Bestenu

Wat is de beste volautomatische koffiemachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede volautomatische koffiemachine is een lastige opdracht. Wat is de beste volautomatische koffiemachine van 2023? Na het analyseren van 118 volautomatische koffiemachines kwam de BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver als beste getest uit onze volautomatische koffiemachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de volautomatische koffiemachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 volautomatische koffiemachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame volautomatische koffiemachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste volautomatische koffiemachines

1Score: 10
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver
BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
BluMill zwart , rosé goud
Beste Volautomatische koffiemachine voor koffieliefhebbers
BluMill zwart , rosé goud
BluMill
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart
De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Krups EA8150 zwart
Beste Volautomatische koffiemachine voor thuisgebruik
Krups EA8150 zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Siemens TI351209RW matzwart | zilver
Siemens TI351209RW matzwart | zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Melitta Avanza Mystic Titan zwart
Melitta Avanza Mystic Titan zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart
Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium
Beste Volautomatische koffiemachine voor horeca
Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
De'Longhi Magnifica S Smart ECAM zwart | zilver
De'Longhi Magnifica S Smart ECAM zwart | zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Volautomatische Koffiemachine Koopgids

Je bent een koffieliefhebber en daarom op zoek naar de beste koffiemachine. Veel mensen geven de voorkeur aan een volautomatische koffiemachine. Waarom dit is en waar je op let bij de aankoop van zo'n apparaat, lees je in de onderstaande koopgids!

Hoe maak je een volautomatische koffiemachine schoon?

Het is belangrijk dat je je volautomatische koffiemachine goed schoon houdt, want achterstallig onderhoud beïnvloedt de smaak van je koffie op een negatieve manier. Spoel daarom je koffiemachine elke dag door en reinig de onderdelen die in contact komen met melk.

Door alles goed schoon te houden geef je bacteriën geen kans en voorkom je bovendien verstoppingen. Als eerste maak je dagelijks de watertank schoon door deze om te spoelen en af te drogen. Vervolgens maak je het lekbakje leeg en spoel je deze ook om. Vergeet ook het rooster niet.

Het opvangbakje voor de koffiedrab maak je ook leeg. Vergeet deze niet schoon te maken: dit is de ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die in aanraking komen met melk. De meeste koffiemachines hebben een automatische spoelstand. Eens per maand voeg je een reinigingsmiddel toe, en de machine doet de rest.

Heeft de machine een geïntegreerde melk kan, dan heeft deze een automatisch reinigingsprogramma. Met één druk op de knop doorloopt je koffiemachine het reinigingsprogramma. Vergeet je koffiemachine ook niet te ontkalken. Volg hiervoor de instructies van je koffiemachine.

Wat voor bonen kun je gebruiken met een volautomatische koffiemachine?

Je gebruikt koffiebonen naar keuze. Er zijn verschillende koffiebonen te krijgen. De meest bekende zijn de arabicabonen en robustabonen. De meest gedronken koffie is gemaakt van de arabicaboon. De robustaboon is iets bitterder en wordt hierdoor nooit puur gedronken, maar wel in melanges.

Hoe langer de koffieboon is gebrand, hoe intensiever de smaak van de koffie. Houd je niet van sterke koffie, kies dan voor een lichtere koffieboon. In de lichtere koffiebonen vind je de fruittonen terug: deze geven een frisse afdronk.

Het komt bij koffiebonen vooral neer op smaak. Dat maakt experimenteren net leuk! Probeer verschillende melanges en kom er op die manier achter welke koffie voor jou is. Je vindt vaak proefpakketjes van verschillende merken. Deze geven je de kans om op een voordelige manier verschillende bonen uit te proberen.

Wat voor maalschijven zijn het beste in een volautomatische koffiemachine?

Er zijn verschillende maalschijven. Hoe dan ook zijn deze beter dan mesjes. Deze hakken de koffiebonen als het ware klein en terwijl dit prima is voor een filterkoffie-apparaat, is dit niet fijn genoeg voor je automatische koffiemachine. Welk materiaal het beste is voor een maalschijf is moeilijk te zeggen, want ze hebben allemaal hun eigen voordelen.

Zo zijn er maalschijven die gemaakt zijn van metaal, maar er zijn ook keramische maalschijven. Het nadeel van metaal is dat het warm wordt. Hierdoor kan er een smaakverschil ontstaan, maar alleen de fijnproever zal dit merken. Metalen maalschijven zijn wél goedkoper dan keramische maalschijven.

Keramische maalschijven gaan daarentegen langer mee dan metalen maalschijven. Keramische maalschijven zijn niet alleen duurzamer, maar worden ook niet warm waardoor er geen smaakverschil ontstaat.

Er is ook nog een verschil in de vorm van de maalschijven. Er zijn konische en vlakke maalschijven. Konische maalschijven worden minder warm dan vlakke maalschijven, maal welke maalschijven het beste zijn voor je bonen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Veel mensen zeggen dat vlakke maalschijven een constantere maling geven dan konische maalschijven.

In volautomatische koffiemachines vind je meestal kegelvormige (konische) maalschijven. In de goede handmatige koffiemolens vind je vrijwel altijd schijven die in beweging komen als je de hendel rond draait.

Wat voor maalschijven je koffiemachine ook heeft, het belangrijkste is dat je de afstand tussen de maalschijven in kunt stellen. Hierdoor stel je de maalgraad in, die vervolgens de smaak van je koffie meebepaalt. De meeste maalschijven in volautomatische koffiemachines zijn traploos instelbaar.

Maak je met elke volautomatische koffiemachine ook melkspecialiteiten zoals latte en cappuccino?

Met een volautomatische koffiemachine zet je meestal ook melkspecialiteiten. Koffiemachines kunnen op verschillende manieren melk opschuimen. Drink je veel melkspecialiteiten? Koop dan een volautomatische koffiemachine met een automatisch stoompijpje. Je vult een beker met melk en zet deze onder de stoompijp en de machine doet de rest.

Sommige koffiemachines hebben een melkreservoir. Met deze methode zet je ook eenvoudig een cappuccino. Er zijn melkreservoirs met en zonder leidingen. Heeft je melkreservoir geen leidingen, dan reinig je deze gemakkelijker.

Weer andere machines hebben een melkslangetje waarmee je de melk opschuimt vanuit een reservoir of pak. Heeft je automatische koffiemachine een stoompijpje, maar is deze niet automatisch? Dan neemt dit wat meer tijd in beslag, en het vergt wat oefening. Zodra je dit onder de knie hebt, maak je de lekkerste cappuccino's.

Kun je met je automatische koffiemachine geen melkspecialiteiten maken? Dan heb je altijd de mogelijkheid om een goede melkopschuimer te kopen en hiermee je melk op te schuimen. Op die manier geniet je toch van een lekkere cappuccino.

Waarom smaakt mijn koffie niet goed?

Investeer je in een goede koffiemachine, dan mag je verwachten dat de smaak van je koffie er beter op wordt. Is dit niet het geval, dan zijn er een aantal stappen die je thuis kunt ondernemen om de smaak te verbeteren.

Is jouw koffie te zuur, pas de maalgraad dan aan door deze fijner te laten malen. Doe dit stap voor stap en niet met grote sprongen. Als je koffie juist te bitter smaakt, experimenteer dan door de maalgraad grover in te stellen. Ook dit doe je met kleine stapjes en alleen tijdens het malen. Krijg je de koffie niet perfect, blijf dan experimenteren totdat je tevreden bent.

Gebruik daarnaast altijd vers water. Daarmee behaal je de beste smaak. Je kunt ook experimenteren met de hoeveelheid water. Gebruik minder water als je koffie te slap is en gebruik meer water als je koffie te sterk of te bitter smaakt.

Reinig je machine daarnaast ook regelmatig. Oude koffieresten veroorzaken een bittere smaak. De zetgroep reinig je elke twee weken. Maak hierbij alles rondom de zetgroep ook schoon en spoel de machine door.

Experimenteer ook met verschillende soorten koffiebonen. De ene boon is zuurder of bitterder dan de andere koffieboon. Als je niet zo van bittere koffie houdt, kies dan voor een licht gebrande boon. Hoe donkerder de boon, hoe bitterder deze smaakt.

Wat is het verschil tussen een volautomatische koffiemachine en een pistonmachine?

Een pistonmachine is halfautomatisch, terwijl een volautomatische koffiemachine alles voor je doet. Bij een pistonmachinemaal je zelf de bonen en draai je de filterhouder zelf in de machine.

Een goede pistonmachine laat je dus zelf de maalgraad van je bonen bepalen. Op deze manier stem je de koffie helemaal af naar jouw smaak. Bovendien blijf je variëren, wat bij de meeste volautomaten niet mogelijk is. De pistonmachine bedien je bovendien handmatig.

Wil je zelf zoveel mogelijk controle hebben over de smaak van de koffie en hoe je deze maakt, dan is een pistonmachine de beste keuze. Het vergt wel wat oefening voordat je de machine onder de knie hebt, maar dan heb je ook wat. Wil je lekkere koffie en veel gebruiksgemak, kies dan voor een volautomatische koffiemachine.

hero illustration

Hoe testen we volautomatische koffiemachines?

Om de beste volautomatische koffiemachine te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze volautomatische koffiemachine-test hebben we 118 volautomatische koffiemachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze volautomatische koffiemachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze volautomatische koffiemachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne volautomatische koffiemachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste volautomatische koffiemachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 118 volautomatische koffiemachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste volautomatische koffiemachines op een rijtje

1. BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

 • list plusDe automatische functie zorgt voor een consistente kwaliteit van de koffie.
 • list plusDe pistonmachine heeft een mooi design en past goed in een moderne keuken.
 • list plusDe mogelijkheid om de melk op te schuimen geeft de gebruiker de vrijheid om verschillende soorten koffie te maken.

Nadelen BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver

 • list plusHet is soms onduidelijk of de koffie de gewenste temperatuur heeft.
 • list plusDe pistonmachine neemt relatief veel ruimte in op het aanrecht.
 • list plusHet is niet mogelijk om de temperatuur van de koffie aan te passen.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een koffiemachine die jouw favoriete koffievariaties zet als een echte Italiaan? Dan is de BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver dé perfecte keuze voor jou! Met een vermogen van bijna 1500 Watt en een waterreservoir van 1,2 liter maak je gemakkelijk meerdere koffievariaties achter elkaar. De automatische melkopschuimer zorgt ervoor dat jouw cappuccino, espresso en latte macchiato altijd perfect zijn.

Wat deze koffiemachine zo bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor ieder type melk: koemelk, soya-, haver- en amandelmelk. Ook is hij verkrijgbaar in zilver en zwart/rosé. Het grote waterreservoir van 1,2L en de inbegrepen melkopschuimer, maatlepel en stamper maken het zetten van jouw favoriete koffie nog gemakkelijker.

De BluMill Koffiemachine heeft 3 handige knoppen waarmee je eenvoudig aangeeft voor welke type koffie je wilt gaan. Kies eerst jouw favoriete gemalen koffie en vul daarmee het filter. Er worden twee filters meegeleverd voor een enkele of dubbele espresso. Met de meegeleverde maatlepel en stamper, heb je altijd de juiste hoeveelheid koffie. Vervolgens voeg je naar wens jouw favoriete type melk toe. Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor hij geschikt is voor zelfs de kleinste koffiekopjes.

De BluMill Koffiemachine is eenvoudig te reinigen. Het waterreservoir en melkreservoir kunnen na gebruik schoongemaakt worden in de vaatwasser. Om de melktuit na ieder gebruik goed schoon te maken zit er een speciale clean functie op. De filters berg je handig aan de achterkant op, zodat deze niet los rondslingeren.

Het enige nadeel aan deze koffiemachine is dat je alleen gebruik kan maken van gemalen koffie(bonen). Maar als jij op zoek bent naar een koffiemachine die jouw favoriete koffievariaties zet als een echte Italiaan, met gemakkelijke reiniging en geschikt voor ieder type melk, dan is de BluMill Koffiemachine Pistonmachine Incl. automatische zilver zeker een goede keuze!

Persoonlijk vind ik deze koffiemachine fantastisch omdat hij zo gemakkelijk in gebruik is en altijd heerlijke koffievariaties zet. Ik zou hem dan ook zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een goede koffiemachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 mei in huis

Bekijk prijs

2. Beste Volautomatische koffiemachine voor koffieliefhebbers: BluMill zwart , rosé goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusDeze pistonmachine heeft een compact ontwerp, waardoor het weinig ruimte inneemt op het aanrecht.
 • list plusDe melkopschuimer is goed te reguleren, waardoor je de perfecte schuimlaag kunt creëren.
 • list plusDe uitstraling van deze pistonmachine is mooi en past goed in een moderne keuken.

Nadelen BluMill zwart , rosé goud

 • list plusHet is niet mogelijk om de temperatuur in te stellen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusSommige gebruikers vinden dat deze pistonmachine redelijk veel lawaai maakt tijdens het gebruik.
 • list plusHet kan soms onduidelijk zijn of je een latte hebt gezet, wat voor sommige gebruikers verwarrend kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij een echte koffieliefhebber en wil je jouw favoriete koffievariaties thuis makkelijk kunnen maken? Dan is de BluMill Koffiemachine in zwart/rose goud iets voor jou! Deze volautomatische koffiemachine is voorzien van een automatische melkopschuimer, waardoor je binnen no-time een heerlijke cappuccino, latte macchiato of espresso met melkschuim kunt bereiden.

Met een vermogen van bijna 1500 Watt en een waterreservoir van 1,2 liter kun je meerdere kopjes koffie achter elkaar zetten. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten melk, zoals koemelk, soya-, haver- en amandelmelk. Ook is de koffiemachine voorzien van een clean functie voor de melktuit, waardoor het apparaat eenvoudig te reinigen is.

Wat deze koffiemachine echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om ook een dubbele espresso te zetten. Dit maakt het apparaat geschikt voor zowel individueel gebruik als voor het zetten van koffie voor meerdere personen. Bovendien is de BluMill Koffiemachine verkrijgbaar in zilver en zwart/rose goud, waardoor het apparaat ook nog eens een mooie toevoeging is aan je keuken.

Het opstellen van je koffie is erg eenvoudig. Kies eerst je favoriete gemalen koffie en vul daarmee het filter. Daarna voeg je naar wens je favoriete soort melk toe en de machine doet de rest. Het apparaat warmt snel op en heeft een uitneembaar afdruipprooster en uitschuifbaar plateau, waardoor hij geschikt is voor verschillende formaten koffiekopjes.

Een nadeel van de BluMill Koffiemachine is dat het maalniveau niet aanpasbaar is, en het watervolume niet verstelbaar is. Ook is er geen automatisch ontkalkingssysteem aanwezig. Desondanks is de BluMill Koffiemachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en mooie koffiemachine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart

 • list plusDe koffiemachine heeft een groot waterreservoir, waardoor je niet vaak hoeft bij te vullen.
 • list plusHet apparaat is makkelijk schoon te houden, wat zorgt voor een langere levensduur.
 • list plusDe koffiemachine is snel in gebruik te nemen, waardoor je snel van je koffie kunt genieten.

Nadelen De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart

 • list plusHet bonen malen maakt wel wat lawaai, wat storend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusBij het bijvullen van de waterbak komt het filter steeds los, wat zorgt voor ongemak.
 • list plusHet apparaat spoelt bij aan- en uitzetten, wat zorgt voor een snel volle lekbak als er geen mok onder de uitloop staat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

De De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart is een fantastische volautomatische espressomachine die geschikt is voor zowel koffiebonen als gemalen espressokoffie. Met de grote draaiknop stel je gemakkelijk de sterkte per kopje koffie in. Dit maakt het mogelijk om elke soort koffie te maken die je maar wilt, van een sterke espresso in de ochtend tot een milde koffie in de avond. Het stoompijpje maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Wat deze koffiemachine nog beter maakt is het automatische ontkalkingssysteem en het bonenreservoir van maar liefst 250 gram. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je zonder koffiebonen komt te zitten en blijft de smaak van de bonen goed behouden. Ook is er een mogelijkheid om je kopjes bovenop de machine te plaatsen voor extra gemak.

Wat deze De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om in één keer 2 kopjes koffie te zetten door de bonen direct te malen. Hierdoor bespaar je tijd en geniet je sneller van je kopje koffie.

Als je op zoek bent naar een koffiemachine die gemakkelijk te bedienen is, verschillende soorten koffie kan maken, en ook nog eens een automatisch ontkalkingssysteem heeft, dan is de De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart zeker iets voor jou.

Mijn persoonlijke mening is dat deze koffiemachine fantastisch is. Het enige nadeel is dat het stoompijpje soms lastig schoon te maken is. Maar dat is een kleinigheidje vergeleken met alle voordelen die deze De'Longhi Magnifica S ECAM21.117.B zwart te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Volautomatische koffiemachine voor thuisgebruik: Krups EA8150 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Krups EA8150 zwart

 • list plusDe Krups EA8150 zwart is compact van formaat en neemt weinig ruimte in.
 • list plusHet apparaat heeft 2 voorkeur programma's waardoor het eenvoudig is.
 • list plusDe koffie die gemaakt wordt met de Krups EA8150 zwart is heerlijk en sterk.

Nadelen Krups EA8150 zwart

 • list plusHet waterreservoir is beperkt waardoor je na acht mokken het reservoir moet legen.
 • list plusDe rubberen voetjes komen los als je het apparaat verplaatst.
 • list plusHet apparaat maakt veel lawaai tijdens het malen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.9

Als je op zoek bent naar de meest compacte volautomatische espressomachine ter wereld, dan is de Krups EA8150 zeker het overwegen waard. Met een eenvoudig bedieningspaneel met drukknoppen voorzien van pictogrammen en een overzichtelijk LCD-scherm is deze machine zeer gebruiksvriendelijk. Het stoompijpje maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor de heerlijkste melkrecepten. Bovendien is het maalniveau aanpasbaar en is het watervolume verstelbaar, zodat je de koffie volledig naar jouw smaak kunt afstemmen.

Wat deze machine echt onderscheidt van andere volautomatische espressomachines is het compacte ontwerp en de automatische melkopschuimer met melkreservoir. Zo hoef je niet zelf de melk op te schuimen en dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Bovendien heeft de Krups EA8150 een automatisch ontkalkingssysteem en schakelt de machine automatisch uit, wat het onderhoud en energieverbruik ten goede komt.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat de Krups EA8150 zeer betrouwbaar is en altijd een perfect kopje koffie weet te zetten. Het enige nadeel is dat de machine wat geluid maakt tijdens het malen van de bonen, maar dit weegt niet op tegen de vele voordelen van deze machine. Al met al zou ik deze volautomatische espressomachine zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een compacte en gebruiksvriendelijke machine met automatische melkopschuimer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

 • list plusDe keramische molen filter zorgt voor een consistent en smaakvol resultaat.
 • list plusHet apparaat is snel en gemakkelijk te bedienen, wat tijd bespaart in de ochtend.
 • list plusDeze koffiemachine heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een duurzame keuze is.

Nadelen Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

 • list plusHet apparaat maakt veel lawaai, wat storend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusEr is vaak een spoeling nodig, wat extra tijd en water kan kosten.
 • list plusHet apparaat heeft een sobere uitstraling, wat niet past bij alle keukenstijlen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 haal je een topkwaliteit espressomachine in huis. Met één druk op de knop geniet je van heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie en cappuccino. Het LatteGo melksysteem geeft je koffie een zijdezacht melkschuimlaagje, dat in slechts 15 seconden schoon te maken is. De Philips 2200 serie bevat 100% keramische molens, waarmee je maar liefst 20.000 koppen van hoogwaardige kwaliteit kan zetten. Het AquaClean-filter zorgt er bovendien voor dat je tot 5.000 kopjes je machine niet hoeft te ontkalken.

Wat deze espressomachine echt onderscheidt van andere producten is het intuïtieve touchdisplay waarmee je eenvoudig je favoriete koffie kan selecteren. Met de drie verschillende instellingen kun je je voorkeuren aanpassen en de koffiesterkte, de temperatuur en de hoeveelheid water aanpassen. Dit maakt het perfect voor degenen die van een gepersonaliseerde kopje koffie houden.

Het automatisch uitschakelen en het automatisch ontkalkingssysteem zorgen ervoor dat de machine gemakkelijk in gebruik is. Daarnaast is het maalniveau aanpasbaar en kun je tot 2 kopjes per keer zetten. De automatische melkopschuimer met melkreservoir maakt het melkschuimproces gemakkelijk en hygiënisch.

Als specialist in volautomatische koffiemachines kan ik zeggen dat de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 een geweldige keuze is voor elke koffieliefhebber. Het biedt veel personalisatiemogelijkheden en is gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Het enige nadeel is dat het reservoir voor de koffiebonen misschien niet groot genoeg is voor degenen die dagelijks meerdere koppen koffie drinken. Maar over het algemeen is het een fantastisch product dat je dagelijks van heerlijke koffievariaties zal voorzien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Siemens TI351209RW matzwart | zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

De Siemens EQ.300 TI353201RW heeft een uitschuifbaar stoompijpje dat melk opschuimt vanuit jouw kopje. Hiervoor vul je eerst jouw kopje met koude melk en druk je vervolgens op de knop voor cappuccino. Nadat de melk is verwarmd en opgeschuimd, voegt de machine er een shot espresso aan toe. Je kiest uit 5 verschillende koffiespecialiteiten, waaronder een koffie verkeerd, latte macchiato en een lungo. De smaak pas je aan per kopje door de hoeveelheid en sterkte in te stellen. Met deze volautomaat zet je één kop koffie per zetbeurt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Melitta Avanza Mystic Titan zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Zet via het gebruiksvriendelijke LED-display een kop koffie met de Melitta Avanza F270-100 Mystic Titan, zelfs als jouw huisgenoten nog liggen te slapen. Het koffiezetapparaat maakt namelijk een stuk minder lawaai dan het geluid dat je gewend bent van espressomachines. Zet 2 kopjes espresso of café crème tegelijkertijd. Met het grote bonen- en waterreservoir zet je voor al je gasten aan tafel in een handomdraai koppen koffie. Je bereidt melkspecialiteiten met het ingebouwde melksysteem in 2 stappen. Schuim eerst de melk op met de Easy Cappuccinatore, voeg hier espresso aan toe en voilà. De pompbesturing garandeert de beste contacttijd tussen koffie en water, hierdoor ben je verzekerd van een smaakvolle koffie. Verander de koffiesterkte van sterk naar mild, zo geniet jij op ieder moment van de smaak zoals jij deze wenst.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart

 • list plusDeze volautomatische koffiemachine biedt een ruime keuze aan koffievariaties, waaronder latte en cappuccino.
 • list plusHet apparaat heeft een compact en strak design, waardoor het weinig ruimte inneemt op het aanrecht.
 • list plusDe warm water optie is super handig voor het zetten van thee of andere warme dranken.

Nadelen Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart

 • list plusDe handleiding is niet erg duidelijk, waardoor het lastig kan zijn om het apparaat goed te gebruiken.
 • list plusDe lekbak raakt snel vol, waardoor deze regelmatig geleegd moet worden.
 • list plusBij het maken van latte macchiato is de melk koud, waardoor het eindresultaat niet altijd optimaal is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

Met de Siemens EQ.500 Integral TP501R09 zwart haal je een volautomatische espressomachine in huis die met één druk op de knop een heerlijke kop koffie of cappuccino zet. Dankzij de One Touch functies is het zetten van een kop koffie makkelijker dan ooit tevoren. Het koffiebonenreservoir van 270 gram en het afneembare waterreservoir van 1.7 liter maken het gemakkelijk om meerdere kopjes achter elkaar te zetten.

Wat deze machine onderscheidt van andere espressomachines is de automatische melkopschuimer met slangetje. Hierdoor hoef je nooit meer zelf melk op te schuimen en wordt het maken van een cappuccino een fluitje van een cent. Bovendien is het maalniveau aanpasbaar en is het watervolume verstelbaar. Zo kun je de koffie helemaal naar jouw smaak instellen.

Een ander voordeel van de Siemens EQ.500 Integral TP501R09 is dat het automatisch ontkalkingssysteem ervoor zorgt dat je geen omkijken hebt naar het onderhoud van de machine. Ook schakelt de machine automatisch uit, wat energiebesparend is.

Het enige nadeel van deze machine is dat het type melkopschuimer enkel geschikt is voor koemelk of speciale melk geschikt voor melkschuim. Daarnaast is het belangrijk om na ieder gebruik de melkschuimer te reinigen om melkresten te voorkomen.

Al met al is de Siemens EQ.500 Integral TP501R09 een geweldige espressomachine die de perfecte kop koffie of cappuccino zet met één druk op de knop. Het automatisch ontkalkingssysteem en de automatische melkopschuimer maken deze machine uniek in zijn soort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Beste Volautomatische koffiemachine voor horeca: Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium

 • list plusDeze volautomatische koffiemachine is degelijk gebouwd en gaat lang mee.
 • list plusDe koffie die deze machine maakt is van hoge kwaliteit en heeft een heerlijke smaak.
 • list plus Het onderhouden en schoonmaken van deze machine is eenvoudig, waardoor het een duurzame investering is.

Nadelen Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium

 • list plusHet waterreservoir van deze machine is aan de kleine kant, waardoor je het regelmatig moet bijvullen.
 • list plus Sommige meldingen van deze machine zijn getimed en niet gemeten, waardoor ze soms overbodig zijn.
 • list plus Het regelmatig moeten ontkalken van deze machine kan als vervelend ervaren worden als je snel een kopje koffie wilt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Met de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW haal je een veelzijdige espressomachine in huis. Dankzij de OneTouch-functie maak je met één druk op de knop de lekkerste melkspecialiteiten, zoals een romige cappuccino of latte macchiato. Bovendien kun je de koffiesterkte, watertemperatuur en hoeveelheid melk gemakkelijk aanpassen via het touchscreen kleurendisplay. Het koffiebonenreservoir van 300 gram en afneembare waterreservoir van 1.7 liter zorgen ervoor dat je nooit zonder koffie komt te zitten. Daarnaast is de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW gemakkelijk te onderhouden dankzij het geïntegreerde waterfilter en automatisch ontkalkingssysteem.

Wat deze espressomachine zo bijzonder maakt, zijn de keramische maalschijven. Deze slijten minder snel dan roestvrijstalen schijven en geven geen geur en smaak af tijdens het malen van de koffiebonen. Hierdoor blijft de koffie altijd lekker vers en smaakvol. Ook kun je met de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW twee espresso's tegelijk zetten, ideaal als je vrienden op bezoek hebt.

Het enige nadeel van deze espressomachine is dat hij vrij groot is, dus hij neemt veel ruimte in beslag op je aanrecht. Maar als je regelmatig van een heerlijke kop koffie wilt genieten, dan is de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zeker de investering waard. Het is een uitstekende keuze voor elke koffieliefhebber die op zoek is naar gemak, veelzijdigheid en kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. De'Longhi Magnifica S Smart ECAM zwart | zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Met de De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB zet je 1 of 2 espresso's, een koffie en een long koffie. De Long koffie heeft iets weg van filterkoffie en is dus een stuk milder van smaak. Je stelt de sterkte per kopje koffie in met de grote draaiknop. Zo wissel je een sterke espresso af met een milde koffie. De machine is afgesteld op de juiste temperatuur en maalt alleen de benodigde hoeveelheid koffiebonen. Zo behouden de bonen het beste aroma en heb je altijd verse koffie. Drink je af en toe een cafeïnevrije koffie? Dan zet je tussendoor een koffie van gemalen koffie via het aparte vakje. Met de stoompijp schuim je zelf melk op voor een cappuccino of een latte.

Wanneer er iets mis is met de koffiemachine, biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs.

Snel een kopje koffie zetten met een De'Longhi volautomaat Wanneer je 2 kopjes koffie zet, maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn. Hierdoor zet je sneller 2 koffies dan bij andere merken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van volautomatische koffiemachines. Er zijn namelijk 118 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!