De Bestenu Sanitairkit Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Voegen en tegelwerk in de badkamer of het toilet werk je af met sanitairkit. Hoe je het beste met sanitairkit aan de slag kunt gaan, lees je in deze gids.

Wat is het verschil tussen sanitairkit en andere kit soorten?

Elke kitsoort is voor specifieke doeleinden bestemd. Bij sanitairkit zegt de naam het eigenlijk al: dit is geschikt voor de voegen in badkamers en toiletruimtes. Sanitairkit is meestal een soort siliconenkit, die naarmate het opdroogt verandert in elastisch rubber.

Door de samenstelling van sanitairkit heeft het vocht- en schimmelwerende eigenschappen. Dit betekent helaas niet dat sanitairkit een oneindige levensduur heeft. Hoewel dit de meeste geschikte soort kit voor badkamerruimtes is, moet de kit na ongeveer 5 tot 6 jaar worden vervangen. Gebruik je agressieve schoonmaakmiddelen, dan slijt de sanitairkit sneller.

Ten slotte is sanitairkit verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de kleur van de kit zo goed mogelijk aansluit op het sanitair. Reguliere sanitairkit is meestal wit, maar antraciete, grijze en transparante sanitairkit zijn ook opties.

Hoe moet ik sanitairkit aanbrengen?

Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon en droog is, zodat de kit zich zo goed mogelijk kan hechten. Om de aanhechting te optimaliseren kun je het oppervlak voorbehandelen met een hechtingsprimer. Hechtingsprimer zorgt er niet alleen voor dat de kit beter hecht, maar functioneert ook als beschermlaagje voor poreuze ondergronden.

Plaats de tube sanitairkit in een kitpistool, zodat je de kit efficiënt aan kunt brengen. Houd ook een speciale kitspatel bij de hand; de vorm van deze spatel zorgt voor een mooie, nette afwerking. Breng nu de kit in een zo recht mogelijke lijn af en werk de lijn meteen af met de spatel.

Nadat je de sanitairkit hebt aangebracht, blijven er vaak randjes over. De verleiding kan groot zijn, maar verwijder ze niet direct. Het is beter om te wachten tot de sanitairkit helemaal is opgedroogd.

Hoe lang moet sanitairkit drogen?

De badkamer is een ruimte die gedurende gebruik erg vochtig wordt, maar vocht kan juist de droging en werking van de kit verstoren. Sanitairkit heeft zodoende een droogtijd van minstens 12 uur. Het advies is dan ook om na het kitwerk minstens 12 uur te wachten voordat je de badkamerruimte weer in gebruik neemt.

Hoe verwijder ik sanitairkit?

Voordat je sanitairkit aanbrengt, is het belangrijk om de oude kit zo grondig mogelijk te verwijderen. Om de sanitairkit weg te halen, gebruik je geen schoonmaakmiddelen, maar heb je een geschikte tool nodig, zoals een fijn mesje. In kluswinkels kun je ook speciale tools vinden waarmee je de oude sanitairkit netjes verwijdert.

Snijd de kit aan beide kanten van de voeg in een rechte lijn los. Houd het mesje of de tool die je gebruikt zo dicht mogelijk tegen de tegel aan, zodat je geen stukje kit mist. Wanneer beide kanten door zijn gesneden, komt de kit los. Om overblijvende restjes te verwijderen, gebruik je het mesje met een schrapende beweging.

Wat voor soorten kitten zijn er nog meer?

Naast sanitairkit zijn er nog meer kitsoorten die allemaal voor andere klusjes geschikt zijn. Zo is er montagekit om objecten mee te bevestigen en acrylaatkit voor kleine reparaties en afwerking. Als je goed zoekt zijn er nog meer specifieke kitsoorten te vinden, zoals dakreparatiekit, afdichtingskit, lekkagekit, houtkit, en nog meer.

Hoe komt deze super Sanitairkit reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Sanitairkit ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Sanitairkits, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Sanitairkits die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Sanitairkits het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Sanitairkits stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Sanitairkits

De beste Sanitairkits op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Met de Alabastine Sanitairstrip kunt u naden en kieren langs bad, douche, aanrecht en wastafel waterdicht afsluiten. De Sanitairstrip verkleuren niet en zijn blijvend flexibel, waardoor ze niet scheuren. Ze zijn gemakkelijk en zonder geknoei te verwerken en geven een blijvend mooi en strak eindresultaat. De Sanitairstrips zijn snel en eenvoudig aan te brengen en is een goed alternatief voor kit. De Sanitairstrip van Alabastine is een witte kit op rol en is verkrijgbaar in een rol van 5 meter. Doel van dit product: Snel en eenvoudig alternatief voor kit. Voordelen van dit product: Waterdichte afsluiting van naden en kieren langs bad, douche, aanrecht en wastafel. Snel en eenvoudig alternatief voor kit. Gebruikstips: Verwijder zorgvuldig alle oude kitresten met Alabastine Kit- en stickerverwijderaar. Diepe of brede voegen eerst vullen met Alabastine Allesvuller. Ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Let op! De witte polythyleenstrip zorgt voor een glad en duurzaam eindresultaat. De strip mag dan ook niet verwijderd worden van de kit. Knip de strip op maat met een natgemaakte schaar. Voor hoeken: 2 delen in een hoek van 45° knippen. Begin altijd in de hoek van de langste richting met het aanbrengen van de sanitairstrip. Druk de strip stevig en gelijkmatig in de voeg, terwijl u de rol afrolt. Hierdoor wordt de voeg waterdicht afgesloten. De kit die eventueel onder de vaste witte polyethyleen strip uitkomt direct verwijderen met een scherp mes. Opslag en gebruik Waarom Alabastine kopen? Of je nu een doorgewinterde klusser bent of af en toe aan de slag gaat, met de voorbehandeling van Alabastine slaagt iedere doe-het-zelf-klus. Alabastine heeft een compleet assortiment en helpt je om je hout, steen, metaal, tegels & voegen voor te behandelen om zo een mooi eindresultaat te behalen!

1. Alabastine Sanitairstrip Tegels en Voegen- Wit - 5 Meter


Product informatiePlus or Show more

ZWALUW SILICONE-NO patroon van Den Braven Sealants Voor het afdichten van voegen in ruimten waar schimmels ongewenst zijn, zoals badkamers, toiletruimten, douchecellen, slachterijen etc. Geen azijnlucht. Een neutraal uithardende, sanitair ingestelde, elastisch blijvende afdichtingskit. Op basis van polysiloxanen, azijnzuurvrij, die bijzonder goed hechten op de meeste ondergronden (zonder primer). Hoge UV-bestendigheid. 12 maanden houdbaar.

2. ZwaluwKit - Silicone-NOkoker 310ml - 3249 - wit


Product informatiePlus or Show more

ZWALUW SILICONE-NO patroon van Den Braven Sealants Voor het afdichten van voegen in ruimten waar schimmels ongewenst zijn, zoals badkamers, toiletruimten, douchecellen, slachterijen etc. Geen azijnlucht. Een neutraal uithardende, sanitair ingestelde, elastisch blijvende afdichtingskit. Op basis van polysiloxanen, azijnzuurvrij, die bijzonder goed hechten op de meeste ondergronden (zonder primer). Hoge UV-bestendigheid. 12 maanden houdbaar.

3. ZwaluwKit - Silicone-NOkoker 310ml - 3184 - grijs


Product informatiePlus or Show more

Bison Polymax Express is geschikt om te lijmen, te monteren en af te dichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, trespa, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels, kurk en spiegels. Monteren: o.a. plinten, schroten, lattenwerk, vensterbanken, drempels, boeiboorden, plaatmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten, polystyreenornamenten en sierlijsten. Afdichten: o.a. binnentoepassingen bij (kunststof) kozijnen, traptreden, plinten, vensterbanken, drempels en gipsplaten. Tevens geschikt voor het afdichten van scheuren in wanden en plafonds. Niet geschikt voor polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), PTFE en bitumen. Bison Polymax Express Super snelle eindsterkte opbouw Zeer hoge eindsterkte Blijvend elastisch Binnen en buiten toepasbaar Overschilderbaar (vooraf testen) Goed vullend vermogen Temperatuurbestendig van -40�C tot +100�C UV-, water- en weerbestendig 100% lijm (krimpvrij) Hecht op licht vochtige ondergronden Oplosmiddelvrij Uitstekende hechting zonder primer Zuurvrij, reukloos Met hersluitbare tuit Huidvormingstijd: ca. 15 minuten Handvasttijd: ca. 30 minuten Doorhardingssnelheid: ca. 2 mm/24 uur Eindsterkte: maximale eindsterkte wordt bereikt na ca. 4 uur Vochtbestendigheid: Zeer goed Waterbestendigheid: Goed Temperatuurbestendigheid: Van -40�C tot +100�C. UV-bestendigheid: Zeer goed Chemicali�nbestendigheid: Zeer goed Overschilderbaarheid: Overschilderbaar met zowel acryl- als alkydverf. Bij het overschilderen met alkydverf kan het zo zijn dat de verf langzamer droogt. We adviseren om dit altijd vooraf te testen. Elasticiteit: Zeer goed Vullend vermogen: Zeer goed Vlekken/resten van de Bison Polymax Express verwijdert u door de natte lijmresten direct te verwijderen met terpentine. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Handen reinig je gemakkelijk met wipes Aandachtspunten: Genoemde droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal ��n poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden.

4. Bison Polymax Express Wit (tube 165 gram)


Product informatiePlus or Show more

Kant-en-klaar vulmiddel voor het bijwerken van scheuren en naden in bijvoorbeeld sierpleister, granol, spuitwerk en structuurverf. Geeft een reparatie met structuur-effect. Droogtijd circa 12 uur.

5. Alabastine Struktuurkit 310ML


Product informatiePlus or Show more

• Silicone sanitair, goed verwerkbaar, lange opentijd, duurzame sanitaire bestendigheid. • Uitstekende hechting op alle gebruikelijke bouwgronden, inclusief PVC. kleur transpatant

6. Soudal - Silirub 2S Transparant 310 Ml - 101990


Product informatiePlus or Show more

Geschikt voor het afdichten van naden, voegen en kieren tussen tegelwand, bad, douchebak, wastafel en aanrecht in sanitaire ruimtes zoals badkamers, toilet en keukens. Speciaal voor afdichtingen bij sanitair- en keramische toepassingen zoals voegen tussen tegelwand en vloer, bad, douchebak, wastafel, aanrecht, spoelbak en tegelwanden onderling. Ook ideaal voor acrylbaden, kunststof douchebakken en douchewanden. Hecht op blank glas, keramiek, geglazuurde tegels, emaille, metalen, hout en diverse kunststoffen. Geen hechting op bitumen, polyethyleen, polyproyleen en P.T.F.E.

7. Bison super silicone sanitair transparant grijs (trijs) - 310 ml.


Product informatiePlus or Show more

WAT IS HET? EIGENSCHAPPEN 100% kleurbescherming 2 hrs Topspeed quality (zee)waterbestendig Makkelijk verwerkbaar Blijvend elastisch Schimmelbestendig UV- en weerbestendig Chemicaliënbestendig Uitstekende hechting zonder primer zelfs op acryl Temperatuurbestendig van -50°C tot +180°C Kleurvast Niet overschilderbaar WAT DOET HET? GESCHIKT VOOR: Geschikt voor het afdichten van naden, voegen en kieren tussen tegelwand, bad, douchebak, wastafel en aanrecht in sanitaire ruimtes zoals badkamers, toilet en keukens. Speciaal voor afdichtingen bij sanitair- en keramische toepassingen zoals voegen tussen tegelwand en vloer, bad, douchebak, wastafel, aanrecht, spoelbak en tegelwanden onderling. Ook ideaal voor acrylbaden, kunststof douchebakken en douchewanden. Hecht op blank glas, keramiek, geglazuurde tegels, emaille, metalen, hout en diverse kunststoffen. Geen hechting op bitumen, polyethyleen, polyproyleen en P.T.F.E. Niet geschikt voor aquaria, hiervoor adviseren wij Bison Siliconenkit Glas transparant. AAN DE SLAG VOOR GEBRUIK: Verwerkingsomstandigheden Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C. Oppervlakten eisen De ondergrond moet goed droog, schoon en stof-, roest-, verf- en vetvrij zijn. Kunststoffen voorbehandelen met Bison Silicon Primer. Kunststoffen eerst opruwen. Voorbehandeling oppervlakken Voor een mooi resultaat schilderstape langs de randen van de voeg aanbrengen. Voorkom zonodig drievlakshechting door opvulschuimsnoer of PE folie in de voeg aan te brengen. Gereedschap Koker met Power Pistol verwerken. Multi Tool voor het openen van de koker en het gladstrijken van de kit. TIJDENS GEBRUIK: Omgaan met verpakking Koker met kitpistool verwerken. Koker openen door plastic nippel aan bovenzijde met scherp mes tot bij schroefdraad af te snijden. De spuitmond erop draaien en op de gewenste opening schuin afsnijden. Gebruiksaanwijzing Zorg voor minimale voegbreedte van 6 mm en maximaal 20 mm. De voegdiepte is afhankelijk van de voegbreedte. Tot 12 mm voegbreedte een voegdiepte aanhouden van 6 mm. Daarboven is de voegdiepte de helft van de voegbreedte. Kit gelijkmatig aanbrengen en binnen 10 minuten met een milde zeepoplossing gladstrijken (gebruik Bison Multi Tool). De aangebrachte schilderstape direct na gladstrijken verwijderen. Na ca. 15 minuten vormt zich een oppervlaktehuid. Uitgeharde siliconenkit is alleen mechanisch te verwijderen. Aandachtspunten Siliconen harden uit onder invloed van luchtvochtigheid. Daarom is tijdens het uitharden beslist contact met luchtvochtigheid noodzakelijk. Alijd rekening houden met een voeg van minimaal 6 mm breed. Door het aanbrengen van schilderstape langs de voegen worden volledig gladde naden bereikt, deze tape direct na het gladstrijken verwijderen. Kit is na 2 uur belastbaar met water, echter niet aanraken of mechanisch belasten. NA GEBRUIK: Vlekken/resten Vlekken direct verwijderen met terpentine. Uitgeharde kit is enkel mechanisch of met Bison Siliconenkitrestenverwijderaar te verwijderen. Opslagcondities Opslaan in goed gesloten verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C. BISON SUPER SILICONENKIT SANITAIR 150 ML WIT

8. BISON SUPER SILICONENKIT SANITAIR 150 ML WIT


Product informatiePlus or Show more

***** INTRODUCTIEPRIJS ***** INTRODUCTIEPRIJS ***** KLUSSEN MET KITTY hoogwaardige producten, uitsluitend online verkrijgbaar. 100% MS polymer geen toevoegingen primer ongevoelig geen luchtbellen of blaasjes Gebruiksaanwijzing: Eenvoudig met universeel kitpistool aan te brengen. De ondergrond moet schoon, droog en stofvrij zijn. - Kleur ZWART - Inhoud 290 ml Uitstekend geschikt voor vele toepassingen: - Bouw - Watersport - Recreatie - Tuin - In en om het huis - Auto - Garage / Werkplaats Na 20 minuten: Overschilderbaar met de meeste verfsoorten. - Blijvend elastisch - Schuurbaar - UV-bestendig - Weersbestendig - Zoet/zout-waterbestendig - Temperatuurbestendig - Krimpbestendig - Verouderingsbestendig Bevat geen - Siliconen - Isocyanaten - Oplosmiddelen Hecht op nagenoeg alle ondergronden: - Metalen, verzinkt staal, RVS en aluminium - Kunststoffen, PVC, polysyreen - Glas - De meeste houtsoorten - Steen, beton, enz. Buiten bereik van kinderen bewaren.

9. KITTY - ms-polymer - montagekit, ZWART


Product informatiePlus or Show more

Multifunctionele snelle SEALING OPLOSSING! Onzichtbare anti lekkage sealer werkt verbazingwekkend om muren, plafonds, gootstenen, pitten en zelfs trottoirs te bedekken. Houd uw muren veilig en schoon van lekkage en schimmelhinder. Gemakkelijk en snel aan te brengen en langdurig effect! Onze afdichtingsvloeistof bevat een vasthoudend effect dat diep in elk oppervlak doordringt en van binnenuit waterdicht is in uw huis. De magische anti lekkage vloeistof vult en bedekt eventuele scheuren in de basis, vult de schoenplaatjes en vormt een beschermende coating om te voorkomen dat er vocht naar beneden sijpelt. Makkelijk te sealen! Absoluut geen gereedschap nodig! smeer de vloeistof gewoon op het gewenste gebied voor een snelle, nette en gemakkelijke afdichting. De waterdichte wanden hebben geen extra gereedschap nodig als je een innovatieve vloeistof hebt. Houd uw huis brandschoon en beschermd tegen schimmels. Ga niet meer terug naar mallen elke keer dat u ze van de gootsteen hebt schoongemaakt voor langdurige bescherming met onze krachtige anti lekkage sealer. Superkleefstof is een innovatief product dat beschadigde oppervlakken effectief kan afdichten en repareren. Het is een vloeibare afdichtingskit op waterbasis die kan worden gebruikt om verschillende ondergronden waterdicht te maken. Het zorgt voor een sterke maar flexibele beschermlaag voor het aangebrachte oppervlak. Het heeft anti-lek eigenschappen, kan worden gebruikt op natte oppervlakken met een hoge hechtsterkte, is transparant en vergeelt niet De krachtige kit heeft een sterk adsorptie-effect, kan gemakkelijk en snel worden gehecht op de meeste oppervlakken die bescherming nodig hebben en is vooral handig wanneer bescherming nodig is. Het is geschikt voor het afdichten van voegen, kieren en lekken en kan voor alle bouwmaterialen worden gebruikt. Het kan worden aangebracht op zowel gekleurde als ongekleurde oppervlakken. Het is vrij van vervuiling, veilig en niet giftig. Hoe te gebruiken: Maak het oppervlak schoon en droog het goed af alvorens verder te gaan; Als er scheuren zijn die groter zijn dan 2 mm, repareer en vul de scheur dan eerst met kit voor het beste resultaat. Smeer met een kwast de magische anti lekkage kit op oppervlakken (keramische tegels, vloertegels, wandtegels, cement, geverfde muren, enz.). Wacht tot de sealer vloeistof de basis binnendringt en ongeveer 5 minuten volledig droog is. Als er geen vloeistof op het oppervlak zit, herhaal dan stap 2 en 3 twee of meer keer om het effect te maximaliseren. De waterdichte laag zal binnen 24-48 uur na het aanbrengen stevig worden gevormd. Sterke afdichtingsspray Onzichtbare waterdichte Voorzien zijn van: 1. Polymeer copolymeer materiaal: Het waterdichtingsmiddel is gemaakt van polymeer copolymeer en is duurzaam. 2. Eenvoudig op te lossen: waterdichtingsmiddel kan de problemen oplossen van het lekken van vensterbanken, het doorsijpelen van toiletten, het waterdicht maken van muren en het lekken van buitenmuren. 3. Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Maak de ondergrond vóór aanbrengen schoon om er zeker van te zijn dat de ondergrond droog en stofvrij is. Als er scheuren zijn (het wordt aanbevolen om meer dan 2 mm met kit te repareren en vervolgens de magische anti lekkage vloeistof te gebruiken. 4. Vorm van waterdichte laag: waterdichtingsmiddel rechtstreeks op het oppervlak van tegels, vloertegels, wandtegels enz. Sproeien of aanbrengen, totdat het waterdichtingsmiddel in de basislaag dringt. Een paar minuten later. Als er geen vloeistof op het oppervlak zit, verstuift u driemaal om het effect te versterken. Na 24-48 uur uitharding wordt een waterdichte laag gevormd en de waterdichte laag zal na verloop van tijd sterker worden Verpakkingsinhoud: 1 x 30ml Magische anti lekkage fles Dit is geen spuitbus. Het onzichtbare waterafdichtingsmiddel is de oplossing voor het probleem van waterlekkage. Dit product kan worden gebruikt om lekkage af te dichten en om waterschade te voorkomen. Het duurzame onzichtbare waterafdichtingsmiddel is bestand tegen grote temperatuurschommelingen - het zal tijdens de zomer niet doorhangen of druipen bij hoge temperaturen, noch zal het barsten of schilferen in de koude winter. Geschikt voor lekkage in: Afvoerpijp Leidingen Vensterbank Kozijnen Toiletten Binnen- en buitenmuren Dakbedekking Plafond Barsten En Nog Veel Meer.

10. Anti Lekkage Magische Vloeistof - Lek Afdichtingsmiddel - Lekkage Afdichten en Verhelpen - Transparante Dekking laag - Niet Giftig en milieuvriendelijk


Artikelen vergelijkbaar aan Sanitairkits


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sanitairkits. Er zijn immers 32 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Sanitairkit kopen.