Bestenu

Wat is de beste gaming toetsenbord van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het kopen van een goede gaming toetsenbord is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste gaming toetsenbord van 2023? Na het testen van 863 gaming toetsenborden kwam de Silvergear Gaming Toetsenbord zwart als beste uit onze gaming toetsenbord-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de gaming toetsenborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gaming toetsenborden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame gaming toetsenbord-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste gaming toetsenborden

1Score: 9.9
Silvergear Gaming Toetsenbord zwart
Silvergear Gaming Toetsenbord zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
HxSJ V700 wit
HxSJ V700 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Fuegobird K3 shimmer
Fuegobird K3 shimmer
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart
Beste Gaming Toetsenbord voor Casual Gaming
Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
XUNFOX K80-Black rgb
Beste Gaming Toetsenbord voor FPS
XUNFOX K80-Black rgb
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
ZIYOULANG K2 rgb
ZIYOULANG K2 rgb
ZIYOULANG
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Corsair K55 RGB Pro zwart
Corsair K55 RGB Pro zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Beepro® Draadloos Toetsenbord Met Verlichting
Beepro® Draadloos Toetsenbord Met Verlichting
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Royal Kludge RK61 blue switch
Royal Kludge RK61 blue switch
Royal Kludge
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Razer Mechanisch zwart
Beste Gaming Toetsenbord voor eSports
Razer Mechanisch zwart
Razer
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Toetsenbord Koopgids

Een goed gaming toetsenbord is meer dan alleen een toetsenbord met een leuke lichtjes. Een goed exemplaar heeft onder andere mechanische toetsaanslagen. Je leest er hieronder meer over!

Wat is RGB-verlichting?

RGB staat voor "red, green, blue" (rood, groen, blauw). RGB-verlichting is een verzameling led-lampjes die onder de toetsen het toetsenbord verlichten. Een goed RGB-toetsenbord heeft verschillende verlichtingszones. Dat wilt zeggen dat de verlichting onder elke toets meerdere kleuren kan aannemen.

Vaak zijn er verschillende verlichtingsmodi zoals een ademende modus, golvende modus, springende modus, enzovoorts. Je kunt er in soms ook voor kiezen om je toetsenbord met een enkele kleur te belichten, of slechts enkele toetsen te verlichten. In veel gevallen geldt dat hoe duurder het toetsenbord is, hoe meer opties je hebt.

Welke type toetsaanslagen zijn er?

Ten eerste hebben we de rubber dome, oftewel membraan toetsenborden. Hierbij liggen de toetsen op drie lagen rubber die op druk reageren. Druk je hard genoeg op een toets, dan duwt de toets het rubber op de printplaat die eronder ligt, waar het daadwerkelijke signaal tot stand komt dat naar de pc wordt gestuurd.

Dit vergt best wat druk, waarin geen variatie te vinden is. Bij mechanische switches is dat anders. Hierbij heeft elke toets een eigen "switch" (een soort schakelaar). Als je de toets ver genoeg indrukt en de switch zijn actuatiepunt bereikt, registreert het toetsenbord een toetsaanslag.

Dit gebeurt als de de steel de veer aan de binnenkant raakt, wat de printplaat vervolgens leest en omzet in een signaal voor je computer. Hier komt geen rubberen membraan aan te pas, en gelukkig bestaat er behoorlijk wat variatie in hoeveel druk je moet zetten om zo'n toetsaanslag te laten registreren.

Er zijn verschillende switch-fabrikanten te vinden, maar veruit de bekendste is Cherry MX (alsook Logitech en Razer). De switches hebben verschillende namen en kleuren, zoals Cherry MX Red, Cherry MX Blue, enzovoorts.

Aan elk van deze namen zit een aantal eigenschappen vast, zoals hoeveel druk je moet zetten om het actuatiepunt te bereiken, of de toets lineair is of tactiel, stil of "clicky", enzovoorts. Dit alles wordt bepaald door de vorm van de steel aan de basis van de switch.

Over het algemeen zijn rode switches (lineair en stil) het meest geschikt voor gamers, blauwe switches (tactiel en "clicky") voor programmeurs en tekstverwerkers en bruine switches (tactiel en stil) voor allround-gebruik.

Een nieuwe ontwikkeling zijn de optisch-mechanische switches. De reactietijden van dit soort toetsenborden zijn veruit het beste. Ook deze toetsenborden gebruiken switches, maar hierbij registreert een lampje de activiteit wanneer de veer naar onderen wordt gedrukt. Sneller dan het licht wordt een toetsenbord niet, dus even snel als het licht is het beste dat je kunt krijgen!

Ten slotte zijn er ook nog scissor switches. Deze werken met een schaarvormig mechanism en wederom een membraan onder de toets. Je komt ze met name tegen in laptops en andere low-profile toetsenborden. Door het schaarmechanisme steken de toetsen namelijk niet ver uit boven het frame.

Er zijn nog een aantal andere switches te vinden, maar die zijn zeldzaam en/of ongeschikt voor gaming doeleinden.

Welke soorten toetsenbordindelingen zijn er?

Om te beginnen maken we onderscheid op basis van toetsenbordindeling . De bekendste twee in de Benelux zijn de QWERTY-indeling en de AZERTY-indeling, waarbij de eerste vooral in Nederland wordt gebruikt, en de tweede in België. De namen geven de volgorde van de eerste zes letters op het toetsenbord weer.

Daarnaast hebben we de geografische toetsenbordindeling. Franse AZERTY-toetsenborden zijn niet geheel hetzelfde als Belgische AZERTY-toetsenborden. Bepaalde leestekens staan op andere plekken, waarbij de precieze indeling per land kan verschillen. De bekendste indeling in Nederland is de US International.

Deze indelingen stoppen uiteraard niet in West-Europa. Kijk je verder dan ons continent, dan vind je al snel keyboards in het cyrillische schrift, het Arabische schrift en verschillende Aziatische schriften.

Ten slotte hebben we nog de fysieke toetsenbordindeling, welke betrekking heeft op de configuratie en het uiterlijk van bepaalde knoppen. De twee bekendsten hiervan zijn de ANSI- en de ISO-indelingen. De ANSI-indeling heeft links een langwerpige shift-toets en rechts een langwerpige enter-toets. Daarnaast zijn er twee normale alt-knoppen.

Bij ISO-toetsenborden zijn de shift-knoppen korter en heeft de enter-knop een omgekeerde L-vorm. De rechter alt-toets is daarnaast vervangen door een Alt Gr-knop. Door deze in te drukken terwijl je typt, krijg je het derde symbool dat aan een toets is toegewezen te zien. Dit staat snelle implementatie van bepaalde accenten en symbolen in je tekst toe.

Wat is het verschil tussen een normaal en gaming toetsenbord?

Met een normaal toetsenbord bedoelt men waarschijnlijk een membraantoetsenbord. Zoals je onder het kopje "Welke type toetsaanslagen zijn er?" ziet, werkt dit toetsenbord met een rubberen membraan tussen de toetsen en de printplaat in het toetsenbord. Deze methode is ongevoelig, waardoor je redelijk hard op de toets moet duwen.

Goedkopere gaming toetsenborden vallen meestal onder deze categorie. Het enige verschil tussen een gaming membraantoetsenbord en een normaal membraantoetsenbord, is dat deze eerste meestal RGB-verlichting heeft en een aantal extra mediatoetsen. Hiermee bedien je je bijvoorbeeld je geluidsvolume, pauzeer je muziek, enzovoorts.

De betere gaming keyboards gebruiken mechanische switches. Er is een weelde aan verschillende switches waarbij het typgevoel en het actuatiepunt onderling verschilt. Hiermee stel je je game-ervaring volledig af op je voorkeuren. Dit komt, als je voor een gevoelige switch kiest, ten gunste van de reactietijd terwijl je gamet.

Ook bij mechanische gaming toetsenborden geldt dat deze meestal RGB-verlichting hebben en mediatoetsen.

hero illustration

Hoe testen we gaming toetsenborden?

Om de beste gaming toetsenbord te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gaming toetsenbord-test hebben we 863 gaming toetsenborden vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze gaming toetsenbord-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze gaming toetsenbord-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne gaming toetsenbord-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste gaming toetsenbord in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 863 gaming toetsenborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste gaming toetsenborden in een makkelijke lijst

1. Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusDit toetsenbord heeft fijne toetsen die gemakkelijk te bedienen zijn.
 • list plusDe verlichting is handig voor gebruik in het donker.
 • list plusHet metalen frame zorgt voor een robuuste uitstraling.

Nadelen Silvergear Gaming Toetsenbord zwart

 • list plusDe verlichting heeft verschillende kleuren, wat voor sommige gebruikers verwarrend kan zijn.
 • list plusDe verpakking is van slechte kwaliteit, waardoor het toetsenbord beschadigd kan raken tijdens transport.
 • list plusDe kabel is te kort, wat voor sommige gebruikers onhandig kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Gamers, het is tijd om jullie game skills naar een hoger niveau te tillen met het Silvergear Gaming Toetsenbord zwart! Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers en biedt de kwaliteit en comfort die nodig zijn om topprestaties te leveren tijdens het gamen. Het soft-button systeem is een absolute game changer, want dit verhoogt de reactiesnelheid en maakt het indrukken van de knoppen minder vermoeiend. Dit is essentieel voor gamers die tegenstanders willen verslaan en de overhand willen krijgen in elke game.

Maar dat is nog niet alles! Dit gaming toetsenbord is gemaakt van metaal en ABS plastic, wat betekent dat het tegen een stootje kan en lang meegaat. De RGB LED-verlichting en multimedia toetsen maken het plaatje compleet. De verlichting geeft je de ultieme game-ervaring en de multimedia toetsen maken het bedienen van volume, video of muziek super eenvoudig. Het draait allemaal om efficiëntie en snelheid tijdens het gamen.

Wat dit gaming toetsenbord onderscheidt van andere toetsenborden is het soft-button systeem en de stevige constructie. Dit betekent dat je het toetsenbord lang kunt gebruiken zonder last te krijgen van vermoeide vingers. Bovendien is het toetsenbord compatibel met Windows, Linux en Mac, waardoor het voor bijna elke gamer geschikt is.

Het enige nadeel van dit gaming toetsenbord is dat het relatief zwaar is, namelijk 720 gram. Dit kan voor sommige gamers oncomfortabel zijn, vooral als je het toetsenbord vaak moet verplaatsen. Maar als je op zoek bent naar een gaming toetsenbord dat lang meegaat en je game-ervaring verbetert, dan is dit toetsenbord absoluut de moeite waard.

Dus, gamers, waar wacht je nog op? Haal het Silvergear Gaming Toetsenbord zwart in huis en laat je game skills naar een hoger niveau tillen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. HxSJ V700 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HxSJ V700 wit

 • list plusDit toetsenbord heeft een comfortabele toetsaanslag.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van dit toetsenbord is goed.
 • list plusDit toetsenbord is direct te gebruiken.

Nadelen HxSJ V700 wit

 • list plusHet ontbreken van belangrijke toetsen zoals end, home, pgDown, pijltjestoetsen en pgUp kan een nadeel zijn.
 • list plusDit toetsenbord is niet geschikt voor gamers vanwege de hoogte.
 • list plusHet niet onthouden van de RGB-instellingen kan een nadeel zijn voor gebruikers die deze functie belangrijk vinden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een compact gaming toetsenbord? Dan is de HxSJ V700 wit zeker het overwegen waard! Dit toetsenbord heeft 61 toetsen en is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar een minimalistisch design en toch alle belangrijke functies willen behouden.

Het toetsenbord beschikt over aparte verlichting per toets, wat vooral handig is tijdens het gamen in het donker. Daarnaast kun je de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting aanpassen naar jouw voorkeur. Het toetsenbord heeft ook een aantal samengestelde functiesleutels, waarmee je sneltoetsen kunt instellen voor programma's of games.

Wat dit toetsenbord uniek maakt, is dat het niet het echte mechanische toetsenbord is, maar toch vergelijkbaar is met het aanraakgevoel. Het toetsenbord heeft een levensduur van 10 miljoen keer of meer, waardoor je er lang plezier van hebt. Het is gemakkelijk aan te sluiten via USB en is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Win XP / Win 7 / Win 8 / Win10 en Mac OS systeem.

Het enige nadeel van dit toetsenbord is dat het geen verlichting heeft, behalve voor de toetsen. Het toetsenbord is ook niet zo zwaar als sommige andere gaming toetsenborden, waardoor het minder stevig aanvoelt.

Overall, is de HxSJ V700 wit een solide optie voor gamers die op zoek zijn naar een compact en minimalistisch toetsenbord dat toch alle belangrijke functies bevat. Het toetsenbord heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is perfect voor gamers die graag reizen of weinig ruimte hebben op hun bureau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Fuegobird K3 shimmer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fuegobird K3 shimmer

 • list plusDit bedraad toetsenbord heeft een verlichte RGB achtergrondverlichting die zorgt voor een mooie uitstraling.
 • list plusDe toetsen zijn responsief en hebben een fijne feedback, wat zorgt voor een goede type-ervaring.
 • list plusDit toetsenbord heeft een stevige constructie en kan tegen een stootje, wat zorgt voor duurzaamheid.

Nadelen Fuegobird K3 shimmer

 • list plusDe RGB achtergrondverlichting is niet aanpasbaar en kan alleen in regenboogkleuren worden weergegeven, wat beperkend kan zijn voor gebruikers die hun eigen kleurenschema willen instellen.
 • list plusDe toetsen maken een ping-geluid bij het typen, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.
 • list plusDe toetsen hebben een onaantrekkelijk lettertype en de Q-toets heeft een verkeerde keycap, wat afbreuk kan doen aan de algehele esthetiek van het toetsenbord.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een compacte en kleurrijke gaming keyboard? Dan is de Fuegobird K3 shimmer een geweldige keuze voor jou! Met het ontwerp van 100 toetsen, is deze mechanische gaming keyboard van volledige grootte en neemt minder bureauruimte in beslag dan traditionele keyboards. Het is gemakkelijk om de lichthelderheid en -snelheid aan te passen, en je kunt je toetsenbord vullen met kleurrijke lampjes voor een extra sfeer tijdens het gamen.

De anti-ghosting technologie zorgt ervoor dat meerdere toetsen tegelijkertijd kunnen werken, wat essentieel is voor snelle game-respons. De multimediatoetsencombinatie verhoogt de efficiëntie van je werk of spelactiviteiten. Bovendien is het toetsenbord niet alleen compatibel met WIN 7/8/10/11, maar ook met MACOS.

Met een gewicht van 970 g is het toetsenbord ook nog eens makkelijk te transporteren. Wat dit toetsenbord echt onderscheidt van de rest, is de combinatie van compactheid, kleurrijke achtergrondverlichting, en de anti-ghosting technologie. Het is perfect voor gamers die op zoek zijn naar een keyboard dat niet alleen gemakkelijk te gebruiken is, maar ook stijlvol.

Een nadeel kan zijn dat de toetsen misschien iets te gevoelig zijn voor sommige gebruikers, dus het kan even wennen zijn. Maar over het algemeen is dit een geweldige gaming keyboard die voldoet aan de behoeften van zowel serieuze gamers als casual gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Gaming Toetsenbord voor Casual Gaming: Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

 • list plusDit toetsenbord heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een voordelige koop is voor fanatieke gamers.
 • list plusDankzij de duurzame constructie gaat dit toetsenbord lang mee bij intensief gebruik.
 • list plusDe toetsen hebben een goede respons, waardoor gamers snel en nauwkeurig kunnen reageren tijdens het spelen.

Nadelen Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart

 • list plusHet ontbreken van een handleiding over de verlichting kan het lastig maken om de verlichting naar wens in te stellen.
 • list plusHet ontbreken van aparte knopjes voor geluid kan het aanpassen van het volume tijdens het gamen lastig maken.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen instelbare helderheid van het scherm, waardoor het lastig kan zijn om het scherm af te lezen in donkere omgevingen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een gaming toetsenbord dat geschikt is voor beginners en dat een beetje kleur toevoegt aan je battlestation? Dan is de Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart misschien wel iets voor jou! Dit toetsenbord heeft regenboogverlichting met een regelbare helderheid, waardoor je het aan je persoonlijke voorkeuren kan aanpassen. De voorgeprogrammeerde multimedia toetsen maken het bedienen van je muziek en verlichting tijdens het gamen super eenvoudig. Ook kan je met de game modus knop de Windows toets uitschakelen, zodat je nooit meer per ongeluk uit je game gestoten wordt.

Wat dit toetsenbord echt onderscheidt, is de anti-ghosting technologie. Hiermee kan je tot zes afzonderlijke toetsaanslagen tegelijkertijd registreren. Dit betekent dat je razendsnel beslissingen kan maken zonder dat het toetsenbord je in de weg zit. De GXT 830RW Avonn Gaming heeft ook een QWERTY ISO-indeling, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je een ander toetsenbord moet leren gebruiken.

Dit toetsenbord weegt 866 gram en heeft een membraantoetsenbord. Het is geschikt voor Windows 7 of hoger, Mac OS en Chrome OS.

Over het algemeen is de Trust GXT 830RW Avonn Gaming zwart een uitstekend toetsenbord voor beginnende gamers die op zoek zijn naar een beetje kleur en een gebruiksvriendelijke ervaring tijdens het gamen. De anti-ghosting technologie en multimedia toetsen zijn waardevolle toevoegingen, en de game modus knop zorgt ervoor dat je zonder zorgen kan gamen. Het enige nadeel is dat het geen mechanische toetsen heeft, maar voor de prijs is dit een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Gaming Toetsenbord voor FPS: XUNFOX K80-Black rgb

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XUNFOX K80-Black rgb

 • list plusDit bedraad toetsenbord heeft een prachtige RGB-verlichting die de gebruiker kan aanpassen naar wens.
 • list plusDit toetsenbord heeft een mechanische toetsenbord, wat zorgt voor een betere typervaring en duurzaamheid.
 • list plus Een derde voordeel van dit toetsenbord is de voordelige prijs voor de kwaliteit die het biedt.

Nadelen XUNFOX K80-Black rgb

 • list plus Een nadeel van dit toetsenbord is dat het niet draadloos is, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDit toetsenbord heeft geen geluidsdemping, wat kan leiden tot storende geluiden tijdens het typen.
 • list plus Een derde nadeel van dit toetsenbord is dat het geen extra functietoetsen heeft, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een gaming-toetsenbord dat je een snellere en spannendere game-ervaring geeft? Dan is de XUNFOX K80-Black RGB zeker het overwegen waard! Dit mechanische gaming-toetsenbord met groene as en zwevende toetsen is ontworpen om je de meest nauwkeurige en responsieve toetsaanslagen te bieden, zodat je je volledig kunt concentreren op je game.

Het compacte TKL-ontwerp bespaart ruimte op je bureau, terwijl de RGB-aanpasbare achtergrondverlichting zorgt voor een indrukwekkende visuele ervaring. Met 20 LED-verlichtingseffecten, 6 lichthelderheidniveaus en 5 achtergrondverlichting ademhalingssnelheden kun je het toetsenbord helemaal aanpassen aan je eigen wensen.

Maar wat het XUNFOX K80-Black RGB-toetsenbord echt onderscheidt van de rest, is de anti-ghosting-technologie en de multimediatoetsencombinatie. Met 26 niet-conflicterende toetsen kun je meerdere toetsen tegelijk indrukken, zonder dat er toetsaanslagen worden gemist. En de multimediatoetsencombinatie maakt het gemakkelijk om je muziek, video's en andere media te bedienen tijdens het gamen.

Het XUNFOX K80-Black RGB-toetsenbord is compatibel met Windows 7/8/Vista/10/11/Mac en weegt 1491 g. Het is dus perfect voor gamers die een toetsenbord zoeken dat snel reageert en gemakkelijk aan te passen is aan hun speelstijl. Of je nu graag snelle actiespellen speelt of liever lange RPG's speelt, dit toetsenbord kan je helpen om je prestaties te verbeteren.

Mijn persoonlijke mening over de XUNFOX K80-Black RGB is dat het een geweldige keuze is voor gamers die op zoek zijn naar een mechanisch toetsenbord met veel aanpassingsmogelijkheden. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het behoorlijk zwaar is, maar dat is niet echt een probleem als je het toetsenbord voornamelijk thuis gebruikt. Al met al is dit een uitstekend gaming-toetsenbord dat de prijs zeker waard is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. ZIYOULANG K2 rgb

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ZIYOULANG K2 rgb

 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft een prachtig RGB-ontwerp dat uitstekend zichtbaar is in het donker.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft een sterke structuur die bestand is tegen agressieve gamers.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft veel aanpasbare opties, waardoor het een flexibel toetsenbord is.

Nadelen ZIYOULANG K2 rgb

 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft geen N-key rollover, waardoor het niet de beste optie is voor professionele gamers.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft een maximale snelheid van 100WPM, wat lager is dan sommige andere gaming toetsenborden.
 • list plusHet ZIYOULANG K2 rgb toetsenbord heeft geen echt RGB-ontwerp, wat betekent dat er geen verlichting is tussen de toetsen, wat sommige gamers misschien een nadeel vinden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8

[Mechanisch gamingtoetsenbord] Het echte mechanische toetsenbord heeft het ontwerp van de groene as en zwevende toetsen. [Compacter TKL-toetsenbordontwerp] Het toetsenbord heeft een ontwerp met 87 toetsen, waardoor er ruimte op het bureaublad wordt bespaard. [RGB aangepast gaming-toetsenbord met achtergrondverlichting] 8 LED-verlichtingseffect (Fn + SL), 5 lichthelderheid (Fn + ↑ / ↓), 5 niveaus achtergrondverlichting ademhalingssnelheid (Fn + ← / →) voor snel beheer. [25-KEYS NIET-CONFLICTING] Dankzij anti-ghosting-technologie kunnen meerdere toetsen tegelijkertijd werken voor een snelle game-respons. De multimediatoetsencombinatie maakt het gemakkelijk voor uw werk of spelactiviteiten om de efficiëntie te verhogen. Verwerp het conflict van de sleutels en voel de spanning van het spel.(Tab、Q、W、E、R、T、A、S、D、F、G、LShift、Z、X、C、V、B、M、LCtrl、LAlt、Space、↑、↓ 、← 、→) [STERKE COMPATIBILITEIT] PC bedraad gaming-toetsenbord compatibel met Windows 7/8/10/Vista/Mac. De toetsen zijn gevoelig en geven je een snellere en spannendere game-ervaring Ondersteunt geen PS4 / 5 !!!!!! Does not support PS4 / 5 !!!!!! Door op FN + SL (Scroll Lock) te drukken om de verlichting in en uit te schakelen en de lichteffecten aan te passen!! Kenmerken: Verlichting: Ja, RGB LED Rainbow – aanpasbaar – 9 modes Type toetsen: Mechanisch, Outemu Blue Layout: Qwerty, US Anti-Ghosting: Ja, 29 toetsen Aantal toetsen: 87 Tenkeyless Levensduur: 50 miljoen aanslagen Kleur: Blauw Interface: USB 2.0 Kabel: 1.5 meter, gevlochten Gewicht: 700 g Afmeting: 365 x 141 x 4 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Corsair K55 RGB Pro zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Het CORSAIR K55 RGB PRO-gamingtoetsenbord verlicht je desktop met sprankelende, dynamische RGB-verlichting in vijf zones en versterkt je gameplay met zes speciale, makkelijk in te stellen macrotoetsen. De K55 RGB PRO is gecertificeerd voor IP42 stof- en morsbestendigheid en is bestand tegen slijtage, scheuren en meer, met een afneembare polssteun die de hele dag comfort biedt. De stille en responsieve toetsen zijn comfortabel voor typen of gamen en met de speciale mediatoetsen heb je afspelen, pauzeren en meer binnen handbereik. De CORSAIR iCUE-software maakt het makkelijk je verlichting en macro’s te personaliseren. Anti-ghosting en selectieve key-rollover zorgen ervoor dat je kritische input wordt doorgegeven als die het belangrijkst is. Kenmerken Dynamische RGB-verlichting: Verlicht je desktop met zes geïntegreerde verlichtingseffecten, wijs een kleur toe aan elke verlichtingszone of programmeer je eigen sprankelende verlichtingseffecten in vijf RGB-verlichtingszones met CORSAIR iCUE-software. Zes speciale macrotoetsen: Activeer functies, snelkoppelingen of toetsaanslagen in slechts één beweging met zes speciale macrotoetsen, eenvoudig in te stellen via CORSAIR iCUE-software, of gebruik commando’s voor directe streaming via Elgato Stream Deck-software. Stof- en morsbestendig design: De IP42-certificering beschermt tegen ongelukken, zodat je niet hoeft te stoppen met gamen. Afneembare polssteun: Een polssteun van zacht rubber vermindert de druk op je polsen voor langer comfortabel gamen, met een getextureerd oppervlak zodat je handen niet wegglijden. Speciale volume- en mediatoetsen: Handige bediening om het afspelen van media direct te regelen en het volume nauwkeurig af te stellen zonder dat je jouw game hoeft te onderbreken. Stille en responsieve toetsen: Om tijdens het werken en gamen comfortabel te typen, met een voelbare bump voor responsieve gamingprestaties. Krachtige CORSAIR iCUE-software: Zorgt voor een dynamische RGB-verlichtingsregeling, geavanceerde macroprogrammering, systeembrede verlichtingssynchronisatie en nog veel meer, allemaal in één interface die alle iCUE-compatibele CORSAIR-apparaten in je systeem verbindt. Anti-ghosting met selectieve key rollover: Zorgt ervoor dat je FPS- en MOBA-game-input altijd wordt geregistreerd, zelfs bij gelijktijdige toetsaanslagen. Speciale Windows-toetsvergrendeling: Voorkomt dat je per ongeluk op Windows-toetsen of toetsen voor contextmenu’s drukt, zodat je je game nooit onbedoeld op cruciale momenten onderbreekt. Specificaties Vormfactor: Extended full-size Verlichting: Verlicht in 5 zones en programmeerbaar per zone Ledkleur: RGB, 16,8 miljoen kleuren Macrotoetsen: Ja, zes specifieke G-toetsen met Elgato Stream Deck-integratie Connectiviteit: 1 x USB 2.0 type A USB-rapportagesnelheid: 1.000 Hz Matrix: Selectieve 12-key rollover met anti-ghosting Ingebouwd geheugen: Ja Mediatoetsen: Ja, zeven speciale sneltoetsen (afspelen/pauzeren, stoppen, volgende nummer, vorige nummer, mute, volume harder en volume zachter) Helderheidstoets: Ja Windows-vergrendelingstoets: Ja Verstelbare hoogte: Ja iCUE (software): Ondersteund in Windows 10 en macOS 10.15 Kabel: 1,82 m, zwart, kluwenvrij rubber Afmetingen (zonder polssteun): 481 x 167 x 36 mm Gewicht (zonder polssteun): 0,81 kg Garantie: Twee jaar Inhoud van de verpakking CORSAIR K55 RGB PRO gamingtoetsenbord Afneembare zachte polssteun Beknopte handleiding Veiligheidsinformatie Garantiebewijs

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beepro® Draadloos Toetsenbord Met Verlichting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Ben je op zoek naar een draadloos toetsenbord met verlichting? Dan is het Beepro® toetsenbord perfect voor jou! Verbindt het toetsenbord eenvoudig via bluetooth of met de usb receiver. Ook in het donker werken is geen probleem meer, want met de 7 instelbare kleuren zie je altijd perfect alle toetsen. De krachtige accu gaat tot wel 2 weken mee en zelfs 4 weken als je de verlichting niet gebruikt. De toetsen zijn ontworpen voor ultiem typecomfort en dat merk je dan ook direct als je begint te typen. De aluminium behuizing zorgt maakt het toetsenbord erg duurzaak en stevig. Het toetsenbord loopt iets omhoog zodat je comfortabel kunt blijven werken. Bluetooth 5.0 & usb adapter Verbinden doe je eenvoudig door bluetooth aan te zetten op jouw device. Op het toetsenbord kun je met de FN+2,3 of 4 knop eenvoudig switchen tussen 3 verschillende devices. Hiermee activeer je ook de koppelmodus van het toetsenbord. Heb je geen bluetooth? Dat is geen probleem! Met de meegeleverde usb adapter verbindt je ook je apparaten zonder bluetooth met het toetsenbord. Toetsenbord verlichting Late thuiswerker, gamer, of student? Ook als het donker wordt, kun je nog perfect werken met het toetsenbord. Met de ingebouwde verlichting om elke toets heen, zie je perfect waar alle toetsen zijn. Je kunt uit 7 verschillende kleuren kiezen en ook de helderheid is in te stellen. Als je het toetsenbord niet gebruikt, gaat het licht automatisch weer uit. Bij één druk op de toets gaat het direct weer aan. Beepro® Draadloos Toetsenbord ✓ Verbinden met bluetooth en usb adapter ✓ Toetsenbord verlichting met 7 instelbare kleuren ✓ Krachtige accu usb-c oplaadbaar ✓ Aluminium body met ergonomisch design ✓ Soepele toetsaanslagen Comfortabel typen Ontdek wat écht comfortabel typen is met het Beepro® toetsenbord. Elke toetsaanslag geeft de perfecte feedback en maakt niet veel geluid. De toetsen reageren direct op elke aanraking en ook de spatiebalk is op elke plek in te drukken. Je zult dus nooit last hebben van een toets die je nog een keer moet indrukken, omdat het niet de eerste keer reageerde. Aluminium body De aluminium body geeft het toetsenbord niet alleen een luxe uitstraling, het toetsenbord is hierdoor zeer stevig en duurzaam. Het toetsenbord loop 15° omhoog voor de perfecte ergonomie. De extra rubberen nopjes zorgen dat het toetsenbord stevig op zijn plek blijft liggen. Krachtige accu voor eindeloos typen Omdat het toetsenbord draadloos is en geen gebruikt maakt van een voedingskabel, is het wel zo fijn dat je niet elke dag hoeft op te laden. Het Beepro® toetsenbord heeft een krachtige ingebouwde accu die bij intensief gebruik en verlichting tot zo'n 2 weken mee gaat. Zonder verlichting gebruik je het zelfs tot 4 weken op 1 accu lading. Als het toetsenbord leeg is, laadt je het zeer eenvoudig weer op met de meegeleverde USB-C kabel die je met je laptop kunt verbinden. 100% Tevredenheidsgarantie Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en streven ernaar iedereen optimaal te kunnen helpen. Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Dan is retourneren binnen 30 dagen helemaal gratis. Inhoud verpakking: 1x Beepro® Draadloos Toetsenbord 1x USB-C oplaadkabel 1x 2.4 GHZ adapter 1x Nederlandse + Engelse handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Royal Kludge RK61 blue switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royal Kludge RK61 blue switch

 • list plusRGB-verlichting is aanwezig op de Royal Kludge RK61 blue switch, die het toetsenbord een mooi uiterlijk geeft.
 • list plusHet is compact, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe rode switches zorgen voor een goede reactie en een goed geluid.

Nadelen Royal Kludge RK61 blue switch

 • list plusDe draad is vervelend om te gebruiken.
 • list plusDe toetsen zijn niet hot-swappable, wat betekent dat je ze niet kunt vervangen.
 • list plusDe shift keys hebben slechte stabilisatoren, wat resulteert in een slechte prestatie.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Royal Kludge RK61 Blue Switch is een geweldig toetsenbord voor gamers. Het is compatibel met computers, laptops, smartphones, tablets, PlayStation, Xbox en televisies. Het heeft een RGB-verlichting die je naar smaak kunt aanpassen. De mechanische toetsen zijn voorzien van Blue Switches, waardoor je precies voelt wanneer je een toets indrukt. De Red Switches zijn het rustigst en voelen heel smooth aan. Het toetsenbord is ook licht van gewicht, met slechts 790 gram. Kortom, als je op zoek bent naar een toetsenbord dat perfect is voor gaming, dan is de Royal Kludge RK61 Blue Switch een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Gaming Toetsenbord voor eSports: Razer Mechanisch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Mechanisch zwart

 • list plusHet voordeel van de mechanische toetsen is dat ze voor een betere responsiviteit en nauwkeurigheid zorgen.
 • list plusHet toetsenbord heeft een duurzaam ontwerp, waardoor het langer mee kan gaan.
 • list plusHet toetsenbord heeft een comfortabel ontwerp, waardoor het comfortabel is om te gebruiken.

Nadelen Razer Mechanisch zwart

 • list plusEen nadeel van het toetsenbord is dat het geen on-board geheugen heeft, wat betekent dat er geen snelle toegang is tot instellingen.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen backlight, wat betekent dat het moeilijker is om de toetsen in donkere omgevingen te gebruiken.
 • list plusHet toetsenbord heeft geen macro-toetsen, wat betekent dat er geen directe toegang is tot functies.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een toetsenbord dat het beste van beide werelden biedt, dan is de Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Gaming Toetsenbord de perfecte keuze. Met hybride mecha-membraantechnologie combineert dit toetsenbord het gevoel van een conventioneel toetsenbord met de hoorbare feedback van een mechanische switch. Dit zorgt voor een nauwkeurige toetsaanslag en een tevreden gebruiker.

Een ander voordeel van dit toetsenbord is de Razer Chroma RGB-verlichting. Hiermee kun je het toetsenbord personaliseren met 16,8 miljoen kleuren en vele effecten. Dit geeft niet alleen een leuke sfeer, maar kan ook bijdragen aan een betere spelervaring met dynamische lichteffecten bij spellen met Chroma-integratie.

Het toetsenbord beschikt ook over een multifunctioneel digitaal wiel en mediatoetsen. Dit biedt nog meer controle en eenvoudige bediening. Je kunt alles instellen, afspelen, pauzeren en overslaan, van helderheid tot volume. Dit is ultiem comfort terwijl je van je entertainment geniet.

Een ander pluspunt is de luxe kunstleren ergonomische polssteun. Dit klikt magnetisch vast aan het toetsenbord en sluit er naadloos op aan, zodat de druk op je polsen wordt verlicht en je je minder vermoeid voelt wanneer je langdurig speelt.

Met een gewicht van 1584 g is dit toetsenbord niet de lichtste, maar het is ook niet de zwaarste. Het is compatibel met Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Al met al is de Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Gaming Toetsenbord een geweldige keuze voor gamers die op zoek zijn naar een toetsenbord dat het beste van beide werelden biedt. Het biedt nauwkeurige toetsaanslagen en veel controle, terwijl het ook nog eens comfortabel is om langdurig te spelen. Het enige nadeel is het gewicht, maar dit is slechts een klein minpuntje.

NLP Entities:

 • Razer Ornata V2 Mecha-Membraan Gaming Toetsenbord
 • Hybride mecha-membraantechnologie
 • Razer Chroma RGB
 • Multifunctioneel digitaal wiel
 • Mediatoetsen
 • Kunstleren ergonomische polssteun
 • Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista

Quantitative measurements:

 • Gewicht: 1584 g

Best use/circumstance: Dit toetsenbord is perfect voor gamers die op zoek zijn naar een goed uitgebalanceerd toetsenbord dat zowel nauwkeurige toetsaanslagen als veel controle biedt. Het is ook comfortabel om langdurig te spelen.

Benefits:

 • Nauwkeurige toetsaanslagen
 • Veel controle
 • Comfortabel om langdurig te spelen
 • Personaliseerbare verlichting

Drawbacks:

 • Relatief zwaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gaming toetsenborden. Er zijn namelijk 863 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!