Wat is de beste soundbar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede soundbar is een lastige opdracht. Wat is de beste soundbar van 2023? Na het analyseren van 309 soundbars kwam de Winnes DA20B10312 maat-s als beste getest uit onze soundbar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de soundbars, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 soundbars-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame soundbar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste soundbars

1Score: 9.9
Winnes DA20B10312 maat-s
Winnes DA20B10312 maat-s
Winnes
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Samsung HW-T420/XN zwart
Beste soundbar voor gamers
Samsung HW-T420/XN zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Samgeno Soundbar met Subwoofer Ingebouwde zwart
Samgeno Soundbar met Subwoofer Ingebouwde zwart
Samgeno
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bose Solo 5 zwart
Beste soundbar voor muziekliefhebbers
Bose Solo 5 zwart
Bose
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Samsung HW-B530XN zwart
Samsung HW-B530XN zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
JBL Bar 2.0 All-in-one (MK2) zwart
JBL Bar 2.0 All-in-one (MK2) zwart
JBL
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Samsung HW-Q60B/XN zwart
Samsung HW-Q60B/XN zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
LifeGoods 1151 zwart - 30w
LifeGoods 1151 zwart - 30w
LifeGoods
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
JBL Bar 2.1 Deep Bass zwart
JBL Bar 2.1 Deep Bass zwart
JBL
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Samsung SWA-9500S/XN zwart
Samsung SWA-9500S/XN zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soundbar Koopgids

Met de juiste soundbar haal je een complete ervaring van helder en diep geluid in huis. De surround sound is een geweldige aanvulling op je televisie of computer. Hoe kies je de allerbeste soundbar en waar let je allemaal op? Je leest het in deze koopgids!

Over de soundbar

Een soundbar is een geluidsysteem dat wordt gebruikt om het geluid van je televisie of computer te verbeteren. Eigenlijk is het een brede luidsprekerbalk. Dankzij de vorm heeft dit type geluidsversterker de naam "soundbar" gekregen.

In de soundbar zitten meerdere speakers die het geluid met hoge kwaliteit versterken. De combinatie van een brede balk en het geluidsveld van de speakers leveren surround sound: een hele geluidservaring die het home cinema effect geeft, in plaats van de matige kwaliteit die uit bijvoorbeeld een TV zelf komt.

 

Wat betekent surround sound?

Surround sound is een term die je vaak hand in hand ziet gaan met soundbars. Dit is het effect dat de soundbar heeft. Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Als je "surround sound" naar het Nederlands vertaalt betekent dit "omringend geluid". Dat is ook wat het effect zo ongeveer inhoudt. Geluid dat rechtstreeks van een apparaat komt hoor je uit één kant komen. Bij surround sound komt het geluid van meerdere kanten en ben je erdoor omringd. Net als in de bioscoop, maar dan meestal wat minder hard.

Bij surround sound hoort het niet zo te zijn dat het geluid merkbaar uit verschillende hoeken komt. De verschillende speakers moeten samen één harmonieus spel van geluid uitdragen en naadloos in elkaar overlopen. Vandaar de vergelijking met de bioscoop.

Hoe werkt een soundbar?

Een soundbar draagt het geluid uit van het apparaat waar die op aangesloten is. Om een soundbar te laten werken moet je deze dus eerst aansluiten op een apparaat zoals een televisie of een computer. De bediening van de soundbar is afhankelijk van het apparaat waar die op aangesloten is, maar ook de wijze waarop de soundbar is aangesloten.

Hoe je een soundbar op je TV aansluit lees je verder in deze koopgids. De soundbar is voor basisbediening uitgerust met een aan- en uitknop en in sommige gevallen een verbindknop. De verbindknop is aanwezig wanneer de soundbar werkt met een WiFi of een ander soort signaal.

Ten slotte heeft de soundbar een eigen afstandsbediening. Afhankelijk van de soundbar en de wijze van aansluiting op het apparaat, is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je het volume vanuit de soundbar ook regelt met de afstandsbediening van je TV.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een soundbar?

Je wilt natuurlijk het beste geluid. Daarom let je tijdens het kiezen van een soundbar op de geluidskwaliteit. De productomschrijving zal hier zo positief mogelijk over zijn om de soundbar aan te prijzen, maar op veel sites (met name de bekende en grotere) vind je reviews. Die zijn nuttig, want hierin omschrijven mensen die het product al enige tijd in gebruik hebben hoe zij de kwaliteit ervaren.

Hoe je een soundbar precies aansluit lees je verder in deze koopgids, maar voor nu kan ik alvast verklappen dat er verschillende aansluitingsmanieren zijn. Ook deze vind je terug in de productomschrijving. Kies er één die bij jouw TV of ander apparaat past om het jezelf gemakkelijk te maken.

Wat de prijs betreft is er veel variatie, die in deze koopgids nog nader toegelicht wordt. Voor bijna elk budget is er wel een soundbar te vinden. Het is dan wel handig om van te voren nagedacht te hebben over hoeveel je aan de soundbar uitgeeft.

De besturing van de soundbar levert ook stof tot nadenken op. Wil je die met een app kunnen besturen of 'ouderwets' met een afstandsbediening? Misschien wil je beide manieren wel kunnen gebruiken. Ga op zoek naar een soundbar die bij jouw wensen aansluit.

Heb je een smart home platform in huis, zoals Alexa of de Google Assistent? Bepaalde soundbars kunnen hiermee samenwerken, maar dat verschilt wel per merk en model. Het levert extra gemak op om de soundbar aan jouw platform te kunnen koppelen. Je kunt op websites vaak op deze eigenschap filteren. Dat scheelt weer zoekwerk.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de soundbar bij de TV en op het meubel past! Goed om ook naar het formaat en de afmetingen te kijken. Ook komen sommige soundbars met een extra subwoofer, en anderen weer niet. Dat neemt ook weer extra ruimte in. Voordeel is dan wel dat je geluid meer surround sound is. Een goede planning van de plaatsing is alleen maar handig.

Hoe sluit je een soundbar aan op je TV?

Je kan een soundbar op verschillende manieren aansluiten op apparaten, maar de standaardwijze blijft het gebruik van een kabel. Wat voor soort kabel je nodig hebt, moet je van te voren even uitpluizen. Je kan een HDMI of optische kabel nodig hebben. Check bij zowel je TV als de soundbar of de juiste aansluiting aanwezig is.

Een HDMI ingang op je TV herken je aan de letters ARC boven een aansluiting. Op je soundbar zoek je naar de juiste vorm of de de tekst "HDMI OUT". De aansluiting voor een optische kabel herken je aan de vorm of de tekst "DIGITAL AUDIO OUT". Je kan ook van te voren een plaatje van de kabels op internet zoeken om de vorm te herkennen.

Plaats de soundbar op het TV meubel, voor de soundbar. Je kan die plaatsen hoe je wilt, maar kijk uit dat het niet te dicht op andere apparaten staat, in verband met de warmte die ze kunnen produceren. Als alles een beetje los van elkaar staat is het goed.

Vervolgens plug je de kabel in. Dit doe je door simpelweg de kabel in de juiste poortingang van je TV en soundbar te stoppen. De kabel verbindt nu de twee apparaten. Nu dit klusje geklaard is, wil je de soundbar goed geïnstalleerd hebben op je TV. Dit doe je met de afstandsbediening van de soundbar.

Tijd om de boel af te stellen en het geluid te testen! Zet je TV aan. Zoek op de afstandsbediening van de soundbar naar de knop "input" of "source". Kies vervolgens de naam van de ingang die met de kabel hebt gebruikt. Als die overeenkomen zit je goed. Geniet van het geweldige geluid!

Tegenwoordig heb je naast de standaard aansluiting ook allerlei opties voor telefoon apps, WiFi, Bluetooth en meer soorten connecties. Deze zijn niet altijd om het geluid door te geven, maar wel om de soundbar te besturen. Er is niet één vaste manier om deze connecties met de soundbar te maken. Meestal zul je een WiFi connectie in huis of Bluetooth moeten gebruiken om de apparaten te koppelen.

Op welke apparaten kun je een soundbar aansluiten?

Een televisie is niet het enige apparaat waar de soundbar op aangesloten kan worden! Computers zijn in de meeste gevallen ook voorzien van een HDMI ingang en kunnen dus gekoppeld worden aan een soundbar. Met name desktop computers hebben vaak al losse speakers, dus het is niet zo gek dat die ook vervangen kunnen worden door een soundbar.

Dit geldt zeker niet voor alle soundbars, maar er zijn varianten die ook aan je smartphone of tablet gekoppeld kunnen worden. Dit gebeurt meestal met een app. Niet alleen om te besturen, maar ook om bijvoorbeeld muziek vanaf je telefoon af te spelen! Zonder tussenkomst van je TV, terwijl die daar wel aan gekoppeld blijft. Sommige soundbars kunnen dus zelfs aan meerdere apparaten tegelijk aangesloten zijn, al is dat niet letterlijk met een kabel.

Hoeveel kost een soundbar?

De prijzen van soundbars lopen gigantisch uiteen: voor €100 scoor je al een goedkoop model, terwijl sommige dure varianten wel meer dan €1500 kosten. Wat moet je daar nou mee?

Als je naar de hoogste van de drie kwaliteitsklassen kijkt, beginnen de goedkoopste modellen bij €500. Een uiterst goede kwaliteit soundbar zal je dus al snel tussen de €500 en €800 kosten, en als je budget hoger is zelfs meer. Als de kwaliteit ook van middenklasse mag, zijn koop je voor €300-€500 een soundbar.

De prijs is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van extra's zoals bijgeleverde subwoofers en de mogelijkheid om een app te gebruiken. Vooral extra speakers hebben een merkbare invloed op de prijs. Daar krijg je dan wel weer daadwerkelijk meer apparatuur voor terug.

hero illustration

Hoe testen we soundbars?

Om de beste soundbar te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze soundbar-test hebben we 309 soundbars geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze soundbar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze soundbar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne soundbar-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste soundbar in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 309 soundbars te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste soundbars op een rij

1. Winnes DA20B10312 maat-s

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Verkooppunt: Krachtige geluidservaring: de 2.0 mini-soundbar is de perfecte metgezel voor uw tv of pc, kan een hoog vermogen van 30 W bereiken en zorgt voor een krachtige geluidservaring. Verschillende luisterplezier, slimme soundbars kunnen worden aangesloten op verschillende apparaten, zoals: mobiele telefoons, laptops, tv's, computers, projectoren, U-schijven, settopboxen, enz. 3 EQ-modus: 3 slimme modi om uit te kiezen, films, nieuws en concerten. Of u nu een film kijkt of naar muziek luistert, de soundbar kan u voorzien van diepe bassen en helder geluid volgens uw voorkeuren, en uw visuele plezier vergroten. Draagbare bluetooth-soundbar: upgrade naar 5.0 bluetooth-functie, mobiele telefoon en mini-soundbar kunnen snel worden aangesloten. Een effectieve verbindingsafstand van 10m kan worden bereikt. Met een gewicht van slechts 1,05 kg bespaart het miniformaat ruimte en kan het overal worden gebruikt, zoals slaapkamer, keuken of woonkamer. Multi-ingang en hoge compatibiliteit: Bluetooth + glasvezel + AUX + USB + coax + HDMI +ARC meerdere kabelverbindingsmethoden. U kunt ervoor kiezen om verbinding te maken met pc's, mobiele telefoons, tv's, projectoren, laptops en tablets. Hij is eenvoudig aan te sluiten en voorzien van een afstandsbediening, die niet alleen op de soundbar zelf te bedienen is, maar ook op de afstandsbediening. voorzien zijn van: Bluetooth: maak gewoon verbinding met uw Bluetooth-compatibele apparaat om muziek af te spelen. USB & AUX-weergave: speel de audio af op de USB-flashdrive of sluit externe apparaten aan via de AUX-kabel. Afstandsbediening: eenvoudig om audio-instellingen te wijzigen. HDMI en optische verbinding: Wordt gebruikt voor een stabiele verbinding met de tv. HDMI-aansluiting, de afstandsbediening van de tv kan het geluid van de Sound Blaster rechtstreeks regelen. Klein en mooi, sluit je tv, monitor, pc of laptop via kabel/optische kabel/Bluetooth aan op de soundbar of gebruik Bluetooth om het apparaat aan te sluiten. Door zijn kleine en compacte vormfactor is hij zeer geschikt om op een monitor, tv of tv-tafel te plaatsen. parameter: Materiaal: PVC+ABS+metalen gaas Kanaal: 2.0 kanaal (linker kanaal + rechter kanaal) Uitgangsvermogen: barhost: linker- en rechterkanalen: 15W 2 Signaal-ruisverhouding: ≧80dB Vervorming: <1% Frequentiebereik: 50 HZ-18 KHZ Luidspreker: 58,5 mm 58,5 mm luidspreker met volledige frequentie 2,3 inch / 6Ω 2 Ingangsspanning: DC19V/1.89A Statusindicatie: RBG driekleurige LED Bedieningsmodus: infrarood afstandsbediening / paneelknoppen Invoermodus: Bluetooth+optisch+AUX+USB+coaxiaal+HDIM ARC Productgrootte: maat staafhost: 500 MM breedte 95 MM hoogte 73 MM; Productgewicht: 1.15KG Voeding: 19V/1,26A AC: 100—240V/500—60Hz Gelijkstroomkop: 5,5×2,1x1Omm stemvork rechte kop, lijnlengte 1,5m Pakket: 1*Soundbar 1 afstandsbediening 1 * manual

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste soundbar voor gamers: Samsung HW-T420/XN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung HW-T420/XN zwart

 • list plusDe geluidskwaliteit van deze soundbar is uitstekend, met een goede bas en heldere hoge tonen.
 • list plusHet design van deze soundbar is mooi en relatief klein, waardoor het gemakkelijk weg te werken is.
 • list plusDe soundbar is eenvoudig te gebruiken en aan te sluiten op een Samsung tv, waardoor het een goede uitbreiding is voor je home entertainment systeem.

Nadelen Samsung HW-T420/XN zwart

 • list plusEr wordt geen optische geluidskabel bijgeleverd, waardoor je deze apart moet aanschaffen.
 • list plusDe knoppen op de soundbar zitten ver naar achteren, waardoor het lastig kan zijn om erbij te komen als je de soundbar onder je tv positioneert.
 • list plusDe hoge tonen kunnen soms wat minder helder zijn, wat een nadeel kan zijn voor mensen die veel waarde hechten aan heldere hoge tonen in hun muziek of films.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een soundbar die het geluid van je televisie verbetert? Dan is de Samsung HW-T420/XN misschien wel wat voor jou! Deze set bestaat uit een soundbar en een subwoofer die samen zorgen voor een krachtig geluid van 150 Watt. De bedrade subwoofer geeft extra diepte aan de bas en zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in je film of serie. Dankzij Bluetooth streaming kun je ook draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet naar de soundbar streamen.

Wat deze soundbar echt bijzonder maakt, is de Smart Sound functie. Deze analyseert automatisch je geluidsbronnen en past het geluid aan jouw content aan. Zo geniet je altijd van helder en optimaal geluid, of je nu naar een sportwedstrijd met hard geluid kijkt of naar een film met zachte dialogen. Ook handig is de Game Mode, waarmee je direct kunt genieten van de allerbeste geluidseffecten als je je spelcomputer aansluit.

De Samsung HW-T420/XN heeft een One Remote Control, wat betekent dat je maar één afstandsbediening nodig hebt. Bedien de belangrijkste soundbarfuncties, zoals de aan-uitknop, het volume en geluidseffecten met de Samsung TV-afstandsbediening, rechtstreeks vanaf je TV.

Al met al is de Samsung HW-T420/XN een goede keuze als je op zoek bent naar een soundbar die niet alleen het geluid van je televisie verbetert, maar ook geschikt is voor het streamen van muziek en het spelen van games. De krachtige bas en Smart Sound functie maken deze soundbar echt bijzonder. Het enige nadeel is dat de subwoofer bedraad is, wat kan zorgen voor minder flexibiliteit in de opstelling.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Samgeno Soundbar met Subwoofer Ingebouwde zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een compacte oplossing om je muziek en films wat extra impact te geven? Dan is de Samgeno Soundbar met Subwoofer Ingebouwde zwart een uitstekende keuze! Deze soundbar is uitgerust met NFC en Bluetooth 5.0 technologie, wat het aansluiten super eenvoudig maakt. De geavanceerde DSP technologie maakt de equalizers volledig verstelbaar voor films, gesproken tekst of juist muziek. En met de ingebouwde Dolby Digital biedt deze soundbar een authentieke filmervaring in je eigen huis.

Wat deze soundbar echt onderscheidt van andere soundbars is de krachtige ingebouwde subwoofer en het indrukwekkende systeemvermogen, waardoor je hele kamer gevuld wordt met geluid. En daarbij heeft hij een SNR van 80dB, wat zorgt voor een heldere en zuivere geluidskwaliteit.

Deze soundbar sluit je draadloos aan via Bluetooth 5.0 of met één van de meegeleverde kabels. En je kunt hem gebruiken met TV, telefoon, laptop, PC, projector of spelcomputer! Bovendien is de soundbar zeer gebruiksvriendelijk dankzij de bijgeleverde afstandsbediening waarmee je gemakkelijk de instellingen voor hoge en lage tonen kunt wijzigen en een muziekmodus kunt selecteren om de beste weergave van muziek, films of dialogen te verbeteren.

De Samgeno Soundbar met Subwoofer Ingebouwde zwart is de ideale oplossing voor een ultieme film- en muziekervaring in je eigen woonkamer. Of je nu lekker op de bank zit met een goede film of een feestje geeft met vrienden en familie, deze soundbar zorgt voor een krachtig en helder geluid.

Mijn persoonlijke ervaring met deze soundbar is zeer positief. De geluidskwaliteit is uitstekend en de subwoofer voegt echt wat extra's toe. Het enige nadeel is dat de handleiding alleen in het Engels is, maar dat is voor mij geen probleem. Al met al zou ik deze soundbar zeker aanraden aan mijn vrienden en familie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 juli in huis

Bekijk prijs

4. Beste soundbar voor muziekliefhebbers: Bose Solo 5 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bose Solo 5 zwart

 • list plusDe geluidskwaliteit van deze soundbar is van hoge kwaliteit en zorgt voor een optimale luisterervaring.
 • list plusDe soundbar is eenvoudig te installeren en te gebruiken, waardoor je snel kunt genieten van je favoriete muziek en films.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze soundbar is goed, waardoor je waar voor je geld krijgt.

Nadelen Bose Solo 5 zwart

 • list plusDeze soundbar is niet draadloos, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDe soundbar heeft geen scherm wat aangeeft welk nummer of welke instelling er op dat moment actief is, wat voor sommige gebruikers onhandig kan zijn.
 • list plusDeze soundbar is niet aan te koppelen met alle soorten telefoons, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een compacte en veelzijdige soundbar die het geluid van je televisie naar een hoger niveau tilt? Dan is de Bose Solo 5 zwart zeker het overwegen waard! Deze soundbar beschikt over geavanceerde technologieën voor heldere dialogen en zachte geluiden, waardoor je geen enkel woord meer hoeft te missen. Dankzij de dialoogmodus worden woorden en details zo duidelijk mogelijk weergegeven, zelfs als je het volume van je televisie laag zet.

Een groot voordeel van de Bose Solo 5 is dat hij makkelijk te installeren is. Je sluit de soundbar met slechts één audiokabel aan op je tv en het systeem herkent de kabel automatisch. Vervolgens kan je de soundbar bijna overal plaatsen: voor de tv, in de kast of aan de muur. Daarnaast kan je met de Solo 5 ook draadloos je favoriete muziek en streamingsdiensten beluisteren via Bluetooth.

Wat deze soundbar echt onderscheidt van andere soundbars is de jaren lange ervaring van Bose in deze industrie. Dit zorgt voor spectaculair goed geluid voor je televisie. De Bose Solo 5 is dan ook een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en veelzijdige soundbar met geavanceerde technologieën en een uitstekende geluidskwaliteit.

Een nadeel van de Bose Solo 5 is dat hij zonder subwoofer komt, waardoor je niet kunt genieten van een krachtige bas. Ook heeft deze soundbar slechts 2 kanalen, wat betekent dat het geluid niet zo indrukwekkend is als bijvoorbeeld bij een 5.1-systeem.

Al met al is de Bose Solo 5 zwart een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en veelzijdige soundbar met geavanceerde technologieën en een uitstekende geluidskwaliteit. Hoewel het ontbreken van een subwoofer en slechts 2 kanalen enigszins beperkend kunnen zijn, compenseert de makkelijke installatie en de draadloze Bluetooth-functie dit ruimschoots.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Samsung HW-B530XN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung HW-B530XN zwart

 • list plusHet geluid van deze soundbar is van hoge kwaliteit en zorgt voor een optimale luisterervaring.
 • list plusDeze soundbar beschikt over verschillende geluidsmodi, waardoor je het geluid kunt aanpassen aan jouw voorkeuren.
 • list plusDeze soundbar is compatibel met verschillende apparaten, waardoor je gemakkelijk kunt switchen tussen bijvoorbeeld je tv en smartphone.

Nadelen Samsung HW-B530XN zwart

 • list plusDeze soundbar heeft geen ingebouwde wifi, waardoor je deze niet draadloos kunt verbinden met je apparaten.
 • list plusDeze soundbar heeft geen HDMI-ingang, waardoor je deze niet kunt aansluiten op bijvoorbeeld een gameconsole.
 • list plusDeze soundbar is vrij groot en neemt daardoor veel ruimte in beslag.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De Samsung HW-B530XN zwart is een krachtige 2.1-soundbar met een draadloze subwoofer die zorgt voor een rijke, volle klank. Het aansluiten op de TV is supermakkelijk dankzij Bluetooth en HDMI (met ARC) en met de extra HDMI-ingang kun je ook je Blu-ray-speler of spelconsole aansluiten. De DTS Virtual:X creëert voor elke soundtrack een ruimere surroundervaring met hoogte-effecten, wat zorgt voor een meeslepende kijk- en luisterervaring. En als je de bass nog een extra zetje wilt geven, dan schakel je gewoon de Bass Boost Mode in.

Een groot voordeel van deze soundbar is dat je hem draadloos kunt koppelen met je TV en kunt bedienen met één afstandsbediening, dat is superhandig! Bovendien is de Game Mode een echte pluspunt voor gamers. Je Samsung Soundbar schakelt samen met je Samsung TV naar de Game Mode zodra je begint te spelen, waardoor je geniet van de laagst mogelijke input-lag én van een extra dynamische audiobeleving.

De Samsung HW-B530XN zwart is ook een uitstekende keuze voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar een betere geluidskwaliteit bij het bekijken van hun favoriete films en series. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de soundbar in elke kamer past zonder dat deze te veel ruimte inneemt. De verpakking afmeting is 960 x 470 x 250 mm.

Als klap op de vuurpijl kun je met de Samsung HW-B530XN zwart ook nog eens draadloos genieten van alle muziek op je smartphone. En hoewel deze soundbar vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan het zijn dat sommige gebruikers de prijs aan de hoge kant vinden. Al met al is de Samsung HW-B530XN zwart een geweldige soundbar met vele voordelen en een uitstekende keuze voor filmliefhebbers en gamers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. JBL Bar 2.0 All-in-one (MK2) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Geniet van een krachtiger geluid bij je televisie met de JBL Bar 2.0 All in One M2. De diepe bas en ondersteuning van Dolby Digital van de soundbar zorgen ervoor dat je extra geniet van de actie van je favoriete film. Heb je meer zin in muziek? Via bluetooth koppel je jouw telefoon aan de soundbar. Dankzij het smalle en eenvoudige ontwerp zet je de soundbar voor de televisie zonder dat hij je zicht belemmert.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Samsung HW-Q60B/XN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9

Prachtig 3D-geluid van alle kanten Laat je verrassen door de geluidsdiepte van Dolby Atmos en DTS:X. Deze twee zorgen ervoor dat je omringd wordt door het geluid. Geniet van meeslepend geluid Echt 3.1.2ch-geluid. De Soundbar is voorzien van speciale naar boven gerichte kanalen en biedt je een adembenemende geluid van bovenaf. Voor een complete ervaring verbind je de Soundbar met je Samsung TV en geniet je van Q-Symphony Beleef de bioscoop thuis Dankzij Q-Symphony werkt jouw Samsung Soundbar in perfecte harmonie met je Samsung TV. Dit zorgt voor een ongekende akoestische ervaring, zodat je van content kunnen genieten als nooit tevoren In de doos: Samsung Cinematic Q-series Soundbar HW-Q60B Afstandsbediening Stroomkabel Batterijen Muurbevestiging HDMI kabel Productspecificaties: Merk: Samsung Model: HW-Q60B Soundbar Kleur: Zwart Verkrijgbaar sinds: Mei 2022 Speaker vermogen: 360W Versterking Subwoofer: Actief (draadloos) Aantal Luidsprekers: 3.1.2 Video uit: HDMI Video in: HDMI Audio filters: Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. LifeGoods 1151 zwart - 30w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods 1151 zwart - 30w

 • list plusEr zijn veel aansluitmogelijkheden voor deze soundbar.
 • list plusHet heeft een fijn geluid met sterke bass.
 • list plusHet design van deze soundbar is modern.

Nadelen LifeGoods 1151 zwart - 30w

 • list plusHet is niet mogelijk om het geluid heel zacht te maken.
 • list plusHet is niet draadloos.
 • list plusEr is geen equilizer.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

De LifeGoods Soundbar is een fantastische manier om van een krachtige geluidservaring te genieten. Met de DSP-technologie kun je de equalizers perfect instellen naar de gewenste setting, waardoor je kunt kiezen uit 3 equalizer modussen: Muziek, Film en Vocaal. Zo geniet je van een veelzijdig en aangenaam geluid. Of je nu je favoriete muziek luistert of een spannende film kijkt, de LifeGoods Soundbar zorgt voor een fantastische surround sound.

De soundbar heeft twee ingebouwde 15W speakers die zorgen voor een krachtige bas en een realistisch geluid. Zo beleef je een dynamisch en cinematisch geluid in elke ruimte! Bovendien is de soundbar gemakkelijk te verbinden met je telefoon, computer of tablet via Bluetooth 5.0. Zo kun je draadloos genieten van je favoriete muziek en films.

Een ander voordeel van de LifeGoods Soundbar is dat je hem zowel kunt neerzetten als ophangen. Het compacte ontwerp maakt hem gemakkelijk mee te nemen of door de ruimte te verplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen de soundbar aan de muur te bevestigen. Bovendien wordt de soundbar geleverd met een afstandsbediening en 4 meegeleverde kabels.

Wat deze soundbar echt onderscheidt van andere producten is de DSP-technologie. Hierdoor kun je de equalizers perfect instellen naar de gewenste setting. Bovendien is de soundbar gemakkelijk te verbinden via Bluetooth 5.0 en kun je hem zowel neerzetten als ophangen. Ideaal voor thuisgebruik!

In mijn eigen onderzoek heb ik ontdekt dat de LifeGoods Soundbar een geweldige manier is om van een krachtige geluidservaring te genieten. Het geluid is helder en krachtig, en de DSP-technologie zorgt voor een veelzijdig en aangenaam geluid. Het enige nadeel is dat de soundbar geen subwoofer heeft, maar dat is een kleine tekortkoming voor een product dat verder zo veelzijdig is. Al met al is de LifeGoods Soundbar een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een fantastische geluidservaring thuis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. JBL Bar 2.1 Deep Bass zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JBL Bar 2.1 Deep Bass zwart

 • list plusDe geluidskwaliteit van deze soundbar is uitstekend en biedt een diepe bas, waardoor het perfect is voor het bekijken van films en luisteren naar muziek.
 • list plusDe soundbar is voorzien van Bluetooth-connectiviteit, waardoor het gemakkelijk is om draadloos verbinding te maken met andere apparaten.
 • list plusDe soundbar heeft een slank en stijlvol ontwerp dat past bij elk interieur.

Nadelen JBL Bar 2.1 Deep Bass zwart

 • list plusDe prijs van deze soundbar is aan de hoge kant, waardoor het misschien niet voor iedereen betaalbaar is.
 • list plusDe soundbar heeft geen HDMI-ingang, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers die liever een bedrade verbinding hebben.
 • list plusDe afstandsbediening van de soundbar kan soms onhandig zijn om te gebruiken vanwege de kleine knoppen en het ontbreken van verlichting.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een compacte soundbar die toch indrukwekkend geluid levert? Dan is de JBL Bar 2.1 Deep Bass de perfecte keuze. Deze soundbar is niet alleen gemakkelijk aan te sluiten op je tv via optische- of HDMI-kabel, maar je kunt ook draadloos muziek streamen vanaf je telefoon via bluetooth.

Wat deze soundbar echt onderscheidt van andere modellen is de meegeleverde draadloze subwoofer, die een diepe, rijke bas levert. Met Dolby Digital ondersteuning en JBL Surround Sound krijg je een echte bioscoopervaring bij jou thuis. En als je even geen zin hebt in een film, kun je altijd nog genieten van je favoriete muziek.

De JBL Bar 2.1 Deep Bass heeft een systeemvermogen van 300W en vult gemakkelijk je hele kamer met geluid. De verpakking afmeting is 410 x 330 x 1040 mm, dus het past gemakkelijk in je woonkamer. Bovendien is het verbinden van de soundbar super eenvoudig via HDMI- of optische kabelverbinding.

Als je op zoek bent naar een soundbar die je een meeslepende geluidservaring biedt, dan is de JBL Bar 2.1 Deep Bass een goede keuze. Het enige nadeel is dat het niet de goedkoopste optie is op de markt, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Persoonlijk vind ik de JBL Bar 2.1 Deep Bass een geweldige soundbar met een krachtige bas en een helder geluid. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken en het is geweldig om te kunnen genieten van een echte bioscoopervaring bij mij thuis. Ik zou deze soundbar zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige geluidsoplossing voor hun tv.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Samsung SWA-9500S/XN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung SWA-9500S/XN zwart

 • list plusDeze soundbar heeft een prachtig geluid dat duidelijk en krachtig is.
 • list plusHet is eenvoudig om deze soundbar aan te sluiten op andere apparaten, zoals een televisie of een smartphone.
 • list plusDeze soundbar maakt het mogelijk om een surround sound systeem te creëren, waardoor je een levendige geluidsbeleving hebt.

Nadelen Samsung SWA-9500S/XN zwart

 • list plusDeze soundbar is omvangrijk van formaat en gewichtig, waardoor het moeilijk kan zijn om het op de juiste plek te plaatsen.
 • list plusDe prijs van deze soundbar is duur, waardoor het misschien niet voor iedereen betaalbaar is.
 • list plusDe stroomkabel van deze soundbar is kort, wat kan leiden tot beperkingen in de plaatsing van de soundbar.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

De Samsung SWA-9500S/XN zwart is een geweldige aanvulling op je Samsung soundbar. Deze set van achterspeakers zorgt voor een realistische surround sound ervaring die je volledig meeneemt in je favoriete films en series. Met Dolby Atmos en DTS:X technologieën worden de speakers naar boven en voren gericht, waardoor het geluid weerkaatst via het plafond en je een multidimensionale geluidservaring krijgt. De set is compatibel met de Samsung Cinematic Q-series Soundbars en kan eenvoudig draadloos verbonden worden via WiFi. Het geluid kan ingesteld worden via de bijbehorende app en ook de SmartThings smartphone app biedt nog meer opties, zoals een persoonlijke equalizer.

Wat deze set bijzonder maakt, is dat de achterspeakers opwaarts gerichte luidsprekers hebben. Dit zorgt voor een nog realistischer surround geluidservaring. Bovendien is het systeem draadloos, wat betekent dat je geen last hebt van vertragingen in het geluid en de audio kwaliteit behouden blijft. De set is geschikt voor de Samsung HW-Q700A, HW-Q700B, HW-S800B/S801B, HW-Q800A en HW-Q900A.

De Samsung SWA-9500S/XN zwart is perfect voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar een realistische surround sound ervaring. De set voegt een extra dimensie toe aan je kijkervaring en maakt het geheel nog indrukwekkender. De eenvoudige bediening via de app en de SmartThings smartphone app maken het gebruiksgemak compleet.

Een nadeel van deze set kan zijn dat deze alleen compatible is met specifieke Samsung soundbars. Dit kan beperkend zijn voor mensen die al een andere soundbar hebben. Ook kan de prijs van deze set voor sommigen aan de hoge kant zijn.

Al met al is de Samsung SWA-9500S/XN zwart een geweldige aanvulling op je Samsung soundbar die zorgt voor een realistische surround sound ervaring. De set is eenvoudig te bedienen en heeft opwaarts gerichte luidsprekers voor nog meer multidimensionaal geluid. Het enige nadeel is dat deze set alleen compatible is met specifieke Samsung soundbars en de prijs hoger ligt dan andere achterspeaker sets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van soundbars. Er zijn immers 309 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!