Wat is de beste receiver van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede receiver is een moeilijke opgave. Wat is de beste receiver van 2023? Na het analyseren van 85 receivers kwam de auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart als beste getest uit onze receiver-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de receivers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 receivers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige receiver-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste receivers

1Score: 9.8
auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart
auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart
Auna
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zilver , grijs
auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zilver , grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Denon AVR-X 1700H DAB zwart
Denon AVR-X 1700H DAB zwart
Denon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Yamaha R-S202 DAB+ Zwart
Yamaha R-S202 DAB+ Zwart
Yamaha
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Denon RCD-N11DAB Zwart
Beste Receiver voor muziekliefhebbers
Denon RCD-N11DAB Zwart
Denon
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Yamaha RS-202 DAB+ zilver
Yamaha RS-202 DAB+ zilver
Yamaha
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
PIONEER VSX-534 Zwart 5.1-kanaals thuisbioscoopontvanger
PIONEER VSX-534 Zwart 5.1-kanaals thuisbioscoopontvanger
Pioneer
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Sony STR-DH190 zwart
Sony STR-DH190 zwart
Sony
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Denon RCD-N10 Zwart
Denon RCD-N10 Zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Denon AVR-X 1700H - Zwart
Denon AVR-X 1700H - Zwart
Denon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Receiver Koopgids

De AV-receiver is het middelpunt van je home cinema-systeem als deze bestaat uit losse onderdelen. Wat een AV-receiver precies is en hoe hij werkt, lees je hieronder!

Wat is een AV-receiver?

Een AV-receiver is een apparaat dat alle binnenkomende beeld- en audiosignalen ontvangt, zowel bedraad als draadloos. Zo komt de input van je PlayStation 4, je dvd-speler, smartphone en/of streaming device binnen op de AV-receiver.

Vanwege al deze mogelijke koppelingen heeft een AV-receiver dus veel ingangen aan de achterkant. Echter heeft dit apparaat tegenwoordig ook veel draadloze mogelijkheden, waardoor je hem ook voor je multi-room set-up gebruikt.

De AV-receiver geeft de binnenkomende signalen vervolgens door aan de daarvoor bedoelde apparaten, zoals een televisie, speakers of projector.

De receiver staat je toe makkelijk te wisselen tussen alle in- en outputs, waardoor je in een mum van tijd hetgeen dat je wilt zien of horen, ook daadwerkelijk te zien of horen krijgt zonder veel gedoe.

Wat is een nano-receiver?

Een nano-receiver heeft niks met een AV-receiver te maken! Dit is namelijk een universele usb-ontvanger bedoeld voor draadloze toetsenborden en muizen. Zoals de naam doet vermoeden, is een nano-receiver zeer klein, waardoor hij niet ver uit de usb-ingang steekt.

Wat is het verschil tussen een versterker en receiver?

Een versterker is in veel gevallen een onderdeel van de receiver waarmee signalen voor analoge speakers worden aangestuurd. Ze bepalen de juiste toevoerrichting van het signaal.

Vanuit een Blu-rayspeler, een gaming console of je smartphone komt een digitaal audio-signaal binnen. Dit wordt door de receiver gedecodeerd en omgezet naar een analoog signaal dat je analoge speakers ook 'begrijpen'. Daarmee wordt meteen bepaald welk geluid naar welke speaker moet. Hetzelfde geldt voor beeldmateriaal: ook dit kan worden omgezet van digitaal naar analoog.

Je kunt echter ook een losse versterker aanschaffen. In dat geval focust het apparaat zich meestal enkel op audio-signalen. Je hoeft wat betreft video-signalen en extra functies niet veel van deze apparaten te verwachten.

Een versterker kan tevens worden opgedeeld in een voor- en eindversterker. De voorversterker zet alle inkomende signalen 'netjes' klaar – op basis van de door jou ingestelde zaken zoals volume, toon en geluidsbalans. De eindversterker is hierdoor vrij om zich enkel te richten op het perfect versterken van het inkomende signaal.

Wat is een pre-out op een receiver?

Een pre-out staat je toe een externe versterker te gebruiken in plaats van de ingebouwde versterker. Zo wordt het binnenkomende signaal direct doorgegeven aan de externe versterker zonder door de ingebouwde versterker bewerkt te worden.

Dit is handig als je bijvoorbeeld een losse subwoofer wilt aansluiten. Deze hebben hun eigen ingebouwde versterker, waardoor je de ingebouwde versterker van je receiver niet nodig hebt hiervoor.

Andere mogelijkheden van AV-receivers

Tegenwoordig hebben veel AV-receivers extra functies. Zo heb je naast toegang tot traditionele FM/AM-radiostations ook toegang tot internetradio – en soms zelfs DAB+. In veel gevallen kun je ook direct streamen vanaf Spotify en dergelijke.

Dit is niet alleen mogelijk via WiFi, maar ook via Bluetooth. Zo koppel je in no-time je telefoon of draadloze headset aan de receiver. Sommige modellen zijn ook Apple AirPlay-compatibel, wat het voor iPhone-gebruikers al helemaal een naadloze ervaring maakt.

hero illustration

Hoe testen we receivers?

Om de beste receiver te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze receiver-test hebben we 85 receivers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze receiver-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze receiver-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen receiver-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste receiver in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 85 receivers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste receivers in een makkelijke lijst

1. auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart

 • list plusHet is gemakkelijk om deze av receiver met een gsm te bedienen.
 • list plusDe internetradio van deze av receiver heeft veel stations, waardoor er veel keuze is.
 • list plusDeze av receiver heeft een mooie vormgeving, waardoor het een aantrekkelijk apparaat is.

Nadelen auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zwart

 • list plusDeze av receiver heeft geen dab ontvangst, waardoor het niet mogelijk is om bepaalde radiozenders te ontvangen.
 • list plusDe fm tuner van deze av receiver is redelijk doof, waardoor het lastig kan zijn om bepaalde radiozenders te ontvangen.
 • list plusHet formaat van deze av receiver is redelijk groot, waardoor het niet in elke ruimte past.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De auna iTuner CD HiFi receiver is dankzij de talrijke functie- en aansluitmogelijkheden de perfecte uitbreiding van reeds aanwezige HiFi systemen. Deze veelzijdige allrounder met geïntegreerde internet/DAB+/FM radio ontvangt tot wel 40.000 zenders en beschikt over geïntegreerde WiFi, een klassieke CD speler, een USB aansluiting voor MP3 weergave en een LAN ingang. Bijzonder opmerkelijk is de draadloze Sportify Connect functie die via de HiFi receiver betrouwbare audiostreaming per smartphone, tablet of laptop garandeert. De multiroomfunctie biedt daarnaast de mogelijkheid het apparaat als onderdeel van een multiroom apparaatgroep te configureren die middels hetzelfde WiFi netwerk kan worden gecontroleerd. Voor een eenvoudige bediening voldoet het de UNDOK app te downloaden maar er wordt tevens een afstandsbeidening meegeleverd waarmee u de HiFi receiver comfortabel van een afstandje kunt bedienen. Het overzichtelijke 3,2” TFT kleurendisplay met achtergrondverlichting houdt u daarnaast dag en nacht op de hoogte van de actuele muziekweergave. De auna iTuner CD HiFi receiver is een waar multitalent, dat de hoogste muziekkwaliteit combineert met talloze toepassingsmogelijkheden.Beschikbare varianten: zwart, zilver (artikel 10032754)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 augustus in huis

Bekijk prijs

2. auna iTuner CD HiFi-receiver internetradio zilver , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

De auna iTuner CD HiFi receiver is dankzij de talrijke functie- en aansluitmogelijkheden de perfecte uitbreiding van reeds aanwezige HiFi systemen. Deze veelzijdige allrounder met geïntegreerde internet/DAB+/FM radio ontvangt tot wel 40.000 zenders en beschikt over geïntegreerde WiFi, een klassieke CD speler, een USB aansluiting voor MP3 weergave en een LAN ingang. Bijzonder opmerkelijk is de draadloze Sportify Connect functie die via de HiFi receiver betrouwbare audiostreaming per smartphone, tablet of laptop garandeert. De multiroomfunctie biedt daarnaast de mogelijkheid het apparaat als onderdeel van een multiroom apparaatgroep te configureren die middels hetzelfde WiFi netwerk kan worden gecontroleerd. Voor een eenvoudige bediening voldoet het de UNDOK app te downloaden maar er wordt tevens een afstandsbeidening meegeleverd waarmee u de HiFi receiver comfortabel van een afstandje kunt bedienen. Het overzichtelijke 3,2” TFT kleurendisplay met achtergrondverlichting houdt u daarnaast dag en nacht op de hoogte van de actuele muziekweergave. De auna iTuner CD HiFi receiver is een waar multitalent, dat de hoogste muziekkwaliteit combineert met talloze toepassingsmogelijkheden.Beschikbare varianten: zwart, zilver (artikel 10032754)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs

3. Denon AVR-X 1700H DAB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een Receiver die je thuisbioscoop of game-ervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Denon AVR-X1700H DAB AV-Receiver de perfecte keuze voor jou! Met ondersteuning voor de nieuwste HDMI-specificaties en geavanceerde 8K HDMI met eARC ondersteuning, biedt deze Receiver een ongekende 3D-geluidservaring.

Met een krachtige discreet 7-kanaals versterker en een maximaal vermogen van 145W per kanaal, voorziet deze Receiver je van de klassieke en dynamische Denon geluidservaring die je gewend bent. Daarnaast geniet je van meeslepende 3D-audio met Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, en DTS: Virtual:X™. Ook voor gamers biedt deze Receiver een verbeterde game-ervaring met Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM), wat zorgt voor minder vertraging en latentie.

Met HEOS® Built-in kun je draadloos genieten van muziekdiensten zoals Spotify®, Amazon Music HD, TuneIn en meer. En dankzij de Audyssey ruimtecorrectie worden de output van iedere speaker nauwkeurig geanalyseerd om zo ieder kanaal te optimaliseren.

De Denon AVR-X1700H DAB AV-Receiver is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de vele functionaliteiten en geavanceerde technologieën die deze Receiver biedt, maken het de investering meer dan waard. Het enige nadeel is dat het Wattage per kanaal iets lager is dan bij sommige concurrenten. Maar als je op zoek bent naar een Receiver die je verwachtingen overtreft en je thuisbioscoop of game-ervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de Denon AVR-X1700H DAB AV-Receiver zeker de juiste keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Yamaha R-S202 DAB+ Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yamaha R-S202 DAB+ Zwart

 • list plusDeze receiver heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve receiver.
 • list plusDeze receiver heeft een goede geluidskwaliteit, waardoor het een goede keuze is voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een helder en transparant geluid.
 • list plusDeze receiver heeft een DAB+ tuner, waardoor het mogelijk is om digitale radiozenders te ontvangen.

Nadelen Yamaha R-S202 DAB+ Zwart

 • list plusDeze receiver heeft geen phono aansluiting, waardoor het niet mogelijk is om een platenspeler aan te sluiten.
 • list plusHet veranderen van zender duurt soms een beetje lang, vooral bij het gebruik van DAB+.
 • list plusDeze receiver heeft geen Bluetooth, waardoor het niet mogelijk is om draadloos muziek te streamen vanaf een smartphone of tablet.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De Yamaha R-S202 DAB+ Zwart is een topkwaliteit stereo receiver waarmee je kunt genieten van ruisvrije muziek en programma's dankzij DAB+ radio. Met een vermogen van 100 watt per kanaal kun je moeiteloos grote speakers aansturen en genieten van een vol geluid. Het is geweldig dat je draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet kunt streamen via Bluetooth. Zet verschillende sets speakers bijvoorbeeld bij de zithoek en de eettafel en bepaal met één druk op de knop via welke speakers je de muziek wilt horen.

Wat deze receiver onderscheidt van andere producten is het vermogen om 2 paar luidsprekers aan te sluiten, waardoor je de muziek op meerdere plekken tegelijk kunt afspelen. De totale uitgangsvermogen RMS van 165 W bij 4 OHM en 125 W bij 8 OHM, evenals het wattage per kanaal van 115 W, zorgen voor indrukwekkende prestaties en een geweldige luisterervaring.

De Yamaha R-S202 DAB+ Zwart is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige receiver met Bluetooth-mogelijkheden voor draadloos luisteren. Het product is geschikt voor thuisgebruik en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in elk thuisaudiosysteem.

Een nadeel van deze receiver is dat het niet beschikt over een USB-poort of een netwerkaansluiting, waardoor het moeilijker is om muziek vanaf je computer of het internet af te spelen.

Over het algemeen is de Yamaha R-S202 DAB+ Zwart een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare en high-performance stereo receiver met Bluetooth-mogelijkheden en DAB+ radio. Het is een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende luisterervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Beste Receiver voor muziekliefhebbers: Denon RCD-N11DAB Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denon RCD-N11DAB Zwart

 • list plusDe Denon RCD-N11DAB Zwart is compact en daardoor gemakkelijk te verplaatsen.
 • list plusDeze netwerkspeler is makkelijk te bedienen met een telefoon via HEOS.
 • list plusHet compacte formaat van de Denon RCD-N11DAB Zwart maakt het mogelijk om een uitstekend geluid te produceren.

Nadelen Denon RCD-N11DAB Zwart

 • list plusDe complexe afstandsbediening van de Denon RCD-N11DAB Zwart maakt het lastig om te bedienen.
 • list plusDe ontvangst van FM/DAB radio is slecht bij de Denon RCD-N11DAB Zwart.
 • list plusDe mogelijkheden voor internetradio bij de Denon RCD-N11DAB Zwart zijn beperkt, waardoor er weinig Franstalige zenders beschikbaar zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Met de Denon RCD-N11DAB geniet je van eindeloze afspeelmogelijkheden. De compacte receiver beschikt over een ingebouwde cd speler, wifi, bluetooth en heeft een optische aansluitpoort aan de achterkant. Of je nu draadloos muziek wilt streamen tijdens het koken, of naar muziek wilt luisteren bij de televisie, de receiver is van alle markten thuis. Koppel al je Denon speakers aan de receiver via HEOS built in voor een multiroom systeem. Luister je graag naar de radio? Dankzij de digitale DAB+ tuner geniet je van een ruisvrije radio.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Yamaha RS-202 DAB+ zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yamaha RS-202 DAB+ zilver

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze av receiver is goed.
 • list plusHet geluid van deze av receiver is helder en transparant.
 • list plusDe Bluetooth functie van deze av receiver werkt probleemloos.

Nadelen Yamaha RS-202 DAB+ zilver

 • list plusHet veranderen van zender duurt een beetje lang.
 • list plusDeze av receiver heeft geen phono aansluiting waardoor het niet mogelijk is om platen af te spelen.
 • list plusGeen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Ben jij op zoek naar een krachtige stereo receiver waarmee je digitale radio luistert en draadloos muziek kan streamen? Dan is de Yamaha R-S202 DAB+ zilver een goede optie. Met zijn vermogen van 100 watt per kanaal geniet je van een vol geluid en kan je moeiteloos grote speakers aansturen. Het digitale signaal zorgt voor een ruisvrije luisterervaring en de extra speakeraansluitingen maken het mogelijk om twee paar luidsprekers aan te sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een set speakers bij de zithoek en een set bij de eettafel plaatsen.

Wat deze receiver uniek maakt, is dat het beschikt over een ingebouwde DAB+ ontvanger waarmee je duizenden radiozenders kan ontvangen. Daarnaast heeft het een strak design met hoogwaardige materialen en is het mogelijk om speakers A, B of A+B te kiezen. Het automatische speaker standby systeem zorgt ervoor dat er geen signaalverlies optreedt en met de ingebouwde koptelefoonaansluiting kan je rustig muziek luisteren zonder dat je anderen stoort.

Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik concluderen dat de Yamaha R-S202 DAB+ een goede keuze is voor de veeleisende luisteraar met een beperkt budget. Het is ideaal voor gebruik in een woonkamer of thuisbioscoop. Het enige nadeel dat ik kan noemen, is dat de receiver niet beschikt over Wi-Fi en dat het geen ondersteuning biedt voor streamingdiensten zoals Spotify of Tidal.

Al met al is de Yamaha R-S202 DAB+ zilver een uitstekende stereo receiver die een geweldige luisterervaring biedt. Met de ingebouwde DAB+ ontvanger, extra speakeraansluitingen en hoogwaardige versterkers kan je genieten van kraakhelder geluid. Of je nu van klassieke muziek, rock of pop houdt, deze receiver levert altijd een vol en helder geluid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. PIONEER VSX-534 Zwart 5.1-kanaals thuisbioscoopontvanger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

De VSX-534 is een 5.2-kanaals A/V receiver en wordt geleverd in een gebruiksvriendelijk nieuw ontwerp, met 12% slanker formaat dan het vorige model voor eenvoudig installatie. Voorzien van 4K-indicator, Personal Preset en Bluetooth® Input-knoppen op het voorpaneel. Ervaar het omhullende geluid met de audioformaten Dolby Atmos® en DTS:X® en zelfs zonder hoogte- of surroundspeakers kan je nog steeds genieten van virtueel 3D-surroundeffect met Dolby Atmos Height Virtualizer* en DTS Virtual:X. De AV-receiver is compatibel met Ultra HD, HDR10, HLG en Dolby VisionTM met ondersteuning voor HDCP 2.2, zodat je ten volle kunt genieten premium-inhoud zoals 4K-video's. Front Terminals MCACC Setup MIC In Phones 1 Out Rear Terminals HDMI 4 In (4 Assignable) HDMI 1 Out USB 1 In for Streaming Dongles Audio 3 In (Assignable) Digital Coaxial 1 In (Assignable) Digital Optical 1 In (Assignable) Subwoofer 2 Pre Out ZONE B Line Out for Wireless Headphones Speaker 5 ch Out (FRONT, CENTER, SURROUND/HEIGHT) FM/AM Antenna

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Sony STR-DH190 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony STR-DH190 zwart

 • list plusDe Sony STR-DH190 zwart is voorzien met Bluetooth-verbinding, waardoor het eenvoudig is om draadloos muziek te verzenden.
 • list plusDe Sony STR-DH190 zwart heeft een hoog RMS vermogen, waardoor het geluid krachtig en duidelijk is.
 • list plusDe Sony STR-DH190 zwart is voorzien met veel analoge ingangen, waardoor het eenvoudig is om verschillende apparatuur aan te sluiten.

Nadelen Sony STR-DH190 zwart

 • list plusHet afspelen van audio van hoge kwaliteit is moeilijker door het ontbreken van een rechtstreekse optische ingang bij de Sony STR-DH190 zwart.
 • list plusDe Sony STR-DH190 zwart heeft geen DAB+ ontvangst, waardoor het moeilijker is om digitale radio te luisteren.
 • list plusDe Sony STR-DH190 zwart heeft geen loudness-functie, waardoor het lastiger is om het geluid naar wens aan te passen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.3

De Sony STR-DH190 is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een 2.0 stereo-receiver met een phono-ingang voor het afspelen van lp's. Het vermogen van 200 Watt zorgt voor een geweldige luisterervaring en de Bluetooth-ontvanger maakt het mogelijk om draadloos verbinding te maken met je telefoon of tablet. Hierdoor kun je genieten van jouw favoriete muziek in hoge kwaliteit via het Bluetooth profiel aptX. De ingebouwde FM-tuner en Audio-ingangen bieden daarnaast nog meer mogelijkheden om muziek te beluisteren.

Een groot pluspunt van deze receiver is dat het apparaat is gemaakt van kunststof en metaal. Hierdoor blijft het geluid helder en gedetailleerd, zonder dat er geluidstrillingen te horen zijn. De phono-ingang is een geweldige toevoeging voor de echte muziekliefhebber die nog steeds geniet van lp's. De mogelijkheid om draadloos verbinding te maken via Bluetooth is ideaal voor het streamen van muziek vanaf je telefoon of tablet.

Een nadeel van deze receiver is dat het slechts een 2.0 stereo-receiver is, dus als je op zoek bent naar een surround sound-ervaring, dan is dit niet de beste keuze. Ook is het vermogen van 200 Watt misschien niet voldoende voor mensen die op zoek zijn naar een krachtigere receiver.

Al met al is de Sony STR-DH190 een geweldige keuze voor degene die op zoek is naar een 2.0 stereo-receiver met phono-ingang en Bluetooth-ontvanger. Het apparaat biedt een geweldige luisterervaring en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Als je op zoek bent naar een receiver met meer kanalen en vermogen, dan kun je beter verder zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Denon RCD-N10 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denon RCD-N10 Zwart

 • list plusEr zijn verschillende luistermogelijkheden zoals internet radio, USB-gezette muziek van CD's en FM beschikbaar met deze av receiver.
 • list plusHet is compact van formaat en heeft een strak design.
 • list plusEr zijn ruime aansluitmogelijkheden voor deze av receiver.

Nadelen Denon RCD-N10 Zwart

 • list plusJe hebt een HEOS account nodig om alle features te kunnen gebruiken.
 • list plusEr zijn tiptoetsen aan bovenkant voor het volume.
 • list plusDe HEOS-app is niet heel intuitief.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.2

Met de Denon RCD-N10 haal je een compacte receiver met veel functies in huis. Sluit gemakkelijk je eigen speakers aan op de receiver en geniet van het beste geluid. Luister naar je favoriete muziek via cd, Apple AirPlay, Bluetooth of sluit de receiver aan op de televisie. Met de ingebouwde internet radio luister je naar duizenden digitale radiostations. Wanneer je meerdere HEOS ondersteunende apparaten in huis hebt verbind je deze via het thuisnetwerk. Zo stream je muziek door het hele huis via apps als Spotify en Deezer. Met de HEOS app bedien je het multiroom systeem met je smartphone.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 mei in huis

Bekijk prijs

10. Denon AVR-X 1700H - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een AV-Receiver die geschikt is voor 4K- en 8K-opstellingen en een optimaal 3D-geluid levert? Dan is de Denon AVR-X1700H de perfecte keuze voor jou! Deze Receiver heeft een krachtige discreet 7-kanaals versterker die een maximaal vermogen van 145W per kanaal levert en zorgt voor een klassieke en dynamische Denon geluidservaring.

Deze Receiver biedt ondersteuning voor de laatste HDMI-specificaties, waaronder drie 8K-ingangen met ondersteuning voor de nieuwste HDMI-specificaties: 8K/60Hz, select 4K/120Hz passthrough, VRR, Dolby Vision™, HDR10+, ALLM. Daarnaast kun je genieten van meeslepende 3D-audio met Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, en DTS: Virtual:X™.

Maar dat is nog niet alles, deze Receiver zorgt ook voor verbeterde game-ervaringen met Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM). Dit zorgt voor prachtige beeldkwaliteit, evenals minder vertraging en latentie. En met de ingebouwde Bluetooth, Wi-Fi Transceiver met twee antennes kun je genieten van muziekdiensten, zoals Spotify®, Amazon Music HD, TuneIn, en meer met HEOS® Built-in.

De output van iedere speaker wordt nauwkeurig geanalyseerd met Audyssey ruimtecorrectie om zo ieder kanaal te optimaliseren. En met een lange geschiedenis van primeurs en fantastisch geluid is Denon het toonaangevende audiobedrijf van Japan.

Al met al is de Denon AVR-X1700H een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een Receiver die geschikt is voor 4K- en 8K-opstellingen, optimaal 3D-geluid levert en zorgt voor verbeterde game-ervaringen. De enige mogelijke drawback zou kunnen zijn dat het vermogen van 145W per kanaal misschien teveel is voor sommige gebruikers en situaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van receivers. Er zijn immers 85 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!