Bestenu

Beste secondelijmen - dec. 2022

Met meer dan 245 secondelijmen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste secondelijmen op een rij
01Score: 9.5
Tesa Secondenlijm
Tesa Secondenlijm
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
3BMT
3BMT
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Bison Vloeibaar Secondelijm
Bison Vloeibaar Secondelijm
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
Cosmofix Industrielijm, transparante secondelijm 20 gram met handige 3 standen doseer dop
Cosmofix Industrielijm, transparante secondelijm 20 gram met handige 3 standen doseer dop
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Tesa Secondenlijm
Tesa Secondenlijm
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Loctite schroefdraadborging 5g
Loctite schroefdraadborging 5g
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.3
Secondelijm met kwast 5 g
Secondelijm met kwast 5 g
Ga naar laagste prjis
08Score: 8
Bison Universele Alleslijm Tube
Bison Universele Alleslijm Tube
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.9
Max Repair Extreme 8 gram
Max Repair Extreme 8 gram
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.1
Bison Plasticlijm Hard
Bison Plasticlijm Hard
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Secondelijm Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Op zoek naar een goede secondelijm? Lees dan in deze koopgids waar je op moet letten bij de aankoop van secondelijm.

Wat voor soorten secondelijm zijn er?

Er zijn heel veel soorten secondelijm verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan secondelijm voor hout. Deze gebruik je om verschillende soorten hout aan elkaar te lijmen. Ook zijn er secondelijmen voor bijvoorbeeld glas en keramiek.

Daarnaast zijn er ook verschillen te vinden in de flacons. Zo zijn er kleine knijpbuisjes, maar ook grotere flessen met een fijne tuit. Wat er het beste voor jou werkt, hangt af van wat precies je gaat lijmen. Maak je veel modelvliegtuigjes, dan is een klein flesje met een nog kleiner tuitje een beter idee dan een grotere flacon.

Hoe krijg je secondelijm van je handen af?

Er zijn verschillende manieren om secondelijm van je handen af te krijgen. Is de lijm nog niet hard, gebruik dan warm water en zeep. Als de lijm al hard is geworden, zijn er verschillende middeltjes die je kunt gebruiken.

Persoonlijk vind ik nagellakremover of aceton één van de meest eenvoudige. Je hebt er niet veel van nodig en de lijm lost snel op. Aceton is daarentegen geen gezond goedje: wees voorzichtig met het gebruik en spoel het naderhand goed van je huid af.

Een andere optie is het inwrijven met wasmiddel of boter. Met beide manier wrijf je eenvoudig de lijm eraf. Azijn is een andere populaire methode. Je gebruikt de azijn om je handen mee te wassen en de lijm zou los moeten laten.

Hoe bewaar ik secondelijm?

Secondelijm bewaar je het beste in dekoelkast. Door de kou is de luchtvochtigheidlaag waardoor de lijm langer zacht blijft. Houd er rekening mee dat dit niet op gaat als je iets aan elkaar plakt - door de vochtigheid van je huid, plakt deze juist wel erg goed aan elkaar en wordt het sneller hard.

Hoe krijg je secondelijm weer los?

Secondelijm op je huid verwijder je met verschillende middeltjes. Persoonlijk vind ik nagellakremover het beste werken. Secondelijm verwijderen van materiaal is erg lastig en of dit mogelijk is hangt af van op wat voor materiaal de lijm zit. Zit de lijm op glas of metaal dan krab je dit met een krabber voorzichtig af.

Zit de secondelijm op hout, dan wordt het erg moeilijk dit te verwijderen zonder het hout te beschadigen. Probeer eerst afwasmiddel met water. Werkt dit niet, dan kun je minerale olie proberen, maar er is een kans dat de olie vlekken achterlaat op het hout.

Wat moet ik doen voordat ik secondelijm gebruik?

Voordat je secondelijm gebruikt, zorg je ervoor dat je werkoppervlak beschermt is. Gebruik oude kranten, een oud tafelkleed of iets anders om je tafel mee te bedekken. Ga je een groter oppervlak lijmen, schuur het dan eerst. Hierdoor hecht je lijm beter.

Na het schuren maak je het te lijmen oppervlak goed schoon. Als je dit niet doet, dan hecht de lijm zich aan het vuil en niet aan het oppervlak. Gebruik nu een kleine hoeveelheid lijm en breng dit aan op beide oppervlakken. Houd de onderdelen ongeveer 30 seconden vast zodat ze zich goed aan elkaar kunnen hechten.

Laat het nu een paar uur drogen. Secondelijm droogt enorm snel, maar heeft wel een paar uur nodig om de volledige draagkracht te krijgen. Is het koud en vochtig, dan kan het drogen wat langer in beslag nemen.

hero illustration

Hoe komt deze handige secondelijm lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste secondelijm ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over secondelijmen, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle secondelijmen die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke secondelijmen het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van secondelijmen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen die soortgelijk zijn aan secondelijmen

De beste secondelijmen in een oogopslag

1 - Tesa Secondenlijm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze sterke secondenlijm zorgt ervoor dat alles in een korte tijd kan worden geplakt. Verwerking: De te lijmen oppervlakken moeten schoon en vetvrij zijn. Lijm aan één kant dun aanbrengen en de onderdelen onmiddelijk samenbrengen. Na gebruik de dop weer goed opschroeven. Volledig opgebruiken! Raadgeving: Lijmresten op de huid (bijv: op de vingertoppen) kunnen worden weggehaald door eerst lauw water met zeep te laten weken en dan zachtjes te verwijderen.. Daarna de huid met zelf insmeren. Gevaaraanduidingen: Veroorzaakt huidirritatie Veroorzaakt ernstige oogirritatie Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken Voorzorgsmaatregelen: Zeer aandachtig de achterkant van de verpakking lezen Aanvullende gegevens: Cyanoacrylaat. Gevaarlijk. Kleeft binnen enkele seconden aan de huid en de oogleden. Buiten het bereik van kinderen houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - 3BMT

Loading..
Ga naar laagste prjis

Net dat ene glas gebroken, die inlegzool die loslaat of een plint die niet stevig vastzit? Met deze tube secondelijm haal je een klein wereldwonder in huis. De superplus secondelijm is geschikt voor plastic, rubber, metaal, hout, textiel, leder en glas. Hiermee verlijm je binnen enkele seconden de onderdelen. De secondelijm is super sterk, langwerkend en uiteraard transparant. Door de handige dosseertuit kan je precies de juiste hoeveelheid secondelijm gebruiken en door de dop kan je deze tube blijven gebruiken. Kenmerken Tube secondelijm, 15 gram inhoud Met dosseeruit en punaise om te openen Geschikt voor plastic, rubber, metaal, hout, textiel, leder en glas Superieurse en professionele kwaliteit: ultra sterk! Voorbereiding (meegeleverde Nederlandstalige gebruiksaanwijzing) Verwijder stof en oneffenheden op de gewenste ondergrond Zorg dat de ondergrond tevens droog is Gebruiksaanwijzing (meegeleverde Nederlandstalige gebruiksaanwijzing) Schroef de dosseertuit van het flesje Prik een gaatje in het flesje met bijgeleverde punaise Draai de tuit terug op het flesje Druppel een paar druppels secondelijm op het te lijmen oppervlakte Druk direct hierna de beide zijden op elkaar gedurende 30 seconden De delen zitten binnen enkele seconden vast, de maximale sterkte wordt bereikt na 24 uur en is afhankelijk van het materiaal Let op: buiten bereik van kinderen houden, altijd droog, hoog en veilig opbergen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Bison Vloeibaar Secondelijm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Universele vloeibare secondelijm in tube. Supersterke en razendsnelle verbinding. Lijmt diverse materialen zoals vele kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk. Niet geschikt voor aardewerk en polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon en ook niet geschikt voor autoruiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Cosmofix Industrielijm, transparante secondelijm 20 gram met handige 3 standen doseer dop

Loading..
Ga naar laagste prjis

Cosmofix industrielijm is een professionele hoogwaardige secondelijm op basis van cyanoacrylaat. Deze lijm wordt al jarenlang in de industrie gebruikt en is nu ook beschikbaar voor particulieren. Door de unieke samenstelling is deze lijm zeer sterk, transparant en vloeibaar. Breekt een oortje van je favoriete kopje af of zijn je schoenen stuk? Cosmofix biedt de oplossing. Cosmofix industrielijm is een veelzijdige lijm die voor veel verschillende soorten materiaal te gebruiken is en niet wit uitslaat! Laat je verrassen door de kracht van Cosmofix industrielijm. Ook zeer geschikt voor miniaturen en de modelbouw! Cosmofix industrielijm: •Fixeert •Lijmt in seconden •Snelle hechting voor montagewerkzaamheden •Goede adhesie-eigenschappen op verschillende 
ondergronden •Oplosmiddelvrij •Bruikbaar voor hechting met een maximale ruimte van 0,1 mm. •Goede bevochtiging van de substraten •Harde lijmvoeg •Bijzonder korte fixeertijden •Zeer hoge hechtingssterkte •Goede uv-stabiliteit •Hoge weerstand tegen koud en warmte •In droge, donkere ruimte 6 maanden houdbaar •In de koelomgeving lang houdbaar Cosmofix industrielijm is uitermate geschikt voor het lijmen van: De meeste kunststoffen Keramiek Aardewerk Steen en beton Rubber Leer Metaal Porselein EPDM Cosmofix Industrielijm past door de brievenbus!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Tesa Secondenlijm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tesa Secondenlijm Sterk en snel Lijmt: leder, metalen, kunststoffen, porselein en hout 2 tubes met een inhoud van 3 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Loctite schroefdraadborging 5g

Loading..
Ga naar laagste prjis

Lijm Loctite Schroefdraadborging 5gram Loctite schroefdraadborging vergrendelt en dicht snel en veilig bouten, moeren en metalen schroeven af en voorkomt losraken door trillingen en schokken. Beschermt tegen corrosie. Eenvoudig te demonteren met gereedschap. Flacon 5 gram.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Secondelijm met kwast 5 g

Loading..
Ga naar laagste prjis

Secondelijm 5 G, universele vloeibare secondelijm, in flacon met kwastje voor het gemakkelijk doseren, aanbrengen en uitsmeren van de lijm. Supersterke en razendsnelle verbinding, lijmt diverse materialen zoals vele kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk. Niet geschikt voor aardewerk en polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon en ook niet geschikt voor autoruiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Bison Universele Alleslijm Tube

Loading..
Ga naar laagste prjis

Waterbestendige, kleurloze knutsellijm op basis van polyvinyl-acetaat. Lijmt aardewerk, porselein, leer, textiel, canvas, papier, karton, hout, glas, metaal, diverse kunststoffen en piepschuim (tempex). Niet geschikt voor polyethyleen en polypropyleen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Max Repair Extreme 8 gram

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bison Max Repair Extreme is een sterke lijm die extreem elastisch, waterbestendig en vullend is Deze lijm is zowel geschikt voor gebruik binnen als voor gebruik buiten Gebaseerd op de Bison Polymeer Technologie, dus garandeert een universele, sterke, flexibele, duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor dagelijks gebruik Geschikt voor het repareren van poreuze en niet-poreuze materialen, zoals hout, textiel, leer, kurk, metaal, glas, plastic, rubber, keramische tegels, steen,cement en vele andere materialen Niet geschikt voor PE, PP, PTFE Inhoud: 8 g Kleur: transparant Uitvoering: origineel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Bison Plasticlijm Hard

Loading..
Ga naar laagste prjis

Transparante lijm voor hard plastic materialen. Waterbestendig. Lijmt kunststoffen die in het huishouden voorkomen, zoals ABS, acrylglas (perspex en plexiglas), polycarbonaat (lexan) en hard pvc. Niet geschikt voor polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan secondelijmen

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van secondelijmen. Er zijn namelijk 245 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste