De Bestenu Koffiemolen Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/14/2020


Perfect gemalen koffiebonen vormen het belangrijkste ingrediënt voor een heerlijke kop koffie. Met de beste koffiemolen wordt het malen een eitje, maar welke koffiemolens zijn goed? Hier lees je alles wat je moet weten om de ideale koffiemolen te kiezen.

Welke soorten koffiemolens zijn er?

show product content

Op het gebied van koffiemolens is er voor ieder wat wils. Om te beginnen zijn er handmatige en elektrische koffiemolens. De handmatige molens kennen ook weer allerlei onderlinge verschillen, maar hebben allemaal de overeenkomst dat je de bonen zelf maalt door aan het hendeltje te draaien.

Het kost wat meer tijd om koffie handmatig te malen, maar deze methode kost je geen elektriciteit. Dat is dus ook erg handig als je reist en graag jouw vertrouwde koffiemolen meeneemt.

Onder de handmatige koffiemolens zijn er ook een paar verschillende types: de klassieke, houten koffiemolen en de moderne variant. De klassieke molens zien er indrukwekkend uit en malen niet alleen lekkere koffiebonen, maar zijn ook een echt pronkstuk in huis. Daartegenover is de moderne koffiemolen, die op functie gebouwd is en een strak uiterlijk heeft, vaak van RVS gemaakt.

Elektrische koffiemolens zijn juist echte keukenapparaten. Ze moeten vaak ingeplugd worden en doen al het werk voor je. Vooral als je met grote hoeveelheden werkt, kan dat een hoop schelen.

Er zijn nog meer eigenschappen die per koffiemolen verschillen, zoals het aantal maalstanden, het type maalschijven en eventuele extra functies. Moderne, elektrische koffiemolens kunnen bijvoorbeeld digitale instellingen hebben. De maalstanden en maalschijven bespreken we verderop in deze koopgids wat uitgebreider.

Kan ik elke soort koffieboon gebruiken in een koffiemolen?

show product content

De soort koffiebonen die je in een koffiemolen gebruikt, is een kwestie van smaak. De grootte en kleur van de boon verschilt per soort, maar dit heeft verder geen invloed op de bruikbaarheid van de koffiemolen.

Welke maalstand van de koffiemolen moet ik gebruiken?

show product content

Bijna alle koffiemolens hebben een instelbare maalgraad. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen hoe fijn of grof je de bonen maalt. De maalstand die je kiest, heeft een duidelijke impact op de uiteindelijke smaak van de koffie, dus het is belangrijk om de maalgraad juist af te stellen.

Welke maalstand je moet gebruiken, hangt grotendeels af van de zetmethode. Gebruik je bijvoorbeeld een filter koffiezetapparaat, dan extraheert het water de koffie heel anders dan een french press. De juiste maalgraad zorgt ervoor dat de koffiedeeltjes niet te klein of te groot zijn voor de zetmethode, zodat de smaak in balans blijft.

Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Turkse Koffie – Zeer fijn
  • Espresso – Fijn
  • Percolator – Medium Grof
  • Chemex – Grof
  • Snelfilter – Grof
  • Cafetière – Zeer Grof

Het aantal maalstanden is ook weer een eigenschap die per koffiemolen verschilt. Sommige koffiemolens hebben er slechts 5, terwijl anderen wel 20 maalstanden hebben. Het is niet voor iedereen nodig om zo veel mogelijk maalstanden te hebben.

Hoe meer maalstanden je hebt, des te nauwkeuriger je de maalgraad afstelt. Voor een beginner kan zoveel keuze overweldigend zijn, terwijl een ervaren barista de smaak juist tot in detail wilt afstellen. Kies dus een molen die aan jouw wensen voldoet, zonder dat je het daarmee te ingewikkeld voor jezelf maakt.

Welk type maalschijven is beter?

show product content

Ook het type maalschijven heeft een lichte uitwerking op de smaak van de koffie. Dit komt doordat de schijven de koffie op hoge snelheid malen. De schijven kunnen vlak of conisch zijn, en tegenwoordig zijn er zelfs hybride maalschijven: die hebben de eigenschappen van beide soorten maalschijven.

Conische maalschijven hebben de vorm van een kegel en vlakke maalschijven zijn plat. Door de vormen komt er bij vlakke maalschijven tijdens het malen meer hitte vrij, wat de smaak van de koffie in het nadeel kan beïnvloeden. De vorm vlakke maalschijven biedt echter ook een voordeel: een consistentere maling.

De ene soort maalschijven is dus niet per se beter dan de ander; elke vorm heeft weer andere voor- en nadelen.

Hoe maak je een koffiemolen schoon?

show product content

Hoe je een koffiemolen schoonmaakt, hangt af van de soort. Klassieke, houten koffiemolens reinig je bijvoorbeeld op een heel andere manier dan een strak model van roestvrij staal. Wat het schoonmaken van de koffiemolen betreft maken we dus onderscheid in materialen.

Om een houten koffiemolen schoon te maken, gebruik je nooit water, zelfs niet een doek die maar lichtjes vochtig is! Water en vocht komen het onderhoud van een houten koffiemolen en de onderdelen namelijk niet ten goede. Het zou zonde zijn om de molen te verpesten, dus gebruik altijd droge borstels.

Voor de onderdelen van houten koffiemolens zijn er speciale borstels te vinden. Het is best eenvoudig: je hoeft alleen de onderdelen schoon te vegen tot ze koffie- en stofvrij zijn. Let wel op dat je de borstels niet gebruikt als de haren vochtig zijn.

De maalschijven maak je schoon met koffiemolenreiniger, wat vaak als korrels wordt aangeleverd. Maal de korrels door de molen zoals je met koffiebonen zou doen. De molenreiniger absorbeert zo het vuil en maakt de maalschijven helemaal schoon.

Roestvrij staal en andere metaalsoorten kunnen wat beter tegen vocht. Je zou de behuizing van deze apparaten dus met een vochtige doek af kunnen nemen, maar voor de binnenkant is eigenlijk nooit vocht nodig.

Haal de losse onderdelen van de koffiemolen uit elkaar en gebruik weer een kwast of borstel om koffieresten weg te poetsen. Voor kleine details kun je voorzichtig een tandenstoker gebruiken. Om de maalschijven te reinigen gebruik je net als bij houten molens koffiemolenreiniger.

Hoe komt deze super Koffiemolen ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de speurtocht naar de beste Koffiemolen ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Koffiemolens, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Koffiemolens die op de markt zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Koffiemolens het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Koffiemolens stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Koffiemolens in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met deze Bosch TSM6A013B koffiemolen heb je in een handomdraai heerlijke versgemalen bonen. De koffiemolen bevat een roestvrijstaal hakmes voor een hoge precisie en fijne maling. De maalgraad bepaal je zelf, afhankelijk van hoe kort of lang je de knop ingedrukt houdt. Er past tot 75 gram aan koffiebonen in en uit veiligheid functioneert hij alleen met de deksel dicht

1. Bosch TSM6A013B - Koffiemolen - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met deze Bosch TSM6A011W koffiemolen heb je in een handomdraai heerlijke versgemalen bonen. De koffiemolen bevat een roestvrijstaal hakmes voor een hoge precisie en fijne maling. De maalgraad bepaald je zelf, afhankelijk van hoe kort of lang je de knop ingedrukt houdt. Er past tot 75 gram aan koffiebonen in en uit veiligheid functioneert hij alleen met de deksel dicht

2. Bosch TSM6A011W - Koffiemolen - Wit


Product informatiePlus or Show more

Versgemalen koffiebonen voor echte koffieliefhebbers. Fijngemalen koffie voor een sterke, aromatische espresso of iets grover gemalen voor filterkoffie – met de Melitta Molino® elektrische koffiemolen kunt u koffie malen voor elke gelegenheid. De gewenste hoeveelheid koffie wordt volledig automatisch gemalen uit het bonenreservoir met een inhoud van 200 g. - Koffiehoeveelheid instelbaar van 2 tot 14 kopjes - 100 W - Bonenreservoir met een inhoud van 200 g en afneembaar deksel - Maalgraad met 17 instellingen - Doorzichtig, uitneembaar opvangbakje voor de gemalen koffie met deksel - Uitneembare maalschijf - Automatische uitschakeling - Geïntegreerde snoeropbergruimte - Veiligheid getest door SGS Maalgraad met 17 instellingen Met de Melitta Molino® kunt u de maalgraad instellen volgens uw persoonlijke voorkeur. Er zijn maar liefst 17 instellingen, van heel fijn (1) tot heel grof (17). De Melitta Molino® kan dus koffiebonen malen voor elke gelegenheid – van fijngemalen koffie voor een aromatische espresso tot grofgemalen koffie voor filterkoffiezetapparaten of cafetières. Koffiehoeveelheid instelbaar van 2 tot 14 kopjes Met de draaiknop voor het aantal kopjes kan gemakkelijk de juiste hoeveelheid koffie worden gekozen voor 2 tot 14 kopjes. De Melitta Molino® zal de gekozen hoeveelheid dan malen. Maximale inhoud van 200 g koffiebonen Het bonenreservoir van de Melitta Molino® heeft een afneembaar deksel en kan gemakkelijk worden gevuld met maximaal 200 g koffiebonen. Professionele schijfmolen met uitneembare maalschijf Dit type koffiemolen wordt ook gebruikt door professionals. Door de afstand tussen de twee maalschijven in te stellen, wordt een gelijkmatige maalgraad verkregen. De uitvoering van de molen en de krachtige motor garanderen een snel en uitstekend maalresultaat. Automatische uitschakeling Het malen start met één druk op de knop. Zodra de koffie is gemalen, wordt de Melitta Molino® automatisch uitgeschakeld. Eenvoudig te reinigen Dankzij de afzonderlijke, uitneembare onderdelen (maalschijf, opvangbakje voor de gemalen koffie en deksel van het bonenreservoir) kan de Melitta Molino® na gebruik snel en eenvoudig worden gereinigd.

3. Melitta Molino - Koffiemolen - Zwart/rood


Product informatiePlus or Show more

Koffieliefhebbers kunnen met de Aigostar Oval opgelucht adem halen. Met het 2-vleugelige mes maal je niet alleen koffiebonen fijn maar kun je er ook noten, lijnzaad of andere bonen mee bewerken. De bonenmaler is alleen geschikt om droge ingredienten mee te malen. Dankzij de krachtige 200 watt motor kun je een beker koffiebonen snel en gemakkelijk fijn malen. In de mengbeker is af te lezen tot waar deze maximaal gevuld mag worden. Vul de mengbeker, doe het deksel erop en druk deze naar beneden om met malen te beginnen. Laat het apparaat niet langer dan 90 seconden achter elkaar malen om oververhitting te voorkomen. Geef de bonenmaler tussen maalbeurten door genoeg tijd om af te koelen. Met het meegeleverde borsteltje veeg je de resten eenvoudig weg. Kenmerken: Vermogen: 200W Geschikt voor droge ingrediënten 2 vleugelig mes 1 snelheid

4. Aigostar Oval 30QOW - Koffiemolen - zwart


Product informatiePlus or Show more

Wil jij graag de maling van je koffiebonen in eigen handen hebben? Een elektrische koffiemolen die stil in gebruik is? De KitchenBrothers koffiemolen is super eenvoudig in gebruik met het one-touch design. Zet de afneembare maalbeker veilig in de vaatwasser. Dankzij het slimme snoeroprolsysteem in de bodem heb je bovendien nooit meer last van rommelige snoeren. Wist je dat je deze koffiemolen zelfs kunt gebruiken voor kruiden? We leggen het je graag allemaal uit! Espresso, americano of cappuccino Niks is lekkerder dan de geur van heerlijk vers gemalen koffiebonen. Maak jij je koffie met een percolator, een French press, of heb je een luxe espressomachine staan? De KitchenBrothers koffiemolen is je beste vriend bij iedere zetmethode en voor elk type koffie! Fijne of grove maling Zoals jij als koffieliefhebber weet, de maling van de koffiebonen bepaalt de kwaliteit van de kop koffie! Met één knop bepaal je precies hoe lang je de koffiebonen maalt. Creëer de perfecte textuur en tegendruk! ℹ Doorgaans wil je niet langer dan 5 - 30 seconden malen. De dikte van de maling voor een perfecte espresso zorgt dat het hete water in 25 seconden door de koffiemaling heen druipt. KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen ✅ Stiller dan de meeste elektrische koffiemolens ✅ Eenvoudige bediening met één knop ✅ Slim snoer opslagsysteem in bodem ✅ Maalkamer is vaatwasser vriendelijk ✅ Duurzame RVS snijbladen Afneembare maalkamer Je wilt natuurlijk een heerlijk bakje koffie van versgemalen bonen. Maar niemand zit te wachten op onnodig veel troep! Daarom heeft deze koffiemolen heeft een afneembare maalkamer. Zo kun je de maalkamer makkelijk vullen met bonen zonder te morsen. Na het malen kun je de plastic maalkamer gewoon in de vaatwasser zetten! Slim snoer oprolsysteem Stoor jij je ook zo aan het rommelige gezicht van een keuken vol snoeren van ongebruikte apparaten? De koffiemolen van KitchenBrothers heeft een superhandig oprolsysteem in de bodem voor het snoer. Je rolt het snoer in het apparaat, net als bij een stofzuiger. Opgeruimd staat netjes! Maalt koffie en kruiden Verse kruiden maken elk gerecht af. Waarom zou je moeilijk doen met een schaar of keukenmes? Je kunt de KitchenBrothers koffiemolen ook gebruiken om verse kruiden te versnipperen. In 5 seconden ben je klaar! Specificaties: ▶ Inhoud: 1x Koffiemolen - 1x Handleiding - 1x Rating Label - 1x Schoonmaakkwastje ▶ Merk: KitchenBrothers ▶ Kleur: Zwart ▶ Materiaal: ABS Plastic + RVS ▶ Certificaten: CE/EMC/GS/ROHS/CB/LFGB ▶ Lengte: 9,30 cm ▶ Hoogte: 18,50 cm ▶ Breedte: 9,30 cm ▶ Gewicht: 650 GR ▶ Capaciteit: 40 Gr (12 kopjes koffie) ▶ Stroomvoorziening: 120V/220~240V ▶ Verbruik: 120W ▶ Geschikt voor kruiden: Ja ▶ Afneembare maalkamer: Ja ▶ Snoer rolt op in bodem: Ja ▶ One-touch bediening: Ja

5. KitchenBrothers Elektrische Koffiemolen - Bonenmaler voor Verse Koffiebonen - 120W - Voor Espressomachine / French Press / Percolator etc. - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Vermaal verse koffie op snelle en efficiënte wijze met de krachtige KRUPS koffiemolen, een veelzijdig apparaat dat ook gebruikt kan worden om noten, zaden, kruiden en specerijen te hakken of vermalen. Dankzij een compact design en gestroomlijnd aangezicht, is deze elektrische koffiemolen een praktische, gebruiksvriendelijke aanvulling voor elke keuken. Productvoordelen van de Krups F2034 koffiemolen ✅ Maximaal aroma en volle smaak ✅ Grote malingscapaciteit ✅ Snelle, consistente maling ✅ Ook geschikt voor het malen van bijvoorbeeld noten, zaden en kruiden Extra informatie Maximaal aroma en volle smaak: Als je de tijd neemt om koffie te maken van versgemalen koffiebonen, zal je van koffie kunnen genieten met een aromatische, robuuste, volle smaak. Grote malingscapaciteit Deze perfecte molen voor elke situatie heeft een inhoud van tot wel 85 gram voor bonen, voor tot wel 12 kopjes koffie; ideaal voor dagelijks gebruik en als er gasten komen. Snelle, consistente maling De topresultaten van de hoogwaardige maling zijn binnen een handomdraai bereikt en er wordt gelijkmatig gemalen in elke consistentie, dankzij een ovalen ontwerp met roestvrijstalen messen. Veelzijdigheid voor alle malingsbehoeftes Deze veelzijdige molen is niet alleen geschikt voor het malen van koffiebonen; je kan er ook smaakvolle topresultaten mee bereiken als het om het hakken of vermalen van noten, zaden, kruiden en specerijen gaat. Als extra veiligheidsmaatregel, zullen de messen alleen draaien als de deksel veilig op de molen zit; je kan dus met een gerust hart koffie en andere ingrediënten vermalen.

6. Krups F20342 - Koffiemolen


Product informatiePlus or Show more

Dit Tristar KM-2270 koffiebonenmaler heeft een capaciteit van het bonenreservoir van 70 gram en een vermogen van 150 W. Het materiaal van de behuizing is metaal.

7. Tristar Koffiemolen KM-2270 - RVS


Product informatiePlus or Show more

Met de DeLonghi KG89 Koffiemolen kies je uit 18 verschillende maalstanden om koffiebonen grof tot fijn te malen. Vul het bonenreservoir met bonen en kies zelf voor hoeveel kopjes je koffie wilt malen. Dit kan tot aan 12 kopjes. De gemalen koffie belandt vanzelf in de opvangbak dat een inhoud heeft van 120 gram. De handige rubberen antislipvoetjes zorgen ervoor dat de koffiemolen tijdens het malen netjes op zijn plek blijft staan.

8. DeLonghi KG89 Koffiemolen


Product informatiePlus or Show more

Koffieliefhebbers kunnen met de Aigostar Breath opgelucht adem halen. Deze koffiemolen maalt tot 60 gram koffie in één keer. Bovendien maal je niet alleen koffie fijn met het 2-vleugelige mes maar kun je er ook noten, lijnzaad of andere bonen mee bewerken. Krachtig, snel en makkelijk in gebruik Dankzij de krachtige 150 watt motor kun je een beker koffiebonen (tot 60 gram) met één druk op de knop, binnen 10 seconden malen. Door het transparante, afneembare deksel kun je het maalproces van de bonen controleren. De koffiemolen is gemaakt van hoogwaardig RVS en is 100% BPA vrij. RVS Mesjes De RVS mesjes zorgen voor een beter malingsresultaat en een langere levensduur, tevens maken deze mesjes geen krassen en/of vlekken. Kenmerken: Vermogen: 150 watt Capaciteit: 60 gram Snoerlengte: 1 meter 1 snelheid Transparante deksel Binnen 10 seconden gemalen

9. Aigostar Breath 30CFR - Koffiemolen


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koffiemolens er zijn namelijk 192 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Koffiemolen kopen.