Wat is de beste pistonmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede pistonmachine is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste pistonmachine van 2023? Na het onderzoeken van 269 pistonmachines kwam de Tomado TPM1502S rvs als beste getest uit onze pistonmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de pistonmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 pistonmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige pistonmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste pistonmachines

1Score: 9.9
Tomado TPM1502S rvs
Beste Pistonmachine voor thuisgebruik
Tomado TPM1502S rvs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
LunaSea V621 zilver
LunaSea V621 zilver
LunaSea
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
De'Longhi EC685.BK zwart
De'Longhi EC685.BK zwart
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Tomado Pistonmachine zwart
Tomado Pistonmachine zwart
Tomado
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
DeLonghi De'Longhi Dedica Arte EC geen kleur 1
DeLonghi De'Longhi Dedica Arte EC geen kleur 1
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
CREATE THERA CLASSIC Espressomachine Zilver zilver classic
CREATE THERA CLASSIC Espressomachine Zilver zilver classic
Create
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
De'Longhi zwart
De'Longhi zwart
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Adler AD 4404cr - Piston goudkleurig
Adler AD 4404cr - Piston goudkleurig
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
MOA PM01B zilver
MOA PM01B zilver
MOA
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
BluMill zwart , rosé goud
BluMill zwart , rosé goud
BluMill
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pistonmachine Koopgids

Een pistonmachine is een mooie manier om je koffie naar een nieuw niveau te tillen! Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met deze machines, heb je echter misschien een paar vragen. De onderstaande koopgids beantwoordt hier een aantal van.

Is een pistonmachine alleen voor de horeca?

Nee hoor. Je ziet ze misschien wel het vaakst in de horeca, maar er zijn inmiddels zoveel pistonmachines van verschillende formaten, dat heel veel van de beschikbare modellen geschikt zijn voor thuisgebruik. Horecamodellen hebben in sommige gevallen wel een verbinding met het waternet. Op die manier hoeft het personeel niet continu de watertank bij te vullen.

Voor thuisgebruik is dit overbodig; hiervoor heb je machines met een waterreservoir. Modellen voor thuisgebruik hoeven daarnaast niet zo groot te zijn als dat je vaak in de horeca ziet. Hiermee kun je vaak meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten, van twee tot wel zes. Thuis heb je genoeg aan een model waar je één tot twee kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten.

Is koffie lekkerder uit een pistonmachine?

Dat is een kwestie van smaak. Naast de zetmethode is de smaak van koffie afhankelijk van een weelde aan andere factoren. Zo doet het ertoe of je zelf verse koffiebonen hebt gemalen of dat je dit in een zak in de winkel hebt gekocht. Zelfs hoe je dit opbergt doet er toe: een luchtledige verpakking waarborgt de smaak veel langer dan een non-vacuümverpakking.

Daarnaast speelt de specifieke koffieboon of de melange van verschillende bonen ook een rol. De twee hoofdsoorten zijn arabica- en robustabonen. Arabicabonen zijn over het algemeen wat zoeter en geschikt voor espresso, terwijl robustabonen wat bitterder zijn en in veel melanges en koffiepoeder worden gebruikt samen met arabicabonen.

Ook de watertemperatuur is belangrijk. De gouden standaard die gehanteerd wordt is 93 °C. Hiermee wordt je koffie warm zonder dat deze verbrand wordt. De hitte die vrijkomt tijdens het malen van de koffie kan hier ook een rol bij spelen. Heb je een koffiemolen met keramische maalschijven, dan wordt tijdens gebruik hiervan minder hitte gegenereerd dan met een molen met metalen maalschijven.

Hoe onderhoud ik een pistonmachine?

Een pistonmachine vergt over het algemeen meer onderhoud dan de meeste andere koffiemachines, maar het type pistonmachine doet er ook toe.

Een machine met een thermoblock warmen bijzonder snel op. Als je de machine hoort pompen wanneer je het stoompijpje aanzet, dan heb je een pistonmachine met thermoblock. Het fijne aan dit apparaat is dat het niet vaak ontkalkt hoeft te worden: gemiddeld volstaat eens per maand. Bij zacht water volstaat eens per kwartaal. Er staat namelijk niet continu water stil in dit apparaat.

In principe hoort daarnaast ook de broeikop eens in de twee weken schoon gemaakt te worden. Hiermee voorkom je dat het filtertje verstopt raakt. Hiervoor draai je de schroef in het midden los, waarna je het filtertje eruit haalt en schoonmaakt met een spons. De broeikop zelf maak je schoon met een borsteltje of doek.

Naderhand doe je de filter terug en draai je de schroef met de hand weer vast. Doe dit niet met een schroevendraaier! De schroef wordt hierdoor waarschijnlijk te strak aangedraaid, waardoor de broeikop onder hoge temperaturen kapot kan gaan.

Machines met een enkele boiler, dubbele boiler of warmtewisselaar vergen ander onderhoud. Deze hoort ook rond de één keer per maand ontkalkt te worden, maar stem dit vooral even af op de hardheid van je water en wat de fabrikant aanraadt in de handleiding.

Heeft je apparaat een zogeheten E61-kop, dan kun je eens in de drie maanden het apparaat backflushen. Je leest in de handleiding of je apparaat een E61-kop heeft. Met backflushen maak je de binnenkant van deze broeikop schoon.

Hiervoor leg je een filter zonder gaatjes in de filterhouder, waarna je een theelepel zetgroepreiniger erin doet en de piston op de machine draait. Zet de machine aan, druk op de knop om koffie te zetten en wacht tot de pompdruk wegvalt zodat het water terug kan stomen. Dit is goed hoorbaar. Als de pompdruk wegvalt, zet je de machine uit.

Herhaal dit een paar keer, en laat ten slotte de machine door een normaal filter (met gaatjes) een kopje water zetten om de boel door te spoelen.

Bij elke machine hoort de pistonring eens per zes maanden tot een jaar vervangen te worden bij gemiddeld gebruik (tot tien kopjes koffie per dag). Die ring droogt namelijk na een tijdje uit, waardoor er water lekt tijdens het zetten van de koffie.

Daarnaast spoel je idealiter ook na ieder gebruik de piston goed af om alle koffiedrab eruit te halen. Veeg ook gelekt water even op indien van toepassing. Alle beetjes zorg verlengen de levensduur van je pistonmachine!

Kan ik elke koffieboon gebruiken bij een pistonmachine?

Dat kan wel, maar het is aan te raden arabicabonen of een melange met een hoog arabica-gehalte te gebruiken bij een pistonmachine. Uiteraard staat het je vrij robustabonen of een robusta-dominante melange te gebruiken.

Om echter een goede espresso te maken zoals deze bedoeld is, gebruik je arabicabonen. Deze zijn namelijk iets zoeter en over het algemeen toegankelijker. Aangezien espresso al een zeer geconcentreerd drankje is, wil je hier geen bitterdere robustabonen voor gebruiken.

Deze espresso gebruik je ook als basis voor al je andere koffiedranken. Je wilt natuurlijk dat deze basis meteen steengoed is, zodat de rest van je dranken ook een groot succes zijn.

Welke koffiedranken kan ik maken met een pistonmachine?

In feite alles, maar je zult hier zelf wat werk voor moeten doen. Terwijl je bij veel volautomatische koffiemachines slechts op één knop hoeft te drukken om een uitgebreide latte macchiato te krijgen, moet je bij gebruik van een pistonmachine zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Met een pistonmachine zet je een espresso of een lungo. Dit gebruik je vervolgens als basis voor allerlei koffiedranken, zoals cappuccino's, latte's, ijskoffie, enzovoorts. De meeste pistonmachine's hebben een stoompijpje. Hiermee verwarm en schuim je zelf je melk op naar smaak en kleed je vervolgens je koffiedranken aan.

Heeft het model waar jouw oog op is gevallen geen stoompijpje? Dan gebruik je een melkopschuimer.

Is koffie maken met een pistonmachine moeilijk?

Het is niet per definitie moeilijk, maar koffiezetten met een pistonmachine vergt wel wat meer moeite. In tegenstelling tot een Senseo of Nespresso apparaat, doe je niet slechts een cupje of pad in de houder en krijg je koffie met een enkele druk op de knop.

In plaats daarvan moet je zelf je gemalen koffie in de filterhouder doen, de filterhouder aandraaien en op de knop drukken. Naderhand spoel je de filterhouder goed af en droog je hem af.

Mogelijk moet je ook nog zelf je koffiebonen malen. Door zelf je koffiebonen te malen, ben je ervan verzekerd dat je koffie niet oudbakken smaakt. Dat risico loop je namelijk als je in de winkel gekochte gemalen koffie niet goed afsluit. Verder is het ook mogelijk dat je zelf melk moet verwarmen en/of opschuimen. Ook dat kost weer extra tijd – maar het resultaat is de moeite meer dan waard!

Is een pistonmachine een halfautomaat?

Ja, dit zijn synoniemen van elkaar!

hero illustration

Hoe testen we pistonmachines?

Om de beste pistonmachine te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze pistonmachine-test hebben we 269 pistonmachines vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze pistonmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze pistonmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen pistonmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste pistonmachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 269 pistonmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste pistonmachines op een rijtje

1. Beste Pistonmachine voor thuisgebruik: Tomado TPM1502S rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TPM1502S rvs

 • list plusDe RVS behuizing van deze pistonmachine zorgt voor een professionele uitstraling en duurzaamheid.
 • list plusMet de stoompijp kun je melk opschuimen voor cappuccino's en lattes, wat zorgt voor meer variatie in koffiebereidingen.
 • list plusDe pistonmachine heeft een krachtige pomp die zorgt voor een goede druk en daarmee een volle smaak van de koffie.

Nadelen Tomado TPM1502S rvs

 • list plusHet kleine waterreservoir van deze pistonmachine zorgt ervoor dat je deze regelmatig moet bijvullen.
 • list plusHet ontbreken van een ingebouwde koffiemolen bij deze pistonmachine zorgt ervoor dat je deze apart moet aanschaffen.
 • list plusHet opwarmen van de pistonmachine kan enige tijd duren, waardoor je niet direct een kop koffie kunt zetten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

Zet heerlijke kopjes espresso met de Tomado TPM1502S rvs pistonmachine! Met een pompdruk van 20 Bar krijg je een perfecte koffie met een mooie schuimlaag. Het apparaat is geschikt voor gemalen koffie, maar ook voor koffiecups, zoals Nespresso® cups. De machine heeft een wendbaar stoompijpje voor opgeschuimde melk en/of warme melk en een inhoud van 1,5 liter. Het afneembare waterreservoir en los te maken stoompijpje maken het apparaat makkelijk schoon te houden.

Het apparaat heeft een strakke rvs uitstraling met zwarte details en is een eyecatcher in jouw keuken. Het heeft 3 knopjes waarmee je de pistonmachine kunt aan-uitzetten, koffie kunt zetten en de stoomfunctie kunt gebruiken. Rechts zit een draaiknop waarmee je de kracht van het stoompijpje kunt instellen. Het apparaat heeft een vermogen van 1100 W, temperatuurinstellingen en schakelt automatisch uit.

De Tomado TPM1502S rvs pistonmachine is een complete en veelzijdige espressomachine waar je veel plezier van zult hebben. Met de 2-in-1 maatlepel en de stamper kun je gemakkelijk de juiste hoeveelheid koffie afmeten en aandrukken. De kopjeshouder met warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je koffie op de juiste temperatuur blijft. Het apparaat is geschikt voor 1 of 2 kopjes koffie per keer en is ideaal voor thuisgebruik.

Al met al is de Tomado TPM1502S rvs pistonmachine een geweldige keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare espressomachine. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik, makkelijk schoon te maken en heeft tal van handige functies. Het enige nadeel is dat het apparaat geen automatisch ontkalkingssysteem heeft, maar dit is gemakkelijk op te lossen met een ontkalkingstablet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. LunaSea V621 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Met de LunaSea pistonmachine haal je niet alleen een koffiemachine van hoge kwaliteit in huis, maar ook een prachtig vormgegeven apparaat dat perfect past in elke keuken of kantoorruimte. Dit gloednieuwe model uit 2023 heeft een compact design en een extra grote watertank, waardoor je minder tijd kwijt bent aan bijvullen en meer tijd kunt besteden aan het genieten van je perfecte espresso. Bovendien produceert de LunaSea pistonmachine 15 bar om de koffie te maken, waardoor je verzekerd bent van een espresso die gezet is onder de juiste druk en een heerlijke, volle smaak heeft. Of je nu een beginnende koffieliefhebber bent of een doorgewinterde barista, de LunaSea pistonmachine biedt de perfecte balans tussen gemak en kwaliteit. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu jouw eigen LunaSea pistonmachine en ontdek waarom deze machine zo populair is onder koffieliefhebbers in heel Nederland en Belgie. Met deze machine haal je niet alleen de perfecte espresso in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. De'Longhi EC685.BK zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Creëer Espresso's met deze De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine en voeg eigenhandig nog melkschuim toe. De De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is 15 centimeter breed, heeft een vermogen van 1.300 watt en heeft een metalen behuizing. Minpunten: Zwaar in gebruik; filterhouder vastzetten dient met twee handen gedaan te worden. Geen automatische Cappuccino. Maakt veel geluid tijdens maken van koffie. Pluspunten: Geschikt voor gemalen koffie als ESE-servings. Programmeerbare koffiehoeveelheid. Stoompijpje voor melkschuim. Goed om te weten: Het aandraaien en vastzetten van de filterhouder gaat zwaar en dient met twee handen gedaan te worden. Om lekkage te voorkomen dient het waterreservoir goed geplaatst te worden. Voor goed melkschuim wordt gekoelde volle melk aangeraden. De De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is voorzien van een regelbaar stoompijpje waarmee je eigenhandig een Cappuccino kan bereiden. De De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine is zowel geschikt voor gemalen espressokoffie als voor koffiepads. Je kan tot twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten en deze kopjes kan je vooraf laten opwarmen dankzij de warmhoudplaat op de pistonmachine. Productvoordelen van de De'Longhi Dedica Style EC685.BK Met het regelbare stoompijpje kun je gemakkelijk eigenhandig een Latte Macchiato of Caffe latte bereiden. Verder bevat de De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine een druppelstop. Koffieresten kun je verwijderen met het uitneembare lekbakje. Ook is het waterreservoir afneembaar om bijgevuld te worden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Tomado Pistonmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Met de Tomado TPM1501B retro pistonmachine zet je één of twee lekkere kopjes espresso tegelijk. Door de krachtige pompdruk van 20 Bar is de koffie perfect met een mooie schuimlaag. Je kunt espresso maken met gemalen koffie, maar dankzij een extra accessoire kun je ook koffiecups gebruiken. Zoals bijvoorbeeld Nespresso® cups. De machine heeft ook een wendbaar stoompijpje voor opgeschuimde melk en/of warme melk. Het pijpje is makkelijk schoon te houden, omdat je het los kunt maken. In het afneembare reservoir past 1,2 liter water. Op de bovenkant is plek om kopjes te plaatsen. Samen met de 2-in-1 maatlepel en de stamper is het een complete en veelzijdige espressomachine waar je veel plezier van zult hebben. Merk van een derde partij die niet verbonden is met Tomado Electric Appliances. Productvoordelen van de Tomado TPM1501B ✔ Retro uitstraling ✔ Inhoud: 1,2 liter ✔ Filterkoffie en Nespresso® cups ✔ Geschikt voor 1 of 2 kopjes koffie tegelijk ✔ Uitneembaar waterreservoir ✔ Kopjeshouder met warmhoudfunctie ✔ Stoompijpje ✔ 2 jaar garantie bij Tomado Design De pistonmachine heeft een unieke retro uitstraling. Dankzij zijn matzwarte look in combinatie met de zilveren details is het een eyecatcher in jouw keuken. Links bevinden zich 3 knopjes waarmee je de pistonmachine kunt aan-uitzetten, koffie kunt zetten en de stoomfunctie kunt gebruiken. Rechts zit een draaiknop waarmee je de kracht van het stoompijpje kunt instellen. In het midden zie je de thermostaat. Nespresso® koffiecups Met deze pistonmachine kan je een heerlijk kopje koffie zetten door middel van koffiecups. Hij is voorzien van een speciale houder voor koffiecups. Zo geniet je binnen no-time van een heerlijk kopje koffie. Filterkoffie Naast koffiecups kun je ook kiezen voor gemalen filterkoffie. De pistonmachine heeft namelijk een aparte houder en 2 filters. Je kunt kiezen uit de één-kops filter of de twee-kops filter. Hier kun je gemalen koffie in doen met de maatlepel. Stoompijpje voor de lekkerste cappuccino Deze pistonmachine is voorzien van een stoompijpje. Je vult bijvoorbeeld een kannetje met melk en schuimt de melk op met het stoompijpje. Je hebt zelf veel invloed op het eindresultaat van het melkschuim. Denk hierbij aan de temperatuur, structuur en dikte van het schuim. Op deze manier creëer je zelf de lekkerste cappuccino, latte macchiato of café latte. Naast melk kan het stoompijpje ook water opwarmen. Kopjeswarmer Dankzij het fraaie rekje aan de bovenkant kun je eenvoudig een aantal espresso kopjes plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de net gezette koffie niet in een koud kopje terecht komt, is de bovenkant van deze pistonmachine voorzien van een kopjeswarmer. Ideaal voor de koffieliefhebber! Uitneembaar waterreservoir Aan de zijkant van de pistonmachine bevindt zich het waterreservoir. Je kunt het waterreservoir uit het apparaat halen om hem vervolgens eenvoudig te kunnen vullen met water (max. 1,2 liter). Op het waterreservoir staat een waterniveau indicator MIN en MAX. Zoveel water moet er minimaal en maximaal in voor een optimaal kopje koffie. Doordat je het reservoir eruit kan halen is hij ook nog eens gemakkelijk te reinigen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. DeLonghi De'Longhi Dedica Arte EC geen kleur 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De De'Longhi Dedica Arte EC 885.BG Crème is een compacte pistonmachine met een krachtige stoompijp. Het apparaat is 15 centimeter breed, waardoor hij weinig plek op het aanrecht inneemt. Naast de machine ontvang je een melkkan en een tamper, waardoor je direct aan de slag gaat met koffiezetten. Je zet zelf een enkele of een dubbele espresso met het koffiezetapparaat. Op de warmhoudplaat warm je eerst je kopje op, zodat de koffie minder snel afkoelt. Alle bekers en mokken passen onder de koffie uitloop, dankzij de uitneembare dubbele lekbak. Je bedient het apparaat gemakkelijk met de 3 knoppen op het bedieningspaneel. Na het koffiezetten schuim je zelf luchtig melk op met de krachtige stoompijp voor een cappuccino of latte macchiato.

LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet en dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

6. CREATE THERA CLASSIC Espressomachine Zilver zilver classic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Bij CREATE weten we dat de dingen om ons heen veel meer zijn dan gewoon voorwerpen. Dat deze dingen ons dagelijks leven gemakkelijker en aangenamer maken. Dat ze invloed hebben op hoe we ons voelen in de ruimte rondom ons. En dat ze ons helpen te handelen, te proeven, te voelen en te creëren. Hierdoor ontstaat CREATE. CREATE THERA CLASSIC Halfautomatische koffiemachine , met een drukpomp van 20 bar en een vermogen van 1100W. Met temperatuurindicator en dubbel veiligheidssysteem dat oververhitting en overdruk voorkomt. Het warmt snel op, en zet een koffie met veel room, met nauwelijks geluid Voor gemalen koffie en ESE-pads (Easy Serving Espresso). Arm met dubbele uitlaat kan één of twee koffies maken, afhankelijk van de gebruikte filterhouder. Afneembare watertank van 1,25 liter Bovenblad verwarmt kopjes waar u de gerechten iets eerder kunt temperen. Bereid kenmerkende koffiesoorten : espresso, amerikaans, macchiato, mokka, latte macchiato, cappuccino, mocaccino, latte en frappé. Bereid perfecte melkroom met de verstelbare opschuimer Gemakkelijk schoon te maken : met verwijderbare lekbak. Maak je collectie compleet : De maling van de boon heeft een grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de koffie. Je kunt je koffiezetapparaat combineren met alle koffiemolens van Kofigrind Vrij van BPA en andere gifstoffen Tip: als je wilt leren opschuimen en zelfs melkcrème wilt trekken als een echte barista, en je wilt geen melk verspillen, dan kun je testen met water met een paar druppels zeep. De textuur die u zoekt, is die van een dikke crème zonder bubbels. Specificaties Merk: CREATE Kleur: Zilver Afmetingen: 28 x 28 x 20 cm Gewicht: 4.5 kg Vermogen: 1100 Watt Automatische uitschakeling: Ja Lekbak: Ja, verwijderbaar / verstelbaar Antislipbasis: Ja Kopjeshouder: Ja Inhoud: 1.25 liter Soort koffie: Gemalen koffie / Pads Kabellengte: 90 cm Druk: 20 bar Druk / temperatuurregelaar: Ja Beveiliging: Ja, 2; oververhitting / overdruk Certificatie: CE & RoHS Garantie: 2 jaar

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. De'Longhi zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8

De De'Longhi Stilosa EC235.BK pompdruk espressomachine is geschikt voor zowel gemalen koffie als voor ESE-servering. De De'Longhi heeft een waterreservoir van 1 liter en een vermogen van 1100 watt. Met deze espressomachine kan je één of twee kopjes koffie tegelijk zetten. Heb je zin in een espresso of kies je toch voor een cappuchino met een heerlijke cremalaag? Het is allemaal mogelijk met de De'Longhi Stilosa EC235.BK. Goed om te weten: Reiniging Het is zeer belangrijk om je De’Longhi espressomachine op tijd te ontkalken want gebrek aan ontkalking veroorzaakt problemen. Ontkalken kan gemakkelijk en veilig met de EcoDecalk ontkalker van De’Longhi. Zo houd je jouw apparaat in optimale conditie en blijf je de smaak van jouw perfecte kop koffie behouden. Het lekbakje, afvalbakje, waterreservoir, stoompijpje en het deksel van het bonenreservoir zijn afneembaar. Melkschuim Voor de beste melkschuim wordt volle melk aangeraden. Gebruik verder te allen tijde bij voorkeur gekoelde melk om te schuimen. Productvoordelen De De'Longhi Stilosa EC235.BK pompdruk espressomachine heeft een dubbele lekbak. De lekbak is van 80 mm tot 110 mm voor het plaatsen van kopjes of grote glazen en mokken. De De'Longhi Stilosa beschikt over een roestvrijstalen melkopschuimer voor het maken van een romige cappuchino. Daarnaast beschikt de De'Longhi espressomachine over een roestvrijstalen boiler. RVS heeft geen invloed op de smaak van je koffie. Ook zorgt RVS voor een langere levensduur van de boiler. Door het anti-drup systeem blijft je espressomachine netjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Adler AD 4404cr - Piston goudkleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Adler pistonmachine AD 4404cr - goud is ontworpen voor de echte koffie liefhebber voor wie de geur van koffie de dag goed maakt. Het apparaat kan zowel op kantoor als thuis gebruikt worden en op alle andere plekken waar je wil genieten van vers bereid aromatisch kop koffie. Het efficiënte apparaat heeft 850W vermogen. De 15 bar pomp produceert in enkele seconden stoom. De Espresso-machine is voorzien van een stoompijpje. Dit mengt stoom, lucht en melk. En produceert een romige schuimlaag waarmee je heerlijke cappuccino kunt bereiden. Je kunt rustig achterover leunen, ontspannen en genieten van een heerlijk kopje koffie van jouw favoriete kopje koffie. Belangrijke kenmerken krachtige 15 bar drukpomp mogelijkheid voor het bereiden van espresso of cappuccino kokend water en stoom in enkele seconden bereid verwijderbare 1.6l water tank maximale boiler capaciteit 150 ml indicatie lamp voor aan en uit schakelaar, koken en stomen verwijderbaar lekbak stoomcontrole gemalen koffie RVS boiler modern design maximaal vermogen 850W

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 mei in huis

Bekijk prijs

9. MOA PM01B zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Geschikt voor gemalen koffie, koffiecups & koffiepads. Een heerlijke espresso is de perfecte manier om de dag met een oppepper te beginnen. In Italië noemen ze zo’n drankje ook wel een ‘caffee’ en drinken ze hem het liefst binnen 2 seconden op al staand aan de bar. Met deze MOA pistonmachine PM01S van stijlvol RVS maak je zelf de meest heerlijke espresso’s en natuurlijk mag je deze ook zittend opdrinken! Naast goede koffiebonen is de juiste pompdruk belangrijk om een heerlijk kopje espresso te zetten. Bij deze espressomachine zit dat met een maximale pompdruk van 20 bar wel goed. Met het additioneel accessoire is het zelfs mogelijk om de pistonmachine te gebruiken met koffiecups. Belangrijkste kenmerken Espresso machine Geschikt voor espresso, cappuccino, latte macchiato etc. Kleur: RVS Formaat: 31,2 cm x 13,9 cm x 30,4 cm Gewicht: 3,9 kilogram Watertank: 1,25 liter Maximale pompdruk: 20 bar Filterhouderaccessoire met adapter voor capsule: ja Fast Heating System: ja Automatische doorstroomstop: ja Anti-drip: ja Stoompijpje en opschuimmondstuk: ja Oververhitting en overdruk beveiliging: ja Verwarmingsplaatje: ja Stoom- en heetwaterfunctie: ja Maatschepje: ja Gemalen koffie of toch een koffiecup? Zelf je koffie fijnmalen, bepalen hoe hard of zacht je de koffie aandrukt met de tamper, de juiste pompdruk kiezen: koffie maken met een espressomachine gaat iets anders in zijn werk dan met een filter koffiezetapparaat. Maar de voldoening bij het perfecte kopje espresso is daarna wel groter. Je hebt er echt moeite voor moeten doen. Heb je daar soms even geen zin in? Ook dat is geen enkel probleem bij deze espressomachine van MOA. Met het accessoire is het zelfs mogelijk om de pistonmachine te gebruiken met koffiecups. Ook geschikt voor een cappuccino of latte Misschien denk je dat je met een espressomachine alleen sterke espresso’s kunt maken, maar gelukkig is dat niet het geval. Ook als je af en toe geniet van een heerlijke cappuccino of latte - koffie’s waaraan hete melk is toegevoegd - is deze pistonmachine ideaal. Met het stoompijpje en het opschuimmondstuk verwarm en schuim je de melk apart op waarna je het zelf in de espresso giet. Makkelijk schoon te houden De MOA pistonmachine PM01S heeft een uitneembare watertank met een inhoud van 1,25 liter. Spoel deze om de dag onder de kraan om eventuele kalkresten weg te spoelen en hij is weer zo goed als nieuw. Vergeet ook niet om het afneembare lekbakje aan de onderzijde en het opschuimmondstuk na gebruik respectievelijk te legen en schoon te maken. Zo blijft de machine in optima forma en geniet jij elke keer weer van een heerlijk kopje koffie. De buitenzijde van de espressomachine neem je simpel af met een vochtig doekje. Wat zit er in de doos? Espresso machine Handleiding MOA MOA laat zien dat design in je huis voor iedereen mogelijk is. Onze ruime collectie bestaat uit meerdere stijlvolle, hippe en trendy producten die met zorg zijn ontwikkeld en een hoogwaardige kwaliteit hebben. We streven naar duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak van onze artikelen. En dat onze artikelen voor een breed publiek betaalbaar zijn, zodat iedereen onze producten kan ervaren. Met MOA geniet je in de woonkamer, keuken en buiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. BluMill zwart , rosé goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusDeze pistonmachine heeft een compact ontwerp, waardoor het weinig ruimte inneemt op het aanrecht.
 • list plusDe melkopschuimer is goed te reguleren, waardoor je de perfecte schuimlaag kunt creëren.
 • list plusDe uitstraling van deze pistonmachine is mooi en past goed in een moderne keuken.

Nadelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusHet is niet mogelijk om de temperatuur in te stellen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusSommige gebruikers vinden dat deze pistonmachine redelijk veel lawaai maakt tijdens het gebruik.
 • list plusHet kan soms onduidelijk zijn of je een latte hebt gezet, wat voor sommige gebruikers verwarrend kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.4

Met de BluMill koffiemachine in zwart/rosé goud zet je koffie als een echte Italiaan. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten koffie, zoals cappuccino, espresso en latte macchiato en heeft een automatische melkopschuimer. Het vermogen van bijna 1500 watt en het waterreservoir van 1,2 liter maken het mogelijk om meerdere koffievariaties achter elkaar te maken. Het apparaat heeft handige knoppen waarmee je eenvoudig aangeeft welke koffie je wilt zetten. Het heeft ook een groot waterreservoir en is geschikt voor verschillende soorten melk, zoals koemelk, soya- en haver- en amandelmelk.

Wat deze koffiemachine onderscheidt van andere koffiemachines is dat het apparaat geschikt is voor dubbele espresso's en voor ieder type melk. Het heeft ook een groot waterreservoir van 1,2 liter en wordt geleverd met een maatlepel en stamper, zodat je altijd de juiste hoeveelheid koffie kunt zetten. Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor het geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes.

Het apparaat is eenvoudig te reinigen, het waterreservoir en melkreservoir kunnen na gebruik schoongemaakt worden in de vaatwasser. De rest maak je schoon met een sopje.

Als liefhebber van Piston machines kan ik zeggen dat deze koffiemachine een uitstekende keuze is voor liefhebbers van goede koffie. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten koffie en melk, is eenvoudig te reinigen en heeft een groot waterreservoir. Het enige nadeel is dat het apparaat niet automatisch uitschakelt, maar dat is een klein detail. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze koffiemachine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van pistonmachines. Er zijn immers 269 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!