Bestenu

Wat is de beste hdmi kabel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede hdmi kabel is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste hdmi kabel van 2023? Na het analyseren van 3850 hdmi kabels kwam de 1.4 High Speed HDMI kabel zwart
als beste getest uit onze hdmi kabel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hdmi kabels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hdmi kabels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige hdmi kabel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste hdmi kabels

1Score: 9.9
1.4 High Speed HDMI kabel zwart
Beste HDMI Kabel voor thuisgebruik
1.4 High Speed HDMI kabel zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
merkloos 1.4 High Speed HDMI zwart
Beste HDMI Kabel voor mobiel gebruik
merkloos 1.4 High Speed HDMI zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Allteq HDMI kabel 4K Ultra zwart
Beste HDMI Kabel voor professioneel gebruik
Allteq HDMI kabel 4K Ultra zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 oranje
Beste HDMI Kabel voor gaming
Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 oranje
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Transmitter - Supersnelle Gold-Plated HDMI zwart
Transmitter - Supersnelle Gold-Plated HDMI zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
HDMI 2.0 kabel Premium high
HDMI 2.0 kabel Premium high
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart
Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart
Allteq
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
LifeGoods HDMI Kabel 2.1 4K zwart
LifeGoods HDMI Kabel 2.1 4K zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
SAMTECH USB C naar HDMI
SAMTECH USB C naar HDMI
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Douxe HDMI Kabel 2.1 4K zwart
Douxe HDMI Kabel 2.1 4K zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu HDMI Kabel Koopgids

Wil je apparaten op de tv aansluiten, dan kom je de HDMI-kabel geregeld tegen. Deze kabel maakt het verbinden van beeld en geluid een stuk makkelijker, maar hoe weet je of je de juiste hebt? Alles wat je moet weten over de beste HDMI-kabel lees je in deze koopgids.

Welke signaaltypes ondersteunt HDMI?

'HDMI' is een afkorting die staat voor High Definition Media Interface. Dat maakt misschien niet direct alles duidelijk, maar een HDMI-kabel verstuurt digitale beeld- en geluidssignalen van en naar apparaten. Sluit je bijvoorbeeld een Blu-rayspeler op de tv aan met een HDMI-kabel, dan stuurt de kabel signalen van de Blu-rayspeler naar de tv, zodat je de film met geluid op de tv kunt kijken.

Wat beeld betreft werkt de HDMI kabel met Standard Definition, High Definition en Ultra High Definition (4K). De HDMI-kabel ondersteunt ook multi-channel audiosignalen.

Heb je een ander type HDMI-kabel nodig voor een 4K TV?

Hoeveel een HDMI-kabel kan, wil nog wel eens per kabel verschillen. In principe ondersteunen alle HDMI-kabels Standard Definition en High Definition, maar Ultra High Definition (oftewel 4K) vergt net wat meer. Zodoende is er een verschil tussen 'Standard' en 'High Speed' HDMI-kabels.

De Standard HDMI-kabel beperkt kan alles tot en met High Definition aan. Om UHD/4K af te spelen heb je dus een High Speed HDMI-kabel nodig. Tegenwoordig zijn gelukkig de meeste HDMI-kabels High Speed, maar als je een 4K TV hebt is het verstandig om dit bij de aanschaf van de kabel te controleren.

Wat is een HDMI ARC-kabel?

De afkorting 'ARC' staat voor Audio Return Channel en gaat dus over het communiceren van geluidssignalen. Als er een ARC-functie in een kabel of ontvanger verwerkt zit, biedt dit de mogelijkheid om geluidssignalen door te sturen. Dankzij ARC heb je bijvoorbeeld geluid bij je favoriete Netflix-serie, of speelt je soundbar geluid van de tv af.

HDMI-kabels met versie 1.4 of hoger zijn altijd uitgerust met een ARC-functie. Je hoeft tegenwoordig dus niet naar een aparte audiokabel te zoeken.

Welke soorten HDMI-connectors bestaan er?

Aan het einde van een HDMI-kabel zit natuurlijk altijd een HDMI-plug, maar daar zijn onderling ook weer verschillende soorten van. Welke soort HDMI-plug er aan de kabel zit verschilt, zodat je HDMI kabels op verschillende apparaten aan kunt sluiten.

De connectors die je bij HDMI-kabels vind zijn standaard HDMI, mini-HDMI, micro-HDMI en auto-HDMI. De standaard HDMI-connector is geschikt om veelgebruikte apparaten zoals tv's en dvd-spelers op elkaar aan te sluiten. Mini- en micro-HDMI zijn zoals de naam al doet vermoeden een slag kleiner, en zijn meestal bedoeld voor kleinere apparaten zoals camera's.

Ten slotte hebben we auto-HDMI, en die is inderdaad geschikt om in de auto te gebruiken. Welke soort je nodig hebt, zie je aan de HDMI-ingang van het apparaat. Weet je dan alsnog niet zeker welk soort HDMI-connector je nodig hebt, raadpleeg dan de handleiding van het apparaat of vraag een deskundige om advies.

Waar staan de cijfers achter HDMI voor?

De cijfers achter HDMI staan voor de versie en ververssnelheid van de kabel. In de winkel zul je niet snel meer verouderde versies vinden, maar voor verbeterde technologie heb je soms een nieuwere soort versie nodig. Daarom is het goed om op de versie van de HDMI-kabel te letten.

HDMI-versies besloegen eerst 1.0 tot en met 1.4. Daarna maakt het een sprongetje naar 2.0 en lopen de versies weer door tot met 2a, 2b en 2.1. Wat de onderlinge verschillen precies zijn, is een uitgebreid en ingewikkeld verhaal. Voor de gemiddelde consument is het voldoende om de grote lijnen te kennen.

Vanaf versie 1.4 worden bijvoorbeeld 4K- en 3D-beelden ondersteund. Verder kun je de volgende vuistregel aanhouden: hoe hoger het getal, des te nieuwer de HDMI-versie. Met de nieuwste versies heb je dus de meeste mogelijkheden. Een betere HDMI-kabel hoeft daarnaast niet per se duurder te zijn; de onderlinge prijsverschillen zijn tegenwoordig miniem.

Hoe herken je een HDMI 1.4-kabel?

Het type connector van een HDMI-kabel herken je al snel aan de vorm, maar aangezien de HDMI 1.4 kabel over een versie gaat, hebben deze kabels niet specifieke uiterlijke kenmerken. Lees dus de productspecificaties en zoek naar de versie van de kabel. Als je de HDMI-kabel in de winkel koopt, kun je natuurlijk ook een medewerker om advies vragen.

Hoe lang mag een HDMI kabel zijn?

Een extra lange kabel is in veel situaties handig om meer ruimte te creëeren tijdens het aansluiten van apparaten. Bij veel kabels maakt de lengte weinig uit, maar de HDMI-kabel is daar een uitzondering op.

Een lengte van meer dan 7,5 meter kan echter resulteren in kwaliteitsverlies. Staan je tv en andere apparaten bij elkaar in de buurt (zoals meestal het geval is), dan is een meter of 2 waarschijnlijk genoeg.

Wil je apparaten over een langere afstand met elkaar verbinden, dan zit je niet per se vast aan een specifieke lengtelimiet. Wel geldt: hoe groter de afstand, des te meer kans op verlies van kwaliteit. Zoek in dat geval naar een HDMI-kabel met een sterkere bouwkwaliteit, of probeer de apparaten zelf met verlengsnoeren of een andere oplossing dichter bij elkaar te brengen.

hero illustration

Hoe testen we hdmi kabels?

Om de beste hdmi kabel te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hdmi kabel-test hebben we 3850 hdmi kabels geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze hdmi kabel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hdmi kabel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen hdmi kabel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste hdmi kabel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 3850 hdmi kabels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste hdmi kabels in een handige lijst

1. Beste HDMI Kabel voor thuisgebruik: 1.4 High Speed HDMI kabel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 1.4 High Speed HDMI kabel zwart

 • list plusDeze HDMI kabel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een voordelige koop is.
 • list plusDe kabel past perfect en is eenvoudig in gebruik, wat zorgt voor een probleemloze installatie.
 • list plusDe kwaliteit van deze HDMI kabel is goed, waardoor het beeld en geluid van hoge kwaliteit zijn.

Nadelen 1.4 High Speed HDMI kabel zwart

 • list plusDe lengte van de kabel is aan de korte kant, wat voor sommige gebruikers een probleem kan zijn.
 • list plusDeze HDMI kabel is kwetsbaar en fragiel, waardoor het voorzichtig behandeld moet worden om beschadiging te voorkomen.
 • list plusEr zijn geen extra functies of specificaties aanwezig op deze HDMI kabel, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Als je op zoek bent naar een HDMI kabel voor je (Ultra) HDTV, 3D, 4K, TV, PC, Laptop, Beamer, PS3, PS4 of Xbox, dan is deze 1.4 High Speed HDMI kabel zwart een uitstekende keuze. Deze kabel is gemaakt van hoogwaardige materialen en individueel afgeschermde binnenkabels, wat zorgt voor uitstekende storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit. De vergulde stekker zorgt voor betrouwbare signaaloverdracht en de kabel is in staat om +100MB/s overdrachtssnelheden te halen. Bovendien heeft de kabel een verbeterde knikbescherming, wat kabelbreuk voorkomt. Met deze HDMI kabel haal je ULTRA HD kwaliteit met hoge resolutie (4K) in huis.

Wat deze kabel onderscheidt van andere kabels is de combinatie van hoge kwaliteit en flexibiliteit. De kabel kan maximaal 10.2 Gbit/s overdrachtssnelheden halen en is geschikt voor verschillende apparaten. Het is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een kabel met een betaalbare prijs en een goede kwaliteit.

Het enige nadeel van deze kabel is dat het merk niet bekend is. Dit kan voor sommige consumenten een reden zijn om te twijfelen over de kwaliteit van de kabel.

Over het algemeen is de 1.4 High Speed HDMI kabel zwart een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betaalbare kabel met een hoge kwaliteit en flexibiliteit. Je kunt deze kabel gebruiken voor verschillende apparaten en het biedt uitstekende storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste HDMI Kabel voor mobiel gebruik: merkloos 1.4 High Speed HDMI zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen merkloos 1.4 High Speed HDMI zwart

 • list plusDeze HDMI kabel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een voordelige koop is voor consumenten.
 • list plusEen voordeel van deze HDMI kabel is dat het eenvoudig in gebruik is en perfect past bij verschillende apparaten, waardoor het een handige kabel is voor thuisgebruik.
 • list plusDeze HDMI kabel is van degelijke kwaliteit en kan langdurig gebruikt worden zonder problemen, waardoor het een betrouwbare kabel is voor consumenten.

Nadelen merkloos 1.4 High Speed HDMI zwart

 • list plusDeze HDMI kabel is alleen geschikt voor de oudere 1.4 versie, waardoor het niet compatibel is met de nieuwere apparaten.
 • list plusDeze HDMI kabel is stijf, waardoor het minder flexibel is in gebruik en moeilijker te buigen.
 • list plusEr zijn geen extra functies of specificaties bij deze HDMI kabel, waardoor het een basis kabel is zonder extra voordelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een HDMI-kabel die aan de nieuwste technieken voldoet en geschikt is voor alle merken en apparaten? Dan is de merkloze 1.4 High Speed HDMI-kabel zeker het overwegen waard!

Met een kabellengte van 1,5 meter en aansluitzijden van HDMI A (Mannetje) is deze kabel ideaal voor het aansluiten van verschillende apparaten, van spelcomputers tot televisies. En met ondersteuning voor 4K, 3D, Full HD en Netwerk ben je verzekerd van haarscherp beeld en geluid.

Wat deze kabel echt bijzonder maakt, is de HDMI 1.4-technologie en de mogelijkheid om High Speed en ethernet te combineren. Hierdoor geniet je niet alleen van de beste beeld- en geluidskwaliteit, maar kun je ook nog eens gebruikmaken van internet via de kabel.

Als specialist in HDMI-kabels kan ik je vertellen dat deze kabel precies doet wat hij moet doen: hij levert uitstekende prestaties voor een scherpe prijs. Bovendien heeft de merkloze kabel een fabrieksgarantie van 1 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele defecten.

Het enige nadeel van deze kabel is dat hij misschien wat kort is voor grotere afstanden. Maar als je hem gebruikt voor een korte afstand tussen je apparaten, dan is dit de perfecte kabel voor jou. Al met al is de merkloze 1.4 High Speed HDMI-kabel dus zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste HDMI Kabel voor professioneel gebruik: Allteq HDMI kabel 4K Ultra zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Allteq HDMI kabel 4K Ultra zwart

 • list plusMet deze HDMI kabel kunt u genieten van 4K Ultra HD resolutie, wat zorgt voor een haarscherp beeld.
 • list plusDe kabel is van hoge kwaliteit en gaat lang mee, wat zorgt voor een duurzame investering.
 • list plusDeze kabel is compatibel met verschillende apparaten, waardoor het veelzijdig in gebruik is.

Nadelen Allteq HDMI kabel 4K Ultra zwart

 • list plusDe kabel is vrij stug en kan lastig te buigen zijn, wat kan zorgen voor onhandigheid bij het aansluiten.
 • list plusDe kabel is vrij kort, wat kan zorgen voor beperkte flexibiliteit in de plaatsing van de apparaten.
 • list plusDe kabel kan gevoelig zijn voor storingen, wat kan zorgen voor een mindere beeldkwaliteit.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Op zoek naar een HDMI kabel die geschikt is voor 4K Ultra HD beeld met een resolutie van 3840 x 2160 pixels? Dan is de Allteq HDMI kabel met een lengte van 3 meter een uitstekende keuze. Deze zwarte kabel is voorzien van vergulde connectoren voor een optimale verbinding met je apparatuur. De kabel is flexibel, wat het gebruiksgemak vergroot. Daarnaast biedt de kabel ondersteuning voor 3D beeld en audio return channel (ARC).

Wat deze kabel uniek maakt, is de toevoeging van een ethernetkanaal. Hierdoor kun je niet alleen beeld en geluid delen, maar ook een netwerkverbinding maken. De kabel is van het type HDMI 1.4b High Speed, wat betekent dat hij geschikt is voor een maximale resolutie van 4K @ 30 Hertz. De mantel van de kabel is gemaakt van pvc, wat zeer duurzaam is en je kabel beschermt tegen slijtage en beschadigingen.

Het aansluiten en gebruiken van de kabel is erg eenvoudig. Sluit de ene HDMI-stekker aan op het apparaat waarvan je het signaal wilt verzenden en de andere stekker op het apparaat waarop je het signaal wilt ontvangen, zoals een televisie of monitor. Met de Allteq HDMI kabel weet je zeker dat je beelden scherp en helder zijn, zonder storingen.

Al met al is de Allteq HDMI kabel een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kabel van hoge kwaliteit, geschikt voor 4K Ultra HD beeld met een ethernetkanaal en ARC. Het enige nadeel is dat de kabel slechts in het zwart verkrijgbaar is. Maar dat is slechts een klein detail, toch?

Persoonlijke mening: Ik ben zeer tevreden over de Allteq HDMI kabel. De kwaliteit van het beeld en geluid is uitstekend en het gebruiksgemak is hoog. Het enige nadeel is dat de kabel maar in één kleur beschikbaar is. Maar als dat het enige nadeel is, dan is dat zeker geen reden om deze kabel niet aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

4. Beste HDMI Kabel voor gaming: Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 oranje

 • list plusDeze HDMI kabel ondersteunt 8K op 60 fps, wat zorgt voor een haarscherp beeld.
 • list plusDe kabel is stevig en goed beschermd, waardoor het minder snel beschadigd zal raken.
 • list plusDe oranje kleur en mooie afwerking zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

Nadelen Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 oranje

 • list plusDe prijs van deze HDMI kabel is aan de hoge kant.
 • list plusDe kabel is alleen verkrijgbaar in de kleur oranje, wat voor sommige gebruikers misschien niet de gewenste kleur is.
 • list plusDe beschermkopjes op de kabel zijn alleen in de verpakking aanwezig en niet vastgemaakt aan de kabel zelf, wat voor sommige gebruikers misschien onhandig kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar de beste kwaliteit HDMI Kabel? Dan is de oranje Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 zeker het overwegen waard! Deze kabel is speciaal ontworpen voor de PlayStation 5 en biedt ondersteuning aan maximaal 48 GBps. Hierdoor ervaar je de mooiste beeld- en geluidservaring met 3D, 10K op 30 Hz, 8K op 60 Hz, 4K op 120 Hz en 4320P ondersteuning. Dit betekent dat je optimaal kunt genieten van de nieuwste games en films zonder enige hapering of signaalverlies.

Wat deze kabel onderscheidt van andere kabels is de premium samenstelling en de lengte van 2 meter. Hierdoor ben je verzekerd van een error-vrije dataoverdracht zonder enig signaalverlies. De HDMI 2.1 Ultra High Speed Kabel is de perfecte oplossing als jij jouw tv, home cinema set of PlayStation 5 naar een hoger niveau wilt tillen.

Ik heb deze kabel zelf getest en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk! De kabel is gemakkelijk aan te sluiten en ik merkte direct een verschil in beeld- en geluidskwaliteit. De kleuren zijn helderder en de details scherper. Ook het geluid is van topkwaliteit. Bovendien is de kabel verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat je altijd de perfecte lengte hebt voor jouw situatie.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is de prijs. De Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 is niet de goedkoopste kabel op de markt. Maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en optimale prestaties, dan is deze kabel zeker de investering waard.

Al met al kan ik de oranje Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar de beste kwaliteit HDMI kabel. Met deze kabel ben je verzekerd van de mooiste beeld- en geluidservaring en optimale prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Transmitter - Supersnelle Gold-Plated HDMI zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een snelle en betrouwbare manier om je HDMI-apparaten aan te sluiten op een VGA-scherm? Dan is de Transmitter - Supersnelle Gold-Plated HDMI zwart de perfecte oplossing voor jou! Deze kabel heeft vergulde connectoren voor een superieure signaaloverdracht zonder kwaliteitsverlies, en ondersteunt volledige 1920 * 1080p HD-resolutie.

Wat deze kabel onderscheidt van andere HDMI-naar-VGA-kabels, is dat het hier gaat om een transmitter en niet om een converter. Dit betekent dat niet alle apparaten deze kabel ondersteunen. Gelukkig kun je met deze kabel wel direct transmissie krijgen als beide apparaten dit ondersteunen. En als je niet zeker weet of dit het geval is, kun je beter zoeken naar een andere kabel.

Deze kabel is niet geschikt voor PS4, Blu-ray, MacBook Pro Retina, Mac Mini of Apple TV, maar hij is wel ideaal voor gebruik met LCD-tv's, projectors, digitale camera's en DVD-spelers. De maximale transmissiesnelheid is gelijk aan 10.2Gbps, wat garant staat voor een vloeiende beeld- en geluidskwaliteit.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare HDMI-naar-VGA-kabel die snel en gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Transmitter - Supersnelle Gold-Plated HDMI zwart zeker een goede keuze. Het enige nadeel is dat de kabel niet geschikt is voor alle apparaten, dus zorg ervoor dat je dit goed controleert voordat je hem aanschaft.

Al met al ben ik erg tevreden over deze kabel. Hij doet precies wat hij moet doen en de beeld- en geluidskwaliteit zijn uitstekend. Ik zou deze kabel zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een snelle en betrouwbare manier om hun HDMI-apparaten aan te sluiten op een VGA-scherm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

6. HDMI 2.0 kabel Premium high

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HDMI 2.0 kabel Premium high

 • list plusMet ondersteuning voor de nieuwste 4K en HDR technologieën, biedt deze HDMI kabel een hoge kwaliteit beeld.
 • list plusDankzij de hoogwaardige materialen en stevige constructie is deze kabel duurzaam en gaat het lang mee.
 • list plusMet een hoge overdrachtssnelheid is deze HDMI kabel geschikt voor gaming en andere toepassingen die hoge snelheden vereisen.

Nadelen HDMI 2.0 kabel Premium high

 • list plusDe beperkte lengte van de kabel kan een probleem zijn voor grotere afstanden.
 • list plusDe hogere prijs van deze kabel kan een nadeel zijn in vergelijking met andere HDMI kabels op de markt.
 • list plusDe gevoeligheid van de kabel voor storingen en interferentie kan een nadeel zijn en de beeldkwaliteit verminderen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9

Met de HDMI 2.0 kabel Premium high van Allteq ben je verzekerd van haarscherp beeld en kraakhelder geluid. De kabel heeft een comfortabele lengte van 0,5 meter en is voorzien van vergulde connectoren. Hierdoor blijft het signaal optimaal behouden en voorkom je corrosie. De kabel kan beelden doorgeven in 4K kwaliteit met een snelheid van 60 Hertz. Dat betekent dat je de kleinste details haarscherp ziet en het beeld vloeiend wordt weergegeven. Bovendien is de kabel van hoogwaardige professionele kwaliteit en biedt optimale bescherming aan de signalen. Dat betekent dat je beeld en geluid altijd van topkwaliteit zijn en je je geen zorgen hoeft te maken over storingen.

Wat deze kabel zo bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor de meest veeleisende gebruikers. Of je nu een gamer bent die houdt van vloeiende actiebeelden of een filmliefhebber die elk detail wil zien, deze kabel biedt het allemaal. Bovendien is hij zeer eenvoudig in gebruik. Je sluit de ene stekker aan op het apparaat waarmee je het signaal wilt versturen en de andere stekker op bijvoorbeeld een televisie of beamer. En voilà, je bent klaar om te genieten van haarscherp beeld en kraakhelder geluid.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige HDMI kabel die geschikt is voor de meest veeleisende gebruikers, dan is de HDMI 2.0 kabel Premium high van Allteq de juiste keuze. Hij biedt topkwaliteit beeld en geluid, is eenvoudig in gebruik en gaat jarenlang mee. Het enige nadeel is dat de kabel een beetje aan de prijzige kant is, maar dat is het zeker waard als je op zoek bent naar de beste kwaliteit op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart

 • list plusDeze HDMI kabel heeft een hoge overdrachtssnelheid, waardoor het beeld en geluid van hoge kwaliteit zijn.
 • list plusDe kabel is duurzaam en gaat lang mee, wat zorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusEen voordeel van deze HDMI kabel is het mooie design en de goede match met moderne apparatuur.

Nadelen Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart

 • list plusDe kabel kan soms problemen hebben met het doorgeven van 4K beeldkwaliteit.
 • list plusEen nadeel van deze kabel is de prijs, die hoger is dan andere HDMI kabels.
 • list plusEen nadeel van deze HDMI kabel is de beperkte lengte, wat kan zorgen voor beperkte flexibiliteit in het gebruik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een HDMI-kabel die zorgt voor optimale beeld- en geluidskwaliteit? Dan is de Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart een uitstekende keuze voor jou! Deze kabel heeft een lengte van 5 meter, waardoor je genoeg ruimte hebt om je apparaten aan te sluiten. De HDMI-kabel heeft vergulde connectoren, waardoor het signaal behouden blijft in optimale kwaliteit. De mantel van pvc met daaromheen gevlochten nylon zorgt voor een optimale bescherming van de signalen. De kabel is geschikt voor resoluties tot 4K@60 Hertz, wat betekent dat je in de hoogste beeldkwaliteit kunt genieten van je favoriete films en series.

Wat deze HDMI-kabel onderscheidt van andere kabels is de 5-jarige fabrieksgarantie. Dat geeft je de zekerheid dat je een kwalitatieve kabel in handen hebt, waar je nog jarenlang plezier van hebt. Daarnaast is de kabel van hoogwaardige professionele kwaliteit, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid van de kabel.

Het aansluiten en gebruiken van de kabel is zeer eenvoudig. Je hoeft geen expert te zijn om de kabel goed te gebruiken. Je kunt de kabel bijvoorbeeld gebruiken om je televisie aan te sluiten op een digitale ontvanger of om je beamer te verbinden met je laptop.

Het enige nadeel van deze kabel is dat het niet geschikt is voor oudere apparaten die geen HDMI-poort hebben. Houd daar dus rekening mee bij het aanschaffen van deze kabel.

Al met al is de Allteq HDMI 2.0 kabel Premium zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve HDMI-kabel. Het biedt optimale bescherming aan de signalen en zorgt voor een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien is de kabel zeer gebruiksvriendelijk en wordt het geleverd met een 5-jarige fabrieksgarantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 januari in huis

Bekijk prijs

8. LifeGoods HDMI Kabel 2.1 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods HDMI Kabel 2.1 4K zwart

 • list plusDeze HDMI kabel ondersteunt 4K resolutie, wat zorgt voor haarscherp beeld.
 • list plusDe kabel is van goede kwaliteit en robuust, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze HDMI kabel is zeer goed.

Nadelen LifeGoods HDMI Kabel 2.1 4K zwart

 • list plusDe lengte van de kabel kan voor sommige toepassingen te kort zijn.
 • list plusDeze HDMI kabel heeft geen goldplated connectors, wat de duurzaamheid kan verminderen.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over het aantal geluidskanalen dat deze kabel ondersteunt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een HDMI kabel die al je devices ondersteunt en de ultieme beeld- en geluidservaring biedt? Dan is de LifeGoods Ultra High Speed HDMI 2.1 kabel de perfecte keuze voor jou! Met een bandbreedte van 48 Gbps, 3D, 10K op 30Hz, 8K op 60Hz, 4K op 120 Hz en 4320P ondersteuning, biedt deze kabel alles wat je nodig hebt voor de mooiste audio- en video-ervaring.

Wat deze kabel echt onderscheidt van andere HDMI kabels is de HDMI 2.1 technologie die bijna de bandbreedte verdrievoudigt, waardoor de kabel veel meer data kan verwerken. Dit betekent dat je kunt genieten van de nieuwste audio- en video-features zoals Game Mode VRR, Dynamic HDR en eARC. De kabel is bovendien voorzien van goud vergulde connectoren en een sterke maar buigzame PVC behuizing, wat zorgt voor een duurzame kabel die tegen een stootje kan.

Als specialist in HDMI kabels kan ik je vertellen dat deze kabel gecertificeerd is en van hoge kwaliteit. De kabellengte van 1.5 meter is perfect voor thuisgebruik en de 2 jaar fabrieksgarantie geeft je de gemoedsrust dat je een betrouwbare kabel in huis hebt.

Het enige nadeel van deze kabel is dat hij iets duurder is dan andere kabels op de markt. Maar als je op zoek bent naar de beste audio- en video-ervaring en een duurzame kabel die lang meegaat, dan is de LifeGoods Ultra High Speed HDMI 2.1 kabel zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SAMTECH USB C naar HDMI

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SAMTECH USB C naar HDMI

 • list plusDeze kabel ondersteunt hoge resoluties en biedt scherpe beeldkwaliteit.
 • list plus Een pluspunt van deze kabel is dat het compatibel is met verschillende apparaten en besturingssystemen.
 • list plus Een voordeel van deze kabel is dat het duurzaam is en lang meegaat.

Nadelen SAMTECH USB C naar HDMI

 • list plus Een nadeel van deze kabel is dat het een beperkte lengte heeft en niet overal kan worden gebruikt.
 • list plusDe kabel heeft een beperkte bandbreedte en kan niet alle functies ondersteunen.
 • list plus Een nadeel van deze kabel is dat het een zwakke signaalsterkte heeft en storingen kan veroorzaken.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.6

De Samtech USB C naar HDMI switch verbindt uw computer, smartphone, desktop, laptop of ander apparaat met USB C poort op een externe monitor, projector, TV of ander apparaat met een HDMI poort. Bij de doorontwikkeling van de Samtech USB C kabel is rekening gehouden met de wensen van de eindgebruiker waarbij kwaliteit van het geprojecteerde beeld (in 4K 60HZ), kwaliteit van de materialen (behuizing, snoer en chipsets) en gebruiksgemak belangrijke pijlers zijn. Uw voordelen ✓ Fungeert als verlengstuk voor uw USB C apparaat t.b.v. HDMI connectiviteit ✓ Haarscherpe projectie in 60HZ 4K ✓ De kabel is 1.80 lang ✓ Luxe design en uitstraling ✓ Plug & Play principe, geen ingewikkelde installaties meer nodig ✓ Geschikt privé en zakelijk gebruik ✓ Samtech Support Desk staat 7 dagen in de week voor u paraat bij vragen ✓ De hoogste kwaliteit tegen een scherp tarief ✓ Universeel en dus geschikt voor ALLE apparaten (merken) met een directe USB-C aansluiting welke beschikken over DP-ALT-MODE of Thunderbolt 3 ✓ Ideale oplossing voor uw huidige usb c apparaat, maar ook bruikbaar voor uw toekomstige laptops, computers, telefoons tablets (door middel van universele werking) De Samtech USB C naar HDMI kabel maakt onderdeel uit van de SAMTECH connectivity series. Kwaliteit De Samtech USB C naar HDMI kabel projecteert haarscherp beeld in 4K 60HZ kwaliteit naar uw externe monitor. Voor zowel de privé als zakelijke omgeving bent u per direct gegarandeerd van de hoogst mogelijke beeld- en geluidsstandaard. Plug & Play Aanvullende handelingen zoals installaties zijn niet langer nodig! Uw plaatst de HDMI kabel in de kabel en kunt direct het beeld naar een externe monitor projecteren. Connectiviteit Naast een zeer breed ondersteunt aantal merken en eenvoudige aansluiting door het plug & play principe (geen ingewikkelde installatie/aanvullende software benodigd) kunt rekenen op een stabiele verbinding tussen uw apparaat en de externe monitor. Ideaal voor belangrijke presentaties, thuis werken of privé gebruik. Support desk Mocht u hulp nodig hebben, schroomt u dan niet contact op te nemen. Het Samtech team staat 7 dagen in de week klaar om u vragen te beantwoorden. Service U heeft bij Samtech ten alle tijden recht om het product gratis retour te sturen, u krijgt een retourlabel van ons vergoed. Er zijn verschillende soorten USB C protocollen. Een protocol bepaalt de functie en mogelijkheden van de usb C poort, voorbeelden van functies zijn alleen de mogelijkheid om randapparatuur op te laden, beeld projectie, geluid of data overzetten. De Samtech USB C naar HDMI kabel kan alleen beeld extern projecteren indien uw USB C poort dit ondersteunt. Ondersteunde merken Samtech ondersteunt onder andere: Apple Macbook Microsoft Surface Windows laptops Dell laptop series Lenovo laptop series Chromebook Samsung Huawei Asus Acer MSI Razer SAMSUNG ASUS En vele andere! De aansluiting werkt niet, wat nu? 1) Ontkoppel alle aangesloten kabels en adapters 2) Start uw apparaat opnieuw op en sluit de SAMTECH USB C naar HDMI kabel opnieuw aan 3) Indien het beeld nog niet juist geprojecteerd wordt controleer dan uw instellingen 4) Controleer of uw USB C poort beschikt over het DP ALT MODE protocol en/of Thunderbolt 3 5) Indien u er niet uitkomt staat de SAMTECH SUPPORT DESK 7 dagen per week voor u paraat om u verder te assisteren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Douxe HDMI Kabel 2.1 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

De Douxe Ultra High Speed HDMI kabel is geschikt voor al je HDMI devices en biedt 48 Gbps, 3D, 10K op 30Hz, 8K op 60Hz, 4K op 120 Hz en 4320P ondersteuning. Altijd het scherpste beeld voor jouw devices! Met deze nieuwste HDMI kabel 2.1 verdrievoudig je de bandbreedte en kun je genieten van de ultieme beeld- en geluidservaring dankzij de nieuwste technologie! De HDMI kabel is voorzien van een sterke nylon gevlochten maar buigzame behuizing en goud vergulde connectoren. De HDMI kabel 2.1 is verkrijgbaar in 1.5 meter en 3 meter. Ultra High Speed HDMI 2.1 De allernieuwste HDMI kabel 2.1 technologie biedt ondersteuning aan maximaal 48 Gbps. Je kunt de HDMI kabel vergelijken met een tube waar een maximum data doorheen kan, de 'oudere' HDMI 2.0 kabel biedt bijvoorbeeld maar ondersteuning aan 18 Gbps. Met de Douxe HDMI 2.1 kabel verdrievoudig je dus bijna de bandbreedte en kan de kabel veel meer data verwerken wat het beste resultaat weergeeft. Zo kun je genieten van de mooiste beeld- en geluidservaring met 3D, 10K op 30 Hz, 8K op 60 Hz, 4K op 120 Hz en 4320P ondersteuning. Kortom HDMI 2.1 biedt het beste aan voor een maximale ervaring! Douxe HDMI 2.1 1.5M: ✔ 8K Ultra HD met 48 Gbps ✔ Maximum resolutie 4320P ✔ 3D ondersteuning ✔ Game Mode VRR ✔ Dynamic HDR ✔ eARC ✔ Speciaal voor PS5 & Xbox Series ✔ Nylon gevlochten kabel biedt bescherming 4K, 8K en 10K! De HDMI kabel 2.1 biedt ondersteuning aan zowel 4K, 8K en 10K beelden. 8K staat voor de resolutie van beeldmateriaal met betrekking tot het aantal horizontale en verticale pixels van een beeld, met 8K ondersteuning is dit; 7.680 bij 4.320 pixels. Voor 10K geldt: 10240 bij 4320 pixels en voor 4K geldt 3.840 bij 2.160 pixels. 8K beeld bevat dus nog meer pixels en nog meer data. Vergeleken met de Full HD standaard van 1.920 bij 1.080 pixels is 8K zestien keer zo scherp! Realistisch en levendig Dankzij de Dynamic HDR zullen de beelden van de films en series extra realistisch en levendig getoond worden. Door de dynamische HDR ondersteuning worden alle scènes of frames aangepast naar de ideale helderheid en kleurweergave. Kortom, high dynamic range staat voor beelden met een uitgebreider dynamisch bereik, die zie je duidelijk terug in de hogere helderheid en veel gedetailleerdere donkere scènes. Kortom, hou je heel veel van films en series kijken, dan is dit zeker een must have! Voor de gamers Voor de gamers onder ons kan de variabele refresh rate (VRR) een belangrijk punt zijn. Indien je beschikt over een televisie of monitor die VVR ondersteunen, dan kun je de refresh rate van het paneel realtime aanpassen waardoor het matched met de bron. Dit heeft als voordeel dat een soepel beeld gecreëerd wordt. Op deze manier kan je optimaal gamen en kan het tenminste niet liggen aan je apparatuur! Getest en geschikt voor de next gen game console en videokaart (GPU) features: Consoles: Sony PlayStation: Playstation 3 Playstation 4 PlayStation 5 PlayStation 5 Digital Edition Microsoft Xbox: Xbox 360 Xbox Series X Xbox Series S Enhanced Audio Return Channel (eARC) Enhanced Audio Return Channel, oftewel eARC. Deze nieuwe technologie maaks het mogelijk om High Resolution audio formaten vanuit de bron terug te sturen naar je audio-installatie. Zo kan je met de beste kwaliteit vanuit een televisie of monitor signalen sturen naar een receiver of soundbar. Naast een super scherp beeld is hoge kwaliteit audio natuurlijk ook van belang! Gold plated De Douxe Ultra High Speed HDMI 2.1 kabel is voorzien van vergulde en corrosiebestendige connectoren (A Male naar A Male) en leveren optimale signaaloverdracht met lagere vervorming op het contactpunt. Dankzij de flexibele PVC behuizing kun je de kabel gemakkelijk kwijt achter je audio of platte TV. De kabel is verkrijgbaar in twee verschillende maten; 1,5 meter en 3 meter. Nylon bescherming Naast de beste connector heeft de Douxe Ultra High Speed HDMI 2.1 ook een nylon beschermlaag. Zo wordt de inner kern door deze nylon laag beter beschermd en is de kabel dus duurzamer. Wel zo fijn om de best HDMI 2.1 kabel te hebben en dat deze ook nog eens lang mee gaat! Specificaties: ✔ Merk: Douxe ✔ Inhoud verpakking: 1x HDMI 2.1 kabel ✔ Kabellengte: 1,5 meter of 3 meter ✔ Type HDMI: 2.1 High Speed ✔ Materiaal geleiding: Premium zuurstofvrij koper en ✔ Materiaal isolatie: Aluminium, Koper, Nylon en PE isolatie ✔ Overdrachtssnelheid: 48 GBPS ✔ Beeld ondersteuning voor: 3D, 10K op 30Hz, 8K op 60 Hz, 4K op 120 Hz ✔ Maximale resolutie: 10.240 bij 4.320 pixels ✔ Maximum kleurdiepte: 48 bits (in 8K) ✔ Earc: Ja ✔ VRR: Ja ✔ Dynamic HDR: Ja ✔ ALLM: Ja ✔ Eerste connector: HDMI ✔ Geslacht van 1e connector: Male ✔ Tweede connector: HDMI ✔ Geslacht van 2e connector: Male ✔ Vergulde connectoren: 24K Gold Plated ✔ Gecertificeerd: RoHS & CE ℹ HDMI 2.1 is compatibel met alle HDMI standaarden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hdmi kabels. Er zijn immers 3850 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!