Bestenu

Beste navigatiesystemen - nov. 2022

Met meer dan 426 navigatiesystemen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste navigatiesystemen in een handige lijst
01Score: 10
TomTom GO Classic 6 Europa
TomTom GO Classic 6 Europa
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.2
Garmin Drive 61 LMT-S Europa
Garmin Drive 61 LMT-S Europa
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
TomTom Go Classic 5 Europa
TomTom Go Classic 5 Europa
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
TomTom GO Professional 6250 Europa
TomTom GO Professional 6250 Europa
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
TomTom Via 62 EU 23
TomTom Via 62 EU 23
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.5
Garmin Drive 5 EU MT-S
Garmin Drive 5 EU MT-S
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.4
TomTom Go Professional 520 Europa
TomTom Go Professional 520 Europa
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
TomTom GO Basic 6 Europa
TomTom GO Basic 6 Europa
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
TomTom Go Essential 6 Europa
TomTom Go Essential 6 Europa
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.7
Garmin Drivesmart 65 LMT-S Europa
Garmin Drivesmart 65 LMT-S Europa
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Navigatiesysteem Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je rijdt binnenkort met de auto naar het buitenland en bent daarom op zoek naar een goed navigatiesysteem voor in de auto. Hieronder lees je daarom welke navigatiesystemen er verkrijgbaar zijn en waar je op let bij aankoop van een navigatiesysteem.

Wat voor navigatiesystemen zijn er te krijgen?

De meest gangbare navigatiesystemen die er te krijgen zijn, zijn voor in de auto, voor op de fiets en voor op de motor. Vervolgens zijn deze navigatiesystemen weer onder te verdelen in navigatiesystemen voor Europa of de hele wereld.

Sommige navigatiesystemen worden geüpdatet via WiFi, andere systemen verbind je via een usb-kabel met je computer om zo te updaten. Met verschillende navigatiesystemen kun je bel je handsfree en sommige systemen hebben zelfs een ingebouwde dashcam.

Bovengenoemde navigatiesystemen zijn losstaande systemen die je door middel van zuignappen of magneten bevestigd op je dashboard of raam. Voor een motor of een fiets werkt dit natuurlijk iets anders: vaak worden de navigatiesystemen bevestigt via een speciale houder of tas en hiermee op de motor of fiets bevestigt.

Er zijn naast de losstaande navigatiesystemen ook ingebouwde navigatiesystemen verkrijgbaar. Deze laat je door een specialist in je auto bouwen. De meeste auto's hebben hier een uitsparing voor in het dashboard. Naast de inbouwnavigatie-systemen en losstaande systemen, zijn er ook apps die je download op een goede smartphone.

Wat is een TMC-navigatiesysteem?

Met een TMC-navigatiesysteem ben je altijd op de hoogte van de verkeersinformatie. TMC staat voor Traffic Message Channel en is een soort radiokanaal. De verkeersinformatie wordt op verschillende manieren weergegeven. Soms is dit via dab+ radio, via ingebouwd internet of via de radio.

Deze verkeersinformatie komt van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Deze databank verzamelt op verschillende manieren belangrijke verkeersinformatie zoals de drukte op de wegen en de gemiddelde gereden snelheden. Iedereen heeft toegang tot deze gegevens, zo ook TomTom en Garmin.

Deze informatie wordt onder andere gewonnen via mobiele telefoons en navigatiesystemen: altijd met de toestemming van de gebruiker. Zo wordt er bijvoorbeeld een schatting gemaakt van de drukte op de A58 door te kijken hoeveel gebruikers zich op deze weg bevinden en hoe snel deze mensen zich verplaatsen. Dit zijn meestal gegevens die via mobiele telefoons komen.

Als 200 mensen de optie om deze informatie te delen hebben ingeschakeld, gaat deze informatie naar de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Deze verwerkt de gegevens om zo de snelste route naar je bestemming te berekenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een navigatie-app?

Er zijn verschillende apps te krijgen die download en vervolgens op je smartphone installeert. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps en Tomtom. Beide zijn verkrijgbaar op zowel Android en iOS en werken hetzelfde. Sommige apps zijn gratis, sommigen kosten een paar euro.

Het voordeel van een app op je telefoon is natuurlijk het feit dat je geen nieuw apparaat hoeft te kopen. Je gebruikt je telefoon en maakt verder geen kosten, mits je voor een gratis app kiest. De TomTom app is bijvoorbeeld alleen de eerste 75 km gratis te gebruiken.

Het nadeel is dat je je navigatie verstoord kan worden door eventuele binnenkomende oproepen, berichten of meldingen. Deze kun je overigens wel uitschakelen. Daarnaast slurpt een navigatie-app heel veel batterij op, waardoor je tussendoor op moet laden. Het is een goed idee om je telefoon in de auto-oplader geplugd te laten.

Houd daarnaast ook een oogje op het dataverbruik van je telefoon. Een navigatie-systeem verbruikt best wat data en je wilt geen hoge telefoonrekening aan het einde van de maand. Zorg er ook voor dat je een goede houder hebt voor je mobiele telefoon, anders kun je de route niet goed aflezen.

Hoe installeer ik een navigatiesysteem in mijn auto?

Wil je een ingebouwd navigatiesysteem, dan laat je deze het beste inbouwen door een specialist. Een vrijstaand navigatiesysteem is daarentegen erg simpel om zelf te installeren. Het enige wat je in de meeste gevallen hoeft te doen, is de zuignap op je raam te plakken en het display plaatsen. Vervolgens volg je de instructies op het scherm.

Het kan zijn dan je navigatiesysteem niet up to date is. In dat geval moet je het systeem updaten. Soms doe je dit via je computer, maar sommige systemen doen dit via WiFi. In de meeste gevallen neem je in ieder geval je navigatiesysteem mee naar binnen. Je volgt wederom de instructies op het scherm en bent binnen no-time klaar om de weg op te gaan.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische navigatiesysteem reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste navigatiesysteem ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over navigatiesystemen, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle navigatiesystemen die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke navigatiesystemen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van navigatiesystemen stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste navigatiesystemen op een rij

1 - TomTom GO Classic 6 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

TomTom GO Classic 6: navigatie voor moeiteloze uitstapjes Van weekendjes weg tot prachtige roadtrips: TomTom GO Classic is je betaalbare navigatiepartner. Dit systeem heeft alles wat je nodig hebt om gemakkelijk je reis te plannen en van soepele ritten te genieten. Inclusief de nieuwste Europese kaarten, snelle Wi-Fi®-updates, slimme routes en live verkeersinformatie. Handige eigeschappen TomTom Traffic Biedt je snelle omleidingen om verkeersopstoppingen te vermijden en aankomsttijden waarop je kunt rekenen, met betrouwbare verkeersinformatie en live updates. TomTom-kaarten van Europa Download de nieuwste TomTomkaarten van Europa zonder extra kosten. Geniet van gemakkelijke navigatie en voorkom verrassingen zoals wegversperringen Rijstrookadvies Wees altijd voorbereid op naderende afritten en kruisingen, met duidelijke aanwijzingen voor de beste rijstrook voor je geplande route. Draadloze connectiviteit Download de nieuwste software en updates voor de kaarten van Europa snel en makkelijk met de ingebouwde Wi-Fi®. Geen computer nodig! Eenvoudig draaibare houder Houd je TomTom GO Classic veilig op zijn plek met de geïntegreerde houder. Deze heeft een slank en inklapbaar ontwerp en is makkelijk te gebruiken en op te bergen. Smartphoneberichten Je TomTom GO Classic kan berichten op je telefoon hardop voorlezen, zodat jij je ogen op de weg kunt houden Voorspelling van bestemming Je TomTom-navigatiesysteem leert je rijgewoonten en plant routes naar je favoriete bestemmingen. Je hoeft er alleen nog. Waarschuwingen voor flitsers Blijf ander verkeer altijd een stap voor en blijf onder de maximumsnelheid met een maand lang waarschuwingen voor flitsers. Sluit na je proefperiode een abonnement af om de service te kunnen blijven gebruiken. Touchscreen van 6 inch Je TomTom GO Classic gebruikt resistieve schermtechnologie voor maximale duurzaamheid, kraakhelder beeld en responsiviteit. Quad Core Processor Opstarten, navigeren door het menu, zoeken naar bestemmingen, routeberekeningen – alles gaat sneller dankzij de betere Quad Core Processor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Garmin Drive 61 LMT-S Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Verdwalen is verleden tijd met de Garmin Drive 61 LMT-S Europa. Het navigatiesysteem helpt je niet alleen om zo snel mogelijk naar je bestemming te komen, maar zorgt ook voor een veilige rit. Je ontvangt namelijk waarschuwingen bij scherpe bochten of straten met een éénrichtingsverkeer. Dankzij de kaartupdates ben jij in het bezit van de nieuwste routes. Bestemming bereikt? Het vinden van een parkeerplaats heb je zo gedaan want je krijgt informatie over de beschikbaarheid en prijzen van parkeerplekken en -garages in de buurt. Bovendien deel je je locatie en ritgegevens met vrienden zodat zij ook weten waar je bent. Let wel op, het navigatiesysteem laadt in de auto alleen op via de aanstekeraansluiting. Let op: De batterij van je autonavigatie is niet gemaakt om lang mee te gaan. Sluit daarom altijd je oplaadkabel aan voor vertrek.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - TomTom Go Classic 5 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de TomTom Go Classic 5 Europa heb je veilige en betrouwbare routebegeleiding door heel Europa. Het systeem heeft namelijk vooraf geïnstalleerde kaarten van Europa die je gratis bijwerkt via wifi. Het 5 inch anti-reflecterende scherm zorgt ervoor dat je je route in alle weersomstandigheden goed afleest. De TomTom Go Classic beschikt over rijbaanbegeleiding en spraakbesturing, zodat je je nog beter focust op de weg. Ook blijf je onderweg op de hoogte van de actuele verkeersinformatie en lees je inkomende smartphone berichten. Je klikt het systeem vast op de gewenste positie met de meegeleverde raamhouder.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - TomTom GO Professional 6250 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Professioneel navigatiesysteem voor grote voertuigen Maak gebruik van aangepaste routes die geschikt zijn voor de afmetingen, het gewicht, de lading en de maximale snelheid van je vrachtwagen, bus of bestelwagen voor veiligere, efficiëntere en relaxtere ritten. Speciale routeberekening maakt rijtijdberekening nauwkeuriger, voor een realistische aankomsttijd. •TomTom Traffic via ingebouwde SIM •Lifetime TomTom Traffic en Flitsers •Op vrachtwagens en bussen afgestemde POI's •Updates via Wi-Fi® •Routes voor vrachtwagens, bussen, bestelwagens en auto's •Smartphoneberichten •Waarschuwingen voor stilstaand verkeer •MyDrive-routeplanning •Lifetime Maps Update via Wifi Download de nieuwste kaarten en software voor je TomTom GO PROFESSIONAL via ingebouwde Wi-Fi®. Je hebt geen computer nodig. Je trucknavigatie meldt het wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk en in het menu te kiezen wat je wilt installeren. Op vrachtwagens en bussen afgestemde nuttige plaatsen Vind meer dan 50.000 benzinestations, parkeerplekken, restaurants en servicecentra voor vrachtwagens, touringcars en bussen. TomTom biedt POI's die zorgvuldig zijn geselecteerd via DKV, ParkyourBus en Les Routiers en die voldoen aan de behoeften van professionele chauffeurs. Zie POI's op je route of zoek op je kaart naar POI's in de buurt, waar in Europa je ook bent.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - TomTom Via 62 EU 23

Loading..
Ga naar laagste prjis

TomTom Via 62 EU 23 Met de zuignap instaleer jij jouw Tom Tom Via West-Europa gemakkelijk in de auto en ben je klaar om te gaan naar jouw bestemming. Met dit eenvoudige autonavigatieysteem ben je zorgeloos onderweg. Dit model van TomTom heeft een zeer groot beeldscherm van 6 inch (15,2 cm) en een meegeleverde kaart van West-Europa. Verkeersupdate Je kunt de navigatie makkelijk aan je telefoon koppelen middels de bluetooth. Zo ontvang jij de meest actuele verkeersinformatie dankzij de internetverbinding van jouw mobiel. Om actuele verkeersinformatie te ontvangen, moet je smartphone dus wel in de buurt zijn. Spraakbesturing Verder kun je het apparaat ook via spraak bedienen. Dit betekent dat je met je stem instructies kan geven, zoals het invoeren of het wijzigen van je bestemming, waardoor je handsfree kan navigeren. Handsfree bellen De koppeling tussen het navigatiesysteem en jouw mobiel zorgen er ook voor dat je handsfree kunt bellen en gebeld kunt worden. Flitspaalverklikker Je ontvangt de eerste 3 maanden updates voor de flitspaalverklikker. Hierna is de flitspaalverklikker nog steeds mogelijk maar tegen betaling. In de doos vind je: Handleiding Voorruit/dashboardhouder met zuignap Autolader USB kabel voor computer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Garmin Drive 5 EU MT-S

Loading..
Ga naar laagste prjis

Eenvoudig te gebruiken GPS-navigatietoestel met helder 5.0-inch scherm met liggende en staande weergave Lifetime Maps1 vooraf geïnstalleerd, klik hier om de dekking te zien Biedt real-time services2 zoals live verkeers- en parkeerinformatie3 Waarschuwingen voor de bestuurder, wijzigingen van de maximumsnelheid, flitspalen4, spoorwegovergangen, dierenoversteekplaatsen en meer TripAdvisor® beoordelingen voor nuttige punten (POI's) tijdens de reis, zoals hotels, restaurants en attracties Bevat levenslange updates voor flitspalen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - TomTom Go Professional 520 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Ga je vaak met je bedrijfswagen de weg op, en is te laat komen voor jou geen optie? Dan is de TomTom Go Professional 520 Europa een goede keus. Op het 5 inch scherm zie je nuttige punten voor vrachtwagens, bussen en bestelbussen zoals parkeerplaatsen en servicecentra. Je berekent de meest geschikte routes en je aankomsttijd door het invoeren je maximale snelheid en het gewicht van je voertuig en vracht. Dankzij de verkeers- en flitsinformatie voorkom je files en bekeuringen. Dreigende verkeersopstopping? Je ontvangt een alert zodat je niet meer plots op de rem hoeft te trappen. Je update de Go Professional 520 Europa via wifi, zodat je het navigatiesysteem niet met een kabel op je laptop of computer aan hoeft te sluiten. Let op: De batterij van je autonavigatie is niet gemaakt om lang mee te gaan. Sluit daarom altijd je oplaadkabel aan voor vertrek.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - TomTom GO Basic 6 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

TomTom GO Basic 6 Europa Incl. Dashboard Discs en Beschermhoes Updates via Wi-Fi� Updates via Wi-Fi: Haal de meest recente kaarten en de nieuwste software binnen via de ingebouwde Wi-Fi. Geen computer nodig. TomTom MyDrive Vanop uw smartphone, tablet of pc plant u routes, bekijkt u verkeersinfo en slaat u favorieten op. TomTom Road Trips Ontdek de beste rijwegen. Speciaal voor u uitgezocht door TomTom om u het opzoekingswerk te besparen. Maps van Europa Rijd met de meest recente kaarten. Zonder extra kosten. TomTom Traffic Krijg intelligente routes voorgeschoteld die in real time files vermijden. En dat gedurende de hele levensduur van uw navigatiesysteem. Smartphoneberichten Laat inkomende tekstberichten op uw smartphone voorlezen door het navigatiesysteem. Proefperiode van 3 maanden Flitsers Nadert u een flitser, dan brengen waarschuwingen u op voorhand daarvan op de hoogte.� Snelle quad-core processor Opstarten, bestemmingen zoeken, routes berekenen... Dankzij zijn processorupgrade heeft het systeem op allerlei vlakken aan snelheid gewonnen. TomTom Services via smartphone Activeer LIVE Services zoals verkeersinfo door via de TomTom MyDrive-app verbinding te maken met uw smartphone. Geavanceerd rijstrookadvies Wees voorbereid op afritten en kruispunten door de beste rijstrook voor uw geplande route duidelijk gemarkeerd te zien. Voorspelling van bestemming De TomTom GO Basic leert uw rijgewoontes kennen en voorspelt uw bestemmingen. Zo kunt u direct vertrekken. Snel zoeken Uw navigatiesysteem toont u lijsten met bestemmingen zodra u begint te typen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - TomTom Go Essential 6 Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de TomTom Go Essential 6 Europa bereid je je autorit gemakkelijk voor. Dankzij de TomTom MyDrive-functie plan je de beste rit voor jou. Je vindt en boekt eetgelegenheden en accommodaties via het toestel, waarop je ook de TripAdvisor-beoordelingen ziet. Je houdt altijd je handen veilig aan het stuur dankzij de spraakbediening en de functie om handsfree te bellen. Kaartupdates gaan gemakkelijk via wifi, zodat je geen computer meer nodig hebt. Zie je graag de hele route in beeld? Op het interactieve beeldscherm met touchscreen zoom je gemakkelijk in en uit, of tik je op de snelkoppelingen voor belangrijke functies. Let op: De batterij van je autonavigatie is niet gemaakt om lang mee te gaan. Sluit daarom altijd je oplaadkabel aan voor vertrek.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Garmin Drivesmart 65 LMT-S Europa

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Garmin Drivesmart 65 LMT-S Europa kom je zo snel mogelijk aan op je bestemming. Dankzij de gratis Link app op je smartphone krijg je verkeersinformatie van vertragingen en flitspalen. Daarnaast ontvang je ook notificaties op het 6 inch scherm en bel je handsfree. Onderweg een hapje eten of overnachten? Het navigatiesysteem toont Tripadvisor beoordelingen voor restaurants en hotels in de buurt. Bestemming bereikt? Het vinden van een parkeerplaats heb je zo gedaan want je krijgt informatie over de beschikbaarheid en prijzen van parkeerplekken en -garages. Bovendien deel je je locatie en ritgegevens met vrienden zodat zij ook weten waar je bent. Let op: De batterij van je autonavigatie is niet gemaakt om lang mee te gaan. Sluit daarom altijd je oplaadkabel aan voor vertrek.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van navigatiesystemen. Er zijn namelijk 426 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste