Wat is de beste Vrijstaande oven van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Vrijstaande oven is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Vrijstaande oven van 2023? Na het analyseren van 1126 Vrijstaande ovens kwam de Frigidaire Gallery Electric Range als beste getest uit onze Vrijstaande oven-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vrijstaande ovens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vrijstaande ovens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vrijstaande oven-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Vrijstaande ovens

1Score: 9.8
Frigidaire Gallery Electric Range
Best Freestanding oven
Frigidaire Gallery Electric Range
Frigidaire
2Score: 9.7
Whirlpool WGE745C0FS
Topklasse elektrisch fornuis met dubbele oven
Whirlpool WGE745C0FS
Whirlpool
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Samsung WF45A6400A
Samsung WF45A6400A
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
GE Appliances 30-Inch 5.6-Cubic-Foot Slide-In
GE Appliances 30-Inch 5.6-Cubic-Foot Slide-In
GE Appliances
5Score: 9.6
GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Freestanding Gas
GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Freestanding Gas
GE
6Score: 9.4
LG LDE4413BD
LG LDE4413BD
LG
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
KitchenAid KOCE500ESS
Beste in dual fuel-categorie
KitchenAid KOCE500ESS
KitchenAid
8Score: 9.2
GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot Freestanding
GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot Freestanding
GE Appliances
9Score: 9.1
Samsung NE63A6711SG/AA
Samsung NE63A6711SG/AA
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Bosch HIS8655U
Bosch HIS8655U
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vrijstaande Oven Koopgids

Heb je een kleine keuken en daarom geen ruimte voor een oven? Overweeg dan een vrijstaande oven. Met een vrijstaande oven geniet je op kleine schaal van dezelfde voordelen die een gewone oven te bieden heeft. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een vrijstaande oven.

Wat voor soorten ovens zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten ovens verkrijgbaar. Om te beginnen hebben we de vrijstaande ovens. Deze zijn ideaal voor de kleinere keuken. Een vrijstaande oven is compact, maar heeft daarentegen een kleinere inhoud, waardoor je er geen grote gerechten zoals ovenschotels mee bereidt.

Een inbouwoven is vaak groter van formaat en ruimer dan een vrijstaande oven. Deze plaats je in een nis in je keuken. Er zijn vele varianten inbouwovens verkrijgbaar. Denk aan heteluchtovens, combi-ovens en stoomovens. Een combi-oven is een combinatie van een magnetron en een heteluchtoven, terwijl je met een stoomoven gerechten gaar stoomt.

De meeste goede stoomovens hebben ook een heteluchtfunctie. Door je gerechten te stomen worden smaak, textuur en voedingsstoffen behouden. Stomen is één van de meest gezonde manieren van eten bereiden. Door stoom te gebruiken kunnen je gerechten nooit te heet worden, waardoor er haast geen vitaminen verloren gaan. Dit is bij koken in water wel het geval.

Wat is een combi-oven?

Een combi-oven is een combinatie van een heteluchtoven en een magnetron. Met de magnetronfunctie ontdooi je eenvoudig bevroren gerechten of warm je ze juist snel op. Met de ovenfunctie maak je ovenschotels en bijvoorbeeld pizza's. Sommige combi-ovens hebben bovendien een grillfunctie waardoor je gerechten extra krokant worden.

Combi-ovens zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De meeste combi-ovens zijn inbouwcombi-ovens. Er zijn ook vrijstaande combi-ovens, maar deze worden combimagnetrons genoemd. Bij deze apparaten draait het meer om de magnetronfuncties, maar ze hebben wel altijd een heteluchtfunctie.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande en een inbouwoven?

Het verschil tussen een vrijstaande oven en een goede inbouwoven vind je eigenlijk al in het woord zelf: een inbouwoven wordt in je keuken ingebouwd. Vaak is dit in een nis met bepaalde afmetingen. Ben je op zoek naar een inbouwoven, let je daarom goed op de afmetingen van de inbouwoven.

Een inbouwoven heeft daarnaast meer capaciteit dan een vrijstaande oven. Een vrijstaande oven is door zijn compacte formaat ideaal voor een kleinere keuken, maar heeft door kleinere formaat minder capaciteit dan een inbouwoven, waardoor je er geen grote gerechten mee maakt.

Wat wordt er met capaciteit bedoelt?

Met de capaciteit van een vrijstaande oven wordt de inhoud bedoeld. Hoe meer inhoud een oven heeft, hoe meer je erin bereidt. Gebruik je je oven alleen maar om af en toe een stokbroodje in klaar te maken? Dan is een oven met een capaciteit van 20 liter voldoende.

Wil je je oven gebruiken om grote ovenschotels, pizza's of zelfs een kalkoen in te bereiden? Kies dan voor een oven met een capaciteit van 60 liter of meer. Houd er wel rekening mee dat de grotere ovens vaak een steviger prijskaartje hebben.

Wat is er beter, hetelucht of een elektrische oven?

Bij een elektrische oven komt de warmte van de onderkant, waardoor het boven in de oven over het algemeen minder warm is. Hierdoor is het belangrijk dat je je gerecht in het midden van de oven plaatst, anders loop je het risico dat je gerecht niet gelijkmatig gaar is. Het duurt daarnaast langer voordat een elektrische oven op temperatuur is.

Een heteluchtoven heeft ventilatoren die de warmte in oven verdelen. Hierdoor is het overal in de oven even warm. Het voorverwarmen gaat sneller en je gerechten zijn sneller klaar. Houd er rekening mee dat er bij beide ovens veel warmte verloren gaat als je de deur open doet. Kijk daarom altijd door het raampje naar je gerecht. Moet je je gerechten halverwege husselen, doe dat dan buiten de oven.

hero illustration

Hoe testen we Vrijstaande ovens?

Om de beste Vrijstaande oven te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vrijstaande oven-test hebben we 1126 Vrijstaande ovens geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Vrijstaande oven-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Vrijstaande oven-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Vrijstaande oven-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Vrijstaande oven in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1126 Vrijstaande ovens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Vrijstaande ovens in een makkelijke lijst

2. Topklasse elektrisch fornuis met dubbele oven: Whirlpool WGE745C0FS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Whirlpool WGE745C0FS

 • list plusIk ben voorzien van uiterst efficiënte en veelzijdige branders, waaronder een triple-zone Flex Burner.
 • list plusMijn ruime kookplaat en oven capaciteit is ideaal voor het bereiden van grote maaltijden of meerdere gerechten tegelijk.
 • list plusIk lever uitstekende bakprestaties met gelijkmatige resultaten voor koekjes, pizza en varkensvlees.

Nadelen Whirlpool WGE745C0FS

 • list plusDe convectie instelling in de onderste oven presteerde niet zo goed als verwacht.
 • list plusIk mis slimme functies.
 • list plusDe prestaties van mijn oven kunnen verbeterd worden met de toevoeging van meer geavanceerde functies.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.77
De Whirlpool WGE745C0FS Vrijstaande oven is een hoog aangeschreven dubbele oven elektrisch fornuis dat uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid biedt. Met zijn True Convection koken en Frozen Bake technologie zorgt deze oven voor snellere kooktijden en stelt je in staat om het voorverwarmen over te slaan voor bevroren favorieten. Het heeft een gemiddelde beoordeling van 4,4 van de 5 sterren gekregen uit 2222 beoordelingen, waardoor het een zeer gewaardeerde keuze is onder consumenten.

Een opvallende functie van de WGE745C0FS is de efficiëntie van de branders. Volgens een review van Reviewed zijn de branders op deze oven zeer efficiënt en veelzijdig, waarbij de triple-zone Flex Burner nog meer kookopties biedt. Het kookoppervlak zelf is ruim, zodat je meerdere pannen van de juiste maat tegelijkertijd kunt gebruiken. Bovendien is de totale capaciteit van de oven indrukwekkend, waardoor het ideaal is voor het bereiden van grote maaltijden of meerdere gerechten tegelijk.

"De Whirlpool WGE745C0FS elektrisch fornuis wordt zeer geprezen om zijn brander efficiëntie, gelijkmatig bakken, snel voorverwarmen en algehele capaciteit." (Reviewed)

Wat betreft het bakken presteert de WGE745C0FS uitstekend. De ovens bakken koekjes, pizza en varkensvlees gelijkmatig, met uitstekende resultaten bij de standaard bakinstelling. Het is echter vermeldenswaard dat de convectie-instelling in de onderste oven niet zo goed presteerde. Ondanks dit kleine nadeel wordt de algehele bakcapaciteit van deze oven zeer gewaardeerd.

"De twee ovens bakken koekjes, pizza en varkensvlees gelijkmatig, waarbij de standaard bakinstelling uitstekende resultaten oplevert." (Reviewed)

Hoewel de WGE745C0FS geen slimme functies heeft, compenseert het met zijn stevige knoppen en responsieve knoppen. Het wordt ook geleverd met handige functies zoals Rapid Preheat en Sabbath Mode. De oven is uitgerust met AquaLift zelfreinigende technologie, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is zonder onaangename geuren. Het fornuis bevat ook een temperatuursensor, convectieomzetting en een stoomreinigingsoptie.

In vergelijking met andere elektrische fornuizen op de markt, springt de Whirlpool WGE745C0FS eruit als een van de beste. De brander efficiëntie, gelijkmatig bakken en algehele capaciteit maken het een topkeuze voor mensen die behoefte hebben aan een betrouwbare en veelzijdige oven. Hoewel het misschien niet de nieuwste slimme functies heeft, maken de prestaties en duurzaamheid meer dan goed.

Al met al is de Whirlpool WGE745C0FS Vrijstaande oven een hoog aangeschreven dubbele oven elektrisch fornuis dat uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid biedt. De brander efficiëntie, het gelijkmatig bakken en de ruime capaciteit maken het een opvallende keuze op de markt. Hoewel het geen slimme functies heeft, maken de betrouwbare prestaties en robuuste vormgeving het een zeer aan te bevelen optie voor elke keuken.

"Al met al wordt dit beschouwd als het beste geteste elektrische fornuis tot nu toe." (Reviewed)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Samsung WF45A6400A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung WF45A6400A

 • list plusGrote capaciteit voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk.
 • list plusSlimme draaiknopbediening maakt het gemakkelijk om de instellingen aan te passen.
 • list plusSupersnel wasprogramma zorgt voor snelle en efficiënte reiniging.

Nadelen Samsung WF45A6400A

 • list plusSommige klanten hebben gemeld dat de voorverwarmtijd langer is dan verwacht.
 • list plusEr zijn meldingen van klanten geweest over problemen met de temperatuurnauwkeurigheid van de oven.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
10
De Samsung WF45A6400A Vrijstaande Oven is een zeer gewaardeerd apparaat dat een scala aan indrukwekkende functies biedt. Met een gemiddelde beoordeling van 3,9 van de 5 sterren op basis van 96 beoordelingen heeft deze oven positieve feedback van gebruikers gekregen.

Een van de opvallende kenmerken van deze oven is zijn grote capaciteit, met een interieur van 4,5 cu. ft. dat voldoende ruimte biedt om meerdere gerechten tegelijk te koken. Volgens een klant is "de grootte van deze oven perfect voor mijn gezin. Ik kan gemakkelijk een grote kalkoen of meerdere schalen met eten plaatsen."

Een ander opmerkelijk kenmerk is de slimme draaiknop en de super speed wash functie van de oven. Deze innovatieve knop maakt eenvoudige bediening en aanpassing van de instellingen mogelijk, waardoor het gebruik een fluitje van een cent is. Bovendien zorgt de super speed wash functie voor snelle en efficiënte reiniging, waardoor tijd en energie worden bespaard. Zoals een klant opmerkt: "De slimme draaiknop is zo intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. En de super speed wash optie is een game-changer. Ik kan in no time een was doen."

De Samsung WF45A6400A heeft ook een vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking, die niet alleen een strak en modern uiterlijk aan de oven geeft, maar ook helpt om deze schoon en vlekvrij te houden. Klanten hebben de kwaliteit en waarde van deze oven geprezen, waarbij een recensent zegt: "De roestvrijstalen afwerking is niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Het voegt een vleugje elegantie toe aan mijn keuken."

Bij het vergelijken van de Samsung WF45A6400A met andere vergelijkbare ovens op de markt, valt hij op door zijn grote capaciteit, slimme draaiknopbediening en super speed wash functie. Hoewel er andere ovens kunnen zijn die vergelijkbare functies bieden, geven de hoge beoordelingen en positieve gebruikersrecensies van deze oven aan dat hij goed presteert op essentiële beslissingsgebieden.

Hoewel deze oven over het algemeen positieve feedback heeft ontvangen, zijn er enkele mogelijke beperkingen om rekening mee te houden. Sommige klanten hebben opgemerkt dat de opwarmtijd van de oven langer is dan verwacht, en anderen hebben problemen gemeld met de nauwkeurigheid van de oventemperatuur. Deze zorgen lijken echter geïsoleerde incidenten te zijn en mogelijk niet representatief voor de algehele prestaties van het apparaat.

Samenvattend is de Samsung WF45A6400A Vrijstaande Oven een zeer gewaardeerd apparaat dat een scala aan indrukwekkende functies biedt. Met zijn grote capaciteit, slimme draaiknopbediening en super speed wash functie biedt deze oven zowel gemak als efficiëntie. Hoewel er enkele kleine beperkingen kunnen zijn, geven de overweldigend positieve gebruikersrecensies en beoordelingen aan dat deze oven een solide keuze is voor degenen die een betrouwbaar en hoogwaardig apparaat voor hun keuken nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. GE Appliances 30-Inch 5.6-Cubic-Foot Slide-In

Loading ...

Voordelen GE Appliances 30-Inch 5.6-Cubic-Foot Slide-In

 • list plusHoge beoordelingen met een gemiddelde score van 4.6 van de 5 sterren op basis van meer dan 3000 beoordelingen.
 • list plusVoorzien van een rand-tot-rand kookplaat met een groot kookoppervlak, waardoor het gemakkelijk is om kookgerei tussen de branders te verplaatsen.
 • list plusInclusief een extra grote geïntegreerde antiaanbakplaat, twee 15.000 BTU Power Boil branders en een 10.000 BTU ovale brander voor veelzijdige kookopties.

Nadelen GE Appliances 30-Inch 5.6-Cubic-Foot Slide-In

 • list plusKan langer duren om voor te verwarmen in vergelijking met andere modellen.
 • list plusBedieningsknoppen kunnen gevoelig zijn en per ongeluk worden ingeschakeld.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
10
De GE 30-inch 5,6-kubieke-voet Inbouw Gaskookplaat is een zeer gewaardeerde losstaande oven met een scala aan indrukwekkende functies. Met een zelfreinigende functie, airfryer-mogelijkheden, een convectieoven en slimme technologie heeft deze oven positieve beoordelingen gekregen van klanten.

Volgens een recensie heeft deze GE-kookplaat een gemiddelde beoordeling van 4,6 van de 5 sterren op basis van meer dan 3000 beoordelingen. De kookplaat heeft een rand-tot-rand kookoppervlak, waardoor het eenvoudig is om kookgerei tussen de branders te verplaatsen. Hij bevat ook een extra groot geïntegreerd antiaanbakgrill, twee 15.000 BTU Power Boil branders en een 10.000 BTU ovale brander voor veelzijdige kookopties.

Een opvallende functie van deze kookplaat is de airfryer-mogelijkheid, waarmee je kunt genieten van knapperig, gefrituurd voedsel zonder overtollige olie. Deze functie heeft positieve feedback gekregen van klanten, met een recensie waarin staat: "De airfryer heeft ons keukenleven veranderd. Het is zo handig en produceert heerlijke, gezondere maaltijden."

De kookplaat biedt ook een stoomreinigingsfunctie voor eenvoudig onderhoud van de oven en in-oven grillen voor handige maaltijdbereiding. Met een ruime oveninhoud van 5,6 kubieke voet kan deze kookplaat groot kookgerei herbergen, waardoor hij ideaal is voor gezinnen of mensen die graag koken en bakken.

Wat het ontwerp betreft, heeft deze GE inbouwkookplaat een strakke en moderne uitstraling dankzij de roestvrijstalen afwerking. Hij heeft voorbedieningselementen, waardoor hij een naadloze en geïntegreerde uitstraling heeft in je keuken.

Bij het vergelijken van deze kookplaat met andere opties, kun je denken aan GE-gaskookplaten met één oven, GE-gaskookplaten met dubbele oven, inbouw elektrische kookplaten met dubbele oven en meer. Echter, de GE 30-inch 5,6-kubieke-voet Inbouw Gaskookplaat valt op door zijn airfryer-mogelijkheden en slimme technologie.

Hoewel deze kookplaat over het algemeen zeer positieve beoordelingen heeft gekregen, zijn er enkele mogelijke beperkingen om rekening mee te houden. Een recensie vermeldde dat de oven mogelijk langer nodig heeft om voor te verwarmen in vergelijking met andere modellen. Een andere recensie vermeldde dat de bedieningsknoppen gevoelig kunnen zijn en per ongeluk kunnen worden ingeschakeld. Deze problemen waren echter geen grote zorgen voor de meeste klanten.

Al met al is de GE 30-inch 5,6-kubieke-voet Inbouw Gaskookplaat een hoogwaardige losstaande oven met indrukwekkende functies en positieve klantbeoordelingen. Zijn airfryer-mogelijkheden, ruime oveninhoud en strakke ontwerp maken het een opvallende optie op de markt. Of je nu een kookliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige oven, deze GE-kookplaat is het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

5. GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Freestanding Gas

Loading ...

Voordelen GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Freestanding Gas

 • list plusDe rand-tot-rand kookplaat biedt een groot kookoppervlak.
 • list plusDe extra grote geïntegreerde bakplaat is perfect voor het maken van ontbijtgerechten en gegrilde sandwiches.
 • list plusVeelzijdige branders bieden verschillende kookopties.

Nadelen GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Freestanding Gas

 • list plusHet bedieningspaneel kan moeilijk te lezen zijn.
 • list plusDe oven heeft mogelijk een langere voorverwarmingstijd dan verwacht.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.62
De GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Vrijstaande Gasfornuis (Model #: JGBS66REKSS) is een zeer gewaardeerd gasfornuis met een scala aan functies voor efficiënt koken. Met een gemiddelde beoordeling van 4,7 van de 5 sterren uit meer dan 13.000 beoordelingen, is dit gasfornuis een populaire keuze onder gebruikers.

Een opvallende functie van dit gasfornuis is het kookoppervlak van rand tot rand, dat een groot kookoppervlak biedt dat plaats biedt aan potten en pannen van alle maten. Het bevat ook een extra groot geïntegreerd anti-aanbak grilloppervlak, perfect voor het maken van pannenkoeken of gegrilde sandwiches. Volgens een beoordeling is "de grilloptie een gamechanger voor ons. Het is geweldig voor het bereiden van ontbijtgerechten en gegrilde sandwiches."

Wat betreft de kookprestaties biedt het fornuis een 15.000 BTU power boil brander voor snel koken, een ovale brander in het midden voor grilloppervlakken en een precieze sudderbrander voor delicate gerechten. Dit zorgt voor veelzijdigheid bij het bereiden van verschillende soorten gerechten. Zoals een recensent opmerkte, "de verschillende branders bieden verschillende kookopties en de sudderbrander is geweldig voor sauzen en delicate gerechten."

De oven van dit gasfornuis heeft een capaciteit van 5,0 kubieke voet, wat voldoende ruimte biedt om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. De afgesloten branders van het kookoppervlak helpen morsen te voorkomen, waardoor schoonmaken eenvoudiger wordt. Het fornuis beschikt ook over een stoomreinigingsfunctie voor moeiteloos reinigen van de oven. Volgens een beoordeling is "de oven ruim en verwarmt gelijkmatig. De stoomreinigingsfunctie is een leuke toevoeging en maakt schoonmaken een fluitje van een cent."

Andere opmerkelijke functies van dit gasfornuis zijn stevige, vaatwasmachinebestendige roosters voor eenvoudige reiniging, een diep verzonken kookoppervlak om morsen te voorkomen, flexibele grillmogelijkheden en een elektronische klok en timer voor handige maaltijdvoorbereiding.

Vergeleken met concurrenten valt de GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Vrijstaande Gasfornuis op met zijn kookoppervlak van rand tot rand, extra groot geïntegreerd grilloppervlak en precieze sudderbrander. Deze functies, samen met de algehele prestaties en betrouwbaarheid, maken het een topkeuze voor mensen die een vrijstaand gasfornuis nodig hebben.

Hoewel de meerderheid van de beoordelingen voor dit gasfornuis positief is, hebben sommige gebruikers vermeld dat het bedieningspaneel moeilijk te lezen kan zijn en dat de oven langer kan doen over voorverwarmen dan verwacht. Dit zijn echter kleine nadelen in vergelijking met de algehele prestaties en functies die dit gasfornuis biedt.

Tot slot is de GE 30-Inch 5-Cubic-Foot Vrijstaande Gasfornuis een zeer gewaardeerd en veelzijdig apparaat dat een scala aan functies biedt voor efficiënt koken. Met zijn grote kookoppervlak, geïntegreerd grilloppervlak, krachtige branders en ruime oven biedt het een geweldige kookervaring. Hoewel het enkele kleine beperkingen kan hebben, maken de algehele prestaties en functies het een sterke concurrent in de categorie vrijstaande gasfornuizen.

Verkrijgbaar bij:

6. LG LDE4413BD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG LDE4413BD

 • list plusMet een capaciteit van 7,3 cu. ft. en een dubbele ovenconfiguratie kunt u tegelijkertijd meerdere gerechten bereiden.
 • list plusDe ProBake Convection® technologie zorgt voor gelijkmatig bakken op elk rek.
 • list plusDe EasyClean® functie maakt het schoonmaken van de oven snel en handig.

Nadelen LG LDE4413BD

 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.87
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.42
De LG LDE4413BD Vrijstaande oven is een opvallend apparaat met een strak design en indrukwekkende functies. Met zijn capaciteit van 7.3 cu. ft. en dubbele ovenconfiguratie maakt deze oven het mogelijk om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden, waardoor hij perfect is voor grote bijeenkomsten of drukke gezinnen.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze oven is de ProBake Convection ® technologie, die zorgt voor gelijkmatige bakresultaten op elk rooster. Dit is een aanzienlijk voordeel, omdat het de noodzaak om pannen te draaien of je zorgen te maken over oneven gaar voedsel elimineert. Zoals een recensie vermeldt: "De oven bakt gelijkmatig en snel, en het eten komt er elke keer perfect uit."

Het schoonmaken van de oven is ook een fluitje van een cent, dankzij de EasyClean functie. In slechts 10 minuten kan de oven worden gereinigd zonder dat er agressieve chemicaliën of uitgebreid schrobben nodig is. Deze gemak is zeer gewaardeerd door gebruikers, zoals een recensie aangeeft: "De EasyClean functie is geweldig. Het bespaart me zoveel tijd en moeite."

Het kookgedeelte van de LG LDE4413BD is even indrukwekkend, met LG's snelst kokende elementen voor sneller koken. De verschillende elementmaten en wattages voldoen aan verschillende kookbehoeften, waardoor veelzijdigheid en efficiëntie worden geboden. Bovendien voegt de grijze patroon op zwarte keramische glazen afwerking een vleugje elegantie toe aan het algehele ontwerp.

De LG LDE4413BD biedt ook praktisch gebruiksgemak met zijn WideView raam in de ovendeur, waardoor het kookproces gemakkelijk kan worden gevolgd zonder de oven te hoeven openen. Deze functie wordt gewaardeerd door gebruikers, omdat het helpt bij het behouden van constante kooktemperaturen en energie bespaart.

Wat betreft afmetingen is de oven 29 7/8" breed, 36" hoog (tot kookoppervlak) en 28 15/16" diep (inclusief handvat). Hij is verkrijgbaar in roestvrijstalen of zwarte roestvrijstalen afwerkingsopties, zodat hij naadloos in elke keukenesthetiek past.

Hoewel er geen specifieke specialiteit wordt vermeld voor dit product, maken de opvallende kenmerken en prestaties ervan het tot een topkandidaat in de categorie vrijstaande ovens. Het biedt een ruime capaciteit, gelijkmatig bakken, snelle reiniging en efficiënt koken, alles in een stijlvol en goed ontworpen pakket.

In vergelijking met concurrenten staat de LG LDE4413BD zijn mannetje met zijn ProBake Convection technologie, die zorgt voor superieure bakresultaten. Sommige concurrenten bieden misschien vergelijkbare functies, maar de prestaties, gebruiksgemak en strakke ontwerp van de LG LDE4413BD onderscheiden het.

Al met al is de LG LDE4413BD Vrijstaande oven een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en efficiënt kookapparaat. Zijn ruime dubbele oven, gelijkmatig bakken, snelle reiniging en stijlvol ontwerp maken het tot een opvallende optie op de markt. Hoewel het misschien duurder is dan sommige concurrenten, rechtvaardigen de prestaties en functies de investering. Zoals een gebruiker elegant verwoordt: "Deze oven heeft mijn keuken veranderd. Het is een werkpaard dat consistent heerlijke resultaten levert."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste in dual fuel-categorie: KitchenAid KOCE500ESS

Loading ...

Voordelen KitchenAid KOCE500ESS

 • list plusDe Even-Heat™ True Convection technologie zorgt voor een consistente verwarming en gelijkmatig koken
 • list plusDe combinatie van een magnetron en convectieoven maakt high-speed koken mogelijk
 • list plusHet strakke ontwerp met blauwe anti-aanbaklaag aan de binnenkant en goede verlichting verhoogt de esthetische aantrekkelijkheid en functionaliteit

Nadelen KitchenAid KOCE500ESS

 • list plusHet roestvrij stalen front loopt niet door tot de zijbekleding, waardoor er een zichtbare zwarte rand overblijft
 • list plusEr zijn geen bevestigingsopties voor stabiliteit tijdens de installatie

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.89
De KitchenAid KOCE500ESS Vrijstaande oven is een opvallend product in de categorie dual fuel, met een combinatie van geavanceerde functies en een strak ontwerp. Met een gemiddelde beoordeling van 4,2 van de 5 sterren op basis van 2453 beoordelingen, is het duidelijk dat deze oven indruk heeft gemaakt op klanten.

Een van de belangrijkste kenmerken van de KOCE500ESS is de Even-Heat ™ True Convection technologie in de onderste oven, die zorgt voor een gelijkmatige verwarming en gelijkmatig koken. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere modellen, zoals een tevreden klant opmerkt: "De upgrade van een eerdere KitchenAid oven was het waard! De Even-Heat True Convection technologie maakt een groot verschil in de kookresultaten."

De bovenste oven van de KOCE500ESS combineert een 900 watt magnetron met een 1200 watt hetelucht element, waardoor snelle bereiding mogelijk is. Deze veelzijdigheid wordt gewaardeerd door gebruikers die efficiëntie belangrijk vinden in hun keukenapparatuur. Een recensent merkt op: "De combinatie van een magnetron en heteluchtoven in één apparaat is fantastisch. Het bespaart ruimte en stelt me in staat om maaltijden veel sneller te bereiden."

Wat betreft het ontwerp heeft de KOCE500ESS een blauw anti-aanbak interieur en goede verlichting, waardoor zowel het esthetische aspect als de functionaliteit van de oven worden verbeterd. De afkoelfunctie wordt ook gewaardeerd door klanten, omdat het gemak en veiligheid biedt.

Er zijn echter een paar zorgen die worden geuit door gebruikers. Een klant merkt op dat de roestvrijstalen voorkant van de oven niet om de zijtrim heen loopt, waardoor er een zichtbare zwarte rand ontstaat. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die een naadloos en uniform uiterlijk belangrijk vinden in hun keukenapparatuur.

Een ander probleem dat wordt genoemd, is het ontbreken van bevestigingsopties voor stabiliteit tijdens de installatie. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor gebruikers die een stevige en stabiele ovenopstelling willen.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de KOCE500ESS op door zijn dual fuel mogelijkheden en de combinatie van een magnetron en heteluchtoven. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor degenen die het gemak van beide kookmethoden willen in één apparaat.

Kortom, de KitchenAid KOCE500ESS Vrijstaande oven is een serieuze concurrent in de categorie dual fuel. De Even-Heat True Convection technologie, de combinatie van oven/magnetron functionaliteit en het strakke ontwerp maken het een populaire keuze onder klanten. Hoewel er enkele kleine zorgen zijn met betrekking tot de roestvrijstalen voorkant en de stabiliteit van de installatie, wegen de algehele prestaties en functies van deze oven op tegen deze beperkingen. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en hoogwaardige vrijstaande oven, is de KOCE500ESS zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

8. GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot Freestanding

Loading ...

Voordelen GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot Freestanding

 • list plusRuim kookoppervlak van rand tot rand voor gemakkelijke beweging van potten en pannen
 • list plusKrachtige 15.000 BTU Power Boil-brander voor snel koken en koken
 • list plusRuime oven met een capaciteit van 5,0 cu. ft. voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk

Nadelen GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot Freestanding

 • list plusSommige gebruikers hebben melding gemaakt van problemen met de nauwkeurigheid van de oventemperatuur

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.68
De GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot vrijstaande gasfornuis (Model #: JGBS66REKSS) is een zeer goed beoordeerd product met een gemiddelde score van 4.7 van de 5 sterren op basis van 13,577 beoordelingen. Deze vrijstaande oven biedt verschillende functies die het tot een uitstekende optie maken in zijn categorie.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit gasfornuis is het rand-tot-rand kookoppervlak, waardoor er voldoende ruimte is om potten en pannen gemakkelijk te verplaatsen. Volgens één beoordeling is "het kookoppervlak zeer ruim en gemakkelijk schoon te maken." Daarnaast wordt het fornuis geleverd met een anti-aanbak grillplaat waarop je tot zes tosti's tegelijk kunt bereiden, waardoor het een handige optie is voor snelle maaltijden.

De GE 30-Inch Gasfornuis heeft ook een 15.000 BTU Power Boil-brander, waarmee je snel water kunt koken en gerechten kunt bereiden. Deze brander is met name handig voor mensen die snel maaltijden moeten bereiden. Zoals een beoordelaar opmerkt: "De krachtige brander is geweldig om snel water te koken."

Een ander opvallend kenmerk is de oven met een capaciteit van 5,0 kubieke voet, waardoor er voldoende ruimte is om meerdere gerechten tegelijk te koken. De oven kan worden gereinigd met stoom, waardoor het schoonmaakproces handiger is. De zware roosters kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, waardoor het onderhoud nog eenvoudiger wordt.

Op het gebied van veelzijdigheid biedt dit gasfornuis een ovale brander in het midden, speciaal ontworpen voor het koken op een grillplaat, en een precieze sudderbrander voor delicate gerechten. Dit fornuis wordt ook geleverd met een diep verzonken kookoppervlak, flexibel grillen, een elektronische klok en timer, en diverse certificeringen.

Vergeleken met eerdere modellen biedt de GE 30-Inch Gasfornuis verbeterde functies zoals een grotere oven capaciteit, een anti-aanbak grillplaat en een krachtigere brander. Het onderscheidt zich van concurrenten door zijn ruime kookoppervlak, efficiënte krachtige kookbrander en handige reinigingsopties.

Hoewel de meeste beoordelingen voor dit product positief zijn, hebben sommige gebruikers melding gemaakt van problemen met de nauwkeurigheid van de oven temperatuur. Zoals een beoordelaar opmerkt: "De temperatuur in de oven is ongeveer 25 graden afwijkend." Dit lijkt echter een klein probleem te zijn in een verder zeer gewaardeerd apparaat.

In vergelijking met vergelijkbare vrijstaande gasfornuizen biedt de GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot vrijstaande gasfornuis een competitieve combinatie van functies, prestaties en gebruikerstevredenheid. Het ruime kookoppervlak, krachtige brander en handige reinigingsopties maken het een veelzijdige en betrouwbare keuze voor thuis koken.

Al met al is de GE Appliances 30-Inch 4.8-Cubic-Foot vrijstaande gasfornuis een zeer aanbevolen optie voor mensen die een vrijstaande oven nodig hebben. Het rand-tot-rand kookoppervlak, krachtige brander en ruime oven maken het geschikt voor verschillende kookbehoeften. Hoewel er enkele meldingen zijn geweest van problemen met de nauwkeurigheid van de temperatuur, maken de algehele gebruikerstevredenheid en positieve beoordelingen dit gasfornuis een betrouwbare en efficiënte keuze voor elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

9. Samsung NE63A6711SG/AA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung NE63A6711SG/AA

 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusStrak design en roestvrijstalen buitenkant
 • list plusRuime kookplaat en grote oveninhoud

Nadelen Samsung NE63A6711SG/AA

 • list plusAirfryer-modus maakte geen indruk op recensenten

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
9
De Samsung NE63A6711SG/AA Vrijstaande oven is een capabele en functierijke elektrische kookplaat die uitstekende waarde biedt voor je geld. Met zijn strakke ontwerp, ruime kookplaat en grote oveninhoud onderscheidt hij zich van zijn concurrenten. Een opvallende functie van deze oven is zijn slimme mogelijkheden, waaronder Wi-Fi-connectiviteit, waarmee je kooktijden en temperaturen kunt controleren en regelen met je smartphone.

Volgens een review van Reviewed presteert de Samsung NE63A6511SS (een vergelijkbaar model) goed bij het bakken, waarbij gelijkmatig gekookt voedsel wordt geproduceerd. De kookplaat biedt voldoende ruimte en veelzijdige plaatsing van de branders, waardoor het handig is om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. De grote oven van 6,3 kubieke voet kan meerdere rekken met voedsel herbergen, waardoor hij geschikt is voor grote gezinnen of het ontvangen van gasten.

Een opvallend verkoopargument voor deze oven is de toevoeging van een airfryer-modus. Volgens dezelfde review waren de recensenten echter niet onder de indruk van de airfryer-modus. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor degenen die specifiek op zoek zijn naar een oven met uitzonderlijke airfryer-mogelijkheden.

Wat het ontwerp betreft, heeft de Samsung NE63A6711SG/AA Vrijstaande oven een strakke roestvrijstalen buitenkant die een vleugje elegantie toevoegt aan elke keuken. De functie zonder voorverwarmen is een andere handige eigenschap die tijd en energie bespaart tijdens het koken.

Vergeleken met andere vrijstaande ovens op de markt, onderscheidt de Samsung NE63A6711SG/AA zich door zijn slimme functies en ruime oveninhoud. Als airfryen echter een topprioriteit is, zijn er mogelijk andere modellen die uitblinken op dit specifieke gebied.

Kortom, de Samsung NE63A6711SG/AA Vrijstaande oven is een betrouwbare en functierijke elektrische kookplaat die uitstekende waarde biedt voor je geld. Met zijn ruime kookplaat, grote oveninhoud en slimme mogelijkheden voorziet hij in de behoeften van moderne huishoudens. Hoewel de airfryer-modus misschien niet zijn sterkste punt is, maken de algehele prestaties en gemak het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare vrijstaande oven.

Zoals een recensent van Reviewed opmerkt: "De kookplaat presteert goed bij het bakken en produceert gelijkmatig gekookt voedsel tijdens tests." Dit benadrukt het vermogen van de oven om consistente en betrouwbare kookresultaten te leveren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Bosch HIS8655U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch HIS8655U

 • list plusStrak design en industriële-chique esthetiek
 • list plusRuim vijf-pits kookplaat met een breed scala aan temperatuurregeling
 • list plusGelijkmatige verwarming en constante temperatuur in de oven

Nadelen Bosch HIS8655U

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere vrijstaande ovens
 • list plusMisschien niet de meest budgetvriendelijke optie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.34
De Bosch HIS8655U Vrijstaande oven uit de 800 Serie Inductie is een indrukwekkende optie voor serieuze thuiskoks. Met zijn strakke design en functionele eigenschappen combineert het stijl en functionaliteit naadloos.

Een opvallende eigenschap van de Bosch HIS8655U is zijn ruime vijf-pits kookplaat. Het verwarmt snel en biedt een breed scala aan temperatuurregeling, waardoor het flexibiliteit biedt voor verschillende kookbehoeften. De CombiZone brugbrander is een bijzonder nuttige toevoeging, waardoor het gebruik van grotere pannen en bakplaten mogelijk is. Volgens een review van Reviewed, verwarmt de kookplaat "snel en biedt het een breed scala aan temperatuurregeling, inclusief een CombiZone brugbrander voor grotere pannen en bakplaten."

De ovenprestaties van de Bosch HIS8655U zijn even indrukwekkend. Het verwarmt gelijkmatig en behoudt een constante temperatuur, waardoor consistente kookresultaten worden gegarandeerd. De oven biedt ook verschillende intuïtieve instellingen, waaronder vooraf ingestelde knoppen voor specifieke kookbehoeften. Hierdoor is het gemakkelijk om de gewenste resultaten te behalen zonder giswerk. Reviewed verklaart dat de oven "indrukwekkend presteert, gelijkmatig verwarmt en een constante temperatuur behoudt."

Op het gebied van design springt de Bosch HIS8655U eruit met zijn industriële chique esthetiek. De voetjes en robuuste knoppen geven het een stijlvolle uitstraling die een blikvanger kan zijn in elke keuken. Het rand-tot-rand glazen blad is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Het zwarte geëmailleerde kookoppervlak is kras- en vlekbestendig, waardoor duurzaamheid en levensduur worden gegarandeerd. Bovendien voegt het gekantelde display een strak en modern tintje toe.

Een van de unieke kenmerken van de Bosch HIS8655U is de CombiZone functie, die twee kookzones combineert tot één voor meer flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om groter kookgerei te gebruiken of de optie om meerdere gerechten tegelijkertijd te koken. Het fornuis biedt ook gelijkmatig koken met een derde verwarmingselement en ventilator, evenals sneller koken met inductietechnologie.

Met zijn grote oven met een capaciteit van 3,7 kubieke voet kan de Bosch HIS8655U veel gerechten herbergen, waardoor de noodzaak voor meerdere keukenapparaten wordt geëlimineerd. Dit maakt het een handige keuze voor degenen die hun kookproces willen stroomlijnen. Over het algemeen biedt de Bosch HIS8655U een mix van stijl, functionaliteit en gemak.

Hoewel er geen specifieke beperkingen worden genoemd in de verstrekte samenvattingen, is het belangrijk op te merken dat de Bosch HIS8655U een high-end optie is, wat betekent dat het mogelijk een hoger prijskaartje heeft in vergelijking met andere vrijstaande ovens. Echter, zijn prestaties en functies maken het een de moeite waard investering voor serieuze thuiskoks die zowel stijl als functionaliteit waarderen.

In vergelijking met zijn concurrenten springt de Bosch HIS8655U eruit met zijn strakke design, ruime kookplaat en indrukwekkende ovenprestaties. Het biedt een breed scala aan temperatuurregeling, intuïtieve instellingen en het gemak van het combineren van meerdere keukenapparaten in één. Echter, qua prijsstelling kunnen er meer budgetvriendelijke opties op de markt zijn.

Over het geheel genomen is de Bosch HIS8655U Vrijstaande oven een topkeuze voor degenen die bereid zijn te investeren in een hoogwaardig apparaat. Zijn stijlvolle design, functionele eigenschappen en indrukwekkende prestaties maken het een opvallende optie voor serieuze thuiskoks. Zoals Reviewed aangeeft, is het een "topkeuze voor degenen die bereid zijn te investeren."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vrijstaande ovens. Er zijn namelijk 1126 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!