De Bestenu Krabpaal Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Een goede krabpaal is de ideale plek voor jouw kat om de nagels in af te zetten, zonder dat andere meubels eronder hoeven te lijden. Hoe je de beste krabpaal kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten krabpalen zijn er?

hide product content

Voor katten zijn er verschillende opties om in te krabben. Een standaard krabpaal bestaat uit een eenvoudig paaltje waar touw omheen gewikkeld zit. Het is makkelijk te verplaatsen en deze krabpalen zet je overal in de kamer neer. Krabplanken nemen minder ruimte in beslag en zijn makkelijkerte plaatsen. Je hangt ze aan de muur en ze nemen even veel plek als een fotolijst in.

Krabmeubels zijn een stuk groter en nemen dus een stuk meer ruimte in beslag. Deze meubels bestaan uit krabpalen met plateaus en soms zelfs een schuilplaats. De kat kan hieraan krabben, maar ook in het meubel klimmen of een dutje doen.

Ten slotte is er de krabton. Dit is een compacte constructie met meerdere niveaus, maar zonder losse onderdelen. De krabton kun je zien als een soort miniatuur gebouwtje. De krabton is gemaakt van een materiaal dat geschikt is om aan te krabben, en ook hier kan de kat dus zijn nagels in steken, in klimmen en zich verschuilen.

Welke stof is het beste voor een krabpaal?

hide product content

Een geschikte stof voor een krabpaal moet genoeg weerstand kunnen bieden, anders is er al snel weinig meer van de krabpaal over. Veel krabpalen worden daarom gemaakt van touw of sisal. Deze materialen zijn sterk genoeg om een krabpaal te vormen die lang meegaat.

De meeste textielstoffen zijn helaas niet bruikbaar voor een duurzame krabpaal, ook als je meerdere lagen gebruikt. Als je bijvoorbeeld katoen gebruikt, krabt de kat al snel door de lagen stof heen, ook al zijn het er meerdere.

Hoe leer je een kitten om de krabpaal te gebruiken?

hide product content

Het zou erg zonde zijn als je een geweldige krabpaal aanschaft, en de kat zijn nagels alsnog in andere meubels steekt. Om ervoor te zorgen dat een kitten of kat de krabpaal gebruikt, is het belangrijk om de juiste krabpaal te kiezen en deze op de juiste plek te zetten.

Bestudeer eerst waar en hoe de kat krabt. Bekijk of de kat horizontaal of verticaal krabt, op welke hoogte het dier krabt en op welke plekken. Let ook op hoe stabiel of wankel de voorwerpen waar de kat aan krabt zijn. Ga vervolgens op zoek naar een krabpaal met zo veel mogelijk eigenschappen die overeenkomen met het huidige krabgedrag van de kat.

Ook de plaatsing van de krabpaal is belangrijk: die moet in ieder geval op een plek staan waar de kat vaak langs komt. Het liefste is dit erg dicht bij een plek waar de kat al eerder met regelmaat heeft gekrabd. De kans is zo het grootst dat de kat uit zichzelf de krabpaal in gebruik neemt.

Hoe lang gaat een krabpaal mee?

hide product content

Hoe lang het precies duurt voordat een krabpaal versleten is, hangt af van het krabgedrag van de kat. Een krabpaal die dagelijks intensief wordt gebruikt, is sneller aan vervanging toe dan een krabpaal waar af en toe eventjes aan gekrabd wordt. Een krabpaal met meer oppervlak om aan te krabben gaat gemiddeld ook langer mee.

Je hoeft een krabpaal niet direct te vervangen zodra je ziet dat het materiaal begint te rafelen. Is er echt niets meer om aan te krabben of wordt de krabpaal instabiel, dan is het wel verstandig om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook aan de kat zelf merken wanneer de krabpaal aan vervanging toe is: de kans is groot dat jouw viervoeter dan liever ergens anders zijn nagels in steekt.

Hoe groot moet een krabpaal zijn?

hide product content

Een krabpaal die te klein is valt sneller om, wat gevaarlijk kan zijn voor het dier. Een te kleine krabpaal biedt daarnaast ook niet genoeg comfort, want katten strekken zich graag uit tijdens het krabben. Dat lukt helaas niet als de krabpaal te klein is. Belangrijk is dus om er op te letten dat de krabpaal groot genoeg is voor jouw kat.

Het exacte minimale formaat voor een krabpaal hangt dus af van het formaat van jouw kat. Houd voor een volwassen kat een minimale hoogte van 80 centimeter aan en kies een nog grotere krabpaal als het gaat om een grote (ras)kat, zoals de maine coon.

Hoe kies je de beste krabpaal?

hide product content

De beste krabpaal voldoet aan alle behoeften van jouw kat. Je hebt net gelezen hoe groot een krabpaal minstens moet zijn, maar ook het gewicht van de krabpaal is belangrijk. De krabpaal moet namelijk niet omvallen als de kat in de krabpaal gaat hangen. Stabiliteit is cruciaal voor de veiligheid.

De leeftijd van de kat speelt ook een rol. Het hangt ook deels af van het karakter, maar jongere katten zijn gemiddeld veel speelser en vinden extra onderdelen om mee te spelen erg leuk. Een oudere kat maakt hier waarschijnlijk minder gebruik van, en het zou zelfs belastend voor de gewrichten kunnen zijn als het dier te veel moet klimmen.

Let er ten slotte op dat er geen lijmresten of sterke geurtjes aan de krabpaal zitten. Katten hebben een sterk reukvermogen en dit soort resten maken de krabpaal er niet aantrekkelijker op. Let er natuurlijk voor de veiligheid ook op dat er geen scherpe, uitstekende onderdelen aan de krabpaal zitten.

Hoe komt deze super Krabpaal ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Krabpaal ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Krabpaals, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Krabpaals die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Krabpaals het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Krabpaals stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Krabpaals in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Ebi Classic-Eco Highpost krabpaal met 1 stam, ABS koker is volledig verlijmd met sisal – bodemplaat en ronde schijf bedekt met pluche – Afmeting: 40 x 40 x 90 cm. De krabpaal van het merk Ebi type Classic-Eco Highpost is een krabpaal met één stam in het midden. Boven op de stam is een mooi afgewerkte ronde schijf. De bodemplaat en ronde schijf zijn beiden met pluche bedekt. De stam heeft een ABS koker en is volledig verlijmd met sisal. Afmetingen: 40 x 40 x 90 cm Kleur: Grijs

1. Ebi Classic Eco Highpost - Krabpaal - Grijs - 40 x 40 x 90 cm


Product informatiePlus or Show more

Vele mogelijkheden om te spelen en te knuffelen. Prachtige uitkijkplaatsen. Inclusief een kattenhangmat. Mooie knuffelgrot en koker. De ligmand nodigt de kat uit om zich erin te nestelen. Inclusief speelkoord en trappen. Duurzame combinatie van pluche en sisal. Bovenste uitkijkplatform op een hoogte van 141 cm. Hoge stabiliteit. Uw kat zal dol zijn op deze mooie en praktische kattenkrabpaal. De krabpaal biedt uitstekende mogelijkheden om te spelen, om de klauwtjes te scherpen of kan als verstopplaats dienen. Uw tijger kan via de trap de op de eerste etage gelegen verstopplek bereiken. Vlak naast deze plek hangt een speelkoord. Op de eerste etage bevindt zich tevens een gat, waardoor de kat de comfortabele hangmat kan bereiken. De iets hoger aangebrachte ligmand is uitermate geschikt om te luieren. Op naar de ruime tweede etage, waarop uw kat zich lekker kan uitrekken, de krabpaal gaat verder omhoog naar een koker en uiteindelijk naar het bovenste uitkijkplatform op een hoogte van 141 cm. Van daaruit kan de kat ontspannen de gehele ruimte overzien. Uw viervoeter kan aan de duurzame sisal palen, bestaande uit een combinatie van pluche en sisal, zijn klauwtjes scherpen. Al met al - een zeer uitgebreide krabpaal, die zeer weinig plaats inneemt, maar waarbij alle kattenwensen worden vervuld. Technische gegevens: Totale afmetingen (LxBxH): 86 x 68 x 141 cm Bodemplaat en verdiepingen (LxBxH): 58 x 41 x 2 cm Sisalkolommen: ong. Ø 7 cm Grot (ØxH): 25 x 25, 5 cm / opening (B x H): 15 x 20 cm Hangmat (L x B): 40 x 28 cm Ligkom: Ø 30 cm Koker (Øxl): 14 x 26 cm Bovenste uitkijkplatform (LxBxH): 29 x 29 x 7 cm Gewicht: 13,5 kg Materiaal: spaanplaat, sisal, pluche, textielsamenstelling: 100% polyester De verpakking bevat: 1x kattenkrabpaal als kit voor zelfmontage Montagehandleiding met afbeeldingen

2. TecTake Stokely Krabpaal - Grijs - 141 cm


Product informatiePlus or Show more

Krabpaal van waterhyacint bladeren, zacht en scheurvast, gelijmd natuursisal. Ligvlakken van pluche, ten dele afneembaar, wasbaar op 30°C. Diameter paal: 8 cm

3. Ebi Harmony Natural - Krabpaal - Beige - 38 x 38 x 64 cm


Product informatiePlus or Show more

Ebi Classic-Eco Highpost krabpaal met 1 stam, ABS koker is volledig verlijmd met sisal – bodemplaat en ronde schijf bedekt met pluche – Afmeting: 40 x 40 x 90 cm. De krabpaal van het merk Ebi type Classic-Eco Highpost is een krabpaal met één stam in het midden. Boven op de stam is een mooi afgewerkte ronde schijf. De bodemplaat en ronde schijf zijn beiden met pluche bedekt. De stam heeft een ABS koker en is volledig verlijmd met sisal. Afmetingen: 40 x 40 x 90 cm. Kleur: Zwart

4. Ebi Classic Eco Highpost - Krabpaal - Zwart - 40 x 40 x 90 cm


Product informatiePlus or Show more

Er is niets leuker voor jouw kat dan krabben aan een S.old cactus krabpaal! De krabpaal is gemaakt van sisal touw en chenille en staat geweldig in ieder interieur. Door het krabben aan de krabpaal kan jouw kat zijn natuurlijke krab behoefte kwijt waardoor meubels en tapijt met rust worden gelaten. Met het aan de krabpaal bevestigde speelballetje heeft jouw kat extra speelplezier! Waarom kiezen voor de cactus krabpaal van S.old? - Stevige krabpaal voor de natuurlijke krabbehoefte van je kat - Uren speel- en krab plezier voor jouw trouwe viervoeter - De cactus look past binnen ieder interieur en garandeert een gezellige en natuurlijke uitstraling Stevig en veilig materiaal Het plateau van Ø 40 cm, is groot en stabiel genoeg zodat de krabpaal niet snel zal omvallen. Het krab gedeelte is gemaakt van sisal touw. Sisal touw bestaat uit hoogwaardig en natuurvriendelijk materiaal (plantenvezels) en is volledig veilig voor dieren omdat er geen chemische toevoegingen worden gebruikt tijdens de productie. Simpele montage Zet de krabpaal in een handomdraai in elkaar door het plateau aan de 2 delen van de krabpaal te bevestigen door middel van schroeven. Op deze manier kan je kat snel gebruik maken van zijn nieuwe krabpaal. Cactus look Door de natuurlijke look en het praktische formaat past de cactus krabpaal in elk interieur. Zet hem leuk tussen je andere planten zodat deze veilig blijven van kattennagels! Inhoud pakket 1 Plateau 1 Middendeel van de krabpaal 1 Topdeel van de krabpaal 2 Inbusschroeven 1 Inbussleutel 1 Handleiding Specificaties Merk: Sold Kleur: Groen Materiaal: Sisal touw, chenille stof Afmeting: H65 cm x B40 cm Zorg ook voor de natuurlijke krabbehoefte van jouw kat en gun hem/haar uren speelplezier met de stijlvolle en stevige cactus krabpaal van S.old

5. S.old - Krabpaal voor Katten - Cactus - met Kattenspeeltje - H 65 cm


Product informatiePlus or Show more

De Beeztees Serpa krabpaal is een extra hoge stam van maar liefst 90 cm. Katten vinden het altijd prettig om zich tijdens het krabben uit te rekken en daarom biedt deze extra hoge krabpaal uitkomst. Deze krabpaal is ook nog eens voorzien van een speelballetje aan een elastiek, wat zorgt voor nog meer speelplezier. Al met al, een hele leuke krabpaal voor katten die van krabben en spelen houden. - Krabpaal omwikkeld met sisal - Voorzien van een speelballetje - Verkrijgbaar in twee kleuren Afmeting: 40x40x90 cm

6. Beeztees Serpa - Krabpaal - Zwart - 40 x 40 x 90 cm


Product informatiePlus or Show more

Iedereen vindt het heerlijk om op een comfortabele plek te rusten. Onze kattenvrienden ook. Met MC Star krabpaal, katten niet alleen comfortabel slapen, maar ook combineren verschillende elementen die katten als. Voldoet aan de dagelijkse behoeften van katten om te krabben, spelen, verstoppen enz. Gelaagd ontwerp, elke verdieping heeft een verscheidenheid aan functionele gebieden, waaronder een hangmat, een hol en meerdere uitkijkplatforms, waardoor deze kattenboom tegelijkertijd kan voldoen aan de behoeften van meerdere katten. Slaap in een dikke en lange pluche hangmat, speel met bungelende balspeeltjes die eindeloos plezier aan je leven zullen toevoegen. Productafmetingen: 60 x 35 x 131 cm, grot: 30 x 30 x 25 cm, hangmat: Ø 30 cm, sisalpalen: 8 cm. De sisalkolom is bedekt met een stevig sisaltouw, het kan worden gebruikt om katten te krabben, beschermt effectief zijn klauwen en beschermt tegelijkertijd uw meubels. De krabpaal is eenvoudig te installeren met behulp van de meegeleverde gereedschappen en instructies. Neem bij vragen contact met ons op. Wij zullen uw vragen actief beantwoorden. Verschillende functies van onze krabpaal: Het ontwerp met meerdere platforms biedt plaats aan meerdere katten tegelijkertijd. Geselecteerde materialen voldoen aan de EU-inspectienormen, zijn milieuvriendelijk en slijtvast De krabpaal is over het algemeen verdikt, stabieler en veiliger De favoriete grot en hangmat bedekt met pluche, dik en zacht, zijn 100% comfortabel om te dragen Het ingenieuze ontwerp is lekker praktisch in huis, zodat katten je meubels ook niet beschadigen Produktdetails: Kleur: bruin, lichtgrijs Materiaal: E1 MDF + 400 g pluche + natuurlijk sisal Totale hoogte: 131 cm Bodemplaat: 60 x 35 cm Grot: 30 x 30 x 25 cm Hangmat: Ø 30 cm Sisalsäulen: ca. Ø 8 cm Gewicht: ongeveer 12,5 kg Pakket bevat: 1 x Krabpaal 1 x Installatie tool 1 x Montagehandleiding DE & EN Notitie: - Bitte bringen Sie die Schrauben fest an. - Laat de krabpaal tegen de muur leunen om instabiliteit en schokken veroorzaakt door katten met overgewicht te voorkomen.

7. MC Star Krabpaal voor Katten - Multiniveau Krabpaal - 131 cm Hoog - Grijs


Product informatiePlus or Show more

Mooi afgewerkte Krabpaal van het merk Beeztees. Verkrijgbaar in de kleuren: grijs, bruin, blauw en zwart. Afmetingen 34 x 34 x 60 cm.

8. Beeztees Krabpaal Gina - Grijs - 34 x 34 x 60 cm


Product informatiePlus or Show more

Een krabpaal waarin iedere kat wel zijn nagels wil zetten, is de Designed by Lotte Sinora krabpaal. Deze krabpaal, bedekt met sisal, is voorzien van drie gekleurde balletjes die zorgen voor extra speelplezier. Door middel van de Sinora krabpaal kan jouw kat zijn natuurlijke krab behoefte kwijt, wat ervoor zorgt dat meubels en tapijt met rust worden gelaten. - Jute touw - Voorzien van drie speelballetjes Afmeting: 40x40x70 cm

9. Designed by Lotte Sinora - Krabpaal - Bruin - 40 x 40 x 70 cm


Product informatiePlus or Show more

Een compacte krabpaal Het krabben aan een krabpaal, boom of bank zit in de natuur van de kat. Als je geen krabpaal in huis hebt, zal je kat al gauw voor je meubels kiezen. Dit kan je voorkomen, door tijdig een krabpaal aan te schaffen. Eén zo’n bescheiden krabpaal is de Adori Krabpaal Indy. Met een afmeting van 40 x 40 x 112 zal deze krabpaal niet heel veel ruimte in beslag nemen, maar voorzie je je kat wel in zijn natuurlijke behoefte. De grijze krabpaal Indy De Adori Krabpaal Indy bestaat uit vier zitplateaus en nog een extra holletje. Het plateau bovenop is voorzien van een extra rand zodat je kat daar lekker kan slapen. Ook vind je op de krabpaal nog twee speeltjes, een hangend stuk touw en een staand balletje om tegenaan te slaan. Oftewel de Indy biedt genoeg slaap en speelplezier! Het belang van een krabpaal Een krabpaal voorziet in meerdere behoeften van de kat. Ten eerste kan de kat zo zijn leefgebied afbakenen, ten tweede is het belangrijk voor nagelonderhoud en ten derde kan de kat zo zijn opgebouwde spanning of stress afreageren. Ook kan de kat een krabpaal gebruiken om even lekker te rekken en strekken, ter ontspanning dus. De Krabpaal Indy heeft een afmeting van 40 x 40 x 112 cm en is grijs van kleur.

10. Adori Krabpaal Indy - Krabpaal - 40x40x112 cm Grijs


Producten gerelateerd aan Krabpaals


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Krabpaals. Er zijn immers 1659 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Krabpaal kopen.