De Bestenu Montagekit Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Met montagekit kun je van alles in huis bevestigen, zonder schroeven of spijkers nodig te hebben. Hoe je de beste montagekit kiest en gebruikt, ontdek je in deze koopgids.

Wat voor soorten montagekit zijn er?

hide product content

Alle montagekit is geschikt om mee te monteren en te bevestigen, maar sommige soorten hebben een specifieke, extra eigenschap. Met reguliere montagekit zijn de meeste klusjes uit te voeren. Over het algemeen heb je geen andere soort montagekit nodig, tenzij je op zoek bent naar een specifieke eigenschap die reguliere montagekit niet heeft.

Zo is er sneldrogende montagekit en extra sterke montagekit. Als je minder geduld of tijd hebt, zijn er dus ook opties voor montagekit die tijd besparen. Om erg zware voorwerpen te monteren, is het verstandig om voor extra zware montagekit te kiezen.

Montagekit is daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Reguliere montagekit heeft een witte kleur of is transparant, maar er bestaat ook zwarte en beige kit. Monteer je een doorschijnend voorwerp of blijven randjes kit zichtbaar, kies dan een kleur die zoveel mogelijk in de buurt komt van de kleur van het voorwerp.

Hoe gebruik je montagekit?

hide product content

Voordat je de montagekit gebruikt, zorg je dat je je benodigdheden in orden hebt en de omstandigheden ideaal zijn. Regel eerst een kitpistool met een koker en gebruik de kit alleen wanneer de omgeving tussen de 5 en 40 °C is. Een te hoge of lage temperatuur beïnvloedt de werking van de kit, waardoor het te snel of te langzaam droogt en niet goed uit de tube komt.

Bereid het materiaal waar je de kit op aanbrengt altijd voor: dit moet schoon en droog zijn. Breng vervolgens de kit altijd zo gelijkmatig mogelijk aan. Je kunt met stippen of strepen werken, zo lang elk stukje van het materiaal maar evenveel kit krijgt. Breng de montagekit ook altijd aan op de hoekjes en langs randjes.

Druk het materiaal stevig aan op het oppervlak en corrigeer lichtjes als dat nodig is. Hoe lang je het materiaal aan moet blijven drukken voordat je los kunt laten, hangt af van het gewicht van het materiaal. Is het item dat je monteert erg licht, dan is een paar seconden aandrukken genoeg.

Monteer je een zwaar object dat niet kan leunen, zoals een spiegel, dan moet je langer aandrukken. De vast-los-vast methode is in dit geval erg effectief. Je brengt de kit aan, monteert het object, en haalt het direct weer los. Vervolgens wacht je 5 minuten.

Monteer het item nu weer op dezelfde plaats en druk het stevig aan. Houd het voor de zekerheid nog 5 minuten aangedrukt vast, of plaats een ander voorwerp waarop het montagewerk kan leunen.

Hoe sterk is montagekit?

hide product content

Montagekit is een erg krachtig bevestigingsmiddel. Het is sterk genoeg om grote spiegels, tegels, kleine muurkastjes en meer mee te bevestigen. Twijfel je of montagekit sterk genoeg is om het voorwerp dat je in gedachten hebt te monteren, dan kun je voor de zekerheid een extra sterke variant kiezen. Blijven er alsnog twijfels, vraag dan advies van een vakman.

Hoe lang moet montagekit drogen?

hide product content

De droogtijd van montagekit verschilt per soort en kan ook per merk verschillen. Hoe dik de laag gebruikte montagekit is, heeft ook invloed op de droogtijd. Vakmannen adviseren meestal om 24 uur te wachten; dan weten ze zeker dat de montagekit volledig opgedroogd is.

Vooral als de montagekit in vochtige ruimtes zoals de badkamer wordt gebruikt, is het verstandig om een dag te wachten. Gebruik je maar weinig montagekit of gebruik je een sneldrogende variant? Dan is de kit al na 6 - 12 uur volledig opgedroogd. Wees voor de zekerheid toch altijd voorzichtig wanneer de kit minder dan een dag geleden is aangebracht.

Hoe verwijder ik opgedroogde montagekit?

hide product content

Als er na het monteren nog lijmresten overblijven, verwijder je die om het klusje netjes af te werken. Doe dit zo snel mogelijk na het monteren, wanneer de kit nog nat is. Hiervoor gebruik je terpentine. Let er wel op dat je het gemonteerde object niet verschuift.

Is de kit al opgedroogd, dan kun je de lijmresten niet meer met terpentine verwijderen. Je hebt dan gereedschap nodig, zoals een mesje of een schraper. Als het om grote hoeveelheden gaat, dan moet je de resten met een apparaat zoals een schuurmachine verwijderen. Let ook hier op dat je het gemonteerde object niet beschadigt.

Hoe komt deze fantastische Montagekit reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Montagekit ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Montagekits, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Montagekits die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Montagekits het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Montagekits stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Montagekits

De beste Montagekits op een rij

Product informatiePlus or Show more

Bison Montagekit original 310 ml. Set a 2 stuks. Extra sterke, universele, vullende montagelijm op basis van neopreenrubber. Voor het eenvoudig en muurvast bevestigen van o.a. hout, kunststof, metaal, steen, gips en tegels op allerlei ondergronden zoals beton, steen, pleisterwerk, hout, spaanplaat, metaal en kunststof. Zowel binnen als buiten toepasbaar en geschikt voor het bevestigen van materialen onder spanning. Blijvend elastisch. Spijkers en schroeven overbodig.

1. Bison montagekit original 310 ML 2 stuks


Product informatiePlus or Show more

Pattex Montagelijm is een hoogwaardige, gebruiksklare en zeer snelhechtende lijm met licht vullend vermogen voor oneffen ondergronden. Voor een vochtbestendige en muurvaste bevestiging van regelwerk, houten en kunststof schroten, plinten, vensterbanken, drempels en tegels, op ondergronden vanhout, beton, steen, metaal, en vele kunststoffen. Uitermate geschikt voor decoratieve ornamenten van gips, polyurethaan of polystyreen. Voor een optimale verlijming is het belangrijk dat één van beide delen poreus oftewel absorberend is. Oplosmiddelvrij, reukloos en overschilderbaar.

2. Pattex Montagelijm Waterproof - 450 g


Product informatiePlus or Show more

Bison Kit. vloeibare, universele contaktlijm op neopreenbasis.

3. Bison Kit Contactlijm Blik - 50 ml


Product informatiePlus or Show more

tixophalt shell 1 koker Een professionele, duurzame, plasto-elastische, neutraal uithardende kit / kleefstof op basis van hoogwaardig bitumen-rubber, welke voldoet aan Iso 11600. Producteigenschappen: · direct verwerkbaar (zonder te verwarmen) · thixotroop, niet toxisch · hecht

4. illbruck Shell Wet Seal & Fix - 310 ML - zwart


Product informatiePlus or Show more

Sikaflex® -221 is een hoogwaardige, multifunctionele, 1-C polyurethane afdichtkit met goed standvermogen die uithardt bij blootstelling aan luchtvochtigheid en zodoende een duurzaam elastomeer vormt. Voor V.S.: Voldoet aan de specificaties van ASTM C920 en Federal Specifications TT-S-00230C. Sikaflex® -221 wordt geproduceerd volgens het kwaliteitsborgingssysteem ISO 9001 en milieuzorgsysteem ISO 14001 en wordt ook duurzaam geproduceerd in het kader van ‘responsible care’. Producteigenschappen - 1-C polyurethaan - Elastisch - Reukarm - Bestand tegen veroudering en weersinvloeden - Niet corrosief - Overschilderbaar - Schuurbaar - Hecht goed op een groot aantal verschillende soorten ondergronden - Door NSF goedgekeurd voor incidenteel contact met voedingsmiddelen en beperkt gebruik in de buurt van drinkwater

5. Sika Sikaflex 221 zwart - 300 ml.


Product informatiePlus or Show more

Original Transparant. Hoogwaardige vullende oplosmiddelvrije lijm voor het onzichtbaar, gemakkelijk en muurvast bevestigen van allerlei materialen. De ideale oplossing voor het verlijmen van sierlijsten, afwerklatten, ornamenten, panelen en piepschuimdecoraties op alle gebruikelijke ondergronden. Transparant drogend. Waterbestendig.

6. Bison Montagekit Transparant Tube - 250 g


Product informatiePlus or Show more

WAT IS HET? EIGENSCHAPPEN Super snelle eindsterkte opbouw Zeer hoge eindsterkte Blijvend elastisch Binnen en buiten toepasbaar Overschilderbaar (vooraf testen) Goed vullend vermogen Temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C UV-, water- en weerbestendig 100% lijm (krimpvrij) Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos WAT DOET HET? GESCHIKT VOOR: Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: o.a. plinten, (kunststof) kozijnen, traptreden, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. AAN DE SLAG VOOR GEBRUIK: Verwerkingsomstandigheden Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Oppervlakten eisen Beide delen moeten stevig, schoon, stof- en vetvrij zijn. Gebruik van primer niet nodig. Ondergrond mag licht-vochtig zijn. Gereedschap Koker met kitpistool (bijvoorbeeld Bison Power Pistol) verwerken. Gebruik eventueel een rubberen hamer om aan te kloppen. Voorbereiding product Voor gebruik de koker aan de bovenzijde openen door de plastic nippel boven de schroefdraad, met een scherp mes, af te snijden. Hierna de spuitmond bevestigen en deze schuin afsnijden op de gewenste diameter. TIJDENS GEBRUIK: Omgaan met verpakking Lijmen en monteren: Snijd de spuitmond af op een diameter van minimaal 0,5 cm. Afdichten: Snijd de spuitmond afhankelijk van de gewenste voegbreedte schuin af. Gebruiksaanwijzing Lijmen en monteren: Kit aanbrengen in strepen of dotten (om de 10-40 cm) plus altijd op hoekpunten en langs de randen van plaatmateriaal. Materiaal binnen 10 minuten op de juiste plaats aanbrengen en stevig aandrukken of licht aankloppen met een rubber hamer. Zware materialen zonodig 4 uur klemmen of fixeren. Handvast na 30 minuten (de verbinding is nu voldoende sterk voor vervoer of lichte belasting); maximale eindsterkte na ca. 4 uur, afhankelijk van de ondergrond en de omgevingsomstandigheden. Afdichten: Kit gelijkmatig tot op de bodem van de voeg aanbrengen en binnen 10 minuten gladstrijken met een vochtig (zeepwater zonder citroen) plamuurmes, kitstrijker of vinger. Verticale voegen van onder naar boven gladstrijken. Volledige doorharding na enkele dagen (afhankelijk van laagdikte). Bij het overschilderen met alkydverf kan het zo zijn dat de verf langzamer droogt. Aandachtspunten Onderstaande droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal één poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden. NA GEBRUIK: Vlekken/resten Gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Opslagcondities Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats. BISON POLYMAX ® EXPRESS 425 G ZWART

7. Bison Polymax Express kit - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Universele montagelijm en afdichtingskit, met hoge aanvangshechting en snelle eindsterkte opbouw. De lijm is blijvend elastisch, is binnen en buiten toepasbaar en heeft een goed vullend vermogen. Poly Max kan gebruikt worden bij lijmen. monteren en afdichten. Gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Productkenmerken: UV- water- en weerbestendig Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos Lijmen: glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: plinten, (kunststof) kozijnen, traptreden, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Instructievideo:

8. Bison polymax high tack express wit - 165 gram


Product informatiePlus or Show more

Extra voordelige duoverpakking met 2 kokers Bison polymax express wit. Bison polymax: universele, hoogwaardige montagelijm en afdichtingskit op basis van unieke SMP technologie met supersnelle eindsterkte opbouw. Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: Bouwtoepassingen: aansluitvoegen bij (kunststof) kozijnen, boeiboorden, daken, dakgoten, muren, lichtkoepels en schoorstenen. Topafdichting bij beglazing.

9. Bison polymax express - wit duoverpakking


Product informatiePlus or Show more

Bison montagelijm 1001 toepassingen. Maakt boren, schroeven en spijkeren overbodig.

10. Bison montagelijm


Artikelen die soortgelijk zijn aan Montagekits


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Montagekits. Er zijn immers 110 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Montagekit kopen.