De Bestenu Lasapparaat Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Om laswerk te verrichten heb je een geschikt apparaat nodig. Daar komen nogal wat factoren bij kijken, en daarom lees je in deze koopgids hoe je het beste lasapparaat kiest.

Welke soorten lasapparaten zijn er?

hide product content

Lasapparaten kun je op basis van verschillende eigenschappen van elkaar onderscheiden. Het grootste verschil zit in de manier waarop het apparaat werkt. Je komt uit op 3 soorten lasapparaten: de lastechniek elektrode, TIG en MIG/MAG.

Een elektrode lasapparaat werkt met bekleedde elektroden. Uniek voor deze methode is dat je geen gas nodig hebt om te lassen en zodoende in de buitenlucht kunt werken. Werk je met een TIG lasapparaat, dan heb je naast het apparaat zelf ook een wolfraam-elektrode en lasstaven nodig. De derde soort is het MIG/MAG-lasapparaat, waarbij je werkt met een draadspoel en beschermgas.

Daarnaast verschilt de inschakelduur per lasapparaat. Dit vertelt je hoe intensief het apparaat gebruikt kan worden. De inschakelduur wordt uitgedrukt in een amperage, waaraan je afleest hoe groot het gebruikte vermogen is. Reken je met een amperage van 60%, dan gaat het om vermogen gedurende 6 minuten, voordat het apparaat een pauze neemt om af te koelen.

Als een lasapparaat bijvoorbeeld een inschakelduur van 110 A bij 60%, dan kun je 6 minuten lang met 110 Ampère lassen voordat het apparaat zichzelf tijdelijk uitschakelt.

Wat is een inverter-lasapparaat?

hide product content

De meeste lasapparaten die je tegenwoordig op de markt vindt zijn uitgerust met de inverter techniek. Het gaat hier om een gemoderniseerde stroombron gebaseerd op de mogelijkheden die hedendaagse technologie ons biedt. Deze laatste update binnen de lastechniek resulteert hierdoor in efficiënter stroomverbruik ten opzichte van voorgaande technologieën.

Wat is een MIG-lasapparaat?

hide product content

Een MIG-lasapparaat is een systeem dat werkt met Metal Inert Gas als beschermgas. Met een zo'n lasapparaat werk je relatief snel, waardoor het apparaat geliefd is voor professioneel gebruik. Er zijn ook MIG-lasapparaten voor de thuisklusser te vinden.

Gebruik je een MIG-lasapparaat, dan plaats je de draadspoel voordat je begint. Vervolgens stel je een snelheid in en zorgt het apparaat ervoor dat de lasdraad constant en automatisch op die snelheid blijft werken. Je hoeft minder handmatig te regelen, wat het MIG lasapparaat een efficiënte lasmethode maakt.

Welke zekering heb ik nodig voor een lasapparaat?

hide product content

Een lasapparaat kan nogal wat van het stroomnetwerk vragen, dus is het belangrijk om de juiste zekering te gebruiken. Werk ten eerste altijd met zo min mogelijk andere aansluitingen op dezelfde stroomgroep als het lasapparaat om overbelasting te voorkomen.

Wat de zekering betreft is het verstandig om een trage variant te kiezen. Deze zekeringen zijn erg weerbaar tegen overbelasting van korte duur, zoals een piek wanneer je een apparaat opstart.

Waar let je op als je een lasapparaat koopt?

hide product content

Het beste lasapparaat voor jou past bij de klussen die je meestal uitvoert. Dat hangt dus af van een aantal eigenschappen van het apparaat. De eerste keuze waar je voor komt te staan is de lastechniek.

MIG-lasapparaten werken bijvoorbeeld erg snel en zijn op veel materialen toe te passen, maar kun je niet buiten gebruiken. Ook valt deze techniek in een hogere prijsklasse. Met een elektrode-lasapparaat kun je wel buiten werken. De methode is gemiddeld ook een stuk goedkoper. Houd er wel rekening mee dat deze apparaten trager zijn en grof afwerken.

Om gedetailleerd en netjes afgewerkt laswerk uit te voeren, is het TIG-lasapparaat erg geschikt. Je gaat met dit apparaat gecontroleerd te werk en hebt weinig last van spetters en vonken. Om hier correct mee te werken, heb je wel wat ervaring nodig: het is een gecompliceerde techniek die gemiddeld ook aardig wat tijd kost.

Wil je het laswerk een mooie, verfijnde afwerkingen kunnen geven, ga dan op zoek naar een lasapparaat met pulse functie. Met deze functie kun je pulserend lassen, waardoor het materiaal niet vervormt en je minder last hebt van spetters. Met de pulse functie verklein je de kans op bindingsfouten en behaal je makkelijker mooi afgewerkt laswerk.

Een andere functie die het lassen makkelijker maakt is de synergic functie. Met één knop stel je de dikte van het materiaal in, en de synergic functie van het apparaat regelt de rest van de instellingen in de parameters voor je. Je kunt vaak zelfs lasprogramma's opslaan, wat erg handig is als je vaak met hetzelfde materiaal werkt of een bepaalde klus herhaalt.

Hoe komt deze leuke Lasapparaat reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Lasapparaat ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Lasapparaats, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Lasapparaats die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Lasapparaats het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Lasapparaats stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan Lasapparaats

De beste Lasapparaats in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De WEM1042 is een compact 230V lasapparaat van FERM met een maximale lasstroom van 100 Ampère. Het lasapparaat is voorzien van ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging met controlelamp, zodat het geen probleem is hem zwaar en langdurig te gebruiken. De belangrijkste specificaties van het FERM gereedschap: • Aansluitspanning: 230 V • Ontsteekspanning: 48 V • Lasvermogen: 40 – 100 A • Elektrodendikte: 1.6 – 2.5 mm • Ventilatorkoeling • Thermische overhittingsbeveiliging Wat zit er in de verpakking? • FERM WEM1042 Lasapparaat • Borstel • Lasbikhamer • Laskap Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

1. FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting beveiliging, instelbare lasstroom - incl. laskap, bikhamer en borstel


Product informatiePlus or Show more

Dit compacte lasapparaat is ideaal voor mobiel gebruik en is geschikt voor zowel elektrodelassen als TIG-lassen met een beschermgas. Het is duurzaam en gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als professionals. Het heeft een krachtige HF-ontsteking en de continu instelbare lasstroom in een bereik van 10 tot 200 A om aan uw behoeften te voldoen. De ingebouwde oververhittingsbeveiliging zorgt voor veilig werken. Specificaties: HF-ontsteking lasstroom: 10-200 A. inschakelduur 60% onbelast verlies 60W effectiviteit 80% vermogensfactor 0.93 isolatieklasse H afmeting 465 x 255 x 330 mm Inhoud: 1 x lasapparaat (200 A, 230 Volt) 1 x TIG-toorts (kabellengte: 4 m) 1 x elektrodehouder (kabellengte: 2 m) 1 x aardklem (kabellengte: 1,5 m) 1 x lasschild 1 x hamer en slakkenborstel

2. Borg lasapparaat MMA / TIG 200 Ampere


Product informatiePlus or Show more

Gude SG120 las apparaat voor het lassen van ijzer en staal tot een maximale dikte van 5 mm, waarbij u gebruik maakt van met gas gevuld lasdraad. Eenvoudig te bedienen, dus geschikt voor doe-het- zelvers. Mede dankzij het lage gewicht ideaal voor mobiel gebruik. TOEPASSINGEN: -MIG lassen met gevuld lasdraad (dus zonder gasfles) -MIG lassen tot een materiaaldikte van 5 mm -Veel gebruikt voor plaatwerk / restauratiewerk -Geschikt voor ijzer en laaggelegeerde staalsoorten HET LASAPPARAAT WORDT GELEVERD + ÉÉN SPOEL 0,25 KG VULDRAAD TECHNISCHE GEGEVENS: Aansluitspanning: 230 Volt Thermische overbelasting beveiliging Ventilator voor betere koeling Instelling: 45 - 90 Ampère Inschakelduur: 10% - 90 A Inschakelduur: 60% - 45 A Zekering: 16 Ampère Openklemspanning: 31 Volt Geschikt voor materiaaldikte: 1.5 - 5 mm Geschikt voor gevuld lasdraad van 0.9 mm kleine spoelen Regelbare draad doorvoer Bescherming: IP 21 S Gewicht: 14 kg INCLUSIEF: Lastoorts MIG Slangenpakket 2,3 meter Massakabel + klem Laskap Draadborstel TÜV G.S. en CE keurmerk ÉÉN SPOEL 0,25 KG VULDRAAD

3. Güde SG 120 A Vuldraad lasapparaat MIG


Product informatiePlus or Show more

Het nieuwe moderne lassen, door RoyalKraft Line, is vervaardigd met de nieuwste technologie, Electroflux biedt professionele resultaten en is zelfs ideaal voor beginners, De lasboog wordt gevormd tussen het te lassen materiaal en de lasdraad en wordt door het laspistool gevoerd, Het netsnoer wordt mechanisch aangedreven door de kabelinvoer, Het lassen wordt op een hoog niveau vervaardigd voor superieure sterkte en duurzaamheid, terwijl de invertertechnologie een hoog vermogen van 220 V mogelijk maakt, Het is compact en lichtgewicht ontwerp met volledig instelbare vermogensregeling en kabeltoerentalregeling en draaghandvat zodat u het gemakkelijk kunt dragen en gebruik het op elke locatie, Het pakket bevat:Het lassen, Aardingskabel, Lasmasker, Staalborstel, Lastoorts, Minikabel (draad)Features:Maximaal DC-uitgangsvermogen: 105 - 15%, Turboventilator (gekoeld), Vereist draadkabel (inbegrepen), Vermogen: 220 V, Aanpassingsposities: 4, Isolerende categorie: H, Beschermingstype: IP21, Stroomvoorziening: 50 / 60Hz, Afmetingen: 34 x 18, 2 x 29 cm, Maximaal opgenomen vermogen: 3,6 KVA, Lasdraaddiameter: 0,8 - 0,9, DC-uitgangsvermogen: 50 - 150 A, Gewicht: 16,5 Kg

4. Royalkraft Line MIG150; Lasapparaat


Product informatiePlus or Show more

Krachtige magneet. Houdt werkstukken in een 45°, 90° of 135° hoek vast. Houdt het werkstuk stevig op zijn plaats. Maakt onbeperkt gebruik van handen mogelijk voor nauwkeurig en nauwkeurig werk. Te gebruiken voor laswerk, soldeerwerk, samenstelling en pijpinstallatie Kenmerken: Hoek: 45°, 90°, 135° Capaciteit - gewicht: 13 kg Afwerking: Geëmailleerd Gewicht: 0,625 kg Inhoud verpakking: 1 x lasmagneet, 100 mm

5. Silverline Lasmagneet - 100mm


Product informatiePlus or Show more

Royalcraft Line IGBT-N350; Lasinrichting 300A De volgende accessoires worden met het apparaat verkregen: lasmasker kabels (gewichtskabel en natuurlijk kabel met elektrodeklem) staalborstel met lashamer Specificaties: voeding: 220v ± 15% arbeidsfactor: 0,73 elektriciteitsverbruik: 6. 0kva maximale stroomsterkte: 250A stroombereik: 20-250 werkcyclus: 80% Isolatieklasse: h type beveiliging: ip21 nettogewicht: 5 kg

6. Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat


Product informatiePlus or Show more

Of je nu een reparatie aan uw fiets of auto wilt uitvoeren, of zelf een stalen meubelstuk wilt maken: het Kibani® lasapparaat TIG/MMA is de juiste machine voor bijna elke klus. Met het Kibani® lasapparaat TIG/MMA kun je moeiteloos alle metalen (behalve aluminium) lassen. Het apparaat heeft een ampèrebereik van 10/20 tot 160/200A, waardoor je zowel dunne als dikkere materialen kunt lassen. Voor jouw gemak is het lasapparaat TIG/MMA uitgerust met een HF-ontsteking. Daarmee wordt de kans sterk verkleind dat de elektrode bij het aanzetten van het lasapparaat aan het werkstuk vastplakt. De combinatie van hoogwaardige kwaliteit en eenvoudige bediening maakt dat dit 2-in-1-lasapparaat uitermate geschikt is voor zowel de hobbyist als de professional. Veelzijdig lasapparaat voor diverse doeleinden en materialen Met het Kibani lasapparaat TIG/MMA 200A kun je zowel MMA als TIG lassen. MMA lassen (elektrodelassen) is vrij eenvoudig. Het Kibani® lasapparaat TIG/MMA kan gebruikt worden met diverse laselektroden. Welke laselektroden je precies nodig hebt, hangt af van het materiaal dat je wilt lassen. TIG lassen vereist enige oefening maar creëert zeer nette en duurzame lasnaden. Bovendien is TIG lassen zeer schoon: je zult merken dat er tijdens het lassen geen spatten en nauwelijks dampen vrijkomen. Voor TIG lassen heb je wolfraamelektroden en een Argon-gasfles nodig; deze worden niet meegeleverd. Standaard geleverd met praktische accessoires Bij het lasapparaat krijg je een slakbeitel en -borstel, zodat je het MMA-laswerk netjes kunt afwerken. Daarnaast wordt standaard meegeleverd: een elektrodehouder, aardeklem, TIG-slang, opbergtas, laskap, 3 spantangen, 2 toortskappen en 3 gascups. Het Kibani® lasapparaat TIG/MMA wordt geleverd met een uitgebreide handleiding. Hierin worden de verschillende toepassingen en werkwijzen nauwkeurig uitgelegd. Wanneer je niet bekend bent met de werking van een lasapparaat is het echter verstandig hiervoor eerst een cursus te volgen. Tip! Denk om je eigen veiligheid en bestel direct een paar lashandschoenen, of één van onze laskappen mee. Accessoires: Aardklem met kabel (1st.) Elektrodehouder met kabel (1st.) TIG-toorts met gasslang en kabel (1st.) Spantanghouder (1st.) Spantang (3st.) Gascup (3st.) Toortskap (2st.) Borstel/beitel (1st.) Laskap (1st.) Schouderband (1st.) Tasje voor accessoires (1st.) Handleiding (1st.) ..

7. Kibani Elektrisch Lasapparaat – Tot 200A – TIG/MMA Uitgerust Met HF-Ontsteking – Incl. Laskap, Beitel & Opbergtas


Product informatiePlus or Show more

Met deze lasgereedschap wagen bergt u al het benodigde gereedschap wat tijdens het lassen wordt gebruikt veilig en overzichtelijk op. De trolley is uitgerust met twee zwenkwielen en twee vaste wielen, zodat u ook wanneer de lasgereedschap wagen zwaar beladen is, uiterst mobiel is. De trolley is samengesteld uit solide staal, wat garant staat voor duurzaamheid en een lange levensduur. Materiaal: staal Kleur: zwart Maximaal belastbaar gewicht: 40 kg Netto gewicht: 11 kg Zwenkwielen 2 (3”) Vaste wielen: 2 (8”) Inclusief 2 metalen kettingen voor gas cilinders Totale afmetingen: 702 x 390 x 730 mm (l x b x h) Afmetingen bovenste plank: 450 x 280 mm (l x b) Afmetingen middelste plank: 380 x 280 mm (l x b) Afmetingen onderste plank: 690 x 290 mm (l x b)

8. vidaXL Lasgereedschap wagen 3 planken zwart


Product informatiePlus or Show more

De Stanley Rutiel Elektrode is de meest toegepaste elektrode en is geschikt voor alle MMA Eelektroden Lasapparaten en Inverter Lasapparaten. Deze assortimentsverpakking bevat: 50 stuks van 2 mm 50 stuks van 2,5 mm 30 st. 3,25 mm x 300

9. Stanley Elektroden Rutiel - Trio Verpakking - 130 Stuks


Product informatiePlus or Show more

STAHLWERK MIG 135 M IGBT - compacte MIG MAG-omvormer voor inert gas met 135 Ampere, geschikt voor gevulde draad, ARC / MMA-modus. Met 7 jaar garantie. Apparaatfuncties en componenten MIG / MAG - Metaalbooggaslassen met gelijkstroom (DC). U kunt lassen met inactieve / inerte (MIG, bijv. Argon) of actieve (MAG, bijv. CO2) gassen. Gas en lasdraad komen uit een toortskop en zorgen ervoor dat het werk met slechts één hand kan worden uitgevoerd. 2-in-1 gecombineerd apparaat MIG / MAG- en MMA-lassen tot 135 A. IGBT-technologie De nieuwste transistortechnologie maakt het hoogste vermogen en een inschakelduur van 40% op vol vermogen mogelijk. Geen transformator, geen MOSFET, moderne IGBT. Licht en compact ontwerp Met een gewicht van slechts 6,0 kg en afmetingen van 340 x 145 x 265 mm is het apparaat ideaal voor laswerk waar dan ook. Innovatieve IGBT-transistors besparen ruimte en gewicht in vergelijking met de oude MOSFET-technologie. Geen zware lasten! Hoogfrequente ontsteking - maakt contactloze ontsteking mogelijk en zorgt voor een veel beter lasresultaat. Apparaatfuncties en voordelen Hoogste efficiëntie en prestaties Eenfasige stroom (230 V) voorziet het apparaat van stroom en maakt een uitgangsvermogen van echte 135 ampère mogelijk. Slimme koeling en oververhittingsbeveiliging Moderne technologie, ingebouwde oververhittingsbeveiliging en krachtige koeling zorgen voor maximale prestaties. Flux gevulde draad Al onze apparaten kunnen worden gebruikt met gevulde draad. Hierdoor is lassen zonder beschermgas mogelijk. Automatische draadaanvoer De draadaanvoersnelheid wordt automatisch geregeld door de ingestelde lasstroom. Voltage Variabele spanningsregeling om het inbranden en afbranden van de draad handmatig aan te passen, zodat rekening kan worden gehouden met de verschillende eigenschappen van verschillende materialen. Draadspoel Algemeen verkrijgbare draadrollen van 1 kg kunnen hier worden verwerkt. De spoel is geschikt voor spoelen van 16 mm. Draadhaspel Verschillende draaddiktes kunnen worden gebruikt door eenvoudig de aandrijfrol te veranderen van 0,6 mm naar 0,8 mm. MMA / elektrode-lassen Is een universeel lasproces. Er is geen beschermgas nodig en daarom overal flexibel inzetbaar. Technische gegevens Uitgangsstroom 30-135 A Inschakelduur 40% bij 135 A / 100% bij 82 A Beschermingsgraad IP21 Isolatieklasse F Voeding 230 V AC (+ -15%) / 1 ~ (eenfasig) Frequentie 50/60 Hz Maximaal opgenomen vermogen 24,4 A Werkelijk opgenomen vermogen 13,4 A Gewicht 6,0 kg Afmetingen lxbxh (mm) 340 x 145 x 265 Netaansluiting SchuKo-Bauart CEE 7/7 Normen IEC 60974-1; CE Leveringsomvang Het lasapparaat STAHLWERK MIG MAG 135 M. Professioneel MIG slangenpakket "AK-15" / 2 meter. Dit is permanent op het apparaat geïnstalleerd. AK-15 MIG / MAG-slangenpakket dat permanent op het lasapparaat is geïnstalleerd. Optimaal las- en ontstekingsgedrag tot 200 A. Een 3-delige set slijtdelen voor onmiddellijke start wordt meegeleverd. MIG-accessoireset 3-delig (reeds voorgemonteerd op de MIG / MAG-toorts): - 1 × gasmondstuk - 1 × gaskophouder - 1 × contactpunt Lassen beschermend schild 0,5 kg gevulde draadspoel 0,8 mm Aardingskabel 5 meter. Robuuste aardingsklem met moderne 9 mm aansluiting en 25 mm² kabeldoorsnede. Beste geleiding door koperen kabels van hoge kwaliteit. Elektrodehouder 5 meter. Robuuste elektrodehouder met moderne 9 mm aansluiting en 25 mm² kabeldoorsnede. Beste geleiding door koperen kabels van hoge kwaliteit. Verschillende hoeken voor staafelektroden mogelijk. Slakhamer Staalborstel Gasslang met snelkoppeling 5 meter.

10. Stahlwerk MIG MAG lasmachine | MIG 135 M IGBT


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Lasapparaats


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lasapparaats. Er zijn immers 189 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Lasapparaat kopen.