Bestenu

Beste montagekit - nov. 2022

Met meer dan 370 montagekit op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste montagekit in een handige lijst
01Score: 9.9
Bison Polymax High Tack Universeelkit
Bison Polymax High Tack Universeelkit
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
Bison montagekit original 310 ML 2 stuks
Bison montagekit original 310 ML 2 stuks
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.7
Bison polymax high tack express wit duoverpakking
Bison polymax high tack express wit duoverpakking
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.6
Bison Polymax Express
Bison Polymax Express
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Bison montagelijm
Bison montagelijm
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
Sika Sikaflex 221 zwart
Sika Sikaflex 221 zwart
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.8
Zwaluw High Tack lijmkit
Zwaluw High Tack lijmkit
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.4
Montagekit Super 200 g
Montagekit Super 200 g
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.2
Bison Polymax Express kit
Bison Polymax Express kit
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Zwaluw High Tack 290Ml Zwart
Zwaluw High Tack 290Ml Zwart
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Montagekit Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Met montagekit kun je van alles in huis bevestigen, zonder schroeven of spijkers nodig te hebben. Hoe je de beste montagekit kiest en gebruikt, ontdek je in deze koopgids.

Wat voor soorten montagekit zijn er?

Alle montagekit is geschikt om mee te monteren en te bevestigen, maar sommige soorten hebben een specifieke, extra eigenschap. Met reguliere montagekit zijn de meeste klusjes uit te voeren. Over het algemeen heb je geen andere soort montagekit nodig, tenzij je op zoek bent naar een specifieke eigenschap die reguliere montagekit niet heeft.

Zo is er sneldrogende montagekit en extra sterke montagekit. Als je minder geduld of tijd hebt, zijn er dus ook opties voor montagekit die tijd besparen. Om erg zware voorwerpen te monteren, is het verstandig om voor extra zware montagekit te kiezen.

Montagekit is daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Reguliere montagekit heeft een witte kleur of is transparant, maar er bestaat ook zwarte en beige kit. Monteer je een doorschijnend voorwerp of blijven randjes kit zichtbaar, kies dan een kleur die zoveel mogelijk in de buurt komt van de kleur van het voorwerp.

Hoe gebruik je montagekit?

Voordat je de montagekit gebruikt, zorg je dat je je benodigdheden in orden hebt en de omstandigheden ideaal zijn. Regel eerst een kitpistool met een koker en gebruik de kit alleen wanneer de omgeving tussen de 5 en 40 °C is. Een te hoge of lage temperatuur beïnvloedt de werking van de kit, waardoor het te snel of te langzaam droogt en niet goed uit de tube komt.

Bereid het materiaal waar je de kit op aanbrengt altijd voor: dit moet schoon en droog zijn. Breng vervolgens de kit altijd zo gelijkmatig mogelijk aan. Je kunt met stippen of strepen werken, zo lang elk stukje van het materiaal maar evenveel kit krijgt. Breng de montagekit ook altijd aan op de hoekjes en langs randjes.

Druk het materiaal stevig aan op het oppervlak en corrigeer lichtjes als dat nodig is. Hoe lang je het materiaal aan moet blijven drukken voordat je los kunt laten, hangt af van het gewicht van het materiaal. Is het item dat je monteert erg licht, dan is een paar seconden aandrukken genoeg.

Monteer je een zwaar object dat niet kan leunen, zoals een spiegel, dan moet je langer aandrukken. De vast-los-vast methode is in dit geval erg effectief. Je brengt de kit aan, monteert het object, en haalt het direct weer los. Vervolgens wacht je 5 minuten.

Monteer het item nu weer op dezelfde plaats en druk het stevig aan. Houd het voor de zekerheid nog 5 minuten aangedrukt vast, of plaats een ander voorwerp waarop het montagewerk kan leunen.

Hoe sterk is montagekit?

Montagekit is een erg krachtig bevestigingsmiddel. Het is sterk genoeg om grote spiegels, tegels, kleine muurkastjes en meer mee te bevestigen. Twijfel je of montagekit sterk genoeg is om het voorwerp dat je in gedachten hebt te monteren, dan kun je voor de zekerheid een extra sterke variant kiezen. Blijven er alsnog twijfels, vraag dan advies van een vakman.

Hoe lang moet montagekit drogen?

De droogtijd van montagekit verschilt per soort en kan ook per merk verschillen. Hoe dik de laag gebruikte montagekit is, heeft ook invloed op de droogtijd. Vakmannen adviseren meestal om 24 uur te wachten; dan weten ze zeker dat de montagekit volledig opgedroogd is.

Vooral als de montagekit in vochtige ruimtes zoals de badkamer wordt gebruikt, is het verstandig om een dag te wachten. Gebruik je maar weinig montagekit of gebruik je een sneldrogende variant? Dan is de kit al na 6 - 12 uur volledig opgedroogd. Wees voor de zekerheid toch altijd voorzichtig wanneer de kit minder dan een dag geleden is aangebracht.

Hoe verwijder ik opgedroogde montagekit?

Als er na het monteren nog lijmresten overblijven, verwijder je die om het klusje netjes af te werken. Doe dit zo snel mogelijk na het monteren, wanneer de kit nog nat is. Hiervoor gebruik je terpentine. Let er wel op dat je het gemonteerde object niet verschuift.

Is de kit al opgedroogd, dan kun je de lijmresten niet meer met terpentine verwijderen. Je hebt dan gereedschap nodig, zoals een mesje of een schraper. Als het om grote hoeveelheden gaat, dan moet je de resten met een apparaat zoals een schuurmachine verwijderen. Let ook hier op dat je het gemonteerde object niet beschadigt.

hero illustration

Hoe komt deze handige montagekit lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste montagekit ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over montagekit, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle montagekit die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke montagekit het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van montagekit stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Producten die overeenkomstig zijn aan montagekit

De beste montagekit op een rij

1 - Bison Polymax High Tack Universeelkit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Polymax High Tack Universeelkit van Bison is hoogwaardige montagelijm met zeer hoge aanvangshechting op basis van MS-Polymer. Ideaal voor zware materialen en geschikt voor toepassingen binnen en buiten, waarbij fixeren of klemmen meestal niet noodzakelijk is. Lijmt uitstekend zeer veel materialen en ondergronden, zoals vrijwel alle bouwmaterialen: vele kunststoffen, steen, natuursteen, beton, hout, plaatmateriaal (bijv. gipsplaat, spaanplaat, trespa), pleisterwerk, diverse metalen, keramische tegels, glas. Niet geschikt voor PE, PP, bitumen en acrylglas. Voor het bevestigen van onder meer plaatmateriaal, boeiboorden, plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, isolatiemateriaal, gipsplaten, gipsornamenten, sierlijsten, spiegels, op allerlei ondergronden. Blijvend elastisch, oplosmiddelvrij, bestand tegen alle weersinvloeden, hecht op licht vochtige ondergrond, korte tijd corrigeerbaar, geen randzone-vervuiling, geen krimp: 100% lijm, ongevoelig voor schimmel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Bison montagekit original 310 ML 2 stuks

Loading..
Ga naar laagste prjis

Extra sterke, universele, vullende montagelijm op basis van neopreenrubber. Voor het eenvoudig en muurvast bevestigen van o.a. hout, kunststof, metaal, steen, gips en tegels op allerlei ondergronden zoals beton, steen, pleisterwerk, hout, spaanplaat, metaal en kunststof. Zowel binnen als buiten toepasbaar en geschikt voor het bevestigen van materialen onder spanning. Blijvend elastisch. Spijkers en schroeven overbodig. Ideaal voor het monteren van allerlei (bouw)materialen zoals hout, steen, beton, metaal en vele kunststoffen op allerlei ondergronden zoals beton, steen, pleisterwerk, hout, spaanplaat, metaal en kunststof. Zeer geschikt voor het bevestigen van o.a. regelwerk, plinten, drempels, vensterbanken, plaatmateriaal, lambrisering, schroten, afwerklatten, kabelgoten, naamplaten, huisnummers, wandbekledingsplaten, panelen, dorpels, keramische tegels, ophanghaakjes, stopcontacten, elektriciteitsdozen. Zowel binnen als buiten toepasbaar. Tevens geschikt voor het bevestigen van twee niet-poreuze materialen en het bevestigen van materialen onder spanning. PDF productinformatie Bison montagekit original () (klik om te openen) Instructievideo:

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Bison polymax high tack express wit duoverpakking

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bison poly max high tack express is een universele montagelijm en afdichtingskit, met hoge aanvangshechting en snelle eindsterkte opbouw. Lijmen Onder andere glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, Trespa®, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren Onder andere plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten Onder andere plinten, (kunststof) kozijnen, traptreden, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Niet geschikt voor PE, PP, PTFE en bitumen. Bij het verlijmen van kunststof altijd eerst een hechtingsproef uitvoeren. De hechting op kunststof kan variëren afhankelijk van het type kunststof en de kwaliteit van het kunststof. Eigenschappen • Zeer hoge aanvangshechting • Supersnelle eindsterkte opbouw • Zeer hoge eindsterkte • Blijvend elastisch • Binnen en buiten toepasbaar • Overschilderbaar (vooraf testen) • Goed vullend vermogen • Temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C • Water- en weerbestendig • 100% lijm (krimpvrij) • Hecht ook op licht vochtige ondergrond • Oplosmiddelvrij • Uitstekende hechting zonder primer • Zuurvrij, reukloos Voor gebruik Verwerkingsomstandigheden Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Oppervlakten eisen Beide delen moeten stevig, schoon, stof- en vetvrij zijn. Gebruik van primer niet nodig. Ondergrond mag licht-vochtig zijn. Gereedschap Koker met Bison power kitpistool () verwerken. Gebruik eventueel een rubberen hamer om aan te kloppen. Voorbereiding product Voor gebruik de koker aan de bovenzijde openen door de plastic nippel boven de schroefdraad, met de Bison multi tool (), af te snijden. Hierna de spuitmond bevestigen en deze kan ook met de Bison multi tool () schuin afgesneden worden op de gewenste diameter. Verbruik Bij dotsgewijze verlijming: 5-8 m²/kg. Tijdens gebruik Omgaan met verpakking • Lijmen en monteren: snijd de spuitmond af op een diameter van minimaal 0,5 cm. • Afdichten: snijd de spuitmond afhankelijk van de gewenste voegbreedte schuin af. Gebruiksaanwijzing Lijmen en monteren: Kit aanbrengen in strepen of dotten (om de 10-40 cm) plus altijd op hoekpunten en langs de randen van plaatmateriaal. Materiaal binnen 10 minuten op de juiste plaats aanbrengen en stevig aandrukken of licht aankloppen met een rubber hamer. Zware materialen zonodig 4 uur klemmen of fixeren. Handvast na 2 uur, de verbinding is nu voldoende sterk voor vervoer of lichte belasting. Maximale eindsterkte na ca. 4 uur, afhankelijk van de ondergrond (minimaal 1 poreus materiaal) en de omgevingsomstandigheden. Afdichten: Kit gelijkmatig tot op de bodem van de voeg aanbrengen en binnen 10 minuten gladstrijken met een vochtig (zeepwater zonder citroen) plamuurmes, kitstrijker of vinger. Verticale voegen van onder naar boven gladstrijken. Volledige doorharding na enkele dagen (afhankelijk van laagdikte). Bij het overschilderen met alkydverf kan het zo zijn dat de verf langzamer droogt. Aandachtspunten Onderstaande droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal één poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden. Wanneer de lijm onder water wordt toegepast, kan deze wit worden. Vermijd direct contact met UV straling (bv. bij afdichtingstoepassingen buiten). Na gebruik Vlekken/resten Gebruik terpentine () voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Opslagcondities Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats. --- PDF productinformatie Bison poly max crystal express () ---

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Bison Polymax Express

Loading..
Ga naar laagste prjis

Universele, kristalheldere montagelijm en afdichtingskit op basis van unieke SMP technologie. Voor het lijmen, monteren en afdichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Kristalhelder. Extra sterk. Blijvend elastisch. Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: Bouwtoepassingen: aansluitvoegen bij (kunststof) kozijnen, boeiboorden, daken, dakgoten, muren, lichtkoepels en schoorstenen. Topafdichting bij beglazing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Bison montagelijm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bison montagelijm 1001 toepassingen. Maakt boren, schroeven en spijkeren overbodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Sika Sikaflex 221 zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op! Afbeelding kan afwijken van daadwerkelijk product! Bijzondere kenmerken Een veelzijdige en langdurig beproefde eencomponent polyurethaankit met een goed standvermogen. Deze kit heeft een groot hechtvermogen en is geschikt voor een elastische, duurzame afdichting. Geschikte ondergronden zijn o.m. hout, metaal, metaalprimers en lakken (tweecomponenten systemen), keramische materialen en kunststoffen. Soortelijk gewicht: 1,25 g/cm³, afhankelijk van de kleur. Hardheid Shore A: 40. Treksterkte: 1,8 N/mm². Huidvormingstijd bij 23°C/RV 50%: 45 - 60 min. Doorhardingssnelheid bij 23°C/RV 50%: 3 mm/24 uur. Temperatuurbestendigheid: -40°C tot +90°C (kortstondig, max. 8 uur: +120°C). Specificaties Kleur: Zwart Verpakking: Patroon Inhoud: 300ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Zwaluw High Tack lijmkit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bijzondere kenmerken Zwaluw High Tack - Hoogwaardige en professionele constructie- en montagelijm met een extreem hoge aanvangskleefkracht Direct verlijmen zonder ondersteuning Hardt snel uit Blijvend elastisch Perfecte hechting op de meeste ondergronden zonder primer Zwaluw High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm voor het verlijmen van vele bouwmaterialen o.a. steen, beton, spiegels, glas, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S. en hout. Zwaluw Higrh Tack 290ml Wit Specificaties Kleur: Wit Inhoud: 290 ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Montagekit Super 200 g

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vullende lijm o.b.v. waterbasis (acrylaat dispersie), voor het, ook op oneffen en poreuze ondergronden, muurvast bevestigen van allerlei materialen. Oplosmiddelvrij. Vocht- en warmtebestendig, voor toepassingen binnen en buiten. Corrigeerbaar, kleur wit. Toepassingsgebied: lijmt hout, kunststof, metaal, steen, keramiek, gips en piepschuim,/tempex/polystyreenschuim op ondergronden van beton, steen, pleisterwerk, hout en spaanplaat. Niet geschikt voor polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP). Voor niet poreuze materialen onderling Bison Montagekit Original gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Bison Polymax Express kit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bijzondere kenmerken Universele montagelijm en afdichtingskit op basis van unieke SMP technologie, met snelle eindsterkte opbouw. Voor het lijmen, monteren en afdichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Binnen en buiten toepasbaar. Super snel. Extra sterk. Eigenschappen: Super snelle eindsterkte opbouw Zeer hoge eindsterkte Blijvend elastisch Binnen en buiten toepasbaar Overschilderbaar (vooraf testen) Goed vullend vermogen Temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C UV-, water- en weerbestendig 100% lijm (krimpvrij) Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos Toepassingsgebied: Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: o.a. plinten, (kunststof) kozijnen, traptreden, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Specificaties Verpakking: Koker Lengte: 50 mm Breedte: 50 mm Hoogte: 230 mm Gewicht: 497 g Kleur: Zwart Benadering dichtheid: 1.42 g/m³ Basisgrondstof: SMP-polymeer Verbruik: Bij dotsgewijze verlijming: 5-8 m²/kg. Strepen: uit 1 koker komt ca. 8-15 meter lijm (afhankelijk van diameter afgesneden spuitmond). Vlampunt: K3 (>55°C) Temperatuurbestendigheid: -40°C - +100°C Houdbaarheid ongeopend: Minimaal 18 maanden na productie. Houdbaarheid geopend: Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. Chemicaliënbestendigheid: Goed Droog-/Uithardingstijd: 4 uur. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid. Vastestofgehalte: 100 %

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Zwaluw High Tack 290Ml Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Let op! Afbeelding kan afwijken van daadwerkelijk product! Bijzondere kenmerken Zwaluw High Tack - Hoogwaardige en professionele constructie- en montagelijm met een extreem hoge aanvangskleefkracht Direct verlijmen zonder ondersteuning Hardt snel uit Blijvend elastisch Perfecte hechting op de meeste ondergronden zonder primer Zwaluw High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm voor het verlijmen van vele bouwmaterialen o.a. steen, beton, spiegels, glas, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S. en hout. Zwaluw Higrh Tack 290ml Zwart Specificaties Kleur: Zwart Inhoud: 290 ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen gerelateerd aan montagekit

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van montagekit. Er zijn immers 370 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste