Wat is de beste 55 inch tv van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede 55 inch tv is een moeilijke opdracht. Wat is de beste 55 inch tv van 2023? Na het analyseren van 234 55 inch tvs kwam de Samsung UE55CU7172 55 inch 4K als beste uit onze 55 inch tv-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 55 inch tvs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 55 inch tvs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 55 inch tv-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 55 inch tvs

1Score: 9.9
Samsung UE55CU7172 55 inch 4K
Samsung UE55CU7172 55 inch 4K
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart
Beste 55 inch TV voor sportliefhebbers
Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Samsung QE55Q67B 55 inch 4K zwart
Beste 55 inch TV voor gamers
Samsung QE55Q67B 55 inch 4K zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs
Beste 55 inch TV voor filmfanaten
Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs
Samsung
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Samsung QE55Q77C 55 inch 4K zwart
Samsung QE55Q77C 55 inch 4K zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Sharp Aquos 55FN2EA 55inch 4K zwart
Sharp Aquos 55FN2EA 55inch 4K zwart
Sharp
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Samsung UE55AU7192 55 inch 4K zwart | titanium
Samsung UE55AU7192 55 inch 4K zwart | titanium
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Samsung The Serif 55LS01B Blauw
Samsung The Serif 55LS01B Blauw
Samsung
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) zwart
Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver
LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver
LG
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 55 Inch Tv Koopgids

Al meer dan een halve eeuw is de tv het middelpunt van de woonkamer. Ondertussen zijn de tv's een stuk scherper, geavanceerd en groter geworden. De 55 inch tv is van middelgroot formaat en past daardoor goed in de meeste huiskamers. Meer over de beste 55 inch tv vind je in de koopgids hieronder.

Hoe breed is een 55 inch tv?

De breedte van een 55 inch tv ligt gemiddeld op 123 centimeter

Wat vast staat bij een 55 inch tv is het diagonaal. 55 inch staat gelijk aan ongeveer 140 centimeter. De breedte en lengte zijn afhankelijk van hoe deze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Hele afwijkende verhoudingen kom je echter niet snel tegen. Gemiddeld ligt de breedte van een 55 inch tv op 123 centimeter, met een bijbehorende lengte van 71 centimeter. 

Wat is het verschil tussen een oled- en qled-tv?

Bij het keuzeproces van een tv, kom je ongetwijfeld de termen ‘oled’ en ‘qled’ tegen. Beide zijn gebaseerd op een andere technologie. Hoe dit werkt en of je 55 inch tv beter af is met een oled- of qled-scherm, leg ik hieronder uit.  

Oled

Dit acroniem staat voor ‘organic light emitting diode’. Elke individuele pixel dient als een soort minuscuul ledje. Hierdoor hebben ze in tegenstelling tot qled geen lichtbron op de achtergrond nodig. Dit maakt het oled-scherm flinterdun.

De hoeveelheid licht een deeltje geeft, is afhankelijk van hoeveel elektriciteit deze ontvangt. Geen stroom betekent geen licht. Dit maakt het oled-scherm in staat (nagenoeg) perfect zwart weer te geven. De contrasten van het oled-scherm zijn dan ook een van de grootste pluspunten. 

Qled

Waar oled een nieuwe techniek is, is qled eerder en variatie van de bekende productie van het led-lcd-scherm. ‘Qled’ staat voor ‘quantum light emitting diodeen is vergelijkbaar met een led-scherm. Het verschil is dat qled-schermen veel kleinere nanokristallen gebruiken die voor kleuren en helderheid zorgen, in tegenstelling tot de grotere kristallen die ‘normale’ lcd-panelen gebruiken.

In tegenstelling tot oled, produceren de afzonderlijke pixels van een qled-scherm niet hun eigen licht. Het maakt net als een traditioneel lcd-scherm gebruik van een lichtbron op de achtergrond. Hierdoor zijn qled-schermen meestal helderder dan oled-schermen, waardoor ze beter presteren in goed verlichte ruimtes.

Een ander voordeel van een qled-scherm is dat de minuscule kristallen een veel rijker kleurenpalet laten zien. Dit maakt de kleuren in het beeld extra levendig en fel

Het kwaliteitsverschil tussen de qled-schermen is groot. Het is dan ook niet eenduidig te zeggen dat alle qled-schermen beter zijn dan oled-schermen, of andersom. Een goed qled-scherm is voor een groot deel namelijk afhankelijk van de kwaliteit van de led-lichtbron, niet zo zeer van de nanodeeltjes. 

Met zijn diepe zwarte kleuren, de details en het dunne uiterlijk gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een oled-scherm, maar staat je scherm pal voor een raam of in een anderszins goed verlichte kamer? Dan is qled mogelijk de betere optie.

Hoe groot is een 32 inch tv?

81 centimeter komt overeen met de diagonaal van een 32 inch tv. Dit betekent een gemiddelde breedte van 73 centimeter en een gemiddelde hoogte van 43 centimeter. Dit maakt de 32 inch tv een van de kleinste verkrijgbare tv-formaten. Een 55 inch tv is bijna 3 keer zo groot! 

Let wel: oled-tv's van dit formaat vind je vooralsnog niet, omdat de productiekosten voor fabrikanten te hoog liggen.

Beeldkwaliteit

Je nieuwe 55 inch tv moet uiteraard over een goede beeldkwaliteit beschikken. Let daarvoor op onderstaande specificaties.

Type scherm

In de basis onderscheiden we twee typen schermtechnieken: led-lcd en oled-schermen. Waar de pixels van een oled-scherm individueel van elkaar oplichten, gebruikt een led-lcd-scherm een lichtbron op de achtergrond. Is je budget ruim? Dan is het oled-scherm de beste optie.

Resolutie

De resolutie geeft het aantal pixels op een beeldscherm weer en is cruciaal voor de scherpte van een 55 inch tv. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. 

De meeste nieuwe 55 inch tv's hebben een 4K- oftewel Ultra HD-schermresolutie van 3840 × 2160p. Met Full HD (1920 × 1080p) kun je ook prima uit de voeten, maar een nog lagere resolutie raad ik je af.

Wil je echt uitpakken? Met een 8K-tv (7680 × 4320p) haal je qua resolutie het beste scherm van dit moment in huis. Houd echter rekening met dat veel streamingdiensten nog geen content voor deze resolutie aanbieden, waardoor je nog niet het maximale uit je tv haalt. Ook de prijzen zijn nog niet erg mals. 

HDR

High dynamic range is een techniek die extra kleuren, contrasten en helderheid aan het beeld toevoegt. De meeste nieuwe tv's zijn met deze techniek uitgerust, maar nog lang niet iedereen maakt er goed gebruik van. Om echt goed gebruik te maken van HDR, moet je rekening houden met wat mogelijke obstakels.

 • Is de 55 inch tv geen smart tv? Dan heb je een goede mediaplayer nodig die HDR ondersteunt. De Chromecast Ultra en Apple TV 4K zijn hier voorbeelden van.  
 • Zorg voor een goede internetverbinding. HDR gaat samen met een 4K-resolutie of hoger. Deze laatste vraagt om veel data om goed tot uiting te komen. 
 • Standaardabonnementen voor streamingdiensten ondersteunen meestal geen HDR. Hiervoor moet je soms een duurder abonnement afsluiten.

Bovendien bestaan er verschillende typen HDR. HDR10 en HLG gebruiken statische metadata, wat betekent dat dezelfde HDR-instellingen op alle beelden van je film of serie-aflevering worden geplakt. HDR10+ en Dolby Vision gebruiken daarentegen dynamische metadata, waarbij de aanpassingen per scène zijn toegevoegd, wat een veel betere kwaliteit levert als een film of serie veel tussen lichte en donkere omgevingen wisselt.

Beeldverversing

Het is wellicht niet zichtbaar, maar het beeld op je tv ververst zichzelf continue. De beeldverversingssnelheid geeft het aantal keer aan dat het beeld zich per seconde vernieuwt en wordt uitgedrukt in ‘Hertz’ (Hz). Hoe hoger het getal voor de afkorting, hoe soepeler het scherm beweging weergeeft.

55 inch tv's zijn verkrijgbaar met een beeldverversing vanaf 50 Hz. Dit is al voldoende om naar je gebruikelijke tv-programma's te kijken.

Voor de sportliefhebbers en gamers ligt dit anders. Om in detail te zien hoe Kylian Mbappé weer een doelpunt scoort, of om snel je tegenstander in Call of Duty uit te schakelen, is een hogere beeldverversing wenselijk. 

Kijk hiervoor naar 55 inch tv's met een verversingssnelheid van 100 Hz of hoger

Kijkafstand

Elke formaat televisie heeft een ideale kijkafstand. Om alles goed te zien, moet je bij een kleine 32 inch tv veel dichterbij zitten dan bij een 65 inch tv. Voor een 55 inch tv ligt de ideale kijkafstand op ongeveer 3 meter. 

Naast het formaat is ook de resolutie belangrijk. Als je te dicht bij een tv met lage resolutie zit, zul je je storen aan een onscherp beeld. Hoe hoger de resolutie van je tv, hoe kleiner de ideale kijkafstand.

 • De ideale kijkafstand van 3 meter geldt voor een Full HD-tv (1920 × 1080 pixels). 
 • Kies je een 55 inch tv met een 4K UHD-resolutie (3840 × 2160 pixels)? Verkort de kijkafstand dan met 0,75 tot 1 meter. 

Bij de aanschaf van een nieuwe tv, moet je juist hierom rekening houden met de grootte van je woonkamer. Voor een gemiddelde huiskamer is een 55 inch tv in de meeste gevallen echter een prima keuze.

In een royale woonkamer is een goede 65 inch tv een passendere optie. Heb je eerder een knusse, krappe woonkamer? Dan is de beste 43 inch tv, of een 32 inch tv meer geschikt. 

Is een 55 inch tv groot genoeg?

Zolang je geen enorme huiskamer hebt, is een 55 inch tv voldoende groot

Pak er een meetlint bij om zeker te zijn! Een 55 inch tv heeft een ideale kijkafstand van ongeveer 3 meter. Staat je bank ongeveer op deze afstand van de plek waar je je tv wilt zetten? Dan zit je met 55 inch goed. 

Geluid

Een fantastische kijkervaring is niet compleet zonder goed geluid. Om je geen hoge verwachtingen te geven, vertel ik alvast dat de ingebouwde speakers van een tv meestal niet erg goed zijn

Een echte bioscoopervaring met kwalitatief goed geluid, krijg je alleen door de beste soundbar aan je 55 inch tv te koppelen. Geen enkele tv tipt aan de geluidskwaliteit van een extern audiosysteem. 

Wil je liever geen geld uitgeven aan dit soort extra's? Kijk dan vooral naar het type of merk van de ingebouwde speakers in de 55 inch tv. Sommige tv's bieden in samenwerking met speakerbouwers een veel betere geluidskwaliteit dan andere. Zoek in dat geval naar samenwerkingen met merken als Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Bose en Harman Kardon

hero illustration

Hoe testen we 55 inch tvs?

Om de beste 55 inch tv te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 55 inch tv-test hebben we 234 55 inch tvs geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze 55 inch tv-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 55 inch tv-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen 55 inch tv-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte 55 inch tv in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 234 55 inch tvs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste 55 inch tvs in een handige lijst

1. Samsung UE55CU7172 55 inch 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE55CU7172 55 inch 4K

 • list plusDeze tv heeft een prachtig 4K beeld met heldere kleuren en scherpe details, wat zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring.
 • list plusMet de mogelijkheid om via USB externe HDD met 4K content af te spelen, biedt deze tv veel flexibiliteit en gebruiksgemak.
 • list plusDankzij het grote 55 inch schermformaat is deze tv ideaal voor het bekijken van films en series, maar ook voor gaming.

Nadelen Samsung UE55CU7172 55 inch 4K

 • list plusDe afwezigheid van DTS audio weergave kan een nadeel zijn voor gebruikers die veel waarde hechten aan hoogwaardige geluidskwaliteit.
 • list plusOm de audio te kunnen afspelen, moet deze mogelijk worden omgezet naar AC3 of moet er een mediaspeler worden gebruikt, wat extra stappen en apparatuur vereist.
 • list plusDe prijs van deze tv kan voor sommige gebruikers aan de hoge kant zijn, vooral in vergelijking met andere modellen op de markt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

De Samsung UE55CU7172 55 inch 4K LED TV is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een thuisbioscoopervaring. Met het UHD Crystal Display scherm geniet je van scherpe en levendige beelden in fantastische kleuren, wat zorgt voor een nog meeslepender ervaring. Het slanke ontwerp van de televisie brengt je nog dichter bij de ervaring van een echte thuisbioscoop.

De Crystal Processor 4K zorgt ervoor dat het beeld perfect is en de Smart TV-functie biedt een groot aantal toepassingen, waardoor je altijd iets te kijken hebt. Je kunt zelfs verbinding maken met je mobiele telefoon en content delen op het grote scherm. Q-Symphony gebruikt alle speakers in zowel de TV als de soundbar bij aansluiting, wat zorgt voor een nog betere geluidskwaliteit. De OTS Lite-functie creëert een surround sound-ervaring met de ingebouwde luidsprekers.

Met een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en HDR-ondersteuning biedt deze televisie een geweldige kijkervaring. Bovendien heeft de TV een input lag van slechts 9,8 milliseconde, wat ideaal is voor gamers die de beste prestaties uit hun apparatuur willen halen.

Het enige nadeel is dat dit model niet beschikt over de nieuwste HDMI 2.1-poorten, wat betekent dat je niet kunt genieten van de nieuwste gamingfuncties zoals 4K bij 120fps. Maar voor de meeste mensen is dit geen probleem.

Al met al is de Samsung UE55CU7172 55 inch 4K LED TV een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een thuisbioscoopervaring met uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Het biedt de perfecte combinatie van functionaliteit en design en zal zeker een aanwinst zijn voor je woonkamer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Beste 55 inch TV voor sportliefhebbers: Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart

 • list plusDe beeldkwaliteit van deze 4k tv is indrukwekkend en zorgt voor een levensechte kijkervaring.
 • list plusDeze tv heeft een strak en modern design dat goed past in elk interieur.
 • list plusMet de mogelijkheid om apps te downloaden en te gebruiken, biedt deze tv veel entertainmentopties.

Nadelen Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart

 • list plusDe handleiding is niet beschikbaar in het Nederlands, wat het voor sommige gebruikers moeilijker kan maken om de tv in te stellen.
 • list plusDeze tv heeft geen ingebouwde soundbar, wat kan leiden tot mindere geluidskwaliteit.
 • list plusDe prijs van deze tv is hoger dan sommige andere 4k tv's op de markt, wat het minder toegankelijk kan maken voor sommige consumenten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een 55 inch TV met levendige kleuren en een optimale beeldkwaliteit? Dan is de Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart de perfecte keuze voor jou! Met de 4K-resolutie en Crystal Display technologie zorgt deze TV voor een haarscherp beeld en rijke, levendige kleuren die je kijkervaring naar een hoger niveau tillen. Het ondersteunt ook HDR10+ en HLG-formaten, waardoor je geniet van een immens spectrum aan kleuren en details, zelfs bij de donkerste scènes.

Met PurColor en het enorme scala aan kleuren van de TV kijk je naar films en heb je het gevoel alsof je er echt bij bent. En dankzij de krachtige 4K-upscaling geniet je van je favoriete content in 4K-resolutie. Ook de geavanceerde color mapping-technologie zorgt voor levensechte kleurexpressies.

Een ander pluspunt van deze TV is de Q-Symphony technologie. Hiermee worden de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

Het gewicht met standaard van deze TV is 12,5 kg, dus het is belangrijk om te zorgen voor een stevige en stabiele ondergrond. En hoewel de TV beschikt over 2 speakers, is het altijd aan te raden om een externe speaker of soundbar te gebruiken voor een nog betere geluidskwaliteit.

De Samsung UE55AU7022 55 inch 4K zwart is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een TV die zorgt voor een optimale kijkervaring en een haarscherp beeld. De TV biedt enorm veel content en entertainment, inclusief ondersteuning voor Netflix 4K-inhoud. Het enige nadeel is het gewicht, maar als je daar rekening mee houdt, is deze TV zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste 55 inch TV voor gamers: Samsung QE55Q67B 55 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung QE55Q67B 55 inch 4K zwart

 • list plusDeze 55 inch tv heeft een indrukwekkende 4K-resolutie, waardoor het beeld scherp en gedetailleerd is.
 • list plusMet de gebruiksvriendelijke interface is het gemakkelijk om door apps en instellingen te navigeren.
 • list plusDe tv heeft een mooi ontwerp dat past bij elk interieur.

Nadelen Samsung QE55Q67B 55 inch 4K zwart

 • list plusDe prijs van deze tv is duurder in vergelijking met andere 55 inch tv's.
 • list plusDe kijkhoek van deze tv is beperkt, waardoor het beeld minder duidelijk is als je niet recht voor de tv zit.
 • list plusDe tv heeft gemiddelde luidsprekers, dus het kan nodig zijn om externe luidsprekers aan te schaffen voor een betere geluidskwaliteit.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.7

De Samsung QE55Q67B is een 55 inch TV die perfect is voor degenen die op zoek zijn naar een prachtig beeld. Met de Quantum Dot-technologie en HDR10+ levert dit model een kleurvolume van 100% en diepere zwarttinten voor een bioscoopbeleving in je eigen huis. Het superslanke profiel van de TV zorgt voor een naadloos geheel met de muur, wat zorgt voor een elegant uiterlijk. De Smart Hub is ook geoptimaliseerd voor een snellere navigatie, waardoor je snel toegang hebt tot je favoriete content.

Het gebruik van Quantum Dot-technologie zorgt voor een adembenemende kleurweergave die levensecht is bij elk helderheidsniveau. Dit is vooral belangrijk bij het kijken van films en series, omdat het een realistisch gevoel geeft en je echt in de scènes trekt. Bovendien zorgt de Dynamic Tone Mapping van HDR10+ voor diepere zwarttinten en levendigere beelden met meer details, wat het kijken van je favoriete content nog beter maakt.

De AirSlim functie zorgt ervoor dat de TV nog strakker en slanker is dan ooit tevoren. Dit is geweldig voor mensen die een minimalistische esthetiek in hun huis willen hebben. De Smart Hub is ook geoptimaliseerd voor een snellere navigatie, waardoor je snel toegang hebt tot je favoriete content.

Een nadeel van deze TV is dat het gewicht met standaard 15,8 kg is, wat het lastig maakt om te verplaatsen. Ook kan het, afhankelijk van de grootte van je woonkamer, te groot zijn.

Over het algemeen is de Samsung QE55Q67B een geweldige TV voor mensen die op zoek zijn naar een prachtig beeld met levendige kleuren en diepere zwarttinten. De AirSlim functie zorgt voor een strak en elegant uiterlijk dat goed past in moderne huizen. Het enige nadeel is het gewicht en de grootte van de TV, maar als je een grote woonkamer hebt en niet van plan bent om de TV vaak te verplaatsen, dan is dit een geweldige keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste 55 inch TV voor filmfanaten: Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs

 • list plusDeze gaming tv heeft een prachtig 4K beeld, waardoor de graphics van games realistisch worden weergegeven.
 • list plusMet de snelle verversingssnelheid van deze gaming tv, worden beelden vloeiend weergegeven, wat belangrijk is voor gamers.
 • list plusDeze gaming tv heeft een groot schermformaat van 55 inch, waardoor gamers een indrukwekkende game-ervaring hebben.

Nadelen Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs

 • list plusDeze gaming tv heeft last van backlight bleeding, wat kan leiden tot afleiding tijdens het gamen.
 • list plusDeze gaming tv heeft geen ondersteuning voor HDR, wat belangrijk is voor gamers die games spelen met HDR-ondersteuning.
 • list plusDeze gaming tv heeft beperkte ingebouwde speakers, waardoor gamers mogelijk externe speakers moeten aanschaffen voor een betere geluidskwaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Ben jij op zoek naar een televisie die alles in huis heeft? Dan is de Samsung QE55Q70B 55 inch 4K grijs de perfecte keuze voor jou! Met deze TV geniet je van rijke contrasten in donkere en lichte scènes dankzij de Dual LED-technologie. Bovendien wordt alle content razendsnel verbeterd naar 4K-beeldkwaliteit met de AI Quantum Processor 4K. Zo krijg je realistische beelden voorgeschoteld waar je helemaal in opgaat.

En niet alleen het beeld is geweldig, ook het geluid is top-notch. Met Object Tracking Sound volg je de actie op het beeld niet alleen met je ogen, maar ook met je oren. Het geluid volgt namelijk de actie op het scherm, waardoor je helemaal in het verhaal opgaat. En als je een gamer bent, dan zit je helemaal goed met deze TV. De Next-Gen gaming in 4K@120Hz zorgt voor een lage input lag van <5.8ms. Zo profiteer je van een complete smart TV-ervaring.

Het hart van deze QLED TV is de Quantum Processor 4K, die ervoor zorgt dat alle content optimaal tot zijn recht komt. De processor analyseert de content van de inputbron en verbetert deze automatisch, denk bijvoorbeeld aan ruis tegengaan, verloren details herstellen en voorwerpen of teksten scherper maken. Zo maakt het niet uit welke bron je gebruikt voor je entertainment, de processor maakt alle content razendsnel tot 4K-resolutie.

Met Adaptive Picture wordt de helderheid van je beeldscherm aangepast op basis van jouw omgeving. Of er nu veel of weinig licht is, de TV past zich actief aan op het omgevingslicht. Hierdoor geniet je altijd van het beste beeld, ongeacht de omstandigheden.

Persoonlijk vind ik deze TV een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete smart TV-ervaring. Het beeld, geluid en de gaming-mogelijkheden zijn fantastisch en de Quantum Processor 4K zorgt ervoor dat alle content optimaal wordt weergegeven. Het enige nadeel is het gewicht met standaard van 16900 kg, wat het lastig kan maken om de TV te verplaatsen. Maar als je de TV eenmaal op zijn plek hebt staan, dan geniet je wel van alles wat deze TV te bieden heeft!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Samsung QE55Q77C 55 inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Ervaar intelligentie en realisme in 4K Quantum Processor 4K Intelligentie achter het prachtige beeld en geluid De Quantum Processor 4K biedt op intelligente wijze een optimaal beeld en geluid voor een adembenemende kijkervaring. Motion Xcelerator Turbo+ Uitzonderlijke bewegingsverbeteringen in 4K 120Hz Overwin elke vijand, zelfs op topsnelheid. De bewegingsverbeteringen tot wel 4K 120Hz zorgen voor een extreem soepele ervaring tijdens het gamen, zonder vertraging in je commando’s. Quantum HDR 1000 Realistisch helder beeld Geniet van schitterend beeld met opvallende details. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ gaat verder dan de gebruikelijke standaarden en zorgt voor diepere zwarttinten, levendigere beelden en details die goed doorkomen. Smart Hub Al je favoriete content op één plek Profiteer van een geoptimaliseerde navigeerfunctie: je favoriete films, games en tv-programma's heb je nu nog sneller gevonden en dus kun je er langer van genieten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. Sharp Aquos 55FN2EA 55inch 4K zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

De Sharp Aquos 55FN2EA is een absolute aanrader voor iedereen die van een haarscherp beeld en geweldig geluid houdt. Met zijn 55 inch scherm in 4K UHD en randloos design ziet alles er fantastisch uit. Het geluidssysteem van HARMAN/KARDON zorgt voor een ultieme bioscoop-ervaring. De ingebouwde Google Assistant en Chromecast maken het heel makkelijk om je favoriete programma's, video's en muziek vanaf je smartphone of tablet op het grote scherm te bekijken.

Dankzij de HDR-technologie ervaar je een nieuwe dimensie in tv-kijken. Het beeld wordt nog helderder en levendiger, de kleuren schitteren en het beeld wordt dieper. Met de ingebouwde Chromecast kun je gemakkelijk vanaf je mobiele telefoon, tablet of laptop naar je grote TV-scherm streamen. De Game Modus zorgt ervoor dat je games soepel en snel kunt spelen zonder vertragingen.

Deze TV heeft ook een aantal handige extra's zoals Bluetooth en een SD-kaartlezer, waarmee je foto's en video's van je digitale camera gemakkelijk naar je grote tv kunt overzetten. De Android TV Remote Control-app zorgt ervoor dat je de TV met je smartphone of tablet kunt bedienen.

Kortom, de Sharp Aquos 55FN2EA biedt alles wat je nodig hebt voor de ultieme kijkervaring thuis. Het enige nadeel is de prijs, maar als je bereid bent om te investeren, dan krijg je er wel een top televisie voor terug.

Overall, de Sharp Aquos 55FN2EA is een prachtige 55 inch TV met geweldig beeld en geluid en handige extra's, die zeker de investering waard is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 15 september in huis

Bekijk prijs

7. Samsung UE55AU7192 55 inch 4K zwart | titanium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

De Samsung UE55AU7192 is een 55 inch (140cm) 4K LED smart televisie. Dankzij de grootte is elke film of serie een echte beleving. Alle beelden zijn haarscherp dankzij de buitengewone 4K technologie en 50 Hz verversingssnelheid. Daarnaast beschikt deze Samsung smart tv over de nieuwste HDR technologie. De local dimming technologie in de Samsung tv zorgt voor een prachtig contrast van zwart beeld. Sluit je apparaten aan via de USB ingang, HDMI aansluiting of stream je favoriete content vanaf je smartphone zo naar je televisie! Maak gebruik van handige apps en ervaar de krachtige software en overweldigende kwaliteit van een Smart TV. Ook geef je met dit strakke en elegante ontwerp je interieur een boost! Crystal Display Ga helemaal in het beeld op met een breder kleurenspectrum. Crystal Display biedt een optimale kleurweergave waarin zelfs de kleinste details zichtbaar zijn. Crystal Processor 4K Ervaar levendige en fonkelende beelden met rijke kleuren dankzij een speciale chip die de kleurweergave en contrastverhoudingen optimaliseert en HDR aanstuurt. Boundless Design (3-side) Een strak en elegant ontwerp dat het puurste beeld geeft. Een grenzeloos design dat een nieuwe standaard zet, ontworpen met een smalle rand die de nadruk legt op het beeld. Het is een elegante TV, zowel op de voet als aan de muur. 4K-resolutie 4K UHD TV gaat verder dan gewone FHD en heeft 4x meer pixels, waarmee je ogen de scherpe en heldere beelden krijgen die ze verdienen. Beleef het alsof je er echt bij bent. HDR High-Dynamic Range vergroot het lichtbereik van je TV, zodat je geniet van een immens spectrum aan kleuren en details, zelfs bij de donkerste scènes. Game Enhancer Game op volle kracht met Real Game Enhancer. Het beeld op je scherm wordt geoptimaliseerd zodat jij meer controle hebt en de inputvertraging nauwelijks merkbaar is. Geniet van soepel, ongeëvenaard gamen zonder bewegingsonscherpte of trillingen. Clean cable solution Samsung Crystal UHD biedt een praktische oplossing om al je TV-kabels netjes uit het zicht weg te bergen in de standaard. Zo houd je het overzichtelijk en kun je optimaal genieten van het mooie ontwerp van je TV. Smart Hub & One Remote Control De Smart Hub brengt al je entertainment samen op één plaats: live TV, externe bronnen, internettoepassingen, streaming diensten en games. Met de handige One Remote Control bedien je eenvoudig alle aangesloten apparaten met één afstandsbediening. AirPlay 2 Met geïntegreerde AirPlay 2 stream je de content van je Apple-apparaten naar het grote scherm. Zo speel je heel eenvoudig video's, muziek, foto's en meer af op de Samsung UHD TV vanaf je iPhone, iPad en Mac. Extra informatie: Mocht je TV geschikt zijn voor een CI+ module (dit kan je zien in de specificaties) en je wilt er gebruik van maken dan is de module te gebruiken vanaf versie 1.3V. Een CI+ module is een kleine digitale ontvanger in de vorm van een metalen insteekkaart met een smartcard erin. Deze plaats je rechtstreeks in een voor CI+ geschikte tv. Als je toch problemen ervaart met het gebruik van je CI+ module, neem dan contact op met onze klantenservice. Deze televisie wordt mogelijk geleverd zonder Nederlandstalige handleiding. De handleiding is terug te vinden bovenaan de pagina via een download link. De televisie is mogelijk bestemd voor de Europese markt, voor meer informatie over Europese modellen verwijzen wij je naar de informatiepagina 'Informatie over Europese modellen'. Europese modellen Verkopers die televisies aanbieden via bol.com, zijn verplicht om televisies te verkopen die naar behoren werken en voldoen aan wat beloofd is en wat je redelijkerwijs mag verwachten. Dit zijn niet altijd televisies die binnen Nederland ingekocht zijn. Door het vrije verkeer van goederen binnen de Europese Unie kunnen verkopers namelijk televisies uit heel de EU inkopen en via bol.com aanbieden, net zoals dat kan bij andere online marktplaatsen en platforms. Zo kan een verkoper een televisie inkopen bij een leverancier uit de Benelux of bij een andere partij binnen de EU. Hierdoor blijven de prijzen laag en krijg jij de beste deal! Zoals gezegd moeten de verkopers die via het bol.com platform televisies verkopen, ervoor zorgen dat die televisies naar behoren werken en voldoen aan wat beloofd is en wat je redelijkerwijs mag verwachten. Wij vragen in dat kader aan verkopers die Europese modellen van televisies verkopen, dat deze modellen werken, dat er Nederlandstalige handleidingen beschikbaar zijn en dat ook de installatie van je nieuwe televisie gewoon in het Nederlands verloopt. Garantie Mochten er onverhoopt technische problemen met je televisie ontstaan, dan kan je contact opnemen met de bol.com klantenservice. Bol.com brengt je in contact met de verkoper van de televisie, zodat deze verkoper het probleem met je kan oplossen. Uiteraard kan de bol.com klantenservice helpen als je er met de verkoper niet uitkomt. Door de inkoop van televisies buiten Nederland kan het zijn dat de fabrieksgarantie op die televisies niet geldt. Ook zonder fabrieksgarantie kan je je echter beroepen op je wettelijke garantie. In de wet staat namelijk dat je recht hebt op een goed product. Samsung serienummers op de doos Belangrijk: Televisies van Samsung worden per serie uitgegeven, bijvoorbeeld de Q60T of de Q70T serie. Binnen zo’n serie kunnen verschillende modelnummers vallen. Zo behoren bijvoorbeeld de QE55Q64T, de QE55Q65 en de QE55Q60T alle drie tot de Q60T serie. Op de voorkant van de doos zal in dat geval bij alle drie de types groot “Q60T” staan. De Q60T op de voorkant van de doos verwijst dus naar de serie en niet naar het modelnummer. Op de achterkant of de zijkant van de doos staat welk typenummer je hebt ontvangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Samsung The Serif 55LS01B Blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

De Samsung The Serif 55LS01B (2022) is een stijlvol ontworpen televisie. Het ontwerp van de tv is bedacht door de Bouroullec broers als meubelstuk, waardoor hij moeiteloos opgaat in je interieur. Het QLED beeldscherm beschikt over een matte laag over het scherm. Hierdoor geniet je optimaal van de levendige kleuren en hoge helderheid van een QLED scherm, terwijl je nauwelijks last hebt van vervelende reflecties door zon- of kunstlicht. Door de platte bovenkant zet je boeken, een plant of andere accessoires op de televisie. Ook speel je gemakkelijk muziek af door je smartphone op de tv te leggen dankzij NFC. Op die manier wordt Ambient Mode geactiveerd, waarmee je kunst of handige informatie bekijkt terwijl je naar muziek luistert. Met de Tizen smart hub schakel je tussen je favoriete apps zoals Netflix en Disney+ en kies je wat je op je beeldscherm wil tonen met Ambient Mode. Zo laat je bijvoorbeeld schilderijen, vakantiefoto's of het weerbericht op het beeld zien, wanneer je geen televisie kijkt. Via Airplay 2 stream je beelden van je Apple apparaat naar de televisie.

Verkrijgbaar bij:

9. Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) zwart

 • list plusDeze 55 inch tv heeft een ingebouwde Chromecast, waardoor het gemakkelijk is om content vanaf je telefoon of tablet te streamen.
 • list plusDeze tv heeft Ambilight, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring en een verbeterde beeldkwaliteit.
 • list plusDeze tv heeft veel aansluitmogelijkheden, waaronder Bluetooth, waardoor het gemakkelijk is om verschillende apparaten aan te sluiten.

Nadelen Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) zwart

 • list plusDe beeldkwaliteit van deze tv is niet super, vooral niet in vergelijking met andere tv's die momenteel op de markt zijn.
 • list plusHet geluid van deze tv is niet geweldig, dus het kan nodig zijn om externe speakers aan te sluiten voor een betere geluidskwaliteit.
 • list plusHet kan lastig zijn om de eerste installatie van deze tv te voltooien, en de toegang tot de aansluitpunten achter de tv kan ook een uitdaging zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.1

Wil je een fantastische kijkervaring thuis hebben? Dan is de Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) de perfecte keuze voor jou. Deze smart TV heeft een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en biedt een maximale resolutie van 4K Ultra HD. Hierdoor kun je genieten van haarscherp beeld en rijke kleuren. De 3-zijdige Ambilight zorgt voor een nog meeslepender kijkervaring, doordat het licht achter de TV op de muur schijnt in de kleuren van wat je kijkt. Zo kleurt je woonkamer mee met de film die je kijkt.

Met de 15 milliseconde Input Lag en de VRR-ondersteuning is deze TV perfect voor gamers. Je kunt genieten van snelle gameplay en vloeiende graphics. De Ambilight-gamemodus zorgt ervoor dat de spanning groter wordt. Bovendien kun je via het Android smart platform altijd je favoriete game of serie vinden en bekijken. De TV heeft twee speakers die zorgen voor een bioscoopkwaliteit geluid. En met Dolby Vision en Dolby Atmos klinken je films, programma's en games fantastisch.

Het vrijwel randloze scherm van de TV past in elk interieur en dankzij de slanke, matzwarte voetjes lijkt het scherm te zweven. Daarnaast is de verpakking en invoegingen van gerecycled karton en papier gemaakt, wat goed is voor het milieu. Het enige nadeel is dat het gewicht met standaard 14400 kg is, dus het kan lastig zijn om de TV te verplaatsen of op te hangen.

Al met al is de Philips 55PUS8007 - Ambilight (2022) een geweldige TV voor iedereen die van een sfeervolle en meeslepende kijkervaring houdt, en voor gamers die op zoek zijn naar de beste gameplay en graphics. Met de Ambilight, Android smart platform en Dolby Vision en Dolby Atmos is deze TV echt een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag 20 mei in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

 • list plusHet beeld van deze oled tv is prachtig, met heldere kleuren.
 • list plusDeze oled tv heeft veel ingangen, waaronder HDMI, USB en Ethernet.
 • list plusDeze oled tv heeft een AI-functie voor beeld en geluid, waardoor de kijkervaring verbetert.

Nadelen LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

 • list plusDeze oled tv heeft geen koptelefoonuitgang, waardoor je geen privékoptelefoon kunt gebruiken.
 • list plusDeze oled tv heeft geen optie om te kiezen tussen een voet of wandbeugel.
 • list plusDeze oled tv heeft een zeer spiegelend scherm, wat kan afleiden tijdens het kijken en de kijkervaring kan verminderen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Met de LG OLED55CS6LA komen films, series en games levensecht en meeslepend in beeld. Dankzij het OLED scherm heeft de tv een krachtig contrast. Elke pixel op het scherm is een eigen lichtbron, die ook individueel uitschakelen. Zwarte delen van het beeld zijn hierdoor écht zwart en lichte delen van het beeld juist erg helder. Samen met de 10 bit kleurdiepte zorgt dit voor realistische beelden. Je ziet elk detail in een schaduw tijdens een spannende film of alle verschillende kleurtinten in een oerwoud bij een natuurdocumentaire. De a9 processor is het razendsnelle brein van de televisie. Deze analyseert alle beelden die je kijkt en zorgt dat deze zo goed mogelijk in beeld komen. Kijk je een voetbalwedstrijd? Dan zorgt de processor dat de bal tijdens een doelpunt haarscherp in beeld is. Speel je een snelle game? De a9 processor zorgt dat jij razendsnel reageert op alle vloeiende actie. In het WebOS 6.0 menu vind je een groot aanbod aan streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max. Zo stream je in een handomdraai je favoriete films en series.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 55 inch tvs. Er zijn immers 234 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!