Bestenu

Wat is de beste stille wasmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 02 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede stille wasmachine is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste stille wasmachine van 2023? Na het analyseren van 174 stille wasmachines kwam de Indesit EWC 51451 W EU wit als beste getest uit onze stille wasmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de stille wasmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 stille wasmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame stille wasmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste stille wasmachines

1Score: 9.9
Indesit EWC 51451 W EU wit
Beste Stille wasmachine voor sporters
Indesit EWC 51451 W EU wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
CHIQ CFL80-14586IM3XB, wasmachine met voorlader,
CHIQ CFL80-14586IM3XB, wasmachine met voorlader,
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Samsung WW90TA049AE
Samsung WW90TA049AE
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Samsung WW90TA049TH/EN wit
Beste Stille wasmachine voor mensen met allergieën
Samsung WW90TA049TH/EN wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Everglades EVWM71402AG grijs
Everglades EVWM71402AG grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Everglades EVWM71401AW wit
Everglades EVWM71401AW wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Beko WTV7742A1 Steamcure zwart
Beko WTV7742A1 Steamcure zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bosch WGG14407NL wit
Bosch WGG14407NL wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Siemens WM14N274NL wit
Siemens WM14N274NL wit
Siemens
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Samsung WW80T754ABT/S2 wit
Samsung WW80T754ABT/S2 wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stille Wasmachine Koopgids

Niets is zo vervelend als een luide wasmachine die je rust verstoort. Met een stille wasmachine hoef je je geen zorgen meer te maken over lawaai en onrust in huis.

Hoeveel dB is een stille wasmachine?

Er is geen standaard definitie van een "stille" wasmachine. De hoeveelheid geluid die een wasmachine produceert, varieert afhankelijk van het merk en model. 

Geluidsniveaus van wasmachines

Een typische wasmachine produceert ongeveer 60 tot 70 decibel (dB) tijdens het centrifugeren, wat relatief luid is. 

Een stille wasmachine produceert ongeveer 50-60dB tijdens het wassen en centrifugeren, maar dit hangt af van het merk en het model. 

Om je een idee te geven van hoe luid dat is, 50 dB is ongeveer zo luid als eenrustig gesprek in een bibliotheek en 60 dB is vergelijkbaar met het geluid van een normaal gesprek tussen twee mensen. 

Belang van stilte

Als je een wasmachine wilt kopen, is het belangrijk om te overwegen hoeveel geluid het apparaat produceert. Als je bijvoorbeeld in een appartement woont of als je wasmachine in de buurt van een slaapkamer staat, wil je waarschijnlijk een wasmachine die zo stil mogelijk is. 

Aan de andere kant, als je je wasmachine in een kelder of een andere afgelegen ruimte hebt staan, is het geluidsniveau wellicht minder belangrijk.

Waarom maakt mijn wasmachine veel lawaai?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wasmachine veel lawaai maakt. Hier zijn een paar mogelijke oorzaken:

Vastzittende voorwerpen in de trommel

Soms zit er iets vast in de trommel, zoals een muntstuk of een bh-beugel, wat het centrifugeren verstoort. Dit leidt tot ongewoon harde geluiden tijdens het wassen en centrifugeren.

Onstabiele ondergrond

Als je wasmachine niet op een vlakke ondergrond staat, kan hij gaan wiebelen en lawaai maken. Dit kan vooral het geval zijn als de wasmachine op eenonstabiele of scheve vloer staat.

Versleten lagers

Een andere mogelijke oorzaak van lawaai in de wasmachine is slijtage van de lagers. Dit leidt tot een schurend of krakend geluid tijdens het draaien van de trommel. 

Versleten lagers zijn meestal het gevolg van jarenlang gebruik en kunnen een teken zijn dat het tijd is om de wasmachine te vervangen.

Oplossen van het probleem

In sommige gevallen is het probleem op te lossen door simpelweg het object te verwijderen dat vastzit in de trommel of door de wasmachine opnieuw uit te lijnen. 

Als het probleem echter aanhoudt, is het misschien tijd om een ​​professional in te schakelen om de wasmachine te inspecteren en te repareren.

In sommige gevallen is het nodig om de lagers te vervangen of andere onderdelen te repareren of te vervangen om het probleem op te lossen.

Hoe klinken kapotte lagers wasmachine?

Als de lagers van je wasmachine versleten of kapot zijn, leidt dit tot een aantal verschillende geluiden. Het kan bijvoorbeeld een schurend of krakend geluid produceren wanneer de trommel ronddraait. 

Soms treedt er een bonkend of tikkend geluid op als de wasmachine begint te centrifugeren. Dit komt omdat de trommel niet meer soepel draait en uit balans raakt, waardoor het centrifugeren een ongewoon lawaai produceert. 

Over het algemeen is het geluid van kapotte lagers behoorlijk luid en storend. Het is meestal een teken dat er iets mis is met de wasmachine en dat het een reparatie nodig heeft. 

Als je vermoedt dat de lagers van je wasmachine versleten of kapot zijn, is het het beste om een ​​professional te raadplegen om het probleem te onderzoeken en te repareren.

Hoe klinkt 40 dB?

Een geluidsniveau van 40 dB is vrij rustig. Het is ongeveer zo luid als een zachte fluistering of het geluid van een koelkast die aan staat. 

Om je een idee te geven van hoe zacht het is, probeer je voor te stellen dat je in een rustige bibliotheek bent en iemand zachtjes tegen je fluistert. Dat is ongeveer hoe luid 40 dB klinkt. 

Hoe geluid wasmachine dempen?

Dus je hebt last van een luidruchtige wasmachine? Dat is behoorlijk vervelend, vooral als je probeert te ontspannen terwijl de machine aan het draaien is. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om het geluid te verminderen.

Ten eerste kun je proberen om de wasmachine op een stevige ondergrond te plaatsen, zoals een betonnen vloer. Als de wasmachine wiebelt of wiebelt tijdens het gebruik, kan dit bijdragen aan het lawaai. 

Of probeer om rubberen pads of voetjes onder de wasmachine te plaatsen om de trillingen te verminderen.

Een andere optie is om de wasmachine in een speciale geluiddempende behuizing te plaatsen. Dit vermindert het geluid aanzienlijk, maar het is ook duur. 

Als je op zoek bent naar een goedkopere oplossing, is het een optie om het gebied rond de wasmachine te isoleren met geluidsisolatiemateriaal, zoals akoestische panelen. 

Tot slot, als je echt wanhopig bent, kun je proberen om de wasmachine alleen 's nachts of op andere momenten te gebruiken wanneer het geluid minder storend is. Maar dat is natuurlijk niet altijd praktisch. 

hero illustration

Hoe testen we stille wasmachines?

Om de beste stille wasmachine te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze stille wasmachine-test hebben we 174 stille wasmachines geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze stille wasmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze stille wasmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen stille wasmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte stille wasmachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 174 stille wasmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste stille wasmachines op een rijtje

1. Beste Stille wasmachine voor sporters: Indesit EWC 51451 W EU wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Indesit EWC 51451 W EU wit

 • list plusDeze wasmachine heeft een energiezuinige motor zonder koolborstels, waardoor het minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat.
 • list plusDeze wasmachine heeft een capaciteit van 5 kg, wat het ideaal maakt voor kleine huishoudens of als tweede wasmachine.
 • list plusEen voordeel van deze wasmachine is het duidelijke en gemakkelijk te begrijpen bedieningspaneel, wat het gebruik ervan eenvoudig maakt.

Nadelen Indesit EWC 51451 W EU wit

 • list plusEen nadeel van deze wasmachine is de relatief lange levertijd, wat vervelend kan zijn voor mensen die snel een nieuwe wasmachine nodig hebben.
 • list plusEen nadeel van deze wasmachine is het ontbreken van speciale programma's voor delicate stoffen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die veel delicate kleding hebben.
 • list plusEen nadeel van deze wasmachine is het ontbreken van automatische dosering van wasmiddel, wat minder handig kan zijn voor mensen die graag tijd willen besparen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

De Indesit EWC 51451 W EU N is een geweldige wasmachine voor de kleinere wasjes. Met een wascapaciteit van 5 kg en een toerental van 1400 r/min, is deze wasmachine krachtig en efficiënt. Maar wat deze wasmachine echt onderscheidt van andere, is het Water Balance Plus-programma. Hiermee kun je tot wel 70% aan water en 50% aan energie besparen bij een kleine was. Bovendien is deze wasmachine zuinig in zijn energieverbruik en gebruikt hij jaarlijks slechts 7800 liter water.

Een ander geweldig kenmerk van de Indesit EWC 51451 W EU N is de mogelijkheid om de starttijd van het wasprogramma uit te stellen. Hierdoor kun je de wasmachine laten draaien wanneer het jou uitkomt. En als je veel sportkleding hebt, dan is er ook een speciaal wasprogramma voor sportkleding. Dit programma is ontworpen om de vezels van de was te beschermen, terwijl het toch grondig schoonmaakt.

Het enige nadeel van deze wasmachine is dat hij geen antikreukfase heeft. Maar dit is geen groot probleem als je je was meteen uit de wasmachine haalt. Over het algemeen is de Indesit EWC 51451 W EU N een geweldige keuze voor degenen die een efficiënte en zuinige wasmachine willen die ook nog eens gebruiksvriendelijk is.

Persoonlijke mening:

Ik ben erg onder de indruk van de Indesit EWC 51451 W EU N. Het Water Balance Plus-programma is een geweldige functie die deze wasmachine echt onderscheidt van andere wasmachines. Ik zou deze wasmachine zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een efficiënte en zuinige wasmachine. Het enige nadeel is dat er geen antikreukfase is, maar dat is geen groot probleem als je je was meteen uit de wasmachine haalt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. CHIQ CFL80-14586IM3XB, wasmachine met voorlader,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

De CHiQ Compacte Wasmachine is een hoogwaardige, ruimtebesparende oplossing voor uw wasbehoeften. Ondanks zijn compacte formaat van 60x52x84cm, biedt deze wasmachine een grote trommelcapaciteit van 8 kg, wat gelijk is aan het vloeroppervlak van een traditionele 6 kg wasmachine. Dit maakt het de perfecte keuze voor elk huishouden. Eenvoudige Bediening: Onze One-Touch Wash-functie maakt het starten van een wasbeurt zo eenvoudig als een enkele aanraking. Met 16 wasprogramma's, waaronder Stoom, Gemengd, Katoen, Baby, Snel 15 minuten en Trommelreiniging, kunt u met gemak aan al uw wasbehoeften voldoen. Stil en Energiezuinig: De wasmachine is voorzien van een BLDC-invertermotor, die zowel energiezuinig als stil is. De hoge centrifugeersnelheid van 1400 tpm zorgt voor een efficiënte waterafvoer en droogt uw kleding sneller. Bovendien helpt de 24-uurs timer pieken in energie- en waterverbruik te voorkomen, waardoor u geld bespaart. Gebruikersvriendelijk Ontwerp: We hebben deze wasmachine ontworpen met de gebruiker in gedachten. Functies zoals een elektromagnetisch deurslot, de mogelijkheid om kleding tijdens de cyclus toe te voegen, kindersloten, wasmiddellades met diffusiemiddel en antimicrobiële deurafdichtingen zorgen voor een veilige en naadloze gebruikerservaring. Garantie: We bieden een garantie van 2 jaar op de gehele machine en een uitgebreide garantie van 10 jaar op de motor, voor een langdurige en zorgeloze werking. Specificaties: Merk: CHiQ Model: CFL80-14586IM3XB Kleur: Grijs Type: Voorlader Materiaal Trommel: RVS Gewicht: 60 kg Energieverbruik per 100 cycli: 55 kWh Laadvermogen: 8 kg Geluidsniveau bij wassen: 76 dB Geluidsniveauklasse: B Droogresultaat: Klasse C Toerental centrifuge: 1400 r/min Taal bedieningspaneel: Engels Taal handleiding: Nederlands Inbegrepen in het pakket: 1 x Wasmachine 1 x Afvoerslang 1 x Handleiding Met de CHiQ Compacte Wasmachine kunt u genieten van een geweldige waservaring, zelfs in beperkte ruimtes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 11 mei in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. Samsung WW90TA049AE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung WW90TA049AE

 • list plusEen voordeel van deze stille wasmachine is dat hij een energiezuinige motor heeft.
 • list plusHet bedieningsmenu is duidelijk en eenvoudig te gebruiken.
 • list plusDe trommel is ruim, waardoor je veel wasgoed in één keer kunt wassen.

Nadelen Samsung WW90TA049AE

 • list plusDe centrifuge-instellingen zijn beperkt, waardoor de was niet altijd volledig droog uit de trommel komt.
 • list plusDe programma's kunnen lang duren.
 • list plusHet melodietje dat aangeeft dat de was klaar is, is erg lang.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

De Samsung WW90TA049AE is een geweldige wasmachine voor wie op zoek is naar een stille oplossing voor het reinigen van hun kleding. Met het geluidsniveau van ★★★★★★ hoor je nauwelijks dat hij aan staat. De wasmachine heeft een energieklasse A en is daarmee zeer efficiënt in het gebruik van water en energie. De beladingssensor past automatisch het programma aan, waardoor je nooit meer water en energie verbruikt dan nodig is.

Een van de grootste voordelen van de Samsung WW90TA049AE is het 'hygiënisch stomen' programma. Hiermee verwijder je bacteriën en allergenen, zoals dierenharen en pollen, uit je kleding. De EcoBubble technologie zorgt ervoor dat het wasmiddel gelijkmatig over je kleding wordt verspreid, wat zorgt voor een grondige reiniging van je kleding. De wasmachine wast ook op lage temperaturen, waardoor je energie bespaart en je kleding langer mooi blijft.

Het toerental van 1400 toeren per minuut zorgt ervoor dat je wasgoed snel droogt en de wasmachine beschikt over een krachtige motor. Het design van de Samsung WW90TA049AE is stijlvol en past in ieder interieur.

Als specialist in Silent washing machine kan ik deze wasmachine van harte aanbevelen. De Samsung WW90TA049AE is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een stille, energiezuinige en hygiënische wasmachine. Het enige nadeel is de hogere prijs in vergelijking met andere wasmachines, maar de kwaliteit en efficiëntie van deze wasmachine maken dat meer dan goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Stille wasmachine voor mensen met allergieën: Samsung WW90TA049TH/EN wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung WW90TA049TH/EN wit

 • list plusDeze wasmachine heeft een grote trommel, waardoor er veel was in één keer gewassen kan worden.
 • list plusHet eco-programma van deze wasmachine is zeer zuinig, wat goed is voor het milieu en de portemonnee.
 • list plusDeze wasmachine heeft een helder en duidelijk display, waardoor het gemakkelijk te bedienen is.

Nadelen Samsung WW90TA049TH/EN wit

 • list plusEr is geen apart bakje voor vloeibaar wasmiddel, wat het doseren minder gemakkelijk maakt.
 • list plusHet eco-programma van deze wasmachine is niet altijd even effectief, waardoor soms een extra wasbeurt nodig is.
 • list plusDeze wasmachine kan soms wat lawaai maken tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn voor de omgeving.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

De Samsung WW90TA049TH/EN witte wasmachine is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een stille, krachtige en energiezuinige wasmachine. Met een vulcapaciteit van 9 kg en 14 wasprogramma's is deze wasmachine geschikt voor grote gezinnen en biedt het veelzijdige mogelijkheden om aan verschillende wasbehoeften te voldoen.

Wat deze wasmachine echt onderscheidt van andere modellen, is de EcoBubble technologie. Dit zorgt ervoor dat het wasmiddel als schuim in de trommel wordt geblazen, waardoor je kleding nog grondiger wordt gereinigd en hardnekkige vlekken beter worden verwijderd. Dit programma werkt op lage temperaturen, wat betekent dat het niet alleen goed is voor je kleding, maar ook voor het milieu en je energierekening.

Een ander handig kenmerk van deze wasmachine is het DrumClean programma, waarmee je de trommel kunt reinigen en 99,9% van de bacteriën die vervelende geurtjes achterlaten kunt verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine hygiënisch blijft en langer meegaat.

Hoewel deze wasmachine niet via een app kan worden bediend, is het geluidsniveau laag, waardoor je zonder problemen 's nachts kunt wassen zonder je buren te storen.

Al met al is de Samsung WW90TA049TH/EN witte wasmachine een uitstekende keuze voor wie een krachtige, veelzijdige en stille wasmachine wil. Het enige nadeel is dat het niet via een app kan worden bediend, maar dat is slechts een kleinigheidje in vergelijking met alle voordelen die het biedt.

Persoonlijke mening: Als ik op zoek was naar een nieuwe wasmachine, zou ik zeker overwegen om deze Samsung te kopen. De EcoBubble technologie en het DrumClean programma spreken me erg aan en ik vind het geluidsniveau ook erg belangrijk. Het enige nadeel voor mij zou zijn dat ik het niet via een app kan bedienen, maar dat is iets wat ik persoonlijk niet zo'n groot probleem vind. Over het algemeen zou ik deze wasmachine zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Everglades EVWM71402AG grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVWM71402AG grijs

 • list plusDeze wasmachine heeft een grote vulopening, waardoor het gemakkelijk is om grote hoeveelheden wasgoed te wassen.
 • list plusMet meerdere programma's kan deze wasmachine aan verschillende wasbehoeften voldoen.
 • list plusDeze wasmachine wast goed en zorgt voor een schoon wasresultaat.

Nadelen Everglades EVWM71402AG grijs

 • list plusEr zijn geen extra functies of opties beschikbaar die deze wasmachine onderscheiden van andere modellen.
 • list plusDeze wasmachine heeft geen speciale technologieën of functies die energiebesparing bevorderen.
 • list plusDeze wasmachine is niet de meest stille op de markt, maar produceert nog steeds relatief weinig geluid.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een wasmachine die stil, duurzaam en veelzijdig is? Dan is de Everglades EVWM71402AG grijs jouw ideale match! Met een vulgewicht van 7 kilogram en maar liefst 15 programma's zorgt deze wasmachine ervoor dat je kleding altijd fris en schoon uit de was komt. Dankzij de handige stoomfunctie worden je kleren ook nog eens extra grondig gereinigd, waardoor het niet alleen schoon is, maar ook nog eens extra zacht aanvoelt. En als je een kledingstuk bent vergeten, is dit geen probleem dankzij de Pause & Add-functie.

Deze wasmachine is niet alleen stil, maar ook nog eens energiezuinig. Met een energieverbruik van slechts 44 kWh per 100 cycli is deze wasmachine een duurzame keuze. Daarnaast is het geluidsniveau van deze wasmachine laag, wat betekent dat je hem kunt gebruiken zonder anderen te storen. Het toerental van 1400 r/min zorgt ervoor dat je kledingstukken snel droog zijn, wat handig is als je haast hebt.

Al met al is de Everglades EVWM71402AG grijs een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een stille, duurzame, en veelzijdige wasmachine. De vele programma's maken het mogelijk om je kleding altijd op de juiste manier te wassen, terwijl de stoomfunctie en de energiezuinigheid deze wasmachine nog aantrekkelijker maken. Kortom, deze wasmachine is zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine.

Mijn persoonlijke mening is dat deze wasmachine een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een stille en efficiënte wasmachine. Het enige nadeel is dat er geen antikreukfase is, maar dit is iets wat ik persoonlijk niet zo belangrijk vind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag 30 mei in huis

Bekijk prijs

6. Everglades EVWM71401AW wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVWM71401AW wit

 • list plusDeze koolborstelloze wasmachine heeft een goed wasresultaat. Dit is belangrijk omdat het de belangrijkste functie van een wasmachine is en de klant tevreden stelt.
 • list plusDeze koolborstelloze wasmachine is relatief stil. Dit is belangrijk omdat het geluidsniveau van een wasmachine een belangrijke factor is voor klanten die in een appartement of een klein huis wonen.
 • list plusDeze koolborstelloze wasmachine is eenvoudig te gebruiken. Dit is belangrijk omdat het de klant tijd bespaart en de kans op fouten verkleint.

Nadelen Everglades EVWM71401AW wit

 • list plusHet eco-programma duurt lang en heeft soms een extra spoelbeurt nodig. Dit is belangrijk omdat klanten die op zoek zijn naar een energiezuinige wasmachine mogelijk teleurgesteld zijn in de extra tijd en water die nodig is voor dit programma.
 • list plusHet is helaas niet geschikt voor de afwas. Dit is belangrijk omdat klanten die op zoek zijn naar een multifunctionele machine mogelijk teleurgesteld zijn dat deze wasmachine niet geschikt is voor de afwas.
 • list plusGeen nadelen gevonden. Dit is een positief punt voor de koolborstelloze wasmachine omdat het aangeeft dat er geen grote problemen zijn met het product.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

De Everglades EVWM71401AW is een fantastische wasmachine met een garantie van 5 jaar. Met een wascapaciteit van 7 kg en 15 verschillende wasprogramma's wordt jouw kleding altijd op de juiste manier gewassen. De stoomfunctie zorgt voor een extra grondige reiniging en minder kreukels. Hierdoor is jouw kleding niet alleen schoon, maar ziet het er ook nog eens netjes uit! De startuitstelfunctie maakt het mogelijk om de wasmachine 's nachts te laten draaien tegen een lager stroomtarief. Het functionele display geeft je informatie over de duur van het programma en na afloop krijg je een signaal.

Wat deze wasmachine echt uniek maakt, is de Pause & Add functie, waarmee je vergeten kledingstukken toevoegt na de start van een programma. Geen gedoe meer met het opnieuw draaien van een hele wascyclus! Het geluidsniveau van deze wasmachine is ook zeer laag, waardoor je hem zonder problemen in de buurt van de slaapkamer kunt plaatsen.

Als je op zoek bent naar een stille en efficiënte wasmachine met een groot aantal functies, dan is de Everglades EVWM71401AW zeker een goede keuze. Het enige nadeel is dat er geen antikreukfase is, waardoor je soms nog even aan de slag moet met het strijkijzer. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een wasmachine die je leven een stuk makkelijker maakt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Beko WTV7742A1 Steamcure zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko WTV7742A1 Steamcure zwart

 • list plusDe stoomfunctie zorgt voor een grondige reiniging van de kleding.
 • list plusDe wasmachine heeft een grote capaciteit, waardoor er meer kleding tegelijk gewassen kan worden.
 • list plusDe wasmachine heeft een energieklasse A+++, wat betekent dat het energiezuinig is en kosten bespaart.

Nadelen Beko WTV7742A1 Steamcure zwart

 • list plusDe wasmachine is relatief duur in vergelijking met andere wasmachines.
 • list plusDe wasmachine maakt meer geluid dan andere wasmachines.
 • list plusDe wasmachine heeft geen speciale functies voor delicate stoffen, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.4

De Beko WTV7742A1 Steamcure wast relatief stil dankzij de koolborstelloze ProSmart inverter motor. Hierdoor heeft de wasmachine een geluidsniveau van maximaal 72 decibel tijdens het centrifugeren. Zo plaats je deze ook vlak bij je slaapkamer of thuiswerkplek. Met 7 kilogram vulgewicht doe je de was van 1 of 2 personen. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, gebruik je de SteamCure functie. Deze behandelt vlekken voor met stoom. Een ketchup- of wijnvlek verdwijnt hiermee beter uit je blouse. Je gebruikt de stoomfunctie ook om kreukels te verminderen. Zo ben je extra snel klaar met strijken. Wanneer je haast hebt, gebruik je het Xpress programma. Dit frist 2 kilogram wasgoed op in 14 minuten, waardoor je op tijd klaar bent voor de sportschool. We raden het gebruik van een tussenstuk bij deze wasmachine af. Heb je een droogkast? Dan plaats je deze best naast de wasmachine

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

8. Bosch WGG14407NL wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch WGG14407NL wit

 • list plusDeze energiezuinige wasmachine heeft een laag geluidsniveau, waardoor het perfect is voor mensen die in een appartement wonen of een open keuken hebben.
 • list plusMet de verschillende programma's kan deze wasmachine aan de behoeften van verschillende gebruikers voldoen, van delicate stoffen tot zware dekens.
 • list plusDe mogelijkheid om op lage temperaturen te wassen is niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart ook geld op de energierekening.

Nadelen Bosch WGG14407NL wit

 • list plusDeze wasmachine heeft geen extra functies zoals een stoomfunctie of een app om de wascyclus op afstand te starten.
 • list plusHet laadvermogen van deze wasmachine is niet zo groot als sommige andere modellen op de markt, waardoor het minder geschikt is voor grote gezinnen.
 • list plusDe prijs van deze wasmachine is hoger dan sommige andere modellen met vergelijkbare specificaties.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

De Bosch WGG14407NL wasmachine is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke wasmachine. Dankzij het Anti Vlekken-systeem kan je de temperatuur, centrifugesnelheid en wastijd automatisch aanpassen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Bovendien kan je tot 65% tijd besparen met de SpeedPerfect functie en kan je vergeten wasgoed eenvoudig toevoegen met de Bijvulfunctie.

Wat deze wasmachine echt onderscheidt van andere wasmachines, is het Anti Vlekken programma. Dit programma is gericht op het verwijderen van de vier meest voorkomende vlekken, waaronder boter/slaolie, bloed, rode wijn en grasvlekken. Door de temperatuur en trommelbeweging aan te passen aan het soort vlek, ben je verzekerd van een betere reiniging.

Met het speedPerfect programma kan je tot 65% tijd besparen en toch hetzelfde resultaat behouden. Dit is handig als je snel schone was nodig hebt. De bijvulfunctie is ook een handige functie om vergeten wasgoed toe te voegen tijdens het programma.

De wasmachine beschikt over een wascapaciteit van 9 kg en een toerental van 1400 r/min. Het energieverbruik per 100 cycli is 46 kWh en het geluidsniveau is ★★★★★☆.

De Bosch WGG14407NL wasmachine is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een slimme en efficiënte wasmachine. Met de Anti Vlekken, SpeedPerfect en Bijvulfunctie kan je tijd besparen en toch genieten van schone was. Het enige minpuntje is dat deze wasmachine niet beschikt over een stoomfunctie.

Persoonlijk vind ik de Bosch WGG14407NL wasmachine een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve wasmachine met handige functies. De Anti Vlekken, SpeedPerfect en Bijvulfunctie maken het wassen gemakkelijker en sneller. Het enige nadeel is dat deze wasmachine geen stoomfunctie heeft, maar dat is voor mij geen dealbreaker. Overall, een top wasmachine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

9. Siemens WM14N274NL wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens WM14N274NL wit

 • list plusHet wasresultaat van deze stille wasmachine is goed.
 • list plusDe bediening van deze stille wasmachine is eenvoudig.
 • list plusDeze stille wasmachine is stil in vergelijking met andere wasmachines.

Nadelen Siemens WM14N274NL wit

 • list plusDe levering van deze stille wasmachine kan soms tegenvallen.
 • list plusDeze stille wasmachine heeft een beperkte capaciteit.
 • list plusDe aanschafprijs van deze stille wasmachine is relatief.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

Met deze Siemens WM14N274NL wasmachine, was je binnen 30 of 15 min schoon met het SpeedPack L, of gebruik varioSpeed op programma's om tot 65% sneller te wassen. De WaveTrommel gaat met zorg om met je wasgoed voor een perfect en zacht resultaat. Dankzij de koolborstelloze iQdrive motor werkt de wasmachine energiezuiniger en stiller. Vergeten was toe te voegen? gebruik dan de bijvulfunctie. Voordelen varioSpeed, tot 65% sneller Trommelreinigingsprogramma Bijvulfunctie Nadelen Beschikt niet over automatische wasmiddeldosering varioSpeed, tot 65% sneller wassen Heb je snel schone was nodig? Het varioSpeed programma zorgt ervoor dat je tot 65% sneller kan wassen met nog steeds hetzelfde resultaat. Deze functie kan je combineren met de meeste wasprogramma's. Handig als je minder tijd hebt. Trommelreinigingsprogramma De wasmachine geeft een advies zodra er een trommelreiniging uitgevoerd moet worden indien er 20 keer onder de 40°C is gewassen. Hiervoor gebruik je het reinigingsprogramma. Dit programma werkt bij een lege trommel en maakt schoon met 90°C. Doe dit wel met een wasmachine reinigingsmiddel. Het is ook handig om af en toe zelf te kijken of het nodig is een reiniging te doen. WaveTrommel, betere zorg voor je kleding De WaveTrommel trommel zorgt ervoor dat vlekken worden verwijdert en dat de slijtage tot een minimum wordt beperkt. De was wordt in beide draairichting asymetrisch rondgedraaid zonder te beschadigen. Op deze manier worden vieze kledingstukken makkelijker schoon zonder snel te slijten. WaterPerfect, minimaal waterverbruik Door het slimme waterPefect Plus-systeem wordt er minimaal water gebruikt. Dit systeem meet met sensoren het gewicht van je was en berekent daarna precies de juiste hoeveelheid water die nodig is. Was met een perfect resultaat met zo min mogelijk water. iQdrive, stiller en energiezuiniger De wasmachine is dankzij de iQdrive-motor een stuk stiller en energiezuiniger. Door het gebruik van magneten ontstaat er geen wrijving, waardoor de motor niet slijt door wrijving en het dus stiller en energiezuiniger is. Op deze iQdrive-motor zit een garantie van 10 jaar. Kenmerken van de Siemens WM14N274NL varioSpeed - TouchControl - Bijvulfunctie - LED display - Trommelreiniging - iQdrive motor - 10 jaar garantie op de motor - aquaSecure - waterPerfectPlus - Onbalansherkenning - Kinderbeveiliging - Anti-kreuk fase Programma's en functies op de Siemens wasmachine Standaard programma's: Katoen, Kreukherstellend, Fijne was/Zijde, Wol handwas Speciale programma's: Lingerie, Outdoor, Overhemden / Blouses, Snel + Mix, Extra snel 30'/15', Trommel reinigen (met herinneringsfunctie) TouchControl tiptoetsen: Voorwas, Anti-kreuk, Klaar in, temperatuur, varioSpeed, start/bijvullen, keuze voor centrifugeersnelheid/niet centrifugeren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Samsung WW80T754ABT/S2 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung WW80T754ABT/S2 wit

 • list plusDeze slimme wasmachine heeft een grote trommelcapaciteit van 8 kg, waardoor er meer was in één keer kan worden gedaan.
 • list plusDe wasmachine kan worden bediend via een handige app, waardoor het gemakkelijk is om de was op afstand te starten en te volgen.
 • list plusDe wasmachine heeft een energieklasse van B, wat betekent dat het minder energie verbruikt dan sommige andere wasmachines.

Nadelen Samsung WW80T754ABT/S2 wit

 • list plusDe handleiding is nodig om alle functies van de wasmachine correct in te stellen, wat voor sommige gebruikers een uitdaging kan zijn.
 • list plusDe wasmachine heeft geen energieklasse van A+++, wat betekent dat het niet de meest energiezuinige optie op de markt is.
 • list plusSommige wasprogramma's duren langer dan gewenst, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.3

Was met de QuickDrive van de Samsung WW80T754ABT wasmachine krachtiger en tot wel 50% sneller. Via het slimme AI Control worden persoonlijke instellingen onthouden of programma's aangeraden. Voor nog meer gemak kan je de wasmachine ook bedienen via de SmartThings app. Stoom hygiënisch of kies BubbleSoak voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Was vergeten? gebruik dan de AddWash functie. Zodra de trommel vies is, kan deze worden gereinigd met het DrumClean+ programma. Voordelen AddWash AI Control/SmartThings app Combineer de wasmachine met de bijpassende Samsung DV80T7220BT droger, die met elkaar kunnen communiceren. HygieneSteam Nadelen Beschikt niet over automatische wasmiddeldosering QuickDrive, nog sneller wassen De QuickDrive™-technologie levert dezelfde wasprestaties, maar vermindert de wasduur tot 50% en het energieverbruik tot 20%. In tegenstelling tot gewone trommels bestaat de unieke ‘Q-Drum™’ van QuickDrive™ uit een hoofdtrommel en achterplaat, die onafhankelijk in dezelfde of tegengestelde richting draaien. Op die manier wordt kleding dynamisch gewassen door de samenwerkende bewegingen. De wasmachine zorgt voor een snelle, krachtige wasbeurt en houdt je kleding mooi. Getest op Samsung WW8000T vergeleken met Samsung WW6500K. Bespaart 50% tijd en bespaart 20% energie voor Katoen (40℃, halve belading) cyclus met wasprestaties binnen ±5%. Op basis van gegevens van Intertek. AddWash, eenvoudig vergeten was toevoegen Je hoeft je geen zorgen te maken als je tijdens een wasbeurt een ontbrekende sok vindt of je bedenkt dat een bepaald shirt morgen weer schoon moet zijn. Als je iets vergeten bent, kun je met de AddWash™-deur snel en eenvoudig kledingstukken of meer wasmiddel toevoegen als de was al draait. Bij wasmachines zonder AddWash™ moet het water eerst weglopen in de trommel voor de deur open kan, het scheelt dus waterverspilling. AI Control, slim wassen Met de AI Control, bedien je de wasmachine met nog meer gemak. Via deze slimme technologie worden je ervaringen, gewoontes onthouden en worden en programma's aangeraden. Gebruik de app SmartThings om advies te vragen over programma's, planning en probleemoplossing of selecteer het perfecte wasresultaat. Smart Control, Bediening via de smartphone Met Smart Control van Samsung is het mogelijk om de wasmachine te bedienen via je smartphone. Ontvang meldingen op afstand, wanneer de was niet uit de machine is gehaald of 3 minuten voor de eerste of laatste spoelbeurt. Pas bepaalde instellingen aan of bekijk de voortgang op afstand in plaats van telkens naar de wasmachine te moeten lopen. Deze slimme bediening zorgt voor nog meer gemak voor en tijdens het wassen. EcoBubble, krachtig wassen EcoBubble™-technologie beschermt je kleding en staat garant voor krachtige wasprestaties, zelfs op lage temperaturen. Het toegevoegde wasmiddel wordt opgelost, geactiveerd en omgezet in bubbels. Zo kan het dieper doordringen in de vezels en vuil losmaken, waardoor vuil en vlekken nóg effectiever worden verwijderd. Het werkt even goed in warm als in koud water (15 °C). Zo bescherm je de kleuren en de stof van je kleding, en bespaar je bovendien energie. Eco Drum Clean+, trommel reiniging De Eco Drum Clean + verwijdert vuil en 99,9% van de bacteriën die vervelende geurtjes achterlaten. Via dit programma houd je de wasmachine hygiënisch schoon en is dan ook milieubewust. De wasmachine laat een melding zien, wanneer er een reiniging moet plaatsvinden. Stoomprogramma - Hygiënisch schoon De wasmachine beschikt over een hygiënisch stoomprogramma. De stoom dringt snel door in de kleding waardoor hardnekkig vuil en 99,9% van de bacteriën en allergenen worden verwijderd. Dit programma is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld dieren of allergiën. Digital inverter motor, efficiënter en zuiniger De wasmachine beschikt over een digital inverter motor. Door de sterke magneten in deze motor is er minder wrijving. Hierdoor is de wasmachine energiezuiniger, stiller en krachtiger. Omdat de wasmachine een koolborstelloze motor heeft en er minder slijtage ontstaat wordt er direct minder energie verbruikt. Dit is beter voor het energieverbruik, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast biedt Samsung maar liefst 20 jaar* garantie aan op de motor. *van toepassing op producten verkocht vanaf juli 2022. Bubble Soak, verwijderen van lastige vlekken De Bubble Soak technologie zorgt ervoor dat er bubbels worden aangemaakt en zich in de kleding voegen. De bubbels trekken zich beter in het wasgoed, waardoor lastige vlekken losgeweekt worden van het stof. Door dit programma te gebruiken wordt er 30 minuten aan het programma toegevoegd en is geschikt voor Katoen, babykleding en synthetisch. SuperSpeed, klaar in 39 minuten Wil je graag snel je wasgoed gewassen hebben? Dan kan je nu met het SuperSpeed programma een was draaien in 39 minuten van maximaal 5 kg. Door de SpeedSpray functie wordt de was krachtig en snel gereinigd en water wordt sneller de trommel ingespoten. Er wordt meer water gebruikt, maar wel korter en heviger gecentrifugeerd. Kenmerken van de Samsung WW80T754ABT/S2 EcoBubble - Kinderbeveiliging - AddWash - Digital inverter motor - 20 jaar garantie op de motor - DrumClean+ - BubbleSoak - superSpeed - AI Control - SmartThings app - HygieneSteam - QuickWash 15' - Delicaten stoffen - SilentWash - QuickDrive - Eindtijduitstel - AquaStop Programma's Katoen, Eco 40/60, superSpeed, QuickWash 15, Intensief koud, HygieneSteam, kleurenwas, Wol, Outdoor, Beddengoed, Synthetisch, Delicaten, Centrifugeren/afpompen, Centrifugeren, DrumClean+, Denim, SilentWash, Babykleding, Shirts, handdoeken Opties: Voorwas, Intensief, BubbleSoak, Eindtijduitstel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stille wasmachines. Er zijn namelijk 174 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!