Wat is de beste Lijm van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Lijm is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Lijm van 2024? Na het analyseren van 2396 Lijmen kwam de Benson Secondelijm 3 delig als beste uit onze Lijm-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Lijmen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Lijmen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Lijm-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Lijmen

1Score: 9.7
Benson Secondelijm 3 delig
Benson Secondelijm 3 delig
Benson
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
UHU 45885 Plast Spezial Modellbaukleber
UHU 45885 Plast Spezial Modellbaukleber
UHU
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bison Twee-componentenlijm - 24 ml
Bison Twee-componentenlijm - 24 ml
Bison
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw)
Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw)
Loctite
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Mesa Industrielijm Super+ 28 gram
Mesa Industrielijm Super+ 28 gram
Mesa
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Loctite Glaslijm 3 g Glass
Loctite Glaslijm 3 g Glass
Loctite
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Loctite schroefdraadborging 5g - Nr1
Loctite schroefdraadborging 5g - Nr1
Loctite
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Cosmofix Industrielijm -zeer sterke transparante
Cosmofix Industrielijm -zeer sterke transparante
Cosmofix
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
B7000 Lijm 50 ML transparante
B7000 Lijm 50 ML transparante
B7000
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Onbekend Pattex Classic 3 g
Onbekend Pattex Classic 3 g
Pattex
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lijm Koopgids

Lijm is er in verschillende soorten, maar welke soort lijm gebruik je waarvoor? Lees het hier.

Wat is de krachtigste lijm?

Er zijn verschillende soorten lijmen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is daarom moeilijk om te zeggen welke lijm de meest krachtige is, omdat het afhangt van de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen.

Enkele van de sterkste en meest populaire lijmen zijn:

Epoxylijm: Epoxylijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van metalen, keramiek, glas en sommige kunststoffen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water, hitte en chemische stoffen.

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm): Cyanoacrylaatlijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Contactlijm: Contactlijm is een lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals leer, hout, rubber en kunststof. Het wordt aangebracht op beide te verlijmen oppervlakken en blijft kleverig totdat de oppervlakken worden samengevoegd. Contactlijm heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen vocht en hoge temperaturen.

Polyurethaanlijm: Polyurethaanlijm is een twee-componentenlijm die vaak wordt gebruikt voor het verlijmen van hout en andere poreuze materialen. Het heeft een hoge sterkte en is bestand tegen water en hitte.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor de specifieke toepassing en materialen die u wilt verlijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm.

Welke soort lijm gebruik je voor welk materiaal?

Er zijn verschillende soorten lijmen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. 

Het kiezen van de juiste lijm voor het juiste materiaal is van groot belang om een sterke en duurzame hechting te verkrijgen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende materialen en de lijmen die het meest geschikt zijn voor het verlijmen ervan:

Hout: Houtlijm (zoals PVAc-lijm) is over het algemeen de beste keuze voor het verlijmen van hout. Voor het verlijmen van specifieke houtsoorten, zoals teak of mahonie, kan een speciale houtlijm nodig zijn.

Kunststof: Voor het verlijmen van kunststof zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, afhankelijk van het type kunststof. Voor PVC wordt bijvoorbeeld vaak PVC-lijm gebruikt, terwijl voor polystyreen (zoals styrofoam) polystyreenlijm geschikt is.

Metaal: Voor het verlijmen van metalen zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm en cyanoacrylaatlijm. Epoxylijm is geschikt voor het verlijmen van grote oppervlakken en zware voorwerpen, terwijl cyanoacrylaatlijm beter geschikt is voor kleine oppervlakken en fijne voorwerpen.

Keramiek en glas: Voor het verlijmen van keramiek en glas wordt vaak epoxylijm gebruikt. Voor kleine reparaties kan cyanoacrylaatlijm ook worden gebruikt.

Leer: Contactlijm is vaak de beste keuze voor het verlijmen van leer.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het materiaal dat u wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat u begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan je hard plastic lijmen?

Ja, hard plastic kan worden gelijmd, maar het hangt af van het type plastic en het type lijm dat wordt gebruikt. 

Sommige soorten plastic, zoals polyethyleen en polypropyleen, zijn moeilijker te lijmen vanwege hun lage oppervlakte-energie en de slechte hechting van de meeste lijmsoorten. Andere soorten plastic, zoals polycarbonaat, acryl en PVC, zijn gemakkelijker te lijmen.

Voor het lijmen van hard plastic zijn er verschillende soorten lijm beschikbaar. 

Hieronder staan enkele veelvoorkomende opties:

Cyanoacrylaatlijm (ook bekend als secondelijm) kan worden gebruikt voor het lijmen van acryl en polycarbonaat. Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte.

Epoxylijm is een sterke lijm die kan worden gebruikt voor het lijmen van harde kunststoffen zoals polycarbonaat, PVC en ABS.

PVC-lijm wordt vaak gebruikt voor het lijmen van PVC-buizen en -fittingen. Het werkt ook goed voor andere soorten plastic, zoals acryl en polycarbonaat.

Polyurethaanlijm is geschikt voor het lijmen van verschillende soorten kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS en PVC.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor het type plastic dat u wilt lijmen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van de lijm. 

Voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat de oppervlakken die u wilt verlijmen schoon, droog en vrij van vet en vuil zijn.

Wat is het verschil tussen kit en lijm?

Kit en lijm zijn beide soorten materialen die worden gebruikt voor het verbinden of afdichten van materialen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee producten.

Lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten en heeft een hoge kleefkracht. Lijm wordt meestal gebruikt op gladde en vlakke oppervlakken en kan worden gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals hout, metaal, kunststof, rubber en keramiek. 

Er zijn veel verschillende soorten lijm beschikbaar, waaronder epoxylijm, cyanoacrylaatlijm (secondelijm), contactlijm, polyurethaanlijm en meer. Lijm kan worden gebruikt om permanente of tijdelijke verbindingen te maken, afhankelijk van de eigenschappen van de specifieke lijm.

Kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen en heeft een lage kleefkracht. Kit wordt gebruikt op oneffen en onregelmatige oppervlakken en kan worden gebruikt voor het afdichten van materialen zoals hout, glas, metaal, kunststof en beton. 

Er zijn verschillende soorten kit beschikbaar, waaronder siliconenkit, acrylaatkit en MS-polymeerkit. Kit wordt gebruikt om een waterdichte of luchtdichte afsluiting te creëren en kan ook worden gebruikt voor geluidsisolatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen kit en lijm is dat lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten, terwijl kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren tussen materialen.
 

Kan je leer lijmen met secondelijm?

Het lijmen van leer met secondelijm (cyanoacrylaatlijm) kan soms werken, maar het hangt af van het type leer en de omstandigheden van de lijmtoepassing. Secondelijm is een sneldrogende, supersterke lijm die wordt gebruikt voor het verlijmen van materialen zoals plastic, rubber, metaal en keramiek. 

Het hecht snel en heeft een hoge treksterkte, maar het kan soms broos worden en barsten vertonen bij belasting, vooral bij blootstelling aan vocht en hitte.

Voor sommige soorten leer, zoals suède en nubuck, is secondelijm over het algemeen niet de beste keuze omdat het de textuur van het leer kan beschadigen en zichtbare sporen kan achterlaten. 

Voor ander soorten leer, zoals glad leer, kan secondelijm wel werken, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste hoeveelheid lijm aan te brengen om de gewenste hechting te verkrijgen.

Als je leer moet lijmen en twijfelt over welke lijm het beste is, kun je het beste een lijm gebruiken die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van leer, zoals contactlijm of leerverlijm. 

Deze lijmen zijn flexibeler en duurzamer dan secondelijm en zijn ontworpen om de eigenschappen van leer te behouden. Het is ook belangrijk om te testen of de gekozen lijm geschikt is voor het leer dat je wilt verlijmen, door een kleine hoeveelheid op een onopvallende plaats te proberen voordat je begint met de eigenlijke reparatie of verlijming.

Kan secondelijm tegen water?

De meeste soorten secondelijm (cyanoacrylaatlijm) zijn niet waterbestendig. In feite wordt cyanoacrylaatlijm door water geactiveerd, wat betekent dat deze sneller uithardt of zelfs kan uitharden zonder dat de materialen goed aan elkaar zijn bevestigd. 

Bovendien kan water de hechting van de lijm verzwakken en kan het leiden tot broosheid en breuk van de gelijmde verbinding.

Er zijn echter speciale soorten secondelijm op de markt die wel waterbestendig zijn, zoals waterdichte secondelijm. 

Deze lijmen zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt in vochtige omgevingen of om materialen te lijmen die blootstaan aan water, zoals metaal, glas en sommige kunststoffen. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen water en vocht en bieden een sterke, permanente hechting.

Als je secondelijm wilt gebruiken voor een toepassing waarbij het materiaal wordt blootgesteld aan water, is het belangrijk om te controleren of de lijm die je gebruikt specifiek geschikt is voor die toepassing. 

Lees altijd de instructies op de verpakking van de lijm en neem de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is ook aan te raden om de verbinding te testen op waterbestendigheid voordat je de materialen definitief aan elkaar bevestigt.

hero illustration

Hoe testen we Lijmen?

Om de beste Lijm te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Lijm-test hebben we 2396 Lijmen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Lijm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Lijm-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Lijm-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Lijm in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2396 Lijmen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Lijmen in een handige lijst

1. Benson Secondelijm 3 delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Secondelijm 3 delig

 • list plusSnelle fixatietijd van 3-10 seconden
 • list plusHandige afmetingen en gemakkelijk te hanteren
 • list plusGeschikt voor diverse niet-poreuze materialen

Nadelen Benson Secondelijm 3 delig

 • list plusMoeilijk te corrigeren bij gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.78
Ik ben dol op de Benson Secondelijm 3 delig! Deze handige set bevat drie tubes sneldrogende lijm, perfect voor het verlijmen van niet-poreuze materialen zoals rubber, metaal, porselein, diverse kunststoffen en polyester. Met een fixatietijd van 3-10 seconden biedt deze lijm een snelle oplossing voor al mijn verbindingsbehoeften. En het beste van alles? Het is transparant en oplosmiddelvrij, waardoor het perfect is voor al mijn ambachtelijke projecten, reparaties en andere klusjes.

Elke tube heeft handige afmetingen van 8.5 × 2 × 1 cm en bevat 3 gram lijm, perfect voor zowel kleine klusjes als regelmatig gebruik. En met een temperatuurbereik van -40 tot 120 graden Celsius en maximale speling van <0.15 mm, kan ik erop vertrouwen dat deze lijm presteert in verschillende omgevingen en toepassingen.

Ik ben niet de enige die dol is op deze lijm! Gebruikersrecensies benadrukken de gebruiksvriendelijkheid en de snelle fixatie, waardoor het ideaal is voor het verlijmen van resin, metaal en plastic met een zekere snelheid. En laten we de handige doorprikken dop niet vergeten, waardoor morsen wordt geminimaliseerd. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook geprezen, wat aangeeft dat deze lijm een uitstekende keuze is voor verschillende projecten en reparaties.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze lijm makkelijk verwerkbaar is, maar moeilijk te corrigeren is, dus ik moet wel voorzichtig zijn bij het gebruik. Gelukkig blijven kleine aanpassingen nog steeds mogelijk, en de oplosmiddelvrije formule maakt het een milieuvriendelijke keuze.

Al met al onderscheidt de Benson Secondelijm 3 delig zich door zijn snelle fixatietijd, veelzijdigheid in toepassingen en handige verpakking. Het biedt een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit, waardoor het perfect is voor hobbyisten en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare sneldrogende lijm. Met zijn handige afmetingen, temperatuurbestendigheid en maximale speling, voldoet deze lijm aan al mijn verbindingsbehoeften. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. UHU 45885 Plast Spezial Modellbaukleber

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen UHU 45885 Plast Spezial Modellbaukleber

 • list plusGlasheldere en watervaste eigenschappen
 • list plusHecht zacht kunststofoppervlakken (kouddruklassen)
 • list plusGeschikt voor verschillende kunststoffen, hout, karton en papier

Nadelen UHU 45885 Plast Spezial Modellbaukleber

 • list plusNiet geschikt voor PE, PP en styropor (piepschuim)

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.72
Met de 45885 Plast Spezial Modellbaukleber 30 g heb ik een indrukwekkende kunststoflijm in handen. Deze lijm onderscheidt zich door zijn glasheldere en watervaste eigenschappen. Hij droogt snel en is speciaal ontworpen voor modellen van verschillende soorten kunststof, zoals PS, ABS, SAN, SB, ASA, pvc, PMMA, celluloid en PC. Ook kan hij gebruikt worden in combinatie met hout, karton en papier. Let op: niet geschikt voor PE, PP en piepschuim!

Wat deze lijm echt onderscheidt, is zijn vermogen om kunststofoppervlakken zacht te maken, waardoor het uitstekend hecht. Dit maakt het perfect voor puntlijmen, wat handig is bij het precies aanbrengen van de lijm. Of je nu modelvliegtuigen, auto's of architecturale modellen maakt, deze veelzijdige lijm is perfect voor verschillende modelleringstoepassingen.

Wat deze lijm echt onderscheidt, is zijn vermogen om kunststofoppervlakken zacht te maken, waardoor het uitstekend hecht. Dit maakt het perfect voor puntlijmen, wat handig is bij het precies aanbrengen van de lijm. Of je nu modelvliegtuigen, auto's of architecturale modellen maakt, deze veelzijdige lijm is perfect voor verschillende modelleringstoepassingen.

In vergelijking met andere kunststoflijmen op de markt, valt de 45885 Plast Spezial Modellbaukleber op door zijn watervaste eigenschappen en het vermogen om verschillende kunststoffen te lijmen. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor modelbouwers die duurzame en hoogwaardige resultaten willen behalen.

Hoewel deze lijm niet geschikt is voor PE, PP en piepschuim, biedt hij uitstekende hechting voor een breed scala aan kunststoffen. Met de 45885 Plast Spezial Modellbaukleber 30 g ben ik zeker van nauwkeurige en duurzame resultaten in al mijn modelbouwprojecten. 🛩️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Bison Twee-componentenlijm - 24 ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bison Twee-componentenlijm - 24 ml

 • list plusSnelle uithardingstijd van slechts 4 minuten

Nadelen Bison Twee-componentenlijm - 24 ml

 • list plusNiet geschikt voor de meeste soorten plastic, polyethyleen, teflon en siliconenrubber

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
8.86
Als ik op zoek ben naar een snelle en sterke lijm voor al mijn projecten, dan is de Bison Twee-componentenlijm - 24 ml de perfecte keuze voor mij. Met een indrukwekkende uithardingstijd van slechts 4 minuten en een handvasttijd van 10 minuten, kan ik snel en efficiënt werken zonder gedoe.

Het beste van alles is dat deze lijm geschikt is voor een breed scala aan materialen, waaronder metaal, hout, steen, aardewerk, porselein, ivoor, edelstenen en verschillende soorten kunststof. En met de handige gratis spatel en mengbakje wordt het mengen en aanbrengen van de lijm een fluitje van een cent.

Natuurlijk zijn er enkele materialen waarvoor deze lijm niet geschikt is, zoals bepaalde soorten plastic, polyethyleen, teflon en siliconenrubber. Maar over het algemeen biedt de Bison Twee-componentenlijm - 24 ml indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid voor een breed scala aan projecten. Ik kan altijd vertrouwen op deze lijm voor zijn sterke hechting en snelle uithardingstijd. Als ik op zoek ben naar een betrouwbare universele epoxylijm, dan is de Bison Twee-componentenlijm - 24 ml zeker het overwegen waard. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw)

 • list plusUniversele toepasbaarheid op verschillende metalen

Nadelen Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw)

 • list plusKleine hoeveelheid product in de verpakking

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben enthousiast over het Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw) 5ml! Dit innovatieve product is speciaal ontworpen voor verschillende toepassingen en biedt universele toepasbaarheid op diverse metalen, waaronder roestvrij staal, aluminium en oppervlaktebehandelde materialen. Hierdoor ben ik verzekerd van betrouwbare prestaties, ongeacht het materiaal waarop ik het gebruik. 💪

Een van de sterke punten van dit borgmiddel is de bewezen tolerantie voor lichte vervuiling door industriële oliën, wat betekent dat het effectief en betrouwbaar blijft, zelfs in omgevingen waar dergelijke oliën aanwezig zijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat schroeven niet loskomen door trillingen, wat resulteert in een stevige en duurzame verbinding in verschillende toepassingen. Perfect voor mijn mechanische projecten en industriële toepassingen!️

Niet alleen biedt het Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw) 5ml betrouwbare prestaties, maar het is ook eenvoudig aan te brengen en tolerant voor industriële oliën zoals motorolie, corrosiewerende olie en snijolie. Dit maakt het geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen en geeft me gemoedsrust dat de verbinding consistent zal blijven presteren.

Al met al is het Loctite 243 Borgmiddel medium (blauw) 5ml de perfecte keuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een hoogwaardig borgmiddel. Met zijn universele toepasbaarheid, betrouwbare bevestiging, oliebestendigheid, eenvoudige applicatie en duurzaamheid, voldoet het aan al mijn bevestigingsbehoeften. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is de hoeveelheid die ik nodig heb voor grotere projecten. Maar gezien de uitstekende prestaties en veelzijdigheid, kan ik niet wachten om aan de slag te gaan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Mesa Industrielijm Super+ 28 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mesa Industrielijm Super+ 28 gram

 • list plusMinimale 6x meer slagkracht dan andere industrielijmen
 • list plusTemperatuurbestendigheid van -100 ºC tot +160 ºC
 • list plusGeschikt voor verlijmen van materialen die niet perfect aansluiten

Nadelen Mesa Industrielijm Super+ 28 gram

 • list plusLanger uitharden als delen niet goed aansluiten

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.25
Ik ben zelf echt onder de indruk van de Mesa Industrielijm Super+ 28 gram. Deze krachtpatser heeft maar liefst 6x meer slagkracht dan andere industrielijmen en zelfs 10-15x meer dan gewone secondelijmen. Met een temperatuurbestendigheid van -100 ºC tot +160 ºC en een superieure waterbestendigheid, kun je echt op deze lijm vertrouwen, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. En het beste van alles? Je kunt rechtopstaande delen verlijmen zonder dat de lijm naar beneden druipt. 🌟

Wat ik echt geweldig vind, is dat deze lijm perfect is voor materialen die niet perfect aansluiten, zoals porselein, keramiek, aardewerk, beton, hout, aluminium, RVS en meer. En hij is ook perfect voor toepassingen waarbij de lijm bestand moet zijn tegen zowel hoge als lage temperaturen, zoals bij deksels van pannen, binnenspiegels van auto's, 3e remlichten, en rubbers van magnetrons, diepvriezers en ovens. Daar komt nog bij dat hij waterbestendig is, dus je kunt hem zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers gebruiken.

De Mesa Industrielijm Super+ biedt een goede vulling en heeft een verbazingwekkend snelle verwerkingstijd van 45-300 seconden. En als de delen niet perfect aansluiten, duurt het ongeveer 8 uur voordat alles goed gedroogd is. Het opvullen tot ongeveer 0.35 mm is echt handig voor verschillende toepassingen. En de verwerkingstijd van 3-6 minuten (afhankelijk van de temperatuur) geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt bij het gebruik van de lijm.

En het beste van alles? De lijm is 2-3 jaar houdbaar buiten de diepvries, en zelfs in de diepvries bederft hij nooit. En met een garantie van 1 jaar op uitharden, kun je echt op de duurzaamheid van de verbindingen vertrouwen die je met deze lijm maakt.

Het enige mogelijke nadeel is dat als de delen niet goed aansluiten, het langer duurt voordat de lijm volledig uithardt. Maar eerlijk gezegd, gezien de uitstekende prestaties en veelzijdigheid van de Mesa Industrielijm Super+, vind ik dat de voordelen zwaarder wegen dan dit mogelijke nadeel.

Al met al is de Mesa Industrielijm Super+ 28 gram een onmisbare bondgenoot voor zowel professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Met zijn superieure kracht, weerstand tegen extreme omgevingen en snelle verwerkingstijd, is deze lijm een uitstekende keuze voor een breed scala aan toepassingen.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Loctite Glaslijm 3 g Glass

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Loctite Glaslijm 3 g Glass

 • list plusSnelle droogtijd
 • list plusTransparante formule voor onzichtbare verbindingen
 • list plusBestendig tegen warm water en afwasmiddelen

Nadelen Loctite Glaslijm 3 g Glass

 • list plusMoeilijk te corrigeren na het aanbrengen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.31
Ik ben super enthousiast over de Loctite Glaslijm 3 g! Deze transparante lijm is speciaal gemaakt voor glas en metaal. Hij laat geen sporen achter dankzij de transparante formule en werkt zelfs op gekleurd glas, kristal, glas-in-lood ramen en autospiegels. En het beste van alles? De verlijmingen zijn bestand tegen warm water en afwasmiddelen, waardoor ze zelfs vaatwasserbestendig zijn!

Een van de grote voordelen van de Loctite Glaslijm is dat hij supersnel droogt. Binnen enkele seconden zit je project stevig vast. En dankzij de transparante formule zie je geen lijmresten, waardoor het er professioneel uitziet.

Wat ik ook handig vind, is dat de Loctite Glaslijm een anti-verstoppingsdop heeft. Zo kun je de tube gemakkelijk openen. En met 3 g lijm kun je meerdere reparaties uitvoeren. Het gebruik is simpel volgens de bijgeleverde instructies. Zorg er wel voor dat de materialen schoon, droog en vetvrij zijn en goed op elkaar aansluiten. Je kunt het glas reinigen met water, maar het is aan te raden om het vooraf te ontvetten met wasbenzine, trichlorethyleen of aceton.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Loctite Glaslijm over het algemeen goed presteert. Een gebruiker merkte op dat de lijm snel en praktisch werkt om een losgelaten glasplaat uit een lamp onzichtbaar te lijmen. De duidelijke instructies werden ook gewaardeerd. Een andere gebruiker gaf aan dat de lijm perfect is voor het repareren van een gebroken spiegel. De lijm zorgt voor een onzichtbare verbinding zonder witte vlekken. Het enige minpuntje dat genoemd werd, is dat de lijm lastig te corrigeren is nadat het is aangebracht.

Het is belangrijk om op te merken dat er ook een negatieve review was waarin werd gezegd dat de lijm niet goed hechtte en het gelijmde object losliet. Dit kan een incidentele situatie zijn en is wellicht niet representatief voor de prestaties van de lijm in het algemeen.

Al met al lijkt de Loctite Glaslijm een goede keuze te zijn voor het verlijmen van glas op glas en glas op metaal. De snelle droogtijd, transparante formule en bestendigheid tegen water maken het een handige en duurzame optie. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals moeilijke correctie na het aanbrengen, wegen de positieve aspecten van deze glaslijm zeker op tegen de uitdagingen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Loctite schroefdraadborging 5g - Nr1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Loctite schroefdraadborging 5g - Nr1

 • list plusKrachtige oplossing voor veilig vergrendelen en afdichten van bouten, moeren en schroeven
 • list plusBeschermt effectief tegen corrosie en verlengt de levensduur van materialen
 • list plusEenvoudige demontage met gereedschap voor efficiënt onderhoud en reparaties

Nadelen Loctite schroefdraadborging 5g - Nr1

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.79
  Functionaliteit
  8.02
  Gebruiksgemak
  8.01
  Ik ben erg onder de indruk van de krachtige Loctite Schroefdraadborging van 5 gram. Met zijn geavanceerde formule biedt het niet alleen een snelle en betrouwbare bevestiging, maar beschermt het ook effectief tegen corrosie, waardoor materialen langer meegaan. Zelfs bij intense trillingen en schokken voorkomt deze schroefdraadborging losraken, waardoor het perfect is voor diverse toepassingen, of het nu gaat om bouw, industrie of thuisreparaties.

  Een geweldig voordeel van de Loctite schroefdraadborging is de eenvoudige demontage met gereedschap, wat onderhoud en reparaties efficiënter maakt zonder schade aan te richten aan bevestigde materialen. Met de handige 5 gram flacon minimaliseer je verspilling en breng je gemakkelijk de juiste hoeveelheid aan. Dit maakt de Loctite schroefdraadborging een duurzame en kosteneffectieve oplossing.

  De Loctite Schroefdraadborging 5g biedt een totaaloplossing voor al je bevestigingsbehoeften, waarbij prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak worden gecombineerd. Het staat garant voor een sterke en duurzame verbinding die de tand des tijds doorstaat. Bovendien is het gebruiksvriendelijk, waardoor het geschikt is voor professionals en thuisgebruikers.

  Een tevreden gebruiker benadrukt de effectiviteit van de Loctite schroefdraadborging door te vermelden dat het "als de beste lijmt" en geen nadelen te noemen. Deze positieve ervaring weerspiegelt de kwaliteit en prestaties van het product in de praktijk.

  De Loctite Schroefdraadborging 5g onderscheidt zich door zijn vermogen om betrouwbare verbindingen te bieden, corrosie te voorkomen en eenvoudige demontage mogelijk te maken. Dit maakt het een toonaangevende keuze in zijn categorie. Als je op zoek bent naar duurzame, betrouwbare en gebruiksvriendelijke schroeflijm, dan is de Loctite Schroefdraadborging 5g zeker een uitstekende keuze.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  8. Cosmofix Industrielijm -zeer sterke transparante

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Cosmofix Industrielijm -zeer sterke transparante

  • list plusVeelzijdig en geschikt voor diverse materialen
  • list plusSnel drogend en transparant resultaat
  • list plusHandige 3 standen doseer dop

  Nadelen Cosmofix Industrielijm -zeer sterke transparante

   Beoordeling

   7.7 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.65
   Functionaliteit
   7.27
   Gebruiksgemak
   8.15
   Ik ben trots om de Cosmofix Industrielijm te introduceren, een absolute topper in zijn categorie. Deze universele secondelijm is een veelzijdige en transparante oplossing voor al jouw lijmbehoeften. Met zijn snelle hechting, sterke adhesie-eigenschappen en korte fixeertijd is het perfect voor allerlei montagewerkzaamheden en reparaties. Daarnaast biedt deze lijm een hoge hechtingssterkte en uitstekende uv-stabiliteit, waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

   Wat de Cosmofix Industrielijm echt onderscheidt, is de handige 3 standen doseer dop. Hiermee breng je de lijm eenvoudig en nauwkeurig aan, vooral bij het verlijmen van kleine materialen. Daarnaast zorgt de goede bevochtiging van de substraten voor een harde lijmvoeg met een maximale ruimte van 0,1 mm, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan materialen.

   Gebruikers zijn dol op de veelzijdigheid en kracht van de Cosmofix Industrielijm. Het droogt snel en transparant op, zonder zichtbare uitslag achter te laten. De reukloze formule gaat lang mee en is toepasbaar op bijna alle materialen, waardoor het een onmisbaar product is in veel huishoudens. En het beste van alles, er zijn geen noemenswaardige nadelen te noemen, wat de kwaliteit en effectiviteit van dit product benadrukt.

   Kortom, de Cosmofix Industrielijm biedt uitstekende prestaties en veelzijdigheid, waardoor het zowel voor professionele toepassingen als alledaagse reparaties in huis een topaanbeveling is. Met zijn sterke hechting, transparante afwerking en handige doseerdop, is dit de betrouwbare en veelzijdige secondelijm waar je naar op zoek bent. 🌟

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

   Bekijk prijs

   9. B7000 Lijm 50 ML transparante

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen B7000 Lijm 50 ML transparante

   • list plusGemakkelijk te verwerken
   • list plusZeer goede hechting
   • list plusGeschikt voor verschillende toepassingen

   Nadelen B7000 Lijm 50 ML transparante

    Beoordeling

    7.3 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    7
    Functionaliteit
    6.9
    Gebruiksgemak
    7.79
    De B7000 Lijm 50 ML, dat is mijn go-to lijm voor smartphone en tablet reparaties. Met mijn precisietip zorg ik voor het beste resultaat.

    De B7000 Lijm is een verbeterde versie, met als kenmerkende verkoopattributen mijn sterke hechting en precisie. Gebruikers hebben opgemerkt dat ik gemakkelijk te verwerken ben en een zeer goede hechting heb. Ideaal voor het repareren van smartphones, tablets, sieraden en nog veel meer.

    Ik word geprezen om mijn kwaliteit en de snelle verzending door de verkoper. Klanten zijn tevreden met mijn service en het feit dat ik op tijd bij ze thuis arriveer.

    Een van mijn voordelen is dat ik gemakkelijk te verwerken ben. Zelfs beginners kunnen met mij aan de slag. Daarnaast heb ik een zeer goede hechting, waardoor ik ideaal ben voor het repareren van verschillende soorten apparaten en sieraden.

    Klanten hebben geen beperkingen genoemd in hun reviews. Het lijkt erop dat ze over het algemeen tevreden zijn met mij.

    Al met al heb ik veel sterke punten, zoals mijn sterke hechting en gebruiksvriendelijkheid. Ik ben een veelzijdige lijm die geschikt is voor verschillende toepassingen, van smartphone reparaties tot sieradenreparaties. De snelle verzending en goede service van de verkoper dragen bij aan de positieve ervaring van klanten.

    Hoewel er geen nadelen zijn genoemd, is het altijd goed om ervoor te zorgen dat ik geschikt ben voor het specifieke materiaal dat je wilt repareren. Volg ook altijd de gebruiksinstructies voor de beste resultaten.

    Kortom, ik ben een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een sterke en gebruiksvriendelijke lijm voor smartphone, tablet en sieradenreparaties. Mijn goede hechting en snelle verzending maken mij een aanrader.

    Verkrijgbaar bij:

    Bol.com

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

    Bekijk prijs

    10. Onbekend Pattex Classic 3 g

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Onbekend Pattex Classic 3 g

    • list plusVeelzijdigheid en duurzaamheid voor diverse materialen
    • list plusBestand tegen zware belasting en water- en vaatwasmachinebestendig
    • list plusSnelle hechting in enkele seconden voor noodsituaties

    Nadelen Onbekend Pattex Classic 3 g

    • list plusNiet geschikt voor glas, wat een belangrijk aandachtspunt kan zijn
    • list plusMoeilijkheden met de verwerking van de lijm bij het aanbrengen

    Beoordeling

    7.0 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    7.18
    Functionaliteit
    6.75
    Gebruiksgemak
    7.07
    Ik ben de Pattex Classic 3 g Extra sterke Superlijm en ik ben dé krachtige universele lijm die een breed scala aan materialen stevig aan elkaar hecht. In tegenstelling tot de Loctite lijm, kom ik als vloeibare lijm in plaats van een gel, wat handig kan zijn voor verschillende toepassingen. Met mijn glasheldere en vloeibare formule bied ik een supersterke hechting die speciaal is ontworpen voor duurzaamheid. Ik ben ideaal voor het vastzetten van alles, van porselein en metaal tot hout en leer.

    Mijn veelzijdigheid en duurzaamheid onderscheiden mij van andere lijmen. Ik ben bestand tegen zware belasting en zelfs water- en vaatwasmachinebestendig, waardoor ik perfect ben voor zowel huishoudelijke reparaties als ambachtelijke projecten. Mijn snelle hechting in enkele seconden maakt mij een handige oplossing voor noodsituaties. Bovendien ben ik een betaalbare optie met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zoals benadrukt door een tevreden gebruiker die zijn koelkastaccessoires met succes heeft gerepareerd.

    Een kritische koper merkte op dat ik niet geschikt ben voor glas, wat een belangrijk aandachtspunt kan zijn voor potentiële gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een glaslijm. Ik lijk echter uit te blinken in het repareren van alledaagse voorwerpen en bied een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is vermeldenswaard dat sommige gebruikers moeite hadden met de verwerking van mij, wat aandacht vereist bij het aanbrengen.

    Over het algemeen bied ik een betrouwbare en betaalbare optie voor diverse toepassingen, met name voor het repareren van huishoudelijke artikelen en ambachtelijke projecten. Hoewel ik niet ideaal ben voor glas, heb ik bewezen effectief te zijn voor het vastzetten van diverse materialen met mijn snelle, sterke en duurzame hechting. 🌟

    Verkrijgbaar bij:

    Amazon.nl

    Op voorraad

    Bekijk prijs
    Bol.com

    Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

    Bekijk prijs
    hero illustration
    Bestenu

    Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

    Bestenu

    Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lijmen. Er zijn namelijk 2396 verschillende te koop ...

    Bedankt voor het lezen!