Bestenu

Wat is de beste 43 inch tv van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede 43 inch tv is een moeilijke opdracht. Wat is de beste 43 inch tv van 2023? Na het testen van 147 43 inch tvs kwam de Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart als beste uit onze 43 inch tv-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de 43 inch tvs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 43 inch tvs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 43 inch tv-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 43 inch tvs

1Score: 9.8
Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart
Beste 43 inch TV voor gamers
Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
NIKKEI NU4318S Smart TV zwart
Beste 43 inch TV voor budgetkopers
NIKKEI NU4318S Smart TV zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Samsung UE43BU8072 43 inch 4K zwart
Beste 43 inch TV voor filmfanaten
Samsung UE43BU8072 43 inch 4K zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Samsung QE43Q60B 43 inch 4K QLED 2022 1
Samsung QE43Q60B 43 inch 4K QLED 2022 1
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart
LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart
LG
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart
Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs
LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
LG 43UQ75006LF 43 inch 4K zwart
LG 43UQ75006LF 43 inch 4K zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart
Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Philips 43PFS5505 43 inch Full zwart
Philips 43PFS5505 43 inch Full zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 43 Inch Tv Koopgids

Je wilt een tv die groot genoeg is, maar je woont klein of hebt simpelweg niet de ruimte voor een 55 inch of 65 inch tv. Overweeg dan een 43 inch tv! Groot genoeg voor je slaapkamer of een studio, en prima om je favoriete series en films op te kijken. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen van een 43 inch tv.

Hoe breed is een 43 inch tv?

Een 43 inch tv is 97 cm breed en 57 cm hoog. Het aantal inches dat je aan de benaming afleest, is het schermdiagonaal: de afstand tussen de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek. Een 43 inch tv heeft een schermdiagonaal van 109 cm.

Er zijn geen kant-en-klare regels wanneer het gaat om de juiste maat tv. Het komt vooral neer op het gebruiken van je gezonde verstand. Woon je klein of heb je een kleinere huiskamer, dan is een 65 inch tv geen goed idee.

Een 43 inch tv is daarentegen een goede middenmaat: niet te groot en niet te klein. Deze maat wordt vaak gekozen als tv voor in de keuken of slaapkamer, maar ook is hij groot genoeg voor de gemiddelde huiskamer. Dan vraag je je misschien af wat de ideale kijkafstand is …

Wat is de ideale kijkafstand voor een 43 inch tv?

Het doel van tv kijken is om van een comfortabele, meeslepende kijkervaring te genieten. Dit lukt je alleen als je niet te ver van je tv vandaan zit, maar te dichtbij zitten is ook geen goed idee. Je wilt de details zien waarvoor je betaald hebt, zonder individuele pixels te kunnen tellen.

Een goede vuistregel om de ideale afstand tot je scherm te berekenen, is de schermdiagonaal met 1,5 à 2 te vermenigvuldigen. Dan kom je uit op een ideale kijkafstand van tussen 1,64 en 2,18 meter.

Welke beeldschermtechnieken zijn er?

Tegenwoordig zijn er eigenlijk maar twee hoofdtypes tv’s op de markt: led-lcd en oled. Het merendeel maakt gebruik van led. Led-tv's gebruiken light emitting diodes (ledjes), terwijl lcd's fluorescerende lampen gebruiken. Led-lcd's gebruiken hetzelfde vloeibare kristaldisplay als traditionele lcd-tv's, maar verlichten dit display met led-lampjes.

Qled maakt ook gebruik van deze techniek, maar hier is een extra laag met quantum dots toegevoegd. Deze quantum dots zorgen voor meer kleurbereik en meer nuances.

Oled heeft deze extra laag niet, want de belichting is ingebouwd in de pixels. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent niets meer dan dat de pixels zichzelf individueel in- en uitschakelen. Zwart wordt niet alsnog een beetje verlicht – zoals bij led-lcd-tv's — en is daardoor ook echt zwart. Dit zorgt voor sterke contrasten.

Oled- vs. qled

De namen van deze beeldtechnieken doen je misschien vermoeden dat de twee tv’s dezelfde techniek gebruiken, maar niets is minder waar. In het kort: qled is een aanpassing van bestaande led-lcd-technologie, terwijl oled een nieuwe technologie is.

Bij oled produceren de pixels zelf de verlichting. Dit betekent dat bij zwarte weergaves, deze pixels volledig uitgeschakeld zijn. Dit zorgt voor realistisch, diep zwart en zogenaamde oneindige contrasten. Daarnaast is een oled-tv ultradun, want er is geen ruimte nodig voor achtergrondverlichting.

Dit wilt niet zeggen dat een qled-tv minder goed is. Hoewel deze tv’s minder sterke contrasten weergeven en zwart minder diep is, zijn kleuren enorm helder en is inbranden – het blijven hangen van een statisch deel van je beeld – geen risico, wat bij oled wél het geval is. Bovendien weerkaatst een qled-scherm minder licht, waardoor je probleemloos overdag tv kijkt.

Oled-tv’s hebben gemiddeld wel een hogere verversingsnelheid, waardoor oled zich uitstekend leent voor videogames en actiefilms.

Wat is beeldverversingssnelheid?

De snelheid van de beeldverversing wordt uitgedrukt in Hertz (Hz) en wordt ook wel de ‘frame rate’ genoemd. Het aantal Hertz vertelt ons hoeveel frames een tv per seconde weergeeft, oftewel hoe vaak het zich per seconde ververst. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe vloeiender het beeld is.

De meeste tv’s hebben een beeldverversingssnelheid van 50 of 100 Hz. Kijk je veel actiefilms of ben je een enthousiaste gamer, dan kies je bij voorkeur voor een tv met een hoog aantal Hertz.

Hoe belangrijk is de resolutie?

De resolutie is hetzelfde als de scherpte van een tv en gaat over het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels het scherm heeft, hoe scherper de weergave is. Er zijn momenteel vier typen resolutie die je tegenkomt in tv’s:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels
 • 4K UHD: 3840 × 2160 pixels
 • 8K UHD: 7680 × 4320 pixels

Het spreekt voor zich dat een 8K-tv een scherper beeld heeft dan een HD Ready-tv. Een resolutie van 8K is echter niet nodig wanneer je een 43 inch tv hebt. Je zit niet enorm ver van de tv vandaan, waardoor een superscherp beeld niet nodig is.

Heb je echter een 65 inch tv, dan is een hoge resolutie zoals 4K of 8K juist welkom. De kijkafstand is groter, waardoor details al snel vervallen bij een lagere resolutie. Een hogere resolutie lost dit probleem op, waardoor je van een scherp beeld geniet.

Smart tv's

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten in huis ‘smart’. Dit betekent dat ze deel uitmaken van een zogenaamd domoticanetwerk (waarin domotica staat voor slimme apparaten in je huishouden), waarmee je al je slimme apparaten bedient.

Zo schakel je bijvoorbeeld je lichten aan en uit via Alexa, je geeft je robotstofzuiger de opdracht te stofzuigen, en zet je apps op je smart tv, en bedien je hem wellicht zelfs met een virtuele assistent.

Amazon Alexa is uiteraard niet het enige beschikbare systeem waarmee je dit soort dingen regelt. Ook Google Home en Apple HomeKit. Deze werken op dezelfde manier. Heb je een smart tv, dan kan je tv deel uitmaken van zo’n systeem.

Niet alle smart tv’s hebben dezelfde mogelijkheden. Zo hebben sommige smart tv’s spraakbesturing, maar niet allemaal. De meeste smart tv’s hebben echter wel een handig overzicht om te wisselen tussen normale tv-zenders, apps, aangesloten apparaten en het internet. Vaak zijn de duurdere tv’s wat efficiënter met hun smart-functies dan de goedkopere modellen.

Daarnaast verschillen de precieze besturingssystemen ook. Zo is WebOS van LG populair voor hoe gebruiksvriendelijk het is, terwijl Android TV bekend staat voor de enorme weelde aan beschikbare apps, mede dankzij het feit dat het een open source-systeem is, waardoor app-ontwikkelaars er allerlei kanten mee op kunnen. Tizen zie je bovendien alleen terug op Samsung-tv's, en wordt ook geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid.

Aansluitingen

Niet iedereen denkt aan de beschikbare aansluitingen wanneer men een tv koopt en dat is logisch. Toch zijn de beschikbare ingangen belangrijk. Denk aan alles dat je wilt aansluiten: je gameconsole, de set-topbox van je provider, misschien maak je gebruik van een home cinema set of heb je een soundbar.

Al deze apparaten moeten verbinding maken met je tv. Hiervoor heb je poorten nodig. Let vooral op het aantal beschikbare HDMI-poorten. Apparaten zoals een Playstation of een Nintendo maken gebruiken van HDMI-poorten, maar ook veel speakers, mogelijk Blu-rayspelers en andere mediaspelers.

Je wilt het liefst een tv met minimaal vier HDMI-poorten. Hierdoor ben je klaar voor de toekomst, mocht je over een tijdje meerdere apparaten aan willen sluiten. Idealiter kies je daarbij ook voor poorten (en kabels) die tenminste HDMI 1.4 ondersteunen.

hero illustration

Hoe testen we 43 inch tvs?

Om de beste 43 inch tv te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 43 inch tv-test hebben we 147 43 inch tvs geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze 43 inch tv-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 43 inch tv-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne 43 inch tv-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte 43 inch tv in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 147 43 inch tvs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste 43 inch tvs in een oogopslag

1 - Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste 43 inch TV voor gamers: Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze curved tv is dat het een scherp gedefinieerd beeld heeft, waardoor je geniet van films en series.
 • list plusDeze curved tv heeft een kleurrijk beeld, waardoor je maximaal geniet van kleurrijke beelden.
 • list plusEen derde voordeel van deze curved tv is dat het een goede geluidskwaliteit heeft, waardoor je maximaal geniet van films en series.

Nadelen Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart

 • list plusDeze curved tv heeft geen aansluiting voor oudere game consoles, waardoor je deze niet kunt gebruiken met deze tv.
 • list plusEen ander nadeel van deze curved tv is dat de software langzaam is, waardoor het lang duurt voordat je een app of programma start.
 • list plusDeze curved tv heeft geen verwijderbare apps, waardoor je deze niet kunt verwijderen als je deze niet gebruikt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een 43 inch TV met haarscherp beeld? Dan is de Samsung UE43AU7172 43 inch 4K grijs | zwart een uitstekende keuze! Met zijn Crystal Display en Crystal Processor 4K zorgt deze TV voor een optimale kleurweergave en levendige beelden met rijke kleuren. Bovendien heeft deze TV een HDR functie die het lichtbereik vergroot, zodat je geniet van een immens spectrum aan kleuren en details, zelfs bij de donkerste scènes.

De UE43AU7172 heeft een maximale resolutie van 4K Ultra HD, wat betekent dat deze TV 4 keer meer pixels heeft dan een gewone FHD TV. Hierdoor krijg je scherpere en heldere beelden die je het gevoel geven dat je er echt bij bent. Ook heeft deze TV een Input Lag van slechts 15 milliseconde, wat betekent dat je geen last hebt van vertraging tijdens het gamen.

Het Boundless Design van deze TV is eveneens een pluspunt. Het is een strak en elegant ontwerp dat het puurste beeld geeft. Het grenzeloze design zorgt ervoor dat je helemaal in het beeld opgaat en de smalle rand legt de nadruk op het beeld.

Al met al is de Samsung UE43AU7172 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een 43 inch TV met haarscherp beeld en levendige kleuren. Het enige nadeel is dat de Local dimming functie niet vermeld is in de product beschrijving, wat voor sommige gebruikers een belangrijk criterium kan zijn.

Persoonlijk vind ik deze TV een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige TV met een mooi design en levendige kleuren. De Input Lag van slechts 15 milliseconde en de HDR functie maken deze TV ook uitermate geschikt voor gamers en filmliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - NIKKEI NU4318S Smart TV zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste 43 inch TV voor budgetkopers: NIKKEI NU4318S Smart TV zwart

Voordelen

 • list plusDe NIKKEI NU4318S Smart TV zwart biedt toegang tot een uitgebreid aanbod aan apps.
 • list plusDeze game tv heeft een hoge beeldresolutie van 3840 x 2160, waardoor games realistisch en scherp worden weergegeven.
 • list plusDe NIKKEI NU4318S Smart TV zwart heeft een snelle reactietijd, waardoor gamers precieze besturing kunnen uitvoeren.

Nadelen NIKKEI NU4318S Smart TV zwart

 • list plusDe kijkhoek van de NIKKEI NU4318S Smart TV zwart is beperkt, waardoor de beeldresolutie afneemt als je de tv vanuit een anders hoek bekijkt.
 • list plusHet geluidsniveau van de NIKKEI NU4318S Smart TV zwart is gemiddeld, waardoor

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een smart televisie die gemakkelijk in je woonkamer of slaapkamer past? Dan is de NIKKEI NU4318S Smart TV zwart een ideale keuze. Met een diagonale afmeting van 109 cm (43 inch) en een 4K Ultra HD beeldresolutie, wordt de kijkervaring naar een hoger niveau getild. De hoge beeldresolutie maakt de beelden vier keer zo scherp dan bij een Full HD televisie. Daarnaast beschikt deze televisie over smartfuncties, waardoor je kunt genieten van vele verschillende apps zoals Netflix en Youtube.

Wat deze televisie apart maakt van andere modellen is het gemakkelijk installeren van een surround sound systeem of soundbar. Dit zorgt voor een nog betere beleving van de beelden en het geluid. Ook heeft deze televisie maar liefst 3 HDMI- en 2x USB aansluitingen, waardoor je gemakkelijk meerdere apparaten kunt aansluiten.

Vanuit een gebruikersperspectief is het belangrijk om te weten dat de NIKKEI NU4318S Smart TV zwart een input lag heeft van 8 milliseconde. Dit betekent dat de televisie snel reageert op de invoer van de afstandsbediening, wat belangrijk is bij het spelen van games. Daarnaast is het gemakkelijk om deze televisie aan te sluiten op WiFi, waardoor je draadloos kunt internetten en streamen.

Als we kijken naar de voordelen van deze televisie, dan is het de hoge beeldresolutie, de smartfuncties en het gemakkelijk aansluiten van meerdere apparaten. Een nadeel kan zijn dat deze televisie geen HDR heeft.

Al met al is de NIKKEI NU4318S Smart TV zwart een goede keuze als je op zoek bent naar een 43 inch televisie met smartfuncties, hoge beeldresolutie en gemakkelijk aansluiten van meerdere apparaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Samsung UE43BU8072 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste 43 inch TV voor filmfanaten: Samsung UE43BU8072 43 inch 4K zwart

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een TV die je het gevoel geeft dat je in de bioscoop zit? Dan is de Samsung UE43BU8072 43 inch 4K TV misschien wel iets voor jou. Deze TV heeft een prachtig UHD Crystal Display scherm met een resolutie van 4K Ultra HD, wat betekent dat je kan genieten van levendige beelden in fantastische kleuren en heldere details, zelfs in de donkerste scènes dankzij de HDR10+ en HLG technologie.

Wat deze TV echt onderscheidt van andere TVs is de Dynamic Crystal Color technologie die een miljard kleurnuances biedt, waardoor je elk detail kunt zien en realistische nuances zoals bedoeld kunt ervaren. Daarnaast heeft de TV een krachtige upscaling functie waardoor je zelfs je favoriete films en series kunt bekijken in 4K resolutie.

Maar dat is nog niet alles! Deze TV heeft ook een snelle Input Lag van slechts 8 milliseconden en Motion Xcelerator technologie die automatisch frames voor broninhoud schat en compenseert, waardoor je heldere beelden en betere prestaties ervaart.

Of je nu graag films en series kijkt, of graag games speelt, deze TV is geschikt voor jou. Het enige nadeel is dat de Local dimming functie niet zo geavanceerd is als bij sommige andere TVs.

Al met al is de Samsung UE43BU8072 43 inch 4K TV een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een TV met geweldige beeldkwaliteit en prestaties, zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Samsung QE43Q60B 43 inch 4K QLED 2022 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Samsung QE43Q60B 43 inch 4K QLED 2022 1

Voordelen

 • list plusDeze game tv heeft een uitstekende beeldkwaliteit.
 • list plusHet is een voordeel dat de installatie snel te voltooien is.
 • list plusHet is een voordeel dat de game modus intuïtief is.

Nadelen Samsung QE43Q60B 43 inch 4K QLED 2022 1

 • list plusDe geluidskwaliteit is minder goed.
 • list plusHet is een nadeel dat de afstandsbediening ingewikkeld te gebruiken is.
 • list plusEr is geen 3D-modus.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Met de Samsung QE43Q60B haal je een topmodel 43 inch 4K QLED TV in huis. De beeldkwaliteit is werkelijk fenomenaal dankzij de Quantum Dot-technologie, die zorgt voor een 100% kleurvolume en intense kleuren die van het scherm spatten. Ook Quantum HDR is aanwezig, waarmee je elk beeld in volle kracht zult ervaren. Het ontwerp van de tv is strak en elegant, met een smalle rand die de nadruk legt op het beeld.

Maar wat deze tv echt bijzonder maakt, is de Quantum Processor Lite. Deze speciale chip optimaliseert de kleurweergave en contrastverhoudingen, en stuurt HDR aan. Hierdoor is het beeld altijd van optimale kwaliteit, of je nu naar een spannende actiefilm kijkt of je favoriete serie binge-watcht.

Daarnaast beschikt de Samsung QE43Q60B over Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, zodat je altijd verbonden bent met het internet en je andere apparaten. Dankzij de HDMI- en USB-aansluitingen kun je ook gemakkelijk je gameconsole of andere apparatuur aansluiten op de tv.

Als je op zoek bent naar een televisie met een haarscherp beeld, intense kleuren en een strak ontwerp, dan is de Samsung QE43Q60B een uitstekende keuze. Of je nu wilt genieten van een film of serie, of wilt gamen in de hoogste kwaliteit, deze tv biedt het allemaal.

Persoonlijk vind ik de Samsung QE43Q60B een fantastische tv. Het beeld is werkelijk adembenemend en de Quantum Processor Lite zorgt voor een nog betere kijkervaring. Het ontwerp is strak en modern, en past perfect in elke woonkamer. Het enige nadeel is dat de tv vrij prijzig is, maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

Voordelen

 • list plusDe LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart heeft een eenvoudige installatie.
 • list plusDeze tv heeft een snelle beeldverversingssnelheid.
 • list plusHet beeld van deze LG tv is scherp..

Nadelen LG 43UP77006LB 43 inch 4K zwart

 • list plusDeze LG tv heeft weinig aansluitingen.
 • list plusDeze LG tv heeft een kleine schermgrootte.
 • list plusDeze LG tv heeft geen ingebouwde luidsprekers..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

De LG 43UP77006LB 43 inch 4K Ultra HD TV is een geweldige keuze voor filmliefhebbers en gamers. Met zijn verbluffende 4K Ultra HD-beeldkwaliteit en HDR-ondersteuning zorgt deze TV voor heldere, levendige kleuren en een uitstekend contrast. De Quad Core Processor 4K zorgt ervoor dat zelfs beelden in lage resolutie worden opgeschaald naar een kwaliteit die zeer dicht in de buurt komt van 4K. Met een input lag van slechts 20 ms is deze TV ook zeer geschikt voor gamers die op zoek zijn naar een snelle en responsieve TV.

Wat deze TV echt onderscheidt van andere modellen, is de AI Sound-technologie. Deze technologie identificeert de audiobronnen en past automatisch het geluid aan op het interieur van de kamer. Hierdoor is het geluid altijd uitgebalanceerd en helder. Daarnaast is de gloednieuwe filmmaker modus een echte gamechanger voor filmliefhebbers. Deze modus schakelt effecten zoals motion smoothing en image sharpening uit, zodat je precies kunt zien wat de regisseur bedoeld heeft.

Hoewel deze TV geen local dimming heeft, is het slanke design met dual pole standaard een mooie toevoeging aan elke woonkamer. Het gebruiksgemak is hoog met de Magic Remote en stembesturing. De TV heeft ook een input lag van slechts 20 ms, wat het ideaal maakt voor gaming.

Over het algemeen is de LG 43UP77006LB een uitstekende keuze voor filmliefhebbers en gamers die op zoek zijn naar een 43 inch TV met een goede beeld- en geluidskwaliteit. Het ontbreken van local dimming kan voor sommigen een nadeel zijn, maar de AI Sound en filmmaker modus maken dit zeker goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Samsung UE43AU7192 43 inch 4K zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een 43 inch TV die jouw kijkervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Samsung UE43AU7192 echt iets voor jou! Deze TV beschikt over een 4K Ultra HD resolutie en HDR10+ technologie, waardoor elk detail tot leven komt. Ook beschikt deze TV over local dimming, wat zorgt voor diepe zwartwaarden en een prachtig contrast. Het design van deze TV is strak en elegant, waardoor het een aanwinst is voor elk interieur.

Wat deze TV echt uniek maakt, is de Crystal Processor 4K. Deze speciale chip optimaliseert de kleurweergave en contrastverhoudingen, zodat jij kunt genieten van levendige en fonkelende beelden. Het Boundless Design zorgt voor een grenzeloos beeld en een smalle rand die de nadruk legt op het beeld.

Van het streamen van je favoriete content tot het aansluiten van je apparaten via USB of HDMI, deze TV biedt alles wat je nodig hebt voor een geweldige kijkervaring. Met een input lag van slechts 10 milliseconden reageert de TV razendsnel op jouw acties.

Het enige nadeel van deze TV is dat het geluid wat aan de zachte kant is en dat er geen ondersteuning is voor Dolby Vision. Maar dat is makkelijk op te lossen met een soundbar en de HDR10+ technologie zorgt nog steeds voor een geweldige kijkervaring.

Kortom, de Samsung UE43AU7192 is een geweldige keuze voor de echte filmliefhebber die op zoek is naar een 43 inch TV met haarscherp beeld, prachtig contrast en een strak design.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

Voordelen

 • list plusHet is makkelijk om de lg tv te gebruiken dankzij de Magicwand afstandsbediening.
 • list plusHet beeld is mooi als je er recht voor zit.
 • list plusDe installatie is makkelijk.

Nadelen LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs

 • list plusHet beeld is flets als je er niet recht voor zit.
 • list plusHet formaat van de lg tv is niet altijd juist.
 • list plusDe beeldkwaliteit is soms niet goed.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.7

De LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige televisie. De NanoCell-technologie filtert onzuivere kleuren uit RGB-golflengten, waardoor je een pure kleurervaring krijgt. De α5 Gen5 AI Processor 4K optimaliseert de oorspronkelijke inhoud voor een betere kwaliteit. Met ThinQ AI kun je de tv op jouw persoonlijke voorkeuren afstemmen. Bovendien kun je met de NanoCell Cinema films in verbluffende kleuren bekijken. En met de NanoCell Gaming kun je genieten van snel, soepel gamen. Ook ondersteunt de LG NanoCell NVIDIA GeForce Now, waardoor je direct toegang hebt tot duizenden games. Kortom, de LG 43NANO786QA 43 inch 4K grijs is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige televisie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - LG 43UQ75006LF 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. LG 43UQ75006LF 43 inch 4K zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

De LG 43UQ75006LF is een 4K LED televisie met een 43 inch scherm. De televisie beschikt over slimme stembediening en beschikt over HDR 10 Pro om de kleuren en helderheid optimaal weer te geven. De televisie beschikt ook over een aantal slimme functies om het gamen optimaal te laten verlopen. Heldere 4K-beelden LG UHD TV's geven je kijkervaring een upgrade. Geniet van levendige kleuren en adembenemende details in Real 4K. A5 Gen 5 AI-processor Boost je kijkervaring. De A5 Gen5 AI-processor verbetert de LG UHD TV om je een meeslepende ervaring te bieden. Herdefinieer 4K Bekijk niet-4K beelden in 4K op het grote UHD-scherm om te genieten van helderheid en precisie op elk moment. Slimmer dan je denkt Eenvoudige bediening met alleen je stem. Slimme stembediening via Google Assistant, Amazon Alexa, Apple AirPlay en meer, maken het bedienen van je LG UHD TV eenvoudiger en sneller dan ooit HDR10 Pro Met HDR10 Pro wordt het helderheidsniveau aangepast om de kleur en helderheid van elk beeld te verbeteren. Laat je betoveren door hoe realistisch je inhoud eruit ziet. Bereid je voor op Epic Gaming Geniet van een fantastische game-ervaring met behulp van Cloud Game, Game Dashboard & Optimizer, en HGiG. Gamedashboard & Optimizer Vind alle instellingen die je nodig hebt voor een optimale gameplay op één plek. Met het Gamedashboard kun je snel de instellingen van het huidige game-genre wijzigen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

Voordelen

 • list plusHet design van deze 43 inch tv is aantrekkelijk.
 • list plusDeze 43 inch tv levert een scherp en levendig beeld.
 • list plusDeze 43 inch tv is compatibel voor integratie met een Samsung Soundbar.

Nadelen Samsung UE43AU7022K 43 inch 4K zwart

 • list plusDe handleiding is niet beschikbaar in het Nederlands.
 • list plusSommige apps op deze 43 inch tv zijn niet altijd even intuïtief te bedienen.
 • list plusDe installatie kan traag duren.

Samsung Series 7 UE43AU7022KXXH. Beeldschermdiagonaal: 109,2 cm (43"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Motion interpolation technologie: PQI (Picture Quality Index) 2000, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10 - Philips 43PFS5505 43 inch Full zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Philips 43PFS5505 43 inch Full zwart

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een betaalbare, maar goede TV? Dan is de Philips 43PFS5505 misschien wel iets voor jou! Deze compacte LED-TV heeft alles wat je nodig hebt. Zo zorgt de Pixel Plus HD-engine voor een scherp beeld en levendige kleuren. Bovendien geniet je van helder geluid dankzij de full-range luidspreker.

De maximale resolutie van de Philips 43PFS5505 is Full HD, wat betekent dat je kunt genieten van scherp beeld en heldere kleuren. Daarnaast heeft deze TV HDR10 en HLG, wat zorgt voor nog meer kleur en contrast.

Een ander voordeel van deze TV is dat de input lag slechts 20 milliseconden is. Dit betekent dat de TV snel reageert op jouw input, waardoor je geen vertraging ervaart tijdens het gamen of het kijken van snelle actiescènes.

Een nadeel is dat deze TV geen local dimming heeft. Hierdoor zijn de zwarttinten niet zo diep als bij sommige andere TV's.

Al met al is de Philips 43PFS5505 een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare TV met scherp beeld en helder geluid. Het is vooral geschikt voor degenen die geen hoge eisen stellen aan kleurcontrast en diepe zwarttinten.

Mijn persoonlijke mening is dat deze TV een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare TV. Het ontbreken van local dimming is jammer, maar gezien de prijs is het begrijpelijk. Al met al zou ik deze TV zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 43 inch tvs. Er zijn immers 147 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!