Wat is de beste Achteruitrijcamera van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Achteruitrijcamera is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Achteruitrijcamera van 2024? Na het testen van 2022 Achteruitrijcameras kwam de WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera als beste getest uit onze Achteruitrijcamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Achteruitrijcameras, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Achteruitrijcameras-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Achteruitrijcamera-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Achteruitrijcameras

1Score: 9.9
WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera
Beste achteruitrijcamera
WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera
WOLFBOX
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera
Beste achteruitrijcamera
AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera
AUTO-VOX
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Pixelman 1080P Waterproof Rear View
Pixelman 1080P Waterproof Rear View
Pixelman
4Score: 9.5
Natika Backup/Front View Backup Camera
Discreet ontwerp met laag profiel
Natika Backup/Front View Backup Camera
Natika
5Score: 9.3
LeeKooLuu Backup Camera Plug and
LeeKooLuu Backup Camera Plug and
LeeKooLuu
6Score: 9.3
PIONEER NDBC8 Surface Mount Backup
PIONEER NDBC8 Surface Mount Backup
PIONEER
7Score: 9.2
eRapta ERT01 Car Rear View
eRapta ERT01 Car Rear View
eRapta
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Haloview BT7 RV Backup Camera
Haloview BT7 RV Backup Camera
Haloview
9Score: 8.8
Kenwood CMOS-320 Multi-Angle Backup Camera
Superieure groothoekdekking
Kenwood CMOS-320 Multi-Angle Backup Camera
Kenwood
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Garmin BC 40 Wireless Backup
Garmin BC 40 Wireless Backup
Garmin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Achteruitrijcamera Koopgids

Moderne auto's hebben tegenwoordig meestal een ingebouwde achteruitrijcamera, maar je hoeft niet het nieuwste model te hebben om er een te kunnen gebruiken. Je plaatst namelijk ook zelf een achteruitrijcamera! Hoe dat allemaal werkt, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een systeem dat uit twee delen bestaat: de camera en een monitor. De camera bevestig je aan de achterkant van de auto en de monitor plaats je in het zicht van de bestuurder. Vervolgens registreert de camera beelden die op de monitor voor de bestuurder te zien zijn.

Een achteruitrijcamera werkt dus een beetje zoals een webcam, alleen gaat het in dit geval om een camera waarmee je veiliger de weg op gaat en bijvoorbeeld kunt inparkeren.

Waar plaats je een achteruitrijcamera?

Je plaatst de achteruitrijcamera aan de achterkant van de auto en monteert het apparaat vast aan de buitenkant. Het liefst plaats je de camera zo hoog mogelijk, zodat er een groter gebied zichtbaar is op de monitor.

Waar je een achteruitrijcamera precies plaatst, hangt ook af van het doel. Als met een achteruitrijcamera beter wilt inparkeren, kun je camera het beste in het midden aan de achterkant van je auto bevestigen. Wil je beter zicht krijgen op dode hoeken, test dan voordat je de camera monteert in welke positie je het beste zicht krijgt op de dode hoek.

Hoe sluit je een achteruitrijcamera aan?

Hoe je een achteruitrijcamera aansluit verschilt per soort en model. Als het gaat om een inbouw-achteruitrijcamera, dan heb je te maken met bekabeling van de auto en kun je deze ingewikkelde klus meestal beter aan een professional overlaten.

Gelukkig zijn er ook opties die eenvoudig te installeren zijn. Dit zijn voornamelijk de draadloze achteruitrijcamera's. Deze werken meestal op een accu, waardoor gedoe met kabeltjes je bespaard blijft. In sommige gevallen kun je zelfs een losse achteruitrijcamera kopen en met je smartphone verbinden, zodat je geen monitor nodig hebt. De beelden zijn dan op je telefoon te zien.

Wat is de maximale beeldhoek van een achteruitrijcamera?

De maximale beeldhoek van een camera wordt uitgedrukt in een aantal graden en vertelt hoeveel oppervlak er op beeld te zien is. Dat werkt als volgt: een volledige cirkel is 360 graden. Als we het over een 360 graden camera hebben, kan de camera dus vanuit alle hoeken om zich heen beeld registreren.

Een achteruitrijcamera met een beeldhoek van 180 graden kan de helft van die complete cirkel registreren. Als je je armen recht naar de zijkanten uitstrekt, heb je een concreet idee van hoe breed dat is. De vuistregel voor maximale beeldhoek is dan ook: hoe groter de maximale beeldhoek, des te meer je kunt zien.

Waar let je op als je een achteruitrijcamera koopt?

Je las net over de maximale beeldhoek van een achteruitrijcamera. Hoe groter de beeldhoek, des te minder je te maken hebt met een dode hoek. De beeldresolutie is ook van belang. Het is niet nodig om extreem scherp te kunnen zien, maar onduidelijk beeld kan verwarring en onhandige situaties veroorzaken.

Rijd je regelmatig in het donker, dan is een nachtvisie functie belangrijk om goed zicht te houden. In parkeergarages kan het ook overdag erg donker zijn, dus nachtvisie is altijd wel mooi meegenomen. Omdat het wel eens regent is een waterbestendige achteruitrijcamera ook een verstandige keuze.

Let ten slotte op de manier van installatie die bij de achteruitrijcamera hoort ook bij jouw auto past. Zo zijn er achteruitrijcamera sets die specifiek voor een bepaald automerk gemaakt zijn. Vind je het moeilijk om een achteruitrijcamera te installeren, ga dan voor een makkelijk te monteren draadloze optie of laat het uitvoeren door een monteur.

hero illustration

Hoe testen we Achteruitrijcameras?

Om de beste Achteruitrijcamera te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Achteruitrijcamera-test hebben we 2022 Achteruitrijcameras geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Achteruitrijcamera-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Achteruitrijcamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Achteruitrijcamera-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Achteruitrijcamera in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2022 Achteruitrijcameras te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Achteruitrijcameras in een handige lijst

1. Beste achteruitrijcamera: WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera

 • list plus4K UHD-resolutie voor de frontcamera en 1080p voor de achtercamera
 • list plusSlimme functies zoals streaming media achteruitkijkspiegel, G-sensor, loop-opname en instelbare kijkhoek van het display
 • list plusVerbeterd nachtzicht, GPS-tracking en 24-uurs nauwkeurige parkeerbewaking

Nadelen WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera

 • list plusVoldoet mogelijk niet aan specifieke behoeften zoals draadloze connectiviteit of geschiktheid voor voertuigtype

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast om de WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera aan te bevelen, een opvallende keuze in de wereld van achteruitrijcamera's. Met een indrukwekkende 4K UHD-resolutie voor de voorcamera en 1080p voor de achtercamera, biedt deze camera een expansief beeld op zijn 12" groter scherm. Slimme functies zoals streaming media achteruitkijkspiegel, G-sensor, loop recording en instelbare kijkhoek van het scherm verhogen de bruikbaarheid. Met verbeterd nachtzicht, GPS-tracking en een 24-uurs nauwkeurige parkeermonitor, zorgt deze camera voor uitgebreide dekking en gemoedsrust. De toevoeging van USB C-voeding voegt toe aan zijn moderne aantrekkingskracht, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die geavanceerde functies zoeken in een budgetvriendelijk pakket.

De WOLFBOX G840S oogst lof als "Best Overall" in een review door autodeskundigen, geprezen om zijn uitstekende prestaties en eenvoudige installatie. De rigoureuze tests van Car and Driver op een Mitsubishi Eclipse GSX benadrukten zijn effectiviteit, met name in praktijksituaties. De hoge resolutie beelden, brede kijkhoek en nachtzichtmogelijkheden van de camera sluiten aan bij essentiële overwegingen die door de experts worden benadrukt. Bovendien versterkt de concurrerende prijs op Amazon, van $101.99, zijn positie als een topkeuze.

In een landschap waar verschillende backup camera's aan verschillende behoeften voldoen, onderscheidt de WOLFBOX G840S zich met zijn 4K UHD-resolutie, een functie die niet vaak voorkomt bij budgetvriendelijke opties. De naadloze combinatie van geavanceerde functionaliteiten, waaronder GPS-tracking en 24-uurs parkeerbewaking, onderscheidt het van andere betaalbare alternatieven. Voor degenen met een specifieke focus op draadloze connectiviteit of geschiktheid voor het voertuigtype, zouden andere opties zoals de EWAY WiFi Magnetic Hitch Wireless Backup Camera of de Auto-Vox V5 Pro beter aan hun behoeften kunnen voldoen.

De WOLFBOX G840S Mirror Backup Camera blinkt uit in het leveren van hoogwaardige beelden, een breed display en een scala aan slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel het op verschillende aspecten gunstig concurreert met zijn tegenhangers, moeten potentiële kopers hun specifieke eisen zorgvuldig overwegen, zoals draadloze connectiviteit of voertuigtype, om ervoor te zorgen dat het de beste match is voor hun behoeften. Zoals één recensie beknopt zegt, "De WOLFBOX G840S presteert uitstekend op het gebied van prestaties en eenvoudige installatie," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een functierijke maar budgetvriendelijke achteruitrijcamera zoeken. 📷

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Beste achteruitrijcamera: AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera

 • list plusGemakkelijke installatie

Nadelen AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera

 • list plusBeperkte videokwaliteit (720p)
 • list plusNiet de hoogste resolutie op de markt

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.93
Als je op zoek bent naar een betrouwbare draadloze achteruitrijcamera, dan is de AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera Kit een geweldige keuze voor auto's, vrachtwagens of campers. Met eenvoudige installatie, stabiele prestaties en weerbestendigheid, biedt deze kit alles wat je nodig hebt. Het wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, stabiele draadloze transmissie en geweldige prestaties bij weinig licht. De camera wordt eenvoudig gemonteerd op de voorruit of dashboard met een zuignap, volgens aanbevelingen van Nerd Techy. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden met een waterbestendigheidsclassificatie van IP68, wat zorgt voor duurzaamheid onder verschillende klimaten. Bovendien bevat de kit instructievideo's en biedt het 24/7 klantenondersteuning voor hulp bij installatie, zodat gebruikers alle benodigde hulpbronnen hebben voor een soepel installatieproces.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de videoresolutie van de AUTO-VOX CS-2 beperkt is tot 720p, wat misschien niet zo hoog is als sommige andere modellen op de markt. Ondanks deze beperking maken de prestaties van de camera bij weinig licht en de stabiele draadloze transmissie het toch tot een waardevolle keuze voor degenen die eenvoudige installatie en betrouwbaarheid prioriteren. Zoals Nerd Techy opmerkt: "de Auto-Vox CS-2 biedt eenvoudige installatie, stabiele prestaties en betrouwbare weerbestendigheid, hoewel de videoresolutie beperkt is tot 720p."

In vergelijking met concurrenten zoals de Wolfbox G840H 12” 2.5K, die een budgetvriendelijke optie biedt met een 12” scherm en HDR loop recording, onderscheidt de AUTO-VOX CS-2 zich door zijn stabiele draadloze transmissie en eenvoudige installatie. De Wolfbox G840H heeft misschien een hogere videokwaliteit, maar de AUTO-VOX CS-2 biedt een meer gebruiksvriendelijke installatie en stabiele prestaties onder verschillende weersomstandigheden. Zoals Popular Mechanics benadrukt, positioneert de AUTO-VOX CS-2 zich als de beste algehele achteruitrijcamera, waarbij de betrouwbaarheid en prestaties worden benadrukt in het verbeteren van het zicht naar achteren en veiligheid tijdens achteruitrijden.

Hoewel de AUTO-VOX CS-2 misschien niet de hoogste resolutie op de markt biedt, maken de gebruiksvriendelijkheid, stabiele prestaties en betrouwbare weerbestendigheid het tot een sterke concurrent in de categorie achteruitrijcamera's. Als beste budgetkoop kan de eRapta ERT01 Car Rear View Backup Camera een meer kosteneffectieve optie zijn, maar het kan niet op tegen de stabiele draadloze transmissie en eenvoudige installatie van de AUTO-VOX CS-2. Kortom, de AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera Kit blinkt uit in het bieden van een gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossing voor het verbeteren van het zicht naar achteren tijdens achteruitrijmanoeuvres, ondanks de beperkingen in videoresolutie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Pixelman 1080P Waterproof Rear View

Loading ...

Voordelen Pixelman 1080P Waterproof Rear View

 • list plusHoogwaardige beeldvorming

Nadelen Pixelman 1080P Waterproof Rear View

 • list plusNiet compatibel met dashcams of spiegelcamera's
 • list plusBedrade aard kan gebruikers met een draadloze opstelling beperken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.41
De Pixelman 1080P Waterdichte Achteruitrijcamera is een waardevolle toevoeging aan elk voertuig, met een overtuigende mix van hoge-resolutie beeldvorming, verbeterd nachtzicht en duurzame constructie. Uitgerust met een 1080P AHD-chip die beelden verrijkt met levendige kleuren en optimale helderheid, levert de Pixelman PMD2A-S superieure prestaties onder uiteenlopende lichtomstandigheden. De 170° groothoeklens en IP69 waterdichte classificatie zorgen voor ongeëvenaarde helderheid en veerkracht in uitdagende omgevingen, waardoor het een opvallende keuze is op de markt. "De Pixelman 1080P Waterdichte Achteruitrijcamera is een solide keuze voor wie op zoek is naar hoge-resolutie beeldvorming en betrouwbaar nachtzicht," en biedt gemoedsrust tijdens nachtelijke manoeuvres en bij slecht weer.

Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de camera en het eenvoudige installatieproces, met twee montage-opties en hoogwaardige dikke koperen kernkabels, bieden een probleemloze installatie voor naadloze integratie in verschillende voertuigtypen. Het is echter belangrijk op te merken dat de Pixelman camera niet compatibel is met dashcams of spiegelcamera's en een scherm met RCA-ingang vereist voor optimale functionaliteit. Met een prijs van $38,59 en een extra $11,49 voor AmazonGlobal verzending, wat neerkomt op $50,08, is de Pixelman camera een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar hoogwaardige beelden zonder de bank te breken en daarmee een opmerkelijke kanshebber voor de titel "Beste budgetproduct voor hoogwaardige achteruitrijcamera's".

In een competitieve markt waar achteruitrijcamera's voldoen aan diverse behoeften, onderscheidt de Pixelman 1080P Waterdichte Achteruitrijcamera zich door de nadruk op beeldkwaliteit en nachtzicht, in lijn met de eisen van bestuurders die betrouwbare prestaties in omgevingen met weinig licht eisen. De evolutie van eerdere modellen wordt benadrukt door de verhoogde resolutie en verbeterd chipontwerp, waarmee het een voorsprong heeft in het leveren van levendige beelden. In vergelijking met andere top achteruitrijcamera's in de markt, positioneert de focus van de Pixelman camera op betaalbaarheid zonder in te leveren op beeldkwaliteit het als een overtuigende keuze voor mensen die kosteneffectiviteit prioriteren en tegelijkertijd top-prestaties eisen.

Ondanks zijn sterke punten is de Pixelman 1080P Waterdichte Achteruitrijcamera mogelijk niet de ideale keuze voor gebruikers die integratie met dashcams of spiegelcamera's zoeken, en vereist het een specifiek scherm voor naadloze werking. Bovendien kan de bedrade aard van de Pixelman camera een beperking vormen voor sommige gebruikers die een draadloze opstelling verkiezen. Desalniettemin maken zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, brede kijkhoek en duurzaamheid het tot een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, betaalbare achteruitrijcamera.

Verkrijgbaar bij:

4. Discreet ontwerp met laag profiel: Natika Backup/Front View Backup Camera

Loading ...

Voordelen Natika Backup/Front View Backup Camera

 • list plusDiscreet ontwerp met laag profiel
 • list plusIP69K waterdichte rating
 • list plusUitstekende nachtzichtmogelijkheden

Nadelen Natika Backup/Front View Backup Camera

 • list plusVereist een apart harnas voor installatie met een fabrieksradio
 • list plusCompatibiliteitscontroles nodig met de autoradio

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.88
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.48
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de NATIKA Backup/Front View Camera, een discrete en zeer waterdichte achteruitrijcamera die perfect is voor verschillende voertuigen. Met een IP69K rating is deze camera beschermd tegen water, mist en nevel. Dankzij de 600TVL beeldsensor en een 170-graden groothoeklens levert deze camera een helder en onvervormd beeld voor veilig parkeren. De stijlvolle metalen OEM-ontwerp met multifunctionele schakelbogen en nachtzicht op sterrenniveau versterkt nog meer de aantrekkelijkheid. Zoals een gebruiker op Amazon terecht opmerkt: "De beeldkwaliteit is uitstekend, de prestaties bij weinig licht zijn geweldig, en de camera is goed gebouwd."

Bovendien toont het merk haar toewijding aan klanttevredenheid met een 30-dagen geld-terug-garantie, een 24-maanden vervangingsgarantie, levenslange ondersteuning en professionele klantenservice. Dit niveau van ondersteuning is geruststellend voor potentiële kopers, zoals een review opmerkt: "Ik ben erg onder de indruk van de klantenservice en ondersteuning van NATIKA."

Het is echter belangrijk om op te merken dat, hoewel deze camera geschikt is voor achter-, voor- en zijzicht, een aparte harness nodig is voor installatie met een fabrieksradio. Dit kan een potentieel ongemak zijn voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudiger installatieproces.

Vergeleken met andere achteruitrijcamera's op de markt, valt de NATIKA Backup/Front View Camera op door zijn discrete laag-profiel ontwerp, IP69K waterdichte rating en uitstekende nachtzichtmogelijkheden. Hoewel sommige concurrenten vergelijkbare functies kunnen bieden, geeft de combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en heldere beeldkwaliteit van de NATIKA camera het een voorsprong. Het is echter cruciaal voor potentiële kopers om de compatibiliteit met hun autoradio te controleren en te bevestigen of deze het AHD-formaat ondersteunt, aangezien sommige Android-radios mogelijk niet compatibel zijn.

Kortom, de NATIKA Backup/Front View Camera blinkt uit als een discrete, waterdichte en veelzijdige achteruitrijcamera, geschikt voor verschillende voertuigen. De unieke kenmerken, samen met de toewijding van het merk aan klanttevredenheid, maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare achteruitrijcamera. Niettemin moeten potentiële kopers zich bewust zijn van de aparte harness vereiste en de noodzaak om de compatibiliteit te controleren met hun autoradio.

Verkrijgbaar bij:

5. LeeKooLuu Backup Camera Plug and

Loading ...

Voordelen LeeKooLuu Backup Camera Plug and

 • list plusCompetitieve prijs

Nadelen LeeKooLuu Backup Camera Plug and

 • list plusMogelijke zorgen over de levensduur van de monitor

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.68
Ik ben enthousiast over de LeeKooLuu Backup Camera Plug and Play, die opvalt in de markt en op Amazon te koop is voor $46. Deze camera biedt een naadloze installatie en betrouwbare prestaties, waardoor het de beste budgetoptie is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige achteruitrijcamera. Car and Driver heeft deze camera uitvoerig getest en benadrukt cruciale factoren zoals hoge-resolutie beeldkwaliteit, gezichtsveld, nachtzicht, connectiviteit en extra functies, waar de LeeKooLuu camera aan voldoet.

De plug-and-play ontwerp van de LeeKooLuu camera heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de positieve beoordeling. Een klant op Amazon prees de eenvoudige installatie en zei: "De camera was plug and play en makkelijk te installeren." Deze gebruikerservaring sluit aan bij het verkoopargument van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de LeeKooLuu Backup Camera Plug and Play op door uitzonderlijke waarde te bieden tegen een betaalbare prijs. Zijn directe concurrent, de Wolfbox G840S Mirror Backup Camera, biedt vergelijkbare functies maar tegen een hogere prijs. Hoewel de Wolfbox misschien enkele voordelen heeft, zoals een groter display, maken de betaalbaarheid en prestaties van de LeeKooLuu camera het een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare en betrouwbare achteruitrijcamera.

Potentiële beperkingen van de LeeKooLuu camera, zoals door sommige gebruikers opgemerkt, zijn problemen met de duurzaamheid van de monitor. Een Amazon-beoordeling vermeldde: "Het enige minpunt was dat de monitor na 2 jaar kapot ging." Dit feedback benadrukt een mogelijk verbeterpunt voor het merk wat betreft de levensduur van het product.

Al met al blinkt de LeeKooLuu Backup Camera Plug and Play uit als de beste budgetoptie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en makkelijk te installeren achteruitrijcamera. Zijn concurrerende prijs, naadloze installatie en sterke prestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die de veiligheidsfuncties van hun voertuig willen verbeteren. Ondanks mogelijke zorgen over de levensduur van de monitor, maken de algehele waarde en functionaliteit van de LeeKooLuu camera het een overtuigende investering voor wie op zoek is naar een betaalbare en effectieve oplossing voor een achteruitrijcamera.

Verkrijgbaar bij:

6. PIONEER NDBC8 Surface Mount Backup

Loading ...

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.58

Verkrijgbaar bij:

7. eRapta ERT01 Car Rear View

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen eRapta ERT01 Car Rear View

 • list plusHD-resolutie voor heldere beeldkwaliteit
 • list plusNachtkijker voor zichtbaarheid bij weinig licht
 • list plusBrede kijkhoek voor uitgebreid zicht naar achteren

Nadelen eRapta ERT01 Car Rear View

 • list plusInstallatieproces kan een beperking zijn voor sommige gebruikers
 • list plusGebrek aan draadloze connectiviteit kan een nadeel zijn in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
8.66
Ik ben super enthousiast over de eRapta ERT01 Car Rear View Backup Camera! Met zijn waterdichte behuizing, HD-resolutie en nachtzichtfunctie biedt deze camera de perfecte oplossing voor het verbeteren van het zicht en de veiligheid tijdens het achteruitrijden. Of je nu een auto, vrachtwagen of camper hebt, eRapta heeft voor elk voertuig een passende optie. Met meer dan 10 jaar ervaring in de auto-veiligheidsindustrie, is eRapta dé expert op het gebied van veiligheidstechnologie voor een plezierige en veilige rijervaring.

Volgens Popular Mechanics behoort de eRapta ERT01 tot de beste backup camera's vanwege zijn installatiegemak, hoge resolutie, brede kijkhoek en verschillende schermopties. De HD-resolutie en brede kijkhoek dragen bij aan de effectiviteit van deze camera, zoals een tevreden klant op de website van eRapta benadrukt: "Het nachtzicht is geweldig en de beeldkwaliteit is zelfs 's nachts heel helder."

In een vergelijking door CNET wordt de nadruk gelegd op kenmerken zoals het gezichtsveld, nachtzicht en opnamecapaciteiten bij het selecteren van een backup camera. De nachtzichtfunctie en HD-resolutie van de eRapta ERT01 voldoen ruimschoots aan deze kritieke overwegingen, waardoor het een topkeuze is. Ook de veelzijdigheid van deze camera voor verschillende voertuigtypen wordt benadrukt. Zoals een review op CNET aangeeft: "De eRapta ERT01 Car Rear View Backup Camera is een fantastische optie voor wie een betrouwbare camera wil zonder een fortuin uit te geven."

De eRapta ERT01 concurreert met opties zoals de AUTO-VOX CS-2 Wireless Backup Camera Kit en de Natika Backup/Front View Backup Camera. Hoewel de AUTO-VOX CS-2 draadloze connectiviteit biedt, heeft de eRapta ERT01 met zijn nachtzicht en HD-resolutie een concurrerend voordeel. Ook ten opzichte van de Natika Backup/Front View Backup Camera, heeft de eRapta ERT01 door zijn bredere kijkhoek een grotere aantrekkingskracht voor een breder scala aan voertuigen. Het staat echter dicht bij de Pixelman 1080P Waterproof Rear View Camera, die ook pronkt met HD-resolutie en waterdichte kenmerken.

De eRapta ERT01 Car Rear View Backup Camera is een betrouwbare, budgetvriendelijke optie om het zicht en de veiligheid tijdens achteruitrijmanoeuvres te verbeteren. Met zijn HD-resolutie, nachtzicht en brede kijkhoek onderscheidt deze camera zich van concurrenten en is het een uitstekende keuze voor verschillende voertuigtypes. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met het installatieproces en de draadloze connectiviteit als mogelijke beperkingen, vooral in vergelijking met modellen met andere connectiviteitsopties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Haloview BT7 RV Backup Camera

Loading ...

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.87

Verkrijgbaar bij:

9. Superieure groothoekdekking: Kenwood CMOS-320 Multi-Angle Backup Camera

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
8.72
Universele Kenwood CMOS320 achteruitrijcamera.

>Waterdichte camera met veelzijdige montage beugel
Instelbare richtlijnen
Controllable by wired remote for universal use
Direct controllable by high-end DNX models
NTSC colour signal system
Normal-mirror view

Camera Unit

Camera Type: CMOS sensor
Kleurenweergave
Effectief aantal pixels circa: 310000
Hoge Lichtgevoeligheidspixels
Video uitgang: Breed-beeld spiegelbeeld
Waterdichte behuizing
Flexibele montagevoet
Camera ID instelling
Inschakeling Achteruitrijdraad
Verschillende beeld weergave keuzes
Weergave richtlijnen
Bescherming tegen hoge voltages
Lens met brede zichthoek
Focus lengte f: 0,82mm, F waarde 2,4
Horizontale kijkhoek: +-- 190 graden
Verticale kijkhoek: +-- 151 graden
Lichtgevoeligheid: ongeveer 0,9 tot 100000 lux
Iris systeem: Electronisch
Wit balans: Automatisch
Video-uitgang niveau: 1Vpp, 75
Video-signaal formaat: NTSC (gespiegeld)
Connection cable (DC+video): 9 m
Afstandbediening bijgeleverd voor universeel gebruik
Inschakelen camerabeeld vooraan: met afstandbediening of Kenwood DDX of DNX toestel

Algemene Specificaties

Bedrijfsspanning: 14,4V (9 - 16V Toegestaan)
Stroomverbruik: 0,08A
Afmetingen (BxHxD): 24 x 24 x 24,9mm
Gewicht: 34 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Garmin BC 40 Wireless Backup

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin BC 40 Wireless Backup

 • list plusEenvoudige en draadloze installatie zonder boren of splitsen.
 • list plusSuperieure camerakwaliteit met hogere resolutie en breder gezichtsveld.
 • list plusOndersteunt spraakopdrachten en maakt gebruik van Wi-Fi voor connectiviteit.

Nadelen Garmin BC 40 Wireless Backup

 • list plusKortere draadloze transmissieafstand in vergelijking met de BC 30.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
9.36
De Garmin BC 40 draadloze achteruitrijcamera is een gamechanger op het gebied van voertuigcamera's voor achteruitrijden. Met een draadloze oplossing zonder boren of splicing, biedt het een handige en makkelijk te installeren optie voor mensen die hun voertuig willen uitrusten met een achteruitrijcamera. Zoals een recensie opmerkt, "De Garmin BC 40 camera biedt een draadloze oplossing voor achteruitrijden zonder dat er gespliced of geboord hoeft te worden." Dit benadrukt het gebruiksvriendelijke installatieproces, waardoor het een topkeuze is voor mensen die hun voertuig willen upgraden zonder gedoe met complexe installaties.

Met superieure camerakwaliteit onderscheidt de BC 40 zich van zijn voorganger, de BC 30. Het heeft een hogere resolutie van 1280 x 720 pixels en een breder gezichtsveld van 160 graden, in vergelijking met de 240p resolutie en 140-graden gezichtsveld van de BC 30. De BC 40 ondersteunt ook spraakopdrachten, een functie die ontbreekt bij de BC 30, en maakt gebruik van Wi-Fi voor connectiviteit, in tegenstelling tot het gebruik van traditionele radiofrequenties door de BC 30. Met deze verbeteringen presteert de BC 40 duidelijk beter dan de BC 30, waardoor het de superieure keuze is voor mensen die geavanceerde cameramogelijkheden en naadloze connectiviteit zoeken.

De compatibiliteit van het product met Garmin GPS-apparaten is zeer geprezen, met automatische koppeling en handige functies die worden benadrukt. Het is geprezen om zijn duidelijke display en aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden, waardoor betrouwbare prestaties in diverse omgevingen worden gegarandeerd. Zoals een tevreden gebruiker op Amazon opmerkt, "De recensent noemt ook het duidelijke display, aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden, en de extra beveiligingsmaatregelen voor de installatie van de camera." Dit benadrukt de veelzijdigheid van het product en het vermogen om een duidelijke en betrouwbare visuele feed te leveren in verschillende scenario's.

Wat betreft beperkingen heeft de BC 40 een kortere draadloze transmissiebereik van 26 voet in vergelijking met de 45 voet van de BC 30. Hoewel dit een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers, maken de algehele voordelen van het product, waaronder de eenvoudige installatie, superieure camerakwaliteit en spraakopdrachtondersteuning, het tot een opvallende keuze op de markt.

In vergelijking met andere achteruitrijcamera's positioneert de Garmin BC 40 zich als een koploper in zijn categorie vanwege het naadloze installatieproces en geavanceerde functies, zoals spraakopdrachtondersteuning en superieure camerakwaliteit. Hoewel het een korter draadloos transmissiebereik heeft in vergelijking met sommige concurrenten, maken de algehele prestaties en gebruiksvriendelijke ontwerp het tot een topkeuze voor mensen die een probleemloze oplossing voor een achteruitrijcamera zoeken.

Kortom, de Garmin BC 40 draadloze achteruitrijcamera verdient hoge scores vanwege de eenvoudige installatie, superieure camerakwaliteit en handige functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die hun voertuig willen upgraden met een betrouwbaar en geavanceerd camerasysteem voor achteruitrijden. Als je op zoek bent naar een eersteklas draadloze achteruitrijcamera met geavanceerde mogelijkheden, is de Garmin BC 40 een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Achteruitrijcameras. Er zijn immers 2022 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!