Bestenu

Beste lasapparaten - dec. 2022

Met meer dan 680 lasapparaten op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste lasapparaten in een handige lijst
01Score: 9.9
Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat
Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie
200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
WIDMANN WM300 Lasapparaat: Lassen Semi-Automatische Omvormer MIG 300
WIDMANN WM300 Lasapparaat: Lassen Semi-Automatische Omvormer MIG 300
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Borg lasapparaat MMA
Borg lasapparaat MMA
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.6
Lasapparaat Robust MIG LARB-M-130
Lasapparaat Robust MIG LARB-M-130
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.4
FERM Lasapparaat
FERM Lasapparaat
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Red
Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Red
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Güde SG 120 A Vuldraad lasapparaat MIG
Güde SG 120 A Vuldraad lasapparaat MIG
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Black
Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Black
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.3
Widmann MIG/TIG/MMA-160: 3 in 1 Synergic Inverter Welding Machine
Widmann MIG/TIG/MMA-160: 3 in 1 Synergic Inverter Welding Machine
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Lasapparaat Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Om laswerk te verrichten heb je een geschikt apparaat nodig. Daar komen nogal wat factoren bij kijken, en daarom lees je in deze koopgids hoe je het beste lasapparaat kiest.

Welke soorten lasapparaten zijn er?

Lasapparaten kun je op basis van verschillende eigenschappen van elkaar onderscheiden. Het grootste verschil zit in de manier waarop het apparaat werkt. Je komt uit op 3 soorten lasapparaten: de lastechniek elektrode, TIG en MIG/MAG.

Een elektrode lasapparaat werkt met bekleedde elektroden. Uniek voor deze methode is dat je geen gas nodig hebt om te lassen en zodoende in de buitenlucht kunt werken. Werk je met een TIG lasapparaat, dan heb je naast het apparaat zelf ook een wolfraam-elektrode en lasstaven nodig. De derde soort is het MIG/MAG-lasapparaat, waarbij je werkt met een draadspoel en beschermgas.

Daarnaast verschilt de inschakelduur per lasapparaat. Dit vertelt je hoe intensief het apparaat gebruikt kan worden. De inschakelduur wordt uitgedrukt in een amperage, waaraan je afleest hoe groot het gebruikte vermogen is. Reken je met een amperage van 60%, dan gaat het om vermogen gedurende 6 minuten, voordat het apparaat een pauze neemt om af te koelen.

Als een lasapparaat bijvoorbeeld een inschakelduur van 110 A bij 60%, dan kun je 6 minuten lang met 110 Ampère lassen voordat het apparaat zichzelf tijdelijk uitschakelt.

Wat is een inverter-lasapparaat?

De meeste lasapparaten die je tegenwoordig op de markt vindt zijn uitgerust met de inverter techniek. Het gaat hier om een gemoderniseerde stroombron gebaseerd op de mogelijkheden die hedendaagse technologie ons biedt. Deze laatste update binnen de lastechniek resulteert hierdoor in efficiënter stroomverbruik ten opzichte van voorgaande technologieën.

Wat is een MIG-lasapparaat?

Een MIG-lasapparaat is een systeem dat werkt met Metal Inert Gas als beschermgas. Met een zo'n lasapparaat werk je relatief snel, waardoor het apparaat geliefd is voor professioneel gebruik. Er zijn ook MIG-lasapparaten voor de thuisklusser te vinden.

Gebruik je een MIG-lasapparaat, dan plaats je de draadspoel voordat je begint. Vervolgens stel je een snelheid in en zorgt het apparaat ervoor dat de lasdraad constant en automatisch op die snelheid blijft werken. Je hoeft minder handmatig te regelen, wat het MIG lasapparaat een efficiënte lasmethode maakt.

Welke zekering heb ik nodig voor een lasapparaat?

Een lasapparaat kan nogal wat van het stroomnetwerk vragen, dus is het belangrijk om de juiste zekering te gebruiken. Werk ten eerste altijd met zo min mogelijk andere aansluitingen op dezelfde stroomgroep als het lasapparaat om overbelasting te voorkomen.

Wat de zekering betreft is het verstandig om een trage variant te kiezen. Deze zekeringen zijn erg weerbaar tegen overbelasting van korte duur, zoals een piek wanneer je een apparaat opstart.

Waar let je op als je een lasapparaat koopt?

Het beste lasapparaat voor jou past bij de klussen die je meestal uitvoert. Dat hangt dus af van een aantal eigenschappen van het apparaat. De eerste keuze waar je voor komt te staan is de lastechniek.

MIG-lasapparaten werken bijvoorbeeld erg snel en zijn op veel materialen toe te passen, maar kun je niet buiten gebruiken. Ook valt deze techniek in een hogere prijsklasse. Met een elektrode-lasapparaat kun je wel buiten werken. De methode is gemiddeld ook een stuk goedkoper. Houd er wel rekening mee dat deze apparaten trager zijn en grof afwerken.

Om gedetailleerd en netjes afgewerkt laswerk uit te voeren, is het TIG-lasapparaat erg geschikt. Je gaat met dit apparaat gecontroleerd te werk en hebt weinig last van spetters en vonken. Om hier correct mee te werken, heb je wel wat ervaring nodig: het is een gecompliceerde techniek die gemiddeld ook aardig wat tijd kost.

Wil je het laswerk een mooie, verfijnde afwerkingen kunnen geven, ga dan op zoek naar een lasapparaat met pulse functie. Met deze functie kun je pulserend lassen, waardoor het materiaal niet vervormt en je minder last hebt van spetters. Met de pulse functie verklein je de kans op bindingsfouten en behaal je makkelijker mooi afgewerkt laswerk.

Een andere functie die het lassen makkelijker maakt is de synergic functie. Met één knop stel je de dikte van het materiaal in, en de synergic functie van het apparaat regelt de rest van de instellingen in de parameters voor je. Je kunt vaak zelfs lasprogramma's opslaan, wat erg handig is als je vaak met hetzelfde materiaal werkt of een bepaalde klus herhaalt.

hero illustration

Hoe komt deze leuke lasapparaat reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste lasapparaat ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over lasapparaten, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle lasapparaten die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke lasapparaten het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van lasapparaten stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste lasapparaten in een handige lijst

1 - Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Royalcraft Line IGBT-N350; Lasinrichting 300A De volgende accessoires worden met het apparaat verkregen: lasmasker kabels (gewichtskabel en natuurlijk kabel met elektrodeklem) staalborstel met lashamer Specificaties: voeding: 220v ± 15% arbeidsfactor: 0,73 elektriciteitsverbruik: 6. 0kva maximale stroomsterkte: 250A stroombereik: 20-250 werkcyclus: 80% Isolatieklasse: h type beveiliging: ip21 nettogewicht: 5 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie

Loading..
Ga naar laagste prjis

Productomschrijving De 200 ARC lasinverter is een volautomatisch lasapparaat voor booglassen met beklede elektrodes. Met volautomatisch bedoelen we in dit geval dat de aanloopspanning en uitloopspanning automatisch het juiste verloop hebben. Elektrode lasinverter die makkelijk start en stopt. De lasinverter meet continu de stroom die door de elektrode loopt en “voelt” daardoor wanneer de elektrode van de las afgetrokken wordt en zal dan de uitloop spanningscurve gaan doorlopen. Voor het lassen en tijdens de eerste seconden van het lassen, wordt de spanning verhoogd waardoor het lasprocess makkelijker gestart wordt. Hierna zal de transitie worden gemaakt naar een lagere spanning en een hoge constante stroom. IGBT technologie voor slimme stroom regeling. De IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) technologie houdt in dat het regelen van de stroomsterkte geschiedt met een halfgeleider. Deze halfgeleider is in staat om de stroom heel snel pulserend aan en uit te schakelen (PWM), waardoor de stroomsterkte als het ware “gedoseerd” kan worden. Met deze techniek zijn dus ook tijdens het lassen snelle aanpassingen van de stroomsterkte mogelijk geworden. Zo kan er tijdens het lasproces op basis van metingen, de stroom dusdanig worden bijgestuurd dat het lasproces daardoor soepel blijft verlopen. Lasinverter met een enkele draaiknop. Met de draaiknop op het bedieningspaneel kan de gewenste lasstroom worden ingesteld. De inverter geeft op het digitale display aan wat de geschikte diameter van de elektrode is bij de ingestelde stroomsterkte. Tijdens het lassen wordt met een pijltje op het display aangegeven wanneer de start- en eind stroomcurve doorlopen wordt. Deze zeer compacte lasinverter is door zijn Smart technologie zeer geschikt voor de minder ervaren elektrode lasser die wil gaan lassen met elektrodes tot een diameter van 5 mm. Natuurlijk zal ook een professional genieten van het stukje regeltechniek van deze inverter, dat het lassen met deze 200 ARC erg gemakkelijk maakt. Technische Gegevens Amperage min-max 30 - 200. Netspanning 230 Volt. Open spanning 70 Volt. Uitgangsspanning 28 Volt. Inschakelduur bij 200A 60 %. Inschakelduur bij 155A 100 % Efficiëntie 80 %. Isolatiesklasse F. Behuizingsbeschermingsklasse IP21. Gewicht 4,64 Kg. Afmetingen 305 x 164 x 258 mm. Leveringsomvang Antistick. Hotstart. Elektrodetang. Aardingsklem. Digitaal display. Voorzien van IGBT Technologie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - WIDMANN WM300 Lasapparaat: Lassen Semi-Automatische Omvormer MIG 300

Loading..
Ga naar laagste prjis

Lasser semi-automatisch met ventilatorkoeling met thermische beveiliging, uitgerust met snelheidsregelaar. Levert een vergevingsgezinde boog, uitstekende uit-positie boogactie, lage spatten en een breed spanningsbereik. Uitstekend geschikt voor thuisprojecten en verschillende reparaties, perfect voor autowinkels, boerderijen en kleine laswinkels. Het display biedt voorinstellingen voor extra precisie en controle. Kenmerken: Draagbare MIG 300 IGBT-invertertechnologie Oververhitting / overbelasting / overspanningsbeveiliging Geschikt voor roestvrij staal, aluminiumdraad argondraad, gevulde draad Luchtkoeling Ventilatie Draadtoevoerregeling Lichtgewicht Specificaties: Voedingsspanning (V): 1 fase AC220V ± 15% Frequentie: 50 / 60Hz Nominale ingangsstroom: 5.1KVA Onbelaste spanning: 62V Uitgangsstroom (A): 20-100 Nominale uitgangsspanning: 23V Krachtbereik (A): n.v.t. Inschakelduur: 80% Onbelast verlies (W): nvt Efficiëntie: 85% Vermogensfactor: 0,73 Isolatiekwaliteit: F Beschermingsgraad behuizing: IP21S Gewicht: 12 kg Afmetingen: 420 mm x 280 mm x 330 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Borg lasapparaat MMA

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit compacte lasapparaat is ideaal voor mobiel gebruik en is geschikt voor zowel elektrodelassen als TIG-lassen met een beschermgas. Het is duurzaam en gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als professionals. Het heeft een krachtige HF-ontsteking en de continu instelbare lasstroom in een bereik van 10 tot 200 A om aan uw behoeften te voldoen. De ingebouwde oververhittingsbeveiliging zorgt voor veilig werken. Specificaties: HF-ontsteking lasstroom: 10-200 A. inschakelduur 60% onbelast verlies 60W effectiviteit 80% vermogensfactor 0.93 isolatieklasse H afmeting 465 x 255 x 330 mm Inhoud van het pakket : 1 x lasapparaat (200 A, 230 Volt) 1 x TIG-toorts (kabellengte: 4 m) 1 x elektrodehouder (kabellengte: 2 m) 1 x aardklem (kabellengte: 1,5 m) 1 x lasschild 1 x hamer en slakkenborstel TIG lassen vereist enige oefening maar creëert zeer nette en duurzame lasnaden. Bovendien is TIG lassen zeer schoon: je zult merken dat er tijdens het lassen geen spatten en nauwelijks dampen vrijkomen. Voor TIG lassen heb je wolfraamelektroden en een Argon-gasfles nodig; deze worden niet meegeleverd. Standaard geleverd met praktische accessoires

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Lasapparaat Robust MIG LARB-M-130

Loading..
Ga naar laagste prjis

De LARB-M-130 van Robust is een lasapparaat dat door iedereen makkelijk te bedienen is en dat werkt op 230V. Het heeft een lasvermogen van 50 tot 120 ampère. Het lasapparaat werkt op gevulde lasdraad van 0,6mm - 0,8mm. Door de gebruikte lasdraad en de juiste plaatdikte in te stellen bepaalt het lasapparaat zelf de juiste draadsnelheid en stroomtoevoer om zo de ideale combinatie te maken voor jouw toepassing. Er wordt standaard een laskap en een borstel meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - FERM Lasapparaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

De WEM1035 is een krachtig Elektrisch Lasapparaat van FERM dat door de ventilatorkoeling geschikt is voor zwaar en langdurig gebruik. Het lasapparaat is inclusief: Laskap Lasbikhamer/borstel Lasinstructiekaart Overige voordelen van het WEM1035 Lasapparaat: Geschikt voor onder 230V~ of 400V~, 230V (Inclusief stekker) Thermische oververhittingsbeveiliging met controlelamp Aardklem en elektrodehouder voor gemonteerd Geschikt voor elektrodes tussen 2,0 en 4,0 mm Stroomindicator toont de juiste lasstroom voor het type elektrode 2 jaar garantie! Over het merk FERM: FERM is een gerenommeerd gereedschapsmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1965 ontwerpt en ontwikkelt FERM hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Door jarenlange ervaring weten zij exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn. Dit resulteert in een veelzijdig aanbod met eigen ontwerp waarbij kwaliteit, performance, en ergonomisch design voorop staan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Red

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voorzien zijn van: Sterk voor schokken en draaien na reparatie. Roestvrijstalen nietje zal niet roesten. Golvend nietjesontwerp voor maximale belasting. Snelle en gemakkelijke bediening. Geen opleiding vereist. Leer te gebruiken in seconden. Ergonomisch ontworpen om in de handpalmen te passen. Snel en eenvoudig nieten in de kunststoffen. De leuke manier voor het repareren van de meeste moderne producten die van kunststof zijn gemaakt. Specificaties: Materiaal: ABS Ingangsstroom: 0,5A. Uitgangsspanning: 0-50V Uitgangsstroom: 0-15A Uitgangsvermogen: 0-50W Beveiliging tegen oververhitting. Machinegrootte: 225 * 155 * 40 mm / 8. * * 6,1 * 1,6 inch. Kabellengte voedingskern: 1,30 m (4,3 ft). Gewicht: 498g/1.10lb Pakketgrootte: 285 * 195 * 45 mm/11,2 * 7,7 * 1,8 inch; Pakket gewicht: 922g/2.03lb Paklijst: 1 * Kunststof lasmachine 50 * plat nietje 50 * Buitenhoeknietje 50 * Binnenhoeknietje 50 * golven nietje 1 * Draagdoos: 1 * Engelse instructies:

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Güde SG 120 A Vuldraad lasapparaat MIG

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gude SG120 las apparaat voor het lassen van ijzer en staal tot een maximale dikte van 5 mm, waarbij u gebruik maakt van met gas gevuld lasdraad. Eenvoudig te bedienen, dus geschikt voor doe-het- zelvers. Mede dankzij het lage gewicht ideaal voor mobiel gebruik. TOEPASSINGEN: -MIG lassen met gevuld lasdraad (dus zonder gasfles) -MIG lassen tot een materiaaldikte van 5 mm -Veel gebruikt voor plaatwerk / restauratiewerk -Geschikt voor ijzer en laaggelegeerde staalsoorten HET LASAPPARAAT WORDT GELEVERD + ÉÉN SPOEL 0,25 KG VULDRAAD TECHNISCHE GEGEVENS: Aansluitspanning: 230 Volt Thermische overbelasting beveiliging Ventilator voor betere koeling Instelling: 45 - 90 Ampère Inschakelduur: 10% - 90 A Inschakelduur: 60% - 45 A Zekering: 16 Ampère Openklemspanning: 31 Volt Geschikt voor materiaaldikte: 1.5 - 5 mm Geschikt voor gevuld lasdraad van 0.9 mm kleine spoelen Regelbare draad doorvoer Bescherming: IP 21 S Gewicht: 14 kg INCLUSIEF: Lastoorts MIG Slangenpakket 2,3 meter Massakabel + klem Laskap Draadborstel TÜV G.S. en CE keurmerk ÉÉN SPOEL 0,25 KG VULDRAAD

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Lasapparaten-Professionele Kunststof Lassers Hot Nietmachines Machine-Black

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voorzien zijn van: Sterk voor schokken en draaien na reparatie. Roestvrijstalen nietje zal niet roesten. Golvend nietjesontwerp voor maximale belasting. Snelle en gemakkelijke bediening. Geen opleiding vereist. Leer te gebruiken in seconden. Ergonomisch ontworpen om in de handpalmen te passen. Snel en eenvoudig nieten in de kunststoffen. De leuke manier voor het repareren van de meeste moderne producten die van kunststof zijn gemaakt. Specificaties: Materiaal: ABS Ingangsstroom: 0,5A. Uitgangsspanning: 0-50V Uitgangsstroom: 0-15A Uitgangsvermogen: 0-50W Beveiliging tegen oververhitting. Machinegrootte: 225 * 155 * 40 mm / 8. * * 6,1 * 1,6 inch. Kabellengte voedingskern: 1,30 m (4,3 ft). Gewicht: 498g/1.10lb Pakketgrootte: 285 * 195 * 45 mm/11,2 * 7,7 * 1,8 inch; Pakket gewicht: 922g/2.03lb Paklijst: 1 * Kunststof lasmachine 50 * plat nietje 50 * Buitenhoeknietje 50 * Binnenhoeknietje 50 * golven nietje 1 * Draagdoos 1 * Engelse instructies

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Widmann MIG/TIG/MMA-160: 3 in 1 Synergic Inverter Welding Machine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Widmann MIG/TIG/MMA-160: 3 in 1 Synergic Inverter Welding Machine Functies: Portable MIG/MMA/LIFT TIG 3 IN 1 Welder IGBT-inverter-technologie Gas/gasloze MIG-bewerking Over Warmte/Over Load/Over Voltage Bescherming LIFT TIG Functie Geschikt voor staal roestvrij draad, Aluminium Draad, Argon Draad, Flux Cored Wire, Rutile Electrode Luchtkoeling ventilatie Draadvoercontrole Lichtgewicht Portable Gas/No Gas Welder met ventilatorkoeling met thermische beveiliging, uitgerust met snelheidsregelaar. Levert een vergevende boog, een uitstekende buiten positie boog actie, lage spatter en een breed spanningsbereik. Op het scherm kunnen presets worden ingesteld voor extra precisie en controle. Uitstekend voor thuisprojecten en diverse reparaties, ideaal voor autowinkels, boerderijen, en kleine laswinkels. Specificaties: Voedingsspanning: 1HP 230V, 50Hz Functie: MIG, MMA/LIFT TIG Max. Ingangsvermogen: 5.4 KVA Efficiëntie: 85% Energiefactor: 0.7 Max. No-Load Voltage: 65V MIG Output Bereik: 30A/15.5V-160A/22V MMA/LIFT TIG Output Range: 30A/21.2V160A/26.4V MIG Rated Duty Cycle: 35% bij 160A, 60% bij 120A, 100% bij 95A MMA/LIFT TIG Nominaal Duty Cycle: 35% bij 160A, 60% bij 120A, 100% bij 95A MIG Welding Wire Diameter: 0.61.0mm MMA/LIFT TIG Bruikbare Elektrode Grootte: 1.6-3.2mm Draad Voersnelheid: 2-15m/min Isolatie Grade: F Bescherming woningbescherming/Isolatie: IP21S

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lasapparaten. Er zijn namelijk 680 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste