Wat is de beste Combimagnetron van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Combimagnetron is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Combimagnetron van 2024? Na het analyseren van 1677 Combimagnetrons kwam de Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave als beste getest uit onze Combimagnetron-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Combimagnetrons, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Combimagnetrons-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Combimagnetron-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Combimagnetrons

1Score: 9.5
Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave
Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave
Toshiba
2Score: 9.5
Panasonic NN-SN67KS
Panasonic NN-SN67KS
Panasonic
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop
Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop
Magic Chef
4Score: 7.2
Faberware FMO11AHTBKB
Faberware FMO11AHTBKB
Faberware
5Score: 6.9
Samsung MC11K7035CG
Samsung MC11K7035CG
Samsung
6Score: 6.2
LG NeoChef with Smart Inverter
LG NeoChef with Smart Inverter
LG
7Score: 6
GE JVM6175
GE JVM6175
GE
8Score: 0
LG NeoChef with Smart Inverter
LG NeoChef with Smart Inverter
9Score: 0
Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop
Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop
10Score: 0
LG NeoChef with Smart Inverter
LG NeoChef with Smart Inverter
hero illustration

De Bestenu Combimagnetron Koopgids

Een combimagnetron is ideaal als de ruimte in je keuken beperkt is en je toch het gebruiksgemak van een oven en een magnetron wilt hebben. Hieronder vertel ik je waar je op let bij aankoop van een combimagnetron.

Hoe lang gaat een combimagnetron mee?

Hoe lang een combimagnetron meegaat, hangt af van wat voor materialen er zijn gebruikt. Goedkopere modellen zijn vaak van minder duurzaam materiaal gemaakt waardoor deze minder lang meegaan dan een duurdere combimagnetron.

Gemiddeld gaat een combimagnetron vijf jaar mee, maar er zijn uitzonderingen waar sommige modellen ruim twintig jaar meegaan.

Het verschil tussen een combi-oven en een combimagnetron

In principe doet een combi-oven hetzelfde als een combimagnetron, maar bij een combimagnetron ligt de nadruk meer op de magnetronfuncties en bij een combi-oven, ligt de nadruk meer op de ovenfuncties.

Daarnaast heeft een combi-oven vaak een ruimere inhoud waardoor deze meer geschikt is voor het bakken van taarten en bereiden van andere grotere gerechten. Een combi-oven heeft naast de heteluchtfunctie ook twee verwarmingselementen die ervoor zorgen dat je creaties niet halfgaar uit de oven komen. Alles wordt egaal verwarmt.

Doordat een combi-oven groter van formaat is, heeft de oven vaak ook meerdere inschuifhoogtes wat ideaal is als je meerdere gerechten tegelijkertijd klaarmaakt. Een combi-oven is meestal een inbouwoven waarvoor je een nis in je keuken nodig hebt. Er zijn daarentegen vrijstaande combi-ovens verkrijgbaar.

Een combi-magnetron is kleiner en door zijn kleinere formaat neemt deze minder ruimte in beslag. Hij heeft maar één warmte-element en deze bevindt zich aan de bovenkant. Hierdoor kan het gebeuren dat sommige gerechten niet goed gaar worden en niet erg krokant zijn.

Sommige combimagnetrons hebben daarentegen wel een crispfunctie: deze zorgt ervoor dat je gerechten toch lekker knapperig worden. Denk aan frietjes of geroosterde aardappeltjes.

Een combimagnetron is ideaal als je beperkt bent in je ruimte en in je budget: hij doet alles wat een combi-oven doet, maar op kleinere schaal.

Wat kost een warmte-element van een combimagnetron?

De kosten van een verwarmingselement voor een combimagnetron lopen uiteen van zo'n €25 tot ongeveer €90. De prijs is afhankelijk van het merk en model.

Wat is de crispfunctie bij een combimagnetron?

Door gebruik te maken van de crispfunctie krijg je extra krokante gerechten zoals bijvoorbeeld knapperige frietjes. Deze functie komt tot stand door een combinatie van de heteluchtfunctie en de grill: beide functies worden tegelijkertijd gebruikt waardoor je een krokant laagje krijgt.

De mogelijkheden van een combimagnetron

Elke combimagnetron heeft verschillende functies, maar de oven- en magnetronfunctie zijn altijd aanwezig. Daarnaast kunnen sommige combimagnetrons ook grillen en stomen.

Met de ovenfunctie bereid je gerechten zoals ovenschotels en lasagne. Deze worden goed gaar doordat de hetelucht zich overal bevind. In een heteluchtoven maak je ook taarten, cakes en andere baksels, maar hoe praktisch dit is, hangt af van het formaat van de combimagnetron.

Met de grill zorg je voor een krokant laagje op je kip of op je ovenschotel. Als je combimagnetron een pizzastand heeft, dan betekent dit dat er ook warmte aan de onderkant geproduceerd word: hierdoor krijgt je pizza een krokante bodem.

Heeft de combimagnetron warmte-elementen aan de onder- en bovenkant dan heeft hij een crispfunctie waarmee zowel de boven- als de onderkant van een gerecht extra krokant wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld frietjes.

De ontdooifunctie gebruikt vaak zowel de magnetronfunctie als de ovenfunctie om snel eten mee te ontdooien. Het ontdooien met deze functie gebeurt in minuten, in plaats van uren en werkt niet hetzelfde als het opwarmen met de magnetronfunctie. Het ontdooien gaat geleidelijk om oververhitting te voorkomen.

Er zijn ook combimagnetrons waarmee je je gerechten kunt stomen. Lees hieronder meer over het de stoomfunctie.

Wat kun je met een combimagnetron die een stoomfunctie heeft?

Met een combi-magnetron die een stoomfunctie heeft, stoom je je gerechten. Dit is vooral ideaal voor groenten, vlees en vis. Doordat er geen kokend water, boter of olie gebruikt wordt, blijven voedingstoffen en smaken behouden.

hero illustration

Hoe testen we Combimagnetrons?

Om de beste Combimagnetron te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Combimagnetron-test hebben we 1677 Combimagnetrons vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Combimagnetron-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Combimagnetron-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Combimagnetron-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Combimagnetron in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1677 Combimagnetrons te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Combimagnetrons in een makkelijke lijst

1. Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave

Loading ...

Voordelen Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave

 • list plusStrak ontwerp en krachtige prestaties
 • list plus1,2 kubieke voet capaciteit voor het verwarmen van grotere items
 • list plusGebruiksvriendelijke touchpad functionaliteit en voorgeprogrammeerde knoppen

Nadelen Toshiba EM131A5C-BS Countertop Microwave

 • list plusSommige gebruikers vinden het formaat een nadeel
 • list plusMinder precieze voorgeprogrammeerde instellingen vergeleken met handmatige invoer
 • list plusIneffici{"e}nte sensor opwarmfunctie

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.2
De Toshiba EM131A5C-BS Countertop Magnetron maakt indruk met zijn strakke ontwerp en robuuste prestaties. Met een capaciteit van 1,2 kubieke voet is hij geschikt voor het verwarmen van grotere items, hoewel sommigen zijn grootte als een nadeel kunnen ervaren. De touchpad functionaliteit en vooraf ingestelde knoppen bieden een gebruiksvriendelijke bediening, hoewel sommige gebruikers vonden dat de voorinstellingen minder nauwkeurig waren dan handmatige invoer. Het hoge vermogensniveau van de magnetron zorgt voor snelle en efficiënte verwarming, en de handgreep voor het openen van de deur zorgt voor een bevredigende en praktische ervaring.

Volgens Tech Gear Lab wordt de Toshiba EM131A5C magnetron sterk aanbevolen vanwege zijn sterke prestaties, gebruiksvriendelijke functies en betaalbaarheid, en excelleert hij in het ontdooien en opwarmen van grote gerechten met gemak. Ondanks kleine nadelen zoals een inefficiënte sensor reheat functie en een omvangrijke afmeting, is het een topkeuze voor degenen die voornamelijk bevroren voedsel verwarmen. De verwarmingscapaciteiten van de magnetron vielen aanvankelijk tegen, maar verbeterden in de loop van de tijd, en bleken uiteindelijk gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken te zijn. Over het algemeen is het een top presterende en budgetvriendelijke optie op de magnetronmarkt.

De evolutie van de magnetron is duidelijk te zien in zijn verbeterde verwarmingscapaciteiten in de loop van de tijd, waardoor het een handige en betrouwbare keuze is voor gebruikers. De EM131A5C-BS valt op in de markt vanwege zijn sterke prestaties, gebruiksvriendelijke functies en betaalbaarheid, waardoor het een topkeuze is voor degenen die voornamelijk bevroren voedsel verwarmen.

Samenvattend de gevoelens van The Spruce Eats, "De grote afmeting kan een nadeel zijn voor sommigen, maar de ruime binnenkant wordt gewaardeerd voor het verwarmen van grotere items." Dit benadrukt de geschiktheid van de magnetron voor het herbergen van grote gerechten, en het tegemoetkomen aan de behoeften van gebruikers die veel ruimte nodig hebben voor het verwarmen of koken.

In vergelijking met soortgelijke producten biedt de Toshiba EM131A5C-BS sterke prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die een budgetvriendelijke optie zoeken zonder in te leveren op prestaties. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige gebruikers de grootte als een nadeel hebben ervaren, en de sensor reheat functie als inefficiënt, wat wijst op mogelijke beperkingen voor degenen met ruimtebeperkingen of specifieke opwarmbehoeften.

Kortom, de Toshiba EM131A5C-BS Countertop Magnetron onderscheidt zich als een top presterende en budgetvriendelijke optie op de markt, excellerend in het verwarmen van grote gerechten en het bieden van gebruiksvriendelijke functies. Hoewel de grootte misschien niet voor iedereen geschikt is, maken de sterke prestaties en betaalbaarheid het een overtuigende keuze voor degenen die voornamelijk bevroren voedsel verwarmen.

Verkrijgbaar bij:

2. Panasonic NN-SN67KS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic NN-SN67KS

 • list plusVeelzijdige kookfuncties, waaronder stoom, grill en magnetronmogelijkheden.
 • list plusUitgebreide handleiding met algemene richtlijnen, recepten en kookopties.
 • list plusRuim interieur voor het gelijktijdig koken van meerdere items.

Nadelen Panasonic NN-SN67KS

 • list plusOngemakkelijke aanraakgevoelige knoppen en lay-out van het bedieningspaneel.
 • list plusGebrek aan een draaiknop voor het instellen van tijdsintervallen.
 • list plusSommige gebruikers vinden de aanraakgevoelige knoppen uitdagend.
De Panasonic NN-CS88LBEPG Combimagnetron is een veelzijdig keukenapparaat dat een scala aan kookfuncties biedt, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor elk huishouden. Met zijn stoom- en grillmogelijkheden maakt dit apparaat verschillende kookmodi mogelijk, waardoor het geschikt is voor verschillende culinaire behoeften. Het minimalistische ontwerp, de aanraakgevoelige knoppen en de ruime binnenkant maken het geschikt voor het bereiden van meerdere items tegelijk. Het apparaat beschikt over een naar beneden openende deur, verschillende trays op verschillende hoogtes en een lekbak om te voorkomen dat water op het aanrecht morst. Hoewel sommige gebruikers de aanraakgevoelige knoppen onhandig kunnen vinden en het ontbreken van een draaiknop voor het instellen van tijdsintervallen een last kan zijn, voegt de uitgebreide handleiding, inclusief algemene richtlijnen, recepten en kookopties, toe aan de aantrekkingskracht van het apparaat.

De Panasonic Magnetron met Inverter-technologie onderscheidt zich door zijn snelle en gelijkmatige koken, dankzij zijn vermogen van 1.200 watt en het drietraps kookproces. De Sensor Reheat-functie wordt met name geprezen om zijn nauwkeurigheid en tijdbesparende voordelen, terwijl de vooraf ingestelde opties, zoals de Popcorn-knop, worden gewaardeerd om hun effectiviteit. Ondanks kleine nadelen zoals een overschatting van de kooktijd voor bevroren voedsel en een zwakke binnenverlichting, wordt deze magnetron aanbevolen voor de meeste gezinnen.

In vergelijking daarmee biedt de Panasonic 4-in-1 1000W Magnetron met Airfryer, Convectiebakken, Grillen en Inverter, zoals beoordeeld op Amazon, meerdere kookfuncties in één apparaat. De gezonde airfryer-modus, de convectiebakfunctie en de flashXpress-grill voor het roosteren en knapperig maken maken het een veelzijdige keuze. De 1000-Watt Panasonic inverter magnetrontechnologie zorgt voor gelijkmatig kookvermogen, en het slanke ontwerp bespaart ruimte op het aanrecht. Klanten hebben zijn functionaliteit geprezen, waardoor het vooral in de Verenigde Staten een populaire keuze is.

Bovendien wordt de Panasonic NN-SN67KS magnetron, beoordeeld door TechGearLab, geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties bij het verwarmen van bevroren voedsel en het bieden van consistente verwarming over verschillende voedingsmiddelen. Het ontving een Top Pick Award voor zijn uitstekende verwarmingsprestaties, vooral bij het verwarmen van bevroren voedsel. Het werd echter als ondermaats beoordeeld bij het ontdooien van bevroren vlees. Ondanks zijn relatief hoge prijs maken zijn grote capaciteit en uitstekende verwarmingsmogelijkheden het tot een topper in de categorie magnetrons, vooral voor liefhebbers van bevroren voedsel.

In conclusie biedt de Panasonic NN-CS88LBEPG Combimagnetron veelzijdigheid, ruime kookmogelijkheden en gelijkmatige verwarming, waardoor het een uitstekende keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een multifunctioneel apparaat. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben, maken zijn uitgebreide kookopties, snelle en gelijkmatige verwarming en ruime interieur het tot een sterke concurrent in de categorie magnetronovens.

In de wereld van magnetronovens valt de Panasonic NN-CS88LBEPG op door zijn combinatie van stoom-, grill- en magnetronfuncties, waardoor het ideaal is voor huishoudens die veelzijdigheid nodig hebben in hun kookapparatuur. Hoewel sommige gebruikers mogelijk moeite hebben met de aanraakgevoelige knoppen en de lay-out van het bedieningspaneel, voegen de uitgebreide handleiding en multifunctionele mogelijkheden waarde toe aan het totaalpakket. Het kan concurreren met andere modellen wat betreft zijn ruime interieur en gelijkmatige koken, waardoor het een topkeuze is voor iedereen die op zoek is naar een multifunctionele en ruime magnetronoven.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop

Loading ...

Voordelen Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop

 • list plusEfficiënte verwarming
 • list plusVerscheidenheid aan kookopties
 • list plusWaarde voor je geld

Nadelen Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop

 • list plusKan verschuiven op het aanrecht
 • list plusStevige deurknop
Ik ben enthousiast over de Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop Magnetron, een opvallende toevoeging aan elke keuken met efficiënte verwarming en verschillende kookopties. Gebruikers waarderen deze magnetron om zijn functionaliteit en waarde voor je geld. Een klant prees de efficiënte verwarming en het lage geluidsniveau van de Magic Chef (MCM1110B) 1.1 cu ft Magnetron. Het strakke ontwerp, snelle knoppen en verschillende kookopties, waaronder instellingen voor drankjes en dinerborden, maken het een veelzijdige keuze. De express cook functie en de mogelijkheid om popcorn kooktijden te selecteren werden vooral gewaardeerd. Sommige gebruikers merkten echter op dat de magnetron kan verschuiven op het aanrecht en dat de deurknop stevig is.

Hoewel de Magic Chef magnetron lof heeft gekregen voor zijn ruime interieur en functionele kenmerken, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers discrepanties in afmetingen hebben gemeld en problemen hebben aangekaart zoals de magnetron die beweegt op het aanrecht en een stevige deurknop. Het is duidelijk dat de magnetron een balans biedt tussen positieve eigenschappen en kleine beperkingen.

In vergelijking met andere top magnetrons voor op het aanrecht zoals de Cuisinart CMW-100, Black & Decker EM925AB9, Toshiba ML-EM45P en Panasonic NN-SD975S, onderscheidt de Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop Magnetron zich door zijn waarde voor je geld en verscheidenheid aan kookinstellingen, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar functionele optie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de gemelde problemen met stabiliteit en de deurknop.

Kortom, de Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop Magnetron is een functioneel en ruim apparaat met een scala aan kookopties, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke maar veelzijdige magnetron. Zijn efficiënte verwarming en snelle knoppen maken het een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de gemelde problemen met stabiliteit en de deurknop, zodat het aansluit bij hun specifieke behoeften en voorkeuren. 🍲

Verkrijgbaar bij:

4. Faberware FMO11AHTBKB

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

5. Samsung MC11K7035CG

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

6. LG NeoChef with Smart Inverter

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

7. GE JVM6175

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

8. LG NeoChef with Smart Inverter

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

9. Magic Chef 1.1 Cubic-Foot Countertop

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

10. LG NeoChef with Smart Inverter

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Combimagnetrons. Er zijn namelijk 1677 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!