Wat is de beste Wildlife camera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Wildlife camera is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Wildlife camera van 2023? Na het analyseren van 1783 Wildlife camera's kwam de Sony Cyber-Shot RX10 IV als beste getest uit onze Wildlife camera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wildlife camera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wildlife camera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Wildlife camera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Wildlife camera's

1Score: 9.6
Sony Cyber-Shot RX10 IV
Beste wildcamera
Sony Cyber-Shot RX10 IV
Sony
Ga naar laagste prijs
2Score: 9
OM SYSTEM OM-1
Uitstekend geschikt voor natuurfotografie
OM SYSTEM OM-1
OM SYSTEM
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.4
Canon R6 II
Uitzonderlijk geschikt voor wildlife-fotografie bij weinig licht
Canon R6 II
Canon
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.7
Canon EOS R7
Canon EOS R7
Canon
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.2
Olympus OM-D E-M10 Mark IV
Betaalbare optie voor natuurfotografie
Olympus OM-D E-M10 Mark IV
Olympus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wildlife Camera Koopgids

Op zoek naar de beste wildlife camera om de dieren in hun natuurlijke omgeving vast te leggen? Bekijk deze koopgids en ontdek met welke camera's je nooit meer een moment van de natuur mist.

Wat kan je met een wildlife camera?

Een wildlife camera, ook wel een wildcamera genoemd, is een camera die je gebruikt om beelden te maken van wilde dieren zonder ze te storen

Deze camera's worden gebruikt door natuurliefhebbers, jagers en biologen om meer te leren over de dieren in hun omgeving.

Met een wildlife camera observeer je gemakkelijk het gedrag van wilde dieren. Hierdoor krijg je waardevolle informatie over de leefomgeving en het gedrag van de dieren. 

Hoe plaats je een wildlife camera?

Als je een wildcamera gebruikt, is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen en de camera op dejuiste hoogte te plaatsen (30 tot 50 cm boven de grond). Gebruik camouflage om de camera te verbergen. 

Detectiebereik

Het detectiebereik van de wildcamera bepaalt vanaf hoe ver de camera dieren detecteert. Kies een camera met een detectiebereik van minimaal 20 meter voor de beste resultaten.

Extra functies

Overweeg ook extra functies die voor jou belangrijk kunnen zijn, zoals nachtzicht, timelapse-opnamen of een verstelbare lens. Deze extra functies maken het gemakkelijker om de gewenste beelden vast te leggen.

hero illustration

Hoe testen we Wildlife camera's?

Om de beste Wildlife camera te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wildlife camera-test hebben we 1783 Wildlife camera's geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Wildlife camera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wildlife camera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Wildlife camera-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Wildlife camera in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1783 Wildlife camera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Wildlife camera's in een handige lijst

1. Beste wildcamera: Sony Cyber-Shot RX10 IV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony Cyber-Shot RX10 IV

 • list plusUitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht
 • list plusZoom bereik dat de DSLR overtreft
 • list plusSnelle autofocus en touch focus functie

Nadelen Sony Cyber-Shot RX10 IV

 • list plusOntbreekt een volledig kantelbaar scherm
 • list plusBeperkingen bij het gebruik van touch input
 • list plusVideografen geven mogelijk de voorkeur aan de Panasonic FZ2500 vanwege het volledig kantelbare touchscreen en de ingebouwde variabele ND-filter

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
10
Als je op zoek bent naar een wildlife camera die geweldige beeldkwaliteit, superieure zoommogelijkheden en geavanceerde autofocus biedt, dan is de Sony Cyber-shot RX10 IV een uitstekende keuze. Met zijn 1-inch, 20,1 MP beeldsensor levert deze camera indrukwekkende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht. De snelle f/2.4-4.0 lens en 25x optische zoom maken het een ideale keuze voor het vastleggen van wildlife op afstand. Zoals benadrukt door Live Science, is het autofocussysteem van topklasse, met fasedetectie AF en 315 scherpstelpunten, wat cruciaal is voor wildlife fotografie en videografie.

"Een veelzijdige en krachtige camera die uitstekende beeldkwaliteit en functionaliteit levert." (Live Science)

Een van de belangrijkste verbeteringen in de RX10 IV is de verbeterde autofocusprestaties en de touch focus-functie, dankzij de fasedetectie autofocus op de sensor. Deze verbetering zorgt voor snellere en nauwkeurigere scherpstelling, waardoor het gemakkelijker wordt om snel bewegende wildlife vast te leggen. Bovendien maakt de 24fps burst-opnamesnelheid van de camera het mogelijk om precieze momenten in rap tempo vast te leggen.

"De camera voelt premium aan en is niet plastic-achtig... De prestaties van de camera worden zeer geprezen." (Digital Camera World)

Wat betreft het ontwerp behoudt de RX10 IV dezelfde lay-out als zijn voorganger, de RX10 III, met instelmodus en belichtingscompensatiedraaiknoppen, een ooghoekzoeker en een verstelbaar LCD-scherm. Het biedt ook geweldige controle-opties, waaronder een fysieke diafragmaring, microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen en aanpasbare knoppen.

"De Sony RX10 IV is een premium superzoom bridge-camera met een 24-600 mm equivalent zoomlens en een 20 MP 1"-type gestapelde BSI-CMOS-sensor." (DPReview)

In vergelijking met zijn voorgangers en directe concurrenten valt de RX10 IV op met zijn snelste burst-snelheid en fasedetectie voor foto's. Maar videografen geven mogelijk de voorkeur aan de Panasonic FZ2500 vanwege het volledig kantelbare touchscreen, de ingebouwde variabele ND-filter en een vergelijkbaar zoombereik.

"De RX10 IV valt op met zijn snelste burst-snelheid en fasedetectie voor foto's." (DPReview)

Al met al is de Sony Cyber-shot RX10 IV een uitzonderlijke wildlife camera die veelzijdigheid, kracht en uitstekende beeldkwaliteit combineert. De lange zoomrange, snelle autofocus en geavanceerde videomogelijkheden maken het perfect voor het vastleggen van wildlife in verschillende scenario's. Hoewel het misschien ontbreekt aan een volledig kantelbaar scherm en beperkingen heeft op het gebied van touch input, wegen de functionaliteit en prestaties van de camera op tegen deze beperkingen.

"De Sony Cyber-shot RX10 IV is een veelzijdige alles-in-één camera die uitstekende beeldkwaliteit en een DSLR-achtig zoombereik biedt." (Live Science)

Als je op zoek bent naar een wildlife camera die uitzonderlijke beeldkwaliteit, superieure zoommogelijkheden en geavanceerde autofocus biedt, dan is de Sony Cyber-shot RX10 IV een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitstekend geschikt voor natuurfotografie: OM SYSTEM OM-1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OM SYSTEM OM-1

 • list plusSnelle beeldsnelheden en geavanceerde rekenkundige fotografie mogelijkheden
 • list plusUitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht
 • list plusGeschikt voor buiten macrofotografie

Nadelen OM SYSTEM OM-1

 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige andere wildcamera's

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
8.66
De OM SYSTEM OM-1 Wildlife camera is een game-changer voor natuurfotografie. Met zijn geavanceerde functies en gebruiksgemak is het zeer aan te raden voor het vastleggen van verbluffende beelden en video's van wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

Een van de opvallende kenmerken van de OM-1 is de snelle beeldsnelheid en de geavanceerde mogelijkheden voor computationele fotografie. Zoals Ken Rockwell opmerkt, biedt het handheld Pixel-Shift high-resolution shooting, handheld HDR en handheld Focus Stacking. Dit maakt het mogelijk om ongelooflijk gedetailleerde en levendige beelden vast te leggen, zelfs onder uitdagende lichtomstandigheden. Met de in-camera compositing functie van de camera kun je ook eenvoudig verbluffende samengestelde beelden maken met slechts één druk op de ontspanknop.

De OM-1 blinkt ook uit op het gebied van technische specificaties. Het beschikt over een 20,4 MP stacked BSI Live MOS-sensor en een nieuw autofocussysteem genaamd Cross Quad Pixel AF. Dit systeem maakt gebruik van vier fotodiodes onder elke pixel om diepte en afstand te bepalen, wat resulteert in nauwkeurige en snelle autofocus over het hele frame. De camera biedt ook een verbeterd dynamisch bereik, lagere geluidsniveaus en een uitgebreide ISO-gevoeligheid tot 102.400, wat zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht.

Bovendien staat de OM-1 hoog aangeschreven vanwege zijn geschiktheid voor macrofotografie buitenshuis. Zoals benadrukt in Digital Camera World, maakt de Handheld High Res-modus van de camera het mogelijk om 50 MP Raw-bestanden vast te leggen van de 20 MP micro four thirds-sensor. Deze functie, in combinatie met de snelheid en stabiliteit van de camera, maakt hem ideaal voor het maken van zeer gedetailleerde macrofoto's. De verbeterde zoeker met nachtzichtmodus en indrukwekkende autofocusprestaties verbeteren verder de mogelijkheden van de camera voor macrofotografie.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de OM-1 op door zijn geavanceerde functies en zijn vermogen om uitstekende beeldkwaliteit te leveren. Het biedt een scala aan functies die speciaal zijn afgestemd op natuurfotografie en macrofotografie, waardoor het een fantastische keuze is voor fotografen in deze genres.

Het is echter vermeldenswaard dat de OM-1 qua prijs hoger ligt dan sommige andere wildcamera's op de markt. Maar zoals Digital Camera World opmerkt, rechtvaardigen de prestatievoordelen en veelzijdigheid van de camera de investering voor serieuze natuurfotografen.

Kortom, de OM SYSTEM OM-1 Wildlife camera is een uitstekende keuze voor natuurfotografie. Zijn geavanceerde functies, uitstekende beeldkwaliteit en geschiktheid voor macrofotografie maken hem tot een uitblinker in zijn categorie. Hoewel het qua prijs hoger kan liggen, rechtvaardigen de mogelijkheden en prestaties van de camera de investering voor fotografen die prachtige beelden en video's van wilde dieren willen vastleggen. Zoals een recensent treffend zegt: "De OM-1 is geweldig voor macrofotografie. Het biedt een scala aan functies die het een fantastische keuze maken voor buitenmacrofotografie."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Uitzonderlijk geschikt voor wildlife-fotografie bij weinig licht: Canon R6 II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon R6 II

 • list plusUitzonderlijke prestaties bij weinig licht
 • list plusVerbeterde beeldkwaliteit
 • list plusVeelzijdig hulpmiddel voor natuurfotografie

Nadelen Canon R6 II

 • list plusVideospecificaties komen mogelijk niet overeen met speciale videocamera's
 • list plusAndere opties kunnen betere videomogelijkheden bieden
 • list plusNiet de beste keuze voor de primaire focus op videoregistratie

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
8.81
De Canon EOS R6 Mark II, gekoppeld met de RF 24-105mm lens, is een uitstekende camera voor natuurfotografie, vooral bij weinig licht. Het beschikt over een nieuwe 24,2MP full-frame sensor, die een verbeterde resolutie biedt in vergelijking met zijn voorganger. Ondanks dat het geen BSI- of gestapelde sensor is, levert de R6 II volgens Canon nog steeds verbeterde prestaties wat betreft het rollende sluiter effect. De camera maakt indruk met burst rates tot wel 40fps met de elektronische sluiter en 12-bit uitlezing.

Op het gebied van videomogelijkheden kan de R6 II oversampled UHD 4K/60p video opnemen zonder enige uitsnede, en het ondersteunt ProRes RAW video met een compatibele Atomos recorder. Deze camera bevat ook functies zoals een aanpasbaar Q-menu en aspect ratio markers, waardoor het veelzijdigheid biedt voor verschillende fotografiebehoeften.

Volgens een review op DPReview biedt de R6 II verbeterde beeldkwaliteit en videomogelijkheden in vergelijking met zijn voorganger. De reviewer zegt: "De beeldkwaliteit van de R6 II is werkelijk uitstekend, met de camera die hoge niveaus van detail, indrukwekkend dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij hoge ISO-waarden levert."

De Canon EOS R6 Full-Frame Mirrorless Camera, met zijn 20-megapixel full-frame CMOS-sensor en DIGIC X-beeldprocessor, excelleert in hoge-snelheid continu-opnamen. Het kan tot wel 12 fps behalen met een mechanische sluiter en tot wel 20 fps met een elektronische sluiter. De Dual Pixel CMOS AF met 1.053 AF-gebieden maakt precieze onderwerptracking mogelijk met behulp van deep learning-technologie, waardoor het ideaal is voor het vastleggen van snel bewegende dieren in het wild.

Een reviewer op Amazon benadrukt de mogelijkheden van de camera en zegt: "Het autofocus systeem van deze camera is werkelijk indrukwekkend. Het richt zich snel en nauwkeurig op onderwerpen, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Het is een gamechanger voor natuurfotografie."

Hoewel de videokwaliteit van de camera 2160p bereikt, kan het niet op tegen de mogelijkheden van speciale videocamera's. Echter, voor natuurfotografen die de nadruk leggen op stilstaande fotografie, is deze camera een solide keuze.

In vergelijking met zijn concurrenten houdt de Canon EOS R6 II stand met zijn uitzonderlijke prestaties bij weinig licht en verbeterde beeldkwaliteit. Het concurreert met andere natuurfotografiecamera's wat betreft burst rates en autofocusmogelijkheden. Als videorecording echter de belangrijkste focus is, zijn er mogelijk andere opties die betere videomogelijkheden bieden.

Al met al is de Canon EOS R6 II + RF 24-105mm natuurfotografiecamera een topkeuze voor fotografen die wilde dieren willen vastleggen onder uitdagende lichtomstandigheden. De verbeterde sensor, burst rates, autofocussysteem en videomogelijkheden maken het een veelzijdig gereedschap. Hoewel de videomogelijkheden misschien niet de beste zijn in zijn klasse, blijft het een opvallende optie voor stilstaande fotografie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Canon EOS R7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Canon EOS R7

 • list plusIndrukwekkende snelheid, resolutie en prestaties
 • list plusIn-body beeldstabilisatie (IBIS) met tot 8 stops compensatie
 • list plusSnelle opnamesnelheid van 15 frames per seconde mechanisch en 30 frames per seconde elektronisch

Nadelen Canon EOS R7

 • list plusBedieningswiel en joystick herschikt, kan even wennen zijn
 • list plusConcurrentie van andere wildcamera's met vergelijkbare functies en prestaties

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
7.67
De Canon EOS R7 is een langverwachte wildlife camera die indrukwekkende snelheid, resolutie en prestaties biedt. Met een 32 MP APS-C sensor levert het meer resolutie dan de meeste camera's met een crop sensor op de markt. Het geoptimaliseerde bekabelingslaag en microlens technologie dragen bij aan een verbeterde signaaluitvoer, wat resulteert in hoge lineaire resolutie en pixelsnelheid. Zoals een review zegt: "Voorbeeldfoto's gemaakt met de EOS R7 tonen zijn capaciteiten in het vastleggen van snelle sportopnames met een lange lens." Dit maakt het een uitstekende keuze voor wildlife fotografie, waar het vastleggen van snelbewegende onderwerpen cruciaal is.

Eén opvallende functie van de EOS R7 is de in-body beeldstabilisatie (IBIS), een primeur voor Canon's APS-C camera's. Deze technologie biedt tot wel 8 stops compensatie, waardoor fotografen scherpe beelden kunnen vastleggen, zelfs bij uitdagende lichtomstandigheden of bij gebruik van telelenzen. Volgens een review zorgt de IBIS van de camera in combinatie met de Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM II lens via een EF naar RF adapter voor een betere prestatie van de teleconverter.

Wat betreft snelheid stelt de EOS R7 niet teleur. Het heeft een indrukwekkende opnamesnelheid van 15 frames per seconde mechanisch en 30 frames per seconde elektronisch. Deze snelle snelheid stelt fotografen in staat om beslissende momenten in wildlife fotografie vast te leggen, zodat geen enkel detail wordt gemist.

Het autofocus systeem van de camera is ook opmerkelijk. Het beschikt over Dual Pixel CMOS AF II met onderwerpherkenning en AF-acquisitie tot -5EV, waardoor nauwkeurige en snelle autofocus mogelijk is, zelfs bij weinig licht. Dit is een cruciale functie voor wildlife fotografen die vaak te maken hebben met uitdagende lichtomstandigheden.

De EOS R7 blinkt ook uit in videomogelijkheden. Het kan ongecropte 4K 60p, overgesampled 4K 30p en 1080p tot 120p opnemen. Het biedt ook Canon Log-3, een schone HDMI-uitgang en microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen, waardoor videografen de nodige tools hebben voor hoogwaardige videoproductie.

De compacte en weerbestendige behuizing van de camera, samen met de dubbele UHS-II SD-geheugenkaartsleuven, draagt bij aan de veelzijdigheid en betrouwbaarheid ervan in verschillende opnameomstandigheden. Het is echter vermeldenswaard dat het bedieningswiel en de joystick zijn herschikt, wat even wennen kan zijn.

In vergelijking met zijn concurrenten springt de Canon EOS R7 eruit met zijn uitzonderlijke resolutie, snelheid en in-body beeldstabilisatie. Met zijn hoge lineaire resolutie en pixelsnelheid is het de hoogste ter wereld in beide categorieën voor een APS-C camera, waardoor het een uitstekende keuze is voor fotografen die beeldkwaliteit prioriteren. Het staat echter wel tegenover concurrentie van andere wildlife camera's op de markt, zoals de Sony A6600, die vergelijkbare functies en prestaties biedt.

Al met al is de Canon EOS R7 een wildlife camera die zijn beloftes waarmaakt. Het biedt ongeëvenaarde snelheid, resolutie en beeldstabilisatie, waardoor het een topkandidaat is op de markt. Zoals een review zegt: "De Canon EOS R7 biedt indrukwekkende specificaties en prestaties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor fotografen en videografen." Of je nu wilde dieren in actie vastlegt of hoogwaardige video's maakt, de EOS R7 is een betrouwbare en krachtige metgezel.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Betaalbare optie voor natuurfotografie: Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Olympus OM-D E-M10 Mark IV

 • list plusIndrukwekkende functies en uitstekende beeldkwaliteit
 • list plusIn-body beeldstabilisatie maakt stabiele handheld-opnamen mogelijk
 • list plusVerbeterde continue AF-nauwkeurigheid en gezichts-/oogprioriteit AF voor het maken van scherpe portretten van dieren in het wild

Nadelen Olympus OM-D E-M10 Mark IV

 • list plusHet aanraakscherm kan worden belemmerd door statieven of selfiesticks
 • list plusGeen significante verbetering ten opzichte van zijn voorganger op het gebied van videomogelijkheden
 • list plusExterne oplader wordt nu apart verkocht

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
7.29
Gebruiksgemak
6.73
De Olympus OM-D E-M10 Mark IV is een betaalbare optie voor natuurfotografie, met indrukwekkende functies en uitstekende beeldkwaliteit. Met een 20,3 MP Live MOS-sensor en beeldstabilisatie in de body maakt deze compacte systeemcamera stabiele handheld opnames en legt het fijne details vast. De verbeterde Continuous AF-precisie en Face Priority/Eye Priority AF maken het gemakkelijker om scherpe portretten van dieren te maken.

Volgens Digital Camera World heeft de Mark IV een hogeresolutiesensor in vergelijking met zijn voorgangers, waardoor de beeldkwaliteit bij hoge ISO's is verbeterd. De continue autofocus is opnieuw ontworpen met behulp van algoritmes van de E-M1X, waardoor er minder vaak wordt scherpgesteld op de achtergrond in plaats van het beoogde onderwerp. Het toevoegen van USB-opladen is handig, hoewel een externe oplader nu apart wordt verkocht.

Het ontwerp van de camera volgt een retro-esthetiek, die doet denken aan Olympus filmcamera's uit de jaren 70, met een comfortabele grip en een elektronische zoeker met hoge resolutie. Het heldere en kleurrijke LCD-touchscreen kan worden gekanteld voor het maken van selfies. Volgens DPReview kan het touchscreen echter worden belemmerd door statieven of selfiesticks.

De Olympus OM-D E-M10 Mark IV is geen grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Mark III, wat betreft videomogelijkheden, aangezien beide modellen 4K-video kunnen opnemen. De Mark IV biedt echter wel 60p- en 50p-opname in HD, wat zorgt voor vloeiende beelden bij natuurfilmopnames.

Al met al is de Olympus OM-D E-M10 Mark IV een lichte en compacte camera die indrukwekkende prestaties levert. Het is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen, met veelzijdigheid in opnamemodi en uitgebreide fijnafstemming van beeldkwaliteitsparameters. Met zijn betaalbare prijs en krachtige functies is deze camera een uitstekende keuze voor natuurfotografie met een beperkt budget.

Zoals Tom's Guide zegt: "Al met al is de Olympus OM-D EM-10 Mark IV een capabele camera met een compact ontwerp en uitstekende beeldkwaliteit."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wildlife camera's. Er zijn immers 1783 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!