De Bestenu Wifi Dongle Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 12/22/2020


Ben je op zoek naar een manier om je desktop pc WiFi-compatibel te maken of je laptops WiFi-prestaties te verbeteren? Dan is een WiFi-dongle de uitgelezen optie. Je leest er in deze koopgids meer over!

Kun je met een WiFi-dongle gamen?

hide product content

Op zich wel, maar hoe goed dit werkt, ligt aan een aantal factoren. Ten eerste zijn de gebruikelijke verdachten belangrijk, zoals de snelheid van je internetabonnement en je router. Hoe sneller je abonnement en je router, hoe beter!

Daarnaast is de snelheid van de dongle zelf erg belangrijk. Let wel: in de productomschrijvingen staan altijd maximale upload- en downloadsnelheden die onder ideale laboratoriumomstandigheden zijn bereikt. Deze bereik je hoogstwaarschijnlijk thuis niet.

Een WiFi-dongle kan wel een maximumsnelheid van 1300 Mbps hebben op de 5 GHz-band, maar als je internetabonnement downloadsnelheden van 250 Mbps biedt, komt je dongle daar niet bovenuit. Als je router daarnaast gedateerd is, beïnvloedt dit je browse-snelheden ook negatief.

Ten slotte doen ook fysieke obstakels er toe. Beton, metaal, water en apparatuur op de 2,4 GHz-band zijn de grootste vijand van je WiFi-signaal. Apparatuur die zich op de 2,4 GHz-band begeeft, zijn onder andere Bluetooth-headsets, magnetrons en babyfoons. Daarom krijgt de 5 GHz-band ook altijd de voorkeur, hoewel het bereik daarvan veel beperkter is.

Kortom: ja, je kunt gamen met een WiFi-dongle, als deze, je router en je abonnement maar snel genoeg zijn om je online game bij te benen. Daarnaast heeft een spel als Overwatch meer bandbreedte en snelheid nodig dan bijvoorbeeld Runescape.

Waar staat Mbps voor?

hide product content

Mbps staat voor "Megabits per seconde" en duidt snelheden aan, zoals upload- en downloadsnelheden. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van hoe snel de verbinding van een apparaat is.

Hoe werkt een WiFi-dongle?

hide product content

Een WiFi-dongle is een soort WiFi-adapter die je zonder poespas in je laptop of computer plugt. Hij werkt hierbij als een onzichtbare ethernetkabel in precies die zin van het woord: net als een normale ethernetkabel, verbindt een WiFi-dongle je apparaat met je router, maar dan via een draadloze WiFi-verbinding.

Wat kun je met een WiFi-dongle?

hide product content

Je kunt één ding met een WiFi-dongle: verbinding maken met het internet. Heb je een desktop pc die geen ingebouwde WiFi-kaart heeft, maar wil je wel draadloos surfen? Dan is een WiFi-dongle de eerste optie.

Een recente laptop heeft geen WiFi-dongle nodig, aangezien in elk hedendaags wel een antenne zit ingebouwd. In oudere laptops is deze antenne echter vaak verouderd. Ook in dat geval biedt een nieuwe WiFi-dongle een uitkomst. Hiermee update je WiFi-prestaties voor een prikkie!

Hoe sluit je een WiFi-dongle aan?

hide product content

Ten eerste plug je hem in. Daar heb je alleen een beschikbare usb-poort voor nodig. In sommige gevallen is dit alles dat je hoeft te doen en herkent je pc meteen wat het apparaat is en doet. Je hebt dan meteen de keuze om je WiFi-verbinding in te stellen zoals hoort binnen het besturingssysteem van je pc.

Vaak moet je ook nog drivers downloaden en installeren. Deze zorgen ervoor dat Windows je WiFi-dongle herkent voor wat hij is, en dat hij daadwerkelijk doet wat hij moet doen. In veel gevallen geeft een driver je ook toegang tot een aantal instellingen waarmee je de snelheid van je verbinding reguleert.

Hoe komt deze leuke Wifi Dongle lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Wifi Dongle ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Wifi Dongles, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Wifi Dongles die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Wifi Dongles het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Wifi Dongles stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Wifi Dongles

De beste Wifi Dongles op een rij

Product informatiePlus or Show more

Voeg snelle Bluetooth 4.0 mogelijkheden toe aan je PC en verbind je PC met Bluetooth-apparaten zoals je mobiele telefoon of headset, zelfs als je PC geen Bluetooth ondersteund. Deze USB Bluetooth micro adapter is compatibel met Bluetooth 4.0 en biedt datatransfersnelheden van maximaal 3 Mbps. De Bluetooth 4.0 USB micro adapter stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met de nieuwste Bluetooth-apparaten zoals mobiele telefoons, tablets, muizen, toetsenborden MAC mobiele apparaten en nog veel meer. Wordt geleverd inclusief CD-Rom voor het installeren.

1. Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle / Adapter


Product informatiePlus or Show more

Deze Bluetooth 4.0 USB adapter is ideaal voor het opzetten van een draadloze verbinding tussen uw laptop, PC, tablet , headsets, speakers, toetsenbord met snelheden tot 3 Mbps. Deze bluetooth adapter beschikt over de nieuwste Bluetooth V4.0 technologie en een vergulde 24-karaats connector voor een optimale bestandsoverdracht en een bereik tot wel 15 meter. Deze adapter is even groot als een 1 euro muntstuk, dus hij zit nooit in de weg. Kenmerken van de Gold-Plated Bluetooth 4.0 USB Adapter: Verulde 24-karaats Connector Draadloos bereik van 15 meter Ultraklein & plug & play - één keer inpluggen en nooit meer verwijderen Tevens backwords compatible met oudere Bluetooth-versies Ondersteunt geavanceerde A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) & ARVCP (Audio/Video). Ondersteunt A2DP, PAN, ATT, AVRCP, PAN, GAVDP, HCRP, HFP, HID, HID over GATT, GATT, OPP, en meer. Quick Intelligente slaap wekfunctie, sterke transfer signalen, 3 Mbps overdrachtsnelheid. Als Ontvanger: Compatibel met Windows 7/ 8 / 10 Vista/XP. Niet compatibel met Mac OS. Universele compatibiliteit (als receiver)- geschikt voor het verbinden met smartphones, iPhone, iPad, iPod, Mac, MacBook, Android, Tablet, Laptop, Desktop, PC, mp3-spelers en veel meer!

2. Mini Bluetooth V 4.0 USB Adapter Dongle


Product informatiePlus or Show more

Externe krachtige antenne: High Gain Long-Range 2dBi-antenne kan u helpen verbinding te maken, zelfs als de signalen zwak zijn. Hoge snelheid: tot 600 Mbps Wi-Fi-snelheden op 5 GHz (433 Mbps) of 2,4 GHz (150 Mbps) banden. Prestaties om stilvallen van beeld en vertragingen bij het streamen en gamen te verminderen. Ultrasnelle AC600 draadloze adaptersnelheid met 802.11ac. Plug-and-Play: Windows 10 is plug and play. Installatie-cd inbegrepen; Nadat u de software hebt uitgevoerd, kunt u eenvoudig de adapter plaatsen om verbinding te maken. Werkt met alle WiFi-routers: door AC600 AC draadloze adapter te gebruiken, kunt u uw pc, laptop of Mac upgraden om te werken met de nieuwste AC WiFi-router voor hogere snelheid en groter bereik. ANEWKODI USB draadloze netwerkadapter Ondersteuning Windows 10 / 8.1 / 8/7 / XP / Vista (32-bit / 64-bit), Mac OS 10.3. Wij bieden 1 JAAR ZORGVRIJE GARANTIE, neem bij problemen contact met ons o Wifi Dongle USB Wifi-adapter 433/150 Mbps Dual Band (5.8GGHz / 433Mbps + 2.4G / 300Mbps) 802.11ac Draadloze netwerkadapter USB 3.0 5dBi-antenne voor ... 【Eenvoudig te gebruiken】: installeer het stuurprogramma via de CD met het pakket of via de link: https://goo.gl/Pg97c8. Sluit vervolgens de draadloze USB-adapter aan op een pc, laptop of ander compatibel apparaat met een USB-poort om verbinding te maken met het draadloze netwerk. Geen stuurprogramma's nodig voor Windows 10! Gewoon verbinden en spelen!

3. Wifi Dongle USB Wifi-adapter - USB 3.0 - 5dBi-antenne


Product informatiePlus or Show more

Films, video’s en foto’s vanaf je telefoon of tablet speel je met deze dongle eenvoudig af op groot scherm! Deze kleine zender communiceert met zowel je mobiele apparaat als met je televisie of projectorscherm, zodat je beelden en presentaties gemakkelijk af kunt spelen op groot scherm. Ideaal als je een thuisbioscoop of foto-avond organiseert, of als je een presentatie geeft op je werk. En, het mooiste is: dat kan allemaal draadloos en je hebt er geen speciale app of software voor nodig! Van klein naar groot scherm Zo klein als de dongle is, zo groot is het plezier dat je ervan hebt! Het werkt namelijk heel eenvoudig. Stel bijvoorbeeld dat je een video van je telefoon wilt afspelen op je televisie. Ten eerste moet je er dan voor zorgen dat zowel de telefoon als de televisie verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk. Je plugt vervolgens de dongle met de HDMI-aansluiting in de HDMI-poort van je televisie en het USB-gedeelte in de USB-poort. Dankzij de WiFi-verbinding kun je vervolgens eenvoudig materiaal vanaf je telefoon selecteren en verzenden naar je televisie. Een kind kan de was doen! Dit is uiteraard ook toepasbaar in, bijvoorbeeld, een vergaderzaal. Mail bijvoorbeeld een presentatie naar jezelf, en op het moment suprême hoef je deze alleen maar te downloaden en met de Silvergear dongle naar je projectorscherm te ‘casten’. Gezeul met schermen of zware laptops is dus verleden tijd! Specificaties - Geschikt voor iOS en Android - HDMI- en USB-aansluiting - Draadloze verbinding tussen kleine en grote schermen

4. Silvergear Dongel voor TV – Stream & Cast Tv Dongel


Product informatiePlus or Show more

USB bluetooth adapter 4.0 voor het verzenden van data tussen een computer met b.v. een mobiele telefoon, tablet of het verbinden van bluetooth apparaten zoals een hoofdtelefoon, toetsenbord of andere devices met een computer of laptop. De adapter is universeel en bruikbaar met (bijna) alle merken en bluetooth devices die het 4.0 protocol ondersteunen. LET OP: Deze dongle is enkel geschikt voor uw Windows Laptop of PC, hij is niet geschikt voor uw Smart TV!

5. Bluetooth 4.0 USB adapter / dongle


Product informatiePlus or Show more

Bluetooth-versie: V5.0 Ontvangst- / zendafstand: +/- 20 meter (zonder obstakels) Compatibel systeem: voor Windows 7.8.10 / XP / Vista USB-standaard: USB 3.0 Materiaal: ABS Ondersteuning voor: Bluetooth-muis, toetsenbord, luidspreker, headset, printer, gamepad, enz LET OP! Niet geschikt voor MAC os systemen

6. Bluetooth 5.0 USB Dongle Adapter V5.0


Product informatiePlus or Show more

Vu+ 10005144. Connectiviteitstechnologie: Draadloos, Hostinterface: USB, Interface: WLAN. Maximale overdrachtssnelheid van gegevens: 300 Mbit/s, Wifi-standaard: Wi-Fi 4 (802.11n). Kleur van het product: Zwart

7. VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 adapter incl. antenne


Product informatiePlus or Show more

Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle / Adapter Wilt u graag snel Bluetooth 4.0 als mogelijkheid toevoegen aan uw computer, zelfs wanneer uw PC geen Bluetooth ondersteund? Middels deze Bluetooth adapter is dit binnen enkele seconden geregeld! Middels dit handige apparaatje kunt u nu apparaten zoals uw headset of mobiele telefoon aan uw computer verbinden. Deze adapter is compatibel met Bluetooth 4.0 en biedt Voeg snelle Bluetooth 4.0 mogelijkheden toe aan je PC en verbind je PC met Bluetooth-apparaten zoals je mobiele telefoon of headset, zelfs als je PC geen Bluetooth ondersteund. Deze USB Bluetooth micro adapter van Ninzer is compatibel met Bluetooth 4.0 en biedt datatransfersnelheden van maximaal 3 Mbps. Middels dit apparaat bent u in staat om verbinding te maken met de nieuwste Bluetooth-apparaten zoals mobiele telefoons, tablets, muizen en toetsenborden. Specificaties: - Eenvoudig te gebruiken - Compatibel met Buetooth 4.0 apparaten - Datatransfersnelheden tot maximaal 3 Mbps U krijgt: - 1 x Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle / Adapter

8. Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle / Adapter


Product informatiePlus or Show more

DrPhone® Bluetooth 5.0 Ontvanger USB Draadloze Bluetooth Adapter Audio Dongle Zender. Verbindt talloze apparaten door middel van de DrPhone® USB dongle met Bluetooth 5.0 technologie. + Bluetooth versie: V5.0 Achterwaarts compatibel voor Bluetooth V4.2 V4.1 V4.0 + De nieuwste interconnectie protocol, stabielere en betrouwbare transmissie. + Ontvangen/lancering afstand: ≤ 20 meter (open ruimte) + Plug en Play Voor Windows 8/10 + Toepasselijk producten: Bluetooth muis, toetsenbord, luidspreker, koptelefoon, printer, gamepad, etc. Let op dat windows kan aangeven dat het om bluetooth 4.0 gaat. Dit komt omdat de CSR drivers niet meer worden geupdate. Windows kan het hierdoor zien als bluetooth 4.0z Hieronder kun je zien dat het product gebruik maakt van bluetooth 5.0. https://launchstudio.bluetooth.com/listingdetails/75270 Gecertificeerd door de BQB internationale certificatie bureau. https://www.bluetooth.com/?s=BR8041

9. DrPhone B5 PRO - Bluetooth 5.0 USB Adapter Dongle - Receiver voor Windows - 20 Meter Bereik - Stabielere verbinding - Zwart


Artikelen die soortgelijk zijn aan Wifi Dongles


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Dongles. Er zijn immers 93 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Wifi Dongle kopen.