De Bestenu Tegellijm Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Je wilt zelf tegels gaan leggen en je hebt hiervoor inmiddels de tegels uitgekozen, maar nog niet de tegellijm. Waar je op let bij de aankoop van tegellijm, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten tegellijm zijn er?

Er zijn twee soorten tegellijm te krijgen: poederlijm en pastalijm. Beide hebben ze hun voor- en nadelen. Pastalijmen zijn niet geschikt voor ondergronden waar druk op uitgeoefend wordt. Daarom gebruik je geen pastalijm om vloertegels mee te leggen.

Daarnaast heeft pastalijm lucht nodig om te drogen: vloertegels laten geen lucht door waardoor het droogproces veel te lang duurt. Pastalijmen zijn daarentegen wel geschikt voor wanden. Het grootste voordeel van pastalijm is dat deze kant-en-klaar is en daarmee direct kan worden gebruikt.

Poederlijm is geschikt voor zowel de wanden als op vloertegels. Poederlijm droogt goed, zelfs op vochtige plaatsen zoals in de badkamer. Het is daarnaast goedkoper dan pastalijm, maar omdat je het zelf moet mengen maak je eerder fouten en neemt het meer tijd in beslag.

Hoe lang moet tegellijm drogen?

Voordat je begint met het voegen van de tegels, laat je de lijm twee dagen drogen en hard worden. Dit klinkt misschien lang, maar als de lijm niet goed uitgehard is kan dit leiden tot een ongelijke tegelvloer. De tegels gaan uiteindelijk scheurtjes vertonen met alle gevolgen van dien. Dit voorkom je door de lijm eerst goed uit te laten harden.

Hoe dik moet ik tegellijm aanbrengen?

Hoe dik je de tegellijm aanbrengt, hangt af van de grootte van de tegel. De lijm breng je aan met een goede lijmkam. Voor hele kleine tegels, zoals bijvoorbeeld mozaïektegels, gebruik je de lijmkam met de kleinste vertanding van 3 x 3 mm.

Bij wandtegels van 15 x 15 cm tot 20 x 25 cm gebruik je een lijmkam met een vertanding van 6 x 6 mm. Zijn de tegels groter, dan gebruik je bij voorkeur een 8 x 8 mm. Een lijmkam met een vertanding van 10 x 10 mm gebruik je voor wandtegels van 30 x 60 cm.

Een lijmkam met een vertanding van 10 x 10 gebruik je voor vloertegels tot 50 centimeter. Als de vloertegels groter zijn, dan gebruik je een lijmkam met een vertanding van 15 x 15 mm. Bij grote tegels is het belangrijk dat je de tegels dubbel verlijmt. Hierdoor hechten ze beter.

Hoe krijg ik tegellijm van de muur?

Oude tegellijm verwijderen kan een tijdrovende klus zijn, maar het is niet moeilijk. Het beste gebruik je hiervoor een goede verfafbrander. Hierdoor word de lijm zacht en kan je het er gemakkelijk afschrapen.

Een andere optie is door er simpelweg overheen te stuken, waardoor de muur weer egaal wordt. Hierna breng je nieuwe tegels aan of verf je de muur in een andere kleur. Als je grote tegels plaatst, kun je de oude lijm vaak laten zitten en er overheen lijmen. De muur moet hiervoor wel egaal zijn.

Hoe komt deze super Tegellijm reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Tegellijm ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Tegellijms, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Tegellijms die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Tegellijms het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tegellijms stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Tegellijms

De beste Tegellijms in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Gorilla Glue bouwde een naam voor zichzelf met zijn ongelooflijke, industriële holding kracht en veelzijdigheid. Door water geactiveerd, breidt uit naar de te lijmen materialen om een ongelooflijk sterke band te vormen om vrijwel alles. Gorilla Glue is uw oplossing voor bijna elk project of reparatie. Het is 100% waterdicht, veilig voor binnen en buiten gebruik en sterk genoeg om de elementen van de natuur te weerstaan.

1. Gorilla Glue Original


Product informatiePlus or Show more

Bostik Hoveniers Steenlijm Poeder is een droge mortel op cementbasis en geschikt voor het verlijmen van vrijwel alle steensoorten. TOEPASSING Bostik Hoveniers Steenlijm Poeder is een mortel die uitermate geschikt is voor het verlijmen en plaatsen van muurtjes, borders van diverse soorten bakstenen, betonstenen en natuurstenen in tuinen. Vanwege de unieke eigenschappen kan Bostik Hoveniers Steenlijm Poeder gebruikt worden als lijm en voeg. EIGENSCHAPPEN - Hoge kleefkracht - Weersbestendig - Gemakkelijk te verwerken - Verbruik: ca. 5 kg/m², afhankelijk van steen, laagdikte en metselverband. - Kleur: grijs

2. Bostik Steenlijm Poeder


Product informatiePlus or Show more

Details Coba CTA120 poederlijm a 5kg vocht en vorstbestendig. Producteigenschappen Leveringsvorm: poeder Kleur: cementgrijs Verwerkingstijd: Minimaal 2 uur na aanmaken Open tijd: 20 - 30 minuten Beloopbaar: na 24 uur Afvoegbaar: na 24 uur Verwerkingstemperatuur: Tussen 5 en 25 graden Classificatie: C2TES1 conform NEN EN12004 Speciale productkenmerken -geschikt voor alle ondergronden -geschikt voor grootformaat tegels -geschikt voor tegels met zeer lage wateropname -geschikt voor vloerverwarming -flexibel -lange open tijd Toepassing Deze poederlijm kan binnen en buiten gebruikt worden. Tegels kunnen op wanden en vloeren met alle ondergronden geplakt worden. De lijm is vocht en vorstbestendig. Toepasbaar in droge en natte ruimtes, zoals zwembaden. Ondergrond De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, scheurvrij en stabiel zijn. De ondergrond mag niet sterk absoberen. Indien dat wel het geval is, gebruik dan eerst de Coba voorstrijk DPM800. Gladde en gesloten ondergronden voorstrijken met DPM810. Gebruik Bij het gebruik van een 8mm kam kunt u 10,4m2 weg smeren. Bij het gebruik van een 10mm kam kunt u 7,6m2 weg smeren. Bij het gebruik van een 12mm kam kunt u 6,1m2 weg smeren.

3. Coba cta 120 poederlijm 5 kg vocht en vorst bestendig


Product informatiePlus or Show more

https://www.youtube.com/watch?v=q1cfAGqnfWQ Uitzonderlijk krachtig hechtmiddel zonder hechtprimer op praktisch alle oppervlakken: ijzer en staal, aluminium, lood, zink, koper, messing, beton en metselwerk, pleisterwerk, polycarbonaat, polyester, Plexiglas, polystyreen, polyurethaan, PVC en andere kunststoffen, wand- en vloertegels, keramiek, glas en geverniste ondergronden, lak, hout enz.Let op! Fixit Power + High Tack is NIET geschikt voor natuursteen! Toepassingen: Waterdichte hechting van alle soorten materialen in de bouw en de industrie Hechting van alle soorten spiegels Hechten en voegen in badkamers en vochtige ruimten Waterdichte hechting van plinten, deur- en raamkozijnen, wandprofielen, randlijsten enz. Hechten en dichten van naden in carrosserie, metaal, vliegtuig- en scheepsbouw Flexibele hechting van materialen die aan trillingen onderhevig zijn

4. Wurth Montagelijm | Montagekit | Houtlijm | Zeer Sterk | Wit | 310ml FIXIT MS Polymer HIGH TACK


Product informatiePlus or Show more

WS PU Spuitlijm Een hoogwaardige kant-en-klare polyurethaan lijmschuim voor het verlijmen van stapelblokken, muurelementen en diverse steensoorten waaronder gips-, beton-, cellenbeton- en kalkzandsteenblokken voor niet dragende wanden. Ondergronden dienen droog, stevig, duurzaam en solide te zijn en een bepaald gewicht kunnen dragen. Losse delen, stof en vet vewijderen! Zo nodig de ondergronden die verlijm dienen te worden licht voor bevochtigen alvorens het lijmschuim aan te brengen. Bus voor gebruik minstend 20 maal krachtige te schudden!

5. WS PU-Spuitlijm


Product informatiePlus or Show more

Toepassing Coba CTA170 stofarme poederlijm extra snel is speciaal bedoeld voor het aanbrengen van tegelwerk dat zeer snel belast moet worden. In combinatie met Coba DPM810 voorstrijkmiddel tegel over tegel kan met Coba CTA170 zeer snel en efficiënt nieuw tegelwerk in een bestaande situatie aangebracht worden. Toepasbaar in droge en natte ruimten. Coba CTA170 is niet bedoeld voor buiten- en onderwatertoepassingen, zoals zwembadbassins. Gebruiksaanwijzing De ondergrond moet schoon, droog, draagkrachtig, scheurvrij zijn, en ontdaan van alle stoffen die de hechting nadelig kunnen beïnvloeden. Sterk zuigende ondergronden altijd voorstrijken met Coba DPM800. Gladde en niet-zuigende ondergronden, zoals bestaand tegelwerk, altijd ontvetten met Coba ASP990 en voorstrijken met Coba DPM810. Verwerking Voeg 5 kilogram Coba CTA170 toe aan ongeveer 1,1 liter schoon leidingwater en gebruik hierbij een schone, droge speciekuip. Meng kort, maar intensief met een mortelmixer, totdat een homogene, klontvrije massa is verkregen. De tegellijm is dan direct klaar voor gebruik. Breng de CTA170 vervolgens aan op een geschikte lijmkam en kies een vertanding die zorgt voor een contactoppervlak van minstens 80% tussen de achterzijde van de tegel en de lijm. In geval van zwaarbelast (vloer)tegelwerk of de toepassing van dunne tegels of grootformaat porcellanato tegels (minimaal 40x40 cm), is een contactoppervlak van 100% vereist. In dit geval dienen de tegels met de ‘buttering/floating’-methode op de ondergrond te worden verlijmd. Druk de tegels met een schuivende beweging in de lijm voor een optimale aanvangshechting. Voorkom overschrijding van de open tijd. Coba CTA170 heeft een zeer snelle verharding, dus het is van belang om de tegels direct in het lijmbed te drukken. Verwerk aangemaakte lijm binnen 15 tot 20 minuten. Zodra deze begint te verharden, geen water meer toevoegen. Anders wordt de sterkte negatief beïnvloed. Twijfel je? Zet dan altijd eerst een proefstuk op en/of neem contact op met onze afdeling Technische Adviezen. Verwerkingstemperatuur: tussen 5°C en + 25°C. Reinig gereedschap na gebruik altijd gelijk met warm water.

6. Coba CTA 170 Poederlijm Extra Snel 5kg


Product informatiePlus or Show more

Gorilla Glue is nu verkrijgbaar in een gemakkelijk te gebruiken, kristalheldere, niet-schuimende formule. Clear Gorilla Glue is ongelooflijk sterk en is ideaal voor binnen- en buitentoepassing en en verlijming van practisch alles. Of het nu glas aan glas, of aan metalen, of keramiek, steen, hout, of schuim is. Deze lijm droogt kristalhelder op. Het is een water geactiveerde en waterbestendige lijm met dezelfde kracht als de original gorilla glue, maar droogt sneller en schuimt niet.

7. Gorilla Clear Glue kristal heldere transparante lijm hecht practisch elk materiaal


Product informatiePlus or Show more

Wat zijn de specificaties? Een professionele universele elastische waterdichte tegellijm met hoge kleefkracht voor alle mogelijke en zelfs moeilijke ondergronden. Kant-en-klare tegellijm voor alle soorten tegels, steenstrips, faïence en kurk, zowel horizontaal als verticaal geplaatst. Het beschikt van een optimale hechting op alle mogelijke ondergronden zoals tussen anderen gips en spaanplaten, pleisterwerk, hout, chape, en zelfs bestaande tegel. Gebruikbaar in keukens ofwel in badkamers en toiletten door een zeer hoge kleefkracht, zelfs in vochtige ruimtes. Geen primer nodig. Bijkomende informatie Droogtijd: ca 0,5uur, beloopbaar na 4 dagen Inhoud 5 kg

8. Aquaplan Kleef&Vast 5Kg-Een professionele universele elastische waterdichte tegellijm met hoge kleefkracht voor alle mogelijke en zelfs moeilijke ondergronden. Kant-en-klare tegellijm voor alle soorten tegels, steenstrips, faïence en kurk, zo


Product informatiePlus or Show more

Asmaco® Epoxy Steel Superkrachtige Epoxy Steel/Vloeibaar Staal bestaande uit 2 componenten die na uitharding een sterkte van wel 16000 PSI bereiken! Toepasbaar voor herstellingen van metaal, metalen onderdelen, kunststof, hout, plastic, glas en nog veel meer. Optimale verwerktijd: 4 minuten Volledige uitharding: 16 uur Sterkte na uitharding: 16000 PSI! Na volledige uitharding perfect bewerkbaar met bijvoorbeeld schuurpapier en eventueel primer/verf/lak/vernis. Key Features: ✅ Uitharding na 16 uur op kamertemperatuur, hoeft niet gebakken te worden ✅ Component 'A' & 'B' makkelijk te mengen (1:1) ✅ Geen krimping! Verkleint dus niet tijdens uithardingsproces ✅ Bewerkbaar na uitharding ✅ Olie- en Water resistent ✅ Hittebestendig ✅ Uitstekende hechting op verschillende oppervlakken ✅ Gevuld met staal Zorg voor een zuiver oppervlak alvorens de Epoxy Steel aan te brengen Meng steeds een gelijke hoeveelheid van component 'A' als 'B Meng tot een constante kleur wordt bereikt Breng het mengsel aan op het gewenste oppervlak Oefen druk uit indien 2 aparte oppervlakken worden samengebracht (4 minuten) Volledige uitharding na 16 uur Eventueel: schuren, verven/lakken, polijsten, schroeven indraaien, ... Opgelet: Bewaren bij koeler dan 30° Celcius. Niet in contact met vuur laten komen tijdens bewaring! Buiten bereik van kinderen houden. Vermijd contact met huid en ogen. Kan irritatie veroorzaken aan huid en ogen. Steeds aangeraden veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen te gebruiken. Aanraking met contactlenzen ten alle tijden vermijden. Indien contact met de ogen, onmiddelijk 15 minuten spoelen met koud water en onmiddelijk huisarts contacteren. Indien contact met de huid, onmiddelijk 15 minuten spoelen en huisarts contacteren bij irritatie van de huid. Buiten bereik van kinderen houden.

9. Asmaco® Epoxy Steel | Vloeibaar Staal | Superkrachtig - 16000 PSI! | Non-krimping | Olie- en water resistent | Hittebestendig | Koudlas


Product informatiePlus or Show more

Sterke constructielijm met hoge mate van eerste hechting op basis van MS-polymeer. Eigenschappen: Extreem hoge aanvangskleefkracht. In de meeste gevallen is ondersteuning niet langer nodig, zelfs niet voor zware voorwerpen Hecht zich zelfs aan vochtige en natte oppervlakken Blijvend elastisch — weer- en zeewaterbestendig Hygiënische toepassing: bestand tegen schimmel Geen verontreiniging van randen op poreuze oppervlakken (Geldt niet voor natuursteen) Overschilderbaar met de meeste lakken (inclusief poedercoatings) Siliconen-, isocyanaat-, PVC- en oplosmiddelvrij Nagenoeg reukloos Zeer snelle vliesvorming en uitharding

10. WURTH, CONSTRUCTIELIJM FIXIT POWER + HIGH TACK, ZWART, 620ML, 2-PACK


Producten die overeenkomstig zijn aan Tegellijms


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tegellijms. Er zijn immers 15 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Tegellijm kopen.