Bestenu

Beste sanitairkit - dec. 2022

Met meer dan 236 sanitairkit op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste sanitairkit in een handige lijst
01Score: 9.9
Alabastine Sanitairstrip Tegels en Voegen- Wit
Alabastine Sanitairstrip Tegels en Voegen- Wit
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.8
Zwaluw Den Braven 30618904 Silicone-NO Sanitary Siliconenkit
Zwaluw Den Braven 30618904 Silicone-NO Sanitary Siliconenkit
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.5
Bison Siliconen Sanitair 150ml
Bison Siliconen Sanitair 150ml
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
MTC
MTC
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.7
Siliconen Kit Sanitair
Siliconen Kit Sanitair
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Anti Lekkage Magische Vloeistof
Anti Lekkage Magische Vloeistof
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.5
Sanitairkit wit met 7 jaar anti schimmel garantie
Sanitairkit wit met 7 jaar anti schimmel garantie
Ga naar laagste prjis
08Score: 8.4
Seal-it® 216 SILICON-SA  siliconenkit zwart
Seal-it® 216 SILICON-SA siliconenkit zwart
Ga naar laagste prjis
09Score: 8.2
Bison Siliconenkit Super Sanitair
Bison Siliconenkit Super Sanitair
Ga naar laagste prjis
10Score: 8
ZwaluwKit
ZwaluwKit
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Sanitairkit Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Voegen en tegelwerk in de badkamer of het toilet werk je af met sanitairkit. Hoe je het beste met sanitairkit aan de slag kunt gaan, lees je in deze gids.

Wat is het verschil tussen sanitairkit en andere kit soorten?

Elke kitsoort is voor specifieke doeleinden bestemd. Bij sanitairkit zegt de naam het eigenlijk al: dit is geschikt voor de voegen in badkamers en toiletruimtes. Sanitairkit is meestal een soort siliconenkit, die naarmate het opdroogt verandert in elastisch rubber.

Door de samenstelling van sanitairkit heeft het vocht- en schimmelwerende eigenschappen. Dit betekent helaas niet dat sanitairkit een oneindige levensduur heeft. Hoewel dit de meeste geschikte soort kit voor badkamerruimtes is, moet de kit na ongeveer 5 tot 6 jaar worden vervangen. Gebruik je agressieve schoonmaakmiddelen, dan slijt de sanitairkit sneller.

Ten slotte is sanitairkit verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de kleur van de kit zo goed mogelijk aansluit op het sanitair. Reguliere sanitairkit is meestal wit, maar antraciete, grijze en transparante sanitairkit zijn ook opties.

Hoe moet ik sanitairkit aanbrengen?

Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon en droog is, zodat de kit zich zo goed mogelijk kan hechten. Om de aanhechting te optimaliseren kun je het oppervlak voorbehandelen met een hechtingsprimer. Hechtingsprimer zorgt er niet alleen voor dat de kit beter hecht, maar functioneert ook als beschermlaagje voor poreuze ondergronden.

Plaats de tube sanitairkit in een kitpistool, zodat je de kit efficiënt aan kunt brengen. Houd ook een speciale kitspatel bij de hand; de vorm van deze spatel zorgt voor een mooie, nette afwerking. Breng nu de kit in een zo recht mogelijke lijn af en werk de lijn meteen af met de spatel.

Nadat je de sanitairkit hebt aangebracht, blijven er vaak randjes over. De verleiding kan groot zijn, maar verwijder ze niet direct. Het is beter om te wachten tot de sanitairkit helemaal is opgedroogd.

Hoe lang moet sanitairkit drogen?

De badkamer is een ruimte die gedurende gebruik erg vochtig wordt, maar vocht kan juist de droging en werking van de kit verstoren. Sanitairkit heeft zodoende een droogtijd van minstens 12 uur. Het advies is dan ook om na het kitwerk minstens 12 uur te wachten voordat je de badkamerruimte weer in gebruik neemt.

Hoe verwijder ik sanitairkit?

Voordat je sanitairkit aanbrengt, is het belangrijk om de oude kit zo grondig mogelijk te verwijderen. Om de sanitairkit weg te halen, gebruik je geen schoonmaakmiddelen, maar heb je een geschikte tool nodig, zoals een fijn mesje. In kluswinkels kun je ook speciale tools vinden waarmee je de oude sanitairkit netjes verwijdert.

Snijd de kit aan beide kanten van de voeg in een rechte lijn los. Houd het mesje of de tool die je gebruikt zo dicht mogelijk tegen de tegel aan, zodat je geen stukje kit mist. Wanneer beide kanten door zijn gesneden, komt de kit los. Om overblijvende restjes te verwijderen, gebruik je het mesje met een schrapende beweging.

Wat voor soorten kitten zijn er nog meer?

Naast sanitairkit zijn er nog meer kitsoorten die allemaal voor andere klusjes geschikt zijn. Zo is er montagekit om objecten mee te bevestigen en acrylaatkit voor kleine reparaties en afwerking. Als je goed zoekt zijn er nog meer specifieke kitsoorten te vinden, zoals dakreparatiekit, afdichtingskit, lekkagekit, houtkit, en nog meer.

hero illustration

Hoe komt deze super sanitairkit lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste sanitairkit ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over sanitairkit, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle sanitairkit die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke sanitairkit het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van sanitairkit stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan sanitairkit

De beste sanitairkit in een oogopslag

1 - Alabastine Sanitairstrip Tegels en Voegen- Wit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Alabastine Sanitairstrip kunt u naden en kieren langs bad, douche, aanrecht en wastafel waterdicht afsluiten. De Sanitairstrip verkleuren niet en zijn blijvend flexibel, waardoor ze niet scheuren. Ze zijn gemakkelijk en zonder geknoei te verwerken en geven een blijvend mooi en strak eindresultaat. De Sanitairstrips zijn snel en eenvoudig aan te brengen en is een goed alternatief voor kit. De Sanitairstrip van Alabastine is een witte kit op rol en is verkrijgbaar in een rol van 5 meter. Doel van dit product: Snel en eenvoudig alternatief voor kit. Voordelen van dit product: Waterdichte afsluiting van naden en kieren langs bad, douche, aanrecht en wastafel. Snel en eenvoudig alternatief voor kit. Gebruikstips: Verwijder zorgvuldig alle oude kitresten met Alabastine Kit- en stickerverwijderaar. Diepe of brede voegen eerst vullen met Alabastine Allesvuller. Ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Let op! De witte polythyleenstrip zorgt voor een glad en duurzaam eindresultaat. De strip mag dan ook niet verwijderd worden van de kit. Knip de strip op maat met een natgemaakte schaar. Voor hoeken: 2 delen in een hoek van 45° knippen. Begin altijd in de hoek van de langste richting met het aanbrengen van de sanitairstrip. Druk de strip stevig en gelijkmatig in de voeg, terwijl u de rol afrolt. Hierdoor wordt de voeg waterdicht afgesloten. De kit die eventueel onder de vaste witte polyethyleen strip uitkomt direct verwijderen met een scherp mes. Opslag en gebruik Waarom Alabastine kopen? Of je nu een doorgewinterde klusser bent of af en toe aan de slag gaat, met de voorbehandeling van Alabastine slaagt iedere doe-het-zelf-klus. Alabastine heeft een compleet assortiment en helpt je om je hout, steen, metaal, tegels & voegen voor te behandelen om zo een mooi eindresultaat te behalen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Zwaluw Den Braven 30618904 Silicone-NO Sanitary Siliconenkit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Zwaluw Den Braven 30618904 Silicone-NO Sanitary Siliconenkit - Wit - 310ml| Afname Per: 12 Stuk| Merk: den Braven | Korte beschrijving: Neutrale siliconenkit voor sanitair-, beglazings- en gevelvoegen\n Blijft permanent elastisch Schimmelbestendig UV-, water- en weerbestendig In de meeste situaties te gebruiken zonder primer Geschikt voor binnen en buiten Breed hechtingsspectrum Geschikt als universele bouw siliconenkit \n Zwaluw Silicone-NO + Sanitary is een veelzijdige neutrale siliconenkit voor sanitair, bouw-, beglazings- en gevelvoegen die onder invloed van de luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch rubber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Bison Siliconen Sanitair 150ml

Loading..
Ga naar laagste prjis

150ml bison siliconenkit, kleur: wit, geschikt voor: sanitaireafdichtingen, binnen, winkelwaarde per stuk € 8,58 Dit betreft een nieuw product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - MTC

Loading..
Ga naar laagste prjis

✔ Gemakkelijk verwijderen van oude kitranden ✔ Gemakkelijk gladstrijken van een siliconen voegkit Met de MTC Siliconenkit 3 in 1 Multi Tool kunt u eenvoudig uw oude kit randen verwijderen door de geintegreerde schraper. De laatste restjes kunt u mooi weghalen met de opervlakteschraper/ramen kraber. Om uiteindelijk met een van de mee geleverde afstrijkrubbers (3R 6R 10R 13R of 17R) de nieuw aangebrachte kit mooi te kunnen afwerken. Met deze tool heeft u binnen no time een nieuwe kit randen aangebracht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Siliconen Kit Sanitair

Loading..
Ga naar laagste prjis

Silirub Color is een hoogwaardige, neutrale, elastische één-component voegkit op basis van siliconen. Groot kleurenmatchend siliconen kit Hoge mate van elasticiteit Kleurvast en UV-stabiel Ongevoelig voor schimmels Goede hechting op vrijwel ale ondergronden Topkwaliteit Eigenschappen Verkrijgbaar in de meest courante kleuren welke tevens gebruikt worden bij ramen (RAL) UV-bestendig Zeer goed verwerkbaar Blijvend elastisch na uitharding Zeer goede hechting op vele materialen Lage modulus Neutraal, corrosievrij Niet overschilderbaar Niet geschikt voor natuursteen Toepassingen Alle gebruikelijke bouwvoegen. Topafdichting bij beglazing op aluminium, PVC en hout. Uitzettingsvoegen tussen de meest verscheidene constructiematerialen. Afdichtingen tussen PVC, behandelde houten en metalen profielen en glas. Houdbaarheid 18 maanden in ongeopende verpakking op een droge en koele plaats bij temperaturen tussen +5°C en +25°C.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Anti Lekkage Magische Vloeistof

Loading..
Ga naar laagste prjis

Multifunctionele snelle SEALING OPLOSSING! Onzichtbare anti lekkage sealer werkt verbazingwekkend om muren, plafonds, gootstenen, pitten en zelfs trottoirs te bedekken. Houd uw muren veilig en schoon van lekkage en schimmelhinder. Gemakkelijk en snel aan te brengen en langdurig effect! Onze afdichtingsvloeistof bevat een vasthoudend effect dat diep in elk oppervlak doordringt en van binnenuit waterdicht is in uw huis. De magische anti lekkage vloeistof vult en bedekt eventuele scheuren in de basis, vult de schoenplaatjes en vormt een beschermende coating om te voorkomen dat er vocht naar beneden sijpelt. Makkelijk te sealen! Absoluut geen gereedschap nodig! smeer de vloeistof gewoon op het gewenste gebied voor een snelle, nette en gemakkelijke afdichting. De waterdichte wanden hebben geen extra gereedschap nodig als je een innovatieve vloeistof hebt. Houd uw huis brandschoon en beschermd tegen schimmels. Ga niet meer terug naar mallen elke keer dat u ze van de gootsteen hebt schoongemaakt voor langdurige bescherming met onze krachtige anti lekkage sealer. Superkleefstof is een innovatief product dat beschadigde oppervlakken effectief kan afdichten en repareren. Het is een vloeibare afdichtingskit op waterbasis die kan worden gebruikt om verschillende ondergronden waterdicht te maken. Het zorgt voor een sterke maar flexibele beschermlaag voor het aangebrachte oppervlak. Het heeft anti-lek eigenschappen, kan worden gebruikt op natte oppervlakken met een hoge hechtsterkte, is transparant en vergeelt niet De krachtige kit heeft een sterk adsorptie-effect, kan gemakkelijk en snel worden gehecht op de meeste oppervlakken die bescherming nodig hebben en is vooral handig wanneer bescherming nodig is. Het is geschikt voor het afdichten van voegen, kieren en lekken en kan voor alle bouwmaterialen worden gebruikt. Het kan worden aangebracht op zowel gekleurde als ongekleurde oppervlakken. Het is vrij van vervuiling, veilig en niet giftig. Hoe te gebruiken: Maak het oppervlak schoon en droog het goed af alvorens verder te gaan; Als er scheuren zijn die groter zijn dan 2 mm, repareer en vul de scheur dan eerst met kit voor het beste resultaat. Smeer met een kwast de magische anti lekkage kit op oppervlakken (keramische tegels, vloertegels, wandtegels, cement, geverfde muren, enz.). Wacht tot de sealer vloeistof de basis binnendringt en ongeveer 5 minuten volledig droog is. Als er geen vloeistof op het oppervlak zit, herhaal dan stap 2 en 3 twee of meer keer om het effect te maximaliseren. De waterdichte laag zal binnen 24-48 uur na het aanbrengen stevig worden gevormd. Sterke afdichtingsspray Onzichtbare waterdichte Voorzien zijn van: 1. Polymeer copolymeer materiaal: Het waterdichtingsmiddel is gemaakt van polymeer copolymeer en is duurzaam. 2. Eenvoudig op te lossen: waterdichtingsmiddel kan de problemen oplossen van het lekken van vensterbanken, het doorsijpelen van toiletten, het waterdicht maken van muren en het lekken van buitenmuren. 3. Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Maak de ondergrond vóór aanbrengen schoon om er zeker van te zijn dat de ondergrond droog en stofvrij is. Als er scheuren zijn (het wordt aanbevolen om meer dan 2 mm met kit te repareren en vervolgens de magische anti lekkage vloeistof te gebruiken. 4. Vorm van waterdichte laag: waterdichtingsmiddel rechtstreeks op het oppervlak van tegels, vloertegels, wandtegels enz. Sproeien of aanbrengen, totdat het waterdichtingsmiddel in de basislaag dringt. Een paar minuten later. Als er geen vloeistof op het oppervlak zit, verstuift u driemaal om het effect te versterken. Na 24-48 uur uitharding wordt een waterdichte laag gevormd en de waterdichte laag zal na verloop van tijd sterker worden Verpakkingsinhoud: 1 x 30ml Magische anti lekkage fles Dit is geen spuitbus. Het onzichtbare waterafdichtingsmiddel is de oplossing voor het probleem van waterlekkage. Dit product kan worden gebruikt om lekkage af te dichten en om waterschade te voorkomen. Het duurzame onzichtbare waterafdichtingsmiddel is bestand tegen grote temperatuurschommelingen - het zal tijdens de zomer niet doorhangen of druipen bij hoge temperaturen, noch zal het barsten of schilferen in de koude winter. Geschikt voor lekkage in: Afvoerpijp Leidingen Vensterbank Kozijnen Toiletten Binnen- en buitenmuren Dakbedekking Plafond Barsten En Nog Veel Meer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Sanitairkit wit met 7 jaar anti schimmel garantie

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sanitairkit wit met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie op de anti schimmel en anti bacteriële werking. Per koker @ 300 ml. Deze siliconen sanitairkit is in Europa gemaakt door een van de grootste kit producenten. Dankzij de nano technologie heeft deze sanitairkit een blijvende anti bacteriële beschermlaag. Zowel binnen als buiten te gebruiken, UV bestendig , zeer hoge rekwaarde , bestand tegen reinigingsmiddelen, olieën en vetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Seal-it® 216 SILICON-SA siliconenkit zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Seal-it® 216 SILICON-SA is een hoogwaardige en neutraal uithardende afdichtingskit, speciaal geschikt voor schimmelwerende voegafdichting, op basis van siliconen technologie, welke uithardt door luchtvochtigheid tot een duurzaam permanent elastisch blijvend rubber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Bison Siliconenkit Super Sanitair

Loading..
Ga naar laagste prjis

Blijvend elastische, waterbestendige siliconenkit op azijnzuur basis met langdurige witbescherming. Voor sanitairafdichtingen. Ongevoelig voor schimmel. Voor het afdichten van naden, voegen en kieren tussen tegelwand, bad, douchebak, wastafel en aanrecht in sanitaire ruimtes zoals badkamers, toilet en keukens. Speciaal voor afdichtingen bij alle sanitair- en keramische toepassingen zoals voegen tussen tegelwand en vloer, bad, douchebak, wastafel, aanrecht, spoelbak en tegelwanden onderling. Ook ideaal voor acrylbaden, kunststof douchebakken en douchewanden. Hecht op blank glas, keramiek, geglazuurde tegels, emaille, metalen, hout en diverse kunststoffen. Geen hechting op bitumen, polyethyleen, polypropyleen en PTFE. Niet geschikt voor aquaria, hiervoor adviseren wij Bison Siliconenkit Glas Transparant.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - ZwaluwKit

Loading..
Ga naar laagste prjis

ZWALUW SILICONE-NO patroon van Den Braven Sealants Voor het afdichten van voegen in ruimten waar schimmels ongewenst zijn, zoals badkamers, toiletruimten, douchecellen, slachterijen etc. Geen azijnlucht. Een neutraal uithardende, sanitair ingestelde, elastisch blijvende afdichtingskit. Op basis van polysiloxanen, azijnzuurvrij, die bijzonder goed hechten op de meeste ondergronden (zonder primer). Hoge UV-bestendigheid. 12 maanden houdbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten vergelijkbaar aan sanitairkit

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van sanitairkit. Er zijn immers 236 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste