Bestenu

Beste pistonmachines - dec. 2022

Met meer dan 292 pistonmachines op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste pistonmachines op een rij
01Score: 9.9
Sage Barista Express Stainless Steel
Sage Barista Express Stainless Steel
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.6
Tomado TPM1501B
Tomado TPM1501B
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.3
De'Longhi Stilosa EC235.BK
De'Longhi Stilosa EC235.BK
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.1
BluMill Koffiemachine
BluMill Koffiemachine
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.5
Gaggia
Gaggia
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.4
Sage Barista Express Black Sesame
Sage Barista Express Black Sesame
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.2
De'Longhi Dedica Style EC685.R
De'Longhi Dedica Style EC685.R
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
De'Longhi EC685.M Dedica Zilver
De'Longhi EC685.M Dedica Zilver
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Princess 249412 Pistonmachine – Met stoompijpje – Zilver
Princess 249412 Pistonmachine – Met stoompijpje – Zilver
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Pistonmachine Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Een pistonmachine is een mooie manier om je koffie naar een nieuw niveau te tillen! Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met deze machines, heb je echter misschien een paar vragen. De onderstaande koopgids beantwoordt hier een aantal van.

Is een pistonmachine alleen voor de horeca?

Nee hoor. Je ziet ze misschien wel het vaakst in de horeca, maar er zijn inmiddels zoveel pistonmachines van verschillende formaten, dat heel veel van de beschikbare modellen geschikt zijn voor thuisgebruik. Horecamodellen hebben in sommige gevallen wel een verbinding met het waternet. Op die manier hoeft het personeel niet continu de watertank bij te vullen.

Voor thuisgebruik is dit overbodig; hiervoor heb je machines met een waterreservoir. Modellen voor thuisgebruik hoeven daarnaast niet zo groot te zijn als dat je vaak in de horeca ziet. Hiermee kun je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten, van twee tot wel zes. Thuis heb je genoeg aan een model waar je één tot twee kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten.

Is koffie lekkerder uit een pistonmachine?

Dat is een kwestie van smaak. Naast de zetmethode is de smaak van koffie afhankelijk van een weelde aan andere factoren. Zo doet het ertoe of je zelf verse koffiebonen hebt gemalen of dat je dit in een zak in de winkel hebt gekocht. Zelfs hoe je dit opbergt doet er toe: een luchtledige verpakking waarborgt de smaak veel langer dan een non-vacuümverpakking.

Daarnaast speelt de specifieke koffieboon of de melange van verschillende bonen ook een rol. De twee hoofdsoorten zijn arabica- en robustabonen. Arabicabonen zijn over het algemeen wat zoeter en geschikt voor espresso, terwijl robustabonen wat bitterder zijn en in veel melanges en koffiepoeder worden gebruikt samen met arabicabonen.

Ook de watertemperatuur is belangrijk. De gouden standaard die gehanteerd wordt is 93 °C. Hiermee wordt je koffie warm zonder dat deze verbrand wordt. De hitte die vrijkomt tijdens het malen van de koffie kan hier ook een rol bij spelen. Heb je een koffiemolen met keramische maalschijven, dan wordt tijdens gebruik hiervan minder hitte gegenereerd dan met een molen met metalen maalschijven.

Hoe onderhoud ik een pistonmachine?

Een pistonmachine vergt over het algemeen meer onderhoud dan de meeste andere koffiemachines, maar het type pistonmachine doet er ook toe.

Een machine met een thermoblock warmen bijzonder snel op. Als je de machine hoort pompen wanneer je het stoompijpje aanzet, dan heb je een pistonmachine met thermoblock. Het fijne aan dit apparaat is dat het niet vaak ontkalkt hoeft te worden: gemiddeld volstaat eens per maand. Bij zacht water volstaat eens per kwartaal. Er staat namelijk niet continu water stil in dit apparaat.

In principe hoort daarnaast ook de broeikop eens in de twee weken schoon gemaakt te worden. Hiermee voorkom je dat het filtertje verstopt raakt. Hiervoor draai je de schroef in het midden los, waarna je het filtertje eruit haalt en schoonmaakt met een spons. De broeikop zelf maak je schoon met een borsteltje of doek.

Naderhand doe je de filter terug en draai je de schroef met de hand weer vast. Doe dit niet met een schroevendraaier! De schroef wordt hierdoor waarschijnlijk te strak aangedraaid, waardoor de broeikop onder hoge temperaturen kapot kan gaan.

Machines met een enkele boiler, dubbele boiler of warmtewisselaar vergen ander onderhoud. Deze hoort ook rond de één keer per maand ontkalkt te worden, maar stem dit vooral even af op de hardheid van je water en wat de fabrikant aanraadt in de handleiding.

Heeft je apparaat een zogeheten E61-kop, dan kun je eens in de drie maanden het apparaat backflushen. Je leest in de handleiding of je apparaat een E61-kop heeft. Met backflushen maak je de binnenkant van deze broeikop schoon.

Hiervoor leg je een filter zonder gaatjes in de filterhouder, waarna je een theelepel zetgroepreiniger erin doet en de piston op de machine draait. Zet de machine aan, druk op de knop om koffie te zetten en wacht tot de pompdruk wegvalt zodat het water terug kan stomen. Dit is goed hoorbaar. Als de pompdruk wegvalt, zet je de machine uit.

Herhaal dit een paar keer, en laat ten slotte de machine door een normaal filter (met gaatjes) een kopje water zetten om de boel door te spoelen.

Bij elke machine hoort de pistonring eens per zes maanden tot een jaar vervangen te worden bij gemiddeld gebruik (tot tien kopjes koffie per dag). Die ring droogt namelijk na een tijdje uit, waardoor er water lekt tijdens het zetten van de koffie.

Daarnaast spoel je idealiter ook na ieder gebruik de piston goed af om alle koffiedrab eruit te halen. Veeg ook gelekt water even op indien van toepassing. Alle beetjes zorg verlengen de levensduur van je pistonmachine!

Kan ik elke koffieboon gebruiken bij een pistonmachine?

Dat kan wel, maar het is aan te raden arabicabonen of een melange met een hoog arabica-gehalte te gebruiken bij een pistonmachine. Uiteraard staat het je vrij robustabonen of een robusta-dominante melange te gebruiken.

Om echter een goede espresso te maken zoals deze bedoeld is, gebruik je arabicabonen. Deze zijn namelijk iets zoeter en over het algemeen toegankelijker. Aangezien espresso al een zeer geconcentreerd drankje is, wil je hier geen bitterdere robustabonen voor gebruiken.

Deze espresso gebruik je ook als basis voor al je andere koffiedranken. Je wilt natuurlijk dat deze basis meteen steengoed is, zodat de rest van je dranken ook een groot succes zijn.

Welke koffiedranken kan ik maken met een pistonmachine?

In feite alles, maar je zult hier zelf wat werk voor moeten doen. Terwijl je bij veel volautomatische koffiemachines slechts op één knop hoeft te drukken om een uitgebreide latte macchiato te krijgen, moet je bij gebruik van een pistonmachine zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Met een pistonmachine zet je een espresso of een lungo. Dit gebruik je vervolgens als basis voor allerlei koffiedranken, zoals cappuccino's, latte's, ijskoffie, enzovoorts. De meeste pistonmachine's hebben een stoompijpje. Hiermee verwarm en schuim je zelf je melk op naar smaak en kleed je vervolgens je koffiedranken aan.

Heeft het model waar jouw oog op is gevallen geen stoompijpje? Dan gebruik je een melkopschuimer.

Is koffie maken met een pistonmachine moeilijk?

Het is niet per definitie moeilijk, maar koffiezetten met een pistonmachine vergt wel wat meer moeite. In tegenstelling tot een Senseo of Nespresso apparaat, doe je niet slechts een cupje of pad in de houder en krijg je koffie met een enkele druk op de knop.

In plaats daarvan moet je zelf je gemalen koffie in de filterhouder doen, de filterhouder aandraaien en op de knop drukken. Naderhand spoel je de filterhouder goed af en droog je hem af.

Mogelijk moet je ook nog zelf je koffiebonen malen. Door zelf je koffiebonen te malen, ben je ervan verzekerd dat je koffie niet oudbakken smaakt. Dat risico loop je namelijk als je in de winkel gekochte gemalen koffie niet goed afsluit. Verder is het ook mogelijk dat je zelf melk moet verwarmen en/of opschuimen. Ook dat kost weer extra tijd – maar het resultaat is de moeite meer dan waard!

Is een pistonmachine een halfautomaat?

Ja, dit zijn synoniemen van elkaar!

hero illustration

Hoe komt deze geweldige pistonmachine ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste pistonmachine ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over pistonmachines, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle pistonmachines die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke pistonmachines het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van pistonmachines stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste pistonmachines op een rijtje

1 - Sage Barista Express Stainless Steel

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Sage Barista Express Stainless Steel heeft een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. De melkkan meet de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen en geeft met een groen licht aan wanneer de melk de ideale temperatuur bereikt heeft. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede kwaliteit melkschuim, zonder verbrande smaak. In deze pistonmachine giet je 250 gram van je favoriete koffiebonen. Het ingebouwde kegelmaalwerk maalt de bonen en laat dit in de filterdrager vallen. Zo ga jij meteen verder met het zetten van de koffie. Je kiest uit 18 maalinstellingen en stelt zelf de kopjesgrootte in. De elektronische temperatuurstabilisatie zorgt voor een optimaal koffiearoma. Gebruik eventueel de heetwater functie om jouw kopjes eerst nog even voor te verwarmen. Topklasse bouwkwaliteit Voor deze pistonmachine zijn duurzame onderdelen gebruikt. Met de zware, rvs behuizing en de antislipvoetjes blijft de koffiemachine stevig op je aanrecht staan tijdens het koffie zetten. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

De De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Je zet 2 espresso's tegelijkertijd met de dubbele filterhouder. Heb je aan 1 espresso genoeg? Gebruik dan het bakje voor de enkele filterhouder. Je verwarmt de kopjes voor op de warmhoudplaat. Met de stoompijp schuim je melk op voor een cappuccino of een latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken. Wil je ruimte vrij maken voor een glas voor een latte macchiato? Dan neem je gemakkelijk de bovenste laag van de lekbak weg. Wanneer je`s ochtends weinig tijd hebt gebruik je ook ESE servings in deze espressomachine. Hiermee zet je snel en gemakkelijk een kop koffie met een koffiepad. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Tomado TPM1501B

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Tomado TPM1501B retro pistonmachine zet je één of twee lekkere kopjes espresso tegelijk. Door de krachtige pompdruk van 20 Bar is de koffie perfect met een mooie schuimlaag. Je kunt espresso maken met gemalen koffie, maar dankzij een extra accessoire kun je ook koffiecups gebruiken. Zoals bijvoorbeeld Nespresso® cups*. De machine heeft ook een wendbaar stoompijpje voor opgeschuimde melk en/of warme melk. Het pijpje is makkelijk schoon te houden, omdat je het los kunt maken. In het afneembare reservoir past 1,2 liter water. Op de bovenkant is plek om kopjes te plaatsen. Samen met de 2-in-1 maatlepel en de stamper is het een complete en veelzijdige espressomachine waar je veel plezier van zult hebben. * Merk van een derde partij die niet verbonden is met Tomado Electric Appliances. Productvoordelen van de Tomado TPM1501B ✔ Retro uitstraling ✔ Inhoud: 1,2 liter ✔ Filterkoffie en Nespresso® cups ✔ Geschikt voor 1 of 2 kopjes koffie tegelijk ✔ Uitneembaar waterreservoir ✔ Kopjeshouder met warmhoudfunctie ✔ Stoompijpje ✔ 2 jaar garantie bij Tomado Design De pistonmachine heeft een unieke retro uitstraling. Dankzij zijn matzwarte look in combinatie met de zilveren details is het een eyecatcher in jouw keuken. Links bevinden zich 3 knopjes waarmee je de pistonmachine kunt aan-uitzetten, koffie kunt zetten en de stoomfunctie kunt gebruiken. Rechts zit een draaiknop waarmee je de kracht van het stoompijpje kunt instellen. In het midden zie je de thermostaat. Nespresso® koffiecups Met deze pistonmachine kan je een heerlijk kopje koffie zetten door middel van koffiecups. Hij is voorzien van een speciale houder voor koffiecups. Zo geniet je binnen no-time van een heerlijk kopje koffie. Filterkoffie Naast koffiecups kun je ook kiezen voor gemalen filterkoffie. De pistonmachine heeft namelijk een aparte houder en 2 filters. Je kunt kiezen uit de één-kops filter of de twee-kops filter. Hier kun je gemalen koffie in doen met de maatlepel. Stoompijpje voor de lekkerste cappuccino Deze pistonmachine is voorzien van een stoompijpje. Je vult bijvoorbeeld een kannetje met melk en schuimt de melk op met het stoompijpje. Je hebt zelf veel invloed op het eindresultaat van het melkschuim. Denk hierbij aan de temperatuur, structuur en dikte van het schuim. Op deze manier creëer je zelf de lekkerste cappuccino, latte macchiato of café latte. Naast melk kan het stoompijpje ook water opwarmen. Kopjeswarmer Dankzij het fraaie rekje aan de bovenkant kun je eenvoudig een aantal espresso kopjes plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de net gezette koffie niet in een koud kopje terecht komt, is de bovenkant van deze pistonmachine voorzien van een kopjeswarmer. Ideaal voor de koffieliefhebber! Uitneembaar waterreservoir Aan de zijkant van de pistonmachine bevindt zich het waterreservoir. Je kunt het waterreservoir uit het apparaat halen om hem vervolgens eenvoudig te kunnen vullen met water (max. 1,2 liter). Op het waterreservoir staat een waterniveau indicator MIN en MAX. Zoveel water moet er minimaal en maximaal in voor een optimaal kopje koffie. Doordat je het reservoir eruit kan halen is hij ook nog eens gemakkelijk te reinigen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - De'Longhi Stilosa EC235.BK

Loading..
Ga naar laagste prjis

De De'Longhi Stilosa EC235.BK pompdruk espressomachine is geschikt voor zowel gemalen koffie als voor ESE-servering. De De'Longhi heeft een waterreservoir van 1 liter en een vermogen van 1100 watt. Met deze espressomachine kan je één of twee kopjes koffie tegelijk zetten. Heb je zin in een espresso of kies je toch voor een cappuchino met een heerlijke cremalaag? Het is allemaal mogelijk met de De'Longhi Stilosa EC235.BK. Goed om te weten: Reiniging Het is zeer belangrijk om je De’Longhi espressomachine op tijd te ontkalken want gebrek aan ontkalking veroorzaakt problemen. Ontkalken kan gemakkelijk en veilig met de EcoDecalk ontkalker van De’Longhi. Zo houd je jouw apparaat in optimale conditie en blijf je de smaak van jouw perfecte kop koffie behouden. Het lekbakje, afvalbakje, waterreservoir, stoompijpje en het deksel van het bonenreservoir zijn afneembaar. Melkschuim Voor de beste melkschuim wordt volle melk aangeraden. Gebruik verder te allen tijde bij voorkeur gekoelde melk om te schuimen. Productvoordelen De De'Longhi Stilosa EC235.BK pompdruk espressomachine heeft een dubbele lekbak. De lekbak is van 80 mm tot 110 mm voor het plaatsen van kopjes of grote glazen en mokken. De De'Longhi Stilosa beschikt over een roestvrijstalen melkopschuimer voor het maken van een romige cappuchino. Daarnaast beschikt de De'Longhi espressomachine over een roestvrijstalen boiler. RVS heeft geen invloed op de smaak van je koffie. Ook zorgt RVS voor een langere levensduur van de boiler. Door het anti-drup systeem blijft je espressomachine netjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - BluMill Koffiemachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Barista koffiemachine Van klassieke espresso tot smaakvolle cappuccino & latte ✓ Ook geschikt voor dubbele espresso ✓ Geschikt voor ieder type melk: koemelk, soya- en haver- en amandelmelk ✓ Groot waterreservoir van 1,2L ✓ Inclusief melkopschuimer ✓ Inclusief maatlepel en stamper ✓ Inclusief clean functie voor de melktuit ✓ Verkrijgbaar in zilver en zwart/rosé Voor de echte koffieliefhebber Met deze koffiemachine van BluMill zet u koffie als een echte Italiaan. Het apparaat is geschikt voor zowel, cappuccino, espresso en latte machiato, én is voorzien van een automatische melkopschuimer. Met een vermogen van bijna 1500 Watt en een waterreservoir van 1,2 liter maakt u gemakkelijk meerdere koffievariaties achter elkaar. Uw favoriete koffie in een handomdraai Het koffieapparaat heeft 3 handige knoppen waarmee u eenvoudig aangeeft voor welke type koffie u wilt gaan. Kies eerst uw favoriete gemalen koffie en vul daarmee het filter. Er worden twee filters meegeleverd voor een enkele of dubbele espresso. Met de meegeleverde maatlepel en stamper, heeft u altijd de juiste hoeveelheid koffie. Vervolgens voegt u naar wens uw favoriete type melk toe, et voilà - de BluMill Koffiemachine doet de rest! Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor hij geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes. Eenvoudig te reinigen Het waterreservoir en melkreservoir kunnen na gebruik schoongemaakt worden in de vaatwasser. De rest maakt u schoon met een sopje. Om de melktuit na ieder gebruik goed schoon te maken zit er een speciale clean functie op. De filters bergt u handig aan de achterkant op, zodat deze niet los rondslingeren. Let op! - U dient het het rode dopje onderaan het waterreservoir eerst te verwijderen voor gebruik - U dient de koffiemachine voor gebruik eerst te ontluchten, zoals in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven. - U kunt bij deze koffiemachine alleen gebruikmaken van gemalen koffie(bonen). Inhoud pakket BluMill Koffiemachine Melkopschuimer Maatbeker & stamper Portafilter in 2 maten Gebruiksaanwijzing Specificaties Stroomvoorziening: 220 – 240 V~ 50 Hz Vermogen: 1230-1470W Capaciteit waterreservoir: 1200 ml Capaciteit melkreservoir: 700 ml

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Gaggia

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gaggia Classic Coffee Pro: dé klassieker opnieuw uitgebracht met een perfecte stoompijp voor gelijkmatig schuimen. De Gaggia Classic: een kleine espressomachine waarmee jij elke ochtend een heerlijke Italiaanse espresso mee kan zetten. In onze ogen absoluut een klassieker die alles in huis heeft om zelf aan de slag te met het bereiden van geweldige koffie! Bent u een liefhebber van een geweldige espresso, of kunt u ook zo genieten van een fantastische cappuccino? Deze machine is in staat om deze dranken moeiteloos te bereiden. De Gaggia Classic Coffee Pro is een compacte espressomachine die al sinds de jaren 70 geproduceerd wordt. Met zijn 200ml aluminium boiler heeft de Gaggia Classic genoeg capaciteit om achter elkaar espresso's te zetten. Na het bereiden van de espresso kunt u met behulp van de stoomschakelaar kunt u de boiler met een inhoud van 200ml laten doorverwarmen en na een korte wachttijd (zo'n 20 seconden) kunt u zelf de melk opschuimen tot de temperatuur en dikte die u zelf wenst. De Gaggia Classic wordt uitgevoerd met een zeer zware filterdrager, professionele stoompijp en handige terugslagklep. Design van de Gaggia Classic Coffee Pro: De Gaggia Classic doet zijn naam zeker niet tekort: het is een klassieker. Gaggia produceert al sinds de jaren 70 de Baby Gaggia, die in 1991 omgetoverd werd naar de Gaggia Classic. Het design is sinds die tijd weinig veranderd, al blijven ze de machines vanzelfsprekend wel technische verbeteren. De Gaggia Classic is een espressomachine van volledig geborsteld RVS met een aantal zwarte kunststof accenten bij de lekbak. Zijn compacte formaat zorgt ervoor dat hij in elke keuken past. De Gaggia Classic heeft drie knoppen aan de voorkant voor het aan/uit zetten van de machine, het activeren van de zetgroep en het activeren van de stoompijp. Aan de rechterzijde van de espressomachine zit geheel traditiegewijs de draaiknop voor het open/dicht draaien van de stoompijp. Techniek van de Gaggia Classic Coffee Pro: De Gaggia Classic Coffee Pro heeft een aluminum boiler van 200ML, hiermee heeft u genoeg capaciteit om een aantal espresso's achter elkaar te zetten. Daarnaast beschikt de Gaggia Classic Coffee Pro over een zware filterdrager met dubbele uitloop die ook gebruikt worden bij de professionele espressomachines van Gaggia. De zetgroep van Het grootste voordeel van de Gaggia Classic Coffee Pro is dat deze espressomachine beschikt over een drieweg magneetventiel, hierdoor wordt het overtollige water en de druk direct na het zetten van een espresso in de lekbak weggegooid. Voor compactere enkele boiler espressomachines is dit redelijk uniek en een welkome verbetering in het nieuwe Coffee Pro model. Bij de Gaggia Classic Coffee Pro ontvangt u naast een standaard enkel en dubbel filterbakje ook een - speciaal ontwikkeld- pressurized filterbakje, hiermee kunt u voorgemalen koffie gebruiken en alsnog een espresso met een mooie crema bereiden. Plus- en minpunten + Compact formaat + Massieve filterdrager (58mm) + Ecostand volgens Europese regelgeving + Gemakkelijk te onderhouden d.m.v de magneetventiel - Beperkte stoomcapaciteit door 200ml boiler Gaggia: kwaliteit uit Milaan: Achilli Gaggia begon al in de jaren 30 zijn zoektocht naar de lekkerste koffie. Toentertijd stond het concept 'espresso' nog in zijn kinderschoenen. Na jaren onderzoek en testen kwam Gaggia in 1936 met zijn eerste versie van de espressomachine, waar koffie werd gezet onder druk. In de jaren daarna is Gaggia met zijn groeiende bedrijf blijven innoveren op het gebied van espressomachines, en blijft in tegenwoordig nog steeds een van de meest toonaangevende bedrijven op de markt voor zowel thuis als professioneel. Technische specificaties - Vermogen: 1050 Watt - Professionele stoompijp met 2 gats stoomtip - Inhoud watercontainer: 2.1 Liter - Type: Gaggia Classic Inox - RI9480 (The New Classic oftewel de Gaggia Classic Coffee Pro) - Maximale pompdruk: 15 Bar - Filterdrager: Massief messing met 58mm filterbakjes - Kunststof tamper - Ecostand na 20 min met een verbruik van ca. 1 Watt volgens Europese regelgeving Afmetingen Hoog: 38cm Breed: 23cm Diep: 24cm Gewicht: 7.3 kilogram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Sage Barista Express Black Sesame

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Sage Barista Express Black Sesame heeft een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. De melkkan meet de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen en geeft met een groen licht aan wanneer de melk de ideale temperatuur bereikt heeft. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede kwaliteit melkschuim, zonder verbrande smaak. In deze pistonmachine giet je 250 gram van je favoriete koffiebonen. Het ingebouwde kegelmaalwerk maalt de bonen en laat dit in de filterdrager vallen. Zo ga jij meteen verder met het zetten van de koffie. Je kiest uit 18 maalinstellingen en stelt zelf de kopjesgrootte in. De elektronische temperatuurstabilisatie zorgt voor een optimaal koffiearoma. Gebruik eventueel de heetwater functie om jouw kopjes eerst nog even voor te verwarmen. Topklasse bouwkwaliteit Voor deze pistonmachine zijn duurzame onderdelen gebruikt. Met de zware, rvs behuizing en de antislipvoetjes blijft de koffiemachine stevig op je aanrecht staan tijdens het koffie zetten. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - De'Longhi Dedica Style EC685.R

Loading..
Ga naar laagste prjis

Creëer Espresso's met deze De'Longhi Dedica Style EC685.R pistonmachine en voeg eigenhandig nog melkschuim toe. De De'Longhi Dedica Style EC685.R pistonmachine is 15 centimeter breed, heeft een vermogen van 1.300 watt en heeft een metalen behuizing. Minpunten: Zwaar in gebruik; filterhouder vastzetten dient met twee handen gedaan te worden. Geen automatische Cappuccino. Maakt veel geluid tijdens maken van koffie. Pluspunten: Geschikt voor gemalen koffie als ESE-servings. Programmeerbare koffiehoeveelheid. Stoompijpje voor melkschuim. Goed om te weten: Het aandraaien en vastzetten van de filterhouder gaat zwaar en dient met twee handen gedaan te worden. Om lekkage te voorkomen dient het waterreservoir goed geplaatst te worden. Voor goed melkschuim wordt gekoelde volle melk aangeraden. De De'Longhi Dedica Style EC685.R pistonmachine is voorzien van een regelbaar stoompijpje waarmee je eigenhandig een Cappuccino kan bereiden. De De'Longhi Dedica Style EC685.R pistonmachine is zowel geschikt voor gemalen espressokoffie als voor koffiepads. Je kan tot twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine. Productvoordelen van de De'Longhi Dedica Style EC685.R Met het regelbare stoompijpje kun je gemakkelijk eigenhandig een Latte Macchiato of Caffe latte bereiden. Verder bevat de De'Longhi Dedica Style EC685.R pistonmachine een druppelstop. Koffieresten kun je verwijderen met het uitneembare lekbakje. Ook is het waterreservoir afneembaar om bijgevuld te worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - De'Longhi EC685.M Dedica Zilver

Loading..
Ga naar laagste prjis

De De'Longhi EC685.M Dedica Zilver neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Je zet 2 espresso's tegelijkertijd met de dubbele filterhouder. Heb je aan 1 espresso genoeg? Gebruik dan het bakje voor de enkele filterhouder. Je verwarmt de kopjes voor op de warmhoudplaat. Met de stoompijp schuim je melk op voor een cappuccino of een latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken. Wil je ruimte vrij maken voor een glas voor een latte macchiato? Dan neem je gemakkelijk de bovenste laag van de lekbak weg. Wanneer je`s ochtends weinig tijd hebt gebruik je ook ESE servings in deze espressomachine. Hiermee zet je snel en gemakkelijk een kop koffie met een koffiepad. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Princess 249412 Pistonmachine – Met stoompijpje – Zilver

Loading..
Ga naar laagste prjis

Creëer Espresso's met deze Princess 249412 pistonmachine en voeg eigenhandig nog melkschuim toe voor Cappuccino. De Princess 249412 pistonmachine is een compacte espressomachine met een afmeting van 28 cm x 23 cm x 30 cm. De Princess 249412 pistonmachine heeft een vermogen van 1.100 watt en heeft een metalen behuizing. Deze Princess 249412 pistonmachine is geschikt voor het zetten van twee Espresso tegelijkertijd en wordt geleverd met drie pistonhouders voor gemalen koffie of koffiepads. Kies eenvoudig tussen 1 of 2 kopjes koffie door de juiste filter in de filterhouden te plaatsten en deze te vullen met de correcte hoeveelheid gemalen koffiebonen. Deze filterhouder, ook wel piston genoemd, heeft twee uitlooppijpjes waardoor je 2 kopjes espresso tegelijk kunt maken. Minpunten: Zwaar in gebruik; filterhouder vastzetten dient met twee handen gedaan te worden. Geen automatische Cappuccino. Heeft tijd nodig om op te warmen. Pluspunten: Geschikt voor gemalen koffie als koffiepads. Zet twee Espresso tegelijkertijd Stoompijpje voor melkschuim. Goed om te weten: Het aandraaien en vastzetten van de filterhouder gaat zwaar en dient met twee handen gedaan te worden. Voor goed melkschuim wordt gekoelde volle melk aangeraden. Plaats de waterreservoir goed op zijn plaats, om lekkages te voorkomen Productvoordelen van de Princess 249412 pistonmachine De Princess 249412 pistonmachine is voorzien van een stoompijpje waarmee je eigenhandig melk kan schuimen om een Cappuccino te bereiden. Je kan tot twee kopjes Espresso tegelijkertijd zetten, en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine. Houd rekening met dat de koffie afkoelt wanneer er melkschuim aan wordt toegevoegd. De 20 bar pomp zorgt voor genoeg druk voor 1 of 2 kopjes Espresso van gemalen koffie. De watertank heeft een maximum inhoud van 1.5 liter zodat je deze niet steeds hoeft bij te vullen na het maken van een heerlijke espresso. Dankzij de waterniveau indicator zie je direct of er nog genoeg water in zit voor een extra kopje. Kies eenvoudig tussen 1 of 2 kopjes koffie door de juiste filter in de filterhouden te plaatsten en deze te vullen met de correcte hoeveelheid gemalen koffiebonen. Deze filterhouder, ook wel piston genoemd, heeft twee uitlooppijpjes waardoor je 2 kopjes espresso tegelijk kunt maken. De afneembare onderdelen zorgen ervoor dat de Princess pistonmachine eenvoudig is schoon te maken. Ontkalken kan door een geschikt ontkalkingsmiddel toe te voegen aan een vol waterreservoir en deze, zonder filterhouder, door te laten spoelen. Het wordt aangeraden om dit maandelijks te doen, zodat de Espresso van optimale kwaliteit blijft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van pistonmachines. Er zijn namelijk 292 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste