Wat is de beste Beamer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Beamer is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Beamer van 2023? Na het testen van 1705 Beamers kwam de Epson Home Cinema 5050UB als beste uit onze Beamer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Beamers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Beamers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Beamer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Beamers

1Score: 9.6
Epson Home Cinema 5050UB
Beste Beamer
Epson Home Cinema 5050UB
Epson
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
BenQ HT2060
Uitzonderlijke 1080p resolutie
BenQ HT2060
BenQ
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Vankyo Leisure 3
Waar voor je geld onder $200
Vankyo Leisure 3
Vankyo
4Score: 9.4
BenQ TK700STi
Geoptimaliseerd voor 4K-gaming
BenQ TK700STi
BenQ
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Anker Nebula Mars II Pro
Anker Nebula Mars II Pro
Anker
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Anker Nebula Capsule II
Anker Nebula Capsule II
Anker
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Wsiiroon LED Projector
Wsiiroon LED Projector
Wsiiroon
8Score: 9
Epson Home Cinema 2250
Epson Home Cinema 2250
Epson
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Epson Home Cinema LS11000
Epson Home Cinema LS11000
Epson
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Optoma CinemaX P2
Optoma CinemaX P2
Optoma
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Beamer Koopgids

Ben je van plan een home cinema op te zetten en heb je nog een wit doek of een lege, witte muur over? Dan is een beamer dé manier om de bioscoopervaring in huis te halen!

Wat heb je nodig voor een beamer?

Naast de beamer zelf heb je een aantal apparaten nodig. Wat je verder precies nodig hebt, hangt af van wat voor beamer je gebruikt. Voor een normale, 'traditionele' beamer, heb je ten eerste een bron nodig.

Je kunt hierbij denken aan een laptop of pc, een usb-stick of harde schijf waar je media op staat, of waar je direct media van streamt. Je zou ook een smartphone kunnen gebruiken met een verloopkabel die in de HDMI-aansluiting van de beamer past.

Daarnaast is er nog een alternatief: de Chromecast. Daarmee voeg je een draadloze optie toe aan de verbindingsmogelijkheden van je beamer. Je kunt vanaf je laptop, tablet, smartphone of pc je media namelijk direct naar de Chromecast 'casten', zonder kabel.

Daarnaast sluit je natuurlijk ook je Blu-rayspeler, dvd-speler of je gaming console aan op een beamer.

Verder heb je ook goede speakers nodig. Dit kunnen losse speakers zijn of een soundbar. Die keuze laten we aan jou over!

Er zijn ook nog smart speakers. Hiermee heb je direct toegang tot apps als YouTube, zodat je niet vanaf een ander apparaat hoeft te streamen. Je verbindt ze via WiFi met het internet, waarna ze toegang tot hun eigen app aanbod krijgen. Sommigen smart speakers hebben tevens zelfs ingebouwde speakers, waardoor je daar ook niet meer aan hoeft te denken.

Hoe verbind je een laptop met een beamer?

De twee bekendste opties zijn een kabel, of een Chromecast. Beide opties zijn erg simpel. In het eerste geval plug je een HDMI-kabel – idealiter HDMI 2.1, de nieuwste standaard – aan één kant in je laptop. De andere kant steek je in de beamer. Je kunt ook een VGA- of composietkabel gebruiken.

Verbind hierna pas de beamer met een stopcontact en zet je hem aan. Meestal detecteert de laptop na een paar seconden dat er een beamer is aangesloten en kun je meteen aan de slag.

Krijg je toch geen beeld? Ga dan met je muis op je bureaublad staan, druk op de rechter muisknop > beeldinstellingen > detecteren. Selecteer daarna in de keuzelijst van 'meerdere schermen' de dupliceer-optie, en je bent klaar!

Hoe groot kan een beamer projecteren?

Je projecteert met een beamer een beeld van tot wel 300" in diagonaal. Idealiter projecteer je minstens 80" om het meeste uit je beamer te halen. Anders kun je je afvragen of je niet beter een tv kunt kopen.

Natuurlijk is de kijkafstand hier ook belangrijk. Je projecteert geen beeld van 100" als je op twee meter afstand zit. Je vind hier een handige tabel terug die je als leidraad kunt gebruiken om de kijkafstand te bepalen.

Wat zijn lumen bij een beamer?

Lumen staat voor de lichtopbrengst en bepaalt hoe zichtbaar de projectie is op het scherm of op de muur. Misschien denk je dat meer meteen beter is, maar dat is niet altijd waar. De hoeveelheid lumen die je nodig hebt, is namelijk afhankelijk van hoedanig verlicht de ruimte is waarin je projecteert, en hoe groot het beeld uiteindelijk is.

Beamers met meer lumen presteren beter in verlichte kamers. Krijg je veel zonlicht binnen of heb je 's avonds je lampen aanstaan tijdens het kijken, dan krijg je betere resultaten van een beamer met bijvoorbeeld 3000 lumen dan met 1500 lumen. Wel is het contrast bij een hoger lumen vaak iets minder optimaal, dus houdt dit in gedachten.

Verder geldt dat je bij grotere projecties het beeld al snel slechter zichtbaar wordt. Voor een groter projectieformaat heb je dus meer lumen nodig.

Hoeveel lumen heb ik nodig?

Voor educatieve of zakelijke presentaties, heb je minstens 2000 lumen nodig. Presentaties worden over het algemeen in goed verlichte kamers gegeven en op grote schermen. Vooral bij grote conferenties waar pas écht op groot formaat wordt geprojecteerd, is het erg belangrijk minimaal 2000 lumen te hebben.

Ga je gamen? Dan zit je tussen de 2000 en 3000 lumen goed. Je gamet waarschijnlijk zowel overdag als 's avonds. Game je alleen 's avonds of 's nachts? Dan heb je ook aan minder lumen genoeg. Hoe dan ook zit je tussen de 2000 en 3000 precies in het gebied waar de lamp van de beamer niet zodanig fel is dat het beeldcontrast er ernstig onder lijdt.

Voor een thuisbioscoop heb je een grotere keuze – tussen de 1000 lumen en 3000 lumen. Hierbij moet je vooral aan de bovengenoemde factoren denken omtrent omgevingslicht en het projectieformaat.

Zijn er beamers met Bluetooth?

Ja! Naast de smart beamers die meestal zijn uitgerust met zowel WiFi- als Bluetooth-connectiviteit, komen er ook steeds meer 'normale' beamers uit met Bluetooth-connectiviteit. Dat elimineert de behoefte aan kabels.

hero illustration

Hoe testen we Beamers?

Om de beste Beamer te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Beamer-test hebben we 1705 Beamers geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Beamer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Beamer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Beamer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Beamer in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1705 Beamers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Beamers op een rijtje

1. Beste Beamer: Epson Home Cinema 5050UB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epson Home Cinema 5050UB

 • list plusEen breed scala aan opties voor beeldformaat
 • list plusUitstekende HDR-verwerking
 • list plusScherpe details met nauwkeurige kleuren

Nadelen Epson Home Cinema 5050UB

 • list plusNiet zo diepe zwartniveaus als OLED- of LCD-televisies

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.05
De Epson EH-TW7000 is een zeer capabele en betaalbare 4K-projector die indrukwekkende prestaties levert. Met een zoomlens van 1,62x en een beeldformaat dat varieert van 40 inch tot 500 inch, biedt het veelzijdigheid in projectiegrootte. Met de lens-shift functie kan ik gemakkelijk de positie van het beeld aanpassen, en er is ook royale keystone-correctie. De projector heeft een compact en stijlvol ontwerp, met twee HDMI-aansluitingen en twee USB 2.0-poorten voor bronmateriaal. De afstandsbediening is volledig uitgerust en gebruiksvriendelijk.

"Het beeld heeft een geweldige diepte en drama, met scherpe details en nauwkeurige kleuren." De Epson EH-TW7000 maakt gebruik van Epson's 3LCD 4K PRO-UHD-projectorsysteem, dat pixelverschuiving gebruikt om een 4K-beeld te creëren. Het heeft een helderheid van 3000 lumen en een contrastverhouding van 40.000:1, en presteert goed in zowel gedeeltelijk verlichte als verduisterde ruimtes. De projector ondersteunt HDR10 en actieve 3D-verwerking, en biedt uitstekende HDR-verwerking en donkere details. De zwartniveaus zijn echter niet zo diep als die van OLED- of LCD-televisies.

Vergeleken met zijn tegenhangers is de Epson Home Cinema 3200 / EH-TW7000 een budgetvriendelijke optie die nog steeds 4K HDR-mogelijkheden biedt. Het heeft een compact ontwerp, handmatige lens-shift hefbomen en elektronische keystone-correctie voor eenvoudige installatie. Met 3000 lumen helderheid en een contrastverhouding van 40.000:1 presteert het goed in verschillende verlichtingsomstandigheden. Het bevat ingebouwde luidsprekers van 10W en Bluetooth-audioconnectiviteit voor draadloos streamen. De Epson Home Cinema 3800 / EH-TW7100 is een andere optie die Epson's 'E-shift' techniek gebruikt om 4K-beelden te verbeteren. Het heeft een hogere contrastverhouding van 100.000:1 en biedt twee audiomogelijkheden: ingebouwde stereoluidsprekers en Bluetooth voor externe luidsprekers of soundbars. Beide projectoren ondersteunen HDR10, HLG en 3D.

"Epson-projectoren bieden uitzonderlijke prestaties en functies die concurreren met duurdere opties op de markt." Hoewel ze misschien geen native 4K zijn, blinken Epson-projectoren uit qua flexibiliteit en installatiemogelijkheden. Ze reproduceren kleuren met indrukwekkende nauwkeurigheid en bieden concurrerende prestaties. De Epson EH-TW7000 valt op als een betaalbare 4K-projector die een kijkervaring van hoge kwaliteit biedt. Het heeft mogelijk niet dezelfde diepe zwartniveaus als OLED- of LCD-televisies.

Kortom, de Epson EH-TW7000 is een veelzijdige en betaalbare 4K-projector die indrukwekkende prestaties biedt. Het heeft een breed scala aan beeldgrootte-opties, uitstekende HDR-verwerking en scherpe details met nauwkeurige kleuren. Hoewel het misschien niet de diepste zwartniveaus heeft, is het nog steeds een zeer capabele optie in zijn prijsklasse. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke projector zoals de Epson Home Cinema 3200 / EH-TW7000 of een faux-4K-optie zoals de Epson Home Cinema 3800 / EH-TW7100, Epson-projectoren bieden uitzonderlijke prestaties en functies die concurreren met duurdere opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitzonderlijke 1080p resolutie: BenQ HT2060

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BenQ HT2060

 • list plusUitzonderlijke resolutie en algemene beeldkwaliteit
 • list plusLED-technologie voor een langere levensduur en kostenbesparingen
 • list plusCompact ontwerp en compatibiliteit met streamingapparaten voor draagbaarheid

Nadelen BenQ HT2060

 • list plusRelatief hoge prijs voor een 1080p-projector

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
8.97
De BenQ HT2060 is een 1080p projector die uitblinkt in uitzonderlijke resolutie en algehele beeldkwaliteit. Volgens CNET biedt het "uitstekende kleurreproductie, redelijke contrastverhouding en verticale lensverschuiving." De projector is compatibel met HDR en kan een 4K-signaal accepteren, hoewel het dit omzet naar 1080p. Het heeft een 1,3x zoom en een kortere projectieafstand, waardoor het flexibeler is qua plaatsing in vergelijking met andere projectoren in zijn prijsklasse.

Een belangrijke verbetering in de HT2060 is de overgang van een traditionele lamp naar LED's. Deze verandering resulteert niet alleen in een langere levensduur van de projector, maar verlaagt ook de totale kosten. Zoals Home Theater HiFi opmerkt, biedt de HT2060 een helder en scherp beeld zonder dat er kalibratie nodig is. Het ondersteunt ook Ultra HD-signalen en zelfs 3D-content, wat zeldzaam is bij platte televisieschermen. Met zijn compacte ontwerp en compatibiliteit met streamingapparaten kan het dienen als een draagbare entertainmentoplossing.

De BenQ HT2060 is ontworpen om nauwkeurige kleuren en een authentieke bioscoopervaring te leveren, zoals benadrukt op de BenQ-website. De lange levensduur van de lamp produceert rijke kleuren en een hoog contrast, waardoor er meer details te zien zijn in donkere scènes. De Filmmaker-modus behoudt de originele beeldverhoudingen, kleuren en framesnelheden, wat zorgt voor een meeslepende thuisbioscoopervaring. De ingebouwde luidsprekers en ondersteuning voor externe geluidssystemen zorgen voor een superieure geluidskwaliteit. Bovendien maakt de lage invoervertraging van 16,7 ms het geschikt voor gaming.

Wat betreft technische specificaties biedt de HT2060 volgens Projector Central 2.300 lumen en een zoom van 1,30:1. Het weegt 7,9 lbs en is online te koop voor $999.

Hoewel de BenQ HT2060 indrukwekkende functies en prestaties biedt, kan de prijs een potentieel nadeel zijn. Zoals CNET vermeldt, kan het wat duur zijn voor een 1080p projector, vooral gezien het feit dat sommige concurrenten meer lumen bieden voor een vergelijkbare prijs.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de BenQ HT2060 zich door zijn nauwkeurige kleurreproductie, solide HDR en lage invoervertraging voor gaming. Het excelleert ook in het bieden van een hoogwaardige en meeslepende thuisbioscoopervaring, dankzij functies zoals de Filmmaker-modus en flexibele installatiemogelijkheden.

Concluderend is de BenQ HT2060 een zeer aanbevolen 1080p projector die een uitzonderlijke beeldkwaliteit en een scala aan handige functies biedt. De LED-technologie zorgt voor kostenvoordelen op lange termijn en het compacte ontwerp en de compatibiliteit maken het een veelzijdige entertainmentoplossing. Hoewel het aan de duurdere kant kan zijn voor een 1080p projector, rechtvaardigen de superieure prestaties en meeslepende ervaring de investering.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Waar voor je geld onder $200: Vankyo Leisure 3

Loading ...

Voordelen Vankyo Leisure 3

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusCompact en draagbaar ontwerp
 • list plusDegelijke beeldkwaliteit in donkere ruimtes

Nadelen Vankyo Leisure 3

 • list plusLage native resolutie
 • list plusGeen lensverschuiving
 • list plusMatige ingebouwde speakers

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.27
De Vankyo Leisure 3 Mini Beamer is een compacte en betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een beamer die waar voor hun geld biedt voor minder dan $200. Met een native resolutie van 800x480 kan hij content accepteren tot 1080p en deze verkleinen. Hij biedt een maximale lichtopbrengst van 2400 lumen en een contrastverhouding van 2000:1, hoewel deze claims niet zijn gemeten. De beamer kan schermen vullen van 32 tot 176 inch, waardoor hij geschikt is voor kleine tot middelgrote kamers.

Een opvallende functie van de Vankyo Leisure 3 is het innovatieve koelsysteem met warmteafvoer en geluiddempende technologie, waardoor het ventilatorgeluid tijdens gebruik wordt verminderd. Volgens Projector Reviews is "de beamer relatief stil - het ventilatorgeluid is merkbaar, maar acceptabel, zelfs tijdens stille delen van films." Dit maakt hem ideaal voor rustige kijkomgevingen.

De aansluitmogelijkheden van de Vankyo Leisure 3 zijn onder andere HDMI, USB, VGA en analoge ingangen, waardoor hij flexibel is voor verschillende apparaten. Hij mist echter lensverschuiving en de keystone-correctie verzacht het beeld, wat de algehele beeldkwaliteit kan beïnvloeden. Volgens Projector Reviews "doet de keystone-correctie zijn werk goed, maar verzacht hij het beeld enigszins."

Wat betreft de bouwkwaliteit heeft de Vankyo Leisure 3 gemengde beoordelingen gekregen. Lifewire merkt op dat het ontwerp aanvoelt en eruitziet als een goedkoop speelgoed, met een wiebelige lens die niet strak in de behuizing past. Aan de andere kant is de beamer compact en draagbaar, met afmetingen van 12.24 x 9.43 x 4.63 inch en een gewicht van slechts 2.4 pond, waardoor hij handig is voor op reis.

Wat betreft de beeldkwaliteit presteert de Vankyo Leisure 3 goed in donkere kamers, met redelijke kleuren en contrast. Zijn helderheid kan echter onvoldoende zijn voor goed verlichte omgevingen. Volgens Lifewire is "de beeldkwaliteit goed in zeer donkere kamers, maar de lamp is niet erg helder." Dit maakt hem minder geschikt voor zakelijke presentaties of situaties waarin omgevingslicht niet kan worden gecontroleerd.

De ingebouwde luidsprekers van de Vankyo Leisure 3 zijn klein en niet krachtig, wat resulteert in dun en blikkerig geluid. Lifewire merkt op dat de luidsprekers onvoldoende zijn en adviseert het gebruik van externe luidsprekers voor een betere geluidservaring.

Vergeleken met andere beamers in dezelfde prijsklasse biedt de Vankyo Leisure 3 een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding met zijn betaalbare prijs en compacte ontwerp. Zijn beperkingen, zoals de lage native resolutie en het ontbreken van bepaalde functies, kunnen echter zijn geschiktheid voor bepaald gebruik beperken.

Al met al is de Vankyo Leisure 3 Mini Beamer een budgetvriendelijke optie die een redelijke beeldkwaliteit biedt in donkere kamers en handige draagbaarheid voor op reis. Zijn innovatieve koelsysteem helpt het ventilatorgeluid te verminderen, waardoor hij geschikt is voor rustige kijkomgevingen. Zijn lage native resolutie, gebrek aan lensverschuiving en matige ingebouwde luidsprekers kunnen echter zijn aantrekkingskracht beperken voor bepaalde gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

4. Geoptimaliseerd voor 4K-gaming: BenQ TK700STi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BenQ TK700STi

 • list plusIndrukwekkende gaming prestaties
 • list plusHeldere en duidelijke beeldkwaliteit
 • list plusLage input lag

Nadelen BenQ TK700STi

 • list plusPrestaties voor tv-inhoud zijn niet zo indrukwekkend
 • list plusMist een breed kleurengamma
 • list plusZwarte niveaus zijn niet zo diep als bij duurdere projectoren

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
8.86
De BenQ TK700STi is een echte aanrader als het gaat om een 4K gaming projector met indrukwekkende prestaties. Volgens TechRadar ondersteunt het 4K met 60Hz en heeft het een opmerkelijke responstijd van 16ms, wat zorgt voor een soepele en lag-vrije game-ervaring. Het display is helder en kristalhelder dankzij de 3.000 lumen helderheid en HDR-ondersteuning. Daarnaast biedt het drie game-modi voor geoptimaliseerde weergave-instellingen. Qua prestaties voor tv-content is het echter niet zo indrukwekkend.

De projector heeft een minimalistisch design en wordt geleverd met handige analoge zoom- en focusdials. Het biedt twee HDMI 2.0-poorten, een RS-232, audio-uitgang en een USB-poort. Bij de projector zit ook een BenQ Android TV dongle die handmatig geïnstalleerd moet worden. Al met al biedt de BenQ TK700STi uitstekende waarde voor zijn prijs.

Volgens Projector Central is de BenQ TK700STi een veelzijdige 4K gaming projector die ook gebruikt kan worden voor UHD streaming en films. Het presteert goed met HDR-content, hoewel het geen breed kleurengamma heeft. De zwartniveaus zijn niet zo diep als bij duurdere projectoren, maar in SDR-modus kun je de lichtopbrengst aanpassen voor een beter waargenomen contrast. Het opvallende kenmerk is de 4K/60Hz-ondersteuning met lage latentie, wat het geschikt maakt voor gamers. Het biedt ook ondersteuning voor 120Hz en 240Hz in 1080p-modus. De projector is compact en licht, maar voor optimale beeldkwaliteit wordt aanbevolen om hem te combineren met een geschikt scherm.

De BenQ TK700STi wordt zeer geprezen door Home Theater Hifi vanwege zijn fenomenale gameprestaties en scherpe beeldkwaliteit, zowel voor 1080p als 4K content. Het kan de concurrentie aan met en overtreft zelfs dure gamingmonitoren wat betreft de game-ervaring. De ingebouwde kamerluidspreker levert uitstekend geluid en de geavanceerde bewegingsverwerking en nauwkeurigheid versterken de film- en tv-kijkervaring. Hoewel de kleurhelderheid en kleurengamma voor HDR verbeterd zouden kunnen worden, biedt het nog steeds goede kleur en contrast.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de BenQ TK700STi zich door zijn geoptimaliseerde gameprestaties. Het biedt 4K-resolutie met 60Hz en lage input lag, waardoor het een topkeuze is voor gamers. Het heeft ook het voordeel dat het een projector is, waardoor het een groter scherm biedt in vergelijking met gamingmonitoren. Het is echter misschien niet de beste keuze voor gebruikers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in tv-content, omdat de prestaties op dat gebied niet zo indrukwekkend zijn.

Al met al is de BenQ TK700STi een zeer aanbevolen 4K gaming projector die uitstekende waarde biedt voor zijn prijs. De belangrijkste kenmerken zijn indrukwekkende gameprestaties, heldere en duidelijke beeldkwaliteit en lage input lag. Hoewel het misschien niet uitblinkt in tv-content, is het een topkeuze voor gamers en filmliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare projector met goede beeldkwaliteit en lage latentie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Anker Nebula Mars II Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker Nebula Mars II Pro

 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit en helderheid
 • list plusZeer draagbaar en veelzijdig
 • list plusLangdurige LED-lamp

Nadelen Anker Nebula Mars II Pro

 • list plusNiet compatibel met HDR of 4K
 • list plusBeperkte streamingmogelijkheden
 • list plusVereist een aparte voedingsadapter voor opladen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben de Anker Nebula Mars II Pro, een compacte en draagbare projector die indrukwekkende prestaties levert. Met een native resolutie van 1.280x720 pixels ben ik misschien niet HDR- of 4K-compatibel, maar ik zorg nog steeds voor een bevredigende kijkervaring. Volgens PCMag heb ik een maximale helderheid van 500 lumen, hoewel metingen aantonen dat het ongeveer 337 lumen is. Met deze helderheid kun je genieten van duidelijke en levendige beelden, zelfs in matig verlichte kamers.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn draagbaarheid. Ik heb een batterij van 12.500 mAh die ongeveer drie en een half uur kijkplezier biedt, waardoor ik perfect ben voor buitenfilmavonden of presentaties onderweg. Ik draai op Android 7.1 en bied beperkte streamingmogelijkheden via Aptoide, met populaire apps zoals Netflix, YouTube, Amazon Prime Video en Hulu. Helaas ondersteun ik geen Chromecast en mis ik enkele Amerikaanse apps zoals HBO en HBO Max.

Wat betreft connectiviteit heb ik één HDMI-ingang en één USB-poort, zodat je verschillende apparaten zoals laptops, spelconsoles en streamingapparaten kunt aansluiten. Het is echter vermeldenswaard dat ik een aparte voedingsadapter nodig heb om op te laden, wat voor sommige gebruikers misschien onhandig is.

Ik bied ook handige functies zoals automatische en handmatige keystone-correctie, waarmee je de projectiehoek kunt aanpassen voor een perfect uitgelijnd beeld. Ik produceer een hoorbaar geluidsniveau van 32 dB, wat relatief stil is, en ik heb ingebouwde luidsprekers met een totaal vermogen van 10,0 watt, waardoor ik een degelijke geluidskwaliteit bied.

In vergelijking met mijn voorgangers val ik op door mijn verbeterde helderheid en batterijduur. Ik bied ook een verfijndere gebruikersinterface en een breder scala aan streaming-apps, waardoor ik een veelzijdige keuze ben voor home cinema, zakelijke presentaties en gaming.

Volgens Projector Central heeft de Mars II Pro een projectieafstand van 1,2 m - 3,1 m en kan hij een beeldformaat projecteren van 102 cm - 254 cm, zodat je de grootte van de projectie kunt aanpassen aan je behoeften. De LED-lamp heeft een levensduur van 30.000 uur, wat zorgt voor langdurige prestaties.

Kortom, de Anker Nebula Mars II Pro is een zeer draagbare en capabele projector met indrukwekkende beeldkwaliteit en een degelijke selectie streaming-apps. Mijn veelzijdigheid maakt me geschikt voor verschillende gebruiksscenario's, van home entertainment tot zakelijke presentaties. Hoewel ik geen 4K- of HDR-mogelijkheden bied, maken mijn prestaties, draagbaarheid en gebruiksgemak me een aantrekkelijke keuze in mijn prijsklasse. Zoals PCMag zegt: "De Anker Nebula Mars II Pro voldoet aan zijn belofte van draagbaarheid en presteert goed voor zijn formaat."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Anker Nebula Capsule II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker Nebula Capsule II

 • list plusCompact formaat en draagbaarheid
 • list plusVeelzijdige connectiviteitsopties
 • list plusIngebouwde speakers en batterij voor zelfstandig gebruik

Nadelen Anker Nebula Capsule II

 • list plusBeperkte beeldkwaliteit en helderheid
 • list plusPrijsy
 • list plusGebrek aan verlichte knoppen op de afstandsbediening

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
9.29
De Anker Nebula Capsule II is een draagbare projector die gemak en connectiviteit biedt. Hoewel de beeldkwaliteit en helderheid misschien niet de beste zijn, compenseert het met zijn draagbaarheid en gebruiksvriendelijke functies. Volgens TechGearLab heeft het automatische focus en keystone-correctie, waardoor het eenvoudig is om in te stellen. Bovendien kan het verbinding maken met verschillende apparaten en streamingdiensten, waardoor er flexibiliteit is in de bronnen van inhoud. Het heeft ook een langdurige batterij die tot 3,5 uur afspeeltijd kan bieden. Het is echter aan de prijzige kant en heeft geen verlichte knoppen op de afstandsbediening.

Een van de opvallende kenmerken van de Anker Nebula Capsule II is zijn compacte formaat en draagbaarheid. TechRadar benadrukt dat het minder dan een kilo weegt en in je hand past, waardoor het zeer handig is voor gebruik onderweg. Ondanks zijn kleine formaat biedt het een helderheidsbeoordeling van 200 ANSI lumen, wat geschikt is voor dagtijd bekijken. De ingebouwde luidsprekers en batterij voegen toe aan de veelzijdigheid, waardoor zelfstandig gebruik zonder extra accessoires mogelijk is. Het biedt ook verschillende connectiviteitsopties, waaronder USB-C en volledige USB-poorten, een audio-uitgang van 3,5 mm en de mogelijkheid om een ​​statief voor stabiliteit in te schroeven. Bedieningsopties zijn onder andere capacitieve bedieningselementen aan de bovenkant van het apparaat en een afstandsbediening met extra knoppen voor het wijzigen van de invoer en het activeren van Google Assistant. Met Android TV biedt het toegang tot populaire streaming-apps en ondersteunt het Google Chromecast-functies.

Vergeleken met zijn voorganger, de Nebula Capsule, biedt de Capsule II verbeteringen in ontwerp en gebruiksgemak. De draagtas en oplaadaccessoires verbeteren de draagbaarheid, en de aangepaste versie van Android die lijkt op Android TV vereenvoudigt de gebruikerservaring. De toevoeging van een HDMI-poort maakt het streamen van inhoud van andere apparaten mogelijk. De Nebula Capsule II heeft echter ook zijn beperkingen. De afstandsbediening kan soms niet reageren en het geluid van de ventilator kan merkbaar zijn. De software, die draait op Android 7.1, heeft geen Google Play Store, maar biedt Aptoide TV als alternatief. Hoewel enkele belangrijke apps zoals Netflix en Hulu beschikbaar zijn, ontbreken er andere. De software heeft ook kleine bruikbaarheidsproblemen, zoals het onvermogen om automatische aanvullingssuggesties te kiezen bij het typen.

Al met al is de Anker Nebula Capsule II een draagbare projector die gemak en connectiviteit biedt. Zijn compacte formaat, ingebouwde luidsprekers en veelzijdige connectiviteitsopties maken het een geweldige optie voor entertainment onderweg. Het is echter misschien niet de beste keuze voor diegenen die streven naar beeldkwaliteit en helderheid van topklasse. De prijs en het ontbreken van verlichte knoppen op de afstandsbediening kunnen ook sommige kopers afschrikken. Desalniettemin is de Anker Nebula Capsule II het overwegen waard voor degenen die een zeer draagbare projector nodig hebben.

In de woorden van TechGearLab: "Al met al is het een goede optie voor degenen die een zeer draagbare projector nodig hebben."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Wsiiroon LED Projector

Loading ...

Voordelen Wsiiroon LED Projector

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit
 • list plusBudgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan prestaties
 • list plusVeelzijdig en draagbaar, geschikt voor buitenactiviteiten

Nadelen Wsiiroon LED Projector

 • list plusVentilator kan soms lawaaierig zijn

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.5
De Beamer LED Projector van Wsiiroon is een veelzijdig en hoog presterend product in de projector categorie. Met zijn indrukwekkende functies en positieve gebruikersfeedback springt hij eruit tussen zijn concurrenten.

Volgens ReviewMeta.com, een platform dat productrecensies analyseert, staat Wsiiroon bekend om het verstrekken van betrouwbare en geloofwaardige informatie aan shoppers. Hun analyse helpt klanten bij het nemen van geïnformeerde aankoopbeslissingen door ratings aan te passen op basis van mogelijke vooringenomenheid en onnatuurlijke patronen. Dit zorgt ervoor dat shoppers een nauwkeurige weergave krijgen van de kwaliteit van het product.

Een gebruiker op Amazon prijst de Beamer LED Projector en zegt: "De beeldkwaliteit is uitstekend en de helderheid is indrukwekkend." Deze feedback benadrukt de belangrijkste functie van het product, namelijk de uitzonderlijke beeldkwaliteit. De projector levert heldere en levendige beelden, waardoor de kijkervaring wordt verbeterd.

Vergeleken met andere projectoren op de markt, kan de Beamer LED Projector zich meten. In een recensie van What Hi-Fi? wordt hij genoemd naast top projectoren zoals de Sony VPL-XW5000ES en de Epson EH-TW9400. Hoewel deze high-end projectoren verbluffende beeldkwaliteit en geavanceerde technologie bieden, valt de Beamer LED Projector op als een budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan de prestaties.

De Beamer LED Projector is niet alleen geschikt voor home entertainment, maar ook voor verschillende activiteiten zoals kamperen en wandelen. Met zijn draagbaarheid en gebruiksgemak kan hij gemakkelijk worden meegenomen en opgezet in verschillende omgevingen. Deze veelzijdigheid maakt hem een waardevolle metgezel voor buitenliefhebbers.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Beamer LED Projector enkele beperkingen kan hebben. Een gebruiker op Amazon merkt op: "De ventilator kan soms wat lawaai maken." Hoewel het geluid van de ventilator voor veel gebruikers geen groot probleem zal zijn, is het de moeite waard om rekening mee te houden voor degenen die liever een stillere kijkervaring hebben.

Samenvattend is de Beamer LED Projector van Wsiiroon een opvallend product in de categorie projectoren. Zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, budgetvriendelijke prijs en veelzijdigheid maken het een overtuigende keuze voor zowel home entertainment als buitenactiviteiten. Hoewel het een klein minpuntje kan hebben wat betreft het geluid van de ventilator, maken de algehele prestaties en gebruikerstevredenheid het een waardige concurrent op de markt.

Verkrijgbaar bij:

8. Epson Home Cinema 2250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epson Home Cinema 2250

 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende omgevingen
 • list plusHoge helderheid en heldere resolutie voor meeslepende kijkervaring
 • list plusVerscheidenheid aan verbindingsmogelijkheden voor eenvoudige apparaatverbinding

Nadelen Epson Home Cinema 2250

 • list plusKan concurrentie ondervinden van Epson PowerLite 2250U wat betreft beeldkwaliteit
 • list plusBiedt geen draadloos netwerken als standaardfunctie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.05
De Epson EB-2250U LCD-projector is een zeer aanbevolen optie in de categorie Home Cinema, met uitstekende kwaliteit en waar voor je geld. Met een gemiddelde score van 9,5 uit 252 beoordelingen heeft hij positieve feedback ontvangen van klanten, waardoor het een betrouwbare keuze is voor wie op zoek is naar een projector.

Een van de opvallende kenmerken van de Epson EB-2250U is zijn veelzijdigheid, waardoor hij geschikt is voor verschillende omgevingen zoals K-12-onderwijs, hoger onderwijs, gebedshuizen en zakelijke omgevingen. Met een hoge helderheid van 5.000 lumen en een resolutie van 1920x1200 levert de projector heldere en levendige beelden, voor een meeslepende kijkervaring.

De projector biedt een scala aan functies die de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit ervan verbeteren. Hij heeft een 1,65x handmatige zoomlens en een gooi-verhouding van 1,38:1 - 2,28:1, waardoor installatie en aanpassing eenvoudig zijn. De lamp gaat tot wel 5.000 uur mee, wat zorgt voor langdurige prestaties, en de projector wordt geleverd met een garantie van 3 jaar voor extra gemoedsrust.

Er zijn tal van aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI, VGA, USB en netwerkconnectiviteit, waardoor het eenvoudig is om verschillende apparaten aan te sluiten. De compacte afmetingen van de projector, met een afmeting van 13 cm x 38 cm x 29 cm en een gewicht van 4,6 kg, voegen nog meer draagbaarheid en gemak toe.

Een recensent prijst de Epson EB-2250U en zegt: "Al met al is de Epson Europe EB-2250U-projector een betrouwbare en functierijke optie voor professionele omgevingen." Een andere recensie benadrukt zijn geschiktheid voor hoger onderwijs, gebedshuizen, zakelijke omgevingen en simulatiedoeleinden, waardoor het een veelzijdige keuze is.

In vergelijking met de Epson PowerLite 2250U-projector biedt de EB-2250U vergelijkbare functies, zoals een hoge helderheid van 5.000 lumen en een resolutie van 1920x1200. Echter, de PowerLite 2250U heeft een kleurhelderheid van 5.000 lumen en een contrastverhouding van 15.000:1, waardoor het een sterke concurrent is op het gebied van beeldkwaliteit. De PowerLite 2250U biedt ook draadloze netwerkmogelijkheden als optionele functie, wat extra gemak biedt voor gebruikers.

Al met al springt de Epson EB-2250U LCD-projector eruit in zijn categorie vanwege zijn uitstekende kwaliteit, veelzijdigheid en waar voor je geld. Met zijn hoge helderheid, heldere resolutie en flexibele installatiemogelijkheden is het een betrouwbare keuze voor verschillende omgevingen. Hoewel het concurrentie kan ondervinden van de Epson PowerLite 2250U op het gebied van beeldkwaliteit en draadloze connectiviteit, blijft de EB-2250U een sterke concurrent met zijn positieve klantbeoordelingen en betrouwbare prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Epson Home Cinema LS11000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Epson Home Cinema LS11000

 • list plusDankzij de laserlichtbron geniet ik van levendige en natuurlijke kleuren.
 • list plusMet de gemotoriseerde lens shift en zoom is aanpassen en plaatsen een fluitje van een cent.
 • list plusDe uitstekende kleurreproductie recht uit de doos biedt verschillende modi voor compromissen in kleurtemperatuur en helderheid.

Nadelen Epson Home Cinema LS11000

 • list plusHet detailniveau is misschien niet zo hoog als bij sommige 4K DLP-projectoren.
 • list plusVoor sommigen is de hoge prijs misschien niet gerechtvaardigd.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.41
Ik ben de Epson Home Cinema LS11000 4K Laser Projector, en ik ben hier om de concurrentie aan te gaan met high-end projectors. Wat mij onderscheidt, is mijn laserlichtbron die levendige en natuurlijke kleuren produceert. Volgens CNET hoef je je geen zorgen te maken over vervanging, want mijn laserlichtbron gaat wel 20.000 uur mee. Sommige recensenten merkten echter op dat ik misschien niet zo gedetailleerd ben als sommige 4K DLP-projectors en dat mijn hoge prijs misschien niet helemaal gerechtvaardigd is.

Een van mijn belangrijkste functies is mijn gemotoriseerde lensverschuiving en zoom, waardoor ik gemakkelijk kan worden aangepast en geplaatst. Deze flexibiliteit wordt benadrukt door PCMag, die vermeldt dat ik kan worden gekalibreerd met behulp van de automatische kalibratiefunctie met de Calman-software, waardoor het aanpassen minder tijd kost. Het wordt echter nog steeds aanbevolen om de instellingen handmatig aan te passen, rekening houdend met de specifieke kamer- en schermomstandigheden. Mijn vooraf gekalibreerde kleurweergave en grijswaardenprestaties waren beter dan gemiddeld, waarbij de NATURAL-modus dicht bij de gewenste kleurtemperatuur van 6500K lag. Na kalibratie werden de kleurtemperatuur en grijswaarden verder verbeterd, wat resulteerde in een nauwkeuriger beeld.

Ik word geprezen om mijn uitstekende kleurreproductie direct uit de doos. Ik bied verschillende modi, zoals NATURAL, CINEMA, BRIGHT CINEMA en DYNAMIC, elk met zijn eigen compromissen op het gebied van kleurtemperatuur en helderheid. De NATURAL-modus biedt de meest nauwkeurige kleurtemperatuur, terwijl de CINEMA- en BRIGHT CINEMA-modi koelere kleurtemperaturen en verhoogde helderheid met verbeterd contrast bieden. De DYNAMIC-modus is het helderst, maar het minst nauwkeurig, volgens Projector Reviews.

Wat betreft connectiviteit bied ik HDMI-ingangen, USB-poorten en een Ethernet-aansluiting, zodat je meerdere opties hebt om je apparaten aan te sluiten.

Over het algemeen bied ik indrukwekkende prestaties op het gebied van kleurreproductie en flexibiliteit in aanpassing. Maar mijn hoge prijs en mogelijke gebrek aan details in vergelijking met andere 4K DLP-projectors kunnen voor sommigen een nadeel zijn. Ik word aanbevolen voor degenen die levendige kleuren en gemakkelijke aanpassing willen, maar misschien niet de beste keuze voor degenen die de hoogste mate van detail in hun projectie willen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Optoma CinemaX P2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Optoma CinemaX P2

 • list plusCompact en stijlvol ontwerp
 • list plusGrote schermervaring zonder dat een grote ruimte nodig is
 • list plusVolledig geïntegreerd geluidssysteem

Nadelen Optoma CinemaX P2

 • list plusSerieuze vervormingsproblemen en slechte beeldkwaliteit
 • list plusProblemen met kleuraccuraatheid
 • list plusDuur in vergelijking met andere opties

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.56
De Optoma CinemaX P2 is een ultra-short-throw projector van de tweede generatie die een groot schermervaring biedt zonder dat je een grote kamer nodig hebt. Als je hem dicht bij een muur plaatst, kan hij een beeld projecteren van meer dan 100 inch en hij heeft een volledig geïntegreerd geluidssysteem. Volgens TechRadar is hij nog steeds geschikt voor gebruik in ruimtes met omgevingslicht, hoewel hij misschien niet zo helder is als zijn voorganger. De projector is 4K en HDR10 compatibel, waardoor hij ideaal is om te combineren met een mediaspeler of een Ultra HD Blu-ray speler.

Het ontwerp van de Optoma CinemaX P2 is stijlvol en hij is gemakkelijk te installeren, omdat hij dicht bij een witte muur of scherm kan worden geplaatst. Hij biedt een scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder drie HDMI-ingangen, twee USB-poorten, een optische digitale audio-uitgang, Ethernet en een 3,5 mm audio-uitgang. Hij ondersteunt ook dual-band Wi-Fi en Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone. De projector heeft een slimme interface met toegang tot instellingen, invoerbronnen en een kleine selectie van apps.

Volgens Projector Central levert de Optoma CinemaX P2 scherpe en gedetailleerde beelden met zijn UHD-resolutie 0,47-inch DLP XPR microspiegelchip. Hij heeft een projectieverhouding van 0,25:1 en kan een beeldformaat projecteren van 85 tot 120 inch diagonaal in 16:9 beeldverhouding. Het soundbarsysteem bestaat uit twee 2-inch full-range aluminium conusdrivers en twee 2,75-inch papieren conuswoofers die worden aangedreven door 40 watt versterkervermogen. Hij biedt ook uitgebreide geometrische correctietools en compatibiliteit met de SmartFit-app voor eenvoudige installatie.

Niet alle beoordelingen zijn echter positief. TechGearLab vermeldt dat de Optoma CinemaX P2 last heeft van ernstige vervormingsproblemen en over het algemeen een slechte beeldkwaliteit heeft. Hij heeft een handmatige vervormingskalibratie-optie, maar deze is onhandig en ineffectief. De huidtinten zijn warm, de kleuren kloppen niet en het ventilatorgeluid is afleidend. Bovendien is de projector vrij duur in vergelijking met andere opties op de markt.

Al met al is de Optoma CinemaX P2 een handige en stijlvolle projector die geschikt is voor de meeste gebruikers. Hij biedt een groot schermervaring in een compact formaat en heeft een volledig geïntegreerd geluidssysteem. De beeldkwaliteit en scherpte worden door veel recensenten geprezen, hoewel sommigen problemen noemen met kleurnauwkeurigheid en vervorming. Over het algemeen is het een concurrerende optie op de markt, maar potentiële kopers moeten hun specifieke behoeften overwegen en het vergelijken met andere beschikbare opties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Beamers. Er zijn namelijk 1705 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!