Bestenu

Wat is de beste pistonmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede pistonmachine is een lastige opgave. Wat is de beste pistonmachine van 2023? Na het testen van 281 pistonmachines kwam de Tomado TPM1502S rvs als beste getest uit onze pistonmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de pistonmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 pistonmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige pistonmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste pistonmachines

1Score: 9.9
Tomado TPM1502S rvs
Beste Pistonmachine voor thuisgebruik
Tomado TPM1502S rvs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
LunaSea's Pistonmachine Koffiezetapparaat Espressomachine
LunaSea's Pistonmachine Koffiezetapparaat Espressomachine
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
BluMill zwart , rosé goud
BluMill zwart , rosé goud
BluMill
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Solis 98009 rvs
Solis 98009 rvs
Solis
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Create 0 zwart
Create 0 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart
Beste Pistonmachine voor reizigers
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart
BluMill
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Tomado TPM1501B zwart
Tomado TPM1501B zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Klarstein COF8-BellaVita-G zwart
Klarstein COF8-BellaVita-G zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pistonmachine Koopgids

Een pistonmachine is een mooie manier om je koffie naar een nieuw niveau te tillen! Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met deze machines, heb je echter misschien een paar vragen. De onderstaande koopgids beantwoordt hier een aantal van.

Is een pistonmachine alleen voor de horeca?

Nee hoor. Je ziet ze misschien wel het vaakst in de horeca, maar er zijn inmiddels zoveel pistonmachines van verschillende formaten, dat heel veel van de beschikbare modellen geschikt zijn voor thuisgebruik. Horecamodellen hebben in sommige gevallen wel een verbinding met het waternet. Op die manier hoeft het personeel niet continu de watertank bij te vullen.

Voor thuisgebruik is dit overbodig; hiervoor heb je machines met een waterreservoir. Modellen voor thuisgebruik hoeven daarnaast niet zo groot te zijn als dat je vaak in de horeca ziet. Hiermee kun je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten, van twee tot wel zes. Thuis heb je genoeg aan een model waar je één tot twee kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten.

Is koffie lekkerder uit een pistonmachine?

Dat is een kwestie van smaak. Naast de zetmethode is de smaak van koffie afhankelijk van een weelde aan andere factoren. Zo doet het ertoe of je zelf verse koffiebonen hebt gemalen of dat je dit in een zak in de winkel hebt gekocht. Zelfs hoe je dit opbergt doet er toe: een luchtledige verpakking waarborgt de smaak veel langer dan een non-vacuümverpakking.

Daarnaast speelt de specifieke koffieboon of de melange van verschillende bonen ook een rol. De twee hoofdsoorten zijn arabica- en robustabonen. Arabicabonen zijn over het algemeen wat zoeter en geschikt voor espresso, terwijl robustabonen wat bitterder zijn en in veel melanges en koffiepoeder worden gebruikt samen met arabicabonen.

Ook de watertemperatuur is belangrijk. De gouden standaard die gehanteerd wordt is 93 °C. Hiermee wordt je koffie warm zonder dat deze verbrand wordt. De hitte die vrijkomt tijdens het malen van de koffie kan hier ook een rol bij spelen. Heb je een koffiemolen met keramische maalschijven, dan wordt tijdens gebruik hiervan minder hitte gegenereerd dan met een molen met metalen maalschijven.

Hoe onderhoud ik een pistonmachine?

Een pistonmachine vergt over het algemeen meer onderhoud dan de meeste andere koffiemachines, maar het type pistonmachine doet er ook toe.

Een machine met een thermoblock warmen bijzonder snel op. Als je de machine hoort pompen wanneer je het stoompijpje aanzet, dan heb je een pistonmachine met thermoblock. Het fijne aan dit apparaat is dat het niet vaak ontkalkt hoeft te worden: gemiddeld volstaat eens per maand. Bij zacht water volstaat eens per kwartaal. Er staat namelijk niet continu water stil in dit apparaat.

In principe hoort daarnaast ook de broeikop eens in de twee weken schoon gemaakt te worden. Hiermee voorkom je dat het filtertje verstopt raakt. Hiervoor draai je de schroef in het midden los, waarna je het filtertje eruit haalt en schoonmaakt met een spons. De broeikop zelf maak je schoon met een borsteltje of doek.

Naderhand doe je de filter terug en draai je de schroef met de hand weer vast. Doe dit niet met een schroevendraaier! De schroef wordt hierdoor waarschijnlijk te strak aangedraaid, waardoor de broeikop onder hoge temperaturen kapot kan gaan.

Machines met een enkele boiler, dubbele boiler of warmtewisselaar vergen ander onderhoud. Deze hoort ook rond de één keer per maand ontkalkt te worden, maar stem dit vooral even af op de hardheid van je water en wat de fabrikant aanraadt in de handleiding.

Heeft je apparaat een zogeheten E61-kop, dan kun je eens in de drie maanden het apparaat backflushen. Je leest in de handleiding of je apparaat een E61-kop heeft. Met backflushen maak je de binnenkant van deze broeikop schoon.

Hiervoor leg je een filter zonder gaatjes in de filterhouder, waarna je een theelepel zetgroepreiniger erin doet en de piston op de machine draait. Zet de machine aan, druk op de knop om koffie te zetten en wacht tot de pompdruk wegvalt zodat het water terug kan stomen. Dit is goed hoorbaar. Als de pompdruk wegvalt, zet je de machine uit.

Herhaal dit een paar keer, en laat ten slotte de machine door een normaal filter (met gaatjes) een kopje water zetten om de boel door te spoelen.

Bij elke machine hoort de pistonring eens per zes maanden tot een jaar vervangen te worden bij gemiddeld gebruik (tot tien kopjes koffie per dag). Die ring droogt namelijk na een tijdje uit, waardoor er water lekt tijdens het zetten van de koffie.

Daarnaast spoel je idealiter ook na ieder gebruik de piston goed af om alle koffiedrab eruit te halen. Veeg ook gelekt water even op indien van toepassing. Alle beetjes zorg verlengen de levensduur van je pistonmachine!

Kan ik elke koffieboon gebruiken bij een pistonmachine?

Dat kan wel, maar het is aan te raden arabicabonen of een melange met een hoog arabica-gehalte te gebruiken bij een pistonmachine. Uiteraard staat het je vrij robustabonen of een robusta-dominante melange te gebruiken.

Om echter een goede espresso te maken zoals deze bedoeld is, gebruik je arabicabonen. Deze zijn namelijk iets zoeter en over het algemeen toegankelijker. Aangezien espresso al een zeer geconcentreerd drankje is, wil je hier geen bitterdere robustabonen voor gebruiken.

Deze espresso gebruik je ook als basis voor al je andere koffiedranken. Je wilt natuurlijk dat deze basis meteen steengoed is, zodat de rest van je dranken ook een groot succes zijn.

Welke koffiedranken kan ik maken met een pistonmachine?

In feite alles, maar je zult hier zelf wat werk voor moeten doen. Terwijl je bij veel volautomatische koffiemachines slechts op één knop hoeft te drukken om een uitgebreide latte macchiato te krijgen, moet je bij gebruik van een pistonmachine zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Met een pistonmachine zet je een espresso of een lungo. Dit gebruik je vervolgens als basis voor allerlei koffiedranken, zoals cappuccino's, latte's, ijskoffie, enzovoorts. De meeste pistonmachine's hebben een stoompijpje. Hiermee verwarm en schuim je zelf je melk op naar smaak en kleed je vervolgens je koffiedranken aan.

Heeft het model waar jouw oog op is gevallen geen stoompijpje? Dan gebruik je een melkopschuimer.

Is koffie maken met een pistonmachine moeilijk?

Het is niet per definitie moeilijk, maar koffiezetten met een pistonmachine vergt wel wat meer moeite. In tegenstelling tot een Senseo of Nespresso apparaat, doe je niet slechts een cupje of pad in de houder en krijg je koffie met een enkele druk op de knop.

In plaats daarvan moet je zelf je gemalen koffie in de filterhouder doen, de filterhouder aandraaien en op de knop drukken. Naderhand spoel je de filterhouder goed af en droog je hem af.

Mogelijk moet je ook nog zelf je koffiebonen malen. Door zelf je koffiebonen te malen, ben je ervan verzekerd dat je koffie niet oudbakken smaakt. Dat risico loop je namelijk als je in de winkel gekochte gemalen koffie niet goed afsluit. Verder is het ook mogelijk dat je zelf melk moet verwarmen en/of opschuimen. Ook dat kost weer extra tijd – maar het resultaat is de moeite meer dan waard!

Is een pistonmachine een halfautomaat?

Ja, dit zijn synoniemen van elkaar!

hero illustration

Hoe testen we pistonmachines?

Om de beste pistonmachine te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze pistonmachine-test hebben we 281 pistonmachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze pistonmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze pistonmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen pistonmachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte pistonmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 281 pistonmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste pistonmachines in een oogopslag

1. Beste Pistonmachine voor thuisgebruik: Tomado TPM1502S rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TPM1502S rvs

 • list plusDeze Tomado TPM1502S rvs is vervaardigd van duurzaam roestvrij staal.
 • list plusDeze pistonmachine heeft een inhoud van 1,5 liter, waardoor het genoeg is voor verschillende kopjes koffie.
 • list plusHet is voorzien met een thermostaat die regelbaar is.

Nadelen Tomado TPM1502S rvs

 • list plusHet heeft geen zelfstandige uitschakeling als de koffie klaar is.
 • list plusDeze pistonmachine heeft geen anti-slipvoetjes, wat risico kan opleveren bij het gebruik.
 • list plusHet heeft geen klok om de verwarmingstijd in te stellen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Zet heerlijke kopjes espresso met de Tomado TPM1502S rvs pistonmachine! Met een pompdruk van 20 Bar krijg je een perfecte koffie met een mooie schuimlaag. Het apparaat is geschikt voor gemalen koffie, maar ook voor koffiecups, zoals Nespresso® cups. De machine heeft een wendbaar stoompijpje voor opgeschuimde melk en/of warme melk en een inhoud van 1,5 liter. Het afneembare waterreservoir en los te maken stoompijpje maken het apparaat makkelijk schoon te houden.

Het apparaat heeft een strakke rvs uitstraling met zwarte details en is een eyecatcher in jouw keuken. Het heeft 3 knopjes waarmee je de pistonmachine kunt aan-uitzetten, koffie kunt zetten en de stoomfunctie kunt gebruiken. Rechts zit een draaiknop waarmee je de kracht van het stoompijpje kunt instellen. Het apparaat heeft een vermogen van 1100 W, temperatuurinstellingen en schakelt automatisch uit.

De Tomado TPM1502S rvs pistonmachine is een complete en veelzijdige espressomachine waar je veel plezier van zult hebben. Met de 2-in-1 maatlepel en de stamper kun je gemakkelijk de juiste hoeveelheid koffie afmeten en aandrukken. De kopjeshouder met warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je koffie op de juiste temperatuur blijft. Het apparaat is geschikt voor 1 of 2 kopjes koffie per keer en is ideaal voor thuisgebruik.

Al met al is de Tomado TPM1502S rvs pistonmachine een geweldige keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare espressomachine. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik, makkelijk schoon te maken en heeft tal van handige functies. Het enige nadeel is dat het apparaat geen automatisch ontkalkingssysteem heeft, maar dit is gemakkelijk op te lossen met een ontkalkingstablet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. LunaSea's Pistonmachine Koffiezetapparaat Espressomachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Met de LunaSea pistonmachine haal je niet alleen een koffiemachine van hoge kwaliteit in huis, maar ook een prachtig vormgegeven apparaat dat perfect past in elke keuken of kantoorruimte. Dit gloednieuwe model uit 2023 heeft een compact design en een extra grote watertank, waardoor je minder tijd kwijt bent aan bijvullen en meer tijd kunt besteden aan het genieten van je perfecte espresso. Bovendien produceert de LunaSea pistonmachine 15 bar om de koffie te maken, waardoor je verzekerd bent van een espresso die gezet is onder de juiste druk en een heerlijke, volle smaak heeft. Of je nu een beginnende koffieliefhebber bent of een doorgewinterde barista, de LunaSea pistonmachine biedt de perfecte balans tussen gemak en kwaliteit. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu jouw eigen LunaSea pistonmachine en ontdek waarom deze machine zo populair is onder koffieliefhebbers in heel Nederland en Belgie. Met deze machine haal je niet alleen de perfecte espresso in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BluMill zwart , rosé goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusDeze volautomatische koffiemachine heeft een mooi uiterlijk, wat perfect is voor een moderne keuken.
 • list plusHet melkreservoir is eenvoudig te bijvullen, waardoor u minder tijd besteedt aan het maken van cappuccino's.
 • list plusDoor het compacte formaat is deze volautomatische koffiemachine gemakkelijk te verplaatsen.

Nadelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusEen nadeel van deze volautomatische koffiemachine is dat het behoorlijk veel lawaai maakt tijdens het maken van cappuccino's.
 • list plusDe temperatuur van de koffie kan niet worden ingesteld, waardoor de koffie niet altijd de perfecte temperatuur heeft.
 • list plusDeze volautomatische koffiemachine is niet geschikt voor plantaardige melk, waardoor de smaak van de koffie hieronder kan lijden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Met de BluMill koffiemachine in zwart/rosé goud zet je koffie als een echte Italiaan. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten koffie, zoals cappuccino, espresso en latte macchiato en heeft een automatische melkopschuimer. Het vermogen van bijna 1500 watt en het waterreservoir van 1,2 liter maken het mogelijk om meerdere koffievariaties achter elkaar te maken. Het apparaat heeft handige knoppen waarmee je eenvoudig aangeeft welke koffie je wilt zetten. Het heeft ook een groot waterreservoir en is geschikt voor verschillende soorten melk, zoals koemelk, soya- en haver- en amandelmelk.

Wat deze koffiemachine onderscheidt van andere koffiemachines is dat het apparaat geschikt is voor dubbele espresso's en voor ieder type melk. Het heeft ook een groot waterreservoir van 1,2 liter en wordt geleverd met een maatlepel en stamper, zodat je altijd de juiste hoeveelheid koffie kunt zetten. Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor het geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes.

Het apparaat is eenvoudig te reinigen, het waterreservoir en melkreservoir kunnen na gebruik schoongemaakt worden in de vaatwasser. De rest maak je schoon met een sopje.

Als liefhebber van Piston machines kan ik zeggen dat deze koffiemachine een uitstekende keuze is voor liefhebbers van goede koffie. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten koffie en melk, is eenvoudig te reinigen en heeft een groot waterreservoir. Het enige nadeel is dat het apparaat niet automatisch uitschakelt, maar dat is een klein detail. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze koffiemachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

 • list plusDeze pistonmachine heeft een makkelijk melkreservoir waardoor je gemakkelijk melk kunt toevoegen.
 • list plusDankzij het compacte formaat is deze pistonmachine gemakkelijk te verplaatsen.
 • list plusDankzij de automatische zilverfunctie hoef je niet meer handmatig te spoelen.

Nadelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

 • list plusDeze pistonmachine maakt redelijk veel lawaai bij het maken van de koffie.
 • list plusJe hebt geen controle over de temperatuur van de koffie omdat de temperatuur niet in te stellen is.
 • list plusHet is minder geschikt voor het maken van koffie met plantaardige melk.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een koffiemachine die zowel cappuccino, espresso als latte machiato kan maken, dan is de BluMill Koffiemachine Pistonmachine de perfecte keuze. Met een vermogen van bijna 1500 Watt en een waterreservoir van 1,2 liter maak je gemakkelijk meerdere koffievariaties achter elkaar. De automatische melkopschuimer is een geweldige toevoeging die ervoor zorgt dat de melk perfect opgeschuimd wordt. Bovendien is deze koffiemachine geschikt voor ieder type melk: koemelk, soya- en haver- en amandelmelk.

Wat deze koffiemachine echt bijzonder maakt, is dat hij ook geschikt is voor dubbele espresso's. Dus als je een extra shot nodig hebt om je dag te beginnen, dan is deze machine perfect voor jou! Het apparaat heeft 3 handige knoppen waarmee je eenvoudig aangeeft voor welke type koffie je wilt gaan. De meegeleverde maatlepel en stamper zorgen ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid koffie gebruikt voor het perfecte kopje koffie.

Een ander groot voordeel van de BluMill Koffiemachine Pistonmachine is het grote waterreservoir van 1,2L. Dit betekent dat je meerdere kopjes koffie kunt zetten zonder dat je het waterreservoir hoeft bij te vullen. Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor hij geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes.

Het enige nadeel van deze koffiemachine is dat hij geen temperatuur instellingen of automatisch uitschakelen heeft. Maar dat is geen groot probleem als je gewoon een heerlijk kopje koffie wilt zetten zonder al te veel gedoe.

Al met al is de BluMill Koffiemachine Pistonmachine een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een koffiemachine waarmee je gemakkelijk verschillende koffievariaties kunt maken. Het is een betaalbare machine die geweldige prestaties levert en ook nog eens gemakkelijk te gebruiken en te reinigen is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Solis 98009 rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Solis 98009 rvs

 • list plusHet voordeel van de Solis 98009 rvs is dat het een kwalitatief goed apparaat is.
 • list plusEen voordeel van deze pistonmachine is dat het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusDe Solis 98009 rvs heeft een mooi design.

Nadelen Solis 98009 rvs

 • list plusEen nadeel van de Solis 98009 rvs is dat het geen watersensor heeft.
 • list plusDeze pistonmachine heeft geen interne opbergmogelijkheden voor onderdelen.
 • list plusEen nadeel van de Solis 98009 rvs is dat de watertank lastig te verwijderen is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

De Solis Grind & Infuse Compact 1018 is de espressomachine die alles in huis heeft om het perfecte kopje koffie te maken. Hij beschikt namelijk over een koffiemolen, theemaker en melk opschuimer! De compacte pistonmachine heeft een eenvoudig bedieningspaneel en manometer voor een perfecte druk voor een heerlijke kop koffie. Solis Grind & Infuse Compact Pistonmachine Voordelen van de Solis Grind & Infuse Compact + Geïntegreerd kegelslijpmechanisme met 11 maalgraadinstellingen + Programmeerbare kopjesgrootte + Heetwater functie + Geschikt voor pads Goed om te weten - Geen waterniveau indicator Alles in één De Solis Grind & Infuse Compact is de espressomachine die over alles beschikt wat nodig is voor de perfecte kop koffie. De espresso-drukindicator zorgt dat de optimale druk voor een heerlijke espresso wordt ingesteld. De waarde is de druk waarmee het water door de gemalen koffie heen wordt geperst, een proces wat plaatsvindt in de filterdrager. Aan de dikke en gelijkmatige laag fijne, goudkleurige créma zie je direct dat de koffie perfect is bereid. De machine beschikt over een ruim bonenmaler met een capaciteit van 220 gram, dit zijn 30 kopjes koffie! Compacte machine De halfautomatische espressomachine heeft een compact formaat en een Hi-Tech design waardoor apparaat in elke keuken past! Het stoom-/heetwaterpijpje met schuimkop van de Solis Grind & Infuse Compact koffiemachine maakt van verse, koude melk een romige, warme melkschuim om een lekkere cappuccino of latte te maken. Met het stoom-/heetwaterpijpje en de stoomfunctie kunt je ook dranken of water verwarmen, bijvoorbeeld voor de bereiding van warme chocolademelk. Voorperculatie De unieke lagedruk voorperculatie bevochtigt de koffie zodat alle aroma’s zo optimaal mogelijk vrijkomen en je een intense smaakbeleving ervaart. De hogedrukpomp van 15 bar en de elektronische temperatuurstabilisatie (PID methode) zorgt vervolgens voor een perfecte kop koffie van 93 graden. De halfautomatische espressomachine is klaar voor gebruik in 90 seconden met automatische spoeling van de brouwkop. Ook schakelt de pistonmachine zichzelf automatisch uit na 30 minuten. Verpakkingsinhoud: Solis Grind & Infuse Compact RVS Filterdrager Enkelwandige filter 1 en 2 kops Dubbelwandige filter 1 en 2 kops Filter voor compact 44 mm E.S.E Pads Tamper met doseerlepel RVS melkkan Waterfilter Roestvrij stalen tamper, 51 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Create 0 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Bij CREATE weten we dat de dingen die ons omringen veel meer zijn dan voorwerpen. Dat deze dingen ons dagelijks leven gemakkelijker en aangenamer maken. Dat ze invloed hebben op hoe we ons voelen in de ruimte om ons heen. En dat ze ons helpen om te handelen, te proeven, te voelen en te creëren. Dit creëert CREATE Bent u op zoek naar een Retro koffiezetapparaat om thuis karakteristieke koffiesoorten te maken? Onze Thera Matt Retro koffiemachine geeft u de retro touch die uw keuken nodig heeft. Dankzij de stoomarm kunt u ook als een professionele barista uw eigen signature koffie maken. Je kunt allerlei soorten koffie maken: Espresso, Cappuchino, Machiato, Americano Espressomachine om thuis heerlijke koffie te maken. Met de opschuimarm kunt u de melk opschuimen om romige koffies te maken zoals die van een professionele barista. Kenmerkend voor zijn retro design verkrijgbaar in verschillende kleuren. Halfautomatisch koffiezetapparaat met een drukpomp van 15 bar en een vermogen van 1100 W. Met thermometer die aangeeft wanneer de koffie klaar is en veiligheidsventiel met automatische drukontlasting. Hij warmt snel op, en bereidt een koffie met veel room.. Voor gemalen koffie en ESE (Easy Serving Espresso) pods. Arm met dubbele uitloop voor het maken van één of twee kopjes koffie, afhankelijk van de gebruikte filterhouder. Afneembaar waterreservoir van 1,25 liter. Bovenste kopjes warmhoudbakje waar u uw serviesgoed kunt opwarmen. Bereidt de kenmerkende koffies: Espresso, Americano, macchiato, mokka, latte macchiato, cappuccino, mocaccino, latte en frappé. Bereidt perfecte melkroom met zijn instelbare opschuimer. Gemakkelijk schoon te maken. Met verwijderbare lekbak. Maak uw collectie compleet: De maling van de bonen is van grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de koffie. U kunt uw koffiezetapparaat combineren met een van onze koffiemolens. Vrij van BPA en andere giftige stoffen. Het perfecte valentijn cadeautje voor hem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

7. Beste Pistonmachine voor reizigers: BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart

 • list plusHet formaat van deze pistonmachine is klein, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusDoor het melkreservoir is het gemakkelijk om melk te doseren en heeft het een grote capaciteit.
 • list plusDe automatische mat zorgt ervoor dat de koffie perfect wordt gemalen, waardoor je altijd de beste smaak krijgt.

Nadelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart

 • list plusEen nadeel van deze pistonmachine is dat hij redelijk veel lawaai maakt.
 • list plusHet is niet mogelijk om de temperatuur van de koffie in te stellen, waardoor je geen koffie kunt maken op de gewenste temperatuur.
 • list plusDeze pistonmachine werkt alleen met plantaardige melk, waardoor je geen koffie kunt maken met andere soorten melk.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Met de BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart haal je een stukje Italië in huis. Deze koffiemachine is geschikt voor cappuccino, espresso en latte macchiato. Wat deze machine zo bijzonder maakt, is de automatische melkopschuimer. Hiermee maak je de perfecte schuimlaag voor ieder type melk, zoals koemelk, soja-, haver- en amandelmelk. Het waterreservoir van 1,2 liter en het vermogen van bijna 1500 Watt maken het mogelijk om meerdere koffievariaties achter elkaar te maken.

Met de handige knoppen op de machine geef je eenvoudig aan welke soort koffie je wilt zetten. De BluMill Koffiemachine Pistonmachine wordt geleverd met twee filters voor een enkele of dubbele espresso, een maatlepel en stamper. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid koffie en kun je snel genieten van je favoriete koffie.

Het apparaat is ook nog eens heel eenvoudig te reinigen. Het waterreservoir en melkreservoir kunnen in de vaatwasser. De rest maak je schoon met een sopje.

Hoewel deze machine niet beschikt over een automatisch uitschakelsysteem of temperatuurinstellingen, maakt hij dat ruimschoots goed met zijn vermogen en automatische melkopschuimer. De druk van de pomp is 15 bar, wat zorgt voor een optimale extractie van koffie.

De BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische mat zwart is daarom uitermate geschikt voor de echte koffieliefhebber die op zoek is naar een machine waarmee je snel en gemakkelijk verschillende koffievariaties kunt maken.

Mijn persoonlijke mening is dat deze machine een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het enige nadeel is dat er geen automatisch ontkalkingssysteem aanwezig is, maar dit is eenvoudig zelf te doen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

 • list plusDeze pistonmachine is klein en past daardoor in praktisch elke keuken.
 • list plusDeze pistonmachine heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDeze pistonmachine heeft een modern design.

Nadelen De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

 • list plusEen nadeel van deze pistonmachine is dat de bijgeleverde tamper van matige kwaliteit is.
 • list plusHet stoompijpje is van slechte kwaliteit.
 • list plusDe warmhoudplaat wordt niet heel warm en kan alleen gebruikt worden als je het apparaat langer aan laat staan.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.4

De De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart is een compacte en krachtige pistonmachine die perfect is voor koffieliefhebbers die van een goede espresso houden. Met zijn dubbele filterhouder zet je gemakkelijk 2 espresso's tegelijkertijd, terwijl het bakje voor de enkele filterhouder perfect is voor wanneer je maar één shot nodig hebt. Het opschuimen van melk voor een cappuccino of latte macchiato is geen probleem dankzij het handige stoompijpje. De warmhoudplaat verwarmt ook nog eens jouw kopjes voor, zodat je koffie niet meteen afkoelt.

Eén van de voordelen van deze pistonmachine is dat hij geschikt is voor gemalen koffie als ESE-servings. Bovendien is de koffiehoeveelheid programmeerbaar, zodat je altijd de perfecte hoeveelheid koffie hebt voor jouw favoriete drankje. Het enige nadeel is dat het vastzetten van de filterhouder wat lastig kan zijn, maar dit wendt snel.

Wat deze pistonmachine uniek maakt, is zijn compacte formaat. Hij neemt weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad, waardoor hij perfect is voor kleinere keukens. Bovendien is hij ook nog eens stijlvol dankzij zijn metalen behuizing.

Al met al is de De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart een geweldige pistonmachine voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een compacte en krachtige machine. Het kost wat tijd en geduld om de smaakvolle koffie te zetten die je wilt, maar het is het zeker waard.

Persoonlijk vind ik dat de voordelen van deze pistonmachine opwegen tegen de eventuele nadelen. Het is een geweldige machine voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en krachtige espressomachine die geschikt is voor gemalen koffie en ESE-servings.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Tomado TPM1501B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TPM1501B zwart

 • list plusDe Tomado TPM1501B zwart heeft een aantrekkelijk design.
 • list plusDeze pistonmachine is betrouwbaar in gebruik.
 • list plusHet is eenvoudig om koffie te maken met deze pistonmachine.

Nadelen Tomado TPM1501B zwart

 • list plusHet waterslangetje blijft niet goed zitten.
 • list plusDe Tomado TPM1501B zwart lekt af en toe.
 • list plusHet is moeilijk om het waterslangetje terug te plaatsen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Voor een heerlijk kopje espresso hoef je tegenwoordig niet meer naar een café. Met de Tomado TPM1501B retro pistonmachine zet je thuis gemakkelijk een heerlijke espresso. De krachtige pompdruk van 20 Bar zorgt ervoor dat de koffie perfect is met een mooie schuimlaag. Het is een veelzijdige espressomachine waar je veel plezier van zult hebben. Zo kun je niet alleen espresso maken met gemalen koffie, maar ook met koffiecups. Dankzij het wendbare stoompijpje kun je melk opschuimen of opwarmen. Het pijpje is makkelijk schoon te maken doordat je het los kunt maken. Het afneembare reservoir heeft een inhoud van 1,2 liter, ruim voldoende voor een aantal kopjes koffie. Op de bovenkant van de machine is plek om kopjes te plaatsen en warm te houden. Het is een complete espressomachine met een retro uitstraling die een eyecatcher is in jouw keuken.

Een groot voordeel van deze machine is dat hij geschikt is voor zowel filterkoffie als Nespresso® cups. Hierdoor heb je meer keuzevrijheid en kun je de machine aanpassen aan jouw voorkeuren. Het stoompijpje is ook een handige toevoeging, omdat je hiermee melk kunt opschuimen of opwarmen voor een cappuccino of latte macchiato. Het afneembare reservoir is ook praktisch, omdat je het gemakkelijk kunt bijvullen en schoonmaken.

Het enige nadeel van deze machine is dat de temperatuurinstellingen niet kunnen worden aangepast. Hierdoor kun je de temperatuur van de koffie niet aanpassen aan jouw voorkeur.

Al met al is de Tomado TPM1501B retro pistonmachine een uitstekende keuze voor liefhebbers van espresso en cappuccino. Dankzij zijn veelzijdigheid en retro uitstraling is hij een echte eyecatcher in jouw keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Klarstein COF8-BellaVita-G zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

Met het Klarstein BellaVita koffiezetapparaat die veelsoortige verscheidenheid van de koffiewereld genieten! Dankzij de eenvoudige bereiding en One-Touch Control zijn aromatisch genot en perfecte smaak voorgeprogrammeerd. Met een krachtig vermogen van 1.450 watt en 20 bar drukt de Klarstein BellaVita heet water door de gemalen koffiebonen en ontvouwt zo zijn volle aroma. Daarbij kun je naar wens espresso, cappuccino of latte macchiato zetten. Het Klarstein BellaVita koffiezetapparaat stimuleert je zintuigen met het fijnste koffiegenot en is dankzij de 3-in-1 functie geschikt voor alle koffieliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van pistonmachines. Er zijn namelijk 281 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!