Wat is de beste Soundbar van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Soundbar is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Soundbar van 2024? Na het testen van 1449 Soundbars kwam de Roku Select Series HD (32R2A5R) als beste uit onze Soundbar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Soundbars, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Soundbars-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Soundbar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Soundbars

1Score: 9.7
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Beste geluidsbalk
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku
Ga naar laagste prijs
2Score: 9
Vizio V435M-K
Betaalbare Dolby Atmos-integratie
Vizio V435M-K
Vizio
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.5
Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar
Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar
Vizio
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.9
Roku Streambar
Geïntegreerde streamingmogelijkheden
Roku Streambar
Roku
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.5
Sonos Arc
Sonos Arc
Sonos
Ga naar laagste prijs
6Score: 6.8
Sony HT-A7000
HDMI 2.1 passthrough mogelijkheid
Sony HT-A7000
Sony
Ga naar laagste prijs
7Score: 6.2
Sonos Beam (second-gen)
Optimaal voor appartementen en kleine ruimtes
Sonos Beam (second-gen)
Sonos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soundbar Koopgids

Met de juiste soundbar haal je een complete ervaring van helder en diep geluid in huis. De surround sound is een geweldige aanvulling op je televisie of computer. Hoe kies je de allerbeste soundbar en waar let je allemaal op? Je leest het in deze koopgids!

Over de soundbar

Een soundbar is een geluidsysteem dat wordt gebruikt om het geluid van je televisie of computer te verbeteren. Eigenlijk is het een brede luidsprekerbalk. Dankzij de vorm heeft dit type geluidsversterker de naam "soundbar" gekregen.

In de soundbar zitten meerdere speakers die het geluid met hoge kwaliteit versterken. De combinatie van een brede balk en het geluidsveld van de speakers leveren surround sound: een hele geluidservaring die het home cinema effect geeft, in plaats van de matige kwaliteit die uit bijvoorbeeld een TV zelf komt.

 

Wat betekent surround sound?

Surround sound is een term die je vaak hand in hand ziet gaan met soundbars. Dit is het effect dat de soundbar heeft. Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Als je "surround sound" naar het Nederlands vertaalt betekent dit "omringend geluid". Dat is ook wat het effect zo ongeveer inhoudt. Geluid dat rechtstreeks van een apparaat komt hoor je uit één kant komen. Bij surround sound komt het geluid van meerdere kanten en ben je erdoor omringd. Net als in de bioscoop, maar dan meestal wat minder hard.

Bij surround sound hoort het niet zo te zijn dat het geluid merkbaar uit verschillende hoeken komt. De verschillende speakers moeten samen één harmonieus spel van geluid uitdragen en naadloos in elkaar overlopen. Vandaar de vergelijking met de bioscoop.

Hoe werkt een soundbar?

Een soundbar draagt het geluid uit van het apparaat waar die op aangesloten is. Om een soundbar te laten werken moet je deze dus eerst aansluiten op een apparaat zoals een televisie of een computer. De bediening van de soundbar is afhankelijk van het apparaat waar die op aangesloten is, maar ook de wijze waarop de soundbar is aangesloten.

Hoe je een soundbar op je TV aansluit lees je verder in deze koopgids. De soundbar is voor basisbediening uitgerust met een aan- en uitknop en in sommige gevallen een verbindknop. De verbindknop is aanwezig wanneer de soundbar werkt met een WiFi of een ander soort signaal.

Ten slotte heeft de soundbar een eigen afstandsbediening. Afhankelijk van de soundbar en de wijze van aansluiting op het apparaat, is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je het volume vanuit de soundbar ook regelt met de afstandsbediening van je TV.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een soundbar?

Je wilt natuurlijk het beste geluid. Daarom let je tijdens het kiezen van een soundbar op de geluidskwaliteit. De productomschrijving zal hier zo positief mogelijk over zijn om de soundbar aan te prijzen, maar op veel sites (met name de bekende en grotere) vind je reviews. Die zijn nuttig, want hierin omschrijven mensen die het product al enige tijd in gebruik hebben hoe zij de kwaliteit ervaren.

Hoe je een soundbar precies aansluit lees je verder in deze koopgids, maar voor nu kan ik alvast verklappen dat er verschillende aansluitingsmanieren zijn. Ook deze vind je terug in de productomschrijving. Kies er één die bij jouw TV of ander apparaat past om het jezelf gemakkelijk te maken.

Wat de prijs betreft is er veel variatie, die in deze koopgids nog nader toegelicht wordt. Voor bijna elk budget is er wel een soundbar te vinden. Het is dan wel handig om van te voren nagedacht te hebben over hoeveel je aan de soundbar uitgeeft.

De besturing van de soundbar levert ook stof tot nadenken op. Wil je die met een app kunnen besturen of 'ouderwets' met een afstandsbediening? Misschien wil je beide manieren wel kunnen gebruiken. Ga op zoek naar een soundbar die bij jouw wensen aansluit.

Heb je een smart home platform in huis, zoals Alexa of de Google Assistent? Bepaalde soundbars kunnen hiermee samenwerken, maar dat verschilt wel per merk en model. Het levert extra gemak op om de soundbar aan jouw platform te kunnen koppelen. Je kunt op websites vaak op deze eigenschap filteren. Dat scheelt weer zoekwerk.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de soundbar bij de TV en op het meubel past! Goed om ook naar het formaat en de afmetingen te kijken. Ook komen sommige soundbars met een extra subwoofer, en anderen weer niet. Dat neemt ook weer extra ruimte in. Voordeel is dan wel dat je geluid meer surround sound is. Een goede planning van de plaatsing is alleen maar handig.

Hoe sluit je een soundbar aan op je TV?

Je kan een soundbar op verschillende manieren aansluiten op apparaten, maar de standaardwijze blijft het gebruik van een kabel. Wat voor soort kabel je nodig hebt, moet je van te voren even uitpluizen. Je kan een HDMI of optische kabel nodig hebben. Check bij zowel je TV als de soundbar of de juiste aansluiting aanwezig is.

Een HDMI ingang op je TV herken je aan de letters ARC boven een aansluiting. Op je soundbar zoek je naar de juiste vorm of de de tekst "HDMI OUT". De aansluiting voor een optische kabel herken je aan de vorm of de tekst "DIGITAL AUDIO OUT". Je kan ook van te voren een plaatje van de kabels op internet zoeken om de vorm te herkennen.

Plaats de soundbar op het TV meubel, voor de soundbar. Je kan die plaatsen hoe je wilt, maar kijk uit dat het niet te dicht op andere apparaten staat, in verband met de warmte die ze kunnen produceren. Als alles een beetje los van elkaar staat is het goed.

Vervolgens plug je de kabel in. Dit doe je door simpelweg de kabel in de juiste poortingang van je TV en soundbar te stoppen. De kabel verbindt nu de twee apparaten. Nu dit klusje geklaard is, wil je de soundbar goed geïnstalleerd hebben op je TV. Dit doe je met de afstandsbediening van de soundbar.

Tijd om de boel af te stellen en het geluid te testen! Zet je TV aan. Zoek op de afstandsbediening van de soundbar naar de knop "input" of "source". Kies vervolgens de naam van de ingang die met de kabel hebt gebruikt. Als die overeenkomen zit je goed. Geniet van het geweldige geluid!

Tegenwoordig heb je naast de standaard aansluiting ook allerlei opties voor telefoon apps, WiFi, Bluetooth en meer soorten connecties. Deze zijn niet altijd om het geluid door te geven, maar wel om de soundbar te besturen. Er is niet één vaste manier om deze connecties met de soundbar te maken. Meestal zul je een WiFi connectie in huis of Bluetooth moeten gebruiken om de apparaten te koppelen.

Op welke apparaten kun je een soundbar aansluiten?

Een televisie is niet het enige apparaat waar de soundbar op aangesloten kan worden! Computers zijn in de meeste gevallen ook voorzien van een HDMI ingang en kunnen dus gekoppeld worden aan een soundbar. Met name desktop computers hebben vaak al losse speakers, dus het is niet zo gek dat die ook vervangen kunnen worden door een soundbar.

Dit geldt zeker niet voor alle soundbars, maar er zijn varianten die ook aan je smartphone of tablet gekoppeld kunnen worden. Dit gebeurt meestal met een app. Niet alleen om te besturen, maar ook om bijvoorbeeld muziek vanaf je telefoon af te spelen! Zonder tussenkomst van je TV, terwijl die daar wel aan gekoppeld blijft. Sommige soundbars kunnen dus zelfs aan meerdere apparaten tegelijk aangesloten zijn, al is dat niet letterlijk met een kabel.

Hoeveel kost een soundbar?

De prijzen van soundbars lopen gigantisch uiteen: voor €100 scoor je al een goedkoop model, terwijl sommige dure varianten wel meer dan €1500 kosten. Wat moet je daar nou mee?

Als je naar de hoogste van de drie kwaliteitsklassen kijkt, beginnen de goedkoopste modellen bij €500. Een uiterst goede kwaliteit soundbar zal je dus al snel tussen de €500 en €800 kosten, en als je budget hoger is zelfs meer. Als de kwaliteit ook van middenklasse mag, zijn koop je voor €300-€500 een soundbar.

De prijs is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van extra's zoals bijgeleverde subwoofers en de mogelijkheid om een app te gebruiken. Vooral extra speakers hebben een merkbare invloed op de prijs. Daar krijg je dan wel weer daadwerkelijk meer apparatuur voor terug.

hero illustration

Hoe testen we Soundbars?

Om de beste Soundbar te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Soundbar-test hebben we 1449 Soundbars geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Soundbar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Soundbar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Soundbar-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Soundbar in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1449 Soundbars te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Soundbars op een rij

1. Beste geluidsbalk: Roku Select Series HD (32R2A5R)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast over de veelzijdige Roku Select Series soundbar. Met fantastische kleurnauwkeurigheid en geweldige SDR-helderheid is deze soundbar perfect voor tv-shows en sport in heldere en matig verlichte kamers. Ook biedt het lage invoervertraging en responstijd, waardoor het uitstekend is voor gamen. Maar let op, het heeft een beperkte kijkhoek en teleurstellende beeldverwerking voor lage kwaliteit content, wat de algehele kijkervaring kan beïnvloeden.

Vergeleken met andere Roku-opties, springt de Roku Select Series soundbar eruit vanwege zijn specifieke sterke punten. De Roku Streaming Stick 4K Plus en de Roku Ultra (2022) bieden 4K streaming in Dolby Vision en snellere Wi-Fi, waardoor ze opvallen voor hoge-resolutie content. Aan de andere kant is de Roku Express 4K Plus een meer budgetvriendelijke optie, met 4K streaming met HDR10 en extra afstandsbedieningen. Maar de kracht van de Roku Select Series soundbar ligt in zijn veelzijdigheid en geschiktheid voor verschillende gebruiksscenario's, waardoor het een opvallende keuze is voor gemengd gebruik.

Hoewel de Roku Select Series soundbar opvallende sterke punten heeft, zoals fantastische kleurnauwkeurigheid en lage invoervertraging, heeft het ook beperkingen, waaronder een beperkte kijkhoek en teleurstellende beeldverwerking voor lage kwaliteit content. Daarnaast biedt het geen ondersteuning voor VRR of 1440p en heeft het een langzamere responstijd in donkere scènes, wat een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, met name degenen die zich richten op gaming met hoge resolutie. Maar zijn veelzijdigheid en sterke punten in specifieke gebruiksscenario's maken het een overtuigende keuze voor degenen die een soundbar zoeken die aan verschillende behoeften kan voldoen.

Kortom, de Roku Select Series soundbar is een sterke concurrent, vooral voor gebruikers die een veelzijdige soundbar zoeken die goed presteert in verschillende gebruiksscenario's. Zijn fantastische kleurnauwkeurigheid en lage invoervertraging maken het een uitstekende keuze voor tv-shows, sport en gaming, maar de beperkingen, zoals een beperkte kijkhoek en langzamere responstijd in donkere scènes, moeten worden overwogen. Als veelzijdigheid en prestaties in verschillende scenario's uw belangrijkste prioriteiten zijn, is de Roku Select Series soundbar een solide optie om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Betaalbare Dolby Atmos-integratie: Vizio V435M-K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vizio V435M-K

 • list plusVerbeterde geluidskwaliteit
 • list plusDolby Atmos ondersteuning
 • list plusUnieke on-screen bedieningsintegratie met geselecteerde Vizio TV-modellen

Nadelen Vizio V435M-K

 • list plusGeen ingebouwde Wi-Fi en slimme assistent ondersteuning
 • list plusTeleurstellende Dolby Atmos prestaties
 • list plusGebrek aan uitbreidingsmogelijkheden

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.07
Ik ben de Vizio M-Series All in One soundbar, model M213AD-K8, en ik ben de perfecte keuze voor wie op zoek is naar verbeterde geluidskwaliteit, Dolby Atmos-ondersteuning en integratie met bepaalde Vizio TV-modellen. Met zes actieve speakers en twee passieve radiatoren, bied ik aanpasbare luidsprekeruitvoer op basis van mijn oriëntatie. Mijn HDMI en HDMI eARC-poorten ondersteunen Dolby Atmos en minimaliseren lip-sync problemen, terwijl ik ook een nieuw ontworpen afstandsbediening en Bluetooth-connectiviteit bied. Ik mis echter ingebouwde Wi-Fi en ondersteuning voor slimme assistenten, en sommige recensies wijzen op teleurstellende Dolby Atmos-prestaties en het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden.

In een recensie van Digital Trends wordt mijn "verbeterde geluidskwaliteit, Dolby Atmos-ondersteuning" en "unieke on-screen control integratie met bepaalde Vizio TV-modellen" geprezen. Het feit dat ik HDMI- en HDMI eARC-poorten heb, samen met de aanpasbare luidsprekeruitvoer op basis van mijn oriëntatie, wordt benadrukt als belangrijke voordelen.

De recensie van CNET benadrukt mijn uitstekende geluidskwaliteit voor films en muziek, sterke basrespons en flexibiliteit met twee HDMI-ingangen. Er wordt opgemerkt dat ik een breder geluidsbeeld heb en betere scheiding van geluidseffecten, vooral merkbaar in specifieke filmscènes. Echter, de Dolby Atmos-ondersteuning wordt als teleurstellend beschouwd, en het ontwerp wordt omschreven als functioneel maar niet visueel aantrekkelijk, met geen optie om in de toekomst meer surround-kanalen toe te voegen.

Ik word vergeleken met de Vizio M-Series Quantum MQ6 4K smart TV in een recensie van Tom's Guide, die ongecomprimeerd Dolby Atmos-geluid en strak design heeft. Mijn Dolby Atmos-ondersteuning is een opvallende functie, terwijl de TV deze functie mist ondanks zijn quantum-dot displays en Vizio SmartCast smart TV-functies. De recensie merkt ook op dat ik geen uitbreidingsmogelijkheden en Wi-Fi-streaming heb, waardoor mijn veelzijdigheid in vergelijking met de TV beperkt is.

Samengevat, ik, de Vizio M-Series All in One soundbar, model M213AD-K8, ben een sterke optie voor wie op zoek is naar verbeterde geluidskwaliteit, Dolby Atmos-ondersteuning en integratie met bepaalde Vizio TV-modellen. Ik blink uit in het leveren van uitstekend geluid voor films en muziek, maar mijn Dolby Atmos-mogelijkheden voldoen mogelijk niet aan alle verwachtingen. Desalniettemin blijf ik een overtuigende keuze voor algemeen gebruik van een soundbar, vooral voor wie op zoek is naar een betaalbare Dolby Atmos-integratie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar

 • list plusUitzonderlijke audiobeleving met Dolby Atmos-functie

Nadelen Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar

 • list plusAfstandsbediening kan worden verbeterd
 • list plusOntbreekt moderne functies zoals WiFi-ondersteuning

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
8.98
Als ik op zoek ben naar een indrukwekkende audiobeleving zonder de bank te breken, dan is de Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar zeker een topkeuze. Met zijn Dolby Atmos feature geniet ik van een meeslepend surroundgeluid, terwijl de draadloze subwoofer zorgt voor krachtige bassen en een gebalanceerde geluidskwaliteit. Het systeem wordt geprezen om zijn eenvoudige installatie en strakke ontwerp, hoewel de afstandsbediening volgens sommige gebruikers verbeterd kan worden. Toch overtreft de positieve feedback dit kleine minpuntje.

De Vizio M-Series 5.1.2 soundbar wordt geprezen om zijn praktische, elegante en hoogwaardige prestaties. Hometheaterhifi prijst zijn brede frequentiebereik, drie front- en twee hoogtekanalen, en de naadloze integratie van een draadloze subwoofer en surround speakers in één chassis. Het strakke en moderne ontwerp, samen met de goed ontworpen afstandsbediening, maken het een naadloze toevoeging aan elke kamer. Zoals de website beschrijft: "De eenvoudige installatie en elegante styling maken het een praktische en hoogwaardige toevoeging aan elke kamer."

Met een prijs van $699 biedt de Vizio M-Series 5.1.2 soundbar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en overtreft het zijn prijsniveau, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die een premium audiobeleving zoeken. Ondanks het ontbreken van moderne functies zoals WiFi-ondersteuning, levert het krachtige prestaties en biedt het Dolby Atmos tegen een betaalbare prijs. De verbeterde afstandsbediening en strakke nieuwe look versterken zijn aantrekkingskracht. Zoals vermeld: "De geluidskwaliteit is prijzenswaardig, met gedetailleerd, vervormingsvrij geluid en een 6-inch subwoofer die diepte toevoegt aan baszware nummers en actiescènes."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Vizio M-Series 5.1.2 soundbar op door zijn meeslepende Dolby Atmos feature, gebalanceerde geluidskwaliteit, praktisch ontwerp en concurrerende prijsstelling. Hoewel het misschien wat moderne functies mist zoals WiFi-ondersteuning, compenseert het met zijn uitzonderlijke audioprestaties en waar voor je geld.

Kortom, de Vizio M-Series 5.1.2 Premium Soundbar is een serieuze speler op de markt, met een uitzonderlijke audiobeleving tegen een aantrekkelijke prijs. Zijn meeslepende Dolby Atmos, gebalanceerde geluidskwaliteit en praktische ontwerp maken het een uitstekende keuze voor home entertainment systemen. Hoewel het misschien wat kleine beperkingen heeft zoals de afstandsbediening en connectiviteitsproblemen, is de algehele consensus zeer positief, waardoor het een solide aanbeveling is voor degenen die op zoek zijn naar een premium soundbar zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Geïntegreerde streamingmogelijkheden: Roku Streambar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roku Streambar

 • list plusUitstekende streaming-mogelijkheden
 • list plusGoede geluidskwaliteit voor tv-kijken
 • list plusVeelzijdig als zowel soundbar als streamingplatform

Nadelen Roku Streambar

 • list plusGebrek aan bas door kleine behuizing
 • list plusKan niet hetzelfde niveau van dynamiek en ruimtelijkheid leveren als duurdere dedicated soundbars

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.47
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.19
Ik ben de Roku Streambar, een compacte 2.0-kanaals soundbar met geïntegreerde streamingmogelijkheden die gelijk staan aan de Roku Streaming Stick Plus. Ik kom met een spraakgestuurde afstandsbediening, diverse geluidsmodi en connectiviteitsopties, waaronder HDMI met audioretourkanaal en Bluetooth. Volgens CNET imponeer ik met "uitstekende streamingmogelijkheden en indrukwekkende geluidskwaliteit," vooral in het omgaan met dialogen met helderheid en natuurlijkheid. Echter, door het kleine kastontwerp ontbreekt het aan bas in vergelijking met grotere soundbars. Desondanks bied ik een solide 4K HDR streaming upgrade en goed geluid voor tv-kijken.

Mijn veelzijdigheid wordt benadrukt door mijn functionaliteit als zowel een soundbar als een streamingplatform, met 4K HDR output, diverse apps en spraakassistent compatibiliteit. De meegeleverde afstandsbediening bevat sneltoetsen voor populaire streamingdiensten, en de Roku app biedt extra gemak. Mijn installatieproces is eenvoudig en de on-screen ervaring is goed georganiseerd met goede beeldkwaliteit. Volgens What Hi-Fi, hoewel mijn geluidsprestaties functioneel zijn, kan ik misschien niet hetzelfde niveau van dynamiek en ruimtelijkheid bieden als duurdere dedicated soundbars. Toch voldoe ik aan mijn beloftes met weinig klachten, waardoor ik een geweldige prijs-kwaliteitverhouding bied.

In de wereld van soundbars met geïntegreerde streamingmogelijkheden, val ik op door mijn naadloze integratie van streamingdiensten en geluidsprestaties. Ik kan concurreren met duurdere dedicated soundbars en bied een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een compacte soundbar met uitstekende streamingmogelijkheden. Voor audiofielen die maximale dynamiek en ruimtelijkheid zoeken, kunnen duurdere dedicated soundbars echter een meer meeslepende ervaring bieden.

Samenvattend, excelleer ik als een compacte soundbar met geïntegreerde streamingmogelijkheden, met uitstekende streamingprestaties en goed geluid voor tv-kijken. Mijn beperkingen, zoals het gebrek aan bas door mijn kleine kast en iets minder dynamiek in vergelijking met duurdere dedicated soundbars, worden overschaduwd door mijn waardepropositie. Voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige soundbar met geïntegreerde streamingmogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs, bewijs ik een top mededinger te zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Sonos Arc

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Arc

 • list plusRuimtelijk 3D-geluid dat mij helemaal omhult
 • list plusStrak ontwerp dat mooi in mijn interieur past
 • list plusNaadloze integratie met het Sonos-ecosysteem voor audio van hoge resolutie

Nadelen Sonos Arc

 • list plusBeperkingen met de HDMI-poort van de tv voor Atmos-functionaliteit
 • list plusDe aankomende Arc 2 zou wel eens een flink prijskaartje kunnen hebben

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.99
Functionaliteit
7.17
Gebruiksgemak
7.97
Als ik kijk naar de Sonos Arc soundbar, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een van de beste soundbars op de markt is. Met een strak design van 45 inch, verkrijgbaar in zwart of wit, biedt deze soundbar een 5.0.2 speaker setup en is ontworpen om 3D-audio-effecten te leveren met behulp van Dolby Atmos-technologie. De mogelijkheid om een 3D-geluidslandschap te creëren wordt zeer geprezen, vooral voor thuisbioscoopliefhebbers met tv's die Dolby Atmos ondersteunen. De soundbar is ontworpen om op zichzelf te worden gebruikt, met de mogelijkheid om extra componenten toe te voegen voor een meeslepende ervaring, zoals de Sonos Sub of Sonos Sub Mini voor basverbetering, of een paar Sonos One SL-units voor achteromgevingsgeluid. Met afmetingen van 45 x 3,4 x 4,5 inch is de Sonos Arc ideaal voor tv's tot 85 inch en biedt verschillende connectiviteitsopties, waaronder HDMI-ingang (ARC), Bluetooth en een Ethernet-poort.

Zoals een recensie van The Verge opmerkt, wordt de Sonos Arc geprezen als een van de beste soundbars die beschikbaar zijn, met name voor thuisbioscoopliefhebbers, mits hun tv Dolby Atmos ondersteunt. De meeslepende audiobeleving en het strakke ontwerp maken het tot een opvallende keuze. Bovendien maakt de overgang van de soundbar naar versie S2 van het Sonos-ecosysteem hi-res audio mogelijk, zoals Dolby Atmos, waardoor de aantrekkingskracht verder wordt vergroot.

De technische expertise van de Sonos Arc is duidelijk te zien aan zijn acht elliptische woofers, drivers voor Dolby Atmos-effecten en drie zijde-dome-tweeters. Het beschikt ook over een array van vier verre-veldmicrofoons voor spraakopdrachten, ondersteunt Apple Airplay en Spotify Connect, en is op Wi-Fi gebaseerd met een Ethernet-poort. Het is echter belangrijk op te merken dat de Atmos-mogelijkheden van de soundbar beperkt kunnen worden door de HDMI-poort van de tv, zoals benadrukt in de recensie van CNET. Het heeft één HDMI-poort voor audioverbinding en ondersteunt HDMI ARC en eARC voor het ontvangen van audio van de tv, inclusief Dolby Atmos-formaat, samen met een optische ingang voor normale Dolby Digital-decodering.

Vooruitkijkend is Sonos van plan om de Arc 2 in 2024 te lanceren, met next-gen luidsprekertechnologie en een stevig prijskaartje van $1.200. Deze stap weerspiegelt een verschuiving van betaalbare producten van Sonos naar een ultra-premium aanbod, zoals vermeld in een recensie van TechRadar. Hoewel dit een vertrek van budgetvriendelijke opties aangeeft, onderscheidt het Sonos ook in de branche en geeft het een mogelijke verschuiving naar hoogwaardige voorstellen aan.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Sonos Arc op door zijn meeslepende 3D-geluidslandschap, strakke ontwerp en integratie met het Sonos-ecosysteem voor hi-res audio. Het kan echter beperkingen ondervinden met de HDMI-poort van de tv voor zijn Atmos-mogelijkheden, zoals benadrukt in de recensie van CNET. Terwijl Sonos zich waagt aan de ultra-premium markt met de aankomende Arc 2, zal het interessant zijn om te zien hoe het concurreert met andere hoogwaardige opties.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. HDMI 2.1 passthrough mogelijkheid: Sony HT-A7000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony HT-A7000

 • list plusUitzonderlijk Dolby Atmos-geluid
 • list plusHDMI 2.1 doorvoerpoorten die in staat zijn om 8K@60Hz, 4K@120Hz en Dolby Vision HDR te verwerken
 • list plusEenvoudig installatieproces

Nadelen Sony HT-A7000

 • list plusHoge kosten, vooral bij het toevoegen van draadloze subwoofers en surround speakers
 • list plusHet geluidsbeeld kan frontzwaar aanvoelen en ontbreekt aan bas en surround-omhulling zonder extra accessoires
 • list plusOptionele extra's hadden in de doos kunnen worden opgenomen

Beoordeling

6.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.09
Functionaliteit
6.79
Gebruiksgemak
6.61
De Sony HT-A7000 soundbar, winnaar van de What Hi-Fi? Awards 2023, is een vlaggenschipmodel dat opvalt door zijn uitzonderlijke Dolby Atmos-geluid. Met een prijs van £1199 / $1300 / AU$1699 is het een voordelige optie ten opzichte van concurrenten zoals LG en Samsung, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor wie op zoek is naar eersteklas audioprestaties. De soundbar heeft een stevige constructie met een mix van materialen en texturen, hoewel het ontwerp misschien niet zo strak is als dat van sommige concurrenten. Het opvallende kenmerk is de HDMI 2.1 doorvoerpoorten die in staat zijn om 8K@60Hz, 4K@120Hz, en Dolby Vision HDR te verwerken, waardoor het een sterke kandidaat is voor thuisbioscoopopstellingen en gamingconsoles.

Volgens What Hi-Fi? biedt de Sony HT-A7000 "meeslepend, driedimensionaal geluid", terwijl Tom's Guide wijst op de ondersteuning voor "Dolby Atmos en 360 Reality Audio." De soundbar heeft 11 luidsprekerdrivers, waaronder twee hoogtespeakers voor Dolby Atmos en DTS:X-formaten, en biedt uitgebreide connectiviteitsopties zoals HDMI, digitale optische aansluitingen, USB, Wi-Fi, Bluetooth en meer. Het installatie- en ruimtekalibratieproces is eenvoudig, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zelfverzekerde eigenaars.

De kosten van de soundbar, vooral wanneer draadloze subwoofers en surroundspeakers worden toegevoegd, zijn echter een punt van discussie geweest. AVForums benadrukt dat het geluidsbeeld misschien wat frontzwaar aanvoelt en dat het ontbreekt aan bas en surround-omhulling, hoewel dit verbeterd kan worden met extra draadloze achterluidsprekers en een subwoofer, zij het tegen extra kosten. Hoewel de Sony HT-A7000 geavanceerde technologie en een indrukwekkende sonische ervaring biedt, rechtvaardigt de hoge prijs wellicht niet volledig de investering, volgens AVForums.

De Sony HT-A7000 concurreert met andere high-end soundbars zoals de Sonos Arc en Bowers & Wilkins Panorama 3, met een strak ontwerp en een uitgebreide set functies. Maar de prijs en de extra kosten voor subwoofers en achterluidsprekers kunnen een afschrikmiddel zijn voor sommige kopers. TechRadar suggereert dat hoewel de soundbar krachtig, ruimtevullend geluid biedt, de optionele extra's bij de soundbar inbegrepen hadden kunnen zijn, en dat de hoogtekanalen een overtuigender geluidsbeeld hadden kunnen produceren.

Kortom, de Sony HT-A7000 soundbar is een eersteklas aanbod met indrukwekkende Dolby Atmos-ondersteuning en HDMI 2.1 doorvoermogelijkheden. Het blinkt uit in het leveren van meeslepend, driedimensionaal geluid en biedt een eenvoudig installatieproces. Echter, de hoge prijs en de extra kosten voor subwoofers en achterluidsprekers kunnen uitdagingen vormen voor potentiële kopers, vooral wanneer dit wordt vergeleken met meer inclusieve aanbiedingen van concurrenten. Als de primaire gebruiksscenario's van de soundbar gericht zijn op geavanceerde audiotechnologie en naadloze integratie met eersteklas thuisbioscoopopstellingen, dan zou de Sony HT-A7000 een aantrekkelijke keuze kunnen zijn. 🎵

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Optimaal voor appartementen en kleine ruimtes: Sonos Beam (second-gen)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Beam (second-gen)

 • list plusOndersteuning voor Virtual Dolby Atmos

Nadelen Sonos Beam (second-gen)

 • list plusDe virtuele Atmos-ervaring kan minder overtuigend zijn dan bij andere soundbars
 • list plusLichte prijsstijging in vergelijking met zijn voorganger

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.19
Functionaliteit
6.1
Gebruiksgemak
6.34
De Sonos Beam (Gen 2) soundbar is een overtuigende optie, speciaal geschikt voor appartementen en kleine ruimtes. Met een prijskaartje van $449 / £449 / AU$699 is het een soundbar in het middensegment die veel in zijn mars heeft. Zijn opvallende kenmerken zijn onder andere virtuele Dolby Atmos, HDMI eARC-compatibiliteit en naadloze integratie in het Sonos-ecosysteem. Het vernieuwde ontwerp omvat een duurzame polycarbonaat grille en aanraakgevoelige knoppen, waardoor het esthetisch aantrekkelijk en functioneel is. Het instellen ervan is een fluitje van een cent met de Sonos S2-app, die ook toegang geeft tot TruePlay-technologie voor geluidskalibratie.

Volgens TechRadar kan de Sonos Beam (Gen 2) verder worden uitgebreid met een subwoofer of achterluidsprekers, waardoor het een veelzijdige keuze is voor degenen die in de toekomst hun thuisbioscoopopstelling willen uitbreiden. Met ondersteuning voor verschillende audioformaten, waaronder Dolby Atmos, zorgt het voor een veelzijdige en meeslepende luisterervaring. Het is echter vermeldenswaardig dat hoewel het Dolby Atmos ondersteunt, de virtuele Atmos-ervaring mogelijk niet zo overtuigend is als bij andere soundbars.

Volgens TechRadar is "De nieuwe Beam wordt ook geleverd met eARC-compatibiliteit en Dolby Atmos-ondersteuning, hoewel de Atmos-ervaring mogelijk niet zo overtuigend is als bij andere virtuele Atmos-bars." Daarnaast is de Sonos S2-app essentieel voor het optimaliseren van de prestaties van de soundbar en het verkrijgen van toegang tot functies zoals Trueplay en EQ-aanpassingen.

De naadloze integratie van de Sonos Beam Gen 2 met Apple AirPlay 2, Spotify Connect en de aankomende ondersteuning voor Amazon Music Ultra HD, zoals opgemerkt door What Hi-Fi, versterkt verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het een veelzijdige keuze is voor streamingliefhebbers. Het wordt ook geprezen om zijn netwerkmogelijkheden, waardoor draadloze multiroom-integratie en verre-mic voor spraakbesturing mogelijk is.

Volgens What Hi-Fi heeft de prijs van de Sonos Beam Gen 2 een lichte stijging gezien in vergelijking met zijn voorganger, toe te schrijven aan pandemiegerelateerde factoren. Hoewel het uitstekende Dolby Atmos-prestaties biedt, kan deze prijsaanpassing voor sommige potentiële kopers een overweging zijn.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Sonos Beam (Gen 2) op door zijn naadloze integratie in het Sonos-ecosysteem, waardoor het een uitgebreide thuisaudioplossing biedt. Zijn prijs in het middensegment maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die een balans zoeken tussen prestaties en betaalbaarheid.

Samengevat is de Sonos Beam (Gen 2) een veelzijdige en krachtige soundbar die uitblinkt in het bieden van een overtuigende audiobeleving, vooral wanneer deze geïntegreerd wordt in het bredere Sonos-ecosysteem. Zijn Dolby Atmos-ondersteuning, veelzijdige audiostreamingmogelijkheden en potentieel voor toekomstige uitbreiding maken het een geduchte keuze voor appartementbewoners en mensen met beperkte ruimte, zij het met een iets hoger prijskaartje.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Soundbars. Er zijn immers 1449 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!