Wat is de beste Smart speaker van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 februari, 2024

Het aanschaffen van een goede Smart speaker is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Smart speaker van 2024? Na het analyseren van 343 Smart speakers kwam de Amazon Echo Gen 4 als beste getest uit onze Smart speaker-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Smart speakers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Smart speakers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Smart speaker-koopgids? Lees dan verder!

Onze Smart speaker selectie

De top 10 beste Smart speakers

1Score: 9.8
Amazon Echo Gen 4
Amazon Echo Gen 4
Amazon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Google Nest Audio
Google Nest Audio
Google
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Amazon Echo Studio
Amazon Echo Studio
Amazon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Sonos Era 300
Sonos Era 300
Sonos
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Sonos Era 100
Sonos Era 100
Sonos
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Apple
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Apple HomePod mini
Apple HomePod mini
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Sonos One SL Zwart
Sonos One SL Zwart
Sonos
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Sonos Move 2
Sonos Move 2
Sonos
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Amazon Echo Dot (5th Gen)
Amazon Echo Dot (5th Gen)
Amazon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smart Speaker Koopgids

Smart speakers bieden je ontzettend veel mogelijkheden, en er komen er steeds meer bij. Je luistert naar muziek, het nieuws, vraagt naar de weersverwachting en je koppelt andere slimme apparaten aan je smart speaker. Kortom: je bent klaar voor de toekomst.

Wat is het verschil tussen een smart speaker en een normale speaker?

Een smart speaker is niet alleen een luidspreker, maar heeft veel meer mogelijkheden dan een normale, goede speaker. Met een normale speaker luister je alleen naar muziek, of audio. Een smart speaker is verbonden met het internet waardoor deze veel meer mogelijkheden heeft. Dankzij de WiFi-verbinding verbind je er ook andere slimme apparaten mee.

Zo vraag je bijvoorbeeld aan je smart speaker wat de weersverwachting is, of wat het laatste nieuws is. Of je vraagt om de lichten te dimmen. Heb je een slimme robotstofzuiger, dan vraag je zelfs of er even gestofzuigd kan worden. Een smart speaker maakt je leven een stuk gemakkelijker.

Wat kun je allemaal met een smart speaker?

De mogelijkheden van een smart speaker zijn bijna oneindig en er komen er steeds meer bij. De meest populaire functie van een smart speaker is natuurlijk het luisteren naar muziek. Je vraagt je speaker om een bepaald liedje of artiest, en je gekozen muziek wordt via de speaker afgespeeld. Heb je er genoeg van? Dan vraag je de spraakassistent om te stoppen.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk aan het luisteren naar audioboeken, podcasts of zelfs het nieuws. Heb je een smart speaker met een scherm, dan kijk je zelfs naar het nieuws en browse je via de internet browser. Je bekijkt (en beluistert) YouTube-video's en als je naar muziek luistert, worden de songteksten weergegeven waardoor je mee kunt zingen.

Behalve muziek, heeft een smart speaker nog meer handige functies die het begrip "gebruiksgemak" een heel nieuw leven in blazen. Met de juiste accessoires bedien je bijvoorbeeld je lampen in je huis met je smart speaker. Je vraagt simpelweg aan de speaker om je lichten aan of uit te doen.

Je verbindt je smart speaker ook met bijvoorbeeld je slimme thermostaat. Hierdoor kun je je smart speaker vragen om de verwarming aan te zetten. Denk ook aan veiligheidscamera's of je slimme deurbel. Ook deze bedien je allemaal via je smart speaker.

De meeste slimme apparaten in je huis koppel je dus met je smart speaker, waardoor je ze bedient met je stem. Denk aan je robotmaaier, robotstofzuiger, je slimme tv en zelfs je slimme wekker.

Wat je precies kunt met een smart speaker hangt natuurlijk ook af van het merk en het model. Niet alle smart speakers zijn Nederlandstalig. Om sommige smart speakers te gebruiken, moet je de Engelse taal beheersen. Er komen gelukkig wel steeds meer Nederlandstalige smart speakers naar de Nederlandse markt.

Ondersteunt elke smart speaker de Nederlandse taal?

Nee, helaas ondersteunt (nog) niet elke slimme speaker de Nederlandse taal. Wel spreken ze allemaal Engels, maar dit neemt voor mensen die deze taal niet beheersen een aantal opties weg. De verwachting is wel dat er steeds meer smart speakers op de markt komen die de Nederlandse taal beheersen.

Kun je meerdere smart speakers hebben?

Ja, je kunt meerdere smart speakers hebben. Meerdere smart speakers heeft zelfs voordelen. Zo kun je onderling via de verschillende smart speakers met elkaar communiceren. Als je bijvoorbeeld een smart speaker op zolder hebt staan, en eentje beneden, kun je via de speaker met de persoon op zolder communiceren.

Ook luister je naar je favoriete muziek via de verschillende speakers. Soms heb je hiervoor wel verschillende (en soms betaalde) accounts voor nodig, maar dit verschilt per merk. Door meerdere smart speakers in een kamer te gebruiken, creëer je ook een betere geluidskwaliteit in de ruimte.

hero illustration

Hoe testen we Smart speakers?

Om de beste Smart speaker te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Smart speaker-test hebben we 343 Smart speakers geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Smart speaker-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Smart speaker-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Smart speaker-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Smart speaker in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 343 Smart speakers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Smart speakers in een oogopslag

1. Amazon Echo Gen 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Echo Gen 4

 • list plusIndrukwekkende audioprestaties met drie drivers voor verbeterde geluidskwaliteit.
 • list plusGeavanceerde slimme thuisfuncties en naadloze connectiviteit met compatibele apparaten.
 • list plusSierlijk, bolvormig ontwerp met stoffen bekleding en intuïtieve bedieningsknoppen.

Nadelen Amazon Echo Gen 4

 • list plusAudiokwaliteit valt iets achter bij concurrenten wat betreft helderheid en vocale zuiverheid.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
10
De Amazon Echo 4e generatie slimme luidspreker valt op door zijn indrukwekkende audioprestaties, geavanceerde slimme thuisfuncties en een strak, bolvormig ontwerp. Met een prijs van $99 en verkrijgbaar in drie kleuren, heeft deze luidspreker een stoffen grille en een harde plastic behuizing met intuïtieve volumeknoppen en microfoonbediening bovenop. Volgens Tom's Guide levert de Echo sterke audioprestaties dankzij zijn drie drivers - een 3-inch woofer en twee 0.8-inch tweeters. Het biedt naadloze connectiviteit met compatibele apparaten en betrouwbare spraakherkenning en -besturing. De luidspreker heeft ook een 3,5 mm jack voor in- en uitvoer, waardoor het mogelijk is om externe luidsprekers of audiobronnen aan te sluiten. Echter, hoewel de audiokwaliteit prijzenswaardig is, komt het iets tekort in termen van helderheid en vocale helderheid in vergelijking met de Sonos One, volgens dezelfde bron.

Volgens SoundGuys maken het nieuwe ontwerp en de verbeterde geluidskwaliteit van de Amazon Echo 4e generatie het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een slimme luidspreker met verbeterde audioprestaties. De toevoeging van drie drivers draagt bij aan de indrukwekkende geluidskwaliteit van de luidspreker. De Alexa-app is essentieel voor het gebruik van de Echo 4e generatie en biedt naadloze connectiviteit met compatibele apparaten. De luidspreker kan worden opgeladen met de meegeleverde voedingsadapter, wat gemak en flexibiliteit biedt. SoundGuys benadrukt ook de betrouwbare spraakherkenning en -besturing die de microfoons van de Echo 4e generatie bieden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die prioriteit geven aan Alexa-compatibiliteit en uitstekend geluid.

In vergelijking daarmee valt de JBL Authentics 500, zoals aanbevolen door RTINGS, op als de beste slimme luidspreker, met ingebouwde ondersteuning voor Alexa en Google Assistant, indrukwekkende geluidskwaliteit en een stijlvol retro-ontwerp. Het beschikt ook over een ruimtekalibratietool om het geluid te optimaliseren en een heldere spraakherkenning. Aan de andere kant biedt de Sonos Era 300, een betaalbaar alternatief, ingebouwde Alexa-ondersteuning, een strak ontwerp en compatibiliteit met andere Sonos-apparaten voor surroundgeluid, samen met Dolby Atmos-ondersteuning. De Sonos Era 100, een meer betaalbare optie, deelt vergelijkbare kenmerken met de Era 300, maar ondersteunt geen Dolby Atmos Music.

De Amazon Echo 4e generatie slimme luidspreker blinkt uit door een combinatie van geavanceerde slimme thuisfuncties, verbeterde geluidskwaliteit en naadloze connectiviteit te bieden. Hoewel het misschien iets tekortschiet in termen van audiokwaliteit en vocale helderheid in vergelijking met sommige concurrenten, maken de algehele prestaties en functies het tot een sterke concurrent in de categorie slimme luidsprekers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Google Nest Audio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Audio

 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit

Nadelen Google Nest Audio

 • list plusNiet ideaal voor grotere open ruimtes
 • list plusNiet ontworpen voor buitengebruik
 • list plusMoet verbonden blijven met een stopcontact

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
9.84
Ik ben enthousiast over de Google Nest Audio slimme speaker vanwege zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en aantrekkelijke prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor wie op zoek is naar een nieuwe slimme speaker. Het is de perfecte balans tussen prestaties en betaalbaarheid, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers. Volgens The Verge is het "de perfecte balans voor een slimme speaker, met een combinatie van prestaties en betaalbaarheid." De gebalanceerde frequentierespons en aanpasbare bas- en treble-uitvoer maken het geschikt voor verschillende audiobestanden, maar het is mogelijk niet geschikt voor grotere open ruimtes vanwege enige compressie op maximaal volume, zoals opgemerkt door RTINGS. De speaker schittert ook als spraakassistent, met ingebouwde ondersteuning voor Google Assistent en uitzonderlijke prestaties op afstand.

Een van de belangrijkste kenmerken die de Google Nest Audio onderscheidt, is het gebruik van Media EQ en Ambient IQ, zoals benadrukt door SoundGuys. Deze functies zorgen voor een neutrale frequentierespons, waardoor heldere geluidskwaliteit wordt geleverd voor verschillende mediatypen. Hoewel het uitblinkt in muziek en gesproken woord, kan het gebrek aan nadruk op sub-bassen een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Bovendien verbetert de compatibiliteit met de Google Home-app voor het aanpassen van het geluidsniveau en het koppelen met andere apparaten de bruikbaarheid ervan.

In vergelijking met andere slimme speakers zoals de Amazon Echo (4th Gen) en de Apple Homepod mini, weet de Google Nest Audio zijn mannetje te staan met zijn veelzijdige prestaties en concurrerende prijsstelling. De redelijke tot goede microfoonkwaliteit voor telefoongesprekken, zoals vermeld door SoundGuys, voegt nog meer veelzijdigheid toe.

Toch heeft de Google Nest Audio ook beperkingen. Het is mogelijk niet ideaal voor grotere open ruimtes vanwege enige compressie op maximaal volume, en het is niet ontworpen voor buitengebruik, zoals opgemerkt door RTINGS. Bovendien moet de speaker verbonden blijven met een stopcontact, wat de draagbaarheid beperkt.

In een markt die overvol is met slimme speakers, onderscheidt de Google Nest Audio zich door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en betaalbaarheid, waardoor het een solide keuze is voor een breed scala aan gebruikers. De aanpasbare geluidsoutput, naadloze integratie met de Google Home-app en ingebouwde ondersteuning voor Google Assistent maken het een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat. Hoewel het misschien niet de ideale optie is voor buitengebruik of grotere ruimtes, maken zijn veelzijdige prestaties en concurrerende prijsstelling het een sterke concurrent in de categorie slimme speakers. Zoals The Verge het treffend zegt, is de Google Nest Audio "de perfecte balans voor een slimme speaker, met een combinatie van prestaties en betaalbaarheid." 🎵

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs

3. Amazon Echo Studio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Echo Studio

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit

Nadelen Amazon Echo Studio

 • list plusKan bepaalde gewenste functies missen
 • list plusHuidige prijs kan een beperkende factor zijn voor sommigen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast over de recente update van de Amazon Echo Studio, waardoor het nu een van de beste slimme speakers op de markt is. Met zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit is het een verleidelijke keuze voor audiofanaten. De 3D-audio, Dolby Atmos en 330 watt aan output zorgen voor een meeslepende luisterervaring.

Dankzij de evolutie van de Echo Studio is het nu een geduchte concurrent, met uitmuntende audioprestaties en slimme functies. Het feit dat het dienst kan doen als slimme hub controller met ZigBee-ondersteuning verhoogt nog meer de waarde, omdat het naadloos integreert met diverse slimme apparaten in huis. Ook het kunnen creëren van een stereopaar voor een meeslepende TV-audio-ervaring maakt het uniek.

Ondanks zijn opmerkelijke vooruitgang kan de Echo Studio nog steeds bepaalde functies missen die sommige gebruikers wensen, zoals opgemerkt door ZDNet. Echter, de recente update heeft veel van de eerdere tekortkomingen aangepakt en het daarmee stevig neergezet als een topklasse slimme speaker. De reviewer van ZDNet suggereert ook dat "verbeterde audio, een lagere prijs, of beide, het een aantrekkelijkere optie zouden maken," wat aangeeft dat de huidige prijs voor sommigen misschien een beperkende factor is.

In een overvolle markt kan de Amazon Echo Studio concurreren met alternatieven zoals de Sonos One en Google Nest Audio. Met zijn verbeterde geluidsprestaties, slimme functies en compatibiliteit met een breed scala aan slimme apparaten in huis is het een overtuigende keuze. Potentiële kopers kunnen echter ook alternatieven overwegen, zoals de Apple HomePod (2nd Gen) en Sonos Era 100, met name als ze op zoek zijn naar verbeterde audiokwaliteit of een lagere prijs.

Al met al heeft de recente update van de Amazon Echo Studio zijn positie als een van de beste slimme speakers verstevigd. Met zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, integratie met slimme apparaten in huis en recente verbeteringen is het een overtuigende keuze voor degenen die een hoogwaardige slimme speaker willen. Ondanks mogelijke beperkingen en concurrentie van andere producten op het gebied van prijs en specifieke functies, maken zijn algehele prestaties en waardepropositie het tot een topkandidaat in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Sonos Era 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Era 300

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit
 • list plusMeeslepende ruimtelijke audiobeleving
 • list plusPlatformonafhankelijk en compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten

Nadelen Sonos Era 300

 • list plusBeperkingen in stereoweergave in vergelijking met Sonos Five
 • list plusInconsistenties met Atmos-mixen
 • list plusExtra investering vereist voor TV-systeemintegratie

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.55
Als ik kijk naar de Sonos Era 300 slimme luidspreker, zie ik een eersteklas audio-apparaat dat een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en uitzonderlijke geluidskwaliteit biedt. Met een prijs van $449 heeft deze luidspreker een zandloperontwerp met zes luidsprekers, waaronder vier tweeters en twee woofers, elk aangedreven door individuele klasse D-versterkers. Volgens The Verge "lijkt de luidspreker vooruitstrevend te zijn," en brengt het een futuristisch gevoel naar de audiobeleving. Het beschikt over een unieke omhoog gerichte Dolby Atmos-gespecificeerde tweeter die is ontworpen om geluid van het plafond te reflecteren, wat de ruimtelijke geluidsmogelijkheden versterkt. De aanraakgevoelige bedieningselementen en intuïtieve volumeregeling dragen bij aan een gebruiksvriendelijke interface, zoals benadrukt door Tom's Guide.

Een van de opvallende kenmerken van de Sonos Era 300 is de uitzonderlijke geluidskwaliteit. Tom's Guide merkt op dat het "nauwkeurige en dreunende bassen" biedt, waardoor het de best klinkende slimme luidspreker is voor zijn formaat. Bovendien is het platform-agnostisch, naadloos compatibel met zowel Android- als iPhone-apparaten, en ondersteunt het verschillende muziekdiensten. Het is echter belangrijk op te merken dat de luidspreker tekortschiet in stereoweergave in vergelijking met de Sonos Five, zoals vermeld door The Verge. De ruimtelijke audiomogelijkheden met Dolby Atmos-tracks worden zeer geprezen, maar er zijn inconsistenties met Atmos-mixen, die de algehele ervaring kunnen beïnvloeden.

De Era 300 biedt ook Bluetooth-koppeling, een knop voor spraakassistent en een schakelaar om de microfoons te deactiveren, wat veelzijdigheid biedt in gebruik. Het is het overwegen waard dat hoewel het Dolby Atmos-tracks ondersteunt, er beperkte streamingopties zijn voor dergelijke tracks, momenteel alleen van Amazon Music Unlimited en Apple Music. Bovendien kan het integreren van de luidspreker in een tv-systeem extra investering vereisen, aangezien wordt aanbevolen om deze te koppelen met een Sonos-soundbar en mogelijk een tweede Era 300 voor volledig surroundgeluid.

Wat het ontwerp betreft, voegt de unieke "ingeklemde zandloper" vorm van de luidspreker, verkrijgbaar in matzwarte of matte witte afwerkingen, een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Het is compact en vereist horizontale plaatsing, met de mogelijkheid voor standbevestiging. Bovendien zijn er kortingen beschikbaar bij aankoop van meerdere Era 300 luidsprekers, en kunnen er aparte adapters worden toegevoegd voor extra connectiviteitsopties.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sonos Era 300 op door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en ruimtelijke audiomogelijkheden. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen in stereoweergave en inconsistente Atmos-mixen, evenals de extra investering die nodig is voor integratie in een tv-systeem.

Samengevat is de Sonos Era 300 een eersteklas slimme luidspreker die uitblinkt in het leveren van een meeslepende ruimtelijke audiobeleving en nauwkeurige geluidskwaliteit. Zijn platformflexibiliteit, gebruiksvriendelijke interface en elegante ontwerp maken het een aantrekkelijke keuze voor audiofielen. Desalniettemin moeten kopers de beperkingen in stereoweergave en streamingopties, evenals de extra kosten voor integratie in een tv-systeem, afwegen. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, "biedt de Sonos Era 300 uitzonderlijke geluidskwaliteit en platformflexibiliteit," waardoor het een eersteklas slimme luidspreker is in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Sonos Era 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Era 100

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit met verbeterde soundstage en bas

Nadelen Sonos Era 100

 • list plusGeen ondersteuning voor Google Assistent
 • list plusIets hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.14
Ik, als liefhebber van geweldige geluidskwaliteit, ben helemaal weg van de Sonos Era 100 slimme speaker. Met zijn verbeterde geluidsweergave en diepe bassen, is het de perfecte keuze voor draadloze speakers. En met de toevoeging van Bluetooth en 3.5mm line-in, biedt het nóg meer flexibiliteit voor een topervaring.

Wat het design betreft, heeft de Sonos Era 100 een verfijnde uitstraling met verbeterde touch controls en een grotere woofer driver. Daarnaast ondersteunt hij Wi-Fi 6, Bluetooth draadloze connectiviteit, AirPlay 2, en kan hij worden aangesloten op een platenspeler of tv voor een geweldige geluidsverbetering bij het tv-kijken.

Helaas mist de Sonos Era 100 wel Google Assistant en ligt de prijs iets hoger dan zijn voorganger, de Sonos One. Maar met zijn balans tussen geluidskwaliteit, design en connectiviteitsfuncties, is het zeker een overweging waard voor wie op zoek is naar een superieure audio-ervaring. Zeker als je op zoek bent naar een alternatief voor duurdere opties, maar toch niet wilt inleveren op geluidskwaliteit.

Kortom, de Sonos Era 100 slimme speaker is een absolute aanrader voor wie op zoek is naar uitzonderlijke geluidskwaliteit en een veelzijdige, slimme speaker. Met zijn verbeteringen op het gebied van geluidskwaliteit, design en connectiviteit, is het een zeer aantrekkelijke optie in de wereld van slimme speakers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Apple AirPods Pro 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.4
De Apple AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadhoes brengt een hele reeks nieuwe functies en verbeteringen met zich mee in vergelijking met zijn voorgangers. Deze versie introduceert een gevlochten USB-C naar USB-C-kabel, die inspeelt op de overgang naar USB-C en opladen met compatibele apparaten zoals de iPhone 15 mogelijk maakt. Opmerkelijk is dat het nu beschikt over IP54 stofbestendigheid en nieuwe iOS 17 verbeteringen zoals Persoonlijke Volume, Gespreksbewustzijn en Adaptieve Geluidscontrole integreert. Deze functies zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren door het volume dynamisch aan te passen op basis van de omgeving en het mediavolume te verlagen wanneer de gebruiker begint te praten.

De AirPods Pro 2 hebben de door Apple ontworpen H2-chip, die geavanceerde audioprestaties, ruisonderdrukking en ruimtelijk geluid levert. De Adaptieve Audio functie past automatisch aan om geluiden op basis van de omgeving prioriteit te geven, naadloos ruisonderdrukking en Transparantiemodus te combineren. Deze gepersonaliseerde luisterervaring omvat dynamische hoofdtracking voor meeslepend geluid en Adaptieve EQ voor een op maat gemaakte pasvorm. De MagSafe-oplaadhoes biedt een verlengde batterijduur en handige functies, waardoor een naadloze installatie en Siri-opdrachten voor een magische en gebruiksvriendelijke ervaring mogelijk zijn.

In de woorden van Digital Trends, "De toevoeging van een gevlochten USB-C naar USB-C kabel wordt gewaardeerd, samen met de overgang naar USB-C, waardoor opladen met compatibele apparaten zoals de iPhone 15 mogelijk is." Dit benadrukt de aanpasbaarheid en het gemak dat de AirPods Pro 2 bieden, gericht op moderne oplaadbehoeften en apparaatcompatibiliteit.

In vergelijking met andere modellen in de AirPods-reeks, onderscheidt de AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadhoes zich door zijn geavanceerde functies en verbeterde gebruikerservaring. De integratie van MagSafe-technologie versterkt verder zijn positie in het ecosysteem, waarbij naadloze compatibiliteit en gemak voor gebruikers worden geboden.

Hoewel de AirPods Pro 2 uitblinken in het leveren van een gepersonaliseerde, meeslepende audiobeleving met geavanceerde functies, is het belangrijk op te merken dat hun premium positionering een overweging van alternatieven op de markt kan rechtvaardigen voor degenen die op zoek zijn naar budgetvriendelijke opties. Voor gebruikers die geïnvesteerd zijn in het Apple-ecosysteem en op zoek zijn naar eersteklas audiokwaliteit, ruisonderdrukking en naadloze integratie, zijn de AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadhoes ongetwijfeld een overtuigende keuze.

Tot slot is de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadhoes een opvallend product in de categorie slimme luidsprekers, die de lat hoog legt met zijn geavanceerde functies, naadloze integratie in het Apple-ecosysteem en gepersonaliseerde gebruikerservaring. Hoewel het misschien niet de budgetvriendelijke optie is voor iedereen, maken de uitzonderlijke audioprestaties en innovatieve functies het tot een topkeuze voor degenen die eersteklas audiokwaliteit en naadloze connectiviteit prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Apple HomePod mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple HomePod mini

 • list plusNaadloze integratie met iOS-apparaten en het Apple-ecosysteem
 • list plusCompact, kleurrijk ontwerp met levendige opties en visueel aantrekkelijke functies
 • list plusGeavanceerde functies zoals door Apple ontworpen full-range driver, passieve radiatoren en door Siri aangestuurde slimme functies

Nadelen Apple HomePod mini

 • list plusBeperkte compatibiliteit met diensten van derden zoals Spotify
 • list plusGebrek aan fysieke knoppen en audiopoorten kan de veelzijdigheid beperken
 • list plusOnduidelijkheid over details en prestaties van geluidskwaliteit

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
8.96
Ik ben de Apple HomePod mini, een slimme speaker die speciaal is ontworpen voor iPhone gebruikers. Ik ben perfect geïntegreerd met iOS apparaten en bied een gratis zes maanden abonnement op Apple Music. Voor Apple liefhebbers ben ik de ideale instapspeaker. Mijn geluidskwaliteit is misschien niet uitgebreid besproken, maar ik ben absoluut een goede keuze voor degenen die helemaal in het Apple ecosysteem zitten. Ik ben ontworpen voor iPhone gebruikers en kan gemakkelijk worden ingesteld en bediend met een iPhone of iPad met de nieuwste iOS of iPadOS-versie. Mijn integratie met Apple Music en Siri is naadloos, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor Apple liefhebbers.

Ik ben compact, kleurrijk en heb een glazen paneel bovenop met een draaiende bol van gekleurd licht wanneer Siri geactiveerd is, wat zorgt voor een visueel aantrekkelijke ervaring. Mijn geavanceerde functies omvatten een enkele door Apple ontworpen full-range driver, passieve radiatoren en vier microfoons voor spraakopdrachten, allemaal aangedreven door de Apple S5-chip, die computationele audio en door Siri aangedreven slimme functies mogelijk maakt. Dit alles heeft mij de What Hi-Fi? Awards 2023 gewonnen. Mijn kleine formaat, levendige opties en naadloos ontwerp maken mij een visueel aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte.

Aan de andere kant is mijn compatibiliteit met Spotify niet naadloos, wat een beperking kan zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan dit platform. Daarnaast ontbreken fysieke knoppen en audiopoorten, wat mijn veelzijdigheid in bepaalde situaties kan beperken. Mijn geluidskwaliteit details worden niet uitgebreid besproken, waardoor er enige onduidelijkheid bestaat over mijn audioprestaties. Desondanks wordt ik aanbevolen voor casual luisteren en home automation, waardoor ik een aantrekkelijke optie ben voor mensen die op zoek zijn naar een slimme speaker die is afgestemd op hun Apple-gecentreerde levensstijl.

In vergelijking met mijn concurrenten onderscheid ik mezelf door mijn naadloze integratie met het Apple ecosysteem, waardoor ik een ongeëvenaarde ervaring bied voor iPhone en iPad gebruikers. Mijn geavanceerde functies, compacte ontwerp en slimme functionaliteit maken mij een uitstekende keuze in mijn prijsklasse. Echter, mijn beperkingen op het gebied van compatibiliteit met diensten van derden zoals Spotify en het ontbreken van fysieke knoppen en audiopoorten kunnen potentiële gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar een veelzijdigere slimme speaker.

In essentie, excelleer ik als een instapslimme speaker, vooral voor mensen die diep geworteld zijn in het Apple ecosysteem. Mijn geavanceerde functies en naadloze integratie met iOS apparaten maken mij een aantrekkelijke optie voor diegenen die een slimme speaker zoeken die is afgestemd op hun Apple-gecentreerde levensstijl. Desondanks kunnen mijn beperkingen op het gebied van compatibiliteit met diensten van derden en audiopoorten uitdagingen vormen voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdigere slimme speaker optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Sonos One SL Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
9.07
Ik ben dol op de Sonos One SL - Zwart Smart Speaker. Met zijn prijs van $199 biedt hij een geweldige audio-ervaring zonder spraakassistent-functies, waardoor hij een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een speaker zonder spraakassistent. Met een strak, modern ontwerp, aanraakgevoelige bedieningselementen en naadloze installatie valt de Sonos One SL op door zijn gebruiksvriendelijke interface en Trueplay afstelmogelijkheden voor akoestische kalibratie. Ook is hij compatibel met Apple Airplay 2 voor streaming en heeft hij de mogelijkheid om te koppelen voor stereogeluid, waardoor hij extra veelzijdig is. Zoals TechRadar opmerkt: "Met een prijs van $199 biedt het een kosteneffectief alternatief voor de spraakassistent-uitgeruste Sonos One."

De speaker wordt geprezen om zijn geluidskwaliteit, gekenmerkt door wendbaarheid, stevige bas en goed geplaatste vocalen en strijkers. What Hi-Fi prijst zijn vermogen om een stereopaar te vormen met de Sonos One en benadrukt daarmee zijn waarde voor het geld en naadloze integratie met muziekstreamingdiensten. Bovendien onderstreept zijn uitbreidbaarheid binnen het Sonos-ecosysteem en het gemak dat hij biedt voor home cinema opstellingen zijn aantrekkingskracht. Het ontbreken van een microfoon en spraakbesturingsfuncties kan worden beschouwd als een beperking voor degenen die dergelijke functionaliteiten zoeken. Toch is de Sonos One SL een topkeuze voor gebruikers die een slimme speaker zonder spraakassistent-functies willen, vooral voor integratie in een bestaand Sonos-systeem of voor standalone gebruik.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Sonos One SL zich door zijn naadloze installatieproces, hoogwaardige geluidsweergave en integratie met Apple Airplay 2. Hoewel het installatieproces als complexer kan worden beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten, maken zijn akoestische kalibratiefunctie en compatibiliteit binnen het Sonos-ecosysteem het tot een overtuigende optie voor audio-liefhebbers. Zijn voornaamste kracht ligt in zijn veelzijdigheid, waardoor hij een hoogwaardige luisterervaring biedt, zowel als losse speaker als binnen een multi-room audio-opstelling.

Samengevat excelleert de Sonos One SL - Zwart Smart Speaker als een speaker zonder spraakassistent, met een premium audio-ervaring en naadloze integratie binnen het Sonos-ecosysteem. Zijn strakke ontwerp, veelzijdige connectiviteitsopties en hoogwaardige geluidsweergave maken hem tot een uitstekende keuze voor gebruikers die een slimme speaker zonder spraakassistent-functies zoeken, vooral voor degenen die geïnvesteerd zijn in het Sonos-platform.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

9. Sonos Move 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Move 2

 • list plusVerbeterde batterijduur

Nadelen Sonos Move 2

 • list plusGeen functionaliteit van Google Assistent

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
9.52
Als ik het heb over de Sonos Move 2 slimme speaker, dan heb ik het over een opmerkelijke update met verbeterde functies die de prestaties naar een hoger niveau tillen. Volgens The Verge biedt hij "stereogeluid, twee keer zoveel batterijduur en line-in afspelen" in vergelijking met zijn voorganger, wat het een overtuigende opvolger maakt. Het ontbreken van Google Assistant-functionaliteit kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers. De draagbaarheid en slimme speaker functies van de Move 2 worden geprezen door SoundGuys, waarbij de veelzijdigheid benadrukt wordt. De recensie biedt ook gedetailleerde specificaties en antwoorden op veelgestelde vragen, waardoor een uitgebreid overzicht wordt geboden.

Deze slimme speaker is een veelzijdige toevoeging aan elk huis, met naadloze integratie met slimme thuissystemen en indrukwekkende geluidskwaliteit. De verbeterde batterijduur en stereo geluid zorgen voor een meeslepende luisterervaring, zowel binnen als buiten. De line-in afspeelfunctie van de Move 2 breidt zijn bruikbaarheid verder uit, waardoor gebruikers verschillende audiobronnen rechtstreeks op de speaker kunnen aansluiten.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de JBL Authentics 500 en de Sonos Era-serie, valt de Sonos Move 2 op door zijn combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit. Terwijl de JBL Authentics 500 ingebouwde Alexa- en Google Assistant-ondersteuning biedt, geeft de draagbaarheid en verbeterde batterijduur van de Move 2 hem een voorsprong in situaties waar mobiliteit een prioriteit is. Aan de andere kant concurreert de Sonos Era-serie met zijn compatibiliteit met andere Sonos-apparaten voor surroundgeluid en Dolby Atmos-ondersteuning, maar de line-in afspelen en verlengde batterijduur van de Move 2 maken het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare slimme speaker.

Ondanks zijn sterke punten kan het ontbreken van Google Assistant-functionaliteit een beperking zijn voor gebruikers die sterk geïnvesteerd zijn in het Google-ecosysteem. Bovendien, hoewel de recensie van SoundGuys de functies van de speaker waardeert, komt het tekort aan een duidelijke aanbeveling naar voren.

Concluderend blinkt de Sonos Move 2 uit als een draagbare slimme speaker met verbeterde batterijduur, stereo geluid en line-in afspelen, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoogwaardige audiobeleving. Terwijl zijn concurrenten verschillende sterke punten bieden, onderscheidt de combinatie van draagbaarheid en premium geluidskwaliteit van de Move 2 hem in het landschap van slimme speakers.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Amazon Echo Dot (5th Gen)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Echo Dot (5th Gen)

 • list plusNieuwe temperatuursensor en tapbediening
 • list plusEenvoudige installatie en intuïtief ontwerp
 • list plusNaadloze spraakopdrachtreactie en breed scala aan Alexa-vaardigheden

Nadelen Amazon Echo Dot (5th Gen)

 • list plusMatig geluid en minimale extra's
 • list plusGeen 3,5 mm audiopoort
 • list plusMinder aantrekkelijk voor mensen die geavanceerde functies zoeken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.45
Ik ben enthousiast over de Amazon Echo Dot (5e generatie), een opvallende toevoeging aan de slimme luidspreker line-up met een nieuwe temperatuursensor en tikbediening, samen met een eenvoudige installatie en een intuïtief ontwerp. Met een prijs van $49,99 / £54,99 / AU$79 biedt het een naadloze spraakopdrachtreactie en een breed scala aan Alexa-vaardigheden, waardoor het een veelzijdige metgezel is voor verschillende taken. Volgens TechRadar biedt het apparaat verbeterde bas- en geluidskwaliteit, met een beoordeling van 4/5 voor ontwerp en functies. Zoals ze opmerkten, "de geluidskwaliteit is goed in balans en compatibel met tal van muziekdiensten."

Echter, de recensie van SoundGuys schildert een kritischer beeld, waarbij de Echo Dot (5e generatie) wordt beschreven als een degelijke startende slimme luidspreker met "matig geluid en minimale extra's", waardoor het mogelijk minder aantrekkelijk is voor degenen die geavanceerde functies zoeken. Het ontbreken van een 3,5 mm audiopoort, benadrukt door TechRadar, kan een nadeel vormen voor gebruikers die de voorkeur geven aan een bedrade verbinding, hoewel Bluetooth-connectiviteit nog steeds beschikbaar is.

Wat betreft evolutie onderscheidt de verbeterde geluidskwaliteit en bas van de Echo Dot (5e generatie), evenals de toevoeging van een temperatuursensor en tikbediening, deze van zijn voorgangers. Deze toevoegingen dragen bij aan een meer uitgebreide gebruikerservaring, in lijn met de inspanningen van Amazon om voortdurend de functionaliteit en bruikbaarheid van de Echo-lijn te verbeteren.

Vergeleken met zijn concurrenten blinkt de Echo Dot (5e generatie) uit in naadloze integratie met Alexa en een breed scala aan vaardigheden, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die diep geworteld zijn in het Amazon-ecosysteem. Echter, voor gebruikers die geluidskwaliteit en geavanceerde functies prioriteren, kunnen andere opties op de markt voor slimme luidsprekers meer geschikt zijn.

Samenvattend, de Amazon Echo Dot (5e generatie) springt eruit als een betaalbare slimme luidspreker met een intuïtief ontwerp, verbeterde geluidskwaliteit en een breed scala aan Alexa-vaardigheden. De primaire gebruiksscenario's omvatten slimme woningbediening, muziekweergave en spraakassistentfunctionaliteit. Hoewel het uitblinkt in integratie met Alexa en betaalbaarheid, moeten potentiële kopers rekening houden met de beperkingen in geluidskwaliteit en connectiviteitsopties, zoals benadrukt in de recensies.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Smart speakers. Er zijn namelijk 343 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!