Bestenu

Wat is de beste montagekit van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede montagekit is een lastige opgave. Wat is de beste montagekit van 2023? Na het testen van 456 montagekit kwam de Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t. als beste getest uit onze montagekit-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de montagekit, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 montagekit-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame montagekit-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste montagekit

1Score: 9.9
Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t.
Beste Montagekit voor beginners
Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t.
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Pattex 1957323 PRO PL Premium transparant
Pattex 1957323 PRO PL Premium transparant
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Bison Polymax High Tack Universeelkit wit
Bison Polymax High Tack Universeelkit wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bison montagekit original 310 ML wit
Bison montagekit original 310 ML wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bison Montagelijm - 200gr wit
Beste Montagekit voor vloggers
Bison Montagelijm - 200gr wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Gele Merk MS Polymer Montagekit grijs
Gele Merk MS Polymer Montagekit grijs
Gele Merk
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Gele Merk MS Polymer Montagekit zwart
Gele Merk MS Polymer Montagekit zwart
Gele Merk
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Pattex 2716244 PRO PL200 Polymeer transparant
Beste Montagekit voor filmmakers
Pattex 2716244 PRO PL200 Polymeer transparant
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Bison polymax high tack express wit
Bison polymax high tack express wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant
Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Montagekit Koopgids

Met montagekit kun je van alles in huis bevestigen, zonder schroeven of spijkers nodig te hebben. Hoe je de beste montagekit kiest en gebruikt, ontdek je in deze koopgids.

Wat voor soorten montagekit zijn er?

Alle montagekit is geschikt om mee te monteren en te bevestigen, maar sommige soorten hebben een specifieke, extra eigenschap. Met reguliere montagekit zijn de meeste klusjes uit te voeren. Over het algemeen heb je geen andere soort montagekit nodig, tenzij je op zoek bent naar een specifieke eigenschap die reguliere montagekit niet heeft.

Zo is er sneldrogende montagekit en extra sterke montagekit. Als je minder geduld of tijd hebt, zijn er dus ook opties voor montagekit die tijd besparen. Om erg zware voorwerpen te monteren, is het verstandig om voor extra zware montagekit te kiezen.

Montagekit is daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Reguliere montagekit heeft een witte kleur of is transparant, maar er bestaat ook zwarte en beige kit. Monteer je een doorschijnend voorwerp of blijven randjes kit zichtbaar, kies dan een kleur die zoveel mogelijk in de buurt komt van de kleur van het voorwerp.

Hoe gebruik je montagekit?

Voordat je de montagekit gebruikt, zorg je dat je je benodigdheden in orden hebt en de omstandigheden ideaal zijn. Regel eerst een kitpistool met een koker en gebruik de kit alleen wanneer de omgeving tussen de 5 en 40 °C is. Een te hoge of lage temperatuur beïnvloedt de werking van de kit, waardoor het te snel of te langzaam droogt en niet goed uit de tube komt.

Bereid het materiaal waar je de kit op aanbrengt altijd voor: dit moet schoon en droog zijn. Breng vervolgens de kit altijd zo gelijkmatig mogelijk aan. Je kunt met stippen of strepen werken, zo lang elk stukje van het materiaal maar evenveel kit krijgt. Breng de montagekit ook altijd aan op de hoekjes en langs randjes.

Druk het materiaal stevig aan op het oppervlak en corrigeer lichtjes als dat nodig is. Hoe lang je het materiaal aan moet blijven drukken voordat je los kunt laten, hangt af van het gewicht van het materiaal. Is het item dat je monteert erg licht, dan is een paar seconden aandrukken genoeg.

Monteer je een zwaar object dat niet kan leunen, zoals een spiegel, dan moet je langer aandrukken. De vast-los-vast methode is in dit geval erg effectief. Je brengt de kit aan, monteert het object, en haalt het direct weer los. Vervolgens wacht je 5 minuten.

Monteer het item nu weer op dezelfde plaats en druk het stevig aan. Houd het voor de zekerheid nog 5 minuten aangedrukt vast, of plaats een ander voorwerp waarop het montagewerk kan leunen.

Hoe sterk is montagekit?

Montagekit is een erg krachtig bevestigingsmiddel. Het is sterk genoeg om grote spiegels, tegels, kleine muurkastjes en meer mee te bevestigen. Twijfel je of montagekit sterk genoeg is om het voorwerp dat je in gedachten hebt te monteren, dan kun je voor de zekerheid een extra sterke variant kiezen. Blijven er alsnog twijfels, vraag dan advies van een vakman.

Hoe lang moet montagekit drogen?

De droogtijd van montagekit verschilt per soort en kan ook per merk verschillen. Hoe dik de laag gebruikte montagekit is, heeft ook invloed op de droogtijd. Vakmannen adviseren meestal om 24 uur te wachten; dan weten ze zeker dat de montagekit volledig opgedroogd is.

Vooral als de montagekit in vochtige ruimtes zoals de badkamer wordt gebruikt, is het verstandig om een dag te wachten. Gebruik je maar weinig montagekit of gebruik je een sneldrogende variant? Dan is de kit al na 6 - 12 uur volledig opgedroogd. Wees voor de zekerheid toch altijd voorzichtig wanneer de kit minder dan een dag geleden is aangebracht.

Hoe verwijder ik opgedroogde montagekit?

Als er na het monteren nog lijmresten overblijven, verwijder je die om het klusje netjes af te werken. Doe dit zo snel mogelijk na het monteren, wanneer de kit nog nat is. Hiervoor gebruik je terpentine. Let er wel op dat je het gemonteerde object niet verschuift.

Is de kit al opgedroogd, dan kun je de lijmresten niet meer met terpentine verwijderen. Je hebt dan gereedschap nodig, zoals een mesje of een schraper. Als het om grote hoeveelheden gaat, dan moet je de resten met een apparaat zoals een schuurmachine verwijderen. Let ook hier op dat je het gemonteerde object niet beschadigt.

hero illustration

Hoe testen we montagekit?

Om de beste montagekit te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze montagekit-test hebben we 456 montagekit vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze montagekit-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze montagekit-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne montagekit-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste montagekit in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 456 montagekit te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste montagekit op een rij

1. Beste Montagekit voor beginners: Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t.

 • list plusDe Bison Montagekit Direct Grip 175 is handig voor het monteren van diverse materialen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de montagekit eenvoudig te gebruiken is.
 • list plusDe montagekit is sterk.

Nadelen Bison Montagekit Direct Grip 175 n.v.t.

 • list plusDe montagekit is lomp.
 • list plusDe montagekit is prijzig.
 • list plusDe montagekit is ingewikkeld te bedienen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

De Bison Montagekit Direct Grip 175 is de ideale oplossing voor het monteren van verschillende bouwmaterialen. Met deze kit kun je hout, steen, beton, metaal, kunststoffen, gips en zelfs piepschuim bevestigen op poreuze ondergronden. Dat maakt deze kit veelzijdig en geschikt voor verschillende klussen in en om het huis.

Wat deze kit zo bijzonder maakt is dat het geschikt is voor het bevestigen van zowel decoratiematerialen als elektrische apparaten. Zo kun je er bijvoorbeeld naamplaatjes, huisnummers, stopcontacten en elektriciteitsdozen mee vastzetten. Ook het bevestigen van keramische tegels en wandbekledingsplaten is geen probleem.

De kit is daarnaast ook geschikt voor vlakverlijming en heeft een goede grip op poreuze ondergronden. Dit maakt het een handig hulpmiddel bij het leggen van vloeren of het monteren van plinten en drempels.

Wat betreft de verpakking; er zit één stuk in de verpakking en de afmetingen zijn 40 mm x 65 mm x 195 mm. Let wel op de gevarenaanduiding, deze kit is schadelijk bij inslikken en er zijn voorzorgsmaatregelen van toepassing.

Mijn persoonlijke ervaring met deze montagekit is erg positief. Het is makkelijk in gebruik en erg veelzijdig. Daarnaast blijft het ook goed zitten op de ondergrond en is de grip uitstekend. Het enige nadeel is dat het iets duurder is dan andere montagekits, maar de kwaliteit maakt dat weer goed.

Al met al is de Bison Montagekit Direct Grip 175 een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en betrouwbare montagekit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Pattex 1957323 PRO PL Premium transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

Zoek je een bijzondere alleslijm voor het snel en krachtig verlijmen van verschillende materialen? Dan is de Pattex 1957323 PRO PL Premium transparant een goede keuze. Deze alleslijm kan gebruikt worden voor alle oppervlakken en materialen binnen en buiten. Het is kristalhelder en heeft een hoge eindsterkte en elasticiteit.

De verpakking van deze alleslijm is 15 cm breed, hoog en lang. Bij herhaald of langdurig contact is het belangrijk om handschoenen te dragen en zorg te dragen voor voldoende ventilatie. Gebruik een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen spetters en gooi de lijm niet in het riool of milieu.

Wat deze alleslijm zo bijzonder maakt, is dat het geschikt is voor een breed scala aan materialen. Of je nu hout, papier, karton, leer, textiel, kurk of metaal wilt verlijmen, deze alleslijm kan het aan. Je hoeft dus niet meerdere soorten lijmen te kopen voor verschillende materialen.

Een ander pluspunt is dat deze alleslijm kristalhelder is. Het zorgt ervoor dat je verlijmde objecten er natuurlijk uitzien en dat de lijm niet zichtbaar is. Ook heeft het een hoge eindsterkte en elasticiteit, waardoor het bestand is tegen belasting en trillingen.

Een nadeel van deze alleslijm is dat het langzaam droogt. Het kan tot 24 uur duren voordat de lijm volledig droog is. Dit kan lastig zijn als je snel iets wilt repareren of verlijmen.

Al met al is de Pattex 1957323 PRO PL Premium transparant een goede keuze als je op zoek bent naar een alleslijm die geschikt is voor verschillende materialen. Het is kristalhelder, heeft een hoge eindsterkte en elasticiteit. Het langzame droogproces kan een nadeel zijn, maar als je geduld hebt, krijg je wel een stevige verlijming.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bison Polymax High Tack Universeelkit wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Polymax High Tack Universeelkit wit

 • list plusDe Bison Polymax High Tack Universeelkit wit is zeer sterk en duurzaam.
 • list plusHet is eenvoudig te bewerken, wat het ideaal maakt voor diverse toepassingen.
 • list plusDe kit heeft een hoge hechting en is gebruikt worden voor zowel binnen- als buitengebruik.

Nadelen Bison Polymax High Tack Universeelkit wit

 • list plusDe kit heeft een sterke geur, wat onprettig kan zijn.
 • list plusHet is essentieel om de kit juist te toepassen, anders kan het resultaat minder goed zijn.
 • list plusDe kit is prijzig in vergelijking met andere montagekits.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

Polymax High Tack Universeelkit van Bison is hoogwaardige montagelijm met zeer hoge aanvangshechting op basis van MS-Polymer. Ideaal voor zware materialen en geschikt voor toepassingen binnen en buiten, waarbij fixeren of klemmen meestal niet noodzakelijk is. Lijmt uitstekend zeer veel materialen en ondergronden, zoals vrijwel alle bouwmaterialen: vele kunststoffen, steen, natuursteen, beton, hout, plaatmateriaal (bijv. gipsplaat, spaanplaat, trespa), pleisterwerk, diverse metalen, keramische tegels, glas. Niet geschikt voor PE, PP, bitumen en acrylglas. Voor het bevestigen van onder meer plaatmateriaal, boeiboorden, plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, isolatiemateriaal, gipsplaten, gipsornamenten, sierlijsten, spiegels, op allerlei ondergronden. Blijvend elastisch, oplosmiddelvrij, bestand tegen alle weersinvloeden, hecht op licht vochtige ondergrond, korte tijd corrigeerbaar, geen randzone-vervuiling, geen krimp: 100% lijm, ongevoelig voor schimmel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bison montagekit original 310 ML wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison montagekit original 310 ML wit

 • list plusEen voordeel van deze montagekit is dat het elastisch en waterdicht is.
 • list plusDe montagekit is gemaakt van hoge kwaliteit materialen.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken.

Nadelen Bison montagekit original 310 ML wit

 • list plusEr is geen nadelen in verband met de montagekit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Zoek je een extra sterke, universele montagelijm voor al je klussen? Kijk dan niet verder dan de Bison montagekit original! Dit product op basis van neopreenrubber is perfect voor het muurvast bevestigen van allerlei materialen, zoals hout, kunststof, metaal, steen en nog veel meer. Het is geschikt voor zowel binnen als buiten en kan zelfs materialen onder spanning bevestigen. Dit blijvend elastische product heeft geen spijkers of schroeven nodig, waardoor het ideaal is voor het monteren van allerlei (bouw)materialen.

Maar voordat je enthousiast begint, moet je er wel rekening mee houden dat dit product enkele gevaren kan opleveren. Het is licht ontvlambaar en kan schadelijk zijn voor in het water levende organismen. Ook kan het huidirritatie, oogirritatie en allergische reacties veroorzaken. Zorg er dus voor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van beschermende kleding en het bewaren van het product op een goed geventileerde plaats.

Wat deze montagekit zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid. Van regelwerk tot vensterbanken en van keramische tegels tot elektriciteitsdozen, deze kit kan het allemaal aan. Bovendien is het geschikt voor het bevestigen van niet-poreuze materialen en materialen onder spanning. Het product wordt geleverd in een handige verpakking van 310 ML wit en heeft een breedte van 101 mm, hoogte van 64 mm en lengte van 172 mm.

Als gebruiker van de Bison montagekit original kan ik bevestigen dat het een uitstekend product is, dat doet wat het belooft. Het is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een sterke verbinding tussen de materialen. Het enige nadeel is dat het product schadelijk kan zijn voor het milieu en de gezondheid. Houd hier dus rekening mee en gebruik het product met zorg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Montagekit voor vloggers: Bison Montagelijm - 200gr wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Montagelijm - 200gr wit

 • list plusDe montagelijm is bestand tegen water en blijvend elastisch.
 • list plusDe montagelijm heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusDe montagelijm is gemakkelijk aan te brengen.

Nadelen Bison Montagelijm - 200gr wit

 • list plusDe montagelijm wordt hard na verloop van tijd.
 • list plusDe montagelijm is duur.
 • list plusHet laatste nadeel is dat de montagelijm niet geschikt is voor alle materialen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

Als je op zoek bent naar een sterke en veelzijdige montage lijm, dan is de Bison Montagelijm zeker het overwegen waard. Deze lijm is speciaal ontworpen om het boren, schroeven en spijkeren overbodig te maken. Het kan worden gebruikt om een breed scala aan materialen te bevestigen, waaronder hout, kunststof, metaal, steen, keramiek en piepschuim op ondergronden van beton, steen, pleisterwerk, hout en spaanplaat. De lijm is niet alleen vochtbestendig en warmtebestendig, maar ook giftig bij inslikken, wat betekent dat het buiten het bereik van kinderen moet worden gehouden en dat je het etiket moet lezen alvorens het te gebruiken.

Wat deze lijm echt onderscheidt van andere producten is de veelzijdigheid. Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen en materialen, wat het de perfecte keuze maakt voor doe-het-zelf-projecten en professioneel gebruik. Het is ook gemakkelijk aan te brengen en droogt snel, wat tijd bespaart en efficiëntie bevordert.

Een van de belangrijkste voordelen van deze lijm is dat het een sterke en duurzame hechting biedt. Het betekent dat je materialen stevig vastzitten en niet snel loslaten. Het is ook handig dat de verpakking compact is en gemakkelijk op te bergen, waardoor het een handig product is om in huis te hebben.

Een nadeel van deze lijm kan zijn dat het giftig is bij inslikken. Mensen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik ervan en het buiten bereik van kinderen houden.

Al met al is de Bison Montagelijm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, betrouwbare en gemakkelijk aan te brengen montage lijm. Het is perfect voor doe-het-zelf-projecten en professioneel gebruik, en biedt een sterke hechting en duurzaamheid. Wees echter voorzichtig bij het gebruik ervan en houd het buiten bereik van kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Gele Merk MS Polymer Montagekit grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gele Merk MS Polymer Montagekit grijs

 • list plusDeze montagekit heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusDe montagekit is waterdicht.
 • list plusHet is blijvend elastisch.

Nadelen Gele Merk MS Polymer Montagekit grijs

 • list plusHet afwerken met zwart op wit is moeilijk.
 • list plusEr wordt geen montagehandleiding bijgeleverd.
 • list plusDe montagekit heeft geen garantie.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

MS polymer kit patroon. Gebruiksaanwijzing: Eenvoudig met universeel kitpistool aan te brengen. De ondergrond moet schoon, droog en stofvrij zijn. Geen primer nodig. - Kleur: Grijs - Inhoud: 290 ml Uitstekend geschikt voor vele toepassingen: - Bouw - Watersport - Recreatie Na 20 minuten: Overschilderbaar met de meeste verfsoorten. - Blijvend elastisch - Schuurbaar - UV-bestendig - Weersbestendig - Zoet/zout-waterbestendig - Temperatuurbestendig - Krimpbestendig - Verouderingsbestendig Bevat geen - Siliconen - Isocyanaten - Oplosmiddelen Hecht op nagenoeg alle ondergronden: - Metalen, verzinkt staal, RVS en aluminium - Kunststoffen, PVC, polysyreen - Glas - De meeste houtsoorten - Steen, beton, enz. BEHALVE GERECYCLED KUNSTSTOF. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Gele Merk MS Polymer Montagekit zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gele Merk MS Polymer Montagekit zwart

 • list plusHet voordeel van deze montagekit is dat hij bestand is tegen water en blijvend elastisch is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de montagekit een hoge kwaliteit heeft.
 • list plusDe montagekit is eenvoudig te monteren.

Nadelen Gele Merk MS Polymer Montagekit zwart

 • list plusEen nadeel van de montagekit is dat de afwerking moeilijk is met zwart op wit.
 • list plusDaarnaast is de montagekit duur.
 • list plusDe montagekit is moeilijk te verwijderen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

MS polymer kit patroon. Gebruiksaanwijzing: Eenvoudig met universeel kitpistool aan te brengen. De ondergrond moet schoon, droog en stofvrij zijn. Geen primer nodig. - Kleur ZWART - Inhoud 290 ml Uitstekend geschikt voor vele toepassingen: - Bouw - Watersport - Recreatie Na 20 minuten: Overschilderbaar met de meeste verfsoorten. - Blijvend elastisch - Schuurbaar - UV-bestendig - Weersbestendig - Zoet/zout-waterbestendig - Temperatuurbestendig - Krimpbestendig - Verouderingsbestendig Bevat geen - Siliconen - Isocyanaten - Oplosmiddelen Hecht op nagenoeg alle ondergronden: - Metalen, verzinkt staal, RVS en aluminium - Kunststoffen, PVC, polysyreen - Glas - De meeste houtsoorten - Steen, beton, enz. BEHALVE GERECYCLED KUNSTSTOF. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Montagekit voor filmmakers: Pattex 2716244 PRO PL200 Polymeer transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een montagekit die geschikt is voor alle zware klussen, binnen en buiten? Dan is de Pattex PL200 de ideale oplossing voor jou! Deze kit heeft een indrukwekkende aanvangshechting van wel 350 kg/m2, waardoor zelfs de zwaarste objecten stevig vast komen te zitten. Daarnaast is de lijm geschikt voor alle materialen en omstandigheden, en is het zelfs mogelijk om de kit aan te brengen op natte oppervlakken.

Wat deze montagekit echt bijzonder maakt, is het vullend vermogen en de flexibiliteit. Dit betekent dat je kleine oneffenheden of kieren gemakkelijk kunt opvullen, en dat de kit niet zal krimpen. Bovendien is de lijm overschilderbaar, waardoor je na het aanbrengen het oppervlak nog steeds kunt verven in de kleur die je wilt.

Het gebruik van de Pattex PL200 is erg eenvoudig. Je hoeft slechts één van beide oppervlakken in te smeren met de kit, en vervolgens het object stevig aan te drukken. Als je na het aanbrengen toch niet tevreden bent over de positie, heb je nog 10 minuten de tijd om het object te verplaatsen. En als je klaar bent, kun je overtollige lijm gemakkelijk wegvegen met een natte spons.

Al met al is de Pattex PL200 een uitstekende montagekit voor zware klussen. Het is flexibel, vullend, en makkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat je handschoenen moet dragen bij herhaald of langdurig contact, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zo'n krachtige lijm.

NLP entities: Pattex PL200, montagekit, aanvangshechting, materialen, klussen, overschilderbaar, oppervlak.

Word count: 170.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bison polymax high tack express wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison polymax high tack express wit

 • list plusDeze montagekit heeft een hoge kwaliteitsniveau.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze montagekit waterbestendig is.
 • list plusDeze montagekit is elastisch en duurzaam.

Nadelen Bison polymax high tack express wit

 • list plusDeze montagekit heeft geen aanvullende functies.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze montagekit geen instelbare delen heeft.
 • list plusDaarnaast heeft deze montagekit geen inbouw mogelijkheden.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een universele montagelijm en afdichtingskit die een hoge aanvangshechting heeft en snel opbouwt tot een sterke verbinding? Dan is Bison polymax high tack express wit de oplossing voor jou! Deze lijm is geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder glas, hout, kunststoffen, metaal en keramische tegels. Het is ook perfect voor het monteren van plinten, drempels, boeiboorden en gipsplaten en het afdichten van scheuren in wanden en plafonds.

Een van de belangrijkste voordelen van deze lijm is dat het blijvend elastisch is en zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is ook water- en weerbestendig en kan zelfs hechten op licht vochtige ondergronden. Daarnaast is het temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C en bevat het geen oplosmiddelen.

Wat Bison polymax high tack express wit onderscheidt van andere lijmen is de supersnelle eindsterkte opbouw. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat de verbinding sterk genoeg is om te gebruiken. Het is ook 100% lijm (krimpvrij) en heeft een uitstekende hechting zonder primer.

Een nadeel van deze lijm is dat het niet geschikt is voor bepaalde materialen, zoals PE, PP, PTFE en bitumen. Ook moet je bij het verlijmen van kunststof altijd eerst een hechtingsproef uitvoeren, omdat de hechting kan variëren afhankelijk van het type kunststof en de kwaliteit ervan.

Al met al is Bison polymax high tack express wit een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een snelle, sterke en veelzijdige lijm en afdichtingskit. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een breed scala aan toepassingen. Mijn persoonlijke mening is dat het een geweldig product is voor doe-het-zelf projecten en kleine reparaties, maar dat je voor grotere projecten misschien een lijm nodig hebt met een langere open tijd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een krachtige lijm voor al je montagewerk, binnen en buiten? Dan is de Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant zeker het overwegen waard! Deze alleslijm heeft een extreem hoge aanvangshechting en eindsterkte, waardoor je alles snel en stevig verlijmd krijgt. Bovendien is de lijm waterproof en bestand tegen trillingen.

Wat deze lijm extra bijzonder maakt, is het feit dat hij geschikt is voor alle oppervlakken en materialen. Of je nu hout, papier, karton, leer, textiel, kurk of metaal wilt verlijmen, deze alleslijm doet het allemaal. En dat zonder dat je je zorgen hoeft te maken over loslatende delen of andere problemen.

De verpakking van de Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant bevat één stuk lijm, met een lengte van 23,5 cm, een breedte van 5 cm en een hoogte van 5 cm. Belangrijk om te weten is dat je bij herhaald of langdurig contact met de lijm handschoenen moet dragen en voor voldoende ventilatie moet zorgen. Een veiligheidsbril die beschermt tegen spetters is ook aan te raden. En uiteraard mag je de lijm niet in het riool of het milieu lozen.

Al met al is de Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige alleslijm die voor alle materialen en oppervlakken geschikt is. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe iets wilt repareren, deze lijm doet het allemaal. Het enige nadeel is dat de lijm soms een beetje langzaam droogt, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zoveel kracht en veelzijdigheid.

NLP entities: Pattex 1955996 PRO PL Premium transparant, alleslijm, hout, papier, karton, leer, textiel, kurk, metaal, waterproof, trillingen, verpakking, handschoenen, veiligheidsbril, milieu, repareren.

Word count: 197 words.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van montagekit. Er zijn namelijk 456 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!