Wat is de beste lijm van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede lijm is een lastige opdracht. Wat is de beste lijm van 2023? Na het analyseren van 2136 lijmen kwam de Power glue alles lijm / als beste uit onze lijm-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de lijmen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lijmen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige lijm-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lijmen

1Score: 9.8
Power glue alles lijm /
Power glue alles lijm /
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Loctite Power Gel Control 3x1
Loctite Power Gel Control 3x1
Loctite
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Revell 39604 Contacta Professional
Revell 39604 Contacta Professional
Revell
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Bison Vloeibaar Secondelijm
Beste Lijm voor houtbewerking
Bison Vloeibaar Secondelijm
Bison
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bison Kit Contactlijm Tube
Bison Kit Contactlijm Tube
Bison
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bison Max Repair Extreme 8
Bison Max Repair Extreme 8
Bison
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Pattex Kit Contactlijm Tube Vloeibaar
Pattex Kit Contactlijm Tube Vloeibaar
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Bison Secondelijm met kwast 5
Bison Secondelijm met kwast 5
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Pattex Multi Alleslijm tube 20
Pattex Multi Alleslijm tube 20
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Pritt Alleslijm 100 ml
Pritt Alleslijm 100 ml
Pritt
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lijm Koopgids

Lijm is er in verschillende soorten, maar welke soort lijm gebruik je waarvoor? Lees het hier.

Wat is de krachtigste lijm?

Er zijn verschillende soorten lijmen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is daarom moeilijk om te zeggen welke lijm de meest krachtige is, omdat het afhangt van de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen.

Enkele van de sterkste en meest populaire lijmen zijn:

Epoxylijm: Epoxylijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van metalen, keramiek, glas en sommige kunststoffen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water, hitte en chemische stoffen.

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm): Cyanoacrylaatlijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Contactlijm: Contactlijm is een lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals leer, hout, rubber en kunststof. Het wordt aangebracht op beide te verlijmen oppervlakken en blijft kleverig totdat de oppervlakken worden samengevoegd. Contactlijm heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen vocht en hoge temperaturen.

Polyurethaanlijm: Polyurethaanlijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van hout en andere poreuze materialen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water en hitte.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm.

Welke soort lijm gebruik je voor welk materiaal?

Er zijn verschillende soorten lijmen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. 

Het kiezen van de juiste lijm voor het juiste materiaal is van groot belang om een sterke en duurzame hechting te verkrijgen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende materialen en de lijmen die het meest geschikt zijn voor het verlijmen ervan:

Hout: Houtlijm (zoals PVAc-lijm) is over het algemeen de beste keuze voor het verlijmen van hout. Voor het verlijmen van specifieke houtsoorten, zoals teak of mahonie, kan een speciale houtlijm nodig zijn.

Kunststof: Voor het verlijmen van kunststof zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, afhankelijk van het type kunststof. Voor PVC wordt bijvoorbeeld vaak PVC-lijm gebruikt, terwijl voor polystyreen (zoals styrofoam) polystyreenlijm geschikt is.

Metaal: Voor het verlijmen van metalen zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm en cyanoacrylaatlijm. Epoxylijm is geschikt voor het verlijmen van grote oppervlakken en zware voorwerpen, terwijl cyanoacrylaatlijm beter geschikt is voor kleine oppervlakken en fijne voorwerpen.

Keramiek en glas: Voor het verlijmen van keramiek en glas wordt vaak epoxylijm gebruikt. Voor kleine reparaties kan cyanoacrylaatlijm ook worden gebruikt.

Leer: Contactlijm is vaak de beste keuze voor het verlijmen van leer.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het materiaal dat u wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat u begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan je hard plastic lijmen?

Ja, hard plastic kan worden gelijmd, maar het hangt af van het type plastic en het type lijm dat wordt gebruikt. 

Sommige soorten plastic, zoals polyethyleen en polypropyleen, zijn moeilijker te lijmen vanwege hun lage oppervlakte-energie en de slechte hechting van de meeste lijmsoorten. Andere soorten plastic, zoals polycarbonaat, acryl en PVC, zijn gemakkelijker te lijmen.

Voor het lijmen van hard plastic zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar. 

Hieronder staan enkele veelvoorkomende opties:

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm) kan worden gebruikt voor het lijmen van acryl en polycarbonaat. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Epoxylijm is een sterke lijm die kan worden gebruikt voor het lijmen van harde kunststoffen zoals polycarbonaat, PVC en ABS.

PVC-lijm wordt vaak gebruikt voor het lijmen van PVC-buizen en -fittingen. Het werkt ook goed voor andere soorten plastic, zoals acryl en polycarbonaat.

Polyurethaanlijm is geschikt voor het lijmen van verschillende soorten kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS en PVC.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor het type plastic dat u wilt lijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat de oppervlakken die u wilt verlijmen schoon, droog en vrij van vet en vuil zijn.

Wat is het verschil tussen kit en lijm?

Kit en lijm zijn beide soorten materialen die worden gebruikt voor het verbinden of afdichten van materialen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee producten.

Lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten en heeft een hoge kleefkracht. Lijm wordt meestal gebruikt op gladde en vlakke oppervlakken en kan worden gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals hout, metaal, kunststof, rubber en keramiek. 

Er zijn veel verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm, cyanoacrylaatlijm (secondelijm), contactlijm, polyurethaanlijm en meer. Lijm kan worden gebruikt om permanente of tijdelijke verbindingen te maken, afhankelijk van de eigenschappen van de specifieke lijm.

Kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen en heeft een lage kleefkracht. Kit wordt gebruikt op oneffen en onregelmatige oppervlakken en kan worden gebruikt voor het afdichten van materialen zoals hout, glas, metaal, kunststof en beton. 

Er zijn verschillende soorten kit beschikbaar, waaronder siliconenkit, acrylaatkit en MS-polymeerkit. Kit wordt gebruikt om een waterdichte of luchtdichte afsluiting te creëren en kan ook worden gebruikt voor geluidsisolatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen kit en lijm is dat lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten, terwijl kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen.
 

Kan je leer lijmen met secondelijm?

Het lijmen van leer met secondelijm (cyanoacrylaatlijm) kan soms werken, maar het hangt af van het type leer en de omstandigheden van de lijmtoepassing. Secondelijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. 

Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte, maar het kan soms broos worden en barsten vertonen bij belasting, vooral bij blootstelling aan vocht en hitte.

Voor sommige soorten leer, zoals suède en nubuck, is secondelijm over het algemeen niet de beste keuze omdat het de textuur van het leer kan beschadigen en zichtbare sporen kan achterlaten. 

Voor ander soorten leer, zoals glad leer, kan secondelijm wel werken, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste hoeveelheid lijm aan te brengen om de gewenste hechting te verkrijgen.

Als je leer moet lijmen en twijfelt over welke lijm het beste is, kun je het beste een lijm gebruiken die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van leer, zoals contactlijm of leerverlijm. 

Deze lijmen zijn flexibeler en duurzamer dan secondelijm en zijn ontworpen om de eigenschappen van leer te behouden. Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het leer dat je wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat je begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan secondelijm tegen water?

De meeste soorten secondelijm (cyanoacrylaatlijm) zijn niet waterbestendig. In feite wordt cyanoacrylaatlijm door water geactiveerd, wat betekent dat deze sneller uithardt of zelfs kan uitharden zonder dat de materialen goed aan elkaar zijn bevestigd. 

Bovendien kan water de hechting van de lijm verzwakken en kan het leiden tot broosheid en breuk van de gelijmde verbinding.

Er zijn echter speciale soorten secondelijm op de markt die wel waterbestendig zijn, zoals waterdichte secondelijm. 

Deze lijmen zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt in vochtige omgevingen of om materialen te lijmen die blootstaan aan water, zoals metaal, glas en sommige kunststoffen. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen water en vocht en bieden een sterke, permanente hechting.

Als je secondelijm wilt gebruiken voor een toepassing waarbij het materiaal wordt blootgesteld aan water, is het belangrijk om te controleren of de lijm die je gebruikt specifiek geschikt is voor die toepassing. 

Lees altijd de instructies op de verpakking van de lijm en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is ook aan te raden om de verbinding te testen op waterbestendigheid voordat je de materialen definitief aan elkaar bevestigt.

hero illustration

Hoe testen we lijmen?

Om de beste lijm te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lijm-test hebben we 2136 lijmen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze lijm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze lijm-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen lijm-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste lijm in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2136 lijmen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste lijmen in een makkelijke lijst

1. Power glue alles lijm /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een alles lijm die vrijwel alles kan verlijmen? Dan is Power Glue Alles Lijm de oplossing! Deze lijm is geschikt voor materialen zoals acryl, aluminium, glas, karton, metaal, papier, PVC, rubber, synthetisch rubber, gips, porselein en plastic. En het beste is, de droogtijd is maar liefst één seconde!

Wat deze lijm zo bijzonder maakt, is zijn krachtige werking en snelle droogtijd. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je weer verder kunt met je project. De tube bevat 3 gram lijm, wat voldoende is voor meerdere toepassingen. Bovendien is deze lijm zeer veelzijdig en kan het worden gebruikt voor verschillende projecten, van kleine reparaties tot het maken van modelbouw.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze lijm ook goed hecht op vochtige oppervlakken en temperaturen tot wel 120 graden Celsius kan weerstaan. Dit maakt het de ideale keuze voor huishoudelijke reparaties en doe-het-zelf projecten. En als kers op de taart, deze lijm is ook nog eens betaalbaar.

Het enige nadeel is dat deze lijm niet geschikt is voor gebruik op polystyreen en polyethyleen. Dus als je van plan bent om deze materialen te verlijmen, moet je op zoek naar een andere lijm.

Al met al is Power Glue Alles Lijm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle, krachtige en veelzijdige lijm. Het is een must-have voor elke doe-het-zelver en klusser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Loctite Power Gel Control 3x1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Geschikt voor ondergrond Hard-PVC, Hout, Houten materialen, Karton, Keramiek, Kunststof, Kurk, Laminaat, Leer, Metaal, Papier, Porselein, PVC, Rubber, Schone, droge, vaste, vetvrije ondergronden met draagvermogen Waarschuwingen (H-zinnen) (H335) Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. (H319) Veroorzaakt ernstige oogirritatie. (H315) Veroorzaakt huidirritatie. Veiligheidsaanwijzingen (P-zinnen) (P103) Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. (P102) Buiten het bereik van kinderen houden. Aanvullende gevarenkenmerken (EUH-zinnen) (EUH202) Cyanoacrylaat. Gevaarlijk. Kleeft binnen enkele seconden aan huid en oogleden. Buiten het bereik van kinderen houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Revell 39604 Contacta Professional

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Revell 39604 Contacta Professional

 • list plusDeze lijm is extreem makkelijk te gebruiken.
 • list plusDe lijm droogt razendsnel op.
 • list plusEen belangrijk voordeel van deze lijm is dat het een krachtige hechting heeft, waardoor je project stevig blijft.

Nadelen Revell 39604 Contacta Professional

 • list plusDe lijm heeft een sterke geur.
 • list plusDe lijm is giftig bij inademing.
 • list plusDe lijm kan sporen achterlaten op sommige materialen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een nauwkeurige en betrouwbare lijm voor jouw modelbouwprojecten? Dan is de Revell Contacta Professional dé lijm voor jou! Deze contactlijm is perfect geschikt voor het verlijmen van plastic en kunststof onderdelen en heeft een uniek kunststof laseffect. Dankzij de vloeibare consistentie en snelle droogtijd kun je snel verder met de bouw van je model, terwijl de naalddunne canule zorgt voor uiterst nauwkeurig lijmen op de gewenste plaatsen.

Wat deze lijm echt onderscheidt van andere lijmen is de micro-precieze verlijming van kleine details en transparante onderdelen. Zo kun je zelfs de kleinste onderdelen met gemak verlijmen. Bovendien is de lijm watervast en kun je hem achteraf aanbrengen op reeds geplaatste onderdelen.

Let wel op: deze lijm is brandbaar en de dampen kunnen slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Gebruik hem daarom alleen onder toezicht van een volwassene en buiten bereik van kinderen onder de 8 jaar.

Al met al is de Revell Contacta Professional een absolute aanrader voor de serieuze modelbouwer die op zoek is naar een nauwkeurige, betrouwbare en veelzijdige lijm. De droogtijd van 30 minuten is hierbij een mooie meevaller.

Persoonlijk vind ik deze lijm erg fijn in gebruik en zou ik hem zeker aanraden aan andere modelbouwers. Het enige nadeel is de brandbaarheid en de mogelijke dampen, maar dit is natuurlijk goed op te lossen door de lijm alleen onder toezicht te gebruiken en buiten bereik van kinderen te houden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Lijm voor houtbewerking: Bison Vloeibaar Secondelijm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Vloeibaar Secondelijm

 • list plusHet gebruik van oplosmiddelvrije secondelijm is veilig en milieuvriendelijk.
 • list plusDeze lijm is makkelijk verwerkbaar, waardoor het eenvoudig te gebruiken is.
 • list plusDoor de afwezigheid van geur is het comfortabel om deze lijm te gebruiken.

Nadelen Bison Vloeibaar Secondelijm

 • list plusDeze lijm is moeilijk corrigeerbaar, waardoor het moeilijker is om fouten te herstellen.
 • list plusDeze lijm droogt super snel, waardoor er weinig tijd is om de lijm aan te brengen.
 • list plusDeze lijm vereist oplosmiddelen om te verwerken, waardoor het gebruik ervan beperkt is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een snelle en sterke lijm voor verschillende materialen? Dan is Bison Vloeibaar Secondelijm een goede keuze! Met deze universele lijm kun je kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk razendsnel aan elkaar lijmen. Het droogt ook nog eens snel op, in slechts 40 seconden.

Let wel op: deze lijm is niet geschikt voor aardewerk en materialen zoals polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon. Ook voor autoruiten kun je beter een andere lijm gebruiken.

Wat deze lijm zo bijzonder maakt, is de supersterke verbinding die het creëert. Het is waterbestendig, waardoor het ook geschikt is voor gebruik buitenshuis. Met Bison Vloeibaar Secondelijm weet je zeker dat je een duurzame verbinding maakt tussen verschillende materialen.

Het enige nadeel van deze lijm is dat het niet geschikt is voor alle materialen. Maar als je op zoek bent naar een snelle en sterke verbinding voor materialen zoals hout en metaal, dan is Bison Vloeibaar Secondelijm een uitstekende keuze.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben erg tevreden over deze lijm. Het is makkelijk in gebruik, droogt snel op en creëert een sterke verbinding tussen materialen. Ik raad het zeker aan als je op zoek bent naar een betrouwbare lijm voor verschillende materialen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bison Kit Contactlijm Tube

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Super sterke, vloeibare, universele contactlijm. Uitermate geschikt voor het verlijmen van vlakverbindingen of lamineren van vele materialen die direct vast, belast en/of bewerkt moeten kunnen worden. Lijmt onder andere hout, board, fineer, plastic- en metalen bekledingsplaten (HPL, bijv. Formica®), (schuim)rubber, leer, kurk, canvas, linoleum en polyetherschuim (geluidsisolatie) zowel onderling als op vele ondergronden. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken. Produkteigenschappen: Direct vast Super sterk Geschikt voor materialen onder spanning Universeel Vloeibaar Vocht- en vorstbestendig Eenvoudig te verwerken Temperatuurbestendig van -40°C to +70°C Inhoud: tube a 50 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bison Max Repair Extreme 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Max Repair Extreme 8

 • list plusHet voordeel van deze secondelijm is dat het een sterke hechting heeft.
 • list plusDe lijm is waterdicht en chemisch resistent.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de lijm een langere droogtijd heeft.

Nadelen Bison Max Repair Extreme 8

 • list plusEen nadeel van deze secondelijm is dat het een korte open tijd heeft.
 • list plusDe lijm is niet te verwijderen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de lijm niet te verven is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Bison Lijm Max Repair Extreme De Bison Max Repair Extreme Lijm is een extreem sterke en flexibele reparatielijm voor ontelbare reparaties. De lijm is ook geschikt voor het lijmen van schoenen en schoenzolen. Een krachtige alleskunner dus! Veelzijdige lijm Extreem sterk en flexibel Ook geschikt voor schoenen en schoenzolen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Pattex Kit Contactlijm Tube Vloeibaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pattex Kit Contactlijm Tube Vloeibaar

 • list plusDeze lijm is geschikt voor het verbinden van diverse materialen, zoals hout, metaal en kunststof.
 • list plusDe snelle droogtijd van de lijm zorgt ervoor dat het werk snel kan worden voortgezet.
 • list plusDe lijm is eenvoudig aan te brengen en te corrigeren, waardoor het geschikt is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Nadelen Pattex Kit Contactlijm Tube Vloeibaar

 • list plusDe lijm heeft een sterke geur, waardoor het belangrijk is om in een goed geventileerde ruimte te werken.
 • list plusHet kan moeilijk zijn om de lijm te verwijderen nadat het is opgedroogd.
 • list plusDe lijm kan niet worden gebruikt op materialen die gevoelig zijn voor oplosmiddelen, zoals sommige soorten kunststoffen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een superlijm die geschikt is voor bijna alle materialen? Dan is Pattex Vloeibaar de perfecte keuze! Deze contactlijm heeft een snelle aanvangshechting en hoge lijmkracht, waardoor het ideaal is voor het verlijmen van verschillende oppervlakken of fineer, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Het is universeel toepasbaar en blijft elastisch, wat materiaalspanningen opvangt. Bovendien is het temperatuurbestendig van -40°C tot +110°C en bevat het geen tolueen.

De toepassingsmogelijkheden zijn zeer veelzijdig. Van PVC bekleding op traptreden tot het leggen van geluidsabsorberende, isolerende of akoestische panelen, het verlijmen van fineerstroken en het afdichten van randen van multiplex platen of keukenwerkbladen ter bescherming tegen vocht. Het is geschikt voor harde pvc lijm, leerlijm, houtlijm, laminaat, HPL-platen, rubber, kurk, vilt, metaal, leder, steen, en kunststoffen. Het is echter niet geschikt voor PE, PP, zacht PVC, polystyreen en PTFE.

De droogtijd van deze contactlijm is slechts 0.1 uur, waardoor je snel verder kunt met je project. Het is ook watervast, wat perfect is voor gebruik in vochtige omgevingen. Het enige nadeel is dat een nauwkeurige verlijming van de twee delen vereist is, omdat latere correctie niet mogelijk is.

Al met al is Pattex Vloeibaar een uitstekende keuze voor allerlei verlijmingsprojecten. Het is snel, veelzijdig en betrouwbaar. Zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige contactlijm!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bison Secondelijm met kwast 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Secondelijm met kwast 5

 • list plusHet kwastje maakt het eenvoudig om de secondelijm te verwerken.
 • list plusDe lijm is oplosmiddelvrij, waardoor hij veilig is voor het milieu.
 • list plusDe lijm heeft geen sterke geur, waardoor hij minder opvalt.

Nadelen Bison Secondelijm met kwast 5

 • list plusDe lijm is minder goedkoop dan andere lijmen.
 • list plusNa 1 jaar dikt de lijm in, waardoor hij minder lang houdbaar is.
 • list plusHet is moeilijk om fouten te corrigeren, waardoor je voorzichtig moet zijn bij het aanbrengen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Secondelijm 5 G, universele vloeibare secondelijm, in flacon met kwastje voor het gemakkelijk doseren, aanbrengen en uitsmeren van de lijm. Supersterke en razendsnelle verbinding, lijmt diverse materialen zoals vele kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk. Niet geschikt voor aardewerk en polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon en ook niet geschikt voor autoruiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Pattex Multi Alleslijm tube 20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pattex Multi Alleslijm tube 20

 • list plusEen voordeel van deze lijm is dat het multifunctioneel is en geschikt is voor verschillende materialen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de lijm snel droogt, waardoor het handig is voor snelle reparaties.
 • list plusEen derde voordeel is dat de tube gemakkelijk te bedienen is en compact om mee te nemen.

Nadelen Pattex Multi Alleslijm tube 20

 • list plusDe lijm kan moeilijk te verwijderen zijn als het op de verkeerde plek terechtkomt.
 • list plusDe lijm kan krachtig ruiken, wat onaangenaam kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusEen derde nadeel is dat de lijm witte vlekken kan achterlaten op sommige materialen, wat niet wenselijk is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een sterke lijm die vrijwel alle materialen kan verlijmen? Dan is Pattex Multi Alleslijm de juiste keuze voor jou! Deze gelvormige lijm is druipvrij en droogt transparant op, wat het ideaal maakt voor universele huishoudelijke toepassingen. Wat ik geweldig vind aan deze lijm is dat het oplosmiddelvrij is en geen irriterende stoffen bevat, wat het veiliger maakt voor jou en het milieu.

Pattex Multi Alleslijm is geschikt voor diverse materialen, zoals papier, karton, leer, hout, glas, metaal, PVC en diverse kunststoffen. Het is ook watervast, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het loskomt als het in contact komt met water. Een ander pluspunt is dat het uitwasbaar is op 60°C, wat handig is als je een fout maakt tijdens het verlijmen en het opnieuw moet doen.

Het gebruik van Pattex Multi Alleslijm is eenvoudig en snel. Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlakken schoon, droog, stofvrij en ontvet zijn. Breng de lijm gelijkmatig aan op één zijde en voeg beide delen onmiddellijk samen. Als beide vlakken niet poreus zijn, laat de lijm dan gedurende 5 à 10 minuten drogen voordat je ze samendrukt.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze lijm niet geschikt is voor PE, PP of zachte PVC. Als je echter op zoek bent naar een lijm die vrijwel alles kan verlijmen en veilig is voor jou en het milieu, dan is Pattex Multi Alleslijm de beste keuze voor jou.

Persoonlijk vind ik deze lijm geweldig! Het is gemakkelijk te gebruiken, droogt transparant op en is veilig voor jou en het milieu. Ik zou het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een universele lijm die vrijwel alles kan verlijmen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Pritt Alleslijm 100 ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Pritt alleslijm Lijmt papier, karton, glas, porselein, textiel, leder en hout Doseerdop voor punt- en vlakverlijming Uitwasbaar en reukloos Kindvriendelijk

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lijmen. Er zijn immers 2136 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!