Bestenu

Wat is de beste koffiemolen van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede koffiemolen is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste koffiemolen van 2023? Na het analyseren van 202 koffiemolens kwam de Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart als beste uit onze koffiemolen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de koffiemolens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koffiemolens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame koffiemolen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koffiemolens

1Score: 10
Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart
Beste Koffiemolen voor thuisgebruik
Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Aigostar Natural 30RRJ Elektronische Koffiemolen zwart
Aigostar Natural 30RRJ Elektronische Koffiemolen zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Krups Koffiemolen F20342 - Zwart
Krups Koffiemolen F20342 - Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Koffiemolen Koffiemolen electrisch RVS wit | goud
Koffiemolen Koffiemolen electrisch RVS wit | goud
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Aigostar Breath 30CFR - Elektrische zwart
Aigostar Breath 30CFR - Elektrische zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bosch TSM6A017C - Koffiemolen crème
Bosch TSM6A017C - Koffiemolen crème
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen 31 standen zwart/zilver
Beste Koffiemolen voor espresso
KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen 31 standen zwart/zilver
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen beige | zwart
KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen beige | zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Solis Scala Zero Static 1662 zwart
Beste Koffiemolen voor professioneel gebruik
Solis Scala Zero Static 1662 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart
Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koffiemolen Koopgids

Perfect gemalen koffiebonen vormen het belangrijkste ingrediënt voor een heerlijke kop koffie. Met de beste koffiemolen wordt het malen een eitje, maar welke koffiemolens zijn goed? Hier lees je alles wat je moet weten om de ideale koffiemolen te kiezen.

Welke soorten koffiemolens zijn er?

Op het gebied van koffiemolens is er voor ieder wat wils. Om te beginnen zijn er handmatige en elektrische koffiemolens. De handmatige molens kennen ook weer allerlei onderlinge verschillen, maar hebben allemaal de overeenkomst dat je de bonen zelf maalt door aan het hendeltje te draaien.

Het kost wat meer tijd om koffie handmatig te malen, maar deze methode kost je geen elektriciteit. Dat is dus ook erg handig als je reist en graag jouw vertrouwde koffiemolen meeneemt.

Onder de handmatige koffiemolens zijn er ook een paar verschillende types: de klassieke, houten koffiemolen en de moderne variant. De klassieke molens zien er indrukwekkend uit en malen niet alleen lekkere koffiebonen, maar zijn ook een echt pronkstuk in huis. Daartegenover is de moderne koffiemolen, die op functie gebouwd is en een strak uiterlijk heeft, vaak van RVS gemaakt.

Elektrische koffiemolens zijn juist echte keukenapparaten. Ze moeten vaak ingeplugd worden en doen al het werk voor je. Vooral als je met grote hoeveelheden werkt, kan dat een hoop schelen.

Er zijn nog meer eigenschappen die per koffiemolen verschillen, zoals het aantal maalstanden, het type maalschijven en eventuele extra functies. Moderne, elektrische koffiemolens kunnen bijvoorbeeld digitale instellingen hebben. De maalstanden en maalschijven bespreken we verderop in deze koopgids wat uitgebreider.

Kan ik elke soort koffieboon gebruiken in een koffiemolen?

De soort koffiebonen die je in een koffiemolen gebruikt, is een kwestie van smaak. De grootte en kleur van de boon verschilt per soort, maar dit heeft verder geen invloed op de bruikbaarheid van de koffiemolen.

Welke maalstand van de koffiemolen moet ik gebruiken?

Bijna alle koffiemolens hebben een instelbare maalgraad. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen hoe fijn of grof je de bonen maalt. De maalstand die je kiest, heeft een duidelijke impact op de uiteindelijke smaak van de koffie, dus het is belangrijk om de maalgraad juist af te stellen.

Welke maalstand je moet gebruiken, hangt grotendeels af van de zetmethode. Gebruik je bijvoorbeeld een filter koffiezetapparaat, dan extraheert het water de koffie heel anders dan een french press. De juiste maalgraad zorgt ervoor dat de koffiedeeltjes niet te klein of te groot zijn voor de zetmethode, zodat de smaak in balans blijft.

Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden:

 • Turkse Koffie – Zeer fijn
 • Espresso – Fijn
 • Percolator – Medium Grof
 • Chemex – Grof
 • Snelfilter – Grof
 • Cafetière – Zeer Grof

Het aantal maalstanden is ook weer een eigenschap die per koffiemolen verschilt. Sommige koffiemolens hebben er slechts 5, terwijl anderen wel 20 maalstanden hebben. Het is niet voor iedereen nodig om zo veel mogelijk maalstanden te hebben.

Hoe meer maalstanden je hebt, des te nauwkeuriger je de maalgraad afstelt. Voor een beginner kan zoveel keuze overweldigend zijn, terwijl een ervaren barista de smaak juist tot in detail wilt afstellen. Kies dus een molen die aan jouw wensen voldoet, zonder dat je het daarmee te ingewikkeld voor jezelf maakt.

Welk type maalschijven is beter?

Ook het type maalschijven heeft een lichte uitwerking op de smaak van de koffie. Dit komt doordat de schijven de koffie op hoge snelheid malen. De schijven kunnen vlak of conisch zijn, en tegenwoordig zijn er zelfs hybride maalschijven: die hebben de eigenschappen van beide soorten maalschijven.

Conische maalschijven hebben de vorm van een kegel en vlakke maalschijven zijn plat. Door de vormen komt er bij vlakke maalschijven tijdens het malen meer hitte vrij, wat de smaak van de koffie in het nadeel kan beïnvloeden. De vorm vlakke maalschijven biedt echter ook een voordeel: een consistentere maling.

De ene soort maalschijven is dus niet per se beter dan de ander; elke vorm heeft weer andere voor- en nadelen.

Hoe maak je een koffiemolen schoon?

Hoe je een koffiemolen schoonmaakt, hangt af van de soort. Klassieke, houten koffiemolens reinig je bijvoorbeeld op een heel andere manier dan een strak model van roestvrij staal. Wat het schoonmaken van de koffiemolen betreft maken we dus onderscheid in materialen.

Om een houten koffiemolen schoon te maken, gebruik je nooit water, zelfs niet een doek die maar lichtjes vochtig is! Water en vocht komen het onderhoud van een houten koffiemolen en de onderdelen namelijk niet ten goede. Het zou zonde zijn om de molen te verpesten, dus gebruik altijd droge borstels.

Voor de onderdelen van houten koffiemolens zijn er speciale borstels te vinden. Het is best eenvoudig: je hoeft alleen de onderdelen schoon te vegen tot ze koffie- en stofvrij zijn. Let wel op dat je de borstels niet gebruikt als de haren vochtig zijn.

De maalschijven maak je schoon met koffiemolenreiniger, wat vaak als korrels wordt aangeleverd. Maal de korrels door de molen zoals je met koffiebonen zou doen. De molenreiniger absorbeert zo het vuil en maakt de maalschijven helemaal schoon.

Roestvrij staal en andere metaalsoorten kunnen wat beter tegen vocht. Je zou de behuizing van deze apparaten dus met een vochtige doek af kunnen nemen, maar voor de binnenkant is eigenlijk nooit vocht nodig.

Haal de losse onderdelen van de koffiemolen uit elkaar en gebruik weer een kwast of borstel om koffieresten weg te poetsen. Voor kleine details kun je voorzichtig een tandenstoker gebruiken. Om de maalschijven te reinigen gebruik je net als bij houten molens koffiemolenreiniger.

hero illustration

Hoe testen we koffiemolens?

Om de beste koffiemolen te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koffiemolen-test hebben we 202 koffiemolens vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze koffiemolen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze koffiemolen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne koffiemolen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte koffiemolen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 202 koffiemolens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste koffiemolens in een handige lijst

1 - Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Koffiemolen voor thuisgebruik: Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart

Voordelen

 • list plusDeze koffiemolen heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusHet ontwerp is fraai.
 • list plusHet is handig om te gebruiken.

Nadelen Bosch TSM6A013B - Koffiemolen zwart

 • list plusHet is lastig om schoon te maken.
 • list plusAls het niet vol is, maalt het niet altijd homogeen.
 • list plusEr is geen ruimte om het snoer op te bergen.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Met de Bosch TSM6A013B koffiemolen haal je een topklasse apparaat in huis. Het roestvrijstalen hakmes zorgt voor een fijne maling van jouw favoriete koffiebonen. En het beste van alles, je hebt de controle over de maalgraad. Door simpelweg de knop langer of korter ingedrukt te houden bepaal je zelf hoe fijn je de bonen maalt. Bovendien past er tot 75 gram aan koffiebonen in, genoeg voor een flinke pot koffie!

Wat deze koffiemolen echt onderscheidt van de rest is de veiligheid. Hij werkt alleen wanneer de deksel op de juiste manier gesloten is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ongelukjes. En als je bang bent voor lawaai, dan hoef je je geen zorgen te maken. De Bosch TSM6A013B koffiemolen is opmerkelijk stil, met een toerental van slechts 50 r/min.

Als je op zoek bent naar een koffiemolen die precies doet wat hij moet doen, dan is dit de perfecte keuze. De maalgraad is aanpasbaar, het apparaat is veilig en stil en het is gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het vermogen 180 W is, wat betekent dat het langer kan duren om de bonen te malen dan bij sommige andere koffiemolens. Maar dat is echt geen groot probleem.

Al met al, is de Bosch TSM6A013B koffiemolen een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige koffiemolen. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en stil, en het resultaat is een heerlijke kop koffie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Aigostar Natural 30RRJ Elektronische Koffiemolen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Aigostar Natural 30RRJ Elektronische Koffiemolen zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze koffiemolen is dat het een sterke motor heeft, waardoor het efficiënt gemalen koffie produceert.
 • list plusEen ander voordeel van deze koffiemolen is dat het een hoogwaardig ontwerp heeft.
 • list plusDeze koffiemolen heeft een nauwkeurige maalschaal voor verschillende koffiesoorten.

Nadelen Aigostar Natural 30RRJ Elektronische Koffiemolen zwart

 • list plusEen nadeel van deze koffiemolen is dat het een luid geluid produceert tijdens het malen.
 • list plusEen ander nadeel van deze koffiemolen is dat het een korte levensduur heeft.
 • list plusDeze koffiemolen heeft een kleine capaciteit.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een koffiemolen waarmee je niet alleen koffiebonen kunt malen, maar ook noten en andere bonen? Dan is de Aigostar Naturel 30RRJ de perfecte oplossing voor jou! Met een krachtige 200 watt motor maal je binnen 10 seconden tot wel 60 gram koffiebonen. Het transparante deksel zorgt ervoor dat je het maalproces van de bonen goed kunt volgen. De RVS mesjes zorgen voor een beter malingsresultaat en een langere levensduur. Bovendien maken deze mesjes geen krassen of vlekken.

De Aigostar Naturel 30RRJ is gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Vul de mengbeker, doe het deksel erop en druk deze naar beneden om met malen te beginnen. Door het afneembare deksel kun je de koffiemolen eenvoudig schoonmaken. Het meegeleverde borsteltje/lepel maakt het nog gemakkelijker om alle resten weg te vegen.

Wat deze koffiemolen uniek maakt, is dat je er niet alleen koffiebonen mee kunt malen. Ook noten, lijnzaad en andere bonen zijn geen probleem voor deze koffiemolen. Wist je dat je zelfs kruiden kunt malen met deze koffiemolen? Zo heb je altijd verse ingrediënten om mee te koken.

Het enige nadeel van deze koffiemolen is dat je hem niet langer dan 90 seconden achter elkaar moet laten malen om oververhitting te voorkomen. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de krachtige en veelzijdige Aigostar Naturel 30RRJ.

Kortom, als je op zoek bent naar een koffiemolen die niet alleen koffiebonen kan malen, maar ook noten, lijnzaad, bonen en kruiden, dan is de Aigostar Naturel 30RRJ de perfecte koffiemolen voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Krups Koffiemolen F20342 - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Krups Koffiemolen F20342 - Zwart

Voordelen

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze koffiemolen is goed.
 • list plusHet gebruik van deze koffiemolen is eenvoudig.
 • list plusDeze koffiemolen heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Krups Koffiemolen F20342 - Zwart

 • list plusHet is lastig schoon te maken.
 • list plusDeze koffiemolen heeft geen graadmeter voor de grofheid.
 • list plusHet is niet geschikt voor espresso.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.5

Wil jij maximaal genieten van de aroma's en smaken van verse koffie? Dan is de Krups Koffiemolen F20342 absoluut een aanwinst voor jouw keuken! Deze krachtige koffiemolen is niet alleen geschikt voor het malen van koffiebonen, maar ook voor het hakken en vermalen van noten, zaden, kruiden en specerijen. De RVS maalschijven zorgen voor een consistente maling in elke consistentie en het aanpasbare maalniveau geeft je de controle om de perfecte maling te bereiken. Met een inhoud van 85 gram kan je tot wel 12 kopjes koffie zetten.

Wat deze koffiemolen echt onderscheidt van anderen is de snelle en efficiënte maling. De topresultaten zijn binnen een handomdraai bereikt en je kan genieten van koffie met een volle smaak en aroma. Het apparaat is ook nog eens compact en gebruiksvriendelijk, waardoor het een praktische aanvulling is voor elke keuken.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Krups Koffiemolen F20342. Het apparaat maakt enigszins veel geluid en het is niet geschikt voor het malen van grote hoeveelheden koffiebonen tegelijk. Maar over het algemeen is dit een fantastische koffiemolen die zorgt voor een heerlijke koffie-ervaring.

Als je op zoek bent naar een koffiemolen die niet alleen geschikt is voor het malen van koffiebonen, maar ook voor het hakken en vermalen van noten, zaden, kruiden en specerijen, dan is de Krups Koffiemolen F20342 de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Koffiemolen Koffiemolen electrisch RVS wit | goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Koffiemolen Koffiemolen electrisch RVS wit | goud

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar de koffiemolen die jou helpt ‘s ochtends jouw dag goed te beginnen? Dan is deze koffiemolen het perfecte product! Deze elegante koffiemolen is de ideale elektrische koffiemolen waarmee jij jouw koffiebonen perfect maalt, keer op keer. Met een vermogen van 150 watt heb je binnen een mum van tijd jouw bonen gemalen. De koffiemolen gaat op een stille maar snelle manier te werk dankzij zijn dubbele blad van roestvrij staal. Tevens kun je het resultaat gemakkelijk zien door de transparante deksel, die ook als extra beveiliging dient. De koffiemalen werkt enkel als de deksel op de juiste manier gesloten is, zo kan er nooit iets misgaan. Met een ruime capaciteit van tot wel 50 gram koffiebonen, weet je zeker dat je nooit koffie te kort zult komen. Jouw voordelen ✓ Geluidsarm ✓ Snel en efficiënt malen ✓ Ruime capaciteit ✓ Extra veilig Hoog vermogen De koffiemolen is voorzien van een krachtig vermogen van 150 watt wat ervoor zorgt dat de koffiemolen alle bonen op een krachtige manier maalt. Snel en efficiënt malen Doordat de koffiemolen is uitgerust met een mes dat niet een maar twee snijkanten heeft, zijn de koffiebonen binnen een mum van tijd perfect fijngemalen. Extra veilig Deze handige koffiemolen is meer dan alleen maar stijlvol. Deze koffiemolen is namelijk ook uitgerust met een extra beveiliging. Zo kan de koffiemolen niet aanspringen zodra de handig transparante deksel er niet goed op zit. Extra veilig dus als jij jouw koffiebonen erin giet. Ruime capaciteit Aan ruimte komt deze handige koffiemolen overigens ook niets te kort. Met een capaciteit van tot wel 75 gram koffiebonen kun jij ervoor zorgen dat jij en jouw gasten nooit zonder versgemalen koffie zitten. Verpakkingsinhoud - Koffiemolen - 1x Handleiding Bestel jouw koffiemolen vandaag en binnen een mum van tijd kun ook jij genieten van de beste gemalen koffiebonen! Specificaties: ✓ Vermogen van 150W ✓ Capaciteit van 75g ✓ Bescherming tegen het draaien zonder deksel ✓ Voeding via lichtnet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5 - Aigostar Breath 30CFR - Elektrische zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Aigostar Breath 30CFR - Elektrische zwart

Voordelen

 • list plusDeze koffiemolen heeft een krachtige motor met een vermogen van 200 watt, waardoor de koffiebonen snel gemalen worden.
 • list plusJe kunt de gewenste tijd instellen met de ingebouwde timer.
 • list plusHet is compact en neemt weinig ruimte in beslag.

Nadelen Aigostar Breath 30CFR - Elektrische zwart

 • list plusDeze koffiemolen heeft geen verstelbare maalschijf, waardoor je geen verschillende korrelgroottes kunt maken.
 • list plusDeze koffiemolen heeft geen anti-slip voetjes, waardoor hij kan verschuiven tijdens het malen.
 • list plusDeze koffiemolen heeft geen automatische uitschakelfunctie, waardoor je de koffiemolen handmatig moet uitschakelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een krachtige koffiemolen die snel en gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Aigostar Breath 30CFR de perfecte keuze. Met een vermogen van 150 watt kan deze koffiemolen tot 60 gram koffiebonen in slechts 10 seconden malen. Het transparante deksel maakt het gemakkelijk om het maalproces te volgen en de RVS mesjes zorgen voor een perfecte maling zonder krassen of vlekken achter te laten.

Maar deze koffiemolen kan meer dan alleen koffie malen. Je kunt er ook noten, lijnzaad en andere bonen mee bewerken. Dit maakt de Aigostar Breath 30CFR veelzijdig en handig in de keuken. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardig RVS en is 100% BPA-vrij, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke chemicaliën in je koffie.

Een ander voordeel is het snoer van 1 meter lang, wat betekent dat je de koffiemolen gemakkelijk kunt gebruiken waar je maar wilt. Het enige nadeel is dat het maal niveau niet aanpasbaar is. Maar als je gewoon op zoek bent naar een krachtige, gemakkelijk te gebruiken koffiemolen, dan is de Aigostar Breath 30CFR zeker het overwegen waard.

Als koffieliefhebber kan ik deze koffiemolen zeker aanbevelen. Het is snel, krachtig en gemakkelijk te gebruiken. En het feit dat het ook noten en andere bonen kan malen, maakt het echt veelzijdig. Het enige nadeel is het ontbreken van een aanpasbaar maal niveau, maar als je gewoon op zoek bent naar een goede koffiemolen, dan is dit geen groot probleem. Kortom, de Aigostar Breath 30CFR is een geweldige keuze voor elke koffieliefhebber die op zoek is naar een betrouwbare koffiemolen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Bosch TSM6A017C - Koffiemolen crème

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Bosch TSM6A017C - Koffiemolen crème

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze koffiemolen is dat hij gemakkelijk te gebruiken is en een voordelige prijs-kwaliteitverhouding heeft.
 • list plusDeze koffiemolen is stijlvol ontworpen en degelijk gebouwd.
 • list plusHet is praktisch in gebruik.

Nadelen Bosch TSM6A017C - Koffiemolen crème

 • list plusHet is moeilijk proper te maken.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen opbergruimte is voor het snoer.
 • list plusHet maalt niet altijd homogeen als de koffiemolen niet vol is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een koffiemolen die niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens stijlvol uitziet? Dan is de Bosch TSM6A017C in crème echt iets voor jou! Met een vermogen van 180 Watt en een toerental van 50 r/min maalt deze koffiemolen jouw bonen in een handomdraai fijn. Het niveau van de maling is aanpasbaar, waardoor je de perfecte maalgraad kunt kiezen voor jouw favoriete koffie. Dit is vooral handig als je verschillende soorten koffiebonen gebruikt en hier verschillende smaken uit wilt halen.

Wat deze koffiemolen ook uniek maakt, is het materiaal van de maalschijven, namelijk roestvrij staal. Hierdoor maalt de Bosch TSM6A017C niet alleen snel, maar ook nog eens heel precies. Daarnaast heeft de koffiemolen een ingebouwd veiligheidssysteem en een aan/uitschakelaar. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ongelukjes en kun je de koffiemolen makkelijk bedienen.

De Bosch TSM6A017C heeft ook een compact formaat, met een diameter van 9 cm en een hoogte van 170 mm. Hierdoor past hij makkelijk in iedere keuken. Met een koffiebonen capaciteit van 75 gram kun je genoeg koffie malen voor een paar kopjes.

Het enige nadeel van deze koffiemolen is dat hij niet beschikt over een automatisch doseersysteem en variabele snelheid. Hierdoor moet je zelf de bonen toevoegen en de maalgraad bepalen. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en stijlvolle koffiemolen die snel en precies maalt, dan is de Bosch TSM6A017C echt iets voor jou!

Persoonlijk vind ik deze koffiemolen een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koffiemolen die niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens mooi uitziet. Het compacte formaat en de precisie van de maalschijven zijn zeker pluspunten. Het ontbreken van een automatisch doseersysteem en variabele snelheid is voor mij persoonlijk geen groot probleem, omdat ik het fijn vind om zelf de controle te hebben over de maalgraad. Al met al, een goede keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatieve koffiemolen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen 31 standen zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Koffiemolen voor espresso: KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen 31 standen zwart/zilver

Voordelen

 • list plusHet grote bonenreservoir maakt het mogelijk om meer kopjes koffie tegelijkertijd te maken.
 • list plusDoor de verschillende maalgraden is het mogelijk om de perfecte koffie te maken voor jouw smaak.
 • list plusDeze koffiemolen maalt rap en effectief.

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen 31 standen zwart/zilver

 • list plusDeze koffiemolen maalt niet altijd uniform, waardoor er grove stukken koffie kunnen blijven zitten.
 • list plusOmdat de koffiemolen geen klein volumes heeft, is het niet mogelijk om kleine hoeveelheden koffiebonen te malen.
 • list plusDe maalindicator geeft niet altijd de juiste fijnheid van de gemalen koffie aan.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

Wil jij ook genieten van de beste koffie? Dan is de KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen de perfecte oplossing voor jou. Met maar liefst 31 standen is deze koffiemolen geschikt voor elke koffiespecialiteit. Of je nu houdt van een sterke espresso of een milde filterkoffie, met deze koffiemolen maal je jouw bonen precies zoals jij het wilt.

Het vermogen van 200W zorgt ervoor dat de koffiemolen snel en effectief de bonen kan malen. Het RVS materiaal van de maalschijven zorgt voor een consistente maling en is duurzaam in gebruik. Door de aanpasbare maalniveaus kun je gemakkelijk de grofheid van de maling aanpassen, waardoor je altijd de perfecte kop koffie kunt zetten.

Deze koffiemolen heeft een bonenreservoir van 200 gram, wat voldoende is voor wel 12 kopjes koffie. Binnen 30 seconden heb je genoeg koffiepoeder voor 12 kopjes en als je alleen een kopje koffie wilt, duurt dat slechts 7 seconden. Dankzij het veiligheidsslot hoef je je geen zorgen te maken over ongelukken tijdens het malen.

Het schoonmaken van de koffiemolen is eenvoudig en snel dankzij de meegeleverde doseerlepel en borsteltje. Hierdoor blijft de molen altijd schoon en hygiënisch in gebruik.

Wat deze koffiemolen echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de maalschijven uit te schakelen. Hierdoor kun je de bonen malen zonder het geluid van de maalschijven te horen. Ideaal voor vroege ochtenden of late avonden wanneer je niemand wilt storen.

Kortom, de KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen is een geweldige aanvulling op elke keuken. Het biedt niet alleen een consistente maling, maar ook gebruiksgemak en veelzijdigheid. Of je nu een koffieliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een betere manier om koffie te zetten, deze koffiemolen is de perfecte keuze.

Persoonlijk vind ik de mogelijkheid om de maalschijven uit te schakelen een zeer handige functie. Ook de consistente maling en het gebruiksgemak zijn grote pluspunten. Het enige nadeel is dat de koffiemolen vrij groot is, waardoor het wat ruimte in de keuken inneemt. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze koffiemolen en zou ik het zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen beige | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen beige | zwart

Voordelen

 • list plusHet robuste ontwerp van deze koffiemolen garandeert een lange levensduur.
 • list plusDoor het kleine formaat en het aantrekkelijke design is het een handig apparaat.
 • list plusDe maler is makkelijk schoon te maken.

Nadelen KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen beige | zwart

 • list plusHet kan heet worden als de maler langer gebruikt wordt.
 • list plusHet maximale malvermogen van het apparaat is 80 gram.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen ontdekt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

De KitchenApp Retro koffiemolen is de ideale elektrische koffiemolen voor de echte koffieliefhebber. Met zijn krachtige 200W motor en roestvrijstalen messen maalt hij niet alleen koffiebonen, maar ook verschillende kruiden, noten, granen en zout. Deze multifunctionele krachtpatser kan tot wel 80g koffiebonen per keer vermalen, goed voor maar liefst 12 kopjes koffie. Het snoer kan netjes worden opgeborgen onder de koffiemolen en de kom is verplaatsbaar, waardoor het malen nog gemakkelijker wordt.

Het mooie design van de koffiemolen is een echte eye-catcher in elke keuken. De koffiemolen is verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart. De maalgraad van de koffiebonen is aanpasbaar door langer of korter te vermalen. Zo kan je zelf bepalen hoe fijn of grof je de koffiebonen wilt hebben. Met een zeer grove maalgraad van 5 seconden tot een fijne maalgraad van 20 seconden heb je altijd de perfect gemalen koffiebonen voor jouw favoriete koffie.

De KitchenApp Retro koffiemolen is een geweldige aanvulling op jouw keuken. Het is niet alleen een koffiemolen, maar ook geschikt voor het malen van verschillende kruiden, noten, granen en zout. Het maakt niet uit of je een echte koffiekenner bent of gewoon van gemak houdt, deze koffiemolen is voor iedereen geschikt. De nadelen van deze koffiemolen zijn er eigenlijk niet. Het is een geweldige koffiemolen die doet wat hij moet doen en er ook nog eens leuk uitziet in jouw keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Solis Scala Zero Static 1662 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Koffiemolen voor professioneel gebruik: Solis Scala Zero Static 1662 zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.4

De Solis Scala Zero Static 1662 zwart is een onmisbare koffiemaler voor de echte koffieliefhebber. Deze koffiemaler onderscheidt zich door zijn Zero Static technologie, waardoor de gemalen koffie vrij van statische lading is. Hierdoor doseer je de gemalen koffie nog preciezer en gaat er minder koffie verloren. Met de 24 maalstanden maal je jouw koffiebonen gemakkelijk in verschillende standen van grof naar fijn, waardoor je altijd de juiste maalgraad voor jouw espressomachine, filterkoffieapparaat of cafetière instelt. Dankzij de timer en start/stop-knop doseer je nauwkeurig de hoeveelheid gemalen koffie. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 300 gram en is luchtdicht en UV-bestendig, waardoor de koffiebonen langer vers blijven en het aroma beter behouden blijft.

De Solis Scala Zero Static 1662 zwart is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan jouw keuken. Het apparaat heeft een vermogen van 100 W, en de maalschijven zijn gemaakt van edelstaal. Het toerental is 420 r/min, wat zorgt voor een snelle en gelijkmatige maling van de koffiebonen.

Deze koffiemaler is geschikt voor alle soorten koffiebonen, en zorgt altijd voor de perfecte maling. Het enige nadeel is dat de koffiemolen zonder filterhouder geleverd wordt. Maar al met al is de Solis Scala Zero Static 1662 zwart een fantastische koffiemaler die ervoor zorgt dat je altijd kunt genieten van de perfecte kop koffie!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze koffiemolen is dat het snel en stil is.
 • list plusHet is een voordeel dat de koffiemolen een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusDe koffiemolen is compact en eenvoudig te bedienen.

Nadelen Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart

 • list plusEen nadeel van de koffiemolen is dat het lastig is om de bonen uit de bodem te scheppen.
 • list plusDe koffiemolen is iets minder mooi dan op de website gepresenteerd.
 • list plusEen nadeel is dat er geen borstel bij de koffiemolen is om het toestel mee schoon te maken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar een koffiemolen die jou de perfecte maling geeft voor jouw kopje koffie? Dan is de Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart een goede optie voor jou! Met deze koffiemolen kun je de grofheid van jouw koffiebonen precies bepalen, zodat je altijd de perfecte maling hebt voor jouw koffie!

Wat deze koffiemolen echt onderscheidt van andere koffiemolens is het ruime reservoir, waarmee je tot wel 65 gram koffiebonen kunt malen. Dit is genoeg voor 10 espresso kopjes! Daarnaast kun je deze koffiemolen ook gebruiken voor het malen van kruiden en zaden. Het materiaal van de maalschijven is van RVS en het toerental is 1200 r/min, wat zorgt voor een snelle en efficiënte maling. Het vermogen van de koffiemolen is 160 W.

Het beste gebruik voor deze koffiemolen is voor espresso, cappuccino of latte macchiato. Voor de echte koffieliefhebber is niks lekkerder dan de geur van heerlijk vers gemalen koffiebonen en met deze koffiemolen kun je deze geur elke dag in jouw keuken hebben!

De voordelen van deze koffiemolen zijn dat het ruime reservoir genoeg is voor 10 espresso kopjes en dat je de grofheid van de koffiebonen precies kunt bepalen. Daarnaast kun je deze koffiemolen ook gebruiken voor het malen van kruiden en zaden. Een klein nadeel is dat de koffiemolen vrij groot is en dus wat ruimte in beslag neemt op jouw aanrecht.

In mijn ogen is de Leonomics Koffiemolen Elektrisch - Bonenmaler zwart een goede keuze voor iedereen die van verse koffie houdt en graag zelf de grofheid van de koffiebonen bepaalt. Het ruime reservoir en de mogelijkheid om ook kruiden en zaden te malen maken deze koffiemolen extra veelzijdig!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 januari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koffiemolens. Er zijn namelijk 202 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!