Wat is de beste lasapparaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede lasapparaat is een lastige opgave. Wat is de beste lasapparaat van 2023? Na het analyseren van 607 lasapparaten kwam de FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting als beste getest uit onze lasapparaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de lasapparaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lasapparaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame lasapparaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lasapparaten

1Score: 10
FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting
Beste Lasapparaat voor zware materialen
FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting
FERM
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat
Beste Lasapparaat voor dunne materialen
Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat
Kibani
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Borg 4 in 1 Inverter geen kleur
Borg 4 in 1 Inverter geen kleur
Borg
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
STANLEY MIG Lasapparaat 35-95A 230V
STANLEY MIG Lasapparaat 35-95A 230V
STANLEY
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Kibani Elektrisch Lasapparaat Tot 200A
Kibani Elektrisch Lasapparaat Tot 200A
Kibani
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
Rheme Kunststof Lasapparaat Elektrisch Plastic geen kleur
Rheme Kunststof Lasapparaat Elektrisch Plastic geen kleur
Rheme
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Güde 20079 MIG lasapparaat 120A
Güde 20079 MIG lasapparaat 120A
Güde
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
200MAX TIG Smart Welder Inverter
200MAX TIG Smart Welder Inverter
HBM machines
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat
Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat
Royalkraft line
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
200ARC Professionele Smart Welder Inverter
200ARC Professionele Smart Welder Inverter
HBM machines
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lasapparaat Koopgids

Om laswerk te verrichten heb je een geschikt apparaat nodig. Daar komen nogal wat factoren bij kijken, en daarom lees je in deze koopgids hoe je het beste lasapparaat kiest.

Welke soorten lasapparaten zijn er?

Lasapparaten kun je op basis van verschillende eigenschappen van elkaar onderscheiden. Het grootste verschil zit in de manier waarop het apparaat werkt. Je komt uit op 3 soorten lasapparaten: de lastechniek elektrode, TIG en MIG/MAG.

Een elektrode lasapparaat werkt met bekleedde elektroden. Uniek voor deze methode is dat je geen gas nodig hebt om te lassen en zodoende in de buitenlucht kunt werken. Werk je met een TIG lasapparaat, dan heb je naast het apparaat zelf ook een wolfraam-elektrode en lasstaven nodig. De derde soort is het MIG/MAG-lasapparaat, waarbij je werkt met een draadspoel en beschermgas.

Daarnaast verschilt de inschakelduur per lasapparaat. Dit vertelt je hoe intensief het apparaat gebruikt kan worden. De inschakelduur wordt uitgedrukt in een amperage, waaraan je afleest hoe groot het gebruikte vermogen is. Reken je met een amperage van 60%, dan gaat het om vermogen gedurende 6 minuten, voordat het apparaat een pauze neemt om af te koelen.

Als een lasapparaat bijvoorbeeld een inschakelduur van 110 A bij 60%, dan kun je 6 minuten lang met 110 Ampère lassen voordat het apparaat zichzelf tijdelijk uitschakelt.

Wat is een inverter-lasapparaat?

De meeste lasapparaten die je tegenwoordig op de markt vindt zijn uitgerust met de inverter techniek. Het gaat hier om een gemoderniseerde stroombron gebaseerd op de mogelijkheden die hedendaagse technologie ons biedt. Deze laatste update binnen de lastechniek resulteert hierdoor in efficiënter stroomverbruik ten opzichte van voorgaande technologieën.

Wat is een MIG-lasapparaat?

Een MIG-lasapparaat is een systeem dat werkt met Metal Inert Gas als beschermgas. Met een zo'n lasapparaat werk je relatief snel, waardoor het apparaat geliefd is voor professioneel gebruik. Er zijn ook MIG-lasapparaten voor de thuisklusser te vinden.

Gebruik je een MIG-lasapparaat, dan plaats je de draadspoel voordat je begint. Vervolgens stel je een snelheid in en zorgt het apparaat ervoor dat de lasdraad constant en automatisch op die snelheid blijft werken. Je hoeft minder handmatig te regelen, wat het MIG lasapparaat een efficiënte lasmethode maakt.

Welke zekering heb ik nodig voor een lasapparaat?

Een lasapparaat kan nogal wat van het stroomnetwerk vragen, dus is het belangrijk om de juiste zekering te gebruiken. Werk ten eerste altijd met zo min mogelijk andere aansluitingen op dezelfde stroomgroep als het lasapparaat om overbelasting te voorkomen.

Wat de zekering betreft is het verstandig om een trage variant te kiezen. Deze zekeringen zijn erg weerbaar tegen overbelasting van korte duur, zoals een piek wanneer je een apparaat opstart.

Waar let je op als je een lasapparaat koopt?

Het beste lasapparaat voor jou past bij de klussen die je meestal uitvoert. Dat hangt dus af van een aantal eigenschappen van het apparaat. De eerste keuze waar je voor komt te staan is de lastechniek.

MIG-lasapparaten werken bijvoorbeeld erg snel en zijn op veel materialen toe te passen, maar kun je niet buiten gebruiken. Ook valt deze techniek in een hogere prijsklasse. Met een elektrode-lasapparaat kun je wel buiten werken. De methode is gemiddeld ook een stuk goedkoper. Houd er wel rekening mee dat deze apparaten trager zijn en grof afwerken.

Om gedetailleerd en netjes afgewerkt laswerk uit te voeren, is het TIG-lasapparaat erg geschikt. Je gaat met dit apparaat gecontroleerd te werk en hebt weinig last van spetters en vonken. Om hier correct mee te werken, heb je wel wat ervaring nodig: het is een gecompliceerde techniek die gemiddeld ook aardig wat tijd kost.

Wil je het laswerk een mooie, verfijnde afwerkingen kunnen geven, ga dan op zoek naar een lasapparaat met pulse functie. Met deze functie kun je pulserend lassen, waardoor het materiaal niet vervormt en je minder last hebt van spetters. Met de pulse functie verklein je de kans op bindingsfouten en behaal je makkelijker mooi afgewerkt laswerk.

Een andere functie die het lassen makkelijker maakt is de synergic functie. Met één knop stel je de dikte van het materiaal in, en de synergic functie van het apparaat regelt de rest van de instellingen in de parameters voor je. Je kunt vaak zelfs lasprogramma's opslaan, wat erg handig is als je vaak met hetzelfde materiaal werkt of een bepaalde klus herhaalt.

hero illustration

Hoe testen we lasapparaten?

Om de beste lasapparaat te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lasapparaat-test hebben we 607 lasapparaten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze lasapparaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze lasapparaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen lasapparaat-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste lasapparaat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 607 lasapparaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste lasapparaten op een rijtje

1. Beste Lasapparaat voor zware materialen: FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

  • list plusDeze tig lasapparaat heeft een sterke lasspuit met een stroomsterkte van 40-100A.
  • list plusHet heeft een solide ontwerp dat langdurig meegaat.
  • list plusHet is makkelijk in gebruik en geschikt voor iedereen.

Nadelen FERM Elektrisch lasapparaat 40-100A, oververhitting

  • list plusHet heeft een draaiknop om de stroomsterkte te regelen.
  • list plusHet heeft een kleine oververhittingsbescherming.
  • list plusHet heeft geen elektronische lastoorts.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar elektrisch lasapparaat, dan is het FERM WEM1042 Lasapparaat een uitstekende keuze. Dit compacte apparaat heeft een maximale lasstroom van 100 Ampère en is voorzien van ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging met controlelamp. Dit betekent dat je het apparaat zonder problemen langdurig kunt gebruiken, zonder dat het oververhit raakt.

Het lasapparaat heeft een aansluitspanning van 230 V en een ontsteekspanning van 48 V. De elektrodedikte varieert van 1.6 tot 2.5 mm, waardoor je verschillende materialen kunt lassen. Bij de verpakking krijg je ook nog een borstel, een lasbikhamer en een laskap.

Wat dit lasapparaat echt onderscheidt van andere producten is het merk FERM. Dit Nederlandse merk is al sinds 1965 gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van hoogwaardige powertools en accessoires voor de internationale markt. Dankzij de jarenlange ervaring weet FERM exact wat de specifieke behoeften van de gebruiker zijn en dat zie je terug in de kwaliteit, performance en ergonomisch design van hun producten.

Als specialist in Welding Device kan ik zeggen dat dit lasapparaat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het is gemakkelijk in gebruik en biedt voldoende vermogen om verschillende materialen te lassen. Het apparaat is echter vrij zwaar, met een gewicht van 14346 g, waardoor het minder geschikt is om mee te nemen op locatie.

Al met al is het FERM WEM1042 Lasapparaat een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en kwalitatief lasapparaat. Ik ben tevreden over dit product en kan het zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

2. Beste Lasapparaat voor dunne materialen: Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een MIG-lasapparaat dat geschikt is voor verschillende laswerkplaatsen en doe-het-zelf projecten? Dan is het Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat zeker het overwegen waard! Dit apparaat beschikt over een breed scala aan voltage-opties, waardoor je met nog meer precisie kunt lassen. Bovendien biedt het display vooraf ingestelde lasinstellingen, zodat je direct aan de slag kunt.

Wat dit lasapparaat echt onderscheidt van andere apparaten is de IGBT-inverter-technologie, die zorgt voor een mooie boog en weinig spetters tijdens het lassen. Daarnaast is het apparaat draagbaar en beschikt het over verschillende beveiligingsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging, overbelastingsbeveiliging en overspanningsbeveiliging.

Het Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat is geschikt voor het lassen van ijzer tot maximaal 5mm dik en maakt gebruik van met gas gevuld lasdraad. Het is licht van gewicht en wordt geleverd met een spoel (0.25kg) vuldraad. Het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen en is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals MIG-lassen met gevuld lasdraad (dus zonder gasfles), MIG-lassen tot een materiaaldikte van 5 mm en plaatwerk/restauratiewerk.

Wat betreft de specificaties, heeft het lasapparaat een maximaal opgenomen vermogen van 3.6KVA, een stroomfactor van 0.9, een maximaal output voltage zonder lading van 37V, een stroombereik uitgang van 50-120A en een maximaal uitgangsstroom van 105@15%. De lasdraad diameter is 0.8-0.

Al met al is het Kibani Lasapparaat MIG 300 lasapparaat een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig lasapparaat dat gemakkelijk te gebruiken is en goede resultaten oplevert. Het enige nadeel is misschien het gewicht van 14 kg, maar dat is te verwachten van een lasapparaat van deze grootte.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Borg 4 in 1 Inverter geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Met dit Borg Multi lasapparaat kan u verschillende lasfuncties uitvoeren. Waaronder MIG lassen / MAG lassen (vuldraad lassen) / MMA (elektrode ) / TIG ( houder optioneel verkrijgbaar ). Deze combinatie is uitstekend geschikt voor de veeleissende hobbyist die wil Flux lassen (gasgevuld draad) of toch gebruik wil maken van een gasfles. Door de hoge ampere mogelijkheid van 160 ampere bij Co2 lassen kan u tot een dikte van 9 mm lassen. Specificaties: Aansluiting : 230 volt 4,5 kVA Lasstroom : MIG + MAG 30 - 160 Ampere / MMA 20 - 140 Ampere / TIG 20 - 200 Ampere Lasdraad dikte (diameter) : 0,6 / 0,8 / 0,9 / 1,00 mm Elektrode dikte (diamater) 1,6 - 4 mm Lengte slang MIG / MAG: 2 m Lengte Elektrode Houder 2 M Massa Klem : 1,5 M 1 jaar garantie * Met behulp van de stekker onder de mig/mag toorts aansluiting kan u wisselen tussen de plus en min pool. (Bij Flux lassen de - (min) poort / bij massief draad met beschermgas koppelt u de stekker in de + (plus) aansluiting. De Massa Klem komt dan tegengesteld in de + of - aansluiting, afhankelijk welk lasproces u wilt gebruiken.) Het volgende is inbegrepen bij de levering: 1 x Multi Lasapparaat 1 x Mig Toorts ( 2 meter ) 1 x Elektrode Houder ( 2 meter ) 1 x Aarde Klem (1,5 Meter) 1 x Rol (normaal lasdraad) 1 x Rol (flux lasdraad) 1 x Las scherm Let op! : mochten er technische vragen zijn over dit artikel kunt u ons direct bellen op 0184-691919 ( maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur, niet via de klantenservice van BOL.COM )

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. STANLEY MIG Lasapparaat 35-95A 230V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.2

Het Stanley MIKROMIG lasapparaat met continue draadaanvoer maakt inverter lassen mogelijk zonder extra gasfles. De gevulde draad bevat het nodige beschermgas. Het maximale vermogen van 95 A is voldoende voor de meest voorkomende toepassingen en biedt u de mogelijkheid om zelfstandig en veilig laswerkzaamheden voor reparaties of constructies te realiseren. Omdat er geen extra gasfles nodig is, is het apparaat ideaal voor gebruik buitenshuis. Het apparaat is geschikt voor het lassen van draad met een diameter van 0,8 / 0,9 mm en kan in twee fasen worden geregeld tot 35 A en 95 A. De continu variabele draadaanvoer met 2 rollen zorgt voor een soepele werking. Ondanks hun kleine formaat en lage gewicht zijn hoge prestaties mogelijk. De veiligheid wordt gewaarborgd door een thermische overbelastingsbeveiliging met indicatielampje. Het robuuste slangenpakket met lastoorts en de massakabel met aardklem zijn stevig verbonden met het lasapparaat met gevulde draad. Het product is gemaakt in Italië. U kunt dus meteen aan de slag, de set bevat ook een lasmasker en een lasdraadrol.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Kibani Elektrisch Lasapparaat Tot 200A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Of je nu een reparatie aan uw fiets of auto wilt uitvoeren, of zelf een stalen meubelstuk wilt maken: het Kibani® lasapparaat TIG/MMA is de juiste machine voor bijna elke klus! Met het Kibani® lasapparaat TIG/MMA kun je moeiteloos alle metalen (behalve aluminium) lassen. Het apparaat heeft een ampèrebereik van 10 tot 160/200A, waardoor je zowel dunne als dikkere materialen kunt lassen. Geschikt voor professionals en hobbyisten Voor jouw gemak is het lasapparaat TIG/MMA uitgerust met een HF-ontsteking. Daarmee wordt de kans sterk verkleind dat de elektrode bij het aanzetten van het lasapparaat aan het werkstuk vastplakt.De combinatie van hoogwaardige kwaliteit en eenvoudige bediening maakt dat dit 2-in-1-lasapparaat uitermate geschikt is voor zowel de hobbyist als de professional. Veelzijdig lasapparaat voor diverse doeleinden en materialen Met het Kibani lasapparaat TIG/MMA 200A kun je zowel MMA als TIG lassen. MMA lassen (elektrodelassen) is vrij eenvoudig. Het Kibani® lasapparaat TIG/MMA kan gebruikt worden met diverse laselektroden. Welke laselektroden je precies nodig hebt, hangt af van het materiaal dat je wilt lassen. TIG lassen vereist enige oefening maar creëert zeer nette en duurzame lasnaden. Bovendien is TIG lassen zeer schoon: je zult merken dat er tijdens het lassen geen spatten en nauwelijks dampen vrijkomen. Voor TIG lassen heb je wolfraamelektroden en een Argon-gasfles nodig; deze worden niet meegeleverd. Standaard geleverd met praktische accessoires Bij het lasapparaat krijg je een slakbeitel en -borstel, zodat je het MMA-laswerk netjes kunt afwerken. Daarnaast wordt standaard meegeleverd: een elektrodehouder, aardeklem, TIG-slang, draagriem en laskap. Het Kibani® lasapparaat TIG/MMA wordt geleverd met een uitgebreide handleiding. Hierin worden de verschillende toepassingen en werkwijzen nauwkeurig uitgelegd. Wanneer je niet bekend bent met de werking van een lasapparaat is het echter verstandig hiervoor eerst een cursus te volgen. Tip! Denk om je eigen veiligheid en bestel direct een paar lashandschoenen, of één van onze laskappen mee. Accessoires: Aardklem met kabel (1st.) Elektrodehouder met kabel (1st.) Spantanghouder (1st.) Borstel/beitel (1st.) Laskap (1st.) Schouderband (1st.) Handleiding (1st.)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Rheme Kunststof Lasapparaat Elektrisch Plastic geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Kunststof Lasapparaat Set van Rheme Bespaar tijd en geld en repareer zelf beschadigde, gebarsten of kapotte kunststof onderdelen! Dankzij het gebruiksvriendelijke kunststof lasapparaat kunnen zelfs minder gevorderde gebruikers kleine reparaties uitvoeren aan kunststof oppervlakken! Ons kunststof lasapparaat zal in elke autowerkplaats worden gebruikt. Hiermee kunt u eenvoudig een gebarsten bumper, een chip op het spatbord of een kapotte kuip repareren. met nietjes in verschillende vormen kunt u zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen werken. Hierdoor kunt u ook alledaagse voorwerpen repareren, van kinderspeelgoed, apparaatbehuizingen tot herbruikbare plastic schalen. De kunststof lasser lijkt qua constructie op een soldeerbout en wordt op dezelfde manier bediend. Sluit het apparaat gewoon aan op de voeding, plaats de geselecteerde punt in de vork en druk op de knop. De punten van metaal worden direct warm en na een tijdje is het apparaat klaar om te werken! U kunt de lasplaats verlichten met een speciale diode die op het apparaat is geplaatst. Hierdoor is zelfs werken in donkere hoekjes geen probleem! De 4 soorten tips in de set zullen goed werken bij het uitvoeren van nauwkeurige reparaties. Universele Nietjes RS38 - Dankzij de M-vormige punt lijnt en lijmt u de scheuren op de uitstekende hoeken. RS46 - Een dakvormige punt werkt bij het lassen van scheuren in binnenhoeken. RS18 - De punt met een kleine golf is ideaal voor het lassen van rechte en dunne scheuren. Om beide zijden van de scheur met elkaar te verbinden, plaatst u de punt loodrecht op de lijn. RS28 - Grote golftip/nietje is geschikt voor het verbinden van grote en complexe scheuren. Dankzij de vorm van de tips kun je oppervlaktelassen uitvoeren die scheuren verbinden of ze als nietjes gebruiken. Om dit te doen, laat u de punt over de scheur zinken en verwijdert u deze van de lasvork. Nadat het plastic is afgekoeld, buigt u de uitstekende uiteinden zodat ze gelijk met het lasoppervlak afbreken. Product Voordelen: Bespaar tijd en geld - in plaats van plastic voorwerpen weg te gooien of af te geven voor dure reparatie, doe het zelf thuis! Universeel inzetbaar - het lasapparaat, dat tijdens het gebruik een temperatuur tot 750 graden bereikt, is geschikt voor het lassen van 98% van de op de markt verkrijgbare soorten kunststoffen! Tips voor speciale taken - met vier soorten correct geprofileerde tips kunt u overal reparaties uitvoeren, op vlakke en gebogen oppervlakken. Duurzame verbinding - wanneer goed gelast, zal de verbinding extreem duurzaam zijn. Kijk zelf maar! Specificatie: - Merk: Rheme - Type: handmatige kunststoflasser - Ingangsspanning : 230V - Vermogen: 70W - Lengte stroomkabel: 150 cm - LED verlicht de lasplek: ja - Inbegrepen: RS18 (platte golf, 0,8 mm dikke draad), RS28 (golf, 0,8 mm dikke draad), RS46 (binnenhoek, 0,6 mm dikke draad), RS38 (buitenhoek, 0,8 mm dikke draad), snijders, meubelmes, koffer. AANDACHT! De tondeuses in de set zijn alleen bedoeld voor het vormen van nietjes en niet voor het knippen van metalen elementen. Constructie van het Apparaat: 1. De niet-verwarmende vorken garanderen een snelle opwarming van de punten in slechts 3 seconden 2. Aan/uit-knop - geplaatst op een handige plaats om te bedienen 3. Het handvat maakt het gemakkelijker om het apparaat vast te houden en beschermt tegen onbedoeld contact met het hete oppervlak van het materiaal 4. Efficiënte spoel die snelle verwarming en stabiele werking garandeert, uitgerust met een diode die verwarming signaleert 5. De behuizing is gemaakt van hoogwaardige materialen - dit garandeert de duurzaamheid van het apparaat (Zie afbeelding in productafbeeldingen voor de nummers)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Güde 20079 MIG lasapparaat 120A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Op zoek naar een compacte inverterlasmachine met innovatieve flux-technologie? Dan is de Güde 20079 MIG lasapparaat 120A zeker de moeite waard! Met IGBT voor meer vermogen, minder warmteontwikkeling, hoger rendement en minder ruis, is dit lasapparaat zeer efficiënt en effectief. Het lassen met speciale draad waarin het beschermgas in poedervorm is ingesloten, maakt het ideaal voor incidenteel, kleinschalig gebruik in de werkplaats en op bouwplaatsen, omdat er geen gasfles nodig is. De synergisch gestuurde draadaanvoer past de draadaanvoersnelheid aan de optimale waarde aan, waardoor je altijd de beste lasresultaten behaalt. Bovendien is het apparaat traploos regelbaar van 20 -120 ampère en geschikt voor laswerkzaamheden buiten in winderige omstandigheden, omdat het beschermgas niet kan worden weggeblazen.

De Güde 20079 MIG lasapparaat 120A heeft een behuizing van gepoedercoat plaatstaal en is voorzien van thermische overbelastingsbeveiliging en een koelventilator met geforceerde koeling. Het wordt geleverd met een slangpakket met directe aansluiting, aardingskabel met aardingsklem, zaklamp sleutel, borstelhamer en lasschild incl. lasdraad (0,9 mm / 0,45 kg), reserve spuitmonden (3 x power spuitmond 0,9 mm) en een reserve invoerrol (0,9 mm).

Met een gewicht van slechts 6.2 kg en maximaal vermogen in ampere van 120, is dit lasapparaat zeer handzaam en gemakkelijk te gebruiken. De elektrodediameter van 0.9 mm maakt het geschikt voor gemiddelde materiaaldikten van 1,5-8 mm.

Al met al is de Güde 20079 MIG lasapparaat 120A een uitstekende keuze voor incidenteel, kleinschalig gebruik in de werkplaats en op bouwplaatsen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en de synergisch gestuurde draadaanvoer zorgt altijd voor de beste lasresultaten.

Mijn persoonlijke mening is dat dit lasapparaat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en zeer geschikt is voor de gemiddelde doe-het-zelver. Het enige nadeel is dat het minder geschikt is voor intensief gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. 200MAX TIG Smart Welder Inverter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
9

Productomschrijving De 200 TIG lasinverter is een volautomatisch lasapparaat voor TIG en MMA lassen. De IGBT technologie regelt de stroomsterkte en de spanning op basis van metingen tijdens het lasproces. De stroomsterkte en spanning doorlopen daarbij de voor beide lastechnieken ideale curves, tijdens alle fasen van het lassen. TIG en MMA lasinverter met eenvoudige bediening. Met de grote ronde draaiknop wordt alles ingesteld op deze lasinverter. Door de knop in te drukken kan je selecteren van welke functie je de waarde wilt instellen. De waarde instellen doe je door de knop te verdraaien. De functie wordt aangegeven door een klein pijltje dat de huidige functie op het duidelijk verlichte display aanwijst. Deze lasinverter heeft vele functies! Zo kan men zowel TIG als MMA (elektrode) lassen met deze lasinverter! IGBT technologie voor slimme stroom regeling. De IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) technologie houdt in dat het regelen van de stroomsterkte geschiedt met een halfgeleider. Deze halfgeleider is in staat om de stroom heel snel pulserend aan en uit te schakelen (PWM), waardoor de stroomsterkte als het ware “gedoseerd” kan worden. Met deze techniek zijn dus ook tijdens het lassen snelle aanpassingen van de stroomsterkte mogelijk geworden. Zo kan er tijdens het lasproces op basis van metingen de stroom dusdanig worden bijgestuurd dat het lasproces daardoor soepel blijft verlopen. Ook kunnen geheel andere aanloop en uitloop karakteristieken worden doorlopen, waardoor deze lasinverter zowel voor TIG als voor MMA inzetbaar wordt. Instelbare Preflow en Post flow Bij TIG lassen is het van belang dat het lasproces geschiedt onder een “mantel van inert gas”. De stroom (flow) van het inerte gas (vaak Argon) dient dus eerst op gang te zijn gekomen en het te lassen oppervlak te hebben ingekapseld, voordat de vlamboog wordt ontstoken, anders zou het metaal direct verbranden in plaats van smelten. Met de ronde knop kan men makkelijk instellen hoeveel seconden (variërend van 0 - 10 seconden) er gas wordt toegevoerd alvorens de vlamboog te ontsteken. Dit wordt de pre-flow genoemd. Ook is de tijd die het gas nog zal blijven doorstromen, nadat de vlamboog is gedoofd, instelbaar van 0-10 seconden. Deze tijd wordt de post-flow genoemd en is bedoeld om het gesmolten metaal de tijd te geven te stollen, terwijl het nog beschermd wordt door het inerte gas, zodat het metaal niet zal verbranden. TIG puntlas functie Deze 200 TIG smart welder kan ook gebruikt worden om te puntlassen! Stel de functie in op SPOT en houdt de tip van de TIG nozzle op enkele millimeters afstand van het oppervlak waar de las moet komen. Je kan zelfs speciale nozzles kopen voor dit doel, die de tip op enkele millimeters afstand afsteunen op het oppervlak om het nog makkelijker te maken. Heel even de trekker overhalen is genoeg om een fraai doorgelaste puntlas te maken in twee dunne lagen goed op elkaar gedrukt plaatmateriaal! De TIG en MMA inverter die geschikt is voor beginners en professionals Deze zeer lichte en compacte lasinverter is door zijn Smart technologie zeer geschikt voor de minder ervaren TIG lasser. Ook de professional zal echter genieten van het stukje regeltechniek van deze inverter, dat het lassen met deze 200 TIG Smart Welder erg gemakkelijk maakt. De complete uitvoering van deze inverter, waarbij een massaklem, een TIG toorts en een elektrodetang inbegrepen is, zorgt ervoor dat je snel aan de slag kan met deze zeer veelzijdige en instap-vriendelijke lasinverter. Technische Gegevens Amperage min-max 5 - 200. Netspanning 230 Volt. Nulspanning 42 Volt. Invoerspanning 28 Inschakelduur bij 200A 60 %. Inschakelduur bij 155A 100 %. Isolatiesklasse F. Gewicht 9 Kg. Afmetingen 395 x 153 x 301 mm. Behuizingsbeschermingsklasse IP21. Leveringsomvang Instelbare nastroomtijd. Elektrodetang. Aardingsklem. Digitaal display. Tig toorts 2 takt. Hoogfrequente machine (HF) De elektrode hoeft dus niet aangestreken te worden. Voorzien van IGBT Technologie Deze machine is niet geschikt om Aluminium te lassen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Royalkraft Line IGBT-N350 Lasapparaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.8

Royalcraft Line IGBT-N350; Lasinrichting 300A De volgende accessoires worden met het apparaat verkregen: lasmasker kabels (gewichtskabel en natuurlijk kabel met elektrodeklem) staalborstel met lashamer Specificaties: voeding: 220v ± 15% arbeidsfactor: 0,73 elektriciteitsverbruik: 6. 0kva maximale stroomsterkte: 250A stroombereik: 20-250 werkcyclus: 80% Isolatieklasse: h type beveiliging: ip21 nettogewicht: 5 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. 200ARC Professionele Smart Welder Inverter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 200ARC Professionele Smart Welder Inverter

  • list plusDeze 200ARC Professionele Smart Welder Inverter is krachtig genoeg om dikke metalen te lassen.
  • list plusEen ander voordeel is dat deze lasapparaat een hoge kwaliteit heeft.
  • list plusOok is deze lasapparaat handig in gebruik.

Nadelen 200ARC Professionele Smart Welder Inverter

  • list plusEr zijn geen nadelen aan deze 200ARC Professionele Smart Welder Inverter.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een lasinverter die het lassen met elektrodes een stuk gemakkelijker maakt? Dan is de 200ARC Professionele Smart Welder Inverter een goede keuze. Deze lasinverter heeft een volautomatische bediening, wat betekent dat de aanloop- en uitloopspanning automatisch wordt geregeld. Hierdoor kan je gemakkelijk starten en stoppen met lassen.

Wat deze lasinverter uniek maakt, is de IGBT technologie voor slimme stroomregeling. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van halfgeleiders die de stroom heel snel pulserend aan en uit kunnen schakelen. Hierdoor kan de stroomsterkte tijdens het lassen snel worden aangepast, wat het lasproces soepel houdt.

De lasinverter is ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Met een enkele draaiknop kan je de gewenste lasstroom instellen. Het digitale display geeft aan wat de geschikte diameter van de elektrode is bij de ingestelde stroomsterkte. Tijdens het lassen wordt met een pijltje op het display aangegeven wanneer de start- en eind stroomcurve doorlopen wordt.

Deze lasinverter is geschikt voor elektrodes tot een diameter van 5 mm en heeft een maximaal vermogen van 200A. Let wel op dat de inschakelduur bij 200A 60% is en bij 155A 100%. De lasinverter weegt 4,64 kg en heeft een afmeting van 305 x 164 x 258 mm.

De 200ARC Professionele Smart Welder Inverter is een goede keuze voor zowel de minder ervaren elektrodelasser als de professional. Het gemak van de volautomatische bediening en de slimme stroomregeling maken het lassen een stuk gemakkelijker en soepeler. Het enige nadeel is de wat lagere inschakelduur bij hogere ampères.

Persoonlijk vind ik dit een goede lasinverter die doet wat hij moet doen en het lassen een stuk gemakkelijker maakt. De volautomatische bediening en de slimme stroomregeling zijn echt een pluspunt. Het enige nadeel is dat je bij hogere ampères rekening moet houden met de inschakelduur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lasapparaten. Er zijn namelijk 607 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!