De Bestenu Dashcam Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/22/2020


Een dashcam zorgt voor gemoedsrust tijdens het rijden: hij neemt alles op en mocht er iets fout gaan, dan heb je bewijs op video. In onderstaande gids vertel ik je waar je op let bij aankoop van een goede dashcam.

Wat zijn de voordelen van een dashcam?

Met een dashcam heb je altijd bewijs van het verloop van de gebeurtenissen als er een ongeluk plaats heeft gevonden. Je geeft de beelden aan de verzekering en/of aan de politie als bewijs. In Rusland is het zelfs verplicht om een dashcam te hebben en in het Verenigd Koninkrijk krijg je korting op je premie als je een dashcam hebt.

In de Benelux zijn ze niet verplicht maar ze worden wel verwelkomt door de verzekeraars. Ze worden dan ook steeds populairder.

Waar plaats ik een dashcam in de auto?

De ideale plaats voor een dashcam in de auto is zo hoog mogelijk in het midden op de voorruit, achter de binnenspiegel. Vanaf deze plaats heeft de cam het grootste overzicht van wat er voor je op de weg gebeurt.

De resolutie van de beelden

Hoe hoger de resolutie van de opnames, hoe duidelijker het beeld en hoe gemakkelijker jij je bewijs voorlegt. De meeste dashcams hebben een resolutie van 720p. Hou er rekening mee dat een dashcam met een hogere resolutie meer opslagruimte nodig heeft.

Het installeren van de dashcam

De installatie van een dashcam kan best een hele klus zijn, zeker als je een dashcam met meerdere lenzen hebt. Bij deze dashcams moet je de draden wegwerken, terwijl dat bij een dashcam met een enkele lens (meestal) niet hoeft.

Als je niet zeker weet hoe je een dashcam moet installeren, vraag dan hulp van een vakman. Het verkeerd installeren kan grote gevolgen hebben: namelijk het niet opnemen van de juiste beelden, of minder functionaliteit van de dashcam.

Meerdere lenzen of een enkele lens?

Een dashcam met meerdere lenzen maakt opnames, afhankelijk van waar de camera's worden geplaatst, van de zijkant, voorkant en achterkant van de auto. Dit is vooral handig als je vanachter wordt aangereden en hiervan bewijs nodig hebt.

Het nadeel van een dashcam met meerdere lenzen is de installatie. Deze is ingewikkelder, omdat je met meerdere draden te maken hebt. Deze moeten allemaal worden weggewerkt en op de juiste manier worden aangesloten.

De meest ingewikkelde installaties laat je het beste door een vakman doen waardoor je er zeker van bent dat alles naar behoren werkt. Hou er wel rekening mee dat er hierdoor nog extra kosten bij komen.

Een dashcam met een enkele lens maakt alleen opnames van de voorkant van de auto. Een dashcam met een enkele lens is daarentegen wel gemakkelijker te installeren: je sluit deze aan op de 12V aansluiting.

Functionaliteit

Sommige functies van een dashcam zijn onmisbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan GPS-tracking. Deze vertelt je precies waar je hebt gereden en kan helpen bij uitvinden wat er nu precies is gebeurd bij een ongeluk.

Een andere functie is de G-kracht sensor. Dashcams met deze functie slaan alle momenten op waarbij er een hoge G-kracht wordt gedetecteerd. Deze wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld hard remmen of door een hoge impact.

Een dashcam met een parkeermodus gaat direct opnemen wanneer er een impact wordt gedetecteerd tijdens het parkeren. Met deze functie kom je er snel erachter wie er tegen je auto is aangereden, terwijl deze geparkeerd stond.

Welke SD-geheugenkaartje heb ik nodig?

Een dashcam maakt altijd gebruik van een geheugenkaartje. Deze wordt gebruikt om alle foto's en video's mee op te slaan. Meestal worden deze automatisch gewist als ze vol zijn: het is dus handig om een geheugenkaartje met veel opslagruimte te gebruiken.

Voor een opname van ongeveer 60 minuten heb je 8GB nodig. Je koopt bij voorkeur een SD- geheugenkaartje met 128GB aan geheugen. Hier doe je veel langer mee.

Hoe lang kan een dashcam opnemen?

Hoe lang een dashcam kan opnemen, hangt af van het geheugenkaartje wat je gebruikt. Met een geheugenkaartje van 8GB neem je ongeveer een uur op.

In welke landen zijn dashcams verboden?

In Luxemburg, Oostenrijk en Portugal is het gebruik verboden. In Zwitserland, Spanje en Duitsland wordt het gebruik van een dashcam ten zeerste afgeraden. In deze landen gelden strenge privacywetgevingen. Daarnaast maakt men zich zorgen over de veiligheid van het gebruik tijdens het rijden.

Hoe komt deze super Dashcam lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Dashcam ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Dashcams, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Dashcams die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Dashcams het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Dashcams stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

De beste Dashcams op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

iON 1040 Full HD dashcam met GPS en Looprecording is de perfecte getuige! Hij legt alles wat er op de weg voor de auto gebeurd prachtig vast. Maakt mooie beelden maar biedt tevens videobewijs in het geval van een ongeval of aanrijding. Uitgerust met automatische impact registratie. Hierdoor wordt een ongeval of aanrijding automatisch vastgelegd en vergrendeld op de SD-kaart. Het bestand kan dan niet meer per ongeluk verwijderd of overschreven worden. Dankzijn de ingebouwde GPS worden ook tijd, locatie en snelheid direct vastgelegd. De iON 1040 Full HD dashcam is een uitgebreide dashcam tegen een zeer scherpe prijs! ✔ Super Full HD opname (2304×1296 / 30fps) ✔ Ingebouwde GPS ✔ G-Sensor ✔ Beeldstabilisator ✔ Ingebouwde microfoon ✔ Automatische Impact Registratie ✔ Photo capture (5 Megapixel, .JPG) ✔ Continue Loop opname ✔ 2.7 inch LED kleuren scherm ✔ 135 ° Super Wide Field view ✔ Makkelijke installatie ✔ Complete set met Ful HD dashcam, dubbele USB stekker, USB kabel, installatie CD en alle bevestigingsmateriaal die je nodig hebt! Door het automatisch vastleggen van incidenten wordt er geen groot of klein ongeval gemist. De camera detecteert een impact en slaat het videobestand automatisch op en vergrendelt deze zodat het niet kan worden verwijderd of overschreven. Vervolgens gaat de camera automatisch door met de loop recording. Door de looprecording is de opslagruimte op de dashcam nooit vol. Wanneer de SD-kaart vol raakt begint de loop weer opnieuw en worden de oudste opnames automatisch overschreven. Automatisch gedetecteerde ongevallen of aanrijdingen worden nooit overschreven. Ingebouwde GPS registreert snelheid en locatie in videobestanden die behulpzaam kunnen zijn bij bijvoorbeeld verzekeringsclaims. Dankzij het 2,7-inch kleurendisplay kunnen gebruikers elk incident onmiddellijk afspelen. Bekijk foto's en zorg ervoor dat de camerapositie in de gewenste positie staat. 135 ° supergroot gezichtsveld betekent dat uw hele omgeving wordt vastgelegd. Montage De iON 1040 dashcam is uiterst gemakkelijk te monteren. Alles zit meegeleverd in de verpakking. De verstelbare houder bevestig je middels de meegeleverde 3M sticker op de voorruit. Deze laat geen resten achter op de ruit en zit muurvast. De beste plaats voor montage is het gebied achter of direct rondom de achteruitkijkspiegel. Door de super breedhoek lens van 135 graden heeft de camera optimaal zicht. Wat zit er in de doos: Dash Cam USB-kabel 5M voedingskabel Dual USB-autolader Voorruit montage Let op!: Micro SD kaart niet meegeleverd.

1. iON 1040 dashcam voor auto - dashboard camera Full HD - 2.7 inch LED scherm - GPS


Product informatiePlus or Show more

***Door ANWB in 2020 dashcam test verkozen tot 'beste dashcam onder €200'.*** De AZDome M10 Pro 4K Touch is het nieuwste topmodel van AZDome. Hij filmt met haarscherpe 4K resolutie, heeft Wifi en GPS ingebouwd en is eenvoudig te bedienen met het heldere 3.0 inch OLED Touchscreen scherm. De interface is erg gebruiksvriendelijke zodat instellingen eenvoudig kunnen worden gewijzigd en opnames met enkele drukken op het scherm kunnen worden bekeken. Met de 'Waving' S.O.S. sensor kan met één beweging een snapshot van een situatie worden gemaakt. Deze Pro versie van de AZDome M10 heeft een automatische parkeerstand (i.c.m. de continue voeding) en wordt geleverd met Nederlandstalig menu en handleiding. Let op: De meest recente firmware is al geïnstalleerd op de huidige versie van de dashcam. Update de firmware van de M10 Pro NIET met de op AZDome.hk vermelde firmware voor de 'AZDome M10', deze is niet geschikt voor de Pro versie. Vraag bij Allcam de juiste firmware op indien de verkeerde firmware toch is geïnstalleerd. 4K resolutie De M10 Pro 4K Touch is uitgerust met de nieuwste Novatek 96660 chip in combinatie met de Sony Starvis IMX335 sensor. Hierdoor filmt de camera in haarscherpe 4K (2880p*2160p) met 24fps, uniek voor dashcams. Deze chip en sensor staan bekend om hun betrouwbaarheid en uitstekende beeldkwaliteit, ook in het donker. De HDR technologie staat garant voor een perfecte beeldkwaliteit bij alle weersomstandigheden. Tevens kunnen met de dashcam foto's in 18M pixels worden gemaakt. De AZDome M10 Pro 4K kan ook worden ingesteld op een andere resolutie, waaronder 1440p 30fps, 1296p 30fps of 1080p 60fps/30fps. 3.0 inch OLED Touchscreen Het unieke aan deze M10 Pro 4K Touch is het heldere en grote 3.0 inch OLED Touchscreen scherm. Op het scherm wordt standaard weergegeven wat de camera opneemt, met één druk op het scherm kan het menu worden betreden of kan een foto worden gemaakt. Ook de opname kan worden gestart en gestopt of de microfoon worden aan- of uitgezet. De interface van het menu is erg gebruiksvriendelijk waardoor het wijzigen van instellingen een fluitje van een cent is. Optionele IP68 waterdichte achtercamera Deze M10 Pro 4K Touch kan worden uitgebreid met FullHD waterdichte (IP68) achtercamera die op de achterruit of bumper kan worden gemonteerd. De achtercamera wordt verbonden aan de voorste camera via een meegeleverde 6 meter lange kabel. De camera's nemen tegelijk op en de beelden worden apart opgeslagen op de SD kaart. Het beeld van de achtercamera wordt via PiP (Picture in Picture) op het LCD scherm getoond en met één druk op het scherm kan de achtercamera ook groot in beeld worden weergegeven. Wanneer de achtercamera wordt aangesloten filmt de camera met 1080p 30fps aan de voor- en achterkant. Voor de achter camera is geen extra stroomaansluiting nodig, hij krijgt stroom via de kabel waarmee hij met de voorste camera wordt aangesloten. Wel heeft hij een extra stroomaansluiting die optioneel kan worden aangesloten op de voeding van het achteruitrijd licht. In dat geval wordt het beeld van de achter camera groot op het LCD scherm weergegeven wanneer de auto in zijn achteruit wordt gezet. Op deze manier is de M10 Pro handig te gebruiken als inparkeer hulp. Wifi compatibiliteit Doordat de M10 Pro 4K Touch is uitgerust met wifi kunnen alle beelden eenvoudig worden bekeken via de smartphone. De Wifi heeft een bereik van zo’n 10 meter. De AZDome App is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android telefoons en tablets. Via de app kunnen de beelden worden bekeken en gedownload zodat de SD kaart niet meer uit de camera gehaald hoeft te worden. Ingebouwde GPS De M10 Pro 4K Touch heeft een ingebouwde GPS module. Door deze GPS module kan de snelheid in beeld worden weergegeven en worden bovendien de coördinaten van de plekken waarop is gefilmd bijgehouden. Hierdoor kan later met de meegeleverde software precies worden bekeken waar bepaalde opnames zijn gemaakt. Slimme magneet bevestiging De M10 Pro 4K Touch heeft een slimme magneet bevestiging waardoor hij in een handomdraai uit de auto kan worden gehaald en kan worden gemonteerd. De houder wordt met een stevige 3M bevestiging op de ruit gemonteerd en de dashcam wordt in de houder 'geklikt'. De dashcam is verticaal draaibaar in de houder zodat hij altijd in de juiste positie kan worden gesteld. De camera word geleverd met meerdere zelfklevende 3M stickers én verwijderbare pads zodat het verwijderen van de houder van de ruit eenvoudig is en geen resten of strepen achterlaat. Automatische parkeerstand De M10 Pro 4K Touch dashcam beschikt over een handige automatische parkeerstand. De parkeerstand beschikt over drie opties: Alleen Time lapse: De camera filmt continue met Time lapse in 720p 1fps, ook met de eventuele achter camera. Alleen Beweging: De camera is in stand-by modus (staat aan maar neemt niet op). Wanneer een beweging wordt waargenomen wordt een normale opname van 1 minuut gestart. Deze functie werkt alleen bij de voorste camera. Uit: De camera filmt gewoon door met de ingestelde resolutie. De parkeerstand wordt niet ingeschakeld. Wanneer in de parkeerstand een trilling wordt waargenomen wordt de huidige opname altijd beveiligd opgeslagen zodat hij niet kan worden overschreven. Let op: De automatische parkeerstand van de M10 Pro 4K Touch werkt alléén in combinatie met de AZDome M10 Pro Continue voeding en kan niet handmatig worden aan- en uitgezet. De stekker dient in de camera zelf geplaatst te worden en niet in de houder. In combinatie met de continue voeding gaat de camera vanzelf in de parkeerstand wanneer het contact van de auto wordt uitgezet en begint de normale opname wanneer u de auto weer start. Ideaal dus om deze M10 Pro 4K Touch te gebruiken als beveiliging voor de auto. Loop recording De M10 Pro 4K Touch is uitgerust met loop recording. Dit betekent dat de camera gewoon blijft filmen als de SD kaart vol is. De oudste fragmenten op de SD kaart worden dan verwijderd en automatisch overschreven voor nieuwe beelden. De lengte van de fragmenten kan zelf wordt ingesteld op 3, 5 of 10 minuten. De loop recording kan ook worden uitgezet, in dat geval maakt de camera één lange opname. Let erop dat hierbij de camera stopt met filmen indien de SD kaart vol is. 128gb support De AZDome M10 Pro 4K Touch ondersteunt MicroSD kaarten tot 128gb, goed voor ruim 16 uur FullHD opname. HDR Door de HDR (High Dynamic Range) technologie is de camera in staat scherpe beelden te generen bij erg hoge én erg lage lichtintensiteit. Hierdoor neemt de camera zowel overdag bij veel licht en 's nachts bij weinig ligt haarscherpe beelden op. 150˚ wideview lens Deze M10 Pro 4K Touch heeft een groothoeklens van 150 graden aan de voorkant. Hierdoor wordt een zeer groot gebied waargenomen, niet alleen vóór de auto maar ook in de omgeving. De optionele achter camera heeft een kijkhoek van 120 graden. Auto start De AZDome M10 Pro 4K Touch dashcam begint automatisch met filmen wanneer de auto wordt gestart. Je hoeft er dus niet meer naar om te kijken als hij in de auto hangt. Voorwaarde hierbij is wel dat hij is aangesloten op de voeding in de auto. G-sensor Door de ingebouwde G-sensor merkt de dashcam wanneer je een ongeluk hebt gehad. Bij een impact worden beelden automatisch beveiligd opgeslagen zodat ze niet meer verloren gaan. Ze kunnen niet meer overschreven worden en ook niet via de dashcam worden verwijderd. Ingebouwde microfoon De AZDome M10 Pro 4K Touch heeft een ingebouwde microfoon zodat ook geluid wordt opgenomen. De microfoon kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld met één druk op het scherm. Datum/Tijd/Kenteken watermerk De datum, tijd en het kenteken kunnen onderin elke video worden weergeven zodat later kan worden aangetoond wanneer en met welk voertuig bepaalde opnames zijn gemaakt. Dit kan van doorslaggevende betekenis zijn bij het beoordelen van situaties en het bepalen van de schuldvraag voor politie en/of verzekering. Handige Dual USB sigarettenvoeding Deze AZDome dashcam wordt geleverd met een handige Dual USB sigarettenplug en losse voedingskabel. In de plug zitten twee USB poorten waarvan één wordt gebruikt voor het voeden van de dashcam. De andere USB poort kan worden gebruikt voor het opladen van andere apparatuur zoals je mobiele telefoon.

2. AZDome M10 Pro 4K Touch dashcam voor auto - Wifi - GPS - Auto parkeerstand


Product informatiePlus or Show more

De Xiaomi 70 Mai is een superhandige en compacte dashcam met wifi functie om bestanden eenvoudig te downloaden en het menu te bedienen. De Xiaomi 70 Mai filmt met scherpe 1080p FullHD videokwaliteit door het gebruik van de SONY IMX323 sensor. Hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 64gb, dit is goed voor zo'n 8 uur aan video's. Let op: Dit betreft de Engelstalige versie van de Xiaomi 70 Mai met 128mb nano flash en Engelstalige voice bediening. Wifi compatibiliteit Doordat de Xiaomi 70 Mai is uitgerust met 2.4gHz wifi kunnen alle beelden eenvoudig worden bekeken via de smartphone. De Wifi heeft een bereik van zo’n 10 meter. De Wifi App is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android telefoons en tablets. Via de app kunnen de beelden worden bekeken en gedownload zodat de SD kaart niet meer uit de camera gehaald hoeft te worden. Ook kunnen via de App foto's worden gemaakt met de camera. SONY IMX323 sensor Door de goede SONY IMX323 sensor in deze Xiaomi 70 Mai is de beeldkwaliteit zowel overdag als 's nachts erg goed. Veel details zoals kentekenplaten en gezichten worden herkenbaar in beeld gebracht. De Xiaomi 70 Mai filmt met 1080p 30fps. Voice command De Xiaomi 70 Mai beschikt over een handig Voice command systeem. Hiermee kan de Xiaomi 70 Mai d.m.v. gesproken bevelen worden bediend. Compact design De Xiaomi 70 Mai is strak vormgegeven en is zeer compact door het gebruik van bevestiging met sticker in plaats van zuignap. Ook heeft hij door het weglaten van een LCD scherm een zeer onopvallende vorm en past hij achter vrijwel elke binnenspiegel in de auto. 130˚ wideview lens Door de 130˚ wideview lens heeft de Xiaomi 70 Mai een groot bereik en wordt bijna alles in de omgeving opgenomen. Loop recording Net als alle dashcams filmt deze Xiaomi 70 Mai ook via Loop recording. Hierbij worden de opnames in fragmenten van 1 minuut opgeslagen op de SD kaart. Wanneer de kaart vol is worden de oudste fragmenten autotomatisch gewist zodat weer ruimte is voor nieuwe opnames en blijft de dashcam gewoon doorfilmen. 240mAh batterij De Xiaomi 70 Mai heeft een ingebouwde 240mAh Li-polymeer batterij waarmee de camera nog enkele minuten aan kan blijven nadat de stroom wordt afgesloten. G-sensor Door de ingebouwde G-sensor merkt de Xiaomi 70 Mai dashcam wanneer je een ongeluk hebt gehad. Bij een impact worden beelden automatisch beveiligd opgeslagen zodat ze niet meer verloren gaan. Ze kunnen niet meer overschreven worden en ook niet via de dashcam worden verwijderd. Auto start De Xiaomi 70 Mai dashcam begint automatisch te filmen wanneer de auto wordt gestart. Je hoeft er dus niet mear naar om te kijken als hij in de auto hangt. Voorwaarde hierbij is wel dat hij is aangesloten op de voeding in de auto. 64gb support De Xiaomi 70 Mai ondersteunt MicroSD kaarten tot 64gb. Dit is goed voor zo’n 8 uur FullHD video.

3. Xiaomi 70 Mai dashcam Engelse versie


Product informatiePlus or Show more

Deze uitgebreide dashcam is de ideale dashcam voor in je auto of vrachtwagen. De camera beschikt over een uitstekende lens met een opnamehoek van 170 graden. De dashboard camera is uitermate geschikt voor het vastleggen van een botsing of andere ongevallen in het verkeer, dankzij de camera kun je altijd bewijzen wat er is gebeurd. De videoresolutie van de Full HD dashcam is 1920x1080p. Voor het beste zicht moet de dashcam in de buurt van de achteruitkijkspiegel worden bevestigd. Deze uitgebreide dashcam voor auto wordt nu ook geleverd met een 32 GB micro sd kaart. De pluspunten van deze Dashboard camera ✔ Nince Dashboard camera standaard met 1 jaar garantie ✔ WDR-Technologie ✔ Inclusief 32GB Micro SD kaart ✔ Bewijslast schade auto en/of ongelukken ✔ Beschikt over een loop recording systeem ✔ Automatische opnames van externe trillingen tijdens parkeerstand ✔ Full-HD schermresolutie ✔ 3 in 1 Dashcamera voor auto ✔ Inclusief 6 Meter achteruit rij camera (waterdicht) Opnemen De dasboard camera is uitgerust met een automatisch opnamesysteem. Als de motor wordt gestart, begint de dashcam automatisch met opnemen en deze opname stopt wanneer de motor wordt uitgeschakeld. Het is mogelijk om de opname handmatig te stoppen met de OK-knop. Het opnemen van de audio van de dashcam kan in de instellingen gemakkelijk in- of uitgeschakeld worden. Opgelet: De dashboard camera zal een ongeval automatisch opslaan en het bestand niet verwijderen wanneer de zwaartekrachtsensor geactiveerd is. De sensor is automatisch ingesteld op gemiddeld maar kan ook op hoog of laag bereik worden ingesteld. Loop recording Door het Loop recording systeem van de dashcam blijft de camera gewoon filmen als de SD kaart vol is. De oudste opnames op de SD kaart worden dan verwijderd en automatisch overgeschreven door de nieuwe opnames. Hierdoor ben je er zeker van dat altijd de laatst opgenomen video’s zijn opgeslagen op de SD kaart. WDR-Technologie Met de WDR-Technologie kan de helderheid van de opname automatisch worden aangepast op basis van het daglicht. Als het overdag bijzonder helder is of de auto zich in een donkere omgeving bevindt, zorgt de WDR-Technologie voor een duidelijke opname. Het WDR pictogram is aan de linkerkant van de dashcam te vinden, wat aangeeft dat de functie geactiveerd is. Parkeerbescherming Wanneer het voertuig geparkeerd staat en er externe trillingen gedetecteerd worden, begint de dashboard camera met opnemen. De dashcam stopt automatisch met opnemen wanneer er 10-15 seconden geen bewegingen gedetecteerd zijn. De parkeersensor van de dashcam beschikt over een 1080p 30 frames/sec videocamera. Wanneer in de parkeerstand een trilling wordt waargenomen wordt de huidige opname altijd beveiligd opgeslagen. Accessoires De dashboard camera wordt geleverd met een zelfklevende houder voor bevestiging aan het voorruit. Voor het beste zicht zal de dashcam in de buurt van de achteruitkijkspiegel geïnstalleerd worden. De camera wordt geleverd met een oplader voor in de auto of vrachtwagen, zodat de dashcam altijd voorzien is van genoeg stroom. Voor het opslaan van de beelden kun je een micro SD kaart (tot 32GB) in de camera plaatsen. Deze wordt standaard meegeleverd.. De dashcam bevat een Engelse handleiding en is gemakkelijk in gebruik. De belangrijkste specificaties • 3 inch LCD-Display • Groothoeklens 170 graden • Merk: Nince • G-Sensor aanwezig • Motion detection • Parking monitoring • Video Resolutie Full HD 1920x1280p • Video Formaat AVI • Foto Formaat JPG • Geheugen MicroSD tot 32GB (MicroSD 32GB inbegrepen) • Stroomtoevoer 5VDC/1A
 • Ingebouwde Microfoon • Ingebouwde Accu Wat zit er in de verpakking? 1 x Full HD Dashcam 1 x Zelfklevende houder 1 x Autolader 1 x USB lader 1 x MicroSD Kaart 32GB 1 x Handleiding (Engels) 1x 6 meter Achteruit rij camera

4. Nince Dashcam Voor Auto van Hoge Kwaliteit - Dashcam Full HD 1080P met 32GB Mini SD Voor en Achter


Product informatiePlus or Show more

Deze uitgebreide dashcam is de ideale dashcam voor in je auto of vrachtwagen. De camera beschikt over een uitstekende lens met een opnamehoek van 170 graden. De dashboard camera is uitermate geschikt voor het vastleggen van een botsing of andere ongevallen in het verkeer, dankzij de camera kunt u altijd bewijzen wat er is gebeurd. De videoresolutie van de Full HD dashcam is 1920x1080p. Voor het beste zicht moet de dashboard camera in de buurt van de achteruitkijkspiegel worden bevestigd. Deze uitgebreide dashcam voor auto wordt nu ook geleverd met een micro sd kaart. De pluspunten van deze Dashboard camera ✔ TecEye Dashboard camera standaard met 2 jaar garantie ✔ Nederlandse Handleiding ✔ Bewegingsensor ✔ WDR-Technologie ✔ Inclusief 32GB Micro SD kaart ✔ Bewijslast schade auto en/of ongelukken ✔ Beschikt over een Loop recording systeem ✔ Automatische opname ✔ Full-HD schermresolutie Voor camera is 1080P Achteruitrij camera is 480P ✔ 2 in 1 Dashcamera voor auto ✔ Inclusief 6 Meter achteruit rij camera ( waterdicht) Opnemen De dasboard camera is uitgerust met een automatisch opnamesysteem. Als de motor wordt gestart, begint de dashcam automatisch met opnemen en deze opname stopt wanneer de motor wordt uitgeschakeld. Het is mogelijk om de opname handmatig te stoppen met de OK-knop. Het opnemen van de audio van de dashcam kan in de instellingen gemakkelijk in- of uitgeschakeld worden. Loop recording Door het Loop recording systeem van de dashcam blijft de camera gewoon filmen als de SD kaart vol is. De oudste opnames op de SD kaart worden dan verwijderd en automatisch overgeschreven door de nieuwe opnames. Hierdoor ben je er zeker van dat altijd de laatst opgenomen video’s zijn opgeslagen op de SD kaart. WDR-Technologie Met de WDR-Technologie kan de helderheid van de opname automatisch worden aangepast op basis van het daglicht. Als het overdag bijzonder helder is of de auto zich in een donkere omgeving bevindt, zorgt de WDR-Technologie voor een duidelijke opname. Het WDR pictogram is aan de linkerkant van de dashcam te vinden, wat aangeeft dat de functie geactiveerd is. Accessoires De dashboard camera wordt geleverd met een zelfklevende houder voor bevestiging aan het voorruit. Voor het beste zicht zal de dashcam in de buurt van de achteruitkijkspiegel geïnstalleerd worden. De camera wordt geleverd met een oplader voor in de auto of vrachtwagen, zodat de dashcam altijd voorzien is van genoeg stroom. Voor het opslaan van de beelden kunt u een micro SD kaart (tot 32GB) in de camera plaatsen. Er wordt standaard een micro SD kaart van 32GB meegeleverd. De dashcam bevat een Engelse handleiding en is gemakkelijk in gebruik. De belangrijkste specificaties • 4 inch LCD-Display • Groothoeklens 170 graden • Merk: TecEye • G-Sensor aanwezig • Video Resolutie Full HD 1920x1080p Voor camera is 1080P Achteruitrij camera is 480P • Video Formaat AVI • Foto Formaat JPG • Geheugen MicroSD tot 32GB (MicroSD 32GB inbegrepen) • Stroomtoevoer 5VDC/1A
 • Ingebouwde Microfoon • Ingebouwde Accu Wat zit er in de verpakking? 1 x Full HD Dashcam 1 x Zelfklevende houder 1 x Autolader 1 x MicroSD Kaart 32GB 1 x Handleiding (Engels) Digitale Nederlandse Handleiding 1x 6 meter Achteruit rij camera

5. TecEye Dashcam voor Auto Full HD - Dashboard Camera - Parkeermodus - Nachtzicht - Voor & Achter- Inclusief 32GB SD Kaart - Dashcam Voor Auto-


Product informatiePlus or Show more

Zit jij dagelijks in de auto? Maak je altijd spannende dingen mee onderweg? Of kom je vaak langs prachtige natuur en landschappen? Wil je deze graag op beeld vastleggen en delen met anderen? Dan is de In Round dashcam ideaal voor jou! Het verkeer is een fenomeen waarin altijd van alles gebeurt. Botsingen, inhaalacties en andere gevaarlijke situaties. Het kan handig zijn om deze op beeld vast te leggen, zodat je altijd bewijs hebt wanneer het van belang is. Maar naast ongelukken, kom je met je voertuig ook langs prachtige natuur en landschappen. Ook dit kan een reden zijn om vast te leggen op beeld. De In Round dashcam is een zwarte camcorder in de auto die opneemt in Full HD. De camera maakt foto's op 140 graden met een prachtig 2,5-inch kleuren LCD-scherm. Naast foto’s, maakt hij video-opnames met 170 graden aan beeld, zodat je niks mist van de weg. De dashcam bevat diverse functies voor verschillende situaties. Zo kan hij ’s nachts perfect waarnemen, middels de Nachtzichtfunctie. Maar registreert hij belangrijke bewegingen in parkeermodus en Bewegingsdetectiefunctie. Redenen om deze dashcam aan te schaffen: 4x digitale zoom, voor precieze beelden Nachtzichtfunctie, voor in het donker G-sensorfunctie, voor beveiliging Auto power aan/uit functie Bewegingsdetectiefunctie Geïntegreerde microfoon Tijd / datumweergave Continue opnamefunctie Gratis verzending 30 dagen gratis retourneren 100% Tevredenheidsgarantie Bewegingsdetectie In bewegingsdetectie en parkeermodus, start het apparaat automatisch met het vastleggen en verplaatsen van bewegingen (het is mogelijk om zowel continue als cyclische opnamen te maken). 170 graden groothoeklens Met de groothoeklens in de camera zorg je ervoor dat je geen enkel moment mist. 170 graden betekent dat hij – op 10 graden na – alles voor zich tot in de breedste zin opneemt. Hierdoor krijg je wel het zogenoemde fisheye effect; een vervormd beeld waarbij het lijkt alsof alles in een glazenbol zit. G-sensorfunctie Indien de dashcam op Loop-modus staat, worden de oudste bestanden automatisch verwijderd na een tijdje. De G-sensor in de dashcam registreert trillingen. Wanneer deze worden waargenomen boven een bepaald niveau, beveiligd de dashcam de huidige beelden. Deze hevige trillingen komen namelijk voornamelijk voor bij aanrijdingen, deze wil je uiteraard veilig bewaren en niet dat ze worden overschreven door nieuwe beelden. Specificaties: 170 graden groothoeklens 2,31 inch Full HD resolutie LCD zichtbaar tijdens opname Micro SD-kaart uitbreidbaar tot 32 GB Verkrijgbaar in de kleur zwart Beschikbaar in de volgende talen: Engels, Duits, Frans, Chinees, Italiaans, Japans, Pools, Portugees, Russisch Bestel deze dashcam en mis nooit meer activiteiten op de weg!

6. Luxe Full HD 2,5 Inch Kleuren Dashcam Van In Round Met Nachtzicht, Bewegingsdetectie En Parkeermodus - LED Scherm – Dashcams Voor Auto Vrachtwagen Binnen Buiten Vrachtauto Motor GPS SD kaart 4k camera Dashboard Accesoires Dash Cam Car


Product informatiePlus or Show more

Smart dashboard camera met Wi-Fi en Voice Control De Xiaomi MIJIA auto camera kenmerkt zich door zijn voice control en smartphone bediening en volledige HD kwaliteit (1080p) videobeelden. De dashcam heeft een strak afgewerkt design en is zeer compact omdat er geen beeldscherm aanwezig is. De camera beschikt over een G-sensor waarmee beelden automatisch worden veiliggesteld bij verkeersincidenten en heeft een 130 graden kijkhoek waarmee moeiteloos 3 rijbanen kunnen worden vastgelegd. De cyclische opname functie zorgt dat beelden automatisch worden vastgelegd en worden opgeruimd naar verloop van tijd als de geheugenkaart vol raakt. De camera ondersteunt geheugenkaarten tot en met 64 GB (met miniaal class 10). De bediening gaat met smartphone apps die voor iOS en Android beschikbaar zijn. De videobeelden worden weggeschreven met behulp van de hoogwaardige H.264 video codec. Bij deze dashcam wordt een 3.5 meter USB kabel meegeleverd welke fraai kan worden weggewerkt in het interieur van de auto. De montagesticker wordt geplakt op de voorruit, waarbij de camera kan worden losgekoppeld om na gebruik op te bergen. Voice Control De MIJIA dashboard camera ondersteunt voice control waarmee zonder knoppen de camera kan worden bediend. Hiermee kunnen met spraakcommando's de volgende functies worden bediend: Take picture - maakt een foto. Record video - neemt direct de video op en slaat deze op in een aparte directory. Record without sound - stopt het opnemen van geluiden bij de beelden, bijvoorbeeld als je (telefonisch) in gesprek raakt. Record with sound - start het opnemen van videobeelden met geluid. Turn off Wi-Fi - het uitschakelen van de Wi-Fi hotspot. Bediening met de smartphone is dan niet meer mogelijk. Turn on Wi-Fi - de Wi-Fi hotspot wordt ingeschakeld en bediening met de smartphone is mogelijk. Draadloze dashboard camera Deze dashcam is te bedienen met een smartphone. Controleer voor aankoop of jouw smartphone aan de onderstaande app-eisen voldoet. Android app (minimaal vereiste Android versie 4.4) iOS app (minimaal vereiste iOS versie 8.0) WiFi hotspot naam: 70mai_d01_XXXX / wachtwoord: 12345678 Inhoud van de doos 1x Xiaomi 70 minutes (70mai) Smart WiFi autocamera 1x Sticker 1x USB autolader 1x 3.5 meter USB kabel Engelse handleiding (online bekijken) Standaard geen micro SD geheugenkaart meegeleverd

7. Xiaomi Mijia 70 Minutes (70mai) Smart WiFi Auto Camera


Product informatiePlus or Show more

De Garmin Dash Cam Mini is net zo groot als een autosleutel en is zo klein dat u deze discreet achter uw achteruitkijkspiegel kunt monteren. Voor nog meer gemak kunt u de dashboardcamera op uw voorruit monteren en op de voedingsbron van uw voertuig aansluiten. Dan worden automatisch videobeelden van incidenten opgenomen en opgeslagen. Je filmt heldere beelden in Full HD 1080p kwaliteit. Dankzij de brede kijkhoek van 140 graden legt de dashcam ook de rijbanen naast je vast. Handige connectiviteit Met de ingebouwde Bluetooth® -technologie en de WiFi-connectiviteit kunt u opgeslagen beeldmateriaal uploaden naar jouw smartphone waarop de Garmin Drive app wordt uitgevoerd. De Garmin Drive app is een handige oplossing voor het weergeven, wijzigen en delen van uw dashcamopnamen. Als u meerdere Garmin dashcams gebruikt om videobeelden vóór en achter uw voertuig vast te leggen, maakt de app gebruik van Dash Cam Auto Sync om een netwerk in te stellen en opnamen tussen de camera's te synchroniseren. Als er dan een ongeluk gebeurt, kunt u eenvoudig beelden zien die vanuit meerdere gezichtspunten zijn vastgelegd. Dankzij de ingebouwde wifi bekijk je het beeldmateriaal direct op je telefoon via de Garmin Drive app. Belangrijke eigenschappen: De dashboardcamera ter grootte van een autosleutel valt nauwelijks op op uw voorruit Groothoeklens van 140 graden legt heldere 1080p HD-beelden vast Ongevallen worden automatisch op video opgenomen en opgeslagen Met de ingebouwde WiFi®-connectiviteit kunt u opgeslagen beeldmateriaal uploaden naar jouw telefoon Met Dash Cam Auto Sync kan je beelden van maximaal vier camera's bedienen en afspelen in de Garmin Drive app

8. Garmin Mini Dashcam - Full HD - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Caliber DVR210 is een dashcam met GPS tracking en monitor. Je plaatst de camera eenvoudig op je voorruit en je neemt altijd op wat er voor je op de weg gebeurt. GPS tracking Dankzij de GPS tracking heb je een hoop data over je reizen tot je beschikking. Je bekijkt bijvoorbeeld achteraf hoe hard je hebt gereden, hoe lang je over een reis hebt gedaan en waar je precies was. Dat is handig zijn als je bijvoorbeeld betrokken bent geweest bij een ongeluk of als je een onterechte snelheidsboete wilt aanvechten. Duidelijk beeld De dashcam heeft 1,3 megapixels, waarmee je gedetailleerd in full hd opneemt. Met een beeldhoek van 140 graden zie je een groot deel van de verkeerssituatie voor je auto. Op de achterkant van de camera zit een 2,3 inch (5,8 centimeter) groot display, waarop je de beelden terugkijkt. De dashcam is geschikt voor een SD kaart, waarop jij je beelden opslaat. Camerafuncties De DVR210 dashcam maakt gebruik van een dag-nachtsensor. Zo neemt de camera zowel overdag als 's avonds of 's nachts duidelijke beelden op. De G-sensor zorgt ervoor dat opnames tijdens een ongeval in een aparte map worden bewaard. Er worden nooit nieuwe beelden over deze opnames heen opgeslagen, zodat je ze altijd terugkijkt. Dat is erg handig, want de dashcam beschikt over loop recording. Dat betekent dat normale beelden, buiten ongevallen om, altijd worden opgeslagen, ook als je geheugenkaart vol is. De dashcam overschrijft in dit geval wel de oude bestanden met de nieuwe. Certificeringen Caliber producten zijn altijd voorzien van de vereiste certificeringen en voldoen daarbij aan de door de EU gestelde eisen op elektrische producten. Het gebruik van niet gecertificeerde elektrische producten kan gevaar/letsel opleveren voor de gebruiker en/of zijn/haar omgeving. Gebruik van niet gecertificeerde producten kan leiden tot uitsluiting van de dekking en/of uitkering van uw verzekering. Let hierop bij de aankoop van een product.

9. Caliber DVR210 - Dashcam met GPS 3,0 megapixel scherm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Kenwood DRV-A601W is een dashcam waarmee je filmt in ultra hd 4k resolutie. Dankzij de 4k beeldkwaliteit leg je verkeerssituaties helder en scherp vast. Met de meegeleverde microSD kaart van 64GB is er genoeg geheugencapaciteit voor de 4k opnames. Deze beelden kijk je terug op het lcd scherm. Door de meegeleverde polarisatie filter voorkom je lichtreflecties in je opnames. Dit zorgt voor meer contrast en heldere, natuurlijke kleuren. Via de ingebouwde wifi stuur je direct beelden door naar je smartphone en social media. Met de G sensor wordt er bij onverwachte bewegingen direct een bestand opgeslagen. Dat is handig als bewijs bij schade of een ongeluk. Daarnaast registreert het GPS systeem de locatie en ritgegevens.

10. Kenwood DRV-A601W


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dashcams. Er zijn immers 436 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Dashcam kopen.