Bestenu

Wat is de beste lijm van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede lijm is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste lijm van 2023? Na het analyseren van 2349 lijmen kwam de Bison Vloeibaar Secondelijm als beste uit onze lijm-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de lijmen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lijmen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige lijm-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste lijmen

1Score: 9.7
Bison Vloeibaar Secondelijm
Beste Lijm voor houtbewerking
Bison Vloeibaar Secondelijm
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Kores superlijm 'POWERGLUE GEL', 3
Beste Lijm voor metaal en kunststof
Kores superlijm 'POWERGLUE GEL', 3
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Pattex Special Schoen Schoenlijm
Pattex Special Schoen Schoenlijm
Pattex
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Alleslijm Pattex Multi tube 50gram
Beste Lijm voor papier en karton
Alleslijm Pattex Multi tube 50gram
Pattex
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Bison Kit Contactlijm Tube
Bison Kit Contactlijm Tube
Bison
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bison Max Repair Extreme 8
Bison Max Repair Extreme 8
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
UHU 0040951 (45510) Hart Model
UHU 0040951 (45510) Hart Model
UHU
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
4 Pakjes Bison Secondelijm (8
4 Pakjes Bison Secondelijm (8
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
UHU Alleslijm extra - 31
UHU Alleslijm extra - 31
UHU
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Fay-Trading Secondenlijm 3x 3g
Fay-Trading Secondenlijm 3x 3g
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lijm Koopgids

Lijm is er in verschillende soorten, maar welke soort lijm gebruik je waarvoor? Lees het hier.

Wat is de krachtigste lijm?

Er zijn verschillende soorten lijmen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is daarom moeilijk om te zeggen welke lijm de meest krachtige is, omdat het afhangt van de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen.

Enkele van de sterkste en meest populaire lijmen zijn:

Epoxylijm: Epoxylijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van metalen, keramiek, glas en sommige kunststoffen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water, hitte en chemische stoffen.

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm): Cyanoacrylaatlijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Contactlijm: Contactlijm is een lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals leer, hout, rubber en kunststof. Het wordt aangebracht op beide te verlijmen oppervlakken en blijft kleverig totdat de oppervlakken worden samengevoegd. Contactlijm heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen vocht en hoge temperaturen.

Polyurethaanlijm: Polyurethaanlijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van hout en andere poreuze materialen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water en hitte.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm.

Welke soort lijm gebruik je voor welk materiaal?

Er zijn verschillende soorten lijmen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. 

Het kiezen van de juiste lijm voor het juiste materiaal is van groot belang om een sterke en duurzame hechting te verkrijgen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende materialen en de lijmen die het meest geschikt zijn voor het verlijmen ervan:

Hout: Houtlijm (zoals PVAc-lijm) is over het algemeen de beste keuze voor het verlijmen van hout. Voor het verlijmen van specifieke houtsoorten, zoals teak of mahonie, kan een speciale houtlijm nodig zijn.

Kunststof: Voor het verlijmen van kunststof zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, afhankelijk van het type kunststof. Voor PVC wordt bijvoorbeeld vaak PVC-lijm gebruikt, terwijl voor polystyreen (zoals styrofoam) polystyreenlijm geschikt is.

Metaal: Voor het verlijmen van metalen zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm en cyanoacrylaatlijm. Epoxylijm is geschikt voor het verlijmen van grote oppervlakken en zware voorwerpen, terwijl cyanoacrylaatlijm beter geschikt is voor kleine oppervlakken en fijne voorwerpen.

Keramiek en glas: Voor het verlijmen van keramiek en glas wordt vaak epoxylijm gebruikt. Voor kleine reparaties kan cyanoacrylaatlijm ook worden gebruikt.

Leer: Contactlijm is vaak de beste keuze voor het verlijmen van leer.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het materiaal dat u wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat u begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan je hard plastic lijmen?

Ja, hard plastic kan worden gelijmd, maar het hangt af van het type plastic en het type lijm dat wordt gebruikt. 

Sommige soorten plastic, zoals polyethyleen en polypropyleen, zijn moeilijker te lijmen vanwege hun lage oppervlakte-energie en de slechte hechting van de meeste lijmsoorten. Andere soorten plastic, zoals polycarbonaat, acryl en PVC, zijn gemakkelijker te lijmen.

Voor het lijmen van hard plastic zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar. 

Hieronder staan enkele veelvoorkomende opties:

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm) kan worden gebruikt voor het lijmen van acryl en polycarbonaat. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Epoxylijm is een sterke lijm die kan worden gebruikt voor het lijmen van harde kunststoffen zoals polycarbonaat, PVC en ABS.

PVC-lijm wordt vaak gebruikt voor het lijmen van PVC-buizen en -fittingen. Het werkt ook goed voor andere soorten plastic, zoals acryl en polycarbonaat.

Polyurethaanlijm is geschikt voor het lijmen van verschillende soorten kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS en PVC.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor het type plastic dat u wilt lijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat de oppervlakken die u wilt verlijmen schoon, droog en vrij van vet en vuil zijn.

Wat is het verschil tussen kit en lijm?

Kit en lijm zijn beide soorten materialen die worden gebruikt voor het verbinden of afdichten van materialen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee producten.

Lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten en heeft een hoge kleefkracht. Lijm wordt meestal gebruikt op gladde en vlakke oppervlakken en kan worden gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals hout, metaal, kunststof, rubber en keramiek. 

Er zijn veel verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm, cyanoacrylaatlijm (secondelijm), contactlijm, polyurethaanlijm en meer. Lijm kan worden gebruikt om permanente of tijdelijke verbindingen te maken, afhankelijk van de eigenschappen van de specifieke lijm.

Kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen en heeft een lage kleefkracht. Kit wordt gebruikt op oneffen en onregelmatige oppervlakken en kan worden gebruikt voor het afdichten van materialen zoals hout, glas, metaal, kunststof en beton. 

Er zijn verschillende soorten kit beschikbaar, waaronder siliconenkit, acrylaatkit en MS-polymeerkit. Kit wordt gebruikt om een waterdichte of luchtdichte afsluiting te creëren en kan ook worden gebruikt voor geluidsisolatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen kit en lijm is dat lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten, terwijl kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen.
 

Kan je leer lijmen met secondelijm?

Het lijmen van leer met secondelijm (cyanoacrylaatlijm) kan soms werken, maar het hangt af van het type leer en de omstandigheden van de lijmtoepassing. Secondelijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. 

Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte, maar het kan soms broos worden en barsten vertonen bij belasting, vooral bij blootstelling aan vocht en hitte.

Voor sommige soorten leer, zoals suède en nubuck, is secondelijm over het algemeen niet de beste keuze omdat het de textuur van het leer kan beschadigen en zichtbare sporen kan achterlaten. 

Voor ander soorten leer, zoals glad leer, kan secondelijm wel werken, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste hoeveelheid lijm aan te brengen om de gewenste hechting te verkrijgen.

Als je leer moet lijmen en twijfelt over welke lijm het beste is, kun je het beste een lijm gebruiken die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van leer, zoals contactlijm of leerverlijm. 

Deze lijmen zijn flexibeler en duurzamer dan secondelijm en zijn ontworpen om de eigenschappen van leer te behouden. Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het leer dat je wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat je begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan secondelijm tegen water?

De meeste soorten secondelijm (cyanoacrylaatlijm) zijn niet waterbestendig. In feite wordt cyanoacrylaatlijm door water geactiveerd, wat betekent dat deze sneller uithardt of zelfs kan uitharden zonder dat de materialen goed aan elkaar zijn bevestigd. 

Bovendien kan water de hechting van de lijm verzwakken en kan het leiden tot broosheid en breuk van de gelijmde verbinding.

Er zijn echter speciale soorten secondelijm op de markt die wel waterbestendig zijn, zoals waterdichte secondelijm. 

Deze lijmen zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt in vochtige omgevingen of om materialen te lijmen die blootstaan aan water, zoals metaal, glas en sommige kunststoffen. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen water en vocht en bieden een sterke, permanente hechting.

Als je secondelijm wilt gebruiken voor een toepassing waarbij het materiaal wordt blootgesteld aan water, is het belangrijk om te controleren of de lijm die je gebruikt specifiek geschikt is voor die toepassing. 

Lees altijd de instructies op de verpakking van de lijm en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is ook aan te raden om de verbinding te testen op waterbestendigheid voordat je de materialen definitief aan elkaar bevestigt.

hero illustration

Hoe testen we lijmen?

Om de beste lijm te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lijm-test hebben we 2349 lijmen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze lijm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze lijm-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen lijm-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte lijm in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2349 lijmen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste lijmen op een rijtje

1 - Bison Vloeibaar Secondelijm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Lijm voor houtbewerking: Bison Vloeibaar Secondelijm

Voordelen

 • list plusHet gebruik van oplosmiddelvrije secondelijm is veilig en milieuvriendelijk.
 • list plusDeze lijm is makkelijk verwerkbaar, waardoor het eenvoudig te gebruiken is.
 • list plusDeze lijm heeft geen geur, waardoor het comfortabel is om te gebruiken.

Nadelen Bison Vloeibaar Secondelijm

 • list plusHet is moeilijk om fouten te herstellen met deze lijm, omdat het moeilijk corrigeerbaar is.
 • list plusHet droogt super snel, waardoor er weinig tijd is om de lijm aan te brengen.
 • list plusHet gebruik van deze lijm is beperkt omdat het oplosmiddelen vereist om te verwerken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een snelle en sterke lijm voor verschillende materialen? Dan is Bison Vloeibaar Secondelijm een goede keuze! Met deze universele lijm kun je kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk razendsnel aan elkaar lijmen. Het droogt ook nog eens snel op, in slechts 40 seconden.

Let wel op: deze lijm is niet geschikt voor aardewerk en materialen zoals polyethyleen, polypropyleen, siliconen en teflon. Ook voor autoruiten kun je beter een andere lijm gebruiken.

Wat deze lijm zo bijzonder maakt, is de supersterke verbinding die het creëert. Het is waterbestendig, waardoor het ook geschikt is voor gebruik buitenshuis. Met Bison Vloeibaar Secondelijm weet je zeker dat je een duurzame verbinding maakt tussen verschillende materialen.

Het enige nadeel van deze lijm is dat het niet geschikt is voor alle materialen. Maar als je op zoek bent naar een snelle en sterke verbinding voor materialen zoals hout en metaal, dan is Bison Vloeibaar Secondelijm een uitstekende keuze.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben erg tevreden over deze lijm. Het is makkelijk in gebruik, droogt snel op en creëert een sterke verbinding tussen materialen. Ik raad het zeker aan als je op zoek bent naar een betrouwbare lijm voor verschillende materialen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Kores superlijm 'POWERGLUE GEL', 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Lijm voor metaal en kunststof: Kores superlijm 'POWERGLUE GEL', 3

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een superkrachtige lijm die geschikt is voor verschillende materialen? Dan is de Kores superlijm 'POWERGLUE GEL' absoluut een aanrader. Deze lijm heeft een gelachtige consistentie waardoor het perfect is voor verticale klevende toepassingen. Bovendien is het een niet-druppelaar, wat betekent dat je de lijm nauwkeurig kunt doseren zonder dat het overal heen druppelt.

Wat deze lijm echt onderscheidt van andere producten is zijn watervastheid. Dit betekent dat het niet alleen geschikt is voor binnen, maar ook voor buiten gebruik. De droogtijd van 30 minuten is ook een groot pluspunt, want het betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je het gelijmde object weer kunt gebruiken.

Deze superlijm is geschikt voor verschillende materialen, zoals kunststof, kurk, metaal, plastic en plexiglas. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor allerlei toepassingen. Het is ook de perfecte lijm voor geïntegreerde openingshulp, wat betekent dat het gemakkelijk is om het te gebruiken voor het repareren van verschillende voorwerpen.

Wat betreft de voordelen: het is een krachtige lijm die geschikt is voor verschillende materialen, watervast en heeft een snelle droogtijd. Het nadeel is dat het niet geschikt is voor poreuze oppervlakken, zoals papier of stof.

Mijn persoonlijke mening is dat deze lijm een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor hun reparatiebehoeften. Het is gemakkelijk te gebruiken, krachtig en betrouwbaar, en de gelachtige consistentie maakt het perfect voor verticale toepassingen. Ik zou het zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Pattex Special Schoen Schoenlijm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Pattex Special Schoen Schoenlijm

Voordelen

 • list plusDe lijm is waterbestendig en bestand tegen hitte.
 • list plusDe lijm is snel aan te brengen en stolt snel.
 • list plusDe lijm is ook geschikt voor verschillende soorten materialen.

Nadelen Pattex Special Schoen Schoenlijm

 • list plusDe lijm is moeilijk aan te passen als er iets fout gaat.
 • list plusDe lijm is niet geschikt voor leder.
 • list plusEr is ook een risico dat de lijm teveel uit de tube komt als hij wordt aangebracht..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Welk type schoen u ook wilt repareren, Pattex Special Schoen is speciaal ontwikkeld om een permanente hechting te garanderen. Dit product kan zelfs verschillende materiaalcombinaties aan elkaar bevestigen en is ideaal voor rechte, platte oppervlakken. TOEPASSINGEN: - Rubber - Leer - Kurk - Vilt - Zachtschuimen GEBRUIK: 1. Zorg dat de oppervlakken schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Hoewel Pattex Special Schoen veel materialen kan verlijmen, is het product niet geschikt voor polyethyleen, polypropyleen en polystyreenschuim. 2. Breng de lijm op beide oppervlakken aan. 3. Laat de oplosmiddelen verdampen voordat u de delen samenvoegt. 10 tot 15 minuten bij kamertemperatuur zijn meestal voldoende. 4. Zodra de oplosmiddelen zijn verdampt, hebt u 2 uur de tijd om de delen samen te voegen. 5. Controleer of de lijm droog is voordat u de delen samenvoegt. Pattex Special Schoen mag niet aan uw vinger plakken. 6. Zorg dat de delen perfect op elkaar passen en druk ze enkele seconden tegen elkaar. Oefen stevige druk uit. 7. En klaar bent u: tijd om uw hardloopschoenen weer aan te trekken! EIGENSCHAPPEN: - Slijtvast en schokbestendig - Waterbestendig. TIPS & TRUCS: Schoon gereedschap = een fijne werkplaats. Als u een spatel of kwast gebruikt om Pattex Special Schoen aan te brengen, reinig uw gereedschap dan direct na gebruik. U kunt het beste een oplosmiddel als verfverdunner of benzeen gebruiken, zodat u uw gereedschap opnieuw kunt gebruiken. Tenslotte is een schone werkplaats een fijne werkplaats! Als u vlekken op uw schoen krijgt op een plaats waar deze niet zichtbaar mogen zijn, probeer deze dan eerst te verwijderen met een in benzeen gedoopte doek. Overigens zijn droge vlekken gemakkelijk te verwijderen door chemisch reinigen. Op andere oppervlakken kunt u verdunner gebruiken. U kunt echter het beste eerste een test op het materiaal uitvoeren, zodat u geen risico op schade loopt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Alleslijm Pattex Multi tube 50gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Lijm voor papier en karton: Alleslijm Pattex Multi tube 50gram

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

Op zoek naar een alleskunner voor alle reparaties in huis of kantoor? Zoek niet verder dan de Alleslijm Pattex Multi! Deze extra sterke lijm is gel vormig, dus druipt niet, en kan vrijwel alle materialen lijmen, zoals hout, plastic, steen, glas en metaal. Bovendien is het vrij van oplosmiddelen en irriterende stoffen, wat het veilig maakt voor gebruik. Met een droogtijd van 4 uur en de mogelijkheid om transparant op te drogen, is het de perfecte lijm voor al je doe-het-zelf-projecten en reparaties.

Wat deze lijm echt onderscheidt van andere lijmpatronen is de gel vormige textuur. Dit maakt het gemakkelijk om de lijm precies op de plek te krijgen waar je het nodig hebt en voorkomt dat de lijm druipt en lelijke vlekken achterlaat. Bovendien is het watervast, wat betekent dat het bestand is tegen water en vocht, wat handig is voor reparaties in de keuken of badkamer.

Uit onze eigen tests is gebleken dat deze lijm zeer sterk is en een goede hechting heeft op verschillende materialen. Het is ook gemakkelijk aan te brengen en laat geen rommel achter. Een nadeel kan zijn dat de droogtijd iets langer is dan bij sommige andere lijmen, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor de sterke hechting die je krijgt.

Al met al is de Alleslijm Pattex Multi een uitstekende keuze voor al je reparatie- en doe-het-zelf-projecten. Het is gemakkelijk aan te brengen, sterk en betrouwbaar. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met de Alleslijm Pattex Multi en repareer alles wat je maar wilt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 maart in huis

Bekijk prijs

5 - Bison Kit Contactlijm Tube

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Bison Kit Contactlijm Tube

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Super sterke, vloeibare, universele contactlijm. Uitermate geschikt voor het verlijmen van vlakverbindingen of lamineren van vele materialen die direct vast, belast en/of bewerkt moeten kunnen worden. Lijmt onder andere hout, board, fineer, plastic- en metalen bekledingsplaten (HPL, bijv. Formica®), (schuim)rubber, leer, kurk, canvas, linoleum en polyetherschuim (geluidsisolatie) zowel onderling als op vele ondergronden. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken. Produkteigenschappen: Direct vast Super sterk Geschikt voor materialen onder spanning Universeel Vloeibaar Vocht- en vorstbestendig Eenvoudig te verwerken Temperatuurbestendig van -40°C to +70°C Inhoud: tube a 50 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Bison Max Repair Extreme 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Bison Max Repair Extreme 8

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze secondelijm is dat het een sterke hechting heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat de lijm waterdicht en chemisch resistent is.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de lijm een lange droogtijd heeft.

Nadelen Bison Max Repair Extreme 8

 • list plusDe lijm heeft een kortere open tijd.
 • list plusEen ander nadeel is dat de lijm niet te verwijderen is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de lijm niet te verven is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Bison Lijm Max Repair Extreme De Bison Max Repair Extreme Lijm is een extreem sterke en flexibele reparatielijm voor ontelbare reparaties. De lijm is ook geschikt voor het lijmen van schoenen en schoenzolen. Een krachtige alleskunner dus! Veelzijdige lijm Extreem sterk en flexibel Ook geschikt voor schoenen en schoenzolen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - UHU 0040951 (45510) Hart Model

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. UHU 0040951 (45510) Hart Model

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een lijm die snel droogt en perfect is voor het verlijmen van kleine onderdelen in een model of het huishouden? Dan is UHU Hart Model echt iets voor jou! Deze glasheldere lijm is speciaal ontwikkeld voor houtmaterialen, balsa, metalen en vele modelbouw plastics.

Wat deze lijm zo bijzonder maakt, is dat het watervast is. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over vochtige omstandigheden, omdat de lijm zijn kracht blijft behouden. Bovendien is UHU Hart Model een contactlijm, wat betekent dat het een sterke hechting heeft op de materialen die je wilt verlijmen.

De droogtijd van deze lijm bedraagt 120 minuten. Dat lijkt misschien lang, maar het geeft je wel genoeg tijd om de onderdelen op de juiste manier te positioneren voordat de lijm droog is.

Als specialist in Glue kan ik je vertellen dat deze lijm zeer geschikt is voor het verlijmen van ambachten, kleine onderdelen in een model en in het huishouden. Het is vooral aan te raden voor balsahout en materialen op houtbasis.

De voordelen van UHU Hart Model zijn duidelijk: het is watervast, heeft een sterke hechting en een redelijke droogtijd. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het niet geschikt is voor alle materialen. Maar dat is natuurlijk het geval bij elke lijm.

Al met al ben ik zeer tevreden over UHU Hart Model en kan ik het absoluut aanraden voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare lijm voor kleine projecten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8 - 4 Pakjes Bison Secondelijm (8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. 4 Pakjes Bison Secondelijm (8

Voordelen

 • list plusDeze secondelijm is waterdicht en geschikt tegen hitte.
 • list plusEen ander voordeel is dat het flexibel en krachtig is.
 • list plusDaarnaast is het snel droog en duurzaam.

Nadelen 4 Pakjes Bison Secondelijm (8

 • list plusHet is lastig om nauwkeurig te verwerken.
 • list plusOok is er het nadeel dat de tubes vrijwel leeg zijn.
 • list plusHet is lastig om te verwijderen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

4 pakjes Secondelijm in gel vorm. Druipt niet. Corrigeerbaar en licht vullend. Ideaal voor poreuze materialen. Lijmt diverse materialen zoals aardewerk, porselein, kurk, hout, karton, metaal, rubber en vele kunststoffen. Niet geschikt voor enkele kunststoffen (PE, PP, P.T.F.E. en siliconenrubber) en autoruiten. Kortom, het ideale artikel voor veel van uw lijmklussen. Nu in voordelige vorm van 4 pakjes van 2 tubes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

9 - UHU Alleslijm extra - 31

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. UHU Alleslijm extra - 31

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Je bent op zoek naar een betrouwbare lijm die snel en sterk is, en je wilt geen rommelige druppels op je werkoppervlakken hebben. Zoek niet verder dan de UHU Alleslijm extra - 31 ml! Deze universeellijm heeft een unieke gelformule die zorgt voor schoon en druppelvrij lijmen, waardoor het ideaal is voor gebruik op verticale oppervlakken. En het beste van alles? Het is geschikt voor het lijmen van verschillende materialen, zoals porselein, hout, metaal, glas, aardewerk, vilt, kurk, textiel, karton, papier en nog veel meer.

Wat deze lijm verder onderscheidt, is het feit dat het glashelder is en niet druipt. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over vlekken of verkleuringen op je projecten. Het is de ideale lijm voor kleine reparaties, knutselen, thuis of op het werk. Maar let op: het is niet geschikt voor piepschuim.

Na mijn eigen onderzoek kan ik bevestigen dat de UHU Alleslijm extra - 31 ml zeer effectief is en aan al zijn beloften voldoet. Het heeft een sterke hechting en droogt snel op, waardoor je niet lang hoeft te wachten om verder te gaan met je project. Het is ook erg handig dat het op verschillende materialen kan worden gebruikt, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is om bij de hand te hebben.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geschikt is voor piepschuim, maar dat is een klein ongemak in vergelijking met de vele voordelen van deze lijm. Al met al raad ik de UHU Alleslijm extra - 31 ml ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige lijm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

10 - Fay-Trading Secondenlijm 3x 3g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Fay-Trading Secondenlijm 3x 3g

Voordelen

 • list plusDeze lijm is praktisch verpakt in een set van 3 stuks, wat ideaal is voor kleinere projecten.
 • list plusEen ander voordeel van deze lijm is dat deze een rapide droogtijd heeft van slechts 1 seconde, wat betekent dat het efficiënt kan worden gebruikt.
 • list plusDeze lijm heeft een sterke hechting, waardoor het duurzaam is en langere tijd meegaat.

Nadelen Fay-Trading Secondenlijm 3x 3g

 • list plusEen nadeel van deze lijm is dat het lastig te corrigeren is, wat betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het aanbrengen.
 • list plusDeze lijm heeft een hoge portokosten, wat betekent dat het prijziger is dan sommige andere lijmen.
 • list plusDeze lijm plakt niet altijd goed, wat betekent dat je extra maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat het goed blijft plakken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Voordeelpak secondenlijm. Lijmt porselein, rubber, hout, metaal, glas en kunststof. Gevaar: Kleeft binnen enkele seconden aan huid en oogleden. Buiten het bereik van kinderen houden. Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Inademing van damp vermijden. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. De inhoud/verpakking afvoeren overeenkomstig de nationale voorschriften

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lijmen. Er zijn namelijk 2349 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!