De Bestenu HDMI Kabel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/21/2020


Wil je apparaten op de tv aansluiten, dan kom je de HDMI-kabel geregeld tegen. Deze kabel maakt het verbinden van beeld en geluid een stuk makkelijker, maar hoe weet je of je de juiste hebt? Alles wat je moet weten over de beste HDMI-kabel lees je in deze koopgids.

Welke signaaltypes ondersteunt HDMI?

hide product content

'HDMI' is een afkorting die staat voor High Definition Media Interface. Dat maakt misschien niet direct alles duidelijk, maar een HDMI-kabel verstuurt digitale beeld- en geluidssignalen van en naar apparaten. Sluit je bijvoorbeeld een Blu-rayspeler op de tv aan met een HDMI-kabel, dan stuurt de kabel signalen van de Blu-rayspeler naar de tv, zodat je de film met geluid op de tv kunt kijken.

Wat beeld betreft werkt de HDMI kabel met Standard Definition, High Definition en Ultra High Definition (4K). De HDMI-kabel ondersteunt ook multi-channel audiosignalen.

Heb je een ander type HDMI-kabel nodig voor een 4K TV?

hide product content

Hoeveel een HDMI-kabel kan, wil nog wel eens per kabel verschillen. In principe ondersteunen alle HDMI-kabels Standard Definition en High Definition, maar Ultra High Definition (oftewel 4K) vergt net wat meer. Zodoende is er een verschil tussen 'Standard' en 'High Speed' HDMI-kabels.

De Standard HDMI-kabel beperkt kan alles tot en met High Definition aan. Om UHD/4K af te spelen heb je dus een High Speed HDMI-kabel nodig. Tegenwoordig zijn gelukkig de meeste HDMI-kabels High Speed, maar als je een 4K TV hebt is het verstandig om dit bij de aanschaf van de kabel te controleren.

Wat is een HDMI ARC-kabel?

hide product content

De afkorting 'ARC' staat voor Audio Return Channel en gaat dus over het communiceren van geluidssignalen. Als er een ARC-functie in een kabel of ontvanger verwerkt zit, biedt dit de mogelijkheid om geluidssignalen door te sturen. Dankzij ARC heb je bijvoorbeeld geluid bij je favoriete Netflix-serie, of speelt je soundbar geluid van de tv af.

HDMI-kabels met versie 1.4 of hoger zijn altijd uitgerust met een ARC-functie. Je hoeft tegenwoordig dus niet naar een aparte audiokabel te zoeken.

Welke soorten HDMI-connectors bestaan er?

hide product content

Aan het einde van een HDMI-kabel zit natuurlijk altijd een HDMI-plug, maar daar zijn onderling ook weer verschillende soorten van. Welke soort HDMI-plug er aan de kabel zit verschilt, zodat je HDMI kabels op verschillende apparaten aan kunt sluiten.

De connectors die je bij HDMI-kabels vind zijn standaard HDMI, mini-HDMI, micro-HDMI en auto-HDMI. De standaard HDMI-connector is geschikt om veelgebruikte apparaten zoals tv's en dvd-spelers op elkaar aan te sluiten. Mini- en micro-HDMI zijn zoals de naam al doet vermoeden een slag kleiner, en zijn meestal bedoeld voor kleinere apparaten zoals camera's.

Ten slotte hebben we auto-HDMI, en die is inderdaad geschikt om in de auto te gebruiken. Welke soort je nodig hebt, zie je aan de HDMI-ingang van het apparaat. Weet je dan alsnog niet zeker welk soort HDMI-connector je nodig hebt, raadpleeg dan de handleiding van het apparaat of vraag een deskundige om advies.

Waar staan de cijfers achter HDMI voor?

hide product content

De cijfers achter HDMI staan voor de versie en ververssnelheid van de kabel. In de winkel zul je niet snel meer verouderde versies vinden, maar voor verbeterde technologie heb je soms een nieuwere soort versie nodig. Daarom is het goed om op de versie van de HDMI-kabel te letten.

HDMI-versies besloegen eerst 1.0 tot en met 1.4. Daarna maakt het een sprongetje naar 2.0 en lopen de versies weer door tot met 2a, 2b en 2.1. Wat de onderlinge verschillen precies zijn, is een uitgebreid en ingewikkeld verhaal. Voor de gemiddelde consument is het voldoende om de grote lijnen te kennen.

Vanaf versie 1.4 worden bijvoorbeeld 4K- en 3D-beelden ondersteund. Verder kun je de volgende vuistregel aanhouden: hoe hoger het getal, des te nieuwer de HDMI-versie. Met de nieuwste versies heb je dus de meeste mogelijkheden. Een betere HDMI-kabel hoeft daarnaast niet per se duurder te zijn; de onderlinge prijsverschillen zijn tegenwoordig miniem.

Hoe herken je een HDMI 1.4-kabel?

hide product content

Het type connector van een HDMI-kabel herken je al snel aan de vorm, maar aangezien de HDMI 1.4 kabel over een versie gaat, hebben deze kabels niet specifieke uiterlijke kenmerken. Lees dus de productspecificaties en zoek naar de versie van de kabel. Als je de HDMI-kabel in de winkel koopt, kun je natuurlijk ook een medewerker om advies vragen.

Hoe lang mag een HDMI kabel zijn?

hide product content

Een extra lange kabel is in veel situaties handig om meer ruimte te creëeren tijdens het aansluiten van apparaten. Bij veel kabels maakt de lengte weinig uit, maar de HDMI-kabel is daar een uitzondering op.

Een lengte van meer dan 7,5 meter kan echter resulteren in kwaliteitsverlies. Staan je tv en andere apparaten bij elkaar in de buurt (zoals meestal het geval is), dan is een meter of 2 waarschijnlijk genoeg.

Wil je apparaten over een langere afstand met elkaar verbinden, dan zit je niet per se vast aan een specifieke lengtelimiet. Wel geldt: hoe groter de afstand, des te meer kans op verlies van kwaliteit. Zoek in dat geval naar een HDMI-kabel met een sterkere bouwkwaliteit, of probeer de apparaten zelf met verlengsnoeren of een andere oplossing dichter bij elkaar te brengen.

Hoe komt deze handige HDMI Kabel ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste HDMI Kabel ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over HDMI Kabels, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle HDMI Kabels die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke HDMI Kabels het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van HDMI Kabels stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan HDMI Kabels

De beste HDMI Kabels op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Deze HDMI Kabel van 1,5 meter is gemaakt van hoogwaardige materialen en individueel afgeschermde binnenkabels. Hierdoor staat het ook garant voor uitstekende storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit. De vergulde stekker zorgt voor lage overgangsweerstanden en voor een betrouwbare signaaloverdracht, de kabel is in staat om +100MB/s overdrachtssnelheden te halen. Dankzij de flexibele materialen heeft de kabel een verbeterde knikbescherming, wat een kabelbreuk voorkomt. Met deze HDMI kabel haal je ULTRA HD kwaliteit met hoge resolutie (4K) in huis. Type: HDMI kabel Geschikt voor: (Ultra) HDTV, 3D, 4K, TV, PC, Laptop, Beamer, PS3, PS4, Xbox Lengte: 1,5 meter Overdrachtsnelheid: Max 10.2 Gbit/s Aansluiting A: HDMI ™ vergulde stekker Aansluiting B: HDMI ™ vergulde stekker Kleur: Zwart Verpakkingsinhoud: 1x HDMI kabel

1. 1.4 High Speed HDMI kabel - 1,5 m - Zwart


Product informatiePlus or Show more

LET OP: Dit apparaat is niet te gebruiken met een Chromecast. Met de MMobiel HDMI Switch kun je eenvoudig schakelen tussen drie verschillende kanalen. Als een apparaat actief is, wordt dit door de 3-in-1 splitter automatisch aangegeven door het oplichtende LED lampje. Als er meerdere apparaten actief zijn dan licht het laatst aangesloten apparaat op. Switchen tussen verschillende HDMI kanalen gaat met slechts één druk op de knop. De HDMI verdeler beschikt over vergulde connectoren die zorgen voor een optimale verbinding. Dankzij de vergulde connectoren ontstaat er geen oxidatie op de connectoren, waardoor de verbinding perfect blijft. De HDMI switch ondersteunt de volgende resoluties: 480i, 576i, 1080i, 480p, 576p, 720p, 1080p. Kenmerken: 3 in naar 1 uit 1080P Full HD LED Indicatie MMOBIEL heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Elk onderdeel wordt voor verzending gecontroleerd! De HDMI Switch is op voorraad en wordt verstuurd vanuit Nederland.

2. MMOBIEL HDMI Switch - 3 In naar 1 Uit - 1080p - Full HD - Pigtail - Indicatie LED


Product informatiePlus or Show more

Deze High Speed HDMI-kabel met ethernet is geschikt voor het netwerken van apparaten en kan videoresoluties van 1080p en hoger aan, waaronder geavanceerde display technologieën zoals 4K, 3D en Deep Color. Specificaties: * Lengte : 3 meter * Connectie A: HDMI connector * Connectie B: HDMI connector * Kabeltype: High Speed HDMI met Ethernet * Kleur: Zwart * Materiaal buitenkant: PVC * Verpakking: Polybag _ _ _ _ _ _ _ - Ultra HD 4K - 3D Ready - Deep Color - x.v Color - Multi-Channel Audio - Audio Return Channel - Lip Sync Technology - CEC Ready

3. HDMI Kabel - 3 meter | HIGH SPEED| ULTRA HD 4K | 3D | CEC | ETHERNET | DEEP COLOR


Product informatiePlus or Show more

De gold plated HDMI-kabel van LifeGoods verbindt gemakkelijk en snel een breed scala aan HDMI-apparaten. De 2.0 high speed HDMI-kabel biedt Ultra HD-resolutie ondersteuning; 3D-beelden, 4K-beelden, internet via HDMI en Audio Return Channel zijn geen issue voor deze kabel. De connectoren in de HDMI-kabel zijn gold plated, oftewel verguld. Mede hierdoor zijn de kabels bestand zijn tegen corrosie en ben je verzekerd van een extra lange levensduur. 2.0 High-Definition Multimedia Interface High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is de norm geworden voor digitale apparaten. De LifeGoods High-Speed HDMI-kabel, ookwel 2.0 HDMI genoemd, verbindt snel een breed scala aan HDMI-apparaten. Verbind bijvoorbeeld gemakkelijk je home cinema set, Blu-ray speler, gameconsole of soundbar met je televisie. Geniet met de High-Speed HDMI-kabel van betrouwbare prestaties en superieure weergave. Gecertificeerde HDMI kabel Met HDMI kabels van LifeGoods weet je dat je kwaliteit in huis haalt. Alle LifeGoods HDMI kabels hebben een 'Premium High Speed HDMI Cable' certificaat (www.HMDI.org). HDMI kabels met dit certificaat worden o.a. getest op storing, bandbreedte (18GBps), 4K@60Hz, BT.2020 en HDR. Voordelen LifeGoods 2.0 HDMI: ✔ Betrouwbare prestaties en superieure weergave ✔ Hoge snelheid en high-definition (18GBPS) ✔ Ondersteuning voor Full HD 1080p, 3D, 4K (60 Hz), Ethernet en Audio Return Channel ✔ Geschikt voor een scala aan HDMI-apparaten ✔ Vergulde en corrosiebestendige connectoren ✔ Verkrijgbaar in 5 handige lengtes! Hoogwaardige beeld, geluid en ethernet in 1 kabel De High-Speed HDMI-kabel van LifeGoods is het nieuwste type HDMI kabel en geeft ondersteuning aan Full HD 1080p, 3D, 4K, Ethernet en Audio Return Channel. De kabel biedt heldere en levendige video! De kabel bevat zuurstofvrij koper waardoor beeld en geluid ook op lange afstand probleemloos wordt doorgestuurd. Gold plated De Life Goods High-Speed HDMI-kabel is voorzien van vergulde en corrosiebestendige connectoren (A Male naar A Male) en leveren optimale signaaloverdracht met lagere vervorming op het contactpunt. De kabel is verkrijgbaar in 5 verschillende maten; 1,5 m, 3 m, 5 m, 10 m en 15 m. Specificaties: ✔ Merk: LifeGoods ✔ Materiaal: Hoogwaardig zuurstofvrij koper en PE isolatie ✔ Inhoud verpakking: 1x 2.0 HDMI kabel ✔ Ondersteuning voor: Full HD 1080p, 3D, 4K (60 Hz), Ethernet en Audio Return Channel ✔ Overdrachtsnelheid: 18GBPS ✔ Aansluitingen: HDMI ✔ Eerste connector: HDMI ✔ Geslacht van 1e connector: Male ✔ Tweede connector: HDMI ✔ Geslacht van 2e connector: Male ✔ Vergulde connectoren: Ja, 24K Gold Plated ✔ HDMI gecertificeerd: Ja, RoHS, UL & CE ✔ Snoerlengte: Verkrijgbaar in 1,5 m, 3 m, 5 m, 10 m of 15 m. ✔ Geschikt voor: HDTV, home cinema, dvd-speler, projector, PS3, XBOX 360 en een scala aan andere HDMI-apparaten. Geniet van betrouwbare prestaties en superieure weergave met met de High-Speed HDMI-kabel van LifeGoods.

4. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 - Ultra HD 4K High Speed (60hz) - Gold Plated - 1.5 Meter


Product informatiePlus or Show more

HDMI Male naar VGA Female Adapter Video Converter 1080p HD Kwaliteit ✔ HDMI naar VGA adapter zonder kwaliteitsverlies ✔ Plug-and-play aansluiting ✔ Korte kabel van 28 cm Met deze zwarte HDMI naar VGA kabel sluit je eenvoudig een VGA kabel aan op de HDMI uitgang van bijvoorbeeld een PC, laptop of blu-ray speler. De HDMI naar VGA adapter vormt het signaal om naar een VGA signaal. Deze adapter is daarom ideaal geschikt om een monitor of projector met een VGA aansluiting aan te sluiten op een PC of notebook met HDMI uitgang. Deze HDMI naar VGA kabel heeft een lengte van 28 cm. De HDMI naar VGA adapter stuurt video’s of foto’s van uw computer naar uw monitor zonder kwaliteitsverlies. De VGA kabel is daarom ideaal voor het spelen van spellen en het bekijken van films of streams in 1080p HD kwaliteit. Audio wordt uiteraard automatisch doorgegeven. Door vergulde aansluitingen en omhulsing is de kwaliteit van deze HDMI naar VGA kabel verzekerd. De levensduur is hierdoor gemaximaliseerd. De lengte van de draad tussen de ingang voor de HDMI en de VGA is 16cm. De totale lengte bedraagt 28 cm. Hierdoor is de HDMI naar VGA adapter converter eenvoudig overal mee naar toe te nemen! Voordelen van deze HDMI naar VGA adapter Kabel Converter: ✅ Eenvoudig te installeren en gebruiken ✅ Geen kwaliteitsverlies 1080p HD kwaliteit ✅ Geen vertragingen in beeld of geluid ✅ Handig om mee te nemen Kenmerken: • Eenvoudig te installeren en gebruiken • HDMI naar VGA adapter kabel • 16 cm kabellengte • 28 cm totale lengte van deze HDMI naar VGA adapter converter • Geen kwaliteitsverlies 1080p HD kwaliteit Inhoud pakket: • 1x HDMI Male naar VGA Female Adapter Video Converter

5. HDMI naar VGA Apdapter Kabel Converter 1080p HD Kwaliteit - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met de USB-C naar HDMI adapter van A-KONIC© connecteert u eenvoudig naar externe apparaten door middel van de USB C met HDMI-aansluiting. U kunt bijvoorbeeld met deze type c naar HDMI convertor al uw presentaties in 4K kwaliteit op een extern scherm presenteren. Gemakkelijk te bevestigen d.m.v. het PLUG & PLAY principe De USB C to HDMI Hub maakt onderdeel uit van de A-KONIC© connectivity adapter series 2019. De adapter is uitermate geschikt voor elke laptop welke beschikt over een USB type C aansluiting. Voorbeelden van laptops zijn: Macbook Pro, Chromebook, Surface, Dell, Lenovo en vele andere laptops welke bschikken over een Type-C input. ✅ A-KONIC© Kwaliteit De behuizing is geproduceerd uit hoogwaardig alluminium wat er zorg voor draagt dat de adapter voor een ´lifetime´ gebruikt kan worden. ✅ A-KONIC© Design De adapter is fraai en tijdsloos vorm gegeven. Behalve de functionele meerwaarde oogt de adapter als mooi verlengstuk van uw laptop. ✅ A-KONIC© Universeel U gebruikt de adapter voor uw huidige apparaat maar kunt d.m.v. de uniformiteit, maar de adapter vormt ook voor toekomstige apparaten een garantie voor kwalitatieve connectiviteit. ✅ A-KONIC© Garantie Wij zijn dusdanig overtuigd van de KWALITEIT, DESIGN en FUNCTIONALITEIT dat er één jaar garantie van toepassing is op dit product. Niet tevreden? Geen probleem, dan mag u het product GRATIS retour sturen en krijgt u per ommegaande het aankoopbedrag teruggestort LET OP: ENKEL GESCHIK VOOR APPARATEN MET EEN USB-C AANSLUITNG Specificaties Hoogte: 13 mm Breedte: 23 mm Lengte: 164 mm Gewicht: 40 gram Modern Design Hoogwaardige kwaliteit van alluminium USB-C Mannelijk HDMI Vrouwelijk Geschikt voor ALLE usb-c apparaten ULTRA HD (4K) Beeld kwaliteit Plug & Play

6. Usb C Naar HDMI Adapter | USB-C HUB 4K | Type-c to HDMI converter |Thunderbolt 3 | Compatible Apple Macbook | Chromebook | IMAC | Surface | XPS | Dell | Lenovo | Samsung | HP |Spacegrey | A-KONIC©


Product informatiePlus or Show more

Sluit je computer aan op iedere HDMI-monitor (of beamer). Verhoog je productiviteit met een tweede monitor. Beeld wordt kraakhelder in HD-kwaliteit omgezet. Voordeligste DisplayPort-HDMI oplossing van Nederland. Met de DisplayPort naar HDMI adapter koppel je eenvoudig ieder systeem met een vrije DisplayPort aan een HDMI monitor of projector. Deze actieve adapter werkt volledig plug-and-play en wordt direct herkend door de computer en het beeldscherm. De converter ondersteunt Full HD (1080p) beeld. De adapter werkt uitstekend samen met desktops en laptops. Deze voordelige DisplayPort adapter biedt ook uitkomst als je een tweede HDMI-scherm wilt aansluiten en maar beschikking hebt over één HDMI-poort.

7. DisplayPort naar HDMI Adapter kabel


Product informatiePlus or Show more

De HDMI Kabel van 5 meter is gemaakt van hoogwaardige materialen en individueel afgeschermde binnenkabels. De kabel staat garant voor uitstekende storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit. De vergulde stekker zorgt voor lage overgangsweerstanden en voor een betrouwbare signaaloverdracht, de kabel is in staat om +100MB/s overdrachtssnelheden te halen. Dankzij de flexibele materialen heeft de kabel een verbeterde knikbescherming, wat een kabelbreuk voorkomt. Met deze HDMI kabel haal je ULTRA HD kwaliteit met hoge resolutie (4K) in huis.

8. HDMI Kabel - 5 meter - Zwart - High Speed (TV - PC - Laptop - Beamer - PS3 - PS4 - Xbox)


Product informatiePlus or Show more

Let op: werkt niet andersom Sluit eenvoudig een DisplayPort-apparaat aan op een HDMI-beeldscherm Kenmerken: Voor het eenvoudig aansluiten van een DisplayPort-apparaat op een HDMI-beeldscherm (werkt niet andersom) geïntegreerde chip in de connector Specificaties: HDMI type A mannetje en DP mannetje connectoren Geleider: AWG 28 Lengte: 1.8 meter

9. Cablexpert DisplayPort naar HDMI kabel - 1,8 meter


Product informatiePlus or Show more

HDMI naar VGA.

10. HDMI naar VGA Adapter - Zwart


Artikelen gerelateerd aan HDMI Kabels


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van HDMI Kabels. Er zijn namelijk 1402 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste HDMI Kabel kopen.