Wat is de beste koffiezetapparaat bonen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 september, 2023

Het aanschaffen van een goede koffiezetapparaat bonen is een lastige opgave. Wat is de beste koffiezetapparaat bonen van 2023? Na het testen van 542 koffiezetapparaten voor bonen kwam de Philips EP2220/10 mat zwart als beste uit onze koffiezetapparaat bonen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de koffiezetapparaten voor bonen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koffiezetapparaten voor bonen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame koffiezetapparaat bonen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste koffiezetapparaten voor bonen

1Score: 10
Philips EP2220/10 mat zwart
Philips EP2220/10 mat zwart
Philips
2Score: 9.8
Philips EP2220/10 mat zwart 1
Philips EP2220/10 mat zwart 1
Philips
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
De'Longhi ECAM20.110.B zwart
Beste Koffiezetapparaat bonen voor koffieliefhebbers
De'Longhi ECAM20.110.B zwart
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking
Philips
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Krups EA8150 zwart
Beste Koffiezetapparaat bonen voor op reis
Krups EA8150 zwart
Krups
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Philips Grind & Brew HD7767/00 zwart
Philips Grind & Brew HD7767/00 zwart
Philips
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Sage Barista Express Black Truffle
Sage Barista Express Black Truffle
Sage
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver
De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B zwart
De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Inventum KZ915GD rvs/zwart
Inventum KZ915GD rvs/zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koffiezetapparaat met Bonen Koopgids

Je bent een koffieliefhebber en wilt met verse bonen koffie maken. In dat geval heb je een bonen koffiezetapparaat nodig. Zo'n machine is best een investering; daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Met wat voor soorten koffiezetapparaten gebruik je bonen?

Er zijn volautomaten en halfautomatische koffiemachines. Beide machines gebruiken verse bonen om koffie mee te zetten, maar terwijl een volautomaat alles voor je doet, moet je bij een halfautomaat zelf de bonen malen (of vooraf gemalen koffie gebruiken). Daarnaast draai je het filterhouder er ook zelf op.

Je kunt natuurlijk ook een goed filterkoffiezetapparaat gebruiken en zelf de bonen malen met een goede bonenmaler. Op die manier gebruik je ook verse bonen voor je koffie, waardoor je koffie lekkerder smaakt dan wanneer je de standaard filterkoffie gebruikt.

Wat voor soorten koffiemachines zijn er?

Er zijn vele soorten goede koffiemachines. Denk aan de volautomaten; deze bieden het ultieme gebruiksgemak. Met één druk op de knop wordt jouw favoriete koffie gezet. Deze zijn de duurste optie, maar dan heb je ook wat.

Met een goede pistonmachine of een halfautomaat behaal je hetzelfde resultaat, maar bij deze machine doe je nog wat werk zelf. Zo draai je bijvoorbeeld het filterhouder zelf aan, en stel je de maalgraad van de bonen zelf in. Halfautomaten zijn populair bij de echte koffieliefhebber: je experimenteert hiermee makkelijker. Het gebruik vergt daarentegen wel wat oefening.

Er zijn ook koffiecupmachines. Denk bijvoorbeeld aan een Nespresso apparaat, een Senseo of een Dolce Gusto apparaat. De meningen zijn verdeeld over welke machine de lekkerste koffie maakt. Ze hebben in ieder geval allemaal één ding gemeen: je zet er snel en eenvoudig koffie mee.

Je plaatst de cup in de machine en vult het reservoir met water. Vervolgens zet je met één druk op de knop één of twee kopjes koffie. Het nadeel van dit soort koffiemachines is dat de cups vaak duur zijn, en dat het niet de meest milieuvriendelijke manier van koffiezetten is.

Met een percolator of een cafetière maak je op een ambachtelijke manier koffie. Een percolator vul je met gemalen koffie en koud water, waarna je deze op de kookplaat zet om op te warmen. Een cafetière vul je met heet water en gemalen koffie. Beiden hebben vaak een kleine inhoud, waardoor je er maximaal twee kopjes koffie per keer mee zet.

Dan zijn er ook nog de welbekende filterkoffiezetapparaten. We kennen ze allemaal wel. Boven in de machine vul je het reservoir met gemalen koffie en vervolgens druppelt er heet water over het filter met de gemalen koffie. Deze apparaten zijn te vinden in alle prijsklassen.

Als laatste zijn er ook nog de inbouwkoffiemachines. Deze bouw je, net als een goede inbouw-oven, in een nis in je keuken. Ze hebben vaak een water reservoir, maar sommige machines sluit je aan op de waterleiding. Ze bieden veel gebruiksgemak en zien er bovendien strak uit.

Wat is een volautomaat koffiemachine?

Een volautomaat is een koffiemachine die alles voor je doet, van het malen van de bonen tot het instellen van de sterkte van de koffie. Alles gebeurd automatisch. De meeste volautomaten hebben verschillende programma's waaruit je kiest.

Zo zet je met één druk op de knop bijvoorbeeld een espresso, maar ook een americano of lungo behoort tot de mogelijkheden. De meeste volautomaten hebben daarnaast ook een stoompijpje of een melk kannetje waardoor je ook melkspecialiteiten zoals cappuccino maakt.

Heeft je volautomaat geen mogelijkheid om automatisch melkspecialiteiten, dan maak je eenvoudig zelf melkschuim met een goede melkopschuimer. Hierdoor maak je toch zelf de lekkerste cappuccino's en latté's.

Wat voor koffiebonen zijn er?

Er zijn arabicabonen en robustabonen. Arabicabonen zijn het meest populair. Deze bonen hebben een milde smaak en bevatten 70% cafeïne. Ze worden gebruikt in blends, maar worden ook puur gedronken. Populaire blends zijn bijvoorbeeld 50% arabica en 50% robusta.

De robustaboon is pittiger en bitterder van smaak dan de arabicaboon en wordt daarom bijna nooit puur gedronken. Robusta wordt alleen in verschillende blends gedronken. Hoe donkerder de boon is, hoe langer deze gebrand is en hoe bitterder deze van smaak is. Houd je van een mildere koffie, kies dan voor een lichtere boon. Dit geldt voor zowel de robusta- als de arabicaboon.

Wat is het verschil in smaak tussen filterkoffie en koffie gemaakt van bonen?

Koffie die gezet is met versekoffiebonen is vaak sterker van smaak. Dit komt omdat de bonen vaak verser zijn dan de bonen in filterkoffie. Filterkoffie is daarentegen het meest populair en het meest verkocht. De smaak is dus afgestemd op een grotere doelgroep.

Als bonen worden gemaald komen er oliën vrij die de authentieke bittere smaak aan koffie geven. Als deze olie uitdroogt, zoals dit bij filterkoffie het geval is, verliest de koffie zijn smaak. Sluit daarom je voorraadbus met koffiebonen altijd goed af.

Kunnen er ook gemalen bonen in een koffiezetapparaat met bonen?

Of er ook gemalen bonen in een bonen koffiezetapparaat kunnen, hangt af van de koffiemachine. Sommige koffiemachines hebben een apart reservoir voor bonen die al gemalen zijn, waardoor je zelf de bonen kunt malen en het reservoir zelf bij kunt vullen mocht je dit willen.

Gebruik een goede koffiemolen als je zelf de bonen wilt malen. De maalgraad bepaalt de smaak van de koffie: grovere malingen zijn vaak bitterder dan de fijnere malingen. Heb je een goede koffiemolen, dan pas je de maalgraad aan naar jouw smaak.

hero illustration

Hoe testen we koffiezetapparaten voor bonen?

Om de beste koffiezetapparaat bonen te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koffiezetapparaat bonen-test hebben we 542 koffiezetapparaten voor bonen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze koffiezetapparaat bonen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze koffiezetapparaat bonen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen koffiezetapparaat bonen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste koffiezetapparaat bonen in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 542 koffiezetapparaten voor bonen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste koffiezetapparaten voor bonen in een handige lijst

1. Philips EP2220/10 mat zwart

Loading ...

Voordelen Philips EP2220/10 mat zwart

 • list plusHet voordeel van deze koffiemachine is dat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het gemakkelijk in gebruik is.
 • list plusHet heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Philips EP2220/10 mat zwart

 • list plusEen nadeel is dat het soms snel uit schakelt.
 • list plusEen ander nadeel is dat het kwetsbaar is.
 • list plusHet bonen schuiven soms niet door.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij een koffieliefhebber die houdt van een perfect gezette kop koffie van verse bonen? Dan is de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart een absolute must-have! Deze slimme koffiemachine zorgt ervoor dat elk kopje koffie de perfecte temperatuur heeft en dat je met één druk op de knop zowel een espresso als een gewoon kopje koffie kunt zetten. Handig als je visite hebt en snel twee koppen koffie wilt zetten.

Wat deze koffiemachine zo bijzonder maakt, is het intuïtieve touchdisplay waarmee je eenvoudig jouw favoriete koffie kunt selecteren. Bovendien kun je met de My Coffee Choice-functie de sterkte en de hoeveelheid van jouw drankje aanpassen aan jouw voorkeuren.

De Philips 2200-serie EP2220/10 heeft een klassieke melkopschuimer die stoom gebruikt om eenvoudig zijdezacht melkschuim voor jouw cappuccino te maken. De melkopschuimer heeft slechts twee onderdelen en is daardoor makkelijk schoon te maken.

Een ander groot voordeel van deze koffiemachine is het automatisch ontkalkingssysteem. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken en begeleidt je hierbij. En dankzij de Aquaclean waterfilter, die voor een groot deel het ontstaan van kalkaanslag voorkomt, hoef je dit niet vaak te doen.

De Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart heeft ook een verstelbaar watervolume en een maalniveau dat aanpasbaar is in 12 verschillende standen. Zo kun je jouw bonen malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof.

Al met al is de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart een geweldige koffiemachine voor iedereen die houdt van een perfect gezette kop koffie van verse bonen. Het apparaat is makkelijk in gebruik, heeft handige functies en is ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Mijn persoonlijke mening is dat deze koffiemachine zijn geld zeker waard is. Het zetten van een heerlijke kop koffie was nog nooit zo makkelijk en snel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het waterreservoir niet enorm groot is, dus als je vaak meerdere koppen achter elkaar zet, moet je het reservoir regelmatig bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

2. Philips EP2220/10 mat zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen met de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur. Zet een espresso of gewone kop koffie met 1 druk op de knop. Heb je visite? Zet dan snel 2 koppen koffie tegelijk. De Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart geeft vanzelf aan wanneer je het apparaat moet ontkallken en hij begeleidt je hierbij. Maar dit zal niet vaak voorkomen door de Aquaclean waterfilter. deze voorkomt namelijk voor een groot deel het ontstaan van kalkaanslag. Belangrijke kenmerken van de Philips 2200-serie EP2220/10: Klassieke melkopschuimer De klassieke melkopschuimer gebruikt stoom om eenvoudig zijdezacht melkschuim voor jouw cappuccino te maken. Met slechts twee onderdelen is de klassieke melkopschuimer ook eenvoudig schoon te maken. Intuïtief touchdisplay Geniet met slechts één druk op de knop van de onweerstaanbare smaak en het aroma van koffie van verse bonen. Met ons intuïtieve touchdisplay kun je eenvoudig jouw favoriete koffie selecteren. My Coffee Choice (Mijn koffiekeuze) Pas de sterkte en de hoeveelheid van jouw drankje aan met het menu van My Coffee Choice. Kies eenvoudig uit drie verschillende instellingen om jouw voorkeuren aan te passen. 12 standen voor maalmolen Onze duurzame keramische molens kunnen in 12 verschillende standen worden gezet, zodat je jouw bonen kunt malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof. Perfecte temperatuur en aroma Het Aroma Extract-systeem creëert de optimale balans tussen koffiezettemperatuur en aroma. Dit doet het door de watertemperatuur tussen de 90 en 98 °C te houden, terwijl de doorstroomsnelheid wordt gereguleerd. Zo kun je genieten van heerlijke koffie. 100% keramische molens Onze molens zijn 100% zuiver keramisch: zeer hard en precies, zodat je kunt genieten van minstens 20.000 koppen verse aromatische koffie. De aroma van bonen behouden De nieuwe aroma-afdichting beschermt jouw favoriete koffiebonen en zorgt ervoor dat ze hun oorspronkelijke aroma na verloop van tijd behouden, terwijl de maalmolen minder geluid maakt. AquaClean-filter Door het filter op verzoek van de machine te vervangen, hoef je tot 5000 kopjes jouw machine niet te ontkalken en krijg je helder en zuiver water. Afneembare zetgroep De zetgroep is het hart van iedere volautomatische koffiemachine en moet regelmatig worden schoongemaakt. Doordat de zetgroep afneembaar is, kun je deze grondig schoonmaken door hem af te spoelen onder de kraan. Specificaties: Land van herkomst Ontworpen in: Italië Geproduceerd in: Roemenië Algemene specificaties Gebruikersinterface: Touch screen display Melkoplossing: Klassieke melkopschuimer Technische specificaties Capaciteit koffiediklade: 12 porties Frequentie: 50 Hz Max. kophoogte: 150 millimeter Voltage: 230 volt Kleur en afwerking: Zwart, Matzwart Snoerlengte: 100 cm Afvalbak: Toegang aan de voorkant Waterres.: Toegang aan de voorkant Productgewicht: 7,5 kg Afmetingen van het product: 246 x 371 x 433 millimeter Capaciteit bonenreservoir: 275 g Capaciteit waterreservoir: 1,8 l Compatibiliteit filter: AquaClean Pompdruk: 15 bar Aanpassing Instellingen voor aromasterkte: 3 Moleninstellingen: 12 Aroma instellen vóór het zetten Temperatuurstanden: 3 Verscheidenheid Dranken: Espresso, Heet water, Koffie Optie voor gemalen koffie Dubbele kop Dubbele kop melk: Nee Andere functies Afneembare zetgroep Aroma-afdichting Begeleid ontkalken AquaClean Accessoires Inclusief: Tube met smeermiddel, Maatschepje, Tester voor waterhardheid Service 2 jaar garantie Duurzaamheid Eco-stand Energielabel: Klasse A Energieverbruik koffiezetten: 1500 W Recyclebaar verpakkingsmateriaal: >95 %

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Beste Koffiezetapparaat bonen voor koffieliefhebbers: De'Longhi ECAM20.110.B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi ECAM20.110.B zwart

 • list plusEen voordeel van deze volautomatische koffiemachine is dat het makkelijk te gebruiken is, met een goede kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het compact is en perfect past in elke keuken.
 • list plusHet is ook een voordelige aankoop.

Nadelen De'Longhi ECAM20.110.B zwart

 • list plusHet is kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigd raken.
 • list plusHet is lastig om de sterkste stand van de koffie te instellen.
 • list plusDe espresso is niet sterk genoeg.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Met de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart haal je een volautomatische espressomachine in huis waarmee je in een handomdraai een heerlijke kop koffie, cappuccino of latte macchiato zet. Het apparaat is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie en heeft een waterreservoir van 1,8 liter en een bonenreservoir van 250 gram. Wat deze machine onderscheidt van andere machines is het gemak waarmee je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Daarnaast maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn wanneer je twee kopjes zet, zodat je sneller kunt genieten van jouw heerlijke kop koffie.

Met de soft touch drukknoppen stel je gemakkelijk de gewenste sterkte en hoeveelheid in. Het stoompijpje gebruik je om zelf melk op te schuimen voor de perfecte cappuccino of latte macchiato. Houd jouw koffiekopjes altijd bij de hand door ze boven op de plaat te bewaren. Het apparaat vereist wel handmatige reiniging en ontkalking, maar gelukkig biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs.

Als echte koffieliefhebber is de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart een geweldige aanwinst voor jouw keuken. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om twee kopjes tegelijkertijd te zetten, maken dit apparaat ideaal voor een druk huishouden met meerdere koffieliefhebbers. De maalniveau is aanpasbaar en de temperatuur en koffiesterkte zijn instelbaar, zodat je altijd de perfecte kop koffie kunt zetten naar jouw persoonlijke smaak. Het enige nadeel is dat het apparaat niet beschikt over een automatisch reinigingssysteem voor het melksysteem.

Al met al is de De'Longhi Magnifica ECAM20.110.B Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en veelzijdige volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

 • list plusDe machine is uitstekend geprijsd voor de kwaliteit die je krijgt.
 • list plusJe kunt de machine makkelijk gebruiken.
 • list plusHet onderhoud is beperkt.

Nadelen Philips EP2231/40 zwart en rvs-afwerking

 • list plusHet waterreservoir vult relatief rap op.
 • list plusHet apparaat maakt veel lawaai.
 • list plusHet is moeilijk om het binnenwerk schoon te maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Geniet van de perfecte koffievariaties met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS. Deze machine heeft een LatteGo melksysteem waarmee je eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje op je koffie kunt maken. Het touchdisplay is intuïtief en makkelijk te gebruiken. Je kunt er je favoriete koffie mee selecteren en de instellingen aanpassen. Dankzij de 100% keramische molens kun je tot wel 20.000 koppen zetten van hoogwaardige kwaliteit. En met het AquaClean-filter hoef je tot wel 5.000 kopjes je machine niet te ontkalken*.

Wat deze espressomachine echt bijzonder maakt, zijn de onderhoudsartikelen die je apart kunt kopen. Zo is er een speciale ontkalker voor espressomachines die kalkresten verwijdert en een reiniger voor het melkdoorloopsysteem die ervoor zorgt dat alles hygiënisch schoon wordt. En als je nog meer onderhoudsartikelen nodig hebt, zijn er ook koffie-olieverwijderingstabletten verkrijgbaar.

Wat deze Philips LatteGo espressomachine echt bijzonder maakt, is het gebruiksgemak. Het touchdisplay is intuïtief en makkelijk te gebruiken, en het LatteGo melksysteem maakt het creëren van een zijdezacht melkschuimlaagje op je koffie een fluitje van een cent. Bovendien zijn de onderhoudsartikelen die je apart kunt kopen een groot pluspunt, omdat ze ervoor zorgen dat je machine in topconditie blijft.

Als je op zoek bent naar een espressomachine die gebruiksvriendelijk is en hoogwaardige koffie zet, dan is de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS een uitstekende keuze. Het is een geweldige machine voor thuisgebruik, en het AquaClean-filter betekent dat je niet vaak hoeft te ontkalken. Het enige nadeel is dat het melksysteem niet automatisch gereinigd wordt, maar dat is een kleinigheidje in vergelijking met alle voordelen van deze espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Koffiezetapparaat bonen voor op reis: Krups EA8150 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Krups EA8150 zwart

 • list plusDe Krups EA8150 zwart is compact van formaat en neemt weinig ruimte in.
 • list plusDe Krups EA8150 zwart heeft 2 voorkeur programma's waardoor het eenvoudig is in gebruik.
 • list plusEen voordeel van de Krups EA8150 zwart is dat de koffie die het maakt heerlijk en krachtig is.

Nadelen Krups EA8150 zwart

 • list plusEen nadeel van de Krups EA8150 zwart is dat het waterreservoir beperkt is waardoor je na acht mokken het reservoir moet legen.
 • list plusEen nadeel van de Krups EA8150 zwart is dat de rubberen voetjes loskomen als je het apparaat verplaatst.
 • list plusHet apparaat maakt veel lawaai tijdens het malen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.7

Als jij op zoek bent naar de meest compacte volautomatische espressomachine ter wereld, dan is de Krups EA8150 zwart jouw antwoord. De machine is eenvoudig in gebruik en beschikt over een stoompijpje waarmee je de lekkerste melkrecepten kunt maken. Daarnaast kun je het maalniveau aanpassen en is het watervolume verstelbaar. De automatische ontkalkingssysteem zorgt ervoor dat je machine altijd schoon blijft, zonder dat je het zelf hoeft te doen.

Wat deze machine uniek maakt, is de mogelijkheid om melk automatisch op te schuimen met het melkreservoir. Dit is een handige feature die je tijd en moeite bespaart. Bovendien beschikt de machine over een LCD-scherm, wat het gebruik nog eenvoudiger maakt.

Als specialist in Coffee Machine for Beans kan ik zeggen dat deze machine een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een compacte, gebruiksvriendelijke espressomachine zonder concessies te doen aan kwaliteit of mogelijkheden. De EA8150 is perfect voor thuisgebruik of kleine kantoren.

Hoewel de automatische reiniging van het melksysteem ontbreekt, is de EA8150 toch een topmachine. Het is een betrouwbare en handige espressomachine voor iedere koffieliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Philips Grind & Brew HD7767/00 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Grind & Brew HD7767/00 zwart

 • list plusMet dit toestel heb je veel opties.
 • list plusHet is makkelijk om dit toestel te bedienen.
 • list plusDit toestel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Philips Grind & Brew HD7767/00 zwart

 • list plusHet malen van bonen met dit toestel is relatief luidruchtig.
 • list plusHet toestel heeft geen timerfunctie.
 • list plusHet toestel heeft geen anti-lek functie.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

Met de Philips Grind & Brew HD7767/00 zet je een kan filterkoffie van versgemalen bonen. De geïntegreerde koffiemolen maalt de bonen ter plekke fijn, zodat je er heerlijk verse koffie van zet. Door de maalgraad fijner of grover te zetten, oefen je invloed uit op de smaak en sterkte van de koffie. Via die verlichte draaiknop en het display bedien je het filterapparaat gemakkelijk. Je stelt gemakkelijk in hoeveel koppen koffie je wilt zetten. Zodra de koffie klaar is haal je de glazen kan onder het apparaat vandaan, zonder dat de machine nadruppelt. Zo houd je het aanrecht mooi schoon.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Sage Barista Express Black Truffle

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Met de Sage Barista Express Black Truffle zet je een espresso van versgemalen koffiebonen en schuim je melk op de juiste temperatuur op. De melkkan meet de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen en kleurt groen wanneer de melk de juiste temperatuur bereikt. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede kwaliteit melkschuim, zonder verbrande smaak. Je maalt de koffiebonen vlak voordat je de koffie zet. Zo is jouw kopje koffie niet alleen kakelvers, maar krijg je ook een rijke en volle smaak. Het bonenreservoir heeft ruimte voor 250 gram koffiebonen en maalt deze via 16 verschillende maalstanden fijn. De machine maalt en doseert de koffiebonen in de filterdrager. Hierna druk jij alleen nog de gemalen koffiebonen aan met de losse tamper.

Topklasse bouwkwaliteit Voor deze pistonmachine zijn duurzame onderdelen gebruikt. Met de zware, rvs behuizing en de antislipvoetjes blijft de koffiemachine stevig op je aanrecht staan tijdens het koffiezetten.

Let op: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine. Dit gaat minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver

 • list plusDit koffiezetapparaat bonen heeft een ingebouwde maler en tamper, waardoor je geen last hebt van koffie overal.
 • list plusDeze machine heeft verschillende instellingen voor espresso/koffie en zelfs thee-water uit een apart pijpje, waardoor je veel mogelijkheden hebt.
 • list plusHet stoompijpje maakt prachtig schuim, alsof je in een café bent (kost wel oefening), waardoor je heerlijke cappuccino's kunt maken.

Nadelen De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M zilver

 • list plusOmdat de maler meteen begint met malen wanneer je de piston erin duwt, heb je nog niet uitgevonden hoe je kunt zien hoeveel koffie er uit de maler komt, wat lastig kan zijn.
 • list plusHet stoompijpje is niet heel flexibel te bewegen, waardoor het lastig kan zijn om het schuim goed te krijgen.
 • list plusAls je de machine ook voor thee-water gebruikt gaat het waterreservoir snel leeg, wat vervelend kan zijn als je veel thee drinkt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

De De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M is een geweldige koffiemachine voor thuisgebruik. Met zijn authentieke café-ervaring en gebruiksvriendelijke functies is hij perfect voor iedereen die van een lekker kopje koffie houdt. De ingebouwde bonenmaler zorgt ervoor dat je altijd verse koffiebonen gebruikt en de automatische tamper maakt het zetten van een perfect kopje koffie nog gemakkelijker. Het stoompijpje is ideaal voor het maken van zijdezacht melkschuim en het oefenen van lattekunst.

Wat deze machine echt onderscheidt van andere koffiemachines is de mogelijkheid om jouw eigen persoonlijke smaak te ontdekken en te creëren. De maaltechnologie met sensoren zorgt voor consistent malen, ongeacht de doseringsinstelling, waardoor je altijd de perfecte smaak uit jouw bonen haalt. Met de knop Mijn menu kun je jouw favoriete recepten aanpassen en opslaan.

Het enige nadeel van deze machine is dat het wat tijd en geduld kost om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine. Maar als je eenmaal het proces onder de knie hebt, zul je genieten van heerlijke barista-kwaliteit koffie in het comfort van jouw eigen huis.

Al met al is de De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355.M een geweldige investering voor iedereen die van koffie houdt en graag een beetje creativiteit in zijn drankjes wil brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B zwart

 • list plusDit koffiezetapparaat bonen heeft een groot waterreservoir, waardoor je niet vaak hoeft bij te vullen.
 • list plusHet LatteCrema systeem zorgt voor een heerlijke volle schuimlaag.
 • list plusDit apparaat is gemakkelijk te bedienen en biedt veel mogelijkheden voor gepersonaliseerde instellingen.

Nadelen De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B zwart

 • list plusDit koffiezetapparaat bonen vraagt regelmatige ontkalking, vooral bij gebruik van de melkdranken.
 • list plusHet apparaat is niet compact en neemt dus veel ruimte in beslag op het aanrecht, vooral in de diepte.
 • list plusDe koffie wordt niet super heet, wat voor sommige koffieliefhebbers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Je bedient de De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 46.860.B via het lcd scherm met handige gekleurde icoontjes. Zo kies je tussen 6 recepten, namelijk een espresso, koffie, grote koffie, cappuccino, latte macchiato en warme melk. De machine verwarmt de koffie en de melk apart van elkaar. Hierdoor weet je zeker dat je drankje de juiste temperatuur bereikt. Het LatteCrema systeem zorgt voor een smeuïg melkschuim. Je personaliseert alle koffies als je de sterkte en temperatuur verandert. Zo sla je verschillende recepten op voor 2 personen. Sla je vandaag een kopje koffie over? Tap dan heet water voor een kopje thee.

Wanneer er iets mis is met de koffiemachine, biedt De'Longhi in Nederland en België service aan huis aan met eigen monteurs.

Snel een kopje koffie zetten met een De'Longhi volautomaat Wanneer je 2 kopjes koffie zet, maalt De'Longhi in één keer de koffiebonen fijn. Hierdoor zet je sneller 2 koffies dan bij andere merken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Inventum KZ915GD rvs/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum KZ915GD rvs/zwart

 • list plusDit koffiezetapparaat heeft een ingebouwde timer, waardoor je altijd op tijd je verse koffie hebt.
 • list plusHet apparaat maalt en zet tegelijkertijd, waardoor je altijd verse koffie hebt.
 • list plusDit koffiezetapparaat heeft een mooi design en past goed in elke keuken.

Nadelen Inventum KZ915GD rvs/zwart

 • list plusHet apparaat maakt best wel wat geluid tijdens het malen en zetten van de koffie.
 • list plusHet waterreservoir is niet heel groot, waardoor je het regelmatig moet bijvullen.
 • list plusHet apparaat schakelt soms te snel uit, waardoor je niet altijd genoeg koffie hebt voor een volle kop.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.4

Het Inventum KZ915GD grind & brew koffiezetapparaat zet heerlijke koffie. Je hebt de keuze uit koffie gezet van verse bonen of filterkoffie. De maalgrootte van de handige geïntegreerde conische koffiemolen kun je aanpassen naar eigen wens. Er zijn ook drie standen voor aromaselectie. Het apparaat heeft een inhoud van 1,5 liter voor ongeveer 12 kopjes koffie. Daarnaast heeft het koffiezetapparaat een display met een timer waarmee je eenvoudig kunt instellen wanneer de koffie gezet moet worden. Bijvoorbeeld 's ochtends als je wakker wordt. Of op een andere tijd die jou het beste uitkomt. Het apparaat houdt je gezette koffie 35 minuten warm en schakelt daarna automatisch uit. Productvoordelen van het Inventum KZ915GD koffiezetapparaat Inhoud van 1,5 liter voor 12 kopjes koffie Voor verse bonen en gemalen koffie Glazen koffiekan Koffiesterkte instelbaar Instelbare maalgraad Timer en klok Met druppelstop Automatische uitschakeling na 35 minuten Herbruikbaar koffiefilter Uitneembare filterhouder Filtermaat 1 x 4 2 jaar volledige fabrieksgarantie Koffiesterkte instelbaar Bepaal zelf hoe sterk je koffie is. Je hebt de keuze uit sterk, normaal of mild. Deze instelling bepaalt de snelheid waarmee het water doorloopt. Voor sterke koffie loopt het water langzamer door dan voor milde koffie. Instelbare maalgraad Je kunt zelf instellen hoe grof of fijn de koffie moet worden gemalen. Je hoeft daarvoor alleen maar aan de knop bovenop het apparaat te draaien. De maalgraad bepaalt samen met de doorlooptijd de smaak van de koffie. Over het algemeen heeft filterkoffie een grove maling en espresso een fijne maling. Timer Wakker worden met vers gezette koffie? Dat kan met de KZ915GD, want met de timer stel je eenvoudig de tijd in dat het apparaat moet starten. Je hebt altijd een lekker kopje vers gezette koffie op de tijd die jou het beste uitkomt. Druppelstop Door de druppelstop kun je de koffiekan onder het apparaat uit halen zonder dat er druppels koffie op de plaat vallen. Zo blijft je koffiezetapparaat schoner. Automatische uitschakeling Je koffie blijft lekker warm tot 35 minuten na het zetten. Daarna schakelt het apparaat automatisch uit. Je koffiekan kookt niet droog en je verbruikt niet meer energie dan nodig. Herbruikbaar koffiefilter In dit koffiezetapparaat hoef je geen papieren filter te doen, maar dat kan wel als je dat wilt. In het apparaat zit een permanent koffiefilter in dat je na gebruik kunt afspoelen en opnieuw gebruiken. Handig voor als de papieren filters op zijn! 2 jaar volledige fabrieksgarantie Op alle Inventum koffiezetapparaten heb je 2 jaar fabrieksgarantie. Binnen deze periode repareren we het product en als dat niet kan ruilen we het om voor een nieuw exemplaar. Kijk voor meer informatie op inventum.eu/garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 januari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koffiezetapparaten voor bonen. Er zijn namelijk 542 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!