Wat is de beste Universele Afstandsbediening van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het kopen van een goede Universele Afstandsbediening is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Universele Afstandsbediening van 2024? Na het onderzoeken van 597 Universele Afstandsbedieningen kwam de SofaBaton U2 als beste uit onze Universele Afstandsbediening-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Universele Afstandsbedieningen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Universele Afstandsbedieningen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Universele Afstandsbediening-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Universele Afstandsbedieningen

1Score: 9.9
SofaBaton U2
Beste universele afstandsbediening
SofaBaton U2
SofaBaton
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
SofaBaton U1
Kosteneffectief met robuuste functies
SofaBaton U1
SofaBaton
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
GE UltraPro 33709
Uitzonderlijke waarde voor de prijs
GE UltraPro 33709
GE
4Score: 9.1
Amazon Fire TV Cube
Smart home-integratie met IR-emitter
Amazon Fire TV Cube
Amazon
5Score: 8.8
SofaBaton X1
SofaBaton X1
SofaBaton
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.6
Logitech Harmony Companion
Logitech Harmony Companion
Logitech
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.3
Caavo Control Center + Universal
Caavo Control Center + Universal
Caavo
8Score: 8
Insignia 8-Device Backlit Universal Remote
Ontworpen voor beheer van infraroodapparaten
Insignia 8-Device Backlit Universal Remote
Insignia
9Score: 7.8
Logitech Harmony 650/665
Gespecialiseerd in activiteitsgestuurde apparaatbediening
Logitech Harmony 650/665
Logitech
10Score: 7.5
Roku Voice Remote Pro
Universele TV-bediening
Roku Voice Remote Pro
Roku
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Universele Afstandsbediening Koopgids

Heb je een serieus home cinema systeem of een weelde aan smart apparatuur, dan heb je waarschijnlijk een karrenvracht aan afstandsbedieningen. Met een universele afstandsbediening los je dit probleem echter direct op! In deze koopgids lees je over een aantal dingen waar je op let voor je aankoop.

Kan ik een universele afstandsbediening overal voor gebruiken?

Een goede universele afstandsbediening kan om te beginnen de volgende apparatuur bedienen:

 • Dvd-, cd-, Blu-ray- en videobandspelers
 • Cd-wisselaren
 • Versterkers
 • Casetterecorders (geloof het of niet)
 • Moderne consoles (met draadloze controllers)
 • Computers
 • Verlichting die draadloos bediend kan worden
 • Klimaatcontrollers (zoals airconditioners)
 • Tv's, tv-kastjes (kabel en satelliet) en andere streaming boxes

Zogeheten multimerk afstandsbedieningen zijn compatibel met apparatuur van meerdere merken omdat ze hiervoor geprogrammeerd zijn. Een opsomming hiervan vind je altijd terug in de productbeschrijving.

Met tv's zul je echter niet snel moeite hebben. Is deze in de afgelopen tien jaar gemaakt, dan kan de afstandsbediening er hoogstwaarschijnlijk gewoon mee overweg.

Daarnaast zijn er ook zelflerende afstandsbedieningen. Deze zijn ook meestal voorgeprogrammeerd, maar zijn in staat de functies direct van de originele afstandsbedieningen over te nemen.

Universele afstandsbedieningen uit het midden- tot topsegment hebben vaak ook nog een bijbehorende app. Hier link je de afstandsbediening aan en selecteer je het merk van de apparatuur die je wilt besturen met de afstandsbediening. Dit maakt het wisselen van apparatuur op den duur stukken simpeler.

Hoe stel ik een universele afstandsbediening in op mijn tv?

Goedkopere afstandsbedieningen zonder bijbehorende app stel je handmatig in. Hier zijn een aantal verschillende methoden voor. We gaan in op methoden die aansluiten op hedendaagse apparatuur.

Ten eerste heb je de handmatige code search indien je de bedieningscodes niet al weet. Zet de tv aan en houd de tv-knop op de afstandsbediening een paar tellen ingedrukt. Heeft je afstandsbediening die niet, druk dan op de aux-knop. Als de powerknop oplicht, houd je deze én de tv-knop ingedrukt. Dooft het lichtje van de powerknop, houd de knoppen dan 3 tellen ingedrukt, waarna hij weer oplicht.

Hierna laat je de knoppen los. Als het goed is, blijft het licht achter de powerknop nu branden. Druk nu op de powerknop om door de codes te bladeren. Elke keer dat je drukt, wordt een nieuwe reeks codes naar je afstandsbediening gestuurd. Dit kan erg lang duren, dus zorg dat je de tijd hebt hiervoor. Als je het einde van de lijst hebt bereikt, knippert de powerknop viermaal voordat hij uitgaat.

Heb je de juiste codes gevonden? Druk dan op de stopknop (■) om deze op te slaan en test daarna de afstandsbediening.

Vervolgens is er de direct code entry methode, wat veel tijd bespaart als je de bedieningscodes van je tv al weet. Deze vind je dikwijls in de handleiding van de afstandsbediening. Zet wederom de tv aan en druk een paar tellen 'Code Search' in op de afstandsbediening. Druk nu op de tv-knop, waarna het lampje van de afstandsbediening aangaat, en voer de desbetreffende code in. Hierna gaat het lampje uit en is de afstandsbediening klaar voor gebruik.

Zelflerende afstandsbedieningen zijn ten slotte in staat om direct de codes van de originele afstandsbediening over te nemen. Deze worden via infrarood doorgegeven.

Werken universele afstandsbedieningen met alle merken?

In principe wel. Zolang er een mogelijkheid is om de desbetreffende codes op de universele afstandsbediening te zetten, zal deze werken met de apparatuur. Misschien vraag je je echter af hoe je dit doet met apparatuur waar geen scherm aan is gekoppeld en je niet kunt bladeren door de codes, zoals verlichting of een klimaatcontroller.

In dat geval raadpleeg je de codelijst die in de handleiding wordt meegeleverd, waarna je deze volgens de direct code entry methode invoert – zoals hierboven beschreven. In plaats van dat je echter de tv-knop indrukt, druk je de knop die bij je apparaat hoort in.

Wat voor universele afstandsbedieningen zijn er?

Naast de bovengenoemde multimerk en zelflerende afstandsbedieningen, wordt er nog verder onderscheid gemaakt. Ten eerste hebben we de WiFi-afstandsbedieningen. WiFi-connectiviteit zie je bij de nieuwere (en duurdere) modellen. Je linkt deze afstandsbediening aan een app, waarmee je onder andere veel sneller de besturingscodes deelt met de afstandsbediening.

Er zijn verder afstandsbedieningen met een eigen LCD-scherm. Hierop lees je bijvoorbeeld af welk programma op je tv speelt of de temperatuur waar je klimaatcontroller op staat ingesteld. Sommige van deze schermen zijn overigens touchscreens, waarop je vaak een aantal virtuele knoppen kunt instellen.

Objecten die worden geblokkeerd door muren en meubilair hebben baat bij afstandsbedieningen die ook functioneren op radiofrequenties (RF). In tegenstelling tot infrarood (IR), gaan radiogolven wél door muren en dergelijke heen. Je hebt hiervoor wel een zogeheten RF-extender nodig in de kamer waarin deze apparatuur staat. Deze zet het RF-signaal om in een IR-signaal.

hero illustration

Hoe testen we Universele Afstandsbedieningen?

Om de beste Universele Afstandsbediening te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Universele Afstandsbediening-test hebben we 597 Universele Afstandsbedieningen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Universele Afstandsbediening-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Universele Afstandsbediening-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Universele Afstandsbediening-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Universele Afstandsbediening in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 597 Universele Afstandsbedieningen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Universele Afstandsbedieningen op een rij

1. Beste universele afstandsbediening: SofaBaton U2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SofaBaton U2

 • list plusUitgebreide codelibrary voor meer dan 500.000 apparaten
 • list plusProgrammeerbare macroknoppen voor flexibiliteit en gebruiksgemak
 • list plusBetaalbaar en gebruiksvriendelijk ontwerp

Nadelen SofaBaton U2

 • list plusBeperkingen in de macrofunctie gekoppeld aan fysieke knoppen
 • list plusLeemtes in de apparaatendatabase kunnen handmatige leermodus vereisen voor obscure apparaten
 • list plusMogelijke complexiteit bij programmeren, vooral voor meer obscure apparaten

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
10
Met de SofaBaton U2 Universal Remote Control heb ik een budgetvriendelijke optie met indrukwekkende mogelijkheden in handen. Het heeft een uitgebreide codelibrary, infrarood leermode en een gepersonaliseerd ontwerp voor handig wisselen tussen apparaten en een comfortabele grip. Met de mogelijkheid om meer dan 500.000 apparaten te bedienen en tot 15 tegelijk te beheren, biedt de U2 een veelzijdige oplossing voor complexe home entertainment systemen. De programmeerbare macroknoppen en drie programmeermodi (Infrarood, Bluetooth en Handmatig Leren) zorgen voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

Volgens Tom's Guide werd de voorganger van de SofaBaton U2, de U1, aanbevolen voor budgetbewuste gebruikers. De U2, als upgrade, behoudt deze betaalbaarheid en biedt verbeterde functies. Zoals benadrukt door CNET, wordt de U2 geprezen vanwege zijn "betaalbaarheid, eenvoudige programmering en plezier in gebruik", waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve universele afstandsbediening. Het is echter belangrijk om op te merken dat de meer geavanceerde functies gepaard gaan met een iets hoger prijskaartje, zoals vermeld in de recensie.

De macrofunctie van de afstandsbediening, hoewel geprezen vanwege zijn programmeerbaarheid, heeft beperkingen in die zin dat het voornamelijk gekoppeld is aan de fysieke knoppen op de afstandsbediening. Het installatieproces, vereenvoudigd via de SofaBaton-app, is een opmerkelijk voordeel, maar het programmeren van meer obscure apparaten kan volgens CNET de toepassing van de Handmatig Leren Modus vereisen.

De "One for all" functionaliteit en de "Raise to Wake" functie van de U2 zijn bijzonder goed ontvangen door gebruikers, zoals vermeld op de SofaBaton-website. Het is echter de moeite waard om de beperkingen die in recensies worden benadrukt, zoals hiaten in de apparaatdatabase en de potentiële complexiteit van het wijzigen van ingangen, met name voor meer obscure apparaten, in overweging te nemen.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de SofaBaton X1 en de Insignia 8-Device Backlit Universal Remote, biedt de U2 een balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke maar veelzijdige universele afstandsbediening. Terwijl de SofaBaton X1 wordt geprezen vanwege zijn brede apparaatcontrole en compatibiliteit met spraakassistenten, en de Insignia-afstandsbediening geschikt is voor het bedienen van alleen infraroodapparaten, onderscheidt de U2 zich als een uitgebreide en kosteneffectieve oplossing voor het beheren van een veelheid aan apparaten.

Kortom, de SofaBaton U2 Universal Remote Control blinkt uit als een betaalbare optie met uitgebreide apparaatcompatibiliteit, programmeerbare macroknoppen en gebruikersvriendelijke functies. De beperkingen, zoals hiaten in de apparaatdatabase en mogelijke complexiteiten in programmering, moeten worden afgewogen tegen de betaalbare prijs en de algehele prestaties. Als je op zoek bent naar een betaalbare maar capabele universele afstandsbediening, biedt de SofaBaton U2 een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Kosteneffectief met robuuste functies: SofaBaton U1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SofaBaton U1

 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen SofaBaton U1

 • list plusComplex installatieproces
 • list plusBeperkingen met macrofunctie
 • list plusGaten in apparaatdatabase

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.16
Ik ben verheugd om de SofaBaton U1 universele afstandsbediening aan te bevelen. Met de mogelijkheid om tot 15 apparaten te bedienen, biedt deze budgetvriendelijke optie uitstekende controle over verschillende behoeften en voorkeuren. Het is geprezen om zijn betaalbare prijs en gebruiksvriendelijkheid, en de bijbehorende mobiele app maakt het een handige keuze voor tech-savvy gebruikers. Volgens Tom's Guide biedt de U1 "een goedkoper alternatief voor degenen met een beperkt budget" en ondersteunt het een breed scala aan apparaten. De setup is echter wat complexer, waarbij koppeling met een smartphone en handmatig leren van afstandsbedieningsopdrachten nodig is, zoals benadrukt in de Tom's Guide review.

De SofaBaton U2, een geüpdatet model, heeft de gebruikerservaring verder verbeterd. Met de mogelijkheid om meer dan 500.000 apparaten te bedienen en een handigere Bluetooth-verbinding met de telefoon van de gebruiker, wordt de U2 geprezen als een uitstekende en betaalbare universele afstandsbediening. Zijn OLED-scherm met drie regels, programmeerbare macroknoppen en logische lay-out verbeteren de gebruikersgemak. Desalniettemin zijn er beperkingen met de macrofunctie, aangezien deze beperkt is tot de fysieke knoppen op de afstandsbediening, zoals vermeld in de CNET review. Bovendien kan de afstandsbediening hiaten hebben in zijn apparaatendatabase, en het instellen van meer obscure apparaten kan handmatige programmering vereisen, zoals waargenomen door CNET. De SofaBaton U2 biedt een aantrekkelijke budgetoptie, maar mensen die meer geavanceerde functies zoeken, moeten wellicht duurdere modellen verkennen.

Hoewel de SofaBaton U1 en U2 kosteneffectieve oplossingen bieden voor universele afstandsbediening, concurreren ze met duurdere alternatieven zoals de Logitech Harmony 665. De U1, verkrijgbaar voor $49,99 op Amazon, biedt een budgetvriendelijke optie maar valt toch wat tegen in vergelijking met premiummodellen vanwege de complexiteit van de setup en gebruiksvriendelijkheid, volgens Tom's Guide. Aan de andere kant positioneren de geavanceerde functies en verbeterde gebruikerservaring van de U2 het als een sterke concurrent op de markt.

Kortom, de SofaBaton U1 en U2 universele afstandsbedieningen zijn aantrekkelijke budgetvriendelijke opties met aanzienlijke mogelijkheden voor apparaatbeheersing, waardoor ze geschikt zijn voor diverse home entertainment-systemen. Deze afstandsbedieningen zijn met name aantrekkelijk voor mensen die betaalbare oplossingen zoeken en bereid zijn om door een iets complexere setup te navigeren. Hoewel ze beperkingen hebben qua macrofuncties en apparaatendekking, maken hun toegankelijkheid en betaalbaarheid ze een waardevolle keuze voor gebruikers met uiteenlopende beheersbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Uitzonderlijke waarde voor de prijs: GE UltraPro 33709

Loading ...

Voordelen GE UltraPro 33709

 • list plusVeelzijdige bediening van 4 apparaten

Nadelen GE UltraPro 33709

 • list plusNiet compatibel met Roku streaming stick of fire TV stick

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
8.86
Ik ben enthousiast over de veelzijdige GE UltraPro 33709 Universele Afstandsbediening, die naadloze controle biedt over verschillende audio- en videocomponenten, zoals tv's, Blu-Ray/DVD-spelers, kabel/satellietontvangers en Roku-boxen. Deze afstandsbediening is al voorgeprogrammeerd voor Samsung TV's en Roku-boxen, en met zijn uitgebreide codelijst ondersteunt hij duizenden andere merken, waardoor hij compatibel is met een breed scala aan apparaten. Met zijn ergonomische ontwerp, geavanceerde DVR-functionaliteit en uitgebreide codelijst is dit echt een opvallende optie op de markt.

Deze voordelige universele afstandsbediening valt op door zijn gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige installatie, zoals benadrukt wordt in een review die hem de "beste budgetoptie" in zijn categorie noemt. De GE UltraPro 33709 biedt veel waar voor zijn geld, met zijn master volume control, Blu-ray/DVD-player open/close button en eenvoudige menu-navigatie, die tegemoetkomen aan de essentiële behoeften van gebruikers. Het is echter vermeldenswaardig dat hij niet werkt met Roku streaming stick, fire TV stick of andere RF streaming-apparaten, wat de compatibiliteit voor sommige gebruikers kan beperken.

Vergeleken met zijn concurrenten, zoals de SofaBaton U2 en de Philips SRP2024A/27, onderscheidt de GE UltraPro 33709 zich als een kosteneffectieve oplossing met zijn eenvoudige programmering en uitgebreide compatibiliteit. Hoewel hij geen programmeerbare macrotoetsen heeft, maken zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide codelijst hem tot een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudige universele afstandsbediening.

De evolutie van de GE UltraPro 33709 ten opzichte van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn ergonomische ontwerp, geavanceerde DVR-functionaliteit en voorgeprogrammeerde ondersteuning voor populaire tv- en streamingbox-merken. Deze features, samen met zijn voordelige prijsstelling, maken hem tot een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare universele afstandsbediening zonder de bank te breken.

Al met al biedt de GE UltraPro 33709 Universele Afstandsbediening een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het bedienen van meerdere audio- en videocomponenten. Zijn uitgebreide compatibiliteit, ergonomische ontwerp en essentiële functies maken hem tot een opvallende keuze, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een voordelige maar effectieve universele afstandsbediening. Hoewel hij misschien geen programmeerbare macrotoetsen heeft, maken zijn algehele prestaties en gebruiksgemak hem tot een overtuigende optie voor een breed scala aan gebruikers. 📺

Verkrijgbaar bij:

4. Smart home-integratie met IR-emitter: Amazon Fire TV Cube

Loading ...

Voordelen Amazon Fire TV Cube

 • list plusNaadloze integratie met slimme woning via ingebouwde IR-zender

Nadelen Amazon Fire TV Cube

 • list plusAf en toe beperkingen, zoals wachten op stilte voordat een opdracht wordt gegeven

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.56
De Amazon Fire TV Cube is een opvallende verschijning in de wereld van universele afstandsbedieningen, en biedt een uitzonderlijke mix van smart home-integratie en controle mogelijkheden. Dit apparaat integreert naadloos met smart home systemen, dankzij de ingebouwde IR-zender, waardoor gebruikers moeiteloos verschillende entertainmentapparaten kunnen bedienen met spraakopdrachten. Met een prijs van $120 is de Fire TV Cube uitgerust met een afstandsbediening die spraakopdrachten accepteert, waardoor het een handige en intuïtieve oplossing is voor het beheren van home entertainment systemen.

Volgens Tom's Guide biedt de Fire TV Cube "spraakbesturing, waardoor gebruikers alles alleen met hun stem kunnen bedienen, mits ze Alexa gebruiken." Deze nadruk op spraakbesturing onderscheidt het van andere afstandsbedieningen, en biedt een handsfree en efficiënte manier om een veelvoud aan apparaten te bedienen.

De Fire TV Cube biedt niet alleen spraakbesturing, maar levert ook een indrukwekkende home entertainment ervaring. Zoals benadrukt in de CNET review, combineert de Cube de functies van de Fire TV streamer en de Echo Dot speaker, met ondersteuning voor 4K HDR video, Dolby Atmos geluid, en de mogelijkheid om spraakopdrachten zelfs in lawaaierige omgevingen te herkennen. Het ingebouwde luidspreker- en microfoonarray van het apparaat zorgt ervoor dat spraakopdrachten effectief worden opgepikt, wat de responsiviteit en functionaliteit ervan laat zien.

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen onderscheidt de intelligente integratie met Alexa en de all-in-one functionaliteit van de Fire TV Cube zich. Hoewel de Logitech Harmony Companion en Elite uitgebreide controle bieden, ontbreekt het hen aan de naadloze spraakbesturing die de Fire TV Cube biedt. Bovendien maken de mogelijkheid van de Cube om verschillende entertainmentapparaten te beheren en zijn indrukwekkende spraakherkenningsmogelijkheden het tot een opvallende keuze voor een smart home omgeving.

Het is echter belangrijk op te merken dat, zoals vermeld in de CNET review, er af en toe beperkingen zijn, zoals de noodzaak om te wachten op stilte voordat een opdracht in bepaalde situaties kan worden gegeven. Ondanks dit vermogen van de Fire TV Cube om de home entertainment ervaring te verbeteren door middel van spraakbesturing en smart home integratie, maakt het tot een topkeuze in de categorie universele afstandsbedieningen.

Samenvattend is de Amazon Fire TV Cube de beste universele afstandsbediening voor smart home integratie, met spraakbesturing, naadloos apparaatbeheer en een indrukwekkende home entertainment ervaring. Hoewel het enkele kleine beperkingen kan hebben, maakt zijn vermogen om controle te stroomlijnen en een handsfree ervaring te bieden het tot een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening die uitblinkt in smart home integratie.

Verkrijgbaar bij:

5. SofaBaton X1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SofaBaton X1

 • list plusVeelzijdige en programmeerbare functionaliteit voor het bedienen van meerdere apparaten met eén enkele afstandsbediening
 • list plusCompatibel met verschillende merken en integreert met spraakassistenten zoals Alexa en Google Assistant
 • list plusSleek design, verlichte toetsen en langdurige ingebouwde batterij

Nadelen SofaBaton X1

 • list plusHet programmeringsproces kan uitdagend zijn voor sommige gebruikers
 • list plusMogelijke compatibiliteitsproblemen met specifieke apparaten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
9.17
Ik ben erg blij met de SofaBaton X1 Programmeerbare Universele Afstandsbediening vanwege zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke functies. Volgens Sound & Vision waren gebruikers enthousiast over de programmeerbare functionaliteit, waarmee je meerdere apparaten met één afstandsbediening kunt bedienen. Eén gebruiker prees het en zei: "De SofaBaton X1 is de beste universele afstandsbediening die ik ooit heb gebruikt. Het bedient al mijn apparaten moeiteloos." Ook de compatibiliteit met verschillende merken en het eenvoudige installatieproces werden benadrukt, waardoor het een handige optie is voor veel gebruikers.

Deze universele afstandsbediening, zo benadrukt in Tom's Guide, valt op door zijn brede apparaatcompatibiliteit, verlichte toetsen en integratie met spraakassistenten zoals Alexa en Google Assistant. Het heeft een strak ontwerp, een kleine scrollwiel voor eenvoudig wisselen van activiteiten en een ingebouwde batterij die lang meegaat. Sommige gebruikers vonden echter het programmeerproces een beetje uitdagend, wat een veelvoorkomend gevoel weerspiegelt dat "het programmeren ervan misschien een beetje lastig kan zijn."

In vergelijking met zijn budgetvriendelijke tegenhanger, de SofaBaton U1, biedt de X1 geavanceerdere functies en een strakker ontwerp. De U1, hoewel betaalbaar en in staat om tot 15 apparaten te bedienen, had moeite met een installatieproces dat het koppelen van de afstandsbediening aan een telefoon en het programmeren ervan om andere afstandsbedieningen te herkennen, vereiste. Tom's Guide merkte ook op dat het installatieproces van de U1 misschien uitdagend is voor sommige gebruikers, en zei: "Als het budget een primaire zorg is, kan het nog steeds de moeite waard zijn om te overwegen, maar gebruikers moeten zich bewust zijn van de nadelen in vergelijking met duurdere opties zoals de Logitech Harmony 665." Dit contrast benadrukt de gebruiksvriendelijke aard van de X1 en zijn breder scala aan mogelijkheden.

Het vermogen van de SofaBaton X1 om een breed scala aan apparaten te bedienen, de verlichte toetsen en de compatibiliteit met spraakassistenten maken het tot een handige en veelzijdige universele afstandsbediening. Het strakke ontwerp en het gemak in gebruik maken het tot een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare alles-in-één oplossing voor bediening. Echter, net als bij elke universele afstandsbediening, kunnen er compatibiliteitsproblemen zijn met specifieke apparaten, zoals sommige gebruikers meldden. Ondanks dit maken het algehele gemak en de functionaliteit van de X1 het tot een sterke concurrent op de markt voor universele afstandsbedieningen.

Samenvattend biedt de SofaBaton X1 een overtuigende combinatie van gemak en functionaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die een veelzijdige en gebruiksvriendelijke universele afstandsbediening zoeken. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, onderscheidt het zich door zijn geavanceerde functies en brede compatibiliteit van zijn concurrenten. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met mogelijke compatibiliteitsproblemen en het enigszins uitdagende programmeerproces.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Logitech Harmony Companion

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Harmony Companion

 • list plusUitgebreide oplossing voor complexe thuisbioscoopsystemen
 • list plusNaadloze integratie van hardware en software
 • list plusRF-geactiveerde afstandsbediening communicatie met de hub voor uitstekende responsiviteit en gemak

Nadelen Logitech Harmony Companion

 • list plusIets ingewikkelde initiële installatie

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.26
Ik ben de Logitech Harmony Companion, en ik ben dé oplossing voor complexe home-entertainmentsystemen. Met een hub, een afstandsbediening en een app, bied ik zowel fysieke als app-gebaseerde controle. Mijn krachtige IR-blaster en Bluetooth-ondersteuning zorgen voor compatibiliteit met een breed scala aan apparaten.

Mijn RF-afstandsbediening communiceert naadloos met de hub, waardoor ik een responsieve en handige gebruikerservaring bied. Ik ben geprezen door CNET en Good Housekeeping vanwege mijn vermogen om de controle over meerdere apparaten te vereenvoudigen en klikker-overload te elimineren.

Wat mij onderscheidt van de rest, is de naadloze integratie van hardware en software, waardoor ik voldoe aan de behoeften van tech-savvy home-entertainmentliefhebbers. Ik heb me aangepast aan de eisen van moderne slimme apparaten en bied een intuïtievere installatie voor nieuwere apparaten.

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen bied ik een uitgebalanceerde set functies, waardoor ik een uitstekende oplossing ben voor gebruikers met complexe home-entertainmentsystemen. Mijn naadloze integratie van hardware en software maakt mij een sterke concurrent in het landschap van universele afstandsbedieningen.

Hoewel ik een indrukwekkende reeks functies en mogelijkheden bied, kan mijn initiële installatie voor sommige gebruikers iets ingewikkelder zijn. Toch ben ik nog steeds een topkeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een uitgebreide en efficiënte universele afstandsbediening.

Met mijn naadloze integratie van hardware en software en mijn responsieve gebruikerservaring, ben ik een sterke speler in het landschap van universele afstandsbedieningen. Als je een complex home-entertainmentsysteem hebt, ben ik zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Caavo Control Center + Universal

Loading ...

Voordelen Caavo Control Center + Universal

 • list plusNaadloze integratie met slimme thuissetups
 • list plusVeelzijdig en toekomstgericht aanbod in het landschap van universele afstandsbedieningen
 • list plusGeprezen als de beste universele afstandsbediening voor slimme tv's en entertainment systemen

Nadelen Caavo Control Center + Universal

 • list plusKan mogelijk niet budgetvriendelijk zijn

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
7.89
Ik ben enthousiast om de Caavo Control Center + Universal Remote aan te prijzen als dé keuze voor een naadloze controle over een veelvoud aan apparaten. In een landschap waar de SofaBaton X1 hoogtij viert en de Logitech Harmony Companion en Elite ook indruk maken, snijdt de Caavo Control Center een eigen plekje als de ideale universele afstandsbediening voor smart-tv's en entertainment systemen. Christopher Null, een doorgewinterde technologie- en zakelijke journalist, prijst het als de beste optie voor het bedienen van verschillende smart home apparaten, een sentiment dat wordt herhaald door de experts van Tom's Guide en IGN.

Geprezen om zijn naadloze integratie met smart home setups, is de Caavo Control Center een uitblinker in zijn categorie. Met de steeds crucialer wordende smart home integratie onderscheidt dit kenmerk het van zijn concurrenten. Zoals Christopher Null het treffend zegt, "De Caavo Control Center wordt aanbevolen als de beste universele afstandsbediening voor smart-tv's en entertainment systemen." De capaciteit van de afstandsbediening om een scala aan apparaten te beheren, waaronder smart home gadgets, plaatst het als een veelzijdig en futuristisch aanbod in het landschap van universele afstandsbedieningen.

Bovendien is de opname van de Caavo Control Center in de elite lijst van de beste universele afstandsbedieningen in diverse expert reviews een bewijs van zijn kracht. Zijn capaciteiten als universele afstandsbedieningshub, benadrukt door IGN, onderstrepen zijn rol als centrale commando-eenheid voor meerdere apparaten, waardoor het een koploper is in het rijk van universele afstandsbedieningen.

In tegenstelling tot de SofaBaton X1, die wordt geprezen als de beste algehele universele afstandsbediening, richt de Caavo Control Center zich op een meer specifieke behoefte - de naadloze integratie en controle van smart home apparaten. Terwijl de SofaBaton X1 pronkt met Alexa- en Google Assistant-integratie, geeft de focus van de Caavo Control Center op het beheren van verschillende smart home apparaten het een uniek voordeel in die niche. De mogelijkheid van de Caavo Control Center om smart-tv's en entertainment systemen te bedienen, plaatst het als een robuuste optie die specifiek is afgestemd op moderne, verbonden leefruimtes.

Ondanks zijn prijzenswaardige kenmerken, is de Caavo Control Center misschien niet de ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. In het rijk van budget universele afstandsbedieningen, nemen de SofaBaton U2 en SofaBaton U1, zoals benadrukt door respectievelijk Tom's Guide en IGN, de leiding. Echter, voor degenen die een universele afstandsbediening zoeken die naadloos integreert met een scala aan smart home apparaten en entertainment systemen, komt de Caavo Control Center + Universal Remote naar voren als een overtuigende keuze.

Ter afsluiting is de Caavo Control Center + Universal Remote een veelzijdige en toekomstgerichte optie voor degenen die uitgebreide controle zoeken over een veelheid aan smart home apparaten en entertainment systemen. Zijn naadloze integratiemogelijkheden en universele afstandsbediening hub functionaliteiten plaatsen het als een eersteklas keuze voor moderne leefruimtes, ondanks zijn mogelijke beperkingen om tegemoet te komen aan budgetbewuste consumenten.

Verkrijgbaar bij:

8. Ontworpen voor beheer van infraroodapparaten: Insignia 8-Device Backlit Universal Remote

Loading ...

Voordelen Insignia 8-Device Backlit Universal Remote

 • list plusPrijs-kwaliteitverhouding is top

Nadelen Insignia 8-Device Backlit Universal Remote

 • list plusHet mist geavanceerde functies
 • list plusBeperkte programmeeropties

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
7.7
De Insignia 8-Device Backlit Universal Remote is een veelzijdige en toegankelijke optie om meerdere infraroodapparaten te beheren. Met een beoordeling van 4,2 van de 5 sterren op basis van 168 klantbeoordelingen, heeft deze afstandsbediening lof gekregen voor zijn waarde, kwaliteit en gebruiksgemak. Een gebruiker merkte op: "De afstandsbediening is eenvoudig te gebruiken en werkt perfect met al mijn apparaten." Ontworpen voor het beheer van infraroodapparaten, valt deze universele afstandsbediening op door zijn vermogen om tot acht apparaten te bedienen, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruikers met verschillende home entertainment componenten.

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen biedt de Insignia 8-Device Backlit Universal Remote een overtuigende balans tussen functionaliteit en betaalbaarheid. Terwijl de SofaBaton U2 wordt geprezen als de beste algemene optie, in staat om tot 15 verschillende componenten te bedienen, presenteert de Insignia-afstandsbediening zich als een budgetvriendelijk alternatief voor degenen die meerdere apparaten willen beheren zonder in te leveren op kwaliteit. Als een gebruiksvriendelijke optie met een verlichte functie voor verbeterde zichtbaarheid in slecht verlichte omgevingen, is het gericht op personen die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudige oplossing voor afstandsbediening.

In technische termen concurreert de Insignia 8-Device Backlit Universal Remote met de beste in zijn categorie, en biedt het een praktische oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare afstandsbediening. Hoewel het misschien niet kan pronken met de uitgebreide mogelijkheden van sommige premium modellen, maakt zijn vermogen om efficiënt tot acht apparaten te beheren het een opvallende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen functionaliteit en kosteneffectiviteit.

Het is echter belangrijk op te merken dat de afstandsbediening enkele geavanceerde functies mist die te vinden zijn in duurdere modellen, zoals aanpasbare en programmeerbare knoppen. Zoals een recensent opmerkte: "De afstandsbediening mist enkele programmeerbare opties, maar voor de prijs is het een geweldige waarde." Voor gebruikers die uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en geavanceerde programmeermogelijkheden zoeken, zijn duurdere modellen zoals de SofaBaton U2 wellicht meer geschikt.

Concluderend biedt de Insignia 8-Device Backlit Universal Remote een praktische oplossing voor het beheren van meerdere infraroodapparaten tegen een betaalbare prijs. Hoewel het misschien niet kan concurreren met high-end modellen wat betreft geavanceerde functies, maken zijn waarde, kwaliteit en gebruiksgemak het een overtuigende keuze voor personen die op zoek zijn naar een betrouwbare universele afstandsbediening.

Verkrijgbaar bij:

9. Gespecialiseerd in activiteitsgestuurde apparaatbediening: Logitech Harmony 650/665

Loading ...

Voordelen Logitech Harmony 650/665

 • list plusBedient tot tien apparaten

Nadelen Logitech Harmony 650/665

 • list plusGebrek aan Bluetooth, Wi-Fi en smart home connectiviteit
 • list plusKan bepaalde smart home integraties missen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.47
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
8.28
De Logitech Harmony 665 is een gespecialiseerde universele afstandsbediening die uitblinkt in activiteitengebaseerde apparaatbediening, waardoor een naadloze en efficiënte thuisbioscoopervaring wordt geboden. Met de mogelijkheid om tot tien apparaten te bedienen, is de 665 een bijgewerkte versie van de 650, met een uitgebreide capaciteit voor apparaatbeheer. Zijn standaardafstandsbedieningsindeling en eenvoudige installatie via een computer maken het een handige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige maar krachtige oplossing. De 665 wordt geprezen om zijn comfortabele ontwerp en gebruiksgemak, met een toetsenbord, DVR-bedieningselementen en macroknoppen voor verschillende activiteiten. Volgens Tom's Guide "maakt zijn ergonomische ontwerp en handige knoppenplaatsing het een geschikte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige maar effectieve universele afstandsbediening."

De mogelijkheid van de Logitech Harmony 665 om meer dan 200.000 thuisbioscoopapparaten te bedienen benadrukt zijn veelzijdigheid en compatibiliteit. Het is echter vermeldenswaard dat dit model geen Bluetooth, Wi-Fi en slimme thuisconnectiviteit heeft, wat een beperking kan zijn voor gebruikers die uitgebreide integratie van slimme thuisapparaten zoeken. Desalniettemin bedient de afstandsbediening effectief meerdere apparaten en biedt een handige "Help"-knop voor probleemoplossing, wat bijdraagt aan het gebruiksvriendelijke ontwerp en de functionaliteit. Zoals Home Bar and Games aangeeft: "De 665 is het meest recente model en het enige dat nog steeds door Logitech wordt geproduceerd, waardoor het de voor de hand liggende keuze is onder de drie."

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen op de markt, zoals de Amazon Fire TV Cube en de Inteset 4-in-1 Remote, onderscheidt de Logitech Harmony 665 zich als een robuuste en op activiteiten gerichte oplossing. Terwijl de Amazon Fire TV Cube uitblinkt in spraakbesturing en streamingmogelijkheden, is de 665 gespecialiseerd in uitgebreid apparaatbeheer en activiteitengebaseerde bediening. Zoals Tom's Guide benadrukt: "Bij het kopen van een universele afstandsbediening, kijk naar consolidatie, functies en platformcompatibiliteit." De Logitech Harmony 665 geeft prioriteit aan deze aspecten en biedt een breed scala aan apparaatcompatibiliteit en activiteitengebaseerde functionaliteit.

Samengevat is de Logitech Harmony 665 een topconcurrent op het gebied van universele afstandsbedieningen, met name voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en op activiteiten gebaseerde apparaatbedieningsoplossing. Zijn ergonomische ontwerp, uitgebreide apparaatcapaciteit en veelzijdige compatibiliteit maken het een overtuigende keuze voor het vereenvoudigen van thuisentertainmentsystemen. Hoewel het bepaalde integraties met slimme thuisapparaten mist, bevestigt de nadruk op uitgebreide apparaatbediening en gebruiksgemak zijn positie als een toonaangevende universele afstandsbediening.

Verkrijgbaar bij:

10. Universele TV-bediening: Roku Voice Remote Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roku Voice Remote Pro

 • list plusStemcontrole voor handsfree bediening
 • list plusPersoonlijke sneltoetsen voor gemak
 • list plusIngebouwde zoeker voor het lokaliseren van de afstandsbediening

Nadelen Roku Voice Remote Pro

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.98
  Functionaliteit
  7.62
  Gebruiksgemak
  7.04
  Als ik op zoek ben naar een universele afstandsbediening voor mijn Roku, is de Roku Voice Remote Pro mijn nummer één keuze. Met functies zoals spraakbesturing, gepersonaliseerde snelkoppelingen, een ingebouwde finder en privé luisteren, heeft deze afstandsbediening veel positieve feedback ontvangen. Volgens Inverse wordt vooral de handsfree functie en oplaadbare batterij geprezen. De afstandsbediening is compatibel met alle Roku-apparaten, wat het een veelzijdige en handige keuze maakt voor gebruikers. Zoals CNET opmerkt, verbetert de spraakgestuurde finder de aantrekkingskracht van de afstandsbediening, wat een innovatieve oplossing biedt voor gebruikers die hun afstandsbediening vaak kwijtraken.

  In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen op de markt, zoals de Logitech Harmony Elite, blinkt de Roku Voice Remote Pro uit door zijn naadloze compatibiliteit met alle Roku-apparaten, waardoor het een officiële en uitgebreide oplossing biedt voor gebruikers. De gepersonaliseerde snelkoppelingen en spraakbesturingsmogelijkheden maken het een gebruiksvriendelijke en intuïtieve optie. De oplaadbare batterij en handsfree functie dragen bij aan de aantrekkingskracht, zoals benadrukt door Inverse.

  Hoewel de Roku Voice Remote Pro een overtuigend pakket biedt, heeft het concurrentie van alternatieven zoals de SofaBaton U2, die bekend staat om zijn eenvoudige programmering, en de Logitech Harmony 650/665, die activiteitsgestuurde controle biedt. Echter, de unieke integratie met Roku-apparaten, spraakgestuurde afstandsbedieningvinder en gepersonaliseerde snelkoppelingen positioneren de Roku Voice Remote Pro als het beste budgetproduct voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een universele afstandsbediening voor Roku-apparaten.

  Kortom, de Roku Voice Remote Pro biedt een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing voor Roku-gebruikers die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening. Met zijn spraakbesturing, gepersonaliseerde snelkoppelingen en ingebouwde finder, pakt het gemeenschappelijke pijnpunten aan en biedt het een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring. Ondanks de concurrentie van andere universele afstandsbedieningen, maken de aangepaste compatibiliteit met Roku-apparaten en innovatieve functies het een uitstekende keuze voor gebruikers die een universele afstandsbediening zoeken.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Universele Afstandsbedieningen. Er zijn immers 597 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!