De Bestenu Secondelijm Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/25/2020


Op zoek naar een goede secondelijm? Lees dan in deze koopgids waar je op moet letten bij de aankoop van secondelijm.

Wat voor soorten secondelijm zijn er?

hide product content

Er zijn heel veel soorten secondelijm verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan secondelijm voor hout. Deze gebruik je om verschillende soorten hout aan elkaar te lijmen. Ook zijn er secondelijmen voor bijvoorbeeld glas en keramiek.

Daarnaast zijn er ook verschillen te vinden in de flacons. Zo zijn er kleine knijpbuisjes, maar ook grotere flessen met een fijne tuit. Wat er het beste voor jou werkt, hangt af van wat precies je gaat lijmen. Maak je veel modelvliegtuigjes, dan is een klein flesje met een nog kleiner tuitje een beter idee dan een grotere flacon.

Hoe krijg je secondelijm van je handen af?

hide product content

Er zijn verschillende manieren om secondelijm van je handen af te krijgen. Is de lijm nog niet hard, gebruik dan warm water en zeep. Als de lijm al hard is geworden, zijn er verschillende middeltjes die je kunt gebruiken.

Persoonlijk vind ik nagellakremover of aceton één van de meest eenvoudige. Je hebt er niet veel van nodig en de lijm lost snel op. Aceton is daarentegen geen gezond goedje: wees voorzichtig met het gebruik en spoel het naderhand goed van je huid af.

Een andere optie is het inwrijven met wasmiddel of boter. Met beide manier wrijf je eenvoudig de lijm eraf. Azijn is een andere populaire methode. Je gebruikt de azijn om je handen mee te wassen en de lijm zou los moeten laten.

Hoe bewaar ik secondelijm?

hide product content

Secondelijm bewaar je het beste in de koelkast. Door de kou is de luchtvochtigheid laag waardoor de lijm langer zacht blijft. Houd er rekening mee dat dit niet op gaat als je iets aan elkaar plakt - door de vochtigheid van je huid, plakt deze juist wel erg goed aan elkaar en wordt het sneller hard.

Hoe krijg je secondelijm weer los?

hide product content

Secondelijm op je huid verwijder je met verschillende middeltjes. Persoonlijk vind ik nagellakremover het beste werken. Secondelijm verwijderen van materiaal is erg lastig en of dit mogelijk is hangt af van op wat voor materiaal de lijm zit. Zit de lijm op glas of metaal dan krab je dit met een krabber voorzichtig af.

Zit de secondelijm op hout, dan wordt het erg moeilijk dit te verwijderen zonder het hout te beschadigen. Probeer eerst afwasmiddel met water. Werkt dit niet, dan kun je minerale olie proberen, maar er is een kans dat de olie vlekken achterlaat op het hout.

Wat moet ik doen voordat ik secondelijm gebruik?

hide product content

Voordat je secondelijm gebruikt, zorg je ervoor dat je werkoppervlak beschermt is. Gebruik oude kranten, een oud tafelkleed of iets anders om je tafel mee te bedekken. Ga je een groter oppervlak lijmen, schuur het dan eerst. Hierdoor hecht je lijm beter.

Na het schuren maak je het te lijmen oppervlak goed schoon. Als je dit niet doet, dan hecht de lijm zich aan het vuil en niet aan het oppervlak. Gebruik nu een kleine hoeveelheid lijm en breng dit aan op beide oppervlakken. Houd de onderdelen ongeveer 30 seconden vast zodat ze zich goed aan elkaar kunnen hechten.

Laat het nu een paar uur drogen. Secondelijm droogt enorm snel, maar heeft wel een paar uur nodig om de volledige draagkracht te krijgen. Is het koud en vochtig, dan kan het drogen wat langer in beslag nemen.

Hoe komt deze geweldige Secondelijm ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Secondelijm ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Secondelijms, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Secondelijms die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Secondelijms het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Secondelijms stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten gerelateerd aan Secondelijms

De beste Secondelijms op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Secondelijm in gel vorm. Druipt niet. Corrigeerbaar en licht vullend. Ideaal voor poreuze materialen. Lijmt diverse materialen zoals aardewerk, porselein, kurk, hout, karton, metaal, rubber en vele kunststoffen. Niet geschikt voor enkele kunststoffen (PE, PP, P.T.F.E. en siliconenrubber) en autoruiten.

1. bison secondelijm gel 2x2 gr


Product informatiePlus or Show more

Innovatieve universele lijm voor 1.001 reparaties in en om het huis. Extreem sterk, extreem elastisch, waterbestendig en vullend. Voor het repareren van poreuze en niet-poreuze materialen, zoals hout, textiel, leer, kurk, metaal, glas, plastic, rubber, keramische tegels, steen, cement en vele andere materialen. Geschikt voor binnen en buiten. Universele, sterke, flexibele, duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor dagelijks gebruik.

2. Bison max repair extreme lijm - 8 gram


Product informatiePlus or Show more

Voordeelpak secondenlijm. Lijmt porselein, rubber, hout, metaal, glas en kunststof.

3. Secondenlijm 3x 3g


Product informatiePlus or Show more

Saizi 5 Second Fix kan alles repareren binnen enkele seconden. Het geheim van de 5 Second Fix is de speciale formule van vloeibare kunststof die direct hard wordt na behandeling met UV-licht. De formule hecht alleen na activering met het meegeleverde UV-licht. Dit houdt in dat als u iets "lijmt", waar het UV lampje niet bij komt, de "lijm" niet kan harden en dus niet vast gaat zitten. Dit product is geen lijm. 5 Second Fix is waterbestendig, warmtebestendig en droogt helder op. Geschikt voor poreuze en niet-poreuze oppervlakken. 5seconds fix, hecht, maakt, repareerd en vult alles in enkele seconden. 5 second fix werkt op hout, metaal, plastic, glas, keramisch materiaal enz, Eenmaal hard kun je het kunststof bewerken. Je kunt het schuren, frezen en overschilderen. Gebruiksinstructie: 1. De te "Lijmen" oppervlakten vet vrij maken en licht opschuren / opruwen. 2. 5 Second Fix aanbrengen met de pen. 3. De vloeistof van alle kanten 5 seconden blootstellen aan het bijgeleverde UV licht. UV licht hierbij dicht bij de vloeistof houden. LET OP: Kijk niet rechtstreeks in het UV licht voor langere tijd.

4. 5 Second Fix -UV-Lijm Het is een speciale formule van vloeibare kunststof die hard wordt na bloodstelling aan het bijgeleverde UV licht/saizi


Product informatiePlus or Show more

Cosmofix industrielijm is een professionele hoogwaardige secondelijm op basis van cyanoacrylaat. Deze lijm wordt al jarenlang in de industrie gebruikt en is nu ook beschikbaar voor particulieren. Door de unieke samenstelling is deze lijm zeer sterk, transparant en vloeibaar. Breekt een oortje van je favoriete kopje af of zijn je schoenen stuk? Cosmofix biedt de oplossing. Cosmofix industrielijm is een veelzijdige lijm die voor veel verschillende soorten materiaal te gebruiken is en niet wit uitslaat! Laat je verrassen door de kracht van Cosmofix industrielijm. Ook zeer geschikt voor miniaturen en de modelbouw! Cosmofix industrielijm: •Fixeert •Lijmt in seconden •Snelle hechting voor montagewerkzaamheden •Goede adhesie-eigenschappen op verschillende 
ondergronden •Oplosmiddelvrij •Bruikbaar voor hechting met een maximale ruimte van 0,1 mm. •Goede bevochtiging van de substraten •Harde lijmvoeg •Bijzonder korte fixeertijden •Zeer hoge hechtingssterkte •Goede uv-stabiliteit •Hoge weerstand tegen koud en warmte •In droge, donkere ruimte 6 maanden houdbaar •In de koelomgeving lang houdbaar Cosmofix industrielijm is uitermate geschikt voor het lijmen van: De meeste kunststoffen Keramiek Aardewerk Steen en beton Rubber Leer Metaal Porselein EPDM Cosmofix Industrielijm past door de brievenbus!

5. Cosmofix Industrielijm, transparante secondelijm 20 gram met handige 3 standen doseer dop


Product informatiePlus or Show more

Waterbestendige, kleurloze knutsellijm op basis van polyvinyl-acetaat. Lijmt aardewerk, porselein, leer, textiel, canvas, papier, karton, hout, glas, metaal, diverse kunststoffen en piepschuim (tempex). Niet geschikt voor polyethyleen en polypropyleen.

6. Bison Universele Alleslijm Tube - 25 ml


Product informatiePlus or Show more

Loctite precision max heeft een extra lang mondstuk om de lijm te kunnen aanbrengen op moeilijk bereikbare plaatsen en kleine plekjes. Loctite's veelzijdige en betrouwbare Super Glue-3 Liquid is snel en sterk . Droogt transparent op en vormt binnen een paar seconden een langdurende, onzichtbare verbinding. Resistent tegen alle omstandigheden: Producteigenschappen: - veelzijdige, vloeibare superlijm, ideaal op niet-poreuze oppervlakken - water- en vaatwasserbestendig - Schokbestendig - Temperatuurbestendig (van -50°C tot en met 120°C) - lijmt in enkele seconden - bestand tegen zware belasting - droogt transparent op - gemakkelijk te openen, zelfdoorborende en anti verstoppingsdop - geschikt voor de meeste oppervlakken - oplosmiddelvrij

7. Loctite Secondelijm Precision Max 10 gr - Secondenlijm - Alleslijm - Multilijm - Seconde lijm


Product informatiePlus or Show more

Tesa Secondenlijm Sterk en snel Lijmt: leder, metalen, kunststoffen, porselein en hout 2 tubes met een inhoud van 3 gram

8. Tesa Secondenlijm - Secondelijm - seconden lijm - seconde - Superglue - Tube 2 x 3 gram


Product informatiePlus or Show more

Met deze set van 3 tubes superlijm heeft u een wereldwonder in huis. De 3 tubes secondelijm zijn geschikt voor het verlijmen van rubber, metaal, glas, kunststof, keramiek en hout. Werkt eenvoudig; draai de dop van de tube en prik de verzilvering door met de punt van dezelfde dop. Draai hierop de dosseerpunt / tuitje, zodat u kleine hoeveelheden van de secondelijm op een precieze wijze kan aanbrengen. Na gebruik de dop goed opdraaien en liefst verticaal bewaren met de dop naar beneden zodat lucht geen kans krijgt om de lijm uit te harden!

9. 3BMT - Secondenlijm - extra sterke superlijm voor rubber, metaal, glas, kunststof, keramiek en hout - 3 tubes van 3 gram


Product informatiePlus or Show more

Universele vloeibare secondelijm in tube. Supersterke en razendsnelle verbinding. Lijmt diverse materialen zoals vele kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk. Niet geschikt voor aardewerk en polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon en ook niet geschikt voor autoruiten.

10. Bison Vloeibaar Secondelijm


Producten gerelateerd aan Secondelijms


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Secondelijms. Er zijn namelijk 133 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Secondelijm kopen.