De Bestenu Sanitairkit Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Voegen en tegelwerk in de badkamer of het toilet werk je af met sanitairkit. Hoe je het beste met sanitairkit aan de slag kunt gaan, lees je in deze gids.

Wat is het verschil tussen sanitairkit en andere kit soorten?

hide product content

Elke kitsoort is voor specifieke doeleinden bestemd. Bij sanitairkit zegt de naam het eigenlijk al: dit is geschikt voor de voegen in badkamers en toiletruimtes. Sanitairkit is meestal een soort siliconenkit, die naarmate het opdroogt verandert in elastisch rubber.

Door de samenstelling van sanitairkit heeft het vocht- en schimmelwerende eigenschappen. Dit betekent helaas niet dat sanitairkit een oneindige levensduur heeft. Hoewel dit de meeste geschikte soort kit voor badkamerruimtes is, moet de kit na ongeveer 5 tot 6 jaar worden vervangen. Gebruik je agressieve schoonmaakmiddelen, dan slijt de sanitairkit sneller.

Ten slotte is sanitairkit verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de kleur van de kit zo goed mogelijk aansluit op het sanitair. Reguliere sanitairkit is meestal wit, maar antraciete, grijze en transparante sanitairkit zijn ook opties.

Hoe moet ik sanitairkit aanbrengen?

hide product content

Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon en droog is, zodat de kit zich zo goed mogelijk kan hechten. Om de aanhechting te optimaliseren kun je het oppervlak voorbehandelen met een hechtingsprimer. Hechtingsprimer zorgt er niet alleen voor dat de kit beter hecht, maar functioneert ook als beschermlaagje voor poreuze ondergronden.

Plaats de tube sanitairkit in een kitpistool, zodat je de kit efficiënt aan kunt brengen. Houd ook een speciale kitspatel bij de hand; de vorm van deze spatel zorgt voor een mooie, nette afwerking. Breng nu de kit in een zo recht mogelijke lijn af en werk de lijn meteen af met de spatel.

Nadat je de sanitairkit hebt aangebracht, blijven er vaak randjes over. De verleiding kan groot zijn, maar verwijder ze niet direct. Het is beter om te wachten tot de sanitairkit helemaal is opgedroogd.

Hoe lang moet sanitairkit drogen?

hide product content

De badkamer is een ruimte die gedurende gebruik erg vochtig wordt, maar vocht kan juist de droging en werking van de kit verstoren. Sanitairkit heeft zodoende een droogtijd van minstens 12 uur. Het advies is dan ook om na het kitwerk minstens 12 uur te wachten voordat je de badkamerruimte weer in gebruik neemt.

Hoe verwijder ik sanitairkit?

hide product content

Voordat je sanitairkit aanbrengt, is het belangrijk om de oude kit zo grondig mogelijk te verwijderen. Om de sanitairkit weg te halen, gebruik je geen schoonmaakmiddelen, maar heb je een geschikte tool nodig, zoals een fijn mesje. In kluswinkels kun je ook speciale tools vinden waarmee je de oude sanitairkit netjes verwijdert.

Snijd de kit aan beide kanten van de voeg in een rechte lijn los. Houd het mesje of de tool die je gebruikt zo dicht mogelijk tegen de tegel aan, zodat je geen stukje kit mist. Wanneer beide kanten door zijn gesneden, komt de kit los. Om overblijvende restjes te verwijderen, gebruik je het mesje met een schrapende beweging.

Wat voor soorten kitten zijn er nog meer?

hide product content

Naast sanitairkit zijn er nog meer kitsoorten die allemaal voor andere klusjes geschikt zijn. Zo is er montagekit om objecten mee te bevestigen en acrylaatkit voor kleine reparaties en afwerking. Als je goed zoekt zijn er nog meer specifieke kitsoorten te vinden, zoals dakreparatiekit, afdichtingskit, lekkagekit, houtkit, en nog meer.

Hoe komt deze super Sanitairkit reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Sanitairkit ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Sanitairkits, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Sanitairkits die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Sanitairkits het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Sanitairkits stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten gerelateerd aan Sanitairkits

De beste Sanitairkits in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Pattex Acrylbad- & Douche Sanitaire Silicone is een zuur uithardende siliconekit. Geschikt voor een duurzame en waterdichte afdichting van de voegen tussen bad of douche en tegels of tussen gootsteen, toilet of bidet en wand of vloer, of tussen douchewand en vloer of muur. Pattex Acrylbad- & Douche Sanitaire Silicone kan worden aangebracht zonder primer. Productkenmerken: - Verwerkingstemperatuur: + 5°C tot + 40°C - Temperatuurbestendigheid: - 40°C tot + 180°C - Vormingstijd: ong. 15 min - Uithardingstijd: ong. 2 dgn. bij een laagdikte van 5mm (23°C en 50% rel. luchtvochtigheid) - Totaal toegestane vervorming: 25% - Bereik driehoekige voeg van 6x6mm: 280ml =15m voeg Handleiding: 1. Verwijder de oude voegkit met de Pattex Silicone Verwijderaar en verwijder de laatste resten voegkit met de spatelkant van de Pattex Silicone Verwijderaar. De randen moeten schoon, droog en vetvrij zijn. 2. Breng afplaktape aan op beide zijden langs de voegranden om overloop te voorkomen. Kies vervolgens de voegkit afhankelijk van het materiaal. 3. Snij de koker open, schroef de spuitmond op de koker en snij de spuitmond op de gewenste breedte met de Pattex Voegkitstrijker. 4. Plaats de koker in het Pattex Voegkit Pistool. Druk gelijkmatig op de handgreep en breng de voegkit gelijkmatig aan. 5. Breng de voeg aan tussen de afplaktapes, duw naar voren om verbindingsranden te vullen en zorg er voor dat het waterdicht is. 6. Strijk de voeg met de Pattex Voegkitstrijker binnen 5 minuten. Verwijder direct overtollig kit met de Pattex Silicone Verwijderaar of gebruik uw vingers gedruppeld met zeepwater (afhankelijk van het product). 7. Verwijder de tape voordat de kit uitdroogt. De voegkit zal perfect recht zijn en glad.

1. siliconenkit 280 ml water bestendig


Product informatiePlus or Show more

Bison Polymax Express is geschikt om te lijmen, te monteren en af te dichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: o.a. binnentoepassingen bij (kunststof) kozijnen, traptreden, plinten, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Niet geschikt voor polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), PTFE en bitumen. Bison Polymax Express Super snelle eindsterkte opbouw Zeer hoge eindsterkte Blijvend elastisch Binnen en buiten toepasbaar Overschilderbaar (vooraf testen) Goed vullend vermogen Temperatuurbestendig van -40�C tot +100�C UV-, water- en weerbestendig 100% lijm (krimpvrij) Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos Met hersluitbare tuit Huidvormingstijd: ca. 15 minuten Handvasttijd: ca. 30 minuten Doorhardingssnelheid: ca. 2 mm/24 uur Eindsterkte: maximale eindsterkte wordt bereikt na ca. 4 uur Vochtbestendigheid: Zeer goed Waterbestendigheid: Goed Temperatuurbestendigheid: Van -40�C tot +100�C. UV-bestendigheid: Zeer goed Chemicali�nbestendigheid: Zeer goed Overschilderbaarheid: Overschilderbaar met zowel acryl- als alkydverf. Bij het overschilderen met alkydverf kan het zo zijn dat de verf langzamer droogt. We adviseren om dit altijd vooraf te testen. Elasticiteit: Zeer goed Vullend vermogen: Zeer goed Vlekken/resten van de Bison Polymax Express verwijdert u door de natte lijmresten direct te verwijderen met terpentine. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Handen reinig je gemakkelijk met wipes Aandachtspunten: Genoemde droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal ��n poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden.

2. Bison Polymax Express Wit (tube 165 gram)


Product informatiePlus or Show more

Een siliconenkit voor het duurzaam elastisch afdichten van bouw- en sanitairvoegen, die een beweging moeten kunnen opnemen van max. 25 % van de voegbreedte. Hecht in het algemeen uitstekend op glazuur,glas, aluminium, messing en RVS, geschilderd hout, beton, metselwerk en weekmakervrije kunststoffen. Geschikt voor binnen, buiten en industriële ruimten. Vernieuwd receptuur ook geschikt voor natuursteen! De 880 is ook 2-butanone oxime (methylethyl ketone oxime, oftewel MEKO) vrij. Speciaal voor het afkitten van bijvoorbeeld linoleum- en PVC- vloeren is de kleur Transparant grijs (Trijs) leverbaar. Daarnaast zijn de kleuren transparant, wit, zilvergrijs, Manhattan, grijs, antraciet, jasmijn en buxy beschikbaar. Verbruik (breedte x diepte) in aantal meters voeg bij een koker van 310 ml bij verschillende voegmaten. 4x6 mm=12,9 m¹ 6x6 mm=8,6 m¹ 8x6 mm=6,4 m¹ 12x8 mm=3,2 m¹ 16x10 mm=1,9 m¹ 20x12 mm=1,3 m¹ Geurarm, zuurvrij en neutraal uithardend Binnen en buiten toepasbaar Na uitharding duurzaam elastisch U.V.-, vocht-, weer-, water- en schimmelbestendig, volgens ISO 846 A en B Niet corrosief ten opzichte van metalen

3. Forbo Eurocol Euroseal 880 siliconenkit transparant grijs


Product informatiePlus or Show more

PRODUCTINFORMATIE OriginalFix SealFixPro lijmkit Zwart (714018) Omschrijving :SealFixPro is een hoogwaardige, professionele en universele afdichtingskit en constructie- of montagelijm, op basis van ms-polymeer technologie, welke door luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Toepassingen: Speciaal voor het universeel afdichten, lijmen en monteren van praktisch alle bouwmaterialen en bouwelementen op praktisch alle ondergronden. Universele voegkit voor aansluitingen tussen vele bouwelementen in vloer-, dak-, wand-, muur- en gevelconstructies. Multifunctionele montage /constructielijm voor verlijming en montage van vele bouwmaterialen in bouw en industrie. Uitermate geschikt voor afdichting van aansluitvoegen in sanitaire- en natte cellen, zoals badkamers en keukens. Uitstekend als beglazingskit voor topafdichting in veiligheidsglas. Ideaal voor afdichting, verlijming en montage van metaaldelen in de carrosserie-, container- en luchtkanalenbouw. Bijzonder geschikt voor verlijming van lateislabben en E.P.D.M. folies in dak-, gevel- en vijverconstructies. Uitzonderlijk toepasbaar als spiegellijm en voor het verlijmen en monteren van gevel- en decoratiepanelen. Perfect overschilderbaar afdichtings- en vulmateriaal voor aansluitvoegen, naden, kieren, gaten en scheuren. Reparatie lijmkit voor renovatie-, montage-, installatie- en herstel -werkzaamheden in bouw, Automotive, Industrie en transportsector. Gebruiksaanwijzing: Verwerkingstemperatuur van +5°C tot +40°C. Ondergronden dienen schoon, droog en draagkrachtig te zijn. Ondergronden goed ontvetten. SealFixPro hecht perfect op de meeste ondergronden. Specificaties: Basis: MSP Standvermogen: mm ISO7390 <2 Dichtheid: g/ml 1,48 Huidvormingstijd: min 23°/C55%RV 10 Doorharding na 24 uur: mm 23°/C55%RV 2-3 Krimp: nihil Toelaatbare vervorming: % 25 Temperatuurbestendigheid na volledige uitharding: °C -40/+100 Mechanische waarden 2mm film Shore-A hardheid: DIN53505 60 Modulus 100%: MPA DIN53504 1,60 Treksterkte: MPA DIN53504 2,70 Rek bij breuk: % DIN53504 300 Houdbaarheid: In ongeopende originele verpakking, koel en droog opslaan bij een opslagtemperatuur van +5°C tot +25°C, tot en met 12 maanden na productiedatum houdbaar. Vorstbestendig tot -15°C tijdens transport. Overschilderbaarheid: SealFixPro is uitstekend overschilderbaar met water gedragen verfsystemen. Wij adviseren vooraf een verfverdraagzaamheidstest uit te voeren. Indien er wordt overgeschilderd (niet noodzakelijk) adviseren wij, voor een optimaal resultaat, SealFixPro en de aangrenzende delen binnen enkele dagen na applicatie eerst licht op te schuren met Scotch-Brite en daarna direct te overschilderen. Beperkingen: Niet geschikt voor continu waterbelasting. Niet geschikt voor PE, PP, PTFE, neopreen en bitumineuze ondergronden. Altijd vooraf een hechtingstest uitvoeren. Niet geschikt voor dilatatievoegen. Standaard assortiment: Omdoos 20 kokers à 290ml Verkrijgbaar in de kleuren wit (714016), zwart (714018 ) en grijs (714017). Ook verkrijgbaar in transparant (glashelder, 714015) via Lijmkoning.nl Applicatie condities: Verwerkingstemperatuur van +5°C tot +40°C. Ondergronden dienen schoon, droog en draagkrachtig te zijn. SealFixPro hecht perfect op de meeste ondergronden zonder primer. Sterk poreuze (zuigende/open) ondergronden voorbehandelen met een PRIMER. Wij adviseren vooraf een hechtingstest uit te voeren. Veiligheid algemeen: Langdurig contact met de huid voorkomen. Wanneer niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze met veel water uitspoelen en raadpleeg een arts. Raadpleeg vóór het gebruik het veiligheidsinformatieblad. Deze kunt u downloaden via www.originalFix.eu Voorzorg: Buiten bereik van kinderen houden. Voor professioneel gebruik. Opmerking: Alles werd in het werk gesteld om de informatie, met inbegrip van de afbeeldingen, betrouwbaar te maken. Het is evenwel aan de gebruiker om zelf de geschiktheid van elk product voor hun toepassing te beoordelen. OriginalFix biedt geen garantie voor de juistheid en volledigheid van de informatie en wijst elke aansprakelijkheid met betrekking tot het gebruik ervan af. De verplichtingen van OriginalFix worden uiteengezet in de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing op dit product, welke op verzoek kosteloos aan u worden toegezonden. OriginalFix kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor incidentele, indirecte of gevolgschade voorvloeiend uit de verkoop, de doorverkoop, het gebruik van het product. Bij twijfel over de toepassing altijd eerst een test uitzetten

4. OriginalFix SealFixPro Lijmkit zwart (714018)


Product informatiePlus or Show more

WAT IS HET? EIGENSCHAPPEN 100% kleurbescherming 2 hrs Topspeed quality (zee)waterbestendig Makkelijk verwerkbaar Blijvend elastisch Schimmelbestendig UV- en weerbestendig Chemicaliënbestendig Uitstekende hechting zonder primer zelfs op acryl Temperatuurbestendig van -50°C tot +180°C Kleurvast Niet overschilderbaar WAT DOET HET? GESCHIKT VOOR: Geschikt voor het afdichten van naden, voegen en kieren tussen tegelwand, bad, douchebak, wastafel en aanrecht in sanitaire ruimtes zoals badkamers, toilet en keukens. Speciaal voor afdichtingen bij sanitair- en keramische toepassingen zoals voegen tussen tegelwand en vloer, bad, douchebak, wastafel, aanrecht, spoelbak en tegelwanden onderling. Ook ideaal voor acrylbaden, kunststof douchebakken en douchewanden. Hecht op blank glas, keramiek, geglazuurde tegels, emaille, metalen, hout en diverse kunststoffen. Geen hechting op bitumen, polyethyleen, polyproyleen en P.T.F.E. Niet geschikt voor aquaria, hiervoor adviseren wij Bison Siliconenkit Glas transparant. AAN DE SLAG VOOR GEBRUIK: Verwerkingsomstandigheden Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Oppervlakten eisen De ondergrond moet goed droog, schoon en stof-, roest-, verf- en vetvrij zijn. Kunststoffen voorbehandelen met Bison Silicon Primer. Kunststoffen eerst opruwen. Voorbehandeling oppervlakken Voor een mooi resultaat schilderstape langs de randen van de voeg aanbrengen. Voorkom zonodig drievlakshechting door opvulschuimsnoer of PE folie in de voeg aan te brengen. Gereedschap Koker met Power Pistol verwerken. Multi Tool voor het openen van de koker en het gladstrijken van de kit. TIJDENS GEBRUIK: Omgaan met verpakking Koker met kitpistool verwerken. Koker openen door plastic nippel aan bovenzijde met scherp mes tot bij schroefdraad af te snijden. De spuitmond erop draaien en op de gewenste opening schuin afsnijden. Gebruiksaanwijzing Zorg voor minimale voegbreedte van 6 mm en maximaal 20 mm. De voegdiepte is afhankelijk van de voegbreedte. Tot 12 mm voegbreedte een voegdiepte aanhouden van 6 mm. Daarboven is de voegdiepte de helft van de voegbreedte. Kit gelijkmatig aanbrengen en binnen 10 minuten met een milde zeepoplossing gladstrijken (gebruik Bison Multi Tool). De aangebrachte schilderstape direct na gladstrijken verwijderen. Na ca. 15 minuten vormt zich een oppervlaktehuid. Uitgeharde siliconenkit is alleen mechanisch te verwijderen. Aandachtspunten Siliconen harden uit onder invloed van luchtvochtigheid. Daarom is tijdens het uitharden beslist contact met luchtvochtigheid noodzakelijk. Alijd rekening houden met een voeg van minimaal 6 mm breed. Door het aanbrengen van schilderstape langs de voegen worden volledig gladde naden bereikt, deze tape direct na het gladstrijken verwijderen. Kit is na 2 uur belastbaar met water, echter niet aanraken of mechanisch belasten. NA GEBRUIK: Vlekken/resten Vlekken direct verwijderen met terpentine. Uitgeharde kit is enkel mechanisch of met Bison Siliconenkitrestenverwijderaar te verwijderen. Opslagcondities Opslaan in goed gesloten verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C. BISON SUPER SILICONENKIT SANITAIR 150 ML WIT

5. BISON SUPER SILICONENKIT SANITAIR 150 ML WIT


Product informatiePlus or Show more

Prosil sanitairkit Transparant 310 ml Zeer sterke hechting op vrijwel alle sanitairmaterialen. Vrijwel reukloos. Bestand tegen reinigingsmiddelen. Hoge elasticiteit.

6. Bellson Prosil sanitairkit Transparant 310 ml


Product informatiePlus or Show more

Creëer extreem strakke kitranden in een handomdraai. Zelfs de meest onervaren klusser kan nu kitten als een professional! Oude vieze kitnaden zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook voor vervelende problemen zorgen. Niemand zit te wachten op lekkage en tocht door kieren en naden. Een professional inhuren is kostbaar en met de standaardoplossing voor thuis, krijg je ongelijke hobbelige kitnaden. Wie kent het niet? Snel kitten en dan kliederen met water een zeepsop om de kitnaad glad te strijken. Of eerst alles moeten afplakken om die perfecte kitnaad te maken. Dit is met de Kit Applicator gelukkig verleden tijd. Spuit simpelweg de kit op de gewenst plek en klaar! Bespaar tijd en geld en geniet van strakke, gelijkmatige kitnaden. Onze 14-delige Kit Applicator set bestaat uit verschillende formaat mondjes die speciaal zijn gemaakt voor afdichtingsklus met kit. Er is altijd een perfect formaat voor elke klus. Gebruik het voor het afdichten van voegen of scheuren en voorkom het binnendringen van water, koude lucht, stof, vervuiling, insecten en lawaai. Afmetingen: 5mm, 6mm, 7mm, 9mm, 10mm, 12mm, 13mm, 16mm, 20mm, 25mm, 26mm, 28mm, 30mm, 35mm Materiaal: Roestvrij staal

7. 14-delige Kit Set Professional


Product informatiePlus or Show more

Sanitairkit wit met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie op de anti schimmel en anti bacteriële werking. Per koker @ 300 ml. Deze siliconen sanitairkit is in Europa gemaakt door een van de grootste kit producenten. Dankzij de nano technologie heeft deze sanitairkit een blijvende anti bacteriële beschermlaag. Zowel binnen als buiten te gebruiken, UV bestendig , zeer hoge rekwaarde , bestand tegen reinigingsmiddelen, olieën en vetten.

8. Sanitairkit wit met 7 jaar anti schimmel garantie


Product informatiePlus or Show more

Sanitairkit transparant met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie op de anti schimmel en anti bacteriële werking. Per koker @ 300 ml. Deze siliconen sanitairkit is in Europa gemaakt door een van de grootste kit producenten. Dankzij de nano technologie heeft deze sanitairkit een blijvende anti bacteriële beschermlaag. Zowel binnen als buiten te gebruiken, UV bestendig , zeer hoge rekwaarde , bestand tegen reinigingsmiddelen, olieën en vetten.

9. Sanitairkit transparant met 7 jaar anti schimmel garantie


Product informatiePlus or Show more

MS polymer kit patroon. Gebruiksaanwijzing: Eenvoudig met universeel kitpistool aan te brengen. De ondergrond moet schoon, droog en stofvrij zijn. Geen primer nodig. - Kleur grijs - Inhoud 290 ml Uitstekend geschikt voor vele toepassingen: - Bouw - Watersport - Recreatie Na 20 minuten: Overschilderbaar met de meeste verfsoorten. - Blijvend elastisch - Schuurbaar - UV-bestendig - Weersbestendig - Zoet/zout-waterbestendig - Temperatuurbestendig - Krimpbestendig - Verouderingsbestendig Bevat geen - Siliconen - Isocyanaten - Oplosmiddelen Hecht op nagenoeg alle ondergronden: - Metalen, verzinkt staal, RVS en aluminium - Kunststoffen, PVC, polysyreen - Glas - De meeste houtsoorten - Steen, beton, enz. BEHALVE GERECYCLED KUNSTSTOF. Buiten bereik van kinderen bewaren.

10. Gele Merk Montagekit MS Polymer - zwart


Producten gerelateerd aan Sanitairkits


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sanitairkits. Er zijn immers 32 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Sanitairkit kopen.