De Bestenu Acrylaatkit Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je hebt acrylaatkit nodig, maar waar let je nu precies op bij de aankoop hiervan? Daar kom je in deze koopgids achter.

Wat is het verschil tussen acrylaatkit en siliconenkit?

Beide producten gebruik je om mee af te dichten en ze lijken bovendien ook op elkaar. De twee worden daarom vaak verward. Ze hebben echter verschillende eigenschappen en worden voor andere doeleinden gebruikt.

Acrylaatkit droogt wat sneller, is overschilderbaar en is daarom ideaal om kieren, scheurtjes en naden in bijvoorbeeld stucwerk te dichten. **Siliconenkit daarentegen is elastischer en waterwerender **waardoor deze kit beter geschikt is voor gebruik in de badkamer om tegels mee te voegen. De meeste goede sanitairkit is gemaakt van siliconen.

Hoe lang moet acrylaatkit drogen?

Hoe een acrylaatkit moet drogen voordat je er overheen kunt schilderen, hangt af van het merk van de kit. De droogtijd moet altijd op de verpakking te vinden zijn. Weet je het niet zeker, ga dan altijd uit van een droogtijd van 24 uur: je laat het beter te lang laten drogen dan te kort.

Hoe verwijder ik acrylaatkit?

Acrylaatkit is heel goed te verwijderen met alcohol. Gebruik daarnaast een klein plastic mesje of een ander hard voorwerp. Wees echter wel voorzichtig: je wilt de ondergrond niet beschadigen. Een goed schuurblok of schuurpapier helpt ook bij het verwijderen van acrylaatkit, maar ook hier is voorzichtigheid geboden.

Waar gebruik ik acrylaatkit voor?

Acrylaatkit is ideaal om gaten, kieren, scheuren en naden mee te dichten op plaatsen waar vocht niet komt. Denk bijvoorbeeld aan het stucwerk aan de binnenmuren. Ook voor het voegen van tegels gebruik je acrylaatkit, alsook voor het afdichten van gipsmuren en kozijnen.

Hoe gebruik ik acrylaatkit?

Als eerste zorg je ervoor dat de ondergrond stof- en vetvrij is; hierdoor hecht de kit beter. Gebruik hiervoor een goede ontvetter. Snijd het tuitje van de koker af, en plaats deze in de kitspuit. Knijp in de hendel totdat er kit uit het tuitje komt. Vergeet de rem er niet af te halen, anders blijft er kit uit het tuitje komen. Probeer in één vloeiende beweging te kitten.

Gebruik je vinger om de kit glad te strijken. Veeg je handen schoon met een doek en herhaal het proces. Ga vooral niet te snel: hierdoor maak je sneller fouten en deponeer je de kit minder recht en egaal. Ook bij het aanbrengen van kit geldt: oefening baart kunst. Hoe meer je het doet, hoe sneller je het onder de knie krijgt.

Hoe komt deze leuke Acrylaatkit reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Acrylaatkit ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Acrylaatkits, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Acrylaatkits die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Acrylaatkits het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Acrylaatkits stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen overeenkomstig aan Acrylaatkits

De beste Acrylaatkits op een rij

Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Zwaluw Acryl-W - Hoogwaardige watergedragen acrylaatkit Geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen Duurzaam, permanent plasto-elastisch blijvend Perfecte hechting op de meeste ondergronden Binnen en buiten toepasbaar, mits de eerste 5 uur droog Eenvoudig in gebruik Zwaluw Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen houten en metalen kozijnen/vensters, beton en metselwerk. Aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten en vensterbanken. Na het aanbrengen vormt het product een zacht plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Zwaluw Acryl-W 310ml Wit Specificaties Kleur: Wit Inhoud: 310 ml

1. Zwaluw Acrylaatkit - Wit - 310 ml


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Zwaluw Acryl Anti-Crack - Unieke watergedragen acrylaatkit voor het voorkomen van scheuren en verkleuring in verf Zeer goed overschilderbaar met vrijwel alle watergedragen en synthetische verven waarbij craquelé en verkleuring van verf wordt beperkt Geschikt voor afdichten van aansluitvoegen en vullen van scheuren, spijker- en schroefgaten Perfecte hechting op de meeste ondergronden Eenvoudig in gebruik Binnen en buiten toepasbaar, mits de eerste 5 uur droog Zwaluw Acryl Anti-Crack is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen vensterbanken, trappen, plafonds, wanden, plinten, houten en metalen kozijnen/vensters, beton, metselwerk en het vullen van scheuren, kieren, spijker- en schroefgaten in muren, wanden en plafonds van hout, pleisterwerk, gips, steen, beton enz. Zwaluw Acryl Anti-Crack Wit 310ml Specificaties Kleur: Wit Inhoud: 310 ml

2. Zwaluw Acryl Anti-Crack acrylaatkit wit - 310 ml.


Product informatiePlus or Show more

Acryrub is een hoogwaardige, plasto-elastische één-component voegkit, op basis van acrylaatdispersies. Eigenschappen: • Zeer goed verwerkbaar • Kleurvast en waterdicht na uitharding • Overschilderbaar na uitharding • Zeer goede hechting op vele poreuze materialen en aluminium Toepassingen: • Voegen met een beweging tot max. 15% • Aansluitingsvoegen in de bouwindustrie • Voegen aan vensterbanken, tussen plint en vloer, tussen metselwerk, etc.

3. Acrylaat kit - Soudal - Overschilderbaar - Acrylkit - Voor binnen & buiten - Wit - 310ml Koker


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Zwaluw Acryl-W - Hoogwaardige watergedragen acrylaatkit Geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen Duurzaam, permanent plasto-elastisch blijvend Perfecte hechting op de meeste ondergronden Binnen en buiten toepasbaar, mits de eerste 5 uur droog Eenvoudig in gebruik Zwaluw Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen houten en metalen kozijnen/vensters, beton en metselwerk. Aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten en vensterbanken. Na het aanbrengen vormt het product een zacht plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Zwaluw Acryl-W 310ml grijs Specificaties Kleur: Grijs Inhoud: 310 ml

4. Zwaluw Den Braven 10013601 Acryl-W Acrylaatkit - Grijs - 310ml


Product informatiePlus or Show more

Zwaluw Acryl-W is een hoogwaardige afdichtingskit op basis van acrylaatdispersie. Na het aanbrengen vormt het product een zacht plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Toepassingsgebieden: Zwaluw Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen houten en metalen kozijnen en beton en metselwerk. Aansluitvoegen tussen trappen en wanden, tussen beton en plafondelementen, tussen muur en plafond, plinten en vensterbanken.

5. Den Braven Acryl-W Acrylaatkit Kleur: Zwart


Product informatiePlus or Show more

Super Acrylaat Schilderskit voorkomt de oorzaak van craqueleren en zorgt voor een perfecte kitnaad. Dit alles zonder in te boeten aan andere belangrijke eigenschappen, zoals elasticiteit en verwerkbaarheid. Bison Super Acrylaat Schilderskit is onmisbaar 'anti-crack gereedschap' voor het afwerken van onder meer plafond- en wandaansluitingen, deur- en raamkozijnen, vensterbanken, trappen, plinten, gipsplaten en doorvoerleidingen. Door de elasticiteit is Super Acrylaat Schilderskit ook geschikt voor het afdichten van (werkende) scheuren en barsten in muren en de sleutel tot een geslaagd schildersresultaat. Producteigenschappen: Direct overschilderbaar. Anti-crack; craqueleert niet. Geen verkleuring van de verf. Zeer geschikt voor ��n laag dekkende verven. Strak af te messen. Helderwit en kleurvast. UV- en weerbestendig. Schuurbaar. Temperatuurbestendig van -20�C tot +75�C.

6. Bison Super acrylaat schilderskit wit A2 300 ml


Product informatiePlus or Show more

Bison Polymax Express is geschikt om te lijmen, te monteren en af te dichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: o.a. binnentoepassingen bij (kunststof) kozijnen, traptreden, plinten, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Niet geschikt voor polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), PTFE en bitumen. Bison Polymax Express Super snelle eindsterkte opbouw Zeer hoge eindsterkte Blijvend elastisch Binnen en buiten toepasbaar Overschilderbaar (vooraf testen) Goed vullend vermogen Temperatuurbestendig van -40�C tot +100�C UV-, water- en weerbestendig 100% lijm (krimpvrij) Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos Met hersluitbare tuit Huidvormingstijd: ca. 15 minuten Handvasttijd: ca. 30 minuten Doorhardingssnelheid: ca. 2 mm/24 uur Eindsterkte: maximale eindsterkte wordt bereikt na ca. 4 uur Vochtbestendigheid: Zeer goed Waterbestendigheid: Goed Temperatuurbestendigheid: Van -40�C tot +100�C. UV-bestendigheid: Zeer goed Chemicali�nbestendigheid: Zeer goed Overschilderbaarheid: Overschilderbaar met zowel acryl- als alkydverf. Bij het overschilderen met alkydverf kan het zo zijn dat de verf langzamer droogt. We adviseren om dit altijd vooraf te testen. Elasticiteit: Zeer goed Vullend vermogen: Zeer goed Vlekken/resten van de Bison Polymax Express verwijdert u door de natte lijmresten direct te verwijderen met terpentine. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Handen reinig je gemakkelijk met wipes Aandachtspunten: Genoemde droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal ��n poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden.

7. Bison Polymax Express Wit (tube 165 gram)


Product informatiePlus or Show more

Polymax High Tack Universeelkit van Bison is hoogwaardige montagelijm met zeer hoge aanvangshechting op basis van MS-Polymer. Ideaal voor zware materialen en geschikt voor toepassingen binnen en buiten, waarbij fixeren of klemmen meestal niet noodzakelijk is. Lijmt uitstekend zeer veel materialen en ondergronden, zoals vrijwel alle bouwmaterialen: vele kunststoffen, steen, natuursteen, beton, hout, plaatmateriaal (bijv. gipsplaat, spaanplaat, trespa), pleisterwerk, diverse metalen, keramische tegels, glas. Niet geschikt voor PE, PP, bitumen en acrylglas. Voor het bevestigen van onder meer plaatmateriaal, boeiboorden, plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, isolatiemateriaal, gipsplaten, gipsornamenten, sierlijsten, spiegels, op allerlei ondergronden. Blijvend elastisch, oplosmiddelvrij, bestand tegen alle weersinvloeden, hecht op licht vochtige ondergrond, korte tijd corrigeerbaar, geen randzone-vervuiling, geen krimp: 100% lijm, ongevoelig voor schimmel.

8. Bison Polymax High Tack Universeelkit - 430 g


Product informatiePlus or Show more

ColorSealant is een acrylkit op waterbasis ontwikkeld voor zowel houten als laminaat vloeren. ColorSealant is ideaal voor het vullen van naden tussen de vloer en de muur of langs plinten. Colorsealant werkt mee met de vloer zodat deze kan krimpen en uitzetten. Daarnaast wordt ColorSealant ook gebruikt voor het opvullen van gaten rondom obstakels waar de vloer omheen gelegd is. ColorSealant is een hoogwaardige, plastoelastische, één component voegkit op basis van een acrylaatdispersie. TOEPASSING ColorSealant bezit een zeer goede hechting op zuivere en droge ondergronden. Als hechtprimer kan een deel kit verdund worden met water. ColourSeal kan gebruikt worden op alle poreuze ondergronden zoals steen, beton, hout, enz. ColourSeal kan eveneens toegepast worden voor het voegen tussen ramen, muren, deuren, en vensterbanken, enz. Geschikt voor voegen met geringe beweging (max. 12,5%). VERWERKINGSTEMPERATUUR Vanaf +5°C tot + 40°C. VOORBEREIDING De oppervlakken dienen droog en zuiver te zijn, indien nodig ontvetten met MEK, brandalcohol of ethanol. Eventueel onze technische dienst raadplegen. AFWERKING Gladstrijken met water (voor de huidvorming). REINIGING GEREEDSCHAP Met water vóór het opdrogen.

9. Acrylaat Kit - ColorSealant - Overschilderbaar - CS4241 - RAL 9010 Gebroken Wit - 310ml koker


Product informatiePlus or Show more

Neutrale silicone in RAL-kleurenNeutrale silicone, speciaal ontwikkeld voor het kleuraangepast afkitten op ondergronden in RAL-kleuren. Niet geschikt voor natuursteen. Hoogglanzende afwerking.Belangrijkste eigenschappen• Verkrijgbaar in de meest courante kleuren welke tevens gebruikt worden bij ramen (RAL)• Zeer goed verwerkbaar• Kleurvast en UV-stabiel• Blijvend elastisch na uitharding• Zeer goede hechting op vele materialen• Lage modulus• Neutraal, corrosievrijToepassingen• Alle gebruikelijke bouwvoegen.• Topafdichting bij beglazing op aluminium, PVC en hout.• Uitzettingsvoegen tussen de meest verscheidene constructiematerialen.• Afdichtingen tussen PVC, behandelde houten en metalen profielen en glas.• Productomschrijving • Silirub Color is een hoogwaardige, neutrale, elastische één-component voegkit op basis van siliconen. • Eigenschappen • • Verkrijgbaar in de meest courante kleuren welke tevens gebruikt worden bij ramen (RAL) • UV-bestendig • • Ongevoelig voor schimmel, bevat biocide met fungicide werking • • Zeer goed verwerkbaar • • Lage modulus • • Neutraal doorhardend • • Blijvend elastisch na uitharding • • Zeer goede hechting op vele materialen• • Zeer verouderingsbestendig • Niet overschilderbaar • • Niet geschikt voor natuursteen • MEKO vrij Toepassingen • • Alle gebruikelijke bouwvoegen. • Topafdichting bij beglazing op aluminium, PVC en hout• • Uitzettingsvoegen tussen de meest verscheidene constructiematerialen. • • Afdichtingen tussen PVC, behandelde houten en metalen profielen en glas. • • Bouw- en constructievoegen, vooral in sanitaire en vochtige ruimtes. • • Voor het afdichten van voegen in sanitaire en andere vochtige ruimtes tussen o.a. douches, badkuipen en (tegel)muren, tussen muren en wastafels, tussen vloeren en toilet. • • Voegen in sanitaire ruimten (op kunststof baden en douchebakken) en keukens.• Ondergronden Soorten: alle gebruikelijke bouwondergronden, glas, aluminium, hout, staal ST1403, kunststoffen, beton, baksteen, keramische tegels Toestand: draagvast, schoon, droog, stof- en vetvrij. Voorbehandeling: Silirub Color heeft een goede hechting op de meeste ondergronden. Echter, voor optimale hechting en in kritische toepassingen, zoals voegen blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, hoog- of waterbelaste voegen, raden wij aan een voorbehandelingsprocedure te volgen. Nietporeuze oppervlakken eventueel voorbereiden met een Soudal activator of reiniger (zie Technische Fiche). Poreuze ondergronden voorstrijken met Primer 150. Het is aangeraden op elke ondergrond eerst een hechtings- en compatibiliteitstest uit te voeren. Niet geschikt voor PE, PP, PTFE (bv. Teflon®), bitumineuze ondergronden, koper of koperhoudende materialen zoals brons en messing. Gezien de grote diversiteit van coatings op ondergronden, is een hechtingsproef altijd verplicht. Bij beglazingen: reinig de sponningen, glaslatten en glasvlakken, die met het afdichtingsmateriaal in aanraking zullen komen. Compatibiliteit met glas Testen uitgevoerd in onze laboratoria tonen aan dat Silirub Color compatibel is met de meeste randafdichtingen van isolerende dubbele beglazing en gangbare PVB-films. Door het groot aantal randafdichtingssystemen op de markt is het echter onmogelijk om de verenigbaarheid van iedere combinatie met beglazingskitten te testen. Bij dubbelglassystemen raden we aan steeds een compatibiliteitstest uit te voeren• Verwerking Breng het product aan met behulp van een hand-, accu- of pneumatisch kitpistool. Silirub Color gelijkmatig zonder luchtinsluitingen in de voeg aanbrengen. Strijk de voeg glad met een afstrijkplaatje met behulp van afstrijkmiddel. Vermijd dat er zeepwater tussen voegwand en kit komt (ter voorkoming van mogelijke randonthechting). Aanbrengmethode: Met hand-, pneumatisch of accu kitpistool. Reinigingsmiddel: Met Soudal Surface Cleaner of met Soudal Swipex, onmiddellijk na gebruik. Uitgeharde Silirub Color kan enkel mechanisch verwijderd worden. Afwerking: Met zeepoplossing of Soudal Afstrijkmiddel voor huidvorming. Reparatiemogelijkheid: Met hetzelfde product.

10. Soudal Silirub Color kit – siliconekit – montagekit - RAL 7035 - Lichtgrijs – 118489


Artikelen overeenkomstig aan Acrylaatkits


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Acrylaatkits. Er zijn namelijk 80 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Acrylaatkit kopen.