Bestenu

Beste hdmi kabels - dec. 2022

Met meer dan 4 hdmi kabels op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste hdmi kabels in een handige lijst
01Score: 9.5
1.4 High Speed HDMI kabel
1.4 High Speed HDMI kabel
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
HDMI naar VGA Adapter Kabel Omvormer HDMI VGA Converter 1080p
HDMI naar VGA Adapter Kabel Omvormer HDMI VGA Converter 1080p
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
A-KONIC© USB-C naar HDMI Kabel 1.8 Meter
A-KONIC© USB-C naar HDMI Kabel 1.8 Meter
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.9
Transmitter
Transmitter
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
DisplayPort
DisplayPort
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.1
HDMI Kabel
HDMI Kabel
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.9
USB C naar HDMI Adapter | 4K Type-c to HDMI converter | Geschikt voor Apple MacBook Air en Pro | Geschikt voor Samsung
USB C naar HDMI Adapter | 4K Type-c to HDMI converter | Geschikt voor Apple MacBook Air en Pro | Geschikt voor Samsung
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.7
UniRay
UniRay
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
HDMI naar DVI  Kabel / Adapter / Converter / Omvormer
HDMI naar DVI Kabel / Adapter / Converter / Omvormer
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu HDMI Kabel Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Wil je apparaten op de tv aansluiten, dan kom je de HDMI-kabel geregeld tegen. Deze kabel maakt het verbinden van beeld en geluid een stuk makkelijker, maar hoe weet je of je de juiste hebt? Alles wat je moet weten over de beste HDMI-kabel lees je in deze koopgids.

Welke signaaltypes ondersteunt HDMI?

'HDMI' is een afkorting die staat voor High Definition Media Interface. Dat maakt misschien niet direct alles duidelijk, maar een HDMI-kabel verstuurt digitale beeld- en geluidssignalen van en naar apparaten. Sluit je bijvoorbeeld een Blu-rayspeler op de tv aan met een HDMI-kabel, dan stuurt de kabel signalen van de Blu-rayspeler naar de tv, zodat je de film met geluid op de tv kunt kijken.

Wat beeld betreft werkt de HDMI kabel met Standard Definition, High Definition en Ultra High Definition (4K). De HDMI-kabel ondersteunt ook multi-channel audiosignalen.

Heb je een ander type HDMI-kabel nodig voor een 4K TV?

Hoeveel een HDMI-kabel kan, wil nog wel eens per kabel verschillen. In principe ondersteunen alle HDMI-kabels Standard Definition en High Definition, maar Ultra High Definition (oftewel 4K) vergt net wat meer. Zodoende is er een verschil tussen 'Standard' en 'High Speed' HDMI-kabels.

De Standard HDMI-kabel beperkt kan alles tot en met High Definition aan. Om UHD/4K af te spelen heb je dus een High Speed HDMI-kabel nodig. Tegenwoordig zijn gelukkig de meeste HDMI-kabels High Speed, maar als je een 4K TV hebt is het verstandig om dit bij de aanschaf van de kabel te controleren.

Wat is een HDMI ARC-kabel?

De afkorting 'ARC' staat voor Audio Return Channel en gaat dus over het communiceren van geluidssignalen. Als er een ARC-functie in een kabel of ontvanger verwerkt zit, biedt dit de mogelijkheid om geluidssignalen door te sturen. Dankzij ARC heb je bijvoorbeeld geluid bij je favoriete Netflix-serie, of speelt je soundbar geluid van de tv af.

HDMI-kabels met versie 1.4 of hoger zijn altijd uitgerust met een ARC-functie. Je hoeft tegenwoordig dus niet naar een aparte audiokabel te zoeken.

Welke soorten HDMI-connectors bestaan er?

Aan het einde van een HDMI-kabel zit natuurlijk altijd een HDMI-plug, maar daar zijn onderling ook weer verschillende soorten van. Welke soort HDMI-plug er aan de kabel zit verschilt, zodat je HDMI kabels op verschillende apparaten aan kunt sluiten.

De connectors die je bij HDMI-kabels vind zijn standaard HDMI, mini-HDMI, micro-HDMI en auto-HDMI. De standaard HDMI-connector is geschikt om veelgebruikte apparaten zoals tv's en dvd-spelers op elkaar aan te sluiten. Mini- en micro-HDMI zijn zoals de naam al doet vermoeden een slag kleiner, en zijn meestal bedoeld voor kleinere apparaten zoals camera's.

Ten slotte hebben we auto-HDMI, en die is inderdaad geschikt om in de auto te gebruiken. Welke soort je nodig hebt, zie je aan de HDMI-ingang van het apparaat. Weet je dan alsnog niet zeker welk soort HDMI-connector je nodig hebt, raadpleeg dan de handleiding van het apparaat of vraag een deskundige om advies.

Waar staan de cijfers achter HDMI voor?

De cijfers achter HDMI staan voor de versie en ververssnelheid van de kabel. In de winkel zul je niet snel meer verouderde versies vinden, maar voor verbeterde technologie heb je soms een nieuwere soort versie nodig. Daarom is het goed om op de versie van de HDMI-kabel te letten.

HDMI-versies besloegen eerst 1.0 tot en met 1.4. Daarna maakt het een sprongetje naar 2.0 en lopen de versies weer door tot met 2a, 2b en 2.1. Wat de onderlinge verschillen precies zijn, is een uitgebreid en ingewikkeld verhaal. Voor de gemiddelde consument is het voldoende om de grote lijnen te kennen.

Vanaf versie 1.4 worden bijvoorbeeld 4K- en 3D-beelden ondersteund. Verder kun je de volgende vuistregel aanhouden: hoe hoger het getal, des te nieuwer de HDMI-versie. Met de nieuwste versies heb je dus de meeste mogelijkheden. Een betere HDMI-kabel hoeft daarnaast niet per se duurder te zijn; de onderlinge prijsverschillen zijn tegenwoordig miniem.

Hoe herken je een HDMI 1.4-kabel?

Het type connector van een HDMI-kabel herken je al snel aan de vorm, maar aangezien de HDMI 1.4 kabel over een versie gaat, hebben deze kabels niet specifieke uiterlijke kenmerken. Lees dus de productspecificaties en zoek naar de versie van de kabel. Als je de HDMI-kabel in de winkel koopt, kun je natuurlijk ook een medewerker om advies vragen.

Hoe lang mag een HDMI kabel zijn?

Een extra lange kabel is in veel situaties handig om meer ruimte te creëeren tijdens het aansluiten van apparaten. Bij veel kabels maakt de lengte weinig uit, maar de HDMI-kabel is daar een uitzondering op.

Een lengte van meer dan 7,5 meter kan echter resulteren in kwaliteitsverlies. Staan je tv en andere apparaten bij elkaar in de buurt (zoals meestal het geval is), dan is een meter of 2 waarschijnlijk genoeg.

Wil je apparaten over een langere afstand met elkaar verbinden, dan zit je niet per se vast aan een specifieke lengtelimiet. Wel geldt: hoe groter de afstand, des te meer kans op verlies van kwaliteit. Zoek in dat geval naar een HDMI-kabel met een sterkere bouwkwaliteit, of probeer de apparaten zelf met verlengsnoeren of een andere oplossing dichter bij elkaar te brengen.

hero illustration

Hoe komt deze handige hdmi kabel opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste hdmi kabel ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over hdmi kabels, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle hdmi kabels die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke hdmi kabels het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van hdmi kabels stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste hdmi kabels in een oogopslag

1 - 1.4 High Speed HDMI kabel

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze HDMI Kabel van 1,5 meter is gemaakt van hoogwaardige materialen en individueel afgeschermde binnenkabels. Hierdoor staat het ook garant voor uitstekende storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit. De vergulde stekker zorgt voor lage overgangsweerstanden en voor een betrouwbare signaaloverdracht, de kabel is in staat om +100MB/s overdrachtssnelheden te halen. Dankzij de flexibele materialen heeft de kabel een verbeterde knikbescherming, wat een kabelbreuk voorkomt. Met deze HDMI kabel haal je ULTRA HD kwaliteit met hoge resolutie (4K) in huis. Type: HDMI kabel Geschikt voor: (Ultra) HDTV, 3D, 4K, TV, PC, Laptop, Beamer, PS3, PS4, Xbox Lengte: 1,5 meter Overdrachtsnelheid: Max 10.2 Gbit/s Aansluiting A: HDMI ™ vergulde stekker Aansluiting B: HDMI ™ vergulde stekker Kleur: Zwart Verpakkingsinhoud: 1x HDMI kabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - HDMI naar VGA Adapter Kabel Omvormer HDMI VGA Converter 1080p

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze HDMI naar VGA adapter kabel is ideaal voor het koppelen van oude en nieuwe apparaten ✓ Compacte HDMI naar VGA adapter ✓ Eenvoudig aan te sluiten ✓ Zonder kwaliteitsverlies Deze super handige HDMI naar VGA kabel zorgt ervoor dat jij je oude apparaten toch nog kan gebruiken door ze makkelijk te koppelen met een van je nieuwste apparaten. Doordat de HDMI naar VGA adapter gemaakt is van hoogwaardige kwaliteit blijft de beeldkwaliteit optimaal. Deze HDMI naar VGA kabel is ideaal voor thuiswerken, het streamen van films of je presentatie op werk! LUQ® HDMI naar VGA adapter / HDMI naar VGA kabel Al onze producten van LUQ® worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, waardoor deze een lange levensduur hebben en fijn zijn in gebruik. Dat geldt ook voor deze HDMI naar VGA adapter. De kabel is slijtvast en de connectoren zijn slijtvrij. Hierdoor heeft de HDMI naar VGA adapter een lange levensduur en blijft de kwaliteit optimaal. Voordelen van deze HDMI naar VGA kabel adapter: ✅ Compacte HDMI naar VGA kabel ✅ Geen kwaliteitsverlies ✅ Makkelijk een HDMI-aansluiting koppelen met een VGA-beamer of VGA-monitor ✅ HDMI naar VGA kabel van 28 cm Kenmerken HDMI naar VGA adapter: • Uniek ontworpen HDMI naar VGA adapter • De HDMI naar VGA kabel is flexibel en stevig • Kabellengte van 16 cm • Totale lengte van 28 cm • Ondersteunt 1080p HD beeldkwaliteit Specificaties HDMI naar VGA adapter kabel: • Kleur: Zwart • Materiaal: Kunststof

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - A-KONIC© USB-C naar HDMI Kabel 1.8 Meter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de USB type C HDMI kabel van A-KONIC© kunt u door middel van HDMI eenvoudig uw scherm projecteren naar een extern scherm zoals een monitor of TV. Er gaat geen beeldkwaliteit verloren gezien de HDMI-Adapter 4K resolutie ondersteund. Daarnaast is HDMI kabel gemakkelijk te bevestigen aan uw Televisie, monitor of ander extern scherm welke een HDMI aansluiting ondersteund. De USB C to HDMI kabel maakt onderdeel uit van de A-KONIC© connectivity adapter series 2021. De adapter voegt d.m.v. USB C (Mannelijk) de volgende functionaliteiten toe: - USB C Mannelijk - HDMI 4K Mannelijk - Kabel lengte: 1.8 meter - Geschikt voor resoluties tot 3840*2160p 30Hz - Compatible met DP Alt Mode / Thunderbolt 3 De kabel is uitermate geschikt voor elke laptop welke beschikt over een USB type C aansluiting. Voorbeelden van laptops zijn: 2018/2017/2016 MacBook Pro, 2017 iMac, 2018/2017/2016/2015 MacBook, iPad Pro 2018, Dell XPS 13/15, HP Envy 13, Pixelbook, Galaxy Book, HP Spectre X360, Chromebook Pixel, Intel NUC, Samsung Galaxy S8 / S8 Plus / Note 8, Huawei mate10 LG G5 en vele andere apparaten welke beschikken over een USB-C aansluiting. Let op: niet geschikt voor Samsung Tablets of Telefoons. ✅ A-KONIC© Kwaliteit De behuizing is geproduceerd uit hoogwaardig kwaliteit met alumunium behuizing wat er zorg voor draagt dat de adapter voor een ´lifetime´ gebruikt kan worden. ✅ A-KONIC© Design De adapter is fraai en tijdsloos vorm gegeven. Behalve de functionele meerwaarde oogt de adapter als mooi verlengstuk van uw laptop. ✅ A-KONIC© Universeel U gebruikt de adapter voor uw huidige apparaat maar kunt d.m.v. de uniformiteit, maar de adapter vormt ook voor toekomstige apparaten een garantie voor kwalitatieve connectiviteit. ✅ A-KONIC© Garantie Wij zijn dusdanig overtuigd van de KWALITEIT, DESIGN en FUNCTIONALITEIT dat er één jaar garantie van toepassing is op dit product. Niet tevreden? Geen probleem, dan mag u het product GRATIS retour sturen en krijgt u per ommegaande het aankoopbedrag teruggestort LET OP:ENKEL GESCHIKT VOOR APPARATEN MET EEN USB-C & Thunderbolt 3 AANSLUITING Specificaties ✔ Kleur: Spacegrey ✔ Hoogte: 21 mm ✔ Breedte: 43 mm ✔ Lengte: 1800 MM ✔ Gewicht: 58 gram ✔ Modern Design ✔ Hoogwaardige kwaliteit van alumunium behuizing ✔ USB-C Mannelijk ✔ HDMI Vrouwelijk ✔ USB 3.0 (Thunderbolt) ✔ Geschikt voor ALLE USB-C apparaten ✔ ULTRA HD (4K) Beeld kwaliteit ✔ Plug & Play

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Transmitter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op! Niet alle apparaten ondersteunen deze kabel. Deze kabel betreft namelijk een HDMI naar VGA signaal transmitter, geen converter. Ondersteunen (beide) apparaten geen directe transmissie, of bent u hier niet zeker van, dan raden we u aan om te zoeken naar "AA Commerce HDMI Naar VGA Converter". Sluit uw HDMI apparaat eenvoudig aan op een VGA apparaat met deze HDMI naar VGA verlengkabel van 1,8 meter. - HDMI Male naar VGA HD-15 Male high definition-kabel - Met vergulde aansluitingen voor een superieure signaaloverdracht zonder kwaliteitsverlies - Volledige 1920 * 1080p HD-resolutie ondersteuning - Maximale transmissiesnelheid is gelijk aan 10.2Gbps. - Geschikt voor LCD TV, projector, digitale camera's, DVD enz. - Connectoren: HDMI (Male) naar VGA (Male) - Lengte: 1,8 meter - Kleur: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - DisplayPort

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze kabel zet DisplayPort signalen om naar HDMI signalen. Ideaal om DisplayPort apparatuur te verbinden met uw computer. U kunt de HDMI kabel verbinden met de adapterkabel. Displayport > HDMI.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - HDMI Kabel

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze High Speed HDMI-kabel met ethernet is geschikt voor het netwerken van apparaten en kan videoresoluties van 1080p en hoger aan, waaronder geavanceerde display technologieën zoals 4K, 3D en Deep Color. Specificaties: * Lengte : 3 meter * Connectie A: HDMI connector * Connectie B: HDMI connector * Kabeltype: High Speed HDMI met Ethernet * Kleur: Zwart * Materiaal buitenkant: PVC * Verpakking: Polybag _ _ _ _ _ _ _ - Ultra HD 4K - 3D Ready - Deep Color - x.v Color - Multi-Channel Audio - Audio Return Channel - Lip Sync Technology - CEC Ready

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - USB C naar HDMI Adapter | 4K Type-c to HDMI converter | Geschikt voor Apple MacBook Air en Pro | Geschikt voor Samsung

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Achaté USB C naar HDMI-adapter is de perfecte oplossing voor het verbinden van je beeldscherm en USB C apparaat. De USB C adapter werkt met een hoge snelheid van 18 GBPS. De ondersteuning van onder andere 1080p, 3D en 4K UHD behoort daardoor tot de mogelijkheden. Dankzij Plug-and-play connect je makkelijk en zonder drivers elke HDMI-kabel. De vergulde connectoren zijn corrosiebestendig voor een lange levensduur. De adapter ondersteunt elke USB-C laptop, tablet of smartphone van onder andere Apple, Samsung en Huawei. Eigenschappen: Hoge kwaliteit verbinding 1080p Full HD, 3D en 4K Ultra HD Ethernet en ARC-ondersteuning Geschikt voor alle USB C apparaten Verguld en corrosiebestendig Plug-and-play zonder drivers Hoge kwaliteit beeld De Achaté adapter kent een hoge doorstroomsnelheid van data. Dankzij deze bandbreedte van 18 GBPS is het mogelijk om Full HD 1080p, 3D en 4K Ultra HD te ondersteunen. Zo til je het gamen of kijken van films naar een hoger level. Naast het beeld beschikt de adapter over ondersteuning van ethernet en Audio Return Channel (ARC). Dit maakt een verbinding met internet en geluid mogelijk. Handig voor bijvoorbeeld het gebruik van een soundbar! Aansluitmogelijkheden Elk USB C apparaat is geschikt om de adapter op aan te sluiten. Niet alleen laptops, maar ook tablets en telefoons behoren dus tot de mogelijkheden. Maak gebruik van een HDMI-kabel en verbind met een breed scala aan HDMI-apparaten. Door het simpele Plug-and-play ontwerp zijn drivers overbodig. Het is dus slechts een kwestie van inpluggen. Duurzaam materiaal Regelmatig wordt de adapter gebruikt voor het connecten van verschillende kabels. Om slijtage en corrosie te voorkomen, is gekozen voor vergulde connectoren. In combinatie met het gebruik van hoge kwaliteit aluminium, zorgt dit voor langdurig plezier van de adapter. Achaté Tevredenheidsgarantie Heb je vragen of opmerkingen over het product? Neem gerust contact op via de bestelpagina van bol.com, zodat wij je verder kunnen helpen. Ons team streeft ernaar om je vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Bij ons profiteer je standaard van: ✔2 jaar garantie ✔30 Dagen proberen ✔Niet goed? Geld terug! ✔Producten zijn kwaliteit getest ✔Voor 23:59 besteld? Morgen in huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - UniRay

Loading..
Ga naar laagste prjis

LET OP DIT IS EEN SPLITTER OM 1 UITGANG NAAR 2 TE SPLITTEN OM ZO MEERDERE PRODUCTEN OP EEN UITGANG KAN AANSLUITEN LET OP ER KAN OOK MAAR 1 PRODUCT BEELD OP KOMEN EN U KAN NIET TWEE TEGELIJK BEELD LATEN GEVEN. DIT IS GEEN KABEL om 2 schermen als 1 te laten werken. LET OP! U krijgt dus hetzelfde signaal op 2 schermen. Het beeld wordt gedupliceerd. Productvoordelen - Sluit 2 HDMI apparaten te gelijk aan - 1 HDMI Mannelijk naar 2 HDMI vrouwelijk splitterkabel. - Ondersteunt 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p. - Vergulde connectoren voor betere signaaloverdracht. -Geschikt voorhet aansluiten van HDMI-apparaten met ingebouwde HDMI-poorten, zoals voor HDTV, PlayStation 3, voor DVD-speler, voor satellietboxen, voor LCD-monitoren en projectoren. - Lengte kabel: ongeveer 11,8 inch (30 cm). - Kleur: zwart. - Plug and Play Productspecificaties Type aansluiting: HDMI Interface: HDMI Materiaal: PVC Type: splitter Verpakkingsgrootte (L x B x H): 18.00 x 10.00 x 3.00 cm Gewicht pakket: 0.086 kg Productafmetingen (L x B x H): 30,00 x 4,50 x 1,00 cm Gewicht van het product: 0.060 kg Verpakkingsinhoud: 1 x 2 Poorts HDMI Splitter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - HDMI naar DVI Kabel / Adapter / Converter / Omvormer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kwalitatieve, supersnelle goldplated HDMI A (Male) naar HDVI-D (24+1-pin) Kabel (Male) die compatibel is met alle HDMI standaarden. Met deze kabel kunt u dus haarscherpe beelden en geluiden vanuit elk apparaat zoals gameconsoles (Xbox One , Playstation / PS 4), DVD etc. naar uw monitor overdragen. Specificaties: Goldplated uiteinden voor supersnelle overdracht. Oxideert niet i.t.t. goedkopere kopermodellen. Compatibel met alle vorige standaarden. Kabelgoot beschikt over 4 protectielagen van kwalitatief polyethyleen. Anti-interferentie (RFI/EMI) dakzij zilveren gecoate koperkabels. Lengte: 2 meter Kleur: Zwart Antistofkappen voor beide uiteinden gratis bijgeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten die soortgelijk zijn aan hdmi kabels

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hdmi kabels. Er zijn immers 4 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste