Wat is de beste Gaming Toetsenbord van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Gaming Toetsenbord is een moeilijke opgave. Wat is de beste Gaming Toetsenbord van 2023? Na het testen van 1055 Gaming toetsenborden kwam de SteelSeries Apex Pro als beste uit onze Gaming Toetsenbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming toetsenborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming toetsenborden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gaming Toetsenbord-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gaming toetsenborden

1Score: 9.9
SteelSeries Apex Pro
Beste Gaming Toetsenbord
SteelSeries Apex Pro
SteelSeries
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Logitech G915 TKL Gaming Keyboard
Logitech G915 TKL Gaming Keyboard
Logitech G
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
HyperX Alloy Origins
HyperX Alloy Origins
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Razer Huntsman v2 Analog
Razer Huntsman v2 Analog
Razer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Corsair K100 Air
Corsair K100 Air
Corsair
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed
Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed
Razer
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Corsair K70 Max
Zeer aanpasbaar TKL gaming-toetsenbord
Corsair K70 Max
Corsair
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Logitech G413 Gaming Keyboard
Logitech G413 Gaming Keyboard
Logitech G
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Roccat Vulcan TKL Pro
Roccat Vulcan TKL Pro
Roccat
10Score: 9.1
Wooting 60 HE
Wooting 60 HE
Wooting
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Toetsenbord Koopgids

Een goed gaming toetsenbord is meer dan alleen een toetsenbord met een leuke lichtjes. Een goed exemplaar heeft onder andere mechanische toetsaanslagen. Je leest er hieronder meer over!

Wat is RGB-verlichting?

RGB staat voor "red, green, blue" (rood, groen, blauw). RGB-verlichting is een verzameling led-lampjes die onder de toetsen het toetsenbord verlichten. Een goed RGB-toetsenbord heeft verschillende verlichtingszones. Dat wilt zeggen dat de verlichting onder elke toets meerdere kleuren kan aannemen.

Vaak zijn er verschillende verlichtingsmodi zoals een ademende modus, golvende modus, springende modus, enzovoorts. Je kunt er in soms ook voor kiezen om je toetsenbord met een enkele kleur te belichten, of slechts enkele toetsen te verlichten. In veel gevallen geldt dat hoe duurder het toetsenbord is, hoe meer opties je hebt.

Welke type toetsaanslagen zijn er?

Ten eerste hebben we de rubber dome, oftewel membraan toetsenborden. Hierbij liggen de toetsen op drie lagen rubber die op druk reageren. Druk je hard genoeg op een toets, dan duwt de toets het rubber op de printplaat die eronder ligt, waar het daadwerkelijke signaal tot stand komt dat naar de pc wordt gestuurd.

Dit vergt best wat druk, waarin geen variatie te vinden is. Bij mechanische switches is dat anders. Hierbij heeft elke toets een eigen "switch" (een soort schakelaar). Als je de toets ver genoeg indrukt en de switch zijn actuatiepunt bereikt, registreert het toetsenbord een toetsaanslag.

Dit gebeurt als de de steel de veer aan de binnenkant raakt, wat de printplaat vervolgens leest en omzet in een signaal voor je computer. Hier komt geen rubberen membraan aan te pas, en gelukkig bestaat er behoorlijk wat variatie in hoeveel druk je moet zetten om zo'n toetsaanslag te laten registreren.

Er zijn verschillende switch-fabrikanten te vinden, maar veruit de bekendste is Cherry MX (alsook Logitech en Razer). De switches hebben verschillende namen en kleuren, zoals Cherry MX Red, Cherry MX Blue, enzovoorts.

Aan elk van deze namen zit een aantal eigenschappen vast, zoals hoeveel druk je moet zetten om het actuatiepunt te bereiken, of de toets lineair is of tactiel, stil of "clicky", enzovoorts. Dit alles wordt bepaald door de vorm van de steel aan de basis van de switch.

Over het algemeen zijn rode switches (lineair en stil) het meest geschikt voor gamers, blauwe switches (tactiel en "clicky") voor programmeurs en tekstverwerkers en bruine switches (tactiel en stil) voor allround-gebruik.

Een nieuwe ontwikkeling zijn de optisch-mechanische switches. De reactietijden van dit soort toetsenborden zijn veruit het beste. Ook deze toetsenborden gebruiken switches, maar hierbij registreert een lampje de activiteit wanneer de veer naar onderen wordt gedrukt. Sneller dan het licht wordt een toetsenbord niet, dus even snel als het licht is het beste dat je kunt krijgen!

Ten slotte zijn er ook nog scissor switches. Deze werken met een schaarvormig mechanism en wederom een membraan onder de toets. Je komt ze met name tegen in laptops en andere low-profile toetsenborden. Door het schaarmechanisme steken de toetsen namelijk niet ver uit boven het frame.

Er zijn nog een aantal andere switches te vinden, maar die zijn zeldzaam en/of ongeschikt voor gaming doeleinden.

Welke soorten toetsenbordindelingen zijn er?

Om te beginnen maken we onderscheid op basis van toetsenbordindeling . De bekendste twee in de Benelux zijn de QWERTY-indeling en de AZERTY-indeling, waarbij de eerste vooral in Nederland wordt gebruikt, en de tweede in België. De namen geven de volgorde van de eerste zes letters op het toetsenbord weer.

Daarnaast hebben we de geografische toetsenbordindeling. Franse AZERTY-toetsenborden zijn niet geheel hetzelfde als Belgische AZERTY-toetsenborden. Bepaalde leestekens staan op andere plekken, waarbij de precieze indeling per land kan verschillen. De bekendste indeling in Nederland is de US International.

Deze indelingen stoppen uiteraard niet in West-Europa. Kijk je verder dan ons continent, dan vind je al snel keyboards in het cyrillische schrift, het Arabische schrift en verschillende Aziatische schriften.

Ten slotte hebben we nog de fysieke toetsenbordindeling, welke betrekking heeft op de configuratie en het uiterlijk van bepaalde knoppen. De twee bekendsten hiervan zijn de ANSI- en de ISO-indelingen. De ANSI-indeling heeft links een langwerpige shift-toets en rechts een langwerpige enter-toets. Daarnaast zijn er twee normale alt-knoppen.

Bij ISO-toetsenborden zijn de shift-knoppen korter en heeft de enter-knop een omgekeerde L-vorm. De rechter alt-toets is daarnaast vervangen door een Alt Gr-knop. Door deze in te drukken terwijl je typt, krijg je het derde symbool dat aan een toets is toegewezen te zien. Dit staat snelle implementatie van bepaalde accenten en symbolen in je tekst toe.

Wat is het verschil tussen een normaal en gaming toetsenbord?

Met een normaal toetsenbord bedoelt men waarschijnlijk een membraantoetsenbord. Zoals je onder het kopje "Welke type toetsaanslagen zijn er?" ziet, werkt dit toetsenbord met een rubberen membraan tussen de toetsen en de printplaat in het toetsenbord. Deze methode is ongevoelig, waardoor je redelijk hard op de toets moet duwen.

Goedkopere gaming toetsenborden vallen meestal onder deze categorie. Het enige verschil tussen een gaming membraantoetsenbord en een normaal membraantoetsenbord, is dat deze eerste meestal RGB-verlichting heeft en een aantal extra mediatoetsen. Hiermee bedien je je bijvoorbeeld je geluidsvolume, pauzeer je muziek, enzovoorts.

De betere gaming keyboards gebruiken mechanische switches. Er is een weelde aan verschillende switches waarbij het typgevoel en het actuatiepunt onderling verschilt. Hiermee stel je je game-ervaring volledig af op je voorkeuren. Dit komt, als je voor een gevoelige switch kiest, ten gunste van de reactietijd terwijl je gamet.

Ook bij mechanische gaming toetsenborden geldt dat deze meestal RGB-verlichting hebben en mediatoetsen.

hero illustration

Hoe testen we Gaming toetsenborden?

Om de beste Gaming Toetsenbord te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming Toetsenbord-test hebben we 1055 Gaming toetsenborden vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Gaming Toetsenbord-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gaming Toetsenbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Gaming Toetsenbord-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Gaming Toetsenbord in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1055 Gaming toetsenborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gaming toetsenborden in een makkelijke lijst

1. Beste Gaming Toetsenbord: SteelSeries Apex Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SteelSeries Apex Pro

 • list plusUitzonderlijke prestaties en aanpassingsmogelijkheden
 • list plusWerelds snelste toetsenbord met een snelle trigger systeem
 • list plusAanpasbare activeringspunten en 2-in-1 actietoetsen

Nadelen SteelSeries Apex Pro

 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat er een lichte toetsbeweging is
 • list plusGeen tactiele schakelaar opties beschikbaar
 • list plusAlleen bedraad, geen draadloze functionaliteit

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.98
De SteelSeries Apex Pro TKL (2023) is een gaming toetsenbord van topkwaliteit dat uitstekende prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt. Met zijn OmniPoint 2.0 verstelbare HyperMagnetische switches beweert het 's werelds snelste toetsenbord te zijn, met een 20x snellere activering en 11x snellere reactietijd in vergelijking met traditionele mechanische toetsenborden. Deze functie maakt het ideaal voor snelle gaming scenario's.

"De Apex Pro TKL is een volledig aanpasbaar en uitzonderlijk snel gaming toetsenbord."

Het toetsenbord's snelle trigsysteem elimineert latentie door toetsen dynamisch te activeren en deactiveren op basis van de afstand die wordt afgelegd, wat zorgt voor een naadloze en responsieve game-ervaring. Bovendien kunnen gebruikers verschillende activeringsniveaus instellen voor specifieke toetsen, dankzij de 40 niveaus van per-toets activering, wat zorgt voor nauwkeurige controle en aanpassing.

"De SteelSeries Apex Pro TKL (2023) is een uitstekend gaming toetsenbord met lage latentie en aanpasbare activeringspunten."

De 2-in-1 actietoetsen op dit toetsenbord stellen gebruikers in staat om twee verschillende acties aan dezelfde toets toe te wijzen, wat flexibiliteit biedt tijdens het gamen. Het TKL-formaat zorgt voor optimale gameprestaties en biedt toch volledige functionaliteit. Het hoogwaardige aluminium bovenplaat voegt duurzaamheid en een strak uiterlijk toe aan het toetsenbord.

"De SteelSeries Apex Pro TKL (2023) is een functierijk en hoogpresterend gaming toetsenbord."

Het is echter vermeldenswaardig dat het toetsenbord enkele beperkingen heeft. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de toetsen een beetje wiebelen en er zijn geen opties voor tactiele switches beschikbaar. Bovendien is het toetsenbord alleen bedraad, wat een nadeel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar draadloze functionaliteit.

"De toetsen wiebelen een beetje en er zijn geen opties voor tactiele switches beschikbaar."

Wat betreft het gebruiksscenario wordt de Apex Pro TKL (2023) sterk aanbevolen voor gaming en programmeren, dankzij de aanpasbare activeringspunten, ergonomisch ontwerp en programmeerbare macro's. Het presteert ook goed voor kantoorgebruik, met goede ergonomie en instellingsmogelijkheden voor helling, samen met een meegeleverde polssteun. Het is echter mogelijk niet geschikt voor mobiele apparaten of tablets.

"De SteelSeries Apex Pro TKL (2023) wordt sterk aanbevolen voor gaming en programmeren."

Vergeleken met zijn concurrenten valt de Apex Pro TKL (2023) op met zijn aanpasbare activeringspunten, dubbele activeringsmogelijkheid en snelle trigsysteem. Het heeft echter een hogere prijs van $ 189,99, waardoor het duurder is dan andere opties op de markt. Als je kunt profiteren van de geavanceerde functies, biedt het een geweldige waarde, maar voor degenen die niet zo'n aanpassing nodig hebben, zijn er meer betaalbare alternatieven beschikbaar.

"De SteelSeries Apex Pro TKL is een betrouwbaar en functioneel gaming toetsenbord."

Al met al is de SteelSeries Apex Pro TKL (2023) een eersteklas gaming toetsenbord dat uitblinkt in prestaties en aanpassing. Het biedt indrukwekkende snelheid, aanpassingsmogelijkheden en duurzaamheid. Hoewel het enkele beperkingen heeft en een hogere prijs heeft, is het een betrouwbare keuze voor gamers en programmeurs die snelheid en precisie prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Logitech G915 TKL Gaming Keyboard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech G915 TKL Gaming Keyboard

 • list plusFlawless draadloze connectiviteit in zowel 2,4 GHz als Bluetooth configuraties.
 • list plus40 uur batterijduur voor langdurige game sessies.
 • list plusAanpasbare RGB-verlichting met LIGHTSYNC technologie.

Nadelen Logitech G915 TKL Gaming Keyboard

 • list plusGebrek aan een polssteun kan ongemak veroorzaken voor sommige gebruikers.
 • list plusHoge prijs in vergelijking met andere TKL toetsenborden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.68
De Logitech G915 TKL Tenkeyless Lightspeed Draadloos RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord is een gaming toetsenbord van topkwaliteit met professionele prestaties en een reeks indrukwekkende functies. Dankzij de LIGHTSPEED draadloze technologie ben ik flexibel en heb ik geen last van kabels, terwijl de mechanische low profile switches zorgen voor snelheid en precisie. Met de LIGHTSYNC technologie van het toetsenbord kan ik de RGB-verlichting aanpassen en een visueel aantrekkelijk effect creëren.

Een opvallende functie van de G915 TKL is de draadloze verbinding, die zorgt voor een foutloze prestatie in zowel 2,4 GHz als Bluetooth configuraties. Daarnaast heeft het toetsenbord een batterijduur van 40 uur, waardoor het handig is voor langdurige gamesessies. Het toetsenbord is gemaakt van vliegtuigkwaliteit aluminiumlegering, wat zorgt voor duurzaamheid, en heeft een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.

Gebruikers hebben de prestaties van het toetsenbord geprezen bij verschillende gamegenres, waarbij ze de nauwkeurigheid en precisie opmerkten. De Logitech G Hub-software maakt aanpassing van verlichtingspatronen en profielen voor individuele games mogelijk, wat bijdraagt aan de meeslepende game-ervaring. Het toetsenbord heeft ook speciale mediabedieningselementen en kan verbinding maken met meerdere apparaten.

Er is echter één beperking die door reviewers wordt genoemd, namelijk het ontbreken van een polssteun, wat ongemak kan veroorzaken voor sommige gebruikers. Daarnaast kan de hoge prijs van de G915 TKL potentiële kopers afschrikken. In vergelijking met andere TKL-toetsenborden, zoals de Roccat Vulcan TKL Pro en Corsair K70 TKL, is de Logitech G915 TKL Lightspeed duurder, maar biedt het de handigheid van draadloze connectiviteit.

Al met al is de Logitech G915 TKL Tenkeyless Lightspeed Draadloos RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord een draadloos gaming toetsenbord van topkwaliteit met een fascinerend ontwerp en indrukwekkende prestaties. Hoewel het wat duurder kan zijn, maken de draadloze connectiviteit en aanpassingsmogelijkheden het een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardig toetsenbord. Zoals een recensie zegt: "Als je het je kunt veroorloven, is de Logitech G915 TKL Lightspeed een draadloos gaming toetsenbord van topkwaliteit met een fascinerend ontwerp en indrukwekkende prestaties."

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. HyperX Alloy Origins

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HyperX Alloy Origins

 • list plusIndrukwekkende verlichtingsfuncties met levendige RGB-achtergrondverlichting en aanpasbare effecten.
 • list plusPrettige typervaring met responsieve toetsen en bevredigend klikgevoel.
 • list plusDuurzaam ontwerp met een behuizing van vliegtuigkwaliteit aluminium en dubbel opgespoten PBT-toetsenkapjes.

Nadelen HyperX Alloy Origins

 • list plusOntbreekt een polssteun, wat een nadeel kan zijn voor comfort tijdens lange gamesessies.
 • list plusMatige ergonomie die langdurig gebruik kan beïnvloeden.
 • list plusBeperkte compatibiliteit met bepaalde apparaten, aangezien het geen draadloze verbinding en speciale mediatoetsen heeft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
9.42
De HyperX Alloy Origins 60 Mechanische Gaming Toetsenbord heeft positieve beoordelingen gekregen van klanten. Gebruikers genieten met name van de verlichtingsfuncties en vinden het prettig om op te typen. Het compacte formaat kan even wennen zijn, maar veel gebruikers waarderen het ruimtebesparende ontwerp.

Een klant zegt: "De verlichtingseffecten op dit toetsenbord zijn geweldig. De RGB-achtergrondverlichting is levendig en de aanpasbare verlichtingseffecten voegen een leuke touch toe aan mijn gaming-setup." Een andere gebruiker voegt toe: "Typen op dit toetsenbord voelt geweldig. De toetsen reageren goed en hebben een bevredigende klik."

De HyperX Alloy Origins 60 valt op door zijn duurzame behuizing van vliegtuigkwaliteit aluminium en dubbelzijdige PBT-toetsen met zijdelingse opdruk voor eenvoudige identificatie van de functie van de toetsen. Bovendien bieden de HyperX mechanische schakelaars snelle en nauwkeurige toetsaanslagen. Het toetsenbord heeft ook aanpasbare RGB-achtergrondverlichting met verschillende verlichtingseffecten, waarmee gebruikers hun gaming-ervaring kunnen personaliseren.

Volgens een review van RTings blinkt het toetsenbord uit in gaming, dankzij het goed gebouwde ontwerp en de HyperX Red lineaire schakelaars die licht en responsief zijn. Het heeft een lage kliklatentie, waardoor het ideaal is voor competitief gamen. De NGENUITY-software stelt gebruikers in staat macro's in te stellen voor elke toets, waardoor de aanpassingsmogelijkheden worden verbeterd.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. Het toetsenbord heeft geen polssteun, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die extra comfort zoeken tijdens lange gamesessies. Het heeft ook matige ergonomie, wat van invloed kan zijn bij langdurig gebruik.

Hoewel de HyperX Alloy Origins 60 geschikt is voor kantoorgebruik vanwege het stille typgeluid en stevige constructie, is het mogelijk niet de beste keuze voor degenen die niet gewend zijn aan het compacte ontwerp. Het kleine formaat kan leiden tot meer typfouten en langzamer typen voor sommige gebruikers.

Bovendien is het toetsenbord niet ideaal voor entertainment- of home theater-pc-opstellingen, omdat het geen draadloze verbinding en speciale mediatoetsen heeft. De aanpassingssoftware is alleen beschikbaar op Windows, waardoor de compatibiliteit met verschillende apparaten beperkt is.

Al met al biedt de HyperX Alloy Origins 60 Mechanische Gaming Toetsenbord een compact en duurzaam ontwerp met indrukwekkende verlichtingsfuncties. Het blinkt uit in gaming en biedt een responsieve en aanpasbare ervaring. Het is echter mogelijk niet de meest ergonomische optie en heeft beperkte compatibiliteit met bepaalde apparaten. Over het algemeen is het een solide keuze voor gamers en programmeurs, maar gebruikers moeten hun specifieke behoeften in overweging nemen voordat ze een aankoop doen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Razer Huntsman v2 Analog

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Huntsman v2 Analog

 • list plusFuncties die je zelf kunt aanpassen
 • list plusIndrukwekkende prestaties
 • list plusLage latency prestatie

Nadelen Razer Huntsman v2 Analog

 • list plusAnaloge modus werkt alleen in spellen die gamepads ondersteunen
 • list plusGebrek aan tastbare feedback in lineaire analoge optische schakelaars
 • list plusLuid typgeluid, niet geschikt voor rustige kantooromgevingen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.5
Het Razer Huntsman V2 Analog gamingtoetsenbord is een zeer gewaardeerde keuze in de gaminggemeenschap, met aanpasbare functies en indrukwekkende prestaties. Volgens RTINGS heeft het aanpasbare pre-travel afstand, een lage bedieningskracht en programmeerbare macrotoetsen, waardoor het ideaal is voor gaming. Het toetsenbord heeft ook volledige RGB-achtergrondverlichting en acceptabele ergonomie. Een opvallende functie is de lage en consistente latentieprestatie, wat zorgt voor een zeer responsieve game-ervaring.

Het is echter belangrijk op te merken dat de analoge modus alleen werkt in games die gamepads ondersteunen, wat wat vingertraining kan vereisen. Daarnaast ontbreekt de lineaire Analog Optical-switch tactiele feedback en kan het typgeluid luidruchtig zijn, waardoor het minder geschikt is voor stille kantooromgevingen. De Razer Huntsman V2 Analog is ook beperkt tot bedraad gebruik en kan niet worden gebruikt met mobiele apparaten.

Op het gebied van programmering is het toetsenbord goed gebouwd en comfortabel om op te typen. Het biedt programmeerbare macrotoetsen, volledige RGB-achtergrondverlichting en acceptabele ergonomie. Het mist echter de mogelijkheid om meerdere apparaten te koppelen en aanpassingssoftware voor macOS en Linux.

Vergeleken met zijn tegenhanger, de Razer Huntsman V2, onderscheidt de V2 Analog zich door zijn Razer Analog Optical-schakelaars, die geconfigureerd kunnen worden als een analoge joystick, waardoor drukgevoelige input mogelijk is. Aan de andere kant biedt de V2 Razer Linear Optical- en Razer Clicky Optical-schakelaars. De V2 Analog wordt ook geleverd met extra functies zoals een USB-doorvoer en een RGB-strip die om de zijkanten van het toetsenbord en de polssteun loopt.

Volgens RTINGS presteren zowel de V2 als de V2 Analog goed in gaming, kantoorgebruik, programmeren en entertainment/HTPC-doeleinden. De V2 Analog scoort echter iets hoger wat betreft ruwe prestaties.

In een andere recensie van Tom's Hardware wordt de indrukwekkende polling rate van 8.000 Hz van de Razer Huntsman V2 Analog benadrukt. Deze ultrahoge polling rate, in combinatie met optische mechanische schakelaars met lage latentie, resulteert in een totale invoervertraging van slechts 0,125 ms. Het daadwerkelijke verschil in invoersnelheid in vergelijking met een toetsenbord met 1.000 Hz was echter niet significant.

Al met al is de Razer Huntsman V2 Analog een geweldig gamingtoetsenbord met aanpasbare functies en lage latentieprestaties. Het blinkt uit in gamingscenario's en presteert goed in andere gebruiksgevallen zoals kantoorwerk en programmeren. Het is echter mogelijk niet geschikt voor stille kantooromgevingen of gebruik met mobiele apparaten. Als analoge invoermogelijkheden een prioriteit zijn, is de V2 Analog de betere keuze, maar als lagere latentie een belangrijke factor is, is de V2 misschien een betere optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Corsair K100 Air

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair K100 Air

 • list plusDe ultra-lage profiel Cherry MX-switches bieden een bevredigende tactiliteit en een korte activeringsafstand.
 • list plusDraadloze connectiviteitsopties met Corsair's Slipstream 2.4GHz-technologie en Bluetooth-mogelijkheid.
 • list plusStrak en elegant ontwerp met geborsteld aluminium bovenplaat en speciale mediaknoppen.

Nadelen Corsair K100 Air

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere gaming-toetsenborden op de markt.
 • list plusInitiële zorgen over de bouwkwaliteit en magneten in de polssteun.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.47
De Corsair K100 Air Gaming-toetsenbord is een opvallend product in de gaming-toetsenbordmarkt, met indrukwekkende functies en een gestroomlijnd ontwerp. Met zijn ultralage Cherry MX-schakelaars biedt het toetsenbord bevredigende tactiliteit en een korte activeringsafstand. Volgens Tom's Hardware meet de K100 Air schokkend dun 0.43 inch op zijn dunste punt en 0.67 inch op zijn dikste punt, waardoor het een comfortabele optie is voor lange gamesessies.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de K100 Air is de draadloze connectiviteitsopties. Het ondersteunt Corsair's Slipstream 2.4GHz-technologie, die een draadloze verbindingsnelheid biedt tot 2.000 Hz. Bovendien kan het verbinding maken met maximaal drie apparaten terwijl je bezig bent, dankzij de Bluetooth-mogelijkheid. Deze veelzijdigheid stelt gebruikers in staat naadloos te schakelen tussen verschillende apparaten.

De AXON-processor van het toetsenbord zorgt voor snelle responstijden en de mogelijkheid om aangepaste verlichtingseffecten te creëren met maximaal 20 lagen. Het heeft ook 8 MB aan ingebouwd geheugen voor het opslaan van profielen en effecten. De K100 Air heeft een indrukwekkende batterijlevensduur, met maximaal 50 uur gebruikstijd met RGB ingeschakeld en tot 200 uur met RGB uitgeschakeld. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor langdurige gamesessies zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de batterijduur.

Het ontwerp van de K100 Air is strak en elegant, met een geborsteld aluminium bovenplaat. Het bevat ook speciale mediaknoppen, een aluminium volumewiel en een verlicht logo. De toevoeging van een programmeerbaar bedieningswiel onderscheidt het van zijn voorganger, de K95 Platinum XT, waardoor aanpassing van verschillende functies mogelijk is.

Hoewel er enige zorgen waren over de bouwkwaliteit en de magneten in de polssteun van de oorspronkelijke eenheid, meldde Tom's Hardware dat de vervangende eenheid deze problemen niet had. Over het algemeen is de K100 Air een hoogwaardig gaming-toetsenbord met een solide ontwerp en indrukwekkende functies.

In vergelijking met andere gaming-toetsenborden op de markt valt de K100 Air op met zijn ultralage mechanische schakelaars en draadloze connectiviteitsopties. Het biedt een unieke combinatie van comfort, prestaties en veelzijdigheid. Het is echter belangrijk op te merken dat de K100 Air een hogere prijs heeft, met een adviesprijs van $249.99 op Amazon.

Al met al is de Corsair K100 Air Gaming-toetsenbord een eersteklas optie voor gamers die op zoek zijn naar een slank en responsief toetsenbord. De ultralage profielschakelaars, draadloze connectiviteitsopties en aanpasbare verlichtingseffecten maken het een opvallende keuze. Hoewel er enige zorgen waren over de bouwkwaliteit, maken de algehele prestaties en het ontwerp van de K100 Air het een overtuigende optie voor gamers die comfort en functionaliteit waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed

 • list plusLage latentie voor gamen
 • list plusAanpasbare RGB-achtergrondverlichting
 • list plusMacro-programmeerbare toetsen

Nadelen Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed

 • list plusGeen polssteun
 • list plusKlikkende switches kunnen te luid zijn voor op kantoor
 • list plusKwaliteitscontroleproblemen met switches

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.14
De Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed is een gaming toetsenbord van 65% dat een ruimtebesparend ontwerp biedt zonder in te leveren op efficiëntie. Met speciale toetsen voor Delete, Page Up, Page Down en Insert, die ook dienen als macrotoetsen, biedt dit toetsenbord een handige functie. Een recensent van Tom's Hardware merkt op dat dit toetsenbord "probeert ruimte te besparen terwijl het nog steeds efficiënt is voor programma's zoals Excel en PowerPoint." Wel kan het ontbreken van een Print Screen optie door sommige gebruikers als een gemis worden ervaren.

Het toetsenbord maakt gebruik van een Fn-toets om toegang te krijgen tot secundaire functies, zoals macro-opname, RGB-helderheidsaanpassing, mediasneltoetsen en navigatietoetsen. De op de zijkant bedrukte functies zijn gemakkelijk te lezen, maar ze zijn niet dubbelgespoten en kunnen na verloop van tijd vervagen. Het toetsenbord heeft ook inklapbare voetjes voor verhoging, maar wordt geleverd zonder polssteun, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Op het gebied van gaming is de Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed uitstekend. Volgens een recensie van RTings wordt dit toetsenbord sterk aanbevolen voor gaming vanwege de lage latentie, aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en programmeerbare macrotoetsen. Het biedt een geweldige gamingervaring met responsieve schakelaars en aanpasbare verlichtingsopties.

Het is echter vermeldenswaard dat het toetsenbord een hoog profiel heeft en geen polssteun heeft, wat kan leiden tot polsvermoeidheid tijdens lange gamesessies. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor sommige gebruikers. Bovendien kunnen de kliks van de Razer Green switches te luid zijn voor kantooromgevingen, waardoor ze minder geschikt zijn voor kantoorgebruik.

Aan de positieve kant is de Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed compatibel met meerdere besturingssystemen en kan hij worden gekoppeld met maximaal drie apparaten via Bluetooth, waardoor het een goede keuze is voor mobiel of tabletgebruik. Het is echter hoog en zwaar voor zijn formaat, wat het minder geschikt kan maken om mee te nemen.

Op het gebied van programmeren wordt dit toetsenbord sterk aanbevolen. Het biedt aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en programmeerbare macrotoetsen, wat gunstig is voor programmeertaken. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat er problemen zijn met de kwaliteitscontrole van de schakelaars, wat invloed kan hebben op de type-ervaring.

Al met al is de Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed een geweldig gaming- en programmeertoetsenbord. De lage latentie, aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en programmeerbare macrotoetsen maken het opvallend in de markt. Het kan echter beperkingen hebben in andere gebruikssituaties, zoals kantooromgevingen of voor degenen die op zoek zijn naar een meer reisvriendelijke optie. Zoals een recensent van RTings concludeert, wordt dit toetsenbord "sterk aanbevolen voor gaming en programmeren, maar kan het beperkingen hebben in andere gebruikssituaties."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Zeer aanpasbaar TKL gaming-toetsenbord: Corsair K70 Max

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair K70 Max

 • list plusIndrukwekkende bouwkwaliteit
 • list plusAanpasbare functies
 • list plusUitstekende prestaties qua latentie

Nadelen Corsair K70 Max

 • list plusToetsen wiebelen en spatiebalk rammelt
 • list plusOntbreekt toegewijde macrotoetsen en Bluetooth-connectiviteit
 • list plusNiet geschikt voor gebruik met mobiele telefoon of tablet

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.4
De Corsair K70 Max RGB is een zeer aanpasbaar TKL gamingtoetsenbord dat een verbeterde typ- en game-ervaring biedt in vergelijking met zijn voorganger. Het heeft dubbelgespoten PBT-toetsen, RGB-achtergrondverlichting en AXON-technologie voor profielen en verlichtingseffecten aan boord. Het toegevoegde geluiddempende materiaal lost problemen met pinggeluiden op en de magnetische schakelaars met dubbele activering en verstelbare activeringspunten verbeteren de algehele prestaties.

Volgens Tom's Hardware zijn de toetsen op de K70 Max RGB dik, duurzaam en hebben ze een uitstekende RGB-doorschijnendheid. Het toetsenbord wordt geleverd met een magnetische polssteun en heeft mediatoetsen, een volumewiel en speciale knoppen voor het wisselen van profiel, RGB-bediening en Windows-vergrendeling. De recensie prijst het toetsenbord om zijn aanpasbare functies en zegt: "De K70 Max RGB biedt een verbeterde typ- en game-ervaring in vergelijking met zijn voorganger."

De Corsair K70 Max RGB is ontworpen voor gamers, met verstelbare CORSAIR MGX-schakelaars waarmee gebruikers het activeringspunt van elke toets kunnen instellen. Het heeft ook CORSAIR AXON Hyper-Processing Technology voor directe toetsaanslagoverdracht en de mogelijkheid om tot 50 aangepaste profielen aan boord op te slaan. De per-toets RGB-achtergrondverlichting, de afneembare polssteun met traagschuim en het geluiddempende materiaal verbeteren het comfort en de typprestaties.

Volgens RTings wordt het toetsenbord K70 Max sterk aanbevolen voor gaming, met indrukwekkende bouwkwaliteit en uitstekende prestaties op het gebied van latentie. Het biedt een effectieve vernieuwingsfrequentie van 8000Hz, wat zorgt voor een consistente en responsieve game-ervaring in alle genres. De recensie vermeldt dat het een aanpasbare typervaring en duurzame PBT-toetsen heeft, waardoor het geschikt is voor kantoorgebruik.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. De toetsen op het K70 Max-toetsenbord wiebelen en de spatiebalk rammelt. Het ontbreekt ook aan speciale macrotoetsen en Bluetooth-connectiviteit. Bovendien is het niet geschikt voor gebruik met mobiele telefoons of tablets, omdat het alleen bedraad is.

Al met al is de Corsair K70 Max RGB een zeer aanpasbaar TKL gamingtoetsenbord dat indruk maakt met zijn bouwkwaliteit, aanpasbare functies en uitstekende prestaties op het gebied van latentie. Het blinkt uit in het bieden van een responsieve game-ervaring en is geschikt voor kantoorgebruik dankzij de duurzame toetsen en aanpasbare typervaring. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor gebruik met mobiele telefoons of tablets en mist speciale macrotoetsen en Bluetooth-connectiviteit. Over het algemeen is de K70 Max RGB een solide optie voor gamers die op zoek zijn naar een aanpasbare en meeslepende game-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Logitech G413 Gaming Keyboard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech G413 Gaming Keyboard

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusStrak en minimalistisch ontwerp
 • list plusResponsieve en nauwkeurige toetsinvoer

Nadelen Logitech G413 Gaming Keyboard

 • list plusMogelijk tekort aan typervaring
 • list plusGebrek aan extra functies zoals macrotoetsen en mediabediening
 • list plusGeen polssteun aanwezig

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.51
De Logitech G413 TKL SE Mechanisch Gaming Toetsenbord is een compacte en betaalbare optie voor gamers zoals ik. Met zijn strakke zwart geborstelde aluminium bovenkant en witte LED-verlichting heeft het een minimalistisch design. Dit toetsenbord beschikt over mechanische schakelaars met een voelbare feedback en duurzame PBT keycaps. Daarnaast heeft het een anti-ghosting prestatie van 6-toetsen rollover en mediabediening via de FN-toets. De G413 TKL SE is verkrijgbaar in zowel een compacte tenkeyless versie als een full-size optie, zodat het aan ieders voorkeur voldoet.

Hoewel veel gebruikers tevreden zijn over de algehele prestaties en prijs-kwaliteitverhouding van dit toetsenbord, zijn er enkele punten waarop het tekortschiet. Sommige gebruikers vinden het typen niet prettig, omdat de Long Hua-schakelaars stug en oncomfortabel aanvoelen. Ook is het lastig om de tactiele functionaliteit van de schakelaars goed te beoordelen. Daarnaast kan het ontbreken van extra functies zoals macrotoetsen, mediabediening en aanpasbare softwarefunctionaliteit een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Het ontbreken van een polssteun maakt het toetsenbord ook minder comfortabel in gebruik.

Wat betreft gaming prestaties, presteert de G413 TKL SE goed en levert het responsieve en nauwkeurige toetsinvoer. Het biedt instelbare achtergrondverlichtingsopties, hoewel sommige gebruikers de beschikbare verlichtingspatronen als afleidend kunnen ervaren. Het toetsenbord is compatibel met zowel Windows als macOS, wat flexibiliteit biedt voor verschillende gebruikers.

De Logitech G413 TKL SE valt op door zijn betaalbaarheid en basisfunctionaliteit. Het is een toetsenbord zonder poespas dat de basis goed uitvoert, wat het een geschikte keuze maakt voor gamers met een beperkt budget. Als echter extra functies, comfort en een meer premium typervaring belangrijk zijn, zijn er andere toetsenborden op de markt die beter bij je passen.

Al met al biedt de Logitech G413 TKL SE Mechanisch Gaming Toetsenbord een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft sterke punten op het gebied van prestaties en duurzaamheid, maar het heeft ook beperkingen op het gebied van typervaring en het ontbreken van extra functies. Zoals één recensie al aangeeft, is het "een toetsenbord zonder poespas dat de basis goed uitvoert" en is het zeer geschikt voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare optie.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Roccat Vulcan TKL Pro

Loading ...

Voordelen Roccat Vulcan TKL Pro

 • list plusVisueel verbluffend en bevredigend gaming toetsenbord
 • list plusCompact ontwerp zonder functionaliteit te compromitteren
 • list plusRobuuste constructie en strakke bouw

Nadelen Roccat Vulcan TKL Pro

 • list plusSoftware kan lastig zijn om te navigeren en bij te werken
 • list plusMisschien niet de beste optie voor dagelijks typen
 • list plusPrestatieverschil ten opzichte van mechanische versie is niet significant

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.05
De Roccat Vulcan TKL Pro is een visueel verbluffend en bevredigend gaming toetsenbord dat een compact ontwerp biedt zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Gemaakt van stevig "vliegtuig-grade" aluminium, heeft dit toetsenbord een strakke en duurzame constructie. Het tenkeyless ontwerp neemt minder bureauruimte in beslag, wat handig is voor mensen met beperkte ruimte of die liever een groter oppervlak voor hun gaming muis hebben.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de TKL Pro is de nieuwe Titan Switch Optical, die zorgt voor een bevredigende klikkende en responsieve typervaring. De optische switches hebben een activeringspunt van 1,4 mm en voelen stevig aan bij elke toetsaanslag. Hoewel ze uitblinken in gaming scenario's, zijn ze mogelijk minder geschikt voor dagelijks typen vanwege hun lage weerstand en ondiepe activeringspunten. Desondanks rechtvaardigen de prestaties, het ontwerp en de functies van het toetsenbord de prijs voor serieuze gamers.

De Roccat Vulcan TKL Pro pronkt ook met indrukwekkende RGB-verlichting, met aanpasbare instellingen die door het transparante omhulsel van de switches schijnen. Het toetsenbord bevat in-line audiobediening, een lange gevlochten USB-kabel, inklapbare pootjes en anti-slip toepassingen, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd.

Hoewel het toetsenbord zelf zeer geprezen wordt, kan de Roccat Swarm-software die wordt gebruikt voor aanpassing tijdrovend zijn om te navigeren en bij te werken. Toetsen herassigneren en profielen instellen kan uitdagend zijn voor nieuwe gebruikers, hoewel het wijzigen van RGB-instellingen relatief eenvoudiger is. De software biedt ook audiogeluiden voor toetsaanslagen, wat een extra laag onderdompeling toevoegt aan gamesessies.

Wat betreft alternatieven biedt de mechanische tegenhanger van de Roccat Vulcan TKL Pro, de Roccat Vulcan TKL, een vergelijkbaar ontwerp en functies met mechanische switches in plaats van optische switches. De Pro-versie heeft iets meer weerstand en voelt veerkrachtiger aan, maar het prestatieverschil is niet significant.

Al met al is de Roccat Vulcan TKL Pro een hoogwaardig gaming toetsenbord met een compacte vormfactor en indrukwekkende functies. De stevige constructie, betrouwbare optische switches en elegante vormgeving maken het een visueel aantrekkelijke keuze voor gamers. De software kan echter een afschrikmiddel zijn voor sommige gebruikers. Het blinkt uit in gaming scenario's, maar is mogelijk niet de beste optie voor mensen die voornamelijk op zoek zijn naar een toetsenbord voor dagelijks typen.

Verkrijgbaar bij:

10. Wooting 60 HE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wooting 60 HE

 • list plusUitzonderlijke prestaties en aanpasbare functies
 • list plusVolledige bewegingsanaloge invoer voor nauwkeurige controle
 • list plusDuurzame bouwkwaliteit met hoogwaardige materialen

Nadelen Wooting 60 HE

 • list plusMatige ergonomie en gebrek aan polssteun
 • list plusAlleen bedraad, niet geschikt voor mobiele apparaten
 • list plusBeperkte opties voor aanpassing van de verlichting

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.63
De Wooting 60HE gaming toetsenbord heeft veel lof ontvangen van reviewers vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en unieke functies. PC Gamer beschrijft het als een "geweldig gaming toetsenbord" met aanzienlijke voordelen voor pc-gamers. Optimum Tech gaat zelfs nog verder en zegt dat het "serieus overpowered" is in de handen van top-tier spelers. BadSeedTech geeft het hun hoogste aanbeveling, waarmee het zijn status als topkeuze op de gaming toetsenbord markt bevestigt.

Een van de opvallende kenmerken van de Wooting 60HE is de volledige analoge invoer, waarmee nauwkeurige controle en verbeterde game-ervaringen mogelijk zijn. Deze functie wordt zeer geprezen door reviewers, waarbij Optimum Tech de voordelen voor top-tier spelers benadrukt. Het toetsenbord heeft ook aanpasbare activeringspunten en snelle trigger-technologie, waardoor de invoervertraging wordt geëlimineerd en een naadloze game-ervaring wordt geboden.

De Wooting 60HE maakt gebruik van de Gateron x Lekker schakelaar, een contactloze magnetische schakelaar die wordt aangedreven door Hall-effect sensoren. Deze schakelaar zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur, een functie die zeer gewaardeerd wordt door reviewers. De bouwkwaliteit van het toetsenbord is uitzonderlijk, met double-shot PBT keycaps en een spatwaterdicht PCB, waardoor het een premium gevoel krijgt.

Wat betreft prestatie-metrics blinkt de Wooting 60HE uit. Het biedt uitstekende reactietijd voor enkele toetsen en meerdere toetsen, volledige n-key rollover en een hoge update-snelheid, waardoor het geschikt is voor competitief gamen in elk genre. Dit wordt benadrukt door Rtings, die het toetsenbord sterk aanbevelen voor gaming vanwege de uitzonderlijke bouwkwaliteit en lage reactietijd.

Hoewel de Wooting 60HE voornamelijk is ontworpen voor gaming, heeft het enkele beperkingen op andere gebieden. Het heeft matige ergonomie en wordt geleverd zonder polssteun, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Het is ook alleen bedraad, waardoor het niet geschikt is voor gebruik met mobiele apparaten of tablets. Bovendien heeft het mogelijk niet de uitgebreide verlichtingsaanpassingsmogelijkheden die sommige concurrenten bieden.

Al met al is de Wooting 60HE een van de beste opties op de gaming toetsenbord markt. Zijn uitzonderlijke prestaties, aanpasbare functies en hoogwaardige constructie maken het een topkeuze voor pc-gamers. Hoewel het enkele beperkingen heeft op het gebied van ergonomie en compatibiliteit met andere toepassingen, blijft het een indrukwekkend en zeer aanbevolen gaming toetsenbord. Zoals TechGearLab het verwoordt, is de Wooting 60HE "uitzonderlijk aanpasbaar en biedt het geweldige prestaties."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming toetsenborden. Er zijn namelijk 1055 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!