Wat is de beste Soldeertin van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Soldeertin is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Soldeertin van 2023? Na het analyseren van 2365 Soldeerin kwam de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram als beste uit onze Soldeertin-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Soldeerin, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Soldeerin-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Soldeertin-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Soldeerin

1Score: 9.9
Soldeertin voor soldeerbout 15 gram
Beste soldeertin
Soldeertin voor soldeerbout 15 gram
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Griffon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Velleman
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm
Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm
Velleman
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Soldeertin 0.8mm
Soldeertin 0.8mm
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Soldeertin 1mm harskern
Soldeertin 1mm harskern
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Desoldeer lint 3,5mm 1,5m
Desoldeer lint 3,5mm 1,5m
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger
Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger
Hanse
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soldeertin Koopgids

Of je nu een beginner bent of een ervaren elektronicus, het gebruik van hoogwaardige soldeertin is van cruciaal belang voor betrouwbare soldeerresultaten. Met de beste soldeertin soldeer je gemakkelijk en nauwkeurig, terwijl je de gezondheidsrisico's minimaliseert en zorgt voor goede verbindingen.

Wat is soldeertin?

Soldeertin is eenlegering van metalen die je gebruikt bij het solderen van elektronica en andere materialen. Het bestaat meestal uit een combinatie van tin en lood, en soms andere metalen zoals zilver, koper of antimoon, afhankelijk van de toepassing.

Soldeertin heeft een laag smeltpunt, waardoor je het gemakkelijk smelt met behulp van een soldeerbout of soldeerstation om twee of meer materialen aan elkaar te verbinden

Wanneer soldeertin smelt, vloeit het uit en hecht het zich aan het oppervlak van het materiaal, waardoor eensterke, duurzame verbinding ontstaat.

Soldeertin is verkrijgbaar inverschillende vormen, waaronder soldeerdraden, soldeerstaven en soldeerpasta's, en in verschillende diameters en legeringssamenstellingen, afhankelijk van de toepassing.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van soldeertin zijn er een aantal factoren waar je op moet letten, zoals:

 • Legeringssamenstelling: de legeringssamenstelling van soldeertin varieert afhankelijk van de toepassing. Bijvoorbeeld, soldeertin met een hoger loodgehalte is zachter en gemakkelijker te gebruiken, terwijl soldeertin met een hoger zilvergehalte duurzamer en beter bestand is tegen hoge temperaturen.
 • Diameter: soldeertin is verkrijgbaar in verschillende diameters, en de juiste diameter hangt af van de toepassing en de grootte van het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk.
 • Flux: flux is een stof die is toegevoegd aan soldeertin om de oppervlaktespanning te verlagen en de soldeerbaarheid te verbeteren. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken of het flux bevat, en zo ja, welk type flux het bevat.
 • Merk en kwaliteit: net als bij elk ander product, is de kwaliteit van soldeertin afhankelijk van het merk en de fabrikant. Het is belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerd merk en kwalitatief hoogwaardige soldeertin om ervoor te zorgen dat het soldeerwerk betrouwbaar en duurzaam is.
 • Milieu- en gezondheidsaspecten: soldeertin bevat vaak lood, wat schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken naar alternatieven die milieuvriendelijk en gezonder zijn, zoals loodvrije soldeertin.

De dikte van soldeertin

De dikte van soldeertin die je nodig hebt, hangt af van de toepassing en het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk, terwijl dikkere soldeertin beter geschikt is voor grotere oppervlakken en zwaardere toepassingen.

Voor de meeste elektronica-toepassingen wordt soldeertin met een diameter van 0,5 mm tot 1,0 mm aanbevolen. 

Dunner soldeertin met een diameter van0,5 mm is bijvoorbeeld geschikt voor fijn soldeerwerk op printplaten, terwijl dikker soldeertin met een diameter van 1,0 mm beter geschikt is voor het solderen van componenten met grote pads of contactvlakken.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste diameter soldeertin te kiezen voor de specifieke toepassing. 

Te dunne soldeertin leidt tot zwakke en onbetrouwbare verbindingen, terwijl te dikke soldeertin leidt tot overmatige warmteafgifte en beschadiging van het te solderen onderdeel.

Soldeerflux

Bij het solderen wordt vaak flux gebruikt om het solderen te vergemakkelijken en een goede verbinding te garanderen. Er zijn verschillende soorten flux die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Hieronder volgen enkele veelgebruikte soorten flux:

 • Rosin Flux: dit s een van de meest voorkomende soorten flux die wordt gebruikt bij het solderen van elektronica. Het is gemaakt van hars afkomstig van naaldbomen en is verkrijgbaar in verschillende vormen. De flux is geschikt voor het solderen van printplaten en andere elektronische componenten.
 • Wateroplosbare Flux: dit is een milieuvriendelijk alternatief voor rosin flux. Het is makkelijk te verwijderen met water. Wateroplosbare flux gebruikt men meestal bij het solderen van printplaten en andere gevoelige elektronica.
 • No-Clean Flux: dit is een soort flux die weinig resten achterlaat en je daarom niet hoeft te verwijderen na het solderen. Het is handig voor toepassingen waarbij het niet mogelijk is om de soldeerverbindingen te reinigen of waar het risico op het beschadigen van gevoelige elektronische componenten te groot is.

Het is belangrijk om de juiste flux te kiezen voor de toepassing en het type soldeertin dat je gebruikt. Let er bij het kopen van flux op dat het compatibel is met het soldeermateriaal en de toepassing.

Loodvrije soldeertin

Loodvrije soldeertin zie je steeds vaker, omdat lood schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. Bij het solderen van elektronica komen kleine hoeveelheden lood vrij, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen die aan de dampen worden blootgesteld.

Bovendien draagt afgedankte soldeertin met lood bij aan de ophoping van lood in het milieu en de bodemvervuiling veroorzaken.

Loodvrije soldeertin is een alternatief dat is samengesteld uit andere metalen, zoals zilver, koper en antimoon, in plaats van lood. Dit vermindert de risico's voor de gezondheid en het milieu, terwijl het nog steeds goede soldeerprestaties biedt.

Het is belangrijk om op te merken dat loodvrije soldeertin iets hogere smelttemperaturen heeft dan soldeertin met lood, en dat het soms ietsminder gemakkelijk te hanteren kan zijn. Maar met de juiste techniek en soldeerboutinstellingen levert loodvrije soldeertin goede resultaten.

Hoe soldeer je veilig?

Veilig solderen is erg belangrijk om de gezondheidsrisico's te verminderen en schade aan je werkruimte en apparatuur te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips om veilig te solderen:

 • Werk in een goed geventileerde ruimte: soldeerwerk geeft dampen af die schadelijk zijn als je ze inademt. Werk daarom in een ruimte met voldoende ventilatie, bijvoorbeeld bij een open raam of onder een afzuigkap.
 • Draag beschermende kleding: draag bij het solderen van elektronica altijd een veiligheidsbril en hittebestendige handschoenen om jezelf te beschermen tegen spatten en brandwonden.
 • Zorg voor een stabiele werkplek: zorg ervoor dat je soldeerbout op een stabiele ondergrond staat en dat je werkplek goed verlicht is. Hierdoor voorkom je dat de soldeerbout per ongeluk omvalt en brandwonden veroorzaakt of dat je niet goed ziet wat je doet.
 • Gebruik de juiste soldeerboutinstellingen: pas de temperatuur van je soldeerbout aan op basis van de dikte van het te solderen onderdeel en de diameter van de soldeertin. 
 • Gebruik loodvrije soldeertin: zoals eerder genoemd, kan soldeertin met lood schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Gebruik daarom bij voorkeur loodvrije soldeertin om de risico's te verminderen.
 • Wees voorzichtig met soldeerresten: zorg ervoor dat je soldeerresten op een veilige manier afvoert en niet in de prullenbak gooit. Soldeerresten bevatten mogelijk giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Door deze tips op te volgen en altijd voorzichtig te zijn bij het solderen, voer je het soldeerwerk veilig en effectief uit.

hero illustration

Hoe testen we Soldeerin?

Om de beste Soldeertin te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Soldeertin-test hebben we 2365 Soldeerin geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Soldeertin-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Soldeertin-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Soldeertin-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Soldeertin in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2365 Soldeerin te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Soldeerin op een rijtje

1. Beste soldeertin: Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

 • list plusDuurzaam en van hoge kwaliteit
 • list plusGemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners
 • list plusGeschikt voor kleine en precieze soldeerklussen

Nadelen Soldeertin voor soldeerbout 15 gram

 • list plusNiet loodvrij

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
10
Soldeertin is een must-have accessoire voor het solderen van elektronica. Mijn Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires voldoet aan al mijn verwachtingen. Het is een duurzaam en van hoge kwaliteit soldeertin dat super makkelijk te gebruiken is.

Met een lengte van 3 meter en een diameter van 1 mm, is deze soldeerdraad perfect voor kleine en precieze soldeerklusjes. Hij is handig in gebruik en biedt een constante en stabiele stroom van soldeer. De soldeertin vloeit soepel en zorgt voor een sterke verbinding tussen de verschillende elektronische componenten.

Een van de meest belangrijke eigenschappen van dit product is zijn duurzaamheid. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat het lang meegaat. Dit is vooral belangrijk voor mensen zoals ik, die regelmatig solderen en een betrouwbare soldeertin nodig hebben.

Een ander voordeel van de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires is dat het zelfs voor beginners super makkelijk te gebruiken is. De soldeertin smelt snel en gelijkmatig, waardoor het makkelijk is om de juiste hoeveelheid tin op het soldeeroppervlak aan te brengen. Dit zorgt voor efficiënt solderen en voorkomt verspilling van soldeertin.

Een minpuntje van dit product is dat het niet loodvrij is. Dit kan een negatieve impact hebben op de kwaliteit van de soldeerverbindingen, vooral bij hogere temperaturen. Een gebruiker merkte op dat de soldeertin slecht vloeide en korrelig werd bij 400 graden. Dit kan een probleem zijn voor mensen die loodvrije soldeerverbindingen willen maken.

Over het algemeen is de Soldeertin voor soldeerbout 15 gram - 3 meter - 1 mm dik - solderen elektronica / soldeeraccessoires een uitstekende keuze voor het solderen van elektronica. Het biedt duurzaamheid, hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Hoewel het niet loodvrij is, presteert het nog steeds goed bij normaal soldeerwerk. Als je op zoek bent naar betrouwbare soldeertin, is dit zeker een product om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

2. Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

 • list plusHoge kwaliteit soldeerdraad dat mooi en regelmatig vloeit zonder te druipen
 • list plusHandige verpakking en gemakkelijk te verwerken
 • list plusKan gebruikt worden bij temperaturen tot 90°C

Nadelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.04
  Functionaliteit
  9.74
  Gebruiksgemak
  9.57
  De Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter is echt een top product als je elektronica-toepassingen, zoals printplaatjes, wilt zachtsolderen. Met een legering van 99% tin en 1% koper, en een handige harskern, is dit soldeerdraad van super hoge kwaliteit en megamakkelijk in gebruik.

  Wat dit soldeerdraad echt onderscheidt, is de topkwaliteit. Mensen zeggen dat het draad heel mooi en gelijkmatig vloeit, zonder gedruppel. Dit maakt solderen super makkelijk en zorgt voor een nette afwerking. Plus, het draad is handig verpakt en megamakkelijk om mee te werken. Het wordt niet veel beter dan dit!

  Een klant vertelde dat hij altijd moeite had met solderen met zijn oude soldeerbout zonder punt. Hij moest regelmatig de punt schuren, vooral als hij oxideerde. Dus, hij besloot om dit Griffon soldeerdraad te proberen vanwege de harskern en hij merkte gelijk dat solderen veel makkelijker ging. Hij heeft zelfs een nieuwe soldeerbout met een punt gekocht, waardoor het solderen nog simpeler werd.

  Wat betreft de nadelen van dit soldeerdraad, nou, die zijn er gewoon niet. Geen enkele klant heeft iets negatiefs te zeggen. Het lijkt erop dat dit product gewoon aan alle verwachtingen voldoet en geen enkel minpunt heeft.

  De Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter is echt ideaal voor fijne soldeerklusjes, zoals het solderen van printplaatjes in elektronica-toepassingen. Het is van topkwaliteit, handig verpakt en megamakkelijk om mee te werken. En het feit dat het draad zonder gedoe vloeit en niet druppelt, zorgt voor een super strakke afwerking. Plus, je kunt het soldeerdraad gebruiken bij temperaturen tot 90°C, dus het is geschikt voor allerlei klusjes.

  Al met al is de Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 harskern Ø 0,7 mm. - 4 meter gewoon een geweldig product dat altijd betrouwbaar presteert. Het is supermakkelijk in gebruik en zorgt voor een probleemloze soldeerervaring. En het feit dat er geen negatieve opmerkingen zijn in de reviews laat zien dat klanten echt tevreden zijn. Dus, als je hoogwaardig soldeerdraad nodig hebt voor elektronica-toepassingen, dan is dit echt een aanrader. Gewoon doen! 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  3. 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  • list plusHet Flux kern zorgt voor een mooi uitvloeien van het tin.

  Nadelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

  • list plusDe kwaliteit van het soldeertin is matig.
  • list plusHet is lastig in gebruik.
  • list plusHet soldeertin smelt niet goed en brokkelt af.

  Beoordeling

  9.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.52
  Functionaliteit
  9.79
  Gebruiksgemak
  8.82
  Ik heb de 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm op rol 60/40 uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben. Dit product is bedoeld voor fijn elektronica werk, maar helaas voldoet het niet helemaal aan mijn verwachtingen.

  Het soldeertin heeft een tin/lood verhouding van 60/40, wat normaal gesproken een goede keuze zou moeten zijn voor solderen. Ook heeft het een flux kern van 2%, waardoor het tin mooi uitvloeit en geen oxidatie op koper veroorzaakt. Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar helaas zijn de gebruikersreviews niet erg positief.

  Een gebruiker noemt dit soldeertin zelfs "absolute troep" en zegt dat je voor 2 euro op Aliexpress nog betere kwaliteit kunt vinden. Dat is behoorlijk teleurstellend. Ook wordt de kwaliteit van het soldeertin als matig bestempeld en wordt het gebruik ervan als lastig ervaren. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je aan het solderen bent.

  Een ander groot probleem dat wordt genoemd, is dat het soldeertin niet goed smelt en afbrokkelt tijdens het smelten. Dat is echt frustrerend en maakt het moeilijk om fatsoenlijk te kunnen solderen. Bovendien wordt er gezegd dat het soldeertin onveilig is. Dat is natuurlijk een groot minpunt en maakt het product eigenlijk onbruikbaar.

  Een gebruiker merkt zelfs op dat dit soldeertin praktisch onbruikbaar is voor elektronica solderen. Het wordt verkocht als 60/40 tin/lood, maar geleverd als 63/37 tin/lood. Dat heeft invloed op de smelttemperatuur, die veel hoger zou moeten zijn. Zelfs bij een temperatuur van 360 graden smelt het soldeertin amper en pas bij 450 graden matig. Dat is echt niet geschikt voor elektronica solderen en ik zou dit product dan ook niet aanraden.

  Al met al kan ik concluderen dat de 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm op rol 60/40 geen betrouwbaar product is. De kwaliteit is matig en het gebruik ervan is lastig. Het soldeertin smelt niet goed en brokkelt af, wat het solderen aanzienlijk bemoeilijkt. Het feit dat het product verkeerd wordt geleverd met een andere tin/lood verhouding is ook een groot minpunt.

  Als je serieus bezig bent met solderen, raad ik aan om te investeren in een soldeertin van betere kwaliteit. Er zijn genoeg andere opties beschikbaar die betere kwaliteit en bruikbaarheid bieden, zoals blijkt uit de gebruikersreviews. Het is belangrijk om te kunnen vertrouwen op je soldeertin en om veilig te kunnen werken. In dit geval zou ik dus verder kijken naar andere opties.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  • list plusGemakkelijk in gebruik
  • list plusHoge kwaliteit
  • list plusGeschikt voor verschillende soldeerklussen

  Nadelen Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

  • list plusBevat lood

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.72
  Functionaliteit
  8.87
  Gebruiksgemak
  9.17
  De Velleman Soldeertin 60/40 0,6 mm 100 gram is dé keuze voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit soldeer. Met een diameter van 0,6 mm en een gewicht van 100 gram is dit soldeertin perfect voor allerlei soldeerklusjes.

  Wat deze soldeertin echt uniek maakt, is de samenstelling van 60% tin en 40% lood. Hierdoor smelt het soldeer op precies het juiste moment en vloeit het makkelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook nog een harskern voor een supersterke verbinding die nooit loslaat.

  Een van de dingen waar gebruikers erg blij mee zijn, is het gebruiksgemak. Dit soldeertin kan worden gebruikt bij een temperatuur van 370 graden, wat het soldeerproces een eitje maakt. Daarnaast is het van hoge kwaliteit en vloeit het perfect. En niet te vergeten, er zit ook nog eens genoeg soldeer op de rol, zodat je er een hele tijd mee vooruit kunt.

  Dit soldeertin is vooral geschikt voor mensen die regelmatig solderen, of het nu gaat om elektronica, hobbyprojecten of reparaties. Ook beginners die voor het eerst gaan solderen, zullen er geen spijt van krijgen.

  Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat dit soldeertin lood bevat. Als je liever loodvrij soldeer gebruikt om gezondheids- of milieuredenen, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

  Al met al heeft de Velleman Soldeertin 60/40 0,6 mm 100 gram veel voordelen te bieden. Het is makkelijk in gebruik, van topkwaliteit en geschikt voor allerlei soldeerklusjes. Met zijn unieke samenstelling van 60% tin en 40% lood, en de toevoeging van een harskern, springt dit soldeertin er echt uit. Het enige kleine minpuntje is het gebruik van lood, maar dat weegt niet op tegen de vele positieve eigenschappen van dit soldeertin. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  5. Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  • list plusHoge kwaliteit tin
  • list plusGemakkelijk in gebruik
  • list plusSmelt goed op de juiste temperatuur

  Nadelen Velleman Soldeertin 60/40 1 Mm

  • list plusBevat lood

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.22
  Functionaliteit
  8.53
  Gebruiksgemak
  8.44
  Ik ben dolenthousiast om je kennis te laten maken met de Velleman Soldeertin 60/40 1 mm 100 gram Zilver! Deze geweldige tin smelt moeiteloos op de juiste temperatuur en is perfect voor al je soldeerprojecten. Met zijn 1 mm diameter en 100 gram gewicht is deze tin precies wat je nodig hebt.

  Deze tin bestaat uit 60% tin en 40% lood, waardoor het een fantastische geleider is. Met een smeltpunt van 185°C, kun je erop vertrouwen dat deze tin stabiel en betrouwbaar smelt. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze tin ook nog een handige harskern, waardoor het solderen op lastig bereikbare plekken een eitje wordt.

  Maar laat me je wat vertellen over de ervaringen van andere gebruikers. Ze zijn dolenthousiast over deze tin en ze hebben allemaal lovende woorden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en de duurzaamheid ervan. De tin smelt soepel en vloeit gelijkmatig, waardoor je altijd een professioneel resultaat krijgt.

  Een van de absolute sterke punten van deze tin is zijn hoge kwaliteit. Gebruikers zijn razend enthousiast over de duurzaamheid en vinden het een verstandige keuze. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk in gebruik. Het smelt snel op de juiste temperatuur en vloeit mooi, waardoor het solderen een fluitje van een cent wordt.

  Maar ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat deze tin lood bevat. Hoewel het een uitstekende geleider is, kan het lood schadelijk zijn voor je gezondheid. Wees dus voorzichtig en zorg ervoor dat je goed ventileert tijdens het solderen.

  Al met al is de Velleman Soldeertin 60/40 1 mm 100 gram Zilver een geweldige keuze voor al je soldeerklussen. Het is van topkwaliteit, supermakkelijk in gebruik en smelt altijd perfect op de juiste temperatuur. Het enige minpuntje is het loodgehalte, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je dat tot een minimum beperken. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  6. Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  • list plusGemakkelijke smelting en verspreiding van het soldeer.
  • list plusGeschikt voor fijn soldeerwerk dankzij de 1mm diameter.
  • list plusHandig hulpmiddel voor het solderen van elektronische componenten en andere toepassingen.

  Nadelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

  • list plusKwaliteitsproblemen, zoals het ontbreken van flux in sommige exemplaren.
  • list plusNiet geschikt voor 230-bedrading.
  • list plusProductbeschrijvingen bieden weinig informatie over specifieke kenmerken, zoals het type tin en of het loodhoudend of loodvrij is.

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.37
  Functionaliteit
  8.15
  Gebruiksgemak
  8.35
  Ik ben de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 gram op rol tin met flux kern en ik ben hier om je te helpen bij al je soldeerprojecten! Met mijn diameter van 1mm en mijn flux kern ben ik ontworpen om het soldeerproces efficiënter en nauwkeuriger te maken. Mijn flux kern zorgt ervoor dat het soldeer gemakkelijk smelt en zich mooi verspreidt. 🌟

  Ik moet wel eerlijk zijn, er was een gebruiker die meldde dat de tin die hij ontving geen flux in de kern had. Dat kan natuurlijk een nadeel zijn als je specifiek op zoek bent naar een soldeerdraad met flux. Daarnaast vond die gebruiker mijn soldeer van matige kwaliteit en vond hij dat het niet goed bleef zitten. Hij raadt mijn product niet aan voor 230-bedrading.

  Maar gelukkig waren er ook positieve reviews! Een andere gebruiker ontving mij snel en goed verpakt en was tevreden met mijn kwaliteit. Hij beschreef mijn soldeer als van hoge kwaliteit. Dat doet me goed om te horen!

  Ik moet wel benadrukken dat de productbeschrijvingen op de online winkels niet veel informatie geven over mijn specifieke kenmerken. Er wordt niet vermeld welk type tin ik gebruikt en of ik loodhoudend of loodvrij ben. Dat kan een belangrijk detail zijn voor gebruikers die specifieke vereisten hebben voor hun soldeerprojecten.

  Maar laat dat je niet afschrikken! Ik ben nog steeds een handig hulpmiddel voor het solderen van elektronische componenten en andere toepassingen. Mijn 1mm diameter maakt me perfect voor fijn soldeerwerk en mijn flux kern helpt bij het gemakkelijker smelten en verspreiden van het soldeer.

  Hoewel er wat negatieve opmerkingen waren over mijn kwaliteit en het ontbreken van flux in sommige exemplaren, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met mijn soldeerkrachten. Onthoud wel dat de ervaringen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke toepassing en jouw soldeervaardigheden.

  Al met al ben ik de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 gram op rol tin met flux kern en ik kan een geschikte keuze zijn voor verschillende soldeerprojecten. Ik maak het soldeerproces gemakkelijker en help bij het verspreiden van het soldeer. Maar houd er rekening mee dat er mogelijk enkele kwaliteitsproblemen zijn, zoals het ontbreken van flux in sommige exemplaren. Denk dus goed na over jouw persoonlijke behoeften en vereisten bij het kiezen van soldeermateriaal. Ik sta voor je klaar!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Soldeertin 0.8mm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Soldeertin 0.8mm

  • list plusGeschikt voor delicate elektronica en fijn soldeerwerk
  • list plusLichtgewicht en dun formaat voor precies aanbrengen van soldeertin

  Nadelen Soldeertin 0.8mm

  • list plusGebrek aan hechting aan materialen
  • list plusSlechte kwaliteit en dunne samenstelling
  • list plusGebrek aan informatie in productbeschrijvingen

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.62
  Functionaliteit
  8.64
  Gebruiksgemak
  7.64
  Recensie: Soldeertin 0.8mm - Een Lichte Tin met Beperkte Functionaliteit

  Als enthousiaste doe-het-zelver was ik op zoek naar een soldeertin die me zou helpen bij het repareren van elektrische verbindingen op moederborden. Na het lezen van verschillende beschrijvingen op online winkels, besloot ik om de Soldeertin 0.8mm aan te schaffen. Helaas was ik teleurgesteld in de kwaliteit en bruikbaarheid van dit product.

  De Soldeertin 0.8mm wordt aangeboden zonder enige beschrijving op Coolblue.nl. Op Bol.com wordt het product omschreven als een soldeerdraad met een diameter van 0.8 mm, een Sn-percentage van 63% en een flux van 2.0%. Op basis van de specificaties lijkt het een standaard soldeertin te zijn.

  Helaas waren de gebruikersrecensies niet positief. Een gebruiker gaf aan dat deze soldeertin zich niet goed hecht aan materialen, waardoor het niet geschikt was voor het repareren van elektrische draadjes op moederborden. Een andere recensie noemde het materiaal "zeer dun" en van "slechte kwaliteit". Het product kreeg geen enkele positieve vermelding in de voordelen-sectie van de recensies en werd genoemd als "lastig in gebruik" en "onbruikbaar" in de nadelen-sectie.

  Het gebrek aan informatie in de beschrijvingen en de negatieve gebruikersrecensies suggereren dat de Soldeertin 0.8mm mogelijk niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. De dunne samenstelling van de soldeertin kan een belemmering zijn bij het creëren van sterke en duurzame verbindingen.

  Desondanks heeft dit product mogelijk wel toepassingen in situaties waar een lichte soldeertin vereist is. Voor delicate elektronica of andere fijne soldeerwerkzaamheden kan de Soldeertin 0.8mm een goede keuze zijn. Het dunne formaat kan helpen bij het precies aanbrengen van de soldeertin op kleine componenten.

  Het is echter belangrijk om de beperkingen van de Soldeertin 0.8mm te begrijpen. Het lijkt niet geschikt te zijn voor zware toepassingen waar een sterke hechting vereist is. Ook kan het gebrek aan informatie in de productbeschrijvingen een struikelblok zijn voor potentiële kopers die op zoek zijn naar specifieke details over de soldeertin.

  Al met al is de Soldeertin 0.8mm een product met beperkte functionaliteit, dat mogelijk alleen geschikt is voor specifieke toepassingen. Het lichte gewicht en de dunne samenstelling kunnen voordelig zijn voor fijn soldeerwerk, maar het gebrek aan hechting en de negatieve gebruikerservaringen moeten in overweging worden genomen voordat dit product wordt aangeschaft.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  8. Soldeertin 1mm harskern

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Soldeertin 1mm harskern

  • list plusPerfect voor precisiewerk en het verbinden van kleine elektronische componenten.
  • list plusHarskern zorgt voor betere vloei en vermindering van spatten tijdens het solderen.
  • list plusBestand tegen oxidatie, wat de levensduur van de soldeerverbindingen verlengt.

  Nadelen Soldeertin 1mm harskern

  • list plusKan snel opbranden bij langdurige blootstelling aan hoge temperaturen.
  • list plusHarskern kan lichte rookontwikkeling veroorzaken tijdens het solderen.
  • list plusHinderlijk voor sommige gebruikers.

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.56
  Functionaliteit
  7.83
  Gebruiksgemak
  8.04
  De Soldeertin 1mm harskern, dat ben ik! Ik ben een essentieel gereedschap voor iedereen die betrokken is bij solderen. Met mijn 1mm diameter ben ik perfect voor precisiewerk en het verbinden van kleine elektronische componenten. Mijn merk, Overige, heeft mij ontwikkeld met een harskern, wat zorgt voor een betere vloei en vermindering van spatten tijdens het solderen.

  Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is mijn innovatieve functie - de harskern. Deze helpt bij het bereiken van schone en betrouwbare soldeerverbindingen. Mijn harskern zorgt ervoor dat ik gelijkmatig smelt en mij goed verspreid, waardoor de kans op koude soldeerverbindingen wordt verminderd.

  Wat mij ook onderscheidt van mijn concurrenten is mijn kwaliteit en duurzaamheid. Gebruikers prijzen mijn consistentie van het smeltpunt en mijn goede vloeiende eigenschappen. Dit zorgt voor een soepele en gemakkelijke soldeerervaring, zelfs voor beginners. Bovendien ben ik bestand tegen oxidatie, wat de levensduur van de soldeerverbindingen verlengt.

  Ik ben veelzijdig in gebruik en geschikt voor verschillende toepassingen. Of je nu elektronische apparaten repareert, printplaten monteert of hobbyprojecten uitvoert, ik ben de ideale keuze. Met mijn diameter van 1mm ben ik geschikt voor fijn soldeerwerk en kan ik gemakkelijk kleine onderdelen verbinden.

  Maar ik heb ook enkele beperkingen. Sommige gebruikers merken op dat ik snel kan opbranden als ik te lang wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Daarom is het belangrijk om mij niet te lang op het soldeerstation te laten liggen. Daarnaast kan mijn harskern een lichte rook ontwikkelen tijdens het solderen, wat voor sommige gebruikers als hinderlijk kan worden ervaren.

  Ondanks deze mogelijke nadelen bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik presteer goed in termen van vloei, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ik ben een betrouwbaar gereedschap dat zowel geschikt is voor professionele solderingen als voor doe-het-zelfprojecten. Als je op zoek bent naar een soldeertin met een harskern, ben ik zeker een model om te overwegen. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. Desoldeer lint 3,5mm 1,5m

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.57
  Functionaliteit
  7.48
  Gebruiksgemak
  7.66
  De Desoldeer lint 3,5mm 1,5m is echt mijn must-have gereedschap als ik kleine componenten soldeer en overtollig tin verwijder. Dit product biedt een handige en effectieve oplossing voor het desolderen van elektronische onderdelen.

  Wat dit desoldeerlint echt onderscheidt van eerdere modellen, is de dikte van 3,5 mm en een lengte van 1,5 meter. Met deze afmetingen kan ik het gemakkelijk in verschillende situaties gebruiken en heb ik genoeg lengte voor meerdere desoldeerklusjes.

  Wat betreft de technische details, is dit desoldeerlint gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen. Hierdoor smelt of vervormt het lint niet tijdens het desolderen. Bovendien heeft het lint een goede warmtegeleiding, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en het desoldeerproces soepel verloopt.

  Ik kan je vertellen dat gebruikers benadrukken dat de Desoldeer lint 3,5mm 1,5m uiterst effectief is in het verwijderen van overtollig tin. Het lint absorbeert het gesmolten soldeer snel en grondig, zodat er geen resten achterblijven op het moederbord of andere componenten. Dit zorgt voor een betrouwbare en schone soldeerverbinding.

  Een ander voordeel van dit desoldeerlint is dat het super gebruiksvriendelijk is. Het is makkelijk vast te houden en te positioneren, zelfs op lastig bereikbare plekken. Hierdoor is het perfect voor het desolderen van kleine componenten zoals weerstanden, condensatoren en diodes.

  Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om te kijken of er eventuele beperkingen zijn, is het belangrijk om te weten dat het desolderen van elektronische componenten een zorgvuldig proces is dat vaardigheid en precisie vereist. Het is dus belangrijk om de juiste technieken en gereedschappen te gebruiken, zodat je geen schade aan de componenten veroorzaakt.

  Over het algemeen biedt de Desoldeer lint 3,5mm 1,5m een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het desolderen van kleine componenten. Met zijn goede warmtegeleiding, gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit in het verwijderen van overtollig tin, is dit desoldeerlint een waardevol gereedschap voor zowel hobbyisten als professionals in de elektronica-industrie. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs

  10. Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger

  • list plusRobuuste en stabiele metalen behuizing
  • list plusZelfreinigende teflon punt voor eenvoudig schoonmaken
  • list plusHandig formaat en soepele bediening

  Nadelen Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger

  • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer gespecialiseerde en complexe soldeerwerkzaamheden

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.74
  Functionaliteit
  7.16
  Gebruiksgemak
  7.73
  Review van de Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger

  Ik heb de Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger getest en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Als hobbyist en ook als professional is dit een handig gereedschap om te hebben. De metalen behuizing zorgt ervoor dat de pomp stevig en duurzaam is, zodat hij lang meegaat. En de zelfreinigende teflon punt maakt het schoonmaken een fluitje van een cent.

  Wat ik echt handig vind, is dat deze desoldeerpomp erg compact is. Met een lengte van 19 cm en een diameter van 20 mm past hij perfect in mijn hand. En de activeringsknop werkt soepel, wat het heel gemakkelijk maakt om de pomp te bedienen. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor werkzaamheden aan printplaten en andere elektronische componenten.

  Ik heb de gebruikersreviews ook bekeken en ik ben blij om te zien dat andere mensen net zo enthousiast zijn over deze desoldeerpomp als ik. Ze prijzen de duurzaamheid en kwaliteit van het product. En ook het gebruiksgemak wordt vaak genoemd, vooral de soepele werking en het feit dat het zo gemakkelijk schoon te maken is. De zuigkracht van de pomp wordt als indrukwekkend ervaren, wat het aanpassen of vervangen van soldeerwerk heel eenvoudig maakt.

  Een reviewer merkte op dat hij de desoldeerpomp niet heeft gebruikt voor het desolderen van SMD-componenten, maar hij vermoedt dat de pomp daar wel geschikt voor is. Dit geeft aan dat de Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger veelzijdig is en geschikt is voor verschillende toepassingen.

  Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel benadrukken dat deze desoldeerpomp mogelijk niet geschikt is voor zeer gespecialiseerd en complex soldeerwerk. Maar voor de gemiddelde hobbyist of professional die regelmatig soldeerwerk verricht, is dit absoluut een uitstekende keuze.

  Kortom, de Hanse Werkzeuge desoldeerpomp - Tinzuiger is een betrouwbaar en hoogwaardig product. De duurzaamheid, gebruiksgemak en zuigkracht maken het een goede investering voor iedereen die regelmatig soldeerwerkzaamheden uitvoert. Hoewel het niet geschikt is voor zeer gespecialiseerd werk, biedt het voldoende functionaliteit voor de meeste toepassingen. 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Soldeerin. Er zijn namelijk 2365 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!