De Bestenu Universele Afstandsbediening Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/04/2020


Heb je een serieus home cinema systeem of een weelde aan smart apparatuur, dan heb je waarschijnlijk een karrenvracht aan afstandsbedieningen. Met een universele afstandsbediening los je dit probleem echter direct op! In deze koopgids lees je over een aantal dingen waar je op let voor je aankoop.

Kan ik een universele afstandsbediening overal voor gebruiken?

hide product content

Een goede universele afstandsbediening kan om te beginnen de volgende apparatuur bedienen:

  • Dvd-, cd-, Blu-ray- en videobandspelers
  • Cd-wisselaren
  • Versterkers
  • Casetterecorders (geloof het of niet)
  • Moderne consoles (met draadloze controllers)
  • Computers
  • Verlichting die draadloos bediend kan worden
  • Klimaatcontrollers (zoals airconditioners)
  • Tv's, tv-kastjes (kabel en satelliet) en andere streaming boxes

Zogeheten multimerk afstandsbedieningen zijn compatibel met apparatuur van meerdere merken omdat ze hiervoor geprogrammeerd zijn. Een opsomming hiervan vind je altijd terug in de productbeschrijving.

Met tv's zul je echter niet snel moeite hebben. Is deze in de afgelopen tien jaar gemaakt, dan kan de afstandsbediening er hoogstwaarschijnlijk gewoon mee overweg.

Daarnaast zijn er ook zelflerende afstandsbedieningen. Deze zijn ook meestal voorgeprogrammeerd, maar zijn in staat de functies direct van de originele afstandsbedieningen over te nemen.

Universele afstandsbedieningen uit het midden- tot topsegment hebben vaak ook nog een bijbehorende app. Hier link je de afstandsbediening aan en selecteer je het merk van de apparatuur die je wilt besturen met de afstandsbediening. Dit maakt het wisselen van apparatuur op den duur stukken simpeler.

Hoe stel ik een universele afstandsbediening in op mijn tv?

hide product content

Goedkopere afstandsbedieningen zonder bijbehorende app stel je handmatig in. Hier zijn een aantal verschillende methoden voor. We gaan in op methoden die aansluiten op hedendaagse apparatuur.

Ten eerste heb je de handmatige code search indien je de bedieningscodes niet al weet. Zet de tv aan en houd de tv-knop op de afstandsbediening een paar tellen ingedrukt. Heeft je afstandsbediening die niet, druk dan op de aux-knop. Als de powerknop oplicht, houd je deze én de tv-knop ingedrukt. Dooft het lichtje van de powerknop, houd de knoppen dan 3 tellen ingedrukt, waarna hij weer oplicht.

Hierna laat je de knoppen los. Als het goed is, blijft het licht achter de powerknop nu branden. Druk nu op de powerknop om door de codes te bladeren. Elke keer dat je drukt, wordt een nieuwe reeks codes naar je afstandsbediening gestuurd. Dit kan erg lang duren, dus zorg dat je de tijd hebt hiervoor. Als je het einde van de lijst hebt bereikt, knippert de powerknop viermaal voordat hij uitgaat.

Heb je de juiste codes gevonden? Druk dan op de stopknop (■) om deze op te slaan en test daarna de afstandsbediening.

Vervolgens is er de direct code entry methode, wat veel tijd bespaart als je de bedieningscodes van je tv al weet. Deze vind je dikwijls in de handleiding van de afstandsbediening. Zet wederom de tv aan en druk een paar tellen 'Code Search' in op de afstandsbediening. Druk nu op de tv-knop, waarna het lampje van de afstandsbediening aangaat, en voer de desbetreffende code in. Hierna gaat het lampje uit en is de afstandsbediening klaar voor gebruik.

Zelflerende afstandsbedieningen zijn ten slotte in staat om direct de codes van de originele afstandsbediening over te nemen. Deze worden via infrarood doorgegeven.

Werken universele afstandsbedieningen met alle merken?

hide product content

In principe wel. Zolang er een mogelijkheid is om de desbetreffende codes op de universele afstandsbediening te zetten, zal deze werken met de apparatuur. Misschien vraag je je echter af hoe je dit doet met apparatuur waar geen scherm aan is gekoppeld en je niet kunt bladeren door de codes, zoals verlichting of een klimaatcontroller.

In dat geval raadpleeg je de codelijst die in de handleiding wordt meegeleverd, waarna je deze volgens de direct code entry methode invoert – zoals hierboven beschreven. In plaats van dat je echter de tv-knop indrukt, druk je de knop die bij je apparaat hoort in.

Wat voor universele afstandsbedieningen zijn er?

hide product content

Naast de bovengenoemde multimerk en zelflerende afstandsbedieningen, wordt er nog verder onderscheid gemaakt. Ten eerste hebben we de WiFi-afstandsbedieningen. WiFi-connectiviteit zie je bij de nieuwere (en duurdere) modellen. Je linkt deze afstandsbediening aan een app, waarmee je onder andere veel sneller de besturingscodes deelt met de afstandsbediening.

Er zijn verder afstandsbedieningen met een eigen LCD-scherm. Hierop lees je bijvoorbeeld af welk programma op je tv speelt of de temperatuur waar je klimaatcontroller op staat ingesteld. Sommige van deze schermen zijn overigens touchscreens, waarop je vaak een aantal virtuele knoppen kunt instellen.

Objecten die worden geblokkeerd door muren en meubilair hebben baat bij afstandsbedieningen die ook functioneren op radiofrequenties (RF). In tegenstelling tot infrarood (IR), gaan radiogolven wél door muren en dergelijke heen. Je hebt hiervoor wel een zogeheten RF-extender nodig in de kamer waarin deze apparatuur staat. Deze zet het RF-signaal om in een IR-signaal.

Hoe komt deze handige Universele Afstandsbediening lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Universele Afstandsbediening ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Universele Afstandsbedienings, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Universele Afstandsbedienings die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Universele Afstandsbedienings het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Universele Afstandsbedienings stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Universele Afstandsbedienings

De beste Universele Afstandsbedienings in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV!

1. Universele afstandsbediening voor alle Samsung tv's


Product informatiePlus or Show more

MaxVision’s eigen universele afstandsbediening voor jouw Philips televisie met Netflix-knop! Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het maakt niet uit of de tv een LCD, LED, Plasma of OLED model is. Het enige wat er moet gebeuren is 2 batterijen erin en hij is klaar voor gebruik! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

2. MaxVision's Philips Afstandsbediening (Universeel) voor alle Philips Tv's (met Netflix knop!)


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV! *Heeft belangerijke functie's als Smarthub, 3D en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Samsung televisie's.

3. Samsung Afstandsbediening voor alle Samsung LCD / LED / SMART televisie's [ TV ]


Product informatiePlus or Show more

MaxVision’s eigen universele afstandsbediening voor jouw LG televisie. Even goede kwaliteit, maar nergens anders goedkoper! Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het werkt met bijna elke LG tv en is ontzettend makkelijk in gebruik. Er hoeft niks voorgeprogrammeerd te worden. Het enige wat er moet gebeuren zijn batterijen erin en zappen maar! Nu ook met de Netflix-functionaliteit! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

4. MaxVision's LG Afstandsbediening (Universeel) voor alle LG Tv's (met Netflix knop!)


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Panasonic TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Panasonic TV! *Heeft belangerijke functie's als APPS, HOME , GUIDE en menu. *Werkt direct voor alle Panasonic televisie's. LET OP : Alleen geschikt voor Panasonic televisies, niet geschikt voor andere merken of andere apparaten van Panasonic.

5. Panasonic afstandsbediening voor alle Panasonic PLASMA | LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]


Product informatiePlus or Show more

MaxVision’s eigen universele afstandsbediening voor jouw Sony televisie. Is jouw afstandsbediening stuk of zoek geraakt? Dan is deze universele afstandsbediening van MaxVision de perfecte vervanger hiervoor. Het maakt niet uit of de tv een LCD, LED, Plasma of OLED model is. Het enige wat er moet gebeuren is 2 batterijen erin en hij is klaar voor gebruik! We hebben honderden mensen blij mogen maken met onze afstandsbediening. Zoals altijd staat de klant bij ons op nummer 1. Ben je niet tevreden met het product of heb je andere vragen? Laat het ons weten en we zullen binnen kort tijdsbestek reageren.

6. MaxVision's universele afstandsbediening voor alle Sony TV's


Product informatiePlus or Show more

Afstandsbediening Ziggo Samsung smt-c7140

7. Ziggo GL59-00096A (SMT-C7140) Samsung afstandsbediening geschikt voor digitale ontvangers Ziggo


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Sony TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Sony TV! *Heeft belangerijke functie's als APPS, 3D, menu en guide. *Werkt direct voor alle Sony televisie's. LET OP : Alleen geschikt voor Sony televisie's, niet voor andere merken of andere apparaten van Sony.

8. Sony afstandsbediening voor alle Sony LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]


Product informatiePlus or Show more

Vervangendeafstandsbediening voor alle LG tv/s Is jouw originele ‘remote’ stuk, of heeft de hond ‘m ergens in de achtertuin begraven, neem dan deze universele vervanger. Of het een LCD, LED, Plasma, SMART , of OLED model is, het maakt allemaal niet uit. Gewoon 2 batterijen erin, en ‘zappen’ maar. ( 2 aaa zijn meegeleverd ) - Zowel voor hele oude als de nieuwste LG televisies. - Heeft de belangrijke smart functies.

9. Vervangende afstandsbediening voor alle LG tv's met Netflix toets


Product informatiePlus or Show more

- Geen ingewikkelde code's, werkt direct na het plaatsen van de batterijen! - 2x AAA batterijen (niet bijgeleverd) - Makkelijke bediening HANDIG : Ook geschikt voor uw TV!

10. Universele Humax Afstandsbediening (Vervanger)


Producten die vergelijkbaar zijn aan Universele Afstandsbedienings


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Universele Afstandsbedienings. Er zijn namelijk 276 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Universele Afstandsbediening kopen.