Wat is de beste 4k TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het kopen van een goede 4k TV is een moeilijke opgave. Wat is de beste 4k TV van 2024? Na het testen van 231 4k TVs kwam de LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA) als beste getest uit onze 4k TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 4k TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 4k TVs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 4k TV-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 4k TVs

1Score: 9.8
LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA)
Beste 4k tv
LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA)
LG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Uitzonderlijke geluidskwaliteit zonder extra speakers
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Sony XR-65A95K
Eersteklas OLED-kwaliteit geschikt voor thuisbioscopen
Sony XR-65A95K
Sony
4Score: 9.3
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
LG 65" G3 OLED 4K
LG 65" G3 OLED 4K
LG
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.7
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
9Score: 8.7
Amazon Fire TV Omni QLED
Geïntegreerde Alexa-spraakbesturing en indrukwekkende HDR-prestaties
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.5
TCL 6 Series R655 QLED
TCL 6 Series R655 QLED
TCL
hero illustration

De Bestenu 4K Tv Koopgids

Wil je jouw favoriete film, serie of game in hoge beeldkwaliteit beleven? Dan kies je voor een 4K (Ultra HD) televisie! Wat 4K precies inhoudt en waar je op let als je de beste 4K tv koopt, lees je in deze koopgids.

Wat is 4K Ultra HD tv?

4K is een aanduiding voor de resolutie die aangeeft hoe scherp het beeld is. Een andere naam voor 4K is Ultra HD. Ultra HD wordt ook afgekort als UHD. 4K, Ultra HD en UHD staan bij tv's dus allemaal voor hetzelfde. Deze afkortingen vertellen iets over de scherpte van het beeld. De geluidskwaliteit, kijkafstand, schermdiagonaal en meer eigenschappen staan daar los van.

Zo zijn er onder de 4K tv's verschillende schermtypen: dat kan lcd, oled of Qled zijn. De kleurdiepte verschilt ook per 4K tv, net als de verversingssnelheid en andere eigenschappen.

Hoe scherp is een 4K tv?

Het beeld van elke tv is opgebouwd uit pixels. Hoe meer pixels er aanwezig zijn, hoe scherper het beeld is. Als je het vergelijkt met een mozaïek, dan breng je met meer kleine steentjes meer details aan dan met minder grotere stenen. Zo werkt het ook met pixels in het scherm.

Onder de aanduidingen van beeldkwaliteit is Full HD de voorganger van 4K. Deze beeldkwaliteit is al aan de hoge kant, maar 4K doet daar een schepje bovenop: deze resolutie is wel vier keer scherper dan Full HD! De minimale scherpte van 4K tv bestaat uit 3840 bij 2160. Dat resulteert in een minimum van 8 miljoen pixels en zorgt voor haarscherp beeld.

Welke HDMI-kabel heb ik nodig voor een 4K tv?

Alle HDMI-kabels passen op een HDMI-poort, maar in kwaliteit zijn er onderlinge verschillen. Als een HDMI-kabel ouder is dan vijf jaar, dan kun je ervan uitgaan dat deze niet geschikt is voor 4K. Omdat 4k een relatief nieuwe resolutiehoogte is, zijn alleen nieuwe soorten HDMI-kabels geschikt. Kies dus voor een HDMI-kabel die kort geleden is geproduceerd.

Aan de versie van de HDMI-kabel zie je of deze geschikt is voor 4K. De HDMI-versie staat altijd op de verpakking van de kabel. HDMI 1.4, HDMI 2.0 en HDMI 2.1 zijn de nieuwste versies: dit zijn de enige die 4K-resolutie ondersteunen. Gebruik je een andere versie, dan is die nog wel bruikbaar, maar speelt het beeld in een lagere kwaliteit af op het scherm.

Kan ik op een 4K tv alles in Ultra HD kijken?

Als de tv een resolutie van 4K heeft, wil dit zeggen dat de beeldkwaliteit hoog genoeg is om 4K-beelden te weergeven. Dat betekent niet automatisch dat elke bron 4K-beeld aanlevert. Oude films zijn bijvoorbeeld zelden in de 4K-resolutie geproduceerd. Ook verouderde games, series en andere content zijn zelfden in 4K beschikbaar.

De tv moet dus niet alleen 4K-resolutie ondersteunen, het mediatype dat je afspeelt op de tv moet ook in 4K-resolutie zijn gemaakt. Gelukkig is er steeds meer content in Ultra HD beschikbaar. Streamingdiensten zoals Netflix en Videoland hebben bijvoorbeeld veel films en series die in 4K beschikbaar is. Tijdens het streamen klik je het 4K-pictogram aan om de juiste resolutie af te spelen.

Heb je een 4K tv, houd er dan rekening mee dat content niet automatisch in 4K afspeelt. Op YouTube en andere streamingdiensten klik je op het 4K-pictogram en voor tv-programma's in 4K neem je bij de provider een geschikt pakket. Blu-rayfilms zijn ook geschikt voor een 4K tv.

Is een 4K TV altijd smart?

Wel of niet smart en de resolutie van een tv zijn twee verschillende eigenschappen. Technisch gezien hebben ze weinig met elkaar te maken, maar in de praktijk gaan ze vaak hand in hand. Smart tv's en de 4K-resolutie zijn namelijk allebei nieuwe, moderne eigenschappen. Om die reden zijn 4K tv's in de praktijk bijna altijd met smart functies uitgerust.

Als je het omdraait, werkt het anders: niet alle smart tv's hebben een beeldresolutie van 4K. Smart televisies vind je in verschillende prijscategorieën, en de goedkopere modellen hebben vaak een Full HD resolutie in plaats van 4K.

hero illustration

Hoe testen we 4k TVs?

Om de beste 4k TV te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 4k TV-test hebben we 231 4k TVs geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze 4k TV-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze 4k TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen 4k TV-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste 4k TV in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 231 4k TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 4k TVs in een handige lijst

1. Beste 4k tv: LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
Ik ben erg enthousiast over de LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA), een topklasse 4k TV die uitblinkt in uitzonderlijke beeldkwaliteit, superieur contrast en de beste gamingfuncties in zijn klasse. Volgens CNET biedt de TV "beeldkwaliteit van topklasse" en "de beste gamingfuncties". Bovendien heeft het een "gestroomlijnd ontwerp met een ultralichte, dunne panel". De a9 AI-processor Gen6 van de TV verbetert helderheid en kleuren terwijl het zorgen voor vloeiende en bevredigende animatie, zoals benadrukt door Tom's Guide. Verder biedt de TV een scala aan poorten, waaronder vier HDMI 2.1-poorten, voor maximale bandbreedte voor 4K-video met 120Hz en gamingfuncties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers.

De LG C3 OLED TV levert een uitstekende kijkervaring voor SDR- en HDR-inhoud, met "uitzonderlijke prestaties in verschillende gebruiksscenario's", zoals opgemerkt door RTINGS. Het is met name aanbevolen voor gaming vanwege de "lage invoervertraging en uitzonderlijke responstijd." Sommige gebruikers kunnen echter de agressieve ABL storend vinden op heldere plekken. De TV is verkrijgbaar in verschillende formaten, met prijzen variërend van $1.249,99 voor het 42-inch model tot $5.299,99 voor het 83-inch model, waardoor er opties zijn voor verschillende woonruimtes en budgetten.

In vergelijking met zijn voorganger, de C2, behoudt de C3 overeenkomsten op het gebied van ontwerp en de afstandsbediening, zoals benadrukt door CNET. De C3-serie bevindt zich echter in het midden van de 2023 OLED TV-lijn van LG, waarbij de G3 een helderheidsverhoging biedt en het slanke "Gallery" muurvriendelijke ontwerp, terwijl de B3 donkerder is en niet de nieuwste generatie A9-processor heeft. De C3-serie heeft een gestroomlijnd ontwerp met een flinterdunne metalen rand, maar de voet heeft een enigszins ouderwetse uitstraling en kan volgens Tom's Guide lastig te installeren zijn.

Hoewel de LG C3 OLED TV een uitzonderlijke kijkervaring biedt, is het belangrijk op te merken dat het relatief duur is en mogelijk niet zo helder is als hoger geprijsde OLED TV's, zoals opgemerkt door CNET. Bovendien gebruikt het menu van de TV het schermoppervlak slecht, met een grote advertentie die de bovenste helft van het scherm in beslag neemt en een rij "kaarten" die aanvoelt als verspilde ruimte.

In de 4k TV-markt valt de LG C3 OLED TV op als een premium optie, met name voor degenen die op zoek zijn naar topklasse beeldkwaliteit en gamingfuncties. De uitzonderlijke prestaties in verschillende gebruiksscenario's, de verschillende formaten en de gamingmogelijkheden maken het een sterke concurrent in het high-end TV-segment. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de prijs en helderheidsbeperkingen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Samengevat biedt de LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA) superieure beeldkwaliteit, de beste gamingfuncties en een gestroomlijnd ontwerp, waardoor het een overtuigende keuze is voor iedereen die een premium 4k TV-ervaring zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitzonderlijke geluidskwaliteit zonder extra speakers: Sony 65-inch Bravia XR A80L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

  • list plusOpvallend design en minimale randen voor een visueel aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte
  • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit met indrukwekkende HDR-piekhelderheid en upscaling-mogelijkheden
  • list plusGamingfuncties inclusief lage invoervertraging en snelle reactietijd maken het een uitstekende keuze voor gaming en gebruik als PC-monitor

Nadelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

  • list plusSlechts twee HDMI 2.1-poorten, wat een mogelijk probleem voor toekomstbestendigheid kan vormen
  • list plusLagere SDR-helderheid vergeleken met concurrenten
  • list plusBeperking in poortbeschikbaarheid en SDR-helderheid

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
9.55
Ik ben verheugd om de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV te introduceren, een absolute topper in de categorie 4K TV's. Met zijn opvallende ontwerp, uitzonderlijke beeldkwaliteit en veelzijdige functies is dit de perfecte toevoeging aan elke ruimte. Het dunne paneel, minimale randen en verschillende montagemogelijkheden maken het visueel aantrekkelijk.

Dankzij de HDMI 2.1-ondersteuning en diverse aansluitingen levert deze TV indrukwekkende prestaties, vooral bij het weergeven van levendige kleuren en donkere, gedetailleerde scènes. Films als "The Super Mario Bros. Movie," "Top Gun: Maverick," "Dune," en "The Batman" komen echt tot leven op dit scherm.

De HDR piekhelderheid van deze TV wordt geprezen, waardoor films in donkere ruimtes echt opvallen, terwijl het ook uitblinkt in het omgaan met reflecties voor heldere kamerviewing. De gamingfuncties, waaronder lage invoervertraging en snelle responstijd, maken het een uitstekende keuze voor gaming en gebruik als pc-monitor. De upscaling-mogelijkheden en kijkhoeken worden ook genoemd als uitzonderlijk, waardoor het veelzijdig is voor verschillende toepassingen.

Het enige nadeel is dat de TV slechts twee HDMI 2.1-poorten heeft, wat mogelijk een probleem kan worden in de toekomst. Bovendien wordt de SDR-helderheid als redelijk goed beoordeeld, maar lager in vergelijking met concurrenten. Ondanks deze nadelen wordt het toch aanbevolen voor gemengd gebruik, tv-shows, sporten, videogames en HDR-films, met een algehele score van 8.8.

De Sony Bravia XR A80L OLED 4K TV wordt geprezen als een fantastische gaming TV, uitgerust met een krachtige processor voor prachtig OLED-beeld, miljarden nauwkeurige kleuren en puur OLED-zwart. Het wordt ook geloofd om zijn premium geluid en milieuvriendelijk ontwerp, met ondersteuningsmogelijkheden zoals firmware-updates, veelgestelde vragen, zelfhulp, contactondersteuning, productregistratie en betrokkenheid bij de community.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Sony A80L OLED TV zich door zijn indrukwekkende HDR-piekhelderheid, gamingfuncties en upscaling-mogelijkheden. Echter, de beperking van slechts twee HDMI 2.1-poorten en lagere SDR-helderheid in vergelijking met concurrenten zijn gebieden waar het iets tekortschiet.

Samenvattend is de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een TV met uitzonderlijke beeldkwaliteit, veelzijdige gebruiksscenario's en gamingkracht. Ondanks enkele beperkingen op het gebied van poortbeschikbaarheid en SDR-helderheid, positioneert zijn algehele prestatie en functieset het als een overtuigende optie op de 4K TV-markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Eersteklas OLED-kwaliteit geschikt voor thuisbioscopen: Sony XR-65A95K

Loading ...

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
9.03
Ik ben dol op de Sony XR-65A95K OLED TV! Met zijn adembenemende 4K HDR-beelden en strakke bewegingsverwerking is dit absoluut een van de beste televisies die je kunt kopen. Voor $2,999.99 levert deze TV indrukwekkende prestaties en design, waardoor het een premium keuze is voor thuisbioscopen. De QD-OLED-technologie combineert Quantum Dot-technologie met OLED, waardoor het een hoge helderheid en een breed kleurenbereik biedt, samen met perfecte zwarttinten en contrast. De TV heeft een minimalistisch ontwerp met een opvallende metalen standaard, verkrijgbaar in 65-inch en 55-inch maten. Hij komt ook met een nieuwe standaardontwerp en de Bravia Cam, behoudt het minimalistische aluminium rand van Sony en maakt gebruik van Sorplas, een uniek materiaal voor het achterpaneel, waardoor het gebruik van maagdelijk plastic wordt verminderd.

Volgens Trusted Reviews is "de Sony XR-65A95K een betoverende TV die prachtige 4K HDR-beelden en een strakke bewegingsverwerking biedt." Zijn uitgebreide geluidssysteem, goede upscaling en de integratie van QD-OLED-technologie dragen bij aan zijn aantrekkingskracht voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatieve kijkervaring. Er zijn echter een paar nadelen, zoals een obstructieve standaard, een rode gloed op teinten en een hoge prijs. Aan de andere kant is de prestatie van de TV beoordeeld als het leveren van superieure helderheid, oneindige contrastniveaus en eersteklas intelligentie, dankzij zijn Cognitive Processor XR-engine.

De technische kenmerken van de TV, waaronder twee HDMI 2.1-poorten, 4K/120 en 'Perfect for PlayStation 5'-functies, Dolby Vision Gaming-ondersteuning en een nieuw Game Menu voor het aanpassen van instellingen, maken het een verleidelijke optie voor gamingliefhebbers. De Google TV-interface biedt betere samenstelling dan Android TV, hoewel de plaatsing van de Watchlist en de aanwezigheid van zowel snelle instellingen als hoofdinstellingen menu's mogelijk te veel kan zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony XR-65A95K OLED TV op door zijn QD-OLED-technologie, uitzonderlijke beeldkwaliteit en premium ontwerp. Hoewel het een hoge prijskaartje heeft en een paar kleine nadelen, maken zijn prestaties en functies het een overtuigende keuze voor degenen die premium OLED-kwaliteit voor thuisbioscopen prioriteren. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, is het een topcontender op de markt, met een reeks poorten, uitstekende beeldkwaliteit en hoge piekluminantie, waardoor het een overtuigende keuze is voor een kwalitatieve kijkervaring.

Samengevat blinkt de Sony XR-65A95K OLED TV uit in het leveren van prachtige 4K HDR-beelden, een breed kleurenbereik en hoge helderheid, waardoor het een ideale keuze is voor thuisbioscopen. Zijn premium ontwerp, eersteklas intelligentie en gamingfuncties versterken zijn aantrekkingskracht, ondanks het hogere prijskaartje en de kleine nadelen. Als je uitzonderlijke beeldkwaliteit prioriteert en bereid bent te investeren in een premium kijkervaring, is de Sony XR-65A95K OLED TV een topcontender in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

4. Sony Bravia XR A95L OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
9.55
De Sony Bravia XR A95L OLED TV is de belichaming van luxe en innovatie in de 4K TV-markt. Verkrijgbaar in formaten van 55 inch, 65 inch en 77 inch, is deze TV een visueel meesterwerk met een prijsklasse van €2.799,99 tot €4.999,99. Het slanke ontwerp met een dunne zwarte metalen rand en de optie voor twee installatieposities voor de 55- en 65-inch modellen maken het een veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte. De prestaties van de TV worden zeer geprezen, met zijn QD-OLED-display en de Sony Cognitive Processor XR die "levendige kleuren, uitgebreide helderheid, perfecte zwarttinten en oneindig contrast" levert. De beeldkwaliteit van de A95L wordt omschreven als "weelderig" en wordt beschouwd als een van de beste OLED TV's van 2023, met name aantrekkelijk voor filmliefhebbers, binge-watchers en gamers. De verbluffende kleurweergave, beelduniformiteit en Sony's expertise in beeldopschaling, beweging en videobewerking onderscheiden het als een top presteerder. De TV excelleert in zowel heldere als donkere ruimtes, met uitzonderlijke piekhelderheid, reflectiebeheer en brede kijkhoeken, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, waaronder gaming, sport en HDR-films. De gamingfuncties, lage invoervertraging, bewegingsverwerking en ondersteuning voor VRR en 4k @ 120Hz gaming worden met name geprezen, hoewel er kleine nadelen zijn zoals merkbare haperingen in langzame panoramashots en een paar bugs in de ondersteuning van Dolby Vision HDR.

Het QD OLED-paneel van de A95L van de tweede generatie biedt verbeterde helderheid en HDR-mogelijkheden, samen met de bijgewerkte XR Cognitive Processor van Sony die eersteklas videobewerking levert. De TV ondersteunt verschillende HDR-formaten, waaronder Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) en HDR10, en biedt beeldvoorinstellingen voor IMAX Enhanced en Netflix Calibrated Modes. Het bevat echter geen HDR10+ of Filmmaker Mode, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Bovendien beschikt de TV over nieuwe beeldvoorinstellingen en menuverbeteringen, waaronder de toevoeging van een 'kopie naar alle bronnen' functie voor beeldinstellingen. De A95L heeft enkele beperkingen, zoals slechts twee HDMI 2.1-poorten (met eARC op één), en de hoge prijs in vergelijking met vergelijkbare modellen zoals de LG G3 en Samsung S95C. Ondanks deze problemen blinkt de A95L uit in uitzonderlijke beeldkwaliteit, bewegingsweergave en beeldverwerking, waardoor het een topkeuze is voor wie een hoogwaardige kijkervaring zoekt.

Wat betreft de concurrentie, concurreert de A95L met modellen zoals de LG G3 en Samsung S95C. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van poortbeschikbaarheid en prijsstelling, onderscheidt het zich door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, bewerking van bewegingen en videobewerking als een topkeuze voor een hoogwaardige kijkervaring. De Sony Bravia XR A95L OLED TV is een uitstekend voorbeeld van luxe en prestaties op het gebied van 4K TV's, en biedt een prachtige visuele ervaring voor veeleisende gebruikers.

Samenvattend, de Sony Bravia XR A95L OLED TV stelt een hoge standaard voor luxe en prestaties in de categorie 4K TV's. Zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, brede scala aan functies en indrukwekkende prestaties in verschillende gebruiksscenario's maken het een topkeuze voor wie een hoogwaardige kijkervaring zoekt. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben op het gebied van gamingfuncties en poortbeschikbaarheid, maken zijn weelderige beeldkwaliteit en best-in-class prestaties het tot een opvallende keuze op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. LG 65" G3 OLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9
Hey, ik ben de LG 65" G3 OLED 4K TV, de nieuwste toevoeging aan LG's "Gallery Series." Mijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en geweldige helderheid maken mij een topkeuze voor verschillende gebruiksscenario's. Met een strak ontwerp en slanke zilveren rand, ben ik bedoeld om aan de muur te worden gemonteerd, maar het kan een uitdaging zijn om me op een tafel te plaatsen omdat ik geen standaard heb. Ik heb een aantal poorten, waaronder HDMI 2.1, en mijn ultraheldere beeld wordt geroemd vanwege mijn veelzijdigheid. "De LG G3 OLED TV biedt een uitzonderlijke helderheid voor zowel SDR- als HDR-content, waardoor het geschikt is voor verschillende omstandigheden in de kamer," zoals rtings.com opmerkt. Bovendien maken mijn lage invoervertraging en uitstekende reactietijd mij optimaal voor gaming, wat zorgt voor een naadloze en responsieve game-ervaring.

In vergelijking met andere modellen, sta ik in de ring met andere top-tv's van 65 inch, zoals de Samsung QN90C Neo QLED TV en de Sony Bravia XR A95L QD-OLED. Hoewel ik uitblink in uitzonderlijke helderheid en beeldkwaliteit, val ik een beetje tekort op HDR-kleur en geluid, zoals Tom's Guide benadrukt. Aan de andere kant wordt de Samsung QN90C Neo QLED TV geprezen om zijn beste-in-klasse helderheid en slimme ontwerp, terwijl de Sony Bravia XR A95L QD-OLED wordt beschreven als een volledig uitgeruste QD-OLED-eenheid, wat de felle concurrentie in dit segment laat zien.

Mijn voornaamste gebruiksscenario's draaien om mijn uitzonderlijke prestaties in verschillende situaties, van het kijken naar tv-programma's en sport tot gaming, dankzij mijn bijna oneindige contrastverhouding, uitstekende reflectiebehandeling en brede kijkhoek. Het is echter belangrijk om op te merken dat ik in bepaalde situaties agressieve ABL vertoon, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers. Ondanks deze beperkingen, steek ik er bovenuit als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar uitstekende beeldkwaliteit, ultrahelderheid en een veelzijdige tv voor verschillende omstandigheden en gebruiksscenario's.

Kortom, de LG 65" G3 OLED 4K TV schittert echt in zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en geweldige helderheid, waardoor het een topkeuze is voor een verscheidenheid aan scenario's, vooral gaming. Hoewel ik wat concurrentie ondervind op de markt, maken mijn prestaties in verschillende omstandigheden en mijn veelzijdigheid mij een sterke concurrent in het segment van de 65-inch tv's. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met mijn beperkingen, zoals mijn agressieve ABL in bepaalde situaties, bij het nemen van hun beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. TCL 3-Series Roku TV (US)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben de TCL 3-Series Roku TV (32S335), een instapmodel HD TV met Roku slimme functies, ontworpen voor prijsbewuste consumenten. Voor $199 bied ik een strak ontwerp met dunne, V-vormige plastic voeten en een slanke rand. Met 3 HDMI-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting en ingebouwde 802.11ac Wi-Fi, bied ik degelijke connectiviteit. Hoewel ik moeite heb met beeldscherpte in vergelijking met 4K TV's, presteer ik goed met HD-content, met realistische kleuren en bevredigende verzadiging. Ik ben geschikt voor een kinderkamer of het streamen van YouTube-video's en vergelijkbare content, waardoor ik een budgetvriendelijke optie ben voor informeel kijken. De 3-Series concurreert binnen het eigen merkaanbod, waarbij de 4-Series grotere formaten, 4K-resolutie en HDR biedt tegen hogere prijzen. Volgens USA Today wordt met name het 43-inch model van de 4-Series beschouwd als een betere waarde vanwege zijn geavanceerde functies, wat een overtuigend alternatief binnen het TCL-assortiment biedt.

Daarentegen wordt de Roku Plus Series 4K QLED TV geprezen om zijn uitstekende waarde en beeldkwaliteit, met het 65-inch model geprijsd op $649,99. Met een strak ontwerp met een metalen rand, VESA-wandmontagecompatibiliteit en een scala aan poorten, biedt het een verbetering op het gebied van visuele technologie en connectiviteit. De quantum-dot LED-technologie levert levendige kleuren en verhoogde helderheid, en biedt indrukwekkende beeldkwaliteit, met name in het omgaan met schaduwen en hoogtepunten, zoals opgemerkt door Tom's Guide. Dit plaatst de Roku Plus Series als een opmerkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare TV met verbeterde visuele prestaties, waarmee het zich onderscheidt van de 3-Series op het gebied van weergavemogelijkheden en premium functies.

Daarnaast is de TCL 55-inch 6-Series 4K Roku TV (55R655) een concurrent binnen hetzelfde merk, met geavanceerde functies. Hoewel details niet beschikbaar zijn van PCMag, staat de 6-Series bekend om zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, met Quantum Dot-technologie, Dolby Vision HDR en full-array local dimming voor opvallend contrast en levendige kleuren. Dit model, hoewel waarschijnlijk tegen een hogere prijs, biedt een overtuigend alternatief voor degenen die op zoek zijn naar superieure visuele prestaties binnen het TCL-assortiment.

Kortom, de TCL 3-Series Roku TV (32S335) biedt een budgetvriendelijke optie voor informeel kijken, geschikt voor ruimtes zoals kinderkamers of voor het streamen van content. Echter, in vergelijking met andere modellen binnen het TCL-assortiment en de bredere markt, schiet het tekort in het leveren van verbeterde visuele prestaties en geavanceerde functies die te vinden zijn in de 4-Series en andere concurrenten zoals de Roku Plus Series en de 6-Series. Hoewel het een adequate keuze kan zijn voor degenen met specifieke budgetbeperkingen, voldoen de beperkingen in beeldscherpte en details in donkere scènes mogelijk niet aan de behoeften van meer kritische kijkers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Roku Select Series HD (32R2A5R)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
8.91
De Roku Select Series 4k TV is een overtuigende optie voor gemengd gebruik, met zijn indrukwekkende contrast en SDR-helderheid, waardoor het goed geschikt is voor tv-programma's, sport en gaming. Volgens Rtings is "gamen op deze tv een goede ervaring vanwege de fantastische inputvertraging en geweldige responstijd." Het schiet echter tekort in beeldverwerking in verschillende scenario's en heeft beperkte kijkhoeken. De HDR-prestaties zijn redelijk, waardoor het geschikt is voor het kijken van HDR-content in donkere omgevingen. Ondanks zijn sterke punten in helderheid en kleurnauwkeurigheid, kunnen de beperkingen in beeldverwerking en kijkhoeken van invloed zijn op de algehele kijkervaring.

Consumer Reports evalueert de Roku Plus- en Roku Select-tv's, met de nadruk op beeldkwaliteit, HDR, geluid en kijkhoek om consumenten te voorzien van uitgebreide inzichten voor potentiële kopers.

In vergelijking met andere 4k-tv's steekt de Samsung S90C OLED uit als de beste voor gemengd gebruik, uitblinkend in tv-programma's, sport, videogames en HDR-content. Het beschikt over een QD-OLED-paneel voor levendige kleuren en ondersteunt een lage invoervertraging en variabele verversingssnelheid, hoewel het ontbreekt aan Dolby Vision HDR en geavanceerde DTS-audioformaten. Voor thuisbioscopen wordt de Sony A95L OLED aanbevolen vanwege zijn bredere formaatondersteuning, nauwkeurige beeldkwaliteit en betere HDR-prestaties, inclusief Dolby Vision HDR en ondersteuning voor geavanceerde audioformaten. In heldere ruimtes schittert de Sony X93L/X93CL LED TV met uitstekende beeldkwaliteit en helderheid, geschikt voor levendige woonkameromgevingen.

De Roku Select Series 4k TV vindt zijn niche als een evenwichtige presteerder in verschillende gebruiksscenario's en is daardoor een sterke kanshebber voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige tv. Zijn indrukwekkende inputlag en responstijd maken gamen een genot, terwijl het redelijke contrast en SDR-helderheid de kijkervaring verbeteren. De beperkingen in beeldverwerking en kijkhoeken kunnen echter potentiële kopers afschrikken die deze aspecten prioriteren. In het competitieve landschap van 4k-tv's onderscheidt de Roku Select Series zich als een opmerkelijke optie voor gemengd gebruik, hoewel kritische kopers wellicht superieure opties vinden voor specifieke scenario's zoals thuisbioscopen of heldere ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
8.67

Verkrijgbaar bij:

9. Geïntegreerde Alexa-spraakbesturing en indrukwekkende HDR-prestaties: Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
8.81

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. TCL 6 Series R655 QLED

Loading ...

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.39
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.21

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 4k TVs. Er zijn namelijk 231 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!