Bestenu

Wat is de beste houtlijm van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede houtlijm is een moeilijke opgave. Wat is de beste houtlijm van 2023? Na het analyseren van 207 houtlijmen kwam de Bison Houtlijm Extra - 75 als beste uit onze houtlijm-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de houtlijmen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 houtlijmen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige houtlijm-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste houtlijmen

1Score: 9.9
Bison Houtlijm Extra - 75
Beste Houtlijm voor exterieurtoepassingen
Bison Houtlijm Extra - 75
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Houtlijm Bison 75 gram Klussen
Houtlijm Bison 75 gram Klussen
Bison
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Pattex Houtlijm Express 250 g
Pattex Houtlijm Express 250 g
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Pattex Houtlijm Classic 250 g
Pattex Houtlijm Classic 250 g
Pattex
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Griffon houtlijm ST10 D2
Beste Houtlijm voor meubelbouw
Griffon houtlijm ST10 D2
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Rectavit 230 Super HOUTLIJM VOCHTBESTENDIG
Rectavit 230 Super HOUTLIJM VOCHTBESTENDIG
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
3 BMT 3BMT Houtlijm transparant
3 BMT 3BMT Houtlijm transparant
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Bison Houtlijm Topspeed - 75
Bison Houtlijm Topspeed - 75
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Pattex Houtlijm Classic 750 g
Pattex Houtlijm Classic 750 g
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Pattex Houtlijm Express 75 g
Pattex Houtlijm Express 75 g
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Houtlijm Koopgids

Je hebt houtlijm nodig, maar weet niet goed welke je moet kopen. Welke houtlijm je nodig hebt en waar je op let bij de aankoop van houtlijm, lees je daarom in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten houtlijm zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten houtlijm en je gebruikt ze allemaal ergens anders voor. Het eerste waar je naar kijkt bij houtlijm is de bestendigheid tegen vocht. Er zijn vier verschillende klassen en deze vind je altijd terug op de verpakking.

D1 oftewel niet vochtbestendige lijm. Deze lijm gebruik je binnenshuis voor bijvoorbeeld meubilair. Hierna volgt D2, oftewel vochtbestendige lijm. Deze gebruik je ook binnenshuis, maar is ook geschikt voor kamer waar vocht geen onbekende gast is, zoals badkamers en keukens.

Vervolgens hebben we D3, oftewel waterbestendige lijm. Deze gebruik je vooral binnenshuis in badkamers en keukens en dan wel rondom douches en kranen en dergelijke. Deze lijm gebruik je echter ook buiten, als het hout en de lijm goed beschermd zijn.

D4 is ook een waterbestendige lijm. Deze lijm gebruik je zowel binnen als buiten en is in tegenstelling tot D3 geschikt voor langdurige en regelmatige periodes van vochtbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boten of pieren.

Wat is er beter, kit of lijm?

Kit is gebaseerd op siliconen waardoor het ideaal is om iets volledig af te dichten. Denk aan gaatjes, scheuren of naden. Hoewel vochtbestendigheid van het soort kit af hangt, is een goede kit tevens vaak vocht- en waterdicht. Moet iets dan ook echt waterdicht zijn, dan is een kit vaak een betere keuze.

Waar is houtlijm van gemaakt?

Niet elke houtlijm heeft dezelfde samenstelling. Zo is het belangrijkste bestanddeel van PVAc houtlijm polyvinylacetaat. Deze lijm absorbeert het vocht in het hout, waardoor een harde verbinding tot stand komt. De lijmdeeltjes zitten als kleine deeltjes verspreid in de vloeistof.

Polyyurethaan houtlijm, ook wel PU genoemd, heeft ongeveer dezelfde sterkte als PVAc houtlijm, maar het werkt anders. Deze lijm reageert op het vocht in de lucht. Hierdoor schuimt het op voordat het hard wordt. Het schuim zorgt ervoor dat scheurtjes en spleetjes worden opgevuld.

Epoxylijm is een lijm dat gemengd moet worden voordat je deze gebruikt. Deze lijm is erg sterk en dan ook ideaal als vulmiddel. Hij is namelijk erg vloeibaar en droogt snel. Het is echter niet de meest milieuvriendelijke lijm: hij is schadelijk voor de gezondheid.

Dan zijn er ook nog speciale lijmen verkrijgbaar. Hazen- en huidenlijmen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het lijmen van muziekinstrumenten. Deze zijn gemaakt van gemalen beenderen van kleine knaagdieren zoals konijnen en hazen. Caseïnelijm is weer een ander soort lijm: deze werd oorspronkelijk gemaakt door eiwitten te onttrekken van melk. Deze wordt niet veel meer gebruikt.

Hoe lang moet houtlijm drogen?

In de meeste gevallen laat je houtlijm 24 uur drogen voordat je het hout weer belast. De droogtijd hangt echter voornamelijk af van de omstandigheden. Is het warm en droog, dan droogt de lijm sneller dan wanneer de omgeving vochtig en koud is. Voor de precieze droogtijd raadpleeg je altijd de verpakking van de lijm.

Wat is niet dragende houtlijm?

Niet dragende houtlijm is lijm die bedoeld is voor verbindingen die niet belast worden. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, een fotolijstje of ander klein materiaal. Bij grotere structuren zoals bijvoorbeeld boten is het belangrijk dat je dragende houtlijm gebruikt, omdat er veel druk op de verbinding komt te staan.

Hoe krijg ik houtlijm los?

Hoe je houtlijm los krijgt, hangt van het soort houtlijm af. Sommige houtlijmen lossen op door het geheel vochtig te maken, terwijl je een D4 lijm niet zomaar los krijgt. Vaak krijg je de meeste lijmsoorten wel opgelost met een goede handstomer. Lukt dit niet, gebruik dan een hamer en een beiteltje, maar ga heel voorzichtig te werk.

hero illustration

Hoe testen we houtlijmen?

Om de beste houtlijm te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze houtlijm-test hebben we 207 houtlijmen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze houtlijm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze houtlijm-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne houtlijm-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste houtlijm in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 207 houtlijmen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste houtlijmen op een rijtje

1. Beste Houtlijm voor exterieurtoepassingen: Bison Houtlijm Extra - 75

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Houtlijm Extra - 75

 • list plusDeze houtlijm heeft een sterke hechting, waardoor het geschikt is voor zware houtbewerkingen.
 • list plusDe houtlijm droogt transparant op, waardoor het niet zichtbaar is op het houtoppervlak.
 • list plusDe houtlijm is waterbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige omstandigheden.

Nadelen Bison Houtlijm Extra - 75

 • list plusDe houtlijm heeft een lange droogtijd, waardoor het langer duurt voordat het houtwerk kan worden gebruikt.
 • list plusDe houtlijm heeft een sterke geur, waardoor het belangrijk is om in een goed geventileerde ruimte te werken.
 • list plusDe houtlijm is niet geschikt voor gebruik op plastic, metaal of andere materialen dan hout.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een houtlijm die geschikt is voor binnen en buiten? Dan is Bison Houtlijm Extra - 75 misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze houtlijm voldoet aan de D-3 norm en is waterbestendig, wat betekent dat het bestand is tegen vochtige omstandigheden. Het droogt snel en transparant op, wat ervoor zorgt dat je geen lelijke lijmresten ziet.

De Bison Houtlijm Extra - 75 is uitermate geschikt voor lijmverbindingen waarbij eisen worden gesteld aan de vochtbestendigheid. Denk hierbij aan toepassingen zoals laminaatparket, hout op hout en zacht- en hardboard, kunstharsplaat en spaanplaat op hout. Het is ook geschikt voor houtconstructies zoals raamkozijnen en deuren.

De houtlijm heeft een warm uithardingsproces en droogt in ongeveer één uur. Het wordt geleverd in een handige blisterverpakking, zoals vermeld in de beschrijving.

Een nadeel van deze houtlijm is dat het niet watervast is. Als je op zoek bent naar een houtlijm die bestand is tegen water, dan moet je misschien een andere lijm overwegen.

Al met al is de Bison Houtlijm Extra - 75 een geweldige keuze als je op zoek bent naar een houtlijm die snel droogt en geschikt is voor binnen en buiten toepassingen. Het is ook heel handig voor houtconstructies zoals raamkozijnen en deuren. Het enige nadeel is dat het niet watervast is, dus houd daar rekening mee als je deze houtlijm gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

2. Houtlijm Bison 75 gram Klussen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Houtlijm Bison 75 gram. Hoogwaardige supersterke houtlijm voor binnen (D2-norm). Toepassing: hout op hout, zacht- en hardboard, kunstharsplaat en spaanplaat op hout met behulp van klemmen of een pers. Fineren/lijmen van papier, karton, PVC-doek met papier- of textielrug op hout en board. Inhoud: ca. 75 gram. Kleur lijm: transparant. Afmeting fles: D4 x H14 cm. Klusbenodigdheden houtlijm in fles.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Pattex Houtlijm Express 250 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Je hoeft niet langer te wachten tot de lijm droog is met Pattex Houtlijm Express! Met een ultrasnelle droogtijd van slechts 5 minuten kun je direct aan de slag met je montagewerkzaamheden. Het is een krachtige lijm die geschikt is voor alle houtsoorten (behalve PVC, ABS en polyester), waardoor het een praktische keuze is voor allerlei reparaties en montageklussen.

De lijm is gemakkelijk aan te brengen dankzij het zachte synthetische materiaal van de fles en kan tot 40kg/cm² verlijmen. Bovendien is de definitieve eindsterkte binnen 24 uur bereikt en is het bestand tegen veroudering. Je kunt het warm of koud persen en het is ook geschikt voor het verlijmen van gevelbeplating en laminering.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn en een vochtigheidsgraad van maximaal 8 tot 12% hebben voordat je de lijm aanbrengt. De lijm is wit tijdens het aanbrengen, maar droogt transparant op.

Het enige nadeel is dat het niet watervast is, dus het is niet geschikt voor buitenprojecten waar het blootgesteld kan worden aan vocht.

Over het algemeen is Pattex Houtlijm Express een geweldige keuze voor snelle en eenvoudige houtreparaties en -montageklussen en het is gemakkelijk in gebruik. Probeer het eens uit voor je volgende doe-het-zelf-project!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Pattex Houtlijm Classic 250 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pattex Houtlijm Classic 250 g

 • list plusDeze houtlijm is aanpasbaar en eenvoudig verwerkbaar.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze houtlijm vrij is van oplosmiddelen, waardoor het veilig te gebruiken is.
 • list plusDeze houtlijm is verkrijgbaar in een handige 250 gram verpakking.

Nadelen Pattex Houtlijm Classic 250 g

 • list plusEen nadeel van deze houtlijm is dat het niet geschikt is voor buitengebruik.
 • list plusOok is deze houtlijm niet geschikt voor het lijmen van kunststoffen.
 • list plusDaarnaast heeft deze houtlijm een lange droogtijd.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Pattex Houtlijm Classic is een witte, vloeibare, kunstharslijm op basis van polyvinylacetaat. Deze gebruiksklare lijm is sterk en krachtig. Droogt transparant op en is geschikt voor alle houtsoorten en daarvan afgeleide materialen. Pattex Houtlijm Classic is uitermate geschikt voor houtconstructies en –verbindingen m.b.v. veren, zwaluwstaarten, pen- en gatverbindingen en voor het verlijmen van massief hout, fineer, hardboard, spaanplaat, laminaatparket en andere harde en zachte houtsoorten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Houtlijm voor meubelbouw: Griffon houtlijm ST10 D2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Griffon houtlijm ST10 D2

 • list plusHet voordeel van de Griffon houtlijm ST10 D2 is dat het oplosmiddelvrij is, waardoor het milieuvriendelijk is en geen schadelijke stoffen bevat.
 • list plusDe Griffon houtlijm ST10 D2 is makkelijk verwerkbaar, waardoor het eenvoudig aan te brengen is op verschillende materialen.
 • list plusOok is de Griffon houtlijm ST10 D2 corrigeerbaar, wat betekent dat fouten gemakkelijk hersteld kunnen worden.

Nadelen Griffon houtlijm ST10 D2

 • list plusGeen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

De Griffon houtlijm ST10 D2 is een vochtbestendige witte houtlijm op basis van PVAc, die voldoet aan de NEN-EN 204 D2 norm. Dit betekent dat het geschikt is voor binnen en dat het droogt transparant op. Bovendien is deze lijm oplosmiddelvrij, wat het veiliger maakt voor zowel jezelf als het milieu.

Wat deze houtlijm uniek maakt, is dat het watervast is. Dit betekent dat het bestand is tegen vochtige omstandigheden en niet zal loslaten of breken. Dit is vooral belangrijk als je de lijm gebruikt voor houten voorwerpen die in contact komen met water, zoals meubels of boten.

Een ander voordeel van deze houtlijm is dat het een snelle droogtijd heeft van slechts 1-2 uur. Dit betekent dat je snel verder kunt met je project en niet lang hoeft te wachten tot de lijm droog is.

Een mogelijke drawback van deze houtlijm is dat het alleen geschikt is voor hout. Als je een lijm nodig hebt die geschikt is voor meerdere materialen, zoals metaal of plastic, dan moet je een andere lijm zoeken.

Al met al is de Griffon houtlijm ST10 D2 een uitstekende keuze voor houten voorwerpen die watervast moeten zijn en een snelle droogtijd vereisen. Het is veilig, gemakkelijk in gebruik en betrouwbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Rectavit 230 Super HOUTLIJM VOCHTBESTENDIG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

Waterbestendige, snelle, witte houtlijm op PVAc basis met superieure kleefkracht op alle houtsoorten. Geschikt voor alle houtconstructies en houtverbindingen: houten ramen en deurkozijnen, trappen, ook voor fineer, gestratifieerde panelen. Vochtbestendig D3, droogt transparant op. Voor binnengebruik en buiten onder een afscherming. LF raadt aan om standaard te werken met D3 houtlijm omdat deze lijmen bestand zijn tegen sporadisch vochtcontact. Als er dan toch per toeval vocht op uw meubel zou terecht komen, u altijd zeker bent van een goede hechting. Belangrijkste eigenschappen Waterbestendig, D3 volgens EN 204 Verbruik: 80 - 130 ml/m2 voor vlakverlijming, 150 - 180 ml/m2 voor assemblage, afhankelijk van ondergrond, ruwheid, houtsoort Reinigen: met (lauw) water voor de lijm uithardt Reinigen: met (lauw) water voor de lijm uithardt

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 24 mei in huis

Bekijk prijs

7. 3 BMT 3BMT Houtlijm transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een extra sterke houtlijm die geschikt is voor hout, textiel en karton? Dan is de 3 BMT Houtlijm transparant jouw nieuwe beste vriend! Deze houtlijm is niet alleen wit van kleur, maar droogt ook nog eens transparant op. Dat is mooi meegenomen als je bijvoorbeeld een houten meubelstuk wilt repareren en de lijmresten niet zichtbaar wilt hebben.

Maar dat is nog niet alles. Deze houtlijm is namelijk ook watervast, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je project verpest wordt door een regenbui. Bovendien is de droogtijd van deze houtlijm slechts één uur. Dat betekent dat je snel verder kunt met je project en niet urenlang hoeft te wachten tot de lijm eindelijk droog is.

Het aanbrengen van de houtlijm is ook nog eens super makkelijk. Je kunt de houtlijm met een kwastje of ander gereedschap gelijkmatig verdelen en dun op één of beide delen aanbrengen. Vervolgens laat je de lijm ongeveer 1 tot 2 minuten intrekken en druk je de delen circa 10 minuten met kracht aan, het liefst met klemmen of persen. Verwijder tot slot direct de overtollige lijmresten met water.

Wat deze houtlijm echt onderscheidt van andere houtlijmen is de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing die bij de verpakking wordt geleverd. Zo weet je precies hoe je het product moet gebruiken en wat de beste eigenschappen zijn.

Mijn persoonlijke ervaring? Ik kan deze houtlijm zeker aanraden! Het is makkelijk aan te brengen, droogt snel op en is ook nog eens watervast. Het enige nadeel is dat de tube van 40 milliliter misschien niet genoeg is als je een groot project hebt. Maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bison Houtlijm Topspeed - 75

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Houtlijm Topspeed - 75

 • list plusDe droogtijd van deze houtlijm is kort. Dit is belangrijk voor houtbewerkers die snel willen werken en efficiëntie belangrijk vinden.
 • list plusDeze houtlijm is bestand tegen water. Dit is belangrijk voor houtbewerkers die hun projecten buiten willen gebruiken of in vochtige omgevingen werken.
 • list plusDeze houtlijm is geschikt voor verschillende soorten hout. Dit is belangrijk voor houtbewerkers die met verschillende soorten hout werken en een veelzijdige houtlijm nodig hebben.

Nadelen Bison Houtlijm Topspeed - 75

 • list plusDeze houtlijm heeft een sterke geur. Dit kan een nadeel zijn voor houtbewerkers die gevoelig zijn voor geuren of in een kleine ruimte werken.
 • list plusDeze houtlijm is niet geschikt voor buitentoepassingen. Dit kan een nadeel zijn voor houtbewerkers die hun projecten buiten willen gebruiken en een andere houtlijm moeten zoeken.
 • list plusDeze houtlijm is niet transparant. Dit kan een nadeel zijn voor houtbewerkers die een transparante afwerking willen en een andere houtlijm moeten zoeken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een supersnelle houtlijm die binnen enkele minuten droogt? Dan is Bison Houtlijm Topspeed - 75 een uitstekende keuze! Deze lijm is speciaal ontworpen voor houtconstructies en verbindingen en is geschikt voor alle soorten hout, board, spaanplaat, exotisch hout, fineer, papier en karton. Plus, het droogt transparant op zodat je geen lijmresten ziet.

Wat Bison Houtlijm Topspeed - 75 bijzonder maakt, is de korte droogtijd van slechts 3 minuten. Dit is ontzettend handig als je snel moet werken en niet lang wilt wachten tot de lijm droog is. Bovendien is het oplosmiddelvrij en vochtbestendig, dus het is veilig te gebruiken en kan tegen een stootje.

Een ander voordeel van deze houtlijm is dat het geschikt is voor verschillende soorten houtverbindingen, zoals veren, zwaluwstaarten, pen- en gatverbindingen. Hierdoor kun je het voor veel verschillende projecten gebruiken en hoef je geen aparte lijm te kopen voor elke verbinding.

Houd er wel rekening mee dat de droogtijd van 3 minuten alleen geldt voor dunne lagen. Als je dikke lagen aanbrengt, kan het langer duren voordat de lijm droog is. Bovendien is het niet watervast, dus het is niet geschikt voor buitentoepassingen of vochtige omgevingen.

Concluderend, Bison Houtlijm Topspeed - 75 is een geweldige keuze als je snel en gemakkelijk houtverbindingen wilt maken. Het is veelzijdig, snel drogend, oplosmiddelvrij en vochtbestendig. Het enige nadeel is dat het niet watervast is, dus je moet het niet gebruiken voor buitentoepassingen. Maar al met al is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare houtlijm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

9. Pattex Houtlijm Classic 750 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pattex Houtlijm Classic 750 g

 • list plusEen voordeel van deze houtlijm is dat het zeer sterk is, waardoor het geschikt is voor grote houtconstructies.
 • list plusDeze houtlijm droogt doorzichtig op, waardoor het niet zichtbaar is op het hout.
 • list plusDeze houtlijm is waterbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in natte omgevingen.

Nadelen Pattex Houtlijm Classic 750 g

 • list plusDeze houtlijm heeft een langere droogtijd dan sommige andere houtlijmen.
 • list plusEen nadeel van deze houtlijm is dat het een sterke geur heeft tijdens het aanbrengen.
 • list plusDeze houtlijm is niet geschikt voor gebruik op gladde oppervlakken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een houtlijm die geschikt is voor alle houtsoorten? Dan is Pattex Houtlijm Classic 750 g precies wat je nodig hebt! Deze watervaste houtlijm is perfect voor alle montagewerkzaamheden, zoals het verlijmen van gevelbeplating en lamineringen. Wat deze houtlijm zo speciaal maakt, is dat het een definitieve eindsterkte heeft binnen 24 uur en bestand is tegen veroudering. Bovendien kan het tot 40kg/cm² verlijmen en is het gemakkelijk aan te brengen dankzij de zachte synthetische fles.

De vloeibare lijm droogt in 15 tot 40 minuten, en het uithardingsproces is koud. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn, en een vochtigheid hebben van maximaal 8 tot 12%. Breng de lijm op één van de oppervlakken aan en verdeel het gelijkmatig. Monteer terwijl de lijm nog nat is en druk de oppervlakken samen met een klem.

Het beste gebruik voor deze houtlijm is voor alle soorten hout, met uitzondering van PVC, ABS en polyester. Het is ook handig om te weten dat de lijm wit is tijdens het aanbrengen, maar transparant opdroogt. Het enige nadeel van deze houtlijm is dat het niet geschikt is voor alle materialen, dus het is belangrijk om dit te controleren voordat je het gaat gebruiken.

Al met al is Pattex Houtlijm Classic 750 g een geweldige keuze voor alle soorten houtmontage- en reparatiewerkzaamheden. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en heeft een definitieve eindsterkte binnen 24 uur. Het is een betrouwbare en krachtige houtlijm die je niet wilt missen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Pattex Houtlijm Express 75 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Supersnelle witte houtlijm voor de verlijming van de meest uiteenlopende houtconstructies en -verbindingen. Droogt in 5 minuten. Voldoet aan EN204-D2.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van houtlijmen. Er zijn immers 207 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!