Wat is de beste Koffiezetapparaat bonen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Koffiezetapparaat bonen is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Koffiezetapparaat bonen van 2024? Na het testen van 1152 Koffiezetapparaten voor bonen kwam de Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK als beste uit onze Koffiezetapparaat bonen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Koffiezetapparaten voor bonen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Koffiezetapparaten voor bonen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Koffiezetapparaat bonen-koopgids? Lees dan verder!

Onze Koffiezetapparaat bonen selectie

De top 10 beste Koffiezetapparaten voor bonen

1Score: 9.8
Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK
Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK
Smeg
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Sage The Barista Express Impress
Sage The Barista Express Impress
Sage
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Gaggia Magenta Plus
Gaggia Magenta Plus
Gaggia
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Breville Barista Max + VCF153
Breville Barista Max + VCF153
Breville
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Sage The Barista Touch
Sage The Barista Touch
Sage
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Sage the Oracle Touch
Sage the Oracle Touch
Sage
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.8
DeLonghi De'Longhi La Specialista Arte
DeLonghi De'Longhi La Specialista Arte
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.5
De’Longhi Dinamica Plus
De’Longhi Dinamica Plus
De’Longhi
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
De'Longhi Rivelia Automatic Compact Bean
De'Longhi Rivelia Automatic Compact Bean
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.2
Jura E8
Jura E8
Jura
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koffiezetapparaat met Bonen Koopgids

Je bent een koffieliefhebber en wilt met verse bonen koffie maken. In dat geval heb je een bonen koffiezetapparaat nodig. Zo'n machine is best een investering; daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Met wat voor soorten koffiezetapparaten gebruik je bonen?

Er zijn volautomaten en halfautomatische koffiemachines. Beide machines gebruiken verse bonen om koffie mee te zetten, maar terwijl een volautomaat alles voor je doet, moet je bij een halfautomaat zelf de bonen malen (of vooraf gemalen koffie gebruiken). Daarnaast draai je het filterhouder er ook zelf op.

Je kunt natuurlijk ook een goed filterkoffiezetapparaat gebruiken en zelf de bonen malen met een goede bonenmaler. Op die manier gebruik je ook verse bonen voor je koffie, waardoor je koffie lekkerder smaakt dan wanneer je de standaard filterkoffie gebruikt.

Wat voor soorten koffiemachines zijn er?

Er zijn vele soorten goede koffiemachines. Denk aan de volautomaten; deze bieden het ultieme gebruiksgemak. Met één druk op de knop wordt jouw favoriete koffie gezet. Deze zijn de duurste optie, maar dan heb je ook wat.

Met een goede pistonmachine of een halfautomaat behaal je hetzelfde resultaat, maar bij deze machine doe je nog wat werk zelf. Zo draai je bijvoorbeeld het filterhouder zelf aan, en stel je de maalgraad van de bonen zelf in. Halfautomaten zijn populair bij de echte koffieliefhebber: je experimenteert hiermee makkelijker. Het gebruik vergt daarentegen wel wat oefening.

Er zijn ook koffiecupmachines. Denk bijvoorbeeld aan een Nespresso apparaat, een Senseo of een Dolce Gusto apparaat. De meningen zijn verdeeld over welke machine de lekkerste koffie maakt. Ze hebben in ieder geval allemaal één ding gemeen: je zet er snel en eenvoudig koffie mee.

Je plaatst de cup in de machine en vult het reservoir met water. Vervolgens zet je met één druk op de knop één of twee kopjes koffie. Het nadeel van dit soort koffiemachines is dat de cups vaak duur zijn, en dat het niet de meest milieuvriendelijke manier van koffiezetten is.

Met een percolator of een cafetière maak je op een ambachtelijke manier koffie. Een percolator vul je met gemalen koffie en koud water, waarna je deze op de kookplaat zet om op te warmen. Een cafetière vul je met heet water en gemalen koffie. Beiden hebben vaak een kleine inhoud, waardoor je er maximaal twee kopjes koffie per keer mee zet.

Dan zijn er ook nog de welbekende filterkoffiezetapparaten. We kennen ze allemaal wel. Boven in de machine vul je het reservoir met gemalen koffie en vervolgens druppelt er heet water over het filter met de gemalen koffie. Deze apparaten zijn te vinden in alle prijsklassen.

Als laatste zijn er ook nog de inbouwkoffiemachines. Deze bouw je, net als een goede inbouw-oven, in een nis in je keuken. Ze hebben vaak een water reservoir, maar sommige machines sluit je aan op de waterleiding. Ze bieden veel gebruiksgemak en zien er bovendien strak uit.

Wat is een volautomaat koffiemachine?

Een volautomaat is een koffiemachine die alles voor je doet, van het malen van de bonen tot het instellen van de sterkte van de koffie. Alles gebeurd automatisch. De meeste volautomaten hebben verschillende programma's waaruit je kiest.

Zo zet je met één druk op de knop bijvoorbeeld een espresso, maar ook een americano of lungo behoort tot de mogelijkheden. De meeste volautomaten hebben daarnaast ook een stoompijpje of een melk kannetje waardoor je ook melkspecialiteiten zoals cappuccino maakt.

Heeft je volautomaat geen mogelijkheid om automatisch melkspecialiteiten, dan maak je eenvoudig zelf melkschuim met een goede melkopschuimer. Hierdoor maak je toch zelf de lekkerste cappuccino's en latté's.

Wat voor koffiebonen zijn er?

Er zijn arabicabonen en robustabonen. Arabicabonen zijn het meest populair. Deze bonen hebben een milde smaak en bevatten 70% cafeïne. Ze worden gebruikt in blends, maar worden ook puur gedronken. Populaire blends zijn bijvoorbeeld 50% arabica en 50% robusta.

De robustaboon is pittiger en bitterder van smaak dan de arabicaboon en wordt daarom bijna nooit puur gedronken. Robusta wordt alleen in verschillende blends gedronken. Hoe donkerder de boon is, hoe langer deze gebrand is en hoe bitterder deze van smaak is. Houd je van een mildere koffie, kies dan voor een lichtere boon. Dit geldt voor zowel de robusta- als de arabicaboon.

Wat is het verschil in smaak tussen filterkoffie en koffie gemaakt van bonen?

Koffie die gezet is met versekoffiebonen is vaak sterker van smaak. Dit komt omdat de bonen vaak verser zijn dan de bonen in filterkoffie. Filterkoffie is daarentegen het meest populair en het meest verkocht. De smaak is dus afgestemd op een grotere doelgroep.

Als bonen worden gemaald komen er oliën vrij die de authentieke bittere smaak aan koffie geven. Als deze olie uitdroogt, zoals dit bij filterkoffie het geval is, verliest de koffie zijn smaak. Sluit daarom je voorraadbus met koffiebonen altijd goed af.

Kunnen er ook gemalen bonen in een koffiezetapparaat met bonen?

Of er ook gemalen bonen in een bonen koffiezetapparaat kunnen, hangt af van de koffiemachine. Sommige koffiemachines hebben een apart reservoir voor bonen die al gemalen zijn, waardoor je zelf de bonen kunt malen en het reservoir zelf bij kunt vullen mocht je dit willen.

Gebruik een goede koffiemolen als je zelf de bonen wilt malen. De maalgraad bepaalt de smaak van de koffie: grovere malingen zijn vaak bitterder dan de fijnere malingen. Heb je een goede koffiemolen, dan pas je de maalgraad aan naar jouw smaak.

hero illustration

Hoe testen we Koffiezetapparaten voor bonen?

Om de beste Koffiezetapparaat bonen te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Koffiezetapparaat bonen-test hebben we 1152 Koffiezetapparaten voor bonen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Koffiezetapparaat bonen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Koffiezetapparaat bonen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Koffiezetapparaat bonen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Koffiezetapparaat bonen in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1152 Koffiezetapparaten voor bonen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Koffiezetapparaten voor bonen in een oogopslag

1. Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK

 • list plusStijlvol en modern ontwerp met geborsteld aluminium front en meerdere kleuropties.
 • list plusLevert koffie van barista-kwaliteit met één druk op de knop, waaronder espresso, americano, ristretto en heet water.
 • list plusIngebouwde stoompijp voor melkgebaseerde dranken zoals cappuccino's en lattes, en vijf niveaus van grofheid voor het malen van bonen.

Nadelen Smeg bean-to-cup Machine BCC02 (UK

 • list plusRelatief hogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten.
 • list plusLichte zorgen over temperatuurconsistentie en geschiktheid van de stoompijp voor ingewikkelde koffiedranken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.76
Ik ben de Smeg Bean-to-cup Machine BCC02, een stijlvolle en moderne automatische koffiemachine die met één druk op de knop barista-kwaliteit warme dranken levert. Mijn retro-geïnspireerde design met een geborsteld aluminium front en meerdere kleuropties voegt een vleugje elegantie toe aan elke keuken. Met de mogelijkheid om espresso, americano en ristretto te zetten, en ook heet water te geven, voorzie ik in verschillende koffievoorkeuren. Daarnaast heb ik een ingebouwde stoompijp voor melkdranken, wat zorgt voor de veelzijdigheid om drankjes als cappuccino's en lattes te maken. Ik bied vijf verschillende niveaus van grofheid voor het malen van bonen en een 1,4-liter watertank, waardoor ik een op maat gemaakte koffie-ervaring garandeer. Volgens testen produceer ik gladde, rijke espresso met een dikke crema en word ik beschouwd als een goede investering voor degenen die op zoek zijn naar barista-kwaliteit warme dranken zonder gedoe van handmatige bereiding.

TechRadar merkt op dat ik opval met mijn "retro-geïnspireerde design" en "barista-kwaliteit warme dranken met één druk op de knop." Ondertussen prijst de Independent mijn vermogen om "hoogwaardige espresso en flat white te leveren." Livingetc prijst mijn "stijlvolle design" en "reeks functies om verschillende soorten koffie te maken." De geïntegreerde bonenmaler, verstelbare schenktuit en de verschillende knoppen voor het selecteren van drankopties en sterkten versterken verder mijn gebruiksvriendelijke karakter.

Vergeleken met mijn concurrenten onderscheid ik me door mijn mix van stijl, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Terwijl andere machines zoals de Sage Oracle Touch en De’Longhi Dinamica Plus aanpasbare instellingen en geautomatiseerde melktexturering bieden, kunnen ze volgens TechRadar wat handmatige behandeling of experimenten vereisen voor perfecte koffie. Aan de andere kant is de Gaggia Magenta Plus ontworpen voor beginnende barista's, maar kan het beperkte drankopties en handmatige melktexturering hebben, wat voor sommige gebruikers minder handig kan zijn.

Mijn primaire gebruiksscenario's zijn huishoudens en individuen die op zoek zijn naar een handige manier om te genieten van hoogwaardige warme dranken zonder in te leveren op smaak. Mijn voordelen liggen in mijn stijlvolle design, automatische werking en mijn vermogen om een verscheidenheid aan koffiesoorten te produceren, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor degenen die zowel esthetiek als functionaliteit zoeken. Potentiële beperkingen zijn onder meer mijn relatief hogere prijs en, volgens Livingetc, lichte zorgen over temperatuurconsistentie en de geschiktheid van de stoompijp voor het maken van ingewikkelde koffiedranken.

Kortom, ik ben de beste koffiemachine voor bonen, die een naadloze combinatie van stijl en prestaties biedt. Mijn vermogen om barista-kwaliteit warme dranken te leveren met minimale inspanning, gecombineerd met mijn elegante design en veelzijdige functies, maakt mij een topkeuze voor koffieliefhebbers die een premium ervaring in hun eigen huis zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Sage The Barista Express Impress

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage The Barista Express Impress

 • list plusGeïntegreerde maalmachine voor versgemalen koffie

Nadelen Sage The Barista Express Impress

 • list plusPrijs hoger in vergelijking met budgetvriendelijke opties

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.73
Ik ben dolenthousiast over de Sage The Barista Express Impress koffiemachine, een topklasse espresso-apparaat perfect voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een aanpasbare en gebruiksvriendelijke ervaring. Met een ingebouwde maalmachine en 16 maalinstellingen kunnen gebruikers hun koffie naar perfectie aanpassen. De 15 bar Italiaanse pomp zorgt voor de extractie van rijke, volle smaken. Bovendien maken de 2-liter verwijderbare watertank en bijgeleverde accessoires onderhoud een fluitje van een cent. Zoals TechRadar opmerkt: "het is gebruiksvriendelijk en biedt veel controle over het eindresultaat." Het prijskaartje van £629.95/ $699.95/ AU$999 kan wat aan de hoge kant zijn, maar het is een uitstekende keuze voor degenen die waarde hechten aan aanpassing en controle over hun koffie.

In vergelijking met zijn concurrenten springt de Sage The Barista Express Impress eruit vanwege de geïntegreerde maalmachine, waardoor koffie rechtstreeks in de filterdrager wordt gemalen. Deze functie, in combinatie met de handmatige aanpassingen voor maalgrootte en koffiehoeveelheid, onderscheidt het van andere apparaten. Hoewel sommigen de prijs steil kunnen vinden, rechtvaardigen de kwaliteit van het apparaat en de gebruikerscontrole de kosten. Het onderhoud van het apparaat is eenvoudig en het levert uitstekende espresso en melkschuim, waardoor het een geweldig alles-in-één pakket is voor koffieliefhebbers.

In vergelijking met andere opties zoals de budgetvriendelijke De'Longhi Dedica Style EC685, biedt de Sage The Barista Express Impress een meer uitgebreide en aanpasbare ervaring. Op vergelijkbare wijze biedt de De'Longhi Dinamica Plus gepersonaliseerde koffiedranken met een bonen-naar-kop-ontwerp, maar het mist de handmatige controle en maalaanpassingen die het Sage-apparaat biedt. Daarentegen valt de Breville The Barista Express op door zijn intuïtieve functies en koffie van cafekwaliteit, waardoor het een sterke concurrent is van het Sage-product. Desondanks schittert de Sage The Barista Express Impress met zijn nadruk op gebruikerscontrole en aanpassing, waardoor het een uitstekende optie is voor koffieliefhebbers in het middensegment.

Al met al is de Sage The Barista Express Impress koffiemachine een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een aanpasbare en gebruiksvriendelijke espresso-ervaring, hoewel het prijskaartje aanzienlijk kan zijn. Zijn geïntegreerde maalmachine, handmatige aanpassingen en algemene uitstekende prestaties maken het een opvallende keuze in de markt voor het middensegment. Zoals TechRadar terecht samenvat: "het is een geweldig alles-in-één pakket voor koffieliefhebbers." 🌟

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Gaggia Magenta Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gaggia Magenta Plus

 • list plusProfessionele stoompijp voor een authentieke koffie-ervaring
 • list plusRuime keuze aan drankopties, waaronder espresso, koffie, americano en heet water
 • list plusAanpasbare drinkopties en instellingen voor een gepersonaliseerde ervaring

Nadelen Gaggia Magenta Plus

 • list plusZorgen over plastic onderdelen in de constructie van de machine
 • list plusOmvangrijk ontwerp kan uitdagingen vormen voor sommige potentiële kopers
 • list plusHoge prijs in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.45
Ik ben de Gaggia Magenta Plus, een volautomatische koffiemachine die hele bonen maalt tot een lekker kopje koffie. Met mijn professionele stoompijpje en aanpasbare drinkopties ben ik perfect voor jou. Ik kan espresso, espresso lungo, koffie, americano en heet water maken, dus je hebt genoeg keuze. Mijn verstelbare maalinstellingen, 1.8L waterreservoir en 250g bonencontainer maken me super handig. En met mijn 2.5-inch full-color touchscreen is het makkelijk om je keuze aan te passen. Het ingebouwde stoompijpje geeft een authentieke touch aan je koffie-ervaring.

Wat mij echt onderscheidt, is dat ik zowel hele bonen als gemalen koffie kan gebruiken, met vijf maalinstellingen. Zo kan je jouw favoriete instellingen opslaan en hoef je niet elke keer opnieuw in te stellen. TechRadar zegt dat ik "barista-stijl koffie met één druk op de knop" maak, zodat jij de sterkte, aroma, formaat en temperatuur helemaal kan personaliseren. En dankzij mijn Optiaroma-functie kan je de koffiesterkte nog meer aanpassen, wat perfect is voor echte koffieliefhebbers.

In vergelijking met mijn concurrenten bied ik een mix van professionele functies en modern design voor een betaalbare prijs. Ondanks dat sommigen zich zorgen maken over mijn plastic onderdelen, maken mijn automatische melkschuimer en heetwaterdispenser dit ruimschoots goed. Mijn gebruiksvriendelijke bediening en instructies zorgen ervoor dat ik toegankelijk ben voor iedereen, terwijl ik ook geweldige espresso kan maken en melk effectief kan opschuimen. Maar mijn wat logge ontwerp en hoge prijs kunnen voor sommigen een uitdaging zijn.

In de wereld van koffiemachines die hele bonen malen, val ik op als een aantrekkelijke optie voor wie een professionele koffie-ervaring wil met aanpasbare functies. Mijn geavanceerde functionaliteit, gebruiksgemak en de mogelijkheid om barista-stijl drankjes te maken, maken mij uniek op de markt. Ik ben de ideale keuze voor wie barista wil worden en zoekt naar een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

4. Breville Barista Max + VCF153

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breville Barista Max + VCF153

 • list plusConsistently levert rijke en smaakvolle espresso met een glanzende crema
 • list plusGeïntegreerde molen en professionele filters voor een op maat gemaakte koffie-ervaring
 • list plusGrote 250g bonentrechter voor het gemak van minder bijvullen

Nadelen Breville Barista Max + VCF153

 • list plusAfwezigheid van een drukmeter en aanpasbare opties
 • list plusBeperking met betrekking tot het niet kunnen aanpassen van de druipstaander voor kortere kopjes
 • list plusMinder ruimte om kopjes warm te houden en een niet luchtdichte trechter

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.39
Als koffieliefhebber ben ik dol op de Breville Barista Max+ VCF153, een indrukwekkende espressomachine voor bonen tot kopjes, speciaal ontworpen voor liefhebbers van romige, melkachtige koffiedranken. Met zijn geïntegreerde molen levert deze alles-in-één handmatige espressomachine consistent rijke en smaakvolle espresso met een glanzende crema. De professionele 58mm filters, 30 maalinstellingen en kegelvormige maalschijfmolen zorgen voor een op maat gemaakte koffie-ervaring. Het grote bonenreservoir van 250g biedt het gemak van minder bijvullen. En niet te vergeten, het strakke en robuuste ontwerp is verkrijgbaar in matzwart of roestvrij staal en maakt een stijlvolle toevoeging aan elk aanrecht.

Volgens Trusted Reviews heeft de Breville Barista Max+ VCF153 een prijs van £498, wat een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het bedieningsgemak, het live-telweergave en de mogelijkheid om heet water of stoom te leveren maken het gebruiksvriendelijk, hoewel sommige gebruikers de afwezigheid van een drukmeter en aanpasbare opties noemen. Olive Magazine benadrukt ook de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vanwege de kwaliteit van espresso en gestoomde melk die het produceert. Er wordt echter een beperking genoemd met betrekking tot de onmogelijkheid om de druiprek voor kortere kopjes aan te passen. Op technisch vlak maken het 2-liter waterreservoir, 30 maalinstellingen en een bonenreservoir van 250g met een "Tap & Go Grinding Cradle" het tot een overtuigende keuze voor degenen die een upgrade zoeken van pod-koffiezetapparaten, zoals opgemerkt door Tech Advisor.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Breville Barista Max+ VCF153 zich met zijn geïntegreerde molen, professionele filters en het vermogen om rijke, romige koffiedranken te produceren. Het heeft echter kleine nadelen, zoals verminderde ruimte om kopjes warm te houden en een niet luchtdicht bonenreservoir, zoals vermeld door Tech Advisor. Ondanks deze beperkingen is de Breville Barista Max+ VCF153 een uitstekende optie voor degenen die de nadruk leggen op het gemak van een alles-in-één handmatige espressomachine met de focus op romige, melkachtige koffiedranken.

Kortom, de Breville Barista Max+ VCF153 is een aantrekkelijke keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een espressomachine voor bonen tot kopjes die geoptimaliseerd is voor romige, melkachtige koffiedranken. Zijn professionele functies, geïntegreerde molen en aanpasbare instellingen maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die een handmatige espressomachine zoeken die kwaliteit en gemak biedt. Ondanks enkele kleine beperkingen maken zijn prestaties en prijs-kwaliteitverhouding het tot een opvallende keuze in zijn categorie, en biedt het een aantrekkelijke upgrade van pod-koffiezetapparaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Sage The Barista Touch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage The Barista Touch

 • list plusNaadloze mix van handmatige en automatische functies
 • list plusGebruiksvriendelijke touchscreen-interface
 • list plusVoorziet in een breed scala aan koffievoorkeuren

Nadelen Sage The Barista Touch

 • list plusKan als duur worden beschouwd

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
9.3
De Sage Barista Touch is een opvallende koffiemachine die bonen tot kopje naadloos combineert met handmatige controle en slimme automatische functies, waardoor het een uitzonderlijke keuze is voor zowel doorgewinterde barista's als beginners. Deze machine vertegenwoordigt een fusie van de beste eigenschappen van de Barista Express Impress en de Barista Touch, en levert een uitgebreide koffie-ervaring met een gebruiksvriendelijke benadering. Zijn kenmerkende eigenschap is het intuïtieve touchscreen en geautomatiseerd melk opschuimen, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers en andere concurrenten op de markt.

De interface en automatische functies van de machine werden benadrukt in de recensies. Volgens TechRadar biedt de Barista Touch Impress "feedback over de hoeveelheid koffie en aanpassingen van de instellingen, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor alle vaardigheidsniveaus." Ondertussen prijst Trusted Reviews de machine om zijn "uitstekende touchscreen-interface en gebruiksgemak" en vermeldt dat het "automatisch en handmatig melk opschuimen" biedt, samen met "touchscreen-bediening." Bovendien biedt het apparaat geautomatiseerd melkverwarmen en opschuimen, inclusief aangepaste instellingen voor alternatieve melksoorten zoals haver, soja en amandel, waardoor het aansluit bij een breed scala aan voorkeuren.

Een van de onderscheidende kenmerken van de machine is zijn vermogen om een balans te vinden tussen handmatige en automatische functionaliteit, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers. Het snelle verwarmingssysteem, PID-regeling en eenvoudig schoon te maken stoompijpje van de Barista Touch werden met name gewaardeerd, zoals gedetailleerd beschreven door From Cook to Chef. Bovendien maken het compacte ontwerp en de hoogwaardige roestvrijstalen constructie van de machine het tot een visueel aantrekkelijke en ruimtebesparende toevoeging aan elk keukenaanrecht, zoals opgemerkt door Trusted Reviews.

Wat betreft de vergelijking met zijn tegenhangers, staat de Sage Barista Touch zijn mannetje als een topkeuze voor degenen die een uitgebreide koffie-ervaring zoeken. Hoewel het als duur kan worden beschouwd, onderscheidt het zich van andere koffiemachines op de markt door zijn integratie van handmatige en automatische functies, samen met zijn gebruiksvriendelijke touchscreen. Voor degenen die waarde hechten aan een hands-on barista-ervaring met het gemak van automatisering, is de Barista Touch een overtuigende optie.

Samengevat maakt de Sage Barista Touch indruk met zijn naadloze mix van handmatige en automatische functies, gebruiksvriendelijke interface en het vermogen om een breed scala aan koffievoorkeuren te bedienen, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die de kunst van het koffie maken waarderen zonder in te leveren op gemak. Het compacte ontwerp, snelle verwarming en aanpasbare recepten bevestigen verder zijn positie als een eersteklas koffiemachine voor het maken van barista-stijl dranken thuis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Sage the Oracle Touch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage the Oracle Touch

 • list plusGroot en zwaar ontwerp met handige mobiliteitsfunctie en voldoende opslagruimte voor schoonmaakgereedschap en water
 • list plusTouchscreen LCD-interface met automatische brouwopties en aanpasbare instellingen
 • list plusAutomatisch malen en aandrukken vóór het zetten voor een moeiteloze bediening

Nadelen Sage the Oracle Touch

 • list plusHet maalproces is nogal luid, wat een overweging kan zijn voor geluidsgevoelige gebruikers
 • list plusAanzienlijke omvang, vooral als ruimte beperkt is
 • list plusHoge prijskaartje

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
9.23
Als ik kijk naar de Sage the Oracle Touch, zie ik een eersteklas bonen-naar-kop koffiemachine die innovatie en functionaliteit combineert. Met zijn grote en zware ontwerp, handige mobiliteitsfunctie en ruime opslag voor schoonmaakgereedschap en water, zoals opgemerkt door T3, is dit een premium aanbod. Het opvallende kenmerk is het touchscreen LCD-scherm, dat automatische brouwopties en aanpasbare instellingen biedt, waardoor het bereidingsproces eenvoudig wordt. De automatische maal- en aanstampfunctie voor het brouwen vereenvoudigt de gebruikerservaring, en zorgt voor een moeiteloze bediening. Maar, zoals benadrukt door T3, is het maalproces van de machine behoorlijk luid, wat een overweging kan zijn voor gebruikers die gevoelig zijn voor geluid. Volgens Bean Poet zijn bonen-naar-kop koffiemachines ontworpen om versheid en smaak te leveren, en de Sage Oracle Touch voldoet aan deze eisen met zijn automatische bonenmaalfunctie.

In een zee van opties concurreert de Sage Oracle Touch met diverse bonen-naar-kop koffiemachines. Het artikel van T3 noemt de Sage Barista Touch Impress als de beste overall, met nadruk op de Auto MilQ-instellingen, touchscreen-display en krachtig malen. Aan de andere kant prijst TechRadar de Oracle Touch vanwege het automatische malen, doseren, aanstampen en melktextureren, waardoor het eenvoudig is voor beginners om perfecte espresso te maken. De aparte boilers voor melk en koffie, samen met digitale thermometers, zorgen voor consistente resultaten zonder de melk te verbranden. Bovendien voegt minimale verspilling en de mogelijkheid om overgebleven koffiedik te recyclen als meststof een milieuvriendelijke dimensie toe aan de functionaliteit.

Hoewel de Sage Oracle Touch indruk maakt met zijn functies, is het belangrijk om ook zijn concurrenten te erkennen. Zo biedt de door T3 aanbevolen De'Longhi La Specialista Arte consistent uitstekende koffie en een degelijke melkopschuimer, wat aansluit bij een breed scala aan gebruikers. Dit vormt een contrast met de Oracle Touch, die misschien meer geschikt is voor degenen die geautomatiseerde functies en geavanceerde technologie waarderen.

Al met al valt de Sage Oracle Touch op als een hoogwaardige bonen-naar-kop koffiemachine, met een naadloze gebruikerservaring en uitzonderlijke kwaliteit koffie. Zijn automatische functies en aanpasbare instellingen maken het een sterke concurrent op de markt. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met het luide malen en aanzienlijke omvang, vooral als ruimte beperkt is. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, technologisch geavanceerde bonen-naar-kop koffiemachine, zou de Sage Oracle Touch de ideale keuze kunnen zijn, met een mix van gemak en innovatie.

In de woorden van TechRadar, "De Sage by Heston Blumenthal the Oracle Touch is een omvangrijke en opzichtige machine met een touchscreen voor eenvoudig gebruik." Ondertussen vat T3 het goed samen, door te zeggen dat "De Sage Oracle Touch een hoogwaardige bonen-naar-kop koffiemachine is met een stevig prijskaartje," waarbij de essentie van deze premium koffiemachine wordt vastgelegd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. DeLonghi De'Longhi La Specialista Arte

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
8.28
De De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB Koffiemachine voor Bonen is een game-changer die de thuis-koffie-ervaring revolutioneert met zijn vernuftige ontwerp en professionele functies. Deze compacte en premium espressomachine met geïntegreerde molen biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en uitzonderlijke resultaten voor zowel beginners als espresso-liefhebbers. Met een prijs van €699,99 wordt het vaak geprezen als het beste budgetproduct om de klassieke barista-ervaring naar huis te brengen, dankzij de vereenvoudigde en rommelverminderende functies. Zoals één recensie opmerkt: "De De'Longhi La Specialista Arte wordt geprezen om de klassieke barista-ervaring naar huis te brengen met vereenvoudigde en rommelverminderende functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor koffieliefhebbers."

De geïntegreerde molen van de machine biedt acht verschillende maalniveaus en de mogelijkheid om de hoeveelheid gemalen koffie aan te passen, waardoor het aan een scala van voorkeuren voldoet. Dankzij het compacte formaat, de verwijderbare watertank van 2,6 liter en de werking met 15 bar druk, biedt het een veelzijdige en aanpasbare espresso-ervaring thuis. Bovendien bevat de machine een LatteArt-stoompijpje voor het maken van zijdezacht melkschuim, waardoor de mogelijkheid wordt vergroot om te experimenteren met verschillende bonen en schuimkunst. Volgens Techlicious: "Het biedt hands-on begeleid tampen, aanpassingsmogelijkheden voor het zetten en is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden."

Een van de onderscheidende kenmerken van de De'Longhi La Specialista Arte is de nadruk op smaakextractie, waarbij een standaard (niet-geperforeerd) portafilter wordt gebruikt om de rijkdom van de koffie te benadrukken. Deze aandacht voor detail, in combinatie met de handmatige tampgereedschappen voor perfecte extractie en het actieve temperatuurregelsysteem van de machine, tilt de thuisbarista-ervaring naar een hoger niveau. Het is echter vermeldenswaardig dat de machine mogelijk te kort is om hoge latte- en koffiemokken te hanteren, zoals benadrukt in een recensie op Techlicious.

In vergelijking met andere koffiemachines op de markt onderscheidt de De'Longhi La Specialista Arte zich door zijn alomvattende maar vereenvoudigde benadering, met zowel professionele functies als een gebruiksvriendelijk ontwerp. De ingebouwde bonenmolen en het compacte formaat maken het een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een premium espressomachine zonder in te leveren op ruimte of gebruiksgemak. Hoewel de prijs ervoor kan zorgen dat het aan de hogere kant van het spectrum ligt, maken de veelzijdigheid van de machine, de aanpassingsopties en het potentieel voor ambachtelijke koffiecreaties het tot een overtuigende keuze voor koffieliefhebbers die de barista-ervaring thuis willen repliceren.

Tot slot blinkt de De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB Koffiemachine voor Bonen uit in het bieden van een professionele koffie-ervaring thuis, met zijn geïntegreerde molen, handmatige tampgereedschappen en aanpasbare zetopties. Zijn potentiële beperkingen, zoals het kunnen herbergen van grotere mokken, worden overschaduwd door zijn vermogen om uitzonderlijke resultaten en een scala aan drinkopties te leveren. Het vermogen van deze koffiemachine om de kloof tussen professionele kwaliteit en thuisgemak te overbruggen, bevestigt zijn positie als een topkandidaat op de koffiemachinemarkt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. De’Longhi Dinamica Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De’Longhi Dinamica Plus

 • list plusGeavanceerd melksysteem voor romige dranken
 • list plusEenvoudig te gebruiken touchscreen voor intuïtieve bediening
 • list plusKwalitatieve espresso-extractie voor een premium koffie-ervaring

Nadelen De’Longhi Dinamica Plus

 • list plusPotfunctie kan waterige koffie produceren
 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met andere modellen in de serie

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.39
De De'Longhi Dinamica Plus is een hoogwaardige espressomachine die indruk maakt met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijk ontwerp. Met zijn TrueBrew-functie, Pot-functie, LatteCrema-systeem, verstelbare tuit en 3 gebruikersprofielen is het een veelzijdige keuze voor koffieliefhebbers. De 15 bar Italiaanse pomp en ingebouwde maalmachine zorgen voor kwalitatieve espressobereiding, terwijl de 60 oz watertank en 40 seconden opwarmtijd bijdragen aan het gemak. De Dinamica Plus valt op door zijn volledig automatische werking, strakke ontwerp en gebruiksvriendelijk touchscreen, waardoor het een ideale keuze is voor wie thuis een premium koffie-ervaring zoekt. Zoals benadrukt in de beoordelingen, zorgt de conische maalmachine met 13 maalinstellingen voor consistente extractie, en de compatibiliteit van de machine met de Coffee Link App biedt intuïtieve bediening.

Het geavanceerde melksysteem en programmeerbare opties van de Dinamica Plus onderscheiden het, en bieden aanpassingsmogelijkheden en gemak voor thuis koffieliefhebbers. Het intuïtieve 3,5-inch kleurentouchscreen en de mogelijkheid om gebruikersprofielen op te slaan versterken zijn aantrekkingskracht. Het is echter belangrijk om op te merken dat de Pot-functie mogelijk waterige koffie kan produceren, en de relatief hoge prijs in vergelijking met andere modellen in de Dinamica-serie kan een beperkende factor zijn voor sommige kopers.

In vergelijking met het standaard Dinamica-model biedt de Dinamica Plus extra functies zoals een hogere pompdruk van 19 bar, app-connectiviteit en gebruikersprofielen, waardoor het de voorkeurskeuze is voor wie geavanceerde functionaliteit zoekt. De enkele thermoblock ketel en 14 one-touch drankopties, gecombineerd met 13 maalinstellingen, zorgen voor een breed scala aan opties voor koffieaanpassing.

De belangrijkste sterke punten van de De'Longhi Dinamica Plus liggen in zijn geavanceerde melksysteem, gebruiksvriendelijk touchscreen en kwalitatieve espressobereiding, waardoor het een topkeuze is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, volledig automatische koffiemachine. De relatief hoge prijs en het mogelijke probleem met de Pot-functie die waterige koffie zet, moeten echter in overweging worden genomen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Tot slot, de De'Longhi Dinamica Plus onderscheidt zich als een eersteklas volautomatische espressomachine, met geavanceerde functies, aanpassingsmogelijkheden en consistente brouwprestaties. Hoewel het mogelijk tegen een premium prijs komt, maken de geavanceerde mogelijkheden en het gebruiksgemak het tot een overtuigende keuze voor thuis koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige koffie-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. De'Longhi Rivelia Automatic Compact Bean

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi Rivelia Automatic Compact Bean

 • list plusUniek Bean Switch System voor naadloze overgangen tussen verschillende koffiebonenvariëteiten
 • list plusIntuïtief 3,5 inch full-touch kleurendisplay voor eenvoudige navigatie en bediening
 • list plusTot 4 gebruikersprofielen voor veelzijdige koffievoorkeuren

Nadelen De'Longhi Rivelia Automatic Compact Bean

 • list plusHeeft mogelijk niet hetzelfde niveau van merkherkenning als sommige concurrenten

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
7.86
Gebruiksgemak
8.86
Als ik denk aan de De'Longhi Rivelia Automatische Compacte Volautomatische Koffiemachine, dan denk ik aan een ongeëvenaarde koffie-ervaring met innovatieve functies. Met het unieke Bean Switch System kan ik moeiteloos wisselen tussen verschillende koffiebonen, en het intuïtieve 3.5'' full-touch kleurendisplay maakt het allemaal nog beter. Met tot wel 4 gebruikersprofielen is deze machine perfect voor huishoudens met verschillende koffievoorkeuren. En het beste van alles? Hij is verkrijgbaar in vier exclusieve kleuren om elke keuken te complementeren.

Volgens TechRadar kan de Rivelia concurreren met andere top volautomatische koffiemachines. Hoewel hij misschien niet expliciet als beste keuze is genoemd, maken zijn innovatieve functies en het vermogen om aan verschillende voorkeuren te voldoen hem tot een sterke speler in de markt. De flexibiliteit van de machine om moeiteloos te wisselen tussen verschillende koffiebonen past perfect bij de vraag naar aanpasbare drinkopties in de industrie.

Een review op de website van De'Longhi benadrukt de gebruikersgerichte aanpak van de Rivelia, inclusief de Bean Master box met verschillende koffiebonen, een extra bonenreservoir, connector en essentiële glazen bij elke online aankoop. Deze doordachte toevoeging verbetert de algehele koffie-ervaring en toont het merk's toewijding aan klanttevredenheid.

Luxury Lifestyle Magazine introduceert de Rivelia als een koffiemachine die gebruikers "als een echte barista thuis laat voelen." Dit spreekt tot de mogelijkheid van de machine om een hoogwaardige koffie-ervaring te leveren, passend bij de trend van consumenten die barista-stijl koffie willen zonder hun huis te verlaten.

In vergelijking met andere volautomatische koffiemachines onderscheidt de Rivelia zich door zijn Bean Switch System, intuïtieve gebruikersinterface en doordachte accessoires. Hoewel hij misschien niet hetzelfde merkherkenning heeft als sommige concurrenten, maken zijn innovatieve functies en focus op gebruikerservaring hem tot een aantrekkelijke keuze. De Rivelia is ideaal voor huishoudens met diverse koffievoorkeuren, biedt een breed scala aan drankopties en kan moeiteloos wisselen tussen verschillende bonenvariëteiten.

Als conclusie kan ik zeggen dat de De'Longhi Rivelia Automatische Compacte Volautomatische Koffiemachine zich onderscheidt als een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en innovatieve keuze in de categorie volautomatische koffiemachines. Zijn unieke functies, doordachte accessoires en vermogen om aan verschillende koffievoorkeuren te voldoen maken hem tot een sterke speler in de markt. Hoewel hij misschien niet hetzelfde niveau van merkherkenning heeft als sommige concurrenten, maken zijn focus op het leveren van een hoogwaardige koffie-ervaring en zijn gebruikersgerichte ontwerp hem tot een aantrekkelijke keuze voor koffieliefhebbers. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Jura E8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jura E8

 • list plusUitgerust met het gerenommeerde Pulse Extraction Process (P.E.P.) voor hoogwaardige koffie met een rijk aroma
 • list plusRuim assortiment opties met Smart Connect-systeem en AromaG3-molen voor een gepersonaliseerde ervaring
 • list plusKan bonen malen, espresso's zetten en melk opschuimen met \'n druk op de knop

Nadelen Jura E8

 • list plusKomt met een hoger prijskaartje

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
8.1
Ik ben dol op de Coffee Machine for Beans van Jura. De Jura E6 espressomachine is echt een gamechanger. Met de Pulse Extraction Process (P.E.P.) ben ik verzekerd van koffie van topkwaliteit met een rijke aroma. Het voelt alsof ik mijn eigen barista in de keuken heb!

Jura heeft een uitgebreide selectie koffiemachines, zoals de E6, E8, A1, S8 en de GIGA 6, die allemaal verschillende opties bieden om aan diverse voorkeuren te voldoen. Het Smart Connect-systeem en de AromaG3 Grinder, in combinatie met de mogelijkheid om de machine te bedienen vanaf mijn smartphone of tablet, bieden een naadloze en gepersonaliseerde ervaring.

Vergeleken met andere koffiezetapparaten zoals de Keurig K-cafe smart coffee maker en de Spinn Coffee Maker, steekt de Jura E6 er echt bovenuit. Het kan bonen malen, espresso maken en melk opschuimen met slechts één druk op de knop. Het is echt alles-in-één en perfect voor koffieliefhebbers zoals ik!

Natuurlijk heeft de Jura E6 een hoger prijskaartje, maar dat is het zeker waard. De machine biedt zoveel mogelijkheden en gemak, waardoor het een ideale keuze is voor wie kwaliteit en gemak belangrijk vindt. Voor mij is het echt een handige en efficiënte vervanging voor een bezoek aan de koffiebar.

Als het gaat om koffiemachines voor bonen, is de Jura E6 espressomachine echt een topper. De combinatie van geavanceerde technologie, gebruiksvriendelijke functies en de mogelijkheid om aan diverse voorkeuren te voldoen, maakt het echt een uitblinker. Het is perfect voor wie een premium barista-ervaring thuis zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koffiezetapparaten voor bonen. Er zijn namelijk 1152 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!