Wat is de beste Smartphone van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Smartphone is een lastige opdracht. Wat is de beste Smartphone van 2024? Na het analyseren van 2255 Smartphones kwam de Samsung Galaxy Z Fold 5 als beste getest uit onze Smartphone-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Smartphones, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Smartphones-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Smartphone-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Smartphones

1Score: 9.2
Samsung Galaxy Z Fold 5
Beste smartphone
Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.5
Samsung Galaxy Z Fold 4
Uitgestrekt 7,6-inch OLED-scherm met hoge resolutie, geavanceerde processor en waterbestendigheid
Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.8
Google Pixel 8 Pro
Google Pixel 8 Pro
Google
Ga naar laagste prijs
4Score: 6.6
Samsung Galaxy Z Flip 4
Compact OLED-scherm met vloeiende beelden, nieuwste processor en waterbestendigheid
Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smartphone Koopgids

De smartphone is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken onze telefoon niet alleen om te bellen, maar ook om de weg te vinden, te bankieren, foto’s te maken en nog veel meer! Hier lees je daarom meer over de belangrijkste eigenschappen van smartphones.

Welke besturingssystemen zijn er voor smartphones?

Het besturingssysteem is één van de belangrijkste zaken in een smartphone. Welke het beste is? Dat is vooral een persoonlijke keuze. Ik vind bijvoorbeeld iOS geweldig en zou nooit meer anders willen, maar iemand anders is misschien even blij met Android en wilt daar nooit vanaf stappen. Elk besturingssysteem heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen.

iOS is het besturingssysteem van Apple. Alle iPhones en oudere iPads maken gebruik van dit systeem. Het is een gesloten systeem, wat betekent dat Apple alles zelf produceert: van de software tot de hardware. Het voordeel van zo’n systeem is dat alles probleemloos samenwerkt. Dit betekent ook dat geen enkel ander merk gebruik kan maken van iOS.

Android is een besturingssysteem wat gemaakt is door Google. Je vindt het terug op meerdere telefoons, maar niet op producten van Apple. Android is een zogenaamd open source-besturingssysteem. Dit betekent dat developers de hardware mogen gebruiken om er software voor te ontwikkelen. Er zijn dan ook ontzettend veel apps verkrijgbaar voor Android.

Huawei heeft zelf een besturingssysteem moeten ontwikkelen nadat ze in Amerika geen Android meer mochten gebruiken. HarmonyOS, is daarom nog een erg nieuw systeem waarvoor er nog niet veel apps zijn ontwikkeld.

Formaat van een smartphone

Smartphones worden steeds groter. De meeste modellen hebben nu een scherm dat groter is dan 5,5 inch. De meeste mensen geven hier de voorkeur aan. Zo’n groot scherm is natuurlijk fijn wanneer je films kijkt of langdurig wilt internetten, wat we met zijn allen steeds meer doen.

Niet iedereen is echter op zoek naar zo’n grote smartphone en daarom zijn er nog steeds kleinere modellen verkrijgbaar.

Resolutie van het scherm

De resolutie van het scherm heeft niets te maken met hoe groot het scherm is, maar met hoeveel pixels het scherm bevat. Pixels zijn de individuele lichtpuntjes die met elkaar een beeld opzetten. Hoe meer pixels het scherm bevat, hoe scherper het beeld is. Hieronder een lijstje met de meestvoorkomende standaarden:

 • HD: 1280 × 720 px
 • Full HD: 1920 × 1080 px
 • 2K / Quad HD: 2560 × 1440 px
 • 4K / Ultra HD: 3840 × 2160 px

Hoewel een 4K-scherm een uitstekende resolutie biedt, is het niet altijd de moeite waard om te investeren in een smartphone met een 4K scherm. Een smartphone heeft een relatief klein scherm en het verschil tussen Full HD en 4K is haast niet waarneembaar, waardoor je 4K-schermen weinig tot nooit ziet bij smartphones.

Kenmerken van de camera

De processor voert alle hoofdberekeningen uit van je smartphone. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de snelheid van de processor. Hoe snel de processor is, hangt vervolgens af van een aantal eigenschappen.

Zo bepaalt de kloksnelheid – gemeten in Gigahertz (GHz) – hoeveel instructies er per seconde de processor uitvoert. Hoe hoger de kloksnelheid, hoe sneller de smartphone is. Duurdere smartphones hebben over het algemeen hogere kloksnelheden.

Deze smartphones blijven ook langer snel: hiermee bedoel ik dat ze de eisen van de nieuwste apps beter bijhouden dan een smartphone met een lagere kloksnelheid.

Ook de hoeveelheid cores (kernen) beïnvloeden de snelheid van een smartphone, en dan met name de hoeveelheidcores. Er zijn smartphones met twee kernen (dual), vier kernen (quad), zes kernen (Hexa) en acht kernen (octa).

Wanneer je smartphone data verwerkt, verdeelt hij deze data over verschillende kernen. Hoe meer kernen er zijn, hoe minder hard deze kernen afzonderlijk van elkaar hoeven te werken. Hierdoor worden de taken als het waren sneller uitgevoerd. Dit leidt vervolgens tot een snellere smartphone.

Wat is de gemiddelde levensduur van een smartphone?

De meningen zijn nogal verdeeld wanneer het gaat over hoelang een smartphone meegaat. De een zegt vijftien tot achttien maanden, terwijl weer iemand anders zegt dat een smartphone minstens twee jaar meegaat.

Ik kan je daarom niet vertellen hoelang een smartphone precies meegaat. Dit hangt vooral af hoe voorzichtig je bent met je telefoon. De meeste telefoons zijn toe aan vervanging wanneer er bijvoorbeeld een scheur in het scherm zit, of wanneer je je telefoon van zo’n grote hoogte laat vallen dat hij het niet meer doet.

Het is vaak erg duur om je smartphone te laten repareren en daarom in veel gevallen niet de moeite waard. Bescherm je smartphone daarom altijd met een goed schokbestendig hoesje en een screenprotector.

Waar staat mAh voor?

De batterijcapaciteit wordt uitgedrukt in mAh (milliampère/uur). Tijdens het opladen van je smartphone, wordt deze volgestopt met energie. Hoe hoger de mAh, hoe meer energie ede accu van de telefoon kan opslaan. Een gemiddelde smartphone heeft een batterijcapaciteit van 4.500 mAh.

Toch hangt de batterijcapaciteit niet alleen af van het getal voor deze afkorting. Je smartphone loopt sneller leeg als je hem gedurende dag veel gebruikt of als je Bluetooth altijd aan staat. Heb je geen goed signaal, dan zoekt je telefoon bovendien naar een signaal, wat ook de levensduur van de batterij beïnvloed.

De behuizing

Ook de behuizing is belangrijk. De meeste smartphones zijn tegenwoordig waterdicht, waardoor je je geen zorgen maakt over het bellen in de regen of erger nog, per ongeluk je telefoon in de wc laten vallen! Heeft je smartphone eenIP-certificering van IPX8, dan hoef je niet aan de slag met bakken rijst en is je telefoon volledig waterdicht.

hero illustration

Hoe testen we Smartphones?

Om de beste Smartphone te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Smartphone-test hebben we 2255 Smartphones geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Smartphone-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Smartphone-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Smartphone-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Smartphone in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2255 Smartphones te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Smartphones in een makkelijke lijst

1. Beste smartphone: Samsung Galaxy Z Fold 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Z Fold 5

 • list plusVerbeterde scharnier en ontwerpverbeteringen

Nadelen Samsung Galaxy Z Fold 5

 • list plusSmal 6,2-inch buitendisplay voor productiviteit
 • list plusGeen S Pen in de basispakket ondanks de hoge prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
8.66
De Samsung Galaxy Z Fold 5 is het toonbeeld van innovatie, met een verfijnd ontwerp en opmerkelijke prestaties. Deze smartphone heeft aanzienlijke verbeteringen ondergaan, met een verbeterd scharnier, een lichtere en dunner design, en een helderder, levendiger display. Volgens een review van Tom's Guide heeft het toestel een 7,6-inch QXGA+ Dynamic AMOLED-binnendisplay en een 6,2-inch HD+ Dynamic AMOLED 2X-buitendisplay, waardoor het een uitgebreid canvas biedt voor productiviteit en meeslepende contentconsumptie. De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset, gekoppeld aan 12GB RAM en tot 1TB opslag, zorgt voor naadloos multitasken en snelle responsiviteit, zoals opgemerkt door TechRadar.

"Een review van de Samsung Galaxy Z Fold 5 benadrukt een verbeterd scharnier, een lichter ontwerp, een helderder display en een langere batterijduur."

Een van de opvallende kenmerken van de Galaxy Z Fold 5 is het vermogen om perfect plat te vouwen wanneer gesloten, zoals gearticuleerd in de review van TechRadar. Deze unieke mogelijkheid verbetert de gebruikerservaring en onderscheidt het van zijn voorgangers. De smartphone introduceert ook een dunner S Pen, wat extra gemak biedt voor notities en creatieve bezigheden. De 4.400 mAh batterij van het toestel, zoals vermeld in de review van Tom's Guide, biedt duurzame kracht om een dag lang gebruik te ondersteunen.

Toch heeft de Galaxy Z Fold 5 ook zijn beperkingen. Het smalle 6,2-inch buitendisplay is bekritiseerd als onvoldoende voor productiviteit in het echte leven door TechRadar. Bovendien is het ontbreken van de S Pen in de basispakket, ondanks de aanzienlijke prijs, als een nadeel benoemd. Desalniettemin blijft het toestel indruk maken met levendige foto's en snelle prestaties, waardoor het een plezierige metgezel is voor diverse taken.

"De Samsung Galaxy Z Fold 5 is geprezen om zijn verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een dunner en lichter ontwerp, snellere prestaties met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, en het vermogen om perfect plat te vouwen wanneer gesloten."

In de wereld van opvouwbare smartphones springt de Samsung Galaxy Z Fold 5 eruit vanwege zijn uitzonderlijke display, krachtige prestaties en innovatieve ontwerp. Zijn dichtstbijzijnde concurrenten kunnen moeite hebben om zijn naadloze vouwmechanisme en uitgebreide binnendisplay te evenaren. Hoewel het toestel misschien niet de beste keuze is voor uitgebreide productiviteit op het buitendisplay, biedt het binnendisplay een ongeëvenaarde onderdompeling voor multimediagebruik en multitasking.

Tot slot schittert de Samsung Galaxy Z Fold 5 als een technologisch wonder, en biedt het een glimp van de toekomst van smartphones. De vooruitgang in ontwerp en prestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een toestel van de toekomst, ondanks enkele kleine nadelen. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige opvouwbare smartphone die uitblinkt in meeslepende ervaringen en multitasking, dan is de Samsung Galaxy Z Fold 5 een overtuigende optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Uitgestrekt 7,6-inch OLED-scherm met hoge resolutie, geavanceerde processor en waterbestendigheid: Samsung Galaxy Z Fold 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Z Fold 4

 • list plusVerbeterd sluitmechanisme
 • list plusIndrukwekkende hoofd- en telelenscamera's
 • list plusVerbeterde multitasking-mogelijkheden

Nadelen Samsung Galaxy Z Fold 4

 • list plusBeperkte app-ondersteuning voor het binnenscherm
 • list plusHoge prijs
 • list plusLomp ontwerp en afwezigheid van S Pen-opslag of magnetische bevestiging

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
8.76
De Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft grote stappen gezet in het verfijnen van de ervaring met opvouwbare smartphones, en biedt een overtuigende mix van veelzijdigheid en innovatie. Het apparaat heeft lof gekregen voor zijn verbeterde sluitmechanisme, indrukwekkende hoofd- en telelenscamera's, en verbeterde mogelijkheden voor multitasking. Het bredere frame en de herontworpen scharnier dragen bij aan een steviger en gebruiksvriendelijker gevoel. Een recensie benadrukt: "Het op maat gemaakte ontwerp van de Z Fold 4 en het gebruik van Android 12L met Flex Mode zijn significante kenmerken die een verbeterde gebruikerservaring bieden." Daarnaast is de naadloze overgang tussen het hoofd- en coverscherm een opvallende eigenschap, die intuïtief multitasken en videoconsumptie faciliteert.

De opvouwbare vormfactor van de Galaxy Z Fold 4 biedt een kleiner buitendisplay en een groter, tablet-achtig paneel aan de binnenkant, gericht op diverse gebruiksscenario's. Echter, er zijn zorgen geuit over de beperkte app-ondersteuning voor het binnenscherm, wat mogelijk van invloed is op de algehele bruikbaarheid. Hoewel het binnenscherm van het apparaat hoogwaardige specificaties heeft en de S Pen-stylus ondersteunt, is de prestatie van de camera onder het scherm niet significant verbeterd. Zoals opgemerkt in een recensie, "Het gebrek aan apps die het binnenscherm gebruiken beperkt de bruikbaarheid, en de prijs blijft een drempel voor veel consumenten."

Vergeleken met zijn voorgangers heeft de Z Fold 4 een iets breder binnenscherm en een dunner, lichter frame, wat de draagbaarheid en bruikbaarheid verbetert. Het op maat gemaakte ontwerp van het apparaat en het gebruik van Android 12L met Flex Mode worden benadrukt als significante kenmerken die een verbeterde gebruikerservaring bieden. Desondanks zijn de hoge prijs, logge ontwerp, en het ontbreken van opslagruimte of magnetische bevestiging voor de S Pen genoemd als nadelen. Hoewel de zichtbare vouw in het hoofdscherm wordt genoemd, blijkt dit niet significant af te doen aan de algehele ervaring.

In het landschap van opvouwbare smartphones concurreert de Samsung Galaxy Z Fold 4 met de Z Fold 5, die aanvullende verbeteringen biedt, waaronder een beter scharniermechanisme en verbeterde prestaties. De sterke punten van de Z Fold 4 liggen in zijn verfijnde ontwerp, verbeterde cameraprestaties, en naadloze multitasking-ervaring. Echter, de beperkte app-ondersteuning voor het binnenscherm en de hoge prijs kunnen uitdagingen vormen voor potentiële kopers.

De Samsung Galaxy Z Fold 4 blinkt uit als een veelzijdig en innovatief apparaat, dat een unieke mix van smartphone- en tabletfunctionaliteiten biedt. Zijn verfijnde ontwerp, verbeterde multitasking-mogelijkheden, en verbeterde cameraprestaties maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een geavanceerde mobiele ervaring zoeken. Echter, de beperkte app-ondersteuning voor het binnenscherm en de hoge prijs kunnen de aantrekkingskracht beperken. Als je op zoek bent naar een opvouwbare smartphone die naadloos kan schakelen tussen smartphone- en tabletmodi, is de Samsung Galaxy Z Fold 4 een sterke concurrent, zij het tegen een premium prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs

3. Google Pixel 8 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Pixel 8 Pro

 • list plusSignificante camera-upgrades met verbeterde prestaties bij weinig licht en een groter diafragma
 • list plusAI-aangedreven fotobewerking en verbeteringen in de verwerking
 • list plusOpgevoerde Tensor G3-chip met verbeterde GPU- en CPU-prestaties

Nadelen Google Pixel 8 Pro

 • list plusKwetsbaarheid door veranderingen in de cameraplaatsing
 • list plusBeperkte functionaliteit van de temperatuursensor

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.65
Gebruiksgemak
7.81
Mijn vrienden, laat me jullie vertellen over de Google Pixel 8 Pro. Dit is de smartphone waar fotografie- en videoliefhebbers van dromen. Met zijn geavanceerde camerafuncties en krachtige eigenschappen, is dit echt een pareltje. Het scherm is 6,7 inch groot en heeft een prachtige OLED display met levendige kleuropties zoals Rose, Hazel en Obsidian. En wat dacht je van die 50MP hoofdcamera en de 12MP ultragroothoekcamera met een nieuwe macro close-up modus? Dit zijn slechts enkele van de geweldige functies die de Pixel 8 Pro te bieden heeft.

De verbeteringen in de camera en de helderheid van het display maken dit toestel een solide keuze voor iedereen die van foto's en video's maken houdt. Ja, het prijskaartje begint bij $999, maar geloof me, het is elke cent waard. De Google Tensor G3 chip en de 12GB RAM zorgen voor een krachtige prestatie, terwijl de opslagopties tot 1TB ervoor zorgen dat je nooit om ruimte verlegen zit. En laten we de temperature sensor niet vergeten, die hoewel momenteel beperkt in functionaliteit, veelbelovend is voor toekomstige toepassingen.

Vergeleken met zijn voorganger, de Pixel 8, is de Pixel 8 Pro echt een klasse apart. Met zijn verbeterde camerafuncties en helderheid van het display, is dit toestel een topkeuze voor iedereen die van fotografie houdt. Dus als jij zo iemand bent, dan is de Google Pixel 8 Pro zeker het overwegen waard. Maar wees je wel bewust van de kwetsbaarheid door de veranderingen in de cameraplaatsing. Met al zijn geavanceerde functies en competitieve prijs is de Pixel 8 Pro een smartphone die de moeite waard is, vooral voor degenen die een uitzonderlijke fotografie-ervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Compact OLED-scherm met vloeiende beelden, nieuwste processor en waterbestendigheid: Samsung Galaxy Z Flip 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.72
Functionaliteit
6.25
Gebruiksgemak
6.89
Ik ben razend enthousiast om de Samsung Galaxy Z Flip 4 aan te kondigen, die de dominantie van Samsung in de markt voor opvouwbare clamshell-telefoons handhaaft. Met een prijs van $999,99 biedt het goede waar voor uw geld, vooral met de optie van hogere opslag en een aanpasbare Bespoke Edition. Deze iteratie lijkt sterk op zijn voorganger, maar introduceert kleine verbeteringen, wat Samsung's responsiviteit op gebruikersinput benadrukt. Vanaf 10 augustus 2022 beschikbaar voor pre-order en vanaf 26 augustus 2022 te koop, zet het een nieuwe standaard in de clamshell opvouwbare categorie.

Volgens TechRadar valt de "Samsung Galaxy Z Flip 4 op in een drukke markt, met een unieke ervaring ondanks enkele tekortkomingen in de functies." Het compacte OLED-scherm van het apparaat levert vloeiende beelden, terwijl de nieuwste processor zorgt voor naadloze prestaties. De toevoeging van waterbestendigheid voegt een laag duurzaamheid toe, wat de praktische bruikbaarheid verbetert.

Een recensie van Android Authority benadrukt dat de prestaties van de Z Flip 4 goed standhouden in 2023, met lof voor zijn solide cameramogelijkheden en echt handig coverdisplay. Daarnaast ontvangt de software en updates lof. Echter, het ontwerp heeft wel compromissen en eigenaardigheden, en de afwezigheid van een telelens in de camera wordt opgemerkt. Hoewel de batterijduur verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger, is er nog ruimte voor verbetering.

In vergelijking met zijn voorganger onderscheidt de Z Flip 4 zich door verbeterde prestaties, een verfijndere camera en een verbeterd coverdisplay. De waterbestendigheid van het apparaat verbetert verder de bruikbaarheid en duurzaamheid, wat een veelvoorkomende zorg van smartphonegebruikers adresseert. In de clamshell opvouwbare categorie behoudt de Z Flip 4 zijn concurrentievoordeel, met een unieke compacte OLED-displayervaring en de nieuwste processortechnologie.

In vergelijking met andere smartphones in zijn klasse excelleert de Samsung Galaxy Z Flip 4 in het bieden van een soepele, compacte OLED-displayervaring, gekoppeld aan krachtige prestaties en waterbestendigheid. Hoewel het misschien niet de uitgebreide zoommogelijkheden van sommige concurrenten heeft, maken zijn unieke vormgeving en iteratieve verbeteringen het tot een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een mix van innovatie en bruikbaarheid.

Tot slot, de Samsung Galaxy Z Flip 4 komt naar voren als een leider in de clamshell opvouwbare markt, met een mix van compact OLED-display, krachtige prestaties en waterbestendigheid. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van een telelens en ruimte voor verbetering van de batterijduur, levert het algehele pakket een onderscheidende en praktische smartphone-ervaring op.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Smartphones. Er zijn immers 2255 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!