Wat is de beste Smart TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 februari, 2024

Het kopen van een goede Smart TV is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Smart TV van 2024? Na het testen van 195 Smart TVs kwam de Roku Select Series HD (32R2A5R) als beste uit onze Smart TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Smart TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Smart TVs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Smart TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Smart TVs

1Score: 9.8
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Beste Smart TV
Roku Select Series HD (32R2A5R)
Roku
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Hisense U8K ULED TV
Uitstekende prestaties in het middenbereik
Hisense U8K ULED TV
Hisense
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Samsung CU7100
Helderste OLED met superieure filmervaring
Samsung CU7100
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Uitstekende helderheid en slim platform
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
LG 65-inch B3 Series OLED
LG 65-inch B3 Series OLED
LG
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.5
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL 3-Series Roku TV (US)
TCL
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
RCA Roku TV
RCA Roku TV
RCA
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
Sony XR-65A95K
Sony XR-65A95K
Sony
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.9
Sony XR-55X90K (or X94K)
Sony XR-55X90K (or X94K)
Sony
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smart Tv Koopgids

Wil je Netflix en YouTube video's gewoon op je televisiescherm in de woonkamer bekijken? Dan heb je een smart tv nodig. In deze koopgids lees je alles wat je moet weten over de beste smart tv!

Hoe herken je een smart tv?

Wat een smart tv onderscheidt van televisies zonder smart functies, is hun internetverbinding. Smart tv's hebben een ingebouwd stukje technologie waarmee je ze verbindt met WiFi. De tv kan zodoende gebruik maken van het internet en zo bijvoorbeeld streamingdiensten openen.

Zodra je een tv aanzet, zie je al snel of het apparaat smart is of niet. Zie je een menu met verschillende apps verschijnen, dan heb je een smart tv voor je neus. Als een televisie daarentegen niet smart is, kun je zenders bekijken en soms programma's opnemen en terugkijken, maar internettoegang en dus apps ontbreken.

Wat kun je met een smart tv?

Met een smart tv kun je alles wat je met een gewone televisie kunt en meer. Je bekijkt televisiezenders bekijken, sluit game consoles, een dvd-speler of Bluray-speler aan, en als je pakket uitgebreid genoeg is, kijk je programma's terug. Een smart tv heeft internettoegang, waardoor je ook allerlei apps gebruikt.

Afhankelijk van het besturingssysteem dat de tv gebruikt, zijn er een aantal beschikbare apps. Je kunt dus niet zoals met smartphones een eindeloos aantal apps downloaden. Welke apps op jouw smart tv beschikbaar zijn, verschilt per smart platform en model.

Veelgebruikte en populaire apps zoals Netflix en YouTube zijn op zo'n beetje elke smart tv beschikbaar. Spotify en Videoland zijn ook bijna overal te vinden. Disney+ en de Ziggo app zijn dan weer voorbeelden van apps die niet altijd beschikbaar zijn. Vind je het belangrijk om bepaalde apps te kunnen gebruiken, check dan van tevoren of deze app werkt op de smart tv in kwestie.

Hoe maak ik van mijn tv een smart tv?

Als je een tv hebt die niet smart is maar je wel gebruik wilt maken van smart functies, kun je jouw tv alsnog die upgrade geven. Daar zijn verschillende opties voor, maar voor alle mogelijkheden geldt dat je daar een extra apparaat voor nodig hebt.

Met de Google Chromecast kun je jouw tv in zekere zin smart maken. Je sluit het kastje aan op de televisie met de ingebouwde HDMI kabel, maakt verbinding met het internet en gebruikt vervolgens via de Chromecast online functies. De apps die je wilt gebruiken, lopen op je smartphone, tablet of laptop, welke het bijbehorende beeld vervolgens 'cast' naar de Chromecast.

Op dezelfde manier als een Google Chromecast kun je een andere media player, zoals Android tv box of Apple TV, aansluiten. Hiermee sluit je direct een heel besturingssysteem aan zonder tussenkomst van een extra apparaat zoals je smartphone.

Vind je deze apparaten een te grote investering of kies je liever voor de bekende weg? Je kunt ook simpelweg een pc of laptop aansluiten op het tv scherm. De tv werkt dan als beeldscherm van de computer. Vervolgens kun je met de computer surfen op het internet en is alles wat je aanklikt of afspeelt te zien op het tv-scherm.

Wat is het verschil tussen HD, Full HD en 4K?

De scherpte van het beeld is afhankelijk van het aantal schermpixels: hoe meer pixels, des te scherper het beeld. HD, Full HD en 4K zijn alle drie aanduidingen voor de scherpte. HD ready heeft de minste pixels en wordt eigenlijk alleen bij kleine tot middelgrote schermen aangeraden. Full HD is al een stuk scherper en je ziet deze resolutie dan ook vaak terug op dvd's en Bluray-films.

4K heet ook wel UHD en heeft zijn naam te danken aan het feit dat het 4 keer zo scherp is dan Full HD! Samen met 8K biedt 4K de scherpste beeldkwaliteit die je kan vinden. Ga je voor een erg groot scherm en wil je haarscherp beeld, dan is het de moeite waard om in 4K of 8K te investeren.

hero illustration

Hoe testen we Smart TVs?

Om de beste Smart TV te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Smart TV-test hebben we 195 Smart TVs geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Smart TV-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Smart TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Smart TV-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Smart TV in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 195 Smart TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Smart TVs in een makkelijke lijst

1. Beste Smart TV: Roku Select Series HD (32R2A5R)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
10
Met de Roku Select Series HD Smart TV heb ik een veelzijdige optie voor verschillende kijksituaties in handen. Of het nu gaat om tv-shows, sport, videogames of HDR-films, deze TV biedt degelijk contrast en HDR-helderheid. Volgens Rtings blinkt hij uit op gebieden zoals SDR-helderheid, reflectiebeheer, game-reactietijd en kleurnauwkeurigheid met minimale aanpassingen. Maar zijn beeldverwerking en smalle kijkhoek worden als minpunten genoemd. Ondanks de beperkingen op gamegebied, langzamere reactietijd in donkere scènes en uniformiteitsproblemen in felle kleuren, blijft het een overtuigende keuze voor gemengd gebruik. "De beeldverwerking en smalle kijkhoek van de TV worden als minpunten genoemd in alle categorieën," zoals vermeld door Rtings.

Consumer Reports evalueert de prestaties van de Roku Plus en Roku Select TV's, met de nadruk op aspecten zoals algehele beeldkwaliteit, HDR, geluid en kijkhoek, om consumenten te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen bij het overwegen van deze televisieopties. Aan de andere kant wordt de Roku Plus Series 4K QLED TV, die verkrijgbaar is in verschillende maten, geprezen om zijn strakke ontwerp, voldoende ruimte voor een soundbar en indrukwekkende beeldkwaliteit voor zijn prijs, waardoor het een geweldige waarde is. De TV beschikt over quantum-dot LED-technologie, die levendige kleuren en verhoogde helderheid levert, en het biedt verschillende poorten, hoewel het ontbreekt aan HDMI 2.1-poorten. "De quantum-dot LED-technologie van de TV levert levendige kleuren en verhoogde helderheid, waardoor het een indrukwekkende beeldkwaliteit biedt voor zijn prijs," zoals vermeld door Tom's Guide.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Roku Select Series HD Smart TV zich als een sterke concurrent in zijn prijsklasse, met name vanwege zijn veelzijdigheid om aan verschillende kijkvoorkeuren te voldoen, waaronder gaming, sport en films. Maar de beperkingen in beeldverwerking en smalle kijkhoek kunnen uitdagingen vormen voor degenen die een breder kijkhoek of geavanceerde beeldverwerkingsfuncties zoeken.

Al met al biedt de Roku Select Series HD Smart TV een overtuigende optie voor degenen die een budgetvriendelijke, veelzijdige Smart TV zoeken die degelijke beeldkwaliteit levert voor verschillende kijkscenario's. De sterke punten liggen in zijn veelzijdigheid, prijzenswaardige beeldkwaliteit voor de prijs en geschiktheid voor gemengd gebruik. Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van de beperkingen in beeldverwerking en kijkhoek, vooral als deze kritieke factoren zijn in hun besluitvormingsproces.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitstekende prestaties in het middenbereik: Hisense U8K ULED TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hisense U8K ULED TV

 • list plusIndrukwekkende piekhelderheid van 2.000 nits voor uitzonderlijke HDR-prestaties.
 • list plusIngebouwd 2.1.2 Dolby Atmos-luidsprekersysteem en gamingondersteuning met HDMI 2.1-poorten en lage inputvertraging in de gamemodus.
 • list plusConcurrerende prijsstelling, biedt uitstekende waarde voor verschillende entertainmentscenario's.

Nadelen Hisense U8K ULED TV

 • list plusVerwarrende menu's en zoekresultaten in de Google TV-interface.
 • list plusStandaard "Theater" beeldmodi activeren bewegingsscherpte, wat mogelijk niet alle gebruikers aanspreekt.
 • list plusNiet zo helder of dynamisch als sommige concurrenten, met opgemerkte problemen in blauwe en cyaan kleurnauwkeurigheid.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.51
De Hisense U8K ULED TV is een opvallende middenklasse presteerder, die een uitstekende balans biedt tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs. Met zijn 55-inch schermformaat wordt het bijzonder geprezen, waardoor het geschikt is voor kleinere kamers. Volgens PCMag biedt "de Hisense U8K-serie een zalige balans tussen TV beeldkwaliteit, grootte en prijs, waarbij beter bekende merken overtroffen worden tegen een relatief betaalbare prijs." De TV beschikt over indrukwekkende piekhelderheid van 2.000 nits, die de verwachtingen overtreft en uitzonderlijke HDR-prestaties biedt, zoals opgemerkt door Digital Trends. De U8K serie beschikt ook over een ingebouwd 2.1.2 Dolby Atmos luidsprekersysteem, lokale dimprestaties en gaming ondersteuning met HDMI 2.1-poorten en een lage invoervertraging in de gamemodus, waardoor het een veelzijdige optie is voor films, sport en gaming, volgens TechRadar.

De Google TV-interface van de TV biedt streaming-apps, spraakbesturing en gepersonaliseerde aanbevelingen, hoewel deze te maken heeft met rommelige menu's en zoekresultaten, zoals benadrukt in de CNET-review. Bovendien activeren de standaard "Theater" beeldmodi bewegingsscherpte, wat mogelijk niet alle gebruikers aanspreekt. Desondanks wordt de Hisense U8K serie gepositioneerd als een overtuigende optie in de 2023 TV-line-up, die een concurrerend alternatief biedt voor duurdere modellen van andere merken. De prijs is aanzienlijk lager dan die van de mini-LED concurrentie, wat uitstekende waarde biedt voor verschillende entertainmentscenario's.

Wat het ontwerp betreft, beschikt de U8K serie over een smalle rand en stevige ondersteunende voeten, met een eenvoudige maar functionele afstandsbediening. Hoewel de algehele beeldkwaliteit prijzenswaardig is, is het mogelijk niet zo helder of dynamisch als sommige concurrenten, en er zijn opgemerkte problemen met blauwe en cyaan kleurnauwkeurigheid, mogelijk als gevolg van de kleurtemperatuurinstellingen. Niettemin beïnvloeden deze kleurfouten de normale contentweergave en HDR-prestaties niet zichtbaar, volgens Digital Trends.

Vergeleken met andere middenklasse TV's onderscheidt de Hisense U8K ULED TV zich door zijn indrukwekkende piekhelderheid, Dolby Atmos luidsprekersysteem en gaming ondersteuning, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende entertainmentbehoeften. De concurrerende prijsstelling, vooral met kortingen beschikbaar, maakt het tot een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een helder en nauwkeurig beeldscherm. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de opgemerkte kleurnauwkeurigheidsproblemen en de rommelige menu's in de Google TV-interface bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Samengevat is de Hisense U8K ULED TV een uitstekende middenklasse presteerder, die een overtuigende balans biedt tussen beeldkwaliteit, grootte en prijs, waardoor het een sterke concurrent is in de TV-line-up van 2023. Als je op zoek bent naar een veelzijdige TV die uitblinkt in piekhelderheid en uitstekende waarde biedt voor films, sport en gaming, is de Hisense U8K serie zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

3. Helderste OLED met superieure filmervaring: Samsung CU7100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung CU7100

 • list plusGeschikt voor gaming met lage input lag en goede responstijd
 • list plusToegang tot populaire streaming-apps zoals Netflix, Prime Video en Disney+
 • list plusSleek design met minimale randen en slank frame, geschikt voor wandmontage

Nadelen Samsung CU7100

 • list plusBeperkte maximale helderheid en smalle kijkhoeken, niet ideaal voor heldere kamers of brede zitopstellingen
 • list plusGemiddelde beeldkwaliteit met lage helderheidsniveaus, slechte zwartniveaus en contrast
 • list plusGeen ingebouwde spraakbediening en geavanceerde technologie, mogelijk extra audiobenodigdheden nodig voor verbeterde geluidskwaliteit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.21
De Samsung CU7100 Smart TV is een 4K HDR TV verkrijgbaar in verschillende schermformaten, met een competitieve prijs en een scala aan functies. Het heeft een strak ontwerp met minimale randen en een slank frame, waardoor het geschikt is voor wandmontage. Draaiend op Samsung's Tizen OS, biedt het toegang tot populaire streaming-apps zoals Netflix, Prime Video en Disney+. De beeldkwaliteit van de TV is indrukwekkend, met een goede contrast en schaduwdetails, hoewel het beperkingen heeft in optimale kijkhoeken. Volgens Expert Reviews, "De beeldkwaliteit is indrukwekkend met goede contrast, schaduwdetail en LED-achtergrondverlichting." Echter, de TV staat tegenover concurrentie van andere merken die vergelijkbare functies aanbieden.

Een opvallende functie van de Samsung CU7100 is zijn geschiktheid voor gaming, geprezen om zijn lage invoervertraging en goede responstijd, zoals benadrukt door rtings.com. Het wordt ook geprezen voor zijn prestaties in matig verlichte of donkere kamers, waardoor het een solide keuze is voor gaming en contentconsumptie in die omgevingen. Het is echter mogelijk niet ideaal voor heldere kamers of brede zitopstellingen vanwege de beperkte helderheid en smalle kijkhoeken.

Het Tizen 7.0-besturingssysteem van de TV wordt geprezen om zijn eenvoud en stabiliteit, met een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps. Toch merken sommige recensies nadelen op zoals het ontbreken van ingebouwde spraakbesturing en geavanceerde technologie, die worden toegeschreven aan de prijs van het product, zoals vermeld in de TechWeekMag-review.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Samsung CU7100 als een mid-range LED TV, met een strak ontwerp en toegang tot populaire streaming-apps. Echter, de beeldkwaliteit wordt als gemiddeld beschouwd vanwege lage helderheidsniveaus, slechte zwartniveaus en contrast, zoals benadrukt in de TechRadar-review. Ook de geluidskwaliteit van de TV laat te wensen over, en vereist mogelijk extra audiobenodigdheden voor een verbeterde ervaring.

Al met al blinkt de Samsung CU7100 Smart TV uit in het bieden van een solide game-ervaring en toegang tot een verscheidenheid aan streaming-apps tegen een concurrerende prijs. Het kan echter beperkingen hebben wat betreft de beeldkwaliteit in heldere kamers en brede zitopstellingen. Zoals opgemerkt door TechRadar, is het een redelijke maar niet uitzonderlijke keuze, met name voor een tweede TV. Als je op zoek bent naar een TV voornamelijk voor gaming en contentconsumptie in matig verlichte of donkere kamers, kan de Samsung CU7100 een overtuigende optie zijn. 📺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Uitstekende helderheid en slim platform: Sony 65-inch Bravia XR A80L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

 • list plusPrachtige beeldkwaliteit met levendige kleuren en rijke HDR

Nadelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

 • list plusOntbreekt Filmmaker Mode en Dolby Vision gaming bij 120Hz met VRR
 • list plusHDR-helderheid neemt af in Game Mode en risico op inbranden bij gebruik als PC-monitor door OLED-scherm

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
9.72
Als ik kijk naar de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV, zie ik een opvallende keuze in de categorie smart TV's. Het biedt uitzonderlijke prestaties en een stijlvol design. Beschikbaar in verschillende formaten, heeft de TV een dun paneel, minimale randen en een strakke uitstraling, waardoor het een visueel aantrekkelijke toevoeging is aan elke ruimte. Met verschillende montage-opties en meerdere poorten, waaronder HDMI 2.1 voor verbeterde connectiviteit, zorgt het voor een naadloze integratie in elke home-entertainment setup.

De beeldkwaliteit van de TV is opmerkelijk, dankzij de Cognitive Processor XR, XR Triluminos Pro en XR Clear Image technologieën, die levendige kleuren en rijk HDR leveren. Zoals benadrukt door Tom's Guide, excelleert het in het tonen van een breed scala aan content, van heldere en vrolijke scènes tot donkere en gedetailleerde beelden. Volgens RTINGS.com valt het op door zijn uitstekende HDR piekhelderheid, waardoor het ideaal is voor het bekijken van films in een donkere kamer, en zijn indrukwekkende reflectiebeheersing, wat de ervaring van het kijken naar tv-shows en sporten in heldere kamers versterkt.

Voor gamingliefhebbers biedt de TV lage invoervertraging, onmiddellijke responstijd en gamingfuncties die aan verschillende behoeften voldoen. Het is echter belangrijk om op te merken, zoals vermeld door RTINGS.com, dat de HDR-helderheid daalt in de Game-modus, en dat er een risico op inbranden is bij gebruik als PC-monitor vanwege het OLED-scherm. Bovendien worden de upscaling-mogelijkheden, kijkhoeken en verwerkingskracht van de TV hoog geprezen in verschillende gebruiksscenario's, van tv-shows en sporten tot videogames en HDR-films.

De Sony A80L OLED TV onderscheidt zich ook door zijn unieke 3.2 Acoustic Surface Audio+ technologie, die premium geluidskwaliteit levert. Het ondersteunt Dolby Vision, HLG en HDR10 high dynamic range formaten, evenals Dolby Atmos en DTS digitale audio, waardoor een meeslepende audiovisuele ervaring ontstaat. Bovendien bevat het gamingfuncties zoals HDMI 2.1-ingangen met VRR en ALLM, die aansluiten bij de eisen van modern gamen.

Hoewel de TV concurrentie ondervindt van vergelijkbare en meer betaalbare modellen, onderscheidt het zich door zijn indrukwekkende prestaties en functies, zoals opgemerkt door AVForums. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat het geen Filmmaker Mode en Dolby Vision gaming heeft bij 120Hz met VRR. Ondanks deze overwegingen, komt de Sony Bravia XR A80L OLED TV naar voren als een fantastische keuze voor degenen die op zoek zijn naar een uitstekende beeldkwaliteit, gaming prestaties en een veelzijdige kijkervaring.

Al met al springt de Sony 65-inch Bravia XR A80L OLED 4K Google TV eruit als een topkeuze op de smart TV-markt, met verbluffende beeldkwaliteit, indrukwekkende gamingfuncties en een strak design. Ondanks enkele beperkingen, maken de algehele prestaties en functies het een overtuigende optie voor een breed scala aan gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. LG 65-inch B3 Series OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.58
Ik ben enthousiast over de LG 65-inch B3-serie OLED 4K TV, die uitblinkt als een aantrekkelijke optie in de wereld van OLED TV's, met een perfecte balans tussen indrukwekkende prestaties en betaalbaarheid. Met een startprijs van $1.299 voor de 55-inch versie, levert deze TV uitstekende beeldkwaliteit, levendige kleuren en uitstekend contrast, vergelijkbaar met duurdere modellen, waardoor het een competitieve instap OLED TV is. Volgens Tom's Guide kan het bijna wedijveren met de prestaties van de duurdere C2 OLED, uitblinkend in kleurverzadiging, nauwkeurigheid en inputlatentie, terwijl het deze overtreft in SDR-helderheid. De B3 maakt gebruik van de a7 AI Processor Gen6, wat mogelijk resulteert in iets betere upscaling in vergelijking met de C2. De C2 biedt echter een breder scala aan formaten en meer HDMI 2.1 poorten, waardoor het meer geschikt is voor gamers. Zoals TechRadar opmerkt, is de gameprestatie van de B3 indrukwekkend vanwege de beeldkwaliteit en de Game Optimizer-functie, maar het ontbreekt aan HDMI 2.1 op alle poorten. De webOS 23 smart TV-software van de TV biedt een nettere home-menu en aanpassingsopties, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

De LG B3 OLED TV wordt zeer geprezen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties in verschillende toepassingen, zoals benadrukt door rtings.com. Het beschikt over een bijna oneindige contrastverhouding, diepe zwartniveaus, levendige kleuren en uitstekende reflectiebeheersing, waardoor het ideaal is voor het kijken van films in donkere kamers. De soepele game-ervaring, met functies zoals HDMI 2.1 bandbreedte, ondersteuning voor variabele vernieuwingsfrequentie (VRR), lage inputvertraging en bijna directe responstijd, is ideaal voor gamers. De brede kijkhoek van de TV maakt het ook geschikt voor groepsweergave. Het kan echter moeite hebben om schittering in heldere kamers te bestrijden vanwege de beperkte helderheid in bepaalde scènes. Zijn HDR-prestaties worden opgemerkt als uitstekend in donkere kamers, maar zijn toonafstemming kan de kleurnauwkeurigheid beïnvloeden, en zijn piekhelderheid kan mogelijk geen overtuigende HDR-ervaring bieden met heldere en levendige kleuren.

In vergelijking met de LG C2 OLED, biedt de B3 een meer kosteneffectieve optie voor niet-gamers, terwijl de C2 de voorkeur heeft voor gamers vanwege zijn vier volledige HDMI 2.1 poorten. De keuze tussen de twee hangt af van specifieke behoeften. De primaire gebruiksscenario's van de LG B3 OLED TV omvatten gemengd gebruik, tv-shows, sport, videogames en HDR-films, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende entertainmentbehoeften. Zijn geluidskwaliteit wordt echter als ondermaats beschouwd, en het kan baat hebben bij een upgrade naar een soundbar. Het ontwerp, hoewel strak met een slanke rand, wordt ontsierd door de goedkoop aanvoelende plastic standaard, zoals vermeld door TechRadar.

De LG 65-inch B3-serie OLED 4K TV valt op als een betaalbare OLED TV die indrukwekkende prestaties levert, waardoor het een opmerkelijke optie is voor gebruikers die een balans zoeken tussen kwaliteit en kosten in de categorie OLED TV's. Zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, gamingfuncties en diverse gebruiksscenario's maken het een overtuigende keuze voor thuisentertainment, ondanks zijn beperkingen op bepaalde gebieden zoals geluidskwaliteit en HDR-helderheid. 📺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

6. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.74
De Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch Smart TV is een overtuigende keuze, met een mix van indrukwekkende functies tegen een competitieve prijs. Met QLED-technologie levert het levendige kleuren, goed contrast en solide gameprestaties. Zoals TechRadar benadrukt, "biedt de Amazon Fire TV Omni QLED nauwkeurige beeldvoorinstellingen met goede piekhelderheid voor zowel standaard dynamisch bereik als HDR-bronnen." Dit maakt het een sterke concurrent voor zowel regulier kijken als gamen. De 4K Dolby Vision gaming, VRR en ALLM via de HDMI 2.1-poort verbeteren de game-ervaring, hoewel het geen ondersteuning biedt voor 120Hz.

Het ontwerp van de tv is esthetisch aantrekkelijk, maar zoals opgemerkt door TechRadar, "de meegeleverde voeten vereisen mogelijk specifieke standaards of meubels," wat het overwegen waard is bij de installatie. Het is belangrijk op te merken dat het 50-inch model deel uitmaakt van de 2023 Fire TV-reeks van Amazon en een aantrekkelijk pakket biedt voor gebruikers in de VS en het VK.

Qua prestaties maakt de Fire TV Omni QLED indruk met zijn uitstekende contrastverhouding, uitstekende zwarte uniformiteit en lage inputvertraging, waardoor het geschikt is voor zowel het kijken van films als gamen. Het handelt Dolby Vision goed af, hoewel het mogelijk niet hetzelfde niveau van helderheid en levendige kleuren vertoont als duurdere modellen. De slimme interface is gebruiksvriendelijk, met een centrale navigatiebalk voor eenvoudige toegang tot profielen, ingangen en streaming-apps, evenals gepersonaliseerde aanbevelingen.

Het is echter essentieel om mogelijke beperkingen te overwegen, zoals de 60Hz verversingssnelheid voor gamen en problemen met het upscalen van inhoud met lagere resolutie. Zoals opgemerkt door RTINGS, "heeft het beperkingen voor sport en als desktopmonitor vanwege een slechte kijkhoek en problemen met het upscalen van 480p- en 720p-inhoud."

In vergelijking met andere modellen valt de Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch Smart TV op vanwege zijn sterke gameprestaties, QLED-technologie en competitieve prijsstelling. Het kan met name aantrekkelijk zijn voor gebruikers die een balans zoeken tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Voor gebruikers die zeer gefocust zijn op HDR-prestaties of kijkhoeken, zijn er wellicht andere modellen op de markt die beter geschikt zijn voor die specifieke behoeften.

Samengevat biedt de Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch Smart TV een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke tv met indrukwekkende kleurreproductie, gamefuncties en een gebruiksvriendelijke interface. Ondanks zijn beperkingen, met name in het omgaan met inhoud met lagere resolutie en HDR-helderheid, maakt zijn algehele waardepropositie het een opmerkelijke concurrent in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. TCL 3-Series Roku TV (US)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.73
Ik ben enthousiast om de TCL 3-Series Roku TV aan te bevelen! Met een 1080p resolutie, 3 HDMI-poorten en ondersteuning voor dual-band Wi-Fi, is deze smart TV perfect voor streamen en biedt het een gebruiksvriendelijke ervaring. De beeldkwaliteit is indrukwekkend, met heldere en nauwkeurige kleurreproductie en een breed scala aan entertainmentopties. Maar let op, bij snelle actiescènes kan er wat vervaging optreden.

Volgens Tom's Guide heeft de TCL 3-Series Roku TV een compact ontwerp dat perfect is voor kleinere ruimtes, met een strakke vormgeving en dunne randen die het geschikt maken voor wandmontage of plaatsing op een kast. Hoewel het niet zo scherp is als een 4K TV, levert het bevredigende beeldkwaliteit voor het streamen van content en HD-materiaal. Het kan echter tekortkomingen vertonen in donkere scènes en mist dynamisch bereik qua helderheid en contrast. Als je op zoek bent naar verbeterde visuele kwaliteit, overweeg dan de TCL 4-Series Roku TV met 4K-resolutie.

De TCL 40" Class 3-Series FHD LED Smart Roku TV - 40S325 heeft een gemiddelde beoordeling van 4.1 van de 5 sterren en wordt geprezen om zijn Full HD-resolutie, gepersonaliseerde startscherm, toegang tot meer dan 500.000 films en tv-afleveringen, en gratis tv-streaming. Gebruikers waarderen ook de eenvoudige spraakbesturingscompatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistent, evenals de geavanceerde digitale tuner, privé luisteren via de Roku mobiele app, een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, dual-band WiFi en 3 HDMI-poorten. Deze TV biedt volop entertainmentopties en een gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een zeer toegankelijke smart TV.

In het steeds veranderende landschap van TCL TV's heeft het merk de Q8-Class sets geïntroduceerd met Mini LED-achtergrondverlichting, wat een blik werpt op het streven van het bedrijf om zijn TV-assortiment te verbeteren met innovatieve technologieën.

Kortom, de TCL 3-Series Roku TV is een solide keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare smart TV met bevredigende beeldkwaliteit en een breed scala aan entertainmentopties. Hoewel het beperkingen heeft bij snelle actiescènes en beeldscherpte in vergelijking met 4K TV's, maakt de algehele waarde voor de prijs het een overtuigende optie voor prijsbewuste consumenten. 📺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. RCA Roku TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen RCA Roku TV

 • list plusKosteneffectieve streaming oplossing
 • list plusGebruiksvriendelijke integratie met het Roku-platform

Nadelen RCA Roku TV

 • list plusBeperkte HDR-ondersteuning en beeldkwaliteit
 • list plusDikke behuizing en onhandige plaatsing van poorten

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.25
De RCA Roku TV is een budgetvriendelijke smart TV die gebruikmaakt van het gebruikersvriendelijke interface van Roku voor naadloos streamen zonder de noodzaak van een extra apparaat. Beschikbaar in verschillende prijscategorieën, van een 32-inch model tot een high-end 75-inch 4K UHD met Dolby Vision HDR, biedt de RCA Roku TV een kosteneffectieve optie voor cord-cutters die directe toegang willen tot streamingdiensten. Volgens Cordcutters News zijn "Roku TV's beschikbaar in verschillende prijscategorieën, bieden een gebruikersvriendelijk interface en de mogelijkheid om content te streamen zonder een extra streamingapparaat." Dit geïntegreerde systeem onderscheidt het van andere smart TV-modellen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige streamingervaring.

De RCA Roku TV beschikt over scherpe 4K-resolutie en goede bewegingsverwerking, zoals benadrukt in de review van PCMag. Het schiet echter tekort in HDR-ondersteuning, met een gebrek aan helderheid en geavanceerde HDR-formaten zoals Dolby Vision of HDR10 Plus. Deze beperkingen hebben invloed op de beeldkwaliteit van de TV, resulterend in onduidelijke en saaie schaduwen in HDR-content. Daarnaast heeft het ontwerp een dikke behuizing en onhandige poortplaatsing, waardoor het lastig is om kabels aan te sluiten, zoals opgemerkt door Tom's Guide. Ondanks deze nadelen benadrukt TechRadar dat de betaalbaarheid van de TV en de integratie van het Roku Smart TV-platform het tot een aantrekkelijke optie maken voor prijsbewuste consumenten. "Hoewel het misschien geen topklasse prestaties biedt, maken de betaalbaarheid en het Roku-platform het een degelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een budget 4K TV met smart-mogelijkheden," merkte TechRadar op.

In vergelijking met andere smart TV-modellen, zoals die aangedreven door Amazon Fire TV of geproduceerd door Samsung en Sony, biedt de RCA Roku TV een meer budgetvriendelijke keuze. Hoewel het misschien geen topklasse prestaties levert, maken de integratie van het Roku-platform en de concurrerende prijsstelling het tot een aantrekkelijke optie voor gebruikers die een betaalbare smart TV met streamingmogelijkheden zoeken. De beperkingen in HDR-ondersteuning en ontwerpkuren maken het echter meer geschikt voor degenen die kosteneffectiviteit boven geavanceerde functies en strakke esthetiek stellen.

Samengevat biedt de RCA Roku TV een kosteneffectieve oplossing voor directe toegang tot streamingdiensten via de TV, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten. De integratie van het Roku-platform zorgt voor een gebruikersvriendelijk interface voor naadloos streamen. De nadelen in HDR-ondersteuning en ontwerp kunnen echter degenen afschrikken die topklasse prestaties en strakke esthetiek zoeken. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke smart TV met eenvoudige streamingmogelijkheden, is de RCA Roku TV een waardige concurrent.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Sony XR-65A95K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
7.98
Gebruiksgemak
8.13
Ik ben enthousiast over de Sony XR-65A95K Smart TV, die naar mijn mening een van de beste TV's op de markt is. Met indrukwekkende SDR-helderheid, kleurengamma-prestaties en een breed scala aan kleuren met superieure helderheid, biedt deze TV een uitzonderlijke kijkervaring. Dankzij de combinatie van quantum dot- en OLED-technologieën, aangedreven door de Cognitive Processor XR-engine, belooft deze TV een geweldige kijkervaring. Het heeft ook een minimale rand, een opvallende metalen standaard en verschillende poorten, waaronder vier HDMI-poorten, waarvan er twee de HDMI 2.1-standaard ondersteunen. Volgens Tom's Guide is de TV verkrijgbaar in modellen van 65 inch en 55 inch, geprijsd op respectievelijk $2.999,99 en $2.499,99.

Met zijn oneindige contrastverhouding en vermogen om diepzwart weer te geven zonder verblinding, excelleert de Sony XR-65A95K in donkere ruimtes, waardoor het geweldig is voor HDR-content. Het biedt ook functies zoals HDMI 2.1-bandbreedte, VRR-ondersteuning, brede kijkhoek en fantastische bewegingsverwerking, waardoor het uitstekend scoort voor tv-programma's, sport, videogames en HDR-films. Het kan echter stotteren bij content met een lage beeldsnelheid en heeft een iets hogere invoervertraging in vergelijking met andere premium TV's, zoals opgemerkt door RTINGS.

De Sony A95L (XR-65A95L) BRAVIA 4K QD OLED TV, zoals beoordeeld door AVForums, is een uitstekende presteerder met verbluffende kleurvolume en beelduniformiteit, dankzij zijn QD OLED-technologie van de tweede generatie en de beeldopschaling, beweging en videobewerkingsmogelijkheden van Sony. Het excelleert in beeldkwaliteit, bewegingsweergave en beeldverwerking, waardoor het een topper is. Het schiet echter tekort op het gebied van gamingfuncties, met slechts twee HDMI 2.1-poorten met eARC op een. De TV ondersteunt Dolby Vision, HLG en HDR10 high dynamic range-formaten, evenals beeldvoorinstellingen voor IMAX Enhanced en Netflix Calibrated Modes. Opmerkelijk is dat het geen ondersteuning biedt voor HDR10+ en Filmmaker Mode, maar wel een nieuwe Calm-beeldvoorinstelling bevat die is ontworpen om kijkers te helpen ontspannen in de avond, en een 'kopie naar alle bronnen' functie voor beeldinstellingen, een functionaliteit die eerder ontbrak.

De Sony XR-65A95K Smart TV heeft misschien beperkingen op het gebied van iets hogere invoervertraging en stotteren bij content met een lage beeldsnelheid, zoals benadrukt door RTINGS. Bovendien schiet het tekort op het gebied van gamingfuncties en is het relatief duur in vergelijking met zijn concurrenten, zoals opgemerkt door AVForums. Het excelleert echter in beeldkwaliteit, bewegingsweergave en beeldverwerking, waardoor het een topkeuze is voor diverse entertainmentbehoeften. Volgens Tom's Guide positioneren de indrukwekkende SDR-helderheid en kleurengamma-prestaties, samen met het brede scala aan kleuren en superieure helderheid, het als een topkandidaat op de markt.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony XR-65A95K Smart TV op door zijn indrukwekkende SDR-helderheid, kleurengamma-prestaties en het brede scala aan kleuren met superieure helderheid. Het kan echter worden overtroffen door andere modellen op het gebied van gamingfuncties en prijsconcurrentie. Over het algemeen biedt de Sony XR-65A95K Smart TV een eersteklas kijkervaring met zijn combinatie van quantum dot- en OLED-technologieën, waardoor het een sterke keuze is voor degenen die uitzonderlijke beeldkwaliteit en meeslepend entertainment zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs

10. Sony XR-55X90K (or X94K)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.48
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.36
De Sony XR-55X90K (X94K) Smart TV biedt een overtuigend pakket, met een standaard Sony ontwerp met smalle randen, een afgeschuinde onderkant en een gebruiksvriendelijk installatieproces. De TV valt op door zijn toegankelijkheid, met een veelvoud aan poorten, waaronder twee USB-poorten, S/PDIF optische audio-uitgang, Ethernet, RS-232C en IR-ingangsaansluitingen, coaxkabelaansluiting en vier HDMI-poorten, waarvan er twee HDMI 2.1 ondersteunen. De Cognitive Processor XR verbetert het contrast en de kleur, waardoor natuurlijke en realistische beeldkwaliteit wordt geleverd, met name in scènes met beperkte kleurenpaletten en vurige gevechtssequenties. Zoals opgemerkt door Tom's Guide: "De TV is eenvoudig te installeren, en verhogers zijn inbegrepen om hem te verhogen voor het plaatsen van een soundbar onder het scherm."

De Sony XR X90K maakt indruk met zijn next-gen 4K-display, full-array LED-achtergrondverlichting en XR Triluminos Pro-paneel, resulterend in krachtig contrast en een rijk kleurenbereik in HDR-beelden. De Acoustic Multi-Audio functie biedt bovengemiddelde geluidskwaliteit, en met ondersteuning voor 4K/120Hz, VRR en ALLM, is het zeer geschikt voor gaming, vooral met de PlayStation 5. Dit maakt het een "4K TV van hoge waarde met 120Hz ondersteuning voor gaming," zoals benadrukt door TechRadar. Bovendien biedt de Google TV-interface van de TV naadloos streamen en spraakbesturing, wat bijdraagt aan zijn algehele aantrekkingskracht.

De veelzijdigheid van de X90K komt tot uiting in verschillende gebruiksscenario's, van het kijken van films in een donkere kamer tot het bekijken van tv-programma's, sport en gaming in lichte kamers. Zijn uitstekende contrastverhouding en brede kleurengamma maken het geschikt voor diverse inhoud, en zijn gamingfuncties, waaronder HDMI 2.1-bandbreedte en lage invoervertraging, versterken zijn aantrekkingskracht. De TV heeft echter moeite met schittering van felle verlichting of ramen en heeft een smalle kijkhoek, zoals opgemerkt door RTINGS. Desalniettemin blijft het een solide keuze voor gemengde gebruiksscenario's.

De X94K, ook bekend als de X90K, biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, met een reeks functies, waaronder een 4K-resolutie, full-array LED-achtergrondverlichting en compatibiliteit met Dolby Vision HDR. Het wordt geleverd met een slimme Google TV-interface, ingebouwde luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning en meerdere connectiviteitsopties. Hoewel het redelijke zwarttinten en contrasten vertoont, levendige kleuren ondersteunt en Dolby Vision en IMAX Enhanced voorinstellingen ondersteunt, heeft het enkele tekortkomingen in de beeldprestaties, zoals lichte gloed rond heldere objecten op een donkere achtergrond en kijkhoekproblemen. Desalniettemin staat het als een mainstream TV die goede waarde biedt voor zijn prijs, zoals opgemerkt door T3.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Sony XR-55X90K (X94K) Smart TV uit in het leveren van een alomvattende entertainmentervaring, van meeslepende beeldkwaliteit tot gamingkracht. De beperkingen, zoals gevoeligheid voor schittering en een smalle kijkhoek, kunnen echter uitdagingen vormen in bepaalde omgevingen. Over het algemeen blijft de Sony XR-55X90K (X94K) Smart TV een overtuigende optie, met name voor degenen die op zoek zijn naar een 4K TV van hoge waarde met veelzijdige prestaties.

Dankzij zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, gamingmogelijkheden en veelzijdige gebruiksscenario's, komt de Sony XR-55X90K (X94K) Smart TV naar voren als een betrouwbare keuze in het competitieve TV-landschap. Zijn waardepropositie en diverse functies maken het een sterke concurrent, met een alomvattende entertainmentervaring ondanks enkele kleine nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Smart TVs. Er zijn namelijk 195 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!