De Bestenu Stoomoven Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/25/2020


Je bent op zoek naar een gezonde manier van groente en vis bereiden, en je oog is gevallen op een stoomoven. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een stoomoven.

Wat voor gerechten maak je met een stoomoven?

show product content

Een stoomoven is ideaal om vis en groente mee te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan zalm: het blijft mals en de smaak is na bereiding intens, omdat de vis niet uitdroogt of oververhit raakt. Hetzelfde geldt voor groente. Het behoudt niet alleen zijn kleur, maar ook de voedingsstoffen blijven behouden waardoor groente niet alleen beter smaakt, maar ook nog gezonder is.

Wat is een combi-stoomoven?

show product content

Een combi-stoomoven is een oven die zowel een traditionele ovenfunctie heeft als een stoomfunctie. Je kiest ervoor om bijvoorbeeld je pizza te bereiden met behulp van de heteluchtfunctie, maar je kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk stoom te gebruiken. Hierdoor word je pizza heerlijk krokant.

Hetzelfde geldt voor bakken: bak je graag zelf een brood, gebruik dan aan het begin van het proces stoom. Dit maakt de korst van je brood knapperig. Je bereikt hetzelfde resultaat als je zou bereiken met een goede broodbakmachine. Hetzelfde geldt voor cakes en taarten: ze drogen niet uit waardoor ze heerlijk smaken.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om alleen stoom te gebruiken. Deze functie kies je als je bijvoorbeeld groente of vis wilt bereiden met stoom. Met enkel stoom kun je niet bakken, maar wel andere gerechten maken.

Hoe maak je een stoomoven schoon?

show product content

De meeste stoomovens hebben een zogenaamde hydrolyse functie. Dit is een automatisch reinigingsprogramma waarbij heet stoom de wanden van je oven schoonmaakt. Het enige wat je nog hoeft te doen na afloop van het programma, is met een zachte doek de wanden afnemen.

Heeft je oven dit programma niet, dan maak je hem met de hand schoon. Dit doe je het beste met speciale ovenreiniger. Je laat dit vervolgens weken en maakt de oven schoon met een schuursponsje. Het is belangrijk dat je je oven na elk gebruik schoonmaakt: op deze manier krijgen voedingsresten geen kans om aan te koeken en gaat het schoonmaken sneller en makkelijker.

Hoe werkt een stoomoven?

show product content

Een stoomoven werkt met water. Ergens in de oven vind je een waterreservoir. Het water in dit reservoir wordt verhit waardoor er stoom ontstaat. Dit stoom verhit vervolgens je gerecht waardoor het gaar wordt.

Een stoomoven werkt hetzelfde als een goede stoomkoker, maar het voordeel van een stoomoven is dat een stoomoven geen extra ruimte in beslag neemt. Daarnaast heeft een stoomoven een ruimere inhoud dan een stoomkoker waardoor je meer tegelijkertijd klaarmaakt.

Wat is het verschil tussen een gedeeltelijke en een gelijkwaardige stoomoven?

show product content

Een gedeeltelijke stoomoven gebruikt alleen stoom aan het begin van het bakproces, terwijl een volwaardige stoomoven tijdens het hele bakproces stoom gebruikt. In een gedeeltelijke stoomoven maak je gerechten zoals bijvoorbeeld lasagne en pizza; je bakt er zelfs brood mee. Door het stoom droogt je gerecht niet uit en word de buitenkant extra knapperig.

In een volwaardige stoomoven stoom je bijvoorbeeld vis, vlees en groente. De oven wordt hierbij alleen verhit door hete waterdamp, terwijl bij een gedeeltelijke stoomoven de oven ook de hetelucht functie wordt gebruikt.

Wat is het voordeel van koken met stoom?

show product content

Doordat je gerechten niet oververhit raken, blijven voedingsstoffen en smaken beter behouden. Groente wat in water gekookt wordt, verliest zijn kleur en smaak doordat dit in het water gaat zitten, wat vervolgens weggespoeld wordt. Dit is bij stomen niet het geval.

Vlees en vis wordt in een stoomoven op een lagere temperatuur gekookt waardoor eiwitten in tact blijven. Als eiwitten boven de 100 °C worden gekookt, gaat de structuur, het uiterlijk en de smaak verloren. Vis en sommige vleesoorten garen al bij 75 °C à 80 °C. De eiwitten blijven rond deze temperatuur heel, waardoor de smaak behouden blijft en vaak zelfs intensiever is.

Hoe komt deze geweldige Stoomoven reeks tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Stoomoven ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Stoomovens, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Stoomovens die die je kunt kopen in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Stoomovens het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Stoomovens stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Stoomovens in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Maak jij graag zelf pizza's? Dan is de AEG BPB351020M geschikt voor jou. De oven heeft een maximale temperatuur van 300 graden Celsius en is hierdoor zeer geschikt voor het bakken van pizza's. Wanneer je een zelfgemaakte pizza met buffelmozzarella of parmaham maakt, dan zorgt de pizzastand van de oven voor een knapperige bodem en pizzarand. Voeg aan het begin van het bakproces stoom toe, zodat het deeg lekker luchtig wordt. De ruime oven heeft een inhoud van 71 liter en 5 inschuifhoogtes. Wanneer je klaar bent met bakken, maak je gemakkelijk de oven schoon met de pyrolyse reiniging. Hierbij wordt vuil, vet en aangekoekte etensresten verbrand en hoef je, als de oven is afgekoeld, alleen nog maar het as uit de oven te vegen.

1. AEG BPB351020M


Product informatiePlus or Show more

Multifunctionele stoom bakoven van 40 liter van het merk Steba. Deze oven heeft een speciale stoom functie om zo het voedsel met stoom te bereiden in plaats van alleen hete lucht. De oven heeft 49 automatische programma’s voor bakken, drogen en stomen en heeft een DIY programma. • Bak de oven in met hete stoom om langzaam te koken • Door de effectieve isolatie is er weinig energie verbruik • 49 automatische programma's, b.v. voor bakken, udrogen, stomen • DIY-programma • Rotisserie voor 2 kippen • Bovenste en onderste warmte, hete lucht • Temperatuurregeling tot 230 ° C • 7-uur timer • Interieur verlichting • 4 plank niveaus • 1450 ml watertank • Geëmailleerde bakplaat • Geëmailleerde geperforeerde bak • Kruimellade • Draadgrill • Ca 40l-volume

2. Steba DG40 - Stoom Bakoven met Draaispit - 40L - Vrijstaand - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De hete lucht, elektrische oven van het merk MPM, is een compacte elektrische oven, welke kan worden gebruikt als een aanvulling op uw keukenapparatuur. Tevens ideaal voor gebruik op camping, buitenkeuken, terras. Door zijn RVS-body heeft de oven een stoere uitstraling. Met deze elektrische oven bereidt u heerlijke gerechten. Dankzij de luchtcirculatie warmt het apparaat snel op en verdeelt het de warmte gelijkmatig. Bak of verwarm uw favoriete gerechten. Het instellen van de timer (0 tot 60 min.) zorgt voor de perfecte bereiding. De temperatuur is instelbaar van 100°C tot 230°C. De inhoud van de oven is 32 liter. Functies: Hete lucht Lampje binnenkant Gemotoriseerd spit Klok (van 0 tot 60 min.) met geluid Temperatuurregeling (van 100 tot 230 ° C) Warmtebron aan de boven- en onderkant van de binnenkant oven, de mogelijkheid om elke warmtebron afzonderlijk of beide tegelijkertijd te laten werken. Indicatielampje Accessoires: Spit Rooster Twee handvatten Dienblad Technische specificatie: Oven capaciteit: 32 ltr. Voeding: 220-240V, 50/60 Hz Vermogen: 1600 W. Buiten afmetingen (diepte x breedte x hoogte): 51,8 cm x 39 cm x 32,9 cm. Binnen afmetingen (diepte x breedte x hoogte): 37,7 cm x 32,3 cm x 27 cm.

3. MPM - Elektrische Oven | Hete lucht | 32 liter | RVS | MPE-06/T | Spit


Product informatiePlus or Show more

Met de luxe Bourgini stoomoven 11.3128 - 30 liter uit de Star Collection heb je de ideale keukenhulp in huis. Met deze multifunctionele oven beschik je namelijk over een stoom, hetelucht, grill, convectie en air-fryer functie om te stomen, braden, grillen en bakken. Door gerechten te stomen kook je gezonder want niet alleen blijft de smaak beter behouden, ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden waardoor je meer voedingsstoffen uit je gerechten haalt. Met de air-fryer functie kan je vrijwel geurloos bakken en braden, ook is het gezonder doordat je 65% minder vet gebruikt door bakken met hete lucht. De oven beschikt over een digitaal bedieningspaneel met touch-control en maar liefst 45 handige voorgeprogrammeerde programma’s voor de meest uiteenlopende bereidingen.

4. Bourgini stoomoven 11.3128 - 30 liter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Stoomoven 60 cm Classici, roestvrijstaal Nismaat 45 cm. - Stoomoven - 6 functies - 3 kookniveaus - Voorgeprogrammeerde recepten voor verschillende soorten vis, vlees en groente - Te verlichten bedieningsknoppen - Dubbel digitaal display met witte LED verlichting - Elektronische programmeerklok met: - Delay timer (automatische uitschakeling) - Einde kooktijd met automatische uitschakeling - Elektronische temperatuur controle - Temperatuur 40° - 100°, instelbaar per 5° - Verlichte functiesymbolen - Aanduiding waterniveau - Binnenkant oven roestvrijstaal - Kinderbeveiliging - Inhoud waterreservoir: 1,4 liter - Inhoud: 34 liter - Aansluitwaarde: 1,80 kW - Inclusief: - 1 diepe ovenschaal rvs (40 mm) - 1 rvs schaal t.b.v. stomen - 1 ovenrooster

5. Smeg S45VX2 Oven


Product informatiePlus or Show more

AEG - Stoomoven nis 45 cm KS7415001M • Solo stoomoven • Touch Control bediening • Geprogrammeerde receptinstellingen • Solo stoomoven • Ovenruimte: 36 liter • Touch Control bediening • Stoomfuncties: vis, vlees, regenereren en steriliseren, bijgerechten, stoom, groenten • 2 verwarmingsfuncties • Isofront® Plus koele ovendeur

6. AEG Inbouw Stoomoven nis 45 cm KS7415001M


Product informatiePlus or Show more

Multifunctionele stoom bakoven van 30 liter van het merk Steba. De DG30 oven heeft een speciale stoom functie om zo het voedsel met stoom te bereiden in plaats van alleen hete lucht. De oven heeft 49 automatische programmas voor bakken, drogen en stomen en heeft een DIY programma. Specificaties DG30: - Bak de oven in met hete stoom om langzaam te koken - Door de effectieve isolatie is er weinig energie verbruik - 49 automatische programma's, b.v. voor bakken, udrogen, stomen - DIY-programma - Rotisserie voor 2 kippen - Bovenste en onderste warmte, hete lucht - Temperatuurregeling tot 230 ° C - 7-uur timer - Interieur verlichting - 4 plank niveaus - 1450 ml watertank - Geëmailleerde bakplaat - Geëmailleerde geperforeerde bak - Kruimellade - Draadgrill - Ca 30l-volume

7. Steba DG 30 multifunctionele stoomoven


Product informatiePlus or Show more

Stomen: 30 - 100 C Regenereren: 60 - 100 C Programma's voor: Vis, vlees groenten en ontdooien Stoomopwekking buiten de ovenruimte Electronische schakelklok, dagtijd en bereidingsduur Weergave watertekort en kalkindicatie Programmeren van de oven RVS binnenoven Kinderbeveiliging Inhoud: 38 liter Waterreservoir onder bedieningspaneel voor extra ovenruimte Inhoud: 1,25 liter Bakplaten en rooster inschuifbaar op 3 verschillende hoogtes Aansluitwaarde: 1,5 kW Toebehoren: 1 RVS bakblik 1 RVS bakblik geperforeerd 1 Rooster

8. Kuppersbusch EDG6400.1PW - Stoomoven


Product informatiePlus or Show more

Siemens HS636GDS2, iQ700. Grootte oven: Middelmaat, Soort oven: Elektrische oven, Totale binnen capaciteit (ovens): 71 l. Soort bediening: Draaiknop, Soort klok: Elektronisch, Snoerlengte: 1,2 m. Energie-efficiëntieklasse: A+, Energieverbruik (conventioneel): 0,87 kWu, Energieverbruik (geforceerde convectie): 0,69 kWu. Aantal lampen: 1 lampen, Soort lamp: LED. Breedte: 594 mm, Diepte: 548 mm, Hoogte: 595 mm

9. Siemens iQ700 HS636GDS2 oven Elektrische oven 71 l 3600 W A+


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stoomovens er zijn immers 13 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste Stoomoven kopen.