Bestenu

Wat is de beste koffiezetapparaat bonen van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede koffiezetapparaat bonen is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste koffiezetapparaat bonen van 2023? Na het testen van 502 koffiezetapparaten voor bonen kwam de De'Longhi ECAM20.110.B zwart als beste uit onze koffiezetapparaat bonen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de koffiezetapparaten voor bonen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koffiezetapparaten voor bonen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame koffiezetapparaat bonen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koffiezetapparaten voor bonen

1Score: 9.8
De'Longhi ECAM20.110.B zwart
Beste Koffiezetapparaat bonen voor koffieliefhebbers
De'Longhi ECAM20.110.B zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Philips EP2224/40 zwart | grijs & rvs
Beste Koffiezetapparaat bonen voor thuisgebruik
Philips EP2224/40 zwart | grijs & rvs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Philips EP2220/10 mat zwart
Philips EP2220/10 mat zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Philips 2200 EP2230/10 matzwart
Philips 2200 EP2230/10 matzwart
Philips
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver
De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Inventum KZ915GD rvs/zwart
Inventum KZ915GD rvs/zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Inventum KZ915GT rvs
Inventum KZ915GT rvs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium
Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Krups 0010942218647 zwart
Krups 0010942218647 zwart
Krups
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koffiezetapparaat met Bonen Koopgids

Je bent een koffieliefhebber en wilt met verse bonen koffie maken. In dat geval heb je een bonen koffiezetapparaat nodig. Zo'n machine is best een investering; daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Met wat voor soorten koffiezetapparaten gebruik je bonen?

Er zijn volautomaten en halfautomatische koffiemachines. Beide machines gebruiken verse bonen om koffie mee te zetten, maar terwijl een volautomaat alles voor je doet, moet je bij een halfautomaat zelf de bonen malen (of vooraf gemalen koffie gebruiken). Daarnaast draai je het filterhouder er ook zelf op.

Je kunt natuurlijk ook een goed filterkoffiezetapparaat gebruiken en zelf de bonen malen met een goede bonenmaler. Op die manier gebruik je ook verse bonen voor je koffie, waardoor je koffie lekkerder smaakt dan wanneer je de standaard filterkoffie gebruikt.

Wat voor soorten koffiemachines zijn er?

Er zijn vele soorten goede koffiemachines. Denk aan de volautomaten; deze bieden het ultieme gebruiksgemak. Met één druk op de knop wordt jouw favoriete koffie gezet. Deze zijn de duurste optie, maar dan heb je ook wat.

Met een goede pistonmachine of een halfautomaat behaal je hetzelfde resultaat, maar bij deze machine doe je nog wat werk zelf. Zo draai je bijvoorbeeld het filterhouder zelf aan, en stel je de maalgraad van de bonen zelf in. Halfautomaten zijn populair bij de echte koffieliefhebber: je experimenteert hiermee makkelijker. Het gebruik vergt daarentegen wel wat oefening.

Er zijn ook koffiecupmachines. Denk bijvoorbeeld aan een Nespresso apparaat, een Senseo of een Dolce Gusto apparaat. De meningen zijn verdeeld over welke machine de lekkerste koffie maakt. Ze hebben in ieder geval allemaal één ding gemeen: je zet er snel en eenvoudig koffie mee.

Je plaatst de cup in de machine en vult het reservoir met water. Vervolgens zet je met één druk op de knop één of twee kopjes koffie. Het nadeel van dit soort koffiemachines is dat de cups vaak duur zijn, en dat het niet de meest milieuvriendelijke manier van koffiezetten is.

Met een percolator of een cafetière maak je op een ambachtelijke manier koffie. Een percolator vul je met gemalen koffie en koud water, waarna je deze op de kookplaat zet om op te warmen. Een cafetière vul je met heet water en gemalen koffie. Beiden hebben vaak een kleine inhoud, waardoor je er maximaal twee kopjes koffie per keer mee zet.

Dan zijn er ook nog de welbekende filterkoffiezetapparaten. We kennen ze allemaal wel. Boven in de machine vul je het reservoir met gemalen koffie en vervolgens druppelt er heet water over het filter met de gemalen koffie. Deze apparaten zijn te vinden in alle prijsklassen.

Als laatste zijn er ook nog de inbouwkoffiemachines. Deze bouw je, net als een goede inbouw-oven, in een nis in je keuken. Ze hebben vaak een water reservoir, maar sommige machines sluit je aan op de waterleiding. Ze bieden veel gebruiksgemak en zien er bovendien strak uit.

Wat is een volautomaat koffiemachine?

Een volautomaat is een koffiemachine die alles voor je doet, van het malen van de bonen tot het instellen van de sterkte van de koffie. Alles gebeurd automatisch. De meeste volautomaten hebben verschillende programma's waaruit je kiest.

Zo zet je met één druk op de knop bijvoorbeeld een espresso, maar ook een americano of lungo behoort tot de mogelijkheden. De meeste volautomaten hebben daarnaast ook een stoompijpje of een melk kannetje waardoor je ook melkspecialiteiten zoals cappuccino maakt.

Heeft je volautomaat geen mogelijkheid om automatisch melkspecialiteiten, dan maak je eenvoudig zelf melkschuim met een goede melkopschuimer. Hierdoor maak je toch zelf de lekkerste cappuccino's en latté's.

Wat voor koffiebonen zijn er?

Er zijn arabicabonen en robustabonen. Arabicabonen zijn het meest populair. Deze bonen hebben een milde smaak en bevatten 70% cafeïne. Ze worden gebruikt in blends, maar worden ook puur gedronken. Populaire blends zijn bijvoorbeeld 50% arabica en 50% robusta.

De robustaboon is pittiger en bitterder van smaak dan de arabicaboon en wordt daarom bijna nooit puur gedronken. Robusta wordt alleen in verschillende blends gedronken. Hoe donkerder de boon is, hoe langer deze gebrand is en hoe bitterder deze van smaak is. Houd je van een mildere koffie, kies dan voor een lichtere boon. Dit geldt voor zowel de robusta- als de arabicaboon.

Wat is het verschil in smaak tussen filterkoffie en koffie gemaakt van bonen?

Koffie die gezet is met versekoffiebonen is vaak sterker van smaak. Dit komt omdat de bonen vaak verser zijn dan de bonen in filterkoffie. Filterkoffie is daarentegen het meest populair en het meest verkocht. De smaak is dus afgestemd op een grotere doelgroep.

Als bonen worden gemaald komen er oliën vrij die de authentieke bittere smaak aan koffie geven. Als deze olie uitdroogt, zoals dit bij filterkoffie het geval is, verliest de koffie zijn smaak. Sluit daarom je voorraadbus met koffiebonen altijd goed af.

Kunnen er ook gemalen bonen in een koffiezetapparaat met bonen?

Of er ook gemalen bonen in een bonen koffiezetapparaat kunnen, hangt af van de koffiemachine. Sommige koffiemachines hebben een apart reservoir voor bonen die al gemalen zijn, waardoor je zelf de bonen kunt malen en het reservoir zelf bij kunt vullen mocht je dit willen.

Gebruik een goede koffiemolen als je zelf de bonen wilt malen. De maalgraad bepaalt de smaak van de koffie: grovere malingen zijn vaak bitterder dan de fijnere malingen. Heb je een goede koffiemolen, dan pas je de maalgraad aan naar jouw smaak.

hero illustration

Hoe testen we koffiezetapparaten voor bonen?

Om de beste koffiezetapparaat bonen te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koffiezetapparaat bonen-test hebben we 502 koffiezetapparaten voor bonen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze koffiezetapparaat bonen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze koffiezetapparaat bonen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne koffiezetapparaat bonen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte koffiezetapparaat bonen in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 502 koffiezetapparaten voor bonen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste koffiezetapparaten voor bonen op een rijtje

1 - De'Longhi ECAM20.110.B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Koffiezetapparaat bonen voor koffieliefhebbers: De'Longhi ECAM20.110.B zwart

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze volautomatische koffiemachine is dat het eenvoudig te bedienen is, met een hoge kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het klein is en perfect past in elke keuken.
 • list plusHet is ook een voordelige aankoop.

Nadelen De'Longhi ECAM20.110.B zwart

 • list plusEen nadeel is dat het kwetsbaar is en gemakkelijk beschadigd kan raken.
 • list plusHet is ook lastig om de sterkste stand van de koffie in te stellen.
 • list plusDe espresso is niet sterk genoeg.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Met de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart haal je een volautomatische espressomachine in huis waarmee je in een handomdraai een heerlijke kop koffie, cappuccino of latte macchiato zet. Het apparaat is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie en heeft een waterreservoir van 1,8 liter en een bonenreservoir van 250 gram. Wat deze machine onderscheidt van andere machines is het gemak waarmee je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Daarnaast maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn wanneer je twee kopjes zet, zodat je sneller kunt genieten van jouw heerlijke kop koffie.

Met de soft touch drukknoppen stel je gemakkelijk de gewenste sterkte en hoeveelheid in. Het stoompijpje gebruik je om zelf melk op te schuimen voor de perfecte cappuccino of latte macchiato. Houd jouw koffiekopjes altijd bij de hand door ze boven op de plaat te bewaren. Het apparaat vereist wel handmatige reiniging en ontkalking, maar gelukkig biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs.

Als echte koffieliefhebber is de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart een geweldige aanwinst voor jouw keuken. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om twee kopjes tegelijkertijd te zetten, maken dit apparaat ideaal voor een druk huishouden met meerdere koffieliefhebbers. De maalniveau is aanpasbaar en de temperatuur en koffiesterkte zijn instelbaar, zodat je altijd de perfecte kop koffie kunt zetten naar jouw persoonlijke smaak. Het enige nadeel is dat het apparaat niet beschikt over een automatisch reinigingssysteem voor het melksysteem.

Al met al is de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en veelzijdige volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

Voordelen

 • list plusJe krijgt een goede kwaliteit voor de prijs die je betaalt.
 • list plusJe kunt de machine eenvoudig gebruiken.
 • list plusJe hoeft het apparaat maar minimaal te onderhouden.

Nadelen Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

 • list plusHet waterreservoir vult redelijk snel op.
 • list plusHet apparaat maakt behoorlijk wat lawaai.
 • list plusHet is lastig om het binnenwerk van het apparaat schoon te maken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Geniet van de perfecte koffievariaties met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS. Deze machine heeft een LatteGo melksysteem waarmee je eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje op je koffie kunt maken. Het touchdisplay is intuïtief en makkelijk te gebruiken. Je kunt er je favoriete koffie mee selecteren en de instellingen aanpassen. Dankzij de 100% keramische molens kun je tot wel 20.000 koppen zetten van hoogwaardige kwaliteit. En met het AquaClean-filter hoef je tot wel 5.000 kopjes je machine niet te ontkalken*.

Wat deze espressomachine echt bijzonder maakt, zijn de onderhoudsartikelen die je apart kunt kopen. Zo is er een speciale ontkalker voor espressomachines die kalkresten verwijdert en een reiniger voor het melkdoorloopsysteem die ervoor zorgt dat alles hygiënisch schoon wordt. En als je nog meer onderhoudsartikelen nodig hebt, zijn er ook koffie-olieverwijderingstabletten verkrijgbaar.

Wat deze Philips LatteGo espressomachine echt bijzonder maakt, is het gebruiksgemak. Het touchdisplay is intuïtief en makkelijk te gebruiken, en het LatteGo melksysteem maakt het creëren van een zijdezacht melkschuimlaagje op je koffie een fluitje van een cent. Bovendien zijn de onderhoudsartikelen die je apart kunt kopen een groot pluspunt, omdat ze ervoor zorgen dat je machine in topconditie blijft.

Als je op zoek bent naar een espressomachine die gebruiksvriendelijk is en hoogwaardige koffie zet, dan is de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS een uitstekende keuze. Het is een geweldige machine voor thuisgebruik, en het AquaClean-filter betekent dat je niet vaak hoeft te ontkalken. Het enige nadeel is dat het melksysteem niet automatisch gereinigd wordt, maar dat is een kleinigheidje in vergelijking met alle voordelen van deze espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Philips EP2224/40 zwart | grijs & rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Koffiezetapparaat bonen voor thuisgebruik: Philips EP2224/40 zwart | grijs & rvs

Voordelen

 • list plusDeze koffiemachine heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze koffiemachine eenvoudig te gebruiken is.
 • list plusDe kwaliteit van de koffie die deze machine produceert is uitstekend.

Nadelen Philips EP2224/40 zwart | grijs & rvs

 • list plusEen nadeel van deze koffiemachine is dat het vatbaar is voor schade.
 • list plusHet duurt een tijdje voordat je thee kan zetten met deze machine.
 • list plusBovendien past deze koffiemachine niet optimaal in elke keuken..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Met de Philips Series 2200 EP2224/40 geniet je van heerlijke koffie van verse bonen. Deze machine heeft een intelligent koffiezetsysteem waarmee elk kopje koffie de perfecte temperatuur heeft. Daarnaast maakt de klassieke melkopschuimer het mogelijk om eenvoudig cappuccino of latte macchiato te maken. Wat deze koffiemachine bijzonder maakt, is het Aquaclean waterfilter dat kalkaanslag voorkomt. Hierdoor hoef je de machine minder vaak te ontkalken, wat tijd en moeite bespaart.

Met het intuïtieve touchdisplay kun je de koffie selecteren die bij jou past. Je kunt de sterkte en hoeveelheid aanpassen via My Coffee Choice. De maalmolen is in 12 standen verstelbaar, zodat je jouw bonen kunt malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof. Bovendien is deze machine gemakkelijk schoon te maken dankzij de automatische reiniging van het melksysteem en het automatische ontkalkingssysteem.

De Philips Series 2200 EP2224/40 is ideaal voor mensen die van versgemalen koffie houden en gemak willen. Het is een goede investering voor thuis of op kantoor. Je kunt de machine gemakkelijk bedienen en aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar een koffiemachine die gebruiksgemak en kwaliteit biedt, dan is dit een goede keuze.

Persoonlijk vind ik de Philips Series 2200 EP2224/40 een uitstekende koffiemachine voor dagelijks gebruik. Het is gemakkelijk schoon te maken, het touchdisplay is intuïtief en de maalmolen kan in verschillende standen worden gezet. Het enige nadeel dat ik heb gevonden, is dat de machine vrij groot is en wat ruimte in beslag neemt. Maar als je daar geen probleem mee hebt, dan raad ik deze koffiemachine zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Philips EP2220/10 mat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Philips EP2220/10 mat zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze koffiemachine is dat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig in gebruik is.
 • list plusHet heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Philips EP2220/10 mat zwart

 • list plusHet schakelt soms snel uit.
 • list plusEen ander nadeel is dat het kwetsbaar is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de bonen soms niet door schuiven.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij een koffieliefhebber die houdt van een perfect gezette kop koffie van verse bonen? Dan is de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart een absolute must-have! Deze slimme koffiemachine zorgt ervoor dat elk kopje koffie de perfecte temperatuur heeft en dat je met één druk op de knop zowel een espresso als een gewoon kopje koffie kunt zetten. Handig als je visite hebt en snel twee koppen koffie wilt zetten.

Wat deze koffiemachine zo bijzonder maakt, is het intuïtieve touchdisplay waarmee je eenvoudig jouw favoriete koffie kunt selecteren. Bovendien kun je met de My Coffee Choice-functie de sterkte en de hoeveelheid van jouw drankje aanpassen aan jouw voorkeuren.

De Philips 2200-serie EP2220/10 heeft een klassieke melkopschuimer die stoom gebruikt om eenvoudig zijdezacht melkschuim voor jouw cappuccino te maken. De melkopschuimer heeft slechts twee onderdelen en is daardoor makkelijk schoon te maken.

Een ander groot voordeel van deze koffiemachine is het automatisch ontkalkingssysteem. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken en begeleidt je hierbij. En dankzij de Aquaclean waterfilter, die voor een groot deel het ontstaan van kalkaanslag voorkomt, hoef je dit niet vaak te doen.

De Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart heeft ook een verstelbaar watervolume en een maalniveau dat aanpasbaar is in 12 verschillende standen. Zo kun je jouw bonen malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof.

Al met al is de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart een geweldige koffiemachine voor iedereen die houdt van een perfect gezette kop koffie van verse bonen. Het apparaat is makkelijk in gebruik, heeft handige functies en is ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Mijn persoonlijke mening is dat deze koffiemachine zijn geld zeker waard is. Het zetten van een heerlijke kop koffie was nog nooit zo makkelijk en snel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het waterreservoir niet enorm groot is, dus als je vaak meerdere koppen achter elkaar zet, moet je het reservoir regelmatig bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Philips 2200 EP2230/10 matzwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Philips 2200 EP2230/10 matzwart

Voordelen

 • list plusDe Philips 2200 EP2230/10 matzwart heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet ontwerp van deze volautomatische koffiemachine is compact, waardoor het gemakkelijk te plaatsen is.
 • list plusDeze volautomatische koffiemachine is makkelijk in gebruik.

Nadelen Philips 2200 EP2230/10 matzwart

 • list plusHet waterreservoir van deze volautomatische koffiemachine vult zich vaak op.
 • list plusTijdens het verwarmen van de melk maakt deze volautomatische koffiemachine veel lawaai.
 • list plusDe opvangbak van deze volautomatische koffiemachine heeft de neiging om vaak vol te lopen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
7.6

Met de Philips 2200 EP2230/10 zet je een cappuccino, espresso of gewone kop koffie met één druk op de knop. Zo geniet je iedere ochtend van een romige cappuccino voordat je de deur uit gaat. Je visite verras je met een lekkere kop koffie van versgemalen bonen, waarvan je er 2 tegelijk zet. Het melkreservoir is erg onderhoudsvriendelijk; de 2 onderdelen spoel je simpelweg schoon onder de kraan. Via het display bedien je de machine heel gemakkelijk. Het apparaat geeft vanzelf aan wanneer je hem moet ontkalken én begeleidt je hierbij. Dankzij het AquaClean waterfilter komt dit niet vaak voor, aangezien kalkaanslag hierdoor weinig kans krijgt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

Met de De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zet je binnen een paar minuten een kopje koffie, dankzij de 3 vooraf ingestelde recepten. Zo kies je gemakkelijk uit een espresso, americano of een gewone koffie. Dankzij de ingebouwde bonenmaler hoef je geen aparte bonenmaler aan te schaffen en zet je direct koffie. De automatische tamper stampt de gemalen koffie voor jou aan. Wil je een cappuccino of latte macchiato zetten? Dan doe je melk in de meegeleverde melkkan en schuim je het op met het stoompijpje. Het Latte systeem zorgt voor een fluweelzachte melktextuur. Hierdoor is de melk zeer geschikt om latte art mee te oefenen. Je slaat jouw favoriete recepten gemakkelijk op met de My Menu knop.LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7 - Inventum KZ915GD rvs/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Inventum KZ915GD rvs/zwart

Voordelen

 • list plusDe maling is heel goed.
 • list plusHet apparaat beschikt over een handige tijdschakelaar.
 • list plusHet apparaat is compact en past in elke keuken.

Nadelen Inventum KZ915GD rvs/zwart

 • list plusHet waterreservoir zit niet aan de onderkant.
 • list plusEr is geen draaiplateau aanwezig.
 • list plusDe koffie kan soms te koud zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.4

Het Inventum KZ915GD grind & brew koffiezetapparaat zet heerlijke koffie. Je hebt de keuze uit koffie gezet van verse bonen of filterkoffie. De maalgrootte van de handige geïntegreerde conische koffiemolen kun je aanpassen naar eigen wens. Er zijn ook drie standen voor aromaselectie. Het apparaat heeft een inhoud van 1,5 liter voor ongeveer 12 kopjes koffie. Daarnaast heeft het koffiezetapparaat een display met een timer waarmee je eenvoudig kunt instellen wanneer de koffie gezet moet worden. Bijvoorbeeld 's ochtends als je wakker wordt. Of op een andere tijd die jou het beste uitkomt. Het apparaat houdt je gezette koffie 35 minuten warm en schakelt daarna automatisch uit. Productvoordelen van het Inventum KZ915GD koffiezetapparaat Inhoud van 1,5 liter voor 12 kopjes koffie Voor verse bonen en gemalen koffie Glazen koffiekan Koffiesterkte instelbaar Instelbare maalgraad Timer en klok Met druppelstop Automatische uitschakeling na 35 minuten Herbruikbaar koffiefilter Uitneembare filterhouder Filtermaat 1 x 4 2 jaar volledige fabrieksgarantie Koffiesterkte instelbaar Bepaal zelf hoe sterk je koffie is. Je hebt de keuze uit sterk, normaal of mild. Deze instelling bepaalt de snelheid waarmee het water doorloopt. Voor sterke koffie loopt het water langzamer door dan voor milde koffie. Instelbare maalgraad Je kunt zelf instellen hoe grof of fijn de koffie moet worden gemalen. Je hoeft daarvoor alleen maar aan de knop bovenop het apparaat te draaien. De maalgraad bepaalt samen met de doorlooptijd de smaak van de koffie. Over het algemeen heeft filterkoffie een grove maling en espresso een fijne maling. Timer Wakker worden met vers gezette koffie? Dat kan met de KZ915GD, want met de timer stel je eenvoudig de tijd in dat het apparaat moet starten. Je hebt altijd een lekker kopje vers gezette koffie op de tijd die jou het beste uitkomt. Druppelstop Door de druppelstop kun je de koffiekan onder het apparaat uit halen zonder dat er druppels koffie op de plaat vallen. Zo blijft je koffiezetapparaat schoner. Automatische uitschakeling Je koffie blijft lekker warm tot 35 minuten na het zetten. Daarna schakelt het apparaat automatisch uit. Je koffiekan kookt niet droog en je verbruikt niet meer energie dan nodig. Herbruikbaar koffiefilter In dit koffiezetapparaat hoef je geen papieren filter te doen, maar dat kan wel als je dat wilt. In het apparaat zit een permanent koffiefilter in dat je na gebruik kunt afspoelen en opnieuw gebruiken. Handig voor als de papieren filters op zijn! 2 jaar volledige fabrieksgarantie Op alle Inventum koffiezetapparaten heb je 2 jaar fabrieksgarantie. Binnen deze periode repareren we het product en als dat niet kan ruilen we het om voor een nieuw exemplaar. Kijk voor meer informatie op inventum.eu/garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 januari in huis

Bekijk prijs

8 - Inventum KZ915GT rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Inventum KZ915GT rvs

Voordelen

 • list plusHet apparaat heeft een stijlvol design en is compact.
 • list plusHet heeft een sterke motor voor snelle malen van koffiebonen.
 • list plusMet een waterreservoir van 1,2 liter kun je meerdere kopjes koffie tegelijk zetten.

Nadelen Inventum KZ915GT rvs

 • list plusHet heeft geen draaiplateau onderaan, waardoor de koffie niet warm blijft.
 • list plusHet heeft geen tijdschakelaar waardoor je de koffie niet op voorhand kunt instellen.
 • list plusDit apparaat heeft geen snelfilter, waardoor je alleen maar bonen kunt malen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een koffiezetapparaat waarmee je heerlijke koffie van verse bonen kunt zetten? Dan is de Inventum KZ915GT rvs een goede optie! Dit apparaat is voorzien van een geïntegreerde conische koffiemolen, waarmee je de maalgrootte kunt aanpassen naar eigen wens. Bovendien kun je kiezen uit drie standen voor aromaselectie, zodat je altijd jouw favoriete smaak kunt creëren. De inhoud van 1,5 liter is goed voor ongeveer 12 kopjes koffie en met de timer kun je eenvoudig instellen wanneer de koffie gezet moet worden. Zo kun je 's ochtends wakker worden met de geur van verse koffie! Het apparaat houdt de gezette koffie 35 minuten warm en schakelt daarna automatisch uit.

Wat deze koffiemachine uniek maakt, is dat je kunt kiezen tussen verse bonen en filterkoffie. Hierdoor kun je altijd afwisselen en genieten van jouw favoriete koffie. Daarnaast is de koffiesterkte instelbaar en kun je zelf bepalen hoe grof of fijn de koffie gemalen wordt. Het herbruikbare koffiefilter en de uitneembare filterhouder zorgen ervoor dat je het apparaat gemakkelijk kunt schoonmaken.

Een nadeel van dit apparaat is dat het niet beschikt over een automatisch ontkalkingssysteem. Het is dus belangrijk om het apparaat regelmatig zelf te ontkalken om de kwaliteit van de koffie te behouden.

Al met al is de Inventum KZ915GT rvs een goede keuze voor liefhebbers van verse bonen én filterkoffie. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en biedt veel mogelijkheden om jouw ideale kopje koffie te zetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9 - Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Zet jij graag een heerlijke cappuccino of latte macchiato met één druk op de knop? Dan is de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zwart | titanium volautomatische espressomachine echt iets voor jou! Deze machine zorgt ervoor dat je met gemak diverse koffie- en melkspecialiteiten kunt zetten, aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur.

Het touchscreen kleurendisplay maakt het instellen van de koffiesterkte, watertemperatuur en de hoeveelheid melk super eenvoudig. Het IndividualCup Volume zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid koffie in je kopje krijgt. En dankzij de keramische maalschijven slijt de machine minder snel en worden er geen geuren of smaken afgegeven tijdens het malen van de koffiebonen. Het geïntegreerde waterfilter zorgt ervoor dat de machine gemakkelijk kalkvrij blijft.

Wat deze machine echt bijzonder maakt, is de OneTouch-functie. Hiermee zet je met één druk op de knop een heerlijke melkspecialiteit. Ook kun je gemakkelijk twee espresso's tegelijk zetten als er vrienden op bezoek komen. De machine is gemakkelijk te reinigen en heeft een automatisch ontkalkingssysteem.

Het enige nadeel van deze machine is het kleine waterreservoir van 1.7 liter. Als je veel koffie drinkt, moet je deze dus regelmatig bijvullen. Maar verder is de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW een geweldige keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een volautomatische espressomachine die snel en gemakkelijk heerlijke koffie- en melkspecialiteiten kan zetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10 - Krups 0010942218647 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Krups 0010942218647 zwart

Voordelen

 • list plusDeze volautomatische koffiemachine is klein en neemt weinig ruimte in.
 • list plusDeze volautomatische koffiemachine is eenvoudig in gebruik en heeft twee voorkeurprogramma's.
 • list plusHet heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Krups 0010942218647 zwart

 • list plusEen nadeel van deze volautomatische koffiemachine is dat het een klein wateropvangbakje heeft.
 • list plusHet maakt veel herrie bij het malen.
 • list plusHet is moeilijk schoon te maken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke espresso machine waarmee je eenvoudig een lekkere kop koffie zet? Met de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine bereid je snel 1 of 2 ristretto's, espresso's of gewone kopjes koffie. Dankzij het meegeleverde melkreservoir behoort ook een one-touch cappuccino tot de mogelijkheden. De koffie is geheel naar eigen wens te bereiden dankzij de instelbare maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume. Dankzij de geheugenfunctie van deze Krups espressomachine kunnen er 2 koffieprofielen worden opgeslagen. Drink jij elke ochtend een kopje koffie van 100 ml die extra sterk moet zijn? Dan hoef je de machine niet elke ochtend opnieuw in te stellen. De zetgroep is niet uitneembaar, hierdoor is handmatige reiniging niet nodig en zal de zetgroep niet onnodig beschadigd raken waardoor de levensduur van deze koffiemachine wordt verlengt. Kortom, zoek jij een gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke espressomachine? Dan is de Krups EA8160 geschikt voor jou. Productvoordelen van de Krups Arabica Automatic EA8160 espressomachine: Koffierecepten zijn naar eigen smaak aan te passen dankzij de instelbare maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume Met geheugenfunctie om 2 koffie profielen op te slaan Eenvoudige bediening via drukknoppen en een overzichtelijk LCD display Met melkreservoir voor het bereiden van een one-touch cappuccino Automatische schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking Duurzame machine vanwege de niet uitneembare zetgroep en de zeer sterke metalen maalschijven Goed om te weten: Woon je in een gebied met veel kalk in het water? Met deze espresso machine kun je de hardheid van het water instellen zodat de machine het niveau van filteren hierop aan kan passen. Waarom zijn de Krups Arabica espresso machines zo uniek? Dit komt omdat de koffiemachines zijn voorzien van een uniek hydraulisch systeem dat koffie met een druk van maar liefst 30kg gelijkmatig aanstampt. Het koffieresidu is zo goed als droog, alle aroma’s zitten in de espresso. Het compacte thermoblock zorgt voor een snelle opwarming zodat het allereerste kopje direct de juiste temperatuur heeft. De zetgroep van de Krups machines is niet uitneembaar, de machines worden met een automatisch schoonmaakprogramma inwendig gereinigd en ontkalkt. De Krups machines zijn voorzien van zeer sterke en duurzame metalen maalschijven. Persoonlijke instellingen Via de draaiknop in het bonenreservoir kun je eenvoudig de maalgraad van de koffiebonen aanpassen. Via het display kunnen zowel de temperatuur, koffiesterkte als het koffie volume worden ingesteld. Daarnaast is het aantal kopjes via het display in te stellen. Onderhoud van de machine Deze Krups koffiemachine is erg onderhoudsvriendelijk, het heeft namelijk een automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking. De machine heeft 3 verschillende schoonmaakprogramma's: Spoelen: kan afhankelijk van de instellingen automatisch worden ingesteld bij het opstarten van de machine of handmatig op elk gewenst moment. Dit is ideaal wanneer de machine vanwege bijvoorbeeld een vakantie een aantal dagen niet is gebruikt. Reinigingsprogramma: de machine geeft aan wanneer het reinigsprogramma gestart dient te worden. Het automatisch reinigingsprogramma bestaat uit 2 delen: de reinigingscyclus zelf en vervolgens een spoelcyclus. Ontkalkingsprogramma: de machine geeft aan wanneer het ontkalkingsprogramma gestart dient te worden. Je hoeft enkel een tabletje in de machine te doen en de machine start automatisch met het ontkalken. Let op: enkel het melkreservoir behoeft handmatige reiniging. Extra informatie Per zetbeurt kun je twee kopjes koffie tegelijk zetten. Dankzij de kopjesverwarmer kun je de kopjes alvast op temperatuur brengen of de koffie nog even warm houden. Het waterreservoir is uitneembaar en er kan 1,7 liter water in. De espressomachine heeft een geïntegreerde afvalbak voor koffieresidu's met volindicator. Ook het lekbakje is uitneembaar. De doorloop is in hoogte verstelbaar zodat je koffie kunt drinken uit allerlei verschillende kopjes. Graag melk in je koffie? Voor een café au lait, cappuccino of latte macchiato kun je het meegeleverde melkreservoir gebruiken. De bediening van de Krups EA8160 is makkelijk en duidelijk. De espresso machine is voorzien van een eenvoudig bedieningspaneel met drukknoppen voorzien van pictogrammen. Via het LCD-display wordt de bediening overzichtelijk weergegeven, maar wordt je ook verteld welke handelingen uitgevoerd dienen te worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koffiezetapparaten voor bonen. Er zijn immers 502 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!