Bestenu

Beste krabpalen - dec. 2022

Met meer dan 3707 krabpalen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste krabpalen in een handige lijst
01Score: 9.8
Giving® XXL Luxe Stevige Katten Krabpaal Voor Katten
Giving® XXL Luxe Stevige Katten Krabpaal Voor Katten
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Ebi Classic Eco Highpost
Ebi Classic Eco Highpost
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
Luxe Krabpaal voor Kat
Luxe Krabpaal voor Kat
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
Luxe Houten Vintage Katten Krappaal Met Krabstam & Katten Huis & Uitzicht Plateau
Luxe Houten Vintage Katten Krappaal Met Krabstam & Katten Huis & Uitzicht Plateau
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.4
Petrebels Maine 90 krabpaal
Petrebels Maine 90 krabpaal
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.6
Beeztees Gina
Beeztees Gina
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.4
Beeztees Serpa
Beeztees Serpa
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
Klimzak Climber
Klimzak Climber
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
huisdieren krabschade bescherming van tripleAgoods
huisdieren krabschade bescherming van tripleAgoods
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
Adori Krabpaal Indy
Adori Krabpaal Indy
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Krabpaal Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Een goede krabpaal is de ideale plek voor jouw kat om de nagels in af te zetten, zonder dat andere meubels eronder hoeven te lijden. Hoe je de beste krabpaal kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten krabpalen zijn er?

Voor katten zijn er verschillende opties om in te krabben. Een standaard krabpaal bestaat uit een eenvoudig paaltje waar touw omheen gewikkeld zit. Het is makkelijk te verplaatsen en deze krabpalen zet je overal in de kamer neer. Krabplanken nemen minder ruimte in beslag en zijn makkelijkerte plaatsen. Je hangt ze aan de muur en ze nemen even veel plek als een fotolijst in.

Krabmeubels zijn een stuk groter en nemen dus een stuk meer ruimte in beslag. Deze meubels bestaan uit krabpalen met plateaus en soms zelfs een schuilplaats. De kat kan hieraan krabben, maar ook in het meubel klimmen of een dutje doen.

Ten slotte is er de krabton. Dit is een compacte constructie met meerdere niveaus, maar zonder losse onderdelen. De krabton kun je zien als een soort miniatuur gebouwtje. De krabton is gemaakt van een materiaal dat geschikt is om aan te krabben, en ook hier kan de kat dus zijn nagels in steken, in klimmen en zich verschuilen.

Welke stof is het beste voor een krabpaal?

Een geschikte stof voor een krabpaal moet genoeg weerstand kunnen bieden, anders is er al snel weinig meer van de krabpaal over. Veel krabpalen worden daarom gemaakt van touw of sisal. Deze materialen zijn sterk genoeg om een krabpaal te vormen die lang meegaat.

De meeste textielstoffen zijn helaas niet bruikbaar voor een duurzame krabpaal, ook als je meerdere lagen gebruikt. Als je bijvoorbeeld katoen gebruikt, krabt de kat al snel door de lagen stof heen, ook al zijn het er meerdere.

Hoe leer je een kitten om de krabpaal te gebruiken?

Het zou erg zonde zijn als je een geweldige krabpaal aanschaft, en de kat zijn nagels alsnog in andere meubels steekt. Om ervoor te zorgen dat een kitten of kat de krabpaal gebruikt, is het belangrijk om de juiste krabpaal te kiezen en deze op de juiste plek te zetten.

Bestudeer eerst waar en hoe de kat krabt. Bekijk of de kat horizontaal of verticaal krabt, op welke hoogte het dier krabt en op welke plekken. Let ook op hoe stabiel of wankel de voorwerpen waar de kat aan krabt zijn. Ga vervolgens op zoek naar een krabpaal met zo veel mogelijk eigenschappen die overeenkomen met het huidige krabgedrag van de kat.

Ook de plaatsing van de krabpaal is belangrijk: die moet in ieder geval op een plek staan waar de kat vaak langs komt. Het liefste is dit erg dicht bij een plek waar de kat al eerder met regelmaat heeft gekrabd. De kans is zo het grootst dat de kat uit zichzelf de krabpaal in gebruik neemt.

Hoe lang gaat een krabpaal mee?

Hoe lang het precies duurt voordat een krabpaal versleten is, hangt af van het krabgedrag van de kat. Een krabpaal die dagelijks intensief wordt gebruikt, is sneller aan vervanging toe dan een krabpaal waar af en toe eventjes aan gekrabd wordt. Een krabpaal met meer oppervlak om aan te krabben gaat gemiddeld ook langer mee.

Je hoeft een krabpaal niet direct te vervangen zodra je ziet dat het materiaal begint te rafelen. Is er echt niets meer om aan te krabben of wordt de krabpaal instabiel, dan is het wel verstandig om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook aan de kat zelf merken wanneer de krabpaal aan vervanging toe is: de kans is groot dat jouw viervoeter dan liever ergens anders zijn nagels in steekt.

Hoe groot moet een krabpaal zijn?

Een krabpaal die te klein is valt sneller om, wat gevaarlijk kan zijn voor het dier. Een te kleine krabpaal biedt daarnaast ook niet genoeg comfort, want katten strekken zich graag uit tijdens het krabben. Dat lukt helaas niet als de krabpaal te klein is. Belangrijk is dus om er op te letten dat de krabpaal groot genoeg is voor jouw kat.

Het exacte minimale formaat voor een krabpaal hangt dus af van het formaat van jouw kat. Houd voor een volwassen kat een minimale hoogte van 80 centimeter aan en kies een nog grotere krabpaal als het gaat om een grote (ras)kat, zoals de maine coon.

Hoe kies je de beste krabpaal?

De beste krabpaal voldoet aan alle behoeften van jouw kat. Je hebt net gelezen hoe groot een krabpaal minstens moet zijn, maar ook het gewicht van de krabpaal is belangrijk. De krabpaal moet namelijk niet omvallen als de kat in de krabpaal gaat hangen. Stabiliteit is cruciaal voor de veiligheid.

De leeftijd van de kat speelt ook een rol. Het hangt ook deels af van het karakter, maar jongere katten zijn gemiddeld veel speelser en vinden extra onderdelen om mee te spelen erg leuk. Een oudere kat maakt hier waarschijnlijk minder gebruik van, en het zou zelfs belastend voor de gewrichten kunnen zijn als het dier te veel moet klimmen.

Let er ten slotte op dat er geen lijmresten of sterke geurtjes aan de krabpaal zitten. Katten hebben een sterk reukvermogen en dit soort resten maken de krabpaal er niet aantrekkelijker op. Let er natuurlijk voor de veiligheid ook op dat er geen scherpe, uitstekende onderdelen aan de krabpaal zitten.

hero illustration

Hoe komt deze handige krabpaal opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste krabpaal ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over krabpalen, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle krabpalen die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke krabpalen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van krabpalen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste krabpalen in een makkelijke lijst

1 - Giving® XXL Luxe Stevige Katten Krabpaal Voor Katten

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dé stevigste en mooiste krabpaal voor jouw viervoetige vriend! Grote zware krabpaal speciaal voor de zwaardere kattenrassen zoals de maine coon. Uiteraard ook geschikt voor de kleinere tijgers. De krabpaal heeft een zware pluche kwaliteit, dichtheid van het pluche is 720 gram m2. Ter verlelijking van goedkope krabpalen welke een dichtheid hebben van nog geen 120 gram/m2. Het maakt de krabpaal een stukje duurder maar de levensduur wordt extreem verlengd, wij staan er niet van versteld dat de krabpaal 6 jaar lang mee kan gaan. Voor katten is deze Giving® XXL Luxe Stevige Katten Krabpaal Voor Katten hét ultieme klim- en speelparadijs. De krabpaal biedt op verschillende niveaus een enorme keuze aan krab, speel- en slaapmogelijkheden. Aan de verschillende sisal krabstammen kan jouw kat zijn nagels goed verzorgen en biedt de stammen tegelijkertijd veel klimplezier. Op de verschillende plateaus kan jouw kat alles goed in de gaten houden. Ook zijn de plateaus dankzij de zachte pluche stof geschikt voor een dutje. De verschillende speelelementen zorgen ervoor dat je kat zich nooit zal vervelen. Klaar met spelen en krabben? Dan kan je kat helemaal tot rust komen in de luxe hangmat. Van spelen, slapen, verstoppen tot krabben. Deze Giving® XXL Luxe Stevige Katten Krabpaal Voor Katten is veelzijdig en comfortabel en biedt uren speelplezier. Kenmerken: ✔ Kattenparadijs met verschillende niveaus en veel speel, krab en slaapmogelijkheden ✔ Uitgerust met verschillende uitzichtplateaus van pluche, een kattenhuisje verschillende krabstammen, speelelementen een luxe hangmat leuke speeltunnel. ✔ Voorzien van een versterkte bodemplaat en kantelbeveiliging ✔ Voorzien van een hoogwaardige pluche stof ✔ Makkelijk te installeren ✔ Eenvoudig te reinigen ✔ Plaats de krabpaal op een vlakke ondergrond in een van de woning ✔ Niet geschikt voor vochtige ruimtes ✔ Niet geschikt voor kinderen om mee te spelen ✔ Gebruik de kantelbeveiliging om het product aan de muur te bevestigen Specificaties:: - Kleur: Lichtgrijs, zwart sisal - Materiaal: CARB-gecertificeerde spaanplaat, kartonnen rollen, pluche, sisal - Afmetingen: 50 x 50 x 141 cm (L x B x H) - Gewicht: 23,2 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Ebi Classic Eco Highpost

Loading..
Ga naar laagste prjis

Ebi Classic-Eco Highpost krabpaal met 1 stam, ABS koker is volledig verlijmd met sisal – bodemplaat en ronde schijf bedekt met pluche – Afmeting: 40 x 40 x 90 cm. De krabpaal van het merk Ebi type Classic-Eco Highpost is een krabpaal met één stam in het midden. Boven op de stam is een mooi afgewerkte ronde schijf. De bodemplaat en ronde schijf zijn beiden met pluche bedekt. De stam heeft een ABS koker en is volledig verlijmd met sisal. Afmetingen: 40 x 40 x 90 cm Kleur: Grijs

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Luxe Krabpaal voor Kat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met hoogwaardig materiaal is deze krabpaal voor katten gemaakt. Ze is zeer comfortabel, praktisch en duurzaam. Vintage nu ook voor katten: het donkere houtfineer van deze krabboom en de daarbij contrasterende witte bontkussens geven het kattenmeubel de flair van een rustieke met sneeuw bedekte alpenhut. Knuffelige kussens: de knuffelige kussens van wit imitatiebont worden met klittenbandsluiting op de platforms of in het huis aangebracht. Ze zijn bovendien probleemloos afneembaar en kunnen gemakkelijk worden gereinigd. Waar te liggen: Op een van de royale platforms van het kattenhuis of in het ruime kattenhuis? Het maakt niet uit voor welke plaats uw kat kiest, de kattenboom biedt door de stabiele MDF-platen overal de hoogste stabiliteit. Krasbestendig: de stam van deze krabpaal is volledig omwikkeld met sisal. Hieraan en aan de kleine krasmat kan uw kat haar klauwen naar hartenlust slijpen, beter dan aan uw bank dachten wij ;) Informatie over het product: - Kleur: vintage, bruin, wit - Materiaal: imitatiebont, sisal, MDF - Afmeting: 66 x 42 x 88 cm (L x B x H) - Gewicht: 14,9 kg Levering: - 1 x krabpaal - 1 x handleiding (DE, EN, ES, FR, IT) De voordelen op een rij: Grote speelruimte voor katten Eenvoudig te installeren Top materialen en lange levensduur Hoogwaardig Design Makkelijk te verplaatsen en schoon te maken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Luxe Houten Vintage Katten Krappaal Met Krabstam & Katten Huis & Uitzicht Plateau

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze krabpaal in retrostijl ziet er zo mooi uit met zijn fineer en 3 zachte matten, die meer elegantie toevoegen aan het kattenverblijf. De in 100% sisal gewikkelde paal en een extra krabmat beschermen je bank tegen krassen en het raam is perfect om je kat naar buiten te laten gluren. Uiteraard zijn de matten afneembaar en wasbaar. Vintage nu ook voor katten: het donkere houtfineer van deze krabboom en de daarbij contrasterende witte bontkussens geven het kattenmeubel de flair van een rustieke met sneeuw bedekte alpenhut. Knuffelige kussens: de knuffelige kussens van wit imitatiebont worden met klittenbandsluiting op de platforms of in het huis aangebracht. Ze zijn bovendien probleemloos afneembaar en kunnen gemakkelijk worden gereinigd. Waar te liggen: Op een van de royale platforms van het kattenhuis of in het ruime kattenhuis? Het maakt niet uit voor welke plaats uw kat kiest, de kattenboom biedt door de stabiele MDF-platen overal de hoogste stabiliteit. Krasbestendig: de stam van deze krabpaal is volledig omwikkeld met sisal. Hieraan en aan de kleine krasmat kan uw kat haar klauwen naar hartenlust slijpen, beter dan aan uw bank toch?;) Specificaties: - Kleur: vintage, bruin, wit - Materiaal: imitatiebont, sisal, MDF - Afmeting: 66 x 42 x 88 cm (L x B x H) - Gewicht: 14,9 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Petrebels Maine 90 krabpaal

Loading..
Ga naar laagste prjis

Klassieke en stevige krabpaal Elke kat heeft een krabpaal nodig, want met lekker krabbelen verzorgen katten hun nagels. En ze worden er gewoon heel erg blij van. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede krabpaal in huis hebt. Heb je weinig ruimte of zoek je een extra krabpaal? Kies dan voor onze Maine 90. Dit klassieke model is namelijk geschikt voor elke kat – voor kittens, kleine katten en grote jongens, want de stam is maar liefst 90 centimeter lang en de bodemplaat lekker dik. kleuren - grijze pluche en natural sisal afmetingen - lengte 40 cm, breedte 40 cm en hoogte 90 cm klassiek model met neutrale kleuren neemt weinig ruimte in beslag geschikt voor elk kattenras en -karakter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Beeztees Gina

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Beeztees Gina krabpaal voor echte krabbers. Deze moderne krabpaal heeft een sisalstam en is zowel op de bodemplaat als aan de bovenkant afgewerkt met pluche. De Beeztees Gina krabpaal is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, waardoor deze krabpaal past in ieder interieur. - Een echte sisalstam - Voor echte krabbers - Verkrijgbaar in 4 kleuren en 2 maten. Afmetingen - Gina Krabpaal: 34x34x60 cm - Gina XL Krabpaal: 40x40x90 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Beeztees Serpa

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Beeztees Serpa krabpaal is een extra hoge stam van maar liefst 90 cm. Katten vinden het altijd prettig om zich tijdens het krabben uit te rekken en daarom biedt deze extra hoge krabpaal uitkomst. Deze krabpaal is ook nog eens voorzien van een speelballetje aan een elastiek, wat zorgt voor nog meer speelplezier. Al met al, een hele leuke krabpaal voor katten die van krabben en spelen houden. - Krabpaal omwikkeld met sisal - Voorzien van een speelballetje - Verkrijgbaar in twee kleuren Afmeting: 40x40x90 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Klimzak Climber

Loading..
Ga naar laagste prjis

Klimzak voor katten, om te bevestigen aan het plafond Ideaal om je kat zich te laten uitleven en te spelen Uit hoogwaardig sisaltapijt, met gewatteerde vulling Lengte individueel verstelbaar, dankzij het bevestigingstouwtje Inclusief bevestigingsmateriaal Kan ook perfect aan krabpalen ter uitbreiding bevestigd worden Gemakkelijk te bevestigen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - huisdieren krabschade bescherming van tripleAgoods

Loading..
Ga naar laagste prjis

Door gebruik van deze enkelzijdig klevende meubelbeschermers zullen jouw meubels niet meer beschadigd raken door uw kat of hond! Uw kat zal niet meer aan de bank krabben na gebruik van deze bescherming. Productbeschrijving Gebruikt jouw kat jouw meubels als krabpaal? Met behulp van de anti-krab meubelbescherming van tripleAgoods voorkom je eenvoudig en snel dat jouw kat aan jouw meubels zal krabben en hiermee krassen veroorzaakt. Doormiddel van de anti-krab meubelbeschermer zal jouw kat het niet meer interessant vinden om aan desbetreffend meubel te krabben en zal dus opzoek gaan naar haar krabpaal. Hoe ideaal klinkt dat! Door het plaatsen van een krabpaal in combinatie met het bevestigen van de tripleAgoods anti-krab meubelbescherming zal jouw kat in de toekomst niet meer opzoek gaan naar jouw meubel, zelfs niet na het verwijderen van de meubelbeschermers. Je leert jouw kat op deze manier waar hij niet en wel aan mag zitten. Aangezien de beschermers een transparante look hebben zullen de vellen haast niet opvallen en kan jij alsnog ongestoord genieten van jouw meubels. Voordelen van de anti-krab meubelbescherming van tripleAgoods Makkelijk te bevestigen Op maat te knippen Plakt op de alle oppervlakken Laat geen sporen achter na het verwijderen Transparante vellen (dikte: 0.08 mm) Gemaakt van milieuvriendelijk en veilig materiaal 10 XL vellen (45 cm x 30 cm) Hoe zijn de anti-krab meubelbescherming van tripleAgoods te gebruiken? Het antwoord op deze vraag is? ERG EENVOUDIG! Maak het oppervlak schoon en laat dit goed drogen Verwijder eerst de witte beschermingsfolie met behulp van het gele lipje Plaats de zelfklevende zijde op het oppervlak Tip Uiteraard hebben wij al ontzettend veel klanten tevreden gesteld met dit product en zien wij goede reviews terug onder ons product. Hier zijn wij natuurlijk erg blij en trots op. Het kan natuurlijk voorkomen dat de meubelbeschermers van tripleAgoods op een bepaald stofje minder goed werkt. Onze tip is daarom om eerst 1 vel te testen voordat u de gehele bestelling in gebruik neemt. Wij nemen namelijk enkel retours aan waarvan maximaal 1 vel getest is. Indien vragen kunt u ons altijd contacteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Adori Krabpaal Indy

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een compacte krabpaal Het krabben aan een krabpaal, boom of bank zit in de natuur van de kat. Als je geen krabpaal in huis hebt, zal je kat al gauw voor je meubels kiezen. Dit kan je voorkomen, door tijdig een krabpaal aan te schaffen. Eén zo’n bescheiden krabpaal is de Adori Krabpaal Indy. Met een afmeting van 40 x 40 x 112 zal deze krabpaal niet heel veel ruimte in beslag nemen, maar voorzie je je kat wel in zijn natuurlijke behoefte. De grijze krabpaal Indy De Adori Krabpaal Indy bestaat uit vier zitplateaus en nog een extra holletje. Het plateau bovenop is voorzien van een extra rand zodat je kat daar lekker kan slapen. Ook vind je op de krabpaal nog twee speeltjes, een hangend stuk touw en een staand balletje om tegenaan te slaan. Oftewel de Indy biedt genoeg slaap en speelplezier! Het belang van een krabpaal Een krabpaal voorziet in meerdere behoeften van de kat. Ten eerste kan de kat zo zijn leefgebied afbakenen, ten tweede is het belangrijk voor nagelonderhoud en ten derde kan de kat zo zijn opgebouwde spanning of stress afreageren. Ook kan de kat een krabpaal gebruiken om even lekker te rekken en strekken, ter ontspanning dus. De Krabpaal Indy heeft een afmeting van 40 x 40 x 112 cm en is grijs van kleur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van krabpalen. Er zijn namelijk 3707 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste