Wat is de beste Smart speaker van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Smart speaker is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Smart speaker van 2024? Na het onderzoeken van 343 Smart speakers kwam de Sonos Era 300 als beste uit onze Smart speaker-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Smart speakers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Smart speakers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Smart speaker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Smart speakers

1Score: 9.6
Sonos Era 300
Meeslepend geluidsbeeld en rijke audiokwaliteit
Sonos Era 300
Sonos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Amazon Echo Studio
Beste Smart Speaker
Amazon Echo Studio
Amazon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Sonos Era 100
Sonos Era 100
Sonos
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Google Nest Wifi Router
Google Nest Wifi Router
Google
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Sonos Move 2
Sonos Move 2
Sonos
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Google Nest Hub Max
Bedien smart home met stem- en aanraakintegratie
Google Nest Hub Max
Google
7Score: 8.9
Bose Portable Smart Speaker
Bose Portable Smart Speaker
Bose
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.8
Sonos Roam/Roam SL
Zeer draagbare slimme speaker met veel functies
Sonos Roam/Roam SL
Sonos
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Amazon Echo Dot (5th Gen)
Amazon Echo Dot (5th Gen)
Amazon
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
Sonos One SL Zwart
Sonos One SL Zwart
Sonos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smart Speaker Koopgids

Smart speakers bieden je ontzettend veel mogelijkheden, en er komen er steeds meer bij. Je luistert naar muziek, het nieuws, vraagt naar de weersverwachting en je koppelt andere slimme apparaten aan je smart speaker. Kortom: je bent klaar voor de toekomst.

Wat is het verschil tussen een smart speaker en een normale speaker?

Een smart speaker is niet alleen een luidspreker, maar heeft veel meer mogelijkheden dan een normale, goede speaker. Met een normale speaker luister je alleen naar muziek, of audio. Een smart speaker is verbonden met het internet waardoor deze veel meer mogelijkheden heeft. Dankzij de WiFi-verbinding verbind je er ook andere slimme apparaten mee.

Zo vraag je bijvoorbeeld aan je smart speaker wat de weersverwachting is, of wat het laatste nieuws is. Of je vraagt om de lichten te dimmen. Heb je een slimme robotstofzuiger, dan vraag je zelfs of er even gestofzuigd kan worden. Een smart speaker maakt je leven een stuk gemakkelijker.

Wat kun je allemaal met een smart speaker?

De mogelijkheden van een smart speaker zijn bijna oneindig en er komen er steeds meer bij. De meest populaire functie van een smart speaker is natuurlijk het luisteren naar muziek. Je vraagt je speaker om een bepaald liedje of artiest, en je gekozen muziek wordt via de speaker afgespeeld. Heb je er genoeg van? Dan vraag je de spraakassistent om te stoppen.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk aan het luisteren naar audioboeken, podcasts of zelfs het nieuws. Heb je een smart speaker met een scherm, dan kijk je zelfs naar het nieuws en browse je via de internet browser. Je bekijkt (en beluistert) YouTube-video's en als je naar muziek luistert, worden de songteksten weergegeven waardoor je mee kunt zingen.

Behalve muziek, heeft een smart speaker nog meer handige functies die het begrip "gebruiksgemak" een heel nieuw leven in blazen. Met de juiste accessoires bedien je bijvoorbeeld je lampen in je huis met je smart speaker. Je vraagt simpelweg aan de speaker om je lichten aan of uit te doen.

Je verbindt je smart speaker ook met bijvoorbeeld je slimme thermostaat. Hierdoor kun je je smart speaker vragen om de verwarming aan te zetten. Denk ook aan veiligheidscamera's of je slimme deurbel. Ook deze bedien je allemaal via je smart speaker.

De meeste slimme apparaten in je huis koppel je dus met je smart speaker, waardoor je ze bedient met je stem. Denk aan je robotmaaier, robotstofzuiger, je slimme tv en zelfs je slimme wekker.

Wat je precies kunt met een smart speaker hangt natuurlijk ook af van het merk en het model. Niet alle smart speakers zijn Nederlandstalig. Om sommige smart speakers te gebruiken, moet je de Engelse taal beheersen. Er komen gelukkig wel steeds meer Nederlandstalige smart speakers naar de Nederlandse markt.

Ondersteunt elke smart speaker de Nederlandse taal?

Nee, helaas ondersteunt (nog) niet elke slimme speaker de Nederlandse taal. Wel spreken ze allemaal Engels, maar dit neemt voor mensen die deze taal niet beheersen een aantal opties weg. De verwachting is wel dat er steeds meer smart speakers op de markt komen die de Nederlandse taal beheersen.

Kun je meerdere smart speakers hebben?

Ja, je kunt meerdere smart speakers hebben. Meerdere smart speakers heeft zelfs voordelen. Zo kun je onderling via de verschillende smart speakers met elkaar communiceren. Als je bijvoorbeeld een smart speaker op zolder hebt staan, en eentje beneden, kun je via de speaker met de persoon op zolder communiceren.

Ook luister je naar je favoriete muziek via de verschillende speakers. Soms heb je hiervoor wel verschillende (en soms betaalde) accounts voor nodig, maar dit verschilt per merk. Door meerdere smart speakers in een kamer te gebruiken, creëer je ook een betere geluidskwaliteit in de ruimte.

hero illustration

Hoe testen we Smart speakers?

Om de beste Smart speaker te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Smart speaker-test hebben we 343 Smart speakers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Smart speaker-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Smart speaker-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Smart speaker-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Smart speaker in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 343 Smart speakers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Smart speakers in een makkelijke lijst

1. Meeslepend geluidsbeeld en rijke audiokwaliteit: Sonos Era 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Era 300

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit
 • list plusMeeslepende ruimtelijke audiobeleving
 • list plusPlatformonafhankelijk en compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten

Nadelen Sonos Era 300

 • list plusBeperkingen in stereoweergave in vergelijking met Sonos Five
 • list plusInconsistenties met Atmos-mixen
 • list plusExtra investering vereist voor TV-systeemintegratie

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.57
Als ik kijk naar de Sonos Era 300 slimme luidspreker, zie ik een eersteklas audio-apparaat dat een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en uitzonderlijke geluidskwaliteit biedt. Met een prijs van $449 heeft deze luidspreker een zandloperontwerp met zes luidsprekers, waaronder vier tweeters en twee woofers, elk aangedreven door individuele klasse D-versterkers. Volgens The Verge "lijkt de luidspreker vooruitstrevend te zijn," en brengt het een futuristisch gevoel naar de audiobeleving. Het beschikt over een unieke omhoog gerichte Dolby Atmos-gespecificeerde tweeter die is ontworpen om geluid van het plafond te reflecteren, wat de ruimtelijke geluidsmogelijkheden versterkt. De aanraakgevoelige bedieningselementen en intuïtieve volumeregeling dragen bij aan een gebruiksvriendelijke interface, zoals benadrukt door Tom's Guide.

Een van de opvallende kenmerken van de Sonos Era 300 is de uitzonderlijke geluidskwaliteit. Tom's Guide merkt op dat het "nauwkeurige en dreunende bassen" biedt, waardoor het de best klinkende slimme luidspreker is voor zijn formaat. Bovendien is het platform-agnostisch, naadloos compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten, en ondersteunt het verschillende muziekdiensten. Het is echter belangrijk op te merken dat de luidspreker tekortschiet in stereoweergave in vergelijking met de Sonos Five, zoals vermeld door The Verge. De ruimtelijke audiomogelijkheden met Dolby Atmos-tracks worden zeer geprezen, maar er zijn inconsistenties met Atmos-mixen, die de algehele ervaring kunnen beïnvloeden.

De Era 300 biedt ook Bluetooth-koppeling, een knop voor spraakassistent en een schakelaar om de microfoons te deactiveren, wat veelzijdigheid biedt in gebruik. Het is het overwegen waard dat hoewel het Dolby Atmos-tracks ondersteunt, er beperkte streamingopties zijn voor dergelijke tracks, momenteel alleen van Amazon Music Unlimited en Apple Music. Bovendien kan het integreren van de luidspreker in een tv-systeem extra investering vereisen, aangezien wordt aanbevolen om deze te koppelen met een Sonos-soundbar en mogelijk een tweede Era 300 voor volledig surroundgeluid.

Wat het ontwerp betreft, voegt de unieke "ingeklemde zandloper" vorm van de luidspreker, verkrijgbaar in matzwarte of matte witte afwerkingen, een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Het is compact en vereist horizontale plaatsing, met de mogelijkheid voor standbevestiging. Bovendien zijn er kortingen beschikbaar bij aankoop van meerdere Era 300 luidsprekers, en kunnen er aparte adapters worden toegevoegd voor extra connectiviteitsopties.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sonos Era 300 op door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en ruimtelijke audiomogelijkheden. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen in stereoweergave en inconsistente Atmos-mixen, evenals de extra investering die nodig is voor integratie in een tv-systeem.

Samengevat is de Sonos Era 300 een eersteklas slimme luidspreker die uitblinkt in het leveren van een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en nauwkeurige geluidskwaliteit. Zijn platformflexibiliteit, gebruiksvriendelijke interface en elegante ontwerp maken het een aantrekkelijke keuze voor audiofielen. Desalniettemin moeten kopers de beperkingen in stereoweergave en streamingopties, evenals de extra kosten voor integratie in een tv-systeem, afwegen. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, "biedt de Sonos Era 300 uitzonderlijke geluidskwaliteit en platformflexibiliteit," waardoor het een eersteklas slimme luidspreker is in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Smart Speaker: Amazon Echo Studio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Echo Studio

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit

Nadelen Amazon Echo Studio

 • list plusKan bepaalde gewenste functies missen
 • list plusHuidige prijs kan een beperkende factor zijn voor sommigen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
8.85
Ik ben enthousiast over de recente update van de Amazon Echo Studio, waardoor het nu een van de beste slimme speakers op de markt is. Met zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit is het een verleidelijke keuze voor audiofanaten. De 3D-audio, Dolby Atmos en 330 watt aan output zorgen voor een meeslepende luisterervaring.

Dankzij de evolutie van de Echo Studio is het nu een geduchte concurrent, met uitmuntende audioprestaties en slimme functies. Het feit dat het dienst kan doen als slimme hub controller met ZigBee-ondersteuning verhoogt nog meer de waarde, omdat het naadloos integreert met diverse slimme apparaten in huis. Ook het kunnen creëren van een stereopaar voor een meeslepende TV-audio-ervaring maakt het uniek.

Ondanks zijn opmerkelijke vooruitgang kan de Echo Studio nog steeds bepaalde functies missen die sommige gebruikers wensen, zoals opgemerkt door ZDNet. Echter, de recente update heeft veel van de eerdere tekortkomingen aangepakt en het daarmee stevig neergezet als een topklasse slimme speaker. De reviewer van ZDNet suggereert ook dat "verbeterde audio, een lagere prijs, of beide, het een aantrekkelijkere optie zouden maken," wat aangeeft dat de huidige prijs voor sommigen misschien een beperkende factor is.

In een overvolle markt kan de Amazon Echo Studio concurreren met alternatieven zoals de Sonos One en Google Nest Audio. Met zijn verbeterde geluidsprestaties, slimme functies en compatibiliteit met een breed scala aan slimme apparaten in huis is het een overtuigende keuze. Potentiële kopers kunnen echter ook alternatieven overwegen, zoals de Apple HomePod (2nd Gen) en Sonos Era 100, met name als ze op zoek zijn naar verbeterde audiokwaliteit of een lagere prijs.

Al met al heeft de recente update van de Amazon Echo Studio zijn positie als een van de beste slimme speakers verstevigd. Met zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, integratie met slimme apparaten in huis en recente verbeteringen is het een overtuigende keuze voor degenen die een hoogwaardige slimme speaker willen. Ondanks mogelijke beperkingen en concurrentie van andere producten op het gebied van prijs en specifieke functies, maken zijn algehele prestaties en waardepropositie het tot een topkandidaat in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Sonos Era 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Era 100

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit met verbeterde soundstage en bas

Nadelen Sonos Era 100

 • list plusGeen ondersteuning voor Google Assistent
 • list plusIets hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
9.22
Ik, als liefhebber van geweldige geluidskwaliteit, ben helemaal weg van de Sonos Era 100 slimme speaker. Met zijn verbeterde geluidsweergave en diepe bassen, is het de perfecte keuze voor draadloze speakers. En met de toevoeging van Bluetooth en 3.5mm line-in, biedt het nóg meer flexibiliteit voor een topervaring.

Wat het design betreft, heeft de Sonos Era 100 een verfijnde uitstraling met verbeterde touch controls en een grotere woofer driver. Daarnaast ondersteunt hij Wi-Fi 6, Bluetooth draadloze connectiviteit, AirPlay 2, en kan hij worden aangesloten op een platenspeler of tv voor een geweldige geluidsverbetering bij het tv-kijken.

Helaas mist de Sonos Era 100 wel Google Assistant en ligt de prijs iets hoger dan zijn voorganger, de Sonos One. Maar met zijn balans tussen geluidskwaliteit, design en connectiviteitsfuncties, is het zeker een overweging waard voor wie op zoek is naar een superieure audio-ervaring. Zeker als je op zoek bent naar een alternatief voor duurdere opties, maar toch niet wilt inleveren op geluidskwaliteit.

Kortom, de Sonos Era 100 slimme speaker is een absolute aanrader voor wie op zoek is naar uitzonderlijke geluidskwaliteit en een veelzijdige, slimme speaker. Met zijn verbeteringen op het gebied van geluidskwaliteit, design en connectiviteit, is het een zeer aantrekkelijke optie in de wereld van slimme speakers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Google Nest Wifi Router

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.32
Google Nest Wifi, Router and Point 2-pack. Wifi-band: Dual-band (2.4 GHz / 5 GHz), Wifi-standaard: Wi-Fi 5 (802.11ac), WLAN gegevensoverdrachtsnelheid (max): 2200 Mbit/s. Interfacetype Ethernet LAN: Gigabit Ethernet, Ethernet LAN, data-overdrachtsnelheden: 10,100,1000 Mbit/s, Bekabelingstechnologie: 10/100/1000Base-T(X). Generatie mobiel internet: 4G. Ondersteunde beveiligingsalgoritmen: WPA3. Type product: Router om neer te zetten, Kleur van het product: Wit, Materiaal behuizing: Kunststof

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

5. Sonos Move 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Move 2

 • list plusVerbeterde batterijduur

Nadelen Sonos Move 2

 • list plusGeen functionaliteit van Google Assistent

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.83
Als ik het heb over de Sonos Move 2 slimme speaker, dan heb ik het over een opmerkelijke update met verbeterde functies die de prestaties naar een hoger niveau tillen. Volgens The Verge biedt hij "stereogeluid, twee keer zoveel batterijduur en line-in afspelen" in vergelijking met zijn voorganger, wat het een overtuigende opvolger maakt. Het ontbreken van Google Assistant-functionaliteit kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers. De draagbaarheid en slimme speaker functies van de Move 2 worden geprezen door SoundGuys, waarbij de veelzijdigheid benadrukt wordt. De recensie biedt ook gedetailleerde specificaties en antwoorden op veelgestelde vragen, waardoor een uitgebreid overzicht wordt geboden.

Deze slimme speaker is een veelzijdige toevoeging aan elk huis, met naadloze integratie met slimme thuissystemen en indrukwekkende geluidskwaliteit. De verbeterde batterijduur en stereo geluid zorgen voor een meeslepende luisterervaring, zowel binnen als buiten. De line-in afspeelfunctie van de Move 2 breidt zijn bruikbaarheid verder uit, waardoor gebruikers verschillende audiobronnen rechtstreeks op de speaker kunnen aansluiten.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de JBL Authentics 500 en de Sonos Era-serie, valt de Sonos Move 2 op door zijn combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit. Terwijl de JBL Authentics 500 ingebouwde Alexa- en Google Assistant-ondersteuning biedt, geeft de draagbaarheid en verbeterde batterijduur van de Move 2 hem een voorsprong in situaties waar mobiliteit een prioriteit is. Aan de andere kant concurreert de Sonos Era-serie met zijn compatibiliteit met andere Sonos-apparaten voor surroundgeluid en Dolby Atmos-ondersteuning, maar de line-in afspelen en verlengde batterijduur van de Move 2 maken het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare slimme speaker.

Ondanks zijn sterke punten kan het ontbreken van Google Assistant-functionaliteit een beperking zijn voor gebruikers die sterk geïnvesteerd zijn in het Google-ecosysteem. Bovendien, hoewel de recensie van SoundGuys de functies van de speaker waardeert, komt het tekort aan een duidelijke aanbeveling naar voren.

Concluderend blinkt de Sonos Move 2 uit als een draagbare slimme speaker met verbeterde batterijduur, stereo geluid en line-in afspelen, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoogwaardige audiobeleving. Terwijl zijn concurrenten verschillende sterke punten bieden, onderscheidt de combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit van de Move 2 hem in het landschap van slimme speakers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Bedien smart home met stem- en aanraakintegratie: Google Nest Hub Max

Loading ...

Voordelen Google Nest Hub Max

 • list plusExpansief 10-inch display met een resolutie van 1280 x 800 voor een meeslepende visuele ervaring
 • list plusGebaarbediening voor afspelen voegt gemak toe voor gebruikers
 • list plusFace Match-technologie maakt gepersonaliseerde interacties en geïndividualiseerde toegang tot informatie mogelijk
 • list plusRobuuste audioweergave met twee 18 mm, 10W tweeters en een 75 mm, 30W woofer voor hoogwaardige geluidsprestaties
 • list plusAanwezigheid van een camera- en microfoonschakelaar voor verbeterde privacy en beveiliging

Nadelen Google Nest Hub Max

 • list plusEnige concurrentie van andere Google Nest slimme luidsprekers en displays zoals de Nest Mini en Nest Audio

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.43
De Google Nest Hub Max is een opvallende slimme luidspreker met een overtuigende mix van functies en mogelijkheden. Met zijn 10-inch display en een resolutie van 1280 x 800 biedt het een meeslepende visuele ervaring die het onderscheidt. De toevoeging van gebarenbediening voor afspelen voegt een laag van gemak toe waar gebruikers van houden. De Face Match-technologie van het apparaat maakt gepersonaliseerde interacties mogelijk, van op maat gemaakte begroetingen tot gepersonaliseerde toegang tot informatie, wat de gebruikerservaring verbetert. Dit "ingetogen en elegante" apparaat wordt geleverd met een krachtige audiobesturing, met twee 18mm, 10W tweeters en een 75mm, 30W woofer, wat zorgt voor een hoogwaardige geluidsprestatie. Bovendien benadrukt de aanwezigheid van een camera- en microfoonschakelaar zijn toewijding aan privacy, een cruciaal aspect in het huidige technologische landschap.

De Google Nest Hub Max onderscheidt zich in de slimme luidsprekermarkt door een groter display en indrukwekkende audioprestaties te bieden, samen met verbeterde beveiligingsfuncties via de geïntegreerde Nest Cam. Volgens Pocket-lint dient de Nest Mini als een instapalternatief, op maat gemaakt voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie met toegang tot alle Google Assistent-functies. Aan de andere kant wordt de Nest Audio geprezen om zijn superieure geluidskwaliteit en ontwerp, gericht op muziekliefhebbers. Dit positioneert de Google Nest Hub Max als een solide keuze voor gebruikers die waarde hechten aan een groter display, krachtige audioprestaties en geavanceerde beveiligingsfuncties, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide slimme luidsprekerervaring.

Hoewel de Google Nest Hub Max uitblinkt in verschillende belangrijke gebieden, staat het tegenover concurrentie van andere Google Nest slimme luidsprekers en displays zoals de Nest Mini en Nest Audio. De keuze tussen deze opties hangt af van individuele voorkeuren en vereisten. De Nest Mini dient als een toegankelijk instappunt in het ecosysteem, terwijl de Nest Audio de geluidskwaliteit en het ontwerp verbetert, gericht op muziekfanaten. De Google Nest Hub Max valt echter op als een premium aanbod met zijn grotere display, superieure audioprestaties en geïntegreerde beveiligingsfuncties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas slimme luidsprekerervaring.

Tot slot maakt de Google Nest Hub Max indruk met zijn uitgebreide display, gepersonaliseerde interacties via Face Match, krachtige audiomogelijkheden en privacygericht ontwerp. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere Google Nest-aanbiedingen, positioneren zijn grotere display, verbeterde audioprestaties en geavanceerde beveiligingsfuncties het als een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas slimme luidspreker. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun specifieke behoeften, aangezien de Nest Mini en Nest Audio verschillende voorkeuren en vereisten bedienen.

Verkrijgbaar bij:

7. Bose Portable Smart Speaker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.25
Met de Bose Portable Home Speaker heb je altijd een slimme speaker bij de hand. Door de batterij en het draaghengsel neem je hem makkelijk overal mee naartoe. Deze wifi speaker verbind je ook met bluetooth via je telefoon, mocht je buiten het bereik van je wifi zijn. Daarnaast bedien je het apparaat via je stem, door middel van Google Assistant. Je hoort het geluid in elke hoek van de kamer door de 360 graden geluidsweergave. Hierdoor maakt het dus niet uit hoe hij staat. Wil je hem het liefst in de badkamer of buiten gebruiken? Wees niet bang voor vocht of regen, want de speaker is spatwaterdicht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Zeer draagbare slimme speaker met veel functies: Sonos Roam/Roam SL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
9.02

Sonos Roam SL Zwart


Ervaar thuis en onderweg verbluffend geluid met deze lichtgewicht draagbare luidspreker die klaar is voor gebruik buitenshuis. Geniet urenlang van muziek, radio, audioboeken en meer van al uw favoriete services dankzij de duurzame oplaadbare batterij van Roam SL. Luister thuis met wifi en gemakkelijk bedien het geluid met de Sonos-app en Apple AirPlay 2. Gebruik Bluetooth® als je weg bent. Voeg meer Sonos-speakers in huis toe voor multiroom luisteren. Alles werkt samen via wifi.

Belangrijke eigenschappen:
• Stream al je favoriete diensten via wifi thuis en Bluetooth onderweg.
• Het waterdichte en valbestendige ontwerp heeft een IP67-classificatie en kan tot 30 minuten worden ondergedompeld in één meter water.
• Speel tot 10 uur continu af en laad Roam SL eenvoudig op met een Qi draadloze oplader, de speciale Sonos Roam SL Draadloze oplader (apart verkrijgbaar), of door de meegeleverde USB-C-naar-USB-A-kabel aan te sluiten op een 5V/1,5A (7,5W) of hogere USB-lichtnetadapter.
• Maak thuis verbinding met wifi voor het continue steamen van muziek en eenvoudige app-bediening.
• Geniet van een luisterervaring in meerdere kamers met andere Sonos producten in huis. Alles werkt samen via wifi."

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Amazon Echo Dot (5th Gen)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Echo Dot (5th Gen)

 • list plusNieuwe temperatuursensor en tapbediening
 • list plusEenvoudige installatie en intuïtief ontwerp
 • list plusNaadloze spraakopdrachtreactie en breed scala aan Alexa-vaardigheden

Nadelen Amazon Echo Dot (5th Gen)

 • list plusMatig geluid en minimale extra's
 • list plusGeen 3,5 mm audiopoort
 • list plusMinder aantrekkelijk voor mensen die geavanceerde functies zoeken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.45
Ik ben enthousiast over de Amazon Echo Dot (5e generatie), een opvallende toevoeging aan de slimme luidspreker line-up met een nieuwe temperatuursensor en tikbediening, samen met een eenvoudige installatie en een intuïtief ontwerp. Met een prijs van $49,99 / £54,99 / AU$79 biedt het een naadloze spraakopdrachtreactie en een breed scala aan Alexa-vaardigheden, waardoor het een veelzijdige metgezel is voor verschillende taken. Volgens TechRadar biedt het apparaat verbeterde bas- en geluidskwaliteit, met een beoordeling van 4/5 voor ontwerp en functies. Zoals ze opmerkten, "de geluidskwaliteit is goed in balans en compatibel met tal van muziekdiensten."

Echter, de recensie van SoundGuys schildert een kritischer beeld, waarbij de Echo Dot (5e generatie) wordt beschreven als een degelijke startende slimme luidspreker met "matig geluid en minimale extra's", waardoor het mogelijk minder aantrekkelijk is voor degenen die geavanceerde functies zoeken. Het ontbreken van een 3,5 mm audiopoort, benadrukt door TechRadar, kan een nadeel vormen voor gebruikers die de voorkeur geven aan een bedrade verbinding, hoewel Bluetooth-connectiviteit nog steeds beschikbaar is.

Wat betreft evolutie onderscheidt de verbeterde geluidskwaliteit en bas van de Echo Dot (5e generatie), evenals de toevoeging van een temperatuursensor en tikbediening, deze van zijn voorgangers. Deze toevoegingen dragen bij aan een meer uitgebreide gebruikerservaring, in lijn met de inspanningen van Amazon om voortdurend de functionaliteit en bruikbaarheid van de Echo-lijn te verbeteren.

Vergeleken met zijn concurrenten blinkt de Echo Dot (5e generatie) uit in naadloze integratie met Alexa en een breed scala aan vaardigheden, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die diep geworteld zijn in het Amazon-ecosysteem. Echter, voor gebruikers die geluidskwaliteit en geavanceerde functies prioriteren, kunnen andere opties op de markt voor slimme luidsprekers meer geschikt zijn.

Samenvattend, de Amazon Echo Dot (5e generatie) springt eruit als een betaalbare slimme luidspreker met een intuïtief ontwerp, verbeterde geluidskwaliteit en een breed scala aan Alexa-vaardigheden. De primaire gebruiksscenario's omvatten slimme woningbediening, muziekweergave en spraakassistentfunctionaliteit. Hoewel het uitblinkt in integratie met Alexa en betaalbaarheid, moeten potentiële kopers rekening houden met de beperkingen in geluidskwaliteit en connectiviteitsopties, zoals benadrukt in de recensies.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

10. Sonos One SL Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.61
Ik ben dol op de Sonos One SL - Zwart Smart Speaker. Met zijn prijs van $199 biedt hij een geweldige audio-ervaring zonder spraakassistent-functies, waardoor hij een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een speaker zonder spraakassistent. Met een strak, modern ontwerp, aanraakgevoelige bedieningselementen en naadloze installatie valt de Sonos One SL op door zijn gebruiksvriendelijke interface en Trueplay afstelmogelijkheden voor akoestische kalibratie. Ook is hij compatibel met Apple Airplay 2 voor streaming en heeft hij de mogelijkheid om te koppelen voor stereogeluid, waardoor hij extra veelzijdig is. Zoals TechRadar opmerkt: "Met een prijs van $199 biedt het een kosteneffectief alternatief voor de spraakassistent-uitgeruste Sonos One."

De speaker wordt geprezen om zijn geluidskwaliteit, gekenmerkt door wendbaarheid, stevige bas en goed geplaatste vocalen en strijkers. What Hi-Fi prijst zijn vermogen om een stereopaar te vormen met de Sonos One en benadrukt daarmee zijn waarde voor het geld en naadloze integratie met muziekstreamingdiensten. Bovendien onderstreept zijn uitbreidbaarheid binnen het Sonos-ecosysteem en het gemak dat hij biedt voor home cinema opstellingen zijn aantrekkingskracht. Het ontbreken van een microfoon en spraakbesturingsfuncties kan worden beschouwd als een beperking voor degenen die dergelijke functionaliteiten zoeken. Toch is de Sonos One SL een topkeuze voor gebruikers die een slimme speaker zonder spraakassistent-functies willen, vooral voor integratie in een bestaand Sonos-systeem of voor standalone gebruik.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Sonos One SL zich door zijn naadloze installatieproces, hoogwaardige geluidsweergave en integratie met Apple Airplay 2. Hoewel het installatieproces als complexer kan worden beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten, maken zijn akoestische kalibratiefunctie en compatibiliteit binnen het Sonos-ecosysteem het tot een overtuigende optie voor audio-liefhebbers. Zijn voornaamste kracht ligt in zijn veelzijdigheid, waardoor hij een hoogwaardige luisterervaring biedt, zowel als losse speaker als binnen een multi-room audio-opstelling.

Samengevat excelleert de Sonos One SL - Zwart Smart Speaker als een speaker zonder spraakassistent, met een premium audio-ervaring en naadloze integratie binnen het Sonos-ecosysteem. Zijn strakke ontwerp, veelzijdige connectiviteitsopties en hoogwaardige geluidsweergave maken hem tot een uitstekende keuze voor gebruikers die een slimme speaker zonder spraakassistent-functies zoeken, vooral voor degenen die geïnvesteerd zijn in het Sonos-platform.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Smart speakers. Er zijn immers 343 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!