Wat is de beste Gaming Toetsenbord van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Gaming Toetsenbord is een moeilijke opgave. Wat is de beste Gaming Toetsenbord van 2024? Na het testen van 1055 Gaming toetsenborden kwam de Corsair K70 RGB TKL als beste getest uit onze Gaming Toetsenbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming toetsenborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming toetsenborden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gaming Toetsenbord-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gaming toetsenborden

1Score: 9.7
Corsair K70 RGB TKL
Beste Gaming Toetsenbord
Corsair K70 RGB TKL
Corsair
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
Corsair
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
SteelSeries Apex Pro TKL (2023)
SteelSeries Apex Pro TKL (2023)
SteelSeries
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Roccat Vulkan TKL Pro
Slank, lichtgewicht ontwerp met Titan optische schakelaars en RGB-verlichting per toets
Roccat Vulkan TKL Pro
Roccat
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Logitech G413 TKL SE
Logitech G413 TKL SE
Logitech
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
HyperX Alloy Origins 60 Gaming
HyperX Alloy Origins 60 Gaming
HyperX
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
MSI Vigor GK71 Sonic
MSI Vigor GK71 Sonic
MSI
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Razer DeathStalker V2 Pro
Draadloos toetsenbord met laag profiel voor meerdere apparaten en optische schakelaars van Razer
Razer DeathStalker V2 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Razer BlackWidow V4 Pro
Razer BlackWidow V4 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Razer BlackWidow V3 Pro Gaming
Razer BlackWidow V3 Pro Gaming
Razer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Toetsenbord Koopgids

Een goed gaming toetsenbord is meer dan alleen een toetsenbord met een leuke lichtjes. Een goed exemplaar heeft onder andere mechanische toetsaanslagen. Je leest er hieronder meer over!

Wat is RGB-verlichting?

RGB staat voor "red, green, blue" (rood, groen, blauw). RGB-verlichting is een verzameling led-lampjes die onder de toetsen het toetsenbord verlichten. Een goed RGB-toetsenbord heeft verschillende verlichtingszones. Dat wilt zeggen dat de verlichting onder elke toets meerdere kleuren kan aannemen.

Vaak zijn er verschillende verlichtingsmodi zoals een ademende modus, golvende modus, springende modus, enzovoorts. Je kunt er in soms ook voor kiezen om je toetsenbord met een enkele kleur te belichten, of slechts enkele toetsen te verlichten. In veel gevallen geldt dat hoe duurder het toetsenbord is, hoe meer opties je hebt.

Welke type toetsaanslagen zijn er?

Ten eerste hebben we de rubber dome, oftewel membraan toetsenborden. Hierbij liggen de toetsen op drie lagen rubber die op druk reageren. Druk je hard genoeg op een toets, dan duwt de toets het rubber op de printplaat die eronder ligt, waar het daadwerkelijke signaal tot stand komt dat naar de pc wordt gestuurd.

Dit vergt best wat druk, waarin geen variatie te vinden is. Bij mechanische switches is dat anders. Hierbij heeft elke toets een eigen "switch" (een soort schakelaar). Als je de toets ver genoeg indrukt en de switch zijn actuatiepunt bereikt, registreert het toetsenbord een toetsaanslag.

Dit gebeurt als de de steel de veer aan de binnenkant raakt, wat de printplaat vervolgens leest en omzet in een signaal voor je computer. Hier komt geen rubberen membraan aan te pas, en gelukkig bestaat er behoorlijk wat variatie in hoeveel druk je moet zetten om zo'n toetsaanslag te laten registreren.

Er zijn verschillende switch-fabrikanten te vinden, maar veruit de bekendste is Cherry MX (alsook Logitech en Razer). De switches hebben verschillende namen en kleuren, zoals Cherry MX Red, Cherry MX Blue, enzovoorts.

Aan elk van deze namen zit een aantal eigenschappen vast, zoals hoeveel druk je moet zetten om het actuatiepunt te bereiken, of de toets lineair is of tactiel, stil of "clicky", enzovoorts. Dit alles wordt bepaald door de vorm van de steel aan de basis van de switch.

Over het algemeen zijn rode switches (lineair en stil) het meest geschikt voor gamers, blauwe switches (tactiel en "clicky") voor programmeurs en tekstverwerkers en bruine switches (tactiel en stil) voor allround-gebruik.

Een nieuwe ontwikkeling zijn de optisch-mechanische switches. De reactietijden van dit soort toetsenborden zijn veruit het beste. Ook deze toetsenborden gebruiken switches, maar hierbij registreert een lampje de activiteit wanneer de veer naar onderen wordt gedrukt. Sneller dan het licht wordt een toetsenbord niet, dus even snel als het licht is het beste dat je kunt krijgen!

Ten slotte zijn er ook nog scissor switches. Deze werken met een schaarvormig mechanism en wederom een membraan onder de toets. Je komt ze met name tegen in laptops en andere low-profile toetsenborden. Door het schaarmechanisme steken de toetsen namelijk niet ver uit boven het frame.

Er zijn nog een aantal andere switches te vinden, maar die zijn zeldzaam en/of ongeschikt voor gaming doeleinden.

Welke soorten toetsenbordindelingen zijn er?

Om te beginnen maken we onderscheid op basis van toetsenbordindeling . De bekendste twee in de Benelux zijn de QWERTY-indeling en de AZERTY-indeling, waarbij de eerste vooral in Nederland wordt gebruikt, en de tweede in België. De namen geven de volgorde van de eerste zes letters op het toetsenbord weer.

Daarnaast hebben we de geografische toetsenbordindeling. Franse AZERTY-toetsenborden zijn niet geheel hetzelfde als Belgische AZERTY-toetsenborden. Bepaalde leestekens staan op andere plekken, waarbij de precieze indeling per land kan verschillen. De bekendste indeling in Nederland is de US International.

Deze indelingen stoppen uiteraard niet in West-Europa. Kijk je verder dan ons continent, dan vind je al snel keyboards in het cyrillische schrift, het Arabische schrift en verschillende Aziatische schriften.

Ten slotte hebben we nog de fysieke toetsenbordindeling, welke betrekking heeft op de configuratie en het uiterlijk van bepaalde knoppen. De twee bekendsten hiervan zijn de ANSI- en de ISO-indelingen. De ANSI-indeling heeft links een langwerpige shift-toets en rechts een langwerpige enter-toets. Daarnaast zijn er twee normale alt-knoppen.

Bij ISO-toetsenborden zijn de shift-knoppen korter en heeft de enter-knop een omgekeerde L-vorm. De rechter alt-toets is daarnaast vervangen door een Alt Gr-knop. Door deze in te drukken terwijl je typt, krijg je het derde symbool dat aan een toets is toegewezen te zien. Dit staat snelle implementatie van bepaalde accenten en symbolen in je tekst toe.

Wat is het verschil tussen een normaal en gaming toetsenbord?

Met een normaal toetsenbord bedoelt men waarschijnlijk een membraantoetsenbord. Zoals je onder het kopje "Welke type toetsaanslagen zijn er?" ziet, werkt dit toetsenbord met een rubberen membraan tussen de toetsen en de printplaat in het toetsenbord. Deze methode is ongevoelig, waardoor je redelijk hard op de toets moet duwen.

Goedkopere gaming toetsenborden vallen meestal onder deze categorie. Het enige verschil tussen een gaming membraantoetsenbord en een normaal membraantoetsenbord, is dat deze eerste meestal RGB-verlichting heeft en een aantal extra mediatoetsen. Hiermee bedien je je bijvoorbeeld je geluidsvolume, pauzeer je muziek, enzovoorts.

De betere gaming keyboards gebruiken mechanische switches. Er is een weelde aan verschillende switches waarbij het typgevoel en het actuatiepunt onderling verschilt. Hiermee stel je je game-ervaring volledig af op je voorkeuren. Dit komt, als je voor een gevoelige switch kiest, ten gunste van de reactietijd terwijl je gamet.

Ook bij mechanische gaming toetsenborden geldt dat deze meestal RGB-verlichting hebben en mediatoetsen.

hero illustration

Hoe testen we Gaming toetsenborden?

Om de beste Gaming Toetsenbord te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming Toetsenbord-test hebben we 1055 Gaming toetsenborden geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Gaming Toetsenbord-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gaming Toetsenbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Gaming Toetsenbord-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Gaming Toetsenbord in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1055 Gaming toetsenborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gaming toetsenborden in een oogopslag

1. Beste Gaming Toetsenbord: Corsair K70 RGB TKL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.56
Gebruiksgemak
10
Het CORSAIR K70 RGB TKL optisch-mechanische gamingtoetsenbord helpt je naar de overwinning met een compacte tenkeyless vormfactor en krachtige CORSAIR AXON hyper-processing-technologie. CORSAIR OPX RGB optischmechanische keyswitches bieden razendsnelle 1,0 mm bediening, gevat in duurzame PBT double-shot keycaps. Daarmee zijn tot wel 150 miljoen toetsaanslagen gegarandeerd. Win in stijl met een verfijnd aluminiumframe en dynamische RGBverlichting per toets, en zet met de toernooischakelaar de macro’s direct uit om over te schakelen naar verlichting die je niet afleidt. De krachtige iCUE-software op zowel pc als macOS maakt aangepaste macroprogrammering en knopfuncties mogelijk, en met de speciale mediatoetsen en een aluminium volumerolknop bedien je makkelijk je media. Een afneembare USB-C-kabel en interne opslag voor maar liefst 50 profielen, zodat je makkelijk professionele prestaties meeneemt naar je volgende wedstrijd.

Kenmerken:


 • Ontworpen voor winnaars: Producten uit de CORSAIR CHAMPION SERIES zijn ontworpen voor en getest door de beste professionele e-sporters. Ze helpen je naar de overwinning via een toetsenbord van wedstrijdkwaliteit met een draagbare en ruimtebesparende tenkeyless vormfactor, een afneembare USB-C-kabel en een schakelaar voor de toernooimodus.

 • CORSAIR OPX RGB optisch-mechanische keyswitches: Razendsnelle invoer met een bedieningsafstand van 1,0 mm en een vloeiende lineaire bewegingsruimte, gegarandeerd voor 150 miljoen toetsaanslagen.

 • Aangedreven door CORSAIR AXON-hyperverwerkingstechnologie: De meest geavanceerde game-ervaring van CORSAIR, waarbij je input dankzij 8.000 Hz hyper-polling, 4.000 Hz toetsscanning en de maximaal 20 lagen met RGBhardwareverlichting tot 8x sneller wordt verwerkt en doorgegeven dan bij gewone gamingtoetsenborden, zonder afbreuk te doen aan de snelheidsprestaties.

 • Ga in stijl de strijd aan: Een robuust en elegant aluminiumframe wordt verlicht door volledig programmeerbare dynamische RGB-verlichting per toets, zodat je de kleuren van je team kunt tonen of je persoonlijke verlichtingseffecten kunt creëren.

 • PBT double-shot keycaps: Het precisiegegoten keycapset met standaardlay-out van de onderste rij is bestand tegen slijtage, kleurvervaging en glansvorming. De keycaps zijn 1,5 mm dik, voor een goede stabiliteit.

 • Klaar voor het toernooi: Zet de toernooischakelaar om, waardoor automatisch wordt overgeschakeld op statische verlichting die je niet afleidt en onbedoelde macroactivering wordt uitgezet, en concentreer je op het winnen van die cruciale game.

 • Afneembare en duurzame gevlochten USB-C-kabel: Daardoor kun je de K70 RGB TKL makkelijk meenemen en overal aansluiten.

 • Speciale mediatoetsen en volumerolknop: Bedien al je media eenvoudig met één druk op de knop en stel soepel het juiste volume in met de kenmerkende aluminium CORSAIR-rolknop, die volledig kan worden geprogrammeerd in de iCUE-software om aangepaste acties uit te voeren.

 • Maak één geheel van je set-up: De krachtige CORSAIR iCUE-software, compatibel met zowel Windows als macOS, maakt bediening van de dynamische RGB-verlichting, knopfuncties, macroprogrammering en exclusieve integraties met geselecteerde games mogelijk, die de verlichting van je systeem veranderen in een verlengstuk van de actie.

 • Volledige N-key rollover (NKRO) en 100% anti-ghosting: Registreert elke toetsaanslag, hoe snel je ook speelt.

 • Tot 50 ingebouwde profielen: Sla aangepaste macro's, acties en je eigen unieke, sprankelende RGBverlichtingseffecten op, aangestuurd door AXON met tot wel 20 verlichtingslagen.Specificaties:


 • Vormfactor: Tenkeyless

 • Frame: Aluminium, zwart geanodiseerd, geborstelde afwerking

 • Keyswitches: CORSAIR OPX, optisch-mechanisch, 45 g bedieningskracht, 1,0 mm bedieningsafstand

 • Verlichting: Individueel verlicht en per toets programmeerbaar

 • Ledkleur: RGB, 16,8 miljoen kleuren

 • Keycaps: PBT double-shot, 1,5 mm dik, compatibel met verlichting

 • Connectiviteit: 1 x USB 3.0 type A

 • USB-rapportagesnelheid: Tot wel 8.000 Hz hyper-polling

 • Matrix: Volledige key rollover (NKRO) met 100% anti-ghosting

 • Ingebouwde profielen: Ja, maximaal 50

 • Mediatoetsen: Ja, vijf speciale sneltoetsen (afspelen/pauzeren, stoppen, volgende nummer, vorige nummer, te) en volumerolknop (volume harder en zachter)

 • Helderheidstoets: Ja

 • Windows-vergrendelingstoets: Ja

 • Verstelbare hoogte: Ja

 • iCUE (software): Ondersteund in Windows 10 en macOS 10.15

 • Kabel: 1,82 m, USB-C naar USB-A, afneembaar, zwart, gevlochten vezel

 • Afmetingen: 360 x 164 x 40 mm (l x b x h).

 • Gewicht: 0,88 kg.

 • Garantie: Twee jaar.Inhoud van de verpakking:


 • CORSAIR K70 RGB TKL CHAMPION SERIES optisch-mechanisch gamingtoetsenbord.

 • Afneembare USB-C naar USB-A kabel.

 • Veiligheidsinformatie.

 • Garantiebewijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

 • list plusOpmerkelijke functies voor gaming en kantoorgebruik

Nadelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

 • list plusCherry MX Speed-switches missen tactiele feedback
 • list plusSommige gebruikers meldden problemen met polssteunmagneten en toetskap problemen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
10
De Corsair K100 RGB Mechanical Gaming Keyboard zet een nieuwe standaard met zijn opmerkelijke functies, waardoor het een veelzijdig en hoog presterend toetsenbord is voor verschillende doeleinden. Met 4.000Hz polling biedt het toetsenbord Corsair OPX RGB optisch-mechanische switches of Cherry MX Speed Silver switches, per-toets RGB-verlichting, 8MB onboard opslag, mediatoetsen en een gevlochten kabel van 6 voet. De programmeerbare bedieningsknop met diverse functies voegt een unieke touch toe. De K100 Air Wireless RGB-versie imponeert met zijn dunne ontwerp, Cherry MX Ultra Low Profile Tactile switches, draadloze connectiviteit en een AXON-processor voor snelle responstijden. Het heeft ook toegewijde mediaknoppen, een aluminium volumeregelaar en onboard opslag voor maximaal 50 profielen, waardoor het een compleet aanbod is.

"Ik ben zeer te spreken over de Corsair K100 RGB-toetsenbord voor gaming, kantoorwerk, programmeren en rauwe prestaties," omdat het uitblinkt in gaming en rauwe prestaties, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende doeleinden. De aanpasbare RGB-achtergrondverlichting, toegewijde macrotoetsen en een gewatteerde polssteun verbeteren de bruikbaarheid en het comfort. De Cherry MX Speed switches, hoewel ze minimale pre-travel en release-travel bieden, missen tactiele feedback, wat kan leiden tot meer typfouten door de korte pre-travel afstand. Desalniettemin maken zijn opmerkelijke enkele- en multi-key latentie het een opvallende keuze voor gaming en kantoorwerk.

Met een prijskaartje van $230 biedt de K100 een premium ervaring, maar het is niet zonder zijn gebreken. Sommige gebruikers meldden problemen met de polssteunmagneten en af en toe problemen met de toetsen in de ontvangen initiële unit. Ondanks dit biedt Corsair een garantie van 2 jaar voor de K100, wat een extra laag zekerheid toevoegt voor potentiële kopers. De Corsair iCue-software voor aanpassing verbetert verder de gebruikerservaring. De K100 Air Wireless RGB-versie imponeert met zijn draadloze connectiviteitsopties en royale batterijduur, wat aansluit bij gebruikers die op zoek zijn naar een draadloos gamingtoetsenbord met eersteklas prestaties.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Corsair K100-serie zich door zijn combinatie van geavanceerde functies, hoogwaardige bouw en indrukwekkende prestaties. Concurrenten kunnen soortgelijke functies bieden, maar de combinatie van functies van de K100, waaronder de polling rate, switch-opties en ontwerp, onderscheidt het in het gaming-toetsenbordlandschap. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken de premium eigenschappen en hoogwaardige prestaties het tot een topkeuze voor gamers en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdig en betrouwbaar toetsenbord.

Samenvattend, de Corsair K100 RGB Mechanical Gaming Keyboard springt eruit als een eersteklas optie voor degenen die compromisloze prestaties, aanpasbare functies en een hoogwaardige bouw zoeken. Hoewel het misschien kleine nadelen heeft, zoals het gebrek aan tactiele feedback met zijn switches en af en toe kwaliteitscontroleproblemen, maken de algehele veelzijdigheid en rauwe gamingprestaties het tot een overtuigende keuze voor liefhebbers en professionals. Als je op zoek bent naar een hoog presterend, functierijk gamingtoetsenbord en bereid bent te investeren in eersteklas kwaliteit, is de Corsair K100-serie een overtuigende optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. SteelSeries Apex Pro TKL (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SteelSeries Apex Pro TKL (2023)

 • list plusUitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid

Nadelen SteelSeries Apex Pro TKL (2023)

 • list plusKleine problemen met toetsenbordwiebelen
 • list plusGebrek aan tactiele schakelaaropties
 • list plusHogere prijsklasse

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
10
De SteelSeries Apex Pro TKL (2023) is een opvallend gamingtoetsenbord dat uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid biedt. Uitgerust met OmniPoint-schakelaars, biedt dit mechanische toetsenbord aanpasbare activeringspunten, waardoor het zich onderscheidt in de markt. Het TKL-model heeft hoogwaardige PBT-toetsen en verbeterde schakelaars met een iets breder bereik van activeringspunten, waardoor het ideaal is voor gaming en kantoorgebruik. Het behaalt opmerkelijk lage latentie, wat het zeer aanbevolen maakt voor gaming, zoals blijkt uit de score van 8,6 op 10. Volgens beoordelingen blinkt het uit in gaming en programmeren, biedt het goede ergonomie en volledige RGB-achtergrondverlichting. Bovendien dragen het robuuste aluminium frame en de verkleurbestendige PBT-toetsen bij aan de duurzaamheid en hoogwaardige bouw ervan.

Volgens rtings.com heeft de Apex Pro TKL (2023) hogere beoordelingen voor mobiel/tablet- en entertainment/HTPC-gebruik in vergelijking met het full-size model, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende gebruiksdoeleinden. Het is echter vermeldenswaard dat het een model is met alleen bedrade verbinding, wat de mobiliteit beperkt. Voor degenen die op zoek zijn naar een zeer programmeerbaar en rijk aan functies toetsenbord, biedt de SteelSeries Apex Pro TKL (2023) uitstekende waarde, zoals benadrukt door TechRadar. Het beschikt over een OLED smart display, verstelbare mechanische schakelaars en een magnetische polssteun, waardoor het geschikt is voor gamers die volledig gebruik kunnen maken van de mogelijkheden ervan.

De draadloze versie van de SteelSeries Apex Pro TKL tilt de zaken naar een hoger niveau, met een ongebonden snelheid met OmniPoint 2.0 verstelbare HyperMagnetic-schakelaars, waardoor het 's werelds snelste toetsenbord is met snelle trigger-technologie om latentie te elimineren, 40 niveaus van per-toets activering en 2-in-1 actietoetsen voor het programmeren van meerdere acties naar dezelfde toets. Dit draadloze model beschikt ook over een esports-ready TKL-formaat, volledige functionaliteit en een premium aluminium bovenplaat, waardoor het een uitgebreid pakket biedt voor professionele en enthousiaste gamers.

Hoewel de SteelSeries Apex Pro TKL (2023) tal van voordelen biedt, waaronder aanpasbare schakelaars en een duurzame bouw, heeft het kleine problemen met toetswiebelen en ontbreekt het aan tactiele schakelaaropties, zoals opgemerkt in de rtings.com review. Bovendien kan de hogere prijs budgetbewuste consumenten afschrikken, hoewel de functies de kosten rechtvaardigen voor degenen die de geavanceerde mogelijkheden ervan kunnen benutten.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de SteelSeries Apex Pro TKL (2023) zich door zijn aanpasbare activeringspunten, robuust ontwerp en indrukwekkende reeks functies. Hoewel er meer betaalbare alternatieven bestaan, maken de prestaties, bouwkwaliteit en aanpassingsopties van dit toetsenbord het een solide investering voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardig en rijk aan functies gamingtoetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Slank, lichtgewicht ontwerp met Titan optische schakelaars en RGB-verlichting per toets: Roccat Vulkan TKL Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roccat Vulkan TKL Pro

 • list plusPremium typervaring met stille Titan optische switches.
 • list plusRobuuste en duurzame constructie met vliegtuigkwaliteit aluminium.
 • list plusCompact formaat en visueel verbluffend ontwerp.

Nadelen Roccat Vulkan TKL Pro

 • list plusNiet de beste keuze voor budgetbewuste kopers vanwege de prijs.
 • list plusTypervaring kan minder comfortabel zijn voor dagelijks gebruik.
 • list plusUitdagingen met Roccat Swarm-software voor aanpassingen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
9.89
Ik ben dol op de Roccat Vulcan TKL Pro! Dit compacte gamingtoetsenbord biedt een premium ervaring waar serieuze gamers en liefhebbers van zullen genieten. Met een prijs van $159 heeft het een visueel verbluffend design en een compact formaat. Het toetsenbord valt op door de Titan optische switches, die zorgen voor stille werking en een bevredigende type-ervaring. De stevige en duurzame constructie, versterkt met aluminium van vliegtuigkwaliteit, voegt nog meer aantrekkingskracht toe, waardoor het ideaal is voor zowel werk als gaming. TechRadar zegt dat de "prestaties, ontwerp en functies de prijs rechtvaardigen voor serieuze gamers," terwijl Tom's Hardware zijn "krachtige functies" en geschiktheid voor gaming erkent. De compacte afmetingen en krachtige functies, inclusief een afneembare USB-C naar USB 2.0 Type-A kabel, volumeknop, toegewijde dempknop en aanpasbare RGB-verlichting, maken het een aantrekkelijke optie voor mensen met beperkte bureauruimte of een groter gaming muismatgebied.

Maar ondanks zijn sterke punten, is het toetsenbord misschien niet de beste keuze voor prijsbewuste kopers vanwege de prijs, zoals benadrukt door TechRadar. Bovendien merkt Tom's Hardware op dat de type-ervaring misschien niet zo comfortabel is voor dagelijks gebruik, gezien de lage weerstand en ondiepe activeringspunten van de optische switches. Een ander punt van overweging is de Roccat Swarm-software voor aanpassing, die volgens Tom's Guide enkele uitdagingen met zich meebrengt tijdens de initiële installatie en toetsenherindeling.

Vergeleken met de Roccat Vulcan TKL, die vergelijkbaar ontwerp en functies biedt met mechanische switches tegen een iets lagere prijs, valt de TKL Pro op door zijn stille werking, elegante uitstraling en duurzame constructie. De evolutie van het toetsenbord ten opzichte van zijn voorgangers toont een nadruk op compact ontwerp, krachtige functies en een premium type-ervaring, waardoor het zich onderscheidt in de gaming toetsenbordmarkt.

In een markt vol gaming toetsenborden, positioneren de onderscheidende kenmerken van de Roccat Vulcan TKL Pro, zoals zijn Titan optische switches, compacte formaat en duurzame constructie, het als een topkeuze voor serieuze gamers en liefhebbers die op zoek zijn naar een premium gaming ervaring. Hoewel het misschien niet geschikt is voor prijsbewuste kopers en misschien niet het meest comfortabel is voor dagelijks typen, maken zijn prestaties, ontwerp en duurzaamheid het een aantrekkelijke optie voor degenen die de voorkeur geven aan een compact, visueel verbluffend gamingtoetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Logitech G413 TKL SE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
9.62
Ik ben enthousiast over de Logitech G413 TKL SE Mechanical Gaming Keyboard, een compact toetsenbord dat uitblinkt in gaming prestaties. Met tactiele mechanische switches, 6-key rollover anti-ghosting, PBT keycaps en een duurzame aluminium legering behuizing, wordt dit toetsenbord geprezen om zijn kwaliteit en prestaties. De witte LED-verlichting en minimalistische ontwerp voegen een vleugje elegantie toe. Volgens The Verge, "De kwaliteit van het product is in lijn met de prijs," benadrukkend de waarde ervan.

In gaming situaties schittert de G413 TKL SE, met subtiele feedback en duurzaamheid ideaal voor competitieve en FPS gaming. De 6-key rollover met anti-ghosting zorgt voor nauwkeurige controle tijdens het spelen. Echter, zoals opgemerkt door Tom's Guide, voelen de Long Hua switches, hoewel ze Cherry MX Browns nabootsen, stijf en oncomfortabel aan, waardoor hun tactiele functionaliteit beperkt wordt. Bovendien ontbreken extra functies zoals macrotoetsen en gamemodus, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die uitgebreide functionaliteit zoeken.

De stevige bouwkwaliteit en uitstekende latentie maken de G413 TKL SE een sterke concurrent in de gamingwereld, zoals benadrukt door RTINGS. De heldere LED-verlichting verhoogt verder de aantrekkingskracht voor gaming. Toch belemmeren de beperkingen van het toetsenbord, zoals het ontbreken van compatibiliteit met Logitech G HUB voor toetsenherindeling en macro's, zijn potentieel voor bredere toepassingen. Het ontbreken van een polssteun, zoals opgemerkt door Tom's Guide en RTINGS, draagt bij aan het ongemak, vooral bij langdurig gebruik buiten het gamen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de G413 TKL SE uit in gaming prestaties, waardoor het een overtuigende optie is voor gamers die een responsief en duurzaam toetsenbord zonder extra's zoeken. Voor gebruikers die prioriteit geven aan veelzijdigheid en comfort voor langdurig typen of multi-device setups, zijn er echter andere opties met meer functies en ergonomische ontwerpen die mogelijk meer geschikt zijn.

Kortom, de Logitech G413 TKL SE Mechanical Gaming Keyboard is een solide keuze voor gamingliefhebbers die een budgetvriendelijke, high-performance optie zoeken. Zijn tactiele mechanische switches, duurzame bouw en anti-ghosting mogelijkheden maken het een overtuigende aanbieding. Desalniettemin kan het ongemak tijdens langdurig gebruik en het ontbreken van extra functies buiten het gamen de aantrekkingskracht beperken voor een breder publiek. Zoals Jorge Garcia in hun recensie vermeldde, is het "geweldig" en "een goed budgettoetsenbord", waardoor het een lovenswaardige keuze is voor degenen die zich richten op gamingprestaties binnen een specifieke budgetklasse.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. HyperX Alloy Origins 60 Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HyperX Alloy Origins 60 Gaming

 • list plusDiverse schakelopties
 • list plusIndrukwekkende functies
 • list plusCompact formaat

Nadelen HyperX Alloy Origins 60 Gaming

 • list plusGeen draadloze mogelijkheden
 • list plusOntbreken van ergonomische kenmerken
 • list plusMeer kans op typfouten door het compacte formaat

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.6
De HyperX Alloy Origins 60 mechanisch gaming toetsenbord is een compacte en betaalbare optie die positieve recensies heeft ontvangen vanwege zijn diverse schakelopties en indrukwekkende functies. Met zijn kleine 60% formaat en volledig vliegtuigkwaliteit aluminium behuizing valt het op door zijn dubbel opgeschoten PBT-toetsen, HyperX mechanische schakelaars, RGB verlichte toetsen en geavanceerde aanpassingsopties via HyperX NGENUITY. Zoals één recensie opmerkt: "Het toetsenbord wordt geleverd met lineaire HyperX Red mechanische schakelaars en per-toets RGB-verlichting," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gaming. De stevige bouwkwaliteit, afneembare USB-C kabel en verstelbare toetsenbordhoeken verbeteren de veelzijdigheid, terwijl de inclusie van een toetsenkapje en extra toetsen voor aanpassing waarde toevoegen.

Het compacte formaat van het toetsenbord en de verlichtingsfuncties zijn geprezen door klanten, waarbij één recensie benadrukt: "Waardering voor de verlichtingsfuncties en het compacte formaat." Ook de comfortabele en esthetische ontwerp is erkend voor het verbeteren van de game-ervaring. De snelle verzending en goede verpakking van de HyperX Alloy Origins 60 hebben verder bijgedragen aan een positieve gebruikerservaring.

Op het gebied van prestaties maakt het goed gebouwde ontwerp van het toetsenbord, lichte en responsieve lineaire schakelaars, en lage kliklatentie het zeer geschikt voor gaming en programmeren, zoals opgemerkt in een andere recensie. Het ontbreekt echter aan draadloze mogelijkheden, polssteun en ergonomische functies, wat de bruikbaarheid beperkt voor kantoor- en entertainment/HTPC-doeleinden. Het ontbreken van toegewijde mediatoetsen en mogelijke meer typfouten vanwege de compacte grootte zijn genoemd als mogelijke beperkingen. Desalniettemin wordt de typervaring met de HyperX Red schakelaars geprezen voor gaming en dagelijks gebruik.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Ducky One 2 Mini, valt de HyperX Alloy Origins 60 op vanwege zijn premium gevoel, essentiële functies en hoogwaardige materialen. Het biedt een reisvriendelijk ontwerp met de focus op gaming, waardoor het een sterke keuze is in de categorie compacte gaming-toetsenborden. Echter, het bedrade ontwerp en het ontbreken van ergonomische functies maken het mogelijk minder ideaal voor andere doeleinden.

Al met al schittert de HyperX Alloy Origins 60 als een compact, betaalbaar en functierijk gaming-toetsenbord met diverse schakelopties. De premium bouwkwaliteit, veelzijdige aanpassingsopties en sterke gamingprestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor gamers en programmeurs. Hoewel het beperkingen kan hebben voor kantoor- en entertainmentgebruik, zijn de sterke punten in gaming en dagelijkse type-scenario's moeilijk te negeren. Zoals één recensie terecht opmerkt: "De Alloy Origins 60 biedt een premium en reisvriendelijk ontwerp met de focus op essentiële functies en hoogwaardige materialen."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MSI Vigor GK71 Sonic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI Vigor GK71 Sonic

 • list plusUnieke 35g 'Sonic Red' lineaire mechanische schakelaars voor een responsieve typervaring
 • list plusRobuuste aluminium topbehuizing van vliegtuigkwaliteit voor duurzaamheid en een solide afwerking
 • list plusInclusief traagschuim polssteun voor verbeterde ergonomie

Nadelen MSI Vigor GK71 Sonic

 • list plusSnelle activering kan leiden tot onbedoelde toetsaanslagen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.31
Mijn MSI Vigor GK71 Sonic gaming toetsenbord is een opvallende keuze in de mechanische toetsenborden wereld. Het heeft een unieke eigenschap in zijn 35g "Sonic Red" lineaire mechanische switches, lichter en responsiever dan de standaard Cherry MX Red switches. Volgens Tom's Hardware bieden de switches een "haarscherpe veerkracht van slechts 35g" en diepe akoestiek, wat zorgt voor een unieke type-ervaring. Het ontwerp van het toetsenbord omvat speciale mediatoetsen, een genopt volumewiel en MSI's ClearCaps, die zijn gemaakt van ABS-toetsen met een licht getinte maar transparante laag, wat zorgt voor een moderne esthetiek.

De robuuste behuizing van vliegtuigkwaliteit aluminium biedt duurzaamheid en een stevige afwerking, zonder veerping. Door zijn lichte constructie, net onder de twee pond, en rubberen pads voor stabiliteit is het handig voor gaming setups. De bijgeleverde polssteun van traagschuim verbetert de ergonomie en zorgt voor comfort tijdens lange gamesessies. TechRadar waardeert de moderne ontwerpelementen, zoals het zwevende toetseneffect gecreëerd door de ClearCaps, evenals de mediatoetsen met een volumewiel dat ook dient als dempknop. De recensie merkt echter op dat de snelle aanslag van het toetsenbord kan leiden tot onbedoelde toetsaanslagen, wat een potentieel nadeel is.

In vergelijking met oudere generatie gaming toetsenborden, brengt de Vigor GK71 Sonic moderne innovaties en ontwerpelementen met zich mee, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die een eersteklas type-ervaring zoeken. Details zoals het uiterlijk van het volumewiel en de transparantie van de toetsen kunnen echter zorgen baren, zoals vermeld in de recensie van Tom's Hardware.

In het competitieve landschap van gaming toetsenborden, valt de MSI Vigor GK71 Sonic op door zijn lichte 35g "Sonic Red" lineaire mechanische switches, wat zorgt voor een unieke en responsieve type-ervaring. De robuuste constructie, moderne ontwerpelementen en ergonomische functies maken het een sterke kanshebber op de gaming toetsenborden markt. Potentiële kopers moeten echter de snelle aanslag van het toetsenbord, die kan leiden tot onbedoelde toetsaanslagen, afwegen tegen zijn andere overtuigende eigenschappen. Als je een eersteklas type-ervaring met ultralichte switches en modern ontwerp belangrijk vindt, zou de MSI Vigor GK71 Sonic wel eens de beste keuze voor jou kunnen zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

8. Draadloos toetsenbord met laag profiel voor meerdere apparaten en optische schakelaars van Razer: Razer DeathStalker V2 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer DeathStalker V2 Pro

 • list plusSolide, duurzame bouw
 • list plusSnellere draadloze connectiviteit
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting

Nadelen Razer DeathStalker V2 Pro

 • list plusMerkbare toets wiebelen
 • list plusIets vlakkere type-ervaring in vergelijking met traditionele mechanische switches
 • list plusGebrek aan draagbaarheid voor mobiel en tabletgebruik

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast om de Razer DeathStalker V2 Pro gaming toetsenbord te presenteren! Met zijn strakke, full-size ontwerp en lage profiel matte zwarte ABS-toetsen met per-toets RGB-verlichting, is dit toetsenbord voorzien van Razer's low-profile optische switches, beschikbaar in lineaire of kliks varianten. Dit toetsenbord biedt solide constructie en verschillende connectiviteitsopties, waaronder 2,4 GHz draadloos, Bluetooth 5.0 en een USB Type-C poort. De ingebouwde siliconen dempers dragen bij aan een soepele type-ervaring, maar sommige gebruikers vinden de type-ervaring een beetje teleurstellend in vergelijking met traditionele mechanische switches. "De Razer DeathStalker V2 Pro is een slanke, full-size en aantrekkelijke optie met een minimalistisch ontwerp." Hoewel geprezen voor gaming vanwege de lage latentie en stevige bouwkwaliteit, kunnen sommige toetsen merkbaar wiebelen, wat de type-ervaring beïnvloedt. Het is geschikt voor kantoorwerk en programmeren, maar de gebrek aan draagbaarheid voor mobiel en tabletgebruik en het ontbreken van een trackpad voor entertainmentopstellingen zijn opmerkelijke beperkingen. De Razer DeathStalker V2 Pro wordt gepositioneerd als een ultra-low-profile gaming toetsenbord van topklasse, met een kortere activeringspunt, snellere draadloze connectiviteit en beter aanvoelende optische switches. De hoge prijs kan echter budgetbewuste consumenten afschrikken, ondanks zijn opvallende kenmerken. "De Razer DeathStalker V2 Pro is een van de lichtste in zijn categorie, met verschillende connectiviteitsopties en levendige aanpasbare RGB-verlichting."

Vergeleken met zijn concurrenten onderscheidt de Razer DeathStalker V2 Pro zich door een solide, duurzame constructie, snellere draadloze connectiviteit en aanpasbare RGB-verlichting te bieden. Zijn lage profiel ontwerp en lage latentie maken het een sterke concurrent voor gaming. Echter, het opvallende wiebelen van de toetsen en de ietwat vlakke type-ervaring in vergelijking met traditionele mechanische switches zijn gebieden waarop het tekortschiet. In tegenstelling tot meer betaalbare opties zoals de Roccat Vulcan Pro en Logitech G915 Lightspeed, kunnen aantrekkelijk zijn voor budgetbewuste consumenten, met vergelijkbare functies voor een lagere prijs. Ondanks zijn beperkingen, staat de Razer DeathStalker V2 Pro bekend als een overtuigende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een high-performance, ultra-low-profile gaming toetsenbord met een strak ontwerp en aanpasbare RGB-verlichting.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Razer BlackWidow V4 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer BlackWidow V4 Pro

 • list plusUitzonderlijke gaming prestaties
 • list plusAanpasbare functies
 • list plusRobuuste bouwkwaliteit

Nadelen Razer BlackWidow V4 Pro

 • list plusNiet aanbevolen voor mobiele apparaten of kantoorgebruik
 • list plusLuide switches
 • list plusGrootte kan uitdagend zijn voor beperkte bureauruimte

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.31
De Razer BlackWidow V4 Pro gamingtoetsenbord is een krachtpatser, uitblinkend in gaming en programmeren met zijn uitzonderlijke prestaties en aanpasbare functies. Met zijn lage latentie, clicky Green switches en toegewijde macrotoetsen valt hij op. Zoals vermeld door RTINGS, beschikt het over "uitstekende gamingprestaties, met zeer lage en consistente latentie, robuuste bouwkwaliteit en de optie van lineaire of clicky switchtypes." De veelzijdigheid van het toetsenbord strekt zich uit tot programmeren, met instelbare hellinginstellingen, macro programmeermogelijkheden en een afneembare polssteun voor extra comfort. Het is echter niet aanbevolen voor mobiele apparaten of kantoorgebruik vanwege het ontwerp met alleen bedrade aansluiting en luide switches. De ABS-toetsen worden ook als een nadeel beschouwd in vergelijking met PBT-toetsen.

Het ontwerp van de V4 Pro is net zo indrukwekkend als zijn prestaties. Het beschikt over een matzwarte aluminiumlegering bovenplaat, toegewijde macrotoetsen en een programmeerbare "Razer Command Dial," waardoor het groter is dan gemiddeld. Zoals vermeld door Tom's Hardware, bevat het toetsenbord een getextureerde metalen volumeroller en vier bewerkte aluminium mediatoetsen, allemaal opnieuw programmeerbaar in de Razer Synapse 3-software. Bovendien biedt het ondersteuning en per-toets RGB, met 18 programmeerbare zones aan de zijkanten en nog eens 20 zones wanneer de polssteun is bevestigd. De afneembare polssteun, die magnetisch bevestigd kan worden, voegt een vleugje luxe toe met zijn getextureerde zwart kunstleer en het triskelion slangenlogo in het midden. Echter, de grootte van het toetsenbord kan een uitdaging vormen voor mensen met beperkte bureauruimte.

Vergeleken met zijn voorganger, tilt de V4 Pro-versie de game- en programmeerervaring naar een hoger niveau met extra functies zoals de Razer Command Dial en verbeterde aanpassingsmogelijkheden. Terwijl de V4 zeer gewaardeerd wordt voor gaming en programmeren, breidt de V4 Pro deze sterke punten uit, waardoor het een topkeuze is voor deze doeleinden. Beide versies bieden uitstekende gamingprestaties en robuuste bouwkwaliteit, waarbij het Pro-model extra functies biedt zoals een multifunctionele draaiknop en extra macroknoppen.

In de gaming-toetsenbordmarkt concurreert de Razer BlackWidow V4 Pro met de Corsair K100 RGB en Logitech G915. Terwijl de V4 Pro uitblinkt in gaming en programmeren, kunnen de grootte en luide switches gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar een compacter of kantoorvriendelijkere optie. In tegenstelling biedt de Corsair K100 RGB een compact ontwerp en uitzonderlijke bouwkwaliteit, terwijl de Logitech G915 zich richt op draadloze functionaliteit en low-profile switches.

Samengevat, de Razer BlackWidow V4 Pro gamingtoetsenbord is een eersteklas keuze voor gaming- en programmeerliefhebbers. Zijn uitstekende gamingprestaties, aanpasbare functies en robuuste bouwkwaliteit maken het een opvallende optie. Echter, de grootte en luide switches zijn misschien niet geschikt voor alle gebruikers, vooral degenen met beperkte bureauruimte of die behoefte hebben aan een stillere type-ervaring. Als je op zoek bent naar een gaming-toetsenbord dat ongeëvenaarde gamingprestaties en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden biedt, is de V4 Pro een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Razer BlackWidow V3 Pro Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer BlackWidow V3 Pro Gaming

 • list plusPremium hot-swappable en draadloze krachtpatser
 • list plusUitstekende gameprestaties met lage latentie en volledige RGB-achtergrondverlichting
 • list plusMacro-programmeerbare toetsen en een comfortabele game-ervaring met een zachte afneembare polssteun

Nadelen Razer BlackWidow V3 Pro Gaming

 • list plusInconsistente Razer Green switches
 • list plusGroot formaat en gewicht, beperkt gebruik op kantoor en in mobiele/tabletinstellingen
 • list plusBatterijduur bij gebruik van volledige RGB is een nadeel

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.14
De Razer BlackWidow V3 Pro Gaming Keyboard springt eruit als een premium, hot-swappable en draadloze krachtpatser, die voldoet aan de behoeften van gamers, programmeurs en multimedia-gebruikers. Met uitstekende gameprestaties, lage latentie en volledige RGB-verlichting biedt dit toetsenbord programmeerbare macrotoetsen en een comfortabele afneembare polssteun, voor een comfortabele en aanpasbare game-ervaring. Volgens rtings.com wordt het gewaardeerd voor gaming en programmeren, terwijl tomshardware.com zijn balans tussen stijl, functionaliteit en draadloos gemak benadrukt. De integratie van functies uit de Huntsman-serie heeft zijn concurrentievermogen aanzienlijk verhoogd, waardoor het de beste iteratie van de BlackWidow-serie is, zoals opgemerkt door ign.com.

De Razer Hyperspeed Wireless-technologie van het toetsenbord, gesteund door top esportatleten, zorgt voor een betrouwbare en krachtige draadloze game-ervaring, waardoor het aantrekkelijk is voor competitieve gamers. De toevoeging van Bluetooth-connectiviteit en speciale mediabedieningen maakt het ook geschikt voor gebruik met een home theater-pc. Er zijn echter ook nadelen, zoals de grote omvang en inconsistente Razer Green-switches, waardoor het minder geschikt is voor kantoor- en mobiele/tabletinstellingen, zoals opgemerkt door rtings.com.

In vergelijking met zijn tegenhangers, concurreert de Razer BlackWidow V3 Pro gunstig met de Logitech G915 Lightspeed wat betreft afmetingen, met een stevig aluminium bovenplaat, transparante mechanische switches en een comfortabele lederen polssteun. Hoewel het misschien niet de meest reisvriendelijke optie is vanwege zijn omvang en gewicht, excelleert het in het bieden van een balans tussen stijl, functionaliteit en draadloos gemak, zoals benadrukt door tomshardware.com.

Ondanks zijn uitstekende kenmerken zijn de inconsistente geluid en gevoel van de Razer Green switches een punt van kritiek. Bovendien wordt de batterijduur bij gebruik van volledige RGB-verlichting als nadeel genoemd, hoewel de prestaties met verlichting uit indrukwekkend zijn, volgens ign.com. Deze beperkingen moeten in overweging worden genomen bij het beoordelen van de geschiktheid ervan voor specifieke gebruiksgevallen.

Samenvattend is de Razer BlackWidow V3 Pro Gaming Keyboard een eersteklas keuze voor gamers en programmeurs die op zoek zijn naar een premium draadloze en hot-swappable oplossing. Zijn competitieve gameprestaties, verbeterde functies en verbeterde kwaliteit positioneren het als de beste iteratie van de BlackWidow-serie. Gebruikers moeten echter rekening houden met de beperkingen, met name wat betreft de Razer Green switches en de batterijduur. Als je op zoek bent naar een eersteklas draadloos gamingtoetsenbord met aanpasbare functies, is de Razer BlackWidow V3 Pro een sterke concurrent, met aanzienlijke verbeteringen op alle fronten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

11 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming toetsenborden. Er zijn immers 1055 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!