Wat is de beste 43 inch TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het kopen van een goede 43 inch TV is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste 43 inch TV van 2024? Na het onderzoeken van 2050 43 inch TVs kwam de Samsung 55QN90C als beste uit onze 43 inch TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 43 inch TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 43 inch TVs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 43 inch TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 43 inch TVs

1Score: 9.6
Samsung 55QN90C
Geoptimaliseerd voor liefhebbers van games en films
Samsung 55QN90C
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K
Beste 43-inch TV
SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K
SAMSUNG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Amazon Fire TV Omni QLED
Verbeterde gebruikerservaring met Fire TV-integratie
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
5Score: 9.5
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.3
Vizio V-Series
Vizio V-Series
Vizio
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.1
Sony XR-42A90K
Sony XR-42A90K
Sony
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.9
Hisense 55-Inch Class A6 (55A6H)
Uitgebalanceerde en consistente beeldkwaliteit
Hisense 55-Inch Class A6 (55A6H)
Hisense
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.7
SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 43 Inch Tv Koopgids

Je wilt een tv die groot genoeg is, maar je woont klein of hebt simpelweg niet de ruimte voor een 55 inch of 65 inch tv. Overweeg dan een 43 inch tv! Groot genoeg voor je slaapkamer of een studio, en prima om je favoriete series en films op te kijken. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen van een 43 inch tv.

Hoe breed is een 43 inch tv?

Een 43 inch tv is 97 cm breed en 57 cm hoog. Het aantal inches dat je aan de benaming afleest, is het schermdiagonaal: de afstand tussen de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek. Een 43 inch tv heeft een schermdiagonaal van 109 cm.

Er zijn geen kant-en-klare regels wanneer het gaat om de juiste maat tv. Het komt vooral neer op het gebruiken van je gezonde verstand. Woon je klein of heb je een kleinere huiskamer, dan is een 65 inch tv geen goed idee.

Een 43 inch tv is daarentegen een goede middenmaat: niet te groot en niet te klein. Deze maat wordt vaak gekozen als tv voor in de keuken of slaapkamer, maar ook is hij groot genoeg voor de gemiddelde huiskamer. Dan vraag je je misschien af wat de ideale kijkafstand is …

Wat is de ideale kijkafstand voor een 43 inch tv?

Het doel van tv kijken is om van een comfortabele, meeslepende kijkervaring te genieten. Dit lukt je alleen als je niet te ver van je tv vandaan zit, maar te dichtbij zitten is ook geen goed idee. Je wilt de details zien waarvoor je betaald hebt, zonder individuele pixels te kunnen tellen.

Een goede vuistregel om de ideale afstand tot je scherm te berekenen, is de schermdiagonaal met 1,5 à 2 te vermenigvuldigen. Dan kom je uit op een ideale kijkafstand van tussen 1,64 en 2,18 meter.

Welke beeldschermtechnieken zijn er?

Tegenwoordig zijn er eigenlijk maar twee hoofdtypes tv’s op de markt: led-lcd en oled. Het merendeel maakt gebruik van led. Led-tv's gebruiken light emitting diodes (ledjes), terwijl lcd's fluorescerende lampen gebruiken. Led-lcd's gebruiken hetzelfde vloeibare kristaldisplay als traditionele lcd-tv's, maar verlichten dit display met led-lampjes.

Qled maakt ook gebruik van deze techniek, maar hier is een extra laag met quantum dots toegevoegd. Deze quantum dots zorgen voor meer kleurbereik en meer nuances.

Oled heeft deze extra laag niet, want de belichting is ingebouwd in de pixels. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent niets meer dan dat de pixels zichzelf individueel in- en uitschakelen. Zwart wordt niet alsnog een beetje verlicht – zoals bij led-lcd-tv's — en is daardoor ook echt zwart. Dit zorgt voor sterke contrasten.

Oled- vs. qled

De namen van deze beeldtechnieken doen je misschien vermoeden dat de twee tv’s dezelfde techniek gebruiken, maar niets is minder waar. In het kort: qled is een aanpassing van bestaande led-lcd-technologie, terwijl oled een nieuwe technologie is.

Bij oled produceren de pixels zelf de verlichting. Dit betekent dat bij zwarte weergaves, deze pixels volledig uitgeschakeld zijn. Dit zorgt voor realistisch, diep zwart en zogenaamde oneindige contrasten. Daarnaast is een oled-tv ultradun, want er is geen ruimte nodig voor achtergrondverlichting.

Dit wilt niet zeggen dat een qled-tv minder goed is. Hoewel deze tv’s minder sterke contrasten weergeven en zwart minder diep is, zijn kleuren enorm helder en is inbranden – het blijven hangen van een statisch deel van je beeld – geen risico, wat bij oled wél het geval is. Bovendien weerkaatst een qled-scherm minder licht, waardoor je probleemloos overdag tv kijkt.

Oled-tv’s hebben gemiddeld wel een hogere verversingsnelheid, waardoor oled zich uitstekend leent voor videogames en actiefilms.

Wat is beeldverversingssnelheid?

De snelheid van de beeldverversing wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en wordt ook wel de ‘frame rate’ genoemd. Het aantal Hertz vertelt ons hoeveel frames een tv per seconde weergeeft, oftewel hoe vaak het zich per seconde ververst. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe vloeiender het beeld is.

De meeste tv’s hebben een beeldverversingssnelheid van 50 of 100 Hz. Kijk je veel actiefilms of ben je een enthousiaste gamer, dan kies je bij voorkeur voor een tv met een hoog aantal Hertz.

Hoe belangrijk is de resolutie?

De resolutie is hetzelfde als de scherpte van een tv en gaat over het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels het scherm heeft, hoe scherper de weergave is. Er zijn momenteel vier typen resolutie die je tegenkomt in tv’s:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels
 • 4K UHD: 3840 × 2160 pixels
 • 8K UHD: 7680 × 4320 pixels

Het spreekt voor zich dat een 8K-tv een scherper beeld heeft dan een HD Ready-tv. Een resolutie van 8K is echter niet nodig wanneer je een 43 inch tv hebt. Je zit niet enorm ver van de tv vandaan, waardoor een superscherp beeld niet nodig is.

Heb je echter een 65 inch tv, dan is een hoge resolutie zoals 4K of 8K juist welkom. De kijkafstand is groter, waardoor details al snel vervallen bij een lagere resolutie. Een hogere resolutie lost dit probleem op, waardoor je van een scherp beeld geniet.

Smart tv's

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten in huis ‘smart’. Dit betekent dat ze deel uitmaken van een zogenaamd domoticanetwerk (waarin domotica staat voor slimme apparaten in je huishouden), waarmee je al je slimme apparaten bedient.

Zo schakel je bijvoorbeeld je lichten aan en uit via Alexa, je geeft je robotstofzuiger de opdracht te stofzuigen, en zet je apps op je smart tv, en bedien je hem wellicht zelfs met een virtuele assistent.

Amazon Alexa is uiteraard niet het enige beschikbare systeem waarmee je dit soort dingen regelt. Ook Google Home en Apple HomeKit. Deze werken op dezelfde manier. Heb je een smart tv, dan kan je tv deel uitmaken van zo’n systeem.

Niet alle smart tv’s hebben dezelfde mogelijkheden. Zo hebben sommige smart tv’s spraakbesturing, maar niet allemaal. De meeste smart tv’s hebben echter wel een handig overzicht om te wisselen tussen normale tv-zenders, apps, aangesloten apparaten en het internet. Vaak zijn de duurdere tv’s wat efficiënter met hun smart-functies dan de goedkopere modellen.

Daarnaast verschillen de precieze besturingssystemen ook. Zo is WebOS van LG populair voor hoe gebruiksvriendelijk het is, terwijl Android TV bekend staat voor de enorme weelde aan beschikbare apps, mede dankzij het feit dat het een open source-systeem is, waardoor app-ontwikkelaars er allerlei kanten mee op kunnen. Tizen zie je bovendien alleen terug op Samsung-tv's, en wordt ook geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid.

Aansluitingen

Niet iedereen denkt aan de beschikbare aansluitingen wanneer men een tv koopt en dat is logisch. Toch zijn de beschikbare ingangen belangrijk. Denk aan alles dat je wilt aansluiten: je gameconsole, de set-topbox van je provider, misschien maak je gebruik van een home cinema set of heb je een soundbar.

Al deze apparaten moeten verbinding maken met je tv. Hiervoor heb je poorten nodig. Let vooral op het aantal beschikbare HDMI-poorten. Apparaten zoals een Playstation of een Nintendo maken gebruiken van HDMI-poorten, maar ook veel speakers, mogelijk Blu-rayspelers en andere mediaspelers.

Je wilt het liefst een tv met minimaal vier HDMI-poorten. Hierdoor ben je klaar voor de toekomst, mocht je over een tijdje meerdere apparaten aan willen sluiten. Idealiter kies je daarbij ook voor poorten (en kabels) die tenminste HDMI 1.4 ondersteunen.

hero illustration

Hoe testen we 43 inch TVs?

Om de beste 43 inch TV te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 43 inch TV-test hebben we 2050 43 inch TVs vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze 43 inch TV-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 43 inch TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen 43 inch TV-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte 43 inch TV in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2050 43 inch TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 43 inch TVs in een handige lijst

1. Geoptimaliseerd voor liefhebbers van games en films: Samsung 55QN90C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.76
Ik ben enthousiast over de Samsung 43-inch QN90C Neo QLED TV, die zowel voor gaming als films een uitstekende prestatie levert tegen een betaalbare prijs van $1,199.99. Met een strak en minimalistisch ontwerp, een minder stabiele centrale standaard en vier HDMI 2.1-poorten, biedt deze TV geavanceerde functies zoals eARC en Variable Refresh Rate. Met een helderheid van 1987.34 nits in een 10% venster en een kleurnauwkeurigheid van 99.77% van de Rec 709 kleurruimte, levert de QN90C indrukwekkende prestaties die ideaal zijn voor het kijken naar films en gamen.

De TV presteert uitstekend in verschillende scenario's, van het kijken naar films tot gamen in zowel donkere als heldere kamers. Het biedt een hoge piekhelderheid, uitstekende reflectiebehandeling en een redelijke kijkhoek, waardoor het geschikt is voor groepsweergaven en gaming. Bovendien verbetert de lage invoervertraging de game-ervaring. De QN90C biedt ook een gebruiksvriendelijke slimme interface met een brede selectie van apps voor diverse entertainmentbehoeften. En hoewel er enkele kleine nadelen worden genoemd, zoals merkbare haperingen in langzame panning shots en beperkingen bij het gladstrijken van macro-blokken in lage kwaliteit content, maken de indrukwekkende kenmerken het tot een uitstekende keuze voor tv-programma's, sport, videogames en HDR-films.

In vergelijking met andere 43-inch TV's onderscheidt de Samsung QN90C zich door zijn uitstekende HDR-helderheid, uitstekende kijkhoek en opmerkelijke helderheid. De mini-LED-achtergrondverlichting, hoge pieklichtoutput en verfijnde lokale dimming dragen bij aan diepe zwarttinten en indrukwekkende HDR-ondersteuning. De gamingmogelijkheden van de TV zijn een sterk punt, met vier HDMI 2.1-poorten die geschikt zijn voor 4K120Hz en een speciale Gaming Hub die tegemoetkomt aan de behoeften van gamingliefhebbers. Bovendien levert de TV betere dan gemiddelde audioprestaties, met ondersteuning voor Object Tracking Sound Plus en Q-Symphony functies. Met een aantrekkelijke balans tussen functies en prijs is de QN90C een aantrekkelijke keuze voor degenen die premium prestaties willen zonder het premium prijskaartje.

Ondanks de uitstekende prestaties, moet de Samsung QN90C concurreren met andere 43-inch TV's zoals de LG C3 OLED en de Sony Bravia XR A90K OLED. De LG C3 OLED biedt uitstekende beeldkwaliteit en eersteklas gamingfuncties, terwijl de Sony Bravia XR A90K OLED een goede HDR-prestatie en bovengemiddelde geluidskwaliteit biedt. Elk van deze TV's heeft echter zijn eigen compromissen, zoals het gemiddelde geluid van de LG C3 OLED en de hoge invoervertraging van de Sony Bravia XR A90K OLED. In vergelijking daarmee onderscheidt de Samsung QN90C zich door zijn uitzonderlijke HDR-helderheid, gamingmogelijkheden en algehele prestaties, waardoor het een topkeuze is voor gaming- en filmliefhebbers.

Al met al is de Samsung QN90C 43-inch TV een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een premium kijk- en game-ervaring zonder de bank te breken. Met zijn indrukwekkende helderheid, kleurnauwkeurigheid, gamingfuncties en opwaarts presterende vermogen, is het een overtuigende optie voor consumenten die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoog presterende TV. Ondanks enkele kleine beperkingen positioneren de algehele prestaties en kenmerken het als een opvallend product in de categorie 43-inch TV's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

2. Beste 43-inch TV: SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.59
Gebruiksgemak
9.94
Ervaar de meest heldere kleuren en een haarscharpe resolutie met de nieuwe (2021) Samsung Q60A serie. Dankzij de QLED technologie zijn de zwarte kleuren echt zwart en ontstaan diepe contrasten. Dit scherm heeft een beelddiagonaal van 109,2cm (43 inch). Dankzij de Ultra Viewing Angle van de QLED TV verspreid het licht zich gelijkmatig en vermindert lichtlekkage voor een optimale kijkervaring vanuit elke hoek. De werkelijkheid begint met QLED.

100% kleurvolume met Quantum Dot

Samsung's Quantum Dot-technologie combineert een enorm helder beeld met natuurlijke en intense kleuren. QLED TV's zijn de eerste TV's met een gecertificeerd 100% kleurvolume. Zo zie je in een prachtige zonsondergang op zee nog steeds de blauwe tinten in het donkere zeewater.

Dual LED
De innovatieve technologie van de achtergrondverlichting zorgt voor een intenser en nauwkeuriger contrast door de kleurtoon van de achtergrond af te stemmen op het soort content.

Breder contrast in bioscoopschaal
Quantum HDR brengt de details en de contrasten naar voren, zodat je elk beeld in volle kracht ervaart. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ gaat verder dan de gebruikelijke standaarden en zorgt voor diepere zwarttinten, levendigere beelden en details die goed doorkomen.

Een slimmere, snellere 4K-processor
De krachtige processor van Samsung zorgt voor een optimale geluidskwaliteit, afgestemd op de content. Bovendien profiteer je dankzij de krachtige 4K-upscaling-technologie van je favoriete content in 4K-resolutie.

Object Tracking Sound Lite (OTS Lite)
Dankzij het 3D-surroundgeluid met onze virtuele topkanaalaudio word je volledig meegesleept in de geluidservaring.

Geluid afgestemd op je content
Adaptive Sound beschikt over audioscène-intelligentie waarmee het geluid op basis van realtime scène-analyse wordt geoptimaliseerd en afgestemd op het soort content.

TV en soundbar in perfecte harmonie
Omring jezelf met geluid van de tv en soundbar in perfecte harmonie. Dankzij Q-Symphony kunnen de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

AirSlim
Dankzij het ongekend slanke ontwerp binnen deze categorie, past je tv naadloos bij je muur.

Verstelbare standaard
Pas de hoogte en breedte van je tv-standaard aan en stem af op je ruimte.

Motion Xcelerator
Geniet van een duidelijk beeld en krachtige prestaties. De frames worden automatisch geschat en gecompenseerd voor de contentbron.

Super Ultrawide GameView & Game Bar
Dankzij de 21:9 en 32:9 beeldverhoudingen heb je een groter beeld voor een optimale game-ervaring. Winnen was nog nooit zo makkelijk! Optimaliseer je spel met Game Bar: een menu waarmee je onder andere de beeldverhouding in real time kunt aanpassen, lag-controles, FPS, HDR en een draadloze koptelefoon kunt instellen.

Auto Low Latency Mode
Game op volle kracht met Auto Low Latency Mode (ALLM). Het beeld op je scherm wordt geoptimaliseerd zodat jij meer controle hebt en de inputvertraging nauwelijks merkbaar is. Geniet van soepel, ongeëvenaard gamen zonder bewegingsonscherpte of trillingen.

PC op TV
Maak optimaal gebruik van alle mogelijkheden. Profiteer van eenvoudige toegang tot je pc, laptop en mobiele telefoon op je tv.

Multi View
Kijk wat er op televisie is en houd tegelijkertijd je mobiel in de gaten op je QLED TV. Of het nu live sportuitslagen zijn of video-instructies voor games: je hoeft alleen je telefoon maar te verbinden om naar meerdere schermen tegelijk te kijken.

Tap View
Voor een synchrone weergave van films of muziek van je mobiel naar je tv hoef je alleen maar één keer te tikken. Wanneer je op je mobiel je tv aantikt, zorgt de tv automatisch voor synchrone weergave. Je kunt dus snel en gemakkelijk overschakelen naar de tv en daarop je favoriete content verder kijken.

SmartThings
Laat je tv alle apparaten rondom je tv automatisch waarnemen, verbinden en op intuïtieve wijze weergeven. SmartThings ondersteunt niet alleen mobiele/cam/ IoT /Smart-apparaten, maar ook oudere apparaten. Zodra de apparaten zijn verbonden, kun je ze eenvoudig bedienen met je One Remote.

Garantie
Mochten er onverhoopt technische problemen met je televisie ontstaan, dan kan je contact opnemen met de bol.com klantenservice. Bol.com brengt je in contact met de verkoper van de televisie, zodat deze verkoper het probleem met je kan oplossen. Uiteraard kan de bol.com klantenservice helpen als je er met de verkoper niet uitkomt. Door de inkoop van televisies buiten Nederland kan het zijn dat de fabrieksgarantie op die televisies niet geldt. Ook zonder fabrieksgarantie kan je je echter beroepen op je wettelijke garantie. In de wet staat namelijk dat je recht hebt op een goed product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plusIndrukwekkende helderheid en kleurweergave

Nadelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plusBeperkte HDMI-bandbreedte en geen VRR-ondersteuning
 • list plusNauwe kijkhoek en merkbare bewegingsonscherpte
 • list plusGebrek aan Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.91
Ik zou graag de Samsung Q60B QLED TV met je willen bespreken. Deze TV is beschikbaar in verschillende formaten, waaronder een 43-inch optie, en is een budgetvriendelijke keuze die niet inlevert op helderheid. Met Quantum Dot-kleuren, een uitgebreid smart-systeem en Object Tracking Sound-technologie, is deze TV aantrekkelijk voor mensen die kwaliteit willen zonder de hoofdprijs te betalen. Het heeft een slank ontwerp, goede bouwkwaliteit en een breed scala aan streaming-apps. Volgens TechRadar maakt de helderheid en kleurkracht van het beeld het een potentiële hit, maar donkere scènes kunnen relatief vlak lijken en de bewegingsverwerking is niet zo natuurlijk. Ook kan het audiosysteem tekortschieten voor actiefilms.

Voor het kijken van films in donkere kamers presteert de Samsung Q60B QLED TV goed dankzij diepe zwarttinten en uniformiteit, aldus Rtings. Ook biedt het lage input lag en goed contrast voor gaming, maar het heeft beperkte HDMI-bandbreedte en geen VRR-ondersteuning. De prestaties voor tv-programma's en sport in heldere kamers zijn opvallend, hoewel het te maken heeft met een beperkte kijkhoek en merkbare bewegingsonscherpte. De TV schaalt lageresolutie-inhoud goed op en heeft een geweldige SDR-helderheid, maar heeft last van een beperkte kijkhoek en slechte verwerking van lage kwaliteit inhoud.

Volgens Tom's Guide is de Samsung Q60B QLED TV aan te raden voor gamers en logeerkamers. Het excelleert in kleurnauwkeurigheid en dekt een hoog percentage van het kleurengamma, waardoor het geschikt is voor verschillende kijksituaties. Het ontbreekt echter aan ondersteuning voor nieuwere HDMI 2.1-functies en gebruikt de oudere HDMI 2.0-standaard, wat de compatibiliteit met de nieuwste apparaten kan beïnvloeden.

In vergelijking met de Q60A biedt de Q60B een breder scala aan formaten, waardoor het toegankelijker is in vergelijking met duurdere modellen. Het heeft een 4K-resolutie, HDR-ondersteuning met dynamisch HDR10+, en een quantum dot-filter voor verbeterd contrast. Het ontbreekt echter aan Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio, met een vereenvoudigde versie van Object Tracking Sound. De TV draait op het Tizen-besturingssysteem met brede app-ondersteuning en werkt met Alexa, Google Assistant en Bixby. Opmerkelijk is dat het geen ondersteuning biedt voor 8K-resolutie, brede kijkhoeken, HDMI 2.1, en het stopt bij 60fps voor 4K-resolutie op zijn 60Hz-paneel.

In de markt concurreert de Samsung Q60B met de TCL 6-Series Roku TV in de VS en wordt het beschouwd als een van de beste TV's onder £1000 in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere modellen binnen Samsung's QLED-assortiment, zoals de Q70B en Q80B, die meer geavanceerde functies bieden, valt de Q60B op door zijn betaalbaarheid en levert het superieure helderheid. Zijn evolutie van eerdere modellen ligt in zijn toegankelijkheid en budgetvriendelijke benadering, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die een balans zoeken tussen prijs en prestatie.

Kortom, de Samsung Q60B QLED TV, met name het 43-inch model, is een sterke concurrent in de categorie van middelgrote TV's, en biedt indrukwekkende helderheid en kleurkracht tegen een betaalbare prijs. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van bewegingsverwerking en audiokracht, blinkt het uit in het bieden van een hoogwaardige kijkervaring, vooral voor films en gaming. Zijn betaalbaarheid en superieure helderheid maken het een topkeuze voor mensen die een budgetvriendelijke TV zoeken zonder in te leveren op beeldkwaliteit. 📺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Verbeterde gebruikerservaring met Fire TV-integratie: Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.26
Ik ben enthousiast over de 43-inch Amazon Fire TV Omni QLED, die een verbeterde gebruikerservaring biedt met zijn geïntegreerde Fire TV-platform en daarmee een sterke speler is op de tv-markt. Deze QLED TV levert levendige kleuren, degelijk contrast en gedetailleerde beelden, en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Zoals TechRadar opmerkt: "De waarde van de Amazon Omni QLED overstijgt zijn budgetprijs, met functies die concurreren met tv's van andere merken." De gamingprestaties van de TV zijn indrukwekkend, met 4K Dolby Vision gaming, VRR en ALLM op de HDMI 2.1-poort, wat het aantrekkelijk maakt voor gamers die een betaalbare optie zoeken. Dit model uit 2023 biedt ook een solide Fire TV-platform, met gepersonaliseerde aanbevelingen en voldoende beeldinstellingen voor een meeslepende kijkervaring.

De Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV excelleert in het kijken van films in een donkere kamer, dankzij zijn uitstekende contrastverhouding en zwarte uniformiteit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor filmliefhebbers. Het heeft echter beperkingen voor sport en als desktopmonitor vanwege slechte kijkhoeken en upscaling problemen, zoals benadrukt door Rtings. De HDR-prestaties van de TV in een donkere kamer zijn opmerkelijk, met een uitstekende contrastverhouding en kleurengamma, hoewel het aan helderheid ontbreekt voor opvallende hoogtepunten. Hoewel het een beperkte verversingssnelheid van 60Hz heeft en merkbare vervaging achter snelle bewegende objecten bij het gamen, maken de algehele gamingfuncties en lage inputvertraging het geschikt voor gaming, waardoor de veelzijdigheid van de TV wordt verbeterd.

De integratie van de Fire TV Stick met grote streaming-apps en Alexa-stembediening voegt functionaliteit toe, zoals opgemerkt door What Hi-Fi?, waardoor gebruikers naadloos toegang hebben tot hun favoriete content. De QLED-paneeltechnologie, ondersteuning voor huidige HDR-standaarden en sterke prestaties van de TV, met name het 50-inch model, leverden het een 2023 What Hi-Fi? Award op, waarbij de indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit werd benadrukt. Ondanks kleine beeldproblemen in scènes met weinig licht, biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV concurrerende prijzen en aanzienlijke kortingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten, vooral tijdens de uitverkoop.

In vergelijking met Samsung's The Frame TV, biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV een overtuigend alternatief met zijn geïntegreerde Fire TV-platform, gamingfuncties en QLED-technologie. Hoewel The Frame TV meer maatopties en aanpasbare frames biedt, heeft de Amazon Fire TV Omni QLED een solide beeldkwaliteit met zijn QLED-technologie en gaminggerichte functies, waardoor het een sterke concurrent is op de markt.

Samengevat biedt de 43-inch Amazon Fire TV Omni QLED een verbeterde gebruikerservaring, solide gamingfuncties en concurrerende prijzen, waardoor het een sterke speler is op de tv-markt. Ondanks enkele beperkingen in kijkhoeken en helderheid voor HDR-hoogtepunten, maken de algehele waardepropositie en geïntegreerde Fire TV-platform het een opmerkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten die een functierijke TV zoeken.

Verkrijgbaar bij:

5. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.95
De Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV is een budgetvriendelijke optie met indrukwekkende functies voor een betaalbare prijs. Het heeft een strak ontwerp, met een dunne zwarte afstandsbediening en een ingetogen stijl, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan elke woonruimte. De TV draait op Amazon's Fire TV smart TV platform, waardoor gebruikers toegang hebben tot een breed scala aan streamingdiensten, muziek en zelfs gaming via Amazon Luna. Met een far-field microfoon array maakt de TV handsfree spraakopdrachten mogelijk via Alexa, wat gemak en gebruiksgemak biedt. De toevoeging van Apple AirPlay ondersteuning verbetert zijn veelzijdigheid door het delen van schermen vanaf mobiele apparaten mogelijk te maken, wat weer bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht.

Het opvallende kenmerk van de TV is de QLED-technologie, die de beeldkwaliteit verbetert met levendige kleuren en een redelijk contrast, hoewel er wel wat gemelde problemen zijn met backlight blooming en zwartniveaus. Het ondersteunt 4K HDR-content in Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Hoewel het de helderheid niet significant verbetert ten opzichte van zijn voorganger, verbetert het wel het contrast, wat bijdraagt aan een algehele verbeterde visuele ervaring. Bovendien zorgt zijn HDMI 2.1-poort voor uitstekende prestaties voor gaming, met ondersteuning voor 4K Dolby Vision-gaming, VRR en ALLM, wat tegemoetkomt aan de behoeften van gamingliefhebbers.

Volgens TechRadar biedt de TV veel waar voor zijn geld, waarbij het sommige van zijn concurrenten overtreft op het gebied van algehele specificaties, waarmee het zich positioneert als een van de best uitgeruste budget 4K TV's die beschikbaar zijn. Er worden echter ook wat nadelen genoemd, zoals problemen met backlight blooming en zwartniveaus. Het ontwerp is aantrekkelijk, maar potentiële kopers moeten er rekening mee houden dat de meegeleverde voeten specifieke standaarden of meubels vereisen voor plaatsing, wat een overweging kan zijn voor mensen met specifieke ruimtebeperkingen.

De Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV schittert als een betaalbare optie met een uitgebreide reeks functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor prijsbewuste consumenten. De concurrentiebeperkende prijs en indrukwekkende mogelijkheden maken het een sterke mededinger in het budget 4K TV-segment, met slimme TV-mogelijkheden, gamingprestaties en veelzijdige connectiviteitsopties.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV op vanwege zijn budgetvriendelijke prijs in combinatie met robuuste functies, waaronder QLED-technologie, gamingprestaties en slimme TV-mogelijkheden. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben met betrekking tot de beeldkwaliteit, maakt de algehele waarde voor de prijs het een opvallende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar rijk uitgeruste TV.

Tot slot biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 43-inch TV een verleidelijke propositie voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare 4K TV met een scala aan functies. De combinatie van betaalbaarheid, slimme TV-mogelijkheden, gamingprestaties en QLED-technologie positioneert het als een sterke mededinger in zijn categorie, ondanks enkele kleine beperkingen. Zoals TechRadar het stelt: "de Amazon Fire TV Omni QLED valt op als een van de best uitgeruste goedkope 4K TV's die beschikbaar zijn."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. TCL 3-Series Roku TV (US)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.12
De TCL 3-Series Roku TV in zijn 43-inch versie biedt een betaalbare maar competente optie voor wie een betrouwbare kijkervaring zoekt. De strakke vormgeving, uitstekende beeldkwaliteit en integratie met het Roku-platform maken het een opvallende keuze binnen zijn prijsklasse. Met een gebruiksvriendelijke interface, Dolby Audio en ondersteuning voor spraakassistenten, is de functionaliteit versterkt. Hoewel het ontbreekt aan geavanceerde functies zoals HDR en HDMI 2.1-ingangen, compenseert het met drie HDMI-poorten, een USB-poort en een hoofdtelefoonaansluiting, waardoor het goed aansluit bij diverse connectiviteitsbehoeften.

Volgens Reviewed is "de TCL 3-Series (2021) Roku TV een opvallende optie in zijn prijsklasse." De prestaties op het gebied van contrast, kleurnauwkeurigheid en dekking voor SDR-content zijn positief ontvangen. Het ontbreken van ondersteuning voor nieuwere apparaten zoals de PlayStation 5 kan echter de aantrekkingskracht beperken, zoals opgemerkt door dezelfde bron. Tom's Guide benadrukt de geschiktheid voor het streamen van inhoud en oudere video's, waarbij de mogelijkheid om helderdere beelden te produceren binnen de 720p-resolutie wordt genoemd. Het is ook vermeldenswaardig dat de TV mogelijk enkele beeldinstellingen vereist vanwege de gematigde helderheid, zoals benadrukt door Tom's Guide.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de TCL 4-Series, mist de 3-Series geavanceerde functies zoals 4K-resolutie en HDR-mogelijkheden. Het houdt echter stand met een meer betaalbaar prijspunt, waardoor het aantrekkelijk is voor wie budgetvriendelijke keuzes prioriteert. De 4-Series, hoewel een betere waarde biedt met zijn geavanceerde functies, is duurder vanwege zijn grotere schermformaten, 4K-resolutie en HDR-mogelijkheden. Het omvat ook een extra ethernetingang voor potentiële 4K/HDR-streaming, waardoor het zich onderscheidt van de 3-Series op het gebied van connectiviteit.

In de wereld van budget-tv's biedt de TCL 3-Series Roku TV in zijn 43-inch variant een overtuigende optie voor wie een balans zoekt tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De integratie met het Roku-platform, uitstekende beeldkwaliteit en diverse connectiviteitsopties positioneren het als een sterke concurrent binnen zijn prijsklasse. Hoewel het mogelijk niet voldoet aan de eisen van de nieuwste spelconsoles en geavanceerde functies mist, is de waarde voor de prijs onmiskenbaar.

Samengevat, de TCL 3-Series Roku TV (43 inch) valt op als een solide keuze voor prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke TV. Zijn betaalbaarheid, strakke ontwerp en integratie met het Roku-platform maken het een overtuigende optie binnen zijn categorie. De beperkingen in het bedienen van nieuwere apparaten en geavanceerde functies moeten echter worden overwogen tegenover zijn uitstekende prestaties en waarde.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Vizio V-Series

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.45

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Sony XR-42A90K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony XR-42A90K

 • list plusTop-tier performance

Nadelen Sony XR-42A90K

 • list plusRelatief duur
 • list plusGebrek aan helderheid
 • list plusProblemen met teksthelderheid bij gebruik als pc-monitor

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
7.64
Ik ben dolenthousiast over de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV! Dit is een high-end 42-inch televisie die geweldige prestaties levert in een compact pakket. Met een slank en praktisch ontwerp, dun OLED-scherm en minimale randen, biedt het meerdere montageopties en een scala aan poorten, waaronder HDMI 2.1 en 2.0 ondersteuning. Met een prijs van $1,149.99 levert het uitzonderlijke beeldkwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor gaming, films en diverse activiteiten in donkere ruimtes.

Volgens Tom's Guide is de A90K "een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een kleinere premium TV," waarbij de nadruk ligt op de high-end prestaties in een compacte vorm. De Cognitive Processor XR van de TV introduceert nieuwe functionaliteiten zoals 'Depth Map' voor subtiele verscherping, waardoor de visuele mogelijkheden worden verbeterd. Daarnaast ondersteunt het HDR10, HLG en Dolby Vision formaten, evenals Dolby Atmos, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring.

De A90K blinkt uit in het bekijken van donkere ruimtes, met een bijna oneindige contrastverhouding, perfecte zwarte uniformiteit en uitstekende reflectiebehandeling, zoals opgemerkt door Rtings. De brede kijkhoek en snelle responstijd maken het geschikt voor verschillende activiteiten, waaronder gaming, verder ondersteund door de lage inputvertraging, VRR-ondersteuning en HDMI 2.1-bandbreedte. Het is echter belangrijk op te merken dat de TV enkele beperkingen kan hebben, zoals lage piekhelderheid voor sport en HDR-films, evenals problemen met teksthelderheid bij gebruik als pc-monitor.

Trusted Reviews benadrukt de indrukwekkende beeldkwaliteit van de Sony XR-42A90K, met name voor gamingconsoles, waardoor het aantrekkelijk is voor gamingliefhebbers. Het merkt echter op dat de TV relatief duur is en helderheid mist, terwijl de geluidskwaliteit scheef is. Ondanks deze nadelen streeft de A90K ernaar om topkwaliteit visuele prestaties te leveren voor zowel native als opgeschaalde inhoud, met een uitzonderlijke game- en filmervaring.

In vergelijking met andere modellen op de markt, valt de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV op door zijn high-end prestaties, compacte formaat en uitzonderlijke game-mogelijkheden. Hoewel het beperkingen kan hebben wat betreft piekhelderheid en teksthelderheid voor specifieke inhoud, maken de bijna oneindige contrastverhouding, brede kijkhoek en snelle responstijd het een aantrekkelijke keuze voor verschillende gebruiksscenario's, met name in donkere ruimtes.

Kortom, de Sony Bravia XR-42A90K OLED TV biedt topklasse prestaties en uitzonderlijke beeldkwaliteit, met name voor gaming en het bekijken van donkere ruimtes. Met zijn compacte formaat, geavanceerde functies en meeslepende kijkervaring is het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een premium TV met een kleinere vormfactor.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Uitgebalanceerde en consistente beeldkwaliteit: Hisense 55-Inch Class A6 (55A6H)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.41
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
8.4
Ik ben enthousiast over de Hisense 43-Inch Class A6 (43A6H) TV, een betaalbare optie die geschikt is voor gemengd gebruik. Het blinkt uit in bepaalde gebieden, terwijl het beperkingen heeft in andere. Het wordt geprezen om zijn brede kijkhoek en indrukwekkende upscaling van lagere resolutie content, wat ideaal is voor het kijken naar tv-programma's in matig verlichte kamers, het streamen van apps en gebruik als pc-monitor. Volgens beoordelingen biedt het goede prestaties voor het kijken van films en tv-programma's, en een degelijke game-ervaring met lage invoervertraging en ondersteuning voor variabele verversingssnelheid. Maar in donkere kamers en voor HDR-content zijn de beperkingen merkbaar vanwege het lage contrast, matige zwarte uniformiteit en het ontbreken van lokale dimming. De piekhelderheid kan ook moeite hebben met schittering in heldere kamers.

Zoals een beoordeling van Rtings opmerkt, "De tv wordt geprezen om zijn brede kijkhoek en goede upscaling van lagere resolutie content, waardoor het geschikt is voor gebruik als pc-monitor en voor streaming-apps." Bovendien wordt de tv geprezen om zijn waarde voor mensen met een beperkt budget, met een randloos paneel met een zwart metalen plaat en dunne randen, maar met eenvoudige plastic poten. De Hisense A6 (43A6H) biedt digitale tuning, HDMI- en USB-connectiviteit en draadloze verbindingen. Het heeft een 43-inch ADS-paneel met Ultra High Definition-resolutie en AI Adaptive Depth voor scèneverbetering. Bovendien ondersteunt het HDR-formaten en beschikt het over 20W RMS-audio met DTX Virtual HD en Dolby Digital MS12, draaiend op VIDAA U6 OS, en biedt toegang tot gratis content via VIDAA Free en VIDAA Art.

In vergelijking met zijn tegenhangers, concurreert de Hisense A6 (43A6H) gunstig wat betreft zijn brede kijkhoek en upscaling-mogelijkheden. Maar zijn beperkingen in contrast, helderheid en zwarte uniformiteit kunnen het in het nadeel brengen ten opzichte van tv's met betere HDR-prestaties en geavanceerde gamingfuncties. Hoewel het een goede keuze is voor het bekijken van tv overdag en sportevenementen, kan het tekortschieten voor films, videogames en HDR-content.

Al met al biedt de Hisense 43-Inch Class A6 (43A6H) TV een overtuigende mix van functies voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie voor gemengd gebruik. Het blinkt uit in bepaalde situaties, maar de tekortkomingen in contrast, helderheid en zwarte uniformiteit kunnen de prestaties beïnvloeden in donkerdere omgevingen en voor HDR-content.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 februari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.01
Functionaliteit
6.99
Gebruiksgemak
6.24
Samsung Series 7 TU50CU7105K. Beeldschermdiagonaal: 127 cm (50"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Motion interpolation technologie: Motion Xcelerator, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Zwart Flat 127 cm (50") LED 4K Ultra HD 3840 x 2160 Pixels 16:9 Motion Xcelerator DVB-C, DVB-T2 Smart TV Internet TV Wifi Ethernet LAN Bluetooth HDR-ondersteuning G 71 kWu 71 W

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 43 inch TVs. Er zijn immers 2050 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!