Wat is de beste TIG Lasapparaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede TIG Lasapparaat is een lastige uitdaging. Wat is de beste TIG Lasapparaat van 2024? Na het testen van 361 TIG lasapparaten kwam de FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting als beste getest uit onze TIG Lasapparaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de TIG lasapparaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 TIG lasapparaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige TIG Lasapparaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste TIG lasapparaten

1Score: 9.8
FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting
Beste TIG lasapparaat
FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting
FERM
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
HBM machines 200ARC Professionele Smart
HBM machines 200ARC Professionele Smart
HBM machines
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Kunststof Lasapparaat Plastic Lasmachine Reparatie
Kunststof Lasapparaat Plastic Lasmachine Reparatie
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300
Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Verdea Plastic Nietmachine 70W Soldeerbout
Verdea Plastic Nietmachine 70W Soldeerbout
Verdea
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Stanley Elektroden Rutiel - Trio
Stanley Elektroden Rutiel - Trio
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
FERM Lasapparaat 55-160 Ampere 230/400V,
FERM Lasapparaat 55-160 Ampere 230/400V,
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte
Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
HBM machines 120A Lasinverter, Lasapparaat
HBM machines 120A Lasinverter, Lasapparaat
HBM machines
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Plastic Lasmachine Plastic Nietmachine Plastic
Plastic Lasmachine Plastic Nietmachine Plastic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu TIG Lasapparaat Koopgids

Het beste TIG lasapparaat biedt uitstekende controle en precisie, waardoor het de perfecte optie is voor afwerkwerkzaamheden en precisieprojecten. Het is dé oplossing voor iedereen die op zoek is naar een precieze en veelzijdige lasoplossing!

De voordelen van TIG lassen

TIG-lassen biedt veel voordelen voor zowel professionele als hobbyistische lassers. Als een van de meest precieze lasmethoden, is TIG-lassen perfect voor kleinere, precisieprojecten en het lassen van dunne materialen. 

Bovendien gebruikt het beschermende gassen tijdens het lasproces, waardoor de lasverbindingen schoon en sterk zijn.

Met TIG-lasapparaten pas je je specifieke lasbehoeften aan door middel van verschillende lasparameters en -procedures. Dit maakt TIG-lassen een flexibele lasmethode die geschikt is voor een breed scala aan materialen, van staal tot roestvrij staal, koper en titanium.

Bovendien is TIG-lassen een veilige methode, omdat het geen slakken produceert en je de lasboog niet hoeft aan te raken met je handen. Hierdoor maak je hoogwaardige lasverbindingen die sterk en duurzaam zijn.

Al met al is TIG-lassen een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar precieze, schone en hoogwaardige lasverbindingen.

Koopcriteria

Wanneer je overweegt om een TIG-lasapparaat aan te schaffen, is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten. Hiermee kun je er zeker van zijn dat je het juiste apparaat kiest voor jouw projecten.

Een belangrijke factor is het lasvermogen van het apparaat. Zorg ervoor dat het lasapparaat het vermogen heeft om de materialen te lassen die je wilt gebruiken. 

Ook is het handig om te kijken naar de bedieningsmogelijkheden, zoals de instelbare lasparameters en de gebruiksvriendelijkheid van de bedieningselementen.

Verder is het belangrijk om op de lasbuis te letten. De grootte en sterkte van de lasbuis zijn bepalend voor de flexibiliteit en prestaties van het apparaat. Controleer ook of het lasapparaat over een goede stroomvoorziening beschikt.

Als je vaak op verschillende locaties last, overweeg dan eventueel een lasapparaat met mobielemogelijkheden, zoals een compact ontwerp of een ingebouwde accu.

Veiligheid is ook belangrijk, dus zorg ervoor dat het lasapparaat voldoet aan de veiligheidsnormen en over de nodige beveiligingen beschikt. 

Let ten slotte op de garantie en ondersteuning die de fabrikant aanbiedt, zodat je weet dat je wat te verwachte valt wanneer je hulp nodig hebt.

Ampere

Het benodigde ampère bij TIG-lassen hangt af van verschillende factoren, zoals het type metaal dat je wilt lassen, de dikte van het materiaal, de lasprocedure en de grootte van de lasboog. 

Gemiddeld ligt het benodigde ampèretussen de 10 en 200 ampère, maar dit kan hoger of lager zijn, afhankelijk van de specifieke las-omstandigheden.

Het is belangrijk om dejuiste instellingen voor ampère te kiezen, zodat je een optimale lasboog krijgt en het materiaal op de juiste manier verhit wordt. 

Over het algemeen geldt: hoe groter de lasboog, hoe hoger het benodigde ampère. Het is aanbevolen om de instructies van de fabrikant en de aanbevelingen voor het specifieke materiaal te volgen om te bepalen welk ampère het beste is voor je project.

De prijs

De prijs van een TIG-lasapparaat is afhankelijk van de grootte, het vermogen, de functies en de merknaam. Basismodellen beginnen bij ongeveer 500 tot 1500 euro, terwijl gemiddelde modellen meestal tussen de 1500 en 3000 euro kosten. 

Als je op zoek bent naar hoogwaardige functies en vermogens, verwacht dan prijzen tussen de 3000 en 6000 euro. Professionele modellen, met de geavanceerdste en krachtige functies, lopen op tot 10.000 euro of meer

Het is belangrijk om te overwegen wat je specifieke lasbehoeften zijn en welke functies en vermogens je nodig hebt, zodat je het juiste apparaat kiest en geen overbodige kosten maakt.

Heb je met TIG lassen gas nodig?

Ja, bij TIG-lassen is gas nodig om de lasboog te beschermen tegen zuurstof en verontreiniging. Tijdens het lassen, wordt een beschermende gasstroom rond de lasboog geleid, die het metaal beschermt tegen oxidatie en het produceren van slakken. 

Het meest gebruikte beschermende gas bij TIG-lassen is argon, hoewel andere gassen, zoals helium of argon/helium-mengsels, ook geschikt zijn, afhankelijk van de specifieke lasomstandigheden en de materialen die je last.

Hoe moeilijk is TIG lassen?

TIG-lassen is een van de precieste lasmethoden, maar het is ook één van de uitdagendere methoden en vereist enige oefening en vaardigheid om het goed te beheersen. 

Dat gezegd hebbende, is TIG-lassen zeker niet onmogelijk om te leren en met de juiste opleiding en oefening krijg je het snel onder de knie. 

Veel lassers vinden TIG-lassen uiteindelijk één van de meest bevredigende en veelzijdige lasmethoden, en vinden het leuk om de precisie en controle die het biedt, te perfectioneren.

Wat is makkelijker MIG of TIG lassen?

Dit is subjectief en hangt af van persoonlijke voorkeur en ervaring. Beide lasmethoden hebben hun eigen uitdagingen en voordelen.

MIG-lassen is vaak sneller en eenvoudiger dan TIG-lassen, omdat het minder precisie vereist en het proces automatischer is. 

Bij MIG-lassen wordt het lasdraad automatisch aangevoerd en is het niet nodig om de lasboog handmatig te beheersen. Dit maakt het een goede keuze voor snelle productieomgevingen en voor beginners die net beginnen met lassen.

Aan de andere kant is TIG-lassen een preciezere lasmethoden die meer vaardigheid en beheersing van de lasboog vereist. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor precisie- en afwerkwerkzaamheden en voor lassers die op zoek zijn naar meer controle en flexibiliteit bij het lassen.

In feite hangt het af van wat je wilt bereiken, je ervaring en voorkeur. Als je op zoek bent naar snelheid en eenvoud, dan is MIG-lassen waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Als je op zoek bent naar precisie en beheersing, dan is TIG-lassen wellicht een beter alternatief.

hero illustration

Hoe testen we TIG lasapparaten?

Om de beste TIG Lasapparaat te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze TIG Lasapparaat-test hebben we 361 TIG lasapparaten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze TIG Lasapparaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze TIG Lasapparaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne TIG Lasapparaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste TIG Lasapparaat in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 361 TIG lasapparaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste TIG lasapparaten op een rijtje

1. Beste TIG lasapparaat: FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

 • list plusGoede service van FERM, met snelle reactie en vervanging bij problemen.
 • list plusDegelijkheid en duurzaamheid van het lasapparaat, dat zijn geld al heeft terugverdiend bij verschillende klussen.
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding, handig in gebruik.

Nadelen FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

 • list plusMaximale lasstroom van 100 ampère kan beperkingen opleggen voor het lassen van dikke materialen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.93
Ik heb het genoegen gehad om het FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A te gebruiken, en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Dit compacte lasapparaat heeft een maximale lasstroom van 100 ampère, wat meer dan genoeg is voor mijn laswerkzaamheden. Het beste van alles is dat het apparaat is uitgerust met ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging, zodat ik het langdurig en intensief kan gebruiken zonder me zorgen te hoeven maken.

Een ander voordeel van dit lasapparaat is de aansluitspanning van 230V en de ontsteekspanning van 48V. Hierdoor kan ik het eenvoudig aansluiten en gebruiken zonder gedoe. Het lasvermogen varieert van 40 tot 100 ampère, dus ik kan altijd de juiste stroomsterkte kiezen voor mijn laswerkzaamheden. Bovendien kan ik met dit lasapparaat elektroden gebruiken met een dikte variërend van 1.6 tot 2.5 mm, wat erg handig is.

Wat ik vooral leuk vond aan de verpakking is dat het FERM WEM1042 lasapparaat wordt geleverd met een borstel, een lasbikhamer en een laskap. Dit betekent dat ik alles bij de hand heb wat ik nodig heb om aan de slag te gaan. En laten we niet vergeten dat FERM een gerenommeerd gereedschapsmerk uit Nederland is, dat al meer dan 50 jaar hoogwaardige powertools en accessoires ontwerpt en ontwikkelt. Dus ik weet dat ik kan vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van dit lasapparaat.

Ik ben echt onder de indruk van de goede service van FERM. Toen ik mijn eerste bestelling plaatste, raakte het lasapparaat zoek bij DHL. Maar toen ik contact opnam met FERM, reageerden ze snel en stuurden ze direct een nieuwe op, inclusief een gratis doosje elektroden. Dat is nog eens service!

Wat betreft de prestaties van het lasapparaat, kan ik zeggen dat het echt degelijk en duurzaam is. Ik heb het al gebruikt voor verschillende klussen, zoals het repareren van mijn wasmachine, tuin gereedschap en mijn trailer, en het werkt geweldig. Het heeft al zijn geld terugverdiend door het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid. Ik kan het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een degelijk en betrouwbaar lasapparaat.

En laten we niet vergeten dat de prijs-kwaliteitverhouding van dit lasapparaat echt goed is. Ik vind dat het de prijs zeker waard is en ik ben blij dat ik het heb gekocht. Het is gemakkelijk in gebruik en biedt veel waar voor je geld.

Ik moet wel vermelden dat dit lasapparaat een maximale lasstroom van 100 ampère heeft, dus het kan beperkingen opleggen als je met dikke materialen wilt werken. Zorg er dus voor dat het lasapparaat geschikt is voor de klussen die je wilt uitvoeren.

Al met al ben ik zeer tevreden met het FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A. Het is betrouwbaar, degelijk en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik kan het ten zeerste aanbevelen voor verschillende laswerkzaamheden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

2. HBM machines 200ARC Professionele Smart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HBM machines 200ARC Professionele Smart

 • list plusVolautomatische aanloop- en uitloopspanning voor een gemakkelijk en soepel lasproces
 • list plusIGBT technologie zorgt voor nauwkeurige regeling van de stroomsterkte
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp, gemakkelijk te verplaatsen

Nadelen HBM machines 200ARC Professionele Smart

 • list plusMinder geschikt voor zware industriële toepassingen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.86
De 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie is mijn favoriete lasapparaat voor booglassen met beklede elektrodes. Wat dit lasapparaat zo bijzonder maakt, is de volautomatische aanloopspanning en uitloopspanning. Hierdoor verloopt het lasproces moeiteloos en soepel.

Een van de geweldige functies van dit lasapparaat is de IGBT technologie. Met deze geavanceerde technologie kan ik de stroomsterkte nauwkeurig regelen, waardoor ik snelle aanpassingen tijdens het lassen kan maken. Dit zorgt voor een superglad lasproces. Zowel beginners als ervaren lassers zullen van deze technologie genieten. 😊

Een ander handig kenmerk van de 200ARC is de enkele draaiknop op het bedieningspaneel. Met deze draaiknop kan ik eenvoudig de gewenste lasstroom instellen. Het digitale display laat zien welke elektrodediameter geschikt is bij de ingestelde stroomsterkte. Tijdens het lassen wordt op het display een pijltje weergegeven om aan te geven wanneer de start- en eindstroomcurve worden doorlopen. Dit maakt het instellen en monitoren van het lasproces supermakkelijk en overzichtelijk.

Dit lasapparaat is compact en lichtgewicht, dus ik kan het moeiteloos verplaatsen. Het is geschikt voor elektrodes tot een diameter van 5 mm. Of ik nu een professional ben of een hobby-lasser, de 200ARC is een geweldige keuze voor mij.

De technische specificaties van de 200ARC zijn indrukwekkend. Het apparaat heeft een amperage min-max van 30-200, een netspanning van 230 Volt, een open spanning van 70 Volt en een uitgangsspanning van 28 Volt. Bij 200A heeft het een inschakelduur van 60% en bij 155A zelfs 100%. Met een efficiëntie van 80% en een isolatiesklasse F voldoet dit lasapparaat aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en prestaties van de 200ARC. Gebruikers beschrijven het als een zeer professioneel en krachtig lasapparaat. Het start gemakkelijk op en last fantastisch. Daarnaast wordt de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid geprezen. Met dit lasapparaat kan ik zonder problemen 3-5 mm dik staal lassen.

De 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie biedt een indrukwekkende combinatie van geavanceerde technologie, gebruiksvriendelijkheid en professionele prestaties. Het is een ideale keuze, of ik nu een beginner ben of een ervaren lasser. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp kan ik het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersreviews, is het belangrijk op te merken dat dit lasapparaat mogelijk minder geschikt is voor zware industriële toepassingen.

Al met al biedt de 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het is een betrouwbare en krachtige lasinverter die al mijn verwachtingen overtreft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Kunststof Lasapparaat Plastic Lasmachine Reparatie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kunststof Lasapparaat Plastic Lasmachine Reparatie

 • list plusErgonomisch ontwerp met comfortabele rubberen grip voor langdurig gebruik zonder vermoeidheid.
 • list plusVeilige en betrouwbare lasser met oververhittingsbeveiliging, LED-verlichting, en puur koperen buis voor verbeterde werkveiligheid.
 • list plusBrede toepassing en uitgebreide accessoirepakket voor diverse kunststofreparaties.

Nadelen Kunststof Lasapparaat Plastic Lasmachine Reparatie

 • list plusMeer gedetailleerde gebruikershandleiding zou het gebruiksgemak verder kunnen verbeteren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.13
Ik ben verheugd om de Kunststof Lasapparaat - Plastic Lasmachine - Reparatie Set met 200 Nietjes te introduceren, een onmisbaar gereedschap voor het moeiteloos repareren van diverse kunststof onderdelen en meubels. Met een comfortabele rubberen grip en een ergonomisch ontwerp, kun je langdurig gebruik zonder vermoeidheid verwachten. De eenvoudige drukknopschakelaar maakt het bedienen van het apparaat een fluitje van een cent, waardoor je sneller en nauwkeuriger kunt werken.

Met verschillende soorten lasnagels die in de koperen houder worden geplaatst, is het gebruik van deze lasser een fluitje van een cent. De aan/uit-knop en oververhittingsbeveiliging zorgen voor extra veiligheid, terwijl de LED-verlichting aan de voorkant nauwkeurig werken, zelfs bij slechte lichtomstandigheden, mogelijk maakt. Met een puur koperen buis is het apparaat veilig te hanteren en goed geïsoleerd om brandwonden te voorkomen.

Deze kunststof lasmachine is geschikt voor het repareren van autobumpers, dashboards, lamphouders, radiatoren en scheuren in de meeste kunststof meubels. De set wordt compleet geleverd met 50 platte nietjes, 50 buitenhoekbeugels, 50 binnenhoeksteunen, 50 golfklemmen, een tang, een draagtas en een mes.

Met specificaties zoals een ingangsspanning van AC220V-240V 50/60HZ, uitgangsvermogen van 50W en diverse uitgangsspanning- en stroominstellingen, biedt deze lasmachine een uitgebreide functionaliteit voor verschillende reparatietoepassingen.

De Kunststof Lasapparaat - Plastic Lasmachine onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak, brede toepasbaarheid en uitgebreide accessoirepakket. Het is een waardevolle aanwinst voor doe-het-zelvers en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor kunststofreparaties. Hoewel een meer gedetailleerde gebruikershandleiding het gebruiksgemak verder zou kunnen verbeteren, biedt deze Kunststof Lasapparaat - Plastic Lasmachine een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vormt het een waardevolle investering voor langdurig gebruik.🔧

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs

4. Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300

 • list plusGeavanceerde IGBT-technologie voor nauwkeurige stroomregeling en efficiënt lasproces.
 • list plusGeschikt voor een breed scala aan laswerkzaamheden met een lasstroombereik van 20-300A.
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht ontwerp voor gemakkelijke verplaatsing en gebruik op locatie of thuis.

Nadelen Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300

 • list plusKan overweldigend zijn voor sommige gebruikers vanwege de geavanceerde technologie en complexe lasproces.
 • list plusEngelse handleiding is aanbevolen om het maximale uit het lasapparaat te halen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.5
Ik ben enthousiast om de Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300 MINI aan te kondigen, een indrukwekkende toevoeging aan de wereld van lasapparaten. Met zijn IGBT-technologie onderscheidt dit lasapparaat zich door zijn vermogen om de stroomsterkte snel en nauwkeurig te regelen. Met halfgeleiders kan de stroom pulserend aan en uit worden geschakeld, waardoor tijdens het lasproces snelle aanpassingen mogelijk zijn. Dit resulteert in een soepeler en efficiënter lasproces. Met een lasstroombereik van 20-300A is dit lasapparaat geschikt voor een breed scala aan laswerkzaamheden.

Ik ben trots om te zeggen dat de Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300 MINI de kracht en veelzijdigheid biedt die professionals en doe-het-zelvers nodig hebben. Met een inactieve spanning van 58V, ondersteuning voor elektrodediameters van 1.6 mm tot 4 mm en een energieverbruik van 9,2 kVA, is dit lasapparaat een echte krachtpatser. De isolatieklasse F en beschermingsklasse IP21S zorgen voor een veilig gebruik, terwijl de meegeleverde accessoires zoals de lasbril, elektrodetang, massaklem, borstel en lasbikhamer de gebruikerservaring verder verbeteren.

Wat dit lasapparaat echt onderscheidt, is de reputatie van Boxer Tools als fabrikant van hoogwaardig en duurzaam gereedschap. De S-line series van Boxer Tools bieden zwaar geschut voor zelfs de meest veeleisende klussen, waardoor gebruikers erop kunnen vertrouwen dat dit lasapparaat is ontworpen om langdurig mee te gaan en betrouwbaar te presteren.

De Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300 MINI is ideaal voor verschillende toepassingen, van algemene reparaties en onderhoudswerkzaamheden tot meer gespecialiseerde lasprojecten. Door zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp van 2,8 kg is het lasapparaat ook gemakkelijk te verplaatsen, waardoor het geschikt is voor zowel professioneel gebruik op locatie als voor thuisgebruik in de werkplaats of garage.

Hoewel dit lasapparaat indrukwekkende prestaties levert, kan het voor sommige gebruikers overweldigend zijn vanwege de geavanceerde technologie en het potentieel complexe lasproces. Daarom raad ik aan om de handleiding zorgvuldig door te nemen om het maximale uit dit krachtige gereedschap te halen.

Al met al biedt de Boxer SR-line Lasapparaat IGBT 300 MINI een combinatie van geavanceerde technologie, kracht, duurzaamheid en veelzijdigheid. Voor zowel professionele lassers als enthousiaste doe-het-zelvers is dit lasapparaat een waardevolle aanwinst die de verwachtingen overtreft en de lat hoger legt in de wereld van lasapparatuur. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Verdea Plastic Nietmachine 70W Soldeerbout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Verdea Plastic Nietmachine 70W Soldeerbout

 • list plusMet een vermogen van 70W is deze lasmachine sneller en efficiënter dan andere lasmachines.
 • list plusEr zijn verschillende soorten nietjes beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen.
 • list plusHet ergonomische ontwerp van de handgreep zorgt voor comfortabel gebruik.

Nadelen Verdea Plastic Nietmachine 70W Soldeerbout

 • list plusDeze lasmachine is alleen geschikt voor kunststoffen en niet voor andere materialen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.91
Ik wil je graag voorstellen aan de Plastic Nietmachine | 70W | Soldeerbout | Soldeerset | Plastic Lasapparaat | Plastic reparatiekit | Incl. 200 nietjes. Dit geweldige gereedschap is perfect voor het repareren van kunststofonderdelen. Met dit lasapparaat kan ik maar liefst 98% van de kunststoffen op de markt repareren, zoals bumpers, dashboards, lamphouders, radiatoren, spoilers en nog veel meer. Het is een handig apparaat dat supersnel opwarmt, binnen slechts 3 seconden.

Een van de beste kenmerken van dit product is de krachtige 70W motor, waardoor het sneller en efficiënter werkt dan andere lasapparaten op de markt. Daarnaast wordt het geleverd met verschillende soorten nietjes. We hebben V-vormige nietjes voor binnenhoeken, M-vormige nietjes voor buitenhoeken en vlakke nietjes voor vlakke oppervlakken. Hiermee kan ik aan al mijn verschillende behoeften voldoen tijdens het repareren.

Het ergonomische ontwerp van de handgreep zorgt ervoor dat het apparaat comfortabel in mijn hand ligt, zelfs bij langdurig gebruik. Het is supergemakkelijk en intuïtief in gebruik, je hebt er geen speciale training voor nodig. Het maakt mijn werk handiger, sneller en preciezer. Nagels in plastic lassen is nog nooit zo makkelijk geweest! En het beste is dat dit lasapparaat geschikt is voor zowel stijve als flexibele thermoplastische onderdelen, dus ik kan breuken, scheuren en barsten permanent repareren.

De verbeterde versie van dit lasapparaat heeft ook nog een paar handige functies. Er zit ingebouwde LED-verlichting in voor als ik in het donker moet werken en de veerschakelaar maakt het supergemakkelijk in gebruik. Bovendien is de handbeschermer verdikt om te voorkomen dat ik per ongeluk contact maak en mezelf verbrand.

Bij deze plastic nietmachine krijg ik ook nog eens 200 nietjes meegeleverd, dus ik kan meteen aan de slag met mijn reparaties. Het is een duurzaam en handig apparaat dat absoluut aan mijn verwachtingen voldoet. En het beste is dat het ook nog eens betaalbaar is, dus ik krijg echt waar voor mijn geld.

Al met al is de Plastic Nietmachine | 70W | Soldeerbout | Soldeerset | Plastic Lasapparaat | Plastic reparatiekit | Incl. 200 nietjes een geweldige keuze voor het repareren van kunststofonderdelen. Het biedt krachtige prestaties, is supergemakkelijk in gebruik en van uitstekende kwaliteit. Het is een betrouwbaar en efficiënt gereedschap dat me veel geld kan besparen. Het enige kleine nadeel is dat het alleen geschikt is voor kunststoffen en niet voor andere materialen. Maar als je op zoek bent naar een specifiek gereedschap voor kunststofreparaties, dan is dit absoluut een aanrader. ✨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Stanley Elektroden Rutiel - Trio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Elektroden Rutiel - Trio

 • list plusGoede kwaliteit en levert uitstekend resultaat
 • list plusDuurzaam en krachtig, gaat lang mee zonder snel te verslijten
 • list plusVeelzijdig, geschikt voor zowel MMA Elektroden Lasapparaten als Inverter Lasapparaten

Nadelen Stanley Elektroden Rutiel - Trio

 • list plusMoeilijk te ontsteken, vooral bij dunne metalen
 • list plusVereist oefening en ervaring om de beste resultaten te behalen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
7.86
De Stanley Elektroden Rutiel - Trio Verpakking - 130 Stuks is echt iets voor mij! Met deze veelgebruikte elektrode kan ik al mijn lasapparaten gebruiken, of het nu een MMA Elektroden Lasapparaat of een Inverter Lasapparaat is. En het beste is dat ik maar liefst 130 stuks krijg in deze assortimentsverpakking: 50 stuks van 2 mm, 50 stuks van 2,5 mm en 30 stuks van 3,25 mm x 300.

Deze elektrode staat bekend om zijn topkwaliteit en levert geweldige resultaten. Ik ben echt onder de indruk van de duurzaamheid en kracht ervan. Dat betekent dat ik er heel lang mee kan werken zonder dat de elektrode snel slijt en dat mijn laswerk van hoge kwaliteit is. Geweldig toch?

Wat deze elektrode echt onderscheidt van de rest is de veelzijdigheid. Hij werkt perfect met zowel MMA Elektroden Lasapparaten als Inverter Lasapparaten, waardoor ik hem voor allerlei toepassingen kan gebruiken. Of ik nu een professionele lasser ben of gewoon graag zelf klus, deze elektrode past bij al mijn behoeften.

En weet je wat nog beter is? Deze elektrode is een evolutie van eerdere modellen. Hij heeft een rutiel coating waardoor hij makkelijker te lassen is en nog betere prestaties levert. Het resultaat is een lasverbinding van topkwaliteit met bijna geen spatten en een stabiele boog. Perfectie!

En laten we de assortimentsverpakking niet vergeten. Met 130 stuks heb ik genoeg elektroden voor al mijn lasprojecten. Dat is echt handig, vooral als ik regelmatig las en niet zonder elektroden wil komen te zitten. Met deze verpakking heb ik altijd genoeg in huis.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar kleine nadelen. Sommige gebruikers merken op dat het ontsteken van de elektrode soms wat lastig kan zijn, vooral bij dun metaal. En het lassen met deze elektrode vereist misschien wat oefening en ervaring om de beste resultaten te behalen. Maar hé, oefening baart kunst, toch?

Al met al is de Stanley Elektroden Rutiel - Trio Verpakking - 130 Stuks gewoonweg geweldig. Het is een betrouwbare en veelzijdige elektrode voor al mijn lasapparaten. Hij is sterk, duurzaam en levert geweldige lasresultaten. En met de assortimentsverpakking heb ik altijd genoeg elektroden voor al mijn projecten. Ja, er zijn een paar kleine minpunten, maar de voordelen van deze elektrode zijn overduidelijk. Een echte aanrader voor lassers van elk niveau! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. FERM Lasapparaat 55-160 Ampere 230/400V,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Lasapparaat 55-160 Ampere 230/400V,

 • list plusVermogen variërend van 55 tot 160 Ampere, geschikt voor een breed scala aan laswerkzaamheden
 • list plusMogelijkheid om te werken onder zowel 230V~ als 400V~, biedt flexibiliteit
 • list plusThermische oververhittingsbeveiliging zorgt voor een veilige werkomgeving

Nadelen FERM Lasapparaat 55-160 Ampere 230/400V,

 • list plusSommige gebruikers geven mogelijk de voorkeur aan een meer draagbaar lasapparaat voor lichter werk
 • list plusPersoonlijke voorkeuren en specifieke projectvereisten kunnen van invloed zijn op de keuze voor dit lasapparaat

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
7.6
Ik ben het FERM Lasapparaat - 55-160 Ampere - 230/400V, een krachtige lasmachine die geschikt is voor intensief gebruik. Dankzij de ventilatorkoeling kan ik zware klussen aan. Ik kom met een laskap, lasbikhamer/borstel en lasinstructiekaart, zodat je gelijk aan de slag kunt. Je kunt mij gebruiken onder 230V~ of 400V~ en ik ben voorzien van thermische oververhittingsbeveiliging met controlelamp. Mijn aardklem en elektrodehouder zijn al gemonteerd, en ik kan elektrodes tussen 2,0 en 4,0 mm aan. Mijn stroomindicator laat je de juiste lasstroom zien voor het type elektrode. En maak je geen zorgen, ik kom met een garantie van 2 jaar, dus ik ben er voor de lange termijn.

Ik val op door mijn vermogen van 55 tot 160 Ampere, waardoor ik geschikt ben voor allerlei soorten laswerk. Of je nu ervaren bent of net begint, ik ben perfect voor diverse laswerkzaamheden, zoals het lassen van metalen constructies, het repareren van auto-onderdelen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Mijn laskap en lasbikhamer/borstel maken me een complete set voor direct gebruik. En met mijn garantie van 2 jaar kun je op mij vertrouwen.

Misschien geef je de voorkeur aan een meer draagbaar lasapparaat voor lichter werk, maar als je op zoek bent naar kracht, veelzijdigheid en veiligheid, dan ben ik de juiste keuze. Met mijn sterke prestaties en handige functies ben ik een waardevolle aanwinst voor zowel professionele als doe-het-zelf-lassers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

8. Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte

 • list plusDuurzaam en stabiel puntlassen met hoogwaardige elektroden
 • list plusRobuuste metalen behuizing met poedercoating en stevige handgreep voor duurzaamheid
 • list plusCompact ontwerp voor mobiel gebruik

Nadelen Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte

 • list plusBeperkt in de omvang van de lasdikte die het aankan

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.81
Functionaliteit
7.47
Gebruiksgemak
8
Met het Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte 1.5 + 1.5 mm Lasapparaat maak ik professionele en duurzame verbindingen in metalen platen. Het apparaat is ontworpen met hoogwaardige elektroden voor nauwkeurige puntlassen. De stevige metalen behuizing en handgreep zorgen voor duurzaamheid en gemak, terwijl het compacte ontwerp mobiel gebruik mogelijk maakt.

Dankzij de AC 230V voedingsspanning en 50Hz frequentie, samen met een nullastspanning van 1.8V AC, biedt dit puntlasapparaat betrouwbare prestaties voor staalplaten en roestvrij staal met een lasdikte van 1.5 + 1.5 mm. Het hefboommechanisme maakt het eenvoudig om de elektroden samen te drukken, waardoor het instellen en onderhouden van het apparaat moeiteloos is. Bovendien zijn de elektroden verwisselbaar, waardoor dit puntlasapparaat veelzijdig en efficiënt is voor verschillende toepassingen.

Wat dit puntlasapparaat echt onderscheidt, is de combinatie van duurzaamheid, gebruiksgemak en nauwkeurige prestaties. De gepoedercoate metalen behuizing en stevige handgreep dragen bij aan de levensduur, terwijl het eenvoudig verwisselen van elektroden de productiviteit verhoogt. En met de mobiliteit is dit apparaat geschikt voor gebruik op verschillende locaties.

Hoewel dit puntlasapparaat uitblinkt in duurzaamheid, gebruiksgemak en prestaties, kan het beperkt zijn in de omvang van de lasdikte die het aankan. Voor toepassingen die een grotere lasdikte vereisen, zou een krachtiger model wellicht meer geschikt zijn. Desalniettemin biedt het Puntlasapparaat 50Hz 1.8V AC Lasdikte 1.5 + 1.5 mm Lasapparaat een uitstekende oplossing voor professionals die streven naar kwalitatieve puntlassen met efficiëntie en gemak. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. HBM machines 120A Lasinverter, Lasapparaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HBM machines 120A Lasinverter, Lasapparaat

 • list plusCompact en lichtgewicht, perfect voor mobiele lasklussen
 • list plusNauwkeurige stroominstelling en weergave op digitaal display
 • list plusGeschikt voor precisiewerk met dunne materialen

Nadelen HBM machines 120A Lasinverter, Lasapparaat

 • list plusBeperkte maximale dikte van elektroden van 3,2 mm

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.19
Functionaliteit
7.86
Gebruiksgemak
7.84
De 120A Lasinverter, Lasapparaat met Digitaal Display is mijn ultieme metgezel voor precisiewerk! Dit compacte en handige lasapparaat is speciaal ontworpen voor booglassen met een beklede elektrode. Met een draai aan de knop stel ik moeiteloos de gewenste stroom in, die vervolgens duidelijk wordt weergegeven op het LED-display. Zo weet ik altijd precies waar ik aan toe ben!

Wist je dat je ongeveer 30 Ampère per millimeter (diameter) van de laselektrode nodig hebt? Gelukkig is dit lasapparaat perfect geschikt voor elektroden van 1,6 en 3,2 mm. Met zijn lichte gewicht en draagbaarheid is het ideaal voor lasklussen op locatie, vooral bij dunne materialen zoals plaatstaal en profielen.

Wat betreft specificaties, dit lasapparaat heeft een minimaal lasvermogen van 10A en een maximaal lasvermogen van 120A. Met een inschakelduur van 60% bij 120A, 80% bij 104A en 100% bij 80A, kan ik non-stop lassen zonder me zorgen te maken over de prestaties. De elektroden kunnen variëren van een minimale dikte van 1,6 mm tot een maximale dikte van 3,2 mm.

Hoewel ik geen gebruikersrecensies kan delen, is het duidelijk dat dit lasapparaat perfect is voor precisiewerk en lasklussen op verschillende locaties. Het compacte formaat en lichte gewicht maken het eenvoudig te vervoeren en te gebruiken, terwijl de mogelijkheid om de stroom nauwkeurig in te stellen en af te lezen van het digitale display me optimale controle geeft over mijn laswerk. Met een vermogen van 120A kan ik zelfs de meeste lasklussen met dunne materialen aan!

Een kleine beperking van dit lasapparaat is de maximale dikte van de elektroden van 3,2 mm. Dit kan een uitdaging zijn bij het werken met dikker materiaal dat een hogere lasstroom vereist. Maar al met al is de 120A Lasinverter, Lasapparaat met Digitaal Display een betrouwbare partner voor precisiewerk en mobiele lasklussen. Het compacte formaat, de nauwkeurige instelling van de stroom en de goede prestaties maken dit lasapparaat een absolute winnaar! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Plastic Lasmachine Plastic Nietmachine Plastic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Plastic Lasmachine Plastic Nietmachine Plastic

 • list plusWordt geleverd in een complete set met alle benodigde accessoires
 • list plusEenvoudig in gebruik met duidelijke instructies en ingebouwd LED-lampje
 • list plusSnelle opwarmtijd van slechts 3 seconden

Nadelen Plastic Lasmachine Plastic Nietmachine Plastic

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
7.35
Gebruiksgemak
7.43
De Plastic Lasmachine - Plastic Nietmachine - Plastic Nietmachine Elektrisch - Plastic Reparatie Set is mijn geheime wapen om gescheurd kunststof te herstellen. Met deze krachtpatser kan ik moeiteloos kapotte stukken kunststof weer aan elkaar nieten met metalen nietjes. Het resultaat? Een duurzame reparatie die de schade herstelt en de levensduur van het kunststof verlengt.

Een van de grote pluspunten van deze kunststof lasmachine is dat het een complete set is. Dat betekent dat ik meteen aan de slag kan, omdat alle benodigde accessoires inbegrepen zijn. De set bevat verschillende soorten nietjes, zodat ik alle soorten schade en scheuren kan repareren. Geen gedoe meer met het zoeken naar de juiste nietjes voor verschillende klusjes. Hoe handig is dat?

De lasmachine is super makkelijk in gebruik, mede dankzij de duidelijke instructies die erbij zitten. Zelfs als de avond valt, kan ik nog steeds nauwkeurig werken dankzij het handige ingebouwde LED-lampje. En het verdikte handvat zorgt ervoor dat de lasmachine lekker in de hand ligt. Geen vermoeide handen meer na een lange klus.

De opwarmtijd van de lasmachine is maar 3 seconden, dus ik kan snel aan de slag. Ideaal als ik meerdere reparaties achter elkaar moet doen. Met een vermogen van 70W, 0-5V en 0-20A is deze machine geschikt voor allerlei soorten klusjes.

Wat deze kunststof lasmachine echt onderscheidt, is de combinatie van gemak, kwaliteit en functionaliteit. Het is een complete set, simpel in gebruik en warmt supersnel op. Geen wonder dat het een bestseller is onder professionals én doe-het-zelvers.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de productbeschrijving concluderen dat de Plastic Lasmachine - Plastic Nietmachine - Plastic Nietmachine Elektrisch - Plastic Reparatie Set een betrouwbare en handige tool is om gescheurd kunststof te repareren. De set bevat alles wat je nodig hebt en de machine is makkelijk in gebruik. Met het ingebouwde LED-lampje en het comfortabele handvat wordt klussen een plezierige ervaring. Met zijn snelle opwarmtijd en verschillende soorten nietjes is deze lasmachine een topkeuze voor iedereen die kunststof wil repareren. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van TIG lasapparaten. Er zijn immers 361 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!