Wat is de beste Pistonmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 februari, 2024

Het aanschaffen van een goede Pistonmachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Pistonmachine van 2024? Na het onderzoeken van 1068 Pistonmachines kwam de LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat als beste uit onze Pistonmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Pistonmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Pistonmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Pistonmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Pistonmachines

1Score: 9.8
LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat
Beste zuigermachine
LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat
LunaSea
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Sage The Barista Express Impress
Sage The Barista Express Impress
Sage
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
DeLonghi De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
DeLonghi De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Tomado TPM1501B Koffiezetapparaat Pistonmachine 1.2
Tomado TPM1501B Koffiezetapparaat Pistonmachine 1.2
Tomado
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Sage Barista Express Black Truffle
Sage Barista Express Black Truffle
Sage
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Sage the Bambino Stainless Steel
Sage the Bambino Stainless Steel
Sage
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
DeLonghi De'Longhi All-in-One Combination Coffee
DeLonghi De'Longhi All-in-One Combination Coffee
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine Crème
SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine Crème
Smeg
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
DeLonghi De'Longhi Stilosa EC235.BK
DeLonghi De'Longhi Stilosa EC235.BK
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
SMEG ECF01BLEU Handmatige espressomachine Zwart
SMEG ECF01BLEU Handmatige espressomachine Zwart
Smeg
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pistonmachine Koopgids

Een pistonmachine is een mooie manier om je koffie naar een nieuw niveau te tillen! Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met deze machines, heb je echter misschien een paar vragen. De onderstaande koopgids beantwoordt hier een aantal van.

Is een pistonmachine alleen voor de horeca?

Nee hoor. Je ziet ze misschien wel het vaakst in de horeca, maar er zijn inmiddels zoveel pistonmachines van verschillende formaten, dat heel veel van de beschikbare modellen geschikt zijn voor thuisgebruik. Horecamodellen hebben in sommige gevallen wel een verbinding met het waternet. Op die manier hoeft het personeel niet continu de watertank bij te vullen.

Voor thuisgebruik is dit overbodig; hiervoor heb je machines met een waterreservoir. Modellen voor thuisgebruik hoeven daarnaast niet zo groot te zijn als dat je vaak in de horeca ziet. Hiermee kun je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten, van twee tot wel zes. Thuis heb je genoeg aan een model waar je één tot twee kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten.

Is koffie lekkerder uit een pistonmachine?

Dat is een kwestie van smaak. Naast de zetmethode is de smaak van koffie afhankelijk van een weelde aan andere factoren. Zo doet het ertoe of je zelf verse koffiebonen hebt gemalen of dat je dit in een zak in de winkel hebt gekocht. Zelfs hoe je dit opbergt doet er toe: een luchtledige verpakking waarborgt de smaak veel langer dan een non-vacuümverpakking.

Daarnaast speelt de specifieke koffieboon of de melange van verschillende bonen ook een rol. De twee hoofdsoorten zijn arabica- en robustabonen. Arabicabonen zijn over het algemeen wat zoeter en geschikt voor espresso, terwijl robustabonen wat bitterder zijn en in veel melanges en koffiepoeder worden gebruikt samen met arabicabonen.

Ook de watertemperatuur is belangrijk. De gouden standaard die gehanteerd wordt is 93 °C. Hiermee wordt je koffie warm zonder dat deze verbrand wordt. De hitte die vrijkomt tijdens het malen van de koffie kan hier ook een rol bij spelen. Heb je een koffiemolen met keramische maalschijven, dan wordt tijdens gebruik hiervan minder hitte gegenereerd dan met een molen met metalen maalschijven.

Hoe onderhoud ik een pistonmachine?

Een pistonmachine vergt over het algemeen meer onderhoud dan de meeste andere koffiemachines, maar het type pistonmachine doet er ook toe.

Een machine met een thermoblock warmen bijzonder snel op. Als je de machine hoort pompen wanneer je het stoompijpje aanzet, dan heb je een pistonmachine met thermoblock. Het fijne aan dit apparaat is dat het niet vaak ontkalkt hoeft te worden: gemiddeld volstaat eens per maand. Bij zacht water volstaat eens per kwartaal. Er staat namelijk niet continu water stil in dit apparaat.

In principe hoort daarnaast ook de broeikop eens in de twee weken schoon gemaakt te worden. Hiermee voorkom je dat het filtertje verstopt raakt. Hiervoor draai je de schroef in het midden los, waarna je het filtertje eruit haalt en schoonmaakt met een spons. De broeikop zelf maak je schoon met een borsteltje of doek.

Naderhand doe je de filter terug en draai je de schroef met de hand weer vast. Doe dit niet met een schroevendraaier! De schroef wordt hierdoor waarschijnlijk te strak aangedraaid, waardoor de broeikop onder hoge temperaturen kapot kan gaan.

Machines met een enkele boiler, dubbele boiler of warmtewisselaar vergen ander onderhoud. Deze hoort ook rond de één keer per maand ontkalkt te worden, maar stem dit vooral even af op de hardheid van je water en wat de fabrikant aanraadt in de handleiding.

Heeft je apparaat een zogeheten E61-kop, dan kun je eens in de drie maanden het apparaat backflushen. Je leest in de handleiding of je apparaat een E61-kop heeft. Met backflushen maak je de binnenkant van deze broeikop schoon.

Hiervoor leg je een filter zonder gaatjes in de filterhouder, waarna je een theelepel zetgroepreiniger erin doet en de piston op de machine draait. Zet de machine aan, druk op de knop om koffie te zetten en wacht tot de pompdruk wegvalt zodat het water terug kan stomen. Dit is goed hoorbaar. Als de pompdruk wegvalt, zet je de machine uit.

Herhaal dit een paar keer, en laat ten slotte de machine door een normaal filter (met gaatjes) een kopje water zetten om de boel door te spoelen.

Bij elke machine hoort de pistonring eens per zes maanden tot een jaar vervangen te worden bij gemiddeld gebruik (tot tien kopjes koffie per dag). Die ring droogt namelijk na een tijdje uit, waardoor er water lekt tijdens het zetten van de koffie.

Daarnaast spoel je idealiter ook na ieder gebruik de piston goed af om alle koffiedrab eruit te halen. Veeg ook gelekt water even op indien van toepassing. Alle beetjes zorg verlengen de levensduur van je pistonmachine!

Kan ik elke koffieboon gebruiken bij een pistonmachine?

Dat kan wel, maar het is aan te raden arabicabonen of een melange met een hoog arabica-gehalte te gebruiken bij een pistonmachine. Uiteraard staat het je vrij robustabonen of een robusta-dominante melange te gebruiken.

Om echter een goede espresso te maken zoals deze bedoeld is, gebruik je arabicabonen. Deze zijn namelijk iets zoeter en over het algemeen toegankelijker. Aangezien espresso al een zeer geconcentreerd drankje is, wil je hier geen bitterdere robustabonen voor gebruiken.

Deze espresso gebruik je ook als basis voor al je andere koffiedranken. Je wilt natuurlijk dat deze basis meteen steengoed is, zodat de rest van je dranken ook een groot succes zijn.

Welke koffiedranken kan ik maken met een pistonmachine?

In feite alles, maar je zult hier zelf wat werk voor moeten doen. Terwijl je bij veel volautomatische koffiemachines slechts op één knop hoeft te drukken om een uitgebreide latte macchiato te krijgen, moet je bij gebruik van een pistonmachine zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Met een pistonmachine zet je een espresso of een lungo. Dit gebruik je vervolgens als basis voor allerlei koffiedranken, zoals cappuccino's, latte's, ijskoffie, enzovoorts. De meeste pistonmachine's hebben een stoompijpje. Hiermee verwarm en schuim je zelf je melk op naar smaak en kleed je vervolgens je koffiedranken aan.

Heeft het model waar jouw oog op is gevallen geen stoompijpje? Dan gebruik je een melkopschuimer.

Is koffie maken met een pistonmachine moeilijk?

Het is niet per definitie moeilijk, maar koffiezetten met een pistonmachine vergt wel wat meer moeite. In tegenstelling tot een Senseo of Nespresso apparaat, doe je niet slechts een cupje of pad in de houder en krijg je koffie met een enkele druk op de knop.

In plaats daarvan moet je zelf je gemalen koffie in de filterhouder doen, de filterhouder aandraaien en op de knop drukken. Naderhand spoel je de filterhouder goed af en droog je hem af.

Mogelijk moet je ook nog zelf je koffiebonen malen. Door zelf je koffiebonen te malen, ben je ervan verzekerd dat je koffie niet oudbakken smaakt. Dat risico loop je namelijk als je in de winkel gekochte gemalen koffie niet goed afsluit. Verder is het ook mogelijk dat je zelf melk moet verwarmen en/of opschuimen. Ook dat kost weer extra tijd – maar het resultaat is de moeite meer dan waard!

Is een pistonmachine een halfautomaat?

Ja, dit zijn synoniemen van elkaar!

hero illustration

Hoe testen we Pistonmachines?

Om de beste Pistonmachine te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Pistonmachine-test hebben we 1068 Pistonmachines vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Pistonmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Pistonmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Pistonmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Pistonmachine in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1068 Pistonmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Pistonmachines in een makkelijke lijst

1. Beste zuigermachine: LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat

 • list plusHoge kwaliteit en prachtig vormgegeven design
 • list plusCompact formaat en extra grote watertank voor gemakkelijk gebruik
 • list plus15 bar druk voor een heerlijke, volle smaak van de espresso

Nadelen LunaSea's Pistonmachine Espressomachine Koffiezetapparaat

 • list plusSommige gebruikers kunnen de voorkeur geven aan meer geavanceerde functies of een grotere capaciteit

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
10
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.96
De LunaSea Pistonmachine is mijn favoriete koffiemachine van dit moment! Met zijn prachtige design en compacte formaat past hij perfect in elke keuken of kantoorruimte. En het beste van alles? Hij is super makkelijk te gebruiken!

Dit nieuwe model uit 2023 heeft een extra grote watertank, dus je hoeft niet steeds bij te vullen. Zo kun je meer tijd besteden aan het genieten van je perfecte espresso. En geloof me, met de LunaSea Pistonmachine zet je echt de lekkerste koffie die je ooit hebt geproefd!

Wat deze machine echt bijzonder maakt, is dat hij 15 bar produceert om de koffie te zetten. Dat betekent dat de espresso gezet wordt onder de perfecte druk, waardoor hij een heerlijke, volle smaak heeft. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde koffieliefhebber, de LunaSea Pistonmachine biedt de ideale balans tussen gemak en kwaliteit.

En het wordt nog beter! Deze machine is super makkelijk schoon te maken. En het opschuimpijpje werkt perfect, dus je kunt ook genieten van heerlijke melkspecialiteiten. Cappuccino, latte macchiato, je kunt het allemaal maken met de LunaSea Pistonmachine.

Het mooie en praktische design van deze machine is ook een groot pluspunt. Hij heeft een ruime waterbak die je makkelijk kunt vullen vanaf de achterkant. Zo kun je meerdere kopjes koffie achter elkaar zetten zonder steeds bij te vullen. En de handige indicator geeft aan wanneer het water heet genoeg is om te gebruiken. Handig toch?

En weet je wat het beste is? De LunaSea Pistonmachine is ook perfect voor kleine ruimtes. Dus of je hem nu thuis gebruikt of op kantoor, hij neemt niet veel ruimte in beslag en levert toch een uitstekende kwaliteit koffie.

De gebruikers zijn dolenthousiast over de LunaSea Pistonmachine. Ze prijzen het gebruiksgemak, de heerlijke koffie die je ermee kunt zetten en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is echt een machine die geschikt is voor iedereen, of je nu een beginner bent of een ervaren barista.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en behoeften. Misschien wil je meer geavanceerde functies of een grotere capaciteit. Daarom raad ik je altijd aan om de specificaties en functies van de LunaSea Pistonmachine te vergelijken met andere modellen op de markt. Zo kun je de beste keuze maken die past bij jouw persoonlijke behoeften.

Maar al met al is de LunaSea Pistonmachine echt een geweldige keuze voor koffieliefhebbers zoals jij en ik. Met zijn moderne design, compact formaat, gebruiksgemak en heerlijke koffie is het een machine die je zeker moet overwegen. Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de LunaSea Pistonmachine in huis en geniet van de beste koffie die je ooit hebt gehad! ☕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Sage The Barista Express Impress

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.36
Met de Sage Barista Express Stainless Steel zet je een espresso van versgemalen koffiebonen en schuim je melk op de juiste temperatuur op. De melkkan meet de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen en kleurt groen wanneer de melk de juiste temperatuur bereikt. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede kwaliteit melkschuim, zonder verbrande smaak. Je maalt de koffiebonen vlak voordat je de koffie zet. Zo is jouw kopje koffie niet alleen kakelvers, maar krijg je ook een rijke en volle smaak. Het bonenreservoir heeft ruimte voor 250 gram koffiebonen en maalt deze via 16 verschillende maalstanden fijn. De machine maalt en doseert de koffiebonen in de filterdrager. Hierna druk jij alleen nog de gemalen koffiebonen aan met de losse tamper.

Topklasse bouwkwaliteit
Voor deze pistonmachine zijn duurzame onderdelen gebruikt. Met de zware, rvs behuizing en de antislipvoetjes blijft de koffiemachine stevig op je aanrecht staan tijdens het koffiezetten.

Let op: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine. Dit gaat minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. DeLonghi De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeLonghi De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

 • list plusCompact formaat

Nadelen DeLonghi De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart

 • list plusTijd en geduld vereist voor perfecte koffie
 • list plusFilterhouder moet met twee handen vastgezet worden
 • list plusMaakt veel geluid tijdens het zetten van koffie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.34
Hey, ik ben de De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart! Ik ben een compacte pistonmachine met een vermogen van 1.300 watt en een stoere metalen behuizing. Met mijn dubbele filterhouder kun je twee espresso's tegelijkertijd zetten, en met mijn enkele filterhouder maak je een perfecte single shot. Mijn opwarmplaat houdt je kopjes warm, en mijn stoompijpje maakt het opschuimen van melk voor cappuccino's of latte macchiato's super makkelijk.

Ik ben geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings, dus je kunt snel van je favoriete koffie genieten. Met mijn programmeerbare koffiehoeveelheid en regelbaar stoompijpje heb je volledige controle over je drankjes. En mijn druppelstop en uitneembaar lekbakje maken het schoonmaken een fluitje van een cent.

Mijn gebruikers zijn dol op me! Ze vinden mijn compacte formaat, stille werking en mijn vermogen om de perfecte kop koffie te zetten geweldig. Ze waarderen ook dat ik aanpasbaar ben aan de grootte van hun kopjes, en ze zijn erg te spreken over de kwaliteit van de koffie die ik maak, met een mooi schuimlaagje en perfecte temperatuur. Het schoonmaken en mijn veelzijdigheid worden ook hoog gewaardeerd.

Sommige mensen vinden het wel lastig om de kunst van het zetten van smaakvolle koffie onder de knie te krijgen, en ze vinden het vervelend dat de filterhouder met twee handen moet worden vastgezet en dat ik nogal wat geluid maak tijdens het zetten van koffie.

Maar ondanks dat, bied ik een geweldige barista-ervaring thuis, zodat je kunt genieten van hoogwaardige koffie met een prachtige schuimlaag. Mijn stijlvolle design en geavanceerde functionaliteiten maken mij de perfecte keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een compacte, maar krachtige pistonmachine. Met een beetje toewijding en oefening kun je met mij genieten van heerlijke koffie die de moeite meer dan waard is. ☕️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Tomado TPM1501B Koffiezetapparaat Pistonmachine 1.2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TPM1501B Koffiezetapparaat Pistonmachine 1.2

 • list plusUnieke retro uitstraling
 • list plusZet perfecte kopjes espresso met mooie schuimlaag
 • list plusKan zowel gemalen koffie als koffiecups gebruiken

Nadelen Tomado TPM1501B Koffiezetapparaat Pistonmachine 1.2

 • list plusVeel kracht nodig om houder te plaatsen, waardoor machine snel verschuift

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.17
De Tomado TPM1501B - Koffiezetapparaat Pistonmachine is echt een plaatje in de keuken met zijn retro uitstraling. Het matzwarte design en de zilveren details maken het een echte eyecatcher. En weet je wat? Hij zet ook nog eens perfecte kopjes espresso met een mooie schuimlaag, dankzij de krachtige pompdruk van 20 Bar.

Een geweldig voordeel van de Tomado TPM1501B is dat je zowel gemalen koffie als koffiecups kunt gebruiken. Met de speciale houder voor koffiecups kun je binnen no-time genieten van jouw favoriete smaak. En als je liever gemalen koffie gebruikt, heeft de machine een aparte houder en twee filters waar je uit kunt kiezen: een één-kops filter of een twee-kops filter. De keuze is helemaal aan jou!

De pistonmachine is ook uitgerust met een stoompijpje waarmee je zelf opgeschuimde melk kunt maken. Dat betekent dat je heerlijke cappuccino's en latte macchiato's kunt creëren met de perfecte temperatuur, structuur en dikte van het melkschuim. En weet je wat nog meer? Het stoompijpje kan ook gebruikt worden om water op te warmen. Handig toch?

Wat betreft het waterreservoir, dat is heel gemakkelijk aan de zijkant van de machine te vinden. Het reservoir heeft een capaciteit van 1,2 liter en is eenvoudig te vullen en te reinigen. En om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste hoeveelheid water gebruikt, heeft het reservoir een handige waterniveau indicator. Zo kun je altijd genieten van een perfect kopje koffie.

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met de Tomado TPM1501B. Ze zijn dol op het mooie design, de hete koffie en het gebruiksgemak van de machine. Het feit dat je ook cups kunt gebruiken wordt als super handig ervaren. Er is echter één minpuntje dat vaak genoemd wordt: het vergt behoorlijk wat kracht om de houder in de machine te plaatsen, waardoor de machine soms verschuift. Maar hé, niets is perfect toch?

Al met al is de Tomado TPM1501B een geweldige keuze voor espresso liefhebbers. Het retro design, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid maken deze machine echt top. Ja, er zijn een paar kleine nadelen, zoals de kracht die nodig is om de houder te plaatsen, maar de voordelen zoals hete koffie en het gebruiksgemak van de machine maken dat ruimschoots goed. Dus waar wacht je nog op? Haal die Tomado TPM1501B in huis en geniet van de lekkerste espresso! ☕️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Sage Barista Express Black Truffle

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage Barista Express Black Truffle

 • list plusIngebouwde koffiemolen met verstelbare maalgraad en digitale temperatuurregeling (PID)
 • list plusTopklasse bouwkwaliteit met duurzame onderdelen en zware, rvs behuizing
 • list plusHandsfree bediening en mogelijkheid om de molen handmatig te bedienen

Nadelen Sage Barista Express Black Truffle

 • list plusVereist tijd en geduld om te leren zetten van smaakvolle koffie met een pistonmachine
 • list plusHet malen kan slordig gaan, waardoor er veel koffie naast het filter komt

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
8.02
Gebruiksgemak
8.96
Met de Sage Barista Express Black Truffle zet ik moeiteloos een heerlijke espresso van versgemalen koffiebonen. De ingebouwde koffiemolen heeft 16 verschillende maalstanden, waardoor ik altijd de perfecte maling kan kiezen. Dankzij de digitale temperatuurregeling en het geavanceerde stoompijpje kan ik ook moeiteloos melk opschuimen tot microschuim voor mijn favoriete cappuccino's.

Wat deze machine echt onderscheidt, is de handsfree bediening en de mogelijkheid om de molen handmatig te bedienen. Hierdoor kan ik altijd de perfecte smaak bereiken, ongeacht de koffiebonen die ik gebruik. En met een bonenreservoir dat 250 gram koffiebonen kan bevatten, hoef ik niet steeds opnieuw bij te vullen.

De duurzame bouwkwaliteit en zware, rvs behuizing zorgen voor een solide basis voor het zetten van koffie van hoge kwaliteit. En hoewel het even wat tijd en geduld vergt om de fijne kneepjes van het vak te leren, is de investering absoluut de moeite waard voor een koffieliefhebber zoals ik. Met de Sage Barista Express Black Truffle geniet ik thuis van heerlijke espresso's en cappuccino's die kunnen wedijveren met die van mijn favoriete koffiebars. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Sage the Bambino Stainless Steel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage the Bambino Stainless Steel

 • list plusSnel opwarmen (3 seconden)
 • list plusKrachtig stoompijpje voor melkopschuimen
 • list plusCompact formaat en elegant design

Nadelen Sage the Bambino Stainless Steel

 • list plusInstabiele temperatuur
 • list plusLichtgewicht kan leiden tot stabiliteitsproblemen
 • list plusSoms verschuiven bij bevestigen van zeefhouder

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
8.36
Ik ben de Sage the Bambino Stainless Steel, een pistonmachine van baristakwaliteit in een compact formaat. Ik ben ontworpen om de perfecte dosering versgemalen koffiebonen te gebruiken voor een heerlijke smaak. Mijn koffiezetproces begint met een pre-infusie bij lage druk, gevolgd door een extractieproces onder hoge druk. Met mijn nauwkeurige temperatuursregelaar zorg ik ervoor dat de koffie nooit verbrandt. Met mijn handige bedieningsknoppen kun je met gemak 1 of 2 koppen koffie tegelijk zetten. En met mijn krachtige stoompijpje kun je ook nog eens melk opschuimen voor de perfecte cappuccino. ☕️

Wat mij echt uniek maakt, is mijn ThermoJet-verwarmingssysteem. Ik ben in slechts 3 seconden klaar voor gebruik, wat veel sneller is dan andere pistonmachines op de markt. En mijn schoonmaakindicator geeft aan wanneer ik gereinigd moet worden, waardoor het onderhoud een fluitje van een cent is.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met mij. Ze zijn dol op mijn mooie design en compacte formaat, waardoor ik in elke keuken pas. Ook waarderen ze de accessoires die ik meegeleverd krijg, zoals verschillende portafilters en ontkalkingstabletten.

Het zetten van koffie vergt wel wat oefening, maar zodra je het onder de knie hebt, kun je genieten van heerlijke koffie. Een groot voordeel van mij is dat ik supersnel klaar ben voor gebruik en zelfs heet water kan zetten voor thee.

Sommige gebruikers merken wel op dat mijn temperatuur soms een beetje instabiel is, waardoor espresso's soms iets kouder zijn dan gewenst. Ook vinden ze dat ik misschien iets zwaarder had mogen zijn, zodat ik niet meebeweeg bij het plaatsen van de piston met één hand.

Maar ondanks deze kleine minpuntjes, zijn de positieve aspecten van mij veel sterker. Ik ben snel, mooi vormgegeven en word geleverd met handige accessoires. Ik ben de ideale keuze voor zowel beginnende als ervaren barista's die op zoek zijn naar baristakwaliteit in een compacte pistonmachine. Met mij ben je verzekerd van heerlijke koffie!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. DeLonghi De'Longhi All-in-One Combination Coffee

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
8.07
Gebruiksgemak
8.11
De De'Longhi EC685.M Dedica Zilver neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Je zet 2 espresso's tegelijkertijd met de dubbele filterhouder. Heb je aan 1 espresso genoeg? Gebruik dan het bakje voor de enkele filterhouder. Je verwarmt de kopjes voor op de warmhoudplaat. Met de stoompijp schuim je melk op voor een cappuccino of een latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken. Wil je ruimte vrij maken voor een glas voor een latte macchiato? Dan neem je gemakkelijk de bovenste laag van de lekbak weg. Wanneer je`s ochtends weinig tijd hebt gebruik je ook ESE servings in deze espressomachine. Hiermee zet je snel en gemakkelijk een kop koffie met een koffiepad.

LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs

8. SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine Crème

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine Crème

 • list plusStijlvol '50s design, een echte eyecatcher in elke keuken of kantoor
 • list plusPerfecte extractie en crema-laag dankzij het thermobloksysteem en 15 bar druk
 • list plusGemakkelijk te reinigen dankzij het anti-drup systeem, uitneembare lekbak en waterreservoir

Nadelen SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine Crème

 • list plusHoge prijs
 • list plusKan een zoemend geluid maken door de compressor

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
7.44
Ik ben de SMEG ECF01CREU, een handmatige espressomachine in de kleur crème. Met mijn stijlvolle '50s design ben ik een echte blikvanger in elke keuken of op kantoor. Maar ik ben niet alleen mooi, ik ben ook functioneel. Als koffieliefhebber zul je dol zijn op mij, omdat ik niet alleen heerlijke koffie zet, maar ook geschikt ben voor gemalen koffie en E.S.E. servingspads.

Mijn thermobloksysteem en 15 bar druk zijn mijn geheime wapens voor een perfecte extractie en een heerlijke crema-laag op je espresso. Daarnaast heb ik een stoompijp waarmee je de lekkerste cappuccino's kunt maken. En schoonmaken is een eitje, want ik heb een anti-drup systeem, een uitneembare lekbak en een uitneembaar waterreservoir.

Met mijn handige bedieningspaneel kun je de temperatuur en hoeveelheid van je koffie instellen, zodat je altijd de perfecte kop kunt zetten. En als je klaar bent, kun je me gemakkelijk met de hand of in de vaatwasser schoonmaken.

Ik kom met een 1-kops filter, een 2-kops filter, papieren filters en een koffietemper. En je kunt me krijgen in verschillende kleuren, zoals crème, zwart, pastelblauw, rood en wit.

Mijn gebruikers zijn dol op mij. Ze vinden me makkelijk in gebruik, hebben weinig onderhoud aan me en vinden mijn design prachtig. Het beste van alles is dat ze genieten van de heerlijke koffie die ik produceer. Er zijn een paar kleine nadelen genoemd, zoals mijn prijs en het zoemende geluid dat ik soms maak door de compressor.

Al met al ben ik de perfecte espressomachine voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar stijl en kwaliteit. Ja, ik ben misschien wat prijzig, maar ik bied uitstekende prestaties en gebruiksgemak. Als je van heerlijke kopjes koffie geniet, is een investering in mij zeker de moeite waard. ☕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

9. DeLonghi De'Longhi Stilosa EC235.BK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeLonghi De'Longhi Stilosa EC235.BK

 • list plusStijlvol design met roestvrijstalen elementen
 • list plusGeschikt voor gemalen koffie en ESE-servings
 • list plusDubbele lekbak voor flexibel gebruik van kopjes en grotere glazen/mokken

Nadelen DeLonghi De'Longhi Stilosa EC235.BK

 • list plusRegelmatige ontkalking vereist

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.81
Gebruiksgemak
6.87
Ik ben enthousiast over de De'Longhi Stilosa EC235.BK espressomachine. Met een vermogen van 1100 watt en een waterreservoir van 1 liter, biedt deze machine zowel stijl als prestatie. Het is geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings, waardoor je eindeloos kunt variëren in smaak. Of je nu van intense espresso houdt of liever een romige cappuccino drinkt, deze machine kan het allemaal - zelfs twee kopjes tegelijk!

Wat deze espressomachine echt onderscheidt, is de roestvrijstalen boiler die duurzaamheid en een pure koffiesmaak garandeert. Het anti-drupsysteem zorgt ervoor dat de machine netjes blijft, waardoor schoonmaken en onderhoud een fluitje van een cent zijn.

En voor de liefhebbers van melkspecialiteiten is de roestvrijstalen melkopschuimer een waardevolle toevoeging. Hiermee maak je heerlijk romig melkschuim voor je cappuccino's en lattes. Het is goed om te weten dat voor de beste resultaten volle melk wordt aangeraden, en bij voorkeur gekoelde melk moet worden gebruikt voor het opschuimen.

Ik ben vooral onder de indruk van het gebruiksgemak van deze machine. Het is eenvoudig te ontkalken en de afneembare onderdelen maken het schoonmaken een fluitje van een cent. En met de EcoDecalk ontkalker van De'Longhi, kun je de optimale conditie van je machine behouden en de smaak van je koffie bewaren.

Al met al biedt de De'Longhi Stilosa EC235.BK een aantrekkelijke combinatie van stijl, functionaliteit en gebruiksgemak. Met zijn roestvrijstalen elementen, dubbele lekbak, en krachtige prestaties is dit de ideale keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige espressomachine. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. SMEG ECF01BLEU Handmatige espressomachine Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SMEG ECF01BLEU Handmatige espressomachine Zwart

 • list plusStijlvol '50s style design dat een blikvanger is in elke keuken of op kantoor.
 • list plusVeelzijdig in het zetten van heerlijke koffie, geschikt voor gemalen koffie en E.S.E. servingspads.
 • list plusUitgerust met stoompijp voor het creëren van zijdezacht melkschuim voor heerlijke cappuccino's.

Nadelen SMEG ECF01BLEU Handmatige espressomachine Zwart

 • list plusHandmatige bediening kan een leercurve hebben voor gebruikers die niet bekend zijn met espressomachines.
 • list plusDe prijsklasse kan een overweging zijn voor sommige kopers.

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
7.42
Gebruiksgemak
6.5
Als ik denk aan de SMEG ECF01BLEU, denk ik aan een prachtig stukje Italiaans vakmanschap. Met zijn klassieke '50s style design is deze espressomachine niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldige toevoeging aan elke keuken of kantoor. Het is meer dan alleen een mooie machine - het is ook een geweldige keuze voor koffieliefhebbers zoals ik.

De veelzijdigheid van de ECF01 valt op. Je kunt heerlijke koffie zetten, of je nu gemalen koffie of E.S.E. servingspads gebruikt. En met de stoompijp kun je zijdezacht melkschuim maken voor perfecte cappuccino's.

Maar laten we het even hebben over de technische kant van deze machine. Met een thermobloksysteem en 15 bar druk zorgt de ECF01 voor een consistente en hoogwaardige extractie van koffie. En het anti-drupsysteem en de uitneembare lekbak maken het schoonmaken super eenvoudig.

Het bedieningspaneel maakt het aanpassen van de koffietemperatuur en -hoeveelheid een fluitje van een cent, waardoor de ECF01 een aanpasbare en gebruiksvriendelijke ervaring biedt. En het wordt geleverd met zowel een 1-kops filter als een 2-kops filter, samen met een papieren filter en een koffietemper, dus je kunt meteen aan de slag met verschillende koffiebereidingen.

En laten we het niet vergeten: de ECF01 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je een model kunt kiezen dat perfect past bij jouw stijl en keukeninrichting.

Wat deze espressomachine echt speciaal maakt, is dat het design is ontwikkeld in samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten. Dit resulteert in een perfecte combinatie van stijl en kwaliteit, waardoor de ECF01 een waar kunstwerk is in de keuken.

Natuurlijk heeft de handmatige bediening een kleine leercurve, vooral voor mensen die niet bekend zijn met espressomachines. En de prijsklasse kan ook een overweging zijn voor sommige kopers.

Maar als je op zoek bent naar een espressomachine die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook geweldige prestaties en veelzijdige functionaliteit biedt, dan is de SMEG ECF01BLEU echt een geweldige keuze. Het is perfect voor liefhebbers van espresso en cappuccino die waarde hechten aan zowel design als kwaliteit.🇳🇱

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pistonmachines. Er zijn immers 1068 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!