Bestenu

Beste wifi dongles - dec. 2022

Met meer dan 62 wifi dongles op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste wifi dongles in een handige lijst
01Score: 9.2
Wifi Dongle USB Wifi-adapter
Wifi Dongle USB Wifi-adapter
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.1
HDMI Dongle
HDMI Dongle
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter
VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Comfast WiFi-ontvanger | WiFi Dongle | Mini WiFi USB Adapter
Comfast WiFi-ontvanger | WiFi Dongle | Mini WiFi USB Adapter
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.4
Mirascreen | Draadloze Wifi Display
Mirascreen | Draadloze Wifi Display
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.2
HDMI-adapter
HDMI-adapter
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
Bluetooth 5.0 USB Dongle Adapter V5.0
Bluetooth 5.0 USB Dongle Adapter V5.0
Ga naar laagste prjis
08Score: 8
BTR3K
BTR3K
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.9
Bluetooth USB dongle
Bluetooth USB dongle
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.5
Xtabarya 600Mbps USB Wifi Adapter
Xtabarya 600Mbps USB Wifi Adapter
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Wifi Dongle Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Ben je op zoek naar een manier om je desktop pc WiFi-compatibel te maken of je laptops WiFi-prestaties te verbeteren? Dan is een WiFi-dongle de uitgelezen optie. Je leest er in deze koopgids meer over!

Kun je met een WiFi-dongle gamen?

Op zich wel, maar hoe goed dit werkt, ligt aan een aantal factoren. Ten eerste zijn de gebruikelijke verdachten belangrijk, zoals de snelheid van je internetabonnement en je router. Hoe sneller je abonnement en je router, hoe beter!

Daarnaast is de snelheid van de dongle zelf erg belangrijk. Let wel: in de productomschrijvingen staan altijd maximale upload- en downloadsnelheden die onder ideale laboratoriumomstandigheden zijn bereikt. Deze bereik je hoogstwaarschijnlijk thuis niet.

Een WiFi-dongle kan wel een maximumsnelheid van 1300 Mbps hebben op de 5 GHz-band, maar als je internetabonnement downloadsnelheden van 250 Mbps biedt, komt je dongle daar niet bovenuit. Als je router daarnaast gedateerd is, beïnvloedt dit je browse-snelheden ook negatief.

Ten slotte doen ook fysieke obstakels er toe. Beton, metaal, water en apparatuur op de 2,4 GHz-band zijn de grootste vijand van je WiFi-signaal. Apparatuur die zich op de 2,4 GHz-band begeeft, zijn onder andere Bluetooth-headsets, magnetrons en babyfoons. Daarom krijgt de 5 GHz-band ook altijd de voorkeur, hoewel het bereik daarvan veel beperkter is.

Kortom: ja, je kunt gamen met een WiFi-dongle, als deze, je router en je abonnement maar snel genoeg zijn om je online game bij te benen. Daarnaast heeft een spel als Overwatch meer bandbreedte en snelheid nodig dan bijvoorbeeld Runescape.

Waar staat Mbps voor?

Mbps staat voor "Megabits per seconde" en duidt snelheden aan, zoals upload- en downloadsnelheden. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van hoe snel de verbinding van een apparaat is.

Hoe werkt een WiFi-dongle?

Een WiFi-dongle is een soort WiFi-adapter die je zonder poespas in je laptop of computer plugt. Hij werkt hierbij als een onzichtbare ethernetkabel in precies die zin van het woord: net als een normale ethernetkabel, verbindt een WiFi-dongle je apparaat met je router, maar dan via een draadloze WiFi-verbinding.

Wat kun je met een WiFi-dongle?

Je kunt één ding met een WiFi-dongle: verbinding maken met het internet. Heb je een desktop pc die geen ingebouwde WiFi-kaart heeft, maar wil je wel draadloos surfen? Dan is een WiFi-dongle de eerste optie.

Een recente laptop heeft geen WiFi-dongle nodig, aangezien in elk hedendaags wel een antenne zit ingebouwd. In oudere laptops is deze antenne echter vaak verouderd. Ook in dat geval biedt een nieuwe WiFi-dongle een uitkomst. Hiermee update je WiFi-prestaties voor een prikkie!

Hoe sluit je een WiFi-dongle aan?

Ten eerste plug je hem in. Daar heb je alleen een beschikbare usb-poort voor nodig. In sommige gevallen is dit alles dat je hoeft te doen en herkent je pc meteen wat het apparaat is en doet. Je hebt dan meteen de keuze om je WiFi-verbinding in te stellen zoals hoort binnen het besturingssysteem van je pc.

Vaak moet je ook nog drivers downloaden en installeren. Deze zorgen ervoor dat Windows je WiFi-dongle herkent voor wat hij is, en dat hij daadwerkelijk doet wat hij moet doen. In veel gevallen geeft een driver je ook toegang tot een aantal instellingen waarmee je de snelheid van je verbinding reguleert.

hero illustration

Hoe komt deze super wifi dongle ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste wifi dongle ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over wifi dongles, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle wifi dongles die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke wifi dongles het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van wifi dongles stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste wifi dongles in een oogopslag

1 - Wifi Dongle USB Wifi-adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Externe krachtige antenne: High Gain Long-Range 2dBi-antenne kan u helpen verbinding te maken, zelfs als de signalen zwak zijn. Hoge snelheid: tot 600 Mbps Wi-Fi-snelheden op 5 GHz (433 Mbps) of 2,4 GHz (150 Mbps) banden. Prestaties om stilvallen van beeld en vertragingen bij het streamen en gamen te verminderen. Ultrasnelle AC600 draadloze adaptersnelheid met 802.11ac. Plug-and-Play: Windows 10 is plug and play. Installatie-cd inbegrepen; Nadat u de software hebt uitgevoerd, kunt u eenvoudig de adapter plaatsen om verbinding te maken. Werkt met alle WiFi-routers: door AC600 AC draadloze adapter te gebruiken, kunt u uw pc, laptop of Mac upgraden om te werken met de nieuwste AC WiFi-router voor hogere snelheid en groter bereik. ANEWKODI USB draadloze netwerkadapter Ondersteuning Windows 10 / 8.1 / 8/7 / XP / Vista (32-bit / 64-bit), Mac OS 10.3. Wij bieden 1 JAAR ZORGVRIJE GARANTIE, neem bij problemen contact met ons o Wifi Dongle USB Wifi-adapter 433/150 Mbps Dual Band (5.8GGHz / 433Mbps + 2.4G / 300Mbps) 802.11ac Draadloze netwerkadapter USB 3.0 5dBi-antenne voor ... 【Eenvoudig te gebruiken】: installeer het stuurprogramma via de CD met het pakket of via de link: https://goo.gl/Pg97c8. Sluit vervolgens de draadloze USB-adapter aan op een pc, laptop of ander compatibel apparaat met een USB-poort om verbinding te maken met het draadloze netwerk. Geen stuurprogramma's nodig voor Windows 10! Gewoon verbinden en spelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - HDMI Dongle

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wat is een Chromecast eigenlijk? Een chromecast is niets meer dan een klein kastje die je telefoon, tablet of zelfs je laptop met je televisie verbindt. Zo kun je muziek, films, webpagina's, Netflix en zelfs games direct op je TV streamen! Geen gedoe meer met diverse soorten kabels etc. dat is allemaal verleden tijd deze chromecast is volledig draadloos! Helaas zit er in de TV dongels veel kwaliteit verschil. Onze producten worden altijd zorgvuldig getest en gecontroleerd voordat ze worden aangeboden. Niet goed of niet tevreden? dan krijgt u gewoon uw geld weer terug! Hoe werkt de Chromecast? 1. Sluit de Chromecast aan op je scherm 2. Download de online app van je TV provider 3. Zoek het 'cast' icoontje op in de app (in sommige gevallen zul je even naar het kanaal van de HDMI poort van je TV moeten gaan) 4. Kijk nu draadloos televisie waar je maar wilt! Voordelen: Werkend op elke HD TV Erg makkelijk in gebruik Oplaadbaar doormiddel van een USB-C aansluitpoort Geschikt voor besturingssystemen iOS (vanaf 9.0), Android (vanaf android 4.4) en Mac Garantie: Wij garanderen dat onze producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Hierdoor durven wij een 'niet goed geld terug' garantie te bieden zo kunt u het product binnen 30 dagen kosteloos retourneren! Let op! Om verwarring te voorkomen, Dit artikelen betreft niet de variant van Google!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vu+ 10005144. Connectiviteitstechnologie: Draadloos, Hostinterface: USB, Interface: WLAN. Maximale overdrachtssnelheid van gegevens: 300 Mbit/s, Wifi-standaard: Wi-Fi 4 (802.11n). Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Comfast WiFi-ontvanger | WiFi Dongle | Mini WiFi USB Adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

USB WiFi ontvanger 150 Mbps Geen WiFi op je laptop of PC? Of ben je de trage verbinding van de ingebouwde adapter helemaal zat? Met deze mini USB WiFi ontvanger beschik je in twee simpele stappen over sneller internet (wel tot 300 Mbps). Het is alleen een kwestie van aansluiten op een vrije USB poort en verbinding maken met een lokaal WiFi netwerk. Een kind kan de was doen. De ontvanger heeft een zeer compact ontwerp en een eenvoudige installatie. De WiFi ontvanger werkt met alle laptops en PC´s met een vrije USB poort. Door de WiFi ontvanger creëer je een veilig draadloos netwerk, de zogenaamde WEP, WPA of WPA2 beveiliging. Een LED indicator zorgt voor de weergave van de verbindingsstatus. Specificaties Kleur: zwart Interface: USB 2.0 Frequencie: 2.412 – 2.472 GHz Ondersteunt 64/128-bit WEP, Voldoet met 128 bit WPA standard (TKIP/AES), WPA, WPA2 Totaal gewicht: 5 gram Afmetingen: 32 x 16 x 8 mm Compatibel met Windows 2000/XP/VISTA/Win7/8/Linux 2.4 of hoger

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Mirascreen | Draadloze Wifi Display

Loading..
Ga naar laagste prjis

Handige universele WIFI ontvanger. Deze WIFI Display Dongle wordt ondersteund door telefoon/laptop/tablet en PC. Het was nog nooit zo gemakkelijk om te gamen op het grote scherm, presentaties te geven of films af te spelen. Verbind nu bijvoorbeeld eenvoudig jouw mobiel met je TV. Erg handig en ziet er ook nog eens luxe uit. TV Educator kan grote schermen met een HDMI-poort projecteren, zoals: televisie, monitor en projectiescherm, scherm van uw smartphone, tablet of laptop. Wireless kussenslopen laptop hardware ondersteuning voor WiFi -t (WIDI) en in staat is om Miracast verbindingen Android-apparaat of AirPlay staat iOS-apparaat nodig om te beginnen. Ondersteunde videoformaten: AVI / DIVX / MKV / TS / DAT / MPG / MPRG / MOV / MP4 / RM / RMVB / WMV Ondersteunde audioformaten: MP1 / MP2 / MP3 / WMA / OGG / ADPCM-WAV / PCM-WAV / AAC. Audio-opname: MP3, WAV. Ondersteunde beeldformaten: JPEG / BMP. Compatibele systemen: iOS, Android, Windows, MAC en Mirrorshare, Feature MiraScreen TV Educatieve kenmerken: Afmetingen: 6,5 x 3,5 x 1,0 cm Interface: 1 x HDMI 1,4 en 1 x Micro USB USB: USB 2,0 CPU: AM8252, DDR3: 128 MB Interface: 1 x HDMI 1.4 en 1 x Micro USB USB: USB 2.0 WiFi-standaard: 802.11b / g / 2.4GHz Draadloze verbindingssnelheid: 150 Mbps Video-uitgang: 1080p HDMI-uitgang. Specificaties: - Universele WIFI Dongle - Geschikt voor: telefoon, laptop, tablet en PC - Voor Google Chromecast - Android - 1080p

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - HDMI-adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Ideaal voor het delen van foto's, video's en games De draadloze HDMI-adapter ondersteunt HD-video's en hoogwaardige geluidseffecten. Het maakt het mogelijk om eenvoudig video's en foto's met familie en vrienden te delen. De Wifi-beeldzender kan beeld, audio, video's en games van je smartphone, laptop of tablet synchroniseren op een apparaat als een tv, monitor of projector. De Fedec HDMI-adapter zorgt voor een veilige en stabiele signaaloverdracht. Ideaal voor het bekijken van films en games, maar ook ideaal voor zakelijke bijeenkomsten en het presenteren van presentaties. HDMI-adapter is compatibel met iOS 7.0+, Android 5.0+, Mac- en Windows-systemen Met de Fedec HDMI-adapter heb je geen aparte app of rommelige kabels meer nodig. Je hebt alleen nog een externe WLAN-antenne nodig voor het ontvangen van een radiosignaal. Lees de exacte instellingen om deze draadloze ontvanger met je router te verbinden. De HDMI-adapter ondersteunt de Miracast/Airplay/DLNA-modus en is compatibel met iOS 7.0+, Android 5.0+, Mac- en Windows-systemen, zoals iPhone, iPad, Macbook, Samsung, Huawei, Microsoft laptop en pc. Specificaties Type: HDMI-adapter Compatibel: iOs 7.0+, Android 5.0+, Mac- en Windows-systemen Ondersteund door: Miracast, Airplay en DLNA-modus

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Bluetooth 5.0 USB Dongle Adapter V5.0

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bluetooth-versie: V5.0 Ontvangst- / zendafstand: +/- 20 meter (zonder obstakels) Compatibel systeem: voor Windows 7.8.10 / XP / Vista USB-standaard: USB 3.0 Materiaal: ABS Ondersteuning voor: Bluetooth-muis, toetsenbord, luidspreker, headset, printer, gamepad, enz LET OP! Niet geschikt voor MAC os systemen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - BTR3K

Loading..
Ga naar laagste prjis

De FiiO BTR3K is een draadloze Bluetooth ontvanger met een ingebouwde hoofdtelefoonversterker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Bluetooth USB dongle

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dongle verbindt je smartphone en computer via bluetooth 4.0 De USB Bluetooth 4.0 USB Dongle is een zeer kleine USB-adapter om de nieuwste bluetooth 4.0-technologie toe te voegen aan je notebook of pc. Bluetooth 4.0 kenmerkt zich door een laag energieverbruik en is ook geschikt voor minuscule apparaten. De dongle verbindt je computer direct met je smartphone of ander bluetooth apparaat. Zo heb je geen kabels meer nodig voor het uitwisselen van data. Compacte USB adapter Je klikt de dongle eenvoudig in de USB poort van je computer. Dankzij het compacte formaat valt de dongle niet op. Na het inpluggen kun je de dongle gewoon laten zitten, je hebt genoeg bewegingsruimte. De reikwijdte binnenshuis is ongeveer 20 meter. Dankzij de dongle heb je geen bluetooth meer nodig op je laptop om gegevens uit te wisselen. Bestel de USB Bluetooth 4.0 dongle en verbind je smartphone met je computer via bluetooth 4.0. Mini USB Bluetooth Adapter Merk: Merkloos Bluetooth versie 4.0 Kleur: zwart Plug and play Laag energieverbruik Ook geschikt voor minuscule apparaten Ongeveer 20 meter reikwijdte Overdrachtssnelheid: tot 3 Mbps Compatibel met Windows 98, 98SE, ME, 2000, XP. Vista en 7 (32 bit en 64 bit)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Xtabarya 600Mbps USB Wifi Adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Usb wifi433Mbps draadloze snelheid bij 5,8 GHz-band of 150 Mbps-snelheid bij 2,4 GHz-band. Ondersteuning voor soft ap-modus om een Wi-Fi-hotspot te maken. Ondersteuning WPS (Wi-Fi Protected Setup) encryptie methode om u te bevrijden van het onthouden van lange wachtwoorden. Mini & draagbaar ontwerp voor gemakkelijk dragen, het is geschikt om te gebruiken. Specificaties: Objectnaam: Dual-Band WiFi Adapter Chipset: RTL8811 Interfacetype: USB2 .0 Frequentiebereik: 2,4 GHz + 5 GHz Transmissiesnelheid: 600 Mbps (11N:150Mbps, 11AC:433Mbps) Normen: IEEE 802.11AC, 802.11b, 802.11g, 802.11n RF Macht: 20dBm (MAXIMUM) Grootte: 29 * 15 * 7 mm Knop: WPS Spanning: DC5V&ampmn; 5% LED-indicator: Link/ACT Encryptie: WEP Encryptie, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA/WPA2 64/128bit Encryptie. Ondersteunt voor Windows XP / Vista / WIN7 / 8 / 8.1 / 10, Mac 10.4-10.11 os etc. kunt u downloaden van de drivers bestand via de website: https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/rtl8811cu-software

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die soortgelijk zijn aan wifi dongles

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi dongles. Er zijn namelijk 62 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste