaring beïnvloeden.

Het ontwerp van de LG UR91 is strak, met dunne plastic randen en V-vormige voeten voor stabiliteit. Zijn slanke profiel, zijwaartse LED-achtergrondverlichting en IPS-paneel resulteren in een goede beeldkwaliteit met goede kleurreproductie en bewegingsweergave. Het mist echter diepe zwarttinten en HDR-mogelijkheden, met een maximale helderheid van 250 nits voor SDR-content en 300 nits voor HDR-modus. Dit is mogelijk niet voldoende voor heldere kamers, en de beperkte vernieuwingsfrequentie van 50 Hz kan een potentieel nadeel zijn voor sommige gebruikers. De tv is uitgerust met webOS 23 voor smart-tv functies, met een gebruiksvriendelijke interface voor streaming en toegang tot verschillende apps.

In vergelijking met andere modellen blinkt de LG UR91 uit vanwege zijn gaming-vriendelijke functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die op zoek zijn naar lage input lag en een fatsoenlijke responstijd. De beperkingen in contrast en helderheid kunnen echter mensen afschrikken die op zoek zijn naar een meer meeslepende HDR-kijkervaring of diepere zwarttinten in donkere kamers. Als een budgetoptie voor gemengd gebruik en gaming kan de LG UR91 goed concurreren met zijn tegenhangers, met name voor gebruikers die gaming-prestaties boven HDR-mogelijkheden en contrastverhoudingen stellen.

Samengevat, de LG UR91 43-inch TV uit de UR9000-serie schittert met zijn gaming-vriendelijke kenmerken, brede kijkhoek en goede beeldkwaliteit voor gemengd gebruik. Hoewel het misschien niet de beste HDR-ervaring of diepe zwarttinten levert, maken zijn sterke punten in gaming en veelzijdige gebruiksscenario's het een overtuigende keuze voor prijsbewuste consumenten die gaming-prestaties en streaming-mogelijkheden prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. TCL 3-Series Roku TV (US)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
8.38
De TCL 3-Series Roku TV in zijn 43-inch versie biedt een betaalbare maar competente optie voor wie een betrouwbare kijkervaring zoekt. De strakke vormgeving, uitstekende beeldkwaliteit en integratie met het Roku-platform maken het een opvallende keuze binnen zijn prijsklasse. Met een gebruiksvriendelijke interface, Dolby Audio en ondersteuning voor spraakassistenten, is de functionaliteit versterkt. Hoewel het ontbreekt aan geavanceerde functies zoals HDR en HDMI 2.1-ingangen, compenseert het met drie HDMI-poorten, een USB-poort en een hoofdtelefoonaansluiting, waardoor het goed aansluit bij diverse connectiviteitsbehoeften.

Volgens Reviewed is "de TCL 3-Series (2021) Roku TV een opvallende optie in zijn prijsklasse." De prestaties op het gebied van contrast, kleurnauwkeurigheid en dekking voor SDR-content zijn positief ontvangen. Het ontbreken van ondersteuning voor nieuwere apparaten zoals de PlayStation 5 kan echter de aantrekkingskracht beperken, zoals opgemerkt door dezelfde bron. Tom's Guide benadrukt de geschiktheid voor het streamen van inhoud en oudere video's, waarbij de mogelijkheid om helderdere beelden te produceren binnen de 720p-resolutie wordt genoemd. Het is ook vermeldenswaardig dat de TV mogelijk enkele beeldinstellingen vereist vanwege de gematigde helderheid, zoals benadrukt door Tom's Guide.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de TCL 4-Series, mist de 3-Series geavanceerde functies zoals 4K-resolutie en HDR-mogelijkheden. Het houdt echter stand met een meer betaalbaar prijspunt, waardoor het aantrekkelijk is voor wie budgetvriendelijke keuzes prioriteert. De 4-Series, hoewel een betere waarde biedt met zijn geavanceerde functies, is duurder vanwege zijn grotere schermformaten, 4K-resolutie en HDR-mogelijkheden. Het omvat ook een extra ethernetingang voor potentiële 4K/HDR-streaming, waardoor het zich onderscheidt van de 3-Series op het gebied van connectiviteit.

In de wereld van budget-tv's biedt de TCL 3-Series Roku TV in zijn 43-inch variant een overtuigende optie voor wie een balans zoekt tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De integratie met het Roku-platform, uitstekende beeldkwaliteit en diverse connectiviteitsopties positioneren het als een sterke concurrent binnen zijn prijsklasse. Hoewel het mogelijk niet voldoet aan de eisen van de nieuwste spelconsoles en geavanceerde functies mist, is de waarde voor de prijs onmiskenbaar.

Samengevat, de TCL 3-Series Roku TV (43 inch) valt op als een solide keuze voor prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke TV. Zijn betaalbaarheid, strakke ontwerp en integratie met het Roku-platform maken het een overtuigende optie binnen zijn categorie. De beperkingen in het bedienen van nieuwere apparaten en geavanceerde functies moeten echter worden overwogen tegenover zijn uitstekende prestaties en waarde.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Samsung AU7100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung AU7100

 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen Samsung AU7100

 • list plusMogelijkheid tot verbetering van geluidskwaliteit
 • list plusBeperkte mogelijkheid om oudere content te upgraden

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
8.27
De Samsung AU7100 Crystal UHD Smart TV, verkrijgbaar in een variant van 43 inch, biedt een verleidelijke mix van prestaties en betaalbaarheid. Geprezen om zijn indrukwekkende bouwkwaliteit, design en 4K-beeldkwaliteit, biedt deze TV consistente kwaliteit tegen een bescheiden prijs. "Het design is discreet met een slanke rand en minimalistische boemerang voeten, en het biedt voldoende connectiviteit met HDMI-ingangen, USB-ingang, Ethernet-aansluiting, geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth," waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende opstellingen. Aangedreven door de Crystal Processor 4K-technologie van Samsung, is het een aanrader voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare TV met goede prestaties op een geschikt schermformaat.

In het landschap van 2024 concurreert de Samsung AU7100 met andere opmerkelijke 43-inch TV's zoals de LG C3 OLED, Samsung QN90C Neo QLED TV en Sony Bravia XR A90K OLED. Hoewel elke TV zijn unieke sterke punten heeft, onderscheidt de Samsung AU7100 zich door zijn betaalbaarheid zonder in te leveren op prestaties. Het is een overtuigende optie voor degenen die een balans zoeken tussen kosten en kwaliteit, waardoor het de "beste budgetoptie is voor wie op zoek is naar een geschikt schermformaat en een bescheiden budget."

In vergelijking met de LG C3 OLED, bekend om zijn uitstekende beeldkwaliteit en eersteklas gamingfuncties, onderscheidt de Samsung AU7100 zich door zijn betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie budget prioriteit geeft zonder in te leveren op kwaliteit. Op dezelfde manier, in vergelijking met de Samsung QN90C Neo QLED TV, die uitblinkt in HDR-helderheid en uitstekende kijkhoeken, onderscheidt de Samsung AU7100 zich door zijn betaalbaarheid en indrukwekkende bouwkwaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie waar voor zijn geld zoekt in de categorie van 43-inch TV's.

In de bredere context van 40-43-inch TV's, staat de Samsung AU7100 zijn mannetje, met een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Hoewel premium OLED-technologie wordt benadrukt als het hoogtepunt in dit segment, positioneert de combinatie van goede beeldkwaliteit, design en betaalbaarheid de Samsung AU7100 als een topkeuze in de categorie van betaalbare TV's. Het is echter belangrijk op te merken dat de geluidskwaliteit en het vermogen om oudere content te upscalen gebieden zijn voor mogelijke verbetering.

Kortom, de Samsung AU7100 43-inch TV is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare TV met goede prestaties. De mix van betaalbaarheid, bouwkwaliteit en beeldkwaliteit maakt het een overtuigende optie in een markt vol verschillende aanbiedingen. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van geluidskwaliteit en content upscaling, maken de algehele waarde voor je geld en consistente kwaliteit op een geschikt schermformaat het tot een uitstekende keuze in de categorie van 43-inch TV's. 📺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Samsung CU7100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung CU7100

 • list plusMinimalist design met dun frame en elegante plastic Y-vormige poten voor wandmontage en verfijning.
 • list plus4K-displaymogelijkheden met goede achtergrondverlichting en hoog contrast.
 • list plusGebruiksvriendelijke interface met Tizen 7.0 besturingssysteem en ondersteuning voor HDR10, HLG HDR en HDR10+.

Nadelen Samsung CU7100

 • list plusOntbreekt Dolby Vision en ingebouwde spraakbesturing, wat een nadeel kan zijn.
 • list plusMoeite met reproduceren van diepe zwarttinten en witte tinten door beperkte piekhelderheid.
 • list plusGeluidskwaliteit mist onderscheidende hoge tonen en bas, en mist Dolby Atmos of surroundgeluid.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
8.15
Ik ben onder de indruk van de Samsung CU7100 43-inch TV vanwege zijn minimalistische ontwerp en indrukwekkende 4K-displaymogelijkheden, waardoor het een overtuigende keuze is in het middensegment. Volgens Tech Week Mag maakt het "minimalistische ontwerp met een dun frame en elegante plastic Y-vormige poten" het geschikt voor wandmontage en voegt het een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Het is uitgerust met het Tizen 7.0-besturingssysteem, biedt een gebruiksvriendelijke interface en ondersteunt HDR10, HLG HDR en HDR10+, wat zorgt voor een dynamische kijkervaring. Het is echter belangrijk om op te merken dat het geen Dolby Vision en ingebouwde spraakbesturing heeft, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

Het 4K Crystal UHD LCD-paneel van de Samsung CU7100 levert overtuigende beelden met goede achtergrondverlichtingsregeling en een hoog contrast, maar het heeft moeite met het reproduceren van diepe zwarttinten en witte tinten vanwege de beperkte maximale helderheid. Tech Week Mag benadrukt de mogelijkheid van de TV als 4K-display ondanks enkele beperkingen in beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien ontbreekt het geluid van de TV, dat wordt omschreven als helder in het midden, aan duidelijke hoge tonen en bassen, en het mist Dolby Atmos of surround sound, een aspect dat mogelijk niet voldoet aan audiofielen.

Wat betreft prestaties merkt RTINGS op dat de CU7100 een goede TV is met sterke punten in gaming en sport, dankzij zijn snelle responstijd en lage invoervertraging. Het presteert ook redelijk goed voor het kijken naar films en tv-programma's, vooral voor het upscalen van content met lagere resolutie en het weergeven van snel bewegende actie in heldere scènes. De beperkingen zijn echter onder meer slechte weerspiegeling, smalle kijkhoeken en een gebrek aan VRR-ondersteuning, waardoor het meer geschikt is voor gebruik in een donkere kamer.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de LG C3 OLED, blinkt de Samsung CU7100 uit in het bieden van een budgetvriendelijke 43-inch TV-optie met een strak ontwerp en een gebruiksvriendelijke interface. Hoewel het mogelijk niet kan tippen aan de beeldkwaliteit en gamingfuncties van duurdere modellen, biedt de CU7100 een solide en betaalbare keuze voor degenen die op zoek zijn naar een tweede TV, zoals benadrukt door TechRadar. Met prijzen variërend van $399 tot $1,699, biedt het een aantrekkelijke optie in het middensegment van 43-inch TV's.

Kortom, de Samsung CU7100 43-inch TV biedt een balans tussen design, prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een middensegment 4K TV met goede displaymogelijkheden en een gebruiksvriendelijk smart TV-platform. Zijn sterke punten in gaming en sport, in combinatie met zijn strakke ontwerp, maken het tot een levensvatbare optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke TV zonder in te leveren op belangrijke functies. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen in maximale helderheid en geluidskwaliteit, vooral als deze factoren cruciaal zijn voor hun kijkervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Superieure beeldkwaliteit voor een budget: Vizio V435M-K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vizio V435M-K

 • list plusVerbluffende beeldkwaliteit met Dolby Vision HDR Bright Mode en HDR10+
 • list plusSlimme functies, waaronder toegang tot miljoenen titels via America's Smart TV en meer dan 250 gratis kanalen op WatchFree+
 • list plusOndersteuning voor Bluetooth-hoofdtelefoonmogelijkheden en Alexa-compatibiliteit

Nadelen Vizio V435M-K

 • list plusKan mogelijk niet uitblinken in specifieke aspecten zoals gamefuncties of geluidskwaliteit in vergelijking met andere modellen zoals LG C3 OLED, Samsung QN90C Neo QLED TV en Sony Bravia XR A90K OLED

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.01
Functionaliteit
7.99
Gebruiksgemak
8.63
Hey there! Ik ben super enthousiast om de VIZIO 43-inch V-Series 4K LED HDR Smart TV, oftewel de V435M-K, met je te delen. Met een 4.3 van de 5-sterrenbeoordeling op Amazon, is deze TV echt een topper met zijn verbluffende beeldkwaliteit en slimme functies. Gebruikers zijn vooral te spreken over de helderheid (4.7 van de 5 sterren) en de geluidskwaliteit (4.4 van de 5 sterren). Met Dolby Vision HDR Bright Mode en HDR10+, Full Array LED Backlight en Active Pixel Tuning, is deze TV echt een ervaring op zich. Een gebruiker merkt op: "De VIZIO 43-inch V-Series 4K LED HDR Smart TV biedt verbluffende 4K beeldkwaliteit met Dolby Vision HDR Bright Mode en HDR10+."

Wat deze TV echt onderscheidt, is zijn intelligentie en connectiviteit. Met de IQ Active Processor heb je toegang tot miljoenen titels via America's Smart TV, met verschillende streamingopties en meer dan 250 gratis kanalen op WatchFree+. Ook de VIZIO App Catalog, ondersteuning voor Bluetooth koptelefoons, AMD FreeSync en Alexa-compatibiliteit dragen bij aan de gebruikerservaring. Zoals een andere gebruiker benadrukt: "Het heeft een Full Array LED Backlight, Active Pixel Tuning en wordt aangedreven door de IQ Active Processor."

De TV wordt geleverd met een XRT260 Voice Remote, 2 x AAA-batterijen, een stroomkabel en een standaard, waardoor de installatie een eitje is. De ondersteuning voor Bluetooth koptelefoons en Alexa-compatibiliteit bieden extra gemak en flexibiliteit. Deze TV's veelzijdigheid en doordachte ontwerp worden weerspiegeld in de gebruikersbeoordelingen op Amazon.

Ten opzichte van andere 43-inch TV's springt de VIZIO V435M-K eruit door zijn slimme functies en toegankelijkheid. Hoewel andere modellen zoals de LG C3 OLED, Samsung QN90C Neo QLED TV en Sony Bravia XR A90K OLED uitblinken op specifieke gebieden zoals beeldkwaliteit, gamefuncties en HDR-prestaties, biedt de VIZIO V435M-K een overtuigende combinatie van beeldkwaliteit, slimme functies en gebruiksvriendelijk ontwerp. Zijn nadruk op streamingopties, gratis kanalen en spraakbesturing maken het tot een sterke concurrent voor degenen die een rijke en toegankelijke slimme TV-ervaring zoeken.

Kortom, de VIZIO 43-inch V-Series 4K LED HDR Smart TV, of V435M-K, is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar toch uitgebreide slimme TV. Zijn verbluffende beeldkwaliteit, slimme functies en gebruiksvriendelijk ontwerp maken het tot een overtuigende optie in de categorie 43-inch TV's. Potentiële kopers moeten echter hun specifieke voorkeuren overwegen, zoals gamefuncties of geluidskwaliteit, om ervoor te zorgen dat de TV aansluit bij hun individuele behoeften. 📺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Sony XR-42A90K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony XR-42A90K

 • list plusTop-tier performance

Nadelen Sony XR-42A90K

 • list plusRelatief duur
 • list plusGebrek aan helderheid
 • list plusProblemen met teksthelderheid bij gebruik als pc-monitor

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
7.64
Ik ben dolenthousiast over de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV! Dit is een high-end 42-inch televisie die geweldige prestaties levert in een compact pakket. Met een slank en praktisch ontwerp, dun OLED-scherm en minimale randen, biedt het meerdere montageopties en een scala aan poorten, waaronder HDMI 2.1 en 2.0 ondersteuning. Met een prijs van $1,149.99 levert het uitzonderlijke beeldkwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor gaming, films en diverse activiteiten in donkere ruimtes.

Volgens Tom's Guide is de A90K "een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een kleinere premium TV," waarbij de nadruk ligt op de high-end prestaties in een compacte vorm. De Cognitive Processor XR van de TV introduceert nieuwe functionaliteiten zoals 'Depth Map' voor subtiele verscherping, waardoor de visuele mogelijkheden worden verbeterd. Daarnaast ondersteunt het HDR10, HLG en Dolby Vision formaten, evenals Dolby Atmos, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring.

De A90K blinkt uit in het bekijken van donkere ruimtes, met een bijna oneindige contrastverhouding, perfecte zwarte uniformiteit en uitstekende reflectiebehandeling, zoals opgemerkt door Rtings. De brede kijkhoek en snelle responstijd maken het geschikt voor verschillende activiteiten, waaronder gaming, verder ondersteund door de lage inputvertraging, VRR-ondersteuning en HDMI 2.1-bandbreedte. Het is echter belangrijk op te merken dat de TV enkele beperkingen kan hebben, zoals lage piekhelderheid voor sport en HDR-films, evenals problemen met teksthelderheid bij gebruik als pc-monitor.

Trusted Reviews benadrukt de indrukwekkende beeldkwaliteit van de Sony XR-42A90K, met name voor gamingconsoles, waardoor het aantrekkelijk is voor gamingliefhebbers. Het merkt echter op dat de TV relatief duur is en helderheid mist, terwijl de geluidskwaliteit scheef is. Ondanks deze nadelen streeft de A90K ernaar om topkwaliteit visuele prestaties te leveren voor zowel native als opgeschaalde inhoud, met een uitzonderlijke game- en filmervaring.

In vergelijking met andere modellen op de markt, valt de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV op door zijn high-end prestaties, compacte formaat en uitzonderlijke game-mogelijkheden. Hoewel het beperkingen kan hebben wat betreft piekhelderheid en teksthelderheid voor specifieke inhoud, maken de bijna oneindige contrastverhouding, brede kijkhoek en snelle responstijd het een aantrekkelijke keuze voor verschillende gebruiksscenario's, met name in donkere ruimtes.

Kortom, de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV biedt topklasse prestaties en uitzonderlijke beeldkwaliteit, met name voor gaming en het bekijken van donkere ruimtes. Met zijn compacte formaat, geavanceerde functies en meeslepende kijkervaring is het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een premium TV met een kleinere vormfactor.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Hisense 43A6H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hisense 43A6H

 • list plus4K Ultra High Definition and AI UHD Upscaler voor verbeterde non-4K inhoud
 • list plusGoogle TV voor georganiseerd entertainment met een brede selectie van streaming-apps
 • list plusGame Mode Plus voor een dynamische game-ervaring en Sports Mode voor geoptimaliseerde sportinhoud

Nadelen Hisense 43A6H

 • list plusLage contrastverhouding en ondermaatse zwarte uniformiteit voor ongeschikte HDR-prestaties in donkere kamers
 • list plusMatige piekhelderheid beperkt prestaties in heldere kamers
 • list plusGebrek aan ondersteuning voor high refresh rate gaming en vertoont ondermaatse prestaties voor HDR-inhoud

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.52
Functionaliteit
7.84
Gebruiksgemak
8.46
De Hisense 43A6H 43-inch TV uit de A6-serie biedt een overtuigende mix van functies, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruiksscenario's. Met 4K Ultra High Definition en AI UHD Upscaler blinkt het uit in het verbeteren van niet-4K inhoud, wat lof oogst voor zijn upscaling-mogelijkheden. De toevoeging van Google TV zorgt voor georganiseerd entertainment, aangevuld met Dolby Vision HDR en HDR10 voor levendige beelden. De Game Mode Plus van de TV zorgt voor een dynamische game-ervaring, terwijl de Sports Mode sportinhoud optimaliseert. De aanwezigheid van DTS Virtual X, Chromecast Built-in en ondersteuning voor variabele verversingssnelheid en automatische lage latentie modus verrijken verder de functies.

De sterke punten van de TV bij het kijken van films en tv-programma's in matig verlichte kamers, gamen en gebruik als pc-monitor worden benadrukt, mede dankzij de brede kijkhoek en ondersteuning voor chroma 4:4:4. Het valt echter op bepaalde gebieden tekort. Het lage contrast, ondermaatse zwarte uniformiteit en het ontbreken van lokale dimming maken het ongeschikt voor het kijken van HDR-inhoud in donkere kamers, terwijl de lage helderheidslimiet de prestaties beperkt in lichte kamers. De TV biedt geen ondersteuning voor gaming met een hoge verversingssnelheid en vertoont ondermaatse prestaties voor HDR-inhoud. Ondanks deze beperkingen is het upscalen van beeldmateriaal met lagere resolutie prijzenswaardig en de TV heeft een uitgebreide selectie streaming-apps.

Zoals een recensie opmerkt, "De Hisense A6H TV wordt geschikt geacht voor gemengd gebruik, met sterke punten bij het kijken van films en tv-programma's in matig verlichte kamers, gamen en gebruik als pc-monitor." Daarnaast is de mogelijkheid van de TV om "beeldmateriaal met lagere resolutie goed op te schalen" een opmerkelijke highlight, wat de kijkervaring verbetert bij verschillende soorten inhoud.

In het marktsegment voor 43-inch TV's concurreert de Hisense 43A6H met modellen die verschillende kenmerken benadrukken. Voor degenen die HDR-prestaties in donkere kamers prioriteren, kunnen alternatieven met hogere contrastverhoudingen en betere zwarte uniformiteit meer geschikt zijn. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een TV met krachtige upscaling-mogelijkheden, een brede selectie streaming-apps en een veelzijdige functieset, komt de Hisense 43A6H echter naar voren als een overtuigende keuze.

Hoewel de Hisense 43A6H TV een indrukwekkende reeks functies biedt en uitblinkt in bepaalde gebruiksscenario's, moeten de beperkingen, met name op het gebied van HDR-prestaties en helderheid, in overweging worden genomen. Desalniettemin positioneert de nadruk op upscaling, brede kijkhoeken en gaming-functies het als een sterke concurrent in de categorie van 43-inch TV's. Als je op zoek bent naar een 43-inch TV met een uitgebreide functieset en opmerkelijke upscaling-mogelijkheden, is de Hisense 43A6H een overweging waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 43 inch TVs. Er zijn namelijk 2050 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!