De Bestenu Pistonmachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/08/2020


Een pistonmachine is een mooie manier om je koffie naar een nieuw niveau te tillen! Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met deze machines, heb je echter misschien een paar vragen. De onderstaande koopgids beantwoordt hier een aantal van.

Is een pistonmachine alleen voor de horeca?

Nee hoor. Je ziet ze misschien wel het vaakst in de horeca, maar er zijn inmiddels zoveel pistonmachines van verschillende formaten, dat heel veel van de beschikbare modellen geschikt zijn voor thuisgebruik. Horecamodellen hebben in sommige gevallen wel een verbinding met het waternet. Op die manier hoeft het personeel niet continu de watertank bij te vullen.

Voor thuisgebruik is dit overbodig; hiervoor heb je machines met een waterreservoir. Modellen voor thuisgebruik hoeven daarnaast niet zo groot te zijn als dat je vaak in de horeca ziet. Hiermee kun je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten, van twee tot wel zes. Thuis heb je genoeg aan een model waar je één tot twee kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten.

Is koffie lekkerder uit een pistonmachine?

Dat is een kwestie van smaak. Naast de zetmethode is de smaak van koffie afhankelijk van een weelde aan andere factoren. Zo doet het ertoe of je zelf verse koffiebonen hebt gemalen of dat je dit in een zak in de winkel hebt gekocht. Zelfs hoe je dit opbergt doet er toe: een luchtledige verpakking waarborgt de smaak veel langer dan een non-vacuümverpakking.

Daarnaast speelt de specifieke koffieboon of de melange van verschillende bonen ook een rol. De twee hoofdsoorten zijn arabica- en robustabonen. Arabicabonen zijn over het algemeen wat zoeter en geschikt voor espresso, terwijl robustabonen wat bitterder zijn en in veel melanges en koffiepoeder worden gebruikt samen met arabicabonen.

Ook de watertemperatuur is belangrijk. De gouden standaard die gehanteerd wordt is 93 °C. Hiermee wordt je koffie warm zonder dat deze verbrand wordt. De hitte die vrijkomt tijdens het malen van de koffie kan hier ook een rol bij spelen. Heb je een koffiemolen met keramische maalschijven, dan wordt tijdens gebruik hiervan minder hitte gegenereerd dan met een molen met metalen maalschijven.

Hoe onderhoud ik een pistonmachine?

Een pistonmachine vergt over het algemeen meer onderhoud dan de meeste andere koffiemachines, maar het type pistonmachine doet er ook toe.

Een machine met een thermoblock warmen bijzonder snel op. Als je de machine hoort pompen wanneer je het stoompijpje aanzet, dan heb je een pistonmachine met thermoblock. Het fijne aan dit apparaat is dat het niet vaak ontkalkt hoeft te worden: gemiddeld volstaat eens per maand. Bij zacht water volstaat eens per kwartaal. Er staat namelijk niet continu water stil in dit apparaat.

In principe hoort daarnaast ook de broeikop eens in de twee weken schoon gemaakt te worden. Hiermee voorkom je dat het filtertje verstopt raakt. Hiervoor draai je de schroef in het midden los, waarna je het filtertje eruit haalt en schoonmaakt met een spons. De broeikop zelf maak je schoon met een borsteltje of doek.

Naderhand doe je de filter terug en draai je de schroef met de hand weer vast. Doe dit niet met een schroevendraaier! De schroef wordt hierdoor waarschijnlijk te strak aangedraaid, waardoor de broeikop onder hoge temperaturen kapot kan gaan.

Machines met een enkele boiler, dubbele boiler of warmtewisselaar vergen ander onderhoud. Deze hoort ook rond de één keer per maand ontkalkt te worden, maar stem dit vooral even af op de hardheid van je water en wat de fabrikant aanraadt in de handleiding.

Heeft je apparaat een zogeheten E61-kop, dan kun je eens in de drie maanden het apparaat backflushen. Je leest in de handleiding of je apparaat een E61-kop heeft. Met backflushen maak je de binnenkant van deze broeikop schoon.

Hiervoor leg je een filter zonder gaatjes in de filterhouder, waarna je een theelepel zetgroepreiniger erin doet en de piston op de machine draait. Zet de machine aan, druk op de knop om koffie te zetten en wacht tot de pompdruk wegvalt zodat het water terug kan stomen. Dit is goed hoorbaar. Als de pompdruk wegvalt, zet je de machine uit.

Herhaal dit een paar keer, en laat ten slotte de machine door een normaal filter (met gaatjes) een kopje water zetten om de boel door te spoelen.

Bij elke machine hoort de pistonring eens per zes maanden tot een jaar vervangen te worden bij gemiddeld gebruik (tot tien kopjes koffie per dag). Die ring droogt namelijk na een tijdje uit, waardoor er water lekt tijdens het zetten van de koffie.

Daarnaast spoel je idealiter ook na ieder gebruik de piston goed af om alle koffiedrab eruit te halen. Veeg ook gelekt water even op indien van toepassing. Alle beetjes zorg verlengen de levensduur van je pistonmachine!

Kan ik elke koffieboon gebruiken bij een pistonmachine?

Dat kan wel, maar het is aan te raden arabicabonen of een melange met een hoog arabica-gehalte te gebruiken bij een pistonmachine. Uiteraard staat het je vrij robustabonen of een robusta-dominante melange te gebruiken.

Om echter een goede espresso te maken zoals deze bedoeld is, gebruik je arabicabonen. Deze zijn namelijk iets zoeter en over het algemeen toegankelijker. Aangezien espresso al een zeer geconcentreerd drankje is, wil je hier geen bitterdere robustabonen voor gebruiken.

Deze espresso gebruik je ook als basis voor al je andere koffiedranken. Je wilt natuurlijk dat deze basis meteen steengoed is, zodat de rest van je dranken ook een groot succes zijn.

Welke koffiedranken kan ik maken met een pistonmachine?

In feite alles, maar je zult hier zelf wat werk voor moeten doen. Terwijl je bij veel volautomatische koffiemachines slechts op één knop hoeft te drukken om een uitgebreide latte macchiato te krijgen, moet je bij gebruik van een pistonmachine zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Met een pistonmachine zet je een espresso of een lungo. Dit gebruik je vervolgens als basis voor allerlei koffiedranken, zoals cappuccino's, latte's, ijskoffie, enzovoorts. De meeste pistonmachine's hebben een stoompijpje. Hiermee verwarm en schuim je zelf je melk op naar smaak en kleed je vervolgens je koffiedranken aan.

Heeft het model waar jouw oog op is gevallen geen stoompijpje? Dan gebruik je een melkopschuimer.

Is koffie maken met een pistonmachine moeilijk?

Het is niet per definitie moeilijk, maar koffiezetten met een pistonmachine vergt wel wat meer moeite. In tegenstelling tot een Senseo of Nespresso apparaat, doe je niet slechts een cupje of pad in de houder en krijg je koffie met een enkele druk op de knop.

In plaats daarvan moet je zelf je gemalen koffie in de filterhouder doen, de filterhouder aandraaien en op de knop drukken. Naderhand spoel je de filterhouder goed af en droog je hem af.

Mogelijk moet je ook nog zelf je koffiebonen malen. Door zelf je koffiebonen te malen, ben je ervan verzekerd dat je koffie niet oudbakken smaakt. Dat risico loop je namelijk als je in de winkel gekochte gemalen koffie niet goed afsluit. Verder is het ook mogelijk dat je zelf melk moet verwarmen en/of opschuimen. Ook dat kost weer extra tijd – maar het resultaat is de moeite meer dan waard!

Is een pistonmachine een halfautomaat?

Ja, dit zijn synoniemen van elkaar!

Hoe komt deze leuke Pistonmachine opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Pistonmachine ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Pistonmachines, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Pistonmachines die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Pistonmachines het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Pistonmachines stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Pistonmachines in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De Sage Barista Express Stainless Steel heeft een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. De melkkan meet de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen en geeft met een groen licht aan wanneer de melk de ideale temperatuur bereikt heeft. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede kwaliteit melkschuim, zonder verbrande smaak. In deze pistonmachine giet je 250 gram van je favoriete koffiebonen. Het ingebouwde kegelmaalwerk maalt de bonen en laat dit in de filterdrager vallen. Zo ga jij meteen verder met het zetten van de koffie. Je kiest uit 18 maalinstellingen en stelt zelf de kopjesgrootte in. De elektronische temperatuurstabilisatie zorgt voor een optimaal koffiearoma. Gebruik eventueel de heetwater functie om jou kopjes eerst nog even voor te verwarmen. Topklasse bouwkwaliteit Voor deze pistonmachine zijn duurzame onderdelen gebruikt. Met de zware, rvs behuizing en de antislipvoetjes blijft de koffiemachine stevig op je aanrecht staan tijdens het koffie zetten. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

1. Sage Barista Express Stainless Steel


Product informatiePlus or Show more

De De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de dubbele filterhouder of gebruik de enkele filterhouder voor het zetten van 1 espresso. Met het stoompijpje schuim je melk op voor een cappuccino of latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken. Wil je ruimte vrij maken voor een hoge mok? Dan neem je gemakkelijk de bovenste laag van de lekbak weg. Wanneer je`s ochtends weinig tijd hebt gebruik je ook ESE servings in deze espressomachine. Hiermee zet je snel en gemakkelijk een kop koffie met een koffiepad. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

2. De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met de Solis Grind and Infuse Compact haal je een compacte pistonmachine in huis. De bonenmaler zit namelijk ingebouwd, zodat jij ruimte bespaart op jouw aanrecht. Dankzij de manometer zie je precies met hoeveel druk je jouw espresso zet. Handig, want zo houd je nauwkeurig in de gaten of de machine juist is ingesteld. Zin in een snelle kop koffie? Gebruik dan het filter voor ESE-servings en een koffiepad. Met de heetwaterfunctie zet je eenvoudig thee óf voeg je water toe aan jouw espresso om er een americano van te maken. Dankzij het waterfilter hoef je de machine minder vaak te ontkalken. Heeft het apparaat toch een schoonmaakbeurt nodig? Dan krijg je vanzelf een seintje dankzij de schoonmaakindicator. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

3. Solis Grind and Infuse Compact


Product informatiePlus or Show more

Professionele barista startset, bestaande uit solide koffie tamper en roestvrijstalen melkschuimcontainer (ca. 450 ml) voor individuele voorkeuren en perfecte bereiding van koffie- en melkspecialiteiten. Geïntegreerde drukmeter voor perfecte controle tijdens het koffiezetten (zetdruk) en solide, professionele filterzeefhouder met 3 inzetstukken: geschikt voor één kop, twee koppen of ESE-pads. Krachtig thermoblokverwarmingssysteem zorgt voor espresso met de perfecte temperatuur vanaf het eerste kopje - met 3 selecteerbare temperatuurinstellingen voor individueel genot en praktisch geheugen op vulniveau. Snel opwarmen in slechts 40 seconden - genieten van espresso zonder langdurig wachten. Integraal melkschuimmondstuk (pannarello) biedt veelzijdige opties voor de bereiding: voor alle soorten koffie en melkspecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato, flat white, americano en nog veel meer. Met instelbare uitschakeltijd.

4. Severin KA 5995 - Pistonmachine - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Creëer als een ware Barista de heerlijkste espresso's met deze De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine. De De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine is slechts 15 centimeter breed, heeft een vermogen van 1.300 watt en heeft een zowel intern als externe metalen behuizing. Een ware aanwinst in jouw keuken. De De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine is voorzien van een regelbaar stoompijpje waarmee je eigenhandig een heerlijke Cappuccino kan bereiden. De De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine is zowel geschikt voor gemalen espressokoffie als voor koffiepads. Je kan tot twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine. Productvoordelen van de De'Longhi Dedica Style EC685.M De De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine zorgt voor alle mogelijkheden om jouw elke dag van je verse koffie te voorzien. Met het regelbare stoompijpje kun je gemakkelijk eigenhandig een Latte Macchiato, Caffe latte, warme melk, koffie Lungo, Cappuccino of warm water voor thee bereiden. In de De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine wordt er gebruikt gemaakt van thermoblock technologie. Dit zorgt ervoor dat het water exact op de vereiste temperatuur voor een perfecte espresso gehouden wordt. Verder bevat de De'Longhi Dedica Style EC685.M pistonmachine een druppelstop. Koffieresten kun je verwijderen met het uitneembare lekbakje. Ook is het waterreservoir afneembaar om bijgevuld te worden.

5. De'Longhi Dedica Style EC685.M - Pistonmachine - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Solis Grind & Infuse Compact koffiemachine met Bonen De Solis Grind & Infuse Compact 1018 is de espressomachine die alles in huis heeft om het perfecte kopje koffie te maken. Hij beschikt namelijk over een koffiemolen, theemaker en melk opschuimer! De compacte pistonmachine heeft een eenvoudig bedieningspaneel en manometer voor een perfecte druk voor een heerlijke kop koffie. Voordelen van de Solis Grind & Infuse Compact + Geïntegreerd kegelslijpmechanisme met 11 maalgraadinstellingen + Programmeerbare kopjesgrootte + Heetwater functie + Geschikt voor pads Goed om te weten - Geen waterniveau indicator Alles in één De Solis Grind & Infuse Compact is de espressomachine die over alles beschikt wat nodig is voor de perfecte kop koffie. De espresso-drukindicator zorgt dat de optimale druk voor een heerlijke espresso wordt ingesteld. De waarde is de druk waarmee het water door de gemalen koffie heen wordt geperst, een proces wat plaatsvindt in de filterdrager. Aan de dikke en gelijkmatige laag fijne, goudkleurige créma zie je direct dat de koffie perfect is bereid. De machine beschikt over een ruim bonenmaler met een capaciteit van 220 gram, dit zijn 30 kopjes koffie! Compacte machine De halfautomatische espressomachine heeft een compact formaat en een Hi-Tech design waardoor apparaat in elke keuken past! Het stoom-/heetwaterpijpje met schuimkop van de Solis Grind & Infuse Compact pistonmachine maakt van verse, koude melk een romige, warme melkschuim om een lekkere cappuccino of latte te maken. Met het stoom-/heetwaterpijpje en de stoomfunctie kunt je ook dranken of water verwarmen, bijvoorbeeld voor de bereiding van warme chocolademelk. Voorperculatie De unieke lagedruk voorperculatie bevochtigt de koffie zodat alle aroma’s zo optimaal mogelijk vrijkomen en je een intense smaakbeleving ervaart. De hogedrukpomp van 15 bar en de elektronische temperatuurstabilisatie (PID methode) zorgt vervolgens voor een perfecte kop koffie van 93 graden. De halfautomatische espressomachine is klaar voor gebruik in 90 seconden met automatische spoeling van de brouwkop. Ook schakelt de pistonmachine zichzelf automatisch uit na 30 minuten. Verpakkingsinhoud: Solis Grind & Infuse Compact Zwart Filterdrager Enkelwandige filter 1 en 2 kops Dubbelwandige filter 1 en 2 kops Filter voor compact 44 mm E.S.E Pads Tamper met doseerlepel RVS melkkan Waterfilter Roestvrij stalen tamper, 51 mm

6. Solis Grind & Infuse Compact 1018 Koffiemachine met Bonen - RVS Pistonmachine Koffie - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Een echte opvallende eyecatcher in de keuken deze Livoo retro espressomachine met een volledig retro-ontwerp met knoppen, verchroomde afwerking en geïntegreerde manometer. Een heerlijke espresso, cappuccino, latte macchiato of gewoon koffie, heet water voor thee, deze Livoo espressomachine biedt het ultieme koffiegenot in retro style. Capaciteit Deze espressomachine zet één of twee kopjes per keer. De keuze is aan jou: 1 of 2 kopjes espresso, een kopje koffie, een gewone of een grote kop cappuccino, latte macchiato, warme melk of cacao! De espressomachine is voorzien van een wendbaar roestvrij stalen stoompijpje voor het opschuimen of verwarmen van melk of produceert heet water voor thee en de inhoud van het waterreservoir is 1.5 liter. 15 bar pomp De 15 bar pomp zorgt voor een espresso met een rijk aroma en aromatische crèma laag zodat u kunt genieten van een perfect kopje koffie. Thermoblock verwarmingssysteem Deze espressomachine is voorzien van een thermoblock verwarmingssysteem wat er voor zorgt dat de espressomachine binnen 1 minuut klaar is voor gebruik en een heerlijke espresso maakt. Gemalen koffie of pads De espressomachine heeft een filterhouder voor één of twee kopjes en er kan gebruikt worden gemaakt van zowel gemalen koffie of handige coffeepads. Kenmerken Livoo Retro Espressomachine Vermogen 1350 Watt. Pompdruk 15 bar. Thermoblock verwarmingssysteem. Capaciteit waterreservoir 1.5 liter. Waterreservoir met min. en max. markering. Geschikt voor gemalen koffie of compatibele coffeepads ESE. Roestvrij stalen stoompijpje. Indicatielampjes. Keuze schakelaars: apparaat aan/uit, koffie aan/uit, stoom aan/uit. 1 Knop om stoomniveau in te stellen. Roestvrij filter voor 2 kopjes. Voorzien van stand-by modus. Verwijderbare lekbak voor eenvoudige reiniging. Inclusief filterhouder, filter, maatlepel en stamper.

7. Livoo Retro – Pistonmachine – Petrol


Product informatiePlus or Show more

Primaroma De Solis Primaroma is een halfautomatische espressomachine met een stoomfunctie, welke ideaal is voor het opschuimen van melk en het verhitten van warme dranken. Voordelen van de Primaroma + 360˚ draaibare stoompijp + Oververhittings- en overdrukbeveiliging + Geschikt voor koffiepads + Afneembaar waterreservoir Goed om te weten - Heeft geen ingebouwde bonenmaler Koffie en meer Met de Solis Primaroma maak jij net als een echte barista de heerlijkste koffies! De zeefhouder, ook wel piston, komt met twee filters (enkele en dubbele portie) zodat je ook grote koffiebehoeftes in één keer kunt stillen. Het handige stoompijpje geeft jou de mogelijkheid om van een normale koffie of espresso hele kunstwerken te maken! De Solis Primaroma heeft een handige warmhoudplaat die de kopjes alvast voorverwarmt zodat jouw koffie langer warm blijft. Eenvoudig in gebruik De Solis Primaroma beschikt over duidelijke bedieningsknoppen, een keuzeregelaar en LED-controle lampjes. Deze geven weer welke functie er gebruikt wordt en in welke modus het apparaat zich bevindt. De Solis Primaroma is gemaakt van RVS en is mede dankzij het afneembare lekbakje gemakkelijk te reinigen. Direct aan de slag Om ervoor te zorgen dat je thuis direct aan de slag kunt gaan, worden er bij de Solis Primaroma diverse accessoires meegeleverd. Met de doseerlepel kan de juiste doseerhoeveelheid versgemalen koffie eenvoudig bepaald worden. Met de tamper druk je de koffie aan in de filterhouder. Er wordt zowel een filter voor een enkele als voor een dubbele espresso meegeleverd. Hoge druk De Solis Primaroma is voorzien van een pomp met een 15 bar druk die de koffie perfect bereidt. Zet één of twee porties tegelijkertijd door gebruik te maken van de enkele of dubbele filter. Verpakkingsinhoud Primaroma 1010 Éénkops- en tweekops filter Tamper Doseerlepel

8. Solis Primaroma 1010 Espressomachine - Pistonmachine - RVS


Product informatiePlus or Show more

Solis Barista Gran Gusto Ontdek de barista in jezelf met de Solis Barista Gran Gusto . Met deze krachtige halfautomatische koffiezetapparaat met heet water- en stoomfunctie ben je verzekerd van de beste espresso, cappuccino, latte macchiato of een kop thee. Voordelen van de Barista Gran Gusto + Programmeerbare kopjesgrootte (tot 60 seconden) + Referentiehoeveelheid (tot 60 seconden) handmatig instelbaar + Robuuste, professionele filterhouder voor 58 mm portiefilter Goed om te weten - Geen manometer Van vers gebrande koffieboon tot perfecte espresso Voor het zetten van de perfecte espresso kan je werkelijk iedere gewenste koffieboon gebruiken bij deze machine. Bij voorkeur vers gebrande bonen, omdat dan de smaakaroma’s het meest behouden blijven. Met behulp van de Scala Plus bonenmaler worden de bonen fijn gemaald tot koffiepoeder. Met de precisietool ‘de Razor’ verwijder je het eventueel overtollige koffiepoeder zodat jouw koffie perfect gedoseerd wordt voor een optimale extractie. Vervolgens druk je de koffie aan met de uitneembare tamper en plaats je de filterdrager in de actief verwarmde zetgroep. Het enige wat rest is het selecteren van het gewenste aantal kopjes. De machine kan één of twee kopjes tegelijk zetten en ook de kopjes-grootte is aanpasbaar. Koffie en meer De Barista Gran Gusto beschikt over de lagedruk voorperculatiefunctie. Dit houdt in dat de versgemalen koffie eerst zachtjes bevochtigd wordt zodat deze probleemloos uit kan zetten voor gelijkmatige extractie. Door dit proces komen de smaakaroma’s in de koffieboon zo optimaal mogelijk vrij. De hoge capaciteitspomp met 15 bar zorgt ervoor dat jouw espresso in slechts één minuut gereed staat. Met de stoomfunctie van deze espressomachine maak je eenvoudig ‘micro melkschuim’ die benodigd is voor diverse koffiespecialiteiten zoals caffé latte of cappuccino. Met de heetwater functie kan eenvoudig een Americano, Longblack of een vertrouwde thee gezet worden - De Barista Gran Gusto is geschikt voor iedere toepassing. Ben je opzoek naar een stijlvolle en compacte espressomachine die eenvoudig in gebruik is en een perfect kopje koffie maakt? Dan is de Solis Barista Grand Gusto de perfecte machine voor jou! Verpakkingsinhoud Solis Barista Gran Gusto Tamper Enkelwandige filters voor 1 en 2 porties Dosseerlepel Enkele en dubbele uitloop

9. Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine - Piston Koffiemachine met Bonen - RVS


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pistonmachines. Er zijn immers 168 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Pistonmachine kopen.