Bestenu

Wat is de beste soldeerbout van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede soldeerbout is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste soldeerbout van 2023? Na het testen van 416 soldeerbouten kwam de 60W precisie soldeerbout - met
als beste getest uit onze soldeerbout-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de soldeerbouten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 soldeerbouten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame soldeerbout-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste soldeerbouten

1Score: 9.9
60W precisie soldeerbout - met
60W precisie soldeerbout - met
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation
Beste Soldeerbout voor zware klussen
Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Powerplus POWX1384 Soldeerbout - 60W
Beste Soldeerbout voor hobbyisten
Powerplus POWX1384 Soldeerbout - 60W
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige
Beste Soldeerbout voor elektronica
Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Houtbrander Set - LCD Scherm
Houtbrander Set - LCD Scherm
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
VONROC Soldeerbout 4V – Max.
Beste Soldeerbout voor professionals
VONROC Soldeerbout 4V – Max.
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout
Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie
Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation
Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Lotiks Houtbrander met LCD Display
Lotiks Houtbrander met LCD Display
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Soldeerbout Koopgids

Of je nou metaalwerker, elektricien of een juwelier bent: een soldeerbout valt voor velen onder de essentiële onderdelen van hun toolkit. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een soldeerbout.

Wat voor soorten soldeerbouten zijn er?

Metaalwerkers, juweliers, elektriciens en dakwerkers zijn allemaal bekend met de soldeerbout en de bijbehorende soldeer: een metaal (tin) met een laag smeltpunt waar je twee andere stukken metaal mee samensmelt. De keuze van de soldeerwerktuigen voor het smelten van soldeer in deze vakgebieden zijn een soldeerbout, een soldeerpistoolen een soldeerpotlood.

De soldeerbout is de meest gangbare van de bovenstaande apparaten en wordt het meeste gebruikt. Er zijn verschillende soorten soldeerbouten te krijgen. Ze lijken allemaal op elkaar, maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Sommige soldeerbouten worden geleverd met een uitgebreide set van accessoires.

Sommige soldeerbouten hebben hele smalle punten terwijl andere wat wijdere punten hebben. Er zijn ook soldeerbouten waarvan je de temperatuur in kunt stellen. Dit is vooral handig als je met verschillende soorten soldeer werkt: de verschillende samenstellingen hebben een verschillende smeltpunten, waardoor je soms warmer of juist minder warm soldeert.

Hoe heet wordt een soldeerbout?

De meeste soldeerbouten hebben een instelbare temperatuur van 200 °C tot 450 °C. De combinatie van 63% tin, 37% lood en heeft een smeltpunt van 180 °C. Loodhoudend soldeer heeft 315 °C tot 345 °C nodig om te smelten, en loodvrije soldeer heeft een smelpunt van 360 °C à 370 *C.

Je ziet hierboven dat verschillende soorten soldeer, verschillende smeltpunten hebben. Daarom is het handig als je soldeerbout een instelbare temperatuur heeft. Is je soldeerbout te heet, dan smelt je soldeer te snel waardoor de taak lastiger wordt.

Welke soldeerbout heb ik nodig voor elektronica?

Voor het solderen van elektronica gebruik je een speciale soldeerbout van rond de 30 watt. Het is belangrijk dat je de temperatuur kunt regelen. Hierdoor zijn goede soldeerstations erg geschikt voor het solderen van elektronica.

Soldeerpistolen of soldeerbouten op gas worden veel te snel heet waardoor je erg snel moet werken. Dit is erg lastig als je met elektronica bezig bent. Gebruik daarnaast 60/40 tin (60% tin, 40% lood, eutectisch mengsel) en een dunne punt zodat je overal gemakkelijk bij kunt. 60/40 tin smelt bij ongeveer 185 °C.

Hoeveel watt moet mijn soldeerbout zijn?

Met een soldeerbout van 40 watt kun je alle kanten op. Er zijn soldeerbouten verkrijgbaar van 30 watt en 60 watt of hoger, maar belangrijker is dat je de temperatuur in kunt stellen. Het smeltpunt van de verschillende tinsoorten is niet altijd hetzelfde waardoor je soms minder hitte nodig hebt om het tin te doen smelten.

Smelt het te snel, dan moet je sneller werken. Om snel te werken, heb je ervaring nodig en dit heeft niet iedereen. Het is eenvoudiger om langzamer te werken en daardoor nauwkeuriger te zijn. Het is daarom de moeite waard te investeren in een soldeerstation in plaats van een enkele soldeerbout. Soldeerstations hebben meerdere accessoires en een instelbare temperatuur.

Is solderen moeilijk?

Nee, maar zoals met alles: oefening baart kunst. Het gaat bij solderen vooral om precisie en het juiste moment kiezen. Het tin moet smelten en dient als het ware als lijm. Doe je dit te snel, dan is het nog te vloeibaar, maar ben je te langzaam dan droogt het op.

Je moet daarnaast wennen aan je soldeerbout, want deze zijn ook allemaal anders. De ene is zwaarder dan de andere en voelt anders aan, weer een andere heeft een instelbare temperatuur. Solderen is leuk en zodra je het onder de knie hebt, maak je niet alleen leuke dingen, maar kun je ook van alles repareren.

hero illustration

Hoe testen we soldeerbouten?

Om de beste soldeerbout te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze soldeerbout-test hebben we 416 soldeerbouten vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze soldeerbout-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze soldeerbout-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen soldeerbout-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste soldeerbout in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 416 soldeerbouten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste soldeerbouten op een rij

1. 60W precisie soldeerbout - met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een handige precisiesoldeerbout om kleine componenten te solderen? Dan is de 60W precisie soldeerbout - met zeker iets voor jou! Met deze soldeerbout kun je gemakkelijk kleine componenten solderen dankzij de 6 meegeleverde soldeerpunten. Bovendien kun je de temperatuur regelen van 200 tot 450 graden, wat zorgt voor optimale precisie tijdens het solderen.

Een ander groot voordeel is de opwarmtijd van slechts 20 seconden, waardoor je snel aan de slag kunt. Daarnaast is de lengte van het netsnoer maar liefst 110 centimeter, waardoor je genoeg bewegingsruimte hebt tijdens het solderen.

Wat deze soldeerbout echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van vermogen en precisie. Met 60W vermogen kun je ook grotere componenten solderen, terwijl de temperatuurregeling zorgt voor optimale precisie.

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is het ontbreken van een taalhandleiding. Maar gelukkig is de soldeerbout gemakkelijk in gebruik en wijst alles zich vanzelf.

Kortom, de 60W precisie soldeerbout - met is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, maar toch precieze soldeerbout. Of je nu een hobbyist bent of een professional, deze soldeerbout zal je niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Soldeerbout voor zware klussen: Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation

 • list plusDeze soldeerbout heeft een verstelbare temperatuur, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten soldeerwerk.
 • list plusHet apparaat warmt snel op, waardoor je snel aan de slag kunt.
 • list plusDe houtbrander functie maakt het mogelijk om ook hout te bewerken.

Nadelen Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation

 • list plusHet apparaat wordt erg warm waar je hem vasthoudt, waardoor het minder comfortabel is om te gebruiken.
 • list plusHet snoer is niet erg flexibel, wat het lastiger kan maken om op moeilijk bereikbare plekken te solderen.
 • list plusHet apparaat wordt geleverd met een klein sponsje, wat minder handig kan zijn bij grotere soldeerklussen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een veelzijdige soldeerbout die geschikt is voor zowel kleine als middelgrote klussen? Dan is de Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation van Woodley iets voor jou! Met een vermogen van 60W en een temperatuurbereik tussen 200 en 450°C kun je deze soldeerbout zelf instellen op de gewenste warmte. Het apparaat beschikt over maar liefst 5 opzetstukken, wat het gemakkelijk maakt om voor iedere uitdaging de juiste aanpak te vinden.

Wat deze soldeerbout vooral onderscheidt van andere modellen is de regelbare temperatuur en de snelle opwarming. Binnen 15 seconden kun je aan de slag! Daarnaast is de soldeerbout hittebestendig en antistatisch, waardoor je hem langdurig en intensief kunt gebruiken.

Een ander groot voordeel van de Houtbrander Soldeerbout is de maximale veiligheid die het biedt. Het materiaal is roestvrij en duurzaam, waardoor het ook geschikt is voor grote projecten.

De Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation van Woodley is ideaal voor hobbyisten, professionals en pyrografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige soldeerbout. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en biedt een optimaal resultaat.

Mijn persoonlijke mening over deze soldeerbout is dat het echt een aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig apparaat. Het enige nadeel is dat het apparaat relatief licht is, waardoor het soms moeilijk kan zijn om precies te werken. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de Houtbrander Soldeerbout Soldeerstation van Woodley!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Soldeerbout voor hobbyisten: Powerplus POWX1384 Soldeerbout - 60W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX1384 Soldeerbout - 60W

 • list plusDeze soldeerbout heeft een lage energieconsumptie, wat zorgt voor een lagere energierekening.
 • list plusDe soldeerbout is langdurig bruikbaar, waardoor het een waardevolle aankoop is voor de hobbyist.
 • list plusDe hoge kwaliteit van deze soldeerbout zorgt voor precisie tijdens het solderen.

Nadelen Powerplus POWX1384 Soldeerbout - 60W

 • list plusDeze soldeerbout heeft een matige kwaliteit, wat kan leiden tot minder precisie tijdens het solderen.
 • list plusHet snoer van deze soldeerbout kan stug zijn, wat kan leiden tot minder flexibiliteit tijdens het solderen.
 • list plusDeze soldeerbout kan lastig in gebruik zijn, wat kan leiden tot irritatie tijdens het solderen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een soldeerbout die geschikt is voor kleine soldeerwerkzaamheden zoals het herstellen van printplaatjes of bij de modelbouw? Dan is de Powerplus POWX1384 Soldeerbout van 60W een goede keuze. Deze sterke soldeerbout met rechte stift is voorzien van een zachte antislip handgreep die het comfort en de veiligheid verhoogt. Hij wordt standaard geleverd met een handige soldeerboutsteun, waardoor je hem makkelijk en veilig kunt gebruiken.

Met een maximaal temperatuur van 520°C is deze soldeerbout krachtig genoeg om snel en efficiënt te werken. De lengte van de kabel is met 1,6 meter ruim voldoende om hem overal te kunnen gebruiken en hij is geschikt voor een netspanning van 230V~ 50Hz.

Het grote voordeel van deze soldeerbout is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De zachte handgreep en soldeerboutsteun maken het werken met deze soldeerbout comfortabeler en veiliger. Bovendien is hij dankzij de rechte stift geschikt voor verschillende werkzaamheden.

Een nadeel van deze soldeerbout is dat hij met een gewicht van 277 gram niet de lichtste is. Dit kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik. Ook is het vermogen van 60W niet geschikt voor grotere soldeerwerkzaamheden.

Al met al is de Powerplus POWX1384 Soldeerbout van 60W een goede keuze voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en krachtige soldeerbout voor kleine soldeerwerkzaamheden. Met de zachte handgreep, soldeerboutsteun en rechte stift is hij zeer geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Beste Soldeerbout voor elektronica: Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige

 • list plusDeze soldeerbout heeft een hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat en betrouwbaar is.
 • list plusHet soldeerstation wordt geleverd met 14 accessoires, waardoor het een complete set is voor verschillende soldeerklussen.
 • list plusDe houtbrander functie is een handige toevoeging voor het bewerken van houten oppervlakken.

Nadelen Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige

 • list plusDe soldeerbout kan lastig in gebruik zijn voor beginners, vanwege de vele functies en accessoires.
 • list plusHet soldeerstation is niet draagbaar en kan alleen op één plek worden gebruikt.
 • list plusDe matige kwaliteit van sommige onderdelen kan de duurzaamheid van het product beïnvloeden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een soldeerbout die geschikt is voor zowel het solderen van printplaten en auto-onderdelen als voor houtbranden en pyrografie? Dan is de Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige set wellicht iets voor jou! Met een vermogen van 60 W en een regelbare temperatuur tussen de 200℃ en 450℃ ben je verzekerd van een goede hechting van het tin. Bovendien wordt deze complete set geleverd met een desoldeerpomp, soldeerboutstandaard, EMC-pinset, verschillende opzetstukken en loodvrij tin.

Wat deze soldeerboutset van Vues echt bijzonder maakt, is het feit dat het niet alleen geschikt is voor het solderen van diverse materialen, maar ook voor houtbranden en pyrografie. Het wordt geleverd met verschillende opzetstukjes waarmee je met hoge precisie de meest creatieve teksten en tekeningen kunt maken.

Het is belangrijk om te vermelden dat de soldeerbout van Vues een relatief licht gewicht heeft van 472 g en wordt geleverd met een handige opberg-etui. Dit maakt het gemakkelijk om de set mee te nemen naar je werkplaats of om het op te bergen wanneer je het niet gebruikt.

Als specialist in soldeerbouten kan ik zeggen dat de Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige set een uitstekende keuze is voor zowel hobbyisten als professionals. Het is een veelzijdige set die geschikt is voor diverse projecten en materialen. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de handleiding alleen in het Engels en Nederlands beschikbaar is, wat voor sommige gebruikers wellicht een uitdaging kan zijn.

Al met al, als je op zoek bent naar een soldeerboutset die meer kan dan alleen solderen en van goede kwaliteit is, dan is de Vues Soldeerbout Houtbrander- Soldeerstation 14-delige set zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Houtbrander Set - LCD Scherm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtbrander Set - LCD Scherm

 • list plusEen voordeel van deze houtbrander set is het LCD scherm dat de temperatuur weergeeft, wat handig is voor precisiewerk.
 • list plusEen voordeel van deze set is dat het compleet is met verschillende opzetstukken, waardoor het geschikt is voor verschillende houtbewerkingsprojecten.
 • list plusDe hoge kwaliteit van de set zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Nadelen Houtbrander Set - LCD Scherm

 • list plusEen nadeel van deze set is dat het mogelijk niet geschikt is voor professioneel gebruik, vanwege de beperkte temperatuurinstellingen.
 • list plusEen nadeel van deze set is dat het mogelijk te zwaar kan zijn voor langdurig gebruik, wat vermoeidheid kan veroorzaken.
 • list plusEen nadeel van deze set is dat het mogelijk niet geschikt is voor zeer fijn precisiewerk, vanwege de grootte van de opzetstukken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar een veelzijdige houtbrander set met LCD-scherm? Dan is de DirectGoods Houtbrander Set met LCD-scherm perfect voor jou! Deze set bevat alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen, waaronder 32 opzetstukken, soldeertin, een luxe opberghoes, en een handige standaard. Wat deze set zo bijzonder maakt, is het unieke LCD-scherm waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen en aflezen.

De Houtbrander Set is niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor professionals dankzij de vele opzetstukken die worden meegeleverd. Met deze set kun je niet alleen hout branden, maar ook solderen en tekenen op leer. De set is ergonomisch ontworpen, waardoor je comfortabel en nauwkeurig kunt werken. Bovendien warmt de houtbrander al binnen 15 seconden op dankzij de keramische technologie en koelt hij automatisch af na gebruik.

Wat deze Houtbrander Set extra bijzonder maakt, is de 100% tevredenheidsgarantie. Als je niet tevreden bent, kun je het product binnen 30 dagen kosteloos retourneren. Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken, is dat de set wellicht minder geschikt is voor zeer grote projecten.

Al met al is de DirectGoods Houtbrander Set met LCD-scherm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en nauwkeurige houtbrander set. Of je nu een beginner bent of een professional, deze set heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Soldeerbout voor professionals: VONROC Soldeerbout 4V – Max.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Soldeerbout 4V – Max.

 • list plusDe soldeerbout heeft een hoge kwaliteit, wat zorgt voor een betere en efficiëntere soldeerervaring.
 • list plusDe soldeerbout is duurzaam, waardoor het langer meegaat en minder snel vervangen hoeft te worden.
 • list plusDe soldeerbout is draadloos, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit tijdens het solderen.

Nadelen VONROC Soldeerbout 4V – Max.

 • list plusDe soldeerbout heeft geen temperatuur regeling, wat kan leiden tot onnauwkeurigheid en ongewenste resultaten.
 • list plusDe soldeerbout wordt alleen geleverd met een accu, wat betekent dat het niet op netstroom kan worden gebruikt en de accu regelmatig moet worden opgeladen.
 • list plusHet laadsnoer kan moeilijk in de soldeerbout worden gestoken, wat kan leiden tot frustratie en ongemak tijdens het opladen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en draagbare soldeerbout, dan is de VONROC Soldeerbout 4V ideaal voor jou. Naast het solderen van printplaten en elektriciteitskabels, kun je met deze soldeerbout ook glas in lood frames maken en zelfs 3D geprinte modellen bewerken. Dankzij de 4 verschillende soldeer tips die worden meegeleverd, kun je zowel grove als fijne soldeerwerkzaamheden uitvoeren. Met een opwarmtijd van slechts ±25 seconden kun je snel aan de slag en geniet je van alle bewegingsvrijheid tijdens het solderen, dankzij de Li-Ion accu.

Een ander voordeel van deze soldeerbout is de automatische uitschakeling na 10 minuten inactiviteit, wat een geruststellende gedachte is als je wel eens vergeet om apparaten uit te schakelen. De soldeerbout is ook erg licht van gewicht en ligt comfortabel in de hand dankzij de soft grip. Het opbergen van de soldeerbout is ook erg makkelijk en veilig, dankzij de bijgeleverde standaard waar je de soldeerbout in kunt plaatsen.

Als je op zoek bent naar een soldeerbout voor grove en fijne soldeerwerkzaamheden, die licht van gewicht is, snel opwarmt en gemakkelijk op te bergen is, dan is de VONROC Soldeerbout 4V een uitstekende keuze. Het feit dat je ook 3D geprinte modellen kunt bewerken met deze soldeerbout is een leuke extra. Het enige nadeel is misschien dat de soldeerbout niet geschikt is voor zwaardere soldeerwerkzaamheden.

Persoonlijk vind ik de VONROC Soldeerbout 4V een geweldige soldeerbout voor de meeste soldeerwerkzaamheden en ik raad hem zeker aan aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

7. Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout

 • list plusDeze soldeerbout heeft een temperatuurregeling, waardoor je het kunt aanpassen aan het materiaal dat je bewerkt.
 • list plusDe soldeerpunten zijn gemakkelijk te veranderen, waardoor je snel kunt schakelen tussen verschillende taken.
 • list plusDe soldeerbout is langdurig, waardoor je er lang plezier van zult hebben.

Nadelen Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout

 • list plusDe soldeerbout kan erg warm worden, waardoor je voorzichtig moet zijn om brandwonden te voorkomen.
 • list plusDe soldeerbout wordt geleverd zonder standaard, waardoor je zelf een plek moet vinden om het neer te zetten tijdens het werken.
 • list plusDe soldeerbout is niet draadloos, waardoor je beperkt bent in je bewegingsvrijheid tijdens het werken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

De Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout is een fantastisch gereedschap dat in staat is om maar liefst zes verschillende taken uit te voeren, waaronder solderen, smelten, krimpen, pyrografie, warm snijden en verf verwijderen. Het vermogen om zes verwisselbare tips te gebruiken, maakt deze soldeerbout veelzijdig en geschikt voor gedetailleerde en complexe taken. Met een gewicht van slechts 0,135 kg en een lengte van 21 cm is deze snoerloze soldeerbout gemakkelijk te hanteren en te gebruiken.

De belangrijkste specificaties van het Dremel gereedschap zijn indrukwekkend. Met een ontsteking van Piëzo, een brandduur van 90 minuten en een tankinhoud van 17 ml / 9 g, is deze soldeerbout in staat om zelfs de meest veeleisende taken uit te voeren. De temperatuur van de soldeerbout is ook indrukwekkend, met 1200 °C (in de open lucht), 680 °C (hete lucht) en 550 °C (tips).

Wat deze soldeerbout echt onderscheidt van andere soldeerbouten is de veelzijdigheid en het gemak van gebruik. De soldeerbout wordt geleverd met een opbergkoffer, zodat je alles gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. Bovendien is het gas dat wordt gebruikt voor de soldeerbout gemakkelijk verkrijgbaar, omdat het hetzelfde gas is dat wordt gebruikt voor sigaretaanstekers.

Over het algemeen is de Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout een fantastisch gereedschap dat geschikt is voor zowel beginners als professionals. Het is veelzijdig, gemakkelijk te gebruiken en heeft indrukwekkende specificaties. Als je op zoek bent naar een soldeerbout die in staat is om meerdere taken uit te voeren, dan is de Dremel 2000 VersaTip Soldeerbout zeker de moeite waard om te overwegen.

Als we toch een nadeel moeten noemen, dan is het wellicht de prijs. De soldeerbout is niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie

 • list plusDeze set bevat een groot aantal verschillende opzetstukken, waardoor het mogelijk is om verschillende patronen te branden.
 • list plusDe set kan ook gebruikt worden als soldeerbout, waardoor het een multifunctioneel gereedschap is.
 • list plusDe set is handig in gebruik en wordt geleverd met een handige opbergkoffer.

Nadelen Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie

 • list plusDe opzetstukken kunnen behoorlijk warm worden, waardoor voorzichtigheid geboden is tijdens het gebruik.
 • list plusDe set bevat geen opbergmogelijkheden voor de opzetstukken, waardoor deze los opgeborgen moeten worden.
 • list plusDe set is niet geschikt voor professioneel gebruik, vanwege de matige kwaliteit van de opzetstukken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een veelzijdige houtbrander set die al jouw creaties aankan? Dan is de Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie van Woodley zeker iets voor jou! Met maar liefst 32 opzetstukken kan je verschillende creaties maken en zelfs soldeer- of snijwerk verrichten. Het regelen van de temperatuur is ook makkelijk dankzij de uiterst nauwkeurige soldeerbout die je makkelijk instelt van 200 tot 450°C. Het is heel belangrijk om jouw creaties de grootste precisie te geven en deze Houtbrander Set helpt je daarbij. De set is makkelijk in gebruik en in 15 seconden is de soldeerbout opgewarmd. De verpakking van de set is 270 mm hoog en 148 mm breed. De handleiding is in vier talen te vinden, namelijk Nederlands, Duits, Engels en Frans. Het gewicht van de set is 429 g en het vermogen is 60 W.

Wat deze Houtbrander Set van andere producten onderscheidt, is dat het geschikt is voor zowel beginners als professionals. Je kan zelfs jouw werkset verder uitbreiden met deze set. De set bevat vingerbeschermers, opzetstukjes en templates. Woodley heeft werkelijk aan alles gedacht! De Houtbrander Set is ideaal voor het maken van sieraden of het graveren van houtpanelen. Je kan echt alles maken wat je wilt met deze soldeerbout.

Als specialist in Soldering iron, kan ik zeggen dat deze Houtbrander Set een uitstekende keuze is voor iedereen die geïnteresseerd is in pyrografie. De set heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat de set een beetje zwaar kan aanvoelen tijdens het gebruik. Dit kan echter worden opgelost door de soldeerbout op een comfortabele manier vast te houden. Al met al is de Houtbrander Set 43 Delig Pyrografie van Woodley een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en nauwkeurige soldeerbout.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation

 • list plusDit soldeerstation heeft een duurzame constructie, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet soldeerstation is betrouwbaar in gebruik, dankzij de geïntegreerde veiligheidsmaatregelen.
 • list plusDit soldeerstation is gemakkelijk in gebruik, dankzij de instelbare temperatuur en het ergonomische ontwerp.

Nadelen Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation

 • list plusHet soldeerstation heeft een klein bereik qua temperatuur, waardoor het niet geschikt is voor alle soorten soldeerwerk.
 • list plusDe kabel van de soldeerbout is kort, waardoor het bereik beperkt is.
 • list plusHet soldeerstation is niet erg draagbaar, waardoor het minder geschikt is voor gebruik op locatie.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een soldeerstation dat compact en efficiënt is? Dan is de Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation van Fahrenheit iets voor jou. Dit soldeerstation beschikt over alle features die je nodig hebt om elektronische componenten eenvoudig en snel te solderen. Dankzij de lange kabels kun je comfortabel werken en de in het soldeerstation ingebouwde tinhouder zorgt ervoor dat je altijd de benodigde verbruiksmaterialen bij de hand hebt.

Wat deze soldeerboutset uniek maakt, is de draaischakelaar aan de bovenzijde van het apparaat waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen. Hierdoor kun je het soldeerwerk aanpassen aan de behoefte van het elektronische component. Daarnaast wordt er bij deze set niet alleen 1 rol tin van 1mm, maar ook 1 rol tin van 1,5mm meegeleverd.

Met een vermogen van 60 W is deze soldeerstation efficiënt, maar niet overweldigend krachtig. Hierdoor is de set zeer geschikt voor de hobbyist of de professional die af en toe soldeerwerkzaamheden uitvoert. De soldeerbout is gemakkelijk in gebruik en de accessoires zoals de spons en soldeerpunt maken het werken nog prettiger.

Kortom, als je op zoek bent naar een compact soldeerstation dat efficiënt en gemakkelijk in gebruik is, dan is de Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation van Fahrenheit een goede keuze. Doordat je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen, is deze set geschikt voor verschillende soldeerwerkzaamheden. Het enige nadeel is dat de handleiding alleen in het Engels beschikbaar is.

Mijn persoonlijke mening: Ik vind de Complete Soldeerset Soldeerbout met Soldeerstation van Fahrenheit een uitstekende keuze voor de hobbyist of de professional die af en toe soldeerwerkzaamheden uitvoert. Het compacte formaat en de efficiënte werking maken deze set gemakkelijk in gebruik. De enige verbetering zou zijn als de handleiding ook in andere talen beschikbaar zou zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Lotiks Houtbrander met LCD Display

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lotiks Houtbrander met LCD Display

 • list plusDe houtbrander heeft een LCD-display, wat het gemakkelijk maakt om de temperatuur in de gaten te houden tijdens het gebruik.
 • list plusDe houtbrander heeft een uitgebreide set, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten houtbewerking.
 • list plusDe houtbrander is duurzaam en gaat lang mee, wat het een goede investering maakt voor hobbyisten en professionals.

Nadelen Lotiks Houtbrander met LCD Display

 • list plusDe houtbrander kan langzaam opwarmen, wat tijd kan kosten voordat het klaar is voor gebruik.
 • list plusDe houtbrander kan zwaar zijn, wat het moeilijk kan maken om langere tijd te gebruiken.
 • list plusDe houtbrander kan duur zijn in vergelijking met andere soorten houtbewerkingsgereedschap, wat het minder toegankelijk kan maken voor beginners.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Ben jij op zoek naar een complete houtbrander of soldeerset? Dan is de Lotiks Houtbrander met LCD Display echt iets voor jou! Deze soldeerset bevat alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met het maken van fantastische creaties. Deze set is geschikt voor zowel professioneel gebruik als hobbyisten.

Wat deze houtbrander zo uniek maakt, is het LCD-scherm dat de temperatuur van de soldeerbout weergeeft. Zo hoef je niet meer op de gok te solderen en kun je eenvoudig de juiste temperatuur instellen voor elk materiaal en ontwerp. De set wordt geleverd met 7 stencils, 26 verschillende opzetstukken en 5 metalen opzetstukken om van elk stuk hout of metaal een schitterend design te creëren.

Wat deze houtbrander onderscheidt van andere modellen, is het unieke design en de uitgebreide accessoires die worden meegeleverd. Hierdoor kun je direct aan de slag en hoef je geen extra accessoires aan te schaffen. De Lotiks Houtbrander heeft een vermogen van 60 W en weegt slechts 452 g. De handleiding is in het Nederlands en de verpakking is 154 mm breed en 46 mm hoog.

Deze houtbrander is ideaal voor het maken van houten of metalen designs, het repareren van elektronica of het solderen van kleine onderdelen. Het is een veelzijdige set die geschikt is voor zowel beginners als professionals. De voordelen van deze set zijn het LCD-scherm, de uitgebreide accessoires en het lichte gewicht. Een nadeel kan zijn dat het vermogen van 60 W mogelijk niet voldoende is voor zeer grote projecten.

Al met al is de Lotiks Houtbrander met LCD Display een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete soldeerset met veel accessoires en een handig LCD-scherm. Het is een veelzijdige set die geschikt is voor verschillende toepassingen en niveaus, zowel professioneel als hobbyisten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van soldeerbouten. Er zijn immers 416 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!