De Bestenu Houtlijm Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/04/2020


Je hebt houtlijm nodig, maar weet niet goed welke je moet kopen. Welke houtlijm je nodig hebt en waar je op let bij de aankoop van houtlijm, lees je daarom in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten houtlijm zijn er?

hide product content

Er zijn vier verschillende soorten houtlijm en je gebruikt ze allemaal ergens anders voor. Het eerste waar je naar kijkt bij houtlijm is de bestendigheid tegen vocht. Er zijn vier verschillende klassen en deze vind je altijd terug op de verpakking.

D1, oftewel niet vochtbestendige lijm. Deze lijm gebruik je binnenshuis voor bijvoorbeeld meubilair. Hierna volgt D2, oftewel vochtbestendige lijm. Deze gebruik je ook binnenshuis, maar is ook geschikt voor kamer waar vocht geen onbekende gast is, zoals badkamers en keukens.

Vervolgens hebben we D3, oftewel waterbestendige lijm. Deze gebruik je vooral binnenshuis in badkamers en keukens en dan wel rondom douches en kranen en dergelijke. Deze lijm gebruik je echter ook buiten, als het hout en de lijm goed beschermd zijn.

D4 is ook een waterbestendige lijm. Deze lijm gebruik je zowel binnen als buiten en is in tegenstelling tot D3 geschikt voor langdurige en regelmatige periodes van vochtbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boten of pieren.

Wat is er beter, kit of lijm?

hide product content

Kit is gebaseerd op siliconen waardoor het ideaal is om iets volledig af te dichten. Denk aan gaatjes, scheuren of naden. Hoewel vochtbestendigheid van het soort kit af hangt, is een goede kit tevens vaak vocht- en waterdicht. Moet iets dan ook echt waterdicht zijn, dan is een kit vaak een betere keuze.

Waar is houtlijm van gemaakt?

hide product content

Niet elke houtlijm heeft dezelfde samenstelling. Zo is het belangrijkste bestanddeel van PVAc houtlijm polyvinylacetaat. Deze lijm absorbeert het vocht in het hout, waardoor een harde verbinding tot stand komt. De lijmdeeltjes zitten als kleine deeltjes verspreid in de vloeistof.

Polyyurethaan houtlijm, ook wel PU genoemd, heeft ongeveer dezelfde sterkte als PVAc houtlijm, maar het werkt anders. Deze lijm reageert op het vocht in de lucht. Hierdoor schuimt het op voordat het hard wordt. Het schuim zorgt ervoor dat scheurtjes en spleetjes worden opgevuld.

Epoxylijm is een lijm dat gemengd moet worden voordat je deze gebruikt. Deze lijm is erg sterk en dan ook ideaal als vulmiddel. Hij is namelijk erg vloeibaar en droogt snel. Het is echter niet de meest milieuvriendelijke lijm: hij is schadelijk voor de gezondheid.

Dan zijn er ook nog speciale lijmen verkrijgbaar. Hazen- en huidenlijmen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het lijmen van muziekinstrumenten. Deze zijn gemaakt van gemalen beenderen van kleine knaagdieren zoals konijnen en hazen. Caseïnelijm is weer een ander soort lijm: deze werd oorspronkelijk gemaakt door eiwitten te onttrekken van melk. Deze wordt niet veel meer gebruikt.

Hoe lang moet houtlijm drogen?

hide product content

In de meeste gevallen laat je houtlijm 24 uur drogen voordat je het hout weer belast. De droogtijd hangt echter voornamelijk af van de omstandigheden. Is het warm en droog, dan droogt de lijm sneller dan wanneer de omgeving vochtig en koud is. Voor de precieze droogtijd raadpleeg je altijd de verpakking van de lijm.

Wat is niet dragende houtlijm?

hide product content

Niet dragende houtlijm is lijm die bedoeld is voor verbindingen die niet belast worden. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, een fotolijstje of ander klein materiaal. Bij grotere structuren zoals bijvoorbeeld boten is het belangrijk dat je dragende houtlijm gebruikt, omdat er veel druk op de verbinding komt te staan.

Hoe krijg ik houtlijm los?

hide product content

Hoe je houtlijm los krijgt, hangt van het soort houtlijm af. Sommige houtlijmen lossen op door het geheel vochtig te maken, terwijl je een D4 lijm niet zomaar los krijgt. Vaak krijg je de meeste lijmsoorten wel opgelost met een goede handstomer. Lukt dit niet, gebruik dan een hamer en een beiteltje, maar ga heel voorzichtig te werk.

Hoe komt deze geweldige Houtlijm reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Houtlijm ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Houtlijms, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Houtlijms die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Houtlijms het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Houtlijms stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Houtlijms

De beste Houtlijms in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Doos met 5 soorten lijm van bison. Een compleet lijmpakket.Inhoud o.a. max repair , houtlijm, universele lijm ,montagekit en secondelijm.

1. Bison klus lijmbox


Product informatiePlus or Show more

Deze Pattex super sterke reparatielijm is uiterst flexibel en bestand tegen alle condities, zoals hitte, kou, nat en droog. Deze lijm is ideaal voor hout, metaal, keramiek, steen, glas en textiel

2. Pattex Prxg8 100% Repair Gel 8 G


Product informatiePlus or Show more

Bison Houtlijm D3 VB20 is een waterbestendige witte houtlijm op basis van PVAc. Voldoet aan NEN-EN 204 D3.Eigenschappen Bison Houtlijm D3 VB20:Waterbestendig (D3)Voor binnen en buitenOplosmiddelvrijDroogt transparant opOverschilderbaarToepassingsgebiedVoor het waterbestendig (D3) verlijmen en lamineren van vrijwel alle harde, zachte en exotische houtsoorten. Toepasbaar voor goed passende, niet-dragende houtconstructies d.m.v. bijvoorbeeld vingerlassen, zwaluwstaarten, pen-gat verbindingen, drevels en veren. Geschikt voor binnentoepassingen zoals o.a. kozijnen, deuren en meubels in bijvoorbeeld woonkamers, kantoren, keukens en badkamers. Voor vlakverlijming van hout, zacht- en hardboard, spaanplaat, multiplex, MDF, papier, karton en board. Ook voor het lamineren van fineer en hard plastic plaat (HPL; Formica, Duropal, Resopal) op houten ondergronden. D3: Binnenruimten, waar regelmatig gedurende een korte periode langslopend water, condensvorming en/of een zware belasting ten gevolge van een verhoogde relatieve luchtvochtigheid optreedt. Buitenruimten niet blootgesteld aan weersinvloeden.Inhoud: 250 gr of 750 gr

3. GRIF constructielijm houtlijm, verpakkingseenheid flacon 750 g


Product informatiePlus or Show more

Hoge prestaties: Concentratie / Viscositeit 5200mpa's zelfnivellerende lijm met hoge elasticiteit voor smartphone, tablet, kleine elektronische apparaten, sieraden, rheinstone, speelgoed, metaal, glas, rubber, vezels, papier, keramiek, hout, stof, textiel, nylon, PVC, leer en andere materialen. E-6000 high performance lijm presteert beter dan siliconen, acrylaten en rubber cementen door het hechten van meer oppervlakken met een grotere duurzaamheid. E-6000 biedt een superieure hechting aan hardnekkige poreuze en niet-poreuze ondergronden, steen, elektronische componenten, rubber, kunststoffen en papier. Evenals gsm-koffers, LCD en andere industriële producten. Speciaal ontworpen precisietip: maakt het mogelijk om kleine druppels lijm aan te brengen voor fijne, precieze, gecontroleerde en schone applicaties. Uiterlijk: Semi-transparante vloeibare lijm met vaste bestanddelen: 31%-37%, na uitharding is de hardheid 63-77E. Droogtijd van het oppervlak: 3 - 5 minuten. Volledige uithardingstijd: 24-48 uur. Beste toepassing: bij 18 graden tot 32 graden conservering. Hoogwaardig product van MMOBIEL. Elk onderdeel wordt voor verzending gecontroleerd! Dit product is op voorraad en wordt verzonden vanuit Nederland!

4. MMOBIEL 15 ML E-6000 Multifunctionele Industriele Transparante Lijm incl. Precisietip


Product informatiePlus or Show more

Met deze tube houtlijm van 40 ml. sla je je slag. De houtlijm is wit gekleurd maar droogt transparant op, is extra sterk en is geschikt voor hout, textiel en karton. Je kan de houtlijm met een kwastje of een ander gereedschap gelijkmatig verdelen en dun op een of op beide delen aanbrengen. Laat dit circa 1 tot 2 minuten intrekken en druk daarna de delen circa 10 minuten met kracht aan, liefst met klemmen of persen. Verwijder direct de overtollige lijmresten met water. We hebben de tube houtlijm van 40 milliliter voorzien van een goede gebruiksaanwijzing, compleet met de beste eigenschappen van dit product. Kortom; deze extra sterke transparante houtlijm gaat je redding zijn! Kenmerken: Transparante houtlijm (extra sterk) Witte houtlijm, droogt transparant op 40 milliliter Geschikt voor hout, textiel en karton Voorzien van Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en verpakking

5. 3BMT - Houtlijm - transparant - extra sterk, voor hout textiel en karton - 40 ml


Product informatiePlus or Show more

Gorilla Glue bouwde een naam voor zichzelf met zijn ongelooflijke, industriële holding kracht en veelzijdigheid. Door water geactiveerd, breidt uit naar de te lijmen materialen om een ongelooflijk sterke band te vormen om vrijwel alles. Gorilla Glue is uw oplossing voor bijna elk project of reparatie. Het is 100% waterdicht, veilig voor binnen en buiten gebruik en sterk genoeg om de elementen van de natuur te weerstaan.

6. Gorilla Glue Original


Product informatiePlus or Show more

Bison, de lijmexpert. Dé houtlijm voor zowel constructie- als vlakverlijmingen, KOMO D4, waterbestendig.

7. houtlijm watervast D-4 750gr. (1st.)


Product informatiePlus or Show more

De Meiboom universele contactlijm in spuitbus is uitermate geschikt voor de verlijming van onder andere: tapijten, isolatiematerialen, polyether, hout, metaal, plexiglas,, kurk, rubber, schuimrubber, plastic, karton, papier, textiel, vilt en meer. Meiboom spuitlijm is hittebestendig tot 60 graden. CFK-vrij Inhoud: 500ml Extra snel drogend, agressieve tack Diverse isolatiematerialen en meer tot 70ºC hittebestendig Zeer weinig geur Toepassingen Foam & stoffering: o.a. stoffen, leer, polyether, vilt, textiel Bouw & industrie: o.a. mineraalwol, akoestisch materiaal Algemeen: div. metalen, meeste plastics, karton, beton, folie Technische Specificatie Type: UNICONTACT Vaste stoffen: ± 35% Hittebestendigheid: tot 70ºC Spuitbereik: Max. 6 m² (enkelzijdig) Spuit patroon: Webspray Kleur: Transparant Droogtijd: 1-2 min. Opentijd: tot 120 min. Oplosmiddel: Hydrocarbon, aceton Drijfgas: Hydrocarbon Houdbaarheid: Max. 6 mnd. MEIBOOM UNICONTACT is een algemeen toepasbare contactlijm dat zeer weinig geur afgeeft en zeer snel droog is om uw verlijming snel uit te voeren. Na droging blijft de lijm zeer kleverig waardoor deze in bepaalde situaties enkelzijdig toe te passen is. Deze lijm heeft, wanneer beschermd tegen bevuiling, een lange open tijd van meerdere uren. MEIBOOM UNICONTACT verbindt een ruime variëteit aan materialen. Deze kwaliteit is ideaal voor permanente verbindingen die een goede directe hechtwaarde vereisen met een lagere hittebestendigheid. Test altijd een klein deel van de materialen om de geschiktheid van deze kwaliteit te beoordelen voor de toepassing. Bijvoorbeeld, sommige vinyl soorten bevatten een hoog gehalte aan weekmakers welke, op termijn, de lijm kunnen doen oplossen/verweken. Bij twijfel, eerst testen. Niet te gebruiken op flexibel PVC of EPS (piepschuim).

8. Meiboom Universele Contactlijm Spraylijm / Spuitlijm


Product informatiePlus or Show more

Hoge prestaties: Concentratie / Viscositeit 4800mpa's zelfnivellerende lijm met hoge elasticiteit voor smartphone, tablet, kleine elektronische apparaten, sieraden, strass, speelgoed, metaal, glas, rubber, vezels, papier, keramiek, hout, stof, textiel, nylon, PVC, leer en andere materialen. T-7000 high performance lijm presteert beter dan siliconen, acrylaten en rubber cementen door te hechten aan meer oppervlakken met een grotere duurzaamheid. T-7000 biedt een uitstekende hechting op hardnekkige poreuze en niet-poreuze ondergronden, steen, rubber, mobiele telefoonbehuizingen, LCD en andere industriële producten. Speciaal ontworpen precisietip: Maakt het mogelijk om kleine druppels lijm aan te brengen voor fijne, precieze, gecontroleerde en schone toepassingen. Verschijning: Semi-transparante vloeibare lijm met vaste stofgehalte: 30%-35%, na uitharding is de hardheid 65-80B. Droogtijd van het oppervlak: 3 - 5 minuten. Volledige uithardingstijd: 24-48 uur. Beste toepassing: bij 10 graden tot 28 graden conservering. Hoogwaardig product van MMOBIEL. Elk onderdeel wordt voor verzending gecontroleerd! Dit product is op voorraad en wordt verzonden vanuit Nederland!

9. MMOBIEL T-7000 15ML Multifunctionele Industriele Lijm Zwart incl. Precisietip


Product informatiePlus or Show more

Hoge prestaties: Concentratie / Viscositeit 3200mpa's zelfnivellerende lijm met hoge elasticiteit voor smartphone, tablet, kleine elektronische apparaten, sieraden, rheinstone, speelgoed, metaal, glas, rubber, vezels, papier, keramiek, hout, stof, textiel, nylon, PVC, leer en andere materialen. E-8000 high performance lijm presteert beter dan siliconen, acrylaten en rubber cementen door het hechten van meer oppervlakken met een grotere duurzaamheid. E-6000 biedt een superieure hechting aan hardnekkige poreuze en niet-poreuze ondergronden, steen, elektronische componenten, rubber, kunststoffen en papier. Evenals gsm-koffers, LCD en andere industriële producten. Speciaal ontworpen precisietip: maakt het mogelijk om kleine druppels lijm aan te brengen voor fijne, precieze, gecontroleerde en schone applicaties. Uiterlijk: Semi-transparante vloeibare lijm met vaste bestanddelen: 35%-47%, na uitharding is de hardheid 65-80A. Droogtijd van het oppervlak: 3 - 6 minuten. Volledige uithardingstijd: 24-48 uur. Beste toepassing: bij 18 graden tot 28 graden conservering. Hoogwaardig product van MMOBIEL. Elk onderdeel wordt voor verzending gecontroleerd! Dit product is op voorraad en wordt verzonden vanuit Nederland!

10. MMOBIEL 110 ML E-8000 Multifunctionele Industriele Transparante Lijm incl. Precisietip


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Houtlijms


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Houtlijms. Er zijn namelijk 102 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Houtlijm kopen.