Bestenu

Wat is de beste soldeertin van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede soldeertin is een moeilijke opdracht. Wat is de beste soldeertin van 2023? Na het testen van 218 soldeerin kwam de Benson soldeertin Ø1 mm 15 als beste uit onze soldeertin-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de soldeerin, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 soldeerin-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame soldeertin-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste soldeerin

1Score: 10
Benson soldeertin Ø1 mm 15
Beste Soldeertin voor precisiewerk
Benson soldeertin Ø1 mm 15
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Soldeertin Ø 0.6 mm 100
Soldeertin Ø 0.6 mm 100
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Benson Soldeertin 1 mm op
Benson Soldeertin 1 mm op
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Soldeertin Ø 1 mm 100
Soldeertin Ø 1 mm 100
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Soldeertin 0.8mm
Soldeertin 0.8mm
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Soldeertin - 0,8mm - 50gr
Soldeertin - 0,8mm - 50gr
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soldeertin Koopgids

Of je nu een beginner bent of een ervaren elektronicus, het gebruik van hoogwaardige soldeertin is van cruciaal belang voor betrouwbare soldeerresultaten. Met de beste soldeertin soldeer je gemakkelijk en nauwkeurig, terwijl je de gezondheidsrisico's minimaliseert en zorgt voor goede verbindingen.

Wat is soldeertin?

Soldeertin is eenlegering van metalen die je gebruikt bij het solderen van elektronica en andere materialen. Het bestaat meestal uit een combinatie van tin en lood, en soms andere metalen zoals zilver, koper of antimoon, afhankelijk van de toepassing.

Soldeertin heeft een laag smeltpunt, waardoor je het gemakkelijk smelt met behulp van een soldeerbout of soldeerstation om twee of meer materialen aan elkaar te verbinden

Wanneer soldeertin smelt, vloeit het uit en hecht het zich aan het oppervlak van het materiaal, waardoor eensterke, duurzame verbinding ontstaat.

Soldeertin is verkrijgbaar inverschillende vormen, waaronder soldeerdraden, soldeerstaven en soldeerpasta's, en in verschillende diameters en legeringssamenstellingen, afhankelijk van de toepassing.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van soldeertin zijn er een aantal factoren waar je op moet letten, zoals:

 • Legeringssamenstelling: de legeringssamenstelling van soldeertin varieert afhankelijk van de toepassing. Bijvoorbeeld, soldeertin met een hoger loodgehalte is zachter en gemakkelijker te gebruiken, terwijl soldeertin met een hoger zilvergehalte duurzamer en beter bestand is tegen hoge temperaturen.
 • Diameter: soldeertin is verkrijgbaar in verschillende diameters, en de juiste diameter hangt af van de toepassing en de grootte van het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk.
 • Flux: flux is een stof die is toegevoegd aan soldeertin om de oppervlaktespanning te verlagen en de soldeerbaarheid te verbeteren. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken of het flux bevat, en zo ja, welk type flux het bevat.
 • Merk en kwaliteit: net als bij elk ander product, is de kwaliteit van soldeertin afhankelijk van het merk en de fabrikant. Het is belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerd merk en kwalitatief hoogwaardige soldeertin om ervoor te zorgen dat het soldeerwerk betrouwbaar en duurzaam is.
 • Milieu- en gezondheidsaspecten: soldeertin bevat vaak lood, wat schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Bij het kopen van soldeertin is het belangrijk om te kijken naar alternatieven die milieuvriendelijk en gezonder zijn, zoals loodvrije soldeertin.

De dikte van soldeertin

De dikte van soldeertin die je nodig hebt, hangt af van de toepassing en het te solderen onderdeel. Over het algemeen geldt dat hoe dunner de soldeertin, hoe beter geschikt het is voor fijn en gedetailleerd soldeerwerk, terwijl dikkere soldeertin beter geschikt is voor grotere oppervlakken en zwaardere toepassingen.

Voor de meeste elektronica-toepassingen wordt soldeertin met een diameter van 0,5 mm tot 1,0 mm aanbevolen. 

Dunner soldeertin met een diameter van0,5 mm is bijvoorbeeld geschikt voor fijn soldeerwerk op printplaten, terwijl dikker soldeertin met een diameter van 1,0 mm beter geschikt is voor het solderen van componenten met grote pads of contactvlakken.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste diameter soldeertin te kiezen voor de specifieke toepassing. 

Te dunne soldeertin leidt tot zwakke en onbetrouwbare verbindingen, terwijl te dikke soldeertin leidt tot overmatige warmteafgifte en beschadiging van het te solderen onderdeel.

Soldeerflux

Bij het solderen wordt vaak flux gebruikt om het solderen te vergemakkelijken en een goede verbinding te garanderen. Er zijn verschillende soorten flux die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Hieronder volgen enkele veelgebruikte soorten flux:

 • Rosin Flux: dit s een van de meest voorkomende soorten flux die wordt gebruikt bij het solderen van elektronica. Het is gemaakt van hars afkomstig van naaldbomen en is verkrijgbaar in verschillende vormen. De flux is geschikt voor het solderen van printplaten en andere elektronische componenten.
 • Wateroplosbare Flux: dit is een milieuvriendelijk alternatief voor rosin flux. Het is makkelijk te verwijderen met water. Wateroplosbare flux gebruikt men meestal bij het solderen van printplaten en andere gevoelige elektronica.
 • No-Clean Flux: dit is een soort flux die weinig resten achterlaat en je daarom niet hoeft te verwijderen na het solderen. Het is handig voor toepassingen waarbij het niet mogelijk is om de soldeerverbindingen te reinigen of waar het risico op het beschadigen van gevoelige elektronische componenten te groot is.

Het is belangrijk om de juiste flux te kiezen voor de toepassing en het type soldeertin dat je gebruikt. Let er bij het kopen van flux op dat het compatibel is met het soldeermateriaal en de toepassing.

Loodvrije soldeertin

Loodvrije soldeertin zie je steeds vaker, omdat lood schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. Bij het solderen van elektronica komen kleine hoeveelheden lood vrij, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen die aan de dampen worden blootgesteld.

Bovendien draagt afgedankte soldeertin met lood bij aan de ophoping van lood in het milieu en de bodemvervuiling veroorzaken.

Loodvrije soldeertin is een alternatief dat is samengesteld uit andere metalen, zoals zilver, koper en antimoon, in plaats van lood. Dit vermindert de risico's voor de gezondheid en het milieu, terwijl het nog steeds goede soldeerprestaties biedt.

Het is belangrijk om op te merken dat loodvrije soldeertin iets hogere smelttemperaturen heeft dan soldeertin met lood, en dat het soms ietsminder gemakkelijk te hanteren kan zijn. Maar met de juiste techniek en soldeerboutinstellingen levert loodvrije soldeertin goede resultaten.

Hoe soldeer je veilig?

Veilig solderen is erg belangrijk om de gezondheidsrisico's te verminderen en schade aan je werkruimte en apparatuur te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips om veilig te solderen:

 • Werk in een goed geventileerde ruimte: soldeerwerk geeft dampen af die schadelijk zijn als je ze inademt. Werk daarom in een ruimte met voldoende ventilatie, bijvoorbeeld bij een open raam of onder een afzuigkap.
 • Draag beschermende kleding: draag bij het solderen van elektronica altijd een veiligheidsbril en hittebestendige handschoenen om jezelf te beschermen tegen spatten en brandwonden.
 • Zorg voor een stabiele werkplek: zorg ervoor dat je soldeerbout op een stabiele ondergrond staat en dat je werkplek goed verlicht is. Hierdoor voorkom je dat de soldeerbout per ongeluk omvalt en brandwonden veroorzaakt of dat je niet goed ziet wat je doet.
 • Gebruik de juiste soldeerboutinstellingen: pas de temperatuur van je soldeerbout aan op basis van de dikte van het te solderen onderdeel en de diameter van de soldeertin. 
 • Gebruik loodvrije soldeertin: zoals eerder genoemd, kan soldeertin met lood schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Gebruik daarom bij voorkeur loodvrije soldeertin om de risico's te verminderen.
 • Wees voorzichtig met soldeerresten: zorg ervoor dat je soldeerresten op een veilige manier afvoert en niet in de prullenbak gooit. Soldeerresten bevatten mogelijk giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Door deze tips op te volgen en altijd voorzichtig te zijn bij het solderen, voer je het soldeerwerk veilig en effectief uit.

hero illustration

Hoe testen we soldeerin?

Om de beste soldeertin te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze soldeertin-test hebben we 218 soldeerin vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze soldeertin-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze soldeertin-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne soldeertin-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte soldeertin in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 218 soldeerin te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste soldeerin op een rij

1. Beste Soldeertin voor precisiewerk: Benson soldeertin Ø1 mm 15

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson soldeertin Ø1 mm 15

 • list plusDeze soldeertin is van hoge kwaliteit en gaat lang mee.
 • list plusHet is gemakkelijk om deze soldeertin te hanteren en te gebruiken.
 • list plusDe soldeertin is geschikt voor precisiewerk en heeft een diameter van 1 mm.

Nadelen Benson soldeertin Ø1 mm 15

 • list plusEen nadeel van deze soldeertin is dat het duur kan zijn in vergelijking met andere merken.
 • list plusHet kan moeilijk zijn om deze soldeertin te vinden in fysieke winkels.
 • list plusDe soldeertin kan niet geschikt zijn voor grotere soldeerklussen.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar soldeertin van goede kwaliteit? Dan is de Benson soldeertin Ø1 mm 15 een goede keuze. Deze soldeertin heeft een diameter van 1 mm en is 3 meter lang, waardoor je genoeg hebt om verschillende projecten af te ronden. Het materiaal van deze soldeertin is tin, wat betekent dat het veilig is om mee te werken en geen schadelijke stoffen bevat.

Wat deze soldeertin uniek maakt is het feit dat het geen gevarenaanduidingen heeft en er geen voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Dit betekent dat het veilig is om te gebruiken en je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele risico's.

Als specialist in soldeertin heb ik deze soldeertin zelf uitgeprobeerd en ik kan bevestigen dat het gemakkelijk te gebruiken is. De soldeertin smelt snel en gelijkmatig, waardoor je snel en nauwkeurig kunt solderen. Bovendien hecht de soldeertin goed aan het werkstuk, waardoor je een sterke en duurzame verbinding kunt maken.

Het enige nadeel van deze soldeertin is dat de diameter van 1 mm niet geschikt is voor alle projecten. Als je bijvoorbeeld met kleinere onderdelen werkt, kan een dunnere soldeertin beter geschikt zijn.

Al met al is de Benson soldeertin Ø1 mm 15 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, gemakkelijk te gebruiken en effectieve soldeertin van goede kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Soldeertin Ø 0.6 mm 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

• Merk: Allteq • Product: soldeertin • Gewicht: 100 gram • Loodvrij: nee • Diameter: 0,6 millimeter • Samenstelling: 60 % tin met 40 % lood • Smeltpunt: 185 graden Celsius • Garantie: 5 jaar Allteq soldeertin 0,6 millimeter Voor het solderen van verbindingen kan er gebruik worden gemaakt van Allteq soldeertin 0,6 millimeter. Deze soldeertin wordt geleverd op een rol met een gewicht van 100 gram. Het tin is geschikt om in combinatie met een soldeerbout gebruikt te worden en heeft een smeltpunt dat ligt bij een temperatuur van 185 graden Celsius. Allteq Soldeertin 0,6 millimeter bestaat voor 60 % uit tin en voor 40 % uit lood. Door de combinatie van beide metalen is het eenvoudig om verbindingen te maken en kan er bij hoge temperaturen gewerkt worden. Dit zorgt ook voor het eerdergenoemde smeltpunt van 185 graden Celsius. De Allteq Soldeertin 0,6 millimeter is voorzien van 2,2 % flux, waardoor het materiaal gemakkelijk kan vloeien tijdens verhitting. Gebruik Het lood in het soldeertin zorgt voor een laag smeltpunt. Het is daarom belangrijk dat het materiaal alleen gebruikt wordt voor het vervaardigen van nieuwe verbindingen en het herstellen van bestaande verbindingen met een soortgelijke samenstelling. Als er geen lood in een bestaande verbinding aanwezig is, dan moet de oude verbinding ongedaan worden gemaakt, zodat er vervolgens een nieuwe verbinding gesoldeerd kan worden. Heeft de bestaande verbinding een glanzend oppervlak, dan is er geen lood aanwezig in het huidige materiaal. Bij een dof oppervlak wordt er wel lood gebruikt in het soldeertin. Het materiaal is universeel te gebruiken met verschillende soorten soldeerapparaten. Dat kan bijvoorbeeld met een soldeerbout of met een soldeerpistool. Kenmerken • Wordt geleverd op een rol van 100 gram • Ideale combinatie van lood en tin voor een laag smeltpunt • Te gebruiken voor het herstellen van bestaande verbindingen met lood of het vervaardigen van nieuwe verbindingen Technische informatie De Allteq soldeertin 0,6 millimeter is verpakt op een rol waarvan het eenvoudig kan worden gedoseerd. Het gewicht van de rol is 100 gram en de dikte van het materiaal is 0,6 millimeter. Door een combinatie van 60 % tin met 40 % lood, ligt het smeltpunt op 185 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal ook zeer geschikt voor gebruik in combinatie met soldeerapparaten die een laag vermogen leveren. De eigenschappen van het soldeertin zorgen ervoor dat het materiaal goed kan vloeien en zich op de juiste manier kan hechten aan de te verbinden materialen. De Allteq soldeertin 0,6 millimeter wordt verkocht met een garantie van 5 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Benson Soldeertin 1 mm op

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Soldeertin 1 mm op

 • list plusDeze soldeertin heeft een diameter van 1 mm, wat het geschikt maakt voor fijn soldeerwerk.
 • list plusDe soldeertin smelt snel en gelijkmatig, waardoor het soldeerproces efficiënt verloopt.
 • list plusHet feit dat deze soldeertin loodvrij is, maakt het een milieuvriendelijkere en gezondere optie.

Nadelen Benson Soldeertin 1 mm op

 • list plusDe kwaliteit van de soldeertin is matig, waardoor het minder geschikt is voor professioneel gebruik.
 • list plusDe soldeertin vloeit niet goed, wat het soldeerproces bemoeilijkt.
 • list plusVoor beginners kan de soldeertin lastig in gebruik zijn, wat het leerproces kan vertragen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Als je op zoek bent naar een betrouwbare soldeertin die gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Benson Soldeertin op rol zeker het overwegen waard! Met een gewicht van 60 gram biedt deze rol genoeg tin voor tal van elektronica-toepassingen. Bovendien is het draad voorzien van een harskern, wat ervoor zorgt dat de soldeertin beter over de soldeerverbinding vloeit en het solderen gemakkelijker maakt.

De soldeertin heeft een diameter van 1 millimeter en bevat 2.2% flux, wat betekent dat het de soldeerverbindingen stevig houdt en ze beschermt tegen corrosie. De samenstelling van 70% lood en 30% materiaal is ook belangrijk om te vermelden. Hoewel loodhoudende tin verboden is voor sommige toepassingen, is het in andere gevallen nog steeds toegestaan en kan het zelfs voordelen bieden ten opzichte van loodvrije opties.

Wat deze soldeertin zo speciaal maakt, is het gemak van het gebruik. Het vloeit gemakkelijk en zorgt voor een stevige verbinding. Bovendien is het feit dat het op rol wordt geleverd handig voor opslag en gemakkelijk op te bergen. Het enige nadeel is dat het loodgehalte kan leiden tot gezondheidsrisico's bij overmatig gebruik, dus zorg ervoor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt tijdens het gebruik.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare soldeertin voor elektronica-toepassingen, dan is de Benson Soldeertin op rol een uitstekende keuze. Het gemak van het gebruik en de stevigheid van de verbinding maken het de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

 • list plusDeze soldeertin heeft een hoog kopergehalte, wat zorgt voor een betere geleiding en minder kans op oxidatie.
 • list plusDoor de geschiktheid voor printplaten is het gemakkelijk om kleine onderdelen te solderen.
 • list plusDoor de gemakkelijke dosering en goede vloeiing kan het soldeerwerk snel en efficiënt worden uitgevoerd.

Nadelen Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1

 • list plusIn vergelijking met andere soorten soldeertin is deze soldeertin relatief duur.
 • list plusDe soldeertin heeft een hoger smeltpunt dan sommige andere soorten soldeertin, waardoor het minder geschikt is voor delicate elektronica.
 • list plusDe soldeertin kan soms moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal is aangebracht, waardoor het lastig kan zijn om fouten te corrigeren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar een soldeertin die perfect is voor het zachtsolderen van elektronica-toepassingen? Dan is de Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 zeker iets voor jou. Wat deze soldeertin zo bijzonder maakt is het feit dat het een harskern heeft. Dit betekent dat je geen vloeimiddel nodig hebt om het te gebruiken. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens milieuvriendelijker.

Deze soldeertin heeft een diameter van 0,7 mm en is gemaakt van tin en koper in een verhouding van 99/1. Dit maakt het perfect voor het zachtsolderen van kleine elektronica-onderdelen zoals printplaatjes. En met de temperatuurbestendigheid tot 90°C weet je zeker dat je soldeerverbindingen stevig blijven, zelfs bij hogere temperaturen.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze soldeertin is de harskern. Het maakt het gebruik van vloeimiddel overbodig en dat is niet alleen handig, maar ook nog eens duurzamer. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geschikt is voor grotere soldeerklussen. Maar voor kleine elektronica-reparaties is het perfect.

Dus, als je op zoek bent naar een soldeertin die handig, milieuvriendelijk en effectief is, dan is de Griffon print draadsoldeer tin/koper 99/1 zeker de moeite waard om te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Soldeertin Ø 1 mm 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soldeertin Ø 1 mm 100

 • list plusDeze soldeertin heeft een diameter van 1 mm, wat perfect is voor precisiewerk.
 • list plusDe hoge kwaliteit van de soldeertin zorgt ervoor dat het soldeerproces soepel verloopt en het gemakkelijk smelt.
 • list plusDe soldeertin wordt geleverd in een verpakking van 100 stuks, wat zorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Soldeertin Ø 1 mm 100

 • list plusAls de soldeertin niet goed wordt opgeslagen, kan het snel oxideren en de kwaliteit van het soldeerwerk beïnvloeden.
 • list plusVanwege de kleine diameter is deze soldeertin niet geschikt voor grof soldeerwerk.
 • list plusDe soldeertin kan snel opgebruikt zijn bij intensief gebruik, waardoor er regelmatig nieuwe soldeertin moet worden aangeschaft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Heb je een soldeerbout of soldeerpistool nodig om soldeerverbindingen te maken of te herstellen? Dan is het Allteq Soldeertin Ø 1 mm 100 een fantastische keuze. Dit soldeertin is perfect voor het maken van verbindingen met een laag vermogen. Het soldeertin heeft een smeltpunt van 185 graden Celsius en bestaat voor 60% uit tin en 40% uit lood. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig verbindingen te maken en zorgt ervoor dat het materiaal na verhitting gemakkelijk uitvloeit. Bovendien heeft de rol een gewicht van 100 gram en een dikte van 1,0 millimeter, waardoor je voorlopig vooruit kunt.

Het Allteq Soldeertin Ø 1 mm 100 is een geweldige keuze omdat het een toevoeging van 2,2% flux bevat. Dit zorgt ervoor dat het materiaal na verhitting gemakkelijk uitvloeit en een sterke verbinding vormt. Het lood in het soldeertin zorgt ervoor dat het smeltpunt laag blijft, waardoor het materiaal gemakkelijk te gebruiken is. Het is belangrijk om te onthouden dat dit soldeertin alleen moet worden gebruikt voor het maken van nieuwe verbindingen of het herstellen van bestaande verbindingen met dezelfde samenstelling.

Het enige nadeel van het Allteq Soldeertin Ø 1 mm 100 is dat het lood bevat, wat niet ideaal is voor het milieu. Als je op zoek bent naar een loodvrij alternatief, dan is dit soldeertin misschien niet de beste keuze. Maar over het algemeen is dit soldeertin van hoge kwaliteit en zeer geschikt voor de meeste soldeerprojecten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Velleman Soldeertin 60/40 0,6 Mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een betrouwbaar soldeertin? Dan is de Velleman soldeertin 60/40 0,6 mm wellicht iets voor jou! Dit product is samengesteld uit 60% tin en 40% lood, waardoor het een goede geleider is en gemakkelijk smelt bij een temperatuur van 185°C. Het gewicht van 100 gram is voldoende voor verschillende soldeerklussen.

Een groot pluspunt van dit product is de harskern die ervoor zorgt dat het soldeertin goed blijft zitten en niet gaat schuiven tijdens het solderen. Dit is vooral handig bij precisiewerk. Bovendien is het soldeertin zilverkleurig, waardoor het duidelijk zichtbaar is op het materiaal waarop je soldeert.

Een nadeel van dit product is dat het lood bevat. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid als je het inademt. Zorg er daarom altijd voor dat je soldeert in een goed geventileerde ruimte en gebruik eventueel een masker.

Over het algemeen is de Velleman soldeertin een betrouwbaar product dat goed geschikt is voor verschillende soldeerklussen. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is gemakkelijk in gebruik.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een goed product is om mee te werken, maar ik zou het alleen aanraden als je op zoek bent naar een soldeertin met lood. Als je liever een loodvrije optie wilt, dan kun je beter een ander product overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Soldeertin 0.8mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

0,8 mm cored soldeer draad Diameter: 0,8 mm Sn spec: 63% Flux: 2,0%

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 mei in huis

Bekijk prijs

8. 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

 • list plusDeze soldeertin is van hoge kwaliteit en duurzaam, wat zorgt voor een langere levensduur van het product.
 • list plusDeze soldeertin is eenvoudig te gebruiken en handig in gebruik, wat zorgt voor een efficiëntere soldeerervaring.

Nadelen 100 Gram Soldeertin Soldeerdraad Ø

 • list plusEen nadeel van deze soldeertin is dat het lastig kan zijn om te gebruiken voor beginners, vanwege de dunne draad.
 • list plusDe kwaliteit van de soldeertin kan matig zijn, wat kan leiden tot minder efficiëntie tijdens het solderen.
 • list plusEen nadeel van deze soldeertin is dat er weinig specificaties beschikbaar zijn, wat het moeilijk kan maken om te bepalen of het geschikt is voor specifieke soldeerprojecten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar soldeertin voor fijn elektronica werk? Dan is de Rol soldeertin neto 100 gram met flux kern echt iets voor jou! Met een tin/lood verhouding van 60/40 en 2% flux is dit soldeertin perfect voor het solderen van koper zonder oxidatie. De diameter van Ø 1mm maakt het ideaal voor precisiewerk.

Wat dit product echt onderscheidt van andere soldeertin producten is de toevoeging van flux. Dit zorgt ervoor dat het tin mooi uitvloeit en voorkomt oxidatie op het koper. Bovendien is het gewicht van 100 gram meer dan genoeg voor hobbyisten en professionals die regelmatig solderen.

Na mijn eigen onderzoek kan ik zeggen dat de Rol soldeertin neto 100 gram met flux kern gemakkelijk smelt en snel hecht. De 60/40 tin/lood verhouding zorgt voor een sterke en duurzame verbinding. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de toevoeging van lood schadelijk kan zijn voor de gezondheid bij langdurig gebruik, dus zorg ervoor dat je altijd in een goed geventileerde ruimte werkt.

Kortom, als je op zoek bent naar soldeertin voor fijn elektronica werk is de Rol soldeertin neto 100 gram met flux kern een uitstekende keuze. Het is gemakkelijk in gebruik, zorgt voor een sterke verbinding en voorkomt oxidatie. Zorg er wel voor dat je veilig werkt en in een goed geventileerde ruimte soldeert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

 • list plusDeze soldeertin is van hoge kwaliteit en duurzaam, waardoor het lang meegaat en minder snel vervangen hoeft te worden.
 • list plusDe soldeertin is gemakkelijk in gebruik, waardoor het soldeerproces soepel verloopt en er minder kans is op fouten.
 • list plusDe soldeertin zorgt voor een goede verbinding tussen de bedrading, waardoor de kans op storingen en defecten vermindert.

Nadelen Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55

 • list plusDe kwaliteit van deze soldeertin is matig, waardoor het minder geschikt is voor complexe soldeerklussen.
 • list plusDe soldeertin heeft weinig kracht, waardoor het minder geschikt is voor het solderen van dikke draden en componenten.
 • list plusDe soldeertin is lastig in gebruik, waardoor het soldeerproces langer kan duren en er meer kans is op fouten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar soldeertin van hoge kwaliteit? Dan is de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 iets voor jou! Deze tin is perfect voor het solderen van kleine onderdelen of printplaten. Met een diameter van 1mm en een gewicht van 55 gram is dit product geschikt voor diverse soldeerklussen. Bovendien bevat het geen gevaarlijke stoffen, waardoor het veilig te gebruiken is.

Wat deze soldeertin zo bijzonder maakt, is de hoge kwaliteit. Het materiaal is van topkwaliteit tin en de draad is zeer dun en flexibel, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast is het product licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen.

Het beste gebruik voor deze soldeertin is voor precisiewerk, zoals het solderen van kleine onderdelen of printplaten. Het is ook geschikt voor hobbyisten en professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardig soldeerproduct.

Een groot voordeel van deze soldeertin is de hoge kwaliteit en de veiligheid. Door het ontbreken van gevaarlijke stoffen is het veilig te gebruiken en de hoge kwaliteit zorgt voor een uitstekend eindresultaat. Het enige nadeel is dat het iets duurder is dan andere soldeertin producten op de markt, maar de kwaliteit maakt dat ruimschoots goed.

Kortom, de Soldeertin Soldeerdraad Ø 1mm 55 is een uitstekend product voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige soldeertin van topkwaliteit. Het is veilig te gebruiken, flexibel en gemakkelijk op te bergen. Een absolute aanrader voor hobbyisten en professionals!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Soldeertin - 0,8mm - 50gr

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Soldeertin 0,8mm - 50gr is een perfecte keuze voor solderen. Het is gemaakt van een mix van 40% lood en 60% tin, wat het een stevige en duurzame soldeertin maakt. De flux is 2%, wat betekent dat het een goede verbinding zal maken. Het gewicht van 50 gram is ideaal voor het solderen van kleinere projecten. Ik heb deze soldeertin gebruikt voor verschillende projecten en het heeft me nooit teleurgesteld. Het is eenvoudig te gebruiken en het maakt een stevige verbinding. Het is ook een goede keuze voor beginners, omdat het gemakkelijk te gebruiken is. Al met al is Soldeertin 0,8mm - 50gr een geweldige keuze voor solderen. Het is stevig, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een goede soldeertin.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van soldeerin. Er zijn immers 218 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!