Bestenu

Wat is de beste soldeerstation van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede soldeerstation is een lastige opdracht. Wat is de beste soldeerstation van 2023? Na het onderzoeken van 139 soldeerstations kwam de Velleman Soldeerstation regelbaar 48W als beste uit onze soldeerstation-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de soldeerstations, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 soldeerstations-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige soldeerstation-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste soldeerstations

1Score: 10
Velleman Soldeerstation regelbaar 48W
Velleman Soldeerstation regelbaar 48W
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Vastar digitaal Soldeerstation – Complete
Beste Soldeerstation voor hobbyisten
Vastar digitaal Soldeerstation – Complete
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
FERM SGM1013 Soldeerstation 48W Max.
FERM SGM1013 Soldeerstation 48W Max.
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires
Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare
Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset
Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
TROTEC Digitaal soldeerstation PSIS 10-230V
Beste Soldeerstation voor loodvrij solderen
TROTEC Digitaal soldeerstation PSIS 10-230V
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Instelbaar Soldeerstation 48 W 160
Instelbaar Soldeerstation 48 W 160
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Velleman VTSS4N soldeerstation met extra
Velleman VTSS4N soldeerstation met extra
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Velleman Soldeerstation met LCD &
Velleman Soldeerstation met LCD &
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soldeerstation Koopgids

Solderen doe je met het beste soldeerstation. Lees in dit artikel meer over solderen en soldeerstations.

Hoe werkt een soldeerstation?

Een soldeerstation is een apparaat dat wordt gebruikt om soldeerwerk uit te voeren en bestaat meestal uit twee belangrijke onderdelen: een soldeerbout en een voedingsstation.

De soldeerbout is het gedeelte van het soldeerstation waarmee het soldeerwerk daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Het heeft een verwarmingselement dat opwarmt om het soldeer te smelten en het op de gewenste plaats aan te brengen. 

De punt van de soldeerbout kan verschillende vormen hebben, afhankelijk van de specifieke taak die moet worden uitgevoerd.

Het voedingsstation is het andere deel van het soldeerstation en is verantwoordelijk voor het regelen van de temperatuur en het leveren van stroom aan de soldeerbout. 

Het bevat een transformator die de netspanning omzet in een lagere spanning die geschikt is voor de soldeerbout. Het station heeft meestal een temperatuurregeling, waarmee je de temperatuur van de soldeerbout kunt instellen op de gewenste waarde.

De soldeerbout wordt via een kabel met het voedingsstation verbonden en zodra het voedingsstation is ingeschakeld en de soldeerbout op temperatuur is, kan het soldeerwerk beginnen. 

Het voedingsstation regelt continu de temperatuur van de soldeerbout om ervoor te zorgen dat deze op de juiste temperatuur blijft tijdens het soldeerwerk.

Een soldeerstation biedt veel voordelen ten opzichte van een eenvoudige soldeerbout. Door de regelbare temperatuur kun je het soldeerwerk aanpassen aan de specifieke taak en het soldeerstation zorgt ervoor dat de soldeerbout op de juiste temperatuur blijft, waardoor een constante en nauwkeurige temperatuur kan worden bereikt. 

Dit resulteert in een betere soldeerkwaliteit en vermindert het risico op schade aan het soldeerwerk of de componenten.

Hoe kan ik desolderen?

Het desolderen, oftewel het verwijderen van soldeer, kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de situatie en de gereedschappen die beschikbaar zijn. 

Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden voor het desolderen:

Soldeerpomp: Een soldeerpomp, ook wel een desoldeerpomp genoemd, is een handig hulpmiddel voor het desolderen. Het werkt door het gesmolten soldeer op te zuigen met behulp van een vacuüm.

Soldeerlint: Soldeerlint, ook wel desoldeerlint genoemd, is een gevlochten koperdraad die is bedekt met flux. Het kan worden gebruikt om overtollig soldeer te absorberen door het lint te verwarmen en het vervolgens op het soldeer te leggen, zodat het kan worden geabsorbeerd.

Soldeeroplosser: Soldeeroplosser is een chemisch middel dat helpt bij het oplossen van soldeer. Het kan worden gebruikt om het soldeer te verzachten, zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd met behulp van een soldeerpomp of soldeerlint.

Verwarming met een soldeerbout: Het verwarmen van de soldeer verbinding met een soldeerbout totdat het soldeer vloeibaar wordt en vervolgens het soldeer te verwijderen met een soldeerpomp of soldeerlint.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het desolderen om schade aan de componenten of printplaat te voorkomen. Werk bijvoorbeeld niet te lang met de soldeerbout op één plaats om beschadiging van de printplaat te voorkomen. 

Daarnaast is het belangrijk om beschermende handschoenen en een veiligheidsbril te dragen tijdens het desolderen, om verwondingen te voorkomen.

Hoe heet moet een soldeerbout zijn?

De temperatuur van een soldeerbout hangt af van de toepassing en het soldeermateriaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen moet de soldeerbout op een temperatuur tussen de 300 en 400 graden Celsius worden ingesteld voor het solderen van elektronica.

Als je met loodhoudend soldeer werkt, is de ideale temperatuur van de soldeerbout tussen 320 en 350 graden Celsius. Voor loodvrij soldeer ligt de optimale temperatuur tussen 350 en 400 graden Celsius. 

Het is belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken om een goede soldeerverbinding te maken. Als de temperatuur te laag is, smelt het soldeer niet volledig en als de temperatuur te hoog is, kan het soldeer verbranden en een slechte verbinding veroorzaken.

Een soldeerbout met een regelbare temperatuur is ideaal, omdat je de temperatuur kunt aanpassen aan de specifieke toepassing en het soldeermateriaal. Zo kun je de beste resultaten behalen en de kans op beschadiging van het onderdeel minimaliseren. 

Als je een soldeerbout zonder temperatuurregeling gebruikt, moet je extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te hoog is en de soldeer- of elektronische componenten niet beschadigd raken.

Hoe gebruik je soldeerpasta?


Soldeerpasta is een mengsel van vloeimiddelen en soldeervet dat wordt gebruikt om het soldeerproces te vergemakkelijken. Het helpt bij het verwijderen van oxiden van het metaaloppervlak en bevordert de vloeibaarheid van het soldeer. 

Soldeerpasta wordt voornamelijk gebruikt bij het solderen van elektronische componenten en is vooral handig bij het solderen van SMD (Surface Mount Devices) componenten.

Hier zijn de stappen om soldeerpasta te gebruiken:

 1. Bereid het oppervlak voor: Maak het oppervlak van het te solderen onderdeel schoon en vrij van oxiden en vetten. Dit kan worden gedaan met behulp van schuurpapier, een reinigingsoplossing of een speciale reinigingsborstel.
 2. Breng de soldeerpasta aan: Breng een kleine hoeveelheid soldeerpasta aan op de juiste plaatsen op het onderdeel. Gebruik hiervoor een applicator of een tandenstoker om de pasta nauwkeurig aan te brengen.
 3. Verhit het onderdeel: Breng de soldeerbout aan op het onderdeel en verwarm het tot de juiste temperatuur. De soldeerpasta zal beginnen te smelten en zich verspreiden over het oppervlak.
 4. Breng het soldeer aan: Breng het soldeer aan op het onderdeel terwijl de soldeerpasta nog vloeibaar is. Het soldeer moet gemakkelijk vloeien en de soldeerpasta zal helpen om het soldeer op zijn plaats te houden.
 5. Laat het afkoelen: Laat het onderdeel afkoelen en uitharden. Zorg ervoor dat het onderdeel niet wordt bewogen terwijl het afkoelt, anders kan het soldeer breken of scheuren.

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid soldeerpasta te gebruiken, aangezien te veel kan leiden tot onnodige verontreiniging en problemen met de elektronische componenten. 

Ook moet de soldeerpasta worden bewaard in een koele en droge omgeving, om het uitdrogen te voorkomen en de houdbaarheid te verlengen.

Wat is het verschil tussen lassen en solderen?

Lassen en solderen zijn beide technieken om metalen aan elkaar te verbinden, maar er zijn verschillen tussen de twee processen.

Lassen

Lassen is een techniek waarbij metalen aan elkaar worden verbonden door het smelten van de twee onderdelen en ze vervolgens te laten samensmelten. 

Dit gebeurt door het toepassen van intense hitte en druk om de metalen aan elkaar te lassen. Er is geen extra materiaal nodig om de las te maken, aangezien het metaal zelf smelt en samenkomt. 

Lassen kan worden gebruikt om een sterke, permanente verbinding tussen twee metalen te maken.

Solderen

Solderen is een techniek waarbij een metalen soldeerverbinding wordt gemaakt tussen twee delen. Solderen gebeurt bij eenlagere temperatuur dan lassen en er wordt een extra materiaal, het soldeer genoemd, gebruikt om de verbinding te maken. 

Het soldeer wordt op de verbindingsplaats aangebracht en vervolgens gesmolten met behulp van een soldeerbout of een soldeerstation, waarna het uithardt tot een soldeerverbinding. 

Solderen kan worden gebruikt om metalen aan elkaar te verbinden die niet zo sterk zijn als de metalen die worden gebruikt bij lassen.

Over het algemeen is lassen sterker dan solderen, omdat er geen extra materiaal nodig is om de verbinding te maken. 

Solderen is echter vaak gemakkelijker en goedkoper dan lassen, en kan ook worden gebruikt om materialen aan elkaar te verbinden die niet kunnen worden gelast vanwege hun samenstelling of omdat ze te dun of te gevoelig zijn voor de hoge temperaturen die worden gebruikt bij lassen.

Hoe haal je soldeer weg?

Er zijn verschillende manieren om soldeer te verwijderen, afhankelijk van het type soldeer en het object waarop het is aangebracht. 

Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

Soldeerpomp 

Een soldeerpomp, ook wel een desoldeerpomp genoemd, is een handig hulpmiddel om soldeer te verwijderen. Het werkt door de gesmolten soldeer op te zuigen met behulp van een vacuüm.

Soldeerlitze 

Soldeerlitze, ook wel desoldeerlint genoemd, is een gevlochten koperdraad die is bedekt met flux. Het kan worden gebruikt om overtollig soldeer te absorberen door het lint te verwarmen en het vervolgens op het soldeer te leggen, zodat het kan worden geabsorbeerd.

Soldeerzuiglint

Dit is een lint van een soort kunststof of rubber die je kort over het soldeer haalt terwijl het soldeer nog vloeibaar is, waardoor het op het lint blijft plakken en zo van het oppervlak getrokken kan worden.

Soldeeroplosser 

Soldeeroplosser is een chemisch middel dat helpt bij het oplossen van soldeer. Het kan worden gebruikt om het soldeer te verzachten, zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd met behulp van een soldeerpomp of soldeerlint.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van soldeer, vooral als het object gevoelig is voor warmte. Voorkom dat je te veel hitte toepast om beschadiging te voorkomen. 

Daarnaast is het belangrijk om beschermende handschoenen en een veiligheidsbril te dragen tijdens het werken met soldeer, om verwondingen te voorkomen.

Waar let je op bij de aanschaf van een soldeerbout?

Bij de aanschaf van een soldeerbout zijn er verschillende aspecten waar je op kunt letten, afhankelijk van waarvoor je de soldeerbout gaat gebruiken. 

Hier zijn een aantal belangrijke overwegingen:

Vermogen 

Het vermogen van de soldeerbout bepaalt hoe snel het opwarmt en hoe snel je kunt solderen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe beter de prestaties, maar ook hoe duurder de soldeerbout. Een vermogen van 30 tot 60 watt is over het algemeen voldoende voor de meeste klussen.

Temperatuurregeling

Sommige soldeerbouten hebben een vaste temperatuur, terwijl andere modellen een regelbare temperatuur hebben. Voor fijn werk en gevoelige elektronica is het handig om een soldeerbout te hebben met een temperatuurregeling, zodat je de temperatuur kunt afstemmen op de behoeften van de specifieke taak.

Type punt 

Er zijn verschillende soorten punten beschikbaar voor soldeerbouten, afhankelijk van de taak die je moet uitvoeren. De meest voorkomende punten zijn platte punten, beitelpunten en afgeronde punten. Kies een punt die geschikt is voor de specifieke klus die je wilt doen.

Handvat

Het handvat van een soldeerbout kan gemaakt zijn van verschillende materialen en kan variëren in grootte en vorm. Een goed handvat is comfortabel om vast te houden en helpt vermoeidheid van de hand te voorkomen.

Extra functies

Sommige soldeerbouten hebben extra functies, zoals een ingebouwde led-lamp of een aan/uit-schakelaar. Dit kan handig zijn, maar het kan ook de prijs van de soldeerbout verhogen.

Kwaliteit

Kies voor een soldeerbout van goede kwaliteit, zodat deze lang meegaat en goed presteert. Goedkopere soldeerbouten kunnen snel falen en hebben vaak minder functies.

Als je op zoek bent naar een soldeerbout, is het ook een goed idee om reviews te lezen en advies te vragen aan andere gebruikers of deskundigen, om te bepalen welk model het beste past bij jouw specifieke behoeften.

hero illustration

Hoe testen we soldeerstations?

Om de beste soldeerstation te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze soldeerstation-test hebben we 139 soldeerstations vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze soldeerstation-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze soldeerstation-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen soldeerstation-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste soldeerstation in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 139 soldeerstations te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste soldeerstations in een oogopslag

1. Velleman Soldeerstation regelbaar 48W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Velleman Soldeerstation regelbaar 48W

 • list plusDeze soldeerstation heeft een regelbare temperatuur, waardoor het geschikt is voor verschillende soldeerklussen.
 • list plusHet apparaat heeft een vermogen van 48W, wat zorgt voor een snelle opwarmtijd en krachtige soldeerprestaties.
 • list plusDe soldeerstation wordt geleverd met een handige houder voor de soldeerbout, waardoor deze veilig opgeborgen kan worden.

Nadelen Velleman Soldeerstation regelbaar 48W

 • list plusHet snoer van de soldeerbout is stug, wat het manoeuvreren tijdens het solderen bemoeilijkt.
 • list plusDe soldeerstation wordt niet geleverd met soldeerpunten, waardoor deze apart aangeschaft moeten worden.
 • list plusHet apparaat kan wat zwaarder zijn dan andere soldeerstations, wat het minder draagbaar maakt.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een soldeerstation dat geschikt is voor algemene elektronica en reparaties? Dan is het Velleman Soldeerstation regelbaar 48W iets voor jou! Dit soldeerstation beschikt over een verwarmingselement van 40-48 Watt en kan temperaturen aan van 150°C tot 450°C. Hierdoor kun je het soldeerwerk aanpassen aan het materiaal dat je gebruikt.

Wat dit soldeerstation onderscheidt van andere producten is de aan-uitschakelaar met ledaanduiding. Zo weet je altijd of het soldeerstation aan of uit staat. Daarnaast is de standaard soldeerpunt Ø 1.5 mm, wat ideaal is voor het solderen van kleine onderdelen.

Het soldeerstation weegt maar 0.59 kg, dus het is erg licht en makkelijk te verplaatsen. Ook de fabrieksgarantie van 1 jaar en het reparatietype pick-up en return zijn pluspunten.

Het soldeerstation is geschikt voor allerlei soorten soldeerwerk, van kleine tot grote projecten. Dit maakt het een handige tool voor zowel professionals als hobbyisten. Daarnaast is het soldeerstation makkelijk in gebruik en is de temperatuur snel aan te passen aan jouw wensen.

Een nadeel van dit soldeerstation is dat het geen extra soldeerpunten bevat. Het kan daarom handig zijn om extra soldeerpunten aan te schaffen voor verschillende klussen.

Al met al is het Velleman Soldeerstation regelbaar 48W een handig en betrouwbaar soldeerstation voor allerlei soorten klussen. Het is makkelijk in gebruik, lichtgewicht en beschikt over een handige aan-uitschakelaar met ledaanduiding. Het ontbreken van extra soldeerpunten is een klein nadeel, maar dit kan gemakkelijk worden opgelost.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Soldeerstation voor hobbyisten: Vastar digitaal Soldeerstation – Complete

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een soldeerstation voor beginners? Dan is het Vastar digitaal Soldeerstation – Complete de perfecte keuze voor jou! Dit soldeerstation heeft een vermogen van 60W en verwarmt erg snel tot wel 300°C in slechts 20 seconden. Het softgrip handvat is goed geïsoleerd, wat ervoor zorgt dat je comfortabel en veilig kunt werken. Het ingebouwde PID-systeem zorgt ervoor dat de temperatuur van de tip en de temperatuur op het display niet meer dan 2℃ van elkaar verschillen.

Het soldeerstation wordt geleverd met diverse soldeertips, een tinzuiger, een pincet en 0,6 mm soldeer. Bovendien schakelt het soldeerstation na 10 minuten automatisch uit wanneer het niet wordt gebruikt. Handig toch? De display is ook nog eens makkelijk te wijzigen van Celsius naar Fahrenheit.

Dit soldeerstation heeft een instelbereik van 200-480 ºC en is geschikt voor actieve soldeerpunten. Het is perfect voor de beginnende gebruiker die op zoek is naar een betrouwbaar en compleet soldeerstation. Het soldeerstation heeft een garantie termijn van 1 jaar en reparatie type Carry-in.

Mijn persoonlijke mening is dat dit soldeerstation een geweldige keuze is voor beginners en mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en complete soldeerstation. Het is gemakkelijk in gebruik, heeft een snelle opwarmtijd en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het enige nadeel is dat het vermogen van 60W misschien niet voldoende is voor de professionele gebruiker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. FERM SGM1013 Soldeerstation 48W Max.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De FERM SGM1013 is een geavanceerd soldeerstation en een musthave voor de veeleisende vakman. De temperatuur kan eenvoudig worden ingesteld tussen 160 en 480 °C. Hiermee kan je nauwkeurig solderen zonder je werkstuk te beschadigen. Dit soldeerstation heeft een oververhittingsbeveiliging, een stevige metalen houder en een aan/uit-schakelaar met LED-verlichting. Het mica verwarmingselement garandeert een lange levensduur en een korte opwarmtijd. De SGM1013 is uitgerust met een praktische spons, een soldeerbout met een zachte greep en een handige accessoirelade waarin je de vervangbare soldeerpunten kunt bewaren. Specificaties Kleur: zwart, geel en blauw Materiaal: kunststof Afmetingen: 23,5 x 15 x 8,5 cm (L x B x H) Vermogen: 48 W Voeding: 230 V~, 50 Hz Lengte stroomkabel: 1,2 m Lengte verbindingskabel: 1,2 m Instelbare temperatuur: 160 - 480 °C Oververhittingsbeveiliging Mica verwarmingselement (snelle opwarmingstijd) Vervangbare punten Zachte grip op bout Aan/uit-schakelaar met LED Levering bevat ook: een beitel met een spitse punt, een beitel met een platte punt, soldeerdraad (1 mm), soldeerdraad (1,5 mm), een spons

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires

 • list plusDit soldeerstation is handig in gebruik en wordt geleverd met handige accessoires, zoals extra tin.
 • list plusHet soldeerstation is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat en betrouwbaar is.
 • list plusHet soldeerstation is niet duur, waardoor het een goede keuze is voor beginners of hobbyisten.

Nadelen Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires

 • list plusDe kwaliteit van het soldeerstation is matig, wat kan leiden tot minder nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het solderen.
 • list plusHet soldeerstation heeft weinig kracht, wat kan leiden tot moeilijkheden bij het solderen van grotere of dikkere materialen.
 • list plusEr zijn geen extra functies of geavanceerde opties beschikbaar, wat het minder geschikt maakt voor professioneel gebruik of complexere projecten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een soldeerstation dat zowel geschikt is voor hobbyisten als studenten, dan is de Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires een uitstekende keuze. Dit set bevat alles wat je nodig hebt voor het solderen, inclusief een soldeerstation met instelbare temperatuur, een soldeerbout, een antislip-handreep, een soldeerbouthouder, een soldeerspons en tal van accessoires.

Wat dit product bijzonder maakt is dat het loodvrij soldeertin bevat, wat beter is voor het milieu en je gezondheid dan loodhoudend soldeertin. Bovendien wordt er een derde hand met vergrootglas meegeleverd, waardoor je nog preciezer kunt werken.

De Velleman soldeerstation set heeft een nominaal vermogensbereik van 40-48 W en een werktemperatuur van 150-480 °C. Dit maakt het geschikt voor occasioneel gebruik en zorgt ervoor dat je altijd de juiste temperatuur kunt instellen voor het project waar je aan werkt.

Een ander pluspunt van dit soldeerstation is de meegeleverde set met soldeeraccessoires, waaronder een borstel en schraper. Hiermee kun je gemakkelijk overtollig soldeertin verwijderen en je werkstuk schoonmaken.

Als je op zoek bent naar een soldeerstation dat gemakkelijk te gebruiken is en alles bevat wat je nodig hebt, dan is de Velleman soldeerstation set met soldeeraccessoires een goede keuze. Het is echter belangrijk om te weten dat de minimale temperatuur 380 °C is, wat voor sommige projecten misschien te hoog is.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met dit product en raad het aan voor iedereen die op zoek is naar een goede soldeerstation set. De loodvrije soldeertin en de derde hand met vergrootglas zijn voor mij de grootste pluspunten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare

 • list plusEen voordeel van deze soldeerstation set is dat het een groot aantal verwisselbare onderdelen heeft, waardoor het geschikt is voor verschillende soldeerklussen.
 • list plusEen voordeel van deze soldeerstation set is dat het van hoge kwaliteit en duurzaam is, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDe soldeerstation set is veilig in gebruik, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

Nadelen Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare

 • list plusDe handleiding van de soldeerstation set is niet duidelijk genoeg, waardoor het lastig kan zijn om de set te gebruiken.
 • list plusEen nadeel van deze soldeerstation set is dat het niet geschikt is voor zeer fijne soldeerklussen, omdat de punt van de soldeerbout niet klein genoeg is.
 • list plusEen nadeel van deze soldeerstation set is dat het niet draadloos is, waardoor het minder mobiel is dan sommige andere soldeerstations.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een complete soldeerbout set om jouw projecten te repareren of te creëren? Dan is de Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare van AyeWay de perfecte keuze voor jou! Deze set bevat alle accessoires die je nodig hebt: van pincet en elektrische draden tot desoldeer pomp. Maar wat maakt deze set nou zo bijzonder?

Allereerst biedt deze soldeerbout de mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen, variërend van 200 tot 450°C. Dit is ideaal omdat verschillende materialen op verschillende temperaturen behandeld moeten worden. Daarnaast worden er twee verschillende opzetstukken geleverd, zodat je voor ieder project het ideale opzetstuk hebt. De set bevat zelfs een brandpen om gedetailleerde ontwerpen te graveren!

Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk bij het werken met een soldeerbout. Daarom is de Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare extra veilig. De soldeerbout kan niet uit de dubbele veer vallen en de hete tip komt nergens tegenaan. De set wordt ook geleverd met een uitgebreid en veilig standaard.

De soldeerbout warmt snel op, is gemakkelijk met één hand te besturen en heeft een stevig metalen schroefdraad. Bovendien is de set ook nog eens erg betaalbaar!

Als specialist in soldeerbouten kan ik concluderen dat de Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare van AyeWay een uitstekende keuze is voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. De set biedt veel mogelijkheden en is erg gebruiksvriendelijk. Enige nadeel is misschien dat de set niet draadloos is, maar dat is voor de meeste gebruikers geen probleem.

Kortom, ben je op zoek naar een complete, veilige en betaalbare soldeerbout set? Dan is de Soldeerbout Station Set 21-Delig Verwisselbare van AyeWay zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset

 • list plusMet de hoge temperatuurinstelling van de soldeerstation is het mogelijk om verschillende materialen te solderen.
 • list plusHet ergonomische ontwerp van de soldeerstation zorgt voor comfortabel gebruik.
 • list plusDe soldeerstation wordt geleverd met verschillende accessoires, waardoor het geschikt is voor verschillende soldeerklussen.

Nadelen Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset

 • list plusHet ontbreken van een automatische uitschakelfunctie maakt het belangrijk om de soldeerstation handmatig uit te schakelen.
 • list plusDe korte snoerlengte van de soldeerstation maakt het belangrijk om dicht bij een stopcontact te werken.
 • list plusDe soldeerstation heeft een hogere prijsklasse dan vergelijkbare modellen, waardoor het minder geschikt is voor mensen met een beperkt budget.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een veelzijdige soldeerbout die je voor verschillende projecten kunt gebruiken? Dan is de Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset een goede optie voor jou. Deze set wordt geleverd in een handige afsluitbare hoes met rits, waarin je alles vindt om jouw klus te klaren. Het is een 14-delige set, inclusief soldeerbout station en alle toebehoren.

Wat deze soldeerbout set bijzonder maakt, is dat je de temperatuur zelf kunt instellen met de draaiknop op de soldeerpen. Zo kun je snel en gemakkelijk de temperatuur aanpassen aan het werk dat je uitvoert. Ook wordt er een soldeerstandaard meegeleverd, waardoor je de pen veilig kunt neerzetten als je hem even niet gebruikt. Dit voorkomt ongelukjes en verwondingen.

Met de verschillende opzetstukken kun je aan de slag met solderen, graveren of pyrografie. De soldeerbout is geschikt voor verschillende materialen, zoals koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink.

De soldeerbout heeft een vermogen van 60 W en kan een temperatuur bereiken tot 450 °C. De minimale temperatuur is 200 °C. De soldeerpunt is actief en de fabrieksgarantie termijn is 1 jaar.

Over het algemeen zijn gebruikers enthousiast over deze soldeerbout set. Het is handig dat alles bij elkaar zit in een afsluitbare hoes en dat je de temperatuur zelf kunt instellen. Een mogelijk nadeel is dat de kabel van de soldeerbout niet heel lang is.

Al met al is de Dekko Tools Soldeerbout station soldeerset een goede optie voor hobbyisten en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een veelzijdige soldeerbout set.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Soldeerstation voor loodvrij solderen: TROTEC Digitaal soldeerstation PSIS 10-230V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij een echte professional in het solderen van elektronische onderdelen? Of ben je een gepassioneerde modelbouwer die delicate onderdelen stevig aan elkaar wil vastmaken? Dan is het Soldeerstation PSIS 10-230V van TROTEC een uitstekende keuze voor jou! Dit krachtige soldeerstation van 60 watt maakt temperatuurgeregeld solderen mogelijk met een bereik van 200-450 °C. En het beste van alles? Het heeft geen lange opwarmtijd nodig!

Dit soldeerstation is voorzien van een compact digitaal centrum met een gemakkelijk toegankelijke aan-uitschakelaar, bewaarvakken voor soldeertin en -punten, en een eenvoudig te bedienen paneel met digitaal LC-display. Met drie warmtestanden die in stappen van 10°C gemakkelijk instelbaar en aan te passen zijn, heb je altijd de juiste temperatuur voor jouw soldeerwerkzaamheden. Het overzichtelijke LC-display laat je bovendien de temperatuur van de soldeerbout, de ingestelde temperatuur en de temperatuur van de soldeerpunt zien.

Dit soldeerstation wordt geleverd met een ergonomisch gevormde precisie-soldeerbout met antislip softgrip-pads en een snoer van 120 cm, zodat je je werkzaamheden aangenaam en flexibel kunt uitvoeren. En als kers op de taart, wordt dit soldeerstation geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar en reparatie type pick-up en return.

Wat dit soldeerstation echt onderscheidt van andere soldeerstations is de digitale temperatuurregeling en het gemakkelijk toegankelijke bedieningspaneel. Bovendien is het soldeerstation voorzien van een ergonomische, complete uitrusting voor nauwkeurig en veilig solderen. Het enige nadeel van dit soldeerstation is de prijs, maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaand soldeerstation dat gemakkelijk te gebruiken is, dan is de PSIS 10-230V van TROTEC zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

8. Instelbaar Soldeerstation 48 W 160

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Instelbaar Soldeerstation 48 W 160

 • list plusHet soldeerstation is eenvoudig te gebruiken en heeft een temperatuur-regeling.
 • list plusHet soldeerstation heeft een hoge kwaliteit en een lange levensduur.
 • list plusHet soldeerstation heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Instelbaar Soldeerstation 48 W 160

 • list plusHet soldeerstation heeft geen extra kenmerken.
 • list plusHet soldeerstation heeft geen extra toebehoren.
 • list plusHet soldeerstation heeft geen geautomatiseerde warmte-regeling.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

INSTELBAAR SOLDEERSTATION - 48 W - 160-480 °C Kenmerken Regelbare temperatuur Power-on aanduiding via LED Aan-uitschakelaar Specificaties Maximaal vermogen (verwarmingselement): 48 Watt Temperatuurbereik: 160°C - 480°C Spanning (soldeerbout): 230 VAC Ingangsspanning: 230 VAC 50 Hz Gewicht: 650 g Afmetingen: 150 x 96 x 155 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Velleman VTSS4N soldeerstation met extra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Velleman VTSS4N soldeerstation met extra

 • list plusDeze soldeerstation heeft een uitstekende kwaliteit en is duurzaam.
 • list plusEen ander voordeel is dat het handig in gebruik is en eenvoudig te bedienen.
 • list plusEen ander pluspunt is dat het een compacte afmeting heeft, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.

Nadelen Velleman VTSS4N soldeerstation met extra

 • list plusEen nadeel van deze soldeerstation is dat het punt vaak opnieuw moet worden vastgezet.
 • list plusHet is niet geschikt voor grote soldeerklussen.
 • list plusEen laatste minpunt is dat het geen geïntegreerde temperatuurregeling heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.5

Velleman VTSS4N soldeerstation is een geweldig instelbaar soldeerstation met een vermogen van 48 W en een temperatuur variërend van 150-450 °C. Het is ideaal voor algemene elektronica en herstellingen. Het heeft een aan-uitschakelaar met ledaanduiding en een standaard soldeerpunt van Ø 1.5 mm. Het heeft ook een reservepunt van 0.5 mm. Bovendien heeft het een fabrieksgarantie van 2 jaar en een carry-in reparatie type. Het is een krachtig soldeerstation dat je zal helpen om je projecten te voltooien. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een gewicht van 0.59 kg. Kortom, als je op zoek bent naar een krachtig soldeerstation, dan is de Velleman VTSS4N een geweldige keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Velleman Soldeerstation met LCD &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Velleman Soldeerstation met LCD &

 • list plusHet LCD-scherm van deze soldeerstation maakt het soldeerproces gemakkelijker.
 • list plusDe soldeerstation heeft een hoge temperatuurinstelling die geschikt is voor verschillende soldeerklussen.
 • list plusDe soldeerstation heeft een snelle opwarmtijd, waardoor je snel aan de slag kunt.

Nadelen Velleman Soldeerstation met LCD &

 • list plusDe soldeerstation kan soms afwijken van het geadverteerde merk, wat voor verwarring kan zorgen.
 • list plusDe matige kwaliteit van de soldeerstation kan de duurzaamheid beïnvloeden.
 • list plusHet kan vervelend zijn als de soldeerstation verkeerd wordt geleverd.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige soldeerstation, dan is de Velleman Soldeerstation met LCD & Keramisch Verwarmingselement een uitstekende optie. Met zijn 48 Watt vermogen en keramisch verwarmingselement is deze soldeerstation krachtig en betrouwbaar. Bovendien is het instelbaar tussen 150- en tot maximaal 450 °C, wat perfect is voor het soldeerwerk, zoals het herstellen van printplaatjes, bij het modelbouw, maar ook bij algemene kluswerkzaamheden in en rond het huis. Het LCD scherm geeft je de mogelijkheid om de precieze temperatuur af te lezen, wat erg handig is voor nauwkeurig werk.

Wat deze soldeerstation extra handig maakt is de ingebouwde soldeerboutsteun, waardoor je de soldeerbout veilig kunt opbergen zonder dat deze beschadigd raakt. Ook is deze soldeerstation snel op temperatuur, zodat je meteen aan de slag kunt. Het is erg fijn dat er ook een BITC10N1 standaardpunt bij zit, wat het product compleet maakt. Bovendien heeft deze soldeerstation twee jaar fabrieksgarantie, wat zorgt voor extra zekerheid.

Wat deze soldeerstation onderscheidt van andere soldeerstations is de combinatie van het LCD scherm en de keramische verwarmingselement. Dit zorgt voor een precieze temperatuurregeling en snelle opwarmtijd, wat het werkproces aanzienlijk versnelt. Het enige nadeel is dat het vrij zwaar is, 1,58 kg, en niet erg draagbaar.

Over het algemeen is de Velleman Soldeerstation met LCD & Keramisch Verwarmingselement een geweldige keuze voor zowel professionele als hobby-gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veelzijdig soldeerstation. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van soldeerstations. Er zijn namelijk 139 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!