De Bestenu Universele Afstandsbediening Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/04/2020


Heb je een serieus home cinema systeem of een weelde aan smart apparatuur, dan heb je waarschijnlijk een karrenvracht aan afstandsbedieningen. Met een universele afstandsbediening los je dit probleem echter direct op! In deze koopgids lees je over een aantal dingen waar je op let voor je aankoop.

Kan ik een universele afstandsbediening overal voor gebruiken?

show product content

Een goede universele afstandsbediening kan om te beginnen de volgende apparatuur bedienen:

  • Dvd-, cd-, Blu-ray- en videobandspelers
  • Cd-wisselaren
  • Versterkers
  • Casetterecorders (geloof het of niet)
  • Moderne consoles (met draadloze controllers)
  • Computers
  • Verlichting die draadloos bediend kan worden
  • Klimaatcontrollers (zoals airconditioners)
  • Tv's, tv-kastjes (kabel en satelliet) en andere streaming boxes

Zogeheten multimerk afstandsbedieningen zijn compatibel met apparatuur van meerdere merken omdat ze hiervoor geprogrammeerd zijn. Een opsomming hiervan vind je altijd terug in de productbeschrijving.

Met tv's zul je echter niet snel moeite hebben. Is deze in de afgelopen tien jaar gemaakt, dan kan de afstandsbediening er hoogstwaarschijnlijk gewoon mee overweg.

Daarnaast zijn er ook zelflerende afstandsbedieningen. Deze zijn ook meestal voorgeprogrammeerd, maar zijn in staat de functies direct van de originele afstandsbedieningen over te nemen.

Universele afstandsbedieningen uit het midden- tot topsegment hebben vaak ook nog een bijbehorende app. Hier link je de afstandsbediening aan en selecteer je het merk van de apparatuur die je wilt besturen met de afstandsbediening. Dit maakt het wisselen van apparatuur op den duur stukken simpeler.

Hoe stel ik een universele afstandsbediening in op mijn tv?

show product content

Goedkopere afstandsbedieningen zonder bijbehorende app stel je handmatig in. Hier zijn een aantal verschillende methoden voor. We gaan in op methoden die aansluiten op hedendaagse apparatuur.

Ten eerste heb je de handmatige code search indien je de bedieningscodes niet al weet. Zet de tv aan en houd de tv-knop op de afstandsbediening een paar tellen ingedrukt. Heeft je afstandsbediening die niet, druk dan op de aux-knop. Als de powerknop oplicht, houd je deze én de tv-knop ingedrukt. Dooft het lichtje van de powerknop, houd de knoppen dan 3 tellen ingedrukt, waarna hij weer oplicht.

Hierna laat je de knoppen los. Als het goed is, blijft het licht achter de powerknop nu branden. Druk nu op de powerknop om door de codes te bladeren. Elke keer dat je drukt, wordt een nieuwe reeks codes naar je afstandsbediening gestuurd. Dit kan erg lang duren, dus zorg dat je de tijd hebt hiervoor. Als je het einde van de lijst hebt bereikt, knippert de powerknop viermaal voordat hij uitgaat.

Heb je de juiste codes gevonden? Druk dan op de stopknop (■) om deze op te slaan en test daarna de afstandsbediening.

Vervolgens is er de direct code entry methode, wat veel tijd bespaart als je de bedieningscodes van je tv al weet. Deze vind je dikwijls in de handleiding van de afstandsbediening. Zet wederom de tv aan en druk een paar tellen 'Code Search' in op de afstandsbediening. Druk nu op de tv-knop, waarna het lampje van de afstandsbediening aangaat, en voer de desbetreffende code in. Hierna gaat het lampje uit en is de afstandsbediening klaar voor gebruik.

Zelflerende afstandsbedieningen zijn ten slotte in staat om direct de codes van de originele afstandsbediening over te nemen. Deze worden via infrarood doorgegeven.

Werken universele afstandsbedieningen met alle merken?

show product content

In principe wel. Zolang er een mogelijkheid is om de desbetreffende codes op de universele afstandsbediening te zetten, zal deze werken met de apparatuur. Misschien vraag je je echter af hoe je dit doet met apparatuur waar geen scherm aan is gekoppeld en je niet kunt bladeren door de codes, zoals verlichting of een klimaatcontroller.

In dat geval raadpleeg je de codelijst die in de handleiding wordt meegeleverd, waarna je deze volgens de direct code entry methode invoert – zoals hierboven beschreven. In plaats van dat je echter de tv-knop indrukt, druk je de knop die bij je apparaat hoort in.

Wat voor universele afstandsbedieningen zijn er?

show product content

Naast de bovengenoemde multimerk en zelflerende afstandsbedieningen, wordt er nog verder onderscheid gemaakt. Ten eerste hebben we de WiFi-afstandsbedieningen. WiFi-connectiviteit zie je bij de nieuwere (en duurdere) modellen. Je linkt deze afstandsbediening aan een app, waarmee je onder andere veel sneller de besturingscodes deelt met de afstandsbediening.

Er zijn verder afstandsbedieningen met een eigen LCD-scherm. Hierop lees je bijvoorbeeld af welk programma op je tv speelt of de temperatuur waar je klimaatcontroller op staat ingesteld. Sommige van deze schermen zijn overigens touchscreens, waarop je vaak een aantal virtuele knoppen kunt instellen.

Objecten die worden geblokkeerd door muren en meubilair hebben baat bij afstandsbedieningen die ook functioneren op radiofrequenties (RF). In tegenstelling tot infrarood (IR), gaan radiogolven wél door muren en dergelijke heen. Je hebt hiervoor wel een zogeheten RF-extender nodig in de kamer waarin deze apparatuur staat. Deze zet het RF-signaal om in een IR-signaal.

Hoe komt deze super Universele Afstandsbediening ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Universele Afstandsbediening ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Universele Afstandsbedienings, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Universele Afstandsbedienings die op de markt zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Universele Afstandsbedienings het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Universele Afstandsbedienings stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Vergelijkbare producten aan Universele Afstandsbedienings

De beste Universele Afstandsbedienings op een rij

Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV!

1. Universele afstandsbediening voor alle Samsung tv's


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Philips TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Philips TV! *Heeft belangerijke functie's als SSmart TV, 3D en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Philips televisie's LET OP : Alleen geschikt voor Philips televisies, niet geschikt voor andere merken of andere apparten van Philips..

2. Universele Philips afstandsbediening voor alle Philips Televisie's


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV! *Heeft belangerijke functie's als Smarthub, 3D en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Samsung televisie's.

3. Samsung Afstandsbediening voor alle Samsung LCD / LED / SMART televisie's [ TV ]


Product informatiePlus or Show more

Universele afstandsbediening voor alle Samsung, tv's. Is jouw originele ‘remote’ stuk, of heeft de hond ‘m ergens in de achtertuin begraven, neem dan deze universele vervanger. Of het een LCD, LED, Plasma, of OLED model is, het maakt allemaal niet uit. Je hoeft dus niets te programmeren. Deze ‘remote control’ werkt in ieder geval met alle Samsung TV’s die na het jaar 2000 geproduceerd zijn. Het zou heel misschien kunnen, dat een enkele functie (toets) niet geheel wordt ondersteund. Echter, dat hebben we tot nu toe nog van niemand gehoord, terwijl we toch al heel wat mensen hiermee een plezier hebben gedaan. Bekiijkt u eerst de foto of de afstandsbediening de functies heeft die u nodig heeft , Mocht je toch iets op te merken hebben, laat het ons graag weten via jouw BOL.com account

4. Vervangende afstandsbediening voor alle Samsung tv's| HDTV's | LED | SMART TV


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Panasonic TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Panasonic TV! *Heeft belangerijke functie's als APPS, HOME , GUIDE en menu. *Werkt direct voor alle Panasonic televisie's. LET OP : Alleen geschikt voor Panasonic televisies, niet geschikt voor andere merken of andere apparaten van Panasonic.

5. Panasonic afstandsbediening voor alle Panasonic PLASMA | LCD | LED | SMART televisie's [ TV ]


Product informatiePlus or Show more

Universele afstandsbediening voor alle LG tv's. Is jouw originele ‘remote’ stuk, of heeft de hond ‘m ergens in de achtertuin begraven, neem dan deze universele vervanger. Of het een LCD, LED, Plasma, SMART , of OLED model is, het maakt allemaal niet uit. Gewoon 2 batterijen erin, en ‘zappen’ maar. - Zowel voor hele oude als de nieuwste LG televisies. - Heeft de belangrijke smart functies.

6. Universele afstandsbediening voor alle LG tv's


Product informatiePlus or Show more

Deze universele afstandsbediening geleverd door 123ab.nl is geschikt voor alle Sony Tv's. Heb je problemen met je originele ‘afstandsbediening', of heb je hem tegen de muur aangegooid? Schroom niet deze betaalbare afstandsbediening bied de all-in oplossing. Een LCD, LED, Plasma, of OLED model, het maakt allemaal niet uit voor deze wereld product. Gewoon 2 batterijen erin, en ‘zappen' maar. Je hoeft dus niets te programmeren. Deze ‘afstandsbediening' werkt in ieder geval met alle Sony Tv's die na het jaar 2000 geproduceerd zijn. Heb je vragen over dit product schroom niet neem contact op en we helpen u graag verder.

7. Universele afstandsbediening voor alle Sony TV's


Product informatiePlus or Show more

Met deze vervangende afstandsbediening kunt u elke Samsung TV bedienen.De afstandsbediening is daarom een perfecte vervanger van een kwijtgeraakte of kapotte afstandsbediening. U hoeft deze afstandsbediening niet te installeren: u stopt er 2 AAA-batterijen in (niet meegeleverd) en u kunt er meteen mee zappen, zenders mee zoeken, de instellingen wijzigen en andere persoonlijke voorkeuren instellen in het menu. * Instellen is niet nodig, werkt direct na het plaatsen van de batterijen voor uw Samsung TV! *Heeft belangerijke functie's als Smarthub, 3D en menu. *Toetsverlichting [ volume en en zender knoppen ] *Werkt direct voor alle Samsung televisie's.

8. Vervangende afstandsbediening voor Samsung - AA59-00594A


Product informatiePlus or Show more

Afstandsbediening van het merk IKAZ voor alle Samsung tv's, ✅ Inclusief batterijen ✅ Geschikt voor alle Samsung modellen ✅ IKAZ afstandsbedieningen zijn allen uitvoerig getest ✅ Binnen 30 dagen gratis retourneren, zonder vragen te stellen ✅ Werkt direct zonder in te stellen ✅ IKAZ is een merk dat gespecialiseerd is in afstandsbedieningen

9. PRO IKAZ® Universele afstandsbediening Samsung TV|Inclusief Batterijen|Smart TV|Remote control


Product informatiePlus or Show more

Deze universele afstandsbediening is geschikt voor alle Philips televisies

10. Universele afstandsbediening Philips TV - Blueqon RQ-P3H


Vergelijkbare producten aan Universele Afstandsbedienings


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Universele Afstandsbedienings er zijn namelijk 276 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste Universele Afstandsbediening kopen.