Bestenu

Beste gaming toetsenborden - feb. 2023

Met meer dan 829 gaming toetsenborden op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste gaming toetsenborden op een rij

De top 10 beste gaming toetsenborden

01Score: 10
Silvergear Gaming Toetsenbord zwart
Silvergear Gaming Toetsenbord zwart
Silvergear
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.9
Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart
Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart
Trust
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.7
HxSJ V700 wit
HxSJ V700 wit
HxSJ
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.5
Fuegobird K3 shimmer
Fuegobird K3 shimmer
Fuegobird
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.5
Razer Mechanisch zwart
Razer Mechanisch zwart
Razer
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.4
Royal Kludge RK61 blue switch
Royal Kludge RK61 blue switch
Royal Kludge
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.4
HxSJ V900 wit
HxSJ V900 wit
HxSJ
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.2
ZIYOULANG K2 rgb
ZIYOULANG K2 rgb
ZIYOULANG
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.1
Corsair Cherry MX Brown
Corsair Cherry MX Brown
Corsair
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord zwart
SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord zwart
Steelseries
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Toetsenbord Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Een goed gaming toetsenbord is meer dan alleen een toetsenbord met een leuke lichtjes. Een goed exemplaar heeft onder andere mechanische toetsaanslagen. Je leest er hieronder meer over!

Wat is RGB-verlichting?

RGB staat voor "red, green, blue" (rood, groen, blauw). RGB-verlichting is een verzameling led-lampjes die onder de toetsen het toetsenbord verlichten. Een goed RGB-toetsenbord heeft verschillende verlichtingszones. Dat wilt zeggen dat de verlichting onder elke toets meerdere kleuren kan aannemen.

Vaak zijn er verschillende verlichtingsmodi zoals een ademende modus, golvende modus, springende modus, enzovoorts. Je kunt er in soms ook voor kiezen om je toetsenbord met een enkele kleur te belichten, of slechts enkele toetsen te verlichten. In veel gevallen geldt dat hoe duurder het toetsenbord is, hoe meer opties je hebt.

Welke type toetsaanslagen zijn er?

Ten eerste hebben we de rubber dome, oftewel membraan toetsenborden. Hierbij liggen de toetsen op drie lagen rubber die op druk reageren. Druk je hard genoeg op een toets, dan duwt de toets het rubber op de printplaat die eronder ligt, waar het daadwerkelijke signaal tot stand komt dat naar de pc wordt gestuurd.

Dit vergt best wat druk, waarin geen variatie te vinden is. Bij mechanische switches is dat anders. Hierbij heeft elke toets een eigen "switch" (een soort schakelaar). Als je de toets ver genoeg indrukt en de switch zijn actuatiepunt bereikt, registreert het toetsenbord een toetsaanslag.

Dit gebeurt als de de steel de veer aan de binnenkant raakt, wat de printplaat vervolgens leest en omzet in een signaal voor je computer. Hier komt geen rubberen membraan aan te pas, en gelukkig bestaat er behoorlijk wat variatie in hoeveel druk je moet zetten om zo'n toetsaanslag te laten registreren.

Er zijn verschillende switch-fabrikanten te vinden, maar veruit de bekendste is Cherry MX (alsook Logitech en Razer). De switches hebben verschillende namen en kleuren, zoals Cherry MX Red, Cherry MX Blue, enzovoorts.

Aan elk van deze namen zit een aantal eigenschappen vast, zoals hoeveel druk je moet zetten om het actuatiepunt te bereiken, of de toets lineair is of tactiel, stil of "clicky", enzovoorts. Dit alles wordt bepaald door de vorm van de steel aan de basis van de switch.

Over het algemeen zijn rode switches (lineair en stil) het meest geschikt voor gamers, blauwe switches (tactiel en "clicky") voor programmeurs en tekstverwerkers en bruine switches (tactiel en stil) voor allround-gebruik.

Een nieuwe ontwikkeling zijn de optisch-mechanische switches. De reactietijden van dit soort toetsenborden zijn veruit het beste. Ook deze toetsenborden gebruiken switches, maar hierbij registreert een lampje de activiteit wanneer de veer naar onderen wordt gedrukt. Sneller dan het licht wordt een toetsenbord niet, dus even snel als het licht is het beste dat je kunt krijgen!

Ten slotte zijn er ook nog scissor switches. Deze werken met een schaarvormig mechanism en wederom een membraan onder de toets. Je komt ze met name tegen in laptops en andere low-profile toetsenborden. Door het schaarmechanisme steken de toetsen namelijk niet ver uit boven het frame.

Er zijn nog een aantal andere switches te vinden, maar die zijn zeldzaam en/of ongeschikt voor gaming doeleinden.

Welke soorten toetsenbordindelingen zijn er?

Om te beginnen maken we onderscheid op basis van toetsenbordindeling . De bekendste twee in de Benelux zijn de QWERTY-indeling en de AZERTY-indeling, waarbij de eerste vooral in Nederland wordt gebruikt, en de tweede in België. De namen geven de volgorde van de eerste zes letters op het toetsenbord weer.

Daarnaast hebben we de geografische toetsenbordindeling. Franse AZERTY-toetsenborden zijn niet geheel hetzelfde als Belgische AZERTY-toetsenborden. Bepaalde leestekens staan op andere plekken, waarbij de precieze indeling per land kan verschillen. De bekendste indeling in Nederland is de US International.

Deze indelingen stoppen uiteraard niet in West-Europa. Kijk je verder dan ons continent, dan vind je al snel keyboards in het cyrillische schrift, het Arabische schrift en verschillende Aziatische schriften.

Ten slotte hebben we nog de fysieke toetsenbordindeling, welke betrekking heeft op de configuratie en het uiterlijk van bepaalde knoppen. De twee bekendsten hiervan zijn de ANSI- en de ISO-indelingen. De ANSI-indeling heeft links een langwerpige shift-toets en rechts een langwerpige enter-toets. Daarnaast zijn er twee normale alt-knoppen.

Bij ISO-toetsenborden zijn de shift-knoppen korter en heeft de enter-knop een omgekeerde L-vorm. De rechter alt-toets is daarnaast vervangen door een Alt Gr-knop. Door deze in te drukken terwijl je typt, krijg je het derde symbool dat aan een toets is toegewezen te zien. Dit staat snelle implementatie van bepaalde accenten en symbolen in je tekst toe.

Wat is het verschil tussen een normaal en gaming toetsenbord?

Met een normaal toetsenbord bedoelt men waarschijnlijk een membraantoetsenbord. Zoals je onder het kopje "Welke type toetsaanslagen zijn er?" ziet, werkt dit toetsenbord met een rubberen membraan tussen de toetsen en de printplaat in het toetsenbord. Deze methode is ongevoelig, waardoor je redelijk hard op de toets moet duwen.

Goedkopere gaming toetsenborden vallen meestal onder deze categorie. Het enige verschil tussen een gaming membraantoetsenbord en een normaal membraantoetsenbord, is dat deze eerste meestal RGB-verlichting heeft en een aantal extra mediatoetsen. Hiermee bedien je je bijvoorbeeld je geluidsvolume, pauzeer je muziek, enzovoorts.

De betere gaming keyboards gebruiken mechanische switches. Er is een weelde aan verschillende switches waarbij het typgevoel en het actuatiepunt onderling verschilt. Hiermee stel je je game-ervaring volledig af op je voorkeuren. Dit komt, als je voor een gevoelige switch kiest, ten gunste van de reactietijd terwijl je gamet.

Ook bij mechanische gaming toetsenborden geldt dat deze meestal RGB-verlichting hebben en mediatoetsen.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische gaming toetsenbord reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de zoektocht naar de beste gaming toetsenbord ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over gaming toetsenborden, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle gaming toetsenborden die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke gaming toetsenborden het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van gaming toetsenborden stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste gaming toetsenborden in een makkelijke lijst

1 - Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusHet Silvergear Gaming Toetsenbord zwart heeft fijne toetsen.
 • list plusHet Silvergear Gaming Toetsenbord zwart heeft goede verlichting.
 • list plusHet Silvergear Gaming Toetsenbord zwart is compact.

Nadelen Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusHet Silvergear Gaming Toetsenbord zwart heeft geen meganische toetsen, wat een nadeel kan zijn.
 • list plusDe kabel van het Silvergear Gaming Toetsenbord zwart is te klein.
 • list plusDe verpakking van het Silvergear Gaming Toetsenbord zwart is minder goed, wat een nadeel kan zijn.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Gamen doe je met het gaming keyboard van Silvergear. Dit RGB toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor gamers en biedt de kwaliteit en comfort die nodig is om topprestaties te leveren tijdens het gamen. Soft-button systeem RGB Rainbow Lichteffecten Multimedia toetsen Gamen tot de max met dit ultieme gaming toetsenbord! Verbeter jouw game skills en reactievermogen met het ingebouwde soft-touch button systeem. Het gaming keyboard is van metaal en ABS plastic en kan dus tegen een stootje. RGB LED, multimedia toetsen en plug & Play Het draait niet alleen om beter gamen met dit gaming toetsenbord. Het keyboard is namelijk ook voorzien van RGB LED-verlichting en superhandige multimedia toetsen. Dankzij de plug & play functie is er geen software nodig. Het gaming toetsenbord is direct klaar voor gebruik! Soft-button systeem Dankzij het soft-touch button systeem kost het indrukken van de knoppen minder moeite en wordt de reactiesnelheid verhoogd. Perfect tijdens het gamen, want snelheid is essentieel om tegenstanders te verslaan! Lichteffecten Dankzij de RGB LED-verlichting is jouw game ervaring nu nog beter. Even geen zin in de gekleurde lampjes? Je kunt de verlichting gewoon aan of uit zetten. Multimedia toetsen Dankzij de multimedia toetsen was het bedienen van je volume, video of muziek nog nooit zo eenvoudig. Met 1 druk op de knop voer je direct de gewenste veranderingen door. Helderheid wijzigen, afspelen, terugspoelen, overslaan, pauzeren en nog veel meer. Dus, ga jij voor de ultieme game ervaring? Kies dan voor de complete gaming set van Silvergear met het toetsenbord, de gaming muis, game headset en verlichte muismat. Zet het licht uit en start de game!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

 • list plusHet toetsenbord heeft een hoge prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDe kwaliteit van dit toetsenbord is hoog.
 • list plusHet toetsenbord is betaalbaar te koop.

Nadelen Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

 • list plusEr is geen handleiding voor de verlichting.
 • list plusDe kwaliteit van de led is matig.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen aparte toetsen voor de functies en RGB.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

De Trust GXT 830-RW AVONN is een toetsenbord voor beginnende gamers die RGB verlichting voor hun battlestation zoeken. De Avonn beschikt namelijk over regenboogverlichting met regelbare helderheid. Je multimedia bedien je via de voorgeprogrammeerde multimedia toetsen, zodat je niet uit je game hoeft te stappen om het volgende nummer te kiezen. Ook kom je nooit meer onbedoeld op het bureaublad terecht, want de windows toets schakel je uit via de Game Modus. Snelle beslissingen maken is geen probleem, want de anti-ghosting technologie registreert to 6 afzonderlijke toetsaanslagen tegelijk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3 - HxSJ V700 wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen HxSJ V700 wit

 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord heeft een plug & play functie waardoor het snel te gebruiken is.
 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord heeft een redelijke prijs voor de kwaliteit die het biedt.
 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord heeft een fijne toetsaanslag, wat het plezierig maken om mee te spelen.

Nadelen HxSJ V700 wit

 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord heeft geen pijltjes toetsen, wat het moeilijker maakt om door documenten of lijsten te navigeren.
 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord kan de rgb-instellingen niet onthouden als de computer wordt afgesloten.
 • list plusHet HxSJ V700 wit toetsenbord heeft een omlijsting, wat het lastiger maakt om het op te bergen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Product functie introductie: De samengestelde toetsfuncties van het toetsenbord worden als volgt bestuurd: 1:Volume aanpassing: FN+R-toets is volumevermindering, FN+T-toets is volumeverhoging, FN+Y-toets is gedempt; 2:Backlight aanpassing: FN + U key streamer snelheid versnelt, FN + J streamer snelheid vertraagt, er zijn 5 snelheden instelbaar; altijd heldere achtergrondverlichting kan niet worden aangepast; FN + O en FN + L passen de helderheid van de achtergrondverlichting aan, 5 instelbare niveaus; FN+ I: Achtergrondverlichting uit/aan, cyclisch schakelen; FN+K: streamer licht schakelmodus; FN+M: Monochrome lichtschakelmodus; 3:Samengestelde functiesleutelschakelaar: FN+1! toets: F1 FN+2@-toets: F2 FN+3#-toets: F3 FN+4$-toets: F4 FN+5%-toets: F5 FN+6^-toets: F6FN+7&-toets: F7 FN+8*-toets: F8 FN+9 (Sleutel: F9 FN+0) toets: F10 FN+-toets: F11 FN+ =+ toets: F12 FN+Terug-toets: Verwijderen FN+`~-toets: Esc Merk op: Het is niet het echte mechanische toetsenbord, maar met het geweldige vergelijkbare aanraakgevoel. Product specificaties: Productnummer: V700 Interfacetype: USB Productoplossingen:SK9708 producttype: toetsenbord met één toets Aantal sleutels: 61KEY Multimedia:Met multimedia (lasercarving) Levensduur van de knop: 10 miljoen keer of meer Bedrijfsspanning: 5.0V + 5% DC Werkstroom: 150mA (MAX) Keycap-materiaal: ABS tweekleurige injectie; Productlijn lengte:1.7M Toetsenbord gewicht: 400g Productgrootte: 29,2 * 10,2 * 4,0 CM: Pakket gewicht: 520g; Pakketgrootte: 32 * 13 * 4,5 m Pakket inbegrepen: 1x Gaming-toetsenbord 1x Engelse gebruikershandleiding Systeemcompatibiliteit: Compatibel met Win XP / WIN 7 / WIN10 Installatie stappen: 1) Sluit de USB van toetsenbord en muis aan op de USB van laptop of desktopcomputer. 2. Het systeem zal het toetsenbord en de muis identificeren en het stuurprogramma automatisch installeren. 3. Nadat het klaar is, werken het toetsenbord en de muis normaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Fuegobird K3 shimmer

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fuegobird K3 shimmer

 • list plusDe keycaps van het Fuegobird K3 shimmer toetsenbord zijn van uitstekende kwaliteit.
 • list plusHet Fuegobird K3 shimmer toetsenbord heeft een uitstekend geluid bij het typen.
 • list plusHet Fuegobird K3 shimmer toetsenbord heeft een uitstekende respons bij het typen.

Nadelen Fuegobird K3 shimmer

 • list plusHet Fuegobird K3 shimmer toetsenbord heeft alleen RGB backlight in regenboog kleuren, waardoor het niet mogelijk is om de kleur aan te passen.
 • list plusHet font op de keycaps van het Fuegobird K3 shimmer toetsenbord is lelijk.
 • list plusHet Fuegobird K3 shimmer toetsenbord heeft een verkeerde keycap op de Q.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Nieuwe toetsenbordstijl van Fuegobird, toetsenbord met 100 toetsen, compacter ontwerp, schitterendere kleuren!! [Mechanisch Gamingtoetsenbord] Met een ontwerp met 100 toetsen is hij van volledige grootte, maar neemt hij minder bureauruimte in beslag. (rode axis) [RGB aangepast gamingtoetsenbord met achtergrondverlichting] Lichteffectomschakeling (Fn+INS), aanpassing van de lichthelderheid (Fn+↑↓), lichteffectsnelheid (Fn+←→) kan worden aangepast. Vul je toetsenbord met kleurrijke lampjes. [ALL-KEYS NIET-CONFLICTING] Dankzij anti-ghosting-technologie kunnen meerdere toetsen tegelijkertijd werken voor een snelle game-respons. De multimediatoetsencombinatie maakt het gemakkelijk voor uw werk of spelactiviteiten om de efficiëntie te verhogen. Verwerp het conflict van de sleutels en voel de spanning van het spel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Razer Mechanisch zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Mechanisch zwart

 • list plusDe mechanische toetsen zorgen voor een betere responsiviteit en accuratesse.
 • list plusHet toetsenbord heeft een sterk ontwerp, waardoor het langer mee kan gaan.
 • list plusEen voordeel van het toetsenbord is dat het ergonomisch ontwerp heeft, waardoor het gemakkelijk is om te gebruiken.

Nadelen Razer Mechanisch zwart

 • list plusEen nadeel van het toetsenbord is dat het geen on-board geheugen heeft, wat betekent dat er geen directe toegang is tot opties.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen verlichting, wat betekent dat het lastiger is om de toetsen in slecht verlichte omgevingen te gebruiken.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen programmeerbare toetsen, wat betekent dat er geen directe toegang is tot functies.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Gaming Toetsenbord - Qwerty - Zwart Dit toetsenbord met de hybride mecha-membraantechnologie van Razer brengt de voordelen van membraantoetsen en mechanische switches samen. Dankzij Razer Chroma RGB kun je de stijl aanpassen, terwijl het multifunctionele digitale wiel en de mediatoetsen nog meer controle bieden. Hybride mecha-membraantechnologie van Razer voor hoorbare toetsaanslagen met een zachte, gedempte aanraking De combinatie van snelle, hoorbare feedback van een mechanische switch en het vertrouwde gevoel van een conventioneel toetsenbord zorgt voor een nauwkeurige toetsaanslag en een tevreden gebruiker. Digitaal wiel en mediatoetsen met meerdere functies voor een eenvoudige bediening Configureer het wiel en de toetsen zodat je alles kunt instellen, afspelen, pauzeren en overslaan, van helderheid tot volume - het ultieme comfort terwijl je van je entertainment geniet. Uitgerust met Razer Chroma RGB voor aanpasbare verlichting en een betere spelervaring Personaliseer je toetsenbord met de 16,8 miljoen kleuren en vele effecten, en geniet van een nog meeslepender ervaring met dynamische lichteffecten bij spellen met Chroma-integratie. Luxe kunstleren ergonomische polssteun voor langdurig speelcomfort De zachte, verende steun klikt magnetisch vast aan het toetsenbord en sluit er naadloos op aan, zodat de druk op je polsen wordt verlicht en je je minder vermoeid voelt wanneer je langdurig speelt. Volledig programmeerbare toetsen voor aangepaste profielen, knopfuncties en macro's Speel efficiënter door je favoriete functies toe te wijzen via Razer Synapse 3 en pas het toetsenbord aan je speelstijl aan door unieke profielen en macro's aan te maken en op te slaan. Kabelgeleidingsopties voor een opgeruimde omgeving De Razer Ornata V2 is voorzien van sleuven waar je de kabel netjes in kunt steken en in elke gewenste richting kunt doorvoeren, zodat je bureau overzichtelijk en opgeruimd blijft. Gefeliciteerd, je Razer Ornata V2 is aangesloten. We wensen je veel plezier met de volgende functies: Ontdek de geavanceerde Razer Chroma RGB-verlichtingsopties via Chroma Studio. Synchroniseer je lichteffecten op alle andere apparaten met Razer Synapse. Personaliseer macro's en knopfuncties voor volledige controle over je toetsenbord Hybride mecha-membraantechnologie van Razer™ Digitaal wiel en mediatoetsen met meerdere functies Razer Chroma RGB-achtergrondverlichting Luxe kunstleren ergonomische polssteun Compatibel met Razer Synapse Kabelgeleidingsopties Volledig programmeerbare toetsen met spontane macro-opname N-key rollover Gamemodusoptie Gevlochten vezelkabel 1000 Hz ultrapolling Compatibel met Xbox One voor basisinvoer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Royal Kludge RK61 blue switch

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royal Kludge RK61 blue switch

 • list plusRGB-verlichting is aanwezig op de Royal Kludge RK61 blue switch, die het toetsenbord een mooi uiterlijk geeft.
 • list plusHet is compact, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe rode switches zorgen voor een goede reactie en een goed geluid.

Nadelen Royal Kludge RK61 blue switch

 • list plusDe draad is lastig om te gebruiken.
 • list plusDe toetsen zijn niet hot-swappable, wat betekent dat je ze niet kunt vervangen.
 • list plusDe shift keys hebben slechte stabilisatoren, wat resulteert in een slechte prestatie.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Compatible met: Computer, Laptop, Smartphone, Tablet, PlayStation, Xbox en Televisie. Ons nieuwe toetsenbord! Is gamen jouw passie, ben je uitgeput na een lange dag? Ervaar nu het ultieme game genot met ons nieuwste toetsenbord! RGB Verlichting Waarom RGB? RGB geeft bij het gamen een mooie sfeer en met de verlichting zijn uw knoppen beter zichtbaar. Met 1 soort RGB-effect is natuurlijk ook saai, dus daarom heeft onze RGB-systeem een ingebouwde optie waardoor uw verlichting effect naar smaak kan aangepast worden. U hoeft ook niet alleen met het ingebouwde opties blijven, want de RK61 heeft ook eigen software waardoor u allemaal op smaak kunt aanpassen. Mechanische Toetsen Met het Blue Switches voelt u precies wanner u een toets indrukt. Blue Switches zijn zelf door onze klanten aangerdaen voor het gebruik van te maken bij het gamen en zelfs bij het werken. Het is zelfs aangeraden door klanten met ADHD. Mechanisch toetsen zijn een van het belangrijkste onderdelen bij een toetsenbord, want het gebruiken van een toetsenbord moet fijn voelen als u gamet of zelfs werkt en iets mee typt. Red Switches is het rustigste toetsen die we hebben. Ze zijn niet alleen rustig, maar het voelt ook heel erg smooth met in gebruik van het toetsenbord. Mechanisch toetsen zijn een van het belangrijkste onderdelen bij een toetsenbord, want het gebruiken van een toetsenbord moet fijn voelen als u gamet of zelfs werkt en iets mee typt. Met de Brown Switches kunt u rustig over genieten van het gamen en werken. Het geeft je nog steeds een gevoel van het drukken op de toetsen zoals bij Blue Switches. Mechanisch toetsen zijn een van het belangrijkste onderdelen bij een toetsenbord, want het gebruiken van een toetsenbord moet fijn voelen als u gamet of zelfs werkt en iets mee typt. Plug and Play U kunt het toetsenbord voor meerdere apparaten gebruiken. Met het 3 verschillende profielen kunt u de verbinding tussen andere apparaten terugzetten. Het kan gebruikt worden voor een computer, laptop, tablet, telefoon en een TV. Het toetsenbord is oplaadbaar en het is draadloos.. De accu gaat wel 8 uur mee in gebruik. Toch wilt u geen draadloos verbinding maken met uw apparaat? Dat is er geen probleem met ons toetsenbord, want u kunt het met een 1.5 meter lang kabel verbinden. Het meeste 60% toetsenborden hebben geen pijlen en multimedia toetsen op het toetsenbord waardoor het hinderlijk wordt bij sommige spellen, maar door het probleem op te lossen hebben wij op onze toetsenbord pijlen toegevoegd en multimedia toetsen toegevoegd. Handige gebruik tips: Verbinden met een tv via een Bluetooth optie zodat u makkelijker kan typen op Google, Netflix, YouTube en nog veel meer. Met onze Bluetooth kunt u makkelijk van profielen switches zodat u niet steeds opnieuw moet verbinden met andere apparaten met FN + 1/2/3 Met de toets FN + Windows kunt uw Windows toets uitschakelen zodat de toets niet uw spel gaat hinderen. Om een nieuw apparaat toe te voegen moet u FN + 1/2/3 inhouden. Andere toetsen zoals: Home, END, Page Up, Page Down, INS, DELETE, PrtSc, ScrLk en Pause kunt u makkelijk met gebruiken met de FN-toets te gebruiken. De F (F1/F12) toetsen kunt u gebruiken via de FN-toets en op een nummer tegelijkertijd te drukken. Om RGB verlichting aan te passen drukt u op FN + [{, ]}, \|, ;:, '", .>

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7 - HxSJ V900 wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen HxSJ V900 wit

 • list plusHet HxSJ V900 wit is budgetvriendelijk en heeft een sterke kwaliteit.
 • list plusHet heeft extra red switches die erbij komen.
 • list plusDe neon verlichting en het mooie geluid maken het HxSJ V900 wit uniek.

Nadelen HxSJ V900 wit

 • list plusHet heeft geen RGB lampjes, maar alleen witte LED.
 • list plusHet HxSJ V900 wit heeft geen pre-lubed.
 • list plusHet HxSJ V900 wit heeft alleen QWERTY.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.8

Product functie introductie: Karakters en functies van het mechanische toetsenbord Karakters: 1. Full-speed interface USB2.0, ondersteuning voor 1000-rapportages; 2. Arm-core processor met hoge prestaties 3. Werkfrequentie 48 MHz: 4. Alle sleutels non-conflict input 5. ondersteuning besturingssysteem: WinXP/Win7/Win8/Win10/Android/Mac OS enzovoort Samengestelde functiesleutelschakelaar: FN + ← = Lichteffectschakelaar FN +[{= Verlaag de lichtheid FN +]}= Verhoog de lichtheid FN +;:= Langzamer het lichteffect FN + ’ ” = Sneller het lichteffect FN + WIN = Vergrendel de sleutel WIN en APP FN+A Afspelen/Pauzeren FN+S Kostbaar nummer FN+D Volgende nummer FN+F Verlaag het volume FN+G Het volume verhogen FN+H dempen FN+J invoegen FN+K Thuis FN+L Pagina omhoog FN+U PrtScr SysRq FN+I Scroll Lock FN+P Pauze Pauze FN+M Verwijderen FN+< Einde FN+> Pagina omlaag Product specificaties: Specificatie item : KLEURRIJK MECHANISCH TOETSENBORD Productnummer:V900 Interfacetype:TYPE-C Productoplossingen:ARM producttype:Mini-toetsenbord Aantal toetsen:61 toetsen Levensduur van de knop: 20 miljoen keer of meer Bedrijfsspanning: 5.0V ± 5% DC Werkstroom: 150mA (MAX) Lengte productlijn: 1.75m Keycap-materiaal: ABS tweekleurige injectie; Multimedia:Met multimedia (lasergravure) Toetsenbordgewicht: 483g Productgrootte: 28.9*10.1*3.8 cm3.8 Pakket Gewicht: 662.4g Pakketgrootte: 33.5 * 10.4 * 5.5 cm; Systeemcompatibiliteit: compatibel met IBM PC Win98SE/Me/2000/XP/VISTA/WIN 7/WIN10

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - ZIYOULANG K2 rgb

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ZIYOULANG K2 rgb

 • list plusHet RGB-ontwerp van het ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord is mooi en uitstekend zichtbaar in het donker.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft een sterke structuur die bestand is tegen agressieve gamers.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft veel aanpasbare opties waardoor het flexibel is.

Nadelen ZIYOULANG K2 rgb

 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft geen N-key rollover, waardoor het niet geschikt is voor professionele gamers.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft een maximale snelheid van 100WPM, wat lager is dan sommige andere gaming toetsenborden op de markt.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft geen echt RGB-ontwerp, wat betekent dat er geen verlichting is tussen de toetsen, wat sommige gamers misschien een nadeel vinden.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.5

[Mechanisch gamingtoetsenbord] Het echte mechanische toetsenbord heeft het ontwerp van de groene as en zwevende toetsen. [Compacter TKL-toetsenbordontwerp] Het toetsenbord heeft een ontwerp met 87 toetsen, waardoor er ruimte op het bureaublad wordt bespaard. [RGB aangepast gaming-toetsenbord met achtergrondverlichting] 8 LED-verlichtingseffect (Fn + SL), 5 lichthelderheid (Fn + ↑ / ↓), 5 niveaus achtergrondverlichting ademhalingssnelheid (Fn + ← / →) voor snel beheer. [25-KEYS NIET-CONFLICTING] Dankzij anti-ghosting-technologie kunnen meerdere toetsen tegelijkertijd werken voor een snelle game-respons. De multimediatoetsencombinatie maakt het gemakkelijk voor uw werk of spelactiviteiten om de efficiëntie te verhogen. Verwerp het conflict van de sleutels en voel de spanning van het spel.(Tab、Q、W、E、R、T、A、S、D、F、G、LShift、Z、X、C、V、B、M、LCtrl、LAlt、Space、↑、↓ 、← 、→) [STERKE COMPATIBILITEIT] PC bedraad gaming-toetsenbord compatibel met Windows 7/8/10/Vista/Mac. De toetsen zijn gevoelig en geven je een snellere en spannendere game-ervaring Ondersteunt geen PS4 / 5 !!!!!! Does not support PS4 / 5 !!!!!! Door op FN + SL (Scroll Lock) te drukken om de verlichting in en uit te schakelen en de lichteffecten aan te passen!! Kenmerken: Verlichting: Ja, RGB LED Rainbow – aanpasbaar – 9 modes Type toetsen: Mechanisch, Outemu Blue Layout: Qwerty, US Anti-Ghosting: Ja, 29 toetsen Aantal toetsen: 87 Tenkeyless Levensduur: 50 miljoen aanslagen Kleur: Blauw Interface: USB 2.0 Kabel: 1.5 meter, gevlochten Gewicht: 700 g Afmeting: 365 x 141 x 4 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Corsair Cherry MX Brown

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair Cherry MX Brown

 • list plusHet is een voordeel dat dit gaming toetsenbord een hoge kwaliteitsniveau heeft.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet heeft een prachtig RGB-verlichtingssysteem.

Nadelen Corsair Cherry MX Brown

 • list plusHet heeft geen extra gaming knoppen.
 • list plusNa verloop van tijd kunnen de switches minder soepel worden, wat een nadeel is.
 • list plusHet is relatief duur.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.4

Dit is de Corsair K70 RGB MK.2 Mechanisch Qwerty Gaming Toetsenbord - Cherry MX Brown De CORSAIR K70 RGB MK.2 is een eersteklas mechanisch gamingtoetsenbord en is gemaakt om lang mee te gaan. Een combinatie van lichtgewicht behuizing van duurzaam aluminium en 100% CHERRY MX switches met vergulde contacten staat garant voor de vereiste betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Met behulp van de krachtige CORSAIR iCUE software beschik je over geavanceerde macroprogrammering, levendige dynamische multicolor verlichting en volledige verlichtingssynchronisatie. Dankzij de 8MB aan intern geheugen en hardware playback kun je al je instellingen meenemen. Bovendien zorgen vele extra's ervoor dat je PC binnen handbereik is zoals de USB-doorvoer, specifieke multimediabediening, een afneembare soft-touch polssteun en getextureerde FPS- en MOBA-toetskapjes zodat je makkelijk op je eigen manier kunt spelen met zo min mogelijk onderbrekingen. Het is werkelijk het meest fantastische K70 toetsenbord tot nog toe. Dit toetsenbord beschikt over bruine switches. Bruine tactile switches zijn feitelijk een compromis tussen rode en blauwe switches. Bruine switches hebben een stille maar voelbare hobbel wanneer je het actuatiepunt bereikt. Bij het helemaal indrukken biedt de bruine switch ook tegenkracht. Dit maakt het een goede keuze als je veel typt én gamet. Zie afbeeldingen voor uitgebreidere specificaties over de switch. Kenmerken: Behuizing gemaakt van geborsteld, geanodiseerd aluminium van luchtvaartkwaliteit - gaat een leven lang mee. 8 MB aan opslag voor profielen met hardware macro- en verlichtingsinstellingen maakt toegang tot drie opgeslagen profielen mogelijk, ook onderweg zonder externe software. Per-key dynamische multi-color RGB achtergrondverlichting biedt haast ongelimiteerde aanpassingsmogelijkheden en bediening. 100% CHERRY MX mechanische key switches bieden de vereiste betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Een USB-doorvoerpoort biedt een gemakkelijke toegang tot een extra USB-poort voor je muis of headset. Specifieke volume- en multimediaknoppen om je audio aan te passen zonder je game te onderbreken. Afneembare, soft-touch polssteun voor optimaal comfort. 100% anti-ghosting met full key rollover zorgt ervoor dat je commando's en gelijktijdig aangeslagen toetsen altijd worden uitgevoerd zoals jij het had bedoeld. De intuitieve en krachtige CORSAIR iCUE software maakt levendige dynamische RGB verlichting, geavanceerde macroprogrammering en volledige verlichtingssynchronisatie mogelijk en is compatibel met verschillende CORSAIR producten. Windowstoetsblokkering staat garant voor een ononderbroken game. Getextureerde en voorgevormde FPS/MOBA toetskapjes voor maximaal grip en een aangenaam gevoel. Specificaties: Switch-technologie: Mechanisch. Switchtype: Cherry MX Brown, 45g activatiekracht, 2,0mm activatiepunt, gaan gegarandeerd meer dan 50M toetsaanslagen mee zonder kwaliteitsverlies, Gold Crosspoint contacttechnologie. Achtergrondverlichtingstype: Voor elke toets afzonderlijk programmeerbaar - elke toets afzonderlijk verlicht. Kleur van de achtergrondverlichting: RGB. Connectiviteit bedraad: USB 2.0 Type-A. USB-doorvoer: USB 2.0 Type-A. USB Report Rate: 1000Hz. Key Roll-Over en Anti-Ghosting: Full Key (NKRO), 100% anti-ghosting. Mediabediening: Specifieke knoppen (Stop, Terug, Afspelen/Pauzeren, Volgend). Volumebediening: Specifieke knoppen (Mute), Volume Roller. Windowstoetsblokkering: Specifieke knop. Helderheid: Specifieke knop. Polssteun: Meegeleverd. Verstelbare hoogte: Ja. CUE Software: Wordt ondersteund. Kabel: 1,8 m knoopvrij rubber. Afmetingen (zonder polssteun): 438 (L) x 166 (B) x 39 (H) mm. Gewicht (zonder accessoires): 1,25 kg. Inhoud pakket: CORSAIR K70 RGB MK.2 Mechanisch Toetsenbord. FPS / MOBA toetskapjessets. Polssteun. Garantiekaart. Quick Start Handleiding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusHet toetsenbord heeft een goede typtechniek, waardoor het eenvoudig is om te gebruiken.
 • list plusDit toetsenbord heeft een goede kwaliteit en een solide design.
 • list plusHet oled scherm van dit toetsenbord is aantrekkelijk, waarmee je verschillende kleuren per toets in kunt stellen.

Nadelen SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusEr is geen USB C aansluiting aanwezig op dit toetsenbord.
 • list plusSommige functies zijn niet intuïtief te bedienen.
 • list plusHet toetsenbord maakt veel lawaai, wat voor sommige mensen storend kan zijn.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Met het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord pas je tijdens het gamen instellingen aan en registreren je toetsaanslagen snel, waardoor je de concurrentie te snel af bent. Deze Apex 5 is namelijk voorzien van een LCD scherm op het toetsenbord, waarmee je eenvoudig door je instellingen navigeert. Dan pas je tijdens het gamen nog even wat instellingen aan. Ook beschikt dit toetsenbord over hybride blue mechanical gaming switches in combinatie met vlakke toetsen. Zo druk je de toetsen sneller in en voer je jouw in-game actie eerder uit. Voor extra comfort krijg je er een polssteun bij, die zich magnetisch vastplakt aan het toetsenbord. Door de RGB verlichting sla je alle toetsen juist aan wanneer je in een donkerdere ruimte zit. Zo ga je ook 's avonds ongestoord verder met je game.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gaming toetsenborden. Er zijn namelijk 829 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste