Bestenu

Beste Oordopjes - Mei 2022

Met meer dan 3051 op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste in een handige lijst
hero illustration

De Bestenu Oordopjes Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: May 10, 2022


Je hebt een drukke, stressvolle dag en je hebt even pauze. Je pakt je oordopjes en droomt weg bij je favoriete muziek. Met de beste oordopjes vergroot je je luisterplezier en geniet je, of dit nu voor vijf minuten is of voor een uur. Lees hier meer over de eigenschappen van oordopjes, zodat je zeker weet dat je de beste uitkiest!

Wat zijn de voordelen van oordopjes?

Wanneer je muziek wilt luisteren en hier niemand mee lastig wilt vallen, dan heb je de keuze uit oordopjes of een koptelefoon. Welke beter is, hangt van je persoonlijke voorkeur af. Oordopjes hebben echter een paar voordelen die koptelefoons niet hebben. Zo zijn oordopjes minder warm dan een koptelefoon. Hierdoor geven veel mensen de voorkeur aan oordopjes tijdens het sporten.

Oordopjes zijn bovendien compact, waardoor je ze eenvoudig overal mee naar toe neemt. Koptelefoons nemen daarentegen meer plaats in beslag en je hebt al snel een tasje nodig om ze mee te nemen.

Verschillende oordopjes

Er zijn verschillende oordopjes verkrijgbaar. Het verschil zit in de draagwijze. Zo zijn er in-ear oordopjes en zoals de naam al verklapt, draag je deze in je oor. De gehoorgang is hierdoor volledig afgesloten, waardoor lage tonen goed doorkomen. Je hoort nauwelijks omgevingsgeluid. Het nadeel is dat sommige mensen deze oordopjes na een tijdje oncomfortabel vinden.

De meest gedragen oordopjes zijn earbuds. Earbuds zitten niet in je gehoorgang, maar rusten in je oorschelp. Ze laten iets meer omgevingsgeluiden door, maar bieden nog steeds goede geluidskwaliteit.

Bone conduction-

oordopjes draag je over je oren, tegen je jukbeenderen aan. Ze zitten met een nekband vast. Het trommelvlies wordt in zekere zin overgeslagen, waardoor de kans op gehoorbeschadigingen afneemt.

Deze oordopjes zijn ideaal voor in het verkeer, want je blijft omgevingsgeluiden goed horen. Het grootste nadeel is dat brildragende mensen deze oordopjes niet comfortabel kunnen dragen, want ze rusten op je oren, net als een bril dat doet.

Draadloos versus bekabeld

Zowel draadloze oordopjes als bedrade oordopjes hebben voor- en nadelen. Het grootste voordeel van draadloze oordopjes is dat je flexibeler bent: de draad zit nooit in de weg. Dit is vooral handig tijdens het sporten, omdat je dan veel beweegt.

Dit leidt dan ook meteen naar een nadeel: wanneer je oordopjes niet goed passen, vallen ze sneller uit je oren. Ben je een oordopje kwijtgeraakt tijdens het sporten, dan is het kans groot dat je deze niet meer terugvindt. Ook hebben draadloze oordopjes een bepaalde batterijduur, waardoor je ze tussendoor op moet laden.

Het voordeel van bedrade oordopjes is dat je ze minder snel kwijt raakt en dat je ze niet op hoeft te laden. Ze zijn vaak ook prijsvriendelijker dan draadloze oordopjes.

Welke oordopjes de beste keuze voor jou zijn, is afhankelijk van wanneer je ze het meeste gebruikt. Gebruik je ze tijdens je werk en zit je bijna de hele dag achter de computer, dan zijn bedrade oordopjes vaak een goede keuze. Beweeg je veel, of gebruik je oordopjes tijdens het sporten, dan zijn draadloze oordopjes vaak de beste keuze.

Welke oordopjes vallen niet uit je oren?

Als oordopjes constant uit je oren vallen, dan heb je niet de juiste oordopjes voor jouw oren gekozen. Vind je het lastig om oordopjes te vinden die goed passen? Kies dan in ieder geval voor sportoordopjes. Deze zijn zo ontworpen dat ze niet snel uit je oren vallen, zelfs wanneer je veel beweegt.

Hoe doe je oordopjes in?

Het is vervelend wanneer je oordopjes constant uit je oren vallen, dus is het belangrijk dat je je oordopjes op de juiste manier in je oren doet. Hoe je dit doet, hangt af van wat voor soort oordopjes je hebt.

Heb je in-ear oordopjes, dan is het belangrijk dat je deze goed in doet, anders klinkt de bas niet zoals deze moet klinken. Deze oordopjes gaan direct in je gehoorgang. Je mag best wat druk zetten wanneer je ze in je oren duwt.

Oordopjes met oorclips of oorhaken blijven beter zitten en zijn iets gemakkelijker om in je oren te stoppen. Ook hier zet je een beetje druk zodat ze goed in je oren blijven zitten. Je merkt vanzelf of ze goed zitten.

Earbuds moet je goed bij de ingang van je gehoorgang plaatsen. Earbuds rusten in je oorschelp, waardoor ze vaak wat minder stevig zitten. Bone conduction oordopjes zijn gemakkelijker om op te zetten: je klemt ze op je oren, net als een bril.

Kunnen oordopjes de gehoorgang beschadigen?

Nee, oordopjes kunnen de gehoorgang niet beschadigen. Oordopjes bevinden zich alleen in het buitenste gedeelte van het oor, waardoor de gehoorgang niet beschadigd kan worden. Je kunt enkel je gehoor beschadigen door het geluid te hard (boven de 80 dB) te zetten.

Wat is noise-canceling?

Noise-cancelling onderdrukt de meeste omgevingsgeluiden, waardoor je volledig van je muziek geniet. Bij actieve noise-cancelling zetten oordopjes omgevingsgeluiden om in tegenovergestelde geluidsgolven, waardoor je geen last hebt van bijvoorbeeld mensen om je heen, het verkeer of geluiden in de trein of in het vliegtuig. 

Passieve noise-cancelling

draait om de pasvorm van oordopjes: heb je in-ear oordopjes, dan leidt dit tot een soort verzegeling van je gehoorgang, waardoor geluid van buitenaf niet meer bij je trommelvlies kan.

Oordopjes met noise-canceling zijn daarom ideaal voor gebruik op kantoor, tijdens het reizen of wanneer je zoveel mogelijk van je muziek wilt genieten. Minder ideaal zijn ze wanneer je je in het verkeer bevindt.

hero illustration

Hoe komt deze handige oordopjes opsomming tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste oordopjes ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over , maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste op een rijtje

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van . Er zijn immers 3051 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste oordopjes kopen.