Wat is de beste Soldeertin van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het kopen van een goede Soldeertin is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Soldeertin van 2024? Na het onderzoeken van 2365 Soldeerin kwam de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram als beste getest uit onze Soldeertin-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Soldeerin, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Soldeerin-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Soldeertin-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Soldeerin

1Score: 9.9
Soldeertin voor soldeerbout 15 gram
Beste soldeertin
Soldeertin voor soldeerbout 15 gram
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Benson Soldeertin 1mm 8m Rol
Benson Soldeertin 1mm 8m Rol
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Griffon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm
Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm
Velleman
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Velleman
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Soldeertin 0.8mm
Soldeertin 0.8mm
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
MMOBIEL 60/40 Soldeertin loodvrij Soldeer
MMOBIEL 60/40 Soldeertin loodvrij Soldeer
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Velleman Soldeertin Met Harskern 100
Velleman Soldeertin Met Harskern 100
Velleman
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soldeertin Koopgids

Of je nu een beginner bent of een ervaren elektronicus, het gebruik van hoogwaardige soldeertin is van cruciaal belang voor betrouwbare soldeerresultaten. Met de beste soldeertin soldeer je gemakkelijk en nauwkeurig, terwijl je de gezondheidsrisico's minimaliseert en zorgt voor goede verbindingen.

Wat is soldeertin?

Soldeertin is eenlegering van metalen die je gebruikt bij het solderen van elektronica en andere materialen. Het bestaat meestal uit een combinatie van tin en lood, en soms andere metalen zoals zilver, koper of antimoon, afhankelijk van de toepassing.

Soldeertin heeft een laag smeltpunt, waardoor je het gemakkelijk smelt met behulp van een soldeerbout of soldeerstation om twee of meer materialen aan elkaar te verbinden

Wanneer soldeertin smelt, vloeit het uit en hecht het zich aan het oppervlak van het materiaal, waardoor eensterke, duurzame verbinding ontstaat.

Soldeertin is verkrijgbaar inverschillende vormen, waaronder soldeerdraden, soldeerstaven en soldeerpasta's, en in verschillende diameters en legeringssamenstellingen, afhankelijk van de toepassing.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van soldeertin zijn er een aantal factoren waar je op moet letten, zoals:

 • Legeringssamenstelling: de legeringssamenstelling van soldeertin varieert afhankelijk van de toepassing. Bijvoorbeeld, soldeertin met een hoger loodgehalte is zachter en gemakkelijker te gebruiken, terwijl soldeertin met een hoger zilvergehalte duurzamer en beter bestand is tegen hoge temperaturen.
 • Diameter: soldeertin is verkrijgbaar in verschillende diameters, en de juiste diameter hangt af van de toepassing en de grootte van het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk.
 • Flux: flux is een stof die is toegevoegd aan soldeertin om de oppervlaktespanning te verlagen en de soldeerbaarheid te verbeteren. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken of het flux bevat, en zo ja, welk type flux het bevat.
 • Merk en kwaliteit: net als bij elk ander product, is de kwaliteit van soldeertin afhankelijk van het merk en de fabrikant. Het is belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerd merk en kwalitatief hoogwaardige soldeertin om ervoor te zorgen dat het soldeerwerk betrouwbaar en duurzaam is.
 • Milieu- en gezondheidsaspecten: soldeertin bevat vaak lood, wat schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken naar alternatieven die milieuvriendelijk en gezonder zijn, zoals loodvrije soldeertin.

De dikte van soldeertin

De dikte van soldeertin die je nodig hebt, hangt af van de toepassing en het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk, terwijl dikkere soldeertin beter geschikt is voor grotere oppervlakken en zwaardere toepassingen.

Voor de meeste elektronica-toepassingen wordt soldeertin met een diameter van 0,5 mm tot 1,0 mm aanbevolen. 

Dunner soldeertin met een diameter van0,5 mm is bijvoorbeeld geschikt voor fijn soldeerwerk op printplaten, terwijl dikker soldeertin met een diameter van 1,0 mm beter geschikt is voor het solderen van componenten met grote pads of contactvlakken.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste diameter soldeertin te kiezen voor de specifieke toepassing. 

Te dunne soldeertin leidt tot zwakke en onbetrouwbare verbindingen, terwijl te dikke soldeertin leidt tot overmatige warmteafgifte en beschadiging van het te solderen onderdeel.

Soldeerflux

Bij het solderen wordt vaak flux gebruikt om het solderen te vergemakkelijken en een goede verbinding te garanderen. Er zijn verschillende soorten flux die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Hieronder volgen enkele veelgebruikte soorten flux:

 • Rosin Flux: dit s een van de meest voorkomende soorten flux die wordt gebruikt bij het solderen van elektronica. Het is gemaakt van hars afkomstig van naaldbomen en is verkrijgbaar in verschillende vormen. De flux is geschikt voor het solderen van printplaten en andere elektronische componenten.
 • Wateroplosbare Flux: dit is een milieuvriendelijk alternatief voor rosin flux. Het is makkelijk te verwijderen met water. Wateroplosbare flux gebruikt men meestal bij het solderen van printplaten en andere gevoelige elektronica.
 • No-Clean Flux: dit is een soort flux die weinig resten achterlaat en je daarom niet hoeft te verwijderen na het solderen. Het is handig voor toepassingen waarbij het niet mogelijk is om de soldeerverbindingen te reinigen of waar het risico op het beschadigen van gevoelige elektronische componenten te groot is.

Het is belangrijk om de juiste flux te kiezen voor de toepassing en het type soldeertin dat je gebruikt. Let er bij het kopen van flux op dat het compatibel is met het soldeermateriaal en de toepassing.

Loodvrije soldeertin

Loodvrije soldeertin zie je steeds vaker, omdat lood schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. Bij het solderen van elektronica komen kleine hoeveelheden lood vrij, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen die aan de dampen worden blootgesteld.

Bovendien draagt afgedankte soldeertin met lood bij aan de ophoping van lood in het milieu en de bodemvervuiling veroorzaken.

Loodvrije soldeertin is een alternatief dat is samengesteld uit andere metalen, zoals zilver, koper en antimoon, in plaats van lood. Dit vermindert de risico's voor de gezondheid en het milieu, terwijl het nog steeds goede soldeerprestaties biedt.

Het is belangrijk om op te merken dat loodvrije soldeertin iets hogere smelttemperaturen heeft dan soldeertin met lood, en dat het soms ietsminder gemakkelijk te hanteren kan zijn. Maar met de juiste techniek en soldeerboutinstellingen levert loodvrije soldeertin goede resultaten.

Hoe soldeer je veilig?

Veilig solderen is erg belangrijk om de gezondheidsrisico's te verminderen en schade aan je werkruimte en apparatuur te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips om veilig te solderen:

 • Werk in een goed geventileerde ruimte: soldeerwerk geeft dampen af die schadelijk zijn als je ze inademt. Werk daarom in een ruimte met voldoende ventilatie, bijvoorbeeld bij een open raam of onder een afzuigkap.
 • Draag beschermende kleding: draag bij het solderen van elektronica altijd een veiligheidsbril en hittebestendige handschoenen om jezelf te beschermen tegen spatten en brandwonden.
 • Zorg voor een stabiele werkplek: zorg ervoor dat je soldeerbout op een stabiele ondergrond staat en dat je werkplek goed verlicht is. Hierdoor voorkom je dat de soldeerbout per ongeluk omvalt en brandwonden veroorzaakt of dat je niet goed ziet wat je doet.
 • Gebruik de juiste soldeerboutinstellingen: pas de temperatuur van je soldeerbout aan op basis van de dikte van het te solderen onderdeel en de diameter van de soldeertin. 
 • Gebruik loodvrije soldeertin: zoals eerder genoemd, kan soldeertin met lood schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Gebruik daarom bij voorkeur loodvrije soldeertin om de risico's te verminderen.
 • Wees voorzichtig met soldeerresten: zorg ervoor dat je soldeerresten op een veilige manier afvoert en niet in de prullenbak gooit. Soldeerresten bevatten mogelijk giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Door deze tips op te volgen en altijd voorzichtig te zijn bij het solderen, voer je het soldeerwerk veilig en effectief uit.

hero illustration

Hoe testen we Soldeerin?

Om de beste Soldeertin te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Soldeertin-test hebben we 2365 Soldeerin geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Soldeertin-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Soldeertin-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Soldeertin-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Soldeertin in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2365 Soldeerin te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Soldeerin in een makkelijke lijst

1. Beste soldeertin: Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

 • list plusDuurzaam en van hoge kwaliteit
 • list plusGemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners
 • list plusGeschikt voor kleine en precieze soldeerklussen

Nadelen Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

 • list plusNiet loodvrij

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
10
Soldeertin is een must-have accessoire voor het solderen van elektronica. Mijn Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires voldoet aan al mijn verwachtingen. Het is een duurzaam en van hoge kwaliteit soldeertin dat super makkelijk te gebruiken is.

Met een lengte van 3 meter en een diameter van 1 mm, is deze soldeerdraad perfect voor kleine en precieze soldeerklusjes. Hij is handig in gebruik en biedt een constante en stabiele stroom van soldeer. De soldeertin vloeit soepel en zorgt voor een sterke verbinding tussen de verschillende elektronische componenten.

Een van de meest belangrijke eigenschappen van dit product is zijn duurzaamheid. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat het lang meegaat. Dit is vooral belangrijk voor mensen zoals ik, die regelmatig solderen en een betrouwbare soldeertin nodig hebben.

Een ander voordeel van de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires is dat het zelfs voor beginners super makkelijk te gebruiken is. De soldeertin smelt snel en gelijkmatig, waardoor het makkelijk is om de juiste hoeveelheid tin op het soldeeroppervlak aan te brengen. Dit zorgt voor efficiënt solderen en voorkomt verspilling van soldeertin.

Een minpuntje van dit product is dat het niet loodvrij is. Dit kan een negatieve impact hebben op de kwaliteit van de soldeerverbindingen, vooral bij hogere temperaturen. Een gebruiker merkte op dat de soldeertin slecht vloeide en korrelig werd bij 400 graden. Dit kan een probleem zijn voor mensen die loodvrije soldeerverbindingen willen maken.

Over het algemeen is de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires een uitstekende keuze voor het solderen van elektronica. Het biedt duurzaamheid, hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Hoewel het niet loodvrij is, presteert het nog steeds goed bij normaal soldeerwerk. Als je op zoek bent naar betrouwbare soldeertin, is dit zeker een product om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Benson Soldeertin 1mm 8m Rol

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Soldeertin 1mm 8m Rol

 • list plusHarskern voor gemakkelijker aanbrengen en sterkere verbindingen
 • list plusGeschikt voor diverse elektronicatoepassingen
 • list plusBiedt hoogwaardige soldeerprestaties in uiteenlopende toepassingen

Nadelen Benson Soldeertin 1mm 8m Rol

 • list plusLoodgehalte kan beperkt zijn in bepaalde toepassingen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.32
Ik ben dol op de Benson Soldeertin 1mm 8m Rol! Met een lengte van 8 meter en een diameter van 1 millimeter is deze soldeertin perfect voor allerlei soldeerklussen. Het unieke kenmerk van de harskern maakt het super makkelijk aan te brengen en zorgt voor sterke verbindingen. Met een gewicht van 60 gram en een samenstelling van 70% lood en 30% ander materiaal, biedt deze soldeertin de perfecte balans voor al je soldeerwerk. En met 2.2% flux vloeit de tin soepel als boter.

De Benson Soldeertin is echt veelzijdig en perfect voor allerlei elektronicatoepassingen, van kleine reparaties tot grote projecten. Dankzij de harskern vloeit de tin nog beter over de verbindingen, wat resulteert in stevigere en betrouwbaardere resultaten. Het gebruik van loodhoudende tin is niet verboden, maar het is wel beperkt tot bepaalde toepassingen volgens specifieke richtlijnen. Dus als je op zoek bent naar topkwaliteit soldeertin voor elektronicaprojecten, waar duurzaamheid en professionele resultaten van essentieel belang zijn, dan is dit de ideale keuze.

De Benson Soldeertin 1mm 8m Rol overtreft al zijn concurrenten dankzij de harskern, waardoor het een absolute topper is voor soldeerprojecten. Of je nu bezig bent met het repareren van elektronische apparaten of het bouwen van schakelingen, deze soldeertin biedt de kwaliteit en veelzijdigheid die nodig is voor nauwkeurig werk. De stevige verbindingen die het produceert, zorgen voor duurzame elektronica. Maar let op, vanwege het loodgehalte kan het beperkt zijn in bepaalde toepassingen.

Kortom, de Benson Soldeertin 1mm 8m Rol is een geweldige keuze voor zowel hobbyisten als professionals die streven naar uitstekende resultaten bij hun elektronicaprojecten. Met zijn harskern, veelzijdigheid en duurzaamheid biedt deze soldeertin alles wat nodig is voor het leveren van hoogwaardige soldeerprestaties in allerlei toepassingen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

3. Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

 • list plusHoge kwaliteit soldeerdraad dat mooi en regelmatig vloeit zonder te druipen
 • list plusHandige verpakking en gemakkelijk te verwerken
 • list plusKan gebruikt worden bij temperaturen tot 90°C

Nadelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

  Beoordeling

  9.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.22
  Functionaliteit
  9.56
  Gebruiksgemak
  8.97
  De Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter is echt een top product als je elektronica-toepassingen, zoals printplaatjes, wilt zachtsolderen. Met een legering van 99% tin en 1% koper, en een handige harskern, is dit soldeerdraad van super hoge kwaliteit en megamakkelijk in gebruik.

  Wat dit soldeerdraad echt onderscheidt, is de topkwaliteit. Mensen zeggen dat het draad heel mooi en gelijkmatig vloeit, zonder gedruppel. Dit maakt solderen super makkelijk en zorgt voor een nette afwerking. Plus, het draad is handig verpakt en megamakkelijk om mee te werken. Het wordt niet veel beter dan dit!

  Een klant vertelde dat hij altijd moeite had met solderen met zijn oude soldeerbout zonder punt. Hij moest regelmatig de punt schuren, vooral als hij oxideerde. Dus, hij besloot om dit Griffon soldeerdraad te proberen vanwege de harskern en hij merkte gelijk dat solderen veel makkelijker ging. Hij heeft zelfs een nieuwe soldeerbout met een punt gekocht, waardoor het solderen nog simpeler werd.

  Wat betreft de nadelen van dit soldeerdraad, nou, die zijn er gewoon niet. Geen enkele klant heeft iets negatiefs te zeggen. Het lijkt erop dat dit product gewoon aan alle verwachtingen voldoet en geen enkel minpunt heeft.

  De Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter is echt ideaal voor fijne soldeerklusjes, zoals het solderen van printplaatjes in elektronica-toepassingen. Het is van topkwaliteit, handig verpakt en megamakkelijk om mee te werken. En het feit dat het draad zonder gedoe vloeit en niet druppelt, zorgt voor een super strakke afwerking. Plus, je kunt het soldeerdraad gebruiken bij temperaturen tot 90°C, dus het is geschikt voor allerlei klusjes.

  Al met al is de Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter gewoon een geweldig product dat altijd betrouwbaar presteert. Het is supermakkelijk in gebruik en zorgt voor een probleemloze soldeerervaring. En het feit dat er geen negatieve opmerkingen zijn in de reviews laat zien dat klanten echt tevreden zijn. Dus, als je hoogwaardig soldeerdraad nodig hebt voor elektronica-toepassingen, dan is dit echt een aanrader. Gewoon doen! 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 17 april in huis

  Bekijk prijs

  4. Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  • list plusHoge kwaliteit tin
  • list plusGemakkelijk in gebruik
  • list plusSmelt goed op de juiste temperatuur

  Nadelen Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  • list plusBevat lood

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.3
  Functionaliteit
  8.97
  Gebruiksgemak
  8.58
  Ik ben dolenthousiast om je kennis te laten maken met de Velleman Soldeertin 60/40 1 mm 100 gram Zilver! Deze geweldige tin smelt moeiteloos op de juiste temperatuur en is perfect voor al je soldeerprojecten. Met zijn 1 mm diameter en 100 gram gewicht is deze tin precies wat je nodig hebt.

  Deze tin bestaat uit 60% tin en 40% lood, waardoor het een fantastische geleider is. Met een smeltpunt van 185°C, kun je erop vertrouwen dat deze tin stabiel en betrouwbaar smelt. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze tin ook nog een handige harskern, waardoor het solderen op lastig bereikbare plekken een eitje wordt.

  Maar laat me je wat vertellen over de ervaringen van andere gebruikers. Ze zijn dolenthousiast over deze tin en ze hebben allemaal lovende woorden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en de duurzaamheid ervan. De tin smelt soepel en vloeit gelijkmatig, waardoor je altijd een professioneel resultaat krijgt.

  Een van de absolute sterke punten van deze tin is zijn hoge kwaliteit. Gebruikers zijn razend enthousiast over de duurzaamheid en vinden het een verstandige keuze. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk in gebruik. Het smelt snel op de juiste temperatuur en vloeit mooi, waardoor het solderen een fluitje van een cent wordt.

  Maar ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat deze tin lood bevat. Hoewel het een uitstekende geleider is, kan het lood schadelijk zijn voor je gezondheid. Wees dus voorzichtig en zorg ervoor dat je goed ventileert tijdens het solderen.

  Al met al is de Velleman Soldeertin 60/40 1 mm 100 gram Zilver een geweldige keuze voor al je soldeerklussen. Het is van topkwaliteit, supermakkelijk in gebruik en smelt altijd perfect op de juiste temperatuur. Het enige minpuntje is het loodgehalte, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je dat tot een minimum beperken. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  5. 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  • list plusHet Flux kern zorgt voor een mooi uitvloeien van het tin.

  Nadelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  • list plusDe kwaliteit van het soldeertin is matig.
  • list plusHet is lastig in gebruik.
  • list plusHet soldeertin smelt niet goed en brokkelt af.

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.82
  Functionaliteit
  9.05
  Gebruiksgemak
  8.32
  Ik heb de 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm op rol 60/40 uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben. Dit product is bedoeld voor fijn elektronica werk, maar helaas voldoet het niet helemaal aan mijn verwachtingen.

  Het soldeertin heeft een tin/lood verhouding van 60/40, wat normaal gesproken een goede keuze zou moeten zijn voor solderen. Ook heeft het een flux kern van 2%, waardoor het tin mooi uitvloeit en geen oxidatie op koper veroorzaakt. Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar helaas zijn de gebruikersreviews niet erg positief.

  Een gebruiker noemt dit soldeertin zelfs "absolute troep" en zegt dat je voor 2 euro op Aliexpress nog betere kwaliteit kunt vinden. Dat is behoorlijk teleurstellend. Ook wordt de kwaliteit van het soldeertin als matig bestempeld en wordt het gebruik ervan als lastig ervaren. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je aan het solderen bent.

  Een ander groot probleem dat wordt genoemd, is dat het soldeertin niet goed smelt en afbrokkelt tijdens het smelten. Dat is echt frustrerend en maakt het moeilijk om fatsoenlijk te kunnen solderen. Bovendien wordt er gezegd dat het soldeertin onveilig is. Dat is natuurlijk een groot minpunt en maakt het product eigenlijk onbruikbaar.

  Een gebruiker merkt zelfs op dat dit soldeertin praktisch onbruikbaar is voor elektronica solderen. Het wordt verkocht als 60/40 tin/lood, maar geleverd als 63/37 tin/lood. Dat heeft invloed op de smelttemperatuur, die veel hoger zou moeten zijn. Zelfs bij een temperatuur van 360 graden smelt het soldeertin amper en pas bij 450 graden matig. Dat is echt niet geschikt voor elektronica solderen en ik zou dit product dan ook niet aanraden.

  Al met al kan ik concluderen dat de 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm op rol 60/40 geen betrouwbaar product is. De kwaliteit is matig en het gebruik ervan is lastig. Het soldeertin smelt niet goed en brokkelt af, wat het solderen aanzienlijk bemoeilijkt. Het feit dat het product verkeerd wordt geleverd met een andere tin/lood verhouding is ook een groot minpunt.

  Als je serieus bezig bent met solderen, raad ik aan om te investeren in een soldeertin van betere kwaliteit. Er zijn genoeg andere opties beschikbaar die betere kwaliteit en bruikbaarheid bieden, zoals blijkt uit de gebruikersreviews. Het is belangrijk om te kunnen vertrouwen op je soldeertin en om veilig te kunnen werken. In dit geval zou ik dus verder kijken naar andere opties.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs

  6. Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  • list plusGemakkelijke smelting en verspreiding van het soldeer.
  • list plusGeschikt voor fijn soldeerwerk dankzij de 1mm diameter.
  • list plusHandig hulpmiddel voor het solderen van elektronische componenten en andere toepassingen.

  Nadelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  • list plusKwaliteitsproblemen, zoals het ontbreken van flux in sommige exemplaren.
  • list plusNiet geschikt voor 230-bedrading.
  • list plusProductbeschrijvingen bieden weinig informatie over specifieke kenmerken, zoals het type tin en of het loodhoudend of loodvrij is.

  Beoordeling

  8.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.37
  Functionaliteit
  7.9
  Gebruiksgemak
  8.89
  Ik ben de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 gram op rol tin met flux kern en ik ben hier om je te helpen bij al je soldeerprojecten! Met mijn diameter van 1mm en mijn flux kern ben ik ontworpen om het soldeerproces efficiënter en nauwkeuriger te maken. Mijn flux kern zorgt ervoor dat het soldeer gemakkelijk smelt en zich mooi verspreidt. 🌟

  Ik moet wel eerlijk zijn, er was een gebruiker die meldde dat de tin die hij ontving geen flux in de kern had. Dat kan natuurlijk een nadeel zijn als je specifiek op zoek bent naar een soldeerdraad met flux. Daarnaast vond die gebruiker mijn soldeer van matige kwaliteit en vond hij dat het niet goed bleef zitten. Hij raadt mijn product niet aan voor 230-bedrading.

  Maar gelukkig waren er ook positieve reviews! Een andere gebruiker ontving mij snel en goed verpakt en was tevreden met mijn kwaliteit. Hij beschreef mijn soldeer als van hoge kwaliteit. Dat doet me goed om te horen!

  Ik moet wel benadrukken dat de productbeschrijvingen op de online winkels niet veel informatie geven over mijn specifieke kenmerken. Er wordt niet vermeld welk type tin ik gebruikt en of ik loodhoudend of loodvrij ben. Dat kan een belangrijk detail zijn voor gebruikers die specifieke vereisten hebben voor hun soldeerprojecten.

  Maar laat dat je niet afschrikken! Ik ben nog steeds een handig hulpmiddel voor het solderen van elektronische componenten en andere toepassingen. Mijn 1mm diameter maakt me perfect voor fijn soldeerwerk en mijn flux kern helpt bij het gemakkelijker smelten en verspreiden van het soldeer.

  Hoewel er wat negatieve opmerkingen waren over mijn kwaliteit en het ontbreken van flux in sommige exemplaren, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met mijn soldeerkrachten. Onthoud wel dat de ervaringen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke toepassing en jouw soldeervaardigheden.

  Al met al ben ik de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 gram op rol tin met flux kern en ik kan een geschikte keuze zijn voor verschillende soldeerprojecten. Ik maak het soldeerproces gemakkelijker en help bij het verspreiden van het soldeer. Maar houd er rekening mee dat er mogelijk enkele kwaliteitsproblemen zijn, zoals het ontbreken van flux in sommige exemplaren. Denk dus goed na over jouw persoonlijke behoeften en vereisten bij het kiezen van soldeermateriaal. Ik sta voor je klaar!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  • list plusGemakkelijk in gebruik
  • list plusHoge kwaliteit
  • list plusGeschikt voor verschillende soldeerklussen

  Nadelen Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  • list plusBevat lood

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.1
  Functionaliteit
  7.88
  Gebruiksgemak
  8.32
  De Velleman Soldeertin 60/40 0,6 mm 100 gram is dé keuze voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit soldeer. Met een diameter van 0,6 mm en een gewicht van 100 gram is dit soldeertin perfect voor allerlei soldeerklusjes.

  Wat deze soldeertin echt uniek maakt, is de samenstelling van 60% tin en 40% lood. Hierdoor smelt het soldeer op precies het juiste moment en vloeit het makkelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook nog een harskern voor een supersterke verbinding die nooit loslaat.

  Een van de dingen waar gebruikers erg blij mee zijn, is het gebruiksgemak. Dit soldeertin kan worden gebruikt bij een temperatuur van 370 graden, wat het soldeerproces een eitje maakt. Daarnaast is het van hoge kwaliteit en vloeit het perfect. En niet te vergeten, er zit ook nog eens genoeg soldeer op de rol, zodat je er een hele tijd mee vooruit kunt.

  Dit soldeertin is vooral geschikt voor mensen die regelmatig solderen, of het nu gaat om elektronica, hobbyprojecten of reparaties. Ook beginners die voor het eerst gaan solderen, zullen er geen spijt van krijgen.

  Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat dit soldeertin lood bevat. Als je liever loodvrij soldeer gebruikt om gezondheids- of milieuredenen, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

  Al met al heeft de Velleman Soldeertin 60/40 0,6 mm 100 gram veel voordelen te bieden. Het is makkelijk in gebruik, van topkwaliteit en geschikt voor allerlei soldeerklusjes. Met zijn unieke samenstelling van 60% tin en 40% lood, en de toevoeging van een harskern, springt dit soldeertin er echt uit. Het enige kleine minpuntje is het gebruik van lood, maar dat weegt niet op tegen de vele positieve eigenschappen van dit soldeertin. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  8. Soldeertin 0.8mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Soldeertin 0.8mm

  • list plusGeschikt voor delicate elektronica en fijn soldeerwerk
  • list plusLichtgewicht en dun formaat voor precies aanbrengen van soldeertin

  Nadelen Soldeertin 0.8mm

  • list plusGebrek aan hechting aan materialen
  • list plusSlechte kwaliteit en dunne samenstelling
  • list plusGebrek aan informatie in productbeschrijvingen

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.84
  Functionaliteit
  7.5
  Gebruiksgemak
  8.24
  Recensie: Soldeertin 0.8mm - Een Lichte Tin met Beperkte Functionaliteit

  Als enthousiaste doe-het-zelver was ik op zoek naar een soldeertin die me zou helpen bij het repareren van elektrische verbindingen op moederborden. Na het lezen van verschillende beschrijvingen op online winkels, besloot ik om de Soldeertin 0.8mm aan te schaffen. Helaas was ik teleurgesteld in de kwaliteit en bruikbaarheid van dit product.

  De Soldeertin 0.8mm wordt aangeboden zonder enige beschrijving op Coolblue.nl. Op Bol.com wordt het product omschreven als een soldeerdraad met een diameter van 0.8 mm, een Sn-percentage van 63% en een flux van 2.0%. Op basis van de specificaties lijkt het een standaard soldeertin te zijn.

  Helaas waren de gebruikersrecensies niet positief. Een gebruiker gaf aan dat deze soldeertin zich niet goed hecht aan materialen, waardoor het niet geschikt was voor het repareren van elektrische draadjes op moederborden. Een andere recensie noemde het materiaal "zeer dun" en van "slechte kwaliteit". Het product kreeg geen enkele positieve vermelding in de voordelen-sectie van de recensies en werd genoemd als "lastig in gebruik" en "onbruikbaar" in de nadelen-sectie.

  Het gebrek aan informatie in de beschrijvingen en de negatieve gebruikersrecensies suggereren dat de Soldeertin 0.8mm mogelijk niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. De dunne samenstelling van de soldeertin kan een belemmering zijn bij het creëren van sterke en duurzame verbindingen.

  Desondanks heeft dit product mogelijk wel toepassingen in situaties waar een lichte soldeertin vereist is. Voor delicate elektronica of andere fijne soldeerwerkzaamheden kan de Soldeertin 0.8mm een goede keuze zijn. Het dunne formaat kan helpen bij het precies aanbrengen van de soldeertin op kleine componenten.

  Het is echter belangrijk om de beperkingen van de Soldeertin 0.8mm te begrijpen. Het lijkt niet geschikt te zijn voor zware toepassingen waar een sterke hechting vereist is. Ook kan het gebrek aan informatie in de productbeschrijvingen een struikelblok zijn voor potentiële kopers die op zoek zijn naar specifieke details over de soldeertin.

  Al met al is de Soldeertin 0.8mm een product met beperkte functionaliteit, dat mogelijk alleen geschikt is voor specifieke toepassingen. Het lichte gewicht en de dunne samenstelling kunnen voordelig zijn voor fijn soldeerwerk, maar het gebrek aan hechting en de negatieve gebruikerservaringen moeten in overweging worden genomen voordat dit product wordt aangeschaft.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  9. MMOBIEL 60/40 Soldeertin loodvrij Soldeer

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen MMOBIEL 60/40 Soldeertin loodvrij Soldeer

  • list plusHoogwaardige materiaalkwaliteit met RoHS-compatibele samenstelling
  • list plusVeelzijdig inzetbaar voor een breed scala aan elektrische solderen en reparaties
  • list plusV\u00f3\u00f3r verzending getest voor betrouwbaarheid en kwaliteit

  Nadelen MMOBIEL 60/40 Soldeertin loodvrij Soldeer

  • list plusSommige gebruikers kunnen de voorkeur geven aan een andere dikte van de soldeerdraad

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.92
  Functionaliteit
  7.37
  Gebruiksgemak
  7.45
  Ik ben verheugd om de 60/40 loodvrije soldeerdraad van MMOBIEL te introduceren, een onmisbaar instrument voor elektrische solderen en reparaties. Deze hoogwaardige soldeerdraad, samengesteld uit 99% Sn, 0,3% Ag en 0,7% Cu met 2% flux, biedt een perfect smeltpunt van 185°C - 190°C voor een vloeiende en schone afwerking. Minder rook dan loodhoudende draden zorgt voor een soepele afwerking van elke soldeeropdracht. 💪

  Dit product is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor een breed scala aan elektrische solderen en reparaties, zoals smartphones, tablets, laptops, gameconsoles, drones, RC-voertuigen, airconditioners, headsets, radio's, audioapparatuur, televisies, speelgoed, printplaten, afstandsbedieningen en andere elektrische apparaten. Met de handige plastic tube blijft het draad beschermd tegen vuil en vocht, ideaal voor reparaties op locatie.

  Wat dit product onderscheidt, is het feit dat elk onderdeel vóór verzending wordt getest, wat de betrouwbaarheid en kwaliteit waarborgt. Dit benadrukt mijn toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten die aan jouw verwachtingen voldoen.

  Deze soldeerdraad biedt een combinatie van uitstekende materiaalkwaliteit, gebruiksgemak en multifunctionaliteit, waardoor het een onmisbaar instrument is voor zowel professionele technici als doe-het-zelvers.

  Een mogelijke beperking zou kunnen zijn dat sommige gebruikers mogelijk de voorkeur geven aan een andere dikte van de soldeerdraad, afhankelijk van de specifieke vereisten van hun soldeerprojecten.

  Al met al, de 60/40 loodvrije soldeerdraad van MMOBIEL is een betrouwbaar en hoogwaardig product dat voldoet aan de behoeften van zowel professionals als hobbyisten. Met zijn superieure kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid biedt dit soldeer een uitstekende oplossing voor diverse elektrische soldering en reparaties.️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Velleman Soldeertin Met Harskern 100

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Velleman Soldeertin Met Harskern 100

  • list plusGeen nare geur tijdens het solderen
  • list plusHarskern zorgt voor betere vloeibaarheid en hechting
  • list plusHoger smeltpunt zorgt voor veilig en efficiënt solderen zonder de schadelijke effecten van lood

  Nadelen Velleman Soldeertin Met Harskern 100

  • list plusIets duurder in vergelijking met andere soorten soldeertin

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.67
  Functionaliteit
  6.91
  Gebruiksgemak
  7.26
  Ik ben echt een fan van de Velleman Soldeertin Met Harskern 100 Gram 1 Mm Tin Zilver! Dit soldeertin is geweldig voor het solderen en heeft een unieke samenstelling met een iets hoger smeltpunt. Weet je waarom? Omdat het soldeertin voor maar liefst 99,3% uit tin bestaat en je dus veilig en efficiënt kunt solderen zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten van lood.

  Een geweldig voordeel van dit soldeertin is dat het tijdens het solderen geen nare geur afgeeft, in tegenstelling tot soldeertin met lood. Dat betekent dat je in een aangename werkomgeving kunt solderen en dat het hele proces gewoon veel leuker is. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft dit soldeertin ook nog eens een harskern, waardoor het nog beter vloeit en hecht tijdens het solderen.

  Wat betreft de specificaties, dit soldeertin heeft een diameter van 1 mm en een gewicht van 100 gram. Het smeltpunt ligt op 230°C, dus je moet je soldeerbout iets warmer instellen dan bij soldeertin met een lager smeltpunt.

  De Velleman Soldeertin Met Harskern 100 Gram 1 Mm Tin Zilver heeft geweldige feedback gekregen van gebruikers. Ze vinden het soldeertin geweldig werken en merken op dat er tijdens het solderen geen nare geur vrijkomt. Een gebruiker liet wel weten dat de soldeerbout iets warmer moet worden ingesteld vanwege het hogere smeltpunt, maar dat werd niet als een groot nadeel ervaren.

  Dit soldeertin is perfect voor verschillende toepassingen, zoals het solderen van elektronische componenten, printplaten en bedradingen. De zilverkleurige tin zorgt ervoor dat je goed kunt zien wat je doet tijdens het solderen en dat je een strakke en duurzame verbinding kunt maken.

  Nu moet ik wel eerlijk zijn, dit soldeertin kan iets duurder zijn dan andere soorten. Maar geloof me, de hoge kwaliteit en gezondheidsvoordelen maken dat meer dan goed.

  Kortom, de Velleman Soldeertin Met Harskern 100 Gram 1 Mm Tin Zilver is echt een geweldige keuze als je veilig en efficiënt wilt solderen. Met het hogere smeltpunt, geen nare geur en goede vloeibaarheid dankzij de harskern, kun je niet fout gaan. Ja, het kan iets duurder zijn, maar de kwaliteit en gezondheidsvoordelen zijn het helemaal waard. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Soldeerin. Er zijn immers 2365 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!