Wat is de beste 55 inch TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede 55 inch TV is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste 55 inch TV van 2024? Na het onderzoeken van 2202 55 inch TVs kwam de SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K als beste uit onze 55 inch TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 55 inch TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 55 inch TVs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 55 inch TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 55 inch TVs

1Score: 9.8
SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K
SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K
SAMSUNG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Samsung 55QN90C
Samsung 55QN90C
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Hisense U6K Series Google TV
Betaalbaar geprijsd voor zijn categorie
Hisense U6K Series Google TV
Hisense
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
LG 65" G3 OLED 4K
LG 65" G3 OLED 4K
LG
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
6Score: 9.2
Amazon Fire TV Omni QLED
Geoptimaliseerd voor streaming tegen een budgetvriendelijke prijs
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV
Optimaal voor buiten
SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV
SunBriteTV
9Score: 8.7
Sony XR-65A95K
Sony XR-65A95K
Sony
10Score: 8.9
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 55 Inch Tv Koopgids

Al meer dan een halve eeuw is de tv het middelpunt van de woonkamer. Ondertussen zijn de tv's een stuk scherper, geavanceerd en groter geworden. De 55 inch tv is van middelgroot formaat en past daardoor goed in de meeste huiskamers. Meer over de beste 55 inch tv vind je in de koopgids hieronder.

Hoe breed is een 55 inch tv?

De breedte van een 55 inch tv ligt gemiddeld op 123 centimeter

Wat vast staat bij een 55 inch tv is het diagonaal. 55 inch staat gelijk aan ongeveer 140 centimeter. De breedte en lengte zijn afhankelijk van hoe deze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Hele afwijkende verhoudingen kom je echter niet snel tegen. Gemiddeld ligt de breedte van een 55 inch tv op 123 centimeter, met een bijbehorende lengte van 71 centimeter. 

Wat is het verschil tussen een oled- en qled-tv?

Bij het keuzeproces van een tv, kom je ongetwijfeld de termen ‘oled’ en ‘qled’ tegen. Beide zijn gebaseerd op een andere technologie. Hoe dit werkt en of je 55 inch tv beter af is met een oled- of qled-scherm, leg ik hieronder uit.  

Oled

Dit acroniem staat voor ‘organic light emitting diode’. Elke individuele pixel dient als een soort minuscuul ledje. Hierdoor hebben ze in tegenstelling tot qled geen lichtbron op de achtergrond nodig. Dit maakt het oled-scherm flinterdun.

De hoeveelheid licht een deeltje geeft, is afhankelijk van hoeveel elektriciteit deze ontvangt. Geen stroom betekent geen licht. Dit maakt het oled-scherm in staat (nagenoeg) perfect zwart weer te geven. De contrasten van het oled-scherm zijn dan ook een van de grootste pluspunten. 

Qled

Waar oled een nieuwe techniek is, is qled eerder en variatie van de bekende productie van het led-lcd-scherm. ‘Qled’ staat voor ‘quantum light emitting diodeen is vergelijkbaar met een led-scherm. Het verschil is dat qled-schermen veel kleinere nanokristallen gebruiken die voor kleuren en helderheid zorgen, in tegenstelling tot de grotere kristallen die ‘normale’ lcd-panelen gebruiken.

In tegenstelling tot oled, produceren de afzonderlijke pixels van een qled-scherm niet hun eigen licht. Het maakt net als een traditioneel lcd-scherm gebruik van een lichtbron op de achtergrond. Hierdoor zijn qled-schermen meestal helderder dan oled-schermen, waardoor ze beter presteren in goed verlichte ruimtes.

Een ander voordeel van een qled-scherm is dat de minuscule kristallen een veel rijker kleurenpalet laten zien. Dit maakt de kleuren in het beeld extra levendig en fel

Het kwaliteitsverschil tussen de qled-schermen is groot. Het is dan ook niet eenduidig te zeggen dat alle qled-schermen beter zijn dan oled-schermen, of andersom. Een goed qled-scherm is voor een groot deel namelijk afhankelijk van de kwaliteit van de led-lichtbron, niet zo zeer van de nanodeeltjes. 

Met zijn diepe zwarte kleuren, de details en het dunne uiterlijk gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een oled-scherm, maar staat je scherm pal voor een raam of in een anderszins goed verlichte kamer? Dan is qled mogelijk de betere optie.

Hoe groot is een 32 inch tv?

81 centimeter komt overeen met de diagonaal van een 32 inch tv. Dit betekent een gemiddelde breedte van 73 centimeter en een gemiddelde hoogte van 43 centimeter. Dit maakt de 32 inch tv een van de kleinste verkrijgbare tv-formaten. Een 55 inch tv is bijna 3 keer zo groot! 

Let wel: oled-tv's van dit formaat vind je vooralsnog niet, omdat de productiekosten voor fabrikanten te hoog liggen.

Beeldkwaliteit

Je nieuwe 55 inch tv moet uiteraard over een goede beeldkwaliteit beschikken. Let daarvoor op onderstaande specificaties.

Type scherm

In de basis onderscheiden we twee typen schermtechnieken: led-lcd en oled-schermen. Waar de pixels van een oled-scherm individueel van elkaar oplichten, gebruikt een led-lcd-scherm een lichtbron op de achtergrond. Is je budget ruim? Dan is het oled-scherm de beste optie.

Resolutie

De resolutie geeft het aantal pixels op een beeldscherm weer en is cruciaal voor de scherpte van een 55 inch tv. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. 

De meeste nieuwe 55 inch tv's hebben een 4K- oftewel Ultra HD-schermresolutie van 3840 × 2160p. Met Full HD (1920 × 1080p) kun je ook prima uit de voeten, maar een nog lagere resolutie raad ik je af.

Wil je echt uitpakken? Met een 8K-tv (7680 × 4320p) haal je qua resolutie het beste scherm van dit moment in huis. Houd echter rekening met dat veel streamingdiensten nog geen content voor deze resolutie aanbieden, waardoor je nog niet het maximale uit je tv haalt. Ook de prijzen zijn nog niet erg mals. 

HDR

High dynamic range is een techniek die extra kleuren, contrasten en helderheid aan het beeld toevoegt. De meeste nieuwe tv's zijn met deze techniek uitgerust, maar nog lang niet iedereen maakt er goed gebruik van. Om echt goed gebruik te maken van HDR, moet je rekening houden met wat mogelijke obstakels.

 • Is de 55 inch tv geen smart tv? Dan heb je een goede mediaplayer nodig die HDR ondersteunt. De Chromecast Ultra en Apple TV 4K zijn hier voorbeelden van.  
 • Zorg voor een goede internetverbinding. HDR gaat samen met een 4K-resolutie of hoger. Deze laatste vraagt om veel data om goed tot uiting te komen. 
 • Standaardabonnementen voor streamingdiensten ondersteunen meestal geen HDR. Hiervoor moet je soms een duurder abonnement afsluiten.

Bovendien bestaan er verschillende typen HDR. HDR10 en HLG gebruiken statische metadata, wat betekent dat dezelfde HDR-instellingen op alle beelden van je film of serie-aflevering worden geplakt. HDR10+ en Dolby Vision gebruiken daarentegen dynamische metadata, waarbij de aanpassingen per scène zijn toegevoegd, wat een veel betere kwaliteit levert als een film of serie veel tussen lichte en donkere omgevingen wisselt.

Beeldverversing

Het is wellicht niet zichtbaar, maar het beeld op je tv ververst zichzelf continue. De beeldverversingssnelheid geeft het aantal keer aan dat het beeld zich per seconde vernieuwt en wordt uitgedrukt in ‘Hertz’ (Hz). Hoe hoger het getal voor de afkorting, hoe soepeler het scherm beweging weergeeft.

55 inch tv's zijn verkrijgbaar met een beeldverversing vanaf 50 Hz. Dit is al voldoende om naar je gebruikelijke tv-programma's te kijken.

Voor de sportliefhebbers en gamers ligt dit anders. Om in detail te zien hoe Kylian Mbappé weer een doelpunt scoort, of om snel je tegenstander in Call of Duty uit te schakelen, is een hogere beeldverversing wenselijk. 

Kijk hiervoor naar 55 inch tv's met een verversingssnelheid van 100 Hz of hoger

Kijkafstand

Elke formaat televisie heeft een ideale kijkafstand. Om alles goed te zien, moet je bij een kleine 32 inch tv veel dichterbij zitten dan bij een 65 inch tv. Voor een 55 inch tv ligt de ideale kijkafstand op ongeveer 3 meter. 

Naast het formaat is ook de resolutie belangrijk. Als je te dicht bij een tv met lage resolutie zit, zul je je storen aan een onscherp beeld. Hoe hoger de resolutie van je tv, hoe kleiner de ideale kijkafstand.

 • De ideale kijkafstand van 3 meter geldt voor een Full HD-tv (1920 × 1080 pixels). 
 • Kies je een 55 inch tv met een 4K UHD-resolutie (3840 × 2160 pixels)? Verkort de kijkafstand dan met 0,75 tot 1 meter. 

Bij de aanschaf van een nieuwe tv, moet je juist hierom rekening houden met de grootte van je woonkamer. Voor een gemiddelde huiskamer is een 55 inch tv in de meeste gevallen echter een prima keuze.

In een royale woonkamer is een goede 65 inch tv een passendere optie. Heb je eerder een knusse, krappe woonkamer? Dan is de beste 43 inch tv, of een 32 inch tv meer geschikt. 

Is een 55 inch tv groot genoeg?

Zolang je geen enorme huiskamer hebt, is een 55 inch tv voldoende groot

Pak er een meetlint bij om zeker te zijn! Een 55 inch tv heeft een ideale kijkafstand van ongeveer 3 meter. Staat je bank ongeveer op deze afstand van de plek waar je je tv wilt zetten? Dan zit je met 55 inch goed. 

Geluid

Een fantastische kijkervaring is niet compleet zonder goed geluid. Om je geen hoge verwachtingen te geven, vertel ik alvast dat de ingebouwde speakers van een tv meestal niet erg goed zijn

Een echte bioscoopervaring met kwalitatief goed geluid, krijg je alleen door de beste soundbar aan je 55 inch tv te koppelen. Geen enkele tv tipt aan de geluidskwaliteit van een extern audiosysteem. 

Wil je liever geen geld uitgeven aan dit soort extra's? Kijk dan vooral naar het type of merk van de ingebouwde speakers in de 55 inch tv. Sommige tv's bieden in samenwerking met speakerbouwers een veel betere geluidskwaliteit dan andere. Zoek in dat geval naar samenwerkingen met merken als Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Bose en Harman Kardon

hero illustration

Hoe testen we 55 inch TVs?

Om de beste 55 inch TV te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 55 inch TV-test hebben we 2202 55 inch TVs vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze 55 inch TV-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 55 inch TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen 55 inch TV-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte 55 inch TV in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2202 55 inch TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 55 inch TVs in een makkelijke lijst

1. SAMSUNG 43-Inch Neo QLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.72
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.61
Ervaar de meest heldere kleuren en een haarscharpe resolutie met de nieuwe (2021) Samsung Q60A serie. Dankzij de QLED technologie zijn de zwarte kleuren echt zwart en ontstaan diepe contrasten. Dit scherm heeft een beelddiagonaal van 109,2cm (43 inch). Dankzij de Ultra Viewing Angle van de QLED TV verspreid het licht zich gelijkmatig en vermindert lichtlekkage voor een optimale kijkervaring vanuit elke hoek. De werkelijkheid begint met QLED.

100% kleurvolume met Quantum Dot

Samsung's Quantum Dot-technologie combineert een enorm helder beeld met natuurlijke en intense kleuren. QLED TV's zijn de eerste TV's met een gecertificeerd 100% kleurvolume. Zo zie je in een prachtige zonsondergang op zee nog steeds de blauwe tinten in het donkere zeewater.

Dual LED
De innovatieve technologie van de achtergrondverlichting zorgt voor een intenser en nauwkeuriger contrast door de kleurtoon van de achtergrond af te stemmen op het soort content.

Breder contrast in bioscoopschaal
Quantum HDR brengt de details en de contrasten naar voren, zodat je elk beeld in volle kracht ervaart. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ gaat verder dan de gebruikelijke standaarden en zorgt voor diepere zwarttinten, levendigere beelden en details die goed doorkomen.

Een slimmere, snellere 4K-processor
De krachtige processor van Samsung zorgt voor een optimale geluidskwaliteit, afgestemd op de content. Bovendien profiteer je dankzij de krachtige 4K-upscaling-technologie van je favoriete content in 4K-resolutie.

Object Tracking Sound Lite (OTS Lite)
Dankzij het 3D-surroundgeluid met onze virtuele topkanaalaudio word je volledig meegesleept in de geluidservaring.

Geluid afgestemd op je content
Adaptive Sound beschikt over audioscène-intelligentie waarmee het geluid op basis van realtime scène-analyse wordt geoptimaliseerd en afgestemd op het soort content.

TV en soundbar in perfecte harmonie
Omring jezelf met geluid van de tv en soundbar in perfecte harmonie. Dankzij Q-Symphony kunnen de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

AirSlim
Dankzij het ongekend slanke ontwerp binnen deze categorie, past je tv naadloos bij je muur.

Verstelbare standaard
Pas de hoogte en breedte van je tv-standaard aan en stem af op je ruimte.

Motion Xcelerator
Geniet van een duidelijk beeld en krachtige prestaties. De frames worden automatisch geschat en gecompenseerd voor de contentbron.

Super Ultrawide GameView & Game Bar
Dankzij de 21:9 en 32:9 beeldverhoudingen heb je een groter beeld voor een optimale game-ervaring. Winnen was nog nooit zo makkelijk! Optimaliseer je spel met Game Bar: een menu waarmee je onder andere de beeldverhouding in real time kunt aanpassen, lag-controles, FPS, HDR en een draadloze koptelefoon kunt instellen.

Auto Low Latency Mode
Game op volle kracht met Auto Low Latency Mode (ALLM). Het beeld op je scherm wordt geoptimaliseerd zodat jij meer controle hebt en de inputvertraging nauwelijks merkbaar is. Geniet van soepel, ongeëvenaard gamen zonder bewegingsonscherpte of trillingen.

PC op TV
Maak optimaal gebruik van alle mogelijkheden. Profiteer van eenvoudige toegang tot je pc, laptop en mobiele telefoon op je tv.

Multi View
Kijk wat er op televisie is en houd tegelijkertijd je mobiel in de gaten op je QLED TV. Of het nu live sportuitslagen zijn of video-instructies voor games: je hoeft alleen je telefoon maar te verbinden om naar meerdere schermen tegelijk te kijken.

Tap View
Voor een synchrone weergave van films of muziek van je mobiel naar je tv hoef je alleen maar één keer te tikken. Wanneer je op je mobiel je tv aantikt, zorgt de tv automatisch voor synchrone weergave. Je kunt dus snel en gemakkelijk overschakelen naar de tv en daarop je favoriete content verder kijken.

SmartThings
Laat je tv alle apparaten rondom je tv automatisch waarnemen, verbinden en op intuïtieve wijze weergeven. SmartThings ondersteunt niet alleen mobiele/cam/ IoT /Smart-apparaten, maar ook oudere apparaten. Zodra de apparaten zijn verbonden, kun je ze eenvoudig bedienen met je One Remote.

Garantie
Mochten er onverhoopt technische problemen met je televisie ontstaan, dan kan je contact opnemen met de bol.com klantenservice. Bol.com brengt je in contact met de verkoper van de televisie, zodat deze verkoper het probleem met je kan oplossen. Uiteraard kan de bol.com klantenservice helpen als je er met de verkoper niet uitkomt. Door de inkoop van televisies buiten Nederland kan het zijn dat de fabrieksgarantie op die televisies niet geldt. Ook zonder fabrieksgarantie kan je je echter beroepen op je wettelijke garantie. In de wet staat namelijk dat je recht hebt op een goed product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Samsung 55QN90C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 55QN90C

 • list plusIndrukwekkende gaming mogelijkheden met vier HDMI 2.1 poorten die geavanceerde gaming functies ondersteunen zoals Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate.
 • list plusVerbluffende HDR-prestaties en levendige kleuren met hoge piekhelderheid en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid.
 • list plusVeelzijdige prestaties en gebruiksvriendelijke slimme interface met een ruime selectie van apps, geschikt voor verschillende kijkscenario's.

Nadelen Samsung 55QN90C

 • list plusAf en toe haperingen in langzame panoramashots en uitdagingen bij het gladstrijken van macro-blokken in lage kwaliteit content.
 • list plusStabiliteit op de centrale standaard kan een zorg zijn voor potentiële kopers.
 • list plusBeperkingen in het omgaan met bepaalde visuele artefacten, zoals opgemerkt in sommige recensies.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.95
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
9.9
De Samsung 55QN90C Neo QLED TV valt op met zijn indrukwekkende reeks functies en veelzijdige prestaties. Met een strak en minimalistisch ontwerp biedt het verschillende formaten tegen verschillende prijspunten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende budgetten. De gamingmogelijkheden van de TV zijn een opvallende functie, dankzij de vier HDMI 2.1-poorten die geavanceerde gamingfuncties ondersteunen zoals Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate, waardoor een naadloze game-ervaring met de nieuwste consoles wordt gegarandeerd. Volgens Tom's Guide blinkt de TV uit in helderheid, kleurnauwkeurigheid en reproductie, met een verbluffende HDR-prestatie en levendige kleuren. De Neural Quantum Processor 4K drijft de TV aan en biedt eersteklas upscaling-mogelijkheden voor een gedetailleerde en realistische beeldkwaliteit, vooral merkbaar tijdens filmscènes.

Rtings.com benadrukt de veelzijdigheid van de Samsung 55QN90C en beveelt het aan voor verschillende doeleinden zoals film kijken en gamen in donkere kamers vanwege zijn hoge contrastverhouding en lage invoervertraging. De hoge piekhelderheid en uitzonderlijke reflectiebehandeling maken het geschikt voor heldere kamers, met een uitstekende kijkervaring voor tv-programma's, sport en videogames. De redelijke kijkhoek en gebruiksvriendelijke slimme interface met een ruime selectie aan apps versterken verder de aantrekkingskracht ervan. Hoewel de TV een consistente beeldkwaliteit en hoge piekhelderheid levert, merken sommige recensies af en toe haperingen op bij langzame panningsshots en uitdagingen bij het gladstrijken van macroblocking in lage kwaliteit content.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Samsung 55QN90C gunstig met zijn geavanceerde gamingfuncties, uitzonderlijke helderheid en kleurnauwkeurigheid. Zijn prestaties in zowel donkere als heldere kamers, samen met zijn veelzijdige slimme interface, positioneren het als een sterke concurrent in de 55-inch TV-markt. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de stabiliteit van de TV op zijn centrale standaard en de beperkingen bij het omgaan met bepaalde visuele artefacten.

Concluderend biedt de Samsung 55QN90C Neo QLED TV een indrukwekkend pakket met zijn gamingmogelijkheden, verbluffende beeldkwaliteit en veelzijdigheid in verschillende kijkscenario's. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, maken zijn algehele prestaties en functieset het een overtuigende keuze voor degenen die een premium 55-inch TV-ervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

3. Betaalbaar geprijsd voor zijn categorie: Hisense U6K Series Google TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
9.36

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. LG 65" G3 OLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
8.82
De LG 55" G3 OLED TV is een toptoestel in de OLED TV-reeks van LG voor 2023, geprezen om zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en uitstekende prestaties in verschillende gebruiksscenario's. Met een strak ontwerp en de beste prestaties in heldere kamers, biedt het een visueel verbluffende ervaring. De bijna oneindige contrastverhouding en brede kijkhoek dragen bij aan een uitzonderlijke kijkervaring, waardoor het geschikt is voor elke kamersituatie. De lage inputvertraging en uitstekende responstijd maken het ook optimaal voor gaming, zonder merkbare invloed op de beeldkwaliteit in de gamemodus. Volgens een review van rtings.com, "blinkt de LG G3 OLED TV uit in helderheid voor zowel SDR- als HDR-inhoud, waardoor het geschikt is voor elke kamersituatie." Deze TV is een uitstekende keuze voor verschillende entertainmentbehoeften.

De LG G3 OLED TV is verkrijgbaar in verschillende formaten, waarbij het 55-inch model begint bij $2,299.99. Hoewel het slanke, wandvriendelijke ontwerp wordt geprezen, is het vermeldenswaard dat een aparte standaardaankoop vereist is om het op een tafel of entertainmentcentrum te plaatsen. De TV beschikt over een poortselectie, waaronder HDMI 2.1-poorten, om te voldoen aan moderne connectiviteitsbehoeften. Sommige gebruikers kunnen echter de agressieve ABL (Automatische Helderheidsbegrenzer) storend vinden in heldere gebieden. Bovendien worden de afstandsbediening en de smart TV-interface bekritiseerd vanwege hun complexiteit en rommeligheid, met een aanbeveling om in plaats daarvan een externe streamingapparaat te gebruiken. Zoals benadrukt in een review van CNET, "wordt de LG G3 OLED TV geprezen als de best presterende TV met uitstekende beeldkwaliteit, contrast en beeld vanuit een schuine hoek, maar de hoge prijs rechtvaardigt mogelijk niet de waarde voor de meeste hoogwaardige TV-kopers."

In vergelijking met zijn tegenhangers wordt de Sony A95L OLED aanbevolen vanwege de ondersteuning voor Dolby Vision HDR, uitzonderlijke verwerking en ondersteuning voor audioformaten, waardoor het ideaal is voor een thuisbioscoop. Aan de andere kant wordt de Samsung S90C OLED opgemerkt als de beste waarde OLED TV, die bijna de prestaties van de Sony A95L evenaart, terwijl het betaalbaarder is. Het blinkt uit in beeldkwaliteit met diepe zwarttinten en biedt uitstekende gamingfuncties. De LG C3 OLED, gepositioneerd als een van de beste OLED TV's in het hogere middensegment, richt zich op waarde en gaming-georiënteerde functies, met verbluffende beeldkwaliteit in donkere kamers.

Over het algemeen valt de LG 55" G3 OLED TV op door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, veelzijdigheid en gamingprestaties. De hoge prijs rechtvaardigt mogelijk niet de waarde voor alle hoogwaardige TV-kopers, en sommige gebruikers kunnen bepaalde aspecten van het ontwerp en de interface als onhandig ervaren. Zoals samengevat in een review van Tom's Guide, "biedt de LG G3 OLED TV uitstekende beeldkwaliteit en ultrahelderheid, waardoor het een visueel verbluffende ervaring is. Het opzetten op een tafel of entertainmentcentrum vereist echter een aparte standaardaankoop."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.78
Ik ben helemaal weg van de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV. Met zijn QLED-technologie en levendige kleuren biedt deze TV een geweldige kijkervaring. Voor gamers is het helemaal top, met 4K Dolby Vision-gaming, VRR en ALLM op de HDMI 2.1-poort. En met de Fire TV-platform krijg je slimme TV-functies en aanbevelingen op basis van je kijkgedrag. En het beste van alles is dat deze TV echt waar voor je geld biedt, vooral tijdens kortingsperiodes zoals Black Friday en Amazon Prime Day.

Wat ik echt geweldig vind, is dat de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV een Fire TV Stick heeft ingebouwd, waardoor je toegang krijgt tot alle grote streaming-apps en Alexa-spraakbediening. En het ondersteunt ook alle grote HDR-formaten en biedt VRR voor gamers, wat het echt veelzijdig maakt. En de grotere versie, de QL65F601, is ook de moeite waard, vooral als hij in de aanbieding is. Met de concurrerende prijzen en regelmatige kortingen van Amazon zijn deze TV's echt de moeite waard om te overwegen.

Deze TV is perfect voor het kijken van films of shows in een donkere kamer vanwege het geweldige contrast en de uniforme zwarte kleuren. En voor gamers is het ook top, met een lage inputvertraging en een goede selectie gamingfuncties. Maar voor sport en als desktopmonitor heeft het wel wat beperkingen vanwege de slechte kijkhoeken en problemen met het correct weergeven van chroma 4:4:4. Toch biedt de TV een geweldige selectie streaming-apps, goede reflectiebehandeling en een goede helderheid voor overdag, dus het is echt geschikt voor allerlei toepassingen.

Maar eerlijk is eerlijk, de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV heeft ook wat minpuntjes. De piekhelderheid en de kleurruimte-afdekking kunnen teleurstellend zijn in vergelijking met andere modellen, en de HDR-highlights en kleurhelderheid zijn niet zo krachtig als bij duurdere modellen. Ook is de 60Hz-native weergave niet ideaal voor gaming, en de lokale dimfunctie kan wat bloeiende artefacten vertonen. En het is ook goed om te weten dat Amazon's eigen content sterk gepromoot wordt op het startscherm van de Fire TV-interface.

Al met al is de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV echt een geweldige keuze, vooral voor de prijs en de veelzijdige functies. Het biedt een geweldige kijkervaring en gamingmogelijkheden, en hoewel het misschien niet helemaal kan tippen aan duurdere modellen, is het toch een fantastische optie voor budgetbewuste consumenten die geavanceerde functies willen in een TV.

Kortom, ik ben echt onder de indruk van de Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV. Met zijn levendige QLED-display, sterke gamingfuncties en concurrerende prijs is het een solide keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare TV met geavanceerde mogelijkheden. Ondanks enkele beperkingen op het gebied van helderheid en kleurhelderheid, is het totaalpakket echt de moeite waard en maakt het een waardige concurrent in de categorie 55-inch TV's.

Verkrijgbaar bij:

6. Geoptimaliseerd voor streaming tegen een budgetvriendelijke prijs: Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.35
De Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV is een budgetvriendelijke optie die indrukwekkende functies en waarde biedt, waardoor het een opvallende keuze is voor streaming met een beperkt budget. Het maakt gebruik van QLED-technologie om de beeldkwaliteit te verrijken, met levendige kleuren en een degelijk contrast. Volgens TechRadar blijft het "een van de beste budget-tv's, met een reeks formaten tegen een betaalbare prijs zonder ernstig in te leveren op beeldkwaliteit of functies". Het ontwerp van de tv is aantrekkelijk, met een dunne grijze rand en V-vormige metalen poten, maar zoals opgemerkt door PCMag, kunnen de meegeleverde voeten specifieke stands of meubels vereisen.

Deze Amazon TV biedt een solide smart TV-ervaring via het Fire TV-platform, met een verscheidenheid aan streamingdiensten en handsfree spraakopdrachten via Alexa. Het ondersteunt HDR-content in Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG, waardoor het veelzijdig is qua contentcompatibiliteit. De ingebouwde smart interface bevat een centrale navigatiebalk voor eenvoudige toegang tot profielen, HDMI-ingangen, zoekopdrachten en live tv-kanalen, samen met gepersonaliseerde app-aanbevelingen.

Wat betreft prestaties blinkt de tv uit bij het kijken naar films of shows in een donkere kamer vanwege zijn uitstekende contrastverhouding en zwarte uniformiteit, waardoor het geschikt is voor HDR-films in een donkere kamer. Het kan echter tekortschieten in piekhelderheid voor HDR-content, en de dekking van het DCI-P3- en BT.2020-kleurenspectrum is enigszins teleurstellend in vergelijking met andere modellen. Het biedt goede gameprestaties met 4K Dolby Vision gaming, een lage inputvertraging van 10 ms in de gamemodus en een degelijke selectie gamingfuncties, zoals vermeld door TechRadar.

De Amazon Fire TV Omni QLED 55-inch TV wordt aanbevolen voor gemengd gebruik, waaronder tv-shows, sport, videogames en HDR-films, volgens RTings. Hoewel het misschien niet kwalificeert als een top gaming-tv vanwege zijn 60Hz native display, biedt het over het algemeen een goede game-ervaring. De prijzen variëren gedurende het jaar, waarbij het 65-inch model tijdens verkoopevenementen zo laag kan zijn als $579/£679, waardoor het een aantrekkelijke optie is in het budgetvriendelijke segment.

In vergelijking met high-end modellen kan de Omni QLED enkele beperkingen vertonen op het gebied van kleurlevendigheid en HDR-prestaties, evenals enkele blooming-artefacten en beperkte helderheid voor HDR-content. Toch onderscheidt het zich in de budget-tv-categorie vanwege zijn algehele waarde, reeks formaten en betaalbaarheid, en biedt het een overtuigende optie voor degenen die een functierijke streamingervaring zoeken zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Samsung QN95B Neo QLED TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.31

Geniet van de meest geavanceerde 4K-ervaring tot nu toe met de Samsung QE55QN95B. Dit beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en combineert Neo QLED met Quantum Mini LEDs voor haarscherpe details, kleurrijke beelden en zeer nauwkeurige lichtbediening.

Infinity One Design

Doe geen concessies aan elegantie voor een meeslepende kijkervaring. Dit prachtige Infinity One Design heeft een buitengewoon slank profiel.

Neural Quantum Processor 4K

De geavanceerde, multi-intelligente processor van Neo QLED levert te mooiste 4K-kijkervaring. In plaats van één neuraal netwerk om visuele data te analyseren, gebruikt de Neo Quantum Processor 4K data van 20 neurale netwerken om ieder visueel detail van eender welke bron te verbeteren.

Dolby Atmos®

De nieuwe top channel speakers van Samsung maken de Dolby Atmos-ervaring nog intenser, zodat je bij het bekijken van een film of tijdens het gamen helemaal kunt opgaan in de actie met multidimensionaal geluid.

Quantum HDR 32x

Iedere nuance en ieder detail wordt tot leven gewekt met rijke, levensechte kleuren en een dieper contrast. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ verschuift kleur en contrast per scène. Hierdoor merk je zelfs de kleinste details op.

Anti Reflection

Laat je niet hinderen door de zon tijdens die spannende middagwedstrijd of door reflecties van de lamp als je 's avonds een film kijkt, met de alom geprezen Anti Reflection. Het maakt niet uit waar je zit: je wordt niet afgeleid door weerkaatsend licht en kunt jezelf helemaal verliezen in de nieuwste kaskrakers.

EyeComfort Mode

Samsungs EyeComfort Mode laadt vooraf de tijden van zonsondergang en zonsopgang en past helderheid en kleuren automatisch op de lichtsterkte aan. Je ogen hoeven zich hierdoor minder in te spannen als je TV kijkt en dus kun je gemakkelijker ontspannen en uitrusten.

Real Depth Enhancer

Het menselijk oog neemt diepte waar door het vergroten van het contrast tussen voor- en achtergrond. Real Depth Enhancer doet precies hetzelfde. Wanneer je bijvoorbeeld naar een natuurdocumentaire kijkt, komen de rimpels van een olifant extra scherp in beeld en blijft de achtergrond hetzelfde. Net alsof je oog in oog met de olifant zou staan.

Motion Xcelerator Turbo Pro

Motion Xcelerator Turbo Pro met een 4K 144Hz zorgt voor de allerbeste prestaties met ongekend scherpe visuals en hoge snelheden.

FreeSync Premium Pro

Met de Certified AMD FreeSync Premium Pro™ core technologie, profiteer je van minder schokken en scheuren op het scherm. Bovendien heb je met de combinatie van soepel gamen met de allerbeste prestaties, visuals met een uitzonderlijk hoge dynamische range en een lage latentie optimale winkansen.

Q-Symphony

Omring jezelf met geluid van de tv en soundbar in perfecte harmonie. Dankzij Q-Symphony kunnen de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

Object Tracking Sound+ (OTS+)

De ingebouwde speakers zorgen voor een levendig, realistisch 3D-geluid en geeft je het gevoel dat je omringd wordt door de actie.

Smart Hub

In de nieuwe Samsung Smart Hub is de navigeerfunctie geoptimaliseerd: je favoriete content heb je nu nog sneller gevonden en dus kun je langer genieten van films en veel meer.

SmartThings

Ontspan en laat alles over aan je slimme butler. Via SmartThings maak je naadloos verbinding met al je slimme apparaten in huis en bedien je alles met je afstandsbediening of via spraakbesturing terwijl je TV kijkt.

Video Call Application

Met Google Duo praat je op het grote scherm gezellig bij met vrienden en familie. Met de Samsung SlimFit Cam of de camera van je smartphone is videobellen gemakkelijker dan ooit.

Samsung TV Plus

Geniet van gratis live streaming-content op je TV met Samsung TV Plus. Kies uit diverse kanalen met actuele content: er is voor ieder wat wils.

Multi View

Kijk wat er op TV is en houd tegelijkertijd je mobiel in de gaten op hetzelfde scherm. Of het nu live sportuitslagen zijn of video-instructies voor games: je hoeft alleen je telefoon maar te verbinden om naar meerdere schermen tegelijk te kijken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

8. Optimaal voor buiten: SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV

Loading ...

Voordelen SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV

 • list plusDuurzame, IP55-geclassificeerde aluminium behuizing ter bescherming tegen stof, vaste objecten en water
 • list plusVerbeterde poortselectie en -indeling, met opties voor wand- of plafondmontage en ingebouwde Wi-Fi
 • list plusSlank en licht ontwerp, weegt 47 pond en meet 49,4 x 28,7 x 3,5 inch zonder standaard

Nadelen SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV

 • list plusGebrek aan slimme functionaliteit, maar geschikt voor een streaming stick

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
8.89
Ik ben dol op de SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV, vooral het 55-inch model! Deze televisie is speciaal ontworpen voor gebruik in schaduwrijke buitenomgevingen. Met een prijskaartje van $2,898.95, heeft het een duurzame, IP55-geclassificeerde aluminium behuizing die bescherming biedt tegen stof, vuil en water. Volgens Tom's Guide heeft deze TV "verbeterde poortselectie en -indeling," met opties voor muur- of plafondmontage en ingebouwde Wi-Fi. Het ontwerp van de TV heeft bescherming als prioriteit met een gepoedercoate aluminium behuizing die afgesloten is tegen vocht en vuil. Het is opvallend slank en licht in vergelijking met andere buiten-televisies, met een gewicht van 47 pond en afmetingen van 49.4 x 28.7 x 3.5 inch zonder standaard.

Het afgesloten paneel aan de achterkant van de TV heeft een reeks poorten, waaronder drie HDMI-poorten, component- en composietvideo-ingangen, en een USB 3.0-poort. Hoewel de Veranda 3 geen slimme functionaliteit heeft, is er ruimte voor een streaming stick. Deze TV is geoptimaliseerd voor schaduwrijke installaties en is niet geschikt voor direct zonlicht. Tom's Guide vermeldt ook dat de Veranda 3 goed presteerde in laboratoriumtests, waarbij de nadruk lag op zijn vermogen om een kwalitatieve kijkervaring te bieden in de beoogde omgeving.

In vergelijking met de SunBriteTV Pro 2 outdoor TV, valt de Veranda 3 op vanwege zijn lichtere gewicht, verbeterde poortselectie en meer toegankelijke prijsstelling, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die een buiten-televisie zoeken voor schaduwrijke gebieden. Aan de andere kant is de Pro 2 ontworpen met zware bescherming tegen de elementen, waaronder een ingebouwd temperatuurregelsysteem, beveiligde mediabay, weersbestendige bedieningsknoppen en getemperd glas dat het scherm beschermt. Dit maakt de Pro 2 meer geschikt voor extreme weers- en temperatuurcondities, gericht op een ander scala aan buiteninstallatiescenario's.

De SunBriteTV Veranda 3 Outdoor TV blinkt uit als een weerbestendige, schaduwrijke buiten-televisie, met verbeterde beeldkwaliteit, geluid en HDR-ondersteuning. Toch kan het gebrek aan slimme functionaliteit een beperking zijn voor sommige gebruikers. De concurrerende prijs, duurzaamheid en verbeterde poortselectie maken het een overtuigende keuze voor degenen die een buiten-televisie zoeken voor schaduwrijke installaties. Zoals Tom's Guide opmerkt, "de TV is slank en licht in vergelijking met andere buiten-televisies, waardoor het een uitstekende keuze is voor wandmontage."

Verkrijgbaar bij:

9. Sony XR-65A95K

Loading ...

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.23

De Sony XR-65A95K biedt een erg mooi beeld en maakt hiervoor gebruik van een QD-OLED scherm. Dankzij XR OLED Contrast Pro verhoogt de tv de kleurhelderheid tot wel 200% ten opzichte van normale OLED-tv's.

Indrukwekkend beeld en geluid dankzij cognitieve intelligentie
Onze BRAVIA XR™-tv tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de Cognitive Processor XR™. De BRAVIA XR processor verwerkt kennis en creëert oplossingen zoals het menselijk brein dat doet. Het heeft het vermogen om dingen te leren, te onthouden en continu te verbeteren wat resulteert in levensechte diepte, buitengewoon contrast en prachtige, levendige kleuren. Een breed scala aan natuurlijke, prachtige kleuren
Met het nieuwe OLED-scherm (QD-OLED) en de Cognitive Processor XR™ krijg je ons breedste kleurenpalet. Deze unieke processor geeft natuurlijke tinten weer die er prachtig uitzien voor het menselijk oog. Het scherm vult zich met consistent levendige en realistische texturen op elk helderheidsniveau. Levensechte diepte dankzij pure zwarttinten en helderdere kleuren
Deze tv combineert een OLED-scherm (QD-OLED-scherm) met XR OLED Contrast Pro. Dit verhoogt de kleurhelderheid met tot 200% ten opzichte van normale OLED-tv's. Dankzij de diepe zwarttinten en heldere kleuren komen beelden tot leven. De tv gebruikt Cognitive Processor XR™ om afbeeldingen te verbeteren net zoals je ogen zich aanpassen, zodat je geen detail mist door overbelichting en schaduwen. Het scherm is de speaker, beeld en geluid zijn in harmonie
Acoustic Surface Audio+™ gebruikt speciale actuatoren om van het scherm een meerkanaalsspeaker te maken. U hoort geluid dat exact overeenkomt met wat er gebeurt op het scherm. Beeld en geluid in perfecte harmonie voor een meeslepende beleving. Ontdek nieuwe manieren om tv te kijken met BRAVIA CAM
U zit altijd op de beste plek met BRAVIA CAM. Deze functie herkent waar u zit en optimaliseert het beeld en geluid voor die plek. Er zijn ook andere leuke nieuwe functies die u kunt verkennen, zoals bediening met handgebaren en videochat. Vernieuw, recycle en verminder, ontworpen voor duurzaamheid
Onze BRAVIA XR-tv's zijn ontwikkeld voor een meeslepende beleving en duurzaamheid. We gebruiken minder nieuw plastic in onze tv's en verpakkingen. De A95K gebruikt SORPLAS™ van Sony met een recyclepercentage van tot 85% voor de achterkap. Onze unieke technologie voor backlightbeheer, BRAVIA CAM en sensoren leveren hoge beeldkwaliteit en verlagen je stroomverbruik

Verkrijgbaar bij:

10. Sony Bravia XR A95L OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.76
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.77

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 55 inch TVs. Er zijn namelijk 2202 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!