De Bestenu Inbouw Oven Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 07/17/2020


Een inbouwoven zorgt ervoor dat je oven mooi weggewerkt is en biedt zelfs voor de kleinste keukens een oplossing. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aanschaf van een inbouwoven.

Hoe weet ik welke inbouwoven in mijn keuken past?

show product content

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe inbouwoven, moet je de nis in je keuken opmeten. Meet eerst de hoogte: de standaard hoogte van inbouwovens is 45 of 60cm. Vervolgens meet je de breedte op: de standaard nisbreedte valt tussen 55 en 60 cm. Als laatste meet je de diepte op. Standaard is deze meestal 55 cm.

Heb je een keuken van IKEA? Dan zijn de standaard maten anders, let dus extra goed op bij het opmeten van je nis.

Kan ik een inbouwoven zelf inbouwen?

show product content

Ja, je kunt je nieuwe inbouwoven zelf inbouwen: dit is niet moeilijk. Zorg ervoor dat je met twee personen bent, want een oven is zwaar. Eerst verwijder je de bestaande oven door de schroefjes los te schroeven. Als je dit hebt gedaan schuif je de oven voorzichtig naar voren.

Vervolgens til je de nieuwe inbouwoven met twee personen op en schuif je deze in de nis. Vergeet niet stekker mee de nis in te nemen, anders kun je de oven er weer uithalen.

Hoe zit een inbouwoven vast?

show product content

Een inbouwoven schuif je in de nis. Vervolgens zet je deze vast met schroefjes waardoor deze veilig vast zit en er niet uit kan vallen.

Hoe lang gaat een inbouwoven mee?

show product content

Een gemiddelde oven gaat 10 tot 15 jaar mee. Dit hangt vooral af van de bouwkwaliteit van de oven en van welk materiaal de onderdelen zijn gemaakt. Goedkopere merken gebruiken vaak materialen die minder duurzaam zijn om zo de aankoopprijs laag te houden.

Wat is het verschil tussen een combi-oven en een solo-oven?

show product content

Een combi-oven is een combinatie van een magnetron en een oven. Hij combineert beide functies waardoor je de beste resultaten bereikt. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van een diepvriespizza: de magnetronfunctie ontdooit de pizza en de ovenfunctie warm de pizza op en zorgt voor extra knapperigheid.

Je gebruikt beide functies ook los van elkaar. Zo warm je eenvoudig de spaghetti van gisteren op met de magnetronfunctie, en je maakt de lekkerste taart met de oven-functie.

Wat voor stekker heeft een inbouwoven?

show product content

De meeste inbouwovens hebben een gewone Schuko-Gardy stekker die in een normaal stopcontact past. Gebruikt je oven veel stroom (3680 watt tot 7360 watt), dan heb je een zogenaamde Perilex stekker nodig. Deze heeft vijf pinnen en past alleen in een speciaal stopcontact.

Wat maak ik in een stoomoven?

show product content

Een stoomoven warmt je eten op door het gebruik van stoom. Het hete stoom gaart niet alleen je eten, maar zorgt er ook voor dat vitaminen en voedingstoffen behouden blijven: je eten kan niet verbranden of te heet worden.

Stomen is ideaal voor bijvoorbeeld vis (denk aan zalm met wat honing en citroensap!) of groenten zoals broccoli en wortels.

Hoe maak ik een inbouwoven schoon?

show product content

De beste inbouwovens maken zichzelf (bijna) schoon. Ze maken gebruik van ingebouwde schoonmaakmethoden waarbij je zelf bijna niets hoeft te doen.

Sommige ovens maken gebruik van de zogenaamde pyrolyse methode. Hierbij warmt de oven zichzelf op tot ongeveer 500 graden waardoor al het achtergebleven vuil omgezet wordt in as. Het enige wat je doet, is na afloop van het programma de oven even schoonvegen. Haal eerst het loszittende vuil wel even weg: dit kan gaan stinken.

Een andere methode waar vaak gebruik van wordt gemaakt, en met name door stoomovens, is de hydrolyse methode. Hierbij word de oven gereinigd met behulp van water en eventueel wat reinigingsmiddel. Tijdens het opwarmen verdampt het water, vervolgens gaat het vuil weken en na afloop hoef je alleen met een vochtige doek over de wanden heen te gaan.

Bij hydrolyse is het belangrijk dat je deze methode regelmatig gebruikt. Met de hydrolyse methode krijg je hardnekkig vuil niet schoon.

Hoe komt deze super Inbouw oven lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de speurtocht naar de beste Inbouw oven ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Inbouw ovens, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Inbouw ovens die op de markt zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Inbouw ovens het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Inbouw ovens stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Inbouw ovens in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Maak jij graag zelf pizza's? Dan is de AEG BPB351020M geschikt voor jou. De oven heeft een maximale temperatuur van 300 graden Celsius en is hierdoor zeer geschikt voor het bakken van pizza's. Wanneer je een zelfgemaakte pizza met buffelmozzarella of parmaham maakt, dan zorgt de pizzastand van de oven voor een knapperige bodem en pizzarand. Voeg aan het begin van het bakproces stoom toe, zodat het deeg lekker luchtig wordt. De ruime oven heeft een inhoud van 71 liter en 5 inschuifhoogtes. Wanneer je klaar bent met bakken, maak je gemakkelijk de oven schoon met de pyrolyse reiniging. Hierbij wordt vuil, vet en aangekoekte etensresten verbrand en hoef je, als de oven is afgekoeld, alleen nog maar het as uit de oven te vegen.

1. AEG BPB351020M


Product informatiePlus or Show more

De Samsung NQ50J3530BS is een ruime inbouw combi-magnetron met een inhoud van 50 liter. De geavanceerde combi-magnetron oven beschikt over een magnetron functie, oven functie en een grill. Daarnaast maak je de magnetron gemakkelijk schoon vanwege de keramische binnenwanden. Geschikt voor: Rechthoekige ovenschalen, de magnetron werkt zonder draaiplateau zodat niks tegen de randen aan kan botsen Op de 4 inschuifhoogtes bak je verschillende gerechten tegelijkertijd Goed om te weten Met een vermogen van 800 watt warmt je maaltijd minder snel op De magnetrondeur opent horizontaal, plaats hem daarom niet te hoog je een keukenkastje Wat maakt de Samsung NQ50J3530BS bijzonder: Kookt snel en gelijkmatig Door de verschillende warmtestanden, een ventilator die de hitte circuleert en een grill wordt al het eten perfect en gelijkmatig gekookt. Een veilige ovendeur De ovendeur kan open staan op een voorgestelde stand, zodat de deur veilig gesloten kan worden. Deze stand voorkomt ook dat de deur te snel dicht valt, veel geluid maakt of ongelukken veroorzaakt. Eenvoudig vlekken verwijderen De Steam Clean-stoom reinigingsfunctie maakt het verwijderen van vlekken en voedselresten eenvoudig. Vul het bakje in de oven met water en neem het vuil met een doekje af. Meer en ruimer koken De oven heeft een capaciteit van maar liefst 50 liter, zodat er voldoende ruimte voor meerdere en grotere gerechten is. Het is ook mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden op de aparte rekken.

2. Samsung NQ50J3530BS/EF- Inbouw Combi-oven


Product informatiePlus or Show more

De ETNA CM751ZT is een combi-oven met een oven-, magnetron-, grill- en stoomfunctie. Staan er verse groenten op het menu? Leg de broccoli in het meegeleverde stoombakje en kies de magnetronfunctie. Door groente te stomen blijven smaak en vitamines beter behouden. Mocht er een grote groep mensen mee-eten: geen probleem. Je bereidt gemakkelijk een grote hoeveelheid eten door de meerdere inschuifhoogtes. De oven heeft geen draaiplateau, waardoor je ook grote ovenschalen in de binnenruimte plaatst. Weet je niet zeker welke instellingen je nodig hebt voor je gerecht? Kies uit één van de 20 automatische programma's. Als jij aangeeft wat je wilt bereiden, selecteert de oven automatisch de juiste temperatuur en tijdsduur voor je gerecht.

3. ETNA CM751ZT


Product informatiePlus or Show more

De AEG BES33101ZM is een multifunctionele heteluchtoven waarmee je kunt bakken, grillen en ontdooien. Met deze inbouwoven kan je gemakkelijk grote hoeveelheden bakken door de extra grote binnenruimte en de XL bakplaat, die 20% groter is dan een standaard bakplaat. De warmte in de oven wordt gelijkmatig verdeelt waardoor je gerechten gelijkmatig gaar worden en een mooie kleur en perfect korst krijgen! Daarnaast is de oven snel op temperatuur, waardoor je dus sneller aan tafel kunt. Op het mooie display zie je direct wat de status van het bakproces is. De oven is na het bakken snel schoon te maken door de neerklapbare grill en de gemakkelijk afwasbare wanden. Overal in de oven gelijkmatig gegaarde gerechten De oven beschikt over een nieuw convectiesysteem HotAir dat ervoor zorgt dat de hete lucht gelijkmatig door de ovenruimte circuleert. De oven warmt sneller op en de bereidingstemperatuur wordt met 20% vermindert waardoor je tijd en energie bespaart. In tegenstelling tot standaardovens zorgt de geavanceerde ventilatortechnologie van deze AEG oven ervoor dat elk gerecht exact de juiste hoeveelheid warmte krijgt. Gelijkmatig en consistent, waar de gerechten ook staan. Of het nu één of meerdere gerechten zijn. Je hoeft gerechten halverwege niet meer om te draaien. 20% meer ruimte De XL bakplaat in deze oven is 20% groter dan standaard bakplaten waardoor je grotere partijen kunt bereiden. De oven die koel blijft van buiten Dankzij de Safe to Touch deur, blijft de buitenkant van de ovendeur relatief koel om aan te raken, voor een veilige interactie onder alle omstandigheden. Bereid meerdere gerechten tegelijk met een perfect resultaat Het extra ring element in deze oven zorgt ervoor dat je gerechten gelijkmatig gegaard worden, zelfs als er tot drie bakplaten in de oven staan. Handig als je bijvoorbeeld meerdere taarten of pizza’s tegelijk wil bakken. Verlichte oven In de oven bevinden zich lampjes waardoor je goed kunt zien hoe het met je gerecht gaat. Ovenfuncties Gelijktijdige boven- en onderwarmte Ontdooifunctie Bovengrill Verlichting Pizzafunctie Multi hetelucht Kenmerken AEG BES33101ZM Oven met de grootste binnenruimte én bakplaat in zijn klasse Verdeling van gelijkmatige en juiste hoeveelheid warmte Koele ovendeur Neerklapbare grill voor een eenvoudige reiniging Eenvoudig te reinigen ovendeur Temperatuur instelbaar van 50°C - 275°C Koelventilator Halogeen ovenverlichting Meegeleverd bakplaat: 1 Meegeleverd rooster: 1 Inbouwmaten hxbxd (mm) 590x560x550 Buitenmaten hxbxd (mm) 589x594x569

4. AEG BES33101ZM - Inbouw oven


Product informatiePlus or Show more

De AEG BPS33102ZM is een multifunctionele heteluchtoven die zichzelf reinigt. Met deze oven kun je bakken, grillen en ontdooien. De warmte in de oven wordt gelijkmatig verdeelt waardoor je gerechten gelijkmatig gaar worden en een mooie kleur en perfect korst krijgen! Daarnaast is de oven snel op temperatuur, waardoor je dus sneller aan tafel kunt. Met deze inbouw oven kan je gemakkelijk grote hoeveelheden bakken door de extra grote binnenruimte en de XL bakplaat, die 20% groter is dan een standaard bakplaat. De oven is snel schoon te maken want hij is zelfreinigend. Met de pyrolyse reinigingsfunctie worden vuil, vet en voedselresten in de oven omgetoverd tot as dat je makkelijk met een doekje kunt wegvegen. Ideaal! LCD-Display met recepthulpfunctie Deze oven heeft een groot LCD-display dat dankzij de unieke recepthulpfunctie van de oven telkens weer geweldige resultaten garandeert. Door de temperatuur en tijdinstellingen voor een ruime verzameling gerechten automatisch aan te passen, heb je de complete controle over je bereidingen; zowel voor een etentje voor twee, als voor een meergangendiner voor vrienden. Overal in de oven gelijkmatig gegaarde gerechten De oven beschikt over een nieuw convectiesysteem HotAir dat ervoor zorgt dat de hete lucht gelijkmatig door de ovenruimte circuleert. De oven warmt sneller op en de bereidingstemperatuur wordt met 20% vermindert waardoor je tijd en energie bespaart. In tegenstelling tot standaardovens zorgt de geavanceerde ventilatortechnologie van deze AEG oven ervoor dat elk gerecht exact de juiste hoeveelheid warmte krijgt. Gelijkmatig en consistent, waar de gerechten ook staan. Of het nu één of meerdere gerechten zijn. Je hoeft gerechten halverwege niet meer om te draaien. Een zelfreinigende oven Activeer de Pyrolytische reinigingsfunctie en vuil, vet en voedselresten worden in de oven omgetoverd tot assen die je gemakkelijk met een vochtig doek kunt wegvegen. De oven die koel blijft van buiten Dankzij de Safe to Touch deur, blijft de buitenkant van de ovendeur relatief koel om aan te raken, extra veilig dus wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt. Bereid meerdere gerechten tegelijk met een perfect resultaat Het extra ring element in deze oven zorgt ervoor dat je gerechten gelijkmatig gegaard worden, zelfs als er tot drie bakplaten in de oven staan. Handig als je bijvoorbeeld meerdere taarten of pizza’s tegelijk wil bakken. 20% meer ruimte De XL bakplaat in deze oven is 20% groter dan standaard bakplaten waardoor je grotere partijen kunt bereiden. Anti-vingerafdruklaag om lelijke vingerafdrukken te voorkomen De anti-vingerafdrukcoating op de metalen afwerking voorkomt lelijke vingerafdrukken op het oppervlak. Zo ziet je oven er altijd perfect schoon uit. Kenmerken Multifunctionele heteluchtoven Voorgeprogrammeerde recepten, hiermee geeft de oven automatisch de juiste temperatuur en bereidingstijd aan Automatisch gewichtsgestuurde programma's Bakken op 5 niveaus Pyroluxe®Plus reinigingssysteem, 3 cycli, met herinneringsfunctie Koele ovendeur Kinderbeveiliging Automatische ovenverlichting bij deuropening Automatisch temperatuurvoorstel Elektronische temperatuurregeling Eenvoudig te reinigen ovendeur Vlekvrij roestvrij staal Inbouwmaten hxbxd (mm) 590x560x550 Buitenmaten hxbxd (mm) 594x594x568

5. AEG BPS33102ZM - Inbouw oven


Product informatiePlus or Show more

Met de Inventum IOH6070RK stel je van te voren in wanneer de bereidingstijd begint en eindigt. Handig wanneer je eters hebt en jij nog even het huis aan kant maakt. De oven gaat dan op de ingestelde tijd aan de slag zonder dat je erover na hoeft te denken. Daarnaast bereid je met de 7 functies een verscheidenheid aan gerechten in de inbouw solo oven. De dubbele grill met ventilator is geschikt voor een hele kip. Met de dubbele grill maak je grotere gerechten warm met een krokant laagje bovenop. Maar de oven heeft ook een ontdooifunctie, heteluchtfunctie, boven- en onderwarmte en een functie voor alleen onderwarmte.

6. Inventum IOH6070RK


Product informatiePlus or Show more

Met de ETNA OM165ZT heb je keuze uit 7 verschillende programma's om jouw gerecht mee te bereiden. De oven heeft behalve een pizzastand ook een turbo heteluchtfunctie. Hiermee verspreidt de warmte gelijkmatig door de oven. Om ervoor te zorgen dat jouw aardappeltjes perfect goudbruin zijn, gebruik je de timer. Zo hoor je vanzelf wanneer je gerecht klaar is. Houd je van knapperige korstjes? Deze solo inbouw oven heeft een krachtige grillfunctie waarmee jouw aardappeltjes krokant uit de oven komen. Tijdens het schoonmaken van de oven haal je het ruitje uit de deur. Dit maakt het schoonmaken makkelijker.

7. ETNA OM165ZT


Product informatiePlus or Show more

Wanneer je geen ruimte hebt voor een oven én magnetron in je keuken, is de AEG KMS361000M inbouw combi oven geschikt voor jou. In de heteluchtoven bak je ovenschotels en een appeltaart. Heb je een keer wat minder tijd? Warm dan restjes pasta van gisteravond of een kant-en-klaarmaaltijd op met de magnetronfunctie en je hebt binnen 2 minuten een warme maaltijd op tafel. De oven heeft een inhoud van 43 liter en is daarom minder geschikt voor hele grote gerechten zoals een gegrilde kip.

8. AEG KMS361000M


Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een strakke en inhoudelijk grote inbouw oven? Dan is de Samsung Dual Fan NV70K1340BB wel wat voor jou. Vanwege de grotere inhoud van maar liefst 68 liter in hetzelfde formaat, kan je veel meer tegelijkertijd bereiden. De twee ventilatoren zorgen voor een betere en snellere bereiding en is daarbij ook nog eens energiezuinig in verbruik. Betere en snellere bereiding De oven beschikt over de Dual Fan, of terwijl twee ventilatoren. Twee in tegenovergestelde richting draaiende ventilatoren verspreiden de hitte gelijkmatig door de oven. Zo worden je gerechten met dezelfde temperatuur en snelheid bereid. De oven heeft een korte voor verwarmtijd en is energiezuinig. Grotere inhoud De oven heeft een inhoud van maar liefst 68 liter. Ideaal voor een uitgebreid familiediner of feestjes. Je bereidt eenvoudig meerdere gerechten tegelijk. Verschillende bakplaten met koekjes, grote stoofschotels of een lekker dikke kalkoen met kerst zijn dus geen probleem. De afmetingen van de oven blijven hetzelfde, maar de inhoud is groter gemaakt. Makkelijk reinigen De inbouw oven beschikt over een katalytisch reinigingssysteem. Dankzij het katalytische reinigingssysteem is de oven super makkelijk schoon te houden. De katalytische toplaag achterin de oven absorbeert spetters en afdruipend vet tijdens het bereiden en oxideert de resten op hoge temperatuur. Deze functie reinigt tot 350 graden. Modern en stijlvol design Samsung inbouw ovens zijn niet alleen multifunctioneel, maar hebben ook nog eens een schitterend design. Het strakke en minimalistische design met aantrekkelijke details gaat harmonieus samen met elk interieur. En doordat alle ovens een Drop Down deursysteem hebben is de deur op alle plekken in de keuken te integreren. Omkeerbare deuren zijn niet meer nodig.

9. Samsung NV70K1340BB/EF - Inbouw oven


Product informatiePlus or Show more

Multifunctionele oven Zanussi ZOK37901XU Deze Multiplus-oven met ringelement biedt voor elk recept de ideale kookfunctie, en het warmteverdelingssysteem met ventilator houdt de temperaturen constant - zodat u makkelijk op verschillende niveaus tegelijk kunt koken. Gemakkelijk en snel grillen De grill maakt grillen en braden eenvoudig. Het is de beste manier om uw ontbijttoast te maken, kebabs en groenten te grillen en toppings een korstje te geven. Timerfunctie Met de timerfunctie is het eenvoudig om het eten te serveren op het juiste moment. De timer waarschuwt u wanneer het gerecht klaar is. Geen vingerafdrukken blijven achter De anti-fingerprint coating op deze oven verhindert lelijke vlekken, en zorgt voor een perfect uitziende keuken, zonder de vermoeiende schoonmaak.

10. Zanussi ZOK37901XU - Inbouw oven


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Inbouw ovens er zijn immers 311 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste Inbouw oven kopen.