Bestenu

Beste universele afstandsbedieningen - nov. 2022

Met meer dan 1674 universele afstandsbedieningen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste universele afstandsbedieningen in een handige lijst
01Score: 9.4
Astilla
Astilla
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
Afstandsbediening geschikt voor alle Samsung LCD / LED / SMART televisie's [ TV ]
Afstandsbediening geschikt voor alle Samsung LCD / LED / SMART televisie's [ TV ]
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.9
MaxVision's Universele Philips  Afstandsbediening geschikt voor alle Philips Tv's (met Netflix knop!)
MaxVision's Universele Philips Afstandsbediening geschikt voor alle Philips Tv's (met Netflix knop!)
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Universele Philips afstandsbediening voor alle Philips Televisie's
Universele Philips afstandsbediening voor alle Philips Televisie's
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.6
LG afstandsbediening voor alle LG | LCD | LED | SMART | APPS televisie's [ TV ]
LG afstandsbediening voor alle LG | LCD | LED | SMART | APPS televisie's [ TV ]
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
Sony afstandsbediening voor alle Sony LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]
Sony afstandsbediening voor alle Sony LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.8
MaxVision's Philips Afstandsbediening (Universeel) geschikt voor alle Philips Tv's
MaxVision's Philips Afstandsbediening (Universeel) geschikt voor alle Philips Tv's
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Originele Philips afstandsbediening voor Philips smart tv's met Netflix & smart tv toets
Originele Philips afstandsbediening voor Philips smart tv's met Netflix & smart tv toets
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
MaxVision's (Universele) afstandsbediening geschikt voor alle LG Tv's (met Netflix knop!)
MaxVision's (Universele) afstandsbediening geschikt voor alle LG Tv's (met Netflix knop!)
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.4
LG Magic Remote MR20GA
LG Magic Remote MR20GA
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Universele Afstandsbediening Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Heb je een serieus home cinema systeem of een weelde aan smart apparatuur, dan heb je waarschijnlijk een karrenvracht aan afstandsbedieningen. Met een universele afstandsbediening los je dit probleem echter direct op! In deze koopgids lees je over een aantal dingen waar je op let voor je aankoop.

Kan ik een universele afstandsbediening overal voor gebruiken?

Een goede universele afstandsbediening kan om te beginnen de volgende apparatuur bedienen:

  • Dvd-, cd-, Blu-ray- en videobandspelers
  • Cd-wisselaren
  • Versterkers
  • Casetterecorders (geloof het of niet)
  • Moderne consoles (met draadloze controllers)
  • Computers
  • Verlichting die draadloos bediend kan worden
  • Klimaatcontrollers (zoals airconditioners)
  • Tv's, tv-kastjes (kabel en satelliet) en andere streaming boxes

Zogeheten multimerk afstandsbedieningen zijn compatibel met apparatuur van meerdere merken omdat ze hiervoor geprogrammeerd zijn. Een opsomming hiervan vind je altijd terug in de productbeschrijving.

Met tv's zul je echter niet snel moeite hebben. Is deze in de afgelopen tien jaar gemaakt, dan kan de afstandsbediening er hoogstwaarschijnlijk gewoon mee overweg.

Daarnaast zijn er ook zelflerende afstandsbedieningen. Deze zijn ook meestal voorgeprogrammeerd, maar zijn in staat de functies direct van de originele afstandsbedieningen over te nemen.

Universele afstandsbedieningen uit het midden- tot topsegment hebben vaak ook nog een bijbehorende app. Hier link je de afstandsbediening aan en selecteer je het merk van de apparatuur die je wilt besturen met de afstandsbediening. Dit maakt het wisselen van apparatuur op den duur stukken simpeler.

Hoe stel ik een universele afstandsbediening in op mijn tv?

Goedkopere afstandsbedieningen zonder bijbehorende app stel je handmatig in. Hier zijn een aantal verschillende methoden voor. We gaan in op methoden die aansluiten op hedendaagse apparatuur.

Ten eerste heb je de handmatige code search indien je de bedieningscodes niet al weet. Zet de tv aan en houd de tv-knop op de afstandsbediening een paar tellen ingedrukt. Heeft je afstandsbediening die niet, druk dan op de aux-knop. Als de powerknop oplicht, houd je deze én de tv-knop ingedrukt. Dooft het lichtje van de powerknop, houd de knoppen dan 3 tellen ingedrukt, waarna hij weer oplicht.

Hierna laat je de knoppen los. Als het goed is, blijft het licht achter de powerknop nu branden. Druk nu op de powerknop om door de codes te bladeren. Elke keer dat je drukt, wordt een nieuwe reeks codes naar je afstandsbediening gestuurd. Dit kan erg lang duren, dus zorg dat je de tijd hebt hiervoor. Als je het einde van de lijst hebt bereikt, knippert de powerknop viermaal voordat hij uitgaat.

Heb je de juiste codes gevonden? Druk dan op de stopknop (■) om deze op te slaan en test daarna de afstandsbediening.

Vervolgens is er de direct code entry methode, wat veel tijd bespaart als je de bedieningscodes van je tv al weet. Deze vind je dikwijls in de handleiding van de afstandsbediening. Zet wederom de tv aan en druk een paar tellen 'Code Search' in op de afstandsbediening. Druk nu op de tv-knop, waarna het lampje van de afstandsbediening aangaat, en voer de desbetreffende code in. Hierna gaat het lampje uit en is de afstandsbediening klaar voor gebruik.

Zelflerende afstandsbedieningen zijn ten slotte in staat om direct de codes van de originele afstandsbediening over te nemen. Deze worden via infrarood doorgegeven.

Werken universele afstandsbedieningen met alle merken?

In principe wel. Zolang er een mogelijkheid is om de desbetreffende codes op de universele afstandsbediening te zetten, zal deze werken met de apparatuur. Misschien vraag je je echter af hoe je dit doet met apparatuur waar geen scherm aan is gekoppeld en je niet kunt bladeren door de codes, zoals verlichting of een klimaatcontroller.

In dat geval raadpleeg je de codelijst die in de handleiding wordt meegeleverd, waarna je deze volgens de direct code entry methode invoert – zoals hierboven beschreven. In plaats van dat je echter de tv-knop indrukt, druk je de knop die bij je apparaat hoort in.

Wat voor universele afstandsbedieningen zijn er?

Naast de bovengenoemde multimerk en zelflerende afstandsbedieningen, wordt er nog verder onderscheid gemaakt. Ten eerste hebben we de WiFi-afstandsbedieningen. WiFi-connectiviteit zie je bij de nieuwere (en duurdere) modellen. Je linkt deze afstandsbediening aan een app, waarmee je onder andere veel sneller de besturingscodes deelt met de afstandsbediening.

Er zijn verder afstandsbedieningen met een eigen LCD-scherm. Hierop lees je bijvoorbeeld af welk programma op je tv speelt of de temperatuur waar je klimaatcontroller op staat ingesteld. Sommige van deze schermen zijn overigens touchscreens, waarop je vaak een aantal virtuele knoppen kunt instellen.

Objecten die worden geblokkeerd door muren en meubilair hebben baat bij afstandsbedieningen die ook functioneren op radiofrequenties (RF). In tegenstelling tot infrarood (IR), gaan radiogolven wél door muren en dergelijke heen. Je hebt hiervoor wel een zogeheten RF-extender nodig in de kamer waarin deze apparatuur staat. Deze zet het RF-signaal om in een IR-signaal.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische universele afstandsbediening reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste universele afstandsbediening ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over universele afstandsbedieningen, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle universele afstandsbedieningen die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke universele afstandsbedieningen het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van universele afstandsbedieningen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

Artikelen overeenkomstig aan universele afstandsbedieningen

De beste universele afstandsbedieningen op een rijtje

1 - Astilla

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Astilla afstandsbediening is universeel voor alle Samsung TV’s. Is uw afstandsbediening defect of kwijt, dan is dit het meest gemakkelijk te gebruiken alternatief. Deze Astilla afstandsbediening heeft ten opzichte van andere modellen geen installatie nodig. Dit geldt voor alle modellen zelfs LCD, LED, Plasma, OLED en SMART televisies. De voordelen van een Astillia afstandsbediening: Geen Installatie nodig Op 2 AAA-batterijen lange gebruiksduur (niet meegeleverd) Ergonomisch / Gebruiksvriendelijk ontworpen Nieuwe functies zoals, SmartHub

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Afstandsbediening geschikt voor alle Samsung LCD / LED / SMART televisie's [ TV ]

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen. De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV! *Heeft belangerijke functie's als Smarthub, 3D en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Samsung televisie's.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - MaxVision's Universele Philips Afstandsbediening geschikt voor alle Philips Tv's (met Netflix knop!)

Loading..
Ga naar laagste prjis

MaxVision’s eigen universele afstandsbediening voor jouw Philips televisie met Netflix-knop! Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het maakt niet uit of de tv een LCD, LED, Plasma of OLED model is. Het enige wat er moet gebeuren is 2 batterijen erin en hij is klaar voor gebruik! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Universele Philips afstandsbediening voor alle Philips Televisie's

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze originele afstandsbediening kunt u elke Philips TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. Voor Smart TV met een netflix knop. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Philips TV! *Heeft belangerijke functie's als SSmart TV, 3D, Ambilight en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Philips televisie's LET OP : Alleen geschikt voor Philips televisies, niet geschikt voor andere merken of andere apparten van Philips.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - LG afstandsbediening voor alle LG | LCD | LED | SMART | APPS televisie's [ TV ]

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke LG TV bedienen. De afstandsbediening is daarom een goede vervanger voor een kwijtgeraakte- of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AA-batterijen in en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw LG TV! Heeft belangerijke functie's als My APPS, 3D, menu en guide. Werkt direct voor alle LG televisie's Let op : Alleen geschikt voor LG televisie's, niet voor andere merken of andere apparaten van LG.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Sony afstandsbediening voor alle Sony LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Sony TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Sony TV! *Heeft belangerijke functie's als APPS, 3D, menu en guide. *Werkt direct voor alle Sony televisie's. LET OP : Alleen geschikt voor Sony televisie's, niet voor andere merken of andere apparaten van Sony.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - MaxVision's Philips Afstandsbediening (Universeel) geschikt voor alle Philips Tv's

Loading..
Ga naar laagste prjis

MaxVision’s eigen universele afstandsbediening voor jouw Philips televisie! Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het maakt niet uit of de tv een LCD, LED, Plasma of OLED model is. Het enige wat er moet gebeuren is 2 batterijen erin en hij is klaar voor gebruik! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Originele Philips afstandsbediening voor Philips smart tv's met Netflix & smart tv toets

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit is een originele afstandsbediening met de kwaliteit die u gewend bent De afstandsbediening werkt direct , u hoeft niets in te stellen. Deze afstandsbediening is geschikt voor alle Philips smart tv's met ambi-light bediening en handige Netflix toets. Alleen geschikt voor Philips smart tv's niet voor andere merken. Gezien Netflix pas vanaf 2013 op de televisies van Philips werkt in Nederland en Belgie is het dus wel noodzaak dat het niet televisie is die ouder is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - MaxVision's (Universele) afstandsbediening geschikt voor alle LG Tv's (met Netflix knop!)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Universele afstandsbediening voor jouw LG televisie. Even goede kwaliteit, maar nergens anders goedkoper! Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het werkt met bijna elke LG tv en is ontzettend makkelijk in gebruik. Er hoeft niks voorgeprogrammeerd te worden. Het enige wat er moet gebeuren zijn batterijen erin en zappen maar! Nu ook met de Netflix-functionaliteit! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - LG Magic Remote MR20GA

Loading..
Ga naar laagste prjis

LG MR20GA. Universele afstandsbediening. Merkcompatibiliteit: LG, Juiste gebruik afstandsbediening: TV Number of devices supported: 17 Input type: Druknoppen/wieltje Geschikt voor LG TV Modellen: OLED Models: ZX, WX, GX, CX, BX series NanoCell Models: NANO99, NANO95, NANO91, NANO90, NANO86, NANO81 series 4K UHD Models: UN85, UN81, UN80 UN74, UN73, UN71 series

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen vergelijkbaar aan universele afstandsbedieningen

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van universele afstandsbedieningen. Er zijn immers 1674 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste