Wat is de beste Stoomoven van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Stoomoven is een lastige opgave. Wat is de beste Stoomoven van 2023? Na het onderzoeken van 1280 Stoomovens kwam de XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50 als beste getest uit onze Stoomoven-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Stoomovens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Stoomovens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Stoomoven-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Stoomovens

1Score: 9.7
XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50
Beste stoomoven
XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50
Itimat
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
AEG BPS355061M
AEG BPS355061M
AEG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L
Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L
Itimat
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
(Mini) Air Fry Mini Oven,
(Mini) Air Fry Mini Oven,
Mini Oven
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Samsung NV75N5671RS/EG oven 75 l
Samsung NV75N5671RS/EG oven 75 l
Samsung
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Siemens iQ700 CD634GAS0 oven Elektrische
Siemens iQ700 CD634GAS0 oven Elektrische
Siemens
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Miele DG 7140
Miele DG 7140
Miele
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Samsung NV75N5671RM Oven 75 L
Samsung NV75N5671RM Oven 75 L
Samsung
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Miele DG 2740 - Inbouw
Miele DG 2740 - Inbouw
Miele
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Hendi Hetelucht stoomoven met grill
Hendi Hetelucht stoomoven met grill
Hendi
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stoomoven Koopgids

Je bent op zoek naar een gezonde manier van groente en vis bereiden, en je oog is gevallen op een stoomoven. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een stoomoven.

Wat voor gerechten maak je met een stoomoven?

Een stoomoven is ideaal om vis en groente mee te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan zalm: het blijft mals en de smaak is na bereiding intens, omdat de vis niet uitdroogt of oververhit raakt. Hetzelfde geldt voor groente. Het behoudt niet alleen zijn kleur, maar ook de voedingsstoffen blijven behouden waardoor groente niet alleen beter smaakt, maar ook nog gezonder is.

Wat is een combi-stoomoven?

Een combi-stoomoven is een oven die zowel een traditionele ovenfunctie heeft als een stoomfunctie. Je kiest ervoor om bijvoorbeeld je pizza te bereiden met behulp van de heteluchtfunctie, maar je kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk stoom te gebruiken. Hierdoor word je pizza heerlijk krokant.

Hetzelfde geldt voor bakken: bak je graag zelf een brood, gebruik dan aan het begin van het proces stoom. Dit maakt de korst van je brood knapperig. Je bereikt hetzelfde resultaat als je zou bereiken met een goede broodbakmachine. Hetzelfde geldt voor cakes en taarten: ze drogen niet uit waardoor ze heerlijk smaken.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om alleen stoom te gebruiken. Deze functie kies je als je bijvoorbeeld groente of vis wilt bereiden met stoom. Met enkel stoom kun je niet bakken, maar wel andere gerechten maken.

Hoe maak je een stoomoven schoon?

De meeste stoomovens hebben een zogenaamde hydrolyse functie. Dit is een automatisch reinigingsprogramma waarbij heet stoom de wanden van je oven schoonmaakt. Het enige wat je nog hoeft te doen na afloop van het programma, is met een zachte doek de wanden afnemen.

Heeft je oven dit programma niet, dan maak je hem met de hand schoon. Dit doe je het beste met speciale ovenreiniger. Je laat dit vervolgens weken en maakt de oven schoon met een schuursponsje. Het is belangrijk dat je je oven na elk gebruik schoonmaakt: op deze manier krijgen voedingsresten geen kans om aan te koeken en gaat het schoonmaken sneller en makkelijker.

Hoe werkt een stoomoven?

Een stoomoven werkt met water. Ergens in de oven vind je een waterreservoir. Het water in dit reservoir wordt verhit waardoor er stoom ontstaat. Dit stoom verhit vervolgens je gerecht waardoor het gaar wordt.

Een stoomoven werkt hetzelfde als een goede stoomkoker, maar het voordeel van een stoomoven is dat een stoomoven geen extra ruimte in beslag neemt. Daarnaast heeft een stoomoven een ruimere inhoud dan een stoomkoker waardoor je meer tegelijkertijd klaarmaakt.

Wat is het verschil tussen een gedeeltelijke en een gelijkwaardige stoomoven?

Een gedeeltelijke stoomoven gebruikt alleen stoom aan het begin van het bakproces, terwijl een volwaardige stoomoven tijdens het hele bakproces stoom gebruikt. In een gedeeltelijke stoomoven maak je gerechten zoals bijvoorbeeld lasagne en pizza; je bakt er zelfs brood mee. Door het stoom droogt je gerecht niet uit en word de buitenkant extra knapperig.

In een volwaardige stoomoven stoom je bijvoorbeeld vis, vlees en groente. De oven wordt hierbij alleen verhit door hete waterdamp, terwijl bij een gedeeltelijke stoomoven de oven ook de hetelucht functie wordt gebruikt.

Wat is het voordeel van koken met stoom?

Doordat je gerechten niet oververhit raken, blijven voedingsstoffen en smaken beter behouden. Groente wat in water gekookt wordt, verliest zijn kleur en smaak doordat dit in het water gaat zitten, wat vervolgens weggespoeld wordt. Dit is bij stomen niet het geval.

Vlees en vis wordt in een stoomoven op een lagere temperatuur gekookt waardoor eiwitten in tact blijven. Als eiwitten boven de 100 °C worden gekookt, gaat de structuur, het uiterlijk en de smaak verloren. Vis en sommige vleesoorten garen al bij 75 °C à 80 °C. De eiwitten blijven rond deze temperatuur heel, waardoor de smaak behouden blijft en vaak zelfs intensiever is.

hero illustration

Hoe testen we Stoomovens?

Om de beste Stoomoven te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Stoomoven-test hebben we 1280 Stoomovens geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Stoomoven-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Stoomoven-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Stoomoven-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Stoomoven in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1280 Stoomovens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Stoomovens in een makkelijke lijst

1. Beste stoomoven: XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50

 • list plusVolwaardige oven met een capaciteit van 50 liter.
 • list plusMooi design en verschillende handige functies.
 • list plusGoede isolatie en energiebesparing dankzij het dubbele glas.

Nadelen XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven 50

 • list plusMogelijke kwetsbaarheid van de oven, zoals aangegeven in een van de reviews.
 • list plusMogelijk ontvangen van een beschadigd exemplaar bij ontvangst.
 • list plusNegatieve ervaring van een gebruiker waarbij de oven beschadigd was en de lak eraf was.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
10
De XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven is echt een topoven! Met een capaciteit van maar liefst 50 liter is hij perfect voor het bereiden van allerlei gerechten. En hij ziet er ook nog eens mooi uit. Deze oven heeft verschillende handige functies, zoals een turbo functie, een thermostaat en een kookwekker. Zo kun je gemakkelijk de temperatuur en kooktijd instellen.

Wat deze oven echt bijzonder maakt, is het dubbele glas. Dit zorgt voor een goede isolatie en bespaart energie. De oven warmt dus snel op en houdt de warmte goed vast. Daardoor worden je gerechten gelijkmatig verwarmd en gegaard. En je kunt zelf kiezen of je alleen van onderen, alleen van boven of van beide kanten wilt verwarmen. Zo kun je verschillende bak- en grilltechnieken toepassen.

De gebruikersreviews zijn vol lof over deze oven. Ze zeggen dat hij veilig is, een mooi design heeft en van hoge kwaliteit is. Maar er was ook een gebruiker die een negatieve ervaring had. De oven was beschadigd en de lak was eraf. Het is belangrijk om te weten dat dit misschien een incident is en niet representatief voor de algemene kwaliteit van het product.

Een andere gebruiker was juist heel teleurgesteld in de oven. Hij vond de kwaliteit slecht en vergeleek de oven zelfs met een speelgoedoven. Ook zei hij dat de temperatuur niet boven de 90 graden kwam en dat de oven heel breekbaar was. Het verpakkingsmateriaal kreeg ook kritiek, omdat het niet genoeg bescherming bood.

Ondanks deze negatieve ervaringen lijkt de algemene mening over de XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven positief te zijn. Het is een oven met een mooi design, goede kwaliteit en handige functies. En met zijn grote capaciteit kun je er van alles in bereiden, van pizza tot kip en vis. De turbo functie zorgt voor een snelle opwarming en de mogelijkheid om van verschillende kanten te verwarmen geeft je veel flexibiliteit.

Maar let wel op de mogelijke kwetsbaarheid van de oven, zoals een van de reviews aangeeft. En controleer de oven goed bij ontvangst, zodat je geen beschadigd exemplaar ontvangt. Ondanks deze kleine nadelen lijkt de XXL Itimat Elektrische Heteluchtoven een goede keuze te zijn voor iedereen die een ruime en veelzijdige oven zoekt met een mooi design.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. AEG BPS355061M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG BPS355061M

 • list plusPerfecte bakresultaten dankzij de innovatieve PlusSteam-functie
 • list plusGoudbruine kleur en knapperige korst met zachte en smeuïge binnenkant
 • list plusZelfreinigende functie bespaart tijd en moeite bij het schoonmaken

Nadelen AEG BPS355061M

 • list plusMogelijk hoge prijs vanwege geavanceerde functies
 • list plusOntbreken van specifieke gebruikersrecensies

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.97
Ik ben dolenthousiast om de AEG BPS355061M aan je voor te stellen, een revolutionaire oven die perfecte bakresultaten garandeert dankzij de innovatieve PlusSteam-functie. Met deze functie voeg ik stoom toe aan het begin van het bakproces, waardoor het deeg aan de oppervlakte heerlijk vochtig blijft. Het resultaat? Een prachtig goudbruine kleur en een knapperige korst, met een verrukkelijk zachte en smeuïge binnenkant. Of je nu broodjes, muffins, taarten, gebraden kip, gegrilde spareribs of lasagne maakt, alles komt perfect uit mijn oven tevoorschijn.

Wat me echt onderscheidt, is mijn SteamBake-functie. Deze zorgt niet alleen voor een glanzende kleur, maar ook voor een extra krokante korst op je baksels. Mijn EXPlore LED-display met aanraaktoetsen maakt bediening kinderspel, waardoor je snel en dynamisch de bereidingstijd, temperatuur en andere functies kunt instellen. Met mij wordt het gebruik van de oven een plezierige ervaring.

Ik ben ook trots op mijn zelfreinigende functie. Met een simpele druk op mijn pyrolytische reinigingsfunctie verander ik vuil, vet en voedselresten in as, die je makkelijk kunt wegvegen met een vochtige doek. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken van mij, jouw trouwe oven.

En laten we het hebben over energiebesparing! Dankzij mijn convectiesysteem HotAir ben ik energie-efficiënt. Het systeem zorgt ervoor dat hete lucht gelijkmatig door mijn ovenruimte circuleert, waardoor ik sneller opwarm en je bereidingstemperatuur met 20% kan verminderen. Dat betekent niet alleen energiebesparing, maar ook kostbare tijd die je kunt besteden aan het genieten van je heerlijke gerechten.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik je op basis van mijn beschrijving verzekeren dat ik een uitstekende oven ben met geavanceerde functies en gebruiksgemak. Mijn toevoeging van stoom tijdens het bakproces zorgt voor professionele bakresultaten, terwijl mijn zelfreinigende functie het schoonmaken een fluitje van een cent maakt. Mijn convectiesysteem zorgt voor gelijkmatige garing van je gerechten en bespaart tijd en energie.

Mijn enige mogelijke nadeel zou mijn prijs kunnen zijn, aangezien ik een geavanceerde oven ben met hoogwaardige functies. Daarnaast kan het ontbreken van specifieke gebruikersrecensies een minpunt zijn voor potentiële kopers die graag ervaringen van andere gebruikers willen lezen voordat ze tot aankoop overgaan.

Al met al ben ik een indrukwekkende oven, de AEG BPS355061M, met geavanceerde functies die zorgen voor perfecte bakresultaten. Mijn PlusSteam-functie, EXPlore LED-display, zelfreinigende functie en energie-efficiënte convectiesysteem maken mij de ideale keuze voor liefhebbers van koken en bakken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

3. Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L

 • list plusRuime inhoud van 60 liter, ideaal voor grote maaltijden en bakken van taarten en brood.
 • list plusTimerfunctie voor nauwkeurig instellen van kooktijd.
 • list plusThermostaat voor het instellen van de gewenste temperatuur.

Nadelen Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L

 • list plusGeen specifieke informatie over de prestaties, zoals maximale temperatuur en energie-efficiëntie.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
9.43
De Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L Inox grijs met timer is echt iets voor mij! Met zijn royale inhoud van 60 liter kan ik moeiteloos grote maaltijden bereiden en heerlijke taarten en broden bakken. En met de Inox grijze afwerking ziet hij er nog stijlvol uit ook, past perfect in mijn keuken!

Een van de beste kenmerken van deze oven is de handige timerfunctie. Met de ingebouwde timer kan ik precies instellen hoe lang mijn gerechten moeten koken, zodat ze altijd perfect gaar zijn. Ideaal voor recepten die een exacte kooktijd vereisen.

En wist je dat deze oven ook een thermostaat heeft? Hiermee kan ik de temperatuur naar mijn wens instellen, zodat ik altijd de perfecte resultaten behaal. Perfect voor al mijn culinaire avonturen!

De Itimat Rechthoekige Elektrische Oven heeft ook een emaille binnenkant, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en super gemakkelijke schoonmaak. En dankzij de elektrostatisch gelakte buitenkant ziet hij er niet alleen geweldig uit, maar is hij ook nog eens duurzaam en krasbestendig. Een win-win situatie!

En laten we niet vergeten dat deze oven is uitgerust met hitte- en slagvast glas, voor een veilige en efficiënte werking. Het glas kan zelfs hoge temperaturen aan en beschermt me tegen eventuele ongelukjes. Een geruststellende gedachte!

Bij de oven krijg ik ook nog eens 3 emaille bakplaten en 1 grill, dus ik kan meteen aan de slag met al mijn favoriete gerechten. Hoe handig is dat?!

Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn, kan ik op basis van de beschrijving concluderen dat de Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L Inox grijs met timer een betrouwbare en veelzijdige oven is. Hij biedt genoeg ruimte, handige functies zoals een timer en thermostaat, en is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals emaille en hittebestendig glas.

Het enige kleine minpuntje is dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over de prestaties van de oven, zoals de maximale temperatuur en de energie-efficiëntie. Dat kan belangrijk zijn voor mensen die speciale eisen hebben op het gebied van koken en energieverbruik.

Al met al is de Itimat Rechthoekige Elektrische Oven 60L Inox grijs met timer een geweldige keuze voor iedereen die een betrouwbare en veelzijdige oven zoekt met handige functies. Hij biedt genoeg ruimte, gebruiksgemak en duurzaamheid om aan de behoeften van de meeste gebruikers te voldoen. Ik kan niet wachten om mijn culinaire creativiteit los te laten op deze geweldige oven! 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

4. (Mini) Air Fry Mini Oven,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen (Mini) Air Fry Mini Oven,

 • list plusVeelzijdigheid in het bereiden van verschillende soorten voedsel met 5 verschillende kookinstellingen.
 • list plusSnelle voorverwarming, 4x sneller dan een conventionele oven.
 • list plusAirfry-technologie voor het bakken van gefrituurd eten zonder schuldgevoel.

Nadelen (Mini) Air Fry Mini Oven,

 • list plusMogelijk een leercurve voor mensen die gewend zijn aan een conventionele oven.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.62
De (Mini) Air Fry Mini Oven is echt een must-have voor elke keuken! Met 5 verschillende kookinstellingen, zoals Airfry, Grillen, Bakken, Toast en Warm houden, kun je allerlei soorten voedsel klaarmaken. Of je nu knapperige groenten wilt roosteren, een grote pizza wilt bakken of gewoon wat toast wilt maken, deze mini-oven kan het allemaal!

Wat deze oven echt speciaal maakt, is de supersnelle voorverwarming. Hij warmt 4 keer sneller op dan een gewone oven, zodat je nog sneller aan de slag kunt met koken. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze oven ook nog een krachtige heteluchtventilator van 1500 Watt die de warmte gelijkmatig verdeelt, zodat je eten nog sneller klaar is.

Een van de meest geliefde functies van de (Mini) Air Fry Mini Oven is de Airfry-technologie. Met deze functie kun je genieten van de smaak van gefrituurd eten zonder je schuldig te voelen. Met hete lucht van hoge intensiteit kun je je favoriete gefrituurde gerechten bakken, bruin maken en knapperig maken, maar dan met weinig tot geen olie. Van krulpatat en knapperige kip tot luchtgebakken donuts, je kunt echt van alles maken met deze oven.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze mini-oven ook nog eens een grote capaciteit van 12,6 liter, zodat je genoeg eten kunt klaarmaken voor het hele gezin. Of je nu een hele kip wilt braden, 6 sneetjes toast wilt maken of een grote pizza wilt bakken, deze oven kan het allemaal aan!

En het beste van alles is dat de (Mini) Air Fry Mini Oven super gebruiksvriendelijk is. Hij heeft een timer van 60 minuten en een externe kruimellade, zodat schoonmaken een fluitje van een cent is. Bovendien heeft hij een stijlvolle buitenkant van roestvrij staal die er prachtig uitziet in elke keuken.

Kortom, de (Mini) Air Fry Mini Oven is gewoon een geweldige oven met zoveel handige functies. Van de snelle voorverwarming en de Airfry-technologie tot de grote capaciteit en gebruiksvriendelijkheid, deze oven heeft alles wat je nodig hebt om de meest heerlijke maaltijden te bereiden. Hoewel er geen negatieve beoordelingen zijn, is het belangrijk op te merken dat het gebruik van deze oven misschien even wennen is voor mensen die gewend zijn aan een gewone oven. Maar zodra je het onder de knie hebt, zul je er geen spijt van krijgen! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Samsung NV75N5671RS/EG oven 75 l

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung NV75N5671RS/EG oven 75 l

 • list plusGrote capaciteit van 75 liter, ideaal voor zowel kleine als grote gezinnen.
 • list plusEnergie-efficiëntieklasse A+, helpt energierekening laag te houden.
 • list plusIntuïtieve bediening met zowel draaiknoppen als touch bediening, gemakkelijk aan te passen instellingen zonder hete oppervlakken aan te raken.

Nadelen Samsung NV75N5671RS/EG oven 75 l

 • list plusKan lang duren om op te warmen, wat onhandig kan zijn als je snel een maaltijd wilt bereiden.
 • list plusOntbreken van specifieke gebruikersrecensies, uitdaging bij het evalueren van prestaties en duurzaamheid.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
9.08
Ik ben enorm onder de indruk van de Samsung NV75N5671RS/EG oven. Met een capaciteit van maar liefst 75 liter en een energie-efficiëntieklasse van A+, is dit echt een topper. Het strakke design in zwart en roestvrijstaal maakt het een stijlvolle toevoeging aan elke keuken. Of je nu een klein of groot gezin hebt, deze oven is perfect voor jou.

Wat deze oven uniek maakt, is de combinatie van draaiknoppen en touch bediening. Zo makkelijk en intuïtief! En het beste is nog wel dat de bediening aan de voorkant zit, zodat je niet je handen brandt aan hete oppervlakken als je de instellingen wilt aanpassen.

En dan die digitale timer, echt een uitkomst! Zo nauwkeurig instelbaar en je hoeft je geen zorgen te maken dat je gerechten te lang in de oven staan. Ideaal voor drukke huishoudens waar iedere minuut telt.

En wat betreft energieverbruik, deze oven doet het ook goed. Met een conventioneel energieverbruik van 0,99 kWu en een energieverbruik van 0,83 kWu bij geforceerde convectie, houdt deze oven je energierekening laag.

Deze oven is echt multifunctioneel. Of je nu een taart wilt bakken, vlees wilt braden of een pizza wilt bereiden, met deze oven kan het allemaal. En met een ruime binnenruimte van 75 liter kun je zelfs grote hoeveelheden voedsel tegelijkertijd bereiden. Super handig als je gasten hebt of maaltijden voor de hele week wilt voorbereiden.

Maar, ik moet eerlijk zijn, er zijn een paar punten om in gedachten te houden. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de oven wat lang kan duren om op te warmen, wat onhandig kan zijn als je snel een maaltijd wilt bereiden. En het gebrek aan specifieke gebruikersrecensies kan het lastig maken om de prestaties en duurzaamheid van dit specifieke model te beoordelen.

Al met al is de Samsung NV75N5671RS/EG een krachtige oven met een grote capaciteit en een energiezuinig ontwerp. Met zijn intuïtieve bediening, digitale timer en veelzijdige kookmogelijkheden is het een geweldige keuze voor kookliefhebbers. Hoewel er enkele mogelijke beperkingen zijn, zijn de sterke punten van deze oven zeker het benadrukken waard. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Siemens iQ700 CD634GAS0 oven Elektrische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens iQ700 CD634GAS0 oven Elektrische

 • list plusMet de SoftMove-functie kan ik de ovendeur gemakkelijk en zacht openen en sluiten. Dit zorgt voor extra gemak en voorkomt dat ik mijn handen bezeer.
 • list plusDe oven heeft maar liefst 20 automatische programma's, waardoor ik altijd perfect bereide gerechten kan maken. Of ik nu vlees, vis of groenten wil bereiden, er is altijd een programma dat bij mijn wensen past.
 • list plusDankzij de FullSteam-functie kan ik voedsel eenvoudig en gezond stomen. Dit is een snelle en gezonde manier om maaltijden te bereiden, en het behoudt ook de voedingsstoffen en smaak van het voedsel.

Nadelen Siemens iQ700 CD634GAS0 oven Elektrische

 • list plusHelaas zijn er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar voor dit product. Dit maakt het moeilijk om te beoordelen wat andere mensen van de oven vinden en of het aan hun verwachtingen voldoet.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.73
De Siemens iQ700 CD634GAS0 oven is echt een geweldige aanwinst voor je keuken! Met zijn geavanceerde functies en handige opties maakt hij koken een fluitje van een cent.

Een van de coolste dingen aan deze oven is de SoftMove-functie. Met slechts een lichte aanraking sluit en opent de ovendeur zich zachtjes en soepel. Geen harde knallen meer, alleen maar een vloeiende beweging. Echt, het is bijna alsof de oven je begrijpt!

En laten we het hebben over die 20 automatische programma's. Gewoon het programma en het gewicht van je gerecht selecteren, en de oven doet de rest. Het is gewoon zo makkelijk! En het beste is dat je altijd perfecte resultaten krijgt. Geen gokwerk meer, alleen maar heerlijk eten.

Maar wacht, er is meer! De Siemens iQ700 CD634GAS0 oven heeft ook een fullSteam-functie. Hiermee kun je je eten stomen voor een gezonde en smaakvolle maaltijd. Al die vitamines en smaken blijven behouden, en het opwarmen van gerechten gaat ook supersnel. Het is gewoon geweldig!

Deze oven heeft ook een compact formaat, maar laat je niet misleiden. Met een inhoud van 38 liter en 4 verwarmingssystemen, is er genoeg ruimte voor al je kookavonturen. En het stoomgeneratorsysteem zorgt voor een snelle opwarming, dus je hoeft niet lang te wachten.

De Siemens iQ700 CD634GAS0 oven heeft ook een gebruiksvriendelijke indeling. Met het 2,8" TFT-display en de tiptoetsen is het bedienen van de oven een fluitje van een cent. En de binnenruimte is gemaakt van roestvrij staal, dus schoonmaken is echt een makkie.

De afmetingen van de oven zijn 45,5 x 59,4 x 54,8 cm, en hij past perfect in je keuken met inbouwmaten van 45,0 cm-455 x 56,0 cm-568 x 55,0 cm. Met een aansluitwaarde van 1,75 kW en een nominale spanning van 220 - 240 V is hij ook nog eens energiezuinig.

Dus waar wacht je nog op? De Siemens iQ700 CD634GAS0 oven is gewoon perfect voor jouw keuken. Met zijn geweldige functies en compacte formaat is hij klaar om je te helpen heerlijke gerechten te bereiden. Dus waar wacht je nog op? Haal hem vandaag nog in huis en laat je culinaire avonturen beginnen! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Miele DG 7140

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele DG 7140

 • list plusModern Contour-design
 • list plusBediening met smartphone of tablet
 • list plusWifi-connectiviteit voor op afstand monitoren en bedienen

Nadelen Miele DG 7140

 • list plusExtra handelingen vereist bij gebruik van stoomfunctie
 • list plusMogelijkheid van warmte direct bij het openen van de oven

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.16
Ik introduceer de Miele DG 7140, een inbouw stoomoven met een modern Contour-design en de mogelijkheid om hem met je smartphone of tablet te bedienen. Met wifi-connectiviteit kun je op afstand de oven in de gaten houden en het bereidingsproces beëindigen wanneer nodig. Super handig als je nog even snel naar de supermarkt moet 🛒.

Deze stoomoven is perfect voor het gezond en smaakvol bereiden van verschillende gerechten, zoals vis, vlees, groenten en pasta. Met 20 automatische programma's voor groenten heb je altijd het juiste programma bij de hand. Voor het stomen van vlees of vis kun je gewoon de handleiding volgen. En natuurlijk kun je deze oven ook gebruiken om voedsel te ontdooien en op te warmen.

Een belangrijk kenmerk van de Miele DG 7140 is de DualSteam-stoomtechnologie. Deze zorgt voor een constante temperatuur en korte opwarmtijd, waardoor je gerechten altijd perfect bereid zijn. De stoom wordt gelijkmatig verdeeld dankzij de twee inlaatopeningen in de oven. Zo blijven je gerechten vol van vitamines, smaak en kleur.

Wat ook fijn is aan deze stoomoven, is dat je er meerdere gerechten tegelijkertijd in kunt bereiden. Met vier inschuifhoogtes en een grote inhoud kun je moeiteloos voor zowel kleine als grote gezelschappen koken. En als je twee pannen achter elkaar in de oven plaatst, benut je de volledige diepte van de oven.

Een handige functie van de Miele DG 7140 is dat hij gerechten automatisch warm houdt na de bereidingstijd. Zo blijven je gerechten gedurende 15 minuten warm zonder dat ze aan kwaliteit verliezen. Ideaal als andere gerechten iets later klaar zijn.

Gebruikersreviews laten zien dat de Miele DG 7140 uitstekend werkt en dat het eten er heerlijk uitkomt. Het bijvullen van het waterreservoir wordt als heel gemakkelijk ervaren en de keuzes op het scherm lijken eindeloos. Gebruikers zijn ook erg te spreken over het bedieningsgemak en het feit dat de oven lekker stil is. En de deegrijsstand is een handige optie voor mensen die geen ruimte hebben om hun deeg onder dezelfde omstandigheden te laten rijzen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, kan het gebruik van de stoomfunctie wel wat extra handelingen vergen, zoals het drogen en schoonmaken van de oven achteraf. En we raden aan om afstand te houden bij het openen van de oven, want er komt warmte direct op je af.

Kortom, de Miele DG 7140 is een stoere inbouw stoomoven met een modern design en handige functies. Hij biedt veel ruimte, levert perfecte resultaten en is eenvoudig te bedienen. Hoewel er enkele kleine aandachtspunten zijn, zijn de positieve eigenschappen van deze stoomoven duidelijk naar voren gekomen in de reviews.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Samsung NV75N5671RM Oven 75 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung NV75N5671RM Oven 75 L

 • list plusFlexibele deur maakt afzonderlijk gebruik van bovenste en onderste zone mogelijk
 • list plusDual Cook Flex-functie bespaart tijd en energie
 • list plusPyrolytische reiniging vereenvoudigt het schoonmaken van de oven

Nadelen Samsung NV75N5671RM Oven 75 L

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
8.11
De Samsung NV75N5671RM Oven is echt een indrukwekkende aanwinst voor elke keuken. Met deze oven kun je moeiteloos de meest heerlijke gerechten bereiden, dankzij een scala aan geweldige functies. Een van de meest opvallende kenmerken is de flexibele deur, waardoor je de bovenste en onderste zone apart kunt gebruiken voor kleinere maaltijden. Super handig, want je kunt makkelijk bij de bovenste zone terwijl je tegelijkertijd andere gerechten klaarmaakt in de onderste zone, zonder dat er warmte verloren gaat.

Maar dat is nog niet alles! De Samsung NV75N5671RM Oven heeft ook de Dual Cook Flex-functie, waarmee je beide zones tegelijkertijd kunt gebruiken. En je kunt zelfs de temperatuur apart instellen voor elke zone, zonder dat de onderste zone warmte verliest. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook energie. Hoe handig is dat?

En laten we het hebben over de pyrolytische reiniging. Met deze functie hoef je alleen maar de oven te verhitten en worden vet- en voedselresten verbrand, zodat je ze gewoon kunt wegvegen. Geen gedoe meer met schoonmaken, dat scheelt kostbare tijd en moeite.

De Samsung NV75N5671RM Oven heeft een middelgroot formaat, met een totale binnen capaciteit van 75 liter. Dat betekent genoeg ruimte om grote maaltijden te bereiden voor het hele gezin. En het ontwerp is ook nog eens super stijlvol, in het zwart en roestvrijstaal. Echt een luxe uitstraling die perfect past in elke moderne keuken.

Wat betreft bediening, heb je de keuze tussen draaiknop- en touch-bediening. Super intuïtief en gebruiksvriendelijk. De bedieningselementen bevinden zich aan de voorkant van de oven, dus je hebt er makkelijk toegang toe terwijl je aan het koken bent.

En laten we niet vergeten dat de Samsung NV75N5671RM Oven ook nog eens energiezuinig is. Met een energie-efficiëntieklasse van A+ en een verbruik van 1,05 kWu in de conventionele modus en 0,71 kWu in de geforceerde convectiemodus, bespaar je niet alleen op je energierekening, maar kun je ook genieten van geweldige kookprestaties.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor deze specifieke oven, kunnen we op basis van de gegeven informatie concluderen dat de Samsung NV75N5671RM Oven een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en efficiënte oven. Met de flexibele deur, Dual Cook Flex-functie en pyrolytische reiniging biedt deze oven een ongeëvenaarde gebruikservaring en gemak. Of je nu een uitgebreid diner of een snelle snack bereidt, deze oven heeft alles wat je nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Miele DG 2740 - Inbouw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele DG 2740 - Inbouw

 • list plusGeavanceerde functies, zoals DualSteam-stoomtechnologie en automatische warmhoudfunctie
 • list plusGrote bereidingsruimte met vier inschuifhoogtes
 • list plusStijlvol en modern Contour-design

Nadelen Miele DG 2740 - Inbouw

 • list plusMogelijk hoge prijs

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
7.5
Ik ben trots om de Miele DG 2740 - Inbouw stoomoven aan te kondigen, een geavanceerde en veelzijdige stoomoven die perfect is voor het bereiden van allerlei gerechten. Met zijn moderne Contour-design voegt deze stoomoven een stijlvolle touch toe aan jouw keuken. En weet je wat? Hij kan niet alleen groenten stomen, maar ook rijst en vis perfect garen. En er is meer! Met stoom kun je bevroren voedsel ontdooien of een bord eten opwarmen. 🌪️

Een van de belangrijkste kenmerken van de Miele DG 2740 is de DualSteam-stoomtechnologie. Deze geweldige technologie zorgt voor een constante temperatuur en warmt snel op. Dankzij de twee inlaatopeningen in de oven wordt de stoom gelijkmatig verdeeld. Dit betekent dat jouw gerechten vol zitten met vitamines, smaak en kleur. En weet je wat het beste is? Deze DualSteam-stoomtechnologie is uniek voor Miele-stoomovens.

Maar er is nog meer! Deze stoomoven heeft een grote bereidingsruimte met vier inschuifhoogtes en een grote inhoud, zodat je meerdere gerechten tegelijk kunt stomen. Of je nu voor een klein of groot gezelschap kookt, deze oven kan het aan. En hier komt een slim trucje: door twee pannen achter elkaar te plaatsen, benut je de volledige diepte van de oven. Slim toch?‍

En laten we de handige functie voor het automatisch warm houden van gerechten niet vergeten. Na de bereidingstijd blijven jouw gerechten automatisch 15 minuten lang warm, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Ideaal voor die momenten waarop andere gerechten iets later gaar worden. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je eten koud wordt.

Hoewel we geen specifieke gebruikersrecensies hebben voor de Miele DG 2740, kunnen we op basis van de beschrijving concluderen dat dit een uitstekende stoomoven is met geavanceerde functies en een modern design. Het biedt een ruime bereidingsruimte en de DualSteam-stoomtechnologie zorgt voor perfecte resultaten. En de automatische warmhoudfunctie is gewoon superhandig!

Nu, laten we eerlijk zijn. De prijs kan een beperking zijn, omdat Miele-producten over het algemeen bekend staan om hun premium prijskaartje. Maar als je op zoek bent naar een stoomoven van topkwaliteit met geavanceerde functies en betrouwbare prestaties, dan kan de Miele DG 2740 een goede keuze zijn. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs, toch?

Dus, al met al is de Miele DG 2740 - Inbouw stoomoven een uitstekende keuze voor stoomliefhebbers zoals jij. Met zijn geavanceerde functies, grote bereidingsruimte en automatische warmhoudfunctie biedt deze oven gemak en kwaliteit in jouw keuken. Het is de ideale partner voor het bereiden van gezonde en smaakvolle gerechten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek de mogelijkheden van de Miele DG 2740!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Hendi Hetelucht stoomoven met grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hendi Hetelucht stoomoven met grill

 • list plusHoogwaardige constructie met roestvrijstalen behuizing en ovenkamer
 • list plusVerschillende functies zoals ontdooien, voorverwarmen, hetelucht, grill, stoom of een combinatie
 • list plusGelijkmatige verdeling van warmte zorgt voor perfect verwarmde gerechten

Nadelen Hendi Hetelucht stoomoven met grill

 • list plusHogere prijsklasse kan een beperking zijn voor huishoudelijk gebruik

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.87
Functionaliteit
6.93
Gebruiksgemak
7.68
Ik heb de perfecte aanvulling voor mijn keuken gevonden - de Hetelucht stoomoven met grill 4x GN 2/3! Met zijn roestvrijstalen behuizing en ovenkamer ziet hij er niet alleen stijlvol uit, maar is hij ook duurzaam en van hoge kwaliteit.

Met het handige bedieningspaneel kan ik eenvoudig de functies, temperatuur, tijd en hoeveelheid stoom instellen. Of ik nu iets wil ontdooien, voorverwarmen, hetelucht gebruiken, grillen, stomen of een combinatie van deze functies, deze oven kan het allemaal!

Een van de dingen die ik het leukste vind aan deze oven is dat ik de temperatuur kan instellen tot wel 280°C. En met een timer die kan worden ingesteld op 120 minuten heb ik altijd de controle over mijn kooktijden.

Deze oven maakt gebruik van hetelucht die wordt gegenereerd door twee verwarmingselementen en een ventilator. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven, waardoor mijn gerechten perfect worden verwarmd. En met de topgrillelementen kan ik zelfs een heerlijk krokant laagje op mijn gerechten creëren!

Met een capaciteit van 4x GN 2/3-trays en een afstand van 70 mm tussen de trays, kan ik gemakkelijk meerdere gerechten tegelijk bereiden. En als bonus ontvang ik zelfs een GN 2/3 rooster bij de aankoop van de oven!

Deze oven heeft een vermogen van 3 kW voor hetelucht en 1,8 kW voor de grill. En met een bodemverwarming van 1,6 kW en een topverwarming van 0,7 kW wordt mijn ovenkamer snel en gelijkmatig verwarmd. En met de verstelbare poten kan ik de hoogte van de oven aanpassen van 55 tot 75 mm, precies zoals ik het wil!

Deze Hetelucht stoomoven met grill 4x GN 2/3 is de verbeterde versie van eerdere modellen. Met zijn gebruiksvriendelijke bedieningspaneel en brede scala aan functies is het de perfecte keuze voor professioneel gebruik in restaurants of cateringbedrijven. En gebruikers zijn er dol op! Ze prijzen de gelijkmatige verdeling van de warmte en het gemak van het grillen van gerechten. En het schoonmaken is ook een eitje dankzij de roestvrijstalen behuizing.

Maar ik moet eerlijk zijn, deze oven is niet goedkoop. Het is een hoogwaardig apparaat met geavanceerde functies en dat zie je terug in de prijs. Dus voor huishoudelijk gebruik kan het misschien een beetje te veel zijn.

Maar al met al biedt de Hetelucht stoomoven met grill 4x GN 2/3 zoveel voordelen. Met zijn hoogwaardige constructie, diverse functies en ruime capaciteit is het de ideale keuze voor professioneel gebruik in de horeca. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stoomovens. Er zijn immers 1280 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!